Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Året 2009 som gått bildligt och bokstavligt talat...


2009 började inte riktigt med samma vinter som vi haft nu .Mer rimfrost men sedan kom även snön till oss.Du pratar SNÖ matte…kolla jag hittade då snö till skägget när vi var ute och gick….Hade velat säga akta er så ni inte trillar ner till denna bilden..tänk att snart skulle något värre inträffa.Peters hjärninflammation i slutet av januari skakade om oss alla i familjen som den värsta virvelvinden.
Även god vän fick sorg efter sin goa pappa .Allt berörde tusenfallt.Vi var ute på riktigt hal is.Peter blev sjukskriven länge länge ända till 29 juni.Ni pratar hal is..kolla min stil säger Drutten…Min 39 årsdag 8 mars firades som om jag fyllde jämnt…ja en del insåg att 2010 skulle jag ju vara iväg och inte kunna firas!!
Näe o jag fick prova peruk jag säger Drutten

Våren kom och så även Påsken och de små kärringarna…Annars kallar ni mig lilla gubben jue;)
En härlig tur till urfader Bengt på Blåkulla avnjöts.Den blomstertid nu kom …..
Således fler födelsedagar….och partyn….


En 40 åring skulle firas.

Dansavslutning skulle kikas påVi firade vår goa väns kursavslut till inköpare med stor god fest.

Vi tränade oss till fina medaljer både stor som liten.Göteborgsvarv med en satans ond trampdyna/stortå all way.

Så kom äntligen studsmattetid hos Fam Mupp .Flisan fyllde studsmatta=8år!!
Trollmusikal avnjöts av trollungar inför avfärd till John Bauers stad Jönköping på klassresa.
Mysig dag för mor och dotter.Den sommartid nalkades och jag fick korgen av dem…gött och slött slippa gå tyckte jag och njöt av mina cykelturer.Jag gav dem hinken..förlåt gav hinken ett par rejäla tuggor till Flisans stora sorg.Lata dagar hos Bengt gavs med sol och bad och gott grillat.

Man kan säga att alla var lite i hatten då och då detta året…
Härliga bubblor blåstes i värmen…
Härliga bubbar på magen:)
Glass i stora lass avnjöts.


Sonen njöt i Kroatien/Bosnien.


Utekvällar med goa vänner hanns med.


Men även med hemmabjudningar.Speciellt en sån hemmakväll slutar alltid med Pictionary.

Bygdens gamefest tillika 40 års party detta år gjorde sommaren ljusare.


Så kom semestern för de flesta då flög jag till Norge/Oslo och tillbringade 3 veckor i arbete där som sjuksköterska på Lungepost
Svininfluensan kommit den allra redan….Åtminstone rädslan för smitta.


Jordens utmaning men så underbart trevliga människor man stötte på.Helt klart värt vartenda norskt missförstånd..

Sorg efter en god vän mötte vid hemkomst.En tung begravning bevista.
Glädje och sorg går hand i hand för strax i slutet av augusti dags för att gå på bröllop.

Hösten strax här och lite svamputflykter med blåbärsplock.


Kräftor sörplades.

Härliga middagsbjudningar.Peter fick korgen på sin 43 årsdag i oktober.
Trevlig fest i annan bygd firades.Halloweenfirades i goda vänners lag.

Så gick dagarna sin gilla gång som det gjort hela tiden mellan event som piggat upp eller saker som kommit förbi för att ställa till huvudbry och bekymmer .Precis så som livet självt är.


Helt plötsligt en mycket mörk novemberdag.För november var otroligt mörk detta år .Då händer det oväntade.Stor sorg kliver in i vår familjs liv 19 november.Den har kommit för att stanna och kommer alltid finnas där i olika skepnader.

Photobucket


Den 4 december var det begravning och den 16 december gravsättning.Milstolpar i en process som just startat.
Att Mamma/Mormor/Svärmor de facto är död har inte undgått oss men känns fortfarande lika ogreppbart och stundtals nockas jag av sorgen så ofantligt och långa stunder går den numera att hantera .Livet har fortsatt även om livet aldrig mer inombords känns som förut.
Högtider och bjudningar kommit även efter detta.Lucia var en av dem.Vi tog ljusets högtid som en vän.Två tjejmyskvällar har jag varit iväg på och riktigt njutit en stund av att få skratta och lämna det mörka inombords en stund.En gemensam kväll i goa vänners lag med goda pajer och mycket skratt gjorde alla gott.För så kom en högtid kallad julen till slut .En jul där vi alla bjöd till max på oss själva.Vi ville barnen skulle få en jul som var fin och varm.Hoppfull .För i mammas värme var det inte svårt umgås .Inte svårt att leva.Hennes energi och kärlek strömmar och finns omkring oss hela tiden .Det är en god tröst om någon.
Nu stundar ett nytt år igen .2010 nalkas.Att ha bilderna som hjälp minnas året som gått är ljuvligt även om inte alla hamnar på en nätfotosida.Har även hela dagboksbloggen att backa i dag för dag.Då ser man att ett år inte går så fort som man tror.Hade jag kunnat göra något annorlunda 2009?
Tänker och vrider på mycket och svaret blir NEJ.Det går aldrig få något ogjort varför då ens ångra det man gör.Det går bara lära av livet och se till att saker inte går i rutin.Livet levs bara en enda gång .Finns ingen bättre repris än så här.Glöm inte säga eller skriva till den du har kär vad du känner det kan räcka långt.Vi avslutar som genomförkylda vuxna med två friska barn och en fyverkerirädd hund.Men vi kommer att kunna skåla in året tillsamans med andra förkylda i goa vänners lag .Sedan följer en jobbehelg i hostans tecken.

Vi kommer börja året med jobb i två månader till sen flyr vi vår kos ett slag.Till vårt paradis på jorden.Att få visa barnen paradiset och rå om dem så länge är en gåva.Så långt orkar mitt 2010 sträcka sig .Därefter är ett blankt blad.Räcker så .Drömmar kan så fort gå i kras.Bättre leva endast här och nu .En dag i taget.
Är det något livet lär mig vid detta laget är att vara beredd.Det kan alltid lura något bakom nästa hörn.Därför viktigt ta vara på stunderna av harmoni och vara tacksam över livet.

Lev livet så väl bara du kan 2010 gott slut och Gott nytt år önskar Drutten & Jena30 December 2009  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Manfall i sjuksköterskor avslut på 2009

Detta nyåret inte roligt vara vår arbetsgivare då alla tre dagsystrarna är sjukskrivna.

Jag återuppstått en stund och klivit ner från sängen som snart ger mig ett nytt diskbråck av allt liggande i ett dygn.
Ett litet barn utfodrat med enkel mat.Rostbiff och potatisallad.Maken snart hemma igen efter att ha haft den allra sista tagningen ur mammas lägenhet.KALLT och han inte frisk han heller.
Jag däckade igår vid lunch på jobbet.Svårt stå upp.Totalt klipp slut.
Feber,förkyld så mycket det gick och det var bara inse att sängen och en sväng om apoteket innan hemgång.Hoppas jag inte smittat min goa änglar till kamrater som månade om och såg mig förfalla timma för timma.
Rödsolhatt på jag menar in....varje timma(Echinagaard)..hmm gick ju inte då jag sov nonstop till kvällen.Men men ändå tron kan försätta berg.Sedan sova sova sova.Det är mitt allra bästa tips till någon som är dassig.SOV och DRICK.Sov maratonsömn..om inte telefonen/annat vill väcka dig förstås:)
Skit i Panodil och nässpray så långt det går.Finns mening med förkylningsfeber och den värme som uppstår i täppt näsa.Den dödar viruset.

Så sovande och drickandes och så småningom läsandes.Det är ytterligare ett tips .Läsa är läkande för själen när man är sjuk samt tidsfördrivande mellan sovstunderna.Nu orkar inte fingrarna smattra eller ögonen med ljuset från datan så 5 minuters blogg avslutas härmed och jag återgår som en rugguggla jag är upp till min goa kudde/ So long mot ett bättre 2010.:):):):):)


Photobucket

Drutten med sin nu riktigt sjuka -sköterska.
29 December 2009  | Länk | Dagbok
MAMMA SKA DU INTE TA PÅ DIG SJUKSKÖTERSKEKLÄDERNA??Den frågan fick jag idag av dottern .Hon stirrade med stora ögon på mig då jag bytt om.Har numera en tunika som är lila och så till det tights och idag långstrumpor.Ovanpå detta då jag frös som en fähund lila tröja...Så njaaaääääe inte tyckte Flisan det var rätt uniform inte.
Kanske nåt sånt här hon menade:) Big Size efter all julmat jag tryckt i mig.

Hon och W var med en halvtimma innan de skulle på Bowlingkalas.De for omkring som små feer och några tyckte Flisan såg ut som Madicken.

Själv kände jag mig inte riktigt i storform.
Trippade inte omkring som någon sagonurse inte.

Kände igårkväll när jag hade min fina mysstund med nedvarvning att varvningen övergick i att låta kroppen lämna fri leid för en förkylning krypa in i alla vinklar och vrår.Vaknade inatt av torr och ond hals och en näsa som inte var i storform.Ont i körtlarna i nacken .Kort sagt en vanlig svensk bonnförkylning.Glömt hur det känns då jag klarat mig i snart 2 år från en enda förkylning.
Låg således kvar länge i sängen och serverades smoothie framåt lunch och lite kaffe.

Feber? Not.Alltså styra jobbet som planerat.Handsprit varit min vän liksom näsdukar.Som tur var en "normal" arbetsbelastning :):)vad nu det innebär i mina ögon mätt.Idag var ögonen glansiga så måtten blev kanske mindre bara av det.

Skulle tempen ha satt in imorgon så kommer det bli en hemmadag .
Hälsan är viktigare än något annat.Dock rätt skralt med systrar ta till så därav går ofta vi och jobbar med förkylningar trots smittorisk.Inget vi ensamma om direkt i vår värld.

När jag klev in vid 22 ikväll var det inte hej som mötte mig utan ...jag har ont i halsen ....
Herr Mupp börjar också bli snuvig...
Flisan stod på övervåningen och klagade över ont i huvudet....Hmm vi måste blivit smittade av samma virus.


Visst ja tänkte matte ...Aldrig kan man få vara den i familjen som det är lite lite synd om........

Näe på med uniformen och så tebaks till work om 8 timmar....LOVE MY LIFE!!!
Av någon anledning så känner jag mig otroligt sur ikväll.Skitsur.Pissed off.Förbannad.Arg på livet.Hatar allt.Är arg för du skulle dö nu.Arg för jag ska ha sån sketans sorg.Kort sagt det suger.ALLT.ALLT.
Under ytan....
27 December 2009  | Länk | Dagbok
Annandag med minne av av Julafton och Juldagen 2009Julafton finns ju ordad om i egen dagbok kära dagboken...Tar endast och lägger en skrift matte hade med i sin facebook den aftonen:Foto: Husse av sin älskade 24/12-09

24/12"Tror på tomten och bot.Som genom ett Jesu under kunde jag idag gå tack vare kort-isonet??En jul med glada barns tindrande ögon och tradition.En jul med såromläggning på äldre än äldst iklädd tomteluva.Kort sagt en jul i kärlekens tecken i starkt levande minne av mamma.Frid."
Så kom Juldagen med frukost på sängen och nygammal outfit och krusat hår.
Pling plong så kom så äntligen besöket från hufudstaden de längtat efter.

I facebook skrev hon 25/12 först:"Juldag i kusin/sysslingmys dagen lång!!!Love it.Introducerar nu henne för denna sida:)"Dessförinnan hade de ätit julbord och risalamalta tills alla höll på att spricka..

Foton på kusinerna som mer funkat som systrar genom alla år .Så tighta tack vare att de växte upp i samma Vilda berg...tillbringade alla somrar ihop ute i ödemarken...samt även i tonåren då landet råkade ligga där kusinis bodde.Kort sagt de har liiiiite mer relation än kusinos.Så skojsigt att deras män funkar så prima ihop och att sysslingarna har jätteskoj ihop och tom att Flisan hade killar på rummet natten som gick.Härligt låta dem samla på barndomsminnen de också.
200919731975Trygga kvinnor.

Det de hade i gott minne var att ett styrke KALLE KON skulle tillagas denna juldag....Matte kan gärna skära i varbölder och äckelpäckelsår men fylla grotthålet med jammi det åkte kusinwitamin på att utföra....bläk.

Bläk sa ingen vid bordet kl 22 då denna sena middag serverades .Jag fick också smaka och OJ så gott det var.Kallekalkongod liksom:)Till det god sås och gratäng mm.Kvällen var ung och alla lika snygga.Mycket mysig dag och afton .
De bjöd in hela bygden via sin ansiktssida:

"Seeeeen middag hos Fam Mupp..Kalle Kon i ugnen !!Kom och äääääät.Vi så proppmätta...julbord med risalamalta var färdigspisat kl 17...men skam den som bestämt äta Anka juldagen:)"


Så bäddade de ner sina gäster och sig själva och jag sov hos kusinwitamin en bit in på morgonen sedan hittade jag min biabädd.
En stor frukost spisades och sedan vinkade de hejdå till de som skulle vidare på sin julturne.

Lugnet la sig på alla sätt.Julstressen om bortblåst.Så mycket positiv kärlek hela julhelgen.Sonen konstaterade att detta varit den bästa julen på många år som han kunde minnas.DET var gott betyg kände matte.Så lite som behövs för att skapa en fridefull jul.Kärlek och åter kärlek och människor med god energi runtomkring en.Sedan en SJU::::MASSA MAT & LJUS!!!!!!Mat och värme sedan länge känt lugna oss homosapiens.


Så denna dag annandagen som sägs vara en lördag som känns som en söndag...den har tillbringats i denna outfit heeeeela dagen...Soft Annandag 2009....


Så här skrevs på faceebook 26/12"Annandag råder TYST det är i huset ....tyyyyyyyst i huset....Peter o Fredde på rean..Lillan hos en kompis...hooooos en kompis...Tip tip tip tip tippitippi Drutttakt....SOM JAG NJUTER.Nu så linda in sig i gossefilten ..goooosefilten efter snowstormprommis...glutta hyrd romantisk tjejfilm ,dricka dajmkaffe och bara va Åsa för ett slag!!!//Go fortsättning folks."
Så ja ...jag vill då lägga till att hon och min älskade M tog mig på en supersnowprommis där jag fick kissa hela riket runt.Träffade på massa hundar man för en gång skull fick hälsa på.Först leka labbebus med en svart pojke på 1 år .Som vi kunde busa.Sedan en bishonpojke som var soft .Ovanpå på det som avslut när M visar julskinkorna där nöden inte hade nån lag.Precis då kommer världens snyggaste 5 vägskorsning gående.LÖPANDE FOLKS.LÖPANDE.Som hon luktade gott hela hon.Jag slickade vägen hon gått på.


Så här glad blir matte av sin goa vän och mig när vi ute i snöstorm!!!Eliiiiiiiiiiiit 2010 har börjat..

Så kort sagt .Julen varit så fin .Så mycket god mat jag fått smaka och sånt skönt annandagslut...Ler drömmande.Tänk sicka sköna valpar vi hade fått till hon och jag.

Nu stundar en söndag som matte egentligen hade fridag på då hennes helgjobb stundar först nästa helg.Men nope här ska jobbas en söndagkväll 14-21.30 xtra.
Går finfint säger matte .Röd betalning ända till måndag morgon .Den lilla lilla knäckbiten till lockelse kan få henne i uniform en dag för tidigt....THAILAND drömresmålet i både sorgesamt minne 5 år efter Tsunamin samt längtan till detta underbara land snart....snart.Känner med de anhöriga denna dag som alltid varje annandag.Måtte det aldrig ske igen.


26 December 2009  | Länk | Dagbok
Tacksam Jul 2009Rubriken jag väljer kort och gott denna julafton som blivit sängående är Tacksam Jul 2009.


Photobucket

Tacksam är ett underbart vackert ord .Skulle kunna ringa ett långt samtal till mamma och prata av mig såsom vi gjort julaftonskväll i många år .Kunde ibland läsa bloggtext för henne och hon gillade mitt sätt att skriva sa hon många gånger.Roades och var tyst länge länge medans jag läste vad jag just skrivit dagbok om.

Dagbokstext för idag börjar i ottan.Ingen julotta utan mer en otta som stämplades in 6.43 iklädd röd tunika,tomteluva och vita byxor.Tradition klä sig i luva julafton på jobbet.
En fin julafton arbeta på.Tryggt och just TACKSAMT.Många anhöriga som vill göra sitt för de sina och då särskilt förmiddan.

Julmat serverades och så härligt se dem äta .Härligt mitt i maten få frågan .När serveras det lunch?Tänk få vara så i nuet att ha glömt sek senare vad man just varit med om .Dessutom bli väl mött och omhändertagen och lika glad hela tiden.
Vi hamnade i många samtalsämnen om hur det var för många år sedan.Då konstaterade vi att anhöriga var mer ödmjuka och mötte personalen på samma nivå.Vår generation som kommer nu av 40-50-60 talister kräver på ett rätt nedlåtande sätt .Blivit lite fattigjon mentalitet många gånger och det syns stor skillnad på den äldre anhöriggenerationen faktiskt.


Det kom efter det en 30 talist gående med stor chokladkartong inslagen i änglapapper och underbart snöre till sköterskeexpeditionen.DET är vi inte vana vid .Ofta blir sjuksköterskorna bortglömda som grupp av anhöriga och vi äter oss mätta på det som givits gemensamt på de olika vingarna.Det är tanken som räknas och tankarna till hur jag som 70 talist krävt både det ena och det andra för bland annat mammas skull under åren roade mig i tanken.
Jag just varit en sån där pain in the ass för läkare och systrar.Kämpat och stångat mig vrång.Så vad gnäller vi om egentligen.Kanske så att vi som personal se saker i ett sånt där det var bättre förr sken.

Kom på mig själv att verkligen älska mina jobbarkompisar.Fasen sånt privilegie få omge sig med så goa kvinns och en man.Det är en ymnest.Sånt stöd jag fått denna långa månad det trodde jag inte fanns.En klapp ,en blick,en kopp kaffe,en fråga.För att inte tala om alla vackra blomstergrupper och fina kort.Kort sagt de är underbara.Pärlor på ett halsband där alla har något att ge.Några pärlor har funnits med ända sedan start.Det är värdefullt och tryggt ha det så på en arbetsplats.Därmed inte sagt jag saknar utmaningen Norge...


Väl utstämplad med komp hann jag precis komma hem till Kalle Anka.Maken stod på trappen i givakt alltid redo tecken med en mugg glögg åt sin fru och en kyss under ....misteln:)

Sicken syn!!!!


Photobucket

Så bara svida om och mottog Sms där broder stor hade fått Puke Ellington på besök....Vad är det med vår familj som lyckats inom 10 år ha magsjuka minst 3 ggr just julafton varav jag och sonen prickat två ggr.

Så for jag runt.Var tvungen reta mig på två ting.Ljusstake bortplockad som rakst for fram igen före de urfula värmeljus som ställts tid...såna där flottiga 5 kronors från Ikea..för mammas fina 4 armade adventsljustake.Attans vad fort det gick få fram den igen...leende.

Så ut i köket och ställa fram maten.Ägghalvorna var märkliga vid första synen.De var kapade som frukostägg...Gissa om vi fick oss ett gott skratt .Men söta var dem med sin räka och majonäs på!!!

Kalle Anka sågs och det var nog första gången på många år alla såg det allt medan tyst schackmatch spelades mellan morfar och Fredde och sen Peter och Fredde.Flisan och jag satt och hyschade dem när de störde Kalle .Slutade med Flisan mitt framför dumburken i sin fotölj och jag plockandes fram mat för en hel arme.

Foten ja...BETRAPRED kan göra under ...eller är det Guds verk.Kunnat gå hela dagen utan ens minsta smärta eller svullnad.Hallelulja.Ejmän.

Så var då maten ute och värmd och byttar pullade och dullade med till förbannelse.
Då sätter vi oss och sista tar jag förstås.Mammor tar alltid mat sist.Då knackar det på rutan .Traditon nr 2 igång.Mina barn/Våra barn har rätt till sina föräldrar på julen har varit mitt mantra i alla år.Inge flackande hit och dit inte.Nope .Ställer man till det får man ställa till rätta och göra det man kan för ungarna.Aldrig strulat.
Har en tradition ta kort just på Fredde o Flisan med sina pappor och så blev även året 2009.Mamma älskade just de bilderna.En satt på kylskåpet jag städade.
Hon tyckte det var amazing att vi fick till jularna på sånt härligt sätt.


Photobucket


Så måltiden blev jättetrevlig och tallriken för broder behövde inte dukas bort.
Så öppnades presenterna till Flisan från Freddes pappa som iår innehöll Princess Bindiespärlor och kortpysselset.Sonen fick Playstation 3 .(PS3).

Därav att vår plan sprack köpa presenter åt kidsen.Ett sånt går ju på många många tusenlappar och då behövdes ett spel .FIFA 2010....kostar inte många tusen men tillräckligt för att Kickan också då skulle få för en slant .

Kan säga att det ångrar jag inte .Ingen jul med klapphysteri för henne men så djäkla perfekt allting.Hon så nöjd dessutom.Gudmor hade köpt så fint necessär med smink och duschkräm.Bonusmormor hade köpt så fina Bindies.Vi hade också köpt Bindies.Så gissa om hon var överlycklig över sitt pyssel.Top Model block sitta och rita ännu fler modeller i och nya pennor .Fin hårgrej från farmor och farfar och sonen hörlurar från dem i postpaket.
Av tomten fick vi en jättefin kokbok ...Alla hjärtas recept..och för dig som läste gårdagen...Trisslotterna ..ja de gav 25 kr!!!!
Kort sagt det ihop med julklappspengen från morfar gjorde deras Jul komplett i lektagen.Drutten sån nöjd få vara ihop med tomten och sen äntligen få gå lös på sina paket:


Photobucket

I skrivande stund sent sent så spelar Peter och Fredde FIFA 2010 och roligt höra dem genom lurarna.I mina lurar har Mahalia Jackson spelat länge länge .Hennes julskiva ÄR MAMMA personifierad.Hittade den på Spotify och njutit som få flera timmar i min bubbla.

Njutit har jag även av att traditioner är till för att brytas.Vi fick låna handkontroll till PS3 av Annapanna.Flickorna började då prata.Det slutade med att W kom hit och blev kvar.Anna skulle ju iväg jobba Florence natt och varför inte.Varför inte få gå på Julaftonsglädje och leka med sin goa vän när man är 8 år.Få visa vad man fått och sitta och pyssla knåpa och göra fina kort.Fnittra ihop.Dansa till nya Lady Gaga skivan. Att se Flisan läsa saga för W var så jag blev tårögd.Ja de sover nu sida by sida .
Ja du mamma detta och en massa personligt skulle jag berättat för dig denna julaftonskväll.Jag skulle ha åkt förbi dig med en julklapp och kramat dig efter jobbet.Kanske sett Kalle hos dig.Vi skulle fått en stund ihop.Du orkade inte åka iväg pga så svår värk i hela kroppen sista åren.Du ville vara hemma hellre.Du räddes inte ensamheten.När jag var vid graven så vill jag i min barnsliga tro se dig och mormor och alla du älskat vara tillsammans där allt är smärtfritt och bara ljust och sorglöst.Den tanken ger mig ro.Men tyvärr lämnade graven mig med fotspår bakom .Fotspår i snön där sorgen ännu inte är så barnsligt troende.Den är svart,hård och enormt mörk inombords.Tårfylld.Smärtsam och så krampartad.
En promenad ikväll med Drutten gjorde mig så ångestfylld och trodde hjärtat höll på få en infarkt.Bakom mig 100 m kastade Peter och Flisan glatt snöboll på varandra .Jag kastade ingenting mer än att lungorna inte vill fyllas med luft utan endast med ren och skär saknad när den är som allra allra värst.Bara skriva detta gör att stora tårar trillar ner för min kind.Mamma jag är så ledsen över så mycket jag inte hann göra för dig.Så många samvetskval och så mycket ånger.Vet du inte skulle tyckt det .Spelar ingen roll.Jag känner vad jag känner.19 november till 24 dec har varit en lång ensam väg att gå .

Du finns överallt i hela hemmet.I både ting och värme.Det heter: .... Åsa jag tog av din morsas kaffemått ..det blev för starkt.....Är det mormors hallonsylt ni letar efter?....Den sylten har jag köpt säger morfar finurligt och så skrattar vi.Det bli så mycket galghumor mitt i allt.Nu ska jag tvätta av mig masken .Får se om ditt läppstift som suttit sen kl 06 ...longlasting går få väck.En puss i himlen från mig till dig .Trodde aldrig jag skulle överleva denna julafton innan.Imorgon en dag jag sett fram emot .Gemenskap med någon/några du hade blivit så glad höra att vi skulle fira juldag med.//Din tomteflicka.Photobucket

Min första jul 1970....och nu den sista 2009.Du fattas mig älskade mamma.
25 December 2009  | Länk | Dagbok
Tur JulTur Jul önskar jag vår familj.Inga klappar inhandlade som alltid till oss vuxna.
Exet sabba teorin om inte köpa nåt åt kidsen.Men men det blev inte alls i så stora mängder som brukligt.

Gårdagen efter ensamjobbepass stapplade en megatrött Jena ut.
Jo så blev det.En tisdag med apodoser with my two hands.Halv styrka.
Ibland gör ju människor riktigt gott i att sucka och stöna över jobba julen och så "passa på" bli akut sjuka lagomt till det.Sicken tur jag är så snäll.Tomten kan ju höra mig.Kanske skulle åka och ta tempen?!!Är ju en omtänksam sjuksköterska/KollegaTror vår julafton som jag och min pärla ska jobba bli fin fin trots allt.


Så var ju lotten den att jag lovat åka efter jobbet och handla all julmat,juldryck och som avslut fixa klapparna som fattades .
Från stått och gått sen 06.00 så parkades bilen kl 19.45 hemma i bygden.Där hämtades Herr Mupp hem från innebandyn.Våga vägra göra ETT handtag till yes.

Han och barnen hade fixat julefint därhemma.Rent och snyggt.
Vid sängdags tröttare än tröttast.

DÅ BÖRJAR ETT STYCKE FOT DUNKA MOTORBÅT.Konstig värk som bara stegrades till max.Efter midnatt och still awake var det inte roligt heta Åsa.Låg och tänkte på Trisslotterna jag köpt till hela familjen......Önskar oss lite TUR i spel.
Mamma köpte alltid trisslotter till alla högtider och tänkte när jag såg dem att jag tänker fortsätta den traditionen.Foten värkte under trampdynan höger fot.Stortån börjde bli stel och gick inte röra.Jag däremot rörde mig fram och tillbaka.Domnade bort och vaknade till av sprängvärken.Föder hellre barn tänkte jag.Snälla amputera skiten .....näe fan jag drar till akuten.(kan jag ju inte kan ju inte köra)
Näe nu väcker jag Peter...då hade klockan blivit 04 och jag kunde inte röra mig ur fläcken.Fick opp värkmedicin och låg sedan vaken till 05...klockan ringde 06 och jag stapplade illamående ner på ett ben.VAD ÄR DETTA ??Som om en nerv lagt sig o kläm.Fotsulan svullen ,varm men ej röd.


Att känna efter och stanna hemma en ronddag inte aktuellt.
Styrde i snön som fallit ny och orsaket nya laviner på vägarna mot stan.
Som turligt är så har jag en lovely doktor ronda med tillika kollega.Blek som Snövit och helt OFF klev jag in och gjorde min ronddag.Helst på stolen för när jag började ta i kryckorna visade det sig att Flisan tagit fel krycka och använt en barn och en vuxen vilket blev mitt mission denna härliga dan före dan....
Diagnos...inflammation i trampdynan/tån.Dricka Betapred...=Kortison som julesnaps...gott gott.Orsak : Gått och stått för mycket??!!!För inte har jag tränat liksom.
Orsak : LAGEN OM ALLA DJÄVLIGHET.

Så gnälligare än gnälligast och klipp slut stegade jag ut 15.40 .None kommit med paket till Flisan .Hunnit fått provsvar att jag inte lider av Gikt.
Gott avslut.Styrde till centrumet.Köpte mig ett GRAVLJUS.
Det bästa jag köpt dessa dagar kände jag.Tog mig i mörkret ner till kyrkogården.Haltade mig fram.Beredde väg till lyktan .Grävde fram ängeln.Grät lite så tårarna blev till is på kinden.Fan mamma sa jag .Idag hade jag velat ringt dig och gråtit en skvätt och fått berätta om skiten i foten och få lite tröst.Berätta om all skit och om hur jag känner mig inför denna julen.Som en Marionettedocka hela jag.


Photobucket

Fick se att tanken var slut så avslutade med ett besök på Jet.Klockan 17 dryga 11 timmar senare svängde jag in bilen i garaget.Kommer in.Ingen mat lagad.Jag ubertrött.En kram från glad dotter som längtat efter mig.Tog mig två skinmackor ,pepparkaksfil och stegade sen en våning upp för att krama sonen och sedan krama kudden tills lillan väckte mig kl 19 igen....

Uppesittarkväll med Bingolotter...för i TURENS TID köpte jag givetvis 3 sådana.Ringde och påminde maken tippa TRAVET....

Att köpa lotter/tippa måste vara sista chansen att liksom hålla huvvet högt.Eller bästa sättet slänga pengarna i sjön?
Nu har sonen kommit ner och pausat dataspel lite.Han fick min lott.Jag knapprar här och tänker sedan styra kosan uppåt tidigt så jag orkar styra bilen ut ur garagen...klä mig i röd arbetsuniform och jobba sista arbetspasset före söndag.
Bara foten låter mig vara.Värker fin fint men inte med den styrkan som var inatt/idag.

Näe nu spännande .Sonen har 4 redan och 3 och det kan bli vinst..Önskar oss en Olof 65..pleeeeeaaaaasssssssseeeeee.30 sek senare.

Citat sonen"Neeeeej 63. Lotta bara står och ler djävla kärring".Skitspel.Nu vet jag varför jag slutade spela det här.
Citat Flisan:" Akta jag seeeeeeeeer inte.Jag hittar Gustav 56".
Citat Peter: "Djävla bajskorv".Va fan får inte folk bingo föööör."


PhotobucketÅsas tankar...Jaha sedär där kom Hanna och Linas mamma in och överraskade dem.Tänk om du kunde komma in imorgon med jultomten och bara säga att du varit iväg lite.Önskedröm.


Photobucket

Jajaja även om vi inte har tur i kärlek så har vi varandra .Vår lilla familj.Drutten är och glädjer morfar och imorgon kommer han ihop med tomten .

Photobucket

Faktiskt mysigt jobba julafton.Borde jag veta som varit där x antal jular .Det sämsta är att vara ifrån familjen just morgonen och värst är jobba kväll .Som stympa julen.Sicken tur vi har så bra betalt i vården så det känns som det är värt det.Näe en röd dag på med Florence förklädet och inte tänka pengar.Alla saknar liten tomteDrutt...Hade han varit hemma hade han fått följa med som tomte till jobbet imorgon...God Jul alla bloggläsare.Imorgon ingen pannkakstorsdag utan en födelsedag som ska firas med god mat,klappar och familjemys.Fredagen-Juldagen den stundar mycket annorlunda för oss i år.Längtar....


Photobucket
23 December 2009  | Länk | Dagbok
Härlig försmak av julen i goda vänners lagMatte gästbloggar då jag ju fick stanna hemma denna lördagkväll och skulle inte objektivt beskriva aftonen.

Den börjades med glöggstund med godsaker.
Grönpepparpate med färska fikon supergott.Katten princen underhöll..kolla såna gröna ögon det blev:)

Lite knytis hade vännerna ordnat och från att dagen varit rätt paj så blev det väldigt goda pajer som avslut.Vår familj hade gjort grönkålspaj med cheddarost och valnötter.En paj hade skaldjur i sig och en annan skinka bla.Bra mix.Supergod sallad till det.

Det åts och drack och det dracks och åt och skrattades och babblades.

Inte svårt få Mintuu snapsviseinspiration till dessa servetter.Ögon kan tindra läppar kan le:)Spanjorska var mitt tema för dagen...i skinnbrallor.Härligt anonym bloggbild.Värden iväg och satte på musik!!Vi var alla sugna på.....Efter midnatt sattes det på kaffe!!!Katten satte sig på bärsen....Alternativt klättrade i någon av de två granarna så det rasslade till....


Herr & Fru tomtemuppar


Slog i tomteglasen


& lät sig lustiga vara:)En liten tid .....
Vi leva här ....med mycket möda och stort besvär!!!!Som avslut drack vi Varm & Kall .....KALL!!!
Till detta spelades det Rappakalja ända fram till 03.00 då vi tyckte ATT ALLT VI SA VAR RAPPAKALJA!!!En vinnare var korad och så togs vår släde hemåt...taxilasse som vid detta laget känner igen fam mupp åkandes efter privata familjetillställningar hemåt natten med ungar och hundar och en svag? lukt av brännevin!!!Värdinnan är tomtesamlare här är vår tummen upp tomtenisse till denna fantastiska familj som alltid bjuder på sig själva till max!!!
Söndagen.....den tillbringades länge i sängen för hela familjen.
Tyvärr kände jag behövde en stadstur göras till en leksaksaffär och sedan ett bowlingskalas...Gick smidigt.Flisan superskön som inte har några som helst crawing för något utan lugnt kan göra ToysRus utan tjata på nåt.Pussunge.Lider lite med henne av att bli klapplös från vår familj i år.Men den som spar han har en Thailandresa som kommer vara roligare.

Julgranen kläddes sedan och julgardiner fixades till hälften då pilliplock försvunnit till sätta upp innerkapporna..leta leta.Ankas julprogram sågs och sågades.Ärligt den kvinna måste ha fått några konstiga slag mot huvudet vid födseln i Polen för 38 år år sedan.Annars är hon världens bästa skådis.

MÅndagen började i lång sömn .Skönt sova och drömma sig bort.Vakna känns numer så kallt och hårt och sanningsfyllt .
Drutten hämtades och fick åka landet.Jag styrde till jobbet väl där en riktigt toppenkväll.Underbart få känna så ibland.Sköterskemöte avhandlades och sedan uträttades en hel del i bra tempo.

Några sms där maken som har hushållerskesemester...hade skurat målning osv ,fixat tvätt och allt som hör en hustomte till.Duktig skulle man kunna säga .Eller mer precis så många kvinnor har det i detta nu.Men vi hjälps åt.Det är huvudsaken.Sedan en telefonringning då de gjorde julgodis han och barnen.

Väl ut i kylan konstatera -11 C och nere i Östergötland är det lika med Sibirisk kyla.Brrrrrr.Händerna tyvärr på ratten och så fort hem.
Jättehungrig så jag värmde rödkål som jag älskar och så skinka ...(förlåt rostbiff)näevars den förkolnade biten är supergod!!!Fantastiskt.Skit i tempen folks go for rostbiff.

Västerviksenap på och saken var biff.Lite citronvatten och som avslut rocky road som familia lagat så goda.Ljus choklad hade vi valt då mörk inte faller alla i smaken.

Nu läggdags då dagen snart gryr och vägen åter går mot jobbet 1,4 mil.
Oro i kroppen finns.Gillar inte julen i år .Gillar inte att den kommer nu.Jag inte alls redo .Inte alls i fas för att tindra med ögonen än.Men på något konstigt sätt går det ändå umgås och skratta och le och för en stund glömma tänket på mamma.Så glad de korta stunder det inte finns med i tankarna under en hel dag.Att få semester från sorgen då och då.Näranpå dåligt samvete då det sker.

Ser fram emot en annorlunda juldag.Ser fram emot fira julen med de jag älskar.Det räcker långt.Frid på jorden alla änglar sjöng.En stund av frid .En stund av stämning .En stund av Guds kärlek som omsluter på alla sidor.Att få minnas de jular vi haft och delat.Jular av både glädje och sorg.Jular av traditioner.Jular av samtal då du inte orkade vara med .Men där timmenslångt samtal stundade med berättelse om hur dagen varit.Du som styrde allt ändå via samtal.Ordnade så alla fick sina julklappar och att det skulle bli så bra som möjligt.
Denna jul tänds som alltid ljus .Varje gång är det en låga som klämtar för dig mamma.Lågor som är resliga .Lågor som sakta dör.Mínnet av dig dör aldrig det är min bästa tröst.Bilden och rösten är så klar.All kärlek du givit finns omkring oss.Känns ändå som om allt är en ond dröm.Vid graven finns numera fotspår i den frusna snön....fotspår.

Precis som detta ljus jag fotade känner jag mig .


Så till Druttens avslutande klokskall:


Photobucket
21 December 2009  | Länk | Dagbok
Stackars grisen......Vad ska man säga.Fredagskvällen den tillbringades först skällande i bilen medans de inhandlade lite foder till sig själva.Vi fick ju paket innan hemgång från jobbet och härligt med arbetsgivare som tänker till och verkligen önskar oss små djur mjuk och god värme....men vad konstiga tuggbenen var ??!!!....
Eller var det något som matte skulle tända på ???!!!
Gossefilten funkar fint fint sova på...lovar.


Bonde sökte fru och ljuv kärlek uppstod.Sån där bedårande förälskelse få förunnat känna på.Tilde och Stefan pratar vi om.Tokkära var ordet...Nice.


Så ville då familjen Mupp spisa juleskinka och potatisgratäng.Brysselkål och rödkål mm.Härligt skön fredagsmat....det de också tänkt var ju att de KÖPT EN FÄRDIGKOKT SKINKA bara att griljera....så var inte riktigt fallet då matte trött som få öppnade förpackningen.Bara köra in i ugnen med termometer i och låta arslet ungsbakas......Det saknades folie och Herr Mupps uppdrag blev till att inhandla det i bygdes affär....Matte brydde sig inte mer om ändan där i ugnen och visste att det skulle ta ett par timmar minst innan grisens ändlykt skulle kallas ätbart....

Efter 1 timma kommer Flisan ut till matte och säger.Mamma DET RYKER I KÖKET.
Mmmmm säger hon trött.Det kan ryka lite när det rinner spad från foliet i ugnen.
Flisan nöjer sig.Sen kommer hon igen.Men mamma det är EN DIMMA I KÖKET...
Själv höll jag på ringa 112 för min näsa orkade inte med mer lukt...

Då flyger hon upp ur soffan och kommer in och ser SKINKAN MER LOVLIGT MÖRK LIGGA DÄR HELT BAR UTAN FOLIE!!!!!Ugnen är kort sagt full med sot och gammalt förkolnat grisspad....

Ehhh Peeeeeeeeeeeeeeeter.....hallå......du skulle fixa folie...Ja det ligger ju på diskbänken säger han....DET SKA JU LIGGA RUNT SKINKAN...ja gjorde du inte det då????..
Hur som helt operation stänga av brandvarnarens tjut som startat och sedan operation få folie runt den mörka grisen.Sedan återgicks det till soffan.

Hoppet om skinka till gratängen hade ersatts med "bajskorvar"..bosniska järpar hehehee....blev det istället.

Så säger husse.Ja nu börjar termometern närma sig grisnivå kan inte vara långt kvar...Jaha säger matte....och tänker då tar han ju ut skinkan dåå......

En timme senare kommer hon ut i köket och GRISEN FORFARANDE I UGNEN PÅ ROSTBIFF FÖR LÄNGE SEN PASSERAD!!!!!

Sagt och gjort ut med den .....lilla söta saken....Kremerad!!!??Med spänd blick följde jag svålen försvinna och fram trädde en "normal" ? skinka...Rädda det som räddas kan....
Voila ...årets Muppigaste skinka kom till slut ut ...funkar ....smakar som ...rostbiff men ser ut som gris:)...och så pratar man om hur synd det är om grisarna.....In i det sista är det verkligen synd om dem....

Till historian hör att matte som barn hade en sorts panisk skräck för om man åt av skinkan före julafton.Hon har ställt till med många scener då hennes föräldrar smakade den dan före dan och karvade och förstörde den....Tänk om...tänk om...de gjort något liknande med skinkan när hon var runt 8 år...Halleluljamoment liksom.....sicket liv det hade blivit.Nu skrattade de mest åt sin icke kommuniaktiva sida en fredagkväll där alla missförstånd som gick klarades av.....

Lördagen kom .Vintervitt landskap så som det ska vara vintertid.Vackert.Matte minns mest ting som i T.


Täcke,tårar,tröstlöshet,tröst och tid.

Det får vara minnesbild av lördagen 19 november fram till kl 18 ungefär.Just lediga dagar.Ledig tid är sorgetid just nu.Sorg när den gör som ondast och känns som svårast.En månad av förlust ,tomhet ,saknad och förstämning.En månad utan mamma.En mamma,mormor,svärmor som vi trott skulle få finnas med minst 20 år till.
Vad familjen gjorde efter kl 18 får bli en egen dagbok för sagan om Grisen fick sin plats...//Nöff Nöff.


Photobucket
20 December 2009  | Länk | Dagbok
Att vara i hatten.....Igår var hon vid graven i förrgår skulle hon vara i hatten.....Bildligt.


Mycket svår tisdag för att backa och hoppa över gravsättningen som redan ordades om igår.Det handlade om bevaka och bevista forum där hon alltid trivs som bäst.I goda kvinnors sällskap.Pilatesavslutningen skulle äga rum.

Men HUR kan man klä ut sig annat än svart hatt med sorgeflour .Hur kan en hatt sättas på huvudet som är skämtsam och som uppmanar till förtjusta ååååhhhh så fin eller gapsratt så rolig du ser ut..?? Gick inte.Alltså inställd session.Gräva ner sig lite till var beslutet.

Tills ängeln till vän drog henne loss ur hålet hon grävt ner sig och sakta fick henne ändra mood.I snöstorm och med mobilen i handen hör jag medans jag pinkar snöhögar gula "Men Åsa du vet ju att när du bara kommer dit så bryr sig alla jättemycket om och kommer bli så glada se dig igen.Har du inget svart ha på dig då?
Så smiddes planer på hur hon kunde skapa sig för att se ut så som hon kände/känner sig.....Photobucket


Kort sagt kvällen blev så energigivande som den kunde bli.Dessa kvinnor från bygden i en salig blanding är kort sagt en lisa för själen.Hennes ledsna marjonettdockeuttryck blev uppmärksammat på rätt sätt.Några kände inte ens igen henne.De andra var i hatten kan man säga.Matte mer i nattmössan....Tomten var också på besök.Helan och Halvan likaså.Men att få sitta ner på gympagolvet och spisa buffe,dricka vin och få känna sån gemenskap i goa kvinnors sällskap stärkte lika mycket som dagens floder av tårar som tömts.En balans rådde vi hemgång.En kraft till att orka med just gravsättningsdagen som väntade.
Ibland kommer styrkan oväntat inifrån.Ibland kommer den genom aktiv handling utifrån.Photobucket

Matte lånar tangenterna lite igeeeeen grrrrrrr:

Mamma du skulle ha förundrat dig över mig just nu och faktiskt varit stolt över hur jag orkar stå och gå.Vet du var oroad när jag sörjde mormor .Du ville jag skulle sörja med "måtta" så jag inte gick sönder själv.Tror jag lyckas balansera på the edge just nu och går på lina .

Tisdagen var det och onsdagen den vet vi redan om.
Torsdagen den körts glidande in till stan tidigt i morse.Jobbat med nygamla Ulla-bella och attans vad namn kan vara svårt ibland.Drutt följt med rökarna ut i snöstormen.Det tackade matte för just idag.En massagefotölj fick bli lunchen och så stundade slutbedömning för blivande sjuksköterskekollega.
Ord såsom tålmodig och bra på att lägga saker bakom sig det kom för att stärka lite till denna dag.
Väl ute för att skrapa rutorna hittades ingen sopborste för den låg nedbäddad bland kräkmadrassen från Flisans magsjukehelg.Returpunkten stod de så helt plötsligt vid frusna och huttrande vilt sorterandes skräp och annat bråte.Hem i mörkret.Landa i 15 minuter så ut igen och till skolan för att mingla med en hoper trötta päron och deras ändå tröttare barn.Glögg och pepparkaka för de som tålde.
Därefter ut igen i den rätt fina kvällen.Men när det för en gång skull är kallt,hög luft och snö och riktigt vinter.DÅ SKA ETT HELT LÅGSTADIUM IN OCH TRÄNGS i en kyrka ej lämpad för mer än 1/4 av alla som var där....Med början där rektorn visar nödutgångarna....tryggt o fint för barnen.Jeeezes sa jag och befann mig ju i rätt forum.

WEARD???
Men jag kan lova er .Nästa år när det är snöglopp och mildgrader och storm DÅ ska vi stå ute med facklor som släcks och sjunga och ha avslutning.Näe fram med mameluckorna till tantrektorn och kör i vind.

När de sjungit sina sånger fasade grön hemvist för att behöva torka hela kyrkan efter alla snögloppskor...men där drog vi vinstlott och kunde så äntligen stappla hemåt.
Vi hade alla i familjen fått turen att bli inbjudna till goa vännen Annapanna och hennes barn .Där väntade hennes lika goa mamma rörande i tomtegrötkastrullen och även underbart god skinka ,köttbullar,rödbetsallad,ost,gott bröd,must,saftsoppa för de som ville,glögg osv.Härlig gemenskap och en av de bästa aftonvarder som mormor jämt sa jag haft.

Om Druttens bajs kommer ut som Mamma Scans Risgrötskorvar imorgon följt av köttbullar med grisöron då ser vi inte i syner om man säger så .

ROPAR FREDAAAAAAG VAR ÄR DU!!!!???? LÄNGTAT MIG BLÅ EFTER DIG .Tar sats mot allena syrrafredag.

Photobucket

Gonatt och tack kära dagboken för ditt lyssnande öra.

Som avslut bildspel på fantasifulla hattar eller är det mössor??


17 December 2009  | Länk | Dagbok
Gravsättning 16/12-09


Denna första riktiga vinterdag med drivor av snö vandrade 3 människor fram på en kyrkogård.2000 vandrade de samma gång fram till samma grav.
Ett liv ,en urna med det som en gång var en människa.Mamman som först bar sin förstfödde bars nu av densamma till sin sista vila.I en urna av furu.Naturligt.
Ord.Mormors dagbok.Känslor.
Nedsänkning i ett uppgrävt hål fodrat med konstgräs.Två snören.Ett till syster ett till bror.Sakta sakta urnan på plats i det mörka hålet.Känsla av overklighet.Kyla.Hjärtan som bultar energi till att smälta snön där de står.Ljus som tänds.Lyktor fulla med snö.Ett sista farväl .Blommor släpps.Tro ,hopp,kärlek.Ett sista Tack.Vinden biter hårt i kinderna.Stela kalla fingrar.Snart är det över .Akten fullbordad.


Photobucket


Tack älskade mamma

Tack för att du lärde mig stå ...igen och igen och igen.
Tack för att du alltid trodde på mig och min förmåga och aldrig svek när jag behövde dig.
Tack för att du lärde mig bli fördomsfri mot svaga människor i samhället.
Tack för att du gav mig tron igen och tilliten.
Tack för att jag hann säga just tack för det.
Tack för att du lärde mig gråta och visa känslor.
Tack för att du gjorde mig till en empatisk människa.
Tack för all barn & hundvakt och att du ställde upp in i det sista.In i det sista.
Tack för att du lärde mig älska .Att kunna visa värme till mina barn och medmänniskor.Du gav mig redskapen och nycklarna som aldrig tappas bort.
De finns med och jag lovar att jag ska fortsätta jobba för att vara mamma och framförallt människa.
Jag lovar jag ska försöka dra ner på stressen om livet vill sluta stressa mig .
Jag lovar uppfylla din önskan om att jag ska vara rädd om mig .
Jag lovar att kommer aldrig ,aldrig glömma dig.För den du VAR!!!
Den livgivande åt mig och min älskade storebror//Du fattas mig ...Din stora Kicka.

Photobucket

Att återgå till sjuksköterskesysslor kändes mer än omöjligt.Som att häda.Allt måste få ha sin tid.Sörja har sin .Jobba har sin.Allt hade ändå hunnit med på förmiddagen i form av rond och åtgärda den.Dessutom kvalar gravsättning in på ledig med lön.
Syster och bror delade en måltid.Märklig sådan.Båda svårt att prata.Vill helst av allt bara få i sig värmande mat och sedan få gå i ide under resten av dagen.
En bilfärd hem i kollegeal värme.Som en robot som åter körde.
Glutenfria pannkakor stektes ett tjugotal .Sonen hemma och sjuk.Sedan idkades sömn som den björn hon känner sig som om vintern.Snö skottades.Välgörande kvällspromenad med knarr under skorna och gott vänsamtal.Det är så gott omge sig med änglar .Änglar stora som små.


Photobucket

Vemodens vinter är här.Vemodens jul.En jul i saknad och sorg där vare ljus speglar ett samtal med dig mamma.De goda samtalen.Saknar dem ohyggligt.Ingen kunde prata i telefonen som vi kunde.Ingen.Människor slutat prata med varandra .Sms och data tagit över.De goda samtalen är förbi.Tack för alla våra goda samtal .


Vi ses igen.

Imorgon är det exakt 4 veckor sedan jag vaknade upp med tanken "Mamma är död".Så rätt jag hade.Så hemskt det varit.Så fruktansvärt det är.

Photobucket
16 December 2009  | Länk | Dagbok
KrokodiltårarPhotobucket

En tisdag där sorgen kommit som en snöboll rakt i ansiktet.Matte & jag sov först bort hela förmiddagen.Tung som få och gråtit var och varannan minut.

Jag gladde mig enormt av snön som fallit .Jag är nog en snöDrutt.Finns ingenting som gör mig så sprittande glad i kroppen.Matte hade problem ta sig runt i stövlar .Stövlarna samlar nämligen snön under klacken så till slut gick hon på styltor.Knacka bort snön och så börja om.En märklig promenad.

Nu kom liten 8 åring och kvittrar.Hon förälskad i ....livet kan man säga.Lite hemligheter får vi ha hon ,jag och mamma Åsa.Så härligt höra alla berättelser om sanning och konka och hur livet ler mot henne för en gång skull.Som en liten snögubbe var hon så nu ska jag slicka i mig snön som smälter från hennes skor.

Matte behöver börja tänka andra tankar i en uppegående spiral för att inte gräva in sig i en snögrotta.Finns en happening hon borde gå på ikväll men just idag TAR DET EMOT SOM EN VÄGG.Omöjlig tanke omöjlig uppgift.

Väntar dessutom på ett telefonsamtal som känns avgörande och oerhört nervöst.

So long .Imorgon återigen en av årets mörkaste jobbigaste dagar ta sig igenom.
Kort sagt Sorgens snöskredsrace har egentligen bara börjat.Denna dag går till en dagbok att helst vilja glömma.Såsom snön vräkt ner har tårarna flödat ihop med helig ilska.Märkligt ibland kommer alla känslor på en och samma gång.


Photobucket

Ps fanns en positiv sak idag.Besiktning av lägenheten fick godkänt.


Photobucket


Photobucket
15 December 2009  | Länk | Dagbok
Tjejmyshelg mixat med jobb och Lucianostalgi..matte gästbloggar ...igen:)Ja denna helg har ju varit min jobbelånghelg med fredagkväll ,lördagdag och söndagkväll till att befinna sig i sköterskeuniformen.Liiiite lätt skillnad mot förra jobbhelgen för 3 veckor sedan, då jag befann mig i chocktillstånd.

Lördagen som slutade 15.30 var startskottet för tjejmysplanering.
Tradition kan man kalla denna kväll som nu varat några år där en vän sedan 10 år tillbaka bjuder sina goa tjejvänner till knytis i adventstema.Alla har med sig två "rätter".
Min vän bjuder på gluewine och glögg ,pepparkakor,saffransbröd ost ,kex och snacks.


Jag så glad jag kunde komma detta året och inte var schemalagd en kvällstur.
Styrde efter jobbet för att handla ingredienser till det jag hade finulat på.

Detta året bidde det detta:


Grönmögelost rullat i smält smör sedan rullade i krossade pepparkakor och valnötter.En fräsch rödkålssallad med äpplen,apelsiner,salladsmix,valnötter o italiensk dressing

Som alla år alltid så lyckade kombo i matväg.Kombon i kemi mellan oss alla som i år var 6 st .Sex kvinnor där alla är så oehört givande av sig själva.Alla bjuder på sig och samtalsämnena är så häftiga att hade man en bandspelare skulle man häpna över hur det svänger.Skratten haglar men likväl djupet.Lyrisk när jag tänker på det .Girlpower på hög nivå.Fick lov lägga ut bild på min goa vän och kort sagt finns ingen bild vi inte ler på.Så härligt få skratta med hjärtat för ett slag:


Minns förra årets bild...jag då bantat hysteriskt i flera veckor och hade en "ätarkväll" så magen var gravidstor efteråt:)


Maken fick i år återvända efter släppt av mig då blomman till värdinnan glömdes i baksätet.Han fick då se detta fantastiska bord som dignade av mat:Så bra för pajen var bakad av färdig Maizena mix och då kunde jag äta den.Inge gluten och de visste inte ens om att jag torskar på mjöl numera.Så häftigt.Kunde således spisa det mesta utom kavringen och lussebrödet som en del godsaker låg på.Pilla pilla.Mycket nya tips.Gillade nachochipsen med chevre ,citron och hmmm cremefraiche eller så var det philadelphia o så hackade jordnötter på.Mums som tilltugg .
Även smart rosta mandlar i Sweetchilisauce.Supergott.Massa goda tips får man varje år som man sen glömmer:)

Framåt midnatt dags gå ut i VITA NORRKÖPING.Nice med lite snö faktiskt.Kom så hem med bussen och la den goa glada kroppen på nussekudden.

Vaknade lite lätt ......somnolent av även denna lördag/söndagnatt...kräkljud....Hmmmm som blixten upp och då är det lilla Drutten som kräks ljudligt på hallgolvet.MAN FÅR TACKA slippa byta hel säng Drutten.Puss på nosen liksom.Ynklig var han lilla gubben.Flisan lika blixten hon kommer upp.Mamma Drutten kräks...jo säger jag som torkar för fullt.Hon som inte ens vaknade när hon själv kräktes en hel säng full....
Mamma kan hundar få magsjuka?....Ehhhh "jo" svarar jag och säger march i säng igen.Hmmm folk pratar om fyllelucia för sina barn ..här har men hund som spyr mitt i natten tänkte jag.Sladdbarnsdogen.Han har idag endast fått Fil att spisa.Så sur när jag kom hem att han inte ens kom fram och hälsade utan vände halvägs och började demonstrativt leka med husse.

Vaknar Luciamorgonen så rätt sent.kl 11 behagar ögonen vilja öppna sig.Således frulle vid lunch.
Sedan dags lussa lite då...vi ser ut som vi gått upp klockan 06 allihop men okej vi säger väl det då....Fina som snus och den ena bilden ...hmmmm än den andra.
Men sån nostalgi få leta fram sitt linne och uppleva känslan av Lucia -89.Det var tider det.Att bli vald till Lucia på sitt gymnasium var så skoj.Minns klassfesten jag ordnade hemma hos mig då.Bodde ju själv tidigt och kunde ha tjejmys redan på den tiden vilket uppskattades.

Just idag görtrött med håret på svaj och Flisan lika mör hon så gjorde vi allt bara för konsten och vår Bingo Rimer förlåt Herr Mupp som höll i kameran.


Klicka..näääääe inge bra säger han...


Klick....njaaaeee kanske säger Herr Blind....


DEN blev bra ...men va böjt du står Åsa...Orka sa Drutten och vill ner...

Så styrdes det mot jobbet.Hade med mig påse med linne och krona.Ifall inge barntåg skulle dyka upp.
Inge barntåg hade synts till så efter jag läst in mig bara svida om och så ett samtal att en anhörig hade börjat lussa och ville ha lite sånghjälp.
Häpp så skred jag iväg och sjöng för kung och fosterland.Vi fick MVG och så gick vi två vändor och sjöng.

Så skoj för de uppskattade det väldigt.En särkild boende sa " Ni var bättre än barnen".Då log jag och tackade så mycket för komplimangen.Barnen kom nämligen senare till gudstjänsten.Så goa och söta så man kan äta dom.

Således blev jobbkvällen mysig och måste säga att denna helgen varit en av de bästa på många år.Man får tacka.(en parentes att lördagen fram till 14 bestod av migrän för mig)

Fick så gott samtal från min pappa som nu städat klart det sista hos mamma .Bara åka och tömma ättika med gurka skålarna imorgon så kan besiktningen ske tisdag.Så skönt samtidigt så vemodigt.
Tänk mamma .Idag hade jag svängt om dig innan jobbet och överraskat som Lucia.Så glad du hade blivit och förvånad.Känner att du är med ändå.Du omsluter hela mig med all kärlek.Så är känslan.All kärlek du utsöndrat hela mitt snart 40 åriga livet den lever kvar och sinar aldrig ur hjärtat.Det är det fina med minnen och just kärleken.
Men åhh vad sorgen är tung att bära medans livet rullar på som om ingenting hänt.Små små ting hjälper så mycket.Igår hade jag halsbandet du fick av mig från Italien.Att smörja sig med din hudkräm vid sängång betyder mycket.Vinterjackan som värmer extra.Många saker som betyder så oerhört mycket just nu.Men just köpslåendet att jag bara vill vrida tiden tillbaka och ha allt som det var det smärtar och plågar varje minut.Du fattas mig älskade mamma så ofantligt.


Ska som avslut skriva av ett papper med så fina ord på som ditt barnbarn vår lilla flicka hade skrivit då jag kom hem i lördags efter jobbet.Här mamma .Jag har skrivit en dikt .Vet du jag har skrivit den ALLDELES ALLDELES SJÄLV.INGEN HAR HJÄLPT MIG.Okej säger jag och läser dessa rader:

Tack för att du lever
Tack för att du finns
Tack för att du har en mamma och en liten prins
och några släktingar som redan finns
och några syskon som vill ha dig kvar
och några djur som vill ha en filur
och många som vi vill gratta att du lever
Det är många som vill gråta för att du inte finns
och man får glädja sig för att man finns.

Behöver inte säga att denna dikt var tårframkallande.Familjens 8 åriga lilla:

Photobucket


Nu stundar en mastig måndag med mycket i agendan.Skönt man är två det underlättar.Föresten är vi 3 för min elev går med också.Får bli som det blir.

Mvh :


Photobucket13 December 2009  | Länk | Dagbok
Fredag med LuciatouchFörsökte sova min skönhetsömn men imorse var hela Fam Mupp upp extra early.Konstigt klädd i nattlinne gick Felicia till skolan.Matte och husse höjde sina stämmor då ett litet lätt stånd ...jag menar missförstånd gjort att husse dukat fram frukost på bordet i stället för som nu 2 år i rad packat den i en korg.


Gaaahhh att de orkar tänkte jag och fick så äntligen somna om på soffryggen...eller var jag nu var när de gick iväg till slut yrvakna och tröttare än tröttast.Fatta hur man kan ha ork ställa sig och locka liten 8 åring med locktång kl 06.Matte som knappt har orka klä på sig den tiden.


Men så fin hon blev den lilla Kickan.Hon strålade som den stjärna klar de sköng om.

Photobucket

Så fantastiskt Luciatåg .Proffsigt och stämningsfullt precis som man drömmer om.Fröken lägger ner mycket tid på musiken.Det tycker vi är bra .De lär sig lästräna på sångtexterna och de lär sig sjunga.ALLA SJÖNG och så många ljusa stämmor på en gång det är magiskt.Som rektorn sa.Detta kan man leva länge av.


Måste jämföras som ett megatuggben i hundens värld.Som en lyckad grytjakt kort sagt något magiskt.


Ja sedan gick de och åt sin frukost i klassrummet.Husse åkte buss till jobbet.Matte gick hem och ut med mig .Ringde några samtal sen gick hon raka vägen opp.Ställde klockan på 13 och Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzomnade om som en slagen hjälte.Jag inte sen följa efter och nanna husses kudde.

Matte styrde iväg till jobbet kl 13.15 och hade samtal i bilen som förvånade henne och gjorde henne fundersam.Mycket fundersam.Men men ärligt i nuläget förvånar ingenting längre.Nix nada.Inte mycket heller som tas som problem .Stark är ordet.En styrka som är som stål.

Jobbkvällen en bra sådan i mattes mått mätt trots jag inte där:)
På ett ställe bjöd de de boende på snacks och cider och fixade ett pepparkakshus.Gemytligt och de äldre såg ut att trivas.På några ställen såg man På spåret .
Idolkväll kan man annars ju kalla fredagen .Mycket ord och väsen för att se Eric vinna.Den som sjunger vinnarlåten bäst vinner och det gjorde han.Lätt.

Hemkommen så hade husse lagat så god mat efter nytt recept.Smakade prima ...jag fick smaka liten bit av henne .Det hör till ovanligheterna.Tror alla extra snälla mot en sörjande hund.
Matte så frusen hela eftermiddagen .Huttrat och haft gåshud.Hon lindade in sig i filtar och åt en stor påse godis efter maten.Allt efter 22.Men sånt är livet när man jobbar i vården.Sent får mat ibland intas.

Nu sängdags för det är ju jobbhelg och upp i ottan igen.

Idag hälsar matte hade hon extremt behov av att få ringa mamma och berätta en hel del ting.Akutbehov.Lite tömde hon till bonusfar men inte samma sak.Inte samma svar.Det där mor-dotter samtalen bara mor-dotter kan ha.Som hon saknar det.Hjärtat värker linement efter dig vill hon hälsa.Det känns som det fryst till is och ändå slår det fastare än någonsin.Godnattkramen till Felicia var värd massor ikväll.Längtar efter Fredde gör hon också nu när det gått lite längre än vanligt dessutom.Ett modershjärta slutar aldrig klappa för barnen.Att vara mamma och förlorat sin egen det är en kombination som skapar extra starka känslor och rädsla något ska hända dem.Som matte beskrev det idag.Jag sörjer inte utåt längre utan sorgen går inåt och är groende på djupet i nuläget.Förnuftig sorg ,förståndig fast kroppen inombords bara vill skrika rakt ut.Lämna mig i fred.
Ta mig långt härifrån.Jag säger upp mig från sorgearbetet pronto.Vill inte .Låt allt detta bara vara ett dåligt skämt.Säg att allt bara var en illusion.


Photobucket

Tack för titten önskar :


Photobucket
11 December 2009  | Länk | Dagbok
Dirty Drutten coachat dem till ammoniakberoende på Nobeldagen
Trodde matte skojade då hon den sk lediga dagen drog mig från soffryggen.Jag alltid redo som en scout.Bara jag får sträcka mig milslång och gäspa stort .

Vi begav oss och släppte av husse hos den långa kön arbetssökande.
Matte hade min extra matte med sig och vi begav oss till mommos hus.Jag blir alltid lika glad utanför och numera lika sorgsen varje gång jag kommer in och det ekar tomt .


De skulle visst göra konstiga saker mest hela dagen visade det sig.Hur konstigt som helst att tvätta bort alla mina fina nosavtryck från spanarrutan.
Dessutom hur konstigt möblerat som helst för jag hade ingenstans att ta vägen .Men men jag tänkte jag ska kolla att städningen blir rätt uförd under dagen.Matte fattade ingenting för jag var henne hack i häl vart hon än gick.Som en svans på riktigt.Kontrollant kanske.

Luktade så skumt allting.Fönstren tog tid .Mycket jobb få den skinande blanka.Sedan startade de en turne av inköp.Det skulle hittas ättika ,gurka ,ammoniak samt gravljus...Hmmm det köpes INTE i samma butik märkte de.
Netto där fixade de ättikan och gurkan som skulle stå i skålar och suga åt sig lukt .
En vepa till Beijer Byggmaterial och go vän för råd och rön.Slutade i färgaffär och ut kom de med 1 liter ammoniak till att späda.

För er som inte vet det så är det OUTSTANDNING till att tvätta ALLT med.Särskilt om någon är rökare och tycker om röka både inom och utomhus.Milöovänlig smuts försvinner bäst med miljovänlig rengöring*sorry*Men städa med Ammoniak luktar tycker jag som Drutthund kattkiss. Så om matte trodde jag följde henne hela dagen.Jag försökte bara ta reda på VAR FANKEN KATTEN HÖLL HUS.Jag kikade ner i hinken flera gånger och men nope bara gult kissevatten.Matte tyckte jag var helskum precis på bilderna stod som en hundstaty tills hon var klar flytta sig en halvtimme senare.Matte fick ju ofta ta upp mobilen i sina gula vantar..då passade hon på knäppa mig i mina statyposer.Så skjutsades bonusmatte upp till jobbet och släpptes av ...inte jag suck.
Jag fick vänta i bilen medans matte envisades med att göra Vilbergens Centrum rikare.Hon hävdar att Nozoil är livet för hennes nos .Gaaah.Skrattar mig hårig.Olja i näsan.Förstår hon inte kan känna lukter som jag.

Så styrde vi till en konstig plats.Jag fick pinka 3 drillar sen kom värsta snygga området med häckar och hundratals stenar kunna få revirmärka men NOPE hon bar mig som en säck potatis under armen liksom.
Så ställde hon ner mig och väl där tog jag och märkte häcken med lite Druttkiss.Matte hade fullt upp tända ljus bland alla blomster.Jag kikade mest bort i fjärran.

Stenen var borta.Matte berättade att de ska skriva mommos namn på den och det känns Tryggt veta.

När vi gjort vårt dagsmission utomhus så styrde vi tebaks till de konstiga luktbortagandet igen.För vad höll hon på med egentligen.I duschen brukade mommo duscha....i toaletten nr 1 & 2.....Näe matte DU betedde dig hel skumt där du bokstavligen klättrade på väggarna eller kröp på golvet i puss höjd.


Radion hade ju återuppstått när de hittade sladden så musik kunde roa henne lite och göra mig tondöv.En tuggfläta gnaga på gjorde mig rätt lugn en stund tills jag förstod att nu hade hon bytt rum och syssla ....igen.Torrfoder hade hon inhandlat och det var ju gott äta ur en rosa bajspåse??!! och dricka vatten ur begagnad kaffeburk...Ja ja ja ja.Man tager vad man haver heter det ju.

Så gick timmarna och jag tyckte de kröp fram.Timmarna alltså, för matte var effektiv te gno.
Så kom en ängel in genom dörren.Hon hade mat med sig .Matte och hon åt gott på de enda stolarna som var kvar som tur var.Jag satt och grät för jag fick inget smaka.
Så kom ängel nr 2 in genom dörren och hon hade gladaste humöret och goa energin.De satte alla 3 igång med att klättra i köket överallt.Skura och feja och tjattrade mig till en hörapparat.Skrattade gott.Pratade bekymmer.Skvallrade.Skurade och pratade skit.Knöt band.Delade barndom.Kort sagt de hade värsta terapistunden såsom bara tikar kan .Matte tyckte de gjorde stort offer som trötta efter arbetsdag tog sin lilla fritid och la den på ett hem de aldrig bevistat.En riktig kärlekshandling var det och så otroligt behövlig.

Att vistas i hemmet har varit en pärs både i söndags och denna torsdag.En torsdag som precis för 3 veckor sedan innehöll chock och förtvivlan.Matte hade minnesbilder hela tiden inne i sovrummet.Som en film som spelades upp.Som en dröm.Men att städa detta har varit värdefullt och det ger mycket i ångestlindring på sikt.Att få städa ut och rensa ut samtidigt som kärlek strömmar in och hjälper till.

När husse kom för att åka returpunkten med x antal säckar och slängkartonger då kände inte hans känsliga näsa att någon rökt någongång.DET var bästa betyget.Morfar kom också och hämtade sina minnen och han kände inte heller det på samma sätt längre.
Min Urfar kom för han skulle få marmorsoffbordet.Han som storrökare kände förstås inget ...för han har ju inget luktsinne hahhahaaha.Flödet på Såpill strömmande .

När så vi varit där i näranpå 12 timmar så stängdes och låstes det igen för denna gång.Nu får nästa man till rakning ta vid det som återstår av tvättstugan och golven,taken osv.

Jag var redan hemmavid med husse och Flisan.
Matte styrde till cheesburgarna och Sunday Chokladavslut och ännu mera tjatter och goa skrattårar.Storebror var på något lustigt sätt involverad via sms.
På byrån låg ett kuvert med så fint textning.I kuvertet ett ljuvligt nallekort med texten En stor kram ...inuti stod det ...till en kär vän.Ville bara att du ska veta att jag tänker på dig....Så lägligt skickat.Precis en sån postkram som satt rakt i hjärtat och en oväntad avsändare.Det gjorde det ändå mer värdefullt.

Sedan så såg husse och matte på inspelat Desperate Houswife och chillade ner lite.Jag tog hand om tuggknutan så nu har jag STOMATOL leende.

Det sägs att detta varit Nobeldag idag med Nobellmiddag...Får väl säga att vi spisat ättiksgurka och skålat i Ammoniak då.På söndag är det Luciadagen .Det firas för skolbarnen redan imorgon.
Matte och husse ska packa fikakorg och vara i kyrkan redan kl 6.45.Flisan ska sen äntligen så sjunga ut sin sånger hon övat på länge länge så vackert.

Själv tar jag mig veckans första sovmorgon o slipper se eller känna lukten av den kemiska formel som färdat dig ner hit....HH N...!!!!


Photobucket

Tack för tasset.Alltid lika skoj se just DIG här!!!!

10 December 2009  | Länk | Dagbok
Alltid redo.....


Hellu doglovers.


Ja idag onsdag har jag varit redo för allt vad som bjudits på mattes jobb.Torrfodret glömde hon så jag hade turen få en pannbiff och sås och potatis.Grönsakerna kunde jag fint gallra mellan tänderna.

Fick gå ut en runda vid lunch efter ronden gått.Jag Dr Drutt och Doktor 0 vi kompar varandra och helar patienterna fin fint.Matte ett jobbigt bihang.
Hon lite lätt stressad över endast ha en timma ronda så många som krävde minst 2 timmar.Men doktorn hade bot.Hon sparade sitt jobb till efteråt.Nu vill jag stava till ett svårt ord och det är jentilt...eller gentilt,,,chantilt...gaaaah skiter i det ni fattar va???

Sen lunch pga att långpass och jag fick då ytterligare en runda.Skönt få tömma sig liksom.Matte och jag hamnade som brukligt 10 min sen i en soffa och tänka sig vi hinner somna OCH VAKNA i dödsrycksögonblicket.Som man säger i Danmark.Ver gang!!!

Sen fortsatte dagen med lite fler vaccinationer av gamla flunsavaccinet .Åtgärda ronden.Lite samtal .En del normala andra kort sagt onormala.Jeezzes sa matte .
Måste vara jobbigt leva där inte alla indianer är i kanoten liksom.

Vår tackannons till alla var i tidningen idag.Så äkta och så fin.Vartenda ord sant.

Kl 16.32 pip stämplade vi ut i mörkret och grådasket.Styrde för hämta husse.Husse OCH matte båda glömt sin mobbar hemma så lite svårt nå dem idag.
Matte rådde bot genom haffa en jobbkompis till husse och få henne ringa in i pentagon för att få ut han.
Klockan tickade och matte med den.Precis så hon skulle få höra EMD nya jullåt då började radion fu...förlåt bråka.Såna små detaljer som kunde störa stämningen.Lyssna texten....

Sån där skönt hjärntvätt från huset lämnar spår några timmar innan det gått vaska bort.
Matte såg till slut ljuset i tunneln .....de hann hem.Stassa om ljuset och så iväg...väntade in något så vackert komma.Så högtidligt.
Vår ljusstråle i mörkret.

Nu var det första scoutavslutningen så fint med prästen som läste vackra ord om TILLSAMMANS och att bli lugn av att tända ljus .Barnen som fick orden VAR REDO coh så svarade med fingrarna ihop vid tinningen ALLTID REDO för att så få sina första märken att sy fast på sina skjortor.


Suddig men perfekt för nätet...tågande in till härlig musik i kyrkan alla i sina nya scoutskjortor.


På fredag morgon kommer kyrkan vara
VIT av små änglar.Då är det lucia .Underbart.Hmmmm fanken att inte hundar får vara med *tycka*Ska skälla hysteriskt när jag får vara allena hemma .Ett löfte.

Det blev fika och lotteri efteråt för allihop .Vi satt så fint med våra vänner.Jag har ett hopp om få föra ihop dessa vänpar för jag vet alla vi funkar ihop och så sker det som genom önsketänk.Nu har vi datum bestämd för lite lilljul ihop .Oj vad skoj kan jag känna.Finns inget så viktigt som nu att få finna stunder av gemenskap och känsla av liv.Dessutom har de kissekatter som jag bara älskar.Tror den lilla kattungen minns mig sen sist .

Matte verkar ha fått den där premenstruELLA att vakna till livet .För annars kan man ju undra lite.Huggehuggorm i tungan och jag gjort allt för att akta mig ..soffryggsläge på direkten.Först kloklipp idag och sen öronrens..TÄNK NU HÖR MAN HENNE ALLDELES FÖR BRA JUE.

Nu dags nanna kudden.En bonde som söker en tik har vi sett på.Glögg i vaniljsmak avnjutits.Findus köttfärssås original spisats.Jo två sena kvällar i rad leder till burkmat.Ärligt.Matte älskar just den burken lika mycket som fiskbullar i dillsås.Imorgon är en lång dag sägs det...tyvärr måste jag vara med.Finns ingen soffa kvar.Finns inget ligga på och spana såphill.

Näe det som stundar är en röra och i den ska jag vara städcoach hela dagen.Fy fanken säger jag återigen en tung dag på schemat.Verkar som om det är en sån extrajobbig dag inbokad varje vecka framöver.Stackars matte.Att avsluta en era är bland det tuffaste en människa kan gå igenom.En era man älskat.Jag som hund sörjer också.Tror ju varje gång att mormor ska vara därinne men minns sedan att jag pussade henne adjö på den kalla kinden och handen.Mina nosavtryck mot rutan i vardagsrummet ska för alltid putsas väck .Men minnena går aldrig ta bort ur mitt minne.De goda stunderna .Go kärlek av en hundälskare som verkligen såg mig för den jag var. Hon som kunde "kia maden "som ingen annan.Hon som lät mig nosa färdigt i varje tuva allt medan rullatorn och jag var goa vänner .Hon som busade med mig så ohyggligt.Repet,dockhuvudet.Alla godisar som alltid fanns hemhandlade från affären.Goa hundgodisar som jag fick när jag var duktig.Alla köttbullar jag sökt och letat upp därinne.Alla goa sovstunder på mommos arm och i knäevecket.Alla morgnar jag fått lämnas in i mörkret och väcka henne med 1000 pussar allt medans hon skrattade.Alla Ceazarprogram vi såg och där metoderna var som hämtade från min mentalitet.Inte konstigt jag är förvillad och blir så klipp slut på mattes jobb efter lunch varje dag.Då intar jag grodställningen korridoren och INGEN kan få mig därifrån .INGEN.Görkpbbigt se om 32 stycken mommisar o moffisar 8 tim nonstop....
Mommo ja saknar dig oändligt.Vi ses i himlen.Du vet en hund lever inte så länge så det dröjer inte för länge innan vi möts igen.Njuter av din lukt här hemma.Ingen kan sniffa till sig mommolukt som jag.//Din Duttepojke.

Det bästa av allt imorgon är att hon fått en vän till förmiddagen och två som kommer efter sina jobb för att hjälpa till...som ordspråket säger idag:


"Delad glädje, dubbel glädje och delad sorg, halv sorg"

Det kommer garanterat underlätta dela detta jobbiga med några .Garanterat.

Nu sluter jag öronen och drömmer mig bort i alla Borderterriers drömmars värld.VOFF .


9 December 2009  | Länk | Dagbok
Drutten back on track....Nu dags få ta över mina betraktelser igen.Matte bloggat länge nog *tycka*
Tisdagmorgonen startade i arla stund.Jag sträckte mig 3 dm längre ,gäspade ljudligt och tassade efter henne i mörkret ner.

Fick en chans kissa en drill mot en buske sen iväg i baksätet som var fällt...hmmm tänkte jag VAR har du tänkt jag ska ligga VA? VA? VA?...lägg dig ner sa hon upprepade gånger.Sagt och gjort .Mormors gamla jacka låg därbak.Bäst bädda ordentligt sa jag och krafsade runt allt vad jag förmådde.Matte kika backspegeln och sa sluta lägg dig ner...

Vi körde motsols och hämtade arbetskamrat .En glad,pratsam sådan kl 6.30 på morgonen.Hon kan hålla matte vaken länge.

Jag fick gå runt huset och bajsa ur mig gårdagens rester vid framkomst och min nos kunde känna ÄLG doften från den älgko med kalv som legat bakom garaget dagen innan.Konstig lukt.

Matte har sedan jobbat på mest hela dagen.Jag har jobbat med mitt.Jag har fått mina favoriter gå till och bli klappad och dullad med.En del tom köpt leversnittar göda mig med.Hehehe.Turligt nog hade matte lite torrt foder också .De blir lite snåla på ålderns höst och glufsar i sig alla sina portioner själva....

Idag var det citronfisk så njaaae ...jo förresten hade de frågat hade jag ivrigt ätit och slickat tallrikar.Men så många jag glatt idag konstaterade matte.Den mest demensjuka kan plötsligt lysa upp böja sig och klappa.Tänk så mycket rörelse jag åsamkar och så många samtalsämnen där jag lugnt lägger mig vid deras fötter och blir kvar.Den arge blir lugn den tyste börjar prata.Kort sagt en vårdarhund i sitt esse.

Matte gick runt med vaccin igeeeeeeen.Nu Influensa B spruta och alla var så duktiga och sa knappt aj.
Då det var dags sluta för dagen dåååååå blir hon tvungen ringa doktor och co.Men hon och kollega han iväg en kvart försenade .Det var bråttom då de skulle iväg till Nyköping för myskväll med sina kollegor där.Inbjudna med god mat.En buffe och en ännu större efterättsbuffe.Risalamalta påminde så mycket om mormor tyckte matte .Likaså en julsång som sjöngs unisont.Precis så är det .Det glimmar till under hela dagen små tankar som ingen ser eller hör.MEN så skönt få ha hemlig tänkning.

Tänkning myntade Flisan för många år sedan. Något som förundrade henne ledde till frågan.Mamma hur tänker dom ? Har de ingen tänkning...Fantastiskt bra ord *tycka*

Photobucket

En människa i sorg samtidigt som matte visade sig ha haft samma präst några dagar innan.Säger bara att hon är toppen hela hon.
Sms kom där nu urnedsättning sker ...inte ens en månad efter dödsfallet.Snabba bud.Men faktiskt känns det bra .Tror andra religioner där man begraver snabbare än oss har en fördel.Inte bara pga värmeförhållanden faktiskt.Näe tror efter detta att det är bra för sorgeprocessen än att gå och vänta .Blir till att verkligen ha en grav gå till nu när julen kommer.Något konkret få åka och besöka när allt annat är slut.Hmmm Hundar får ej vistas kyrkogård...det tänker matte "skina".Går alltid bära liten Drutt under armen så det så.Pinka gravstenens revir..vad gör det?..om 100 år.Photobucket

Om man kan säga att magen står i 4 HÖRN nu på matte så gör den det.Hade hon kunnat kräks lite så hade hon nog gjort det.
Varit smått illamående hela dagen och njae inte bättre nu.

Efter mycket mycket ca 17 mil mörkerkörning i regn(delvis som taxikurir) är matte rätt trött när hon landade här hemma kl 22....cirkus.Så sängen väntar och en ny rondag imorgon.Desperate Housewife finns fint inspelat kunna se när ögonen inte går i kors.

Själv har jag intagit soffryggen för länge sedan och sänder mina tankar hit .Smart va...nu drog jag en djup suck det betyder att jag tycker tangenterna ska sluta gå för idag.Matte hade inte klarat blogga en sekund kände hon vid hemkomst.Ville helst spy på allt:)Blir bjuda på mommos Samarin innan läggdags//Allas eder bästa Borderterrier från gränslandet-border mellan England/Skottland....fast själv tycker jag att jag härstammar från mor Stina o far Sluggo!!!//Drutten Trygghund.


Photobucket
8 December 2009  | Länk | Dagbok
En dag i taget


Precis så leves livet normalt sett ...men i Sorg lever jag livet mer bokstavligt så.
Som hoppa Jenka och när dagen är slut tackar man för de mindre ångestfyllda och ledsna dagarna.Beror nog mycket på normala nätter .Sover sammanhängande helt av mig själv sedan två nätter tillbaks.Thanks god...peppar ,peppar.Kan nog även vara så att bearbetningsfasen börjat komma efter begravning osv.Chockfas,reaktionsfas och så kommer bearbetningsfasen.Tror reaktion och bearbetning är det som man hoppar jenka mellan en lång tid.

Vaknade vid halv tio då Flisan låg och högläste för sig själv.Hennes sätt fly in och bearbeta är just nu via böcker.Måste låna lite nya för nu har hon plöjt alla Disneyböckerna.Blir inget köpa för oss då vi har Thailandspartid just nu .Men går ju önska sig av tomten säger hon.....det och nya Bindies vill hon ha samt Polly Pocket .Helst killar:) o djur....


Minns med fasa då hon tappa ut hela lådan och så försökte ta upp den TVÄTTA dem och alla klibbade ihop i handduken ....Så kan det gå när renligheten är på.

Skönt med Flisan inga stora åthävor hon önskar sig .Man blir ju mörkrädd annars vad komersen sprutar just till Jul sen sitter folk och huttrar i Januari....minns själv.
Flisan leker just nu med sin docka enormt mycket hon fick av mormor för några jular sedan.Minns det som igår.Hon grät av glädje och mamma var med och fick se det .Sista julen hon var med oss och firade.Den fick namnet Eva.Nu har Flisan lagt till Britt så dockan heter Eva efter min mormor och Britt efter hennes mormor.Hon klär denna docka i hennes egna barnkläder som hon hade som liten.Det ena gulligare än det andra.Blir så rörd .Hon kom härom morgonen och väckte mig och sa inte godmorgon eller Tjena utan DU HAR BLIVIT MORMOR ...va säger jag förskräckt...Ja här är hon ditt barnbarn.
Fick rysningar..för just så kommer det nu bli.Jag är överst och mormor är min nästa roll ...eller farmor....får man hoppas.Flisan som dagarna innan mamma dog städat bort alla dockor och ville ha dem upp på vinden....Nu bor Skrållan och Eva Britt och Amanda åter på rummet.


Gick en regnrunda i mammas nyinköpta varma regnrock.Drutt var turbuDrutt på att kissa och bajsa för att snabbt ta sig in.*ehhh tror ja de,du har ju trimmat bort allt strävt vattenavstötande så jag höll på frysa ihjäl i regnet*

Nåja Drutten en lätt överdrift.Regn och rusk och du stortrivs men du kände nog att jag ville hem illa kvickt och få lite kaffe i mig.
Gott jag gjort turbytet för Flisan hon krampade ett par gånger i magen.
Hon hade lekar med mig där jag skulle gissa konstiga siffror en och en .En åtta som skulle vara B osv.....
Det mynnade till slut ut i en mening .Inte fatta tröga jag det...DET STOD.

MAMMA DU ÄR BÄST!!!!


Som man vill krama sönder henne i det läget.Goding sa jag åt henne.Kan säga att jag älskar just 8 åringar och faktiskt 16 åringar...7 åringar och 15 åringar inte alls lika bra åldrar på barn.Så frys här liksom så är jag en nöjd mamma.

Skulle leta bild på Flisan och hittade denna jag hade med i en morsdagblogg för några år sedan...Jag 8 år med min älskade hund och stora docka i mammas trygga knä.

Tror att jag i sorgen är närmre känslor och att sinnena är klarare på något vis.Naturen uppfattas starkare.Vädret och känslor.Skarpare och mer påtagligt att glädjas över just att man faktiskt lever.Just för livet är så skört.Så fantastiskt skört från minut till minut.Tacksamheten flödar och den där tjuriga bortskämda människan i en är borta.Barnungen.

Styrde mot jobbet och började läsa in mig vilket inte var det lättaste.Vill oftast sitta själv då med stängd dörr för att fatta vad som står på de 66 boenden som ska läsas på.Särskilt efter 4 dagars frånvaro.Körde hem kollegorna:)
Följde sedan en bedömning av ssk stud jag har och så startade arbetspasset.
Tände ljus inne hos mig och det blev mysigt .Uträttade en massa.Avvikelser ett tjog och massa annat pappersjobb.
Gjorde en välgärning i dörrgluggen och efteråt fick jag så oerhört med beröm att jag blev varm.Så fint få höra där och då.Inte ofta jag suger åt mig men det gjorde jag.
Gick runt i huset och pratade med personal ,gjorde uppföljningar,såromläggning och kort sagt svarade massor i telefonen.
Vet inte varför jag egentligen tyckte det var en bra kväll.Kanske mest för hur jag tog det inte hur jag hade det .Hade kanske mentalt bestämt det skulle bli ett bra arbetspass.Kändes bara tryggt och skönt få lägga energin på det jag tycker så mycket om.Mitt jobb och de som bor och jobbar där.Sån härlig gemenskap när man känner sig som en i gänget .Vi bryr oss om varandra det betyder mycket .Kände närvaro av mamma på nåt konstigt sätt hela kvällen.Kärlek kort sagt.

Ut i regnrusket.Lite sms i bilen hem.
Vid hemkomst lyste ljus utanför dörren.Gullebubben.Sen tyst där inne för alla sov.
Drutten sov men vaknar naturligtvis som skjuten ur en raket för hälsa mig välkommen.Love him so much.
Släppte ut honom för sista kissen på baksidan av tomten.
Skriver dessa rader min bloggkvart.En bloggkvart om dagen det utgör en dag i mitt liv.Skön summering.

Många frågat säg till om du behöver hjälp med något...sista tiden...Tänk att det ska kännas så svårt be om hjälp.Inte min stil.Men nu vågat fråga ändock om städhjälp inför torsdagen.För sörja kan ingen hjälpa mig med men praktiska ting går ju hjälps åt med.Jag kommer köra på från arla morgon efter Flisans Lucia kl 6.45, till sen kväll iallafall sedan får styvfar ta över resten när min jobbhelg kommer.Brorsan påbörjat redan imorgon.Så otroligt skönt vi hjälps åt.Läser du här och vill och kan så hör av dig .

Man brukar ju vilja TACKA för stöd efter en begravning.Vet att jag ska hålla utkik imorgon efter vår annons.Allt har sin tid.Tackort likaså.Alldeles för tidigt känner jag börja skriva sådant.Nog med att få en lägenhet tömd,tom och städad.

Nu dags glutta runt i mina favvobloggar en stund.

Gonatt//Photobucket
Photobucket
7 December 2009  | Länk | Dagbok
Plötsligt händer det.....

6/12 Fam Tr....Tur!!!Om det hade varit så väl som triss i lotterivinst.
Sjukdomar rår man inte på ,inte för och är ibland svåra förhindra.....
Men herregud kan det vara någon hejd på elände ELLER ?? *Vrålar med Jena röst"


Känner mig rätt tömd på energi.Tankat så mycket jag kan både på Jet och med tjejmys.Försöker att räcka till .Försöker hålla huvvet högt.Försöker så mycket det bara går .
Lör/sön natten torkade jag och maken finfina matrester fint vomerade av liten Kicka som inte mindes ens att hon kräkts ner hela sängen och sedan hallen på övre våningen.
Kan lova att jag och maken som ej ännu lagt oss klockan 01.00 flög upp som skjutna ur en kanon då vi hörde kaskaden av hennes kräk.
Jag hade läst i en bra blogg att när barn kräks ner så bra ta en sopskyffel och sopa upp kräket.Man trär först soppåsar på skyffel o borste.Voila.

Ja Peter gjorde det.Voila så sexigt se honom sopa och sopa och sopa men bra var det och sedan krypande på golvet torka upp resten.

Själv tog jag mig an sängen och hujeda mig HA ALDRIG LEKSAKER I BACKAR under era barns sängar.Där rök nu många fina leksaker fulla i kräk då det runnit ner i lådorna.Gosehundstomte inte ens tvättbar:)

Tänkte faktiskt på mamma då jag var magsjuk och samma sak hänt i sängen.Hon var alltid så fantastisk när man var dålig.Samma sida har jag ärvt.Pysslade med lilla Kickan som satt och fräste med nästan där godis och gammal kyckling täppt till.Fixade avslagen coca cola.Varmvattenflaska till magen som krampade.Bäddade om hela hennes säng.Trixade med gammal madrass som veks dubbel.Nya lakan som mormor köpt helt i obruten förpackning fick avslutad bäddningen och så somnade hon helt utpumpad, och vi stod där i skenet av stjärnan och höll om varandra och var rörda över att något så fint låg där och tyckte så synd om henne.Först foten och kryckor,sörja och så magsjuka.Fan vilken otur rent ut sagt.

Sedan gick vi ner och :Pepprade oss.
Spritade oss.


Vi tackade för besöket av Puke Ellington och tackade för att vi har varandra i vått och torrt i kräktider och i ljusa tider.Bad en stilla bön när jag somnade att jag skulle slippa detta....Ja jag bad till han som sägs bära nu när jag inte ser några fotspår alls i sanden.....Inte ens ett enda...


Vaknade till en söndag som skulle bjuda på blåbärsoppa och Brandts skorpor på sängen till liten Kicka som blek kom in och sa TJENA!!!!!sån skön godmorgonhälsning.

Sedan fick jag ligga och läsa Dumbo som jag säkert läst 100 gånger för sonen en gång i tiden.Hon låg och läste PÅ MAGEN för det mildrade det magonda.Så låg vi och försökte mysa så gott det gick.Jag tog sats och åkte så in till stan för detta var dagen D.

Summan av denna dagen är att den var jobbigare än både begravning och kistläggning och dödsbesked på ett konstigt sätt.Samtidigt KITTADE den ihop mig och brorsan för livet känner jag.Vi har umgåtts i 8 timmar nonstop.
Tömt och sparat.Skrattat och gråtit inombords.Vi fixade det ihop med styvfar som åkte efter ett par timmar.Vadå kan man undra.Jo gå igenom ett helt liv i TING.
ETT HELT HEM RYMMER MYCKET .Lukter ,känslor och så mycket med affektivt värde INGEN annan kan känna eller förstå mer än jag och bro.Sis & Bro .


På topp!!!?


Många kartonger blev det.Många sopsäckar.Många affektiva kartonger där jag och broder var så eniga.Faktiskt som gå igenom hela sin barndom på 8 timmar.Men samtidigt så surrealistiskt.För bara 4 v sedan var jag där och hon satt där i soffan som nu är borta.För bara 18 dgr sedan hade jag hennes stämma i telefonen.Sjuk i flunsa i diarre ,men inte hade jag kunnat drömma om utgången?


När vi avslutat genom äta gott och sitta och prata så fick vi rycket och dammsög av och torkade av inför spekulanter på tisdag.Ingen ork alls kvar men vi gjorde det ändå.
Dröjer inte länge förräns det måste vara kliniskt rent dessutom så bråda dagar och jag undrar HUR tiden ska räcka.Men vet många vänner som erbjudit sin städhjälp och det känns tryggt.Styvfar tar sin del när jag går mot en jobbehelg.
Kort sagt förberedelser för JUL 2009 går annorlunda tecken .

Väl hemkommen en liten tös som villa äta mamma.Ville ha mammatid.Sonen fått åkte sin pappa IGEN.Smittrisk så hög och skönt om han klarar sig.Han var ju hos kompis dyget före.
Började så själv en massa ting för jag kände jag behövde det.Orkar inte ha tusen prylar ta hand om utan måste få ta det pö om pö.Något så "viktigt! som vykort vi sänt till henne gick igenom.Måste säga att jag ,brorsan och styvför verkligen öste över fina kort och tänkvärda rader.Hon gjorde ju likaså tillbaks.

Så det styrde jag och Kickan med.Sorterade och pratade.Hon kramp i magen men som jag rätt tålig.Så fick vi hemlagat potatismos av maken med fisk i ugnen och kvällen började gå mot slut.

Insåg att jag inte kan skicka henne till skolan med så liten tid få bli bra även om hon vill själv .Plikten före allt .Fan båda mina barn kopior av mig.Men smitta andra familjer lagomt till Lucia ...NOPE.

Sen är jag då så pliktrogen själv att jag inte vill sätta jobbet på pottkanten.Är ju min tur vaba då Peter och jag växlar dagarna alltid.Nu styrt till via min ängel till kollega ett turbyte så blir det inget VAB om hon inte är sämre imorgon förstås.
Det jobbiga är jag nu då få plocka bort ting jag tänkt göra imorgon kväll och hela dagen blir intensiv från början till slut känner jag.Mamma,mamma,mamma 8-14
SSK ÅSA SSK ÅSA SSK ÅSA resten...Men men sånt är livet och ja du mamma .Jag ska sluta stressa om livet vill sluta stressa mig ...Lovar.

Dina små ting påminner i hela huset.Drutten sniffar som bara den och jag ler.Han känner ju allt med nosen.

Vi pratade igår om just bloggar och om att lämna ut sig .Människor som undrar över tjusningen med blogg /dagbok.Om det är en sorts terapi för de som bloggar.
Absolut svarade jag.Men det är milskillnad på vara personlig och på att vara privat.
Denna dagbok i en privat tappning hade sett helt annorlunda ut .

Ska nu stryka klart alla 10 våder gardiner jag haft som mission ikväll och de ska småsmåningom upp i de lördagsnytvättade fönstren..Jo lite "nytta" gör jag rent husligt.Med betoning på lite just nu.Julafton kommer sannolikt inträffa den 24 december i år också vare sig jag vill eller inte.

Gonatt nu .......dags för något som doftar lavendel och som är oerhört skönt.Sug på den ni.//Drutten & JenaPhotobucket
6 December 2009  | Länk | Dagbok
4/12-2009 15 DAGAR SENARE....I LJUST MINNE BEVARADBegravningsdagen 4/12-09 började ikring kl 05.00 .Ingen ide ligga kvar i sängen utan jag gick ner och hade morgontimmar allena i djuptänkning.Som en förberedelse till ett maratonlopp där allt var tvunget gås igenom punkt för punkt.

Hade satt mig för en sak.Att barnen inte skulle ta skada av begravningen utan få se en ljus ,varm stund ikring mormors /farmors kista .Att stunden innan skulle vara avslappnad och att Felicia skulle få en stund gå runt och känna in allting.Hon gick runt kistan och kikade på spaden och jorden .Rörde lite runt och frågade sen vad ska man ha det här till.En sandlåda bland alla blommor?
Förklarade att det där vi pratat om av jord är du kommen och av jord ska du åter bli...Okej sa hon och gick vidare.Ställde sig så för att öva sin sång hon ville så gärna framföra ."om jag orkar" sa hon.Om du och jag mamma orkar.Precis sa jag.Ingen som vet att vi ska upp och sjunga utan det får bli om vi orkar och så kramade vi varandras händer.Ingen verkade ta notis om henne och mig där vi stod och sjöng till Sonja Aldens till en Ängel .Alla hade nog prata och ta emot och hälsa.

Så kom det till punkten då dörrarna slog igen i det gudomligt fina Matteuskapellet.
Anthem spelades och så var stunden direkt efterpå vår.Flisan kikade på mig som redan börjat hulka tyst ..och sa Orkar du?Lilla gumman tänkte jag .Orkar du 8 år orkar jag 39 år.Allt för mormor 69 år som nu skulle få sjungas adjö.Ord i den texten som var så exakta i budskap.

"Jag lever och du lever inom mig ,Jag ser dig när jag blundar.Jag ber dig vill du vaka över mig och välsigna varje steg jag tar."

Att se frun från affären sitta ensam.Se arbetskamraten jag inte sett på så länge,min faster och min älskade kusin,min bonuspappa och min andra faster och bonuskusiner ,att se Druttens uppfödare och syster o vår vän.Min fd svägerska och hennes mamma.Min Sis som hade sin mamma med sig ,Min goa Anna som följt mig så nära denna sorgetid,Freddes pappa .Brorsan o grabbarna.Min älskade och våra barn mfl .Ja se så många jag inte trott skulle vara där vara just på plats .Kunde inte kännas bättre.Hedransvärt.
Prästen Lille-mor som verkligen lagt sin själ i vår familj stå där så fin och förbereda sig för sin uppgift det bara fyllde mig med sån värme.Så totalt.Även en styrka och ett lugn jag inte trodde jag besatt.Kände sån närvaro från början till slut.Söp in varje sekund.Ville inte ha en begravning till i töcken som man inte mindes ett ord av.Alla sinnen rena och närvarande.

Floristen på världens bästa Fonus som ordnat allt så otroligt fint. Bättre ,ja kort sagt ALLT stämde så perfekt att känslan av KÄRLEK bara strömmade omkring i rummet.Acceptans att nu måste vi lämna mamma i Guds händer och gå vidare framåt.

Dikten om Gud och fotspår som jag delat ut genom livet frikostigt den fick jag klistra på datorn häromdagen på jobbet.
DEN läste prästen !!!och jag fick gåshud.För inte visste hon att den är min favorit?

"FOTSPÅR I SANDEN
En natt hade en man en dröm. Han drömde att
han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans
liv fram. Han märkte att vid varje period i
livet fanns spår i sanden av två par fötter:
det ena spåret var hans, det andra var Guds.


När den sista delen av hans liv framträdde,
såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då
såg han att många gånger under sin levnads
vandring fanns det bara ett par fotspår. Han
märkte också att detta inträffade under hans
mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.


Detta bekymrade honom verkligen och han
frågade Gud om detta. "Herre, Du sa den
gången jag bestämde mig för att följa Dig,
att Du aldrig skulle överge mig utan gå
vid min sida hela vägen. Men jag har märkt
att under de allra svåraste tiderna i mitt
liv har det funnits bara ett par fotspår.
Jag kan inte förstå, att Du lämnade mig
när jag behövde Dig mest."


HERREN svarade: "Mitt kära barn, jag älskar
dig och skulle aldrig lämna dig under tider
av prövningar och lidande. När du såg bara
ett par fotspår - då bar jag dig"
Orden som beskrevs om mamma likt en väv där vissa guld och silvertrådar vävdes inte var så otroligt vackert och allt så sant .Undrar var hon fått sin research....
Att sammanfatta en människas liv på 5 minuter...det kan knappast ha kunnat blivit 3 cm väv .Men just denna vävbit var så sammansatt och komplett.Tack Lille-mor.
Tårarna kom och gick .Mot slutet mer ju mer man slappnade av .Men är det något som är okej i sådana här sammanhang så är det att lätta på ledsamheten .
Sonens stora hand i min och lillans i den andra som en kedja gjorde allt så enkelt.

Kunde höra mammas rösta "Ta hand om barnen Åsa".Ta hand om Peter.Men glöm inte ta hand om dig själv först och främst..

Psalmerna Blott en dag och Härlig är jorden sjöngs så fantastiskt av alla .Sån skönsång.Aldrig har Herrens bön känts så rätt att bara få ur sig och läsa utantill.Fader vår som är i himmelen...tycker bäst om gamla versionen.

När vi skulle få resa oss och ta vårt farväl så spelades som defileringsmusik Alf Robertssons Ljus och värme.Även där är texten så oehört rätt gå runt och få säga adjö med sin handbukett till.Den hade jag valt med omsorg.Mamma gillade Vikingarna och Alf bla.Hon hade radion på dygnets alla timmars så hon var som jag en allätare.Men om hon fick välja så var det Alf och Christer.
Druttengosedjuret hade egen ros och sattes fint på kistan..men den fick inte följa med sa Felicia...Näe inte om han ska kremeras och brinna opp.Då vill jag ha han tebaks.Felicia viskade...måste man säga nåt..med smått panik i rösten.Näe sa jag man visar något som sista farväl som ingen behöver höra...Okej sa hon.

Märkligt där och då blir ALLA ORD FEL OCH FÖR SMÅ OCH FÖR NÅGRA.Det är min feeling.

Bror orkade sjunga en så fin version av Knocking on heavens door med sin vän på gitarr.Den svenska egenkomponerade delen sa allt kände jag och då började tårarna igen rinna som ur öppna kranar...

Som sig bör en äkta Tryggkvinna så fotade jag förstås allt jag kunde före.Filmade med kameran gjorde maken när jag och Flisan sjöng..(vi blev lite liggande i bild )men så är det sätta kameran i sin...Herr Otekniske.Bara hålla datorn upp o ner så går det.Filmade broder.
För mig handlar fotona just nu att bevara minnen.Har knappast något minne av några begravningar mer än mormors där vi bilder togs.Så bilderna finns för minnet men även för att det är jag .Kamera=jag.Måtte jag en vacker dag få råd köpa min drömkamera.

Nog om det.

Vackra blev dem och så oerhört vacker begravning som det blev det har jag aldrig varit på känner jag .Måste varit för det var bland det dyrbaraste jag varit med och ordnat begravning till.Delaktigheten gör att känslan av förståelse för att allt detta är sant sker.Inte en ond dröm som jag sagt länge.Näe mamma du dog verkligen hastigt .Du är nu begraven det finns det bevis på.Jag har sett dig ,klätt dig.Skickat med det du behöver på din färd.Pussat dig och kramat dig och sagt adjö både in real life och som död två gånger.Har för många minnesbilder som far i huvvet just nu men så småningom blir de nog enade.Rösten den är lika skarp som en knivsegg.Lyssar till dig inåt.

Idag är var det adjö på så konkret och vackert sätt.Värdigt.Har tänkning för ett beslut men sen när jag tänker vidare på det så var det rätt.Att "häda" som det blev är så fult.Tror faktiskt av vi människor inte alltid tar rätt beslut.Men jag anser att bryr man sig inte om sitt kött och blod medans tid är i stora och små människor då kan man inte komma och komma när det är för sent.Att visa normalitet ikring en begravning det är viktigt.Det kan vara att att inte visa något alls i handling för min del.Att fortsätta sin normala tystnad och ickevara.

Om jag är långsint?

Det är jag .Det står jag för.Har alltid sagt du är min "vän" tills du bevisar motsatsen.Då kan jag vända ryggen åt en livstid om det är så.Ibland är köttet blodigt.Så är det bara och så får det förbli.Jag aggerar inte alls som min far.Min himmelske far.
Vi gör val som människor.Valen kan få konsekvenser.Valet som hade tagits igår för att kväva sitt eget samvete? det fick stå ...utanför i kylan.Blommor ska ges utav kärlek inte av känslokyla o traditionstänk där ickemoral finns.
Jag aldrig haft problem älska och bry mig om båda mina föräldrar genom livet .Samtidigt.Men det kan inte sändas åter till någon av dem.Det går i arv.Tänker bryta den trenden och fortsätta min väg som jag valt.Önskar aldrig någon något ont.Önskar bara frid och frihet utan bedömning för något annat än den jag är .Har inget behov av bekräftelse eller upprättelse.Har bara behov gå vidare och ta hand om mitt kött och blod efter bästa förmåga.Spelar ingen roll om möten uppstår.På öppen gata eller slutna rum.Jag är i de läget genomskinlig numera är min hälsning.Har en märklig visdom att just den hälsningen når fram.Efter att Time to say goodbye spelats av F Sartori så kändes det stundtals svårt hålla ihop men när den var över och alla reste sig så fanns leenden igen.
Tänk mamma .Jag har både skratta och varit leende idag.Tänk att sorgen har alla känsloyttringar.Tänk att ögon kan skratta o le fast sorgen är bottenlös.Märkligt men fakta.

Vi gick mot restaurangen och fick så skjuts av Druttens urfödare.
Så märkligt.Men julbord på jobbet vi haft som varit allra bäst har just varit nere i Källaren på Knäppingens restaurang.Just där var vår bjudning på mat efteråt.

Så många kramar och så vi fotade även hela klanen.Freddes pappa ,min Peter,min styvpappa och Fredde satt vid ett bord.Jag och Flisan med kusin och faster.Alla delade in sig slumpmässigt.

Brorsan läste upp telegram från mammas ungdomsvän.De kom in på att mamma gillade att dansa...
Några minuter senare då Flisan konstaterat att hon var lik mormor för de gillade båda pizzakanter och lite bränt kött...så gör hon något helt underbart.

Hon tar av sig sin bolero och inser att hennes fina klänning ställer sig om hon snurrar.Hon tar ett danssteg och snurrar runt .Jag lyckas fånga ögonblicket och ser så i bakgrunden vid intankning att ......Någon ser leende på.....sin älskade lilla Kicka dansar som en docka.Kolla bildspelt kolla hennes ögon de lyser .

Satt och funderade på hur många bilder på kistor jag sett i mitt liv som andra visat ...hmmm...fåtal.Men tänk så stolt man är över sin älskades utsmyckning och så vackert det är.En del av livet.Blommor vid bröllop ,student osv är ju lika mycket värda när de sitter i ett begravningsarrangemang.
Döden går inte ta på än mindre fota.Döden är sekunder som sakta dör.Men minnet och hyllningen av den som levat av dem som lever de kan aldrig vara fel...

Du fattas oss mamma/mormor/svärmor/Duttes kärlek

Vi for efteråt bort genom stan till graven där mamma ska ligga vid mormor.Där låg redan blomsterhavet och väntade.Fint få se den så oerhört vacker.De blommande julkaktusarna som de heter i december såg man sticka upp i all sin prakt ur brorsans och vår kistdekoration.Såna stora rosor har aldrig sett.Fredde undrade om de var riktiga.
Hade lust ta en megafon och skrika uppåt att hörru mormor .Ta hand om mamma nu...och till mamma .....ta hand om mormor så ses vi en vacker dag igen.Efter det gjorde vi en snabb repa i fredagslivet.En fotölj till sonen åktes och köptes snabbt.Ville INTE gå på JYSK begravningsklädd.
For så hem och kvällen blev riktigt så fredagsmysig som mamma lärt mig få den till.Vi hade alltid godis,chips dip osv och revbenspjäll osv på just fredagarna.
Flisan något övertrött och helt förståerligt.Godis från Candyland åts tills blodsockerkicken gick ner i skoskaftet och förbyttes till trötthet.Tack goa M o F för ni tog oss med till sötmans Mecka.Idol sövde mig.Eric är ju den "klara "vinnaren..för folket...eller?Min favorit Mariette redan lämnat.


Nu stundar en lördag i rekreation och återhämtning.En söndag där allvaret startar igen med en lägenhet som måste börja tömmas.Behöver inte säga att det tar emot lika mycket som en betongsugga.Längtar mig bort .Längtar till få sörja utan aktiva handlingar.

Vet du förstår mamma.Du hade avskytt det lika mycket som jag.Tror du kanske också sagt ordet KASTA om allt .Jag är ju då SPARA och det blir extra jobbigt i denna process.

Ska nu krypa ner och ta mina hjärtiga duntofflor Flisan och jag fick varsina idag med mig .Fryser jämt om fossingarna.Kalla fötter och varmt hjärta ....

Gonatt.Tack för en dag jag bävat för som bara lämnar underbara minnen kvar.Ska suga på den känslan.I sorgedagar svänger just känslorna dag för dag.//DruttenoJena...nu dags för Drutt snart ta över tangenterna.Han slö och trött men vid gott mod.Photobucket

Märkligt ordspråk tyckte jag första gången jag läste det...men åh så sant det är.Känner mig dock något ostadig och som om någon tagit bort mina styltor.
5 December 2009  | Länk | Dagbok
Dagen före .....


Torsdagen började runt 5.00.Så tacksam fått sova hel sömn ändå från ca 21.00.

Låg och grubblade i en timme sedan kom sömntåget en stund till och tog mig in i drömmarnas konstiga land.Vaknade med ett ryck kl 10.00 .Såg min älskade ligga bredvid sovandes .Det tillhör ovanligheterna men sömntabletten funkar även på honom *inse*

Hade dragit ur telefonjacket och möttes direkt då mobilen sattes på av RING SKITVIKTIGT.....i min värld var det okej en smärre förändring och inget stressa upp sig för.Det visar sig att så många VILL komma och hedra mammas begravning så kapellet vi bokat blir för litet och trångt.Nu ändrat och detta kommer bli perfekt.Har varit på en oerhört gripande begravning dit vi ska och det känns bra .


Tog efter att ha ringt min lista runt för berätta kapellbyte en skön frostig promenad.Går aldrig utan min kamera (ehh och inte utan liten KisseDrutt ) Det blev skapande mitt i min djuptänkning.

Rönnbär ett tema....fastfrusen båt....en väg utan Mommo för Drutten och frostad natur....
Fick en sån härlig dikt av en vän för ett tag sedan tänkte på den där jag gick fram .


Jag sover inte.
Jag är tusen vindar som blåser,
jag är diamantglittret på snön,
jag är solsken på mognat vete,
jag är det milda höstregnet mot din hud.
När du vaknar i gryningsdunklet är jag det lätta suset av fåglars flykt
och sången om ett annat liv.
Ett enklare liv och utan lidande.
Jag är de milda stjärnorna som lyser dig hem i natten.
Var inte så ledsna,
Jag är hos er,
jag är i ljuset,
Jag är friPrecis så känner jag att min tro är .Energin finns runt om och omsluter mig på alla sidor.

Hur förbereder man sig dagen före ?Man gör som god urfödare hade teori om.Man måste bryta ihop och nå botten före man kan ta sig upp igen.Före det kan man inte gå vidare.Tror denna dagen varit en sådan dag fylld av all känslospektran inklusive helig ilska.

Gå naken på en begravning inte aktuellt även om jag känner mig mer än naken och direkt hudlös.Kläderna hänger nu framme och skor inhandlade till Flisan tack vare god vän som ställde upp och skjutsade och tog hand om mig.Flisan står på stor fot...hur lång månde hon bli?
Ram till fin kort inköpt av annan god vän.Kort sagt vänner när de är som bäst.
Vit skjorta inhandlad och avlämnad hos sonen och hans familj.Storkillen.Skönt ha honom bredvid imorgon.Ska bli en så gemenskap se dem som är där av kärlek både till oss och till mamma.Tror all värme av dem kommer fylla kapellet.

Sånger har spelats och sjungits.Foton har tagits i Flisan fina klänning för det ville hon.Fotomodells poser som fick mig le stort.Sån fantastisk gåva med barn.Kan tänka hur glad mamma var över mig i samma ålder.Kan känna hennes smärta då hon inte orkade hålla ihop alla gånger och det drabbade oss.Kan känna hennes vanmakt att inte orka alla gånger .Det måste varit ren och skär ångest.Det bästa var att efter varje fall så fanns det så mycket ömhet och kärlek trots allt.


Klädintresset går i rakt nedstigande led från mormor ner till mamma ner till mig ner till Flisan.Inga märkvärdiga märkeskläder men däremot ett extremt sinne för färger och att matcha.Tycker att jag och Flisan kommer lysa som mormors sessor imorgon och bara det får mig glad....och så oerhört ledsen att hon inte kan se oss.


Så över till något helt annat som avslut.Mamma hade stort blomsterintresse och gröna fingrar .Hmmm fick nu en helt annan association jag inte kan skriva men skit samma.Hon sa till mig dagen före vårt sista samtal mitt i en mening.

"Åsa ....vet du .Min fina novemberkaktus har dött bara knall fall.Undrar vad det betyder"
"Ja sa jag jag undrar vad det betyder"...(Rös inombords och förmådde inte säga något mer än så"Kunde lika viftat bort och svarat varför säger du så????Kan väl bara betyda den ruttnat eller nåt...)

När vi hittade mamma så var det första jag såg i vardagsrummet novemberkaktusen totalt skrumpen.

Däremot stod en i fönstret även den skrumpen och inte en knopp.
Jag tog den med av någon konstig anledning.Ställde den fönstret och igår så får jag se den full i små knopp.Fortfarande skrumpen och inte alls välmående men den knoppas.
Sån symbolik.Precis så känner jag mig .Helt tömd och skrumpen men ändå finns det liv någonstans.Ett hopp .En tro...på att det ska gå ta sig igenom livet utan en mamma i liv.Nu måste jag konscentrera mig på mitt moderskap mer än någonsin.


Imorgon vet jag att jag kommer få min vilja och min önskan ikring val av blommor på vår kistdekoration....ALLT DÄRPÅ SKA SYMBOLISERA LIV,TRO HOPP OCH KÄRLEK OCH FRAMFÖRALLT NATURLIGHET MED INSLAG AV GULD.Så spännande få se hur floristen lyckats skapa efter mina tankar.


Nu ska jag krypa upp i soffan och massor med levande ljus är tända i hela vårt hem.En film ska ses klart.Nämligen Stieg Larssons andra filmatiserade bok.
Sedan ska jag krypa ner i sängen och be att jag får några timmars sömn så att fredagen blir en dag där jag med alla sinnen klarar vara närvarande och supa in stämningen och hyllningen till en fantastisk kvinna .En kvinna som hade så mycket smärtor av fibromyalgi på slutet och där vi inte ännu vet vad som orsakade den plötsliga dagen.Influensan ihop med svåra diarrer de kunde inte bli något annat än komplikation.Finns ju bara ett sätt dö på och det är när det blir organsvikt av någon anledning och att hjärtat och andningen upphör.Det spelar ingen roll egentligen vad som var hönan eller ägget.För döden är oåterkallerlig.

Var rädd om varandra//Åsa


3 December 2009  | Länk | Dagbok
En olycka kommer sällan ensam....Ingen dag är sig likSpelar idag SMOKY I CANT CRY HARD ENOUGH......Höj din volym.

Photobucket

Trodde för ett par timmar igår att jag /vi skulle mista vår älskade ...pappa och make.

Dagen blev aldrig mer sig lik.Från det ena till det andra .Hemskare än hemskast.Tillvaron tog återigen en frivolt och nu känner jag att det är nog för min kropp .Själen funkar.Kroppen säger tvärstopp.Frossa och fryser in i märgen.Skakar och är mer än trött.

Blir natta nu.Har så underbara vänner ikring mig /oss .Dessutom stöttande familj ,storebror och bonusfar.Det räcker långt.
Arbetskamrater som förstår att nu räcker det....för denna månad?...för gott?.Näe livet har alltid mer runt knuten av bekymmer men man måste få tid att ta hand om varje kris innan nästa kommer...önskvärt.

Peter har en infektion i buken och föhöjt infektionsvärde.Buken ej brädhård mera.Pulsen finns igen och hjärtat slår som det ska.Blodtrycket stabilt.Inga kramper .Ambulansfärd i ilfart på tisdagkvällen.Chock och förtvivlan.Från att ha lämnat bårhuset dörr i dörr med akuten 3 timmar tidigare förtvivlad och så ensam till att åter parkera 10 m därifrån och stega in på akuten paniskt rädd för vad som skulle hända nu.--men där fanns återigen vänskap.Vi fick vår goa vän på plats som var med oss.Flisan fick bli hämtad av gudmor och en skön natt bredvid henne till hennes stora lycka.Drutt fick åka akut till sin bonusfamilj.

Dagen i dag en kamp.Känner att nu har jag "ställt upp" till bristningsgräns på mig själv och tvingat mig jobba trots katastrofsömnbrist den 19/11.Klarat det med "bravur "till jag stämplade ut idag efter storrond.Men där får det va stopp för 4 dagar.Nu är det min tur få egentid till mitt sorgearbete .

Jag bugar mig för livet.Jag tackar ödmjukast av vi får finnas till.Så lite vi vet så liten man är som människa.Mikroskopiskt.

Aldrig har frosten och solen känts bättre.Aldrig har månen varit vackrare än ikväll och aldrig har jag känt för att få vaggas in i en sömn som helar och en morgondag som bjuder på värme ,lugn och kärlek med två människor som får rå om varandra och hämta kraft inför fredagen.

Har just nu fått blivit ompysslad med både mat och värme av älskade Gunilla och nu väntar massage inför nattläge.När gick jag och la mig 20.30??senast.Måste varit när jag som 8 åring nattades av mamma.

Fredagen den 4 December där vår älskade ska begravas i kretsen av älskande människor .I kretsen av sörjande och saknande människor.Hur säger man adjö till någon som tagits så given vid ens sida i med och motgång.Hur ska jag orka inför barnen hålla ihop och inte bryta ihop.Vill att det blir ett värdigt avslut.Ett fint minne.En högtid som jag och broder sytt ihop till den vackraste väv .Mamma du skulle varit så stolt och överaskad över alllas välvilja.Samtidigt som du vill få blommor medans du levde.Du fick det också och det känns så bra .Frid är lyst .Nu är det tid...tid att säga farväl.


Photobucket

Tack för du lärde mig stå ..igen och igen..och igen.Tack för att du alltid trodde på mig och min förmåga och aldrig svek när jag behövde dig även om livet svek dig gång på gång.
Tack för du lärde mig bli fördomsfri mot svaga människor i samhället.
Tack för du gav mig tron igen.Tilliten.Tack för att jag hann säga just tack för det.Tack för du lärde mig gråta och visa känslor.Tack för du gjorde mig till en empatisk människa.Tack för all hundvakt och att du ställde upp in i det sista.In i det sista.Tack för att du lärde mig att älska.Att kunna visa värme till mina barn och medmänniskor.Du gav mig redskapen och nycklarna som aldrig tappas bort.De finns med och jag lovar jag ska fortsätta jobba för att vara mamma och framförallt människa.Jag lovar jag ska försöka dra ner på stressen om livet vill sluta stressa mig.Jag lovar uppfylla din önskan att jag ska vara rädd om mig.Jag lovar att jag kommer aldrig aldrig glömma dig.För den du VAR!!!Den livgivande åt mig och min älskade storebror.//Din stora Kicka.

Ps telefonnumret jag haft sedan jag lärde mig siffror...går det till himlen nu?För jag ringer det inom mig varje dag.

Som hund i detta nu kan jag inte blogga då jag är så trött jag också.Sörjer och känner lukter hela tiden efter mommo.Saknar hennes dullande med mig .Mommos Dutte är en ledsen kille.Mommos Dull ..går i Dur.Photobucket
2 December 2009  | Länk | Dagbok


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida