Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Från döden till engelgi!!

Döden

Denna fasansfulla rubrik fick det bli idag My mind is poisoned.Precis så kändes det då jag vaknade på definitivt FEL sida imorse.
Var upp och kissade vid 8 och det kändes som mitt inatten.Blev så väckt av att P satte på tvn...hmm den ville jag inte ha varken påsatt eller lyssna till det första jag gjorde.Gjorde nytt tappert försök somna om.Gick ner o hämtade en tallrik yougurt med hallon o branflakes.Åt snabbt o drack kaffet sen somna jag om igen.Då blir nästa väckning HERR SOL i ögonen och ett fönster öppnat med fågelkvitter.....Gav upp.Men låg kvar och hade en allvarlig överläggning med djuptänkning.
Djupsinnig jo det är jag .Riktigt djupsinnig.Ibland mer än annars.Idag var en sådan morgon.
Denna känsla när våren kommer då alla kvittrar om vädret helt hysteriskt det gör mig hysterisk.Först höra malet om vintern.Åhhh måtte den ta slut snart.Åhhh idag var det förskräckligt väder...så mörkt det är ...så kallt det är....snart kommer våren.Kände riktigt sån vårhysteri idag pga solen där jag låg i sängen å kikade på den blå himlen som skrek kom ut o ta mig :)
Somnade så om igen för att vakna av ska du inte med och gå Drutten o mig så går jag nu...bank i dörren.
Somnade om igen för att vakna av "Mamma nu måste du ändå gå upp.Klockan är 12.45."
Jo Flisan jag ska gå upp lovar.Gjorde så och bytte så om för att ge mig ut och springa.Insåg att det var det enda som kunde vända denna hemska dödenkänsla denna lördag.Loggade in mig på min forumsida och hann säga hej sen ut i solen med min lekamen som kändes som bly.

Sprang först ett varv som är ca 5,4 km .Mötte hala fläckar,mötte bränd lukt från stor lövhög,mötte isens vy,sprang i frusna grästuvor,sprang på snöfri grusväg,asfalt med vattnet så fryst o soligt längs vänster ögonvrå.Allt medans min favvoskiva The Killers spelade för fulla muggar .Svetten började så drypa längs ryggen och andra andningen började komma.Kände lagomt att ENGELGIN började återvända*L*sagt och gjort .TÖMD och sen påfylldkänslan infann sig.Ny kraft orka med ett tag till här i livet.Återuppstånden.
Fick samtal från maken som undrade när jag tänkte komma hem?
Jag meddelade jag på varv nr 2 dvs målet att löpa 10,8 km.
Fortsatte varv nr 2 i en annan anda.Benen gick av sig självt.Mötte barnvagnsekipage ,små söta par som satt i fikade ute .Nådde så hemmålet där min älskade lilla kicka står omklädd i samma outfit som mig .Hon skulle minsann springa hon oxå...Bara bita ihop fast jag kände mig riktigt mjölksyrestinn.

Vi löpte på ett mindre varv vid sjön.Så säger hon.Mamma skulle vi inte SPRINGA... ehhe jo det gör vi jue säger jag .Ehhh näe det här kallar jag JOGGA...
Gapskratt.Men spring då säger jag ..o hon älgar iväg o jag känner jeezes den orken har inte mina ben.Men så får hon håll.Ger henne en stenbumling hålla i o så fortsätter vi.Hon lägger sig före mig det lilla livet o så får det va.
Hållet försvann o med det kom hennes superork igen.Lagomt med 2 km tyckte hon....ehh det tyckte jag oxå ....

Så har vi duschat ihop moderligt och barnsligt *L*
Maken fick höra huggormsord igen och faktiskt lov åka själv till stan för sitt mission.Jag orkade inte fara nånstans mer än inom mig.


Vår blivande Thailandsresenärspartner=rörmokare kom ner för att kika på en vattenskada vi tydligen fått av nåt rör som läcker i väggen från badrummet ovan.*ryser*
Men det ska väl ordna sig med försäkringshjälp hoppas jag.Sånt kan man ju iallafall inte rå för själv.Men skit är det milt sagt.

Peter landat hemma igen efter sin tripp till köpcentra.Han hade köpt en sån fin Fruttilimeblender.En mixer man kan göra goda smoothies,soppor o juicer med.
Jag köpte sån bok på rean häromdagen.

Nu sitter jag här och hör kickan 7 år gå omkring med sin dockvagn pratandes med sig själv.Riktiga diskussioner hon för och attans så bra svar hon får.
Du förstår mamma jag är en mamma som typ går gymnasiet förstår du och som fått barn*pekar på sin docka*
Men de andra i klassen tror mig inte så jag ljög och sa att jag lånat en docka som jag ska lämna tillbaka.Som jag kan sakna känslan av vara barn ibland .Leka och drömma sig bort och bara få vara .Hakunamatatakänslan liksom.Inget beroende av leka med andra har hon utan gillar bäst få vara själv på helgerna.

Ska nu hakunamatata mig upp och vila lite .Softa och vila var helgens honörsord varvat med kraftiga träningspass.Läsa känner jag oxå för .Ska nog påbörja en ny bok.


Saknar min gamla bok jag läste ut så fort ska avsluta med några tänkvärda ord därfrån Ann Heberleins bok Jag vill inte dö jag vill bara inte leva:

"Linjen mellan gott och ont går inte mellan människor utan rakt igenom varje människas hjärta"

Thats all for today !!


Photobucket

Photobucket

Så sant som det står skallat Drutten...Kram Jena

För att läsa de andra 30 inläggen som finns klicka blogg o så på datum i kalendern.

28 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 6 kommentarer
Vad gör du här ?För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!Photobucket

Varför blogga??


Den frågan kommer upp då och då .Ofta av människor som aldrig varit inne i bloggvärlden eller ett forum någonsin.
Man är ofta kvinna.Ofta rätt fördömande i sin ton då man mer eller mindre förkastar fenomenet direkt.
Inte går det svara på så det täcker den frågan den helt ovetande personen har.
För ingen blogg är helt identisk.Däremot är många rätt lika varandra.
Unga tjejer kör i stort sett samma tema som Blondinbella eller sina vänner på Bilddagboken etc.
Många fastna i Facebook där ens gamla /nya vänner bildar ett nätverk osv.
Äldre bloggar som de vill.Läser själv bloggar från många spridda åldrar.
Man får ofta frågan sånt har jag inte tiiiiiiiiiiiiid med.Jag brukar ofta fråga vad de gör mellan 21-23 då jag ofta har tid framför datorn.Kanske ser på en annan burk blir min fråga.

Skitsamma det viktiga är väl inte varför man gör DET huvudsaken man har roligt under tiden *L*
Kan däremot själv ofta innan jag klickar spara en text tänka vill jag att min xxx ska kunna läsa detta .Kan jag inte tänka mig det då raderar eller ändrar.
Lägger inte gärna ut bilder som kan blir fel framåt .Hatar om nån skulle lägga ut bilder på mig jag inte kan stå för och lägga dem exvis på facebook.Sånt är rent av kriminellt göra mot någon.Skulle bli osams med den personen lätt.
Skriva privat går göra på många sätt.Finurligt ibland så man bara själv fattar.Inte skriva namn eller bilder på nån man inte frågat om ha med så ofta det går osv.

Kort sagt tänka sig för både för sin egen och för sin familjs skull.
Dock kan jag känna att skulle jag personligen ändra sättet skriva på och riktigt begränsa mig till skriva om vädret och hur många ggr Drutten varit ute per dag då behöver jag ingen dagbok online.
Min dagbok offline går minnas inombords.The real truth ryms i pallet.Livspusslet blir till med hjälp av mina dagböcker när jag backläser.Himla skoj ha kvar.

Jag tar inte mig själv på för stort allvar.Jag är allvaret själv *L*
Har slutat be om URSÄKT för mig själv i vad jag än gör .Jag gör vad jag VILL så länge ingen tar skada.Jag bantar om jag vill .Jag bloggar om jag vill.Kort sagt jag gör vad JAG vill.Mitt/vårt liv är för kort för att kastas bort åt kråkornas kråksång.
Näe är man född bjuda på sig själv då är det så.Om det roar mig skriva ,om det roar mig ha onlinevänner då är det min sak.
Men attans vad människans NYFIKENHET ÄR STOR.....för inte är väl bloggläsare så naiva att de tror de inte syns om man vill ta reda på vilka som läst?Nu syftar jag på såna som avslöjat sig och som då tydligen inte törs stå för att man är nyfiken.
Varför läsa en blogg??Ja varför läser man skvallerblaska ,självbiografier?Varför ser man på tv? Varför gör man saker överhuvudtaget.Vad är viktigt?Vad är oviktigt?
Vad prioriteras?
Om man får en vän via en bloggsida och träffar den live då är det ypperligt sätt hålla kontakt med varandra.Inga telefoner som stör resten av fam.Tyst kommunikation och värdefulla meningar kan utbytas både offentligt o offline.
En sån sida måste man upplevt för att förstå.Går tillslut vänner från norr till söder o kort sagt hela världen om man utökar.Blir som pusslet som ligger som bakgrundsbild idag.
Vissa cybervänner behöver man kanske inte ens träffa utan det räcker hålla en skrivande touch och ända va nöjd med det.
Tycka och dömaDet är så lätt för oss människor tycka och tänka om allt och speciellt om andra.Medfödda skvaller och skitsnackgener tror jag finns hos alla.
Som min mamma sa .Jag gillar inte människor egentligen.Det är därför jag hellre umgås med Drutten.
Något jag roades av var en dag då jag kom på oss prata med varandra OM EN PERSON som har svart bälte i att prata skit om andra
och då göra det så dråpligt att alla vet om det.Känner mest så ynkligt och så osäker den människan egentligen är.
Tänk om ordspåket tala är silver tiga är guld kunde vara broderat på vederbörandes morgonrock en vacker dag .
Eller en annan som fäller den ena plumpa kommentaren efter den andra så korkat att man undrar ibland hur det verkligen står till med EQ.Näe blir som en gås och bara tänker om du nu visste vad jag tänkte ....Tycka går göra på många sätt.Tänka
För nog är det väl så att ord speglar tankar för de flesta.Eller kan det vara så orden kommer först och tankarna sen och speglingen sist
många gånger.
I vår många ggr stressiga värld hinner inte tankarna alltid ordna sig rätt .Men att medvetet säga något till någon annan för att såra eller göra sig förmer det måste ju ge sömnlöshet om samvetet finns.Eller är det så lätt att alla föds inte med alla hästar inne.?Photobucket


Trust
Tillit.Vackert ord.Lika vackert som Harmoni jag benämt en annan dag.
Jag lever efter devisen .Du är min vän tills du bevisar motsatsen.Motsatsen är inte att vännen tar steg åt sidan ibland för det gör jag själv.
Familjen och framförallt mitt eget liv är prio annars finns ingen energi ens ta vid vänskapen.
Många gånger ger vänner eller jag som vän ny skjuts fram .Energi ork.Ibland får man vara en vän i nöd som kräver påfyllning.
Ge o ta.Precis så funkar det även i "vår lilla "dagboks/blogg värld.Ibland orkar man inte svisha runt och hålla sig i kommentarsrutor.Ibland finns dagar då det var andra ting som gjorde dagen/kvällen fylld.
Då till det bästa.Man kan backläsa om man har någon man vill följa.Det ligger kvar.
Precis som vänskapen In real life.Man kan slå en pling.Boka en träff och babbla av sig och få tömma sitt hjärta en stund.
Uppdatera sig med varandra.Då vet man ju åtminstone att man pratat med varandra.

I bloggvärlden kan man smyga runt..tror man.Man kan iallafall smyga in o se hur vännen sin har det och sedan känna att okej det är ok eller NÄE JAG RINGER!!!För nog är det så har jag märkt att OLYCKA eller extrem LYCKA
lockar oss till extra nyfikenhet.Precis som löp i tidningarna...EXTRA EXTRA.


Kikar upp ja nog kan det skrivas om att skriva tom.*L*


VardagsonsdagVardagen den är för egen del inne i jobbevecka igen.
Rondade idag HELA HUSET dvs 4 avd med "ny"läkare.Supersnabba var vi och ändå hann vi med allt.
Jag aldrig på mina 10 år varit klar med rubbet så snabbt.Insåg sedan varför ...
Saker som jag skulle vara med på hans på så vis med för att tala i gåtor.
Åt pastalåda med viltfärs o svamp som lunch och sedan gick eftermiddan fort till 16.
Landade och pratade med mamma en lång stund.Vi hann avhandla mycket viktigheter.Drutten ville inte följa med hem som vanligt.
Åkte sen och STORREKORDHANDLADE.Jeezes så mycket mat att nu reder vi oss länge länge.Skönt få gå därinne och fnula runt allena
Däremot vid packning hade jag önskat mig min man.
Fick ungsbakadlax o ris vid hemkomsten kl 19!!Nattade Flisan i dubbelsängen.Vi såg lite av Thailandsprogrammet sen slocknade vi båda.
Jag vaknade vid 21.Sedan lärde jag mig spanska en lång stund .Sonen har då spanskaprov!!
Dessa rader ovan la jag då 15 minuter på för nu stundar kudden och aftonbladet o drömma mig bort i den kungliga eviga kärleken!!


Upp som en sol ner som en pannkakstorsdag


Sovmorgon blev ingen sovmorgon men frukost på sängen med naturell yougurt o superbranflakes.Låg o snicksnackade lite med maken sen upp för att ge mig iväg
för Easylinepass.Gick riktigt bra det passet.Superkul med den träningsformen.Styrka varvat med högintensivpuls.
Hem för en dusch .Sen iväg direkt för att vara på läk besök med Peter.Mycket proffsig doktor o ja kort sagt fantastisk hela hon.Såg situationen,såg Peter,såg mig.Förklarade olika ting.Bestämde ta TBE o Mycoplasma..hm tänkte jag trodde jag redan var taget..
Han nu hemma ytterligare en månad.
Fick gå lite i förväg pga möte på jobbet.Druttplutt med mig .Sedan jobbekväll som avslutades med ett samtal jag helst aldrig mer hade fått.*ledsen*
Styrde med lite komp därifrån vid 21 för att kolla en sak..
Styrde sen för att tvätta bilen.Passade på ta ett snack med bonusmor då .Skönt för jag är livrädd i denna tvätt.Mumsade en wienerkorv med räksallad under tiden.Görhungrig.
Hem för att mötas av en kram av sonen o frågan Hur har du haft det på jobbet idag då?Han så fantastiskt lyhörd den grabben.Spanskaprovet hade känts bra.
Nu klistra in detta o sen nanna sängen för att sedan SKRIKA FREEEEEEEEEEDAG FREDAG FREDAG!!!!
Jag o min jobbekompis som har en frukt/chockladritual som ska tampas hela dagen.Perfekt.Sedan stämpla ut 16.00 pip för att åka hem svida om och boxas en timma till sex!!!*L*

Orkar inge mer trots bjuden till Åtvidaberg av alla place för höra brorsan spela med sitt band.Känns som 4 dagar nonstop med jobb o annat gjort sitt.Vila ,vila.

Trevlig helg du goa bloggvän eller rent av IRL vän...jobbarkompis,käresta eller varför inte släkting som läste.

Så till Photobucket


Photobucket

Cyberkramar från Photobucket26 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
FETTISDAGENS STORA GRÄDDIGA NYHET TILL FOLK-MASSAN!!!
GRATTIS VICKAN O DANNE NU ÄR NI FÖRLOVADE EFTER 7 ÅR DÄR MÅNGA PAR BRUKAR HA EN KRIS:)


Bob Strong/Reuters


*21.13*
Intensiv jobbedag .Massa krux i trix för att få in en KAD bla.Palliativ vårdplan upprätta och alla apodoser att kolla mm mm mm.Oändligt o stress men gott vi var två syrror ändå.Önskade nästan bort min veckas semester ett tag då det hopar sig när man kommer tillbaks av uppgifter man ser behöva ta tag i.


På fikat åt jag semletårtebit.Min första i år .RÄTT DAG LIKSOM!!!
Undrar om alla konditorer tänker som jag göra förlovningsemlor from nu *S*med en krona på kanske.Tänkte tar man bakgrund med kroki o kungligt blått idag?Näe tror allas iver o glädje beror på att kanske med detta bröllop följer små prinsar o prinsessor i vårt rätt ickesessiga bebbiga land!!!Bidde en bebbebakgrund.


Åkte på lunchen o överraskade mamma .Hon ringde efter en stund o hade redan smakat o var så glad.Hon glädjer mig oändligt hela hon just nu .Hon om någon är värd en eloge för sitt kämp.Hon är min absoluta HERO känns det som.IMPAD är rätt ord .Som en seger inombords.
MAMMA ÄR BÄST!!!

Fick under tiden köpehjälp till en supergod lunchsallad från sjukan.Perfekt komponerad med sånt jag gillar.Bönor ,keso ,kyckling,kikärtor ,broccoli,coleslaw mm .Mycket gott kommer garanterat handla där igen.

Så på tvn mitt i apodosrullkoll.Fick rysningar o glädjekänsla för kronprinsessans skull o även Daniels mod.Önskar dem välgång tror på dem .Royalist javisst i det läget.Dock tyckte jag det var lite typiskt SVENSKT stelt o kryptiskt särskilt talet med kungen o drottningen vid sin sida.De haft 7 år öva på denna dag kan jag tycka:)Nerver o dyslexin verkar vara stora problemet.Varför ha förskriven lapp om du har det problemet hade kanske fått känts bättre prata mer ur hjärtat men attans vara kunglig få väga sina ord på en guldvåg.Undrar hur deras dagbok här skulle sett ut :)

Åkte sedan och hämtade min storlilla prins.Han hade fixat ett MVG på svenskaprovet vilket gladde.Han rätt trött och inte så snackasalig som mig efter en vecka ifrån varandra.Märks han i verkligen tonåring där jag helt plötsligt är någon man språkar mindre o mindre med och ABSOLUT bara då han själv vill snacka.*acceptera..minns själv*
Han mest orolig över att han växer så det knakar långt över 194 o jag inte ens 16 mamma!!!Tänk om jag blir 2.10...ja tänk svarade jag o tänkte på vad doktorn sagt om att kunna få medicin för att stoppa växten om det rände iväg.Vi ska snart dit då får de kolla o fota handen för se hur längdtillväxten står till.


Efter hemkomst bara parka bil o bli upphämtat av vännen Rödtoppen o hennes dotter.Sen hämta upp Anna o hennes dotter .Så iväg för att då åka o bada.
De badade vi satt mest o babblade o laddade inför Boxpasset.Vi det var jag o Rödtoppen för Anna lärde barnen simma bättre o bättre.

Photobucket

Klockan blev snabbt dax för Boxpass.Där mötte vår andra Anna upp .Så vi blev jämna par.
Attans så skoj det är boxas jag njuter som få.Optimal träning helt klart.
Mina krokar är superstarka i nuläget .BANG BANG!!
Dock har jag nu tränat två dgr ihop med förkyld vän...jag som inte snuvat sen förra mars åker nog på däng ..annars kan man ju börja undra hur mitt immunförsvar är just
Läste idag nya rön om just D vit som det som skyddar immunförsvar mer än C vit!!!


Nu ätit Suppe o klimp jag tillagade igår.Proteinpulver för ge kroppen lite extra efter detta superpass.
Nu pågår Mästarnas mästare..kontra fotboll ..kontra inspelning av Linda Rosings nya program.

Se där jag hade inte tänkt skriva nåt då jag sent igår skrev gårdagens blogg men svish jag var visst skrivsugen*L*.Finns alltid något orda om en dag ovasett om man så sovit o inte gjort ett "jota".

Denna vecka kommer nog gå fort.Redan onsdag o den startar early.To early.Drutt ska med till mamma trots Peter hemma .Han måste ju få träffa mormor och hålla sitt span på kullen lite oxå.Mormor saknar honom jue.
Sen en sovmorgon inför torsdagens jobbekväll eller ja lite återsovning efter fixat iväg Flisan...Ja sen då äntligen fredag med ett early dagpass till kl 16.Pust..Photobucket

För att läsa gamla bloggar klicka BLOGG ovan ....o skrålla ....
24 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Familjegympa,corebox,spinningbodypump,jogging o storkok!!!

Harmonisk

Ja nu stundar jobb igen och häromdagen kände jag BLÄ nu känner jag mer okej då.Ingen återvändo bara göra det bästa av det .

Måste säga att semestern för egen del varit helt ljuvlig.Blandad.Mycket kroppen och knoppen ska gå igenom*L*

Söndagen den stavades sovmorgon den.Så skönt.Vi åt frukost på sängen alla tre.Såg skidor och sedan gav jag o väninnan med hennes dotter iväg för ett familjegympapass.Skitkul faktiskt få gympa tillsammans med Flisan.Hon var så strong vid stationsträningen.Ställer sig på alla fyra o på fötterna gör hon lekande lätt 10 armhävningar.Snacka om att jag ligger i lä !!Spöad av en 7åring.Vi hade en kul timma sedan dags för oss mammor gå en trappa upp och köra vårt pass som då hette CorBox.Lite för lätt faktiskt men säkert kul för dem som gillar sån träning där det är det tempot.Jag van vid box ala Box med supertempo.
Tjejerna satt i barnrummet och roade sig prinsesslikt och målade teckningar på löpande band.Denna anläggning tänkt på ALLT även barnen.

Lite sorg det är slut på gratisträningen på lördag men så glad fått testa och chocka kroppen lite.


Sedan begav vi oss hem .Peter hade simmat och njutit av sin egenstund.
Vi hämtade Drutt hos goda Italienvännerna och sedan var det en lugn eftermiddag som väntade.Lite plock hemma med tvätt och disk osv.

Filmtajm blev söndagkvällens avslut men jag gillade inte filmen vare sig Morgan Freeman och Antonio Banderas var med eller inte...Så jag satt just vid datorn o kollade runt lite.Massa kuliga bloggar att backläsa.

Måndagen som gick

*21.02*

Ja hur har jag det i skrivande stund .Jo precis avslutat ett STORKOK!!!
Har fått god hjälp av lilla kickan.Hon är så lovely ha med i köket .Duktig o lär sig fort.


Njuter mina sista semestertimmar.

Dagen idag har varit njutningsfull och svettig:)
Började med en skön morgon.Först upp o göra två inbakade flätor på pratsam Flisa sen återsovning till 10 o frulle på sängen o sedan iväg för ett spinning/bodypump pass en timme på gymmet.Sedan hem och bara ha en skön eftermiddag.
Kickan kom hem vid 15.Då låg jag och läste ut min bok och sov sen till 17.
Därefter varit ute och sprungit med Rödtoppen.Vilken snö.Supertungt jogga i .Stjärtarna våra krampade hahaha.Beach 2009 ....ojojojojoj vad snygga vi ska va.

Imorgon jobb och följt av badhuskväll med våra döttrar ihop med 4 av mina väninnor.Sen Boxpass som avslut....Blir minst 3 såna boxpass denna veckan ..ser jag inplanerat fast på 3 helt olika ställen.

Nu sörplat i mig det jag tillagat nämligen riktig köttsoppa lagad från grunden.Högreven tog tid på sig och ja resten gick svint när man hade hjälpreda.Gjorde även det jag alltid fick till sån soppa som barn nämligen KLIMP..det är mjöl,mjölk o ägg blandat som man pluppar i kokande vatten.När de flyter upp så är de klara lägga i sin soppa.Supergott ha till.Åker till mamma efter jobbet imorgon med flera portioner då vet jag hon blir superglad!!!
Nu stundar en önskefilm med Nicole Kidman.Kunde inte fått ett bättre avslut på en så härligt HARMONISK dag.
Såg en berlock det stod HARMONY på på Sisters när jag shoppade mina Gstar jeans.Det vill jag ha !!!Älskar just det ordet jag .Lycka är så flyktigt..men harmoni det är väl underbart!!!

Detta klokskall som Gunilla tillverkat var väl ändå mitt i prick .Lust masskopiera upp o ta med till jobbet *ASG*

Photobucket

För att läsa tidigare bloggdagar klicka Blogg ovan!!!

23 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Vattniga/Isiga,kulturella,sportiga,vänliga sportlovdagarFör läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!


Vattenaktiviteter i alla dess former kontra flowing,easyline och box


Ja en bild tagen av maken då jag simmar som bäst flera tusen meter.Har aldrig tillhört min favoritsysselsättning.Det förstördes redan på 70 talet där på Norrköpingsbadhus.
Mamma råkade när hon skulle införskaffa en simmössa till mig köpa FEL och hade fixat en GUL SIMMÖSSA med vitspetskant runt.En sån där tanterna har.MEN det värsta var inte det utan jag trodde ju det var rätt sorts mössa .
Jättefin tyckte jag min gula var tills några av tjejerna på rasten visade sina NKK mössor fulla med potatismjöl.Ja jag minns jag grät och var förtvivlad behöva dra på mig min gula där i bassängen och förnedrande var det.Kanske där jag började hata SIMMA.
Nu var det inte bara det jag ogillade.Jag FRÖS ihjäl varje gång på badhuset.Jag var jättemager .Hade inget hull alls.Jag tyckte huvvet kändes som en sten hålla upp ovanytan.
Tycker än idag nacken vill gå av när jag simmar .Därför jag lagt ner skallen på sidan som jag brukar göra efter x antal km.
Ja ja numera hatar jag gå i bikini av andra anledningar.Förr för jag kände mig fet som en kossa och valkarna liksom trycktes upp ovan underdelens kant.
När vi var där i veckan då kände jag mer ..Förbannande bikinöverdel som hade några ilägg insydda som flyttade sig så brösten så vanskapta ut helt plötsligt då man varit i en stund.
Resåren på bikinin störde enormt då man nu äntligen börjar nå målvikt.Sen sitta där nertryckt där jag bäst trivs nämligen i varma bubblet det ogillar jag numera mest pga att man stöter
emot massa fötter i ett kör.ÄÄÄÄÄÄCKKKKKLIGGGGGGT.Ja vad säga om mina badhusfobier..de är många många.(Tur man är gift annars har detta bjudit på perfekt möhippe tema i gul badmössa....Fisk som jag påstås vara *ASG*)


Rätt roande är det dock se alla fara omkring som badvakter åt sina barn helt hysteriskt.
DET VAR BÄTTRE FÖRR då det fanns en arg badvakt i varje hörn som såg till oss.
Minns i Italien där det fanns 5 badvakter på varje barn för att överdriva lite lätt men attans så tryggt det kändes.

Vi hade en heldag och den var rolig för barnen.Flisan har inte alls min känsla för badhus .Hon älskar simma och bara hon får gnälla lite av rädsla först för rutchkanorna och sedan komma åter och ha räknat antal åk till 27.
Fredde har inte heller ärvt nån skräck för vatten utan simmar och hoppar från hopptornet som om han vore en fisk.

Som liten tyckte jag basta var som att sitta och röka varmt med näsan.Attans vad jag ogillade det.
Det däremot gillar jag numera men bara korta stunder.ÄR en sån där som ränner ut och in i bastun:)Däremellan gillar jag ligga ner högts upp.SKöööönt .Soooft.
Nog om vatten o just flytande form.


Vem behöver skrillor när det finns klor...


Vi har begav oss ut på vår is häromdagen.Attans så skönt det var när väl skrillorna kom på.Inte det lättaste få på sig dem mitt på isen.
Super med en aktivitet där även Drutten kunde få delta.Han roade oss mest kan jag lova .


För jag hade innan ätit citron...
Som vi fick le då han for fram som om han OCKSÅ HADE SKRIDSKOR på sig .Vilt busskallande efter oss.Han riktigt lekte med oss och trodde nog vi hade fått för oss
latcha med Druttenleken.På en av bilderna ser han ut säga ...Bättre vara ute på hal is än gå i lera och sörja.
Vi åkte en stund .Peter njöt nog ihop med Drutten mest.Så skönt få göra nånting mer än gå långsamma promenader.
Han gled fram och man såg att han fick en stund av annat att tänka på.


Drutten blev bara busigare och busigare där på vårt dricksvatten.Helt plötsligt for han fram hoppade upp och försökte sno min vante....
När han var klar gick han och sökte skydd hos husse kunde man tro.Vissa bilder gillar man mer än andra då man tankar in en session.Denna fastnade jag mest för idag.


Som avslut på fryst vattenbilder blir det lite SPRICKOR!!!!Får en liten tolkning när jag ser denna.Liten spricka på ytan men tjock tjock is många meter ner.HÅLLBART.
Sista isbilden får associera vårt liv:Lite knöligt men det går ta sig fram.

Läslust.......Förutom vattenlek i isande kyla o badhusdagar så har jag själv inklusive maken läst .
Jag fick hem min beställade passande i brevlådan och den har verkligen förgyllt de senaste 2 dagarna.
Mycket mycket intressant.Ann Heberleins senaste bok.
Pysslat och spelat spel har oxå varit aktiviteter.
Film har vi också avnjutit flera stycken.Härligt få ta sig in i en film och bara följa med i handlingen.
Bio har vi varit på och det var inte vilken film som helst utan den abeslut perfekta för en hundälskare.HUNDPENSIONATET heter den.Vi fick tag i premiärbiljetter.Skönt slippa tecknat.
Dessförinnan hade Flisan fått gjort ett klipp.Hon var hos frissan och blev jättefin.Nu störs hon mest på att luggen
inte går få bakom örat men det vänjer hon sig nog vid alternativt får ett hårspänne hjälpa till.Hon har ett sånt tacksamt barnhår klippa tyckte frissan.
Supertjockt och så fin färg berömde hon henne.Klipptes upp massor massor och hon blev jättefin och med färg i håret begav hon o jag oss till stan en stund
för dels hämta ut biobiljetterna åt oss alla 5 som då var vi två samt kompisen med hennes två barn.
Undertiden gick vi sen och provade parfymer på Kicks .RIKTIGT tjejigt gå där spruta parfymer på små remsor och fnissa och välja vår favvo.Den memorerade Flisan sa hon till jag fyller år.

Åsa provar på nytt....


Jag hade på dagen haft egentid och gjort ett boxpass som hette duga.Körde mot en kille och tränaren var även han kille vilket höjde ribban 200 % i tempo.
Dagen innan det hade jag provat på flowin och easyline.Det ena var styrketräning i grupp där man hade glidmatta och grejer till det som motstånd .Det andra var INTE easy.Det var styrketräning det också i grupp fast med fasta maskiner varvade med step up bräda /matta.Dessa pass inklusive Boxpasset talade om för mig att jag är i TOPFORM.Attans så bra det gick .Jag är superduktig och har jordens kondis .Tack löpningen/prommisarna.
Pilates tackar jag för styrkan.Träningsvärken den svider fint.
Allt detta prova på pga ett sms från min goa Rödtopp som hon vidarebefodrade till mig där vi kan träna/simma till månadens slut for free.


VäninnemyskvällJa som avslut efter filmen som var jättefin och även rolig så gick vi och åt kycklingkebab och mös med barnen.Vi åt jämnt där när vi var mammalediga
och gjorde stan förr i tiden.Nostaligi.
Sen gick vi in på stan tillsammans och jag hittade mina Gstar jeans jag velat ha på rea.De kostade då 1300 kr och nu 300kr.
SOM HITTAT.Jag la emellertid undan dem.Måste alltid tänka lite först.Så glad nu nått storlek 29 o näranpå 28.

Sen styrdes kosan hem till väninnan och vi så nöjda .Hon med shoppingkassar och jag med glatt humör.
Vi satte oss lagomt till Lets Dance och njöt.Ungarna lekte och man märkte dem ej alls.Gosebarn.
Vi delade en flaska vin och åt massa snacks .En mycket skön fredagkväll konstaterades.Vi kunde prata allt från djup till annat som alltid.
Sorgen delas ju .Bilderna av en glad N med barnen och M i sin famn lyser så fint alltid med ljuset klämtade vid korten.
Blir alltid så tyngd och hjärtat gör ont när jag ser dem men han bor i hela huset och finns alltid där känns det som.
Fick rart sms tillbaks av maken och så var det godnatt.Han njöt av tystnaden ihop med Drutten.


Pardag med fyndpåsar
Denna dag har varit solig och fin.Flisan varit hos goda vännen Tilde hela eftermiddan.Drutten hos goda grannarna som dyrkar han.
Vi styrde kosan många mil härifrån och haft en eftermiddag som resulterat i att just göra något utanför bygden för Peter .
Få honom på andra tankar .Han ville ha nya jeans.Det har han hittat-Boomerangjeans.
Säger bara ojojoj men jag råkar ha maken med jordens snyggaste rumpa!!!!!
Jeansen satt sååååå snyggt .Jeans ska sitta tight o särskilt över IL RUMPO!!

Likaså tröja o cardigan och fina Salmingkallingar köpte han.
Flisan fick nya gympaskor/danskor,underställ och JAG ....näe ärligt jag hittade massor men detta var inte min shoppingdag.
Vår ekonomi får tänkas på nu när han är sjukskriven ett tag till.Men nog fanns det .Massa fina träningskläder hittade jag :)
När vi var färdiga så var magarna hungriga.Vi styrde och åt jättegott och svulligt.Vi skrattade gott över hur vi satte oss.
Vi satt BREDVID varandra för ett program vi gillar båda som heter Miami INC pågick.Så där satt vi och åt tysta och kikade
på när bla en mamma som förlorat sin son i cancer berättade vad just hennes tatuering stod för .

Melodifestival


Sedan kväller och vi styrde hemåt i mörkret där snön börjat falla kraftigt.Väntandes in Melodifestivalen.
Favoriter där för denna afton för mig var: Velvet och Molly o EMD.
Felicia kan alltid rösta på minst 5 st och särskilt dem hon tror ska få liiiite röster.
Tycker ändå Måns bäst hittills.

Nu 3 dagar semester kvar.Vet att att tempot inte kommer ändras.Har gjort det jag gillar hela veckan och ska så fortsätta i den andan.Längtar inte till jobbet som jag ofta gör .Arbetsglädjen naggats massor .Så skettrött på alla fruntimmer helt enkelt.På missunsamhet,låg arbetsmoral,falskhet och annat.
Min nya grupp däremot ser jag fram emot få bygga rakt uppåt .Uppåt i just arbetsglädje.Hoppas jag själv dock kan smitta av mig .Då menar jag få bort den sketsmitta som satt sig fast på mig av just ickelust.
Sen kan man kanske smitta av sig av positivism.

Däremot hoppas jag att Peters hjärninflammation ska gå tillbaka mer och mer för var dag.Känns så hemskt se den man älskar må dåligt på många plan.
Hjälplöst.Läkaren som ringt i fredags skulle ge honom ett besök till infektionsöverläkaren i slutet av månaden för uppföljning.Hoppas han kan få mer svar då.Som avslut såklart:


Photobucket

Gillade dagens visdom som var här :
"Många människor tror att de tänker när de i själva verket bara sorterar om bland sina fördomar."

Dagens onödiga vetande tycker jag nog var med ett klokord;

"Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden. "

21 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Softdag kontra simhudmellantårnadagFör läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!Softdag


Tisdagen var en softdag och en riktig off dag.Kände mig inte alls på topp nånstans.Inte nån gjorde det tror jag.Flisan mest gnällig och huvudvärken störde henne.
Peter och jag gick en sjutusan till lång promenad som gjorde susen för oss på alla sätt.Halt och rätt kyligt men skönt ändå.Vi njöt av att faktiskt vara hemma och ha semester oftast är man iväg nånstans och stressen är då på ett annat sätt.
Vi åt rester till lunch av sallad och gröna linser.
Framåt kvällen blev det ett Pilatspass och det gjorde susen.Peter bevistade fotbollsträningen vilket gjorde han gott.
Sonen ville ha kompis att sova över så javisst.Efter att först ha skjutsat honom fram och åter för se film landade vi hemma i soffan och såg just den filmen de dissat de unga tu.
Försoning hettde den och vi tyckte den var sevärd.
Innan dess hade Peter stått och stekt MÅNGA MÅNGA pannkakor.Han är nämligen sjukt bra på göra pankisar .Stackarn för inte är det skoj steka såna inte.
Vi la oss allihop runt 01.00.Tvingade upp datanördarna i bädd för de hade tusen skäl stanna kvar vid datorn och kunna sitta där hela natten.

Försökte få dem förstå skönheten vara på ett badhus hel eftermiddag utan känna sig som döda.

Theres Alshammar släng dig i väggenonsdag


Sov rätt skruttigt natten mot onsdag.En kisseblåsa som störde men fick sovmorgon till 10 och det gjorde gott.
Frukost intogs och sen skulle vi då samla oss för att få ihop allt i påsar och kassar och DET ÄR EN BEDRIFT kan jag lova.Jag sur för min våg blivit vattentäckt av några...och slutat funka.
Känns varje gång som om vi ska packa och ut och resa nånstans.Känner hur stressen maxas i kroppen.
Väl lastade så var så då delar av Fam Mupp på väg in först till stan för att hämta upp ytterligare en 15 åring och där hade hans pappa erbjudit sig att ta Drutten hela dagen !!!Fantastiskt bra.
Så när vi först åkt milen åt ena hållet och sen milen åt andra hållet tebaks var vi så på gång.
Dessförinnan hade min kompis M ringt och frågat -"Vill Felicia följa med oss till Finspångs badhus??Som vi skrattade när vi insåg att vi ju skulle dit båda två med barnen.
Så det slutade med att vi att hade två goa vänfamiljer med oss till badhuset.Superfint badhuset .Massa plus.Rödtoppen vår hade sett till vi kunde gå in gratis vi vuxna.Visade sig att hade vi smsat till barnens mobiler så hade även de gått in gratis.Men 80 kr ja det drabbade en rätt fattig familj :)
Hur som vi simmat och softat och haft en toppendag ihopa.Jag simmat lååååååångt.Sådhär härligt skön i hela kroppen efter många timmar i blöt och i bastu osv.
Russinhud på hela kroppen kändes det som när vi så begav oss hem.
Väl hemma blev det göra krubb.
Lagade kycklingspett och wokgrönsaker och så råris och tsatziki till det.Blev riktigt gott och mättande.

Så var vi endast 3 i familjen igen för sonen nu sin vecka med sin pappa.Vi har åtminstone fredagenkvällen planerad och jag och Peter har lite planer var dag .Känns skönt bara va oxå.Kvällen gick i sitt konstiga händelsetempo...
Fick gott samtal från go vovvevän.När vi pratat i mobilen i ca en timma känner jag hur mobilen börjar hetta på magen där jag låg i soffan med headseat på.
Så la den av.Trodde ärligt den gick sönder men efter en stund på laddning visade den liv igen!!
Så ringde gemensamma vänner och jag och kvinnan började språka allt medans Peter nattade Flisan.
Så hörs ett DJUNGELVRÅL!!!Flisan lyckats få en fotvårta som de flesta och är mycket noga behandla den.Dock glömdes förra flaskan skruvas på locket på så det torkade.
Då hon tjötat hål i hövvet på mig om köpa ny flaska så kom jag så ihåg det.
Köpte extra stark.DEN SKA MAN INTE HÄLLA ÖVER SIG notera.Hon råkade på nåt märkligt sett få en stor del av flaskan på sig över bröstkorg i hår samt över vä arm.Fick kasta luren med väninnan och säga Peter får ringa upp sen.
Ner med henne i duschen duscha länge länge.Sick brännmärken alltså.Helt sjukt farligt.
Så ja där låg hon sen med Aloeveragel smord och tapper undrande om hon skulle få vårtmedelärr resten av livet??
Hmm inte många dagar sen jag hade stearin i ÖGON,ANSIKTE o HÅR att få bort efter den lilla olyckan....

När så allt lagt sig tog Peter luren och hade lite grabbtalk.Vi var 3 par som umgicks veckovis hela våra barn födda 01 barndom.
Så dog den ena unga killen hastigt och allt ändrades i ett slag.Nu fick vi höra att just M höll på såga av sig benet förra veckan med en motorsåg.
Börjar bli kusligt hur våra män drabbas av allt skit som går .Ryser i tanken hur det kunnat bli med Peters hjärninflammation och om viruset fått hörja fritt när han nu startat träna i massor dessutom.Hjärtat känner han av nu med .Hugg och megapuls vid lite ansträngning...ORO.
Det får vara nog på så goa killar.N lever i vårt minne alltid.Den goda.Den supersociala,generösa och så extremt vänälskande av allt o alla med världens godaste hjärta som tyvärr visade sig sjukare än nån trott då han hastigt dog.
I hans minne går vi vidare och i hans budskap ...kom o ta en öl spontant.

Blev så påmind av honom på badhuset,då hans lilla dotter är så ofantligt likt honom i utseende.Ibland slås man bara av det.
Flisan lik Peter klonad o hon N.Goa tjejerna.Vänner för livet.Vänskap när den är som sannast.Alltså jag är så glad för alla vänner man har .En del träffar men bitvis mer än andra.Men värdet i vänner är dyrbart.Hörde så grabbarna planera vår tradition till påsk i telefonen.Avböjde fika med dem på söndag på Peter har det svårt med stoj.Badhuset var med nöd o näppe han SKULLE envist med och har fått vara ansvarsfri från barn idag och mest rått om sig själv.Som han sa jag blir tokig av bara gå hemma.

Har dock för mig jag jobbar påsk så vi får kanske skippa långfredagen o ta det påskafton i år .Härligt ha sånt se skoj se fram emot .
Många så släktliga då och det är vi inte på så vis .Inga släktmiddagar som väntar liksom.

Tvn gick i Stig Larsson tema.Mycket påor om nya filmen Mannen som hatar kvinnor.Bara älskade den triologin i böcker så se fram emot se det filmatiserat.
MÅSTE SE FILM FÖR HERR O FRU MUPP snart snart.Bio blir nog rätt barnsligt nästa gång jag vistar en sån.Vet nämligen enligt plan en film som snart ska ses!!

Nu ska det ses film här också tills vi somnar i soffan.Titel?Okänd...
Märkligt men jag fortfarande med foten på jobbet känner jag .Tankar far på boenden fram och tillbaka.Tar några dagar landa efter den helgen känns det som.
SEMESTER det är inte fel just nu .Ska genast planera in nästa för jag insett att jag måste ha det då och då för att hålla och må bra.

Peter har jobbkompisar som borde få medalj i att BRY SIG OM ..kan säga att sjukvårdsfolk inte är särskilt måna om varandra när nån blir sjuk iallafall. Vi är nog mer pissed off inombords för det drabbar så hårt och nån får slita för den som är sjuk.Tror det är det som det måste bero på.Men nog borde omvårdnadsutbildade verkligen ömma för varandra?!
Peter han får små kort och brev var dag .Blommor i omgångar,mail,chokladogram you name it.Idag hade de skickat ett handgjort kort med honom på olika bilder genom åren och så åter skrivit alla sina namn.Chefen hans har ringt minst 2 ggr/v osv.IMPAD är ordet över denna statliga myndighet.Gör att han säkert tillfrisknar på ett sett där han kan längta träffa dem.

Nu ska jag se till att han får lite egentid en stund med mig!!!


Gonattkram från syster!!
Icke att förglömma:
Photobucket


18 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
Sportlovet här på Semledagen för mig:)För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!

*tisdag 11.52*

Helgen som gick

Vad orda om helgen som gick??

Den var hjärtligt...den var hjärtligt "jobbig"*S* och den var hjärtligt vänlig!!!!


Kryptiskt näe??Lätt tolkat.Jobbade fredag kväll ,lördag dag och söndag kväll samt litet avslut med lång måndag dag.
MEEEEEEN som Tony Irving säger och som jag säger .Ledig fritid blir vad man själv gör den till.
Hade ju tjejkväll i lördags med så underbart god mat samt så var vi totalen 7 goa kvinns på gott humör .Kan bara bli gott,mättande och förstås tårdrypande av skratt.

Tack goa Anna för så skön kväll.MÅNS OCH DET TRE TJEJERNA som sjöng ala Duffy de ägde sönder allt i Melodifestivalen.

Jag följde inte med ut naturligt utan knatade hem de få metrarna och Peter var vaken .Vi låg och pratade länge länge.Ett av dem mest givande pratstunderna vi haft på länge.

När jag anlände hem efter jobbet tidigare alla hjärtans dag hade jag hunnit och handlat lite på Lekhuset som hade halva priset på alla leksaker.Hittade lite kuligt och Flisan blev så glad.Köpte även med mig Semlebakelser med HJÄRTAN på.(notera inte själv ätit en enda än spar mig till riktiga FETTISDAGEN 24/2 i år tror jag ..hehehe.Peter fick HOMERSTRUMPOR med tydligt budskap på samt en träningsvideo så jag tror funkar på honom i nuläget.

När jag så landar hemma en timme innan jag ska vara fit for fight för tjejkvällen, så stod blomsterbud i frp på bordet.Jag säger till honom vad är detta??Ja det kom förut.Varför har du inte öppnat det ??Det står ditt namn på jue.
Jag öppnar och där har han så lyckats få till en SURPRISE mitt hjärta!!!Ingen tulpan var den andra lik...Jag tillhör dem som älskar TULPANER och just dessa ihop med de vi fått från NONE var så ljuvliga.

Kommer så en bildsvist.


Bilder från Nones bukett:
Söndagen den började med sovmorgon och en mils löp med Rödtoppen.Gick riktigt bra för vara vår första mil ihop.Jag knatat runt själv förut och då är det tyngre men är man två kan man peppa varandra.
Åkte så och jobbade och det passet blev rätt mastigt på många sätt.
Styrde hemåt söndagkvällen och tänkte fasen att jag inte tog semester måndagen också .MÖR var ordet.
Somnade ovaggad och klev kl 06 ur sängen för styra mot sista arbetsdagen.
Möttes av BRANDMÄN!!!!
Men var falsktlarm.Tänkte herregud tänk OM det brinner .Trodde första första bilen som låg bakom mig länge med blåljus var efter MIG ..som om jag skulle kört för fort eller nåt men så var det liksom inte.

Kunde inte mer än säga till dem att märkligt .Nattsyrran här har följt ERA rutiner ringt och sagt det är falsklarm och ändå rycker ni ut med full styrka...
Tror brandmannen var lika trött som jag ....

Jobbedagen gick fort för mycket göra och styra med.Fick avsluta mitt mission från helgen vilket kändes bra.
Känt av min rygg pga allt djäkla sittande och då vi skulle byta en KAD kände jag efteråt att fan där ploppe mitt diskbråck till på nåt vis en konstig känsla.Inget så där pang som vid ryggskott utan mer okej där var det kört.
Den smärtan blev mer och mer kännbar .
Men hade i bakhuvet att jag tar mina Voltaren och Panodil ikväll så ska det nog fixa sig till imorgon och med mycket sömn har det faktiskt gjort det plus lite ryggövningar.

Felicia fick igår följa med goa Gunilla till stan en stund.Hon är en telepatiker för då hon ringde på jobbet hade precis Peter något uttröttad ringt och kände sig otillräcklig hemma med just Flisan.Flisan haft huvudvärk hela helgen.Så det McDonaldsbesöket kom som en skänk från ovan.Hon hade lyckats tjöta till sig Cocacolaessens till Soda streamern också.Sen fick vi smakprov på TURBOkameran hon köpt.
Jag lagade sen en kräftstjärtsallad med massa gott i allt från grönsaker till melon och äpple i den samt till det en linsgryta av gröna linser.Roligt när ungarna uppskattar sån mat för de tog om flera ggr.
Vi stora såg sen filmen VARG med Peter Stormare i huvudrollen.Sevärd,tänkvärd och jag bara är så förälskade i fjällens vidder.Drömmer mig uppåt för gott.Satt och jämförde min kärlek till Thailands vackra vyer med denna och sonen mobbade mig.

Sovit ut till 9.30 dock har Flisan kommit tassande och trängst med oss många timmar vilket stört iallfall maken rätt mycket.De just nu i skrivande stund kommit ner sömndruckna allt medans jag och Flisan haft en pyssel timma varvat med fixa bilder i datorn!!

Nu en köpp KAFFE o vakna till livet .VAD ÄR VÄL EN LEDIG TISDAG allena och hämta kraft med Drutten och göra vad man vill mot att vakna upp med hela FAM MUPP den ena tröttare,retsammare och deppigare än den andra???
Säger som Askungen kunde varit helt ljuvligt sitta här men njaäe mot S-skogarna för en promenad i öfre delen sen en spela spel dag med familjen och inte göra för mycket knop.Jo löppass ska det bli ihop med Pilates ikväll.Så nice jag äntligen lärt känna mitt diskbråck så bra så jag kan hindra helvetet från flyga lös.
Vore dock tacksam om min arbetsmiljö kunde få en skjuts framåt i det berömda höj och sänkbara skrivbordet.Liiiiite svårt låta bli dokumentera som sjuksköterska .Istället för mäta steg skulle jag vila mäta UPP OCH NER på en stol under ett pass.Sitta är döden för ryggfunktionshindrade.
Tycker jag som arbetstagare gjort ALLT för bli okej igen i form av lyft av kroppen 12 kg .Tränat mig stark via löpning och annat.Sjukgymnastövningar varje dag.Kan inte begära mer av mig MEN jag har önskat ett höj o sänkbart skrivbord sen i oktober och ja jag ser mars komma raskt.*surar*

Glömde ju nämna att en annan ytterlighet på mig fått en liten nätt smäll.
Vä lilltå är stukad o hänger löst ner och nu ihoptejpad..men sånt skit inte värt nämna som krämpa om än rätt ond när det gjordes.

OM Flisan mår okej onsdag blir det lite mer aktivitetsdag vet jag ...Ska ladda med steka 100 pannkakor ikväll....

Du som läst ända hit ner önskar jag då en go tisdag .....Tänker idag lägga ett klokskall som verkligen stämmer.Har några sådana människor jag idkar detta med och attans så bra man mår efteråt.


Photobucket

Nu verkar alla i familjen HUNGRY utfodrade och man märker genast att humören börjar växla...fast e klart glömde tonårson vs lillasyster...Kan aldrig va helt ok timma efter timma om de ska finnas i samma rum:)
Som sagt en veckas semester from nu ...kräver nog en veckas semester EFTERÅT för att liksom få kraft orka jobba sen:)
17 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
Be my Valentine

Photobucket


Inte lördag riktigt än men alldeles snart klämtar hon från fredagen den 13-e över till något mer hjärtligt .


Alla hjärtans dag????


Tycker om veta varför traditioner uppstår/tt.
Tog reda på just hur Valentinedagen kom till och fick en massa olika teorier om just detta ämne.


# Att ett modig präst i Rom vigde par i hemlighet just för att kejsaren förbjudit det bland unga människor.Ja detta var då 236 före kristus.Han blev då halshuggen för detta denna Valentinus.

# Fertilitetsteorin vilket var att unga par i Rom fick skriva sitt namn på en lapp o lägga i en urna.Sen fick man uppvakta den man drog lott på ur urnan och detta utspelades just i februari.

#Births wedding.Ja den kommer från Medeltiden då fåglarna parades just i feb .Det ihop med Valentines dagen tror Engelsmännen stenhårt på än idag.Turturduvor *S*


#Firandet i historien, från 1400-talet till 1900-talet
Firandet av Alla hjärtans dag, eller Valentindagen, började i England och i norra Frankrike. Den tidigaste kända omnämnandet av Valentindagen är från år 1370. Om en person valde någon som sin ”Valentin” under 1400-talet innebar det att personerna förlovade sig.
Valentinfirandet motarbetades av puritaner ända fram till mitten av 1600-talet. Först under 1700-talet blev Valentinfirandet mer rumsrent och firat. Vanligast var att mannen uppvaktade sin kvinna med dyrbara presenter.LÄS DETTA PETER....

Under 1800-talet sjönk intresset för dyrbara presenter och istället började man skicka välskrivna och konstnärligt utsmyckade brev och kort till varandra.OKEJ DÅ FRAM MED SCRAPBOOK grejerna då idag...

Rapporter från 1800-talets brevbärare vittnar om interna klagomål – brevbärarna hann helt enkelt inte med
att bära ut alla kort som skulle skickas. Ett annat problem var att korten var så kreativt utformade att de var svåra att transportera.
Under 1900-talet växte sig traditionen även stark i USA. Trots att Alla hjärtans dag är en ureuropeisk tradition var det via USA som firandet kom till Sverige. 1956 infördes Alla hjärtans dag av varuhuset NK. Det gick till en början inte så bra. Först på 1960-talet började firandet sprida sig och på 1990-talet fick det
riktigt genomslag.

Sött rött


Se där ja nu finns liksom UNDERLAG till att fira det som firas kan.
Kan mer se att här köps till höger och vänster denna alla hjärtans dag.Till mammor och barn ,till föräldrar och ja till den man vill dela sitt hjärta helt enkelt.


Lite sött och rött så här i februarikylan.


Hjärtligt jobbig helgKommer själv bege mig upp okristligt tidigt för att styra till jobbet ett dagpass med start 6.45.Såg det är favvomat lax till lunch med god efterätt slurp.
Klockan 15.30 tänker jag stämpla ut igen för att styra hemåt och kanske ut och löpa en stund .Lutar åt det om jag mår bra.

Kvällspasset gick prima trots datumet.La min lägsta nivå och jobbade i luuuuuugnt tempo.*Klappar mig på huvvet så duktig så*
Såg Lets Dance med en boende.Mysigt med popcorn o saft.


Åkte hem för att mötas av vacker bukett från None.Tack den värmde.Pratade med henne en stund vi båda .Åt samtidigt grillspett av kyckling och sallad till.Mumsade i mig allt plockgodis som fanns kvar sen redo för relax.*rap*


"Söstrakväll"vs Mys med Herr Mupp


Hur Valentines efm/kväll ska firas??...jo ska efter löp mysa med min be loved Valentios/Valentina.

Sedan njuta av tjejkväll.Härliga goa lördagar med mina goa tjejvänner.En annan flock blir det denna kväll.SOM jag redan nu vet att jag kommer få skratta.Så där ljuvligt med rinnande tårar o kramp i käkarna.Tror jag o min löpvän får prata lite taktik för stundande Göteborgsvarv också.Mätta lär vi garanterat bli för Annapanna kan laga mat som ingen an.

Sunday...dagen efter hjärtan i brand


Söndagen startar med träning och sen jobbkväll 14-21.30.Måndag avslut av helg med litet sött pass 6.45-16.....men sedan är det vrålar högt och ljudligt SEMESTER EN HEL VECKA!!!STAVAS SPORTLOOOOOV!!!!!!
So long o nu återstår endast :Photobucket

För läsa tidigare dagböcker bara välja Blogg överst på sidan ..där kommer de i ordning....
13 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Fredagen den 13.e
*11.34*

Märkligt men denna dagen har jag mest lust ligga under täcket:)
Inget är som väntans tider tror jag maken tycker...han väntar ....ja inte på mig utan på telefonsamtal med el docotore och såna är ju då inga tidsoptimister.

Drutten väntar på få gå ut och kissa en drill eller två.Säger just åt mig att fatta mig djäkligt kort idag.

Okej då .

Underbart är kort.Tillräckligt frisk för att yra omkring på jobbet .Tillräckligt trött för att kunna gå upp och sova resten av dagen .
Söt norrländska har pippi på väcka oss var morgon.Hon kan inte förstååååååååå att vi så trötta ....

Gårkvällen var soft.Tyst i huset och alla sover o släckta varde ljusen och jag surfade runt i cybern.Hade Coldplay frossa i lurarna tills det kändes som öronen värkte av dem.Hittade en bok jag velat /vill ha .Den köptes hem i brevlådan.
Satt och tänkte på en sak då.På falska människor .Jeezes vad det kryllar av dem.Det hemska är att jag är mer än ofta genomskådar dem innan de själva förstått det.
Träffade igår på såna apor.Riktiga apor.Ett horn i var sida.Pratar så mycket skit att det krymper och blir till små tummelisor i mina ögon.Kände hur skavsåren riktigt hopade sig i öronen.Säger som Fredde .Mamma du äger .I det ögonblicket ägde jag sönder dem.

Nu så ska jag ta och TRAMPA vidare på livets väg.

So long och du håll i hatten idag .Du vet aldrig vad som kan hända för roligt!!!!
För nog är det väl roliga ting vi hoppas på denna dagen.Händer något trist kan man ju alltid skrockfullt skylla på datumet.

Tänker en massa på min goa vän Rödtoppen idag .(Hennes katt heter så BTW.)
SUPERMEGATÄNKNING !!!!!LUV LUV LUV.

Imorgon är en annan dag ...det kommer synas här .


Photobucket

För backläsa här i noggen så klicka blogg ovan o sen skrålla/alt välj ut de datum som syns jag skrivit i kalendern!!
Kul se hur folk länkat sig hit.Tom från Facebook kommer besökare!!
13 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Tillbaks i mitt normala "snurriga"habutaltillstånd

Som rubriken säger så är det nånstans mellan Himmel och pannkaka jag/vi befinner mig/oss idag så här på sopp och pannkakstorsdagen.Kallades ju Snurran som liten.Ligger nåt i det . Känner dock att jag inte är riktigt 100 % än.Konstigt känns det i huvvet.Vi såg en film igår kväll med Meryl Streep då hon var skolnunna .Godkänd men i våra mått mätt rätt seg.Blev rätt sent också pga den och ett visst program av fotbollsart där Sverige vann *veta*
Vaknade inte av klockan utan var som en koma.Tur den "hjärnskadade" hemma hos oss orkade ta sig upp för att fixa till Felicia till skolan.Vi har en rätt rå humor just nu angående våra huvven.Den ena värre än den andra.Något för den oinvigde kanske rått och hjärtlöst men här hemma är allt hjärtligt även i de mest tuffa argumentationerna.

Ingen kan bråka och tjafsa som vi brukar vi skämta och inte älska för den delen heller.
Sunt tecken idag då vi rök ihop om en telefon och en fuktgubbe som skulle kommit idag.Såna trivala gräl är rätt goa elda upp sig för så det ryker ur våra redan överhättade skallar.Får passande in ett klokskall här:


Photobucket

När jag sovit klart vid 9.30 var skiftbyte i sängen för då hade Peter pysslat färdigt och var trött för en återsovning.Jag satt så en stund och fnulade i datorn och kände på min hjärna lite och dess funktion.Inte helt 100 % men klart mycket bättre.
Åt frukost och ringde samtal om mina prover som var helt ok.Hmmm.Då blir teorin att det virus som finns på jobbet slagit till.Finns åtminstone en med illamående och yrsel noterad.Det ihop med att min hjärna var överarbetad kan jag få ihop till en diagnos.Oerhört läskigt med denna yrsel var det .Lider med dem som har det jämnt.

Varit ute en längre runda idag .Superskönt.Bilderna inte tagna just idag utan tidigare i vinter men ser lika dant(östgötska) ut just nu där vi for fram.

Nu fortsätta rensa lite ur Flisans garderob för Peter påbörjat det projektet.
Frågade honom om han deppig idag .Ja fy fan sa han .Känner mig som en djävla förtidspensionär som varken kan träna eller jobba eller göra nån nytta.
Tänkte för mig själv ..ja jeezes så kände jag mig i näranpå 2 hela år .Han inne på vecka 2....

Så han startar små projekt.Spela Alfapet med sliten fru hade han ordnat med vid lunch....rensa rensa bland saker som går rensa pågår...kort sagt han roar sig bäst muppigt han kan.Just nu i färd prata med sin goa jobbkompis som tydligen postogrammat massa gott åt oss och vi trott det var en bok han har hämta på posten..bäst hämta det idag när jag ska skjutsa 3 dansande 7 åringar till stan för att just köra sitt danspass.

Sonen hämtas upp i samband med det.Peter längtar efter honom.
Om jag inte gör det?Såklart men längtar bara till lugn och ro just nu.Vet att jobbehelg ihop med följande sportlov kräver sitt i form av hushållsgöromål .Det kan inte bli lugnt i den form vi behöver så ja blandande känslor allting just nu.
Längtar dock till vara komplett familj.Det ÄR ALDRIG FEL.
Han ringt massor och frågat hur vi mår och berättade att han nu klar med sitt val till gymnasiet.
Blir till att gå i sin pappas och gudfars/"morfars" fotspår.Nämligen TEKNISK linje med dubbelkompetens.Tycker hans val är och känns toppen för honom.Han siktar på högskoleingenjör i framtiden.

Nu till något jag brinner för utöver omvårdnad och skriva kikar upp ,Kort blogg bidde som vanligt dansande lång...Här kommer så lite axplock över hur vacker en hund och vår vinternatur är genom min kameralins.Alla längtar till våren .

Fånga dagen och njut av dagen säger jag istället.Man vet aldrig vad man längtar till egentligen.Tur är väl det.
Så in i vassen kyligt.


Älskade DruttenMy husband & I...från nyponsoppa till snötyngdaVår ljuvliga runda in bland travbanan


Det kostar ligga på topp


Titta en hand ....


En Michael Jackson hand på vift???Me Gute du får???Vackra GlanVem kan ro fastfrusen i en situation???


Skör...trampa ej på migNi pratar konkelbär...me pratar skägg


Mulad BorderterrierBara i hans ögon....


Ja nu går vi mot MARS som bakgrundsbilden talande nog stämmer in i....


Däremellan kommer......massor med dagar med nya dagböcker att fylla.
För att läsa äldre dagböcker härinne klickar du blogg ovan och så bara skrolla o läsa bakåt .//Kram Åsa12 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Skiftbyte i Mupp..förlåt Bregottfabriken

*Onsdag 11.58*

Akut yrsel

Ungefär som bakgrunden går tillvaron runt just nu.
Sovit ala Törnrosa i näranpå ett dygn.En norrländska väckte mig när jag somnat o en annan på morgonen när jag sov som godast.Puss på dem och ur med alla jack.

Fick skjutsas hem från jobbet igår pga svår yrsel.Står upp idag men yrseln finns där.Nu in till staden med goa AnnaPannas mamma för provtagning av mig.Vi ska släppa av Anna som ska på kryssning först.Tänk ...vad vore en kryssning ...mot ligga stand-by.
Fick veta igår att Peters hjärninflammation visst kan smitta om än ovanligt.....
Stackars Peter inte svårt gissa VEM som får passa upp på vem i nuläget och det känns så makabert sjukt fel alltihop.

Hur var det nu har vi TUR i något eller??????
Jo jag har sökt läkare på mitt vis.Fått råd och ordinationer och till att börja med ska jag ta prover.Hoppas detta inte något allvarligt.Sjukskriven idag .Ledig dag imorgon inför jobbehelg sen stundar semester från tisdag & sportlovet fram.


Spagat??


*19.01*

Dagen gått .Blev stucken x4..är svårstucken.Svar imorgon.
Sovit vid hemkomst o det klipp hela eftermiddagen från klockan 13.
Väcktes av Flisan kl 18 av att maten är klar mamma.
Nu ätit lax med bacon,ananas o grädd/ost täcke.Ljuvligt gott.

Såg att halva nötfärsen var kvar sen Peter lagat biffar med kumminkryddad stuvad vitkål igår.Så nu lagat köttfärrssås av resten.Stått och hållt mig i stundtals.Yrseln bättre men finns där hela tiden.

Det var alles för nu upp o ta hand om liten kicka som skriker över sitt knä hon stukat...SMÄRTA!!!!!!
Vad har ni gjort ropar jag??..ehhh säger Peter hon skulle träna på gå i spagat.
GÄLNINGAR SÄGER JAG BARA.

Nu kommer hon stapplande på kryckor hon hämtat i förrådet.
Peter kvider KAN JAG INTE FÅ VARA ENSAM SJUK I DETTA HUSET ???
Gud give mig ork höra detta TJÖT nu framåt .TJÖT TJÖT.

MUPP MUPP.

Nu ut en runda med Drutten.Hmm tar nog mobilen med mig ifall jag inte klarar gå hem.Blir nog ta 2 varv av en kort tur.Sen väntar sängen igen.Känner mig verkligen helt OFF.Slut kaputt.You name it.


Visst ja Peters kväll räddad.Fotboll mellan Österike -Sverige...

//Kram Yr-Jena & givetvis här kommer:


Photobucket

Ps.För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!11 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Bak-IS..DISNEY ON IS....IS på pannan...
Här kommer dagens dagbok från :


Photobucket

För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!


ISIG HELG *L*
Söndag blivit måndag ser jag på uret.....


Lördagskvällen blev jättemysig och det KAN INTE BLI FEL umgås med så goa vänner varken för oss eller för våra döttrar.Vi åt och drack och drack och åt och ja det lilla Melodifestval vi hörde var Ugglas och Emilia faktiskt.Sen det andra i snabbrepriser.Fanns ju viktigare ting att avhandla för våra pratande munnar.

Tjejerna började framför tvn kort stund sen lekte och lekte och lekte dem.
De gick in i badrummet påklädda med en stor godiskål och kom ut omsvidade i bikinis alla tre.Gjorde poser framför tvn på 7 åringars vis och så in igen för att göra sig fina i badrummet .Duschade säkert upp allt varmvatten.

Ett supertack till goa Skager som gjorde kvällen så mysig och tack till Rödtoppen.
Thailand here we come ..nedräkning ett år framåt.

När Jena börjat lägga upp bena och börjat studera insidan ögonlock då styrde vi färden de få metrarna hemåt..eller ja Flisan blev dragen i skrinda hemåt av sin jämnåriga vän...DET var en syn.
Blev omhändertagen av kärestan vid hemkomst och liten kicka nattades.

Konstig nattsömn milt sagt.Vaken 111 ggr.Så rätt mör när jag ringde broder för att språka livets jag menar släktens arv och djupheter.Men mycket givande samtal.
Vi bestämde jag skulle möta dem utanför Clotetta center vid 14 hugget.
Gudsonen Melker o morbor skulle ju bjuda Flisan på Princess on Ice ala Disneys uppsättning.
Jag hängde förstås på och bekostade 200 kr för se detta.
Vi fick jättefin loge sitta i och köpte popcorn och Festis sen bara njuta .
Två akter var det och MYCKET sevärt faktiskt.Ljuvligt.Jag minns min enda Disney on ice jag såg för typ 100 år sen och såg på barnen hur de levde sig in i glittret o glamouren.
Brorsan o jag roade oss med att han lärde mig allt om en IPHONE o vad som är värt veta om en sån.Rätt kul för vi gick in just på min hemsida här och kunde skrolla o läsa därifrån .VILL HA SÅN PHONE.

När vi sett showen klar var klockan nästan 17.Då shoppade jag och Flisan sockervadd och till det fick man en krona med musseöron på .Så söt såååå.
Annars visste jag att SHELL av alla ställen hade så go mjukdjursmusse så jag övertalade henne köpa en sån istället för deras dyra Musse ....Inge svårt hon fatta.
Liten trött sessa som somnade hårt hållandes sin Musse o Tiger ikväll.

Själv somnade jag snabbt vid hemkomst en stund och så gjorde även Peter.
Han hade precis då vi kom hem slagit i huvvet i skåpslucka och bildat ett jack i pannan.Blev till klättra skåpet o plåstra om honom.
Svor nästan och muttrade ")#"=¤)/=Q%/#= ska man inte kunna lämna dig i 3 timmar utan att du går o SLÅR I DENNA REDAN INFLAMMERADE SKALLE.
Hur mycket ska ditt stackars huvud tåla ...Ehhh har vi Panodil sa han och masade sig upp för att just vila huvvet o kroppen.


Vi sedan druckit te till massa tända ljus...sett filmen Changelin som var mycket sevärd med Angelina Jolie-Pitt.
Nu stundar rätt mastig måndag.Först smärtföreläsning på fm och sedan kvällsjobb med start 13-21.30.....

Denna helg kom och gick alldeles för fort..Underbart är kort om man säger så...
Finns många godbitar minnas och att gosa med fasters gull det är stort.När jag höll honom och så frågade jag har du snälla fröknar på dagis ?
Ja svarade han .Om de är dumma får du ringa och bussa faster på dem.
Då säger han klockrent.Ja jag ska ringa bussa faster på dem.Precis då kommer brorsan och hörde slutet ....Man kan bara le.Han härmar allt man säger sa Peter o ja det stämmer .Så underbar hela han.Flisan älskar sin kusin som hon sa i bilen hem.Vi skulle gett Mussekronan för den var så liten åt henne men den får han nästa gång för de hade hunnit iväg.

Kramen o här följer ett bildspel går fortast lägga dem så dessutom lite svårare stjäla bilder då !!!Sången som ni färdats till är just min älskade brors röst....


Ja det var mat från fredan,exempel på min spaompysslade make,gåvor,vänskap,syskonkärlek,kusinkärlek kort sagt en djäkla massa KÄRLEK!!!

Såg att jag nu nått 1000 besök här o snart 50000 besök på vovve.net.

Lämna gärna ett tassavtryck i gästbok eller kommentarsruta!!!Välkommen åter.
Nu dags gå upp och lyssna på just andetag.Härligt med andetag.Drutten drog just sin sista djupa suck och sa godnatt på soffryggen...Bäst han får sista ordet i ett klokskall.


Photobucket

9 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 5 kommentarer
SPAHEMMADAG ALA JENA MED TJEJKVÄLLSAVSLUT I MELODIFESTIVALTONERFör läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!
Kärleksgärningar

La mig redan kl 23 igår och det är TIDIGT för vara mig .
Sov så gott inatt.Vaknade utvilad FÖRE ALLA ANDRA..ehh det är också ovanligt för vara mig...
Låg kvar och såg på hjärtat som sov bredvid.Det lilla hjärtegullet hade hoppat upp vid fotändan.
Tog så upp han och gosade länge länge med honom.

Husse vaknade av Druttens små grymt då jag KIADE hans MADE...jo det heter o stavas visst så :)

Låg sen o läste Aftonblad med bilaga från fredagen.Så gött.Smög ner och gjorde lördagsfrulle åt oss.
Frukostbricka på sängen numera åt Peter..tänk så omvänt allt är.Han log när jag kom med den.
Flisan framför tvn.
Själv slog jag pling till min Rödtopp..Hon redo för PULSA I SNÖN liksom jag.
Vi sprang en ca 5 km o det var svettigt löpa i snön men så härligt o så lite pratterapi samtidigt.
Boxpassets träningsvärk den kändes fin fin o jag supernöjd varit där igen.
Berättade att jag tänkte ha SPA DAG för Peter hela dagen med ....först elektriskt fotbad och därpå skulle jag fixa hans fötter totalen som hos fotvården samt händerna i bunkar med olja i då manikyr av naglar o händer ...efter det stod en promenad på tur.Lite lunch o sen så ansiktsbehandling med rakning och ansiktsmassage osv .
Efter detta så helkroppsmassage .

Då säger Marie nåt riktigt snuskigt som jag inte ens kan skriva här men hon tyckte det borde ingå en 3 timmar lång DAMMSUGNING ..sa hon inte *ASG*

Så ja dagen har faktiskt sett ut så som ovan beskrivet:)
Peter helt snopen hela han och nu en superren fin och avslappnad sjuk man.

Såg att Magdalena Graaf fick åka på spahelg efter sin hjärnblödning..tänkte JÄPP det ska min älskade också få fast i sin lugna hemmiljö.


Som små parenteser finns ju så en liten Kicka som stavas Felicia .Hon inte på sitt allra bästaste humör just nu och det är såååå förståligt.Hon drog till sin vän Wilma rätt snabbt och har så endast stuckit in nosen för hämta pengar och byta skor.....och liksom ruckat liiiiite på SPA feelingen men så är det .

FAM MUPPS SPA kan bara bli så här .KOSTA GRATIS och kärleken som jag lagt in i det hela gjorde min älskade gott det har han både sagt i ord och visat.

Mitt när jag höll på med fossingarna ringde det och våra goda vänner ja dem vi alltid bastar med miss i nassen efter fest hos dem..ja de stod typ utanför .
De kom med superfina vinglas ett till oss var.Hjärtan på o fyllda med godis!!!!!Änglar.Blir så rörd av alla gester för det är så fint o Peter blir så glad syns tydligt.Vi skoja o sa kom ni för vi är typ halvnakna...de blev besvikna hahaha ni har JUE för mycket kläder på er jöööe.Så tillbaks till fot nr 2 när de gått.

Kan nämnas jag har SUPERFOTFOBI..HATAR FÖTTER ALLA SORTER UTOM NYFÖDDAS!!!

Så offret att pilla hans tår o naglar o skrapa o fila bort äckligheter det var en syn för gudarna.
Peter skratta gott åt mina grimaser.
Bad honom blunda o inte se på hur jag såg ut LIDA ....När ansiktsmassagen o GURKORNA på ögonen kom på då hade vi också ett skrattanfall för de trilla bara ner hela tiden.Gjorde mer nervositet än nytta.

Lagade en hittapåsallad ..ja alla mat dessa dagar är hitta på själv.Gillar det bäst.Hatar läsa recept hela tiden .KAN SJÄLV.

Får väl döpa detta till JENAS LAXSALLAD
Idag blev det laxbitar i ugnen en stund som kryddades med dill o flingsalt .
Quinoa kokades i buljong.Sen i med lite sambael olek och grön curry ,cayennpeppar ,salt och olivolja.
Champinjoner,kikärter,körsbärstomat,gurka,fetaost och så var det klart att blanda runt.Ätes ljummet men imorgon blir det spisa kallt.


Hunnit färga håret idag också medans fötterna på Herr Mupp blev fina.Mörkbrun igen då utan gråa strån.*L*
Så ja för att runda av min dag lite så ger jag mig i skrivande stund FOTBAD ...
Gick prima sätta badet under bordet här i med sladden o DURR DURR BUBBEL BUBBEL så fina mina fossingar blir o så skönt jag har det .Allt medans musiken övergått till att ljusa Ulf Lundell ur högtalarna.

Känner måste ändra till Sophie Zelmani som vi spelat massor idag på vår lilla mysdag.Lugnt o fint ska det vara.

När detta klart o jag redo ska jag svida om .Locka håret.Sminka mig vackert o i sakta gemak gå över för ha vår TJEJKVÄLL....3 ala runt 40 år o 3 ala runt 7 år.

Känns lite vemodigt för vi skulle varit med respektive från början men nu ser det ut så här och alla är nöjda där det befinner sig.Peter somnade djupt och ska få sova tills jag går.

Kommer springa över med god mat till maken för så nära är vi .Han nöjd få vara själv o ha lugn och ro.

Se travet som han tippat.Se mitt Lotto som nu är förlängt 5 veckor.
SE MELODIFESTIVALEN!!!Alltid lika kul o se tycker jag o kul reta sig på.Ja även om vi inte alltid har tur i spel o i vår hälsa så har vi alltid varandra.
Påhittiga och så kärleksfulla vi förmår.

Många lördagsgodiskramar från mig till dig *L*från;


PhotobucketPhotobucket

7 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
T som i Torsdag med Tempo......FREDAG SOM I TOKPASS!!!ÄNTLIGEN BOX!!!För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!


*22.48*TORSDAG......& FREDAG tillägg längst ner!!!!T som i trött......

Sov somnade ovaggad och så skönt ha halvan bredvid sig .Precis som man tagit för givet .Dock fruktansvärt vakna halv sju och masa sig upp .Medvetslös var ordet.
Styrde till slut mot mamma med Drutten.Hade även vår stora tvättkorg med tvätt i bilen .Hon erbjudit sig ta hand om den som jag aldrig kommer ifatt med på någe vis.Det blev till slut 5 maskiner visade det sig .Super av henne fixa i sin lägenhet o med torktumlaren igång hela dagen.
Jobbdagen gick i raskt tempo och avslut med syrramöte jag glömt fast jag pratat om det på morgonen.Ledde till att jag inte hann ta nån rast...
Vid 16.45 stämplade jag ut mig och hade en önskelista från maken över vad han var sugen på.
Styrde först och köpte Omega 3 burk den bästa på marknaden i hälsokosten och köpte även så superfina ljuslyktor i saltsten .De tar bort illalukt och renar luften bla.Mycket bra köp o så lös de så fint.
Mamma fick den ena ...bra för hennes cigarettröklukt;)

Storhandla o T som i TVÄTT


Efter hämtat tunga tvättkorgen åkte jag för handla och blev Willys.Gillar dem bäst .Billigast o där hittar jag bäst dessutom.Kände inte för irra omkring nånstans bland hyllorna inte.
Storhandlade för en 1200 kr och fick många många kassar.Förvånad nästan över att det inte kostade mer.Men nu har vi sex laxar i en laxask ..förlåt i frysen .Massa lax blev det o annat nyttigt.
Drutt sov i bilen för en gång skull .Inge skall när jag vände åter eller så hade han skällt sig tyst....*L*
Pratade med svärfar på vägen hem och fick prata av mig lite .Skönt.
Ringde även god vän som har det struligt.Jo jag tänker faktiskt på min vänner också ALLTID.
Klockan 18.30 landade jag hemma.Smög in och upp.Peter sov.Smått förvånad han lyssnat på mig mer än andra dagarna.Gott tecken.

T som i Tulpaner o Tradera???


Hade kommit blomsterbud från hans arbetskamrater o jag som bara ÄLSKAR tulpaner i vår familj fick verkligen njuta av dem o Annas o Tildes bukett fick nu platsen i vardagsrummet.Ljuvligt med blommor.
Sen var det ett paket som Peter ringde mig om och trodde jag TRADERAT något !!!hahaha.Näe sa jag förvånat det har jag inte.Öppna sa jag .Där i låg i vadderat kuvert kort och vingum som han älskar o choklad i två mörka sorter ingen av oss provat o vi testat det flesta.Så underbart gott.Den ena tog slut ikväll.
Stort TACK till Liza o Anneli våra ljuvliga vovvevänner från forumet vovve.net.
Vilken surprice o såååå gott!!!slickar mig om munnen.

Baxade så in tvätt och 8 kassar mat.Packade upp alltihop.Började så laga maten som skulle bli en tonfisksallad.Hade i massa gott i den.Rödlök,champinjoner,kidneybönor,majs,rädisor,solrosfrön,tonfisk,blandsallad you name it.Slingrade olivolja o lite flingsalt över.Till det knäcke med Becelsmör på o ett glas citronvatten.Sen bars det upp på brickan med saltljuset tänt .
Peter riktigt mös .Han läste sin Zlatan bok och låg och kikade på hockeyn.

Både jag o Flisan på om just se TV och hör o häpna han stängde av tvn och la sig bara o läste.Tyckte nästan synd om han missa hockeyn.
Flisan o jag åt i köket o tände ljus o myste.Hon ÄLSKADE salladen jag höll på svimma hon som hatar både majs o bönor annars.Så kan det va.
Sedan kom hon på hon glömt läxböckerna hon tränat massa på sen i lördags i skolan och då var livet inte lika älskvärt.Jag försäkrade henne om att hon både kunde skriva skrivläxan fint och att hon läst superbt.

Så jag nu lovat gå upp tidigare med henne imorgon för att gå till skolan o läsa med henne en gång extra .

Vi fastnade i programmet du är vad äter och Sanna Brådings resa i avgiftning osv.Flisan helt inne i programmet och hade mycket kloka tankar på en 7 årings vis.Jag fick också en del tänkning särskilt vid livskurvans linjer.Fundilerade hur MIN skulle sett ut ...Hmmm.


T som i TraskaNär hon så borstat gaddar och burits upp för att somna på 1 sek så kikade jag in till min älskling.Han nöjd och lugn.Frågade om han ville ha nåt mer.Jo nötter.Hämtade blandnötter och lite mer dricka o mörka hallonchockladen.
Gick så ner och hängde upp ja 5 maskiner tvätt lite varstans att få torka.
Tyckte då mitt jobb för dagen kunde få vara slut .

Började närma mig 120000 steg.Ingen maxdag men maxad på så mycket annat sätt.För en gång skull inte ens tänkt på räknaren som jag lever med hela våren i jobbtävlingen.Blev massa färre steg i helgen av naturliga skäl men vår goa samordnare kom och la en lapp idag med glad gubbe att jag ligger som god 2a.
Förresten är de de 10 främsta som är med lottningen så jag siktar hamna bland dem o inget annat.

T som i Total avkopplingTänkte så HUR vill JAG avrunda denna dagen.Hörde tassar komma i köket medans jag fixade disk o diskbänk.Han kikar på mig med sina varma ögon och säger jag vill gå ut o bajsa.Jo han kan prata tyst med mig .Helt sant.En ljuvlig kommunikation mellan min hund o mig.
Tog på mig joggingskor ..för de fäster bra i snö o sköna gå i.Reflexväst o så min mobil laddad med musik .Lurarna i ,mössan över och så ut och gå en mörk kall vinterpromenadsrunda där jag njöt som mest faktiskt under hela denna dagen.
The Killers senaste låtar bara äger just nu .Helt lovely höra på varenda en.Några helt enkelt nästa topplåtsvarningar efter deras hit Human.


T som i TrygghetNu så bryggt te .Gått upp med kopp o en citronskiva i.
Peter kom ner ett slag .Masserade mina axlar medans jag skriver.Råkade se att Flisans vattenflaska hon haft på sin nya streetdans idag hade runnit ut i skolväskan osv.Han ser ALLT pluppen.Friskhetstecken för han har alltid total kontroll över allt.
Har hotat med sno med kablar o tv kontroller imorgon men då sa han vad vill du då att jag ska ligga här och stirra upp i taket hela dagarna o bli TOKIG eller??
Näe jag vill du varvar korta promenader ,äta,sova med hjärnvila .
Det är vad jag ska ge dig i helgen lovar jag dig sa jag och så avslutas nu kvällen med att jag tänker läsa kort stund innan lampan släcks vid midnatt.

Fick ett så ljuvligt SMS av en kollega precis.Erbjudande om få börja 11 o hon då går in sin lediga dag ......insåg att jag ju måste upp med Flisan vilket fall så jag åker direkt sen .MEN just ha sån arbetskamrat i detta skede är GULD VÄRT.
Där man blir sedd som så trött och sliten som jag är .
Men ser ser ljuset i tunneln??kanske?? knackar i trä:) o var försöker hitta saker som hämtar upp energi hela tiden.Bara höra Peter röra sig runt mig här gör mig så glad så jag blir tårögd.
Han lever ,han finns.Tryggt.Guld värt.

Mycket som är guld värt.Dagen som kommer imorgon är guld värd just för det är slutet på 7 dagar känns det som.7 dagar idag sen det hemska hände.
Den hemska torsdagskvällen jag aldrig glömmer .
Tar mer än 7 dagar bli mänska ordentligt efter detta men på god väg är vi .
Inte se så mycket bakåt utan mer framåt gäller nu .En helg där jag ska varva vila med mys .Mys med både Peter ,Felicia o mina goda tjejvänner.

Box står inför dörren.Något jag längtar mig tokig efter.Ska bli så fantastisk roligt få göra det imorgon kl 17.Sedan laga rotfrukter i ugn o kött till oss.Mysa o se Lets Dance o bra va.
Lördag :ska SPA råda här hemma.Avslut kvällen med triss i tjejmys för oss runt 40 o våra girls på 7-8 år.Peter stenkast bort och ska förses med gott gott.
Söndag:Styr jag mot LKP för brorsan ska ta med Flisan o lilla Melle på Princess on Ice..får se jag oxå kan få tag i biljett...annars gör jag nåt annat under tiden.Förutom det bara soft är min plan med en löprunda.

Till dig som orkat hit ner KRAM....o helgens motto är tat lugnt ta en TOY!!!!

Här kommer bilder från ja det jag också ägnat mig åt som jag älskar nämligen fota!!!
TACK!!!!!


T som i TRISSLOTT

Köpte en dubbeltrisslott idag.OM ni inte ser mig mer här så har vi dragit till Thailand ....*S*T som i Tröttsam jobbedag och Taskig sluttajming


FREDAG

*16.26*

Nu hemma o ska svida om för boxningen-för er som länkat sig hit är adressen här


Länk :http://nogg.se/DruttenoJenaHur som jobbedagen var väl ja just den även tröttsam idag.Mäktig vecka o ökat tryck på jobbet.
La mig en stund i vårt gamla jourrum för jag kände mig yr o så trött.Somnade till och rätt skönt vakna som liiiite piggare.

Precis rundat av o ska hem då kommer kokerskan BRÄND över halva armen.Sånt hjälper man garanterat till med .Stackars henne.

Sen hem o tog E4.
TVÅ snutbilar som tog fartdårar.Glad jag möljde på så trött som jag var.Kunde ju fanken blitt illa om jag hade gasat lite i min stress hem.

*18.50*


T som i Tokslå i mitt älskade TOPPENBOXTRÄNINGSPASS!!!

Attans vad bra det gick träna .Kände mig som tjuren Ferdinand.HUR mycket kraft och ork att ösa ur.Tog aldrig riktigt slut.Kunde inte avslutat min vecka bättre.Lyriskt lycklig fått utöva min favvosport igen och RYGGEN den höll/håller .Så härligt bo i liten bygd.Av de ca 80 pers som tränade var det oändligt många som hälsade till Peter.Rykten sprids fort .Gott få ta kål på några felaktiga.
Härligt se allas miner också då jag krympt en aning sen de såg mig senast.Vissa kvinnor har svårt för se andra kvinnor gå neråt...men många här som faktiskt hejade och var positiva....
Jobbigt se Peter i omvänd sit förut var det jag som suktade när han for o tränade o var glad.Men han slappat idag o verkligen nere i varv..nästan för mycket så jag blir lite orolig för det.
Nu laga mat till min minifamilj alias Herr Mupp o Flisbert.
Drutt nannar gott här under datorn.

Snart härliga lets DANCE!!!


*18.50*


T som i Tokslå i mitt älskade TOPPENBOXTRÄNINGSPASS!!!

Attans vad bra det gick träna .Kände mig som tjuren Ferdinand.HUR mycket kraft och ork att ösa ur.Tog aldrig riktigt slut.Kunde inte avslutat min vecka bättre.Lyriskt lycklig fått utöva min favvosport igen och RYGGEN den höll/håller .Så härligt bo i liten bygd.Av de ca 80 pers som tränade var det oändligt många som hälsade till Peter.Rykten sprids fort .Gott få ta kål på några felaktiga.
Härligt se allas miner också då jag krympt en aning sen de såg mig senast.Vissa kvinnor har svårt för se andra kvinnor gå neråt...men många här som faktiskt hejade och var positiva....
Nu laga mat till min minifamilj alias Herr Mupp o Flisbert.
Drutt nannar gott här under datorn.

Snart härliga lets DANCE!!!


T som i Totalfredagsharmoni


*21.25*

Idag älskade jag Elisabeth Höglunds dans.Vilken kvinna..Rollator..goooo.
Flisan krävde sin telefonröst på Nicke W...
Morgna impar men jag gillar outsiders människorna .De som roar.

Sen att en Östgöte skaaaa ta hem det det pratar vi inte högt om ...vrålar MAGNUS MAGNUS MAGNUS!!!

Nu proppmätt.
Lagade rotfrukter i ugnen.Morötter,palsternacka,kålrot och färska rödbetor skivde i bitar o så ringlade med olivolja o så flingsalt på det.Till det stekt kött.Egengjord tsatziki till detta o citronvatten.MUMMA.

Efterätt bidde glass med varm hallonsås.
Nu lite nachochips som avslut o mörk choklad.
Njuter oändligt av vår fredagkväll ...sitter vid datorn lite i pauserna.Mycket mail kolla o annat skoj.


Photobucket

5 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Inget är som väntans tider ...inte en Semla i sikte

För läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!


*23.00* Tisdag 3/2
Det kom ett mail
Åsa
Det finns inte ord för den sorg man känner för så fina människor som gläder så många så mycket och själva drabbas gång på gång av orättvisa slag.
Håller tummarna så hårt jag kan för att det ska gå bra för Peter.
För att du ska orka. För att ungarna ska klara det bra.

Jag känner din oro, har varit i samma situation med en 2 veckor gammal son som hade encefalitretning. LP och PC... en sån oro.
Värst hos er är att personalen inte gör det de ska!!! Man blir arg! Riktigt förbannad! Om Peter inte haft dig där hur skulle det ha gått då???

Genom ditt sätt att vara har du samlat på dig en massa människor som älskar er och bryr sig om er :) Hoppas du kan få nåt tillbaka av dem. Du ger och ger Åsa, jag hoppas att du orkar vila också lite.
En sån sällsynt närvarande person som du är har förtjänat bättre.
Vet inte vad jag ska skriva...
Skickar tusen kramar till hela din familj.......XXX


Vill bara säga Tack till dig goa kvinna som jag faktiskt aldrig mött men skrivit så massor till genom dessa 3 år i med och motgång.Fantastisk kvinna bara ha som nätvän.Dina rader lästes med djup.Skönt mellan alla dessa goa massmail som man går igenom.


Stöd kan fås på många sätt.Kan ärligt känna många människors tänkning på oss.
Underbara dotterns myntade ord som 5 åring.Har de ingen TÄNKNING MAMMA??

Just det som skrivs ovan stämmer .Jag får igen.Får tillbaka.Så gott alla förmår.
Orkar inte själv be om hjälp.Den kommer ändå och ibland av dem man minst anar ifrån.
Så upplever Peter också.Han fick så gott besök idag av Druttens URFADER.De har något gemensamt nu Bengt och Peter ....De har båda legat på SAL 7 på infektion.
Bengt varnade och pekade på sin stump över hur det kan gå när man inte är rädd om sig ....Tänkte och log ..hmmm undrar hur Peter skulle se ut huvudlös..eller hjärtlös ....HUA.Men sån sjuk humor har vi.
Bengt kämpat väl med sin amputation nr 2 och gott att höra .

Vet själv hur svårt det kan vara till för andra ibland då man själv har livet överflödigt av egna problem att lösa .Som jag sa igår tack för allt stöd.


Landat

Idag varit den dag för oss alla att landa på något vis.En sorgens dag i hjärtat.Vi börjat förstå att detta HÄNDER det sker det är ingen ond dröm.
Kämpat mig igenom dagen känner jag och satsat allt på jobbet och kraven i taket på göra ett bra jobb.Kände mig riktig duktig som faktiskt ställt två diagnoser och de visade sig vara rätt idag.
Ringde läkaren o bad få lägga till en mätparameter på remissen och VOILA jag löste ett problem som gäckat.
Likaså råkade jag ej OMKLÄDD inför ett omvårdnadsproblem imorse och även där gjorde en enkel sak.KÄNDE PÅ PANNAN och insåg att fallet inte berodde på nåt cerebralt utan infektion.Bidde ta CRP o temp och ja nog fanken var det infektion alltid.
Gjort massor med vårdplansuppföljningar på nya avdelningen och kort sagt haft en effektiv dag.
Känns som om något på gång i kroppen så det leder till INGA BESÖK till maken och det gör mig så urledsen.Men kan inte chansa smitta honom med nåt nu.
Vi hann iallafall prata en stund idag på min lunch.Alltid nåt o göra skiftbyte av väskor.


Polisförhör

Har precis börjat måltid med sjuka sonen.Lagat god thaiwok o ris ,dukat fint med ljus osv .Flisan ville äta framför tvn.Okej sa vi så fick vi lite egentid jag o sonen.
Då ringer telefonen och det är polisen som vill göra förhöra med Fredde angående när hans julklappspengar försvanna allihop i skolan.
TIMING.....NOT...tänkte ett tag att tänk om det är en parodi alltihop att någon lurar oss för tyckte det var konstigt att någon ringde för sådan förhöra men han verkade som en polis hela han så jag fick berätta vad jag hört osv.
Sedan pratade Fredde med honom och han fick berätta vad han sett osv.Långt och jobbigt samtal för honom...

Kändes lite överkurs påminnas om den skiten nu också kan jag lova.Hopplöst också känns som han aldrig mer ser de pengarna utan nån ungdjävel rent ut sagt som shoppar sig tokig på hans bekostnad.


Dagens goaste skratt
Kan säga att mitt Pilatespass inte var särskilt närvarande men nån nytta gjorde det säkert....
Oj vad jag skrattade åt min kompis Maries kommenterar om mammografi och hur det inte gjorde ont i dem längre då de kanske nu var mer som strutar o lättare klämma in i apparaten.Som jag fick skratta till tårar.De blå tyngdbollarna kunde vi ju ta och operera in i Jönköping som tuttar och be gubbarna belåna husen osv .
Riktigt tjejtrams på hög nivå men så förlösande.
Bestämdes sen att jag är bjuden dit fredagkväll på lite mat om inte Peter kommit hem innan...Attans vad jag längtar till imorgon för besked om hur länge han blir kvar på sjukhuset osv....Onsdagsplaner


Var först så glad då den egentligen hade varit en sovmorgonsonsdag då jag går kväll men insåg att liten pippilotta ska ju väckas och skickas till skolan.
När det är gjort är planen gå och lägga sig och somna om så där underbart gott..
Sonen och jag ska äta frulle ihop .Kanske jag ska gå en långis i friska luften kanske...kanske inte.
Sedan packa till honom för en vecka hos sin pappa igen.
Styr nog kosan redan vid 12 inåt stan.
Ska köpa nåt gott till Peter för pengen våra goa vänner S & B gav oss idag handla något för.
Kan ju sen åka till Peter o knacka fönster.Bra ha infektionsrum med även en uteingång.Alltid något stå och fönsterPUSSAS i brist på riktigt.

Bästa av allt är att Gunilla kommer hit.Hon snabb organisera o se till vad jag verkligen behövde denna vecka o det var hjälp onsdag.DONE ..jag kommer .Flisan ska vara i sitt rätt element hemma o inte forslas runt då det stör massor osv .Underbart ha den hjälpen o omtanken.Innerligt tacksam för det och inte minst Drutten som hon hämtade i söndags.Han kärat ner sig har jag hört o vill nog inte hem till mamma när goa SOPPPHIA finns o lukta här och där ....
Flisan själv fick välja för hon hade fler erbjudanden men hon bara väste jag ska va med Gunilla vet du väl så det såååå sen gick hon ut i kylan för att köpa sig en HÖR HÄR GLASS o CHIPS fick storebror .


Hålla näsan över ytanTorsdag ja den är "dagjobbig" den med men sen kommer ju så äntligen "jobbigdag"fredag eller hur det nu är .Skiter ärligt i vilket.Försöker bara survive och inte sjunka som en gråsten i nuläget så känns det.FÅR INTE SJUNKA.
Känner mig som bakgrunden jag valt idag URBLÅST/BOMBAD/ TRASIG ja vad som.

Godnatt ska nu leta upp Tomas Ledins nya låt HÅLL UT jag tror han skrivit till oss*L*..som om han visste...helt otrolig text på den.


Håll ut livet vänder i April...Vi ska kämpa oss fram jag vet att vi kan .Snart ska vi leva igen.......Håll ut tiden är vår vän....Håll ut några veckor till....kom o håll om mig ......Vi ska klara det här ........

ONSDAG 4/2 -2009

Godmorgon..eller var det det??

*9.29*


Shoppingsugen??


Gjorde frulle på sängen till Kickan med ljus..som hon ville blåsa ut sen försiktigt:)
Mysigt.Sen rann tiden iväg och hon blir liksom jag rätt strirrig när klockan inte är kompis med en.

La mig somnade om så ljuvligt.

RING RING!!Hatar telefonen just nu .Måste ha dem på o med.Dock hade jag inte bunktrat vid sängen denna natt med dem så jag fick fara upp och hann inte .Hittade inte den heller .Livsfarligt projekt springa trappan.

Ringde förstås Peter för höra allt ok med honom.Jorå sa han jag sovit HELA natten med avbrott vid 05 för droppet.Sen vaknade jag och slog på tvn.Vet du ??
De hade Vingåkers outlet reklam ..måste vara ett omen att jag får åka hem!!Eller hur ??? Ehh va....du menar att vi skulle åkt dit förra helgen.Ja ....
Okej är du shoppingsugen säger jag ...lite ...
Vet inte om det är bra eller dåligt.För P är bromsen i shopping här hemma.

Nu sonen o jag vakna av ett samtal vi inte vet kom från vem.
Hunnit prata med hans lärare och det var ju rätt bra få det gjort på en gång.

Nu upp o vila en timme igen.Yr o trött.
By the way..spelade upp låten i örat på Peter...han tyckte den var jättefin i texten.

Sen såg han nåt nytt shoppa i reklamen som vi missat..ISAK haft aktion hela veckan ..ehh svarar jag vi ska inte handla nåt mer än mat just nu .*12.03*
Besked
Viskar...Min älskade får komma hem idag.
Finns många om och men i det men hoppas att det kommer gå bra.
Skönt för honom slippa stick o intravenös behandling.Får gå över till hög dos i tablettform istället.
Väntar läk samtal för mer info för inte lätta för fram info när man har en retning i hjärnan liksom.Men verkar som de använder både hängslen o svångrem för provsvaren från Stockholm visade på virus ospecifikt och de odlar inte mer än så utan det ska läka ut av sig självt.Ändå fortsätter man behandla som OM det vore en Herpesencefalit ändå...just det jag behöver info om.
Igår en sköterska med språk likt Silvia tidigt 70 tal o idag Mumintrollet .De är bara för söta där och charmar mer än man blir less.Tycker om de flesta människor som sagt tills de bevisar motsatsen.

Det blev ett stresspåslag i min kropp som heter duga hur e hur .Alla besked är besked och jag kan inte hjälpa att kroppen min spelar mig spratt hela tiden.
Fart runt som en yr höna för få det tip top då han ska komma hem i efm.

TUUUUUUUUUR att Gunilla kommer och tar Flisan osv så han bara kan vila o inte tänka på nåt.
TUUUUUUUUUR jag lagade Thaigryta till ett helt kompani så han har mat.Hmm morgondagens mat får väl fixas kl 22 ikväll.Det skulle ingå nyttig mathemkörning till alla som skickas hem tidigt från sjukhus....
OTUUUUUUUUUUUUURLIGT behöva åka jobba kväll kan jag lugnt säga.Känns inge bra alls.

Nu skjutsa sonen till pappa och sen till sjukhuset o hämta hans medicin till honom.
Kom på att Peter inte behöver vara ensam iallafall och att vår älskade Druttenhund som kom till mig min svåra rehabiliteringstid nu ÅTER får hjälpa en familjen Mupp medlem bli frisk igen.INGEN KAN VÅRDA SOM HAN !!!VÄLKOMMEN HEM DRUTTEN!!!Imorgon o fredag får du dock åka mormor så husse får vila vila.


Photobucket
Kram från :


Photobucket

*23.04*Onsdag


Zååååå trött.Mycket mastig jobbekväll.Inte lättare av att veta att Peter skruttade omkring därhemma och enligt min mening inte alls okej för vara hemma .
VILA ?? vad är det??TV /DATOR max 5 minuter..ehhh osv osv.
När jag kört honom i sängen med myndig stämma och sen ringde efter 3 timmar svarar han inte .Blir ju då orolig för det men när han ringer upp säger han MEN JAG LYDDE DIG JUE O GICK O LA MIG.

Näe behöver mina svärföräldrar här minst en vecka som vakt .Så är det så känns det.
Så detta med välkommen hem har flera innebörder folks.NU startar min stora oro på en annan nivå.Förut visste jag han var under uppsikt.

Som en god vän sa ikväll det tar minst 3 månader för hjärnan svullna av helt och det behövs nån som säger till och hjälper då så mycket logiskt tänk är påverkat.

Dessutom väntar utredningen kring hjärtat osv.

Så nu ska jag ta min trötta lekamen och kika runt i huset,för jag massa PLUS känna ikväll för han har haft Gunilla här mestadels .Hon och Flisan gjort shopping.De gjort lekhus,Guldfynd och Mc Donalds mm.
Vilken kvinna hon är Gunilla.Så enastående och vi så tacksamma.
Hon tjötat på Peter o förmanat o fått honom till vila.Just en sån mamma behöver han just nu.Nån som verkligen hjälper.
Önskar dig sååå lycka till veckan som kommer i allt som ska ske med dig.LOVE

Ska i senare inlägg visa vad som inhandlats till vårt hus för det bär spår överallt vad de shoppat .Helt ljuvligt.

Anna o Tilde o hennes kille hade köpt en bok om Zlatan o underbar bukettblommor vilket gladde honom mycket .

Imorgon ny dag och jag längtar ihjäl mig till denna veckan ska vara slut.
Godnatt....


3 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Måndag på lunchpromenad med yr Peter i solskenetFör läsa tidigare dagböcker klicka blogg ovan o skrålla !!!

Älskade släkt & vänner både här och där


Har aldrig varit med om MAKEN:) till stöttning särskilt från mitt vovve.net forum.Otroliga vänner jag skaffat mig genom åren.Älskar er alla av hela mitt hjärta.
Vet ju hur mycke stöd förut hjälpt mig upp ur dyn...hjärnblödning,diskbråck ,sorger o sju bedrövelser genom åren..Detta tar nog priset för att göra ont i mig faktiskt.Trodde aldrig min trygghet ,min hero skulle drabbas så hårt .Konstigt jag trott min man är odödlig på någe vis.

Dock inte orkat sitta mer än på denna bloggsidan som jag vet läses av min släkt osv oxå.Den uppdateras aldrig mitt i en mening utan kunnat sitta o skriva hur länge jag känt och velat.
Som terapi.

Bara älskade dagens bakgrund jag fann.Kan byta var dag ett helt liv så många finns det välja på plus kunna lägga mina egna bilder.Grymt snyggt *tycka*


Fortfarande inte i form men ser ljus och det är viktigast.
Peter ser jag bättring på var dag ,även om det går i snigelfart.Nu väntar vi på vad som är viruset som är orsaken till hjärninflammationen.Hjärtbekymret med hål i förmaket o strokemisstanken är lagd i ett senare fack.

Photobucket

Nu tog orken slut även sitta här känner jag .Ska ut och springa i mörkret.MÅSTE det kännas som jag går sönder annars.Wettextrasa är rätt ord som ska ut o röra på sig.
Funkat prima jobba som tur är .Så underbara jobbarkompisar.

Mamma ringde jag då hon är sjuk för höra om hon behövde hjälp efter mitt jobb.Hon sa när jag jag sa det gått bra att jobba.Ja du gumman där är du i ditt rätta element.Tror fanken du trivs bättre o jobba än vara ledig..ligger något i det.

Underbart bara kunna kila över till min goding/sjukling och han fick lov gå en promenad med mig men inte själv.
Som släppa ut en kalv på grönbete.Skönt känna solen skina på oss där vi gick sakta sakta fram.

Photobucket

Sakta sakta fram...en dag i taget tar vi och vi lever på hoppet just nu inget annat.Finns det liv finns det hopp.


Fam Mupps Italienhopp juni-08

Sonen hemma och sjuk i jätteont i huvudet o halsont idag.Ser ut som han kommer missa nationella provet imorgon.Jag förbjuder honom gå om han känner sig hängig.Räcker nu som det är.

Photobucket

Kickan hos goa Anna ,hämtats från skolan tidigt o nu äter hon kvällsmat.

Så underbart ha alla goa homo sapiens omkring sig.
Saknar min Drutt men vet han har det bra hos Gunilla.
Är man hundägare så är man har tasshallucinationer hör hans tassar och ibland tror jag han är runt mina ben.LOVE YOU ÄLSKADE HUND!!!!

Varma kramar en sliten efterkrisarbetande Åsa


Photobucket*21.57*

Gonattkramen.Mycket tungt löpa utan vare sig Drutten eller Rödtoppen språka med men gjorde den nytta jag tänkt mig .
Styrt med tvätt som typ förökar sig när jag tar i den...

Barnen o jag sett på familjerna med MÅÅÅÅÅNGA KIDS.....kniper och sitter med benen i kors:)
BEUNDRANSVÄRDA var namnet på dem.Sköna familjer på sitt sätt allihop.Felicia har aldrig varit så lätt lägga ....
Enligt nya rutinen så ringer hon pappa FRÅN HANS SÄNG och säger godnatt.
Sonen lik vem???Går lägger sig tidigt för satsa på sitt nationella svenskaprov som han påstår man inte får ny chans göra..hmmmmmf.Måste man väl om man är sjuk grymtar jag .

Ska sitta en kvart o kika runt lite här o där på olika bloggar o hos mina forums/noggvänner här o där....skönt varva ner som man brukar.JUST VANOR viktiga ha kvar just nu känner jag .Struktur.

Maken sa något klokt häromdagen..Hörru Åsa tror prellen missade något när han sa TA I NÖD O LUST..nu har det varit mest nöd ...ska det aldrig bli lite LUST för oss??

Vem vet????

Imorgon är en annan dag.Skitsvårt tänka så men man måste .Fick börja vid 8 o det underlättar för barnen en massa.//Jena saknandes sin Drutt o sin Herr Mupp.
2 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Söndag med infektionsläkarinfo samt Panacottaavslut

Ja så har då söndagen gått...blir till hinna lägga in två dagböcker samma datum.

För läsa tidigare dagböcker härinne får man klicka på blogg ovan .Där kan man se alla tidigare dagböcker.

Söndag 1 FEBRUARI *21,20*


Skrev imorse att jag kände mig back on track.Den värsta stormen över .
Efter lämnat Flisan vid 10.30 hos sin kompis Tilde och de båda verkligen jublade se varandra så gav jag mig iväg.
När jag kom in i Peters rum på infektionsavdelningen så var ingen Peter där.Blev förstås lite iskall först men tänkte var kan en liten gube gå...Kikar i deras dagrum.
Jorå där möter han mig med en NT i näven för att läsa.
Däremot hittade han inte tillbaks till rätt rum så ja jag sa det du kunde ju irrat dig in nån annastans:)Rastlös skyllde han på.


Vi lika trötta båda två.Bestämde direkt VILA åt oss i väntan på doktorn.Sagt och gjort kröp ner på hans arm och med honom tätt bakom somnade vi båda så gott.
Ett rätt yrvaket äkta par som vaknade av att doktorn kom.
Visade sig vara en urgullig specialistläkare från Linköping.
Hon tog en STOL !!!!!självmant.Satte sig så ledigt och vi fick berätta båda två utan avbrott .Vi fick ställa frågor och hon svarade och avslutade med att informera massor själv.
Hon sa att man väntar nu provsvar från Stockholm vilka kan dröja till tis-onsdag.
Först DÅ kan man vi veta vilket virus som angripit hjärnan.Före dess behandlar man med dropp tre ggr/dygn .Skulle det vara det de befarar så kommer han ha det just i 14-21 dgr och få en CVK inop för slippa venflonstick var dag.
Skulle det vara något av alla andra VIRUS då går det inte behandla och måste läka ut självt.
Hon tyckte prognosen såg god ut och att han kommit in i rätt tid osv.
Det med hjärtat måste givetvis redas ut och hon sa hon också att man inte kunde utesluta en stroke ändå men att det tas senare.
Han fick restriktioner han förstås inte klarat hålla .Läsa ytterst lite.Se tv ytterst lite.
Ehhh det var ju HANDBOLLSFINAL jöööe hette det ikväll....Har visst mer huvvevärk.
Varför gör inte patienterna som man säger *ASG*.

Tänk vad lite info kan göra susen.Tänk vad lite lugn i korridorerna kan göra susen.
Dessutom förståelsen för att man krisar efter en sån här händelse.

Stannade sedan inte längre för jag insåg att båda behövde vila samt jag behövde få några timmar av hela helgen där det ingick handla hem mat samt rå om mig,barnen och hemmet lite.

Hörde på svaret morfar kommit och lämnat Drutten.Tyvärr meddelade han aldrig att mamma blivit sjuk så när jag ringde senare mot kvällen till henne fick jag höra det .

La mig när jag kom hem nästan direkt.Så innerligt trött och slut.Sonen hade dammsugat hela huset och plockat och bäddat och fixat med disk som skulle ur maskin .Kort sagt en eloge till den goa ungen.
Somnade som ett barn men väcktes två gånger av telefonen o hörde vagt Fredde säga att jag sov.

Åkte sen upp för hämta Flisan som att med godispåse uppäten glasskål och hade supermys till Disneychannel med sin kompis.Inte särskilt road av åka hem men var tvunget då klockan börjat bli 18 o jag hade potatisgratäng i ungnen.

Väl hemma fixa och steka kött.Pratade med min chef.Sa att jag tänker jobba imorgon läs måndag.
Precis då vi ska äta kommer goa Gunilla och hämtar Drutten.Hon kört många mil för hämta honom.Vill hon ska äta med oss men näe envis som en tyskterrier.
Hon läser Flisans läsläxa för DRUTTEN!!!!hahaha.
Flisan läser den sen för Gunilla.Vi pratar om veckan som kommer o hur logistiken ska lösa sig.Inser att att tisdag kan sonen ta henne till skola osv då jag börjar 6.45.Onsdag då jag jobbar kväll kan han stanna kvar och inte åka pappa.Han villig ta henne själv då men Gunilla även erbjudit sig komma och natta henne här och fixa o dona.Torsdag o Fredag måset jag få turbyten för jag börjar 6.45 o går inge bra då Frita öppnar 7.

Bara hoppas på Peter får komma hem denna veckan och att det är ett virus som får läka själv.Vet inte vad som är bäst ärligt.

När vi ätit börjar jag göra Panacotta.Flisan vill blåsa ut värmeljusen och vips händer OLYCKAN.....hon blåser så hårt så att stearinet från tre värmeljus skvätter tebaks och i hela hennes ansikt ,hår och in i ögonen.
PANIK!!!!
Ringer Gunilla som kommer åter.Vi tvättar och styr och donar och tillslut är hon fri från stearin inne i ögat.JAG SER JU SOM VANLIGT heter det och sen är det frid och fröjd....PUH.

Byter lakan i sängarna och planerar vad jag ska ta med till Peter imorgon på min halvtimmeslunch.Det bästa är att han är jättenära mitt jobb.Går vinka dit bort!!!
Nattar Flisan och vi säger godnatt till Pappa.Han förseslår han ska GÅ EN PROMENAD BORT TILL MITT JOBB IMORGON...ehhh näe du ska inte gå nånstans sa doktorn.Hon sa om en månad kan du ta lite promenader när det är utläkt...
Jaha säger han besviket.
Lider med honom för sjukdomsinsikt inte lätt han när hjärnan är svullen och påverkad osv.

Sonen lämnat datorn nu för han nog rätt mätt på den efter helgen.

Jag ska öppna mailen.Lovat maila en jobbarkompis till Peter.
Orkar inte gå runt inne på mitt älskade forum.Orkar ärligt ingenting.Märkligt hur fingrarna rör sig lika kvickt som vanligt över tangenterna.Så djäkla skönt skriva av sig .Som att på nåt sätt få struktur.
Kändes så fantastiskt gå inne på Maxi idag som en helt normal människa.Göra något jag tycker om .Strosa en stund samt handla mat.Fick samtal i kassan från en go vän.Hennes son jättesjuk o febrig.Hoppas jag kunde vara till nån hjälp o få ner febern.Vet ju själv hur man har panik när de är så jättesjuka.

Skönt lägga mig läsa Aftonbladet med bilaga utan darra som ett asplöv.

Ska nu krypa ner i soffan bredvid min älskade son.Han gjort te åt oss båda.
Lugnet lagt sig .Imorgon är en annan dag.Han livrädd för hans hals börjat göra ont.

Tror det blir bra komma till jobbet och iklä sig sin roll .Den proffessionella.
Få bara vara i det för stunden tills det blir lunch.Då tar jag en soppa och shaker och går de korta stegen bort till min älskade.
Såg en bloggvän tydligen jobbar just på Peters "gamla avdelning".Då får man hoppas personalen håller sin tystnadsplikt då....
De ansåg hur e hur sig inte så "kunniga" i just denna encefalit så mycket sa dem som svar på förvåningen över att han bytte avdelning.

Återigen tack för alla goa sms,telefonsamtal,konkret hjälp och stöd jag/vi får och har fått.Guld värt .Orkar inte själv höra av mig känner jag i dagsläget.Så matt.Jobbigt tom klicka sms o svara .Dessutom ringt upp min månadsdos.Bäst hålla i slantarna extra hårt.

Så otroligt tacksam att detta ser ut få en ände med ljus.
Fick sån extra gåshud igår kväll då HANNA vann körslaget så rättvist.Just låten där hon sjunger JAG VILL LEVA LYCKLIGT den är helt underbar.


Gonattkramen o jag log gått åt dagens onödiga vetande här pekar tv...ALLA ISBJÖRNAR är vänsterhänta..kanske en ISBJÖRN jag är då...


1 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Felicia med pappa hela dagen & jag krisar...

SÖNDAG *9.26*


Hur minnas gårdagen lördag 30/1??

Somnade kring 3.30 och nu talar Felicia om att den är 8.26.Road av lärt sig säga siffror enligt klockradion.Näe förresten det står ju 8.46...okej säger jag matt.

Så blir det tyst.Följt av mamma.Har pappa ont (pekar på bröstkorgen)...näe varför undrar du det.Meeen de måste väl skurit upp hela den för kunna se hans HJÄRTA igår!!!
Men lilla vän säger jag näääe.De hade en ultraljudsapparat ungefär som en pinne med lite gele på de drog på hans bröstkorg så såg man hjärtat på en dataskärm.Åhhh stackare trodde du de opererat hans hjärta säger jag känner hur det tåras i ögonen.

Då svarar hon.Men du vet mamma jag ingen direkt EXPERT på såna här saker.
Då skrattar vi.

Vi är ju ensamma hemma och jag känner stressen sakta komma för hinna göra oss klara och åka för att inte missa ronden.LIVRÄDD missa ronderna särskilt som jag förstått att Peter inte ger riktigt rätt uttryck för att han inte är som han ska.
De som inte känner honom kan ju tro att ja detta är hans normala sätt prata och vara .För talet nu helt okej egentligen men för oss som känner honom märker vi ju att det är fel.

Känner hur jag mår skit.Ringer min styvfar som på manligt maner försöker peppa mig .Sätter på radion och stänger dörr för inte visa Felicia att jag gråter.Brorsan smsar o så ringer jag upp.Han säger att syrran du MÅSTE få sova.Du vet ju du urkänsligt för sömnbrist.Lovar ta tag i det.Mamma ringer o jag lovar ringa upp.
Pratar med sjuksköterska på sjukhuset samma som dagen innan:)
Säger att jag tycker det är märkligt efter det jag läst under natten att han är kvar på en strokeavdelning med så allvarlig infektion .Hon tror att han kommer få flytta idag.

Vi anländer till sjukhuset .Jag har pratat med Anna under tiden .Hon säger ÅSA JAG KOMMER TILL DIG I EFM/KVÄLL O HJÄLPER DIG MED RÄKNINGARNA.Känner hur en sten faller.

Vi kommer så till avdelningen och milt sagt nervös Flisan öppnar dörren och Peter ler stort.Hon dock jätterädd i början vågar inte krama för du är ju sjuk osv.Det släpper när jag får förklara mera.Hon sätter igång visa ALLT i sin pysselpåse den jag skrivit om i annat inlägg.
Oj vad det pysslas och ritas och glittras ivrigt frågandes pappa hur HAN vill ha sin teckning.Han samma svar du får göra som du vill gumman.Det görs BLI FRISK ARMBAND till pappa som han ska bära jämnt säger han och tror han kommer det.

Vi ligger alla tre och trängs i sängen och vilar lite.INTE lätt få plats så vi håller hårt i varandra för inte falla ur.
Lunchen kommer och hör och häpna .Underbar usk säger vill Felicia ha lite mat.Jaaa säger hon förläget.Glassbytta oxå kommer hon med.
Själv är jag inte hungrig.

Jag går ut pratar i korridoren och säger gråtande till syrran att jag behöver få prata med nån.Få info osv.Säger att jag krisar enormt.Hon lovar återkomma.
Innan ronden säger Peter där han ligger att han känner sig som han gjorde i torsdags och domnar bara bort och är sovande inom 1 sek.Blir såklart rädd men han andas jämna andetag och puls okej.Går ändå säger till.
Händer inget.

Går så ut med Flisan och sätter oss att rita.Känner mig nervös men vi skojar o ritar saker som ska gissas av den andra.Läkaren där ser jag i glasburen.

Så kommer han då och tänker prata med oss.Infon vi får är att han ska flyttas.Peter undrar hur länge behandling med PC ...det kan han inte svara på .
Jag säger då jo 14-21 dagar.Ställt mig upp precis som doktorn då inte han behagar sitta enligt sed.Gammeldags STÅ ÖVER PATIENTERNA.
Frågar mna frågor o undrar över infon vi fick så knäppt dagen innan om lipider o kost o waran.Överläkaren fattar ingenting.

Han säger nu ska vi ta denna infektion först sen hålet mellan förmaken när du mår bättre o utreda det för det kan ha varit en propp iallafall men skulle vara mycket oturligt råka ha båda diagnoserna samtidigt.Så går han.

Dröjer inte länge så får han flyttas till infektion.Flisan överlycklig få åka sjukhussäng bredvid pappa.Det går fort fram i långa korridorer.Ända till andra sidan sjukhuset vi ska .

Väl framme så installeras han väl på sitt fina rum.Noga med se att han har tv med FJÄRRKONTROLL denna gång.
Flisan och jag går och handlar hans önskan.Frukt o vingum och en Fanta.Köper tidningen och väl tillbaks hinner jag läsa rubriker .INGO DÖD...läser om Magdalena Graaf och hennes uppbackning på sjukhuset .

Känner igen mycket .
Tänker tänk vad vi också har mycket goda vänner .Många goa sms.

Beger mig hem.Känner mig skakig.Darrar i hela kroppen.Känns enough på nåt vis.Som om luften börjat gå ur mig .Inte trött bara så otroligt orolig inombords.Rädd.
Felicia nöjd och glad.
Jag börjar likt en robot laga pajen .Köttfärsen hade Peter hunnit göra på tordagen då när han ringde .Tar den ur kylen och tårarna rinner.Gör pajen helt utan recept.Hittar på .
Ringer på dörren.Granndamen.Hon så go.Vill bara krama o höra läget sen går hon.
Ringer igen in kommer Anna.Hon frågar Flisan har du köpt lördagsgodis??
Kom så går vi gör det.Sen frågar hon mig vad vi behöver.Mjölk svarar jag.

Jag ringer en livlina då de gått.Gråter otröstligt.Skönt få gråta ut.Får backup o hon säger jag kommer sover hos er inatt om så behövs.Ringer senare säger vi.

Äter paj .Blev riktigt gott.
Gör räkningarna.Som en robot slår jag alla siffror med Anna helt dirigerande.Aldrig gjort det på nätet .9 år sen jag tog i en räkning.
Får ringa Peter en gång för fråga en sak.Hörs han känner sig lugn nu när han vet de blir betalda.
Ringer i telefonen.Är åter en livlina.Hon säger Åsa du fixar detta men du måste gå lägga dig i stort sätt direkt ikväll.Får direktiv.Hon KUNNIG i sjukdomen .Hon kunnig hela hon.Tacksam ha kvar henne som vän.

Gör som hon sagt.Flisan och jag gör oss iordning.Anna styr och ställer med allt annat.HON ÄR EN ÄNGEL.Så skönt veta hon är i huset.
Tryggt.
Fredde o hans vän har roligt och skrattar och är som vanligt.
Körslaget börjar.
Ligger och ser det i sängen.Flisan bredvid.
Anna fixar HELA KÖKET .TAR SOPOR .GROVSOPPOR ,KARTONGER allt som vi samlat i förrådet.EN LÖRDAGKVÄLL..ja vadå säger hon.Ser inte Körslaget.

Känner så hur jag blir sömning och bara måste sova.

Vaknar utan att han vaknat en gång och åter av Flisan som talar om att klockan är 8.12....


Nu fixat frulle.Druckit kaffe.Ordnat Felicia till kompis.
Iväg för hinna till infektionsronden idag.

Kanske jag kan skriva konkreta besked i nästa dagbok.Planering osv.
Kanske inte?

Det enda jag vet är att idag känner jag mig på BANAN igen.ON TRACK.

Tack för era goda rader tack för allt stöd.Peter tårögd då jag berättade om alla som bryr sig .

Kram från fam MUPP.(känns som det epitetet nu fått annan innebörd)

1 Februari 2009  | Länk | Dagbok | 6 kommentarer


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida