Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Stressen till prästen....Måndag 30/11Sådär ja.Då fick man sova skönhetsömn.Gjorde som många tjötat om tog en sömntablett igår.Inte bra inte sovit sedan 19 /11 mer än 2 timmar åt gången som mest....


Sagt och gjort.Propavan blev det som Peter fick i början av året efter sin hjärninflammation.Han vågade aldrig ta dem då han fick sån hangover...

Min hangover var väl mer av det slaget att jag inte vaknade till alarmet alls.Har således sovit 2 timmar till klockradions brus och 10 1/2 timmar nonstop.Tackar högre makt då jag vaknade prick 10.27.Skulle vara i stan hos sjukhusprästen kl 11.Möte med broder och henne för planering av begravningen bla.

Nu är jag den sortens kvinna som fixar göra mig klar på 3 röda minuter så jag kom exakt gående då broder anlände 11.05.Något såsig i skallen men ändock.

Körde lagenligt men njae inte så Druttvänlig morgon då han bara fick kissa en drill liksom sedan med i bilen i väntan på det klart.

En jobbig dag tycker jag .Främst efteråt när jag landade på jobbet till slut kl 13.45.Massa ångest i hela kroppen.
Själva mötet mycket bra och vi får till det vackert i sång och musik osv.Skönt få prata ihop broder och jag .Som en sorts syskonterapi dela våra minnen av vår mamma till utomstående.

Sedan for vi till lägenheten för hämta diverse viktiga ting så avslut kan göras på alla räkningar osv.Vi märkte då att vi inte kommer ha några problem dela de ting med affektivt värde som finns för oss.Sånt man bävar för annars men näe broder och jag har fäst oss helt olika och har vi ej det då jämkar vi.Lätt och smärtfritt.Tror mamma ler.*L*.Vår syskonkärlek har aldrig gynnats av några andra än oss själva.Den tänker vi vara rädd om och föra vidare känslan till våra egna barn.Syskon ska man vara rädd om .Thats it.


Dagens jobbekväll lunkat på .Jag och eleven tar oss från klarhet till klarhet.
En mugg med varm choklad och vispad grädde förgyllde kvällen.
Sorgen var när maken ringer och är helt däckad.Diarre och ont i hals och huvud .Feber som var på G.Kort sagt inte roligt alls.Går ju räkna ut med inkubationstid och smittorisk att det tar 2 dygn så har vi mig eller Flisan sjuk.Lagomt till begravningen.Man får tacka.(sonen i karantän hos sin pappa)Håller alla tummar jag har för slippa bli så däckad.Är ju DÄCKAD ändå på andra plan.Räcker.
Känning redan i detta nu.Tycker halsen känns skum.Inbillning eller fakta det får tiden utvisa.Empati ..Näe .Har djäkligt svårt med det just nu.På jobbet iklädd professionell roll.Suttit i stödsamtal ikväll.Funkar fin fint.
Svårt tycka synd om på privat plan.Känner mig som en egowomen där bara jag och mitt inre existerar.Orkar inte riktigt bry mig om .Gick åtminstone upp till Peter där han låg.Bad han öppna fönstret och vädra tills jag ska krypa ner.DET var väl omtänksamt...mot mig.Bad honom vara hemma och skita i karens dag.Sa jag kan jobba ett pass extra om det är det han bävar för.Det var väl omtänksamt ...mot mig?!
Näevars men är man sjuk ska man banne mig va hemma och inte gå och smitta ner folk.Thats my point of se på saken.Märkligt en del är hemma för allt möjligt men när de verkligen är sjuka som en på jobbet då är de där och hostar och snorar hysteriskt.Är det för att vi då ska tycka synd om verkligen se hur de offrar sig för en gång skull eller?!Det är sjukt tycker jag.


Tisdag....ja du kära dagbok.En tisdag som känns värre vakna till än begravningsdagen.Var med mig kära Gud .Bär mig .Håll dig i din famn.Ge mig styrka och mod.Låt mig få utföra en sista kärlekshandling till mamma.Det är ju hon fortfarande om hon ej är sig lik längre.Idag avslutas dagboken med dels de förra sångerna men nu idag då jag gästade scenen på hans stora spelning med Safemanbandet den 20/11.Vår sång one till mamma sjöngs.Skönt jag slipper höras så mycket utan mest körsångerskan .Men så gott stå där med tvinnade händer och få sjunga ut sin akuta sorg och smärta med sin älskade storebror.
Were one
But were not the same
See we
Hurt each other
Then we do it again
You say
Love is a temple
Love a higher law
Love is a temple
Love is a higher law
You ask me to enter
But then you make me crawl
And I cant keep holding on
To what you got
When all youve got is hurt

One love
One blood
One life
You got to do what you should
One life
With each other
Sisters and my
Brothers
One life
But were not the same
We get to
Carry each other
Carry each other

One...
One...

Can You hear us coming Lord
Can You hear us call
Feel us knocking
Were knocking at Your door
30 November 2009  | Länk | Dagbok
Levande söndagJo jag är hemma igen men så trött och sorgsen låter matte smattra en dag till vid tangenterna medans jag sover skönhetsömn ala Borderterrier.

Levande söndag!!

Så kan dagen som gått beskrivas..levande i ångest.Levande i att glädja sig åt liv.Åt nytt liv.

Ett år sedan sorgen var tung efter att min bästa vän förlorade både sin pappa och brorson.Nu får hon och jag åter vandra tillsammans i en höst och novembermånad som förra året tog hennes familj i djup sorg och saknad.

Jag hade sådan empati att det gick över i sympati och gjorde oerhört ont även i mig.Sån lidelse.Nu får vi glädja oss åt ett nytt litet liv som föddes igår.Ett flickebarn.Månaden november avslutas i liv.

Stort grattis till den moders-faders-fasters-familje-lyckan.

Annat att glädja sig över denna helg var ett så gott samtal från en lycklig hundägare.En vinnar Tjalle som sopat mattan i Norge med motståndet.
Sån glädje lätt att dela.

Även glädjande samtal från mammas ungdomsvän.Jag försökt nå henne hela veckan men bara träffat på kvinnor i Sverige som INTE känt min mamma.Så får hon veta om annonsen.Når mig via Eniro och mitt i en så sorglig rundtur så får jag höra hennes Norrländska stämma igen.Så tryggt och så fint.Höra henne prata så gott om mamma och försöka trösta henne.

Glädjande var även kvällen igår .Få umgås över god mat och bara vara.Få dela drömmar.Få planera .Kort sagt vänskap när den är som bäst.Drutten skulle skrivit kattemat när den är som godast!!!Mjau.


Tror söndagen mestadels kommer minnas som en dansande söndag.Sovmorgon ...eller njae en rätt orolig natt kan man säga.Men hundsova går ju .
Dansande för att småkickorna hade sin dansuppvisning.Felicia på kryckor så hon aggerade peppande publik.Sorgligt att hon just skulle skada sig till detta.Så duktiga som de blivit hela gruppen.Blev så förvånad att Lagers slagit ihop sig med Studiefrämjandets dans.Freddes Grayham var helt plötsligt danslärare /speaker igen.Cirkeln sluten.Där Fredde o Flisan startade dansa där återgår det igen.


Söndagspromenad med goa vännen avklarades och vi vände rätt snart då annan go vän satt i nöd med bil som slutat fungera.Sicken tur gamla Bettan funka för dagen så vi kunde styra oss i tid till dansen.Blev ett något förvirrat klädaffärsbesök efteråt men jag så nöjd för nu har jag det gjort och goa vännen hjälpte mig till det bästa .

Hemkommen njutit av Tacos och så fint hem maken skapat.Tänk vilken man som kan fixa så fint hemmavid.Nu har vi en början till julstämning hemma även om stämningen i mig är downtown.
Flickorna lekt så fint hela dagen och det kan glädja mig enormt se tjejer och höra tjejer leka med sitt.Rita fina teckningar.Sjunga ihop och kort sagt bara få vara tjejer och goa vänner.


Lite logistik ordnats .Exet tillringd för ordna Freddes outfit till fredag.Samtal till broder angående vår planering imorgon innan kvällsjobbet.Vet vi kommer få till världens vackraste begravning.Så klart.Med världens finaste son och dotter kan det inte bli mer än vackert till sin livgivare.
Vi båda i en process och så gott ha varandra i detta nu.Den ena tar hand om det mjuka frågorna som broder skrev i ett mail och han kontaktas i det andra.
Därav fått påringningar om blomster på kista, om kistläggning sådant som jag är lämplig för.

Nu läggdags.Konstigt.Fasar för sängen.Jag som älskar/älskat sova.Helt plötsligt är sängen en tortyrkammare i tankar,vånda och snurrande kropp.Sorgenätter.
Alla tjatar om att jag måste sova.Men om det inte går då?Just det .Om det inte går.Då hundsover man säger Drutten och drar en djup suck från soffan.Matte då hundsover man.

Ja så var summasumarum.Upp och ner helg.Glädje blandat med djupaste svartaste hål.Djupdykningar varvat med skrattårar.Precis som det ska vara.Men såsom varken kroppen eller själen vant sig vid ....än.Mina förr så positiva tisdagar och älskade fredagar känns som Himalaya klättra mot denna vecka.

//Åsa

Ps Musikaliska glädjen denna helg var brorsonens båda insjungna gittarspelande alster.Så imponerad och stolt faster är jag.Du lyssnar väl?!
Photobucket


29 November 2009  | Länk | Dagbok
Sorgelördag

En helt bedrövlig lördag full av sorg som inte var uthärdlig.Smärta i själen.Tankar som inte var bra.Tårar utan slut.Kort sagt sorg när den är som allra värst.Så fruktansvärt när det sköljer över än.Tror folk tänker att nu borde det ju vara mildare.Men människor som gått igenom sorgens ansikte vet att det är nu det börjat.Allt hinner ikapp.Det är NU och framåt processen är igång.Det värsta att få som fråga är när man gråter just nu är "Har det hänt något? " som häromdagen på jobbet...som snabbt räddades av ...ja förutom det med din mamma...Ehhh näe jag är på dag 3 och träffar just en kollega som jag ej mött förräns nu och jag gråter..SÅ NÄE DET HAR INTE HÄNT NÅGOT ....mer.....Sen att just fam Mupps värld rasar var och varannan vecka av olyckor och annat det hamnar i en annan box .

Även skojiga meddelanden här och där hur kul folk har det smärtar.Orka höra på det.Skiter i vad man äter eller sysslar med mitt i natten.Behövs inte tryckas ner i min hals just nu liksom.Behåll det.Som man säger ingen rök utan eld.
Att läsa om folks liv och leverne gör mig ingenting men man behöver inte skriva till mig om hur KUL man har det i sitt liv just när man VET vad jag går igenom.SÅ ONÖDIGT OCH OEMPATISKT.Som jag alltid sagt där vinet/procenten går in går vettet ur.Men som sagt rätt skönt SE ur dessa sorgeögon och lära sig själv för framtiden.
Tror jag behöver städa i min energigarderob.Få bort sånt som tar plats och inte tillför.Vissa ting är heliga för mig.Empati är ett sådant ord.Just det sätts på prov i sådana hör djupa livskriser.
Jag skriver här för min skull för jag tycker om att skriva det är fritt läsa men när man får det serverat utan att man vill det kan vara frustrerande.ILSKA kännetecknar dessa dagars sorg blandat med fruktansvärd djupdykning.Fy fan rent ut sagt.Måtte detta få en förmildring såsmåningom.Mamma jag vill inget annat än ha dig tillbaka.Önskar bara få prata med dig lite till.Har massor av frågor.Får inga svar .Det här är det absolut värsta jag varit med om .Sån smärta och svängningar i känslor att Balder på Liseberg kan slänga sig i väggen.Kanske är det så att ren kärlek måste upplevas först för att förstå hur smärtsam sorgen blir efteråt.Outhärdligt.

Lördagen "räddades" av skönsång från brorsonen Marcus via insjungen youtube video(skruva upp och hör den senaste i datorn)Den ovan klickas igång.Omvårdnad från goa vänner som förstått att matlagning inte tillhör nr 1 hos sörjande gjorde dagens avslut så fint. Tack M & K för en så mysig kväll med god mat och gemenskap och planering.En lisa för själen och en stund av ett dygn där tankarna fick skingras lite.Att VÅGA ta emot tårar och djup sorg.Såna vänner är jag extra rädd om.Där ord blir till handling.Finns inte på världskartan ens laga mat just nu så än mindre bjuda hem någon.Glad Peter kan svänga ihop food till sig och barnen.Orka tänka tanken jul och adventstämning.Hatar alla stakar och lysslingor just nu .Önskar mig en bäcksvart tillvaro som just infunnit sig i min kropp.Orka stryka och sätta upp gardiner och pynta.Orka se tomtar och glitter och rött sött.Näe jag skulle kunna emigrera imorgon och komma åter med flyttfåglarna.Har aldrig varit mer ledsen i hela mitt 39 åriga liv.Trodde det med mormor men detta är i hästlängder jobbigare.
Orka blogga .Ja det enda som funkar hålla ihop dagarna är få skriva för minnet är precis blankt en dag efter.Tömt och glömt.Skäms inte en sekund dela dessa ord för det är livet folks.Lika mycket som glättighet och humor och värme.Sorg är sorg.

Är så otroligt RÄDD för veckan som komma ska.Som den värsta Golgata känns den.Hur i hela friden ska jag orka jobba och ta hand om folk och elev osv samt gå kort med vikarier.Gud hjälpe mig.Ge mig styrka.Har haft totalt 3 "arbetsfria dagar" av 8.Vet att alternativet bli hemma inte är något för mig.Jag ÄR aldrig sjuk och hemma om jag inte akut behöver som vid sjukdom.SORG syns inte utanpå.SORG är ingen sjukdom så vill jag känna.Däremot skulle jag inte gå och jobba om jag äventyrade mina patienter.Där går gränsen.Hålla ihop var ordet och bryta ihop fridagarna.Nu återstår fri söndag sedan inte fritt föränns lediga dagen tillika begravningsdagen fredag.
Hur ska jag våga göra det jag föresatt mig denna veckan? ...hur ska det kännas?Hur kommer....ut.Bävar.Känner mig intorkad av alla tårar som bara strömmar hela tiden som om en tappningskran sattes på.Saltbrist.Sömnbrist.Moderslös.Hopplös men ej sysslo,känslo eller hänsynslös.

29 November 2009  | Länk | Dagbok
En fredag helt enligt önskemål?Kära dagbok.Jag låter matte blogga idag också för nu är jag hämtad av morfar och på landet som jag älskar att vara.Sov förra natten hos min bonusfamilj.Härliga konkreta handlingar till hjälp för familjen och mig.Låg enligt färsk rapport i ena soffhörnan och ser på Ullared ihop med morfar.


Annars jag har liksom legat lite överallt denna veckan.Häromdagen blev husse jätteglad då jag låg på Freddes nystrukna kläder i hans väska.Älskar ju Fredde o hans pappa.Inte fatta dom att jag vill flytta från sorgens hus.


Ja så är det.Dagen idag inte enligt planer.Flisan stukade igår sin fot rätt illa.Kunde pga endorfinpåslag gå på den till att börja med men efter en timma gick det inte stödja och där satt hon på dansen och kikade på när de andra hade genrep långt ifrån mamma och pappa som kunde trösta.


Sicken tur man har sin utbildning ibland ...eller kanske inte.Men is i magen och is på foten ...samt en rådfrågan av kollega på 1177.Kunde vänta till fredag morgon med röntgen .Kunde hon stödja dagen efter då kunde vi förstås blåsa av....

Logistik folks.Jag jobbar ju 6.45 allena tur just fredagen.VEM i hela världen kunde ta den arbetsturen.Nixnada.Blev till att pussla.Jag for iväg imorse..ej utvilad.Ännu en natt utan direkt någon god sömn.
Peter väckte runt 7 henne för check av fot med mig i luren.Gick ej stå än mindre gå utan tårar.
Ringa till Vårdcentral check.Röntgentid check.Ringa hem igen.Ringa morfar .Ringa Anna.
Så till slut hade Peter en skjuts till stan med Anna och Flisbert avlämpades på mitt jobb .
Adventsfika hade vi och jag tog henne i en transportrullstol.Så kom morfar och hämtade henne i den till röntgen.
Tebaks efter en timma.Ingen spricka eller fraktur..PUUUUUUUUUUUUUUUHHHHHH.
Gips på liten 8 åring ingen hit hade jag kunnat lista ut.Sen att ett ledband tar tid få okej det gör det inte bättre just nu.

Inte särskilt mycket roligare med bandage på liten 8 åring på kryckor.För den kryckvane så får man rysligt ont i händerna.Ja så ont att Flisan i kväll sa att jag har mer ont händerna än i foten...

Vad hon gjort...Jo tre trallande 8 åringar hade i mörkret fått för sig studsa studsmatta innan dansen torsdag eftermiddag ...och i mörker ser man ju var man sätter sina fötter eller hur??


God bless studsmattans vara!!!!alla ortopedläkares skräck.......


Så tillbaks och då hade jag helt plötsligt.Ett stycke sköterskestudent som precis går sin 3 e dag....att handleda och får ut på banan som lite självgående.
En 8 åring som då typ aldrig varit med på mitt jobb= tusen frågor.
En allena ssk dag där man då har ALLA frågor från hela uskkåren mm.Samt då alla som samtal till dem som inte nådde chefen eller samordnaren ..pga att ja just de det var lediga eller ej i huset just denna dag.En liten käck eftermiddag men ändå ...så fantastiskt skön för vissheten om ledighet i hela 2 dygn känns just lovely.Så näe har inte hunnit känna så mycket denna fredag mer än att jag haft häcken full.En sorgevecka till ända som varit helt ofantligt tuff.Klarar man samtidigt jobba och utföra det proffsigt ja då klarar jag allt kan jag själv summera.Förutom sköta Flisans röntgen så var det operation gissa diagnos på så underbar arbetskamrat.Tror jag lyckades slå huvvet på ...njuren...förlåt spiken.Hoppas rätt.

UNDER TIDEN SÅ PÅGÅR SORGEARBETE trot eller ej.I samtal i kramar och i tankar oavbrutet.Inte för inte mamma vi är kvinnor ju så klara av göra två saker samtidigt det kunde /kan vi!!!Saknar dig så mycket .Haft lust x flera ta luren bara höra hur du mår och har det .Snacka en stund .SOM jag saknar det.Tror inte folk fatta hur ofta och mycket vi pratade med varandra.Tror att fel signaler ofta sändes ut av något som var en promille :) av allt annat som faktiskt var ren moderskärlek.

Efter jobbet for jag efter att ha BURIT 30 kg på ryggen= Felicia till graven.Ja mormors grav..tillika mammas snart.Tände ljus i mörkret .Satte en ängel där och pratade mor- dotter prat.Så glad för att barnen finns .Tacksam som jag alltid är .Ännu mer tacksam över de jag har kvar.Tacksam över att ha fått ha en mamma som lärt mig så mycket genom livet på både gott och ont.Kärlek och som Peter sa om dig ikväll."Om jag ska nämna Britt i tre ord så skulle det vara Prestigelös,varm och kärleksfull."Så fina ord.
Mina blir omtänksam,anspråkslös,envis.Näe märkvärdig var du aldrig och nöjde dig med det lilla.Enkel.Däremot klädmedveteten till schyssta prislappar såsom jag formats.Behöver inte stå Hejbaberiba på tröjan för att jag ska gilla den.
Köpte aldrig lycka och ställde inga krav på att jag skulle vara bra för någon annan än mig själv.Gav mig nycklar till att klara av livet.Just därför är jag STARK just nu.Oerhört stark.Starkare än jag trodde om mig själv samtidigt som jag aldrig känt mig svagare.Ying & Yang på hög nivå.

Jag hann tänka massor efteråt.Svarade att man ska aldrig glorifiera en död som en klok präst sa.Däremot kommer HELA LIVSPEKTRAT fram inombords och summan blir alltid PURE LOVE även om en del negativa tankar dyker upp per automatik.Men vem är perfekt?Undrar hur man själv skulle bli beskrivd.Troligen ENVIS ....jag också.Tacksam skulle räcka stå i annonsen.Älskar det ordet ihop med Omtänksam.Några av Svenskans vackraste ord ihop med Lyhörd.

Kom på att jag har lagt en beskrivning på mig själv i min urblogg på vovve.net:

Envis,gladlynt,omtänksam,lojal,uthållig, social,verbal,alltid sugen på roligheter:),djup,kan vara riktigt dyster ,öppen,godtrogen,spegelapa,
tacksam,dumdristig,blåögd;).genomskådande,tjurskallig,tankspridd,fotomanisk och maken la till MORGONTRÖTT:)...what else?NATTUGGLA och spontan vill återigen maken då lägga till.Det bästa är att jag som dotter varit frikostig med tala om och visa hur mycket mamma betytt genom alla år .DET känns bra mitt i alla samvetskval.

Ljuset jag kom med i år till mamma det var så klockren text och hon grät efter att jag läst upp vad som stod.Synen var inte den bästa med glaukom.

Vänskapsljuset fick jag av min goa vän och det betyder också mycket i text .
Moderskärlek vs vänskap med kär medsyster.Kan inte vara bättre.
Kärleken till sin äkta hälft är ovärderlig.För störst av allt är kärleken.Även om båda i sorg och riktigt paralella så finns vi vid varandras sida.

Önskar er en skön 1 advent helg.Här är inga stakar uppe...nope.Det hinns med.Lugn och fin.Ljus har vi ändå.Denna helg blir tid för träning och reflexion.Träning pga att spända muskler kräver det och för att själen behöver endorfinkick och frisk luft.Reflexion för att veckan som kommer kräver sin kvinna.
Mycket tuffa ting som ska utföras och fredag som kommer vara den absolut sorgligaste jag haft ever .Lördagsmorgonen med dagtidningen jag helst aldrig önskat öppna.Däremot är lördagskvällen ljus .Underbara vänner bjudit oss på en stund av gemenskap.Sånt värmer.
Näe nu gråter jag igen.Skriver mig till gråt dags sluta och gå och se IDOL där jag tror att Tove & Peter att Eric vinner hela alltet och döva mig med godis samt njuta av alla underbara kondoleanser dvs blomster och gåvor som finns i vårt hem!!

Ja mamma som jag annonserade till dig efter första hjärnblödningsåret så är det precis så min text till dig skulle stått :Ja som sagt Handling betyder mer än ord som dagens visdom säger...vissa handlingar hade jag önskat gjort annorlunda speciellt förra onsdagen..men saker och ting går inte att göra annerledes.CARPE DIEM .
27 November 2009  | Länk | Dagbok
Ting förknippas med ....


Matte gästbloggar jag hos goa vänner över natt:

Kommit dessa dagar att ofta tänka på ting som ÄR /VAR MAMMA!!

Några har jag bokstavligt ramlat över andra minns jag ...Vilken tur vi har minnenas bok ösa ur vid svår sorg.De man lever av just nu.


Det här var några av mammas måsten:Duschlukten nr 1Idomin vitaminsalva trodde jag länge det hette tills en dam på apoteket log...
Vit mysk oil..favvo nr 1.Mild och förförisk.Kludd häftmassa...kludd fanns överallt.Bra fästa det mesta...fråga GK ..du fått se det IRL dessa dagar.

Guldtuggummin var favvon på senare tid...inga andra dög.
Favvodrycken på senare år.....Viktiga ting ...nagelvård inkl nagellack.Hon fick tjocka naglar jag lövtunna.Igelkottar var ett av alla djur hon älskade.Går räkna...Undulater,Nymfparakiter,katter,hundar,kossor kort sagt alla djur.Veckotidningar i både skvaller och Allers.Treo som hjälpte ett magsår blomstra...Bästa smärlindringen på senare år....
Sist men inte det sista i minnesbild..men ändock vår stora kamp genom åren.Cigaretterna jag avskydde....
Ring ring ring ledde till headset i örat.Allena nurse med go högerhand gjorde dagen helt okej.

Torsdagen varit en dag där jag varit effektiv från start till mål.Hunnit mycket både på jobbet och där jag befann mig efter jobbet.Eleven magsjuk...(skoj ev få magsjuka till helgen..not).
Sorgeprocess pågick under tiden.Kommer ibland på sig att inte ha tänkt de senaste 3 minutrarna .
Ändock går nog gårdagen till historien av REAKTIONSFASDAG.Som vakna ur chocken.
Är just nu så innerligt tacksam .Över vänner som finns.Nya ansikten som visas både på gott och ont.Men rätt okej få visshet över vissa homo sapiens och kunna lägga deras energier åt sidan eller som sagt glädja sig.Ord kan betyda mer än man tror.
Handling lika så.Haft så innerlig hjälp av en kvinna i flera dagar.Hon har en förmåga få mig till skratt.Kan vända något tufft till att kännas enkelt.Du är så värdefull. Tack för dessa dagar och all hjälp.

Fick så fin blomma idag och goda kolor av kollega.Värmde enormt likt det som stod på kortet.Just den axeln lutar jag mig gärna mot.Att ha sin arbetskamratar betyder mer än man tror när man har det jobbigt.Gå hemma för mig just nu hade varit en katastrof.Även om denna julmånad hade varit skön haft semester på för att hinna vara kvinna och pyssla och baka och dona o ta hand om familj o hem.Men men det finns de som har betalt för baka lussekatter osv.Vem bryr sig .Ingen.Säger som mamma;

Julen aldrig varit min favvohögtid men för barnens skulle bjuder jag till.De dagarna går lika fort som alla andra .Ändå håsar folk upp det veckor innan och sitter rätt snopna varje år med tom Alladinask redan på Juldagen.
Undrar vad vi här hemma inte vill vara utan.Det är nog tomten.Samt gemenskapen och då särskilt på morgonen när några klappar får öppnas.DET går ordna var som helst på jorden.Just därför en önskan resa bort julen alltid funnits.

Nu snart fredag och en vecka sedan dagen då vi fann mamma död.En vecka sedan vi stod i sovrummet allihop och tog farväl.Fin blev hon.Såg så fridfull ut.Eller kan man se nåt särskilt mer än "både fin men rätt "läskig" ut som Flisan sa.Det är läskigt att se att vi inte bor i kroppen längre utan lämnar vårt skal kvar likt en fjäril.Men det är livet och ingenting vi ska skydda varken barn,djur eller oss själva för .

Morgondagen är dagen då allt kan se rätt annorlunda ut.Får ta det imorgon beroende på hur morgonen ser ut.
Var dag har nog av sin plåga.

Tack för besöket.Ser er i hundratal varje dag.Du som sitter och läser dessa sista rader .Var rädd om dig.Gör något oväntat idag.Gör någon glad.Säg något du glömt säga till någon på länge.Att ge bort av sig själv är lika värdefullt som att få.
Omtanke you know..från bloggen igår.

Kram Åsa


Photobucket

Jag som tjötat om svininfluensan ...känns rätt icke intressant just nu ..i väntan på obduktion.MEN FOLKS CARPE VACCINET .TVÄTTA HÄNDERNA MER ÄN NÅGONSIN .Det kan inte sägas mer än jag gjort.26 November 2009  | Länk | Dagbok
Uppegående sjuksköterska i sorgearbete liggandes platt fall.En vecka på 7 minuter....

Kära dagbok.

Livet har stannat upp.Mitt tassande minskat radikalt.Vi har sorg här hemma hos Fam Mupp.Ja vi känner oss ju aldrig som Muppar men vi kan säga att det är ett kärleksepitet på vår lilla familj.Fam Drutt kan man säga att vi är också.
En stor trygghet har fått lämna jordelivet.En trygghet för mig som hund .Någon som såg min storhet.Hon sa ofta."Ni ser inte Drutten som jag gör.Dutte är så klok och så snääääääll hela han.Ingen är som han är som hund.Ni måste se det och bry er om han."
En trygghet för matte där mommo ju var hennes älskade mamma.I vått och torrt.
En trygghet för Flisan som ofta pratade med sin mormor och serverade underfundigheter och fick kloka ord.
Någon som alltid fanns där för Fredde att lyssna till hans bekymmer.Någon som verkligen vaggat honom som bebis upp till tonåren.
En svärmor som skickade små trisslotter varje födelsedag.Med hopp om storvinst.Den som kom ihåg honom.Jämt.Tror nästan mommo gillade husse bättre än något annat mansfolk.
"Var snäll mot husse sa hon till matte jämnt.Var rädd om honom.Såna som han växer inte på träd".Hon ringde ofta för att bara prata med svärsonen.

Att få ymnesten ha en mamma är stort folks.Jag har ju mamma Stina som mammat mig .Att så få lukta och pussa farväl gjorde mig som Borderterrier vis och så sorgsen.Jag är fortfarande i förstämning och inte mig lik.Deppig .Som resten av min flock.Gråter mina hundtårar på mitt vis.
Slickar min flocks tårar .Tröstar matte om natten då hon kommer ner och inte kan sova.Ligger nära henne med min lilla kropp och ger henne ro.

Det är dagar av sorg det är dagar av arbete.Sorgearbete .Paralellt går det med en vardag som fortsätter som om ingenting har hänt.Matte säger att hon gått in i en ny era .En ny dimension där det blåser kallt bakom ryggen.Känns otryggt.Känns overkligt.Känns bara fruktansvärt.

Nu väntar dagar i väntan på obduktion.Kartläggning av mommos sista dagar.Matte pratade med henne sist av alla på onsdagen.Sedan vet vi inte mer.Vet inte om det var svininfluensan och dess sviter som tog hennes 69 åriga liv någon gång mellan onsdag lunch och torsdag eftermiddag.
Mommo hade livsviljan .Köpt ny jacka hon hämtat och burit i affären dagarna innan.Hon sa däremot att så här sjuk har jag aldrig varit.....Att skjutsas till sjukhus var aldrig aktuellt.Hon var inte terrierälskare för inte mommo.Envis var orden.Lika envis som restena av vår flock.Inte visste vi.Inte visste hon.

Matte säger att jag får följa med jobbet tills vi hittar en dagmatte till mig.Några dagar i veckan behövs det. 2 st ungefär såsom mommo hade mig.
Jag gillar vara på jobbet och busa med brorsan i lagom mängd och glädja de som går men just nu är jag ledsen.En hund kan också förstå och känna av stämningar och lukter.
Då matte varit i mommos hem igår så luktade det extremt här hemma tyckte jag .Hon hade med sig ett par tofflor och de har jag nosat på och legat vid .Säg inte att en Drutts lukt är skarp som en skalpell.

Det spelas sånger det planeras för begravning.Datum bokats och annonser ordnats.Kläder ordnas och sorterats och konstiga samtal om planer som man helst aldrig hade behövt skriva in i sin agenda.Men allt måste göras så är det.I jord måste man få komma när man lämnat kroppen.

Barnen sörjer på annat sätt.Flisan så underfundig.Ritat och kommit med sånger hon vill sjunga för mormor.Båda barnen tagit farväl som kunde liknas som om luften tog slut för matte att bevittna.Men att få tid att se den avlidne är viktigt .Det vet matte via sitt yrke.

Detta års julförberedelser blir kort sagt som en golgatafärd för vår familj.Att ta fram hennes ljusstakar och tända .Kanske lägga hennes julduk på bordet .Sörja på alla sätt en jul som aldrig mer kommer bli sig lik.Att packa ner ett liv ett hem.Flyttstäda och sätta punkt för en era .Det var det sista vi trodde för en vecka sedan idag .Onsdagen den 18/11 då matte la på luren och sa nu måste jag sluta min rast är slut.....Slut var ordet.Tänk om.TÄNK OM!!!

Skrivandet pågått sedan dag 1.Är nog en roman just nu.Mattes ventil.Få smattra med tangenterna och skriva dagbok som bara är till för henne och efterlevande.Det är ångestdämpande.

Tröst finns på många sätt.Vänner som ställer upp på ett sånt sätt att matte blir varm.Vi känner att världen blev varmare och ljusare på många plan runt oss.Som om alla mommos kärlek spreds ut på en sekund och gjorde alla så otroligt goda .Omtänksamma.Såna blommor.Sån tröstenatt,sån uppoffring ,så fina handlingar .Så fina ord.Sånt som kanske tar så lite tid men betyder var och en exakt lika mycket .Kan aldrig bli för mycket .Vid hemkomst ikväll stod just de rosor både mommo o mamma hade i sina brudbuketter på bordet från så fina vänner.Tack M & M.

Vi glädjer oss nu åt att vi fått uppleva denna kvinna på vårt sätt.Vår version.En version som utåt inte allt kanske varit guld och gröna skogar .Men versionen är vår.Ingen är perfekt.Men att göra ting i affektivt tillstånd och att bete sig illa i sitt normal läge är två vitt skilda ting.Vissa saker går förlåta lättare om man vet att någon är sjuk och otillräcklig.Matte säger hon har svårare för egoistiska människor med hjärtat endast klappande för sig själv och sina löss.De går bort.Att älska förbehållslöst utan att få kärlek tillbaka det är gjorde mamma.Att aldrig sluta älska även om kroppen och själen sviker.

Mommo hade alltid ett öra att lyssna med.Kloka råd.En delaktighet i vårt liv som vi kommer sakna.Just få ringa numret och prata är det matte just nu känner sånt enormt behov av.Hon skulle vilja ringa och säga .Hej mamma .Vet du .Du dog.Vet du vad som hände....jo och sen gjorde vi så...och sen kom den...och så gjorde jag och Peter såhär...och barnen och Drutten och Hasse...ja och så kom...vet du.Allt var som en dålig film.Fatta alltså mamma .Det är som ett skämt.Jag planerar din begravning och det är så konstigt alltihop.Som ett skämt.Snälla säg att jag bara drömmer allt....Please.Kom tillbaka.Vi var inte färdiga än.Inte än.Så många år kvar till du skulle fylla 90 år(21 år) och jag skulle sitta och hålla handen och skrika åt tröga unga systrar komma o ge dig Morfin.SÅ SKULLE DET JU BLI .Inte så här.Inte utan att fått säga hejdå .Fattar du väl.20 hade vi hunnit mycket på.Men mamma är det något jag unnar dig så är det FRID.Ha inte dåligt samvete på något vis att du inte tog influensasprutan.Du hade dina skäl.
Jag tackade dig för en tid sedan för något jag aldrig trodde du skulle kunna visa och bevisa.Den gåvan du gav var den största av alla.Vi var klara i ömhetsbevis.Aldrig någon tvivel att du visste jag älskade dig det är min tröst.Däremot var du trött på mitt stressande.På att jag alltid var på G.Men som du sa du är FÖDD SÅN ÅSA!!!!
Du har fått frid lyst över dig och det kommer bestå.Älskar dig för alltid och kommer alltid kunna ta på våra band vi har mellan oss.Kommer aldrig sluta höra din röst .Aldrig ....Alltid.

Så skulle matte vilja säga.Precis så.Men nu finns inga om och men.Det finns bara NU.
Här och nu.Verklighet.Varje dag ska fångas och varje tuggben tuggas färdigt.Så är livet.Man har bara ett liv.Var rädd om det och varandra.Inte överdrivet .Livet är upp och ner och ingen dans på rosor.Det är en gåta där älska glömma och förlåta är viktigt sa alltid mamma.


Matte skickade ett kort i somras till mormor som hon fick till sin födelsedag .Det löd på norska.

Omtanke ,varmer hjerte....
Omtanke lindrer smerte....
Omtanke borde alle kjenne på...
Omtanke är like fint å gi som og få....

Stort Grattis mamma till din dag.Här har dagarna fyllts av jobb men även med roligheter .Har fått se Oslo.Saknar dig Kram Åsa

Kloka ord som får bära .Lättare bära än sorgen .SÅ MYCKET KÄRLEK.Utan kärlek ingen sorg.Tack för all OMTANKE du givit.Tack för att du lärde mig livet även från den tuffa sidan.Det har format mig till den jag är idag.Utan alla spindelväv inget att klättra i .Utan spindeln känns nätet tämligen håligt.Dags för mig kliva upp ett steg och aggera som den äldsta i vår kvinnliga släkt.Märklig känsla.Känner mig så gammal helt plötsligt.Vuxen.

Nu avslutas denna första dagbok sedan det hemska infann sig .Imorgon är det en vecka.En vecka som känts som 7 minuter.
Att få göra bildspelen tidigar dagboksdagar och lindrat för stunden.Känts så fint få samla ihop minnena till en påse och sollra.Få tänka och grunna .Grubbla.Analysera.Så mycket som borde ha sagts och gjorts men det som gjordes var gott nog.Man kan bara göra så gott man kan .Aldrig mer .Vi förmår inte vara övermänniskor och synska.Bara normala.Normal...det var en önskan som kom fram.Gör allt med måtta.
Sådär kikar upp.Det var en dagbokskrift som heter ....måtta.Skriven privat men inte personlig för då hade den sett helt annorlunda ut .

Jobbedagar stundar.Det har jobbats sedan lördagen med lite glapp för en ledig tisdag....näe så är det inte.Det har varit ett sorgearbete 24 timmar per dygn parallellt med att livet inte stannade upp trots allt utan fortgår som om ingenting hade hänt......Märkligt att vi lever i så olika dimenioner.Att få jobba som sjuksköterska berikar .Det är tryggt.Hemtamt.Går på rutin.Känslan av sammanhang finns kvar.Känslan av normalitet.Fast själen lagt sig bredvid mamma och dött så har kroppen fortfarande fungerat tämligen normalt.Jobbvänner och chef och ledning som finns i ryggen det gör att valet är enkelt inte lägga sig ner platt fall.Tänk man kan vandra omkring upprätt fastän man ligger .

Just nu spelas gårdagens låt ....med Sonja Alden det får avsluta dagens dagbok .Trots att fingrarna kan skriva länge länge till så ska de få skriva sig i säng.Med hopp om en natt med uppvaknande till klockans ringning.

"Jag lever och du lever inom mig .Jag ser dig när jag blundar.Jag ber dig vill du vaka över mig och välsigna varje steg jag tar."

Kram Drutten med sin sorgliga förlåt sörjande familj.


Photobucket
25 November 2009  | Länk | Dagbok
Vårt hem sprider det mamma också älskade .Doften av blommor.Lika glad för var och en !!TACKBildspel till en låt ägnad mamma:Till en Ängel ;

Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Åh, jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Åh, jag kan känna hur min rädsla flyr, åhh
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Aahh, uhh
Aah aah
Är du här hos mig nu
Åhh

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg

Åh, jag lever
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar
24 November 2009  | Länk | Dagbok
24 November 2009 Farmor Lena 70 år i Karlshamn

23 November 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Älskad -Saknad

22 November 2009  | Länk | Dagbok
21 NovemberSaknar ord.En ny tid är här...
Mamma,mormor,svärmor,"Duttematte" du fattas vår flock!
21 November 2009  | Länk | Dagbok
20 novPhotobucket
31/7-1940------19/11-2009
20 November 2009  | Länk | Dagbok
19 november

Photobucket
20 November 2009  | Länk | Dagbok
Lillördag som haft lite fredagsfeeling i sig eller mer ett Timglas mot ledig dag

Favvolåten just nu .Klicka och låt den färda er genom texten!!!Grym partylåt.

Eller njae fredagsfeeling in The house innebär att några går och dansar små glädjeskutt och det sjungs Fredag Fredag Fredag lite käckt retsamt.Matte började dagen kl 08-16.30.Jag fick vackert följa med .Regnet strilade och mörkret omslöt Norrköpingsbygden.

Matte satt på fårskinnet och jag fick trängs nere vid hennes fötter och väska.Dvs SKITRÅNGT.Husse körde .Morgonen gått lugnt till.Kan bero på att matte sov in i det längsta.En hel timme extra..eller..njae hon vaknade 6.30 av Flisan som HÖGT ropade på paaaaaaaappppppppa.MIN ARM GÅR INTE RÖRA!!!!!Svinet spöka efter gårdagens impning.

Hmm tänkte matte.Same same alltså för hela fam Mupp.Alla fyra lyckades smyga omkring utan att knuffas och bli osams .Kors i taket kan man säga.Matte muttrade baaaaaara en gång.Hon har morgonhumör...åt det mindre positiva slaget.
"Bäska" kommentarer ger beska svar....

Rix Morgon Zoo roar den tröttaste och matte tackat Gud många gånger för Roger ,Titti och Gert då hon tyckt vägen känts som en :till jobbet att köra .


Så väl framme en rondförmiddag med doktor nr 2.Startade som nr 2 dessutom så matte hann med göra en hel del innan det.En rapportläsning som gav henne en :Min...allt kan hända är summeringen.


Rasten gick i vilans tecken.Ja så mycket man hinner vila på 30 minuter.Måltiden var relativt lätt eftersom smörgås spisats glutenfritt kort innan.Samtal till mormor som inte var kry alls.Märkligt envis som vägrar ta hjälp dessutom.Inget frustrerande för en sjuksköterska.Råd hur man inhalerar astmaspray gavs och inte mindre orolig la matte på.Klona sig hade varit en god gåva.

Mig släppte hon ut och jag tog O....NÖDIGT lång tid på mig tyckte matte.Så hon fick i sandaler och sin särk ge sig ut i bushen och vissla och ropa.Hon hittade mig inne i skogen bakom kullen sittandes GÖRA NUMBER 2.Fan tänkte jag här har du skenat på muggen i massa dagar inte har jag ropat mig hes då....

Bannorna jag fick var lågmälda .Matte så glad återse mig trots att hon var SUR både bokstavligt och bildligt.Att jag sedan vid andra rastningen gör OM SAMMA SAK med ännu längre fördröjning ...ja det gjorde matte arg som ett bi.Hon såg rätt kul ut kommandes i spöregnet genom skogen.Blöta stödstrumpor och kort sagt SKIT-SUR...jag lika nödig då förstås.Satt länge och väl kvar och tryckte ut det sista.

Hann tänka massa tankar om henne och gjorde mig inte större besvär komma då hon visslade.Busvissla på en borderterrier...GAAAAAHHHH.Jag kommer väl när jag kommer .Sen att hon hade tankar på ringa DogFonus kan ju inte jag hjälpa .Livlig fantasi gahh.Det jag tigger till mig och stoppas i av alla pensionärer det måste uuuuuuut jöööööööe.

Så gick dagen och nivån denna dag var väl just som ett timglas.Hängigt och något i kroppen som inte bryter ut fullt ut kände matte.Eller så är det sviter efter all laxering och smått ökad press här och där.Nåt skit som gör kroppen slut helt klart.
Jobbet ger inte trötthet om det flyter och arbetsglädjen finns och det gör den just nu.Däremot är det en ökad press på de som är där och det blir kännbart.
Det är mer hemmet som blir lidande och det står ju kvar .Både det ,dammet,tvätten osv....Ju mer övertid desto mer önskningar om en städhjälp.
Näe the whole family får hjälpas åt när alla kan och det lär kidsen mer dessutom.Hmm helgen är ju en jobbhelg...det får bli papsen & kidz o Drutt som får hjälps åt.Jäpp.Barnarbete eller kanske Djuriskt arbete:)

Rapportgivning i kubik till en ny kollega avhandlades .Allt för att ge henne en god start.Inte som norsk anda kastas in i hetelden utan svensk tradition få en muntlig rapport och sen få läsa in sig på de 110 st boenden som skulle ansvaras för allena.
17.10 slutade dagen och då hade glutenfria pizzor beställts.En sväng förbi frisören i alla hast .Där fick hon färg!!!ja FICK!!!sån fantastisk frissa har matte .Just kunna färga utväxten som gör matte lika grå som vädret ute om inte det täcks snart.

Ett samtal till till kidzen och så äntligen hemma 17.45....Där glädjeskutt få se henne och mig .De åt tillsammans och tonårson vs 8 årig syster gick bra ihop.Tonårson vs trött mor funkade.Rockade inte fett men funkade.Hans projektarbete oroar och hjälp önskas.
Hans tankar om Thailandsresan är inte överenstämmande med the rest.Han undrar med mörk röst vad ¤("/¤") han ska göra däääär i 3 veckor.Han kommer få gå om ettan i gymnasiet pga aaaaaallllt han missar i 3 v.Kanske han kan åka 1 v och sen åka hem?Eller varför inte få vara hemma och få pengarna o leva loppan för avslutade han med ett spjuveraktigt leende.Matte hade för 5 minuter sen stängt av hörseln.Hon har ju liksom jobbat babianröven av sig för att få ihop till resan....så valet släppa honom hemma LÄTT SOM EN PLÄTT upplyste hon honom om helt lugnt med pizzan i halsen.Tänker inte ha några energitjuvar med sig vare sig det är ungar ,hundar eller hembryggt vin!!Basta.Kan ju få bo på värsta lyxhotellet för dina pengar blev nästa svar.Bra .Tackar tackar .Slipper kanske jobba både julaftondag OCH NATT nu då .Fine.
Flisan lillgammal kvittade på som den bästa lillasyster man kan vara.Jaaaaag tycker det ska bli jättekul åka till Thailaaaaaand.Så det sååååååå.KALLAS MÅLTIDSGLÄDJE HEMMA HOS FAM MUPP.

Efter maten gick matte upp i sonens rum.Där fastnade hon till kl 20.00.Först som en levande död hjälp.Hon stirrade på skärmen läste saker om IPRED lagen och tänkte för sig själv.Jag ser bokstäver som bildar ord men jag fattar inte vad jag läser...hmmm.
Tyvärr grabben jag måste hämta HJÄRNAN först genom att ta en powernap.Grabben ville ha massage av sin rygg ..ORKA sa mamman.Ta spikmattan och prova...Sonen la sig på mattan och höll väl i en 10 sek sen flög han upp.
Fan ska detta vara årets julklapp .Det var det djävligaste jag känt.Jag har muskler och inge fett.Ni som är lite mer...kan ju ligga på det här tortyrredskapet...heheheheheh tänkte matte .Både hon och husse somnar ju på den nästan varje kväll.....
Så bytte de plats och matte somnade som en stock i cirkus en timma.Lite sköna avbrott av 8 årig tös som ville visa sin målande Top Models varje kvart...
Bonde söker fru pågår nu i bakgrunden.Husse nyss hemkommen från att ha haft en långdag med övertid till kl 20.00.Såkallad POM kväll på hans jobb.Fråga mig inte vad det är..

Nu folks.Nu känns den där sköna fredagsfeelingen för det stundar ett helt dygns jobbfrihet som sjuksköterska.Däremot väntarSkrattar skägget av mig ...skulle inte tro att matte kommer göra många knop.Är det något hon är rädd om så är det sin hälsa:)
Vi får nog vara glada om vi kommit ut på första kisserundan innan lillan kommer från skolan om jag känner oss rätt.Världens tröttaste de lediga dagarna jöe.

Önskar eder alla en fröjdefull torsdag!!!


Photobucket

För nya läsare som är vana få kommentera en blogg...så kan jag säga att skriva kan jag med mina tassar men jag är analfabet än:)En kravlös blogg där det bara fås och du slipper ge....just kommentarer.I can read your mind instead.Jag är ju ingen fjortisbloggare utan 4 år Borderterrier och då gör man DET(skriver dagbok) EN GÅNG ORDENTLIGT om dagen ungefär sisådär!!!För varje dag är EN gåva.Enkelt.


Tass och en blöt puss från :

Photobucket

Nya influensan tog idag en 20 årig kvinna från vår stad.Varma tankar till hennes familj.

CARPE VACCINET!!
18 November 2009  | Länk | Dagbok
Skitdagar att glömmaTänk ibland kan bilder säga mer än tusen ord.Kort sagt inte är Mrs Banana på topp liksom.Nope.Även en superwomen kan träffas och däckas.Problemet är att däckas hon så går livet vidare ändå.
TILL EN VISS GRÄNS.

Men Proviva blåbärsoppa att spisa måndagkväll till en mycket skön film och så ett TON sömn gjorde henne :

Photobucket

Inte riktigt så här skuttande klockan sex tisdag morgon.Nope .Från toalettbesök där löneavdrag för tarm ur led kunnat utlysas till att vakna klockan 03 med ett huvve som:Men med släckta lampor på expeditionen och en syster Tott som var med på noterna funkade även tisdagen som jobbdag.

Många muggar kaffe och Panodil senare och med en LUGN !!!mage ??!!!(vet den är helt puckad) så styrdes rodret vidare in The House.Leende och med yrkesrollen på .Lite svårt dock för frågor om laxermedel matte INTE skyldig i beställa ,samtidigt som hon försökte göra mycket viktigt jobb.Då kopplade matte på en mycket korrekt ton där hon förklarade att hon inte just för stunden hade tid hjälpa till just med detta.Som den bläckfiskmänniska en sjuksköterska bör vara så kom beställningen iväg samtidigt som 3 andra uppgifter gjordes samtidigt .


Senare infann sig ett sånt godissug.
Helt plötsligt infann sig hela påsen i Mrs Mupps mage.Efter det något klokt...fisk ala mandel..eller var det Mandel ala fisk.Goda skratt fick de sig till lunch dessutom.

Se där matte du hittar ljusglimtar ...Så klart .Det måste man göra.
Då en KAD äntligen var på plats efter utstämplingstid så styrdes det hemåt .En omväg då husse kom på att vara kvar i stan.Hem hämta Flisbert .Matte mer än trött vid ratten.Svid i ögonen.Panodil som åter börjat verka.In på Lekhuset för att köpa en svininfluensapresent...Jäpp det var dags för Lillan o Husse bli impade av grisen förlåt nya influensan.
Väl på plats in till stan igen.Jo en hel #)"/(=Q)/=#% med en hel skola får vackert åka till stan ...så hela S bygden på samma plats i samma bibliotek ihopträngda .
När de så kommer in kl 16.40 så är alla det stängt säger dem.Ehh säger matte lite lätt road att ni säger ju att ni har öppet 14-19...kan ju inte säga vi i sista sekund direkt.Ja ni får ju ta en lapp men det kan bli väntan i 2 timmar och att ni ändå inte kommer in......

Sagt och gjort.Matte kände verkligen för att upprepa samma procedur ons eller torsdag NOT.Dessutom Druttvakt ordnad åt mig.Så de tog en lapp och satte sig glatt och väntade och väntade och väntade.


Som packade sillar och med en akustik som i Operahuset i Norge.

Näst siste familj ut efter 130 nummer var det så deras tur kl 19.00 pip.Flisan hade dessförinnan fått Mc Donalds hämtat till sig.Fått sin present att pyssla med och kort sagt tiden gick relativt fort för henne.Att de andra två med skallebank njöt var SYND ATT SÄGA.

Så vad gör man inte för svinet.Ställer sig snällt i ledet .Rätt dag .Rätt tid .Det kostar folks.Det hade varit smidigare tränga sig före redan när lillhusse och matte impades och då gjort 4 flugor på smällen men nope.Matte håller på regler och paragrafer.Peter var i valet och kvalet offra sin plats men han sa att Tänk om jag skulle få svinis .Skulle aldrig förlåtit mig om jag väntat.Så är det.Helt plötsligt börjar Die Sweden på lite bråttom till sprutorna.
Reaktion: Flisan log hela sessionen.Kändes bara som ett stick .Kändes mest när hon drog ut sprutan.Peters reaktion: Kändes inte alls..har du tagit den??

Nu stundar endast minuter till en skön avkopplande stund där favvoprogrammet nr 1 ska avnjutas med svidande ögon och varm panna..hmm kanske febern ändå lurar där under Pandodildimman.Matte vill inte ens känna efter.FÅR inte vara sjuk.FINNS inga vikarier.Djäkligt dålig timing av kroppen *tycka*.Eller kanske mer kroppens "fullt normala" reaktion på en tryckkokare....Den enes bröd den andres död.


Lillhusse var på ett Tonårshumör när han hämtades och vem ska få det över sig om inte hans mor??!!Såklart.Ge henne medans hon står upp var mantrat.Tur man är två i sådana lägen.Husse tog över rodret och hjälper nöden.


Photobucket

Thats it från Drutten & Jena.....matte tvingade mig lägga denna bilden som skrattet till gonattet..o det vet ni jue att jag fattar ju bara Druttski.

17 November 2009  | Länk | Dagbok
SIS DAYPhotobucket

Idag söndag blir det en bloggbok som hyllar den äldsta vän matte har på hennes födelsedag.Hon kunde fastnat i fotomallarnas paradis för det fanns ett 100 tal som passade.Dessa alster blev det att skapa och de stämmer så perfekt i sitt språk jag inte förstår...kan bara prata Druttska ni vet:)


Photobucket

Åsa speaking:

Att vandra genom livet med bröder/en bror omkring sig och så finna en sån vän redan som 5-6 åringar det har berikat vår tillvaro och skapat enorm trygghet ju äldre vi blivit.Vi vet att vi finns i vått och torrt .I nöd och lust .Som ett riktigt systraskap har det blivit.


Photobucket

Vi är varandras motpoler i mycket samtidigt som det berikar .Redan som barn hade den ena av oss mer skinn på näsan utåt och den andra var redan där mer blödig och gråtmild.Gissa vem av oss.Däremot hade båda samma goda hjärta och ett vänskapshjärta som sinat i jobbiga tonåren men åter fyllts på genom åren.

Vi födde barn båda på samma dag i maj men av olika kön.Vi har delat varandras sorger och följt utvecklingen av livet med spänning.


Att det skulle födas en liten Felicia var du först att få veta.Hon älskar dig och vet att ha en gudmor det är värdefullt.

Photobucket

Skulle jag/vi svikta och inte orka alla dagar vet jag att du finns där och kunna fånga upp henne i båda goda och jobbiga stunder framåt .

Photobucket

En jättefin förebild har hon i dig och tom er riktiga hårfärg är identisk...

Vet att din födelsedag blev som du önskat och vet att när vi ses härnäst kommer nya bilder fotas på oss att kunna spara och le åt.//Love you SIS och tack för att du finns!!


Helgen kan summeras som en bra jobbhelg.Jämt flyt i göromålen.Matte dock sugen på allt möjligt gott men hade satt sig för att hålla sig från grufseriet och det sög rätt fint magen vid hemkomst.
Söndagen var väl dagen hon mest minns som om Phosphoralen som hon skulle laxeras me förra veckan verkade ha fått effekt lite försent...En riktig "bajsdag" med andra ord.
Däremot massor att glädja sig åt hemmavid.Husse är bara BÄST.Kickan superb i sin basketkarriär.Jätteskoj styra hem efter jobbet och styra åter direkt för att se henne spela .Många poäng blev det.

Flisans bästa kommentar att föreviga till evigheten är efter kommit in i sovrummet lördagmorgon :

"Mamma XXX mamma och pappa sover i pyjamas.Det tycker jag ni också ska göra så ni inte är så äckliga....."

Herr & Fru Mupp goes Fam Bananas in pyjamas!!!Nu kör vi på mot en ny jobbhelg och då mormor still har Svinis så blir det att följa med matte till jobbet men några dagar är fixade på annat håll och det tycker matte känns bra.

Photobucket

15 November 2009  | Länk | Dagbok
Utvecklande fredag den 13-eKlockan 11.30 behagade ett stycke Jena gå på toan och sedan fatta att det var dags gå upp .Hon klev i joggingkläder och på med myssen sen ut med mig på pinkerunda.Ja jag gjorde nr 2 också så klart .Man är ju hund.Ingen förstoppning här inte.Bara olika på hur snabbt jag tänker tömma mig .Matte gick där vid sjön och filosoferade lite.Ringde några samtal och så heja hon på Flisan på skolgården för då var hon runt vår rutt.

Felicia hade skrivit en rätt upplysande lapp som låg nedanför trappan:

"Utveklingsamtal idag mamma klockan 10 över 2.Glöm inte det.Kram Felicia."

Härlig påminnelse och klockans utskrift klockren!!!

Vi gjorde inte många knop efter detta .Jag intog soffryggen i olika poser.
Matte fixade disken in diskmaskinen och den gamla kom dit den skulle.
Husse smsade att matlådan hans låg kvar hemma i en Mqpåse och maten i en PEPPARKAKSBURK??
Matte säger som med alla omaka strumpor VEM ÄTER UPP DINA MATLÅDOR PETER?

Så spisades frunch.En balja kaffe intogs och så gick matte för att höra hur utvecklingen i kärnämnen funkade för lilla 8 åringen i familjen.


Inte länge sen hon var nyfödd.

Väl framme så blev det ett kul utvecklingsamtal.Märkligt dock hur generna går så igen.Hade mormor varit med hade hon suttit med stor öppen mun.
Flisan är skärpt det vet vi och alltid roligt få höra dem från sakkunnig.
Det bästa med dagens skola är att om du är framåt och duktig så kan du i 2an få jobba i 3 ans läroböcker och inte stoppas som det var förr och få känna dig som ett ufo med nån liten överkursbok.Här märks det inte lika tydligt om du är före när du går i en 1-3 a klass.Det bästa är ändå att ens barn funkar socialt!!Är trevlig och har vänner.Vem bryr sig på sikt hur långt man kommit en en matte eller läsebok egentligen ?Även om det kan underlätta ha lätt för sig .
Vi tackar dOG för att ungarna fick alla besticken i lådan att kunna äta ur livets skolbok med.

Det bästa av allt tycker jag är att hon är världens bästa lillmatte!!

Här aggerar jag hennes gosedjur i dockvagn och sover gott.Några år sen men hade kunnat fotats i söndags.Då hittade matte mig nerbäddad i vagnen och Flisan högläsandes en saga för mig ....

Så efter detta utvecklande samtal gick de hem till mig som vaktade huset.Alltid lika glad som om de varit borta en månad.

Jag träffade min älskade Mollyvän tillika labrador.Matte fick veta att hennes chanser för att besegra sin cancer är obefintliga.Det smärtade enormt.Vi passade på att leka som vi brukar och ja hon rör sig lika drottninglikt i mina ögon och Molly är min tjej.

Ett boxpass gav sig matte iväg på som var bättre denna fredag än förra men lämnar ändå rätt mycket svett kvar som skulle kunnat pumpats ut.GnällJena skulle kan kunna kalla henne.
Hem till den strålande glada maken.Hans liv som icketränad går i moll.Tro ja det.Han som är van hålla igång minst 4 dagar i veckan .Men hans tid kommer bara ryggmärgsprovsvaren kommer nån gång.Huvudvärken den ger sig inte.Sitter i tinningen och moler.Nacken värker.Ryggen värker efter sticket.Ena handens tumme svullen vid fästet och svårt röra den vilket gör det svårjobbat då datorn är hans huvudinstrument.Hälsenan fått två kortisonsprutor i sig och kräver den också 4 v vila.
Det är kort sagt synd om han.Om han jobbar 100% .Jäpp.

Matte har rollen som den friska numera i familjen Ill.Diskbråck som håller sig stånget med jogging.En hjärna som håller sig blödningsfri med boxning.Dock en sketen mage som krampar några gånger per dag...men det är en baggis i ämnet och på utredning.Om hon käkar Losec? Jäpp.Som Tulo.Om hon jobbar 100% ...näe mer.

Flisan trött efter ha kämpat hela veckan med sin förkylning .Matte rätt utvilad och i mood.Dock kan människors energier ta ner den piggaste.Särskilt små barns nervsammanbrott och önskningar från föräldrar att måla målarbok mitt i ett tv-program......Det bästa för Flisan denna dag var att hon äntligen lärde sig blåsa stora bubblor med hubba-bubba:)Att tuggummi gärna fastnar i hår är en annan historia.
Det blev en soft kväll med mycket godis och naturgodis .Limevatten till dryck.
Idol och Skavlan att spisa.
Matte och Flisan gillar Mariette och Calle.Dock tror de att Eric o Tove kommer stå i globen om folket (snorisarna får välja)
Skavlan avnjöts inspelat.Där var det många bra gäster och intressanta samtalsämnen.Bla om det var bättre förr.Dagens visdom passar ju super till det ämnet.

"Förr i tiden hade föräldrar många barn. Nu för tiden har barn många föräldrar"


Nu dags nanna bingen.Inte upp med nån tupp inte.Näe sova får vi imorgon också.

Gunatt Sverige!!


Photobucket

Det var allt från


Photobucket
14 November 2009  | Länk | Dagbok
Vilken gastro???Torsdag den 12/11 vaknade matte lika tidigt som hon gjort både tisdag och onsdag.Skillnaden var att vi fick åka Fiat till jobbet hon och jag .Sällskap med sina goa vänner.

Jobbförmiddagen var komprimerad.Matte försökte göra 100 % på halvdag.Funka .Sånt fint flyt och mycket fick de gjort systrarna knoll och tott.

Själv mös jag runt och gladde en och annan.Kort sagt jag glädjer många och jag som bara är.Jag är lugn och trivs vara med matte.Dock blir jag så supertrött att jag knappt orkar skena efter henne när hon springer upp och ner i huset.
Jag åt gammelgubben Getsbys Frolic idag mä och gott var det.

Matte började bli smått ångestfylld ju längre klockan gick och ju mer vatten hon pimplade.Fastade heter det visst.
Så bara drog hon helt plötsligt och lämnade mig kvar med syster Tott.Ähh funka finfint.

Photobucket


Matte blev hämtade av sin bonusmor None som fick ett asplöv ha med sig bort till sjukhuset.Ett asplöv med långa benet före.
När de kom till röntgenentren så tänkte matte tvärvända och bara dra.Tårarna kom och hon försökte dölja dem.Sån enorm rädsla i hela henne.Iskall i hela kroppen och så svårt få luft och sans.

Snart blev det hennes tur.Inledd av en blond kvinna K.Syster K försökte lugna.Syster matte alias Jena försökte verka cool.Fast det gick inte.
Hon sa rakt ut att "Jag är livrädd för det här".Sist höll ni fast mig och jag trodde jag skulle dö.
Det räckte för dem för att förstå.De backade i journal.Konstaterade att 2003 hade hon haft 3 manliga omvårdare inkl läkaren och att själva slangen varit 4 mm större i storlek än vad den de tänkte ta idag var.

Sen sa Syster Åsa ...till Syster Åsa att hon skulle sätta en infart för kunna ge lugnande.Lycka till tänkte matte.Efter 6 försöket och matte lik en nåldyna så var den på plats och doktorn ringdes på.Matte hade då hunnit få en drink i en liten mugg och kände hur hon började känna sig som 200 kg .Syster Åsa hade sagt att de skulle samarbeta och att matte skulle lyssna på vad hon sa hela tiden.Matte skulle inte försöka dra upp slangen för då kunde hon skadas i halsen.
Doktorn kom och talade kort stund och trodde nästan redan innan att matte lider av glutenintolerans ..hmmm.
Sen säger han ge nu....XXXX i armen.Du kommer känna dig lugn.
Så säger han då öppnar du munnen och bedövningsprayen sprutades in.Matte kände den smaka pekka och så uppmanades hon svälja ner pekkat.

Sen folks MINNS INTE MATTE ETT DYFT MER!!Inget minne av hemsk slang.Inget minne av de säger gör si gör så.Inget minne alls.Blås ut ljuset i några minuter och väck henne sen så kändes det.Det hon minns är att "Ja då var det klart och åååh så duktig du varit och så bra det gått."
Hon lyfter huvvet från madrassen där hon ligger och ser en stor våt ring av sitt dregel .Hmmm tänker matte .Säger till dem.Men HAR NI GJORT GASTRON?

Ja säge de och ler.Nu kan du få gå hem.Då ser hon sin goa None komma in i rummet för de har hämtat henne .Sån trygghet och sån glädje över hur bra det gick.Matte milt sagt GROGGY .Lite lätt yr och känner sig riktigt full .Mäkta förvånad på skillnaden när proffs gör Gastro och när uppenbarligen klåpare gjorde den- 03.

Ner till entren där hon möter fd eleven .Hon säger matte ser lite påverkad ut ....Asså?*S*
Skjuts tebaks till jobbet för att hämta mig.En kram till Tott och så bar det iväg hemåt för matte och mig .Matte passa på och köpa sig goda brödet från bageriet.
Det sista brödet känns det som .Det sista GODA brödet i väntan på provsvaret.

Väl hemma in genom dörren.Ta emot Kickan från skolan.Sätta på kaffe till None.Svara goa peppsms och prata med annan vän som brydde sig massor idag.Tack girls.
Sen i soffan och där kände matte hur hon bara slockna som ett ljus igen.
Behövs inte sägas att det sovits bort resten av torsdagens eftermiddagen .

Klockan 19 gick matte upp.Lagade mat .Husse åkt hem från jobbet vänt igen för att skjutsa 4 glada 8-9 åringar till dansen.De sjöng högt till Duffy i bilen.Finfint för hans huvudvärk:)

Kvällen gått i Mammas pojkars tecken.Sedan avslutad med att glo runt i cybern.

Matte blivit ett stort SKAVLAN fan.Ni vet han som vann pris för bästa Tv program i år.Nordens Talskshowskung.
Hans tjej Maria Bonnivier gick från Persbrandt till denna Norska goa gutt.Sicka män liksom.Rätt mycket motpoler till varandra men ändå en gemensam nämnare .Mycket poplulära i sina resp länder.Duktiga dessutom.Hur som helst han är enorm på få gäster slappna av.Just denna Best of video har matte suttit och kikat på istället för blogga själv.Mycket mycket underhållande.
Gå in på svt.se annars och så kan du se hans program i datorn.Finns där ett klipp från ett program med R.Lassgård och H Bergström.Matte grät av skratt.Skavlan missas oftast pga IDOL i vår familj nämligen.Men oj vad folk han fått till sin studio .Att den togs till Sverige från Norge berodde just på kärleken.LOVE IT.
Det och Desperate Houswife som också gå se via kanal 5 och nätet i repriser.De roar matte enormt dessa program.

Här har du att roa dig med en stund .Du kommer inte ångra dig.Nu stundar helg.Önskar eder alla en önskehelg!!Gud så skoj att just du var här.Ser er och ler stort!!!!


Photobucket

& snart kallar vi luften VINTER!!!!
12 November 2009  | Länk | Dagbok
En mycket bra arbetsdag med box och bönder som avslutKikar in som den tröttaste Borderterriern i stan.Jobbat nu på mattes jobb i dagarna två.Rondat idag.Helt slut:)Matte däremot haft en av de bättre jobbdagarna trots att de in real går en man ..förlåt kvinna kort i nuläget.Men de två som är kvar ror skeppet med bravur resten av veckan .
......om de själva får tycka.Pepping kallas det.Matte tagit helgen extra så nu blir det två helger på raken.Bara ha rätt attityd så funkar allt här i livet.
Man kan säga att matte klarar från att ha arbetsprövat efter sin sjukskrivningen efter hjärnblödningen och kaputttiden i 2 år, till att åter faktiskt mot mångas odds jobba 100 % ++ och faktiskt hålla ihop.Räkna aldrig ut någon folks.Mäkta trött morgon styrdes det mot stan i mörkret.Matte funderade mycket på överfallet som skett i vår bygd.Lillhusse och jag blev jag förföljda i söndags vid 17 hugget.Kl 18 står det i tidningen att en 16 årig tjej blev oprovocerat överfallen och nerslagen....ingen gärningsman funnen.

Då lillhusse ringer till polisen för att informera dem om det han var med om och såg så var konstapeln rätt blase..Märkligt.Nu är vi rädda här och jag ska drillas som en ordentlig hund att kunna försvara min familj .Grrrrrr.

Matte inte tid sitta vid tangenterna o hjälpa mig ikväll känner hon.Ingen skrivklåda säger hon.Hon har varit och gjort sina armar och hela kroppen klipp slut i ett bra boxpass .Nu ser hon och Kickan på Bonde söker fru.Rätt kul lyssna på en 39 åring och en 8 åring och dess SAMMA killtycke och smak!!Sådan mor sådan dotter.
Båda titta på varandra då en av tjejerna nästan började grina då en köttbonde visade dem tjurarna som skulle till slakt.Men hon åt kött och drack mjölk men ville inte SE DEM I ÖGONEN ..näe men äta dem går bra med öppna ögon sa Felicia *ASG*

Nu stundar en HEMSK torsdag.Matte gruvar sig så enormt.Riktigt livrädd.Börjar med ett jobbpass först.Jag har ingen vakt så jag får hänga på .Sen när matte kring lunch går från jobbet är jag nog förpassad till att vakta mig själv där in THE HOUSE alt IN THE CAR.Går säkert finfint.Att göra en gastroskopi som är en magsäcks/tunnarmsundersökning där man ska klara ha en slang nerkörd i halsen många långa minuter utan att DÖ som matte tänker det är nog bland det värsta man kan utsätta sig för.Matte sagt att hon ville bli sövd då hon för några år sedan verkligen kände att hon höll på att dö och både skräck och olust.Hoppas de tar hänsyn och ger henne det hon behöver för klara genomföra detta.Hoppas de också hittar något som går bota efter tunntarmsprovet.Glutenintolerans är ju största frågeställningen.(finns alltid som sjuksköterska det allra värsta i tanken=cancer.)
Det hon har gå på mer är IBS .Den är rätt konstig den diagnosen för där finns inget göra ....bara leva vidare med sina kramper och magtarmproblem.Upplevelsen hon minns är panik.Panisk skräck.Som att någon körde ner fingrarna i halsen och höll kvar dem där och illamåenden kväljningen tog aldrig slut .De höll fast henne.Inget pedagogiska alls utan kort sagt det lämnade just detta minne.

Så folks håll tassar för att matte klara jobba på blaskande mage till lunch samt "överlever" det hon fruktar mer än nåt annat just nu.Skulle nu inte dessa båda veckors undersökningar visa något återstår gallultraljud som ju är en baggis.Hmm kunde man inte börjat i den ändan??


Nu väntar ett stort fat med pepparkakor .Flisan ääääälskar Kvibille gräddädelsost så hon har redan slukat första fatet.Till detta serveras inte Blossaglögg utan Hjortonglögg ska provas denna afton.Så kul se så många läsare och att just du & du & du var här!!!Välkommen åter !!


Photobucket

Dagens svininfluensa info:

Tänk på att du ej är skyddad av vaccinet på riktigt de första 2 veckorna.Blir du sjuk i sådana symtom efter de ca 2 sk biverkningsdygnen så KAN du ha drabbats av Influensan och bör söka vård om du får andnöd och symtom så gör dig så sjuk att du inte klarar vårda dig själv hemma.11 November 2009  | Länk | Dagbok
Desperate tuesday
Tror att det är så dagen varit.Rätt stressad eller Rätt stressad? Välj var betoningen ska ligga...Dock har det lyst grönt uppe i pallet på matte och mig.Jag aggerat Dr Druttenligt.Suttit fint bedjande och fått smaka massor av gott vart jag än gott eller var det gått...:)Lillbrorsan och jag har brottats på bästa Borderterriervis och efter en stund legat som utslagna i korridoren.Vi delar tuggben en stund var.Finns ingen konkurens mellan oss och tror våra ägare skulle bli så chockade ifall vi skulle någonsin bli osams.Näe vi äääälskar varandra som de blodsbröder vi är.
Vi är så bedårande och alla tror vi är twins.Hehehhe.Men så är vi ju helsyskon fast från kullarna efter varandra.Klart vi är bäst Bröderna Drutten och Bosse (Clinton även kallad)Tror det får bli hans efternamn.Bosse Clinton.Helt rätt liksom.My name is as you know Drutten Trygg.


4 vs 3 hundår gamla.Toleblol Druttplutt och Lilleblol Clirrelille

Nu har matte och jag hämtat husse och kommit hem.Hon omsvidad för att få diskbråcket att bukta rätt.Det innebär INTE vila.Det innebär långlöpning.Jo så funkar hennes rygg numera.Mera jogging liksom.

Efter detta ska hon och Kickan in och se på basket i Stadium Arena.En kompis har fått tag i 4 tickets och tänkte direkt på vår basketprincess .

Så kort sagt lagomt till Desperate Houswife kl 21 kanske mattes dag slutar med en glögg i soffan med pippar förlåt pepparkakor och grönmögelost till för det har husse lovat!!!Kanske tas bilderna fram från Thailandbröllopsresan och drömmer oss framåt...nedräkning till den..inom 4 mån är de dääääär.Längtar.


Matte rätt gravid med liten Kicka.Corall Island.


Just Married 3/3-2001

So long folks gäääääääsp.Själv har jag intagit soffan innan ens första tangenten hade vidrörts.Tur man inte är människa.Mormor hade go kommentar till matte när matte ringde för höra hur hon mådde.När då mormor kontrade och frågade hur matte hade det och fick höra lite om dagen med så många döende osv.Ja sa mormor då ska du väl hem och vila nu då...När hon fick höra mattes planer sa hon ...ja du du Åsa .Du är född med huvvet i skorna....alltid på väg!!Det är du det.
Matte nickade gott .

Husse så trött och kör som en .....kråka...det blir en annan story men Jezzes vad de grät av skrattårar på vägen hem.Kul att nån har det bra när jag fick sitta bak i bilen ..VOFF!!!!

Nu ska ni få höra vad husse fick höra:

"Jag fick ett samtal från från en välgörenhetsorganisation om att skänka kläder till svältande i Afrika.
Jag bad dom fara åt helvete.För om mina kläder passar då svälter dem inte"....


Kort sagt på den nivåns humor lever min familj....gaaaaahhhhhh.


Photobucket
10 November 2009  | Länk | Dagbok
Måndagmorgon

....den har varit.Nu stundar ett kvällsarbete med start 13.30.

Dessförinnan har omvårdnad idkas ikring sängklädesbyte...Omvårdnad ikring mina toalettvanor som brukligt sker utomhus...där fick matte en stunds tid till idka omvårdnad kring magsjuk mormor(ska resultera i proviva nyponsoppa på hennes dörrhandtag) ....Omvårdnad ikring all tvätt som ville vikas ner till 4 olika rena högar .....Matte behövde vårdas med en stor kopp kaffe och gröt med smörgås och juice till så hon står sig....till att IDKA OMVÅRDNAD till det hon läst en Fil Kand.Sitt yrke som sjuksköterska.

På skolgården mötte hon liten förkyld lillmatte.Oroad men beslutsam i sitt tänk.
Hoppas det löste sig på bästa sett.Det kröp inpå matte minnen från skoltidens dagar.Tuff skola vi fostras i.Matte uppmuntrade till att stå på sig och inte låta någon ljuga på sig.Finns nog inget värre bli utsatt för.Matte undrade dock länge länge varför barn speciellt tjejer är så extremt skvallriga.Föds vi sådana?Eller ärvs det ?Tror det är en mix av arv och miljö.Men som sagt viktigt höra vad som sägs .Dagens visdom passade ju som handen i handsken in idag.....


"Det är för väl att lögnen finns för tänk om allt man hörde skulle vara sant"


9 November 2009  | Länk | Dagbok
Fathers day 2009Photobucket


Så sant så sant.Krävs en del att vara förälder.Krävs en del för att vara barn och älskas förbehållslöst för en del barn.

Söndagen tog liv vid 9.00 och den som är pappa i huset uppvaktades på sängen.

Photobucket

Just Lilla Flisan som vill ge alla sina fina alster hon ritat på frita.Mycket uppskattat.Annars var det provflaskor på alla sorters glögg som var en farsdagsgåva i år till Peter.Han ääääälskar nämligen glögg och kan dricka till midsommar om det är så.Förstås ett mjukt paket också.Vi mödrar lägger ribban så vi också ska få nåt kul till morsdag..hehehee.
Peter tyckte bäst av allt om teckningen målat med nån specialfärg från Flisan.MEGA HJÄRTA och så fin text.

Resten av dagen tillbringas vilsam för att avslutas rätt slående på ett boxpass.
Shoppande för fadern och bonussonen.Han blivit den som är bäst på att handla med Fredde av oss päron.Fredde ska dock svänga förbi sin urfar och ge honom en fardagskram.Gjorde denna fina bilden förra året som Fredde mailade.

Photobucket

Lillsnurran insjuknade kvickt igår efter skoinköp(läs gårdagens blogg).
Superduperförkylning bröt ut på nolltid.Bara lägga fram lena näsdukar och bädda ner henne.

Filmen Desperate Hours var mycket bra och sevärd som visades kanal 4.
Sedan somnade matte till film nr 2 så bara masa sig upp och somna för natten.

En rätt seg Söndag är känslan .Ingen glitterpinne till matte direkt:)
Samtal har avklarats.Viktiga sådana.Dock krävs sån här dag i mörker för att samla kraft inför kommande vecka.Ladda människobatteriet kallas det.Dock är denna årstid som om brunbjörnen i matte kommer fram och hon vill i ide....
Hon lovat sig gotta ner sig i Kents ljuva platta och återuppstå som en grann positiv glitterpinne!!En tur till affären köpa lite kolhydrater i form av Dajmtårta och Magnumsmåglassar kan göra den suraste söt jöe.Det värsta är dock Magnumens slut..då pinnen ger matte rysningar av träsmaken.Bläääää.Förstår henne .Bättre med äkta vara av pinnar.Såna som går tugga på :)

Photobucket

Näe här slutar denna sprudlande blogg med flaggan i topp!Min goa far är i dogheaven men hans gener lever kvar.De softa och lugna.Jag var sååå lik honom till sättet sägs det.


Photobucket8 November 2009  | Länk | Dagbok
VinterstövlarLördagen bjöd på ljuvlig sovmorgon.Tyvärr så mycket press under veckan som gått att det tog en stund känna hjärntvätten rinna av i skallen.Tankar som snurrades på drömmar som behövde analys.En rygg som kändes av pga CP övningar på det annars så booring boxpasset dagen innan men det går ju över:)
En god frukost på sängen och ändå godare morgontv iform av Martin Stenmarck som lagade mat hos Tina gjorde starten finfin.

Grabbarna gick och la sig när Felicia steg upp:)Hon rätt förvånad men som den hänsynslösa familjen så fick de sova till eftermiddagen .Den här stilen att öhhh så gjorde inte vi när vi var unga håller inte.Näe matte jobbar på sitt unga sinne och så länge kidsen sköter sig urviktigt att FÖRSTÅ.Förstå hur det kan vara tonåring 2009.Skillnad 1986 vs 09 men ändå inte på vänskapen och vikten av vänskap.

Husses huvve tillbaks till den normala skallevärken han levt med i snart 2 månader.Läckaget som ryggmärgsprovet ledde till med extrem huvudvärk har lagt sig något.Han tog en promenad med mig .
Tjejerna styrde viskande iordning sig då det ju låg unga killar i vardagsrummet sovandes.

Skulle varit 2 men blev ju totalt 4 som lanade.

Tjejerna gjort många skoaffärer genomsökta och en god stunds fika på Lindahls med deras härliga glass som är så lik Italiensk glass.
Tillslut fastnade den ekonomiskt sinnade tösen på ett par mycket vettiga vinterstövlar som har 3 lager och som tål ALLT !!Många pix fattigare stegade de ut därifrån.

Nöjda tog de sig för spisa Mc Donalds där matte givet tog sina 2 Cheesburgare som hon har som nr 1 favvo i den restaurangen.
Flisan åt sin Happy Meal och njöt .Matte störde sig på märkligt sms hon fick och även märkligt inläst meddelande i mobilsvaret...Ja kände hon .Känslan känns igen .Verkligen.Egentligen synd om människor som inte har något annat i livet än att skapa intriger och bete sig rätt mentalt knepigt.Det bästa av allt är att känslan att vara vuxen och immun mot sånt skit faktiskt infunnit sig.Tog ca 40 år.Däremot inte sagt att förundrandets känsla är mindre.

Ut imörkret med sin goa dotter för det är mörkt redan kl 16....Sjukt.Som en novemberlock med karga träd och kort sagt urtråkigt ute.Det bästa är att kunna ljusa upp tillvaron inomhus och känna mindre press på göra ting.

Väl hemma inga barn på golvet.Näe de hade väckts sent och fått tomtegröt ,smörgås ,juice och ägg på Hotel Mupp och så iväg för dem röra på annat än mussladden...Innebandy stundade.

Fotboll på tvn AIK /GÖTEBORG.Peter tog sig lust ?spela Othello med Flisan och matte sitter just och trummar och hjälper mig skriva denna lördagsblogg.
Nu är alla så trötta att de kräver en stunds powernap för att orka vidare idka lördag i lugn och ro.Matte vill sträcka ut ryggen dessutom.Får se om matte och husse gör slag i saken och tar sig för nåt de velat länge.

So long everbody .Vi ser er och som vanligt kan vi tänka oss vad ni tyckt om vår skrift.Kommentarer överflödiga i en hunds värld!!!Tasskram .

Glöm inte er far imorgon om ni har någon vid liv eller aktuell!!Antingen tänker ni på honom eller så gör ni som det komersiella uppmuntrar till .Ger honom tuggben ....förlåt dyra presenter!!


Photobucket


Senaste nytt svininfluensan är att:

Friska personer över 13 år, även gravida kvinnor, bara behöver en dos vaccin. Barn och personer med nedsatt immunförsvar i riskgrupperna behöver fortfarande två doser.

Matte blir så less på att ens höra kommenteren "Jag tänker då inte ta sprutan och bli sjuk"...Ehhh näe har hon grav lust att skrika så trumhinnorna spricker.
GÖR INTE DET DÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!KOM SEN HELLER INTE OCH BELASTA SJUKVÅRDEN OM DU FÅR SVININFLUENSAN ....DITT ......P----O!Vaccinera er för all del heller inte till de utlandsreseländer som uppmanar till vaccinering.Lek rysk roulett och njut av tillfredställelsen kunna säga se jag fick inte svinet detta år.För att storebror tycker att du ska vaccinera dig behöver man ju inte reagera som obstinat lillasyster.
Undrar sen tyst om det är dessa människor som hade en taskig potträning eller nappavänjning??
7 November 2009  | Länk | Dagbok
Nu är det fredagsmyyyyyys


Precis den meningen sjöngs i telefonluren idag då det var som mest att göra.Så fantastisk komma ner till sin avdelning och äta färskt bröd och dricka gott kaffe.Det höjde stämningen.Matte saknar sin gamla kollega och deras fredagstradition med exotiska frukter .nötter och choklad men idag gick detta bättre än bäst!!
Matte orkade idag få ur sig lite som låg överst på sitt hjärta och det föll i god jord.Vad skönt det är med prestigelösa människor som utvecklats.

Gud hör bön som det heter.Två dagar i rad är sällan extrempressande.
Så när klockan ringde och matte likt i i coma tog sig upp så så var jag snabb ta mig ur biabädden och hänga med henne ner.

Dagen gått bra med högerhanden som är som klippt och skuren som parhäst till matte.Denna tjej så extremt skärpt och skulle utgöra en perfekt syrra.

Grönpeppargryta till lunch med ris och god konversation gjorde magen mätt.
Från jobbet styrdes efter bikt till att handla åt mormor och åt alla därhemma.
Ändrade planer pga husse sjuk .Hämta husse på jobbet med skallebank.Ett ärende och så hem för att komma försent till helt superdåligt boxpass.Tekniskt och slött .Näe matte o Rödtoppen blev mer irriterade än svettiga.Irriation var lite tema denna dag.Som att bara se målet för kvällen från ögonen slogs upp..SÄNGEN och en godispåse ....

Väl hemma där sonen fått lov ha 4 vänner över natt för att lana och bjudas på mat.De så tacksamma.Skallebanket som är seg som tuggummi han kämpar på och ville inte att hans sjukdom ska fälla hela planeringen.
De skötsamma och nu har mat spisats och snart ska alla datorer kopplas ihop .Dryck och chips och godis fram och så kan deras helnatt starta.

Jag, matte,lillmatte, husse ska lämna nedervåningen och ha sängmys och se på Idol däruppe .Vad gör man inte för kidsen.ALLT!!!!Flisan tycker det är jordens roligaste ha 4 snygga tonåringar ställa lillgamla gulliga frågor till....


Önskar som igår en god helg .....Kram Drutten med sin familj.Nu ryker denna dator till köket den också..Frid....Här stundar en vilsam helg varvat med rörelse och inköp av vinterkläder åt son och vinterskor åt lillan.


Jena
6 November 2009  | Länk | Dagbok
To muchTorsdagen var en riktigt pannkaksdag tycker matte.


En sån där skitdag man helst vill glömma.Varför blir det så ?
Upp kl 5.50 och så hämta en jobbkompis som bor åt helt fel håll.Spöregn och kolsvart...usch.Kallt i bilen ,kallt på ratten ...näe not like Novemberglopp.

Jobbade på av bara den och starten med prat om Norge var skoj sen gick var det akutsjukvård hela dagen kändes det som.En kort paus för att ringa .Massa oro fär när och kär.Samtal till sjukhus och så fortsatte jobbdagen lika frustrerande .
Att matte sätter krav på sig själv som är skyhöga över någons förväntningar gör att en sån här dag ställer till en enorm stress i kroppen.Obeskrivbar.
Stressmildrande var den hjälp matte hade som högerhand.Guld värd och så ofantligt duktig.
Det matte lärt sig är att inta måltider såna här dagar.Hon avnjöt underbara fisksoppa och kladdkaka med vispgrädde tillsammans med några boende i 15 minuter det var på pluskanten.


Så när dagen till slut fick sluta kl 17.15 med start 6.45 då kändes det gott stämpla ut med sin kod.
Ut i mörkret och ruskvädret.Ingen snö som gårdagen men väl duggregn och rusk.
Exakt sånt väder passande såsom matte kände sig.

Allt hade lugnat sig till det bättre med när och kär tack vare sjukvård och sängliggande.Förbannade klåpare inte ge patienterna rätt råd efter en lumbalpunktion är mattes summering.Denna vecka är växlande dagens ris och dagens ros till vården.

Matte ger sig själv dagens ros för hon hade själv velat ha sig själv som geriatrisk sköterska när hon blir gammal och det betygen är gott nog för att orka med åka dit imorgon bitti.För det är ju roligt att vara sjuksköterska och hitta rätt omvdiagnoser och för all del medicinska diagnoser.Mycket tillfredställande kunna ge anhöriga stöd och boende rätt vård och få stödja underbara undersköterskor som gör sånt gott omvårdnadsjobb.
Tycker även hon blir lyssnad på där hon vill bli lyssnad på när det är bekymmersamt.Känns guld.
Haken är bara att du har ditt leg hela tiden tänka på med ditt höga ansvarstänk som ibland blir för mycket då du inser att du inte hinner eller räcker till göra det jobb du faktiskt vill och är ålagd enl lag göra .Det skiljer enormt andra jobb åt från sjuksköterskornas.Du är lagstadgad göra på ett visst sätt.Dokumentera är i journal är det lag på osv osv .

Så ja där hon styrde ut i mörkret var huvvet inlindat i bomull och ett vakum av trötthet mixat med stress.
Matte är planeringens kvinna .Fredag imorgon och då ingen lust åka runt och handla till helgen så hon styrde och gjorde en kvick komplettering.
Systembolaget gästades kvickt och där bad hon ett proffs välja hennes favvorödvin och vips hade matte ett helt nytt rödvin:
ALLESVERLOREN TINTA BAROCCA 2007.Inte vanligt fam Mupp dricker en pava i 100 kr klassen men till god mat i helgen kommer det bli finfint ...Om nu ett visst huvve kan inta något mer än vatten det återstår att se.

Husses huvve dunkar för stunden motorbåt..men första provsvaret visar inte samma höga vita som förra gången så det väl värt hurra för denna gång .Nu inväntas de andra som dröjer veckor .
Hans hälsena fått två kortisonsprutor idag så nu måste han vila i 4 v från träning ytterligare vilket kommer bli oerhört jobbigt psykiskt så han likt matte lever för att ta hand om sig .Men promenader med mig är underskattat !!!Så det får bli hans gång....en tid.


Matte landade hemma vid 18 snåret och där hemma väntade hungriga varelser.
Hon ställde sig laga mat och så dukades det fint med levande ljus.Måltidsglädje blev det för 4...Dessförinnan glatt sig så enormt mötas av så fint kuvert adresserat henne och där en inbjudan till tjejglöggfest i december och till hennes glädje jobbade hon dag den lördagen!!!En favorit i repris kan man säga.Så gott förra året minns hon och så KUL!!!Det gjorde min dag goding tänk så lägligt en sånt hjärtkuvert kunde dimpa ner .Att ha saker framåt se fram emot gör så mycket.Hoppet liksom.
Jag lämnades av här hemma av goda vännen och hon fick som tack en P spruta av matte..Mycket sprutor blir det:)

Därefter öppnade matte frisörsalong för Kickans lugg var to long.Tillika hela håret så hon blev en ny tjej .En stunds vila med Mammas pojkar för tjejerna på övervåningen och så Anstalten ihop med maken när Kickan somnat.
Sonen då kl 21 begett sig in till stan för fotbollsträning med seniorerna...matte fick välja skjutsa dit eller hämta...22.30.....Hon valde det senare.Nån paus mellan aktiviterna måste det vara :):)

Ja vissa dagar vet man att man lever mer än andra.Bara såna här inte duggar så är matte nöjd...MOT FAVVODAGEN !!!!!!!

Frid vare med er folks.Ungefär som klokskallet känns dagboken efter genomläsning idag...

Photobucket
5 November 2009  | Länk | Dagbok
MmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmOm gårdagens blogg var rätt nödig och fylld av kiss och bajs så är nog dagens mer smaklig.

Jag började just få för mig tugga i mig datorn för jag bloggat fiiiiin text och så bara beslutade burken sig för hänga sig och i den hängningen dog texten.Slurp.

Ronddagen gick bra för mig och matte.Mycket skratt är det.Jag hade kul med lillebror en stund och de äldre gladdes åt mig .Alltid uppskattat.Vid hemkomst hittade matte mig på ett rum liggandes på en matta medans anhöriga var på besök hos sin släkting.De var förundrade över hur soft och lugn jag som hund var.Sällan de mött en Borderterrier så lugn.Då blev jag jättstolt och pälsen lurvade sig.

Matte plågdes av magkramp.Där kontrasten gick in så samlades den till cement och ville inte ut.
Smörgåsen med ägg och annat gott ville däremot ner.Så där vaggade hon omkring glad ha jobbkläder som är som säckar för en gång skull.
Däremot var hon effektiviten själv .Positiv och på med bra jobbflow.Goda samtal blandat med rent ös.

Oron för husse spelade in men han klarade undersökningen med bravur utan någon hålla handen och hon kunde hämta honom senare på eftermiddagen.Provsvar imorgon och några av rören hämtade ur ryggmärgsvätskan dröjer veckor.

Väl hemkomna så fixade matte pankisar till tjejerna som lekte för fulla muggar.
Sen iväg för att boxas .Härligt pass av en man som såg ut behöva en rullator men skenet bedrog.Som en turbo hela han .Mycket skoj ihop med sin väninna hade matte.Så befriande säger hon få slåss:)det hårdaste man kan utan att nån tar skada.Går ju variera rent bildligt vem/vad mitskudden föreställer om man är på det humöret:)


Trolleri trollera för att riktigt festa till det utgjorde denna lillördagkvällens andra höjdpunkt:Hela familjen delade systerligt på den.Tror jag .Matte ser generad ut .Okej då hon fick 2 rader mer.....Fult att ljuga lärde sig matte med morgonkaffet och ibland förstår hon sig inte HOMO SAPIENS och fruntimmer .Men som sagt lögnen har väldans korta ben .Why är dock frågan?Lögner och föra andra bakom ljuset är nog bland den fulaste egenskapen människan kan ha.Ruttet och särskilt att föra andra bakom ljuset för egen vinning.Det bästa är att matte är expert på genomskåda och utan att röra en min.Pokerface.Det jobbigaste är att knipa igen när man vill skrika mig lurar du inte .


Så lyfta sig lite till genom börja planera helgen tidigt.Kan aldrig vara fel se till omge sig med människor gjorda av god energi.
Själv blev jag avlämnad innan boxen till min bonusfamilj.Gött älskad som om jag vore deras egen.

Nu stundar klockan 21 slagen .Bosniska järpar...och sallad intagen ihop med chokoläääääden uppepå detta .Bara krypa ner i sängen och njuta av att även denna dag gått .Imorgon är en ny.

Matte hörde om en sak. Ca 32 timmar togs bara bort på en arbetsplats en vecka.Jobb som några andra fick ta på sig utöver sina egna timmar kan man säga.Inte rimligt.Facklig fråga rent av.
Undrar vem de som fick jobba dubbelt låter sin frustration gå ut över.Troligtvis inte arbetsgivaren utan de de älskar mest.Familjen.
Det gör matte upprörd att det ska påverka något annat än det faktiska målet.Ibland räcker inte tack för du ställde upp som ....tack.
Näe det är a & o med en god arbetsmiljö det kan konstateras.

Nog om detta nu stundar sängen efter en tvglutt eller två .
Kanske en stund glutta runt i andras bloggar.

Dagens klokskall blir följande råd:


Photobucket
4 November 2009  | Länk | Dagbok
BabianarsleJa det är ett uttryck alla känner till.Matte kallas numera Babbeeeen.Idag var dagen R som i röntga tjocktarmen....Igår var dagen L som laxera och samtidigt VAB....ingen god kombo men men thats mothers life sometime.Matte inte som alla andra så hennes mage förstod först framåt 22 att den skulle reagera med diarre på laxermedlet.Hade de aaaaldrig hört talas om på röntgen.
Så natten var ung liksom eller rätt nödig kan man sammanfatta den.Fartränder på lakanen som måste bytas pronto.Kudden ska ju vara vännen om natten och inte toalettenEn pampers eller stor TENA hade varit väldans välkommen.I skrivande stund så har matte faktiskt fått ett skydd ha ifall att för där vita kontrastmedlet går in en liter typ så ska det faktiskt ut samma väg...likaså den luft man fyller tarmen med det ska också lite käckt fisas ut...Gissa hur man låter då efter en sån undersökning.

Gissa om man blir överlycklig finna sin bonusmor alldeles utanför väntandes på sig.Som det värmde.För ynklig var ordet och yr och illamående och med en buk uppsvälld som i 6 månaden vilt protesterandes och undrandes vad hon höll på med.Babben in action liksom:)

Kramp var ordet .Så att få bli hemskjutsad till henne och bjuden på pepparmynta te och färsk fralla med ost och skinka kunde inte ha varit bättre för ungefär så lång bilresa var det magen klarade tills den var tvungen uppsöka muggen igen.Stackars None...som inte kan besöka sin mugg mer idag....
Stort tack för du finns och stödet och sjukresan idag!!!!LOVEDenna var ju passande till dig eller hur!!!??


Att få bre ut sig i soffan och få en filt om sig och nanna en stund gjorde susen.
Så ja då var del att av 2 jobbiga magundersökningar avklarade.Matte kommer när hon en vacker dag trillar av pinn självlysande av alla röntgen hon genomgått i sina dar.Hjärnan x2.Ryggenx1.Lungornax1.Livmodernxflera.Magsäck (snart x2) och Tjocktarm x1......Men sicken tur det finns.

Om sjukvården igår fick dagens ris så blir det idag :Här följer en liten skitberättelse...

Idag låg matte där med staven uppkörd ni vet var.De vita herrlandstingskalsongerna vända bak och fram med snopp!öppningen bak.Blå rocken som for fram och åter och visade det mesta pga alla moves på britsten som skulle göras.Ja där låg hon och tänkte vilka proffs som jobbar här.Trevliga och enormt empatiska.Den lilla kvinnan 1,50 lång med det stora hjärtat.Dessutom väldans tekniskt kunniga.I samma veva såg hon sin tarm på skärmen fylld av luft.Kände hur det tryckte på kontrastmedel IN.Fan tänkte hon IN ska det inte nåt här så onaturligt.Som en film man satt på rew och ser bakifrån.Där allt går in som nyss gått ut och samtidigt ÅRETS ALLA FISAR samlade på väg tryckas tillbaka i form av luft.Se där ja vänd dig vänster,höger ,rygg,mage(aj),hö,vänster,rygg,stå...STÅ!!!!Okej maskinen som en robot gjorde henne stående. Så spändes hon fast och kände sig genast om en gravid Hannibal där hon stod med sitt ena öga rött av en vagel och håret helt tilltufsad och blek av alla näringsbrist det senaste drickandes dygnet.Tjoho vilken kul tisdag liksom.Så när hon stått där kikandes ner på en mage full med luft och kontrastmedel som mer vill ut en stanna kvar.Staven med långa slangen kopplad till kontrastpåsen lyftas fram och åter mellan benen pga alla snurr kameran behövde för miljoner bilder då tänkte hon sig bort en stund för där och då började det bli ...kort sagt NOG.Jag spricker tänkte hon.Jag kommer som en fontän skita ut allt detta och de stackars trevliga kvinnorna kommer förfärat få torka upp efter mig ....Då säger vänliga rösten nu är det alldeles snart klart då ska vi se om vi kan släppa på luften lite och få kontrasten att rinna ut lite i påsen...Jo jo jo gör så ...Fooort tänker hon för sig själv.
Shof så slinker staven ut och hon börjar prata om att jag måste dricka MYCKET mer än jag gör.Hon kan inte säga något resultat men att hon har en ovanligt LÅNG och VECKIG tarm...hmm tänker hon....den sitter ju i en rätt lång kvinna.Den lilla säger att ja vi förstår om du har svårt med tarmtömningen..Hmmm...ja svar får du från din doktor inom 10 dgr...Matte tänker om du inte slutar prata NUUUU så kommer det bli snövitt här inne på golvet...
Svush så stapplar hon ut på toaletten och där blir det slutskrivet om skitpratet.Den med fantasi kan ju föreställa sig det estetiska ...:)
Ja ja jag vet .Jag brukar aldrig vara ful i mun men när vi ändå håller på med skitprat idag var jag tvungen lägga denna kloka kommentar om än grov:)
Mitt i alla mundiarre jag drabbats av så finns det allvar men även humor.Kiss och bajshumorn kan ibland vara riktigt ångestbefriande.Att skratta åt eländet.Givetvis finns jättemycket oro ikring göra såna här undersökningar.Oro för vad svaren ska bli....Tills dess gäller fånga varje kissdroppe..förlåt fånga varje DAG folks.

Nu är detta gjort och imorgon stundar inte sovmorgon som schemat planerat nope en ROND och Dr Drutt får följa med hålla i stetoskåpet...


Hoppas att mattes vagel lagt sig lite så hon inte skrämmer livet ur folk med sitt snygga öga...man kan ju tro hon fått nåt "skit " i ögat...En Quasimodo med babianarsle..thats Jenas name today...

Icke att förglömma idag är det ju Pilates och Despereate Houswife för att lägga till det positiva tingen denna skitdag.
Matte tänkte idka dem båda.Bara hon är TOM innan ...ja ni vet var.Full med skit kan man ju vara ändå...men det är liksom inte att föredra bli känd för släppa väder i Pilateslokalen...mer än en gång:)

Sådär jag det var det om detta .Nu stundar lite hemgöromål o ta hand om barn och därefter kanske kanske en trött mamma kan få vila lite.Själv gör jag inte för mycket .Gäsp .Man är ju hund!!

Photobucket


Kram från Prutten och hans Jena med....mellan.....


3 November 2009  | Länk | Dagbok
Matte gästbloggar med rubriken:Så fruktansvärt onödigtSå kändes det när jag läste webbtidningen idag och såg att en liten pojke ur riskgrupp som borde blivit vaccinerad för minst 3 v sedan dött .Orsaken var "Nya influensan" plus att han hade Influensa B också enl provsvar.Dödsorsak ;Lunginflammation och hjärtmuskelinflammation skrivs det .Just orsakad av dessa virus.


Testa fler som söker med symtom på svininfluensan.....

Han hade en muskelsjukdom som grunddiagnos och föräldrarna sökt hjälp på det jag trodde var ett av Sveriges bästa barnsjukhus..Astrid Lindgren.De sökte för att han hade haft hög feber och inte druckit och ätit på många dagar.

I dessa tider borde väl ändå läkarna reagera och ÅTMINSTONE dra öronen åt sig och tänka tanken längre än som vanligt avvisa oroliga mammor och pappor med att åk hem och ge vätskersättning.Finns språkförbistringar ska även tolk kallas in.
På berättelsen från chockade föräldrar känns bara allt så oerhört nonchalant.


Näe detta dödsfall gjorde mig upprörd och rent ut sagt förbannad .

BARA för vi vaccinerar just nu innebär det ju inte att vi ska blunda för symtom på dem som redan hunnit få viruset för det lever synnerligen och jag hoppas att alla hinner få sin spruta i tid och hinna bygga upp litet skydd innan den slår till hårt.Näe fortsätt håll HÖG handhygien dvs tvätta dina händer MYCKET oftare än efter ett toabesök !!!!Det rådet går aldrig ge får lite påminnelser om.Tänk på skydda sig själv och andra om du har influensasymtom och var inte rädd ringa en gång för mycket om hjälp.Stå på dig så inte sjukvården står på dig säger jag rent ut som sjuksköterska.Bara för man har en utbildning innebär det inte att man automatiskt håller med allt som alla andra gör.

Näe;

....går till sjukvården .Alla kan göra missbedömningar och fel men just nu när vi vet att barnen/ungdomarna är de de slår hårdast mot måste de/föräldrarna tas på allvar när de söker vård.Föräldrar söker inte i onödan .Vi känner våra barn och härdar ut det mesta innan man besvärar sjukvården.Dessutom litar vi blint på vad som sägs oftast och vill inte vara besvärliga*veta*
Näe låt inte Svininfluensan blåsa över oss som stormen ute.Utan låt oss hinna rävsa upp allt virus och vaccinera så många som möjligt så vintern får ett gott slut i vårt land.
Låt inte heller andra sjukdomar förbises och glömmas bort för influensahysteri är min förhoppning.
Dagen idag har lusat fram av många orsaker.

Imorgon en ny dag .Tackar vi för ....


Tror bestämt vi ska se hyrfilmen Monsters vs Aliens jag och Flisan och myspysa en stund.Imorgon tisdag är en riktig skitdag...förhoppningsvis:)

Ps Idag har visst nättidningarnas nyheter inriktats på barn!!
En pojke blivit svårt biten av en stor hund.Lika onödigt det också.
Samt alla dessa foster som blivit aborterede helt i onödan ?Ska inte ultraljud göras 2 ggr enl rutin.Rutiner i vården till för följas blir mitt slutord.

//Kramen Åsa


Photobucket

Senaste nytt:

"WHO i krismöte efter de nya skräcksiffrorna
700 dödsfall på en vecka.

Var tredje europé kommer att drabbas.

WHO fruktar att svininfluensan nu kommer att explodera på norra halvklotet.

Den senaste veckan dog 700 människor i svininfluensan, de flesta på norra halvklotet. Därmed har dödstalet kommit upp i 5 712 personer i världen, skriver norska tidningen Verdens Gang i dag. "
2 November 2009  | Länk | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida