Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2021)
>>


Lets dance i en sjukhussäng

*23.58*Fredag snart lördag då.....


Kära dagboken.


Hur summera denna fredag 30 Januari??

Somnade egentligen aldrig .Slumrade till framåt gryningen och väcktes av radion kl 6.30.Ringer så jobbet för meddela att jag inte fixar komma som jag känner mig utan sömn.Pratar även med min chef och det kändes jättebra.
Gick upp och försökte väcka sonen.Han ville gå till skolan när han la sig men insåg att han inte skulle orka kliva upp utan behövde sova mer precis som jag trott .

Felicia väcktes med en klapp på kinden.Kikade upp och säger :Sluta det är julov.Då jag svarade drömde du om det säger hon näe jag drömmer något annat men det var nog det jag drömde.Glad direkt och redo få kläder på sig som en marinkårsoldat.Lilla kickan inte ärvt min seghet på morgonen.


Jag hjälper henne och går så ner och gör frukost.Börjar försöka ringa Peters jobb men inga svar.
Sitter ner och gör mitt samtal om Felicia .Väger orden på guldvåg och hon har en fråga då jag är klar.ÄR DET FARLIGT FÖR PAPPA?.Då jag svarat är hon relativt här och nu och hon tänker mest på hur hon ska kunna läsa sin läsläxa på bästa sätt.
Jag säger att hon får vara hemma med mig om hon känner sig orolig men hon vill absolut till skolan .Åk till pappa du mamma jag kan åka sen efter skolan.

Hinner tänka orden VAR SOM ETT BARN.....
Attans så sant det är.Var här och NU och ingen annan stans .
Jag kastar mig i duschen och hinner tänka massor på den korta stunden.
Hon borstar tänder och fixar och donar och tar min hand då vi går till skolan.
Hon oroas över komma försent men det gör inget säger jag för jag ska prata med fröken.
Väl framme knackar vi på och fröken går ut och Felicia in i klassrummet.

Då jag berättar vad som hänt med Peter börjar så fröken gråta...jag tröstar fröken och frågar hur hennes rygg är ..Felicia hunnit berätta fröken har ryggont på vägen till skolan.Jag ger henne tips på övningar och lite annat.Hon helt förvånad hur jag hjälper henne när det är jag som ska ha hjälp menar hon.Jag kan bara svara att jag räcker för henne också ...sen går jag hem.
Sonen ringer och liten MATTESJUK DRUTT har förstås skällt halvt ihjäl sig då vi gått och väckt sovmorgonsonen...suck.

Jag hinner så ringa Peters jobb igen .Mailar iväg till två av dem jag hittar i vår adressbok.Rings upp rätt snart av hans chef.
Jag tar upp stressfrågan de har på hans jobb och vi pratar en stund.Kändes som budskapet gick fram.

Ringer sen vidare till mamma och meddelar att Drutten kommer men är försenad.SAMORDNAR TILLVARON.Sonens skola rings för meddela orsk sen osv.
Har inget hört från sjukhuset sedan 1.30 då jag själv ringde för höra om allt ok och då sov han.Tänker hör jag inget är allt OK.

Så beger jag , Fredde o Drutten sig iväg in till stan.


Når så äntligen mitt STORA MÅL .
Går med superfylld trunk upp till avdelningen och möts av leende maken i sin blåa nattsärk.
Som komma i hamn kändes det.Precis här jag måste vara .Precis här.
Han får sina kuddar och han log .Du känner mig hjärtat.Haft en elände med kuddar inatt.Inte sovit något.Inte jag heller berättar jag .Går inte sova utan dig bredvid.Så sällan vi är ifrån varandra .

Så lägger vi oss i den smala sjukhusängen och tar en filt över oss och ligger så och blundar.Säger inte så mycket .Pratar korta meningar och så tyst igen.
Super in närvaro bara.Ömhet ,värme,närhet ,kärlek.
Vi pratar om vad som tänkt hända .Han känner sig yr än.Huvudvärken kvar osv osv.Pratar bättre men konstig i sitt sätt på något vis .Personlighetsförändrad.

Vi retar oss på personal som formligen GAPAR till varandra i korridoren.Det började vid 06 redan säger Peter.Kan inte fatta att man måste stå och ropa när det ekar så i korridorer.Respektlöst och tänker skulle vi göra så utanför våra boendes rum skulle vi få sparken.
Ljuden kommer och går.Lagomt vi hinner slumra 2 min.Kebabrullar och vilken sås de ska ha på den ventlieras och ja MIN BERÖMDA FREDAGSSTÄMING råder garanterat på strokeavdelningen.

Så kommer ronden och en smått stressad överläkare anländer MEN otroligt duktig känns han och mycket mycket trevlig i sitt bemötande.Det räcker i det läget.
TUR jag hann dit inser jag efteråt för när neurologiska undersökningen är gjord så blir Peter mer eller mindre friskförklarad.Dock ska de för säkerhetskull göra ett ultra på halsartärerna samt på hjärtat sen kan han gå hem heter det.
Han vänder sig mot mig och säger vad tycker FRUN??
Jag säger att Peter ÄR inte vanliga Peter något är fel.Då vänder han sig till sköterskan och säger skriv dit att vi ska göra en LP =lumbalpunktion=ryggmärgsprov också.
Kan ju vara en hjärnblödning också säger han och så går dem efter jag försökt få frågor förklarade.Känner mig som den jobbiga anhöriga som råka vara sjukvårdskunnig.

RIDÅ NER.ORO.

Det hinns med få lunch .Jag snyltäter lite råkost och gryta.Tänk så mycket gratis OBS av P de har .Slipper stå utanför när han duschar pga yrseln osv osv.Kunde anhöriga faktiskt få lite mat .SNÅLA LANDSTINGET.

Myser igen och ja 5 minuter denna gång.Man får tacka för vilan.Dags för ner till ultraljud.
Han får INTE GÅ utan åka sjukhussäng.
Peter skojar med personalen och då jag råkar nämna namnet på de vi skulle gästat fredagkväll så känner hon som kör den familjen.WEARD.

Jag är med ultraljudet och halskärlen är superfina.
Hjärat körs från alla håll och kanter.Ser bra ut....ända tills hon hämtar en läkare och det helt plötsligt inte ser bra ut.
De hittar en litet hål mellan förmaket.Det pratas och informeras om detta och ja


RIDÅ NER IGEN .ORO.

Detta kan vara orsak till ev liten propp .Den går igenom och tar vägen upp till huvvet.Kan komma från ljumske osv.
Massa frågor skapas.Info om att man kommer gå vidare och gå ner med kamera i munnen osv men inte idag ....

Upp på avdelningen.Hämta mobil försöka ringa lite släkt osv för infomera.Får ju ej ha mobil inne på avdelningen pga utrustning som kan störas.Marie erbjuder sig ta Felicia och hämta henne vilket sker.Sonen ska iväg på kompisar så han lugn för kvällen.

In till Peter.Prata och lugna .Försöka förstå det jag ej själv ens förstår.
En sköterska kommer in och börjar informera om att vi ska nu få åka hem.Ultraljudet VISADE INGET ANMÄRKNINGSVÄRT...

Ehhh säger vi i kör de har ju just informerat om att det gjorde det säger vi.
Näe säger hon vänta ska jag o se om mer svar.Näe det står det inte AKUT fara för nuvarande tillstånd .Sen följer info om WARAN behandling dvs livslång behandling och du kommer få ha en bricka runt halsen osv.
JAG LUST SKRIKA HALLÅ DU KAN INTE INFORMERA OM DET NU FÖR HAN ÄR TOTALT BLOCKERAD----HALLÅÅÅÅ.
Sen följer näe sen vet vi ju inte om du kommer få det bla bla bla.


Så kommer då nästa gäng och säger nu ska vi göra lumbalpunktion.Vi livrädda båda två då de stack åt helvete på mig så jag läckte vätska och blev skitdålig då för 4 år sen.Peter superduktig.EN ELEV som ska göra det honom så inte kändes det tryggt kan jag säga men hon var duktig och all kredit.
4 rör fylls med lite i varje.Inte skoj sitta krum med en nål in i ryggmärgskanalen*Veta*

Sedan sängläge för honom en timme.Vi pratar om hemgången och om alla frågor vi har.Känner mig vimmelkantig av allt och LIVRÄDD.Trött men ändå pigg.
Då kommer Peters närmaste arbetskamrat och hon har sin nära o kära där på avdelningen så hon passade på komma och säga hej.Fram plockas det största kortet jag skådat.Där har alla på hans jobb skrivit under inkl generaldirektören som var på besök just idag.En tygblomsterkvast till det.Ser att det värmer mer än solen för Peter att få.(tänk vad ett mail jag göra tänker jag o ler)Minns hans 40 årsdag INGEN kom ihåg .....

Dröjer inte så länge så STORMAR mer eller mindre överläkaren in vid 16.30..tänker är han kvar än...ihop med kandidaten.
Hinner tänka konstigt han ska informera nu och inte lilla sjuksköterskan.

Han börjar säga .Ryggmärgsvätskan såg fin ut vad gäller blod i den konstpaus..jahha så bra hinner jag tänka .MEEEEEEEEEEEEN DU HAR EN INFEKTION .
DU HAR EN OVANLIG HJÄRNINFLAMMATION-ENCEFALIT!!!!!

EKO.RIDÅ NER TILL KINA.

Men va....Smittsam hinner jag ur mig ..näe säger han.

Så nu börjar vi behandla den och lämnar det andra åt sidan ett slag.Är det allvarligt säger Peter.Ja det kan man säga säger doktorn..stressad men fortfarande vänlig.
Du ska få dropp jag ska prata med infektion men du blir kvar här.
Mycket bra vi tog det där provet och att din fru var så envis med tala om att du inte var som du skulle idag säger han och tittar på mig .
Mina frågor hopar sig men jag känner jag tar dem en annan väg .Orkar inte vara tjötig.


Så där ja.Vi tittar på varandra och undrar hur många väggar man ska kastas in i detta dygn av oro.


Sedan kommer fröken ssk WARAN in och försöker vara som vanligt .Tycker nästan lite synd om henne.Hon sätter PC dropp.Talar innan om alla hemska biverkningar han kan få.Tilltalar inte mig alls egentligen utan stirrar blint på Peter.
Måste var nyutexad tänker jag .Hon vet dessutom att jag och hon har samma yrke.Märkligt .

Ringer min kollega på jobbet som googlar åt mig.
Under tiden kommer syster in igen och börjar ge Peter info om att hans lipoproteiner ligger alldeles för högt.Larmgräns varning för kardiovaskulär sjukdom säger hon.BRAVO ...ge honom mer info han inte begriper eller kan ta in.Ser hur P kämpar för förstå och vi hör hur hans kost nu ska ändras och olivolja hit och dit.
FÅR LUST SKRIKA ge honom SIMVASTATIN...vetenskapligt att det inte alltid funkar med kosten .HAN ÄTER JU FÖR FANKEN REDAN sån kost.Är ju en sjukdom i vissa fall där det inte funkar ändra bara .Men kniper käft.Mumlar till min kollega som hör eländet...

Så kommer hon då för att sätta droppet med PC i.Det upplyses Peter åter om att han ska hålla koll på .Annars ringer han PÅ HENNE....Jag läser min Amelia.

Han läser så tidningen helt borta från ens bry sig om nån droppkammare.
Jag ser att det inte rinner alls.Ändrar slangen .Går 2 min .Det är stopp igen.Han flyttat armen.Så håller jag på .Till sätter jag mig nära och håller i venflonet för att det ska ha läga kunna droppa.Riktigt lägesberoende.
Till slut helt stop.Ringer på klockan.In kommer ssk.Kikar.Jag säger det funkar ett tag sen tar det stopp.Det är lägesberoende.
Meeen det funkade ju nyss när jag satt det.Ja säger jag trevligt det gjorde det men nu gör det inte det om jag inte håller.Släpper och då droppar det en stund lagomt så hon ser det.Hon lovar komma igen och byta nålen.
Jag sitter kvar håller i nålen och det i 45 min med hans arm i samma läge.
När hon kommer in ha så allt gått in.

Vid nålbytet känner jag att isen släpper.Jag säger till PETER VAD DUKTIG DU VAR ..bara det att hon tror jag säger åt henne och svarar glatt TACK.
Ärligt höll jag på börja gapskratta men jag höll mig och tänkte.Aha hon vill ha beröm.Hon ÄR OSÄKER på ha mig i rummet .Där har vi det mer än vad jag trodde.

Det enda jag ville var vara ANHÖRIG.Se anhörig alltid .Bemöt dem lika väl som din patient.Generalregel nr 1 och den kunskapen har tydligen ingen i vården lärt sig till 100 %
Peter talar om att jag haft en hjärnblödning och ssk blir förvånad.Ssk bryr sig .Helt plötslig ÄR JAG OCKSÅ EN MÄNNISKA .

Att han ska vara kvar med behandling iv dropp 3 ggr/dyng blir klart.Telefon fixad.Jag hinner ner göra affären 250 kr rikare....Aftonbladet,Tandkräm,sushi till mig ,chips,ostbågar ,godis ,cocacola ..bara kolesterolbra föda:)Peters önskan.Ett långt hjärta i mjukt tyg det stod JAG ÄLSKAR DIG PÅ ...det stod P på den tyckte jag .

Så upp igen .Samtal i affären om en påse till Flisan på dörren från Gunilla.
Så då äntligen fredagsstämning i rummet säger vi.
Nästan lite eufori trots allt när vi kan räkna ut att med PC borde detta gå bota förhoppningsvis och bli frisk.JUST DEN INFON MAN ÖNSKAT FÅ...men aldrig fick.
Gissar oss till detta och lägger oss med godis påse,osbågar och trängs bredvid varandra.
Telefonerat till alla sörjande som behövs tillpratas.
Drar två djupa andetag slår på LETSDANCE.......Tänk att vi ser LETS DANCE I EN SJUKHUSSÄNG.

Sist ut för kvällen är MONA ZETTERLINDS LÅT.....Vi får knottror.
Peter säger Åsa det måste vara ett tecken .Tårarna rinner tyst ner för min kind.
Jag hjärtat säger jag det måste det vara.
Det sista jag sa igår till dig var att om jag dör vill jag att ni spelar denna låten på min begravning eller hur?
Ja det sa du .Men du lever och titta de tar hem full pott lovar dig.
Näe det ger inte så höga poäng än i tävlingen Åsa.
Tystnad.
Fan du hade rätt jue de tog full pott.Älskar dig.
Älskar dig.

Kysser farväl och lämnar sjukhuset som är helt folktomt.Hör bara mina egna klackar.
Känner mig så ensam fast jag har hela mobilen full med underbara meddelanden.Inser att jag är omgiven med så mycket varma vänner och det från mitt forum där jag bloggat och bloggar i 3 år hittills.Dock endast skrivit här två dagar då jag mest gått in för skriva av mig och här slipper man att sidan uppdateras och allt raderas.Känner inte egentligen för vara social alls så detta är ett led i få ur mig och bara släppa allt för gå vidare.Så skönt få skriva .TERAPI.

Vissa detaljer är ej med så klart för öppenhet kan formuleras på många plan.
Ensamheten för stunden stillades med min bästis .

Helt osannolikt men vi tre som var ute och svängde våra orakade förra fredagen och som gjordes bildspel om.Alla vi tre haft en vecka som är helt makalöst sorglig.
En av oss förlorat sin pappa.En har suttit med sin mamma på akuten många timmar och så jag med min man.
Vore vi inte vidskepliga så...Men nog är det märkligt.Försöker vända på det och tänker undrar HUR vi hade tagit detta om vi inte hade haft en sån underbart roliga kväll som vi hade.Kanske DET som var syftet.

ÄLSKAR ER TJEJER finns för er också.

Hämtade så Felicia och bjöds där på mat .Tänkte när jag satt där att här skålade vi och firade nyår för inte så länge sen....
Felicia och jag styrde så hemåt vid 22.30.Trötta men hon vid så gott mod.Glad få åka med till pappa ..ja idag läs lördag.

Hemma möttes hon av den största påsen hon sett.Där i låg det Hårflätning,stickers med hjärtan,hårflätning med pärlor,pärlset,scrapcbok,guldpapper,lim mm. Alltså mer ting än hon ens kunde ta in.Tings för många hundralappar.Just tänkt VAD ska Flisan göra en dag på ett sjukhus instängd i ett rum pga magsjuka på hela avd.NU VET VI.Felicia själv ville pronto ringa och tacka och sa inte behövde hon köpa mig så här mycket fint men OJ VAD JAG ÄR SUPERGLAD!!!!!!!

Allt detta från min goa bonusmor som själv är svårt sjuk och haft urjobbig beskedvecka.
Vem kom i fokus för henne?Jo oss alla .Men Drutten och Felicia främst.
För hjälper man barnen och hunden så hjälper det Peter o mig.Så innerligt sant.
Drutten redan dock hämtade hos mamma av min styfar över helgen.Men han är lovad till Gunilla på söndag.Allt för att ron ska finnas här OM och NÄR Peter kommer hem.Kan ju gå fort man blir utskriven som sjuk numera och det gör inget i såfall.


Allt löser sig ...allt går utom nyfödda barn som mitt honörsord är.

GODNATT och ett innerligt tack till alla mina goa vovvevänner ,IRL vänner,släkten ,jobbkompisar och vad vore livet utan vänner????

Vad vore livet utan hela min kvartett?
Stympad.

Nu ska jag gå upp och nanna bredvid det närmsta min äkta hälft jag kan komma nämligen vår lilla dotter som ligger där i hans ställe.Avslutar med hennes sista ord ikväll:

"Mamma jag vill ju sova i pappas säng men tänk han har ju legat här och fisit och haft sin snopp på lakanet när han sover.Så äckligt"
Ja men tänk det luktar ju pappa här om täcket.
Hon stoppar näsan i täcket.
"Ja det luktar lite men du vet han luktar inte så mycket "

För att se tidigare inlägg klicka blogg överst

*9.37 Lördag*

Somnade efter 03.Läste på internet om diagnosen och blev helt förtvivlad.Grät mig till sömns.
Ser väldigt mörkt ut i just nu .Dropp i 14-21 dgr... ev hjärnskador...bestående men...lång väg tillbaka...risk för återfall......svårt för anhöriga krishjälp.....Bra skriva dagbok till den sjuke.....På 70 talet dog 70 %.....ovanlig hjärninflammation.

Det gungar.
Rädd
Livrädd både okunskap i sjukvården och rädd för våran skull.

Kan ju inte ens betala räkningar för jag aldrig lärt mig det i datorn.Känner mig halv.

Nu klätt mig .Lagt fram kläder till Flisan.Sen ska vi åka till vår älskade.31 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
Kvällen då allt rasade igen

00.33

Torsdag har blivit till fredag.

Kära dagbok.Måste skriva av mig känner jag .

Jag kan inte sova.Kommer ha mycket svårt somna inatt.
Det är tomt vid min sida däruppe.

Min älskade är inte där utan i en sjukhussäng.


Efter att ha arbetat kvällspasset som funkat bra med bra tid till min avdelning och diverse pyssel ,gick jag en sista runda och min goa personal och jag pratade en stund om ditt och datt.Vi kom in på ämnet hjärnblödning.
Backade bandet och jämförde åter med Magdalena Graaf osv.

Jag mer eller mindre tackade för att det var över för vår familj med detta elände och att jag nu funkade till 100 %.

Då ringer det i telefonen i fickan.Svarar och kikar på klockan lite efter 20.00
Det är min make i telefonen.Han börjar med säga Åsa jag mår inte bra tror jag håller på bli sjuk.Säger att han är yr sedan börjar det bli osammanhängande.
Hör hans röst hör vad han säger men FÖRSTÅR INGENTING.Bitvis förstår jag innehåll men bitvis förstår jag inte vad orden är ihopsatta till .Klara ord men i fel sammanhang.

Då jag pratar förstår han inte riktigt vad jag säger och ter sig förvirrad.

Jag ber få prata med sonen .Han bekräftar att han inte är som vanligt.Låter rädd.

Jag ber åter få prata med honom och hinner tänka och säga rakt ut tror du fått en stroke vilket han nonchalerar och inte verkar ta åt sig av alls.

Lägger på .Tjejerna ser att jag är milt sagt chockad.
Ringer 112 direkt och får prata länge länge med en gullig kvinna.Hon har redan en ambulans på väg ut.Guld värd var hon i det läget.

Ringer åter till dem därhemma och informerar.Fredrik säger att jag ska åka till sjukhuset och att han klarar sig .Felicia hunnit somna tack gode Gud för det.Räcker för Fredde åter få uppleva en förälder svårt sjuk och vara ensam med den.

Jag blir fokuserad men tårarna trillar.Berättar snappt för nattsystern om läget.
Hon säger DRUTTEN STANNAR HÄR om så hela natten .Hon går efter en varm kopp kaffe och ger mig.Hon läst utbildningen om hjälpa nån i chock har jag fattat.
Jag tar då luren ringer nummerupplysningen.Ringer svärföräldrarna och meddelar läget.Ringer sen upp paret vi ska till imorgon för tala om att det blir inställt.(Rationellt tänk ...näe men var ju åtminstonen förutseende)

Jag beger mig sen korta sträckan över till sjukhuset.Tänker tänker ..måste hitta nån som kan vara med sonen.Han gillar Anna o hennes kille mycket tänker jag o vi finns för varandra i akut nöd och alltid i lust .
Hon svarar och beger sig raskt över till sonen .Då kan jag andas ut.
Möter en trevlig ssk i luckan på akuten och hon kan meddela ambulansen på ingång om 3 minuter.

Jag möter upp och får vara med i akutrummet där han tas emot.
Får då se ambulanskillarna som då är helt otroligt nog MINA ELEVER jag haft .BÅDA TVÅ I TEAM....mycket märkligt sammanträffande.De kramar om mig och det behövdes kände jag .
Läkaren brydde sig också mycket om mig och frågade en del osv.Han hjälpte mig mycket behålla lugnet.
Maken själv han var så duktig och kämpade på .Vet han avskyr nålar och de misslyckats x flera få in en PVK.
Han tedde sig underlig fortfarande med inte lika mycket som i telefonen.Dock kanske inte för en som inte kände honom.

Snabba bud då detta har hög prio.Ekg,Provtagning,Upp på rtg.Ner från rtg.
Besked om att det i det läget rörde sig en ska TIA attack.Förstadie till stroke.
Det innebär att en mindre del av hjärnan drabbats av övergående syrebrist.
Orsak oftast åderförkalkning alt förmaksflimmer som då leder till en blodpropp i hjärnan alt .Symtomen liknar densamma som vid stroke och ofta är en TIA en förvarning om stroke.

De symtomen som han uppvisade var ju just plötslig förvirring eller svårigheter att tala och förstå.Yrsel och huvudvärk.

Allt denna vetskap har jag kära dagbok men jag har även FÖR mycket vetskap i detta läget.

Jag satt så hos honom i lilla akutrummet och vi pratade om ja mest om hans venflon som gjorde ont i armen osv.TOMT i bådas huvven vid det laget.
Läkaren som var varit med hela resan kom in och gav en mugg med blodförtunnande.

Så ut igen och prata med svärföräldrarna och ringa hem till sonen.Han då i skifte med att Anna åkt för nattjobbet kl 23.Men hennes kille på väg över.Skönt.
Svärfar pratar sin stroke lite och alltid så cool o lugn.Dock är de inte blodsläkt så inget arv liksom ..
Jag får lägga på för de vinkar åt mig .Först blir jag stel men sen talar hon om att det är för att han ska upp på strokeavdelningen.

Väl där känner jag lite FÖR BRA IGEN MIG .Får nästan panik inombords.
Hinner tänka bara han inte får EXAKT samma sal som jag låg på 2004.
Blir salen rakt över.
Sjuksköterskan där är en kursare .Funkar .Hon är alltid så snygg hinner jag tänka.Läppstift osv trots nattjobb.
Hon proffsig och gör sitt formulär med frågor fullt.Ber få prata med mig efter.
Jag går ut efter att ha talat DEEP TALKING med maken .Gråter.

Vi skiljs åt .Han tycker jag ska jobba fredag morgon.Jag säger jag får se .Jobbet ska ju utföras också och jag sjuk av oro redan nu tänker jag .
Sköterskan och jag pratar och jag gråter och talar om min rädsla.Inte är han ok där han låg märkte du det frågar jag .
Hon håller med och hon förstår.Lovar höra av sig till mig om något förändras.När jag säger jag jobbar 6.45 imorgon säger hon jag brukar svara GÖR SOM DU VILL men i ditt läge så säger jag NEJ.Kom hit imorgon och var med din man .

Styrde hemåt fortfarande i chock som höll på börja släppa.Ringde den jag känner störst trygghet i nämligen min bror.Skönt få höra hans röst och kloka ord.

Så här sitter jag och har för en 45 min sen kommit hem.
Hämtade glad Drutt på jobbet och fick så en stund med goa sonen.
Kompisens Annas kille var till stort stöd för Fredrik.Han är så härlig prata med sa sonen.


BÄVAR för tala om för Felicia läget imorgon.Hon har ju sedan 3 års ålder till istort sett för något år sen hört ordet hjärnblödning och sett mig gå från sjuk till frisk men inte har det varit lätt.

Måla fan på väggen gör jag aldrig men jag kan se sanningen i vitögat lättare än andra .

Förbannar makens jobb.Den stress de skapat för sina anställda är en löpsedel .Djävla omorganiseringar till förbannelse och de lyssnar inte ett skit på sina anställda.Blir ett sant nöja ringa hans chef imorgon och tala om vad jag tycker .Skulle vilja göra henne arbetslös.

Gode gud hjälp oss.
Hjälp oss fixa denna resan som nu börjar .Låt oss ha vissa instrument kvar att plocka fram .

Moblisera kraft i min älskade,i mig i barnen.Detta måste lösa sig precis som vad det än är som hänt.
Är livrädd inombords.Så skiträdd.Massor med tänk om...
Nu ska jag lägga den spända kroppen i sängen och försöka blunda och ge min hjärna den sömn den behöver.SKA BARA ringa och höra senaste rapport från hur han har det.
Så skönt få skriva av sig och kikar upp om jag vill klicka spara och göra texten officiell....Jo finns alltid intima detaljer osv som jag minns ändå utan få dem på pränt.Har skrivit i både med och motgångar.Varit många mot men även mycket medvind.

Ja vad säga åt oss alla .Var rädd om varandra står på en tavla ovanför min säng.
Ingen lätt devis.
Vi är för unga för detta tycker jag .Alldeles för unga.Födda jag -70 o han -66

Kram

För att läsa tidigare inlägg måste man klicka på bloggar ovan .30 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 9 kommentarer
Jobba för två och avsluta med en Pitt!!
Hur minnas onsdagen den 28 Januari?

Jo som upp ala en zombie kl 5.50...Ta sig till jobbet med hjälp av Rix Morgonzoo.Tack för dem.Värre när man ska hem behöva höra rysliga rösten ALEX & CO..lyckades äntligen ändra kanal idag.Orkar inte med henne då hjärnan är i behov av renovering och inte explosion .

Näe tacka vettja de tre essen i Morgonzoo som KAN FÅ MIG le på morgonen.De enda kan jag säga.Rysligt morgontrött.


Insåg då jag klev in på jobbet efter en lång inläsning då jag varit långledig att det fanns en hel del ta i.En rond avverka och sätta sig in i.
Insåg rätt snart att jag tydligen skulle va allena syrra på bygget denna dagen och bestämde mig för att det BLIR SOM JAG TAR DET.
Alltså satte jag mig för att denna rond och denna dag skulle bli en JENAEFFEKTIV dag..svish,svash,svush.

Då jag väntar in den kvinnliga doktorn vi har inser jag när jag hör en mansröst att det inte är hon som ska ronda...
Det visar sig vara både Vårdcentralschefen och en läk kandidat.Log inombords.Då så här ändras planerna hela tiden och jag med dem.

Hur gick dagen då?
Jo den gick superfort.Jag var jätteeffektiv.Gjorde verkligen två kvinnors jobb.
Styrde därifrån vid 16 riktigt nöjd.Dock märkligt att den omedvetna frustration man tydligen byggt upp visar sig då man träffar sin hälft.Som om båda har varandra ibland till att KRÄKAS på.
Det börjar i dur HEJ HEJ och kan växla fram och åter 700 ggr sedan.
Rätt skönt ändå kunna få vara sig själv inför varandra synd bara att båda krockar i samma mood rätt ofta.Dessutom jobbar vi båda i extrema människoyrken där båda tvingas le och vara trevliga dagarna i ända.Kort sagt förståerligt.Så iväg handla då jag arbetar torsdagkväll och fredagen står sen raskt för dörren.
Vi lyckades komma in på köpcentrat och där insåg vi att vi inte alls ville titta på samma saker så vi tacka gud för mobilerna och ringde varandra när vi shoppat klart i varsin vagn *ASG*..MUPPARNAS NYA MATSHOPPINGRUTIN... ja vi möttes då och då och gjorde gemensam sak i finna TABASCO!!!

När väl ute därfrån tvingade jag honom att vänta för jag skulle ögonshoppa och snoka runt på H & M samt Lindex för att bara få glutta o glane o se om de fått in nåt kul och hur vårmodet ser ut lite.Gick ju jättefort sa jag till maken som satt på en soffa och väntade.
Barnen ringde och önskade skräpmat...Bidde MC Donalds till dem och maken.
Hade kuponger som gjorde det hela mycket billigt.Bra på samla kuponger jag.Klädde om vid hemkomst för att ladda nya batterier och få se om taggtråden i munnen skulle försvinna efter en löprunda.Drutten och jag gjorde vår långis i beckmörkret och tror jag måste äta mer morötter för jag tyckte inte ens pannlampan lyste upp tillräckligt.
Rätt märklig joggingstil måste det bli då man löper i blindo...MEN det var skönt och musiken dånade i lurarna från Killers skivan.Saknade dock min vän M på rundan.HON lyser upp hela hon med sitt skratt och energi.Tänkning på henne hade jag som befann sig bevista något av det svåraste i livet.
Hade megatänkning på Magdalena Graf som fått en hjärnblödning igår,likt min -04 .Skillnaden dock att min aldrig blev så stor...men katastrofal efteråt.Hoppas hon slipper det.
Hann grubbla massa under rundan på tänk OM man skulle få en till osv .Skulle jag fixa det mentalt?..

Väl hemma så pågick aktiviteter såsom bära upp tvätt jag tvättat och hänga en tvätt som jag fyllt på .Teamwork kallas det.
Jag lyckades åter säga en groda och få en tillbaks så jag la mig i sovrummet för att se Thailandsprogram på kanal 4.Fick liten nybadad kicka bredvid mig och innan det var slut hade vi båda somnat...
Sov sådär gott som ett barn såååå trött.

Lagom då öppnas dörren och maken säger KOM NU DÅ FILMEN ÄR PÅSATT...

Du ville ju se PITT!!!!...
IGÅR JA...svarar jag.Sen ligger jag kvar och tänker nu har han ju så snällt fått igång den så bara masa mig ner.
Sagt och gjort .Beskådat en mycket annorlunda film med min favvoskådis Brad Pitt.Grät faktiskt en gång och fick även här mycket grubblerier för den är djup om man kan tänka djupt...
Sonen orkade inte se hela för skolans skull.Maken såg den inte alls ..FÖR HAN SKULLE JU SOOOOOOVA ..förlåt ironin men ja jag är nöjd och denna torsdag börjar efter sömn med SOVMORGON för min del.

Sedan ladda inför jobbekväll till 21.30.
Fredagen är en jobbedag till 16 och tatatata bara jag inte blir sjuk eller nåt så ska jag BOXAS för första gången sen diskbråcket.Efter box är vi bortbjudna på lite fest hos kompisar.Paj kommer vi ta med en och de gör en!!

Kort sagt..pekar upp blir det aldrig när fingrarna dansar i samma takt som mina tankar .
DAGBOK är det garanterat och nu önskas alla en härlig sopp och pannkaksdag och sedemera en go helg ifall vi inte hörs innan den!!!

Kram Åsa o lägger en rätt talande bakgrundsbild.Ni vet väl att Drutten & Jena är ryska dockor och jättestora där !!!

Men något Drutten som kan såna klokord som vår en Druttenhund det finns inte i hela världen:


Photobucket


Torsdag

*11.52*

Nypromenerad och snart nykaffad!!
Snart iväg och jobba efm/kvällspasset...so long .Liten Drutt ska följa med och doktorera.

Fått positiva besked i telefonen nyss.Kan jag leva på.
Fick mindre bra eller mer elaka besked igår och där blir till stötta mer !!!Kram till er båda ni vet vilka ni är!!!Ps För läsa tidigare dagars dagbok måste du klicka på Blogg högst upp så löper alla inlägg under varandra...
29 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
PersonalproblemFÖRE-byggande dag /FÖR..intelsedagen i vår värld....*18:19*

Ja som rubriken säger har denna dag varit förebyggande men även rätt förlösande för nya tjejgänget jag kommer ingå i team med.Jätteroligt och spännande att få sitta ner och språka oss tillsammans om något gemensamt tänk .Undrar ibland bara vad de tysta deltagarna tycker egentligen...
För åsikter har väl alla egentligen?

Mattintag


Något dagen kännetecknats av mera är FIKA OCH MAT!!

Rätt kul när man bantar för det sprids som en löpeld.Ingen som sprider när något frossar hysteriskt under lång tid och håller på bli smällfet....Aldrig någon som kommenterar om någon är tjock på ett fult sätt men tydligen tillåtet hålla stenkoll på någon som lyckas smalna av och dessutom må så bra av det!!

Så när konstateratet kom jasså ÄTER DU ??
Så titta jag upp och sen ner på min ostmacka och sa JA TYDLIGEN!!

Jo jag åt både :2 st ostmacka,frukt,fiskgratäng ,rivna morötter,potatis,3 skivor vetelängd+kaka,halv skål godis:) och jag NJÖT som vanligt mest av alla...
Sådär jag kikar upp nu är det tom officiellt det jag åt idag .

Hur som helst dagen gick fort ...eller nja jag mer satt än gick..blir många steg ta igen ikväll plus Pilatesen.Du lurar aldrig en Drutt....


Hämtade efter jobbet först Drutten hos mamma och sen sonen på Racketstadion där han och hans pappa spelat långolf..inomhus *S*...jo man kan göra det för det finns nät slå i.
Mitt ex är UBERGLAD i Drutten.Han öppnade bildörren och bara Drutten hör hans röst blir han lika glad han.
Så utsläppt och gosad med blev han samt att han tog Drutten in för att visa sin tjejs släkting som var där *ASG*..konstigt...han såg inte särskilt road ut för han förstod inte DRUTTENS storhet .Men men kul är det se på djur hur glada de blir i människor som verkligen innerligt tycker om dem.Går inte lura Drutten inte .


SyskonkärlekÅkte så hem i mörkret och skönt få sonen för sig själv en stund och kunna prata veckan som gått.Vi hörs inte de veckor han är hos pappa för jag tycker han ska få ha sin tid där då utan liksom påminnas och behöva prata i telefon som inte tillhör hans roligaste göra.(inte lik mig där *L*)
Väl hemma bort och hämta liten Flisa som så sprang i förväg för att få träffa brorsan.Hon saknar honom mer än man tror hennes "ensambarnsveckor".
De är verkligen så underbara med varandra även om min egen barndom går i repris med en storebror som är 7 år äldre(min är 6 år).
De har stundtals verkligen utbyte av varandra och Felicia vill gärna vara med honom och ja han klarar det en stund .15 åringar vill ha mycket egentid och gärna med stängd dörr och det kan inte alltid syrror förstå.Här i Italien i somras.


Hon ska nu försöka hjälpa honom plugga svenska till hans prov imorgon.
Som jag log!!!Eller hur tänkte jag .
Spännande se HUR många minuter det tar innan de ryker ihop däruppe och hon kommer skvallrande ,gråtande ner.

Nu ut en sväng med Drutten före PILATESPASSET.Så glad jag började på den träningen för den GER otroligt mycket både i energi och styrka.Ser att besökarna fyller på sig här inne och det är jätteroligt tycker jag.Det roliga är att det funkar ha kvar min "gamla" dagboksblogg i nuläget med samma innehåll.Där stadig ström av vänner .Så ja bara köra på så tills jag tröttnar .

Nu kom sonen och dooootern ner och han vill ha hjälpa av MIG med svenskaprovsförhörningen....som jag trodde...Drutten kniiiiiiiiiiiiiiiiip ett tag till....
Kanske husse som åkt tåg och kommer hem sent är sugen på en Druttprommis *ASG*...näevars det hinns nog det med kvällen är ju lång.


Önskar mig en PITT!!!


Har ju önskan om att få se en viss PITT senare.....JÄTTESUGEN på det...får se om den kan uppfyllas i tvn:s värld!!!*S*
Fånigt snart 40 år och så otroligt glad i denna man på film pekar upp.IDOL ...ja jag har nog en idol i honom.Började med filmen Höstlegender sen var det kört....

Nu till något allvarligt .
FÖRINTELSEN
Som avslut i dagens dagbok så vill jag tända ljus för alla offer under förintelsens tid.Låt oss aldrig glömma det hemska som skedde .Låt det aldrig återupprepas.
Det värsta i oss människor kommer alltid finnas om en tillräckligt stark ledare enar.Det pågår krig och svält i vår värld.Är det vår tids plåsamma förintelse??

Vi låter oskyldiga svälta till döds när det finns mat till oss alla egentligen?

/JenaPhotobucket

Så sant Drutten men inte i detta fall...idag stämmer dagens VISDOM här bloggen superbt!!Kikar upp tv.


Ps För läsa tidigare dagars dagbok måste du klicka på Blogg högst upp så löper alla inlägg under varandra...


27 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
LEDIG MÅNDAG MED S som i städ,skit och sorgens dag


Piggelin


*7.48*

Inte vet jag vad jag gör vaken i denna arla måndagmorgon???
Vaknade av liten dotter och söt far...
De var sams..jo men något om skridskor i ett veckoinfo drog mig upp ropandes att ehhh tror isen är väck ta med dubbla gympauppsättningar.
Så nu sitter jag här i mörkret i ljuskenet från datorn och tänker läsa lite i mail osv samt dricka min fettbortagande dryck:)
Kör nog en nussekudderepris om en stund...
Det är Drutten och jag VÄRDA!!!!
Vi idkar hans klokskall idag också nämligen...vila efter vila!!!


Killerpromenad*9.38*

Nu så ut en långrunda .Mp3 tankad med The Killers cdn.Attans vilken bra skiva!!Alla låtar inkl Human man hjärntvättats med från radion.
Nytrimmad Drutt stolt som en tupp.De verkar känna sig fina som vi nyfrissade.Det sitter i håret *L*
Me inte trimmad direkt mer en myspysfuldag..precis som jag önskar ha...
Får se till gå ut och bli våt för någon sol kan jag inte skymta..ONLY RAIN!!!Dagens roliga historia:
Har du druckit diskmedel, vad skulle det vara bra för. -Det stod ju att det skulle ta bort fett.


Den var klockren!!!*ASG*

Städ-Jena


*12.13*
Pausar o byter lite musik...Inser att Scotts dansbanstoner är lika illa lyssna för mig som viss klassisk musik *ryser*
Näe har massa god energi idag.Inte nussat kudde alls.PIGG!!!till det krävs pigg musik..hehehee.
Våtdammat i huset.Jeezes kan tro alla hudavlagringar hamnar på tavelramarna i sovrummen.UÄÄÄRK...
Nu dammsuga övervåning o avsluta med torka alla golv.Luktar så fräscht sen i hela huset*veta*
Lever ju efter devisen hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete men även skiten har gränser för mig :)

Drutt hälsar att strupen han just knaprar i sig är supergod..Uääärk säger jag.
Bäst svälja kväljningen med lite java.
Underbart är kort av ensamhet snart fullt hus med 4 glada 7 åringar tick tack tick tack...Sätter nog på Timo Räisinen som omväxling han kan pigga upp...Tycker dessa diskmaskins och tvättmaskinspåsättningar börjar räcka och bli över ...*L*


Skitdag???*14.36*Inom en timma börjat må illa och..Skumt mår jag ...bådar INTE bra .Får inte bli sjuk nu.Har ju superviktig jobbedag imorgon...FÅR INTE.

doGedoG låt mig slippa kräksjukan..låt detta baaaara vara stopp i tarmarna...
Kan man bli sjuk av att städa bort skiten inomhus ???

Ser väldans fram emot baka liten kaka*not*
Tror jag "skiter i det också".

"-Mamma ...du ser inte bra ut...jag menar du ser bra ut men ja du vet vad jag menar" ...Gulleflisan omstänksam som få.

Kikar bak en måndag..hmmm trodde DEN DAGEN VAR UTLYST TILL ÅRETS BAJSDAG..börjar visst gå troll i måndagar...

Sorgens eftermiddag


*15.37*

Mammor lägger sig sällan platt fall..
Banankaka i ugnen.Flisan väntandes kompisarna.
Jag känner mig ok(tagit magsårsmeducin)...men blev såååå berörd av samtal jag just fick.
MYCKET NÄRA VÄN förlorat sin pappa idag.

Empati är bara förnamnet.
Så mycket likheter med min egen bakgrund så mycket tankar man vill dela.Bäst bara lyssna och finnas till.Vissa saker kan ingen förstå förräns den varit där själv.


Druttens klokskall:

Photobucket
Får se hur resten av eftermiddagen/kvällen ter sig.Skulle behöva löpa typ 7 mil.

Nu kom alla glada tjejorna...bäst kolla kakan så den inte goes Bananas!!!


Tisdagen om allt är som det ska så startar den med en kickoff dag med "nya"gruppen på jobbet.Planeringsdag på hög nivå.Tror kommer bli jätteintressant .Maken ska åka tåget i ottan på kurs med Kurt...han önskade få skjuts..ehhhh skiljde 30 min från ta buss till att jag skulle skjutsa...
Blir ju knepigt slita upp Skrållan så early...näe snäll är jag som korna i hagen men det få bli bussen för hans del till tåget.
*19.03*

Bidde en "joggig" kväll..bättre än jobbig!!!Gött och som två skadeskjutna kråkor tog vi oss runt.Men OJ vad man kan ventilera både svett och väsentligheter !!!
Stegräknaren tickar på bra idag.


I lust och nöd!!!

*21.12*Snyft så vackert Bondebröllopet var.Paret match made in heaven .De pratar lika dant och har sånt tycke.


Själv sugen på allt möjligt ikväll...summa :
En morot...
En bit Seasalt choklad....
Hellre det än illamående:)

My mode is fast...skojar men glad fått tebaks drycken från apoteket igen.Maken kom hem med dom .Mycket godare och mycket bättre.Vad de heter..skrev ju det i inledningen...*S*
Mix max gonatt kram.


So long & helgen har det redan bloggats om både 24 & 25:e


( Info :För läsa bloggar som löper dagar tillbaks härinne måste du klicka på BLOGG överst på sidan..Här på startsidan endast senaste uppdatering!!)

26 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Kryddor i livet


*18:02*


Helgar vilodagen

Höj din volym idag färdas man igenom med min Queenfavvolåt!!
Bytte även lite bakgrund.Fin-fint kunna variera hur jag vill.


Denna söndag kan endast summeras ZZZZZZZZzzzzzzzzzooooooofffffft.

Efter arbete kommer alltid vila.Att ha roligt är också ett jobb som kräver återhämtning.
Denna fredag och lördag har verkligen varit rolig och mättande på alla vis.
Allt av det man anser bäst som människa.Både umgås med goda tjejvänner och lufta sina nyrakade och dansa sig trött och sedan kvällen efter få vista goda vänner ihop med sin familj och där äta gott och skratta och lyssna god musik osv.
Se bildspel både från fredagen igårdagens inlägg och dagens pekar upp!!!!

Kan inte kännas bättre.TACK TILL ER ALLA !!!

Kan sedan inte säga att resterande tiden varit särskilt krävande för jag kan konsten vila mig .Medfött.Älskar sova och koppla av.Så en balans är verkligen nådd så här mitt i regnhala Januaris lönetid.

Flisan var så skön sent när vi gick hem.Hon underfundig och har så mycket att säga och konstatera.Klockan 10.15 kom hon bara i dörröppningen och sa :
Ja så här länge sov jag...sen inget mer utan traskade ner och gjorde sig själv lite frulle och vi sov vidare.

Såg på skidor från Italien rätt många timmar.Så gött ligga under varma täcket och se andra slita:)
Sedan har dagen gått sakta sakta.
Fick härligt Gevalia besök från Gunilla.Hon hade verkligen gjort ett superklipp .SUPERSNYGGT blev det.

Ska nu ta denna myspysdag och fortsätta varva vila med lite motion allena.
Inte bestämt än vad jag ska göra med min lekamen.

Måndag stundar och förlåt men jag viskar : JAG HAR LEDIIIIIIIIIG DAAAAAAG!!!!

Ehh hur skönt ska det bli på en skala.....
Lovat baka med liten Flisa efter skolan och en löprunda blir det också framåt kvällningen annars ska jag idka Druttens klokskall:
*21.09*

Skön hundrunda helt i tystnad..bara Druttens tassar man hörde o hög frisk luft.Nice.
Nu movietajm o lite träning på mattan framför tvn..har ju nytt diskbråcksprogram följa!!!Härliga mag och ryggövningar.

Bokat in ta hem 3 av Flisans vänner imorgon vid 15.30..har man 3 kan man lika gärna ta dem allihop men Flisan får först komma hem vid 14 och baka med mig och få lite egen mammatid!!!

Godnattkramen

( Info :För läsa bloggar som löper dagar tillbaks härinne måste du klicka på BLOGG överst på sidan..Här på startsidan endast senaste uppdatering!!)


25 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Durkslag,Svart horn och knäckebröd!!!*15.07*


Thanks girls .LOVE YA!!!!


Bildspelet talar rätt bra för sig själv som beskrivning på hur gårkvällen/natten tedde sig.
Vaknade på fm och hade ont i käkarna .DÅ har man skrattat mer än vanligt!!!

Vi såg faktiskt Lets Dance istort sett klart för bussen gick 21.30.Härligt få lite familjemys ihop och Rödtoppen är Druttens klara favorit.
Felicia o hennes kompis hade båda förseslagit att de skulle få följa med oss.
"De skulle ju lova inte dricka nån alkohol"...gissa att vi skrattade åt den sköna kommentaren.
Felicia 7 år kunde ju inte förstå varför jag skulle göra mig så snygg och dessutom få träffa hennes älskade Gudmor...

Då vi hejat klart på Magnus,Laila och Nicklas W så styrde vi kosan så på bussen.
När vi klev på bussen undrade chauffören vart vi skulle....Ehhh vi kikade på varandra..går inte denna bussen endast in till Norrköping ???Ehh jo sa han.Ja då ska vi dit.
Sen knep vi ihop skrattkrampen tills vi nådde sätet.Som fjortisar brast det av skratt och ja alltid roade /störde vi någon.Undrar vad han hade sagt sa jag om jag sa en enkel ner till Balkan...
Sen var då viktigheter såsom läppglans glömda för fru Jena.
Men det Rödtoppen inte hade i sin väska var inte värt tänka på.Hon hivar upp tre glans varav ett ska FÖRSTORA LÄPPARNA...förlåt men jag har en rätt ...ja humor så det blev så mycket skrattårar att jag hade behövt göra nytt underlag när vi klev av bussen.
SNYYYYYYYGGGA fylliga läppar blev det dock hahaahahah.PIRR PIRR liksom kände mig som en mix att Pluta med GYNNING /ROSING /BELLA OCH ZYTO !!!Sen då så skulle vi vi hämtas upp i SNÖSTORMSGLOPPET ..Jeezes sicket väder alltså.SIBIRIA feeling.
När så Aula dök upp med sin make körandes så fick han inse att denna afton skulle INTE hans fru komma hem likt Askungen vid midnatt inte..Not.
Vi gjorde Durkslaget roligare och definitivt Black Horn mycket vackrare*L*
Jag insåg där och då under konserten att jag är djupt rotad inom hårdrocken.Mer än jag trodde.Kunde varenda covers de drog bandet Loud INC.Superduktiga och som sagt i Stockholm är det stooooora här i Norrköping får man skäms och beklaga för folket att de missade ta sig ur sofforna denna fredagkväll för att lyssna något ruskigt bra.

Gjorde inget vi hade kilten för oss själva nästan heheehehe.Dansade oss svettiga och sjöng oss hesa.
Inte lätt ha paparazzi efter sig insåg Aula...men det var charmigt se småpojkarna filma henne med sin mobil!!!!
Så styrde vi kosan vidare och stegen var som att bevista nordpolen.Proppat ställe att avsluta kvällen på.Liveband även där.Riktigt ös och mycket skoj folk.Många man kände för en gång skull.Många man INTE ville känna också :)
Många händer man inte vill ha tafsandes på sig.

Kort sagt när vi hade dansat tills benen och fötter likt nageltrång domnat då var vi HUNGRY.....

En Gyrosrulle satt som en smäck i min mage vid det laget.Glufs så var den slut.
Rödtoppen roade fortfarande mitt sinne och vi har så nu fixat och trixat lite inför Göteborgsvarvet ....P.S...Tyckte maken också faktiskt!!!

Taxi fick så hämta oss där på Drottninggatan och köra oss hemåt till vår bygd.
Taxikillen upplyste om att ja där kör visst Tidningsbudet...*viktigt vetande*
Mycket bra ha en taxi som är knuten till vår landsbygdshåla.

När jag så skulle in i THE MUPPETHOUSE och försök till smyga så hade då "Någon" låst dörren...inte hängt ut reservnyckel..hmm tänkte jag där stod...hmmm en Drutt stod och fnyste och luktade sig till sin matte men har inte lärt honom öppna lås än.....
Bidde trycka PLING PLONG och höra Flinta komma ner för trappen i lätta steg *ASG*Glatt öppnandes dörren säga : HEJ ÄLSKLINGEN KOMMER DU HEM SÅ HÄR TIDIGT !!!SOM JAG SAKNAT DIG :::HAR DU HAFT ROLIGT???
Ljuger ja?????

Nähe...men nåt sånt i den stilen sa du väl annars har jag en lucka....darling.

Nanna kudden länge länge tills en varm mysig sak väckte mig .Hårig och gosig.

Ljuger jag igen????

Näääeh jag ljuger aaaaaaaldrig.Jag bara skriver i gåtor ibland .Man vet ju aldrig vem som numera läser blogg....kan ju vara allt från chef till släkt ,till ja bara gud vet vem.

Dagen gått i ultrarapid.

Felicia sa : MAMMA DU SOM BRUKAR VARA SÅ TRÖTT OCH ARG PÅ MORGONEN ...VAD GLAD DU ÄR!!!!DU SKRATTAR JU HELA TIDEN...

Mammas o pappas sanningsägare!!!

Klart man är glad sa jag Felicia.Tänk om du gjort nåt jättejätteskoj med dina tjejkompisar att prata om ända till man gungar gungstol på hemmet .
DÅ ÄR MAN GLAD LÄNGE LÄNGE!!!!


Tack tjejer för kvällen som med kort varsel blev en av de roligaste utgångar på tiders tider!!!

Tack faktiskt till min kära man som lyssnar och som uppmuntrar mig göra saker allena .Sånt behövs.

Om exakt 2.5 timma stundar trerätters 1 km uppåt i bygden .Vet att denna kväll kommer bli riktigt trevlig på annat sätt.Mycket god för maten på faten är oftast helt fantastiskt planerad och god!!!

Imöra är det söndag...VILODAGEN SKA HELGAS!!!!!!


Kramen Åsa o lägg gärna ett tassavtryck mer än med ditt IP.-nummer jag kan se*S* Finns gästbok och kommentarsruta precis som i alla bloggar:)
Insett att ha en blogg där senaste uppdatering alltid blir det man kommer in på är bra när man heltidsjobbar....förut kom man ofta in på en tom sida och då orkade ingen backa för se vad som stod senast..Kommer nog bli detta så slipper jag tänka och ha DETTA som min dagbok som det alltid dessa 3 år varit meningen som.För min skull få skriva av mig och därbonusen varit massa nya vänner i vårt land och även norden.Får köra paralellt en tid för mina vänner i andra forumet sviker jag aldrig.
Fått flertal grr hört att jag borde ge ut min blogg som en bok(ja den jag haft på andra forumet alltså)
Så många så jag nu ärligt tänker varför inte prova.Tror absolut jag som var totalt utslagen efter hjärnblödning och aldrig mer trodde jag skulle kunna jobba kan motiviera någon till att allt går ....som jag brukar säga utan nyfödda barn...
Från 0-100%.
Fundilerat på skoj vad Titeln skulle vara..

Från Hjärnsläpp till Stockholm Marathon på 6 år???
Fam Mupps irrfärder....
En systers crazy vardag...
eller varför inte:
Allt går utom nyfödda barn....

Fler förslag mottages tacksamt...*ASG*

ÄR DU MIN VÄN BLIR DU KVAR även här .Bara klicka sidan som favorit.


( Info :För läsa bloggar som löper dagar tillbaks härinne måste du klicka på BLOGG överst på sidan..Här på startsidan endast senaste uppdatering!!)

24 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Tår-sdag ihop med lite FAVORITFREDAGSNOTERING!!( Info :För läsa bloggar som löper dagar tillbaks härinne måste du klicka på BLOGG här ovan..Här på startsidan endast senaste uppdatering!!)

*21.22*


Zzzzzzombie


Efter rätt kort natt så var jag inte direkt vaken när radiorösten väckte mig kl 06.
Jobbedagen flytit på och vissa knutar är upplösta.
Vilade mig på lunchen en kvart och språkade med maaama.Vem ska förstå om inte mammor när något tynger.
Arbetsmässigt fått tid sätta mig i det nya lite mer och inser att våren går i förändringens skede och jag kommer att fixa det men måste tänka på att rom inte byggdes på en dag.


Kärleks-handling

Så man uttrycka det jag möttes av både i morse och efter jobbet.
Herr Mupp hade fick jag se vid tandborst handlat tandkräm för ilande tandhalsar.Sånt uppskattas enormt .Skönt bli hörd i handling.
Vid hämtning av honom hade en en misstänkt "kvinnlig" påse i handen.
Den innehöll en klänning jag velat ha från Gina Tricot redan i julas och nu är den min.TACK LOVEN!!!!

Pre-menstru_ELLAApårpå Loven...


Henne var det länge länge sen jag skrev om.Kom ju in en burk med Jättenattljusolja i mitt liv och tystade den kärringen med för gott...
Nu är det så att de varit slut ett tag och jag tänkt att OMEGA 3 går väl lika bra:)
GÖR DET INTE NOT NOT NOT.Så när jag påpekade förut att jag minsann tänkte köpa dyra burken igen sa IL FAMILIA KÖP EN HEL LASTBIL typ.

Men våra känslor vi rabiata kvinnorterriers har då och då ska tas på fullt allvar.I annat läge hade allt sagts fast i en snällare tooooon bara:)
Slut på den diskussionen för jag HAR RÄTT så det så.Basta, pronto the End.
The end sa jag ju tänk att män alltid ska ha sista ordet.Partyplanering PÅ SPÅRET

Vad kan pigga upp mer efter en tuff sömnlös natt och jobbedag till 100 %.
Jo sova 2 timmar efter jobb.Klä om och göra spåret med min goa vän Rödtoppen.
ATT vi har det bra när vi springer.Vi hinner avhandla våra dagar sen vi sågs ,vi hinner skratta ,svettas,flåsa och idag då parera isfläcker så rundan tog dubbelt så lång tid pga skalman tempo.
Drutten hinner nos upp alllllllla spår och kissa varje tall/gran som han hittar värd att pinkas på .En fri Druttpojke i sin bästa situation köra race efter mig eller ligga o rets 10 m före.
Själv blir jag en ny KVINNA lugn fin och timid.Som en lisa för själen med löpningen så är det bara och jag älskar denna vinterlöpning.Kommer garanterat sakna kylan till våren då jag kommer dö av all pollen och min allergi.

Nu är planerna inför vår TJEJKVÄLL klar.ALLA GODA TING ÄR 3 och vi ska se till att stan blir både roligare och med dansfylld.En riktigt rolig tid framåt.Tre helger med fest och middagar.
På lördag styr vi våra ben uppåt på trerätters och goa skratt med våra goa vänner.
Är så tacksam över alla våra vänner vi har och allt har sin charm !!!

Nu då kära vänner författat detta två ggr...jo jag provade göra annorlunda när jag skrev och glömde att jag inte sparat så bara börja om..undrar om version två är sämre...eller bättre...Tur man är snabbkskriven. Från 21.22-21.38 hunnit med göra om allt två ggr...så ingen större fara men jag svor...


Otursvecka
Apråpå otur....
Fundilerar en olycka om dagen här hemma .En karaff i tusen bitar en dag,soppa över hela mig igår,MAKRILLSÅS över hela köksskåpen och på mig samt en glödlampa i bitar är kvällens skörd....
Hmmmmmm


Önskar alla en trevlig helg !!Vet att fredagen inte blir mer än jobba,svida om ,äta gott med familjen och sedan ta bussen till Peking med Rödtoppen och där möta upp Aula.

GO GIRL!!!!!*17.46*


Favoriternas dag här...FRIDAY!!!!!

VARNING utfärdad.Syns tre små gummor förlåt tre URLÄCKRA brudar ute i Peking ikväll så håll åt sidan och akta er för att svimma *S*....vi är nämligen på G!!!!!
Loud Ink ska lyssnas till det susar i öronen.Coverhårdrock när det är som bäst.Ja min smak ala musik är som baken var....breeeeeeed....notera *var*

Thaimat inköpt,nötter,godis och annat gött att dricka!!!Kvällen är bara barnet ....

So long.
22 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Lillördag med telefon och promenadförberedelser...


Info :För läsa bloggar som löper dagar tillbaks härinne måste du klicka BLOGG ovan..på startsidan endast senaste uppdatering!!
*13.18*


Lilllördag

Var ska man fira en sån dag då ???
Jo man styr bilen ca en mil ..svidar om och kliver ut ala sköterska en jobbekväll.
Kompar en timma idag och startar vid 14 -snåret.

Sömnen i natt kan beskrivas som hackad:Satt uppe länge och hade skönaste stunden på hela dygnet..nämligen den då alla sover och endast JENA är vaken ...

Kröp så ner för att somna .Lagomt i drömsömn står så liten Flisa i dörröppningen sägande:
"Det är så otäckt"...
Mumlade..."Kom här är det skönt och lyfte på täcket och hon kröp ner mellan oss".
Så hack nr 2.Den bestod i att HERR MUPP i familjen tyckte att viktigt VETANDE kl 6.30 för Miss Sleepy var att få veta hans exakta antal timmar han sovit denna natt...

Ehhhh sa den sovmorgoninställda Miss nu ANGRY att !#)(/=)/¤=)%/#%=#)%/= .....

Flisan nyvaken fick info om att kika på sin garderob på dagens outfit och hon blev jätteglad över nya koftan och tunikan .Skönt hon inte pengamedveten och märkesfreak osv utan glatt tar på sig det jag hittar på rearea.

Hörde sen inte mer av dem .Zzzzzzzover när jag kan få sova om man säger så..

Kl 10.00 tyckte herr telefon att det var dags ringa.
Visade sig vara rektorn från sonens skola..Rätt gött jag inte snubblade upp yrvaken med whiskeymorgonrösten och tog samtalet..Jeezzes han hade ju blivit rädd då...*ASG*

Duschade bort nattens bekymmer och hade sen promenaddate och således även hundvaktsdate med kompisen.
Snacka om benträning.Som fjädrar har mina ben halkat fram och letat upp grästuvor gå på för inte ramla slå ihjäl sig.Nu då hunnit shakea en ny soppa och kan upplysa om att VARM VÄTSKA inte vill bli skakat så..för då säger det PANG sen har man soppa överallt..Torka torka torka...
Tydligen otursvecka på någe vis ...glas igår och soppa idag kanske PANNKAKA IMORGON DÅ!!!*L*Men däremellan kommer fasta..
Hur som nu ringt i telefonen en massa .
Bra uppfinning!!
*Ringt jobbet för höra om vår läk var kvar och rondade ...
*Sedan bokat vårdcentralstid akut till sonen.
*Ringt hans far för att han får skjutsa.
*Ringt skolan för att meddela sonen.
* Ringt fadern och bekräftat.
*Ringt skolan för nå rektorn som skulle återkomma kl 14.
* Pratat en snabbis med maken..
*Ringt kompis för det stundar ju tjejparty på fredag med utgång..
*Ringt kompis för höra om tiden osv och om fler ska med oss på fredag..
*Ringt jobbet för meddela att jag kompar lite idag.
*Till slut lååååångt samtal med supertrevlig rektor .Nu har saken polisanmälts och tillägg gjorts i den...bara invänta och se vad som händer..
* Samtal från maken som jag inte hinner ta då jag nu ska åka....får ringa från bilen..

Tänk så bra uppfinning hade varit jobbigt leva på brevduvans tid!!!En sådan här dag hade man garanterat FÅTT PIPPI i så fall ....

Nu återstår samla ihop sin lekamen och packa med lite torrfoder och annat smått och gott och styra mot arbetslägret..Har ju vilat pallet därifrån nu ett par dagar så det blir en fräsch motiverad syster som anländer och löser av i SYSTERFABRIKEN!!!!
So long kl 22...


*22.27*
Sådärja.Nu landat och unnar mig lite av det jag shoppade in i matförrådet igår.
Naturell yogurt och egenmixad musli..samt till det nåt jag var sugen på ..nämligen tre råa champinjoner...

Som efterätt en bit Seasalt chocklad...

Ehh ja fråga mig inte om mina dietvanor för jag gör som jag vill och får infall av det jag är sugen på.

På fredag har jag bestämt känns sug på en öl ..Nils Oscar rökporter och en och annan cider kanske....eller ja varför inte ett glas rött:)Attans mina goa vänner vad skoj vi ska ha när vi svänger våra magra nyrakade:) Go girl Aula o Rödtoppen!!!Bandet vi hört från Engelen i Storstaden kommer få oss riktigt på G.Undrar vad de har under kilten??Jobbekvällen gått rätt fort och känt mig effektiv.
Mycket prat och rapport då vi introducerar ny personal så tog tid ta mig därifrån...
Insett idag att det skiljs åt på skit och pannkaka många gånger.Konstiga beslut tas runt omkring en som man inte riktigt kan förstå men så är det .Lätt känna sig SÄNKT och inte HÖJD.Men men "låt stå" blir kontentan för de som inte kan tänka själva.Bara bra då vet man sitt värde och kan fatta beslut därifrån själv.Får verkligen sitta ner och fundera över framtiden.

Vad är det man säger ..Snålheten bedrar visheten .....
Väl hemma goa guben som stod i fönstret och samtidigt pratandes med mig i fonen...kör försiktigt..ehh sa jag och vinkade jag är ju på vår väg..Vinke vink.

Ja då väntar pannkaksdagen imorgon .får hoppas allt inte blir en ända soppa...

Upp i ottan.

Kuligt min "nya"bloggsida här på nogg.se även den blivit så välbesökt trots att jag fortsätter skriva den slutna så välbesökta.
Visar att denna "läcker ut" ändå med nya läsare där och kytymen att skriva kommentrarer existerar inte lika mycket ..mer än Linda-Bella,Gynna-Znyta-bloggarna förstås då.
Men statistiken där ljuger inte.
Gillar alla funktioner här med radio man kan sätta på...texten som går att översätta och dessa dagens ord och visdomar jag var dag väntar på lika nyfiken på vad de blir...Kort sagt mycket lära men låt det ta tid.Nyheter som rullar som man själv valt vilka en sån grej tycker jag oxå är superbra .
Icke att förglömma:

Druttens klokskall:

Photobucket

21 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Motgångar*11.40*


Lönefri dag...

För mer fri än så känner jag mig inte idag.

Har inte tid sitta ner alls egentligen....i köket ligger en karaff i tjockt glas i tusen bitar och jag bara tänkte ....ORKA....men måste ta upp det för allas skull..innan jag ska iväg på Palliativa föreläsningen.
Halt som isgata ute så jag och Druttplutt har halkat omkring och sen rakt in i skogen för där var det bättre och mindre isfläckar.
Vi halkade förbi skolgården och fick där se Felicia vilt åkande på RÄTT SKODON..nämligen skridskor !!!
Åka skridskor i regnet på nästan sjölik skridskobana men kul hade hon!!!Mammas "skrålla".


Motgången

Motgången från igår har tagit ny vändning .Ibland är mitt ex och jag mer samtänkta än vi tror.
Vi inne på exakt samma tanke oberoende av varandra och den tanken på VEM SOM STAL sonens pengar är inte rolig att ta och reda i.
Måtte detta få en lösning och hoppas vi lyckas avslöja personen på ett så bra sätt som det går...
Tyvärr kommer detta lära sonen att man INTE KAN LITA PÅ NÅN..
Så ledsen för hans skull.Mammas storalilla "groda".


Kan känna att motgångar finns i många lager..Pengar som försvinner ,saker som går sönder....sånt kan jag ta och beska med.
Värre när det handlar om hälsan och andra tråkigheter.Det som dock drabbar mina/våra barn det svider mer än något annat helt klart.
Det ingår i föräldraskapet och gör lika ont varje gång .


Sammanträffanden


*16.11*

Far & Son ????

Fredde till mig igårkväll:

Mamma jag tycker han Gunde ser ut som han i ensam hemma ....

Det gör han faktiskt...
Själv nyss hemkommen från intressant föreläsning.
Det som sas var nog mer bekräftande på det jag redan läst och kan .Några guldkorn..men framförallt DELTARGARNA var så kul träffa.Verkligen sammanträffanden.En kursare jag ej sett knappt sen -98 då vi blev färdiga syrror.
Sen en syrra jag har varmt om hjärtat och som jag inte hör av så ofta längre.Mycket varma möten och nog det som känns mest värt åka 2 mil totalt för idag.


Cancer

Ska nu ringa en mycket älskad tjej .Ung ...som fått cancer.Fick veta idag.Ung för mig när man är under 25 år..
HATAR DENNA SJUKDOM....


Sedan vila huvvet i 45 minuter innan två 7 åringar tar över hemmet efter skola/fritadag.

Pilates stundar kl 19.00.....Skiftgång i USAFABRIKEN
BUSH UT OCH OBAMA IN!!!

En tvdag att minnas..en historiepunkt att minnas.*22.46*

Kvällshopping

Styrde kosan till stan med sonen vid 21 tiden.Mycket språka med om för mig och honom.Insåg ett läkarbesök måste bokas också.
Hur som insåg sen att det ju var barnbidrag ...vilket innebär tillskott i matkassan.(Inte alla som kan spara hela till kidsen...jo det finns såna..)
Jag nu strosat omkring till affären stängde klockan 22.Fyllde tre kassar och byxor till mig för allena 59 PIX...och det bästa av allt storlek 38 passar..gosh hade nån sagt det i november när mitt mål sattes hade jag nog svimmat..från 44/46 ner till 38...Ingen fara size zero långt borta.Nu med ett BMI som lyser VITT I tabellen eller grönt kanske vore rätt färg!!!!Matglada Jena har äntligen fått bort lite fett från bena eller hur det nu är *ASG*!!!!
Gött få känna att när man sitter väller inte bilringarna över och framför allt RYGGEN mår möe bättre.
Mot nya mål ...ett delmål åter nått idag!!!För mig är en sund kropp en kropp som är tränad och som orkar med livet.Fundilerar om jag har nått ideal??
Kanske..

Har def fortsättningen klar för mig och med vilken metod jag kommer fortsätta.Har ju inte skyltat med hur jag hittills rasat i vikt och fortsätter att inte göra reklam för något..var och en blir sin egen king.Svarar däremot på det om nån frågar privat.

Däremot träningsformen :
Stavgång
Vanlig dogprommis i powertakt
Löpning
Pilates....

Det är det jag valt använda mig av i jakten på en sund kropp..
Ikväll användes gummiband och små tyngdbollar och en lite större mjuk boll på Pilatesen..tror bestämt denna träning är toppen för både knoppen och styrkan.

Saknar min boxning men den som väntar på något gott.....

Nu gonatt för guuuuuben väntar upstairs:)En stund senare....

Han zzzzzzzzzzzzzzzzzzzomnat hahahaa....ja hoppas han drömmer sött...
Skrattet till godnatten var nog detta i från en god vän!!!
Godnattkram från Druttens Nurse.

20 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Årets mest deprimerande måndag...*19.44*


ÅRETS BAJSDAG
Satt i bilen hem för en pyttestund sen och tänkte fan denna dag vill jag preskibera.Verkligen en bajsdag.
Så böjer jag mig ner o tar fram fronten för att få dit lite musik i bilen .Trycker dit den och hör en röst fråga..Tycker du det är årets mest deprimerande dag idag??Den intervjuade svarade kvittrande nääääehe jag mår prima.Så säger radiorösten att jo det är framtaget att just idag vara den mest deprimerande dagen!!!!

TÄNK ATT JUST DENNA MENING FICK MIG ATT LE!!!!!

Man har tagit fram en dag till vår familj !!!och namngett den.

Fundilerade hur mycket jag har lust fronta utåt av det som innefattar skiten i min värld idag.
Insåg att jag kommer skriva dit att NÄR NÅGOT DRABBAR ENS BARN då är det som sticka kniven i en.

Sonen sparat sina julklappspengar länge länge och det var totalt 1800 kr .

DE PENGARNA HAR JUST NU NÅGON ANNAN I SIN ÄGO.
NÅGON SOM ABSOLUT INTE BORDE HA DEM.VISSTE JAG VEM SKULLE JAG TA OCH :


Photobucket

Sen orkar jag inte ta mer om detta för det känns som hela efm tagit och SLUKAT min energi .Ringande och styrande och så karlar som bara har ILSKA att komma med.Tror tyvärr han aldrig mer ser dem och när jag kikade i toaletten förut var det inte pengar jag hade fått ut idag heller....
Märkligt för Fredde ringde idag till jobbet på morgonen och var så trött ,hade ont i ryggen och orkade inte gå till skolan men hade bestämt gå på stan efter idag så jag och P hade båda svarat klart man går trötthet ingen anledning inte gå i skolan..tänk om han INTE GÅTT...Vissa omen ska man kanske följa..

Jobbedagen ja vad nämna om den mer än årets MAGKNIP på mig ...magsjukamisstanke och jag vistat dem båda....helt klart en bajsdag där oxå.
Fanns en ljusglimt och det var en ny stjärna jag introducerade.Solstråle blir mitt betyg.Härligt det behöver vi.
ENERGI..1..2...3...4...

Hur hämtar man upp energi efter detta tänkte jag när jag styrde sent om sider från jobbet??1.Åkte till sjukgymnasten kl 17 som var bestämt.Där fick jag påfyllning för hon är riktigt peppande och en så positiv människa.2.Styrde så färden till min älskade lilla mamma..jo hon är liten och jag en lång amazon!!
Där la sig Drutten på min mage och jag la mig i soffan så.Hörde henne diskutera sitt program vilket var GLAMOUR ...insåg mest att han från Melrose Place var med där ...och så hörde jag henne kommentera.
Vi skrattade och pratade om Lets Dance och hennes kommentar och mimik angående CARL JAN som hon jämför med CARL HUGO JÄREGÅRD ..ja jag skratta så tårarna rann.
DE männen faller inte mamma på läppen kan jag säga lugnt.Inte mig heller så vi är nog rätt lika i sånt karltycke:)
Sen minns jag inte mer vad hon sa för jag somnade i detta höga tvljud..mamma hör illa...
Sov sött och vaknade med ett ryck kl 19....3 Styrde så hemåt och helt vilse i pannkakan missar jag avfarten mot Stockholm för ta mig hem via E4 så ja du Regina du kunde fått Gevaliabesök så här på denna bajsdag..men som sagt hem var målet...Nu landat hemma och mötte en LIKA TRÖTT DOTTER...Så gött språka med en 7 åring om BASJDAGAR för de förstår så precis...Hon fick läsa sin läsläxa för mig och jag låg och mös.Klart skönt.4.Ja klockan då nu 20 .00 och hunnit höra Sverige vinna i handbollen och sånt är ju alltid uppiggande se..alltså kul se makens glädje och höra hans kommentarer.
Nu fick jag så se att det är ju IDROTTSGALAN...
När nu då den optimala energihöjaren ZLATAN inte är med så får jag se vad som kan pigga upp....

Kan i skrivande stund säga att denna man :Garanterat ihop med Robert Gustavsson fick Jena att skratta gott !!!

Nu ta sats upp från stolen för ryggen sliten efter sittehelg...hoppas att det höj o sänkbara skrivbordet snart kan bli till för mig på jobbet...

Tisdagen SEMLEDAGSPREMIÄR tror jag jag ska se till att det blir för oss.Ledig dag men självalt gå lyssna en jätteintressant sak om Palliativ vård där en doktorand ska prata.Men det ser jag fram emot..

Nu måste jag springa...Brolle...Magnus F ja jeezes kan nog tanka fin fint framför tvn tror jag ...BOYS BOYS BOYS!!

Kramen


Photobucket19 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
JOBBESÖNDAG med eftersvett i form av vänskap och joggingDagbok fylld av just söndagen 18 januari....

*21.45*

Vänskap


Smsade igårkväll i bilen hem från jobbet ett par ord till en vän...jag fått låna en massa jeans av henne som hon inte kan och som jag nu kommer i !!!
Skrev några rader att ja här sitter jag efter jobbekvälls lördag i dina MISS SIXTY jeans och känner mig ssssss.......*ASG*

Fick sedan ett låååångt svar jag inte såg förräns kl 6.10 imorse på väg till jobbet.Det innehöll mycket för hon är duktig skriva sms...(inte jag kan fasen inte lära mig T9 funktionen så jag trajar lång tid när jag skriver mina).

Hur som jag kunde inte svara henne så tidigt då jag vet hennes mobil är standby dygnet runt utan gjorde som så efter jobbedagen som även denna söndag likt gårdagen var mastig.Ibland tänker jag det blir vad man gör det till men näe vissa saker kan inte påverkas vad gäller geriatriken.Av 110 stycken äldre-äldre är ALLTID någon sjuk eller i livets slutskede.Men men älskar ju jobbet och tycker själv jag är bra på fixa o trixa o lösa problem på ett svint sätt.
Dock hände en sak precis då jag skulle gå hem efter lång dag vid 15.30 så blev övertid kan man säga.


Tänkte som så då ...hur hämta energi efter denna dagen för lite på minuskontot kände jag att jag var...JO JAG ÅKER O GLÄDJER NÅN...

Det blev min vän som smsat..för där stod i sluttampen på det jag läst på morgonen att hon hade det svårt bitvis och som hon skrev det går upp och ner...
Orsaken stavas sorg.

Photobucket
Åkte då och köpte en bukett tulpaner .Styrde dit på vinst och förlust.Ringde på dörren och ja de var hemma.
Finns inget roligare än se sann glädje o förvåning.
Vi drack kaffe och tjötade om våra kilon vi vill ha väck ...inte många men de finns..
Vi pratade stort och smått.Åkte så påfylld av vänskapsenergi hemåt.

KISSENÖDIG

Hade en del avhandla i djuptänkning angående jobb och saker i samtal jag fått till mig där under dagen.Hoppas jag kunde stötta någon som verkligen behövde.Så lite man vet ibland.

Snön börjat falla och blåsten ven kring bilen.På med musik och så landa hemma.Där säga hej svida om och så upp för att ha tillsyn över våra vänners sons knä som han skadat illa dagen innan.Jag rekommenderade dem åka till akuten och for så upp för att springa av mig en massa i elljuspåret.
Kompisen så underbara springa med vi kan verkligen lufta OSS både bildligt o bokstavligt.Fick sätta mig pinka bakom en gran för jag höll på kissa på mig :)
Fick ett så varmt SMS läsa mitt i drickpaus där min tulipanägarvän skrev rader att spara och läsa.Ibland kan vänskap kännas som den tar slut...just den där man klarat av ett brake och sedan går vidare den blir stark.Starkare än man tror.

1-1


Såååååå då äntligen HEMMA ...där duscha och viska med liten söt dotter en stund.
Hade ju då bunkrat i väskan något jag länge drömt om.
Många ordar om denna produkt i både bloggar och IRL...

Fick så infall och köpte en 500 ml burk med denna glass...Kom så på att fanken den måste ju ha gluten i sig..alltså gör vi en HERR MUPP vi smyger i sovrummet med det vi vill äta allena...vet du läser min nya blogg /hemsida så förlåt darlingen DU FICK INTE SMAKA..burken står tom på kickans sängbord och jag lovar vi fnittrade och åt tills vi nästan ville kräkas.
Vi njöt vi hummade som i värsta reklamen.Som om vi aldrig ätit något godare.
Kakbitar ej bakade ,brownies nedbäddade i bitar av chocklad /vaniljgräddglass..kan ej beskrivas hur gått det var och hur MYCKET BITAR det fanns.Mycket mäktigt och värt varje krona men Flisan och jag enades detta ätes endast för att fira något och vi valde fira hennes namnsdag som inte firades så mycket :)...

LOVAR ÅTERGÄLDA dig o Fredde...men som sagt vi är ju vana vid hitta Pringlesrör under din sängsida och godispapper så 1-1......

NUUUU stunder filmen ingen orkade se igår....not blir inget sen blir sitta här lite till och :
SEEEEN stundar sängen som verkligen får ta resten av energipåfyllningen så ska jag se att jag vaknar som en ny Mupp imorgon kl 06 när klockan skramlar!!
Blir lång dag då sjukgymnasttiden är kl 17..Tur man halvledig tisdag ..valt gå på en intressant föreläsning då .

Kryckor

*21.54*

Pojken varit på akuten och jo jag hade rätt inge bra.Ledband kontra annat trasigt i knäskålen tippa de på.Dock väntetid till 03 inatt i deras bedömning så han fick åka hem och komma åter klockan 07.
Trist men skönt att jag gjorde rätt bedömning.Nu lånat ut våra kryckor till han för det fick han inga med sig ....hmmf.
Blev ett bildspel och låten jag fick tag i var en slump.Letade efter Communion med låten Second life replay men den fanns ej få med så här ...denna var helt underbar och jag råkade av "misstag" klicka så kan det vara....meningen!!Gonattkramen fru Jena.
18 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
JOBBEHELGLÖRDAG

*22.26*

Efter en märklig natt:) så vaknade jag flera ggr till..först när Felicia kom och frågade OM DET VAR MORGON..lyfte tungt huvve och konstaterade att jo det var det i hennes värld..klockan var ju 8....I min värld var det dag klockan 11 först....
Fick så kaffe på sängen och låg kvar en lång stund efteråt och gosade med min älskade HUND!!!
Han är helt underbar till att gosa och vara mjuk och följsam.

Gjorde sen inte för många knop innan dags åka till jobbet.
Gick en promenad med husse gjorde vi sen pussa jag dem farväl och begav mig till arbetslägret.


ARBETSAMT

MYCKET jobbigt pass måste jag säga.Stress...dödsfall....tidsnöd i det mesta.

Rätt tom i bollen körde jag hem och känner här att ja HUR LADDA energi till morgondagen ....för orka kliva upp klockan 6 ,med mer än sömn??...

Börjat med att blanda mig en proteindrink och te hade Peter förberett.Ska nu lägga mig i soffan med värmen från koppen i näven och riktigt dra djupa andetag..gå igenom arbetet i huvvet och sedan sätta PUNKT för denna dag.Fick en så varm anhörigkram och fina ord så de ska jag suga på och inte tänka på det jag INTE hann.Ibland måste man prioritera.Finns inget finare än få vara närvarande när någon får avsluta sitt liv efter ett långt liv.


VAR DAG HAR NÅGOT NYTT ERBJUDA vissa dagar vill man helst glömma fort...tror dock denna var en sådan..


Visst ja kom på något mer för få energi....vi är barnlediga ...huset tomt på kids!!!!

JIHAAAAAAAAAA!!!!!Bara njuta av tystnaden.
Finns massa inspelat se men tror jag väljer en film.

Graduation heter den visst....

Lördagskramen


Photobucket

17 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Premiär för egen hemsida från slutenhetensdagboksvärldÄlsklingsdagen här!!

Photobucket

*13.08*


Sovit såååå underbart gott och vaknade till vagt när resten av familjen Mupp gick upp i morse men så gött bara vända på steken och somna om.....fnysnys väckning av Il Drutto lagom vid 10.00.

Hunnit med rensa en del papper o ting i köket bland kokböcker o annat bråte...

Hunnit gått en lång runda runt udden med kompis och få tjöta av sig o skratta lite.Drack ur stora hjärtmuggarna massa kaffe efteråt och har nu då liten timma njuta av ensamheten innan Felicia o Tilde kommer komma hem vid 14.00.
Kul med min kompis som verkligen såg förändringen på mig .Vi ses ju mest i jobbekläder o de är bylsiga och rätt icketsägande...

Photobucket


Sjukgymnasten ringde medans vi var ute o gick och då hon fick höra hur det gått sen november blev hon stum av förvåning och peppade mig massa massa .Det där Göteborgsvarvet du pratade om då verkar ju inte alls avlägset sa hon.Gör bara såna träningspass där du inte får ryggkänning blev ordern och en tid på måndag för nya övningar.
Ehh tänkte jag ryggkänning har jag jämnt dygnet runt men ONT det kan delas in i många skalor:)
Diskbråcket verkar inte puta ut lika mycket längre helt klart .DET tackar jag oxå för ödmjukast.
Ger mig själv stor guldmedalj för god kämpainsats sedan september o ödesbeskedet.


Beting idag byta gardinerna i kök o vardagsrum.
Trimma lite mer på Druttplutt har jag oxå som beting.
Peter o Fredde erbjöd sig ta hand om julpyntet i helgen då jag jobbar.Gullegrabbar!!!

Något jag verkligen uppskattar i vår familj är jämnställdheten och att vi har "högt till tak "!!!
Peter ringde och frågade om jag inte vill att han köpte hem en öl till mig med idag.Sån där mörk god du vet ...hmmm sa jag .Okej då .Förstör min diet bara göööööör det *ASG*


Photobucket

Näe ska laga en supergod paj ..Mistrals numera Jenas paj till ikväll och njuta av den goda ölen efter vår löptur Rödtoppen och jag bokat vid 18 hugget.Summerar en riktigt härlig träningsvecka som just inrymt både Pilatesen och löpning och mina ryggövningar .
Jobbveckan varit lite mer mastig än brukligt.Krävts en hel del återhämtningsredskap för att beska med den.
Summan av kardemumman är att balansen dock verkar finnas trots allt inombords och det tackar ödmjukast för!!
Kikar tebaks o mycket skoj har skrivits under veckan.

Sen ikväll bara avnjuta Lets Dance och en gottepåse till det .
Attans så skönt det är just FREDAG....känns som evighet jag ska gå på jobbpasset klockan 14 lördag .....


Massa kramis Åsa

Recept "JENAS PAJ"

Pajskal:
3 dl vetemjöl/glutenfritt för vår del
150 gr smör
2-3 msk vtn.Förgräddas i 10 min 200 gr..med fyllningen sen 25 min .

Fyllning:
500 gr köttfärs
2-3 hg rökt skinka/alt bacon
1 stor gul lök
200 gr champinjoer
Paprika
Purjolök
Persilja
-2 msk tomatpure
salt/vitpeppar
2 vitlöksklyftor

Täcke:
3 dl vispgrädde vispas löst
3 äggulor rör ihop mjöl o ägg .
2 msk vetemjöl
5 dl riven ost
salt vitpeppar ,tabasco ,cayennepeppar.

Sallad till o god öl då *S* BON APPETIT
*14.44*

Ska bara...en riktigt ALFONS ÅBERG dag...går segt med betingen ....Ska bara...Okej ÅSA NU KÖR DU ....PÅT BARA...GARDINER NU!!!Ger mig själv en spark i baken.
Duktigt rensat papper o gamla Vårdfacket som lagras i en hög..hmmm svårt kasta olästa ting flyttat dem till en plats lååååångt från där Herr Mups ögon kan se dem hehehee.

Me spara han kasta...Ying/ Yang.
JUBLAR GOA BÄRTAN @ AMANDA=POMSHE tebaks .Saknat massa massa!!!!

*16.22*

Gardiner DONE!!Snyyyyyyyyggt o känns genast vår i huset ...NOT...

Nu bort o tjöta med goa Annapanna lite o sen upp i spåret..viskar Rödtoppen vet inte att jag planerar löpa rekordlångt idag hehehhe....

Flisan följde med Tilde hem lite .Storebror fick äran dra ut tand nr 8!!!
*20.40*

Snubblar in..mätt så jag tror jag spricker.Pajen blev jättegod och jag riktigt frossar i nötblandning och stor godisskål!!Nils Oscar rökporter simmar fin fint i kistan.Mycket god öl för dig som gillar mörk öl.*speciell smak*
Löpningen avgjordes i mörkret och kikar på min duktiga Drutt som ju faktiskt löper samma sträcka som vi varje träningspass.Bra för så små korta ben .Men tror han skulle fixa löpa till en häst som det står i rasbeskrivningen.Gnägg...


Som jag skratta förut då jag prövade VIBBTRÄNING hemma hos Anna.Hela jag durrade .Kunde inte låt bli säga som det var att tom musen durrade.
Anna dog av skratt o tror fanken Drutten log han med där jag stod som en ja vet inte vad darrande varelse.


Lets Dance pågår och alla har hittills fått låga poäng.
Tycker programmet behöver en ARO han är en blandning mellan Brandeby och Peppe Eng....
samt en Elisabeth Höglund som bara finns i ETT ENDA ORIGINAL!!!

Som Östgöte förstår nog alla vem som ligger som nr 1 i mina ögon..
Som tjej ..ja där äger Laila fett både i ålder o charm o dansande!!!

VÅR RÖST IKVÄLL FÅR MIN UNGDOMS LOVE FRÅN FILMEN G ::::NICKLAS WAHLGREN!!!heder åt MOJJE OXÅ.

Tror jag ska avnjuta ett glas rött ikväll också nu när jag ändå syndar....
So long ska nu ut på Aftonbladet i pausen har visst levt i en vovvebubbla igår/ idag i datorn ...inte läst en nyhet..hörde av dotter 7 år att ett plan kört i en flod i New York och att piloten sa mamma att alla skulle ta flytvästar o då överlevde dem !!!!!!

*22.34*

Linda Haglund ut ur Lets Dance.Förundrat mig över henne o hennes allvarliga mimik..tom när hon säger det har varit UNDERBART O EN DRÖM VARA MED så är det med icke övertygelse fortfarande lika argt uttryck som jag har när jag är RUSKIGT ARG ...Näe detta var inte Lindas grej.

Spännande

Håller på med nåt kuligt,förnyande!!!......& det var ju då denna NOGG:HEMSIDA!!!!

17 Januari 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida