Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2022)
>>


Halloween vs Allahelgonahelg vs Jobbehelg


Precis så känns rubriken för familjen denna helg.Väckning fredagmorgon med schemafadäs som sedemera löste sig med ett söndagsoffer där ett dagpass blev ett kvällspass.
En arbetsfri fredag där matte och lillan hade en badhuseftermiddag.Som gele gick sen matte iväg på tufft boxpass.Husse hade en vilsam dag för det behövde han.Han vallade mig runt bygden och det var ju skönt:)


Så svidade de om och kom ut som monster inom en kvart efter boxpasset.Matte kunde ju skrämma en ....Drutt...Flisan världens sötaste devil tycker dem fast det säger de inte högt till henne utan jättefarlig såg hon ju ut.Se bild nedan.

Så upp i bygden för en Halloweenfest med 6 vuxna och 5 barn.Alla utklädda.
Jag kände mig som en nakenhund tills husse kom på den geniala iden låna ut B mask ...Sketsnyggt vettja ....Se bilder nedan.

Matte kom som spindelkvinna och fick under kvällens gång testa lite olika utstyrslar och frisyrer.Vet inte vilket som blev bäst liksom...

Husse kom som spindelman han också och vi tyckte nog han gjorde sig mest muppig i lädermössan...
Måltiderna var spöklika.Vad sägs om bålens frysklampar...isande läskiga .
Grön pasta och jag kan säga att det var nog inte det folket mådde illa av dagen efter....nope....Säger bara tänk på %.....


Sist och absoulut minst vill jag IL DRUTTO nämna PRINSEN...den lilla katten döpt till ja PRINSEN....Så yttepyttig och jag beskyddade den heeeela kvällen.Ett hårt jobb men nån måste ju göra det....Ja det var ett halloweenparty med stort H .Jag var med dem till the bitter end.
Kanske de kan börja få rabatt på taxi S .Stammisar med två fredagar på raken.Trygg och fint kom vi hem till våra sängar ialla fall(ja soffryggen min alltså)

Matte blev väckt med frukost på sängen .Jarå som alltid.Sedan gick vi lång promenad efter lunch upp för att hämta bilen .Sen har jag inte sett henne förräns ikväll.
Hon jobbat och styrt och ställt.Frysarna i köket på boendet gick sönder så det har tömts kylar .Kvinnor kan.Raskt var de tömda och alla mat utspridd ialla husets avdelningskylar.TURLIGT NOG hann inget förgås denna gång.Så bra det upptäcktes i tid.Nu kan alla få Alla helgons dag middag med köttstek som planerat.

Matte sagt det förut och säger det igen.Underbar personal jobbar hon ihop med.De gör liksom arbetspassen många gånger.Små guldkorn.Som ikväll då matte håller på som bäst o delar piller och en uska kommer med en räksmörgås de gjort .Sånt värmer enormt.Omtanke är ordet.

På fråga lite senare om hon skulle hem och sova och hon svarade näe inte riktigt än.Tänkte se en film med maken först.Inte hade hon räknat med svaret/frågan från en äldre människa......ska du hem och se en porrfilm???

Som hon fick skrattattack....Maken hade ju hyrt en film från Natzikriget och inte tänkte matte på att hennes svar kunde missförstås så kapitalt!!!Ett gott skratt förlänger livet folks.Oj så gamla vi i vår familj för trots mycket bekymmer och oro har vi alla lätt till skrattet.

Tack till goa M-L & T för en fantastisk Halloweenfest.


Photobucket


I ett spectra av skratt finns alltid tårar också.Denna helg kan aldrig bli annat än en sorgehelg.(även om timmar av glädje kan rymmas)En minnenas helg för de nära och kära vi förlorat och som vandrat vidare.För matte blir det speciellt hennes mormor som kommer i focus i form av gravbesök.Men i den ljuständningen innefattar många ,många fler .

I fint och ljust minne är ni bevarade.


Photobucket

31 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Ni är rätt många om man radar upp er....Innan läsning börja med skruva upp ert ljud på datorn.Årets ballad spelas för er medan ni läser.....
Den kommentaren fick matte idag av en klok trygg pojke.Vi pratade blogg och antal läsare i en blogg osv.Han tyckte ni var rätt många om jag skulle ställa er unika läsare i en rad...varje dag...

Matte kallar denna dagen en fantastisk dag...jag var med henne till lunchtid sen fick jag en egen fantastisk dag då ledig tonårsdotter ville ha hand om mig .

De andra gav sig iväg till brorsbarnen och Mr Safe himself.....
Det firades 3 årig Melker och åts tårtor i stora lass.Tre sorter varav en glutenfri.

Kul för denna gången var alla barnen zusammen.Mr Safe körde hela spellistan inför den 20 november då de ska spela i Linköping.Spännande och nu bara måste matte se till att hon kan åka och lyssna då det råkar infalla en fredagkväll....och jobbekväll...suck.Men men det löser sig säkert.Hon kollade lite ikväll då hon var ute och åt med sina goa jobbarkompisar .Det kommer lösa sig.
Så nu alla girlfriends med respektive.Då vet ni vart vi åker fre den 20 november.Blir en stor spelning och riktigt skoj.Mycket rockigt vet matte redan.Bättre än bäst .Roligare än roligast.Of course.Fast e klart blir svår gå hem från Linköping *gapskratt*


Hem från LKP styrdes vid 17 snåret i mörkret...suck hatar att mörkt så tidigt.
Fixa kyckling curry pizza från bästa pizzerian i Peking= Kungsgatans pizza.(även bäst på glutenfria)
Så hem med dem och lillan till Peter och svida om.Iväg direkt in till stan med jobbkompis och vad som spisades var matte inte sen fota.Mycket gott.
Vart vi var....DURKSLAGET förstås.

Nu en soft stund.Matte och husse arbetsfria imorgon.Finns bara trevligheter planerade.Bekymren de kommer ändå folks.Utan att man behöver beställa dem.Roligare får man inte än man gör sig.Matte och husse dansade nyss tryckare till denna på vardagsrumsgolvet...DE ÄR ROLIGA DEM *S*

Apråpå roligt.Om ni fyllde" jämnt "och era vänner tar och satsar på att följa med.Hur skulle det kännas?
Matte kan tala om att hon känner sig varm, glad och hedrad.Det kommer bli en så fantastisk resa .Delad glädje är dubbel glädje.Absolut vårt livs soligaste 3 veckor.Går leva på en resa redan innan....Drömmar kommer man långt med.


Ett stort tack till Gunilla/Husses kennel(där finns rolig dagbok folks) som gör våra fantastiska klokskallsbilder och andra underbara ting.Tänk er öppna sitt webbalbum och var dag hitta något nytt fint.Innerligt tack.Detta nedan .Stum.

Photobucket

Efter att ha visat Peter bilderna blir man bara leende.Första bilden ovan.MEEEEN DET ÄR JU JAG .ÄR NI ROLIGA ELLER????
Sen den sista här....Kikar...Kikar närmre med näsan mot skärmen.(ser dåligt)....mmm fiiin...på väg gå härifrån.Meeeen läs texten under...
Peter läser sin knaggliga engelska och säger leende.Jag förstod vad som stod döe....


Äh han söt eller?!29 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Colgate

Voff....nu är det snart slut på lillördagen.En helt okej rondag även om de saknade Dr Drutts ordinationer.Matte gillar flowet i dagens rond.Härligt flow med skön stämning .Smörgåsarna var helt fantastiska till kaffet och magontet kom som ett brev på posten på matte.Hon van men vet att kanske slutet på magkramper sen barnsben får sin lösning innan årets slut.Kvällen avslutades även den i kramper.


Med en NT i handen gjorde hon en lunchrast i "sköna rummet"..hehehe sicket kul namn ...näevars döpt till Lugna rummet.Sköna rummet finns nog här hemma tror jag:)

Hennes kollega aggerade syster åt matte och hon slapp vandra som en nåldyna.


Det inhandlades idag ting på IL APOTEKE.Ting till munhålan .

Matte tycker det är viktigt vi alla har god munhygien för därifrån kommer många sjukdomar tror hon.Det vet väl alla hur det känns gå till tanddoktorn .Som motsvarande bilbesiktning eller hundutställning liksom.Där får man inte så mycket tycksyndomfaktor .Mer OJ så illa du skött dig detta året.BÄTTRING sen tjötas det om tandtråd vs tandskrapa och tuggben till mig.Alla kör som bara den månaden efter besöket med tandtråd osv och sen blir allt som vanligt.

Mattes tandläkare kommer älska henne efter detta året.Som hon skött sig.

Nr 1 Mjuuuuuuuuuuuuuuuuukt TandborsteNr 2 Colgate sensitive(den som funkar bäst för matte .Köps överallt utom på apoteket:))Nr 3 Nyheten Plackers for kidz.I coola färger så slipper man undra vems som ligger kvar (för de går återanvända)
Nr 4 Munskölj Total Care SensitiveSå ja nu är liksom förrådet komplett.Matte tycker att männen i familjen tror att munsköljet är dagens snaps och ber dem ta lagomt av den så den räcker liiiite längre.


För övrigt i husförrådet där ju tron får stå för effekten en del är faktiskt dessa två produkter:En kur Berocca aldrig fel .Massor bra vitaminer när man är utsatt för stress och tränar mycket bla.Omega 3 det mumsar hon året runt.
Sägs va bra för hjärta ,hud ,leder och hjärna.Om man som matte klarat sig utan förkylning i 1 1/2 år och det enda hon inte ändrat på är Omega 3 intaget då törs man inte sluta så resonerar hon.Så ja där har vi ett bländande leende i en sund kropp ....Det sundaste matte gjorde efter jobbet var fara iväg på boxpass och det var ett riktigt höjdarpass.Hon fick slå sig trött heeeela hon.Mycket bra av Miss Norr .Hennes pass är outstanding i vår stad tycker matte.
Mor och dotter har myst tillsammans med mig medans husse sovit hela kvällen.

Nu stundar bädden och jag har skvätt sista drillen i våra rabatter.Inget hört om Mollys öde än....Husse känner sig ....trött.Mycket trött.Matte undrar om hon ska knyta fast honom i sängen inatt så han kanske stannar hemma från jobbet..Lång väntan till nästa torsdag....

Ha den nu bäst folks och glöm för all del inte ta hand om både kropp och själ.

Photobucket

Idag kom en fråga angående Svininfluensan....Den löd så här.
Smittar jag då jag får biverkningar i form av feber och en släng av influensan.

SVAR NEJ.Vaccinet är avdödat ämne och reaktionen är svar från din kropp som tar hand om det.

Frågor ikring om spruta nr 2 eller inte ska tas?
SVAR: Som det rapporterna är nu så ska vi ta 2 vaccin med 3-8 v mellanrum alt längre pratas det om.Just för att få fullgott skydd.

Håll utkik i dagstidningar alt på internet och ditt sjukhus hemsida exvis.Just nu riskgrupper vuxna (inkl gravida)och vårdpersonal denna och nästa vecka i Östergötland.Givetvis fortsätter man ge riskgrupp barn till de som ej tagit än.

Får frågor IRL om kommentarsfunktionen i min blogg.Nu är det så att jag kan mycket som Borderterriernas kung men läsa är min brist....Ser er ändå och kan riktigt nosa mig till era reaktioner.Just nu ser jag att du ler*L*
28 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
En blogg för alla?
Photobucket

Att tassa runt i cyberrymden och landa i olika små noveller /bloggar /dagböcker/hemsidor det är mångas tuggben just i cybern.Att läsa någon annans tycke och tänk.Få "nosa" in i någon annans liv och leverne.Följa någons liv eller helt enkelt förfära sig i någon text.Kort sagt många som läser men ingen vill erkänna det.Finare läsa skönlitteratur.Själv tycker matte inte det krockar .Går göra två saker då man är kvinna...

Mina betraktelser varieras inte mer än till färg och form varje dag ny bakgrund.Dagboksbetraktelserna blir ju aldrig lika för en dag ser aldrig lika ut.

Avkoppling är anledningen till att sitta vid datorn en stund.Tycker själv det är superbt få spy ur sig dagens händelser innan jag tvättar odjuret där nere godnatt och drar en djup suck på mattes fötter.

Just idag hade jag massor tala om när hon anlände hem kl 17.15.
Hon fick en hysterisk utskällning.Jag brukar te mig glad när de kommer hem men just idag var jag pissed off.Matte fick inga bra svar ur tonårsonen mer än att ja han var väl ute för 2 timmar sen.Bajsa han? Öeehh ehhh ja det gjorde han.THE END av discussion med en 16 åring inne i en dataspelskamp iklädd hörlurar där andra lika mörkröstade ynglingar fortsatte prata till honom.

Men gahhh.Hur kul vara hemma hela dagen med någon som sitter på sitt rum iklädd lurar och liksom inte gör något kul mer än till slut går ut med mig.
Konstigt jag var pissed off eller.Men så är det matte och jag kan tala med varandra och jag har väldans mycket bra saker att säga många gånger om hon bara lyssnar.

Det heter ju HÖSTLOV...trodde man skulle få vara ute och kissa på lövhögar och märka sitt Druttrevir.Ja ja ja Drutten du ska få åka mommo imorgon och kissa Såphillreviret färskt och fint igen.Nöjd? Jo...men är ju allra helst där du går matte.I dina fotsteg liksom.Ingen Drutt utan Jena.Ingen Jena utan Drutt.


Hur gick det förresten vaccinera dina boenden idag då matte?
Jorå.Förutom att 10 doser sprutade som vit mjölk över hela syrraexpeditionen så gick det bra.Det blev nåt övertryck i ampullen och det kunde gått illa och hamnat i mattes ögon men hon riktade flaskan bort från sig och det räckte....Undrar om hon bara skulle sett svin efter det???

Men men annars efter det gick det prima .Fick fantastiskt gullig hjälp till att få till en liten vaccinationsmottagning och där kom de äldre gående eller rullande på rad.
En skärm gjorde att de kunde få lite privacy men ändå känna att det var något speciellt som hände just denna dagen.De som inte orkade besökte matte istället på rummet .

En liten studie blev det.20 st fick vaccin och INGEN sa att det gjorde ont när man sprutade in vaccinet eller ens efteråt.De som verkligen var medvetna frågade matte extra noga men näe det hade inte ens känts.Märkligt för det var liksom annat ljud i skällan på dig matte och lillhusse också som tyckte det gjorde så ont.

Tror förklaringen ligger mycket i stickteknik och vana att ge injektioner inne i en muskel.Just "skjuva stickväg" är viktigt.Dvs spänna huden åt varsitt håll.Att dra upp halva sprutan och sen släppa för att förhindra att vätskan ska rinna upp i fettet och där irritera.Vätskan ska in i muskeln o stanna där är ju målet.Samt inte vara rädd att få in nålen långt.Det är bara när man väger 38 kg och ej har så bra muskelmassa som nålen ska stanna till hälften.Resten av oss är oftast i proportion till just dessa nålar.

Nu kommer nästa lilla lilla studie att se hur många av de äldre som får biverkningar.Går ju lätt fånga upp då de bor på plats .


Tisdagen kändes kort sagt kul att jobba.Matte gillar utmaningar och när det händer nåt nytt även om det är pirrigt innan.Den förlamande tröttheten fanns inte när hon styrde hemåt .Dessutom nu äntligen fått tider för undersökningar av tjocktarm och magsäck.(nån som vill följa med hålla handen ?)
Husse fått tid för undersökning han också och det lugnar.
För er som känner till bakgrunden så startade denna blogg med en Hjärninflammation i år .Vi önskar hett i vår familj att vi slipper avsluta med en ny sådan för att tala klarspråk.Symtom finns .Ber en bön att det inte är det ånyo.Just en virusencefalit om man googlar på det innebär mycket symtom .Dessutom ingen rolig diagnos bli fri ifrån.Hur som nästa vecka är vi kanske klokare när LP är gjord.Lumbalpunktionen.Denna gång var matte snabbare än blixten och skrev ett mail för husse att läsa upp för läkaren så INGET blev lämnat åt slumpen.
Finns ibland fördelar vara gift med en giftig sjuksköterska.

Matte konstaterade idag med min urhusse som var på besök på jobbet att livet för en del är som att hoppa Jenka...Jena hoppar Jenka liksom .
Husse lärde sig sig snabbt hitta lite sjukdomsvinst.Men va bra Åsa .Nu slipper jag ju hemarbete och får baaaaara vila.Jorå sa matte och började skala 1/2 kg potatis till en kasslergratäng:).

Nu har vi inte tid mer för jag ska hoppa upp på mattes mage och sova till hennes favvoprogram Desperate Houswife och där finns ingenting som får störa .Nixnada.
Imorgon får hon jag skrev om igår, min stora BIG LOVE LABRADORMOLLY sin dom av vetten.Håller alla tassar .


Photobucket
27 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
SjukdomarTänk om sjukdomar inte fanns.Tänk om...

Då skulle många människor vara utan bekymmer ,oro och lidande.Likaså djur.
Vi har en förmåga oroa oss för varandra och för vårat eget väl och ve.Matte oroas just nu .Husse också.

Jag oroas också.Över min allra bästa och enda riktiga hundvän sen jag var valp.
Min alldeles egna goa Molly fått trist besked om sin hälsa.Vi hundar säger inte så mycket då vi ses i ord.Vi handlar enbart.Lite lukt där bak.Lite slick i mungipan sen var Molly som en ny kvinna där hon la sig på gräset och krumilura runt på det blöta gräset på bästa labradormaner.Aldrig förstått mig på det där i att rulla sin snygga päls i träskmark.Tänkt hon skulle få lära mig tjusningen i det .

Hon är 6 år och jag 4 år ung.Inte ska vi väl lämna jordelivet för hundhimlen så tidigt?Här är vi förra vintern.Unga och friska.


Leende Molly


Tur man inget vet om sin framtid .Vem vill egentligen veta?

Näe en dag framåt och ta tag i den dagens tuggben det är mitt motto.Var dag har nog med sitt torrfoder liksom.Förstår ni vad jag menar? Tror det.
Matte har just nu endast lust fara upp till en go vän i norr och få sitta på älgpass.Åka hundsläde.Gå upp i ottan och till ladugården.Kort sagt leva lantliv och bara va i kyla.Det vore nåt.Det är det ena spectrat.Det andra är sitta under sin kokosnötpalm med en drink.Lite go musik i en MP3 och se ut över horisonten.

Lite närmre i vattenkanten ser hon sin familj leka i vattnet .Snorklandes efter fina fiskar.......Tänk båda är uppnåeliga drömmar såsmåningom.Inte bara drömmar utan en verklighet för ett slag.Däremellan kommer vardag.Mörk grå okt/nov/dec/jan/feb att ta sig igenom med bästa päls.

Morgonen idag var en sovmorgon .Sedan en go stund med Flisan och mig.Matte älskar 8 åringars tänk.De tänker så bra tycker matte.Så finurligt och enkelt.Love den smittan det för med sig.Enkelt tänk.Matte tyckte lillskrållan var så söt där hon satt och såg film att hon tog en bildsvit.Får visas en annan dag.Poppis ha bloggar som tom skrivs till sina barn precis som jag tassar och skriver egen hundblogg.Ni har väl inte missat att speciellt Henrik (Malin Bayards man ) bloggar så hos Bloggfamiljen.Rätt kul läsa.Nästan så matte också bloggade en gång i tiden .Finns åtminstone fotat och skrivet sedan -06 på främst lillsnurran.Ju större barnen blir ju mer vill de inte medverka på bilder och i pinsam text *veta*

Efter det sammankomst i sjuksköterskemöte och ja de tänker inte riktigt lika lätt liksom men det flöt på till levande ljus.

Jobbekvällen flöt på rätt okej tills en huvudvärk kom och plågade matte till vanvett.Vid hemkomst lite gott prat med maken.Utfodring av hungrig matte.Själv tog jag mitt märgben och återanvände det på bästa Druttförmåga.
Allt medan matte fick se Zlatan göra både mål och medverka sitt program för unga talanger.

Så dags för godnattet.Imorgon då gäller det.Dagen D .Matte ska då vaccinera alla "sina boenden" .En liten vaccinationsmottagning ska hon öppna .Spännande och hoppas det både går och blir bra för de vaccinerade.Finns inte en chans matte sätter den i fel muskel det är ett som är säker.


Photobucket

Här sätter vi punkt*L*Kram


Photobucket
26 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Glada dagar
Jena
Tack goa husses kennel som gjorde mungiporna så här glada på matte & co.Denna helg bjudes det på bloggskrift båååde lördag och söndag..Kors jag menar Tass:)


Jena

Herr Mupp


Tvåsamhet
Vänskap
Kanske att vännerna önskat sig solbrillor till denna bilden men sånt är livet vänskapa ,med en fotogalen Jena:)


Jena dansa GOGO


Ju mer vi är tillsammans tillsammans ju mer vi är tillsammans ju gladare vi blir....
Söndagen har so far varit rätt lik en söndag.Frulle på sängen till matte o husse...

Flisan iväg på badhuskalas och lillhusse han vaknade till framåt lunch men då var jag redan på långpromenad med matte och husse.....
Egentligen skulle det farits för att fira lilla Melker 3 år idag men han är full med vattkoppor och blir mer kalasig framåt veckan istället.Puss på honom den lilla godisbiten.
Lutar åt deras söndagssporter på bokstaven B...såsmåningom.

Just nu är husse ute i trädgården och styr.Tror detta klokskall är hans önsketänk idag ......


Photobucket

25 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Partyfredag med en dag efter i vänskapSå kan rubriken formas.Fredagen var så soft att det var som tassa på zovande moln för mig och matte.Vi sov tills efter lunch och sen gjorde vi inte många tuggben efter det heller.Oro fanns.Gnagande.Den förbyttes senare i pure love.

Framåt femtiden började det kurra i boxhandskarna och matte gav sig iväg för ett kul boxpass.Sedan vet jag inte vad som hände men nog för matte är blixten på göra sig iordning snabbt men hennes andra goa vänner fick också visa prov på det då alla skulle på samma fest i annan bygd.De landade hemmavid 18.00 dyblöta av svett och matte hade hunnit duscha ,sminka sig,blåsa pälsen på huvvet,platta pälsen på huvvet och så klätt resten av pälsen i kläder hon inlånat till kl 18.23.Som ny kände hon sig.Matte så duktig inte shoppa .En spara har hon blivit.En superspara.Målinriktad och klok.

Svish svasch ,svusch så stod de och minglade allihop kl 19.00.Matte körde dit och ställde bilen kvar över natt.
Fördrink och tilltugg.Till maten rödvin.Ja en hel flaska faktiskt.Buffebord och sen var festen igång.Riktigt kul var det.Dans till levande musik till långt efter midnatt.Precis då efter midnatt var ju Capten Morgan som allra godast tyckte damerna hehe.För att inte tala om Kaaaaaaakkkkkkkorna .Kaka som i kakmonster.Kort sagt en fest där alla var på topp och där vi alla fick lära känna HERR GÅRMAN i egen hög person framåt natten.Höstmilen går avverka på många sett helt klart;)När taxin kört sällskapet hem så hade ju barnen spelat in Idol så hur kunde inte kvällen bättre avslutas än att se ROCKTEMAT miss i nassen....


herr o fru mupp i sittt esse:)

Sovmorgon iiiiiiiiiiiggggggeeeeeeen bara luta sig tebaks i biabädden och inse att detta är dagar in slowmotion hos Fam Mupp.Rekreation helt enkelt efter tuffa jobbeveckor.Rekreation med promille varvat med zkratt och zömn och shoppingscentra med vänskapsteman.Girlpowerfika blev det idag av zlumpen och den är riktigt spännande ibland.Matte insåg hur viktigt det är omge sig av positiv energi helt enkelt.

Matte fick förfära sig över hur folk byter ner sig i livet när de byter partner.Jeezes sicken situation hon sattes inför.Men men alla är inte riktigt födda med alla besticken i lådan så är det bara.Men nog för att kärleken är blind men har man lyckas skaffa sig avkommor får nog mycket skarpa glasögon användas innan man byter tuggben med varandra liksom.Valparna måste alltid gå före.ALLTID.

Matte är himlans schyssta mot mig i skrivande stund.Först fick jag en egen tillagad fläskfile bit utan salt och sedan fick jag söka reda på den delad i bitar...jakt på SVINET var det och det var ju ett gott...ars...förlåt en god bakdel att hugga tag i.Inte nog med det så har jag fått ett märgben att tugga på resten av lördagkvällen så ja I LOVE YA MATTE.Ta du din godispåse och din Coca Cola utan Morgan så tar jag och tuggar så in i märgen!!!

Bilder från partyt får bli en annan dag då matte har större lust sitta och hjälpa mig blogga!!!Det bästa som finns tycker matte är just inatt...då hon och husse får en timma extra att........kramas.En hel timma liksom.Perfekt ...Den värsta klockomställningen är just när sommartiden kommer och snor en timmas nattsömn .Nu får vi tillbaaaaaaaaaks...den ...skruva tillbaaaaaaaaks klockan folks.
So long folks och glöm inte fånga varje dag som det tuggben det är!!!


Photobucket
24 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
En torsdag med fredagsfeeling där hjärtat var med!Tjolahej tjolahopp !!!


Höst på hög nivå för kika er runt i grådasket så är det rätt schysst färg på löven i träden ...ja de som inte hunnit falla.

I den arla morgonstunden med Rix morgon Zoo som bäst i bilen styrde matte mot jobbet utan mig .Jag skulle ju hämtas av min anda vaktmatte .

Matte fick bli sittande i en kö och attans det riktigt kändes i energi av alla bilar att fanken vad stressen ökar.Den tiden runt 6.20 mest vård och byggfolk ute och kör.
Matte ville inte låta nattsköterskan vänta utan hon girade och gjorde en fuling till slut och vände om....lite otillåten hastighet för en stund och så kände hon sig på banan igen.Tyvärr hade kroppen inte hunnit uppfatta att det var lugnt utan magen började krampa direkt.

Så det blev inge morgonkaffe för matte utan start med Losec och Papavarin.Så framåt 11 så kom första koppen med kaffe.I sällskap en undersköterskeelev och det var kul få visa henne lite hur en hel kår med syrror jobbar.

Kålsoppa och morotskaka stod på menyn för de äldre denna dag.Matte slog sig ner på rasten med en Allers och läsa matrecept.Nu står ett nytt potatismos på önsketillagning .

Eftermiddagen den stod i utbildningenstecken och det var HLR(Hjärtlungräddning) det handlade om .På sjukhuset har matte knäböjt och övat kompressioner på en minidocka och så gjort inblås.För er som vill lite tips och det som gäller nu så ska vi tänka :

30:2.Man börjar med att efter konstaterat följande:

* Ruska på den medvetslöse och leta efter livstecken.
* Gå ner och lyssna med örat mot personens mun för att se/höra om den andas .Där måste du lyfta upp hakan och fälla huvudet bakåt för att ge fri luftväg innan du lyssnar.
* Ta och känn efter puls på halsen och konstatera därefter ev HJÄRTSTOP.
Finner du ej detta så är det till att

* Kalla på hjälp att du har ett hjärtstopp och ring 112 .Är ingen där så ringer du själv.Talar om att du har hjärtstop och att du kan börja HLR :Lägg sen luren ifrån dig och lägg ej på medans du startar HLR i väntan på ambulans.

* Du gör 30 kompressioner förenklat mitt i bröstkorgen från sidan stående på knä.Din ena hand vilar ovanpå den andra med fingrarna flätade .Överkroppen står lutad med rakar armar som där händerna är i höjd med axlarna.Det är enorm kraft du pumpar med och högt ränkar till 30 i jämn takt.

* När de klara gör du två inblås.Där håller du huvudet ånyo bakt med ena handen på pannan och greppande om näsan som hålles för.Andra handen håller upp hakan och du sluter läpparna helt om den medvetslöses mun för att få helt lufttätt.Där blåser du så du ser att bröstkorgen lyfter sig .

* Detta håller man på med tills ambulansen kommer.

Det nya för att numera kan alla människor som gått kursen och fått lärt sig hantera en hjärtdefibrillator sk hjärtstartare -AED kan använda den .Det går jag inte in på hur man gör utan att ha sett det men det gör att vårt sjukhus numera fått gå med i en lista över ett sjukhus som ska klara att starta HLR inom 1 min och hjärtstartare inom 3 min om ett hjärtstopp inträffar inom sjukhuset.
Dessa finns också på flygplan och vissa stora köpcentran.

Det var en sjuksköterska idag som tagit nyainfluensa sprutan dagen innan.Hon hade rätt ont i sin vänsterarm och undrade hur hon skulle klara trycka med arm stel som en telefonstolpe.
Som matte fick en syn.Hela Sverige med vänsterarmar som stolpar med andra handen på huvudet som vaggar fram och tillbaka av huvudvärk som biverkan hela okt/nov/dec....Sen kommer en go jul till slut med skinkan (svinet på bordet):)och i armen....Nog om det idag var det rädda hjärtat som gäller .....


Jag tycker personligen att alla ska kunna hjärtlungrädda och det borde vara i allas egen intresse .Att färska upp sina kunskaper aldrig fel.

Likaså när någon sätter i halsen så är det senaste att man böjer personen fram till att börja med och slår i ryggen med 5 rätt snärtiga slag mellan skuldrorna.
Sedan om inte hindret låtsat så gör man Heimlisch manöver som man numera mer kallar "tryck i mellangärdet ".Man står bakifrån den som satt i halsen sätter knytnäven i mellangärdet .Den andra handen på och så trycker man uppåt inåt 5 ggr.
Har detta inte hjälpt upprepar man båda procedurerna och om det ej hjälpt ringer man 112 och påbörjar HLR .Där kan man ha hjälp när man blåser sina 2 inblås för då kan hindret om man har tur blåsas ner i höger lunga som är lättast få ner det i.Ja det var liten Druttskola i hjärtlungräddning....Låt hjärtat va med liksom folks.


Photobucket


Hjärtligt nöjd är matte efter att vid hemkomst gett sig till stan igen med 5 trallande danstjejer och så därpå till Toysrus för att köpa leksaker till en hoper kalas som stundar.Kul sa matte få gå där allena och slippa jag vill haaaaaaaaaaaa tjat.


Hem vid 19.30 och då äntligen känna fredagsfeeling som det ju är för oss.Arbetsfri fredag och hel helg.Det känns fint .Massa skoj planerat.
Kvällen gått i temat Mammas pojkar och efter det Mammas inlåsta pojkar...*L*

Mattes pojke just i skrivande stund på kl 21-22 och då en A-B lagsträning i tältet .Han var nervös träna med "stora grabbarna".Känns finfint såna stora grabbar får prägla honom .Fotboll och sport är guld värt för alla som vill må bra i alla lägen i livet.
Tom våra äldre mår bra av få rullstolsgympa.Så är det.För att inte tala om en Drutthund som PT åt Tant Jena o Topsen mot nya löparmål:)

Följer nu med spänning den senaste infon om att äldre riktigt sjuka inte ska ta sprutan som det stod om idag på nätet......


Själv fick jag då löpa hemåt i mörkret med matte ikväll.
Så ja idag då måste vi ju ha lite musik ....får se vad vi kan hitte på.

Photobucket

Dagens frågor?

Om personen har puls och andas då...vad gör du då fast den är okontaktbar.
Då gäller gamla ordets framstupa sidoläge numera "stabilt sidoläge" och kalla på 112 förstås...

Gör man samma antal kómperssioner på barn....
På barn över 1 år ca och uppåt gör man 2:15....just läran om livrädda barn det är en annan kurs..och inte forum för dagens lära.Finns massa bra söka på nätet om man är intresserad.Googla folks det är ett gott verktyg.
Dagens slut fakta o summa av kardemumman:


Hjärt-lungräddning

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Hjärt-lungräddning (HLR) är en akut första hjälpen-behandling som ges omgående till en person som är medvetslös, inte andas och saknar puls. Den medicinska termen för detta tillstånd är hjärtstillestånd eller, då personen fortfarande har puls, andningsstillestånd.

Behandlingen utförs genom växelvis 30 st sammanpressningar av personens bröstkorg (hjärtkompressioner) och växelvis 2 st inblåsningar i personens mun, den så kallade mun-mot-mun-metoden. Vid andningsstillestånd, då personen har puls, genomförs endast inblåsningar (10 st inblåsningar/min).

HLR anses inte kunna återstarta hjärtat, men upprätthåller i bästa fall tillräcklig blodcirkulation fram till dess att defibrillering kan utföras.

Den vanligaste behandlingsbara anledningen till hjärtstillestånd utanför sjukhus är hjärtattack, som medför en oregelbunden hjärtrytm. HLR kan användas för hjärt- eller andningstillestånd på grund av drunkning, överdos och förgiftning av droger, elektrifiering och alla andra tillstånd med liknande symtom. Det är viktigt att i väntan på ambulanspersonal ge HLR om det behövs för att öka den skadades chanser att överleva.22 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
På den tredje dagen.....
Som rubriken idag säger så är matte på den tredje arbetsdagen trött.

Trött pga att mycket energi går ut och väldans lite in för stunden.En datastund efter kvällsjobbet och en stor tallrik med naturell yougurt med Branflakes blandat med Start och till det en thekaka med havsalt bregott och en skinkskiva till ...det la sig som bomull i magen.Ovan på det ett supergrönt saftigt äpple att glufsa i sig som nattvickning.Mat idag inte varit prioriterat liksom mer än just smörgåsar och gröt till frukost.

Klockan slår snart 23 och dags kojsa för morgondagen har nya sjuksköterskeuppgifter i sitt sköte.En early morgon blir det och inte vet jag vart jag ska än...Hoppas på bästa Druttvaktslösning.

Lillördagen spenderades i sängen ända till lunch för matte och mig .Jag gråter aldrig.Sover Jena så sover Drutten liksom .Som ett är vi hon och jag.Skulle aldrig be om få gå ut utan sover vidare och njuter av våra sovmorgnar.
Hon tog mig sedan runt i Miss Piggy pyjamasen(jo hon äger en sån)...Vi borde hitta en Herr Mupp pyjamas till husse :)
En kepa hade hon dragit ner långt över hårburret.Somnar man med blött hår tar det tid för plattången att få det rakt kan jag lova hehehe.Den pälsen hon hade på skallen är inte att leka med.


Efter några baljor kaffe och stor tallrik gröt så bar det iväg och jag vaktade huset från soffryggen eller vad jag nu gör..SKÄLLA JAG ???? AAAAAAAALDRIG.


Matte på grannboende och ett möte där sedan upp till sitt jobb 16.15 och komprimera tiden för hinna lika mycket på kortast möjligast tid...sen möte igen kl 20.Kort sagt en smått inre stressig dag vilket resulterar att relaxtiden behövdes här i bloggen en stund.Landa planet...ladda batterierna och tömma ur sig dagen i text.

Det positiva idag är kreativitet.Nytänkande.Energigivare.Goa undersköterskor.Goa kollegor.Bra chefer .Härliga boenden.Ett fantastiskt jobb.Ett fantastiskt yrke få utöva.Det negativa ...TIDEN .Känslan av tidsbrist.
Gott få komma hem till någon som älskar en för den man är hälsar matte.En go puss och gonattkram och ett öra som orkar lyssna på det innersta.En go Drutthund som talar tyst och nosar och hälsar välkommen i dörren.Det är gott .Klart matte du är ju det bästa jag vet .Min vänstra tass.Dessutom en som kan hitta positiva ting i en ganska hopplös dag....


Nu stundar en ny dag och det är torsdagen.Den är ofylld och ingen vet något om den än.
Matte läser på nättidningarna att folk drar sig vaccinera sig pga biverkningar som man hört om.Näe säger vi.Hellre en biverkans dygn eller två än bli sjuk och hjälplös i veckor samt veta att man smittat ner ytterligare nära och kära...o kanske en och annan som absolut inte kunde vaccinera sig och som inte klarar få flunsan.

Är vi chicken i Sverige?Först gnäller alla om att inget vaccin kommer sen kommer det och då vill vi inte ha den pga ont i armen och miniflu symtom....Det är fakta och precis det jag skrev om.Fakta för matte .Individuellt som sjutton.Min sanning är bara min....hälsar matte.De ber oss rapportera in OVANLIGA biverkningssymtom.Inget av mattes i gårdagens blogg platsar som ovanligt..Synnerligen vanliga.Det ingår i kakan liksom.Huggets efterspel.Sprutan i pälsens eftergift:)Matte hälsar att dag två är armen back och lyftbar näranpå fullt ut.Huvvevärken kommer och går...Flushen likaså...sen kaaaaan det ju va så att stressen idag gör sitt till oxå....kaaaan ju va såååå.


Vi hälsar nya och gamla läsare välkomna till vår blogg.Besöksrekord i två dagar och det är kul då temat gäller något angeläget .Denna månad är ju annars vigd Rosa bandet tema men har blivit en månad i Vaccinationens tecken likaså.

Tror bestämt det blir en Safemanband googling idag med som avslut innan klokskallet.Blir en låt tillängnad min gudson Melker idag.
Tycker min bror lyckats förträffligt med denna text och låt.LOVE IT.Inte många dagar kvar förräns matte och jag o fam Mupp får pussa honom 3 år!!!Photobucket

21 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Hugget gav ömt efterspel


Hellu every doglover!!


Hur matte mår efter gårdagens stick i pälsen?


Jorå.En rätt sömnlös natt blev det då hon fick en av de mycket vanliga 1 av 10 biverkningarna med just ; Smärta och svullnad vid insticksstället.Den värken var kort sagt OND för att inte lägga för mycket personligt tyckande hälsar matte.

Så hon tänkte först sjukanmäla sig denna morgon pga extrem trötthet av brist på sömn...men masade sig upp och for iväg då hon bytt sin tur till att börja tidigt tidigt.In med mig till mormor och så in på jobbet.

Där visade sig att hon skulle arbeta allena som nurse och det var bara bita ihop för det visade sig bli en riktigt intensiv arbetsdag.

Massor med konstigheter helt enkelt att lösa och under tiden hon lindade ett par ben kände hon värmekänsla sprida sig över hela kroppen och ut kommer matte flammig som en polkagris...Ansikte och bröst...Åter en biverkan ..den vanliga 1 av 10 eller 1 av 100 med just värmekänsla och svettning.Fanns inget matte längtade mer efter en deodorant och en dusch efter det....

Utan goa förstående kollegor hade dagen varit bedrövlig men så är det ibland.Det ena ger det andra vissa dagar.Det tar ut varandra liksom.Det jobbiga och skratten och djupa samtalen.


Så gick dagen och avslutet kom.En allmän sjukdomskänsla 1 av 100 eller en av 10 vaccinerade ;infann sig i hela kroppen och vid hemkomst gjorde matte det kroppen bad om ...ta hand om vaccinet och få de att jobba klart i lugn och ro.
Sängan intogs 16.20 pip och klevs ur vid 18.30...djup sömn gjorde susen den dova huvudvärken den ville dock stanna ett slag till....


Detta visste matte om och ändå utsätter hon sig för det ...Konstig mänska...Hon visste nämligen om :

*En biverkning försvinner oftast inom 1–2 dagar
utan behandling.


*Det kan vara bra att veta att risken att drabbas av en allvarlig följdsjukdom på grund av den nya influensan är betydligt större än risken för allvarliga biverkningar av vaccinationen.

Så så är det att få denna spruta har följder och förhoppningsvis är ju den goda följden att slippa må just så som timmarna detta dygn och då inte ett dygn utan vi pratar många dygn!!!

Released är ordet och frågar du matte om hon tar nr 2 ...så absolut men hon ska RITA ETT X där den ska stickas och inte kika bort som den sköterska som låter en annan sköterska klåpa sig och sticka den upp i muskelfästet.Utan överarm och rita likt ett hjärta där nedanför axeln DÄR I MITTEN ska den in i muskeln.


Photobucket

Hon tänker se till ta den så hon inte jobbar dag dagen efter och kort sagt bara bita ihop för den goda sakens skull...

Nu det bästa som kunde hända denna tisdag .DESPERATE HOUSEWIFE när det är som bäst.
Maken lagade så god mat idag så matte höll på äta ihjäl sig.Sonen förhörde syrrans läxa och höll om sin mamma som led av sviterna ..själv hade han vaknat av ont i armen en gång och känt av likt träningsvärk o svårt lyfta armen högt, men inget mer .Strong boy.Matte talkat med sina goa vänner via datorn och det är så gott ha er girls i vått och torrt i nöd och lust.Nu ber matte och knäpper sina tassar för hon vistats i samma rum som en som nu är magsjuk och en med halsont och feber..undrar vilket virus som biter sig fast i matte?...lagomt till treledigheten? .....Förhopppningsvis inget mer än kärlekens.....Först en sovmorgon och en jobbekväll som ska klaras av ....o sen en dagtur igen...men attans så fort sen är det favvodag igen folks....Ikväll söker vi Safemanband på youtube och njuter Tryggt...


Gonattkramen och idag tycker vi detta klokskall passar himlans bra:


Photobucket

20 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Ikväll var matte utlovad årets hugg

Jorå så sa dom när hon for iväg och husse önskade henne konstigt nog lycka till.
När hon kom åter en timme senare så sa matte att hon kände sig :


SVINIMPAD!!!.....ja impad kan man ju vara på många sätt matte...men ärligt handen på hjärtat eller sprutan i armen ...hur var det...?

Vad tror du Drutten? Klart det känns få 0,5 ml koncentrerad avdödat influensa vaccin in i deltamuskeln i armen jöe....Det sved och brände en stund och armen värkte och kände sig lite weard i sin rörelse precis efteråt en stund.Men bör betonas allt är ju indviduellt folks.Skulle man lyssna på allas egna upplevelser så kan ju saker och ting ta enorma proportioner.

Lillhusse 1,97 han tyckte inte det var nåt .Han fick konstigt nog sin allergisköterska han haft sedan barnsben.Hon tyckte det var jättekul se han igen och frågade massor om skolan osv.Han hann inte tänka förräns hon var klar med han.Han fått sprutor av henne subkutant oräkneliga gånger då han vaccinerades mot sin pollenallergi så han liksom van.Han tyckte som matte att det sved men helt klart uthärdligt so far....
Nu hoppas de komma lindrigt undan i alla de andra biverkningar som alla hoar om mer än vad vi egentligen vaccineras för.Inte vill man bli görsjuk av sprutan men räknar gör matte med en släng av influensan och hon lovar rapportera för er.

Hur som helst .Sonen tillhör med sin astma riskgrupp 1 ut i Sverige ihop med viss sjukvårdspersonal.Till dessa barn fick även medföljande förälder följa med.Så därav mattes hugg ikväll.
Nästa vecka är det så dags för Riskgrupp 2 vuxna .Då kommer matte vara den som håller i sprutan och OM det är fördel veta av känslan det är frågan men nog kommer hennes empati öka enormt.

Så där ja där kom lite Flisa hem glad från sina scouter.Hes är hon och börjat hosta ....men så glad så glad.De hade haft hemligt uppdrag däruppe i skogen och hon ler med tänderna upp till öronen när hon berättar att dessa kom på besök till deras lilla scoutgrupp!!!
Nu var det då en riktig polis och riktiga hundar som kom mamma.En schäfer och en sån där du vet som ser ledsen ut..En boxer mamma!!!Hon är så happy.Det bästa som kunde hända dessa små kids kan jag tro se polisbilen komma körande och ut kliver en polis med sin hund.Kan känna deras lycka!!!
Gu så glad matte och husse att hon valde gå med i scouterna.Varit toppen hela terminen och så variationsrikt och natur och lärorikt .
Så från injektion till injektion av 8 årings glädje.Tvära kast hos fam Mupp.


Dagen idag då ...en riktigt bra måndagmorgon.En riktigt bra jobbardag.Fint flyt och mycket gjort.Främst sårvård.Härligt med nya boenden som kommer med sår och snabbt får dem läkta hos oss.Matte gillar såromläggningar.Mycket kärlek i sånt.

Lång dag med slut 16.30 för att så studsa i bilen hämta mig hos mormor och sen husse och så hem och så kan man då anta att hon for åter till stan ,hämtade sonen hos sin pappa och så är vi tillbaks där bloggen idag började.....

Med litet hugg och så lite värk:)!!!

Photobucket

Dagens svininfluensainfo 19 oktober är att :

Nu är halva fam Mupp besprutade.....så när husse lagomt får sin ihop med lillskrållan & även du som läste ca v 48 då ska matte och lillhusse vara färdigimpade med sina två hugg:)


19 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
En kroppens vecka

Såsom dagens ordspråk från noggen om att det är gott hjälpa andra men viktigt tänka på sig själv under tiden.....det ska tas fasta på.Det går inte var tillgänglig nonstop dygnets alla timmar alltid.Ibland ska det lyssnas inåt för att inte stjälpa sig själv.

Denna veckan varit trötthetens vecka samtidigt en kroppens vecka där den fått vara i rörelse och för att hjärnans trötthet ska få chansen att tömma sig via hjärtats pumpande istället....Fiffigt det där.

Lördagen var således även en sådan.Backig och jobbig men med Haarpskivan av gruppen Muse i öronen så tog matte och jag oss runt bygden i strilande regn.

Lång sovmorgon hade vi också och det gjorde gott gott.En ny bok på 700 sidor ska hon nu plöja medans jag tänker drömma mig sött bort på hennes mage under tiden.

Husse haft mest hushållshelg vs löpa han.Tvättat och fixat och donat.På lördageftermiddagen gav de sig iväg .Ja när det började mörkna förstås.Goda vänner i stan väntade med god god mat och dryck.Citronlättöl från Tyskland fick matte att "gilla".
En glutt på körslaget och konstera att fel kör åkte direkt.Lite mer godis och tjöt i soffan och planering av vintersemestern.

Framåt kvällen hoppade de i spat ...onekligen SPA...Så ljuvligt 39 C och bubbelutespa .Där drack de champagne/eller jordgubbsbubbel för den körande och åt jordgubbar och gick en cirkel runt bland de olika sätena.Få luta sig bak och kika på stjärnorna och trassla ihop sina fötter...Kort sagt livet på en pinne.Trots att matte inte gillar fötter.Själv gjorde jag deras trädgård DRUTTMARKERAD överallt .
Som geleklumpar styrde de sen färden hemåt i natten...och landade återigen med sin bok....

För att vakna till en solig söndag.En morgon i sängen zusammen.Så skönt veta dagen är deras och bara få vila sig och hämta kraft för ny jobbevecka.En lång promenad med mig har de alla gjort och så lite film som avklaras se.Lite träning för kickan stundar med hennes basket och matte avslutar sin kväll med handskar .Precis så som en söndag ska va helt enkelt.Soft men ändå snäll för kroppen och således knoppen.


Photobucket

Varför spreds inte influensa med samma kraft som befarat i sep/okt?

En Rhinovirusinfektion (förkylningsvirus) sätter igång immunförsvaret i cellerna i luftvägarna, och gör det svårt för ytterligare ett virus att infektera. Det varma vädret under september gynnade förkylningsviruset och tycks därmed ha utklassat influensan under perioden.

18 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Herr Mupp firat födelsedag..nu firas att det är HELG & Världen att svälten uppmärksammas!!!Hellu folks...Husse tackar för alla "tysta" grattis via ert besök.Ni var många igår.
Inte glömt er men just upptagen in the real life.Matte jobbat för fullt och jag har igår firat husse som en kung .Just morgonfirandet som räknas i vår familj.
Han blev överraskad och jättglad...kläderna han köpt själv fick han låtsas bli extra glad över.Men så är det ska mister bli nöjd vill han shoppa allena.Bläck skjorta och Lee jeans bidde det detta året .Han hade gulligt nog köpt ett paket till lilla Kickan också och det gladde henne enormt.

Torsdagskvällen tillbringade matte på sonens skola och det var givande och bra.Sedan hem och båda somnade i soffan kl 21.00...vet inte om det nånsin hänt men både matte och husse enormt trötta denna veckan.Mattes knäppa schema gör inte saken bättre.Hon hoppas på att det kan bli en förbättring på det .Men som sagt alla kanske inte förstår vikten av att ha ett jämnt schema där ledigheterna är bra fördelade och att veckan efter sina helger ska inte va värst planerade utan bäst.Nu är de ju 3...och 3 borde ju kunna dra jämnt eller hur är det med er girls...går det leka på 3?

Fredagen har jag tillbringat hos mormor och matte var som Sherlock Holmes denna morgon helt i onödan.Upp till jobbet och allena fredagen har bjudit på en i hennes ögon mått mätt BRA DAG.
Avlösning kl 15.30 och så iväg för hämta mig och husse.Sedan för att köpa Tacotillbehör.
Höstrusket visade sig idag som kallt strilande regn.Lite telefonsamtal från bilen utfördes .Viktigt hålla kontakt med folk så gott det går.Ni kanske läser här om hennes liv men hon vet nada om er :) Glöm inte det.

Så bara in genom dörren.Svida om till träningskläder och så gjorde hon som ingen skulle göra just då 16.35...jo hon la sig däruppe på sängen till just 16.55 för att komma precis i uppvärmningen till boxen i gympahallen lite längre bort 17.03 pip.Alla powernap är bra i mattes ögon mätt.
Boxpasset var blase i jämförelse med det i onsdags.Om något var roligt så var det att slåss på riktigt mot sin goa vän.Sorry över boxet i magen banana!!!Men du fick in rätt bra slag du också hälsar matte.

Hemmavid väntade det husse gillar bäst.TACOS.Hmm jag gillar det också men ingen fattade det...grrrrf.Torrfoder på en fredag gaaaaaaaaaah.
Coronaöl sa de var gott till .Inge rötjut för då är risken stor att de somnar igen fnittrade dem.Så sagt och gjort fullproppade med mat och tårta till efterätt ligger husse och läser sporten ur Aftonbladet.Matte hjälper mig snickra dagbok...och lillan badar och tvättar hår och ropar över olika shampon och balsam.
Kvällen kommer vidare fortsätta med STOR GODISPÅSE och IDOL!!!!

Sååååååååå skönt pustar alla.Såååååååå skönt det är fredag....ÄNTLIGEN!!!!
En helg göra vad vi alla vill.Planer finns men de tar vi och berättar om en annan dag.

GOHELGKRAM TASSAR EDER ALLAS DRUTTPLUTT!!!!


Photobucket

Svininfluensafrågor:

Hur ska man vet när man ska vaccinera sig.?..Håll utkik i er dagspress ett gott tips!!!säger matte.
16 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Onsdag med super..morgon..superjobbdag...superbox och supermatch

Så kan dagen summeras.Min dag var en sån där ala mormor och jagdag.Gå rullatorpromenader och lukta så länge jag vill på allt som luktar gott.Se tanter förstår tjusningen stanna var 3 m.


Matte var lite lätt jäktad då maken väckte henne med 5 min marginal att hinna klä sig och komma ut genom dörren.Såna stunder önskar hon sig en väckarklocka....Men det vet vi ju hur det slutar...hon stänger av den och somnar om alternativt ställer den fel.....

Hon styrde bilen och var där sisdär lätt försent vilket straffar sig om man har en stämpelklocka ...bara jobba ihop den kvarten och sluta 16.45..om man inte vill ligga på minus och det vill man inte....

Hon blev lätt pissedoff då hon klev in i läkemedelsrummet och det genomsyrade känslan hela dagen.Men som den kvinna hon är säger hon vad hon tycker och tänker och hoppas att det slipper bli så igen.Var och en ska göra sitt jobb och inte stjälpa över det på nån annan.Särskilt inte den som gått långhelg och för en gång skull slapp just den sysslan.

Väl att hämta husse som hade påsjuka.Husse är en sån som är otacksam...ja att få mjuka paket är det värsta han vet...och i år önskar han sig mjuka paket och då fick han köpa den själv sa matte och slå in:)
Så hon vet vad han ska få från henne och familjen och han också...weard men så är det.
Han ligger i skrivande stund och har ångest över sin ädla ålder 43 år ..jobbigt fylla år och bli så gammal säger den atletiska mannen som just löpt hela bygden runt i racerfart.Ung som en kille i sinnet och fit för sin gubbålder..näe heja HUSSE du behöver inte ha ångest ...för det.....Mer oro över huvudvärken som kommer och går oroväckande.Denna blogg började ju just för att släkten skulle kunna följa hjärninflammationen i januari och nu oroas vi så fort skallebank råder i hans huvud.

Matte hann bara hem för att svida om sen är hon såååååå boxad hela hon.Sicket fyspass.Kanonkul och så skoj för vår gladiatorkvinna var tränare och HON KAN FÅ EN HEL HOPER FETTON RÖRA PÅ SIG .

Fotbollen sågs i varsinn soffa under filtar.Så gött få gnosa ner sig och njuta av Zlatan och säger bara VIVA LE BERG denna kväll.Mellberg.....och okej då en Svensson också...
Härligt.Härligt för mig ligga på mattes mage och gnosa runt och sucka och drömma.

Nu stundar då sömnens Mecka..upp i ottan.Matte och Kickan har en deal.Hon vill promt bli väckt då matte går upp före 06...I vår familj lämnar man inget födelsdagsbarn utan frukostbrickan dukad och givetvis på sängkanten.Matte fick onda ögat av Flisan då hon hörde att pappa höll på missa sin pga mattes jobb.Så får det bli.Upp med tjejerna i ottan och jag hänger på lagomt då de sjunger i trappen.Vet att Felicia målat och ritat och gjort världens finaste kort till sin pappa på frita.DE tror jag han kommer bli gladast för .Så vi lämnar dem i sängen för att få spisa frukosten medans jag och matte........

Photobucket


........far i kylan till stan för att ha rond.
Dr Drutt vs Dr Johansson blir det denna torsdag...helt fel dag men ibland flyttas ronderna.

Vad dagens en har i sitt sköte är bra fragment...Man måste fånga en dag i taget folks.

När husse kanske läser det här är det just torsdag och hans alldeles egna dag.FÖDELSEDAG NR 43....HURRA HURRA HURRA HURRA ....VI ÄLSKAR DIG!!!!och är så glada du finns och att allt gått så bra detta året ...ber en bön det kan få vara så.


Photobucket

Så till svininfluensa info :

Man ska inte nypa i armen då man sticker intramuskulärt (i muskeln) i armen utan pressa huden åt varsitt håll..kom ihåg det när du står där och sköterskan nyper tag i armen...hälsa från dr Drutt och vaccinationssköterskan från Linköping....
14 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
MUSEIK ATT VERKLIGEN NJUTA AV SÄTT PÅ DITT DATALJUD

Tillägnad Kusinwitamin som särskilt gillade tiden på bloggen förr i tiden då vi hade musik med.Som hund är jag verligen trimmad...till att lyssna på ALLT kring Felicias hemmasnickrade melodier till Idol till då just nu MUSE som blivit årets grupp för matte ladda i lurarna.Om förra årets grupp var THE KILLERS och året för det var COLDPLAYS så är detta året definitivt MUSES.Märkligt men matte har förkärlek för ENGELS:::::MÄN!!*L*


Denna låt kommer från THE HAARP skivan som är bättre än den nyutkomna tycker hon.
Låten heter NEW BORN har sån häftig uppbyggnad.....från klassiskt till jordens elgitarrer.
Ja bara gå in på din Youtube alt Spotify och lyssna dig het.


Tisdagen gått och lillhusse hade gått till skolan..ja åkt mer då .Han är en envis pöjk.Han kom senare hem med projekt arbete i form av en rapport om Torsken och miljöpåverkan...ehh höll på bli Rotmosuppgift för mig o matte men idag var avfärdsdag till far sin så det blir hans fisk att fjälla kan man säga.Han iallafall fixa sidor att söka på och ha som favoriter till rapporten.Attans vad jag hann lära mig också om TORSKAR.


Förövrigt har inte många knop gjorts den lediga dagen.Ingen kan softa som matte och jag och Flisan för den delen.Den ungen är så skön.Smyger upp vid 9 hugget.Stänger om mig och matte och går så ner och fixar frulle själv och styr tills matte behaga vakna runt 11 hugget.Så skönt utvilad och som gele i hela kroppen kände hon sig.

Morgonrock blev eftermiddagsrock .Lillmatte tog mig ut första rundan och de båda de andra i en höstpromenad ala solsken.Jag sinka dem lagomt med att borra nosen ner i alla tikars goa kisselukter.DIRTYDRUTTEN kalla de mig.

De såg en konstig film som hette NARNIA i många timmar och softade lite till.
Sen fick dagen faktiskt ett avslut i motion också och det tackade ju mina tassar för ...Matte o Topsen Pilata sig efteråt.Husse han storhandland mat.Man får tacka för nytt torrfoder.Dyrt ..of cóurse...Världens bästa Drutt kräver endast det bästa köttiga.
Kunde inte slutat bättre än med Desperate Houswife vila ögonen tyckte de tvåbenta .Själv slog jag ingen mina bruna vid det laget.

Husse insåg att han blir utan firande på morgonen på sin födelsedag om några få dagar.Matte tvingats byta sin tur till att börja early.Känns så där tycker hela familjen.Hon är för hjälpsam tyckte de alla.Just den dagen hade hon faktiskt behövt få ha sin morgon till att just få mysa med sin familj.Blir inte samma sak liksom ta det nån annan dag.Att dessutom kvällen är vigd åt föräldramöte för sonen gör just den dagen helt kaputt....Stackars husse.

Nu stundar sängvalsen .....och att så till dagens klokskall

Photobucket


Dagens Nya influensa info:
Så sant så och sant eller inte ...men det lutar åt att Sverige kommer gå med överskott av vaccin ...då det kan vara så att vi endast behöver ett stick och inte två som befarat...

Hmmm tycker gott man kan skänka det till något land som inte har råd vaccinera.Eller gör vi som med så mycket annat överskott i Sverige..bara eldar upp miljonerna??

Gonatt folks...och ni som ville läsa om Panodils fara eller icke..får backa och klicka på blogg ovan.


13 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Långhelgsjobb

Bildspel som talar självMatte GÄSTBLOGGAR!!!

Helgen 9-12 oktober.Minnesrik både jobbmässigt och privat.
Vissa saker kan man berätta om vad gäller det privat och vissa inte .Det som hände natten lördag söndag var rätt märkligt .....Fått tillåtelse berätta av den det gäller.
Sonen som var sjuk har en gång tidigare reagerat mot Panodil trodde vi men det är många år sen och ovanligt enligt FASS .Men den biverkan som finns på den är exantem(eksem klåda) ,urticaria(nässelfeber)och allergisk reaktion.

Då vi anlänt hem från den fantastisk trevliga 40 årsfesten med tema Sverige i lördags(se bildspelet) miss i nassen och jag lagomt somnat runt 3 så blir jag väckt vid 4 av en son som vaknat av hysterisk klåda över hela kroppen.Stora som myggbett över allt och rödflammig varm hettande hud.En känsla av panik i hans ögon.Han försökt duscha och inget hjälpt.Som han såg ut!!!
Var bara att ta sig till sjukhus fast först efter ha gått på instinkt och gett honom de allergitabletter vi äter mot pollenallergi.Han hade ju ätit Panodil sedan torsdagen i fulldos så ja vad tro?

Köra var inte att tänka på båda pga trötthet samt av att jag aldig skulle chansa köra och kanske förlora körkortet.Taxi fick det bli.

Så ja där satt vi en taxi kl 5 på morgonen och tillika tillbaka kl 7 på morgonen.Barnkliniken besökt och en läkare tröttare än jag själv lyssnade lungor och konstaterade att detta får utredas på barnallergi .....Hon berömde att jag tryckt i honom dubbel dos antihistamin.

Taxiresan hem en snudd på märklig .Fredde och jag skrattade gott då han la armen om sin övertrötta mamma och vi gick och la oss som KILLE OCH TJEJ...jajajaj vet att det var mörkt och taxichauffören säkert var synskadad men kul var det få känna sig som 17 för ett slag.

Att sen somna och klara sova gott var inte lätt.En timme senare vid 9 upp för tömma blåsa.Kl 10 kom Flisan vaken och ville säga hej...Ängeln till min vän tog hämtade henne.Dock tyckte Drutten att han skulle väcka oss kl 11 .Så där höll det på.Maken som inte ens märkt vi åkt iväg ville ju ge frukosten som alltid på sängen så när jag äntligen somnat då var det dags för brickan ...:)
Bad få återkomma ...men var ju vaken då så lika bra släpa sig ner och dricka lite kaffe vid 12.
La mig så en timma igen och somnade för att raskt bli i kläderna och skjutsas till jobbet med start 14...Litet nätt dygn blev det kan man lugnt säga.Söndagen gick den också med mycket att göra ,mycket att ta i.Men ibland har man en autopilot ta till och söndagskvällen var så till ända och maken hämtade vid 21.30.Han kunde vägen denna söndag som dessutom skjutsat Flisan till basket en gång.

Så kan det bli och jag så glad att stora gubben mår bättre hela han.Så sjuk han varit .Länge sen jag såg någon så dålig.Egentligen alla symtom på Svininfluensan men de var inte så intresserade av det på sjukhuset för det var ju klådan vi sökt för.Blir mörkrädd då man tänker på hur lätt det kan spridas om sjukvården tänker så .Han hade liksom tagit Panodil pga av NÅGOT liksom....
Nu blir det svårt heta F och ha ont i huvvet eller feber el dylikt.För både Ipren och Alvedon likt Panodil har såna biverkningar som ovanliga eller vanliga.


Måndagen var seg gå upp kan jag lova.Önskade dagen skulle gå fort fort.
Mycket styr även denna dagen.Slutade i tid och så hemåt för att bara kasta mig i säng.Sov till 18.30 sen date med go vän.Så nice vara på banan igen.
Tänk att man kan jogga sig snubblande nära gul och blå!!Myskvällen pågår men som den kvinna jag är kan jag se film och skriva samtidigt.TWINSISTERS heter filmen och den är sevärd.Snart stundar sängens sköna kudde och dagen imorgon oskriven.Dock är den arbetsfri vilket känns bättre än på länge.

Kickan hemma.Trodde sonen också men nope honom får jag tjudra för att ha hemma.
Men han varit bättre idag trots huvudvärk och halsont fortfarande.Får se om en barsk sköterskestämma kan tala om vikten inte gå för tidigt.

So long och var rädd om dig !!!

Så till en hel hoper nya härliga klokskall en underbar vän hjälpt mig göra!!Detta passade så fint idagPhotobucket

Vad gäller svininfluensans vaccin så är denna veckan startskottet i vården.Håller utkik i dagspress och letar efter info.Snart kommer vintern med sprutorna och sticken man som sjuksköterska sent kommer glömma och säkert drömma om också.
12 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Nätalbum tack gode dOG för dem....


Häpp"gnilla" here we go.Bara höklick o ta vad du behöver.....


Så härligt säger matte leta i sina cybergömmor och finna mig i så många roliga poser.Ingen kan sova som en Drutt ..Upp o ner ,på väg ur soffa och kort sagt i poser ni homosapiens får jobba på i sovande tillstånd:=


Torsdagen var en redig slappedag.En sån där fyllapåbatterierdag sa matte.Vi sov till lunch som planerat ,vi gick ute i solen som tänkt.Sen hade Flisan kompis hemma tills de for till dansen och då kom sjuk son hem från skolan.Halsont ,huvudvärk ...kort sagt det Husse har smittar ....Matte tar i trä för hon vill ju slippa detta inför stundande jobb helg.Men tro inte sonen eller maken tänker va hemma för det.Närå.Så länge Panodil finns uppfunnet så ska de minsann inte missa en sek av skola eller jobb.
Hmm tror alla är stöpte i den formen här hemma.Men det är ju bra för när någon ÄR hemma då behöver ingen tvivla på att de är sjuka liksom.Sen att matte förmanar ala sjuksköterska de sina och gör tvärtom själv är ju en annan sak.

Härligt samtal fick hon i fonen och det är alltid kul med såna.Ett annat kul samtal under dagen som kommer göra henne .....!!!!

Mat behövde de sjuka o friska så det blev Quinoa med friterade bläckfiskringar till de glutentålande och annan fisk till sonen.Rödbetsmangol,gurka och rädisor .Till det kallsås med dill och cayennepeppar gjort av yogurtcitron.Dryck:Limevatten.Alla nöjda och belåtna utom matte som fortsatte frossa i Italiensk chokladglass och chevre på digestive med fikonmarmelad medan hon njöt i sin ensamhet vid tvn.Så gött ha kontrollen och hon kände sig riktigt nöjd med sitt liv där hon och jag låg och mös.Vi körde kittelleken .Det innebär att hon sträcker ner handen där jag låg på mattan för omväxlingskull.Jag svarar med att vända mig med tassarna i vädret sen kan hon KIA MADEN=klia magen bäst hon vill och jag pussar och fnysnyser och ler med alla mina vackra vita tänder.Så när det är över kan jag vända mig och sova igen ....Härligt va hund .

Kvällen gick i Mammas pojkes tecken.En ny serie inspelad i värmen med svenska girls som ska fånga nån av 3 boys varav de tre boysen har sina speciella mammor med sig...Hmmmm.
Det blir som gjort för intriger.En tjej från Peking såg matte.Syriansk.
Sedan blev det se Debatt.Jo matte gillar såna samhällsprogram och det ihop med nyheterna toppade tvkvällen varvat med ro runt på favoritbloggarna.

Nu stundar fredag med magknip redan hos matte..... bara för matte får äran ...ständig ära åka med blå faran till besiktningen.Vi veeeeet ju att det aaaaaaalltid blir dyrt.Men nån gång ska nog denna fara bytas ut mot nåt annat fyrhjulsrullande lite nyare och lite bättre förhoppningsvis.Fast e klart denna bil är lånfri.Så de slantar för slitage är inte mycket egentligen varje år OM något behöver fixas.Ryser över fel på bil när du samtidigt sitter med höga lån på dem.
Så ja det är det ihop med att köra alt gå till en fredagjobbkväll som stundar....So long pling plong.


Photobucket

Svininfon idag behöver väl inte sägas att det drabbat en skola norröver och vi talar måååånga ungdomar som insjuknat....

Håll ut tänker jag snart kommer vaccinet...måtte man klara sig..../Källa nyheterna samt matte.
8 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Fy fan låt mig vara enfaldig.Ont det gör ont....


Smile....

Matte Jena gästbloggar:

Säger bara Fy fan vilken dag.....smärta....stomac....rond....smärta....lee ....lösningar....leee....och åter leeee.

Som tur var kom slutet och hemresan stundade.En 16 åring tonåring kan verkligen muntra upp:)En sjuk man likaså.Tapper är han och det tackar jag för.Vem orkar med en sjuk man som reklamen??Ingen lathund jag gift mig med.Du är förlåten din hypokondri men när det väl gäller och du borde bädda ner dig då fixar du disk och trixar osv ändå.All heder loven.

Tack min goa vän för att du finns ,fanns denna kväll att vara nära nära och dela våra mål mot vinterns fägringar.Du kan konsten pigga upp en Jena.
Love ya.
Så glad för mina goa vänner.Love ya all.

Nu ska jag ta min lekamen och en go Drutthund och lägga honom på magen som värmande ...hund.Kan bara bli bra.Se på Persprandt och njuta en stund blundande av rösten hans.

En ledig torsdag kunde inte kommit lägligare.Fy fan så gött.Som vi ska zooooooooooooooooooooooooooooooooooooova och zooooooofta och låta hjärntvätten bara rinna av .....och spolas bort i skenet av dagsljuspromenader och göra vad jag vill.

Kram från den helt sjukt djävla magonda Åsa.Det här att blogga som vanligt igen var ju fan inge kul alls..Inte alls lika roligt som skriva åt dig Drutten....

Jag vet ...VÄRLDENS BÄSTA DRUTTHUNDSBLOGGARE THATS MY NAME...nu tassar vi ut härifrån innan du lärt mig några fler fula svordomar.Får jag se din tunga matte?

Ska du ha kommentarsrutan öppen idag matte?...Såååklart jag kan ju läsa jue:)
Läsarna måste ju va proppfulla med skitmycket lust skriva efter så långt uppehåll.Varsegouuuda.Bara för en daaag.


Photobucket


Icke att förglömma .Svinbra info för alla intresserade eller balla ointresserade människor om den välomtalade Pandemin.Hur ser det ut i världen just nu vad gäller Nya influensan??


"Pandemisk A(H1N1) 2009 i världen
Influensaaktiviteten på norra halvklotet varierar mellan olika länder och områden. I Nordamerika rapporteras en viss ökad aktivitet från södra USA, medan Europa (med ett fåtal undantag), Kanada och resten av USA rapporterar för årstiden normal influensaaktivitet. En tendens till ökning ses även bland skolbarn i Storbritannien. Måttligt ökad transmission märks från länder i Östasien och i de tropiska delarna av Syd- och Centralamerika. Länder som Thailand, Indien och Kina (inkl. Hongkong) har de senaste dagarna rapporterat flera fall och dödsfall.
I länder på södra halvklotets tempererade delar fortsätter antalet rapporterade fall att sjunka.

Sammanfattning
Sammanfattningsvis kan sägas att det inte har skett några dramatiska förändringar av den nya influensan i världen. Beroende på när smittspridningen tagit fart befinner sig olika länder i olika skeden av pandemikurvan. Det råder dock enighet om att det är för tidigt att blåsa faran över. Många bedömare framhåller att det med stor sannolikhet kommer en andra våg senare under säsongen, och att vi måste fortsätta att förbereda oss inför denna."


Källa Smittskyddsinstitutet.
7 Oktober 2009  | Länk | Dagbok | 8 kommentarer
Tisdag & en go arbetsdagFavvomat och favvoseriestart

Att jobba kväll och sedan tidig morgon ger lätt sömnbrist men så är det och valet arbeta så utgör mer ledigt säger matte.

Jobbedagen varit en bra dag som matte brukar säga.En sån dag känner man sig effektiv samtidigt som man kollegealt trivs och har arbetsglädje och god stämning .

Att det matte gillar bäst dvs Fisk med kallsås serverades det gjorde inte saken sämre .Äta ihop med de gamla var som alltid givande.Det kommer alltid fram något som man inte visste innan.Nu står skorpbak som ett delmål utföra .

Väl utstämpling i tid och så ut i solen.Hämta Drutten.Prata med mormor en stund.
Hämta en sjuk husse.Han mådde inte alls bra.Huvudvärken sen i söndags fått sin förklaring.Halsont och riktigt hängig.Värk i kroppen.Inte utan matte tänker Influensatankar och ryser.Som snubbla på linjen få det just nu.Håller tummarna.

Men han har ingen temp och tala om än...det talar för en vanlig ÖLI= övre luftvägsinfektion.


Han är nerbäddad och hoppas han förstår bättre och stannar hemma.Viktigt för både honom och inte smitta andra.Han hade fått blommor av en ...på sin arbetsplats idag.DET var kul.I hans yrke har han fått 2 buketter på 15 år...

En stund ihop blev det för att handla en 40 årspresent.Jättefint och skönt få det avklarat då logistiken denna resterande veckan inte ger tid till det .Enda lediga dagen som egentligen skulle jobbats på den ska softas och vara billös.Sedan jobbehelg med kul Sverigetemafest inbokad och få fira 40 åringen.

Väl hemma in för att direkt laga mat.Blev kycklingfile i kokosmjölk och gul lök,vitlök och sugarsnaps .Ris till det.Efterätt Chockladpudding.
Sedan svida om för en runda med Drutt och gott prat:)
Så till Pilatespasset med en randig tops*L* som innehöll viktbollar detta pass.Riktigt nice.

Liten stund efter det med lilla kickan som kvittrade.Hon följde med till att lämna mig till våra vänner vid 20 hugget.För där ska jag vara imorgon och sticka med min bonusmatte .Ingen stickar så mycket som hon.

Matte njutit av premiären av Desperate Houswife och som alltid det programmet leverar känslor.LOVE IT.
Nu stundar en tidig kväll 22.30 tidigt för matte....och få och lägga sig bland viruset -Hon sagt att hon peppar peppar inte varit förkyld på närmare 2 år i Mars nästa år.Får väl se vad ödet har i beredskap.

Först stundar en rond ...och senare en rond till ...So long .

Kram från världens mest löpande Drutthund.


Photobucket

Dagens H1n1 influensa info:

Smittskyddsinstitutet (SMI) ska undersöka hur många personer i Sverige som redan har varit smittade av den nya influensan A(H1N1).


Prover från cirka 2 000 svenskar i alla åldrar kommer att samlas in för se hur många av dessa som har antikroppar i blodet mot A (H1N1). De första analyserna beräknas vara klara innan jul.

Förhoppningsvis kan studien också ge svar på varför äldre personer inte drabbas av den nya influensan i samma utsträckning som personer i de yngre åldersgrupperna. Det finns studier i USA som tyder på att äldre personer har en immunitet som de fått genom tidigare influensor.

Proverna kommer att tas slumpmässigt. Det går inte att anmäla sig till studien.

[Källa: Smittskyddsinstitutet, 2009-10-02 14:00]


Detta får matte att instinkt tänka en fråga direkt..varför då ha de äldre med i vaccinationsgrupp 1...borde näranpå vara tvärtom??De unga först....
6 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Hollywoodfruarnas sista program

Häpp så var måndagen över.Matte upp i ottan.Iväg på ombudsmöte.Tur det var palliativa frågor som hon brinner för annars hade hon nog gäspat av stolen.

Iväg för att hämta Drutten hos mormor.Hem med honom i bilen.Hemma i en kvart.Iväg åter för att jobba kvällspasset med start 13.30.

Kvällen tickade på med välkomstsamtal som start och förberedelse så att kollega kommen från semester skulle få ett bra nattpass.Jo det gäller vara rädd om varandra .

Iklädd nya arbetskläder i lila kände matte sig dressed for ....att kunna släppa alla muskler i buken och bara kunna puta bäst hon ville med sin ömma mage.Djäkla mage så trött hon är på den. Måtte snart det bli dags för undersökning och få nån diagnos.


Hemkommen så var hon starving.Husse hade gjort de hon var sugen på nämligen nåt ICKE BUKVÄNLIGT...hahaha.Stuvad vitkål.Men attans så gott det är säger hon:)

De hade en stund i sena timmen till att se sista avsnittet av Hollywoodfruarna .Precis som matte sa efter avsnitt nr ett att fru Anna Anka ter sig träningsanorektisk i sin kropp och ansikte samt att hon mår inte bra ...Det fick nu ord i och med den press hon har i sin exförhållande situation med dottern osv samt barndomen som varit riktigt tuff.Det finns ALLTID förklaringar till allt.

Maken som inte följt något av programmen förfärade sig mest över hur Maria talade .Så slääääääpigt Åsa ...men näe det måste vara ett skämt säger han och i samma veva säger hon AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJ det gör ont med samma lugna stämma som alltid och då gapskrattade mupparna här i soffan.

Ja så skoj var det här denna måndag hoppas på en bra tisdag!!

Hmmm Piltates...hmmm vitkål....hmmmm ja ja den som är där får väl höra eller ja lukta ...:)

Varm kram till dig från mig världens varmaste Druttplutt.

Ps Matte och jag håller tassar för att husses envisa huvudvärk ger sig illa kvickt....

Mattes klokskall:

Photobucket

Nya influensa info:

Idag glädjer vi oss i Östergötland åt den 23 åriga killen som sedan juli vårdats för influensan och legat nedsövd med konstgjord lunga...han smittades av sin flickvän som varit utomlands...Nu vårdas han korta stunder utan respirator och hans tillstånd stabilt ...Hoppas verkligen han slipper men.

Säger bara tänk om...tror inte ni att han hade velat vaccinera sig om han kunnat och vetat det de vet nu.Vi vet ...räcker inte det till ett JA till vaccin.
5 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
God mat i goda vänners lagPetrolium


Ja det är färgen matte vurmar för .Hon älskar denna blågröna ton.När hon fann en klänning i Norge i den så var det klippt.Invigning och bortklipp av lappar blev det inte förräns i oktober.


En kväll i bilder med ord till vad mer behövs???


Ja förutom det så gick hennes xtra-jobbekväll supberbt att jobba kan jag intyga.Jag fick följa med en stund.Matte fick i efterhand veta att jag hört GUDS ORD denna söndag.Jorå mitt i gudstjänsten hade jag gått fram och hittat lillebrors tuggben.Tagit det och legat framför prällens fötter och gnagit högt ...ehhh han hade kikat lite snett neråt och alla i församligen hade lyssnat mer och brytt sig mer om mig än vad han sa...SÅ KLART DRUTTEN TALKING AND UNIVERSUM LISTENING!!!

Kort sagt jag gjorde succe även denna gång!!Äldre behöver djur helt klart.Så många med demens som kan sitta helt apatiska och så går en Drutt el dylikt förbi och helt plötsligt ser man en kropp böja sig framåt ...en hand sträcka sig ner...och en mun formulera sig till ett ord.Det är magic.

Så klart är lagomt bäst.Men krisar det är det bra få komma och hälsa på och glädja en eller två .

Matte påbörjar nu en lååååååååååååååååååååååång jobbvecka som slutar nästa måndag.Tänk en del går arbetsbefriade ofrivilligt hela dagar o andra jobbar för mycket .Sicken obalans.
Så där tar vi sats och hoppar ur datadumburken för idag .Gonatt från Druttvägen i Peking och tack goa vänner för en fantastisk afton med avslut i bilder ....fotoalbum när de är som bäst!!!


Photobucket

Så till dagens Nya-influensafundilering:

Du som notoriskt hävdar allt är så uppblåst och hysteriskt angående vaccinering och influensan

Tänk om...

Tänk om i dubbelbemärkelse...tänk solidariskt...tänk att du skyddar ANDRA genom att själv inte bli smittbärare.Andra som inte skulle klara av få influensan lika bra som du!!

Tänk om.....och tänk på dig själv lite mindre detta år.Varför inte räcka fram armen din och göra två goda gärningar på en gång???Den där en för mamma och en för pappa för att tala ett barns språk....

Källa : Matte o jag.
4 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Lördag med röklukt igen....

Det är mycket rökare det talas om hemma hos fam TW.Förra lördagen nosade matte sig till både rökig öl samt en brand i staden ...denna lördag har hon gått från rökare under täcket efter en fin sovmorgon till att ut i skogen för att ta över krattan efter husse.I bygden har man i radhusområdet sk städdagar ...denna lördag handlade det om ett jämna alla kompostberg som skapats nere i skogsdungen.Röken spreds över hela området.Jag själv tyckte det påminde väldans om Valborgsmässoelden och blev skiträdd och la mig på alla fyra för att fort ta mig hem med turbo där bak.Apråpå bak..matte har jordens träningsvärk.Känns som hela hennes bak blöder.Box med benövningar där man körde med hederliga bänkar och där då sätta sig på den 5 ggr och så iväg för box tebaks och så upprepade sitta på bänken övningar JEEZZES säger matte att en bajaplatta kan värka så...

Så ja lördagen startade liksom som lite annorlunda förutom att matte fick frulle på sängen som alltid...sånt går ju inte ändra:)
Hon fixat/limmat fotbollskor då de ska och klå Söderköping denna ruggiga oktober lördag.Stackars sonens orange fina Zlatanskor gjort sitt då stortån kommer kika ut i hans 44 som nog borde va 46 ...sista matchen och skorna gjort sitt.

Matte fick igår ett klädesplagg av husse som han själv hittat åt henne.Sånt värmer både hennes kropp och hjärta.Det är de små "movesen" som räknas och då och då klämma till med något oväntat.Bild får väl komma nån dag på vad det var.

Nu har hon lyssnat på Winnerbäck medans hotell i Thailand avverkats ock kikats på.FATTA SÅNT VÄRDSLIGT PROBLEM SITTA OCH BEHÖVA VÄLJA PÅ HOTELL och snurra håret :):)...det har iallafall nu krympts ner till en 4 st välja mellan från oändligt antal.Det ska vara nära stranden..det ska helst ha en pool ändå...och inte va för dyrt men inte det billigaste heller...hmmm sicka konstiga krav.
Jag glad slippa följa dem till den värmen.Näe en Drutt trivs bäst i Nordiska solen .


Det härligaste av allt är nog att mattes dröm hon hade är på väg uppfyllas och hon kämpar som få för att få den gå i lås.Varenda minut i somras i Norge inkl extra pass just nu är för familjens skull.110 % kan man säga.


Lite drömbilder:

Kort sagt resan TILL en resa kan vara väl lika mycket värd som själva resan själv .För det är så mycket längtan och så mycket glädje i att få kika och läsa på om dit man ska att det också är som en resa själv.

Nu ska hon snart svida om och klä sig for succe i klänning aldrig använd från Norge....Sen går vi alla zusammen en bit upp i bygden och där väntar 3 rätters middag med många goda skratt ...kanske ett avslut med någe skoj sällskapsspel för det brukar det bli.Jag själv känner mig som hemma där .Bor ju där ofta ,gärna och mycket.


Nu försöker matte medla i ett memoryspel där två goa vänner ska försöka enas i en liten händelse där ett kort visat sig av misstag:)
Som av en slump hittade matte denna bilden av dem ...och de bröt kom till datorn och kikade och började prata om hur länge de faktiskt känt varandra..och det är länge nu och mycket roligt har de gjort ihop likt deras mödrar haft mycket kul.Matte försöker förklara att man får bli ovänner bara man kan lösa det efteråt.

Puss på dessa goa töser
Så till dagens klokord apråpå Thailandsand:


3 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Njutfull fredag.

Hälsning från matte:

Sovmorgon utan att väckas till 10 .....check

Långpromenad i solskenet ....check

Datastund tills nöjd....check

Kokat lingonsylt....check

Dammsugat och bytt i sängar.... check

Förberett mat till efter boxning .Rotfrukter i ugnen...philadelphiafylld kycklingfile med bacon runt om ......check

Kvalitetstid med dottern....check....

Telefontid med mor ....check....

Telefoninfo till maken check.....

Nu stundar egentid med box mot goa vänner ...check..

Kvällen helt i vår anda.Bidde ingen bio pga barnvaktsbrist men väl en skön myskväll med go mat o bra på dumburken .....coming
Hälsning från Drutten the best:

Sovit vid deras fotända check..alldeles förträffligt länge kl 10 dags fnysnysa och väcka henne..check

Kissat revir runt hela bygden i solskenet...check

Sovit på soffryggen gott gott....check

Sovit lite till på soffryggen check

Rastats av Flisan och väntat snällt utanför affären check

Legat i solen ute i trädgården check....lekt med bollen..lekt med min leksaks snopp...check....

Solat på trappen check...

Ska nu vakta huset tills husse tänker komma hem ...check...

Go helg everebody!!!


Photobucket
2 Oktober 2009  | Länk | Dagbok
Är tikar i gemen falskare än hanar?

Rubrik att fundilera över .

Matte haft en superb torsdag .Jag lämnades hos mormor i arla timmen.Där har jag blivit gullad och dullad med.
"Fredagsfeelingen" på mattes jobb var hög.Att få njuta av att det är en ledig stund ja rent av dygn som är helt arbetsbefriade som nurse kan göra att dagen går lättare än annars.Vetskapen om the final countdown.
Dagen som handledare funkat prima.Massa rent tekniska uppgifter att få lära och det gör att man som studerande växer i självförtroende.Märkligt bara då det hopats sig just denna veckan av både iv infusioner ,kad byten och im sprutor mm mm.Pysseldag och den gick ändock fort och smidigt med go stämning.

Idag var det gulaschsuppa och paj med vaniljvisp.Matte tuggade extra noga och försökte få maten tysta munnen.Men sitta ihop med så goa likasinnane dvs kvinnor i äldre tappning gör att det är svårt vara tyst.Finns alltid något ämne prata ikring .Mysigt.Hoppas nu att alla i personalen förstår vitsen med att äta /sitta med runt borden för att kunna få en annan matro och delaktighet.Känslan vi och dom försvinner markant mellan de som bor och de som arbetar.Går dela med de som orkar.De som inte orkar tar ändå in atmosfär .Går inte göra något svart eller vitt men går förbättra och förända tills alla känner att WOW vad häftig resa vi gjort tillsammans.Sitter personalen för sig och äter vid ett bord och de boende vi ett annat vad SÄGER DET???Att få ta sin mat själv.Att så se maten innan känna lukt och inte bara få den utleverad som vid en matbespisining där lektioner väntar.Vad väntar på ålderns höst.Inte ska man behöva smittas av stress ända in i döden.Näe just måltiderna är kärnan i äldreboendets rutiner.De om något måste gå göra humana och trevliga och framför allt lugna .
Tänk att år ut och år in sitta och äta medans personal tjattrar sins emellan eller ändå värre slamrar med disk under tiden man äter.Skulle bli tokig men så har det många på våra boenden i Norden.Det märkliga ibland är att rutiner som funnits i 100 år är så svåra släppa .Vem styr det?Som om att när katten är borta dansar råttorna på bordet.Weard.


Hur som att vara omvårdnadsansvarig sköterska kräver sitt helt klart.Matte luttrad efter 11 år inom geriatriken.

Eftermiddagen styrdes en runda för upphämtning, avlämning och upphämtning och avlämning igen av en väska.Sedan många gapskratt tillsammans med husse .Humor på muppars vis.

Blev en powernap i sängen som gjorde susen sedan start av laga fluffigt hemmagjort potatismos.Mycket gött med köttbullar till och lingonsylt från Flisans burk.Hon noga med ge oss exakt 2 tsk för hennes sylt måste räcka länge.Tro ja det som vi plockade :):)Sallad med vitkål som bas var gott ha till.
Sonen var med och han besviken på att det han planerat blivit inställt .Han verkligen fixat och trixat för få till en grej med grabbarna och så skiter det sig en timme innan.Förstod hans besvikelse.Så det blev till ha en myskväll med syrran i knäet istället och attans vad det spinner i ett mordershjärta se sina barn va så goa med varandra.Ojojojoj.
Idol där två tjejer briljerade.Namn ...hmmmm får bli att skriva den sista 16 åriga och hon med långa håret .Indonesiskan är oxå ett bra kort.

Husse offrade sig ge sig ut i kylan för att skjutsa sonen till pappa igen.Pappan som offrat sig skjutsat ut hit .Ja ibland gör man såna turer helt frivilligt .Kallas ställa upp i lägen då det liksom inte passar sända honom på en buss fram och åter.
Matte han och jag ledig fredag och hon även ledig helg med roligheter planerade.Även söndagen blev lite annorlunda bokad men matte glad ...vet vart hon ska stoppa överskottet.

Annars då.Ja vi förfasar oss över kylan som råder både ute och inne.Husse nu satt på värmen.Jag njuter som alltid för jag har ju pälsen att värma mig med .Värre för matte som har vandrande kylklampar till fötter.
Vi förfasar oss över Tsunamin för det påminner och fick Flisan bli livrädd åka till Thailand.Klart man alltid tänker på sånt men försöker skjuta undan att det inte händer igen....just där just då....
Vi förfasar oss över översvämningar och annat oväder och helt plötsligt är kylan i Svedala ingenting .Bara elda ,klä sig och tända värmeljus i massor i brist på brasa.

Matte idag förvånad över hur många som såg att hon gjort något med håret.Färgen syns liksom bättre denna gång.Flisan som oxå ville klippa sig fick en hemmaluggklippning i badkaret ikväll av matte.Blev jättefint .

Näe nu ska jag avsluta detta ordbajseri och önska dig som orka ner hit en riktigt bra fredag och kommande helg.Det ska vi ha .Där Drutten befinner sig är det alltid bäst!!!


Photobucket

Nu startar den rosa månaden....

Photobucket

Idag sände matte en tanke till en bröstcanceropererad kvinna för dagen.Den tanken gladde .Hon gladde sig åt att en annan bröstcanceropererad kvinna delade med sig till matte och hon tänker extra i skrivande stund till de 4 ytterligare hon känner som gått igenom samma procedur och still strong.

Dr Drutts råd ikväll är att glöm Nya influensa för en natt men är du kvinna gör en genomgång av dina bröst vid sängående..är du man har du fritt fram ikväll att klämma din dam på bröna/rattarna/tuttarna kärt barn har många namn.
HÄLSA FRÅN MIG !!!DR DRUTT att det kan rädda liv!!!!

Gonatt eller vad det nu är för dig ....summerar rekordmånad i läsare sedan jag började ta över och tassa tangenterna fulla:)VOFF .
1 Oktober 2009  | Länk | Dagbok


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida