Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Gud missuppfattade ordet resfeber???


Söndag

Kort uppdatering efter en natt på akuten.Med misstanke hjärtinfarkt mitt i all nässelfeber och allergireaktionen av Twinrixsprutan.Den avslogs med neg Troponin Tprov, men EKG-et har förändringar som inte kunde tydas...Ehh måste vara att mitt hjärta är så oerhört stort och vänligt som ger utslag....

Vaknade upp till frukost på en fyrsal med Tanta Agda pigg,Tant Agda snurr och Tant Agda pratsam.Spisat 24 Betapred,aggerat nåldyna 9 ggr och fått lite Adrenalin så nu åker man dit i tullen som sjävlysande och doopad med 0 skydd Hepatit A & B..Tjejen med turbyxorna .Tjohooooooo vad livet är skööööj.Kan få boka fram flyget till ikväll ??

Flisan inte kry än hon heller.Ont i halsen o hängig.Så jobbar gör jag inte imorgon utan blir hemma med henne o kurerar oss ordentligt.Mina utslag minskat markant men som smink sa hon de kommer komma åter...MYCKET riktigt börjat ånyo på armarna..Bävar för favorit i repris behöva åka till baka .Har Betapred med hem.Får ta en dos till kvällsmat.Läkaren sa att det var bland det värsta hon sett.Instämmer för när det börjat svullna i ansiktet och kändes som någon satt på bröstkorgen DÅ ringer Åsa inte ambulans(vägra ha klippkort där) näe då lämnar hon maken och KÖR själv till stan 1,4 mil...*duktig?not* kl 3.30 på morgonen...

So long...Nu till det sorgligaste på hela resan..Ta farväl av älskade Drutten.Som tur är kommer han ha det bäst och som tur är har vi folk boende i huset hela resan så slipper man inbrottsrisken maximalt.
Lördagsboken:

En vän till mig svarar alltid på frågan att där hon är det alltid bäst att vara.....


Tror jag ska mynta orden där Fam Mupp är kan allting alltid hända !!


Upp o ner är världen.Bad om på min höjd liiiiiiiiiiiite resfeber...möjligen en släng av liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiite av barnens förkylning med tillhörande temp....och vad fick jag ???


En kartbild av Asien???
Näe en hel värld över kroppen av Nässelfeber!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skitsnygg Trygg kvinna vaknade imorse och tänkte vid toabesöket att hmmm vad är det där på låren..ehhh underarmar...ehhh ansikte...rygg....mage.....ben...kort sagt överallt där det finns lite huuuuuuuuuuuuuud.


Som den nurse man är gick jag raka vägen ner och började googla.Twinrixvaccinations biverkningar.

DÄR...of course på SÄLLSYNTA....landade vi på Nässelfeber.En får tacka o buga och bocka...

Gick ner några rader och se där bland MYCKET SÄLLSYNTA ...landar vi på :

Trombocytopeni....hade jag 2004 som ledde mig in i en hjärnblödning.

Encephalit......hade Peter 2009 som ledde honom just till en hjärninflammation


Så kontentan av att vaccinera sig mot Hepatit A & B ...kan i sällsynta fall leda oss några år tillbaka om vi har ...otur....för ...............otur det har vi jue det vi vet vi redan......

Så kära dagbok som jag sagt.Ropa inte hej än.Vi inte i Thailand än.Folket med sina gröna voododockor kan sluta sticka nålar nu och börja visa oss lite nåd.

Måla fan på väggen behövs aldrig här hemma tror han är tapetserad i hela huset.
Om jag är bitter?....

Jag bitter?...Näe jag är jordens opitimist .Tycker att det är skitkul med sjukdomar och elände.Tycker vi är värda det in i det sista.

Flisan har jätteont i halsen idag .Mer än igår.Landar nog på få vara hemma måndag från skolan för få chans tillfriskna.

Själv får jag ju då vila idag och INTE stressa upp mig då det ökar på klådan..av utslagen.Tagit Aerius (allergitablett)..inväntar andnöd ...DÅ ska jag åka sjukhus ....

Den enda andnöd är den ångest som infinner sig av tanken på att :

1 .Thailand nu efter 10 miljardersförlusten i Bangkok för deras ikon ...att det ska göra någon sorts kupp så vi inte ens kan landa där på tisdag.

2. Att en sån där vidrig manet ska bita tag i någon på resan ....

3 Att en ny Tsunami ska uppstå....

Allt annat som kan hända i form av turistmagar ,förkylningar etc det ingår liksom.

Men snälla nån låt oss bara få komma iväg från denna skojiga vinter ett slag.
Ladda våra batterier.Låt mig få fylla den tantålder jag närmar sig .
Låt oss ha en alldeles underbar resa utan missöden.Där solned/uppgångar är de enda ned-mot-uppgångar vi får uppleva.Enkel bön .....att uppfylla eller hur.

Men som sagt Gud kan du missuppfatta resfeber då kan ALLT missuppfattas.Ser ljuset i tunnel men .....undrar vad ljuset är.....Ett tåg??So long ....från Kvinnan med världskartan tatuerad på sin kropp..kli kli.

Lägger som avslut en helt underbar 40 års gåva från min övreplans vinges personalgrupp.
Hönorna o sin tupp hade samlat till detta fina halsband i sötvattenspärlor med sten:Min månadsstenfärg för Mars....Aqvamarin..så ljuvligt hjärta givet av människor med hjärtan av GULD!!!!Tack från botten av mitt hjärta.


27 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Dagar av planering och njutning.Så får rubriken bli inför resan....nu börjar nedräkningen på riktigt känns det som...mot 2 mars...


Skrev så här igår i FB:


"Färdigjobbad inför helg,nybastad,nysolad,nyfärgad,nyduschad.Kort sagt känner mig en ny kvinna!!Fredag ....kom bara kooooooom!!"


Nu är den här.Sovit ut och vaknade förstås med huvudvärk.

Flisan snorar o har halsont.Sonen likadan...så där ja bara de vuxna kvar ....


Fixat telefonen nu inför resan.Sånt ska också funka.Vill inte labba o byta simkort osv o nummer .Telenor har bra deal tyckte jag med Passporttjänsten:

"Telenor fixat passport till Thailand.Gratis ta emot sms..samma smskostnad för dem som skickar o tar emot ,som inom Sverige.Stängt av talsvar.Samtalskostnad 18 kr öppning var 20 min + vanlig minuttaxa....3,50 kr sända sms....Går inte säga det var bättre förr resa o ha sin Sverigelina med sig."


Ringt om en annan räkning där det stod o tickade nån sorts ränta på 1 kr ..kan man hata telefonköer mer eller?

Nu svida om hela familjen för det bär iväg till stan.Sista Twinrixsprutan o några ska klippa sig.

Först en kissebajsrunda med liten Drutt.Kvällen kommer gå i vänskapens tecken och börjar i bastun för de vuxna!!

Lovade bilder från nya Canonkameran.Dessa var de första som togs utan inläsning av inställningar .Nöjd? Ja absolut.Of course.


Näe nu måste jag sticka....


26 Februari 2010  | Länk | Dagbok
I -landsproblem......


Just det har jag just nu .....egentligen.

Dagen idag har varit smått hjärntvättande som jag alltid tycker ronddagar är.Lite för mycket info som ska matas in i huvvet eller ut ur huvvet för den delen samtidigt som all annan normal input pågår samtidigt .Bollar som inte rullar i luften utan som mer kastas mot hjärnan hela passet.

En solig paus gjorde att jag kunde handla hem lite sushi till magen innan det var dags jobba vidare.

Vad säger man efter en sån dag och dess feeling.JO MAN TACKAR TACKSAMT ÖVER ATT MAN HAR ETT JOBB SAMT EN HJÄRNA SOM KLARAR AV SÅDANA DAGAR!!


Så for färden vidare mot kyrkogården.Hade även denna gång ljusttändare med mig och sällskap.Mysigt.Fick tom låna vante för gräva fram lyktan och komma åt den.Det är typ du och mormor och nån mer på hela k-gården som har ljus tända .Resten av stenarna osv är begravda av snö.

Vad tänker man då man lämnar kyrkogården?

JO MAN TACKAR ÖDMJUKT FÖR GÅVAN HAFT SÅN UNDERBAR MORMOR OCH MAMMA I LIVET SOM LÄRT OCH SKÄNKT OSS SÅ MYCKET!!


Då färden styrdes vidare för lämna vännen vid sitt hem så styrdes den vidare i snömodden .Lilla blå slirar såååå fint så.Väl framme vid makens jobb så orkar inte hjärnan ratta eller tänka en tanke till .Maken får ta vid att köra.Då säger han .Du ser rätt sleten ut? Jo tack men jag orkar inte höra ord just nu ,please om du inte kan säga något bra så önskar jag tystnad tills vi kommer hem.

Då ler han ser jag i ögonvrån och så säger han .Min älskling du vackra !!Du är som en nyponros och fortsätter sen en poetisk humorisktisk DIKT!!!Ehhhh

Vad säger man då ?

JO MAN TACKAR ÖDMJUKT FÖR SINA VÄNNER SOM DELAR STUNDER OCH MAN TACKAR ÖDMJUKAST FÖR ATT ALLTID VARA ÄLSKAD SOM MEST NÄR MAN FÖRTJÄNAR DET MINST!!!!


När bilen börjar ta oss hemåt och jag visar min utväxt från färgen beslutar maken styra mot stormarknaden så jag kan köpa färg.Vi inser att vi kanske kan skapa en meny till fredagen också väl där.Med två korgar (varför tar man inte alltid vagn?) lyckas vi robba Citygross på 800 kr...de vällde över och hundmatspåsen den blev att bära under armen.Båda nöjda över lyckas planera tiden så pass bra att torsdagen blir lindrig och fredagen kommer även den bli under kontroll.

Ska man gnälla över att behöva handla?

NEJ.GLÄDJE OCH TACKSAMHET ÖVER ATT HA PENGAR HANDLA GOD MAT FÖR DET SKA GENOMSYRA TÄNKET.


Till slut kom vi så hem.Glad hund.Duktig son som faktiskt inte bara hade kört dataspel utan fixat i köket,varit ute med hunden och gjort el-läxa inför resan.
Lillkickan mötte och talade glatt om MAMMA JAG ÄR FÖRKYLD!!

Ehhhh NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO hann min hjärna skrika.FAN OCH HANS MOSTER INTE NUUUUUUUUUUUUUUUUUU RÄKNAR 5 dgr fram.
Hmm hela FAM MUPP SITTER TOKSNORIGA PÅ PLANET TILL 38 C THAILAND. Kanske vi har samma temperatur ?!

Ska man tänka sååå??

NEEEEEJ!!! ALDRIG MÅLA FAN PÅ VÄGGEN,UTAN SE ALLT LITE LJUST.KANSKE INTE ALLA SNORAR IHOP KANSKE VI HINNER BLI FRISKA TILL DESS....KANSKE.VI HOPPAS DET.MERA RÖD SOLHATT TILL FAM MUPP .MERA TUUUUUUR TACK!!!!!


Så har då dogen utfordrats med sin urföda han fick hos uppfödaren.Gott gott tyckte han ....familjen utfodrats med tjockt helstekt revbenspjäll som blev jättegott och köttigt.

Föräldrarna jublar över Strindberg och Fröding som de lovat hjälpa sonen med.
Fru Mupp precis klar.Ska bara feadbacka till sonen och få godkänt:)
Herr Mupp får som bäst hjälp av livlina .Duktiga päron.Herregud tänk om vi skulle behövt ligga på en vit sandstrand och knäcka såna här svenska nötter.

Näe enda nötter jag vill se på vår lilla paradisö vi landar på allra först det de nötter den är känd för:
För är det något som inte får bli problem i detta nu så är det att bli slutkörd innan man ens har åkt .Tänker jag inte låta ske.En sak i taget varje dag.Idag varit dagen där pengarnas vara eller inte vara på olika kort kontra Forexkort eller inte har avhandlats.Packa väskor och planera får inte kännas stressande .Just sånt är ILAND PROBLEM.Herre gud .VI ÄR OCH SKA VARA SÅ LYCKLIGA KUNNA GE OSS IVÄG PÅ EN DRÖMRESA.INTE BEHÖVA SNÅLA UTAN LEVA DRÖMMEN SOM SONEN SKULLE HA SAGT!!!!

So long.

Photobucket
24 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Vad ska de fyllas med?
Det är den stora frågan just nu.Vi har ju då fyra nya ryggor i varierande liter från 45 l och anpassat neråt efter ålder.Denna ovan är Fredriks avbildad.


Packlistan är oändlig och allt ifrån nackkuddar ,banknummer osv dyker upp i huvudet som små plopp.
Borde lägga ett anteckningsblock i bhn ha med dygnet runt för att skriva ner allt som ploppar upp.


Apoteket blev idag rik på mig.Det inhandlades bla MYGG A som ska var bra mot de mygg som faktiskt finns i Asien.Resorb i flerpack -bra ta åtmintone en 1/2 brus om dagen för hålla vätskebalansen uppe.Immodium osv finns redan hemma .Något ska väl skomakarens barn ha glädje av när man har en mor som är syster.

Solskydd lika dyrt här som där så köpte jag det här.Kollat alla bäst i test så man inte smörjer sig i onödan och sen blir vidbränd ändå.Kläder o ej stekande sol ändå bäst första dagarna.Man blir grillad ändå *veta*7 dagar left...


Så nu återstår börja stryka och rulla ihop kläderna till rullar i ryggsäckarna.Samordna och känna att jag kommer framåt.Vet annars hur fam Mupp kan te sig dagen innan vi ska någonstans.

I år har vi sagt att så kan Herrarna bete sig bäst de vill för vi kvinns ska vara klara lååååång tidigare .De retar oss och tycker vi är är fåniga.

Ska bli kul se dem måndag kväll /tis morning...hehehe.

Behövs inte så mkt med oss ska ju ha plats till shoppingen som kommer på slutet i Bangkok ett dygn:


MBK varuhuset kommer kunna fylla ut väskor till brädden:)


Jobbdagarna de går och jag med dem.Kvällen igår var en bra jobbkväll i mina mått mätt.Dagen idag var pysslig och stress började alstras framåt eftermiddagen.
Så fint lämna en halvtimme försent och sen hämta en munter *not* son.Som solskenet ute ...
Men men en vecka med far leder till frustration som går ut över mor och tvärtom har jag hört.Märkligt med ungdomar.Men men nu har jag läxa......som jag glatt hjälper till med för en gång skull.Inte hans fel vi bokat 3v skoltid liksom.Problemet var bara det att jag vill ha det gjort INNAN vi åker medans han tycker vi kan ligga på stranden och läsa August Strindberg.

Väste att det ända jag ska läsa är hur sanden pillar mig mellan tårna därnere o en och annan självvald pocketbok:)

Så nu återstår bita i mitt sura äpple och ta mig an min ?? uppgift.

Innebär ingen tid sitta är och häcka.Nyinkommen från ljuvligt ? Pilatespass med juniorgulboll.Den bollen kommer bli min baks smärta imorgon kan jag lova.

Hoppas allt bra med dig .Haft mycket tänkning på mamma några dagar.Per automatik blir det så .Så mycket som påminner och sköljer över mig .Saknaden är mer påtaglig än tidigare igen.Vaknar ibland till och hinner känna att näe detta som hänt är ingen dålig sketch eller film som drabbade mig utan de bilder som scannar förbi på näthinnan var verkliga.Mycket obehaglig känsla uppleva.Smärtsam .Som börja vakna ur en dröm är detta skede.Lättare på många sätt utåt sätt i sorgen men fruktansvärt ont inombords med en längtan som aldrig kommer ebba ut.

Ska avsluta med en vers jag fick från henne av många jag har på mitt kylskåp:

TA DET LUGNT

Det är så svårt
att slappna av
med alla "måsten"
"ska" och krav.
Ja,tiden flyr av jäkt och stress
Och allt som sker blir mest en press.

Men du är fri
att sakta in
För tänk på att din tid är din

Så ta det lugnt
en liten stund
Låt här och nu
bli din sekund.

På baksidan står så fint textat(hon skrev så vackert)

Versen går rakt in i hjärtat hoppas jag /Din Mamma


Photobucket


Photobucket
23 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Söndag med sol och rekordhöga snövallar

Kära dagbok.

Hur minnas söndagen?

Sovmorgon som en skön start på dagen.Följt av en pigg man som gör så bra han kan .Bara sååå bäst på att servera frukost på sängen!!

*****

Jobbet med Herr Canon går framåt.Sidan 91 av 307 är avklarad i manualen som läses via Cd skiva i datorn.Det tar sig alltså.Kanske hinner förstå lite lite till nästa tisdag.Har invigt den och bilderna ser prima ut.

Ute i snön närmare bestämt pulkabacken stod jag som en idiot och svor över kameran som inte vill visa bild i LCD skärmen....EHHHHHHH blev bara svart.
EEHHHHHHHHHHHH Bra om man tar bort linskyddet...Högröd och skämdes över mina tankar.Så de svarta bilderna tog jag väck.Lärt mig var radera *duktig*


Så förlåt mig om bilderna inte hamnat IN i datorn än för dit har jag inte kommit .

*****

Historisk dag idag då jag lyfta telefonluren och hörde en liten pojkröst fråga efter Felicia.......
Hennes pappa frågade sen...Ska ni LEKA??? Hur leker man med en pojke ??
Tror du vi ska stänga in oss eller??Så log hon finurligt.

Hujeda mig kände jag .Men så sött att vara 8 år och ringa sin "tjej" och boka lekdag.Tror bestämt jag ska prata med hans mamma när jag släpper av henne imorgon:)

*****

Stickat har jag gjort denna helg .Ganska långt faktiskt .Blir en lång håll i er HALSDUK!!
Så skön avkoppling.Mycket tankar som stickas in i ett verk.
Blev många maskor till Beckfilmen I stormens öga.Alltid kul se Gunvald men saknar det gamla hederliga stationsjobbet.Denna var förutsägbar.Jag sa minuten innan att han var.....ja just det för er som ej sett den....hehehe .Sen sa jag att nu kommer hon att......lika där.Ja som om jag skrivit manus:)

*****


Bastubad och grill var kvällsmyset .Så härligt boka date med sina bygdevänner och kura in sig där och få svettas och tjöta massa skoj .Vissa av oss tjötade bara Thaipackning och stressar upp varandra med allt de köpt,packat tänker packa osv.

*****


Nu startar finalveckan i jobb.Sen kommer sista helgen och SEN ....en liten jobbemåndag som kommer kännas som en fis i rymden....för seeeeeeeeeen......Sen är vi i mål känns det som.I mål för att passera linjen och gå in i en ny värld för ett slag.En drömvärld så efterlängtad och varmt välkommen.

Avund är ju en sjuka som jag kan känna och har fått känt.Mina barn allra helst.Många barn som ofta reser hej vilt flera ggr/år.
Nu är det deras tur få va glada och se fram emot sin första långresa .Som vi har kämpat för få ihop alla kulor .Jobbat och offrat semestern i 3 v förra året bla för Norgeslit.Snålat och sparat.Kort sagt efter alla sorger och bedrövelser kan jag inte nog få glädja mig .Den som mår dåligt av det får blunda när dessa spyor av förväntan sköljer ur fingarna:)


Resfeber är det enda jag hoppas drabba oss nu.Sjuka människor göre sig icke besvär vara nära oss:)

So long...Jena med hennes lille Drutt som är på bättringsvägen från sitt virus.
21 Februari 2010  | Länk | Dagbok
SnötyngdPhotobucket
Gårdagskvällen i bilder.Blev bjuden på så god mat av min goa vän Anna.Hennes lika goa mor var med och vi 3 har alltid så trevligt.Därefter hem lagomt till Lets Dance o min godisskål.Fortsätter heja på Sauk och Galli.Ögongodiset Mattias får gärna även han komma långt.


Snötyngd får bli dagens rubrik för nu har Kung Bore bestämt sig för vinterns andra klass 1 o 2 varning.De lovar halvmeter med snö.Kikar ut.Jo vars .Nog vräker det ner.Rådet som gavs igår var GÅ INTE UT OM DU INTE BEHÖVER!!!


*DET TOG JAG FASTA PÅ*


Har inte gått ut än.Husse rastat Drutt och skottat lite.Själv slappedag.

Finns vissa beting men de går tänka sig till och skriva ner.

*STAVAS PACKLISTA*


Det andra var *FÅ IGÅNG OCH SÄTTA PÅ HERR CANON*

Inte svårt allts.En packe viagra-duracellbatterier och sen ska det KLICK!!!Älskar min fina kamera redan.Dock bjuder han inte på bilder till allmän beskådan för då måste jag ladda ner cd-skiva o greja och där tog mitt beting slut:)Tar lite i taget med denna manick.Finns snart tid för honom och mig fota härliga badbrudar.

Marie undrade om vi kunde klippa ur våra huvven på bilderna och sätta dem på ett par vältränade kroppar!!!Klart sa jag .Photoshop kan allt.

Nu kommer lilla Flisan med mitt pass och säger *OFTA DET DÄR ÄR DU MAMMA OFTA!!!*

Svaret: JA OFTA DET DÄR ÄR JAG,KAN JU TRO DET ÄR DU MED LUGG FLISAN!!*.....pappa kolla...kolla mammas pass.....Hoppas de släpper in mig i Thailand....

10 dagar kvar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nu ska här kollas på shorts och klänningar och se vad vi kommer i jag och Flisan.
Sedan ska här läras ut hur man stickar till liten 8 åring.Sånt måste man kunna som tjej...tycker mamma.

So long och misströsta inte.När alla snön smälter som alla önskar förvandlas Sverige till en enda stor grå swimmingpool vada omkring i som sportfiskare...bäst börja binda flugor!!!!Så kom ihåg gnäll nu inte när det smälter....och för all del gnäll aldrig mer äver sommarvärmen!!!För inte gnäller vi om vädret inte??!!

Lovar jag ska inte gnälla en ända gång de tre lång veckorna i värmen!!Inte en ända!!!Me ...med start 2 mars....!!!!Just HÄR ska jag slänga mig i lianen.


Ser ut som snö...:)

So long....ikväll ska jag heja på Darin...bara för att Darin är Darin!!!
20 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Invigning av nya bastuhusetSå fick rubriken för dagen bli.

Kunde även stått .Härligt firande av mig på personalmötet....eller Mums Mums är gott!!!Varför inte Atjo atjo atjo prosit om Drutten fått bestämma rubrik.


Kort sagt en torsdag i jobbets tecken.Hade förberett en soft dag för att kunna bli överraskad av oförutsedda sjukdomar .Framåt lunch började det kurra i magen men höll mig till en burk tonfisk .Visste att gott gott skulle ätas på personalmötet med en av mina personalgrupper.Jag är ju ansvarig sköterska för 16+8 boende i huset och vi har möten regelbundet.

När jag fått sätta mig själv först började jag ana något.

In kommer de med paket & fina Tulpaner.Till det smörgåstårta med egen glutenfri till mig!

Paketet var så häftigt.En present med flera presenter i kan man säga.En strandbag i plast där plats för fotografier finns att sätta i.Nu hade man köpt fina tankvärda kort som jag ju älskar.Inne i väskan låg Forexpåse med Thailändska Bath i samt en underbar Sarrong i min favvofärg turcose och så fiskar på den .Fisk som man är.Klockrent och jag blev så glad och överraskad igen.Tänk sånt kan man inte få för mycket av även om en tants ålder inte ska firas utan helst hållas tyst om:)

Ändå är jag sån som gillar själv mer att fira andra och överraska .Men lika roligt som att ge är det faktiskt att få ...sådan uppskattning.

Gjorde ett collage till dem lägga på deras skrivbordsunderlägg i datorn imorgon.


Fick en tanke när jag såg bagen.Kanske man bara skulle stoppa i bikini,pass,tandborste,tandkräm,ett par trosor,badtofflor,solskydd,medicin,en schal till huvvet och så drar man så med den lilla packningen plus det man åker i .Det vore nåt.Vet att man garanterat klarar sig over there i shoppingland.


Läser i Vimmelmammans blogg .se just nu om deras resa och även Martin Melins blogg Coola Pappor som ju befinner sig där redan .37 C är det och ja helt okej kan man säga.
Sa till Flisan nyss i bastun att så hääär varmt är det därnere?!!!Ehhhh sa hon då följer jag inte med.Skoja bara inte så här varmt men varmare än då någonsin känt på.Okej då följer jag med svarade hon leende.

Avslutar dagen med att lägga bilden med tacket till mina översköterskor..för aldrig är man väl under någon som sköterska.I min värld är man alla MEDSYSTRAR & BRÖDER

Photobucket

Nu softa en stund till nån film och känna hur ljuvligt avslappnad jag är .Som gele.Tänk så lite som behövs.Värme ,värme och åter värme!!!


So long.
18 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Hej skulle bara anmäla vård av sjuk Drutt och va hemma från jobbet...


Precis så önskade jag göra då jag såg lilla Dutte ligga kvar i sängen kl 12 då jag klev upp efter en sjutusan till sovmorgon.BEHÖVLIG!!

Han reagerade inte när jag klädde mig ens.Han som brukar FLYGA upp som blixtgordon ivrigt frustande då jag klär mig = betyder att vi ska gå ut.


"Ja men hörrni.Hittat den perfekta tycksyndomigåkomman.Matte dullar och duttar med mig så där gött så man bara vill se sjukare ut än man är liksom.Lite fint skuttade jag upp så fort husse klivit ur sängen.Sen la jag mig nära nära och snörvlade lite och somnade som en stock jag också.

Jag hör matte ringa nere i köket och rådfråga om min hemska sjuka.Hon får frågor om jag kissar och äter osv.Ehhh tänker hon.Vi har ju inte ens gått ut än...ehh jooo svarar hon.Då hör hon mig sakta lunka ner för trappen.Svansen=glädjepropellern viftar och jag kostar på mig ett litet nys.

Allt lugnt så länge Drutten äter och dricker och man får vara lite slö när man är förkyld....Jippi bänkar soffryggen hela dagen .

Ut går vi den trötte o den akut nysande.Nyser som mest ute.Drar inåt och låter som en dammsugare som fått fel i slangen.
Blir ingen lång prommis.Jag skyndar mig göra stora A och kissar var 3 meter allt för att lugna henne min kära matte.

Väl hemma får jag rycket.Efter tasstork rusar jag in grebbar mitt dockhuvud och sliter några strån av henne.Sen ropar matte och jag får mat som jag slukar snabbare än vanligt.Allt för visa att jag som en MAN TAR MIN FÖRKYLNING.

Ett litet tuggben som tröst går lika fort det tugga i mig och så intar jag soffryggen.

Hörde att Flisan tänker ta ut mig efter skolan.Jippi...ska be matte förvarna om de konstiga ljud jag har för mig nu utomhus så hon inte blir rädd.

Det var allt från sjukstugan.Matte drar nu åter till sin.Återhämtad.Avprogrammerad och då är det dags inta broschen igen och nursetänket.Only 3 days sen är det juuuu fredagsmys .....igen!!!

Vad är det som fattas mattes hjärna idag??? JO KAFFET.Visst ja satte ju på 6 koppar bäst börja sluka dem.Frågor om herr Canon satts på än har kommit.
Näe noga läsa bruksanvisning innan han tas i bruk.Men det kommer...nog bilder så småningom.Måste bara ha tiden folks...tiden.//Drutten & Jena


Photobucket
Det var allt från våra datapennor idag....onsdag.
17 Februari 2010  | Länk | Dagbok
En skön tisdag med start på Swebank...

Sov som en stock ända till klockan ringde imorse och jag som i ett töcken talade om för PETER att hörru jag är ledig...jag ska inte gå upp....Näe svarar han men det ska jag och jag måste också väckas du vet:)

Snarkade vidare och vaknade kl 11 av att den ringde på mig .

Kaffet intogs på Fonus hos broder och så väntade bankbesök.
Kom därefter hem med ett 8 GB minne till kameran och en kasse med finfina urtunna vita tunikor till mig och lillan.Ska användas i Thailand första dagarna på stranden.Bättre klä sig för det ger faktor 10 och så ha smörjet till det.

Sen fyndades det billigare än Ullrared och Thailand ihop.Konstigt bara hur jag kom i det ena plagget i strl 34 och tunikan den grebbade jag i strl 44 ....hahaha snacka om kvinnan med alla storlekarna!!!
Tror jag hamnar däremellan egentligen.Men det ena skulle sitta som ålskinnet och tunikan skulle med lite vind kunna flyga mig hem:)


Fit for fight känner sig knoppen efter en dags avprogramering från The House och Nursetänket.Ska fotsätta i den andan .
Nu stundar gott käk och så Pilates på det....följt av Mästarnas Mästare....ehhh not OS-IS.....Utlovad god efterätt till hemkomst iallafall...och hör och häpna det är inte semla så här på semledagen..det har ju vi spisat oss trötta på :)

Nu har vi börjat på riktigt förstå att vi ska iväg om 14 dgr.Vi kollar olika boenden och kan ju välja och vraka på plats.Så häftigt så man smäller av i bara känslan.Att drömmen blir sann.Mitt paradis på jorden here we go.Att få dela minnena med så goa vänner gör inte saken sämre.Gör resan komplett .

Drutten hälsar att han fått sitt livs första förkylning.Nyser och hostar gör han stackaren.Turligt nog vet vi vilken dog som smittat och att det är ett virus konstaterat.Lilla Duttebubben.


Photobucket
16 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Jag är med Canon------40 års väntan över......


Photobucket

En Valentine dag 2010 som just varit hjärtlig!

En helg som varit riktigt hjärtlig och överraskande som jag skrev om igår med start av Överaskningsfest med några av mina goa väninnor.Thanks girls .Ni är bara bäst.Ja ja ja vet att dem helgen också varit jobbig*L*....dvs jag fått betalt för att idka mitt yrke mellan trevligheterna.Gått finfint.

Söndagens avslut med god mat och tårta som ALLA utom Drutten varit involverad i att skapa.Så häftigt.Sonen och jag satt och gjorde de små hjärtana och pratade deep talk tillsammans.Så härligt nå honom.Det gör man ungefär vartannat år med en tonåring just på det sättet.En mammas favör.Förtroenden man aldrig bryter.

Så kom det fina Toysruspaketet fram bakom min rygg och sattes på bordet.Log och undrade vem som lärt sig paketinslagning såååå bra??Barnen såg oskyldiga ut.

Den ÅSALEKSAK som låg där i kunde inte ha gjort mig gladare.Nu fick jag gråta glädjetårar för tredje gången denna veckan och har bara grinat ledsna tårar en gång.Balans med andra ord i gråtens tid.
De ville jag skulle få den nu för att just inte sitta nere i Thailand med en manick jag inte behärskade.LOVE LOVE LOVE till min älskade familj.

Har inte tid sitta här för nu stundar min nya skola .Skolan i vilken knapp man ska trycka på:):)Har ju inte hunnit sätta på den än....Kan ta tid lära sig .Tur instruktionsbok följer.
Det sitter ju inte i storleken i leksakerna .En liten sak kan göra stora under med rätt utövare!!
Kommer inte överge min Sony eller Nokiamobilen helt för den delen....

Se bara vad Nokian tog idag på kyrkogården.Den får avsluta denna glädjeyra.För mitt i glädjen ruvar sorgen alltjämt.Du liksom jag tyckte om alla hjärtansdag.Själva temat i pure love var det vi vurmade för.Så många hjärtekort/ting jag fått sända av dig ....
Har så mycket jag vill kasta mig på telefonen och berätta för dig mamma.Så mycket du skulle blivit så glad över.Kanske kanske vår tid är kommen nu.En tid med lugn och ro och stabilitet.Vet du och de som gått före vakar och finns där med er aldrig sinande kärlek.Gud är just kärleken för mig i min tro.Enkelt och tryggt.


Photobucket
14 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Hjärtligt och innerligt firad!!
Kära dagbok var börja?Jobbade natten mot fredag och det var en lika bra natt som den innan.Framåt 05 tiden börjar man dock få svid i ögonen och känna sig lätt berusad då bilen ska köra med autopiloten påkopplad sedan vid 07.
Lärde mig finessen med sticka halsdukar med stora stickor.Blir nog min nya avkoppling.


Sov sött med ett kissbrake runt 11.Gick upp kl 14 och styrde mot staden med liten tös.Klarade av vårt mission bra och hämtade maken.
Vi åkte och handlade till fredagsmys.Har nog aldrig fyllt nöt och godispåsarna med så mycket .En förhoppning kunna trycka in allt under fredagskvällen till Lets Dance.

Hade bokat löptid med Toppen men ändrade med henne till att ta en promenix innan maten.

Kom hem lade mig då maken tyckte jag behövde vila.Konstigt.Vandrade omkring som en zombie på Willys....*S*
Utlovades god mat liten senare.Vaknade av telefonen och då ingen svarade surnade jag till en del.
Ringde Toppen och vi bestämde promenera med Drutten runt 19.30 innan Lets Dance då plötsligt maten var klar.Kände för äta efter promenaden men okej då trevligast äta alla tillsammans.

Sitter så ner och käkar.Livliga samtal.Fredagsmyset infinner sig inte riktigt på nåt vis.Så ringer det på dörren klockan 19.10 mitt i en tugga.Vem är det som kommer nu ?hinner jag tänka och så hör jag barnen öppna och det bara rasslar till i hallen av tjo och glada skratt,och en efter en kikar de fram i dörrhålet.

Hjärtat slår en volt och hjärnan säger TILT!!!Där står de goa goa i rad.Toppen blir jag mest förundrad över att se för jag fattar inget.Hon skulle ju snart komma jue ...hahahaha.

Sååå överraskad har jag inte blivit någon gång i mitt liv inte ens vid möhippan tror jag !!Grät glädjetårar för andra gången på kort tid.Sån tacksamhetskänsla i hela kroppen få ha sådana vänner.

Fick 15 min på fixa mig iordning.

Resten får bildcollaget tala om.In till stan till vännens jobb och där hade de bunkrat upp en massa gott.Att snart(8/3) fylla 40 år kändes inte fel alls en sådan kväll.Kan nu sitta under min palm med en kokosdrink och minnas denna ljuvliga afton.
Sedan svängde vi våra lurviga till klockan sent.En magisk afton.Så roligt har jag nog inte haft på år och dag.Just få umgås med en fyrklöver vänner som har partyhumör allihop var och en för en hel arme.Kort sagt :

VI FEM utgjorde en perfekt kombination.Devisen mina vänner är dina vänner lever jag efter!!
Det bästa av allt är ju att de också snart eller kommer fylla jämnt...hehehehehehehe.Paybacktime smakar gott gott.

Det exakt sådant här som gör att jag orkar både slita räv och jobba,sörja och kort sagt leva vidare!!!De korta stunderna av lycka grundade i kärlek, just det är meningen med livet.Få leva den hårda drömmen som sonen skulle ha sagt!


Photobucket

Avnjutit kvällens melodifestival.Märkligt men kändes som vi hade svenska kopior på : Duffy,Ryback,Bono i u2 och Madonna och så ett plagiat på Nordman.Gissa själva vilka jag syftar på.Gillade bäst Andreas och Pauline.

Imorgon är det Alla hjärtans dag.En dag som jag tycker mycket om.Älskar ju hjärtan i alla former.Den ska firas på kvällen med barnen,dogen och min Valentine.
Dagen tillbringas bland mina 64 hjärteboenden på jobbet!!Sen återstår måndagen i mitt jobbmaraton...som gått förvånadsvärt bra.//So Long.
13 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Bytt är bytt....


Tänk att få vakna tidigt en morgon nynnade jag inte denna morgon utan mer tänk att få vakna en helt underbart solig torsdagseftermiddag.

Har nu lyckats med konsstycket att kunna ligga nere i Thailand och ändå jobba....in The House.Känns ju bara så bra.
Att planera och bädda för detta samt att lyckas få en "normal" semesterkvot kvar till sommaren var mycket mycket bra genom arbetspassbyten med två kollegor.

Gillar att jobba natt som den nattuggla jag är .Fick dessutom vinstlott med kamrat kompa med under natten.Jätteskoj komma nära våra brukare i omvårdnad på ett helt annat sätt.Kort sagt *gilla*


Inför nattejobbet igår styrdes aldrig hem till Familjen utan ro skapades allena.
En tur till staden och värmande samtal och god fika med reflektionstund:)
Mobilen laddat ur så den lyckades jag få Telenorbutik tanka upp lite så jag klarade ha den som väckarklocka.
Åkte graven och grävde fram ett stycke lykta och fick ljuset där i brand.

Så blev de några timmar till att kunna sova uppe på jobbet i egen kupe.
Svårt dock att sova på kommando just där ,men lyckades till slut när telefonen äntligen blev rätt inställd.Inte skoj bli väckt av telefon och inte ens bli hörd.

Styrde hemåt i morse när alla andra åkte åt motsatt håll.Tycker inte att man är den allertaste bilföraren direkt.Tur Rix Morgon Zoo hålla en vaken.Herr Mupp stod på gatan och fick så bilen.


Nu äta frukost:)Bäst äta normala turordningen nu inför en natt till.Gott nybakat glutenbröd hade maken bakat .Till den yougurt linfrön och solroskärnor med frukt på.Kaffet...det är pricken över iet.

Inga barn som kommer än.Ingen hund.Endast egna andetag.Känns som en helt okej eftermiddag.Inga telefoner på.Inga energitjuvar.Kort sagt tiden är min.

Sen återsovning lite senare funkar bäst så för mig .Har ju en gång i tiden börjat karriären med just arbeta natt.

So long.


Photobucket

11 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Sooooon är man medelålders.Tänk vad åren går.Inte länge sedan jag fyllde 30 känns det som men ändå har livet under dessa 10 år ändrats mer än någonsin.

Går ju dela in sin livslinje i 5 års episoder tycker jag.Åtminstone så är det jag tänker livet på nåt vis.Men när man pratar och minns är det nog mer i 10 årsklyftor.
Känns skönt påbörja resan mot 50 år på något vis.Måste säga att livet just nu är som mest i mitten .När man är 40 år som kvinna har man hunnit kyssa tillräckligt många och sagt tillräckligt många grodor för att veta vad man vill.

Barnen börjar bli sådär lagomt självgående om man inte råkar krisa och få för sig börja om nu och den krisen har ej drabbat mig.Näe längtar mer efter bli farmor/mormor än ha bopparna öppna igen som restaurang dygnet runt.

Det är tillåtet gilla sig själv trots skavanker även om den eviga dieten pågår livet ut :)Det är snyggt med rynkor ...not men vad gör man när livet ristat in fåror djupa som åkrar ??Antingen fyller man dem med Botox eller så använder man dem tala om för folk att här kommer en människa med erfarenhet.


Kan inte påstå att livet runt 10 år var så där hemskt skoj.Ung och i skolålder där det gällde passa in och hänga med .En skola som sonen säger man inte behöver kunna sitta och läsa högt som han påminde syster yster om ikväll.Hörru syrran du behöver inte vara duktig i läsa högt utan läs TYST det har du mer användning för.Ehh svarar jag storbroder klyftig.Liiiiite svårt höra och bedöma och skriva under i läseboken om hon läser tyst va!!

Runt 20 år ja hmmm då hade dieterna redan börjat och gått överstyr.Svåra år följde men även otroliga år för då omdandes livet och blev aldrig mer som förut.Att få barn som 23 åring var stort och mäktigt.Konstigt nog kände och såg jag mer tantig ut då än nu .Helt sant!!Var nog mer bullmamma då och levde drömmen som sonen nu skulle uttryckt sig.

Runt 30 år.Ja då var yrket klart.Sjuksköterskexamen hade utkämpats -98 med bravur godkänt.Enastående med sonen och då jag trodde jag skulle vara ensam utan man ....då jag var innerligt trött på män:) så stod han där Peter.
Vi la i turbon och skulle nog kunna sälla oss bland rekordinnehållare på göra allt inom ett år .Förlovade och gifta efter 10 månader och nästan på dagen ett år senare föddes vår lilla lycka Felicia.Mitt i detta svår sorg då mormor lämnade livet.

Så har vi då landat runt 40 år på kvinnodagen 8 mars.Just dessa år har varit enorma.Livet har vänts som en pannkaka upp och ner ett otal gånger.Att drabbas av hjärnblödning i 34 års ålder med efterföljande kraschlandning det tog många långa år hämta sig ifrån.Lagomt när formen var åter då händer det saker i duggande tempo.Då vi tycker vi kan börja andas och leva igen då förlorar jag/vi mamma.
Vem har sagt livet är enkelt? Vem har sagt att det ska vara enkelt.Finns inga givna garantier för någonting.


Vem minns allt det roliga som händer före det mörka?Det är en konst att vara optimist.
Att vara positiv är en konst .Lättare än depressiv egentligen.Att vara depressiv brukar inte kräva något det bara finns där ändå som ett mörker .I bästa fall finns ljuset i tunneln om det inte råkar vara tågets ljus man ser.....

Så vad vill livet säga med dessa rader idag.Ingenting egentligen.Det är en betraktelse över just mitt liv .Egentligen på en ytliga nivå för skulle vi prata personligt så skulle det bli en roman.Men något sorts avstamp i detta krisfyllda som många upplever i att fylla jämna år.

Som avslut måste jag bara lägga in något som åtminstone fick mig att le idag ,apråpå åldrar:

Photobucket


Min drömman!

1. Stilig
2. Charmig
3. Rik
4. En bra lyssnare
5. Smart
6. Vältränad
7. Klär sig väl
8. Sunda värderingar
9. Kommer med glada överraskningar
10. En fantasifull och romantisk älskare

Min drömman, reviderad lista (32 år)

1. Ser bra ut (helst hår på huvudet)
2. Öppnar dörren för mig
3. Har tillräckligt med pengar till en god middag
4. Lyssnar mer än han pratar
5. Skrattar åt mina skämt
6. Bär hem kassarna från mataffären
7. Äger minst en slips
8. Uppskattar god hemlagad mat
9. Kommer ihåg bemärkelsedagar
10. Romantisk i alla fall en gång i veckan

Min drömman, reviderad lista (42 år)

1. Inte för ful (flintskallig är ok)
2. Börjar inte köra förrän jag sitter i bilen
3. Arbetar regelbundet - spenderar då och då pengar på en restaurangmiddag
4. Nickar ungefär på rätt ställe när jag pratar
5. Kommer oftast ihåg poängen i de skämt han berättar
6. Är tillräckligt vältränad för att orka flytta möbler
7. Använder skjortor som täcker magen
8. Köper inte champagne med skruvkork
9 Kommer ihåg att fälla ner toasitsen
10. Rakar sig de flesta helgerna

Min drömman, reviderad lista (52 år)

1. Ansar öron- och näshåret
2. Rapar och kliar sig inte offentligt
3. Lånar inte pengar för ofta
4. Somnar inte när jag berättar viktiga saker
5. Berättar inte samma skämt för ofta
6. Tilläckligt vältränad för att ta sig upp ur soffan på helgerna
7. Använder oftast sockar som hör ihop och rena underkläder
8. Uppskattar god mat
9. Minns mitt namn när det behövs
10. Rakar sig åtminstone någon helg

Min drömman, reviderad lista (62 år)

1. Skrämmer inte små barn
2. Kommer ihåg var toaletten är
3. Är inte för dyr i drift
4. Snarkar tyst när han sover
5. Kommer oftast ihåg varför han skrattar
6. Tillräckligt vältränad för att stå själv
7. Använder oftast kläder
8. Tycker om lättuggad mat
9. Kommer ihåg var han lagt sina tänder
10. Kommer ihåg att det är helg
Min drömman, reviderad lista (72 år)
1. Andas
2. Går på toaletten


Photobucket
*Tisdag*

En bra dag.Annorlunda hemkomst.Ingen man hämta eller hemma .Bara barn o dog.Mysigt ordnades det till med god mat och goda prat.Prommis och Pilatespass sen var man på mattan jag menar totaly av stressad.
Bra flyt helt enkelt på dagen.Kommer leva länge av min gårdagsglädje.Känns ända in i hjärtat.Fick sms från han som jag betraktar med nya ögon...efter läst ovanstående.Där stod.Fantastiskt spa det här..här ska vi vara på vår 10 åriga bröllopsdag!!...Apråpå 10 årsepisoder tänkte jag och log./So long.


Jena9 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Hurra vilken toppenmåndagPhotobucket

Attans i min lilla låda vad glad jag är idag !!!Vill bara hoppa och skutta av glädje.
Det kallas tacksamhet på hög nivå.Det kallas hopp och det var bara såååååå kul.Hurra!!!*Måndag*

Upp med tuppen efter propellernatt.Jobbedag som varit flyt på.Blir så boostad av att bli lyssnad på.
Avslut suktande på en vetekrans i ett möte.Kuligt nog hade makens jobb av misstag köpt glutenfri semla till medarbetare så den hade han med sig ut till bilen .Satt som en smäck på väg hem.
Soft seneftermiddag utan kids och härlig rundtur med Klang & Pruttibang.Vi övar i att svettas Thailandskondens.Går fin fint vinterjogga och få kropparna att bada i svett.Vi undrade bara var cocosdrinkarna är som belöning efteråt?!

Nu kommer snart min lilla sex laxar i en laxask hem från sina scouter.Härligt höra vad det gjort idag.Himlen kan vänta börjar och det går inte missa .Mycket viktigt program följa och så intressant få se hur det gått ett år senare idag.

Sänder idag alla kärlek ut i cybern .Inte var dag man får smaka på lycka och glädje och uppskattning .Bättre en ett trisskrap//So long ...en dag i taget.


Dagens klokskall:

Photobucket
8 Februari 2010  | Länk | Dagbok
En dag i taget

Lätt att skriva svårt att leva efter.Borde leva mer som hunden i familjen och verkligen bara vara här och nu.Fredag lördag redan skrivet om...

Söndagen varit en soft söndag.Behaglig utan en så mycket tänk hit och dit.Härligt dela Flisans lunk.Hon så oberoende av vänner på helgen.Gillar umgås med och leka med sig själv.Precis så kan jag också känna mig.Gillar umgås med mig själv.
Gillar däremot de goda samtalen.Haft några sådana denna helgen.Uppskattar dessa talk som verkligen går på djupet och berikar.
Fick söndagen bli som jag önskade.Helt nervarvad och där energierna rann åter.Fick även egentid under timman Flisan spelade sin basket.Gjorde även det gott.
En mysig kvällsfika med hundgos gjorde pricken över Söndagen.Styrde därifrån i en Spiralen Sport toppluva.Den är ju bara kult hela den!!Tack godingar.
Nu ska jag leva så som jag började dagboken.En dag i taget.För tänker man åtta dagar framåt får nacken kramp direkt.Näe en dag i taget.Timme för timme.
Fick tyvärr veta att måndagen startar allena ända till lunch.Just måndagar är ingen bra syrra dag ändå i belastning.
Men som sagt...Inte oro för det nu.Det tar vi imorgon.Här kom så en stor skål med ekologisk choklad och hjortronglass.
Se där ja sicket gott slut det blev på denna 33333 ledighet.Mot dagarna 88888888888888 avstressad och förväntansfull.

So long.

Nu se Ekborg agera som skådis istället som en Ehrnmankopia som igår-Wallanderfilm....


Photobucket
7 Februari 2010  | Länk | Dagbok
3333333333333333333 ledig

Photobucket

Hellu.Precis så kan sammafatta tiden....Tiden till att orka skriva någon dagbok:)

Fredag med lite ändrade planer.Sovmorgon.Stadstur med supergod lunch.Det såg/kändes ljust ut återvända hem till bygden.
Fredagsmys med Thaikväll skålandes i champagne och Singha med Lets Dance hos goa vänner.

Lördag med lång sovmorgon.Djuptänkning.Frisk luft med snitslad bana och pulsökning.Viloeftermiddag sovande sked med dogen.Härligt med hund som är i samma mood som sin matte.När han vände sig och la armarna om halsen på mig och sig själv nära nära då var kärleken total.Han är världens goaste hund .Måste upplevas höra sin hund snusa och sova i samma takt som sig själv totalt avslappad.Sån djup kärlek till ett djur trodde jag aldrig man kunde få.Drutten är verkligen en sån otrolig klippa .

Sände make på killkväll och konsert.Styra till egen tjejkväll .Blev köpa kebabrulle/glutenfri pizza samt massor med exotiska frukter,godis,glass,chips,nötter,mums-mums,grönsaker med dip.Vin,cider o läsk.LOVELY.
Melodifestival där Salem och Rödtoppen var bäst helt klart.Dolph ägde partyt.Gillar honom.

En dag kvar av vila och återhämtning och inte tänka en enda skötersketanke det gör gott.Ska använda den och suga på den som en Tulo.Väntar en 8 dagars session som heter duga//So long.

6 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Snöhäxan med gubbe i grön keps framför sig....
Har du någon gång råkat ut för att ha en bil framför dig som bara kör så du får panik under högerfoten??Du lyckas få dig själv så där frustrerad och sitter och skriker .KÖR DÅ ELLER VILL DU ATT HELA STOPLEN SKA BLI GRÖN ELLER??

Inte??? Då har du haft tur.

Ungefär så kan jag sammanfatta dessa två dagar som snart till ända.Egentligen rätt bra hoppa skriva dagbok om dagarna för ärligt så har man glömt hälften av vad som egentligen höll på öka på Wellas hårfärgsförsäljning tiofalt.Dagar då allt djävlas som kan djävlas.Då alla gardiner dras ner framför nosen på en.Mattor dras undan...Då man till slut är så trött att man önskar få vara sollotion på Thailandsresan och inte resande människa.

Onsdagen var liksom bra ??? i starten.Minns migränanfall med start kl 04.Försovning med rivstart....NOT i årets KLASS 1 varning dag i snökaos.Inte nog med det för min vän stod där som en mumie vid kiosken väntandes på mig där jag kom slirande i blåa faran.

Väl på jobbet en liten bisak.En detalj...En personal hade sjukskrivit sig FÖR MIGRÄN.Gick in på sskexp släckte alla ljus och i mörkret där försökte jag få skruvstädet släppa taget så jag skulle klara av läsa in mig i husets härligheter som pickade på omvårdadsåtgärder.

Klockan 8 kom förstärkningen.Gud välsigne alla friska krya kvinns som trängde ihop sig i skrubben.

Så byggdes då den där uppdämda ilskan upp under dagens lopp.En ilska som för en gång skull träffade sina mål som misiler.Fantastiskt duktigt Åsa lyckas säga rakt ut vad tycka och tänka på direkten utan omsvep.

En liten liten detalj men ack så viktig och god för arbetsglädjen lyckades så bli den sista dominobrickan och schack matt inombords.

För att orka så kom så humorn in det hela.För alla män som slipper månatligt släppa ifrån sig röda produkter så kan man när man jobbar i vården lyckas ta till något så fabulous som en TENA LADY THIN !!Kisseskydd som kisseskydd:)Dock är den lilla saken inte riktigt som utlovat i Libressreklamen tunn och diskret.
Som sagt.Låt hjärnan ha fantasi och se sen en bak med vita byxor vagga omkring som en anka.Tejpen lovar heller inte hålla något på plats så vill det sig illa så kan hela härligheten placerat sig fram framåt eftermiddagen.

Kan inte förstå men dagen efter det goda skrattet var det sjukskrivning pga mensvärk.Jesus sa jag och tog sig om huvvet och vaggade vidare.

Dagen var inte riktigt så nice för liten Drutt heller.I kaoset blev han utlovad en kiss o bajsrunda av rökarna.De hämtade Drutt och koppel.Kom åter med Drutt och koppel......Klockan 14 började matte undra varför Liten Drutt bara låg och fes hela tiden....Ringde ner till rökarna och frågade om liten Drutt bajade förut då de var ute på fm??Ehhhhhh öööööööhhhhhh han var aldrig med oss ut .......

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ehhhhh öööööööö varför sa ni inte det DÅÅÅÅÅÅÅ????En hund som fått pinka kl 6.00.....
Drutt lika soft för det.I det läget önskar jag att han lärt sig säga till när han är nödig.


Då bilen blå skulle ute från parkeringen behöver väl inte tilläggas att den fick skottas först av frun med diskbråcksrygg sen putta på annan bil och kvinnor kan.De lyckades få loss även lilla Blå och så slirades det iväg .Plogning hade lett till tvättbrädevägar hela Norrköping.Väl hemma lagade jag mat och vi åt tillsammans.Så sa Peter godnatt kl 18 och jag kl 19 .Kl 20 öppnar liten 8 åring dörren till sovrummet och säger : Skulle bara säga att jag har borstat tänder och tänkte gå och sova nu med go röst!!Gonatt mamma och pappa .Hon stänger dörren och går så och lägger sig ....ÄNNU KAN ETT UNDER SKE tänkte de trötta föräldrarna.
De gick upp !!!och kvällen började en stund.Lite tvburk och samtal i telefon om viktiga ting .Firade med att dela en Ben & Jerry burk.Såååå god var den att vi bara njööööt varje tugga.Sov gott med mycket drömmar.Nackvärken dock kvar på morgonen.Spända käkar..konstigt:)


Photobucket


Pannkaksdagen kunde börja...eller jo soppdagen.

Upp med tuppen.Väglag.Okej .Snövallar skyhöga.Jobba själv till 10.30.Hinna göra en jobbdag tills dess:)Lunch i finsk soppas tecken.Ingen efterätt pga gluten *suck*.Bra minskar lunchkostnaden.
Eftermiddag i systerutbyte på hög nivå.Gillade den kemin och energin.Härligt.Kul kunna hjälpa och dela.Vet något som nu ska bli väldigt kul ta tag i .Förstått mitt värde.

Skulle stämpla ut 15.30 där tog min 100% vecka slut denna gång.Men för andra gången händer saker JUST då.Things du inte kan stjälpa på någon annan.
Jippiiiiiii.Not i det läget.Fick hejarop i luren och det gjorde gott som avslut.
Sladdade lätt ut bilen efter 16...och hämtade så Herr Mupp.

Vi landade lagomt hemma kl 17.Där lekte 3 trallande jäntor i en megasnöhög.De skyfflades in i lilla blå och så vände hela resan åter 14 km till stan.Dans...skulle de idka.Själv tog jag mig till Fräcka Fröken.Träffar Freddes bonus mor.Tar min stora Chaitemugg och en megabisvie och sätter mig i eget rum och ringer så en go vän.Livlina till livlina.Som hon och jag kämpat och systerligt stöttat.När det blåser snöstorm då gäller det skyffla.

Styrde så för hämta kidz.En skulle halvmil åt ett håll.Sen halvmil tillbaks åt mitt håll och så 14 km hem.Därpå upp ett par km och så hem ett par km.Härliga resor skilsmässobarn får ofrivilligt ibland.
Tog totalt 1 timma köra och vi landade 19.30 hemma.Där stod maken och talade om att maten varit värmd i 30 min...Ehhhhhhhh OCH blev svaret.Sen såg vi att ljus tänts och att han faktiskt väntat av kärlek och oro.

För att tala om hjärnans känsla från varit pigg och fräsch som en nyponros i måndags efter mysig helg till att ha tillbringat den några dagar framåt som en maraccas så var läget rätt tomt när det landade i soffan.Drutten fattade galoppen.Hoppade upp la sig nära nära bröstkorgen och så slumrade vi sked en stund allt medans Flisan och Peter hade viktiga samtal med varandra.
Bert Karlssons resa i Du är vad du äter gluttades på med ett öga öppet.

Läste specialinköpt Expressen då Urhusse till Drutten var med:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1868500/bengt-61-fange-i-sitt-eget-hus


Made in Sweden sågs tills paus.Ja sedan kom svenska versionen av Ben & Jerry.
Herr Mupps goda fantasi.Big Pack med riven mörk 70% choklad och lite ringlad honung på.Thats love.Hörre du Åsa varför fräser du åt mig ?Varför orkar du bara vara trevlig mot andra ex i telefon?

Om han fick nåt svar?Nope.Vissa frågor kräver inga svar.Efter 10 år zusammen och med samma jobb torde han veta när läge inte prata utan bara lyssna på ljudet av frysen som var 15 minut talar om att den vill gå sönder med sitt skakande oljud.

Se där ja....en kamrat som läser här uppmande mig till gå hem och skriva idag.Fick svaret att nääääääe.Inte haft skrivlust varken igår eller idag.

Kikar upp....Ja NU är jag tom på ....ord......men fylld av Kärlek.


333333333333333333333333333 ledig !!

Har du någon krämpa ?Ring Sjukvårdsupplysningen.Behöver du hjälp ring inte mig RING 112.

Känner du att har en gubbe i grön keps framför dig .KÖR OM.Kör utav bara ....

Trevlig helg på dig!

Photobucket


4 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Mellan himmel och jord.

Samlar ihop hjärnans virvarr efter en minst sagt komplex dag.
Just en dagbok som inte går vara varken privat ordagrant eller minsta personlig men jag vet vad jag menar om jag kommer backläsa.
Hämtade kollega denna morgon .Slirigt och moddigt.-4 C .
Kursen med smärtlindring blev av och jag märker att jag behöver meeeera bak för orka sitta på en stol stilla i timmar.Attans sicket myrkryp.Lärde massor om Opioider.Del 4 av 6 .
Tebaks och 10 min rast delat systerligt.Satt i en säng och "tröck" in en smörgås läsandes Metro.Kvalitetsrast kallas det.Lärde mig där att ett glas rött om dagen visar sänka kolesterol mer än något annat.Ehhh ja och kan skapa alkoholism hos massor av folk som inte kan stanna vid ett glas .Utan kör MEGA vinglas och tror det räknas som ett....
När hemgång skedde senare än vad schemat sa satt jag rätt förundrad bakom ratten.Ordet under duggar det inte tätt av i mitt liv.Fick en del fundera på.

Träffade mitt ex som hastigast i hans jobbdörr.Överlämnades ett stycke trunk med strukna kläder inför hans vecka där.Som vanligt aldrig hans jobb behöva packa och kånka utan det kör hans päron som faktiskt orsakat vår sons boende en gång i tiden.
Styrde så hämta maken och i bilen efter hejpussen så lutade huvudet sig bakåt och jag försökte somna ett slag.

Öppnade ett kuvert med information jag hade velat vara utan.En milstolpe som gjorde mig så heligt förbannad och upprörd.Sicka svin säger jag bara.Tagit mig 4 timmar smälta.Som vanligt då jag är ur led så hjälper Pilates så enormt.Bara det idag att vi inte hade fått några gula bollar som vi beställt så jag o min vän tänkte först vända o gå en promenad i stället.Det löste sig ändå och passet var skönt ända tills kamraten bredvid började må dåligt med yrsel och likblekhet.Blev till agera syster igen....
Såg ut som en propp hade inträtt och rådet blev styra till sjukhuset.

Jag och Toppen vi styrde så hemåt i snön och vet inte vad vi pratade om.
God mat och Mästarnas mästare och en liten dotter med jätteont i magen mötte mig.Märkligt ont just över blindtarmen.Tyvärr skadad av dagen där från kl 06 -21.30 varit tänka i Nursebanor.Får se hur det utvecklas.Redan bestämt att det är makens tur vårda barn om det blir något.Så skönt aldrig några diskussioner om det utan självklart dela på allt vad gäller den biten.Pysslade om lilla gosingen med klippa naglar som hon älskar att man gör och sitta sängkanten prata lite.Ogillar onda bukar på barn.
Har hela tiden inte ropat hej inför vår resa utan är så skeptiskt tills jag sitter på planet och inte ens då kommer jag nog slappna av helt.(finns ju dödsmaneter vara rädd för)
Sett vänner få avboka sin Thairesa i dagarna.Vet att i min familj kan ALLT hända.Näe en brusten blindtarm tänker jag inte vara med skapa.Så inatt blir sova med ett öga öppet o ett öra med hörapparaten i.


Morgondagen är ju onsdag .En onsdag utan rond då den klarats av idag.Finns annat på agendan och väldigt speciella saker.Mer om det imorgon.Räcker fånga en dag i dagbok.

Drutten hälsar att han gått miltals och fått så god mat och haft det så bra hos våra vänner.Lika glad komma hem är han.

Fick en så fin bild sänd av min goa vän och special på göra de flesta av Druttens klokskall.Efter gårdagens dagbok blev detta till .Hört förut men aldrig sett i sån här fin tappning.Stämmer och precis så kan man tänka sig döden.


Photobucket
2 Februari 2010  | Länk | Dagbok
Döden tänkte jag mig så

Det är rubriken idag efter att måndagen 1 februari avhandlats.

Vaknade för att vara mig ovanligt pigg imorse.Härlig känsla.Lite ahaupplevelse på det:).
Konstigt men Drutt vet när jag är vaken och kan liksom nosa sig upp i sängen bara av att jag öppnat ögonen utan att ha rört mig.Härligt se hans bökande dans med nosen runt i sängen som han firar att nu är hon awake.

Gladde honom inte direkt med promenad utan styrde hemarbete först.Disk,tvätt,strykning.

Men väl därpå vid lunch då så gav vi oss ut och en go runda med god vän.
Svettig var jag vid hemkomst och Drutten mer snöig om nosen.Varmt var det ute i våra mått numera mätt.Runt nollan det kallas varmt vintern 09/10.

Styrde så mot jobbet med andan i halsen.Palliativt ombudsmöte med mina tjejer i huset.Alltid skoj då vi alla brinner för Döden kan man säga.Vägen mot döden.Märkligt men i skrivande stund säger rösten i mina hörlurar ALLA SKA I JORDEN...(Stefan Sundström)...ja ja nog om det sammantraffandet.Vägen till jorden är viktigt tycker vi i vården.Viktigt får bra lindrande=pallierande vård.
Insåg att jag klarar prata om mammas död numera utan att gråta.Utan att ens få klump i halsen.Märklig känsla.Mäktigt vara så lugn inombords.Känner enbart hennes kärlek som lever kvar och som skyddar inbäddat i en oändlig saknad.Om saknad gick att skära i skulle den vara gjord i diamant.Saknaden är det som kommer vara resten av den där förlamande sorgen.Påminnelserna om mamma duggar dagligen i allt här hemma.Allt från en duschcreme till nagelsax till sköna fleectröjan,filten,blommorna etc etc.Som att omge sig med goda ting!!
Då och då bryter smärtan igenom och tårarna rinner .Men numera sker det allena utan att någon berörs.Som ett tyst samtal mellan mig och mamma.Det pågår alltjämt.Kan höra rösten.Kan blunda och känna handen mot min kind.Tryggheten.Jag har en mamma men bara det att hon är död...När mötet slut dags praktisera till handling just denna jobbekväll.Finns nog inte något som är så givande än just få lära känna en åldrad människa och så följa med vägen mot vila och kunna stödja och hjälpa.Märkligt att nattsköterskan som började efter mig är just även hon en brinnande människa för god omvårdnad när döden stundar.Vi önskade varandra en "god"natt och ses ju snart igen ....

Väl hemma mött av jättegod mat .Konstig tid äta på vid 22.00 men hatar somna hungrig och dagen inte bjudit på så mycket tid att spisa.Drutt plutt bortlämnad till goa vännerna då jag insåg jag har smärtutbildning imorgon .Vill ju inte låta The House vakta honom utan jag där så det löste sig bra.Tur ibland.Nu hoppas vi det blir en bra tisdag då det är rond dessutom.

Kikar upp .En helt vanlig måndag i en helt vanlig värld?Eller var den inte lite ovanlig egentligen i just en ovanlig värld.Det är frågan.

Dagens frågeställning inne i mitt huvud är.Varför kasta pärlor för svin??När det finns så många outforskade ostron stoppa pärlorna i??Kunde bara inte förmå mig säga det högt .Säger som dagens visdom här."Underskatta aldrig en människas dumhet"
Bara inse att den ena är dummare än den andra.


Photobucket

Ps vid genomläsning ....BÖRJAR tårarna rinna .Men detta var ju ett samtal mellan mig och tangenterna.Mellan mig och minnena för dagen.Nu blev det inte privat längre utan personligt...men det kan jag bjuda på.Ds.

Kram Åsa

1 Februari 2010  | Länk | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida