Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Ingen match?

Krävs ingen fotboll för att mina ögon ska rulla .Räcker gå till "sommarjobbet".Det är en match i sig.Ingen lätt sådan utan bara köra igång toboloan efter ha läst in sig i omvårdnadsproblemen.Ha ett block bredvid och så rada upp bockarna i en rad.

Funkar inte pappret går det lika bra skriva på handen.Funkar fin fint .Så länge inte handspriten suddat ut orden så man får gissa sig till vad man skulle kommit ihåg:)

Ja sen bara åka hem lagomt man ser dubbelt..för det är det enda man får dubbelt av.Dubbelt så jobbigt till svensk betalning.

Svenska lönerna sämst så in i norden..ja sämst i norden.Ändå är vi bäst.Bäst i test.


Nu sängen som väntar för en massaG.Det är liksom nackspärr hela vänster sida och det gör ont.Det är värk i hö axel också.Det gör också ont.

Tänka sig att kroppen säger ifrån före knoppen ens fattar .

STAVAS SOMMARSTRESS.

Om jag längtar efter semester?Näe inte direkt.Går ju inte hålla på och längta hela tiden.Jag kräver att var dag har något positivt med sig .Att var dag oavsett jobb är bra.Jag börjar med fånga torsdagen och ser fram emot helgen.Den blir varm den också ser jag.

Det speciella denna dagen förde med sig var faktiskt en superfin buske jag fick.En fjärilsbuske .Ska bli spännande plantera den och se alla fjärliar dras till den !!So long.
30 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Everybody changing....Vem orkar läsa ...vem orkar bry sig??


Håll till godo med musikbilder och några rader text.Höj volymen..Min favvolåt nr 1 just nu .Everbody Changing...trying to stay awake to remember my name....Ungefär jag kan jag känna som i texten.Sommarjobb in The House där det är tänkt göra två mans jobb allena.Går åt många burkar Omeprazol och Papavarin det är ett som är säkert.Mycket sömn blir det på fritiden som finns.Undrar hur många veckor man håller?Gjord av kött och blod jag också.Inte ens en fantastisk treledighet kunde rå på kroppens signaler imorse bara av att kliva innan för dörrarna och höra hur kommande veckas bemanning ser ut.

....I eftermiddag efter dubbeldoser medicinintag en lisa för själen få umgås med just Flisa-Lisa och vista bonusmor för ompyssling.Änglalikt mycket tack för det och för jordgubbar samt fång med rabarber med hem!!!!Att se kickan doppa sig vid sjön Skiren väckte fina minnen*L* och gjorde kort sagt att stress kändes för en stund som långt borta.Zomnade sen lika kvickt i soffan som jag kommit hem.

So long.
28 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Ett par kg samt hösnuva till salu efter Midsommar 2010

Om familjen+The hole World var till salu förra veckan så är det numera endast ett par kg samt gräspollenallergi om säljes billigt efter denna Midsommarhelg.

Photobucket

Massor med god mat har spisats o goda drycker avnjutits.Det har dansats, sjungits,köpts lotter,vunnits,badats,hoppats och skrattats.

Sov gott på landet .Hela huset för oss själva då morfar numera går under epitetet DEEPLY IN LOVE IN HIS NEIGHBOUR....

Unnar honom den kärleken.Mamma o han separerade för 10-tal år sedan och så lycklig har jag inte sett han sen 1980 då han och mamma var nykära.

Det blir ändå så att sorgen finns där och ruvar.Minnen som väcks vid högtider även denna.Minnen inne på landet bland mammas ting.Kort sagt går inte förneka att i mitt huvud har många tankar rört runt.Men bara korta stunder för däremellan har nuet lockat och jag har fångat varje stund av glädje och lycka.Det är ju ändå så att du slipper vara med om detta mamma och ingen svartsjuka behöver svärta eller göra ont.Vet att du unnade honom gå vidare och få ett liv.Sannerligen.Liv var ordet.

Felicia lite spänd hon också .Det släppte snart då som hon sa min låtsasmormor...får jag säga så??...hon är jättesnäll.Då såg jag hur morfar och jag samtidigt höll på börja grina där i midsommaraftonsnatten.
Finns en rädsla och det är bevittna det min biologiska pappa gjorde.Satte sin "nya familj" före sitt eget kött och blod.För den här gången är vi ju inte ens kött och blod.Den morfar mina barn har som morfar har ju "morfat"och älskat oss som sina egna utan vare sig kött eller blod bara med sitt goda hjärta.

Vi vaknade upp till en ny fin dag.Alla hundar.Vi bjöds på en fantastisk frukost där tom smörstekta kantareller ingick till äggröran.


En Sibirian Husky o en Jack Russeltik och Drutten de fick ihop med oss en härlig promenad i Marmorsbruket.Det fanns även en papegoja vid namn Jacko som blev Peters kompis.Sköna det är gojor!!!Kloka,sociala och pratsamma.

Vi sov middag en stund .Det kostar på ligga på topp en midsommarafton!!Det bar sedan hemåt för en skön eftermiddag/kväll.Grillning och fotboll.

Det bästa av allt är att det INTE är måndag imorgon utan en VILODAG stundar.

Avslutningsbild på den vackraste flickan jag känner :Photobucket


So long!!!
26 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Säljes....Sömn .....brist......

Leder till att :

Hela Fam Muppdyyyyrt....ja att de inte skänkes är för att pengarna ska räcka till en lång semester allena.


Förresten ångrar mig :Hela mänskligheten till salu denna veckan........
Önsketänk:

Dessa fantastiska bergochdalbanor!!!!


23 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Två ska man vara .....


Två ska man vara föra att livet rätt fatta ...två för att busa två för att tassa:)


Just nu ligger Drutten och hans brorsa och sover.The Boss...även döpt Clinton med smeknamnet Bosse....han har hittat en tom väska som sonen inte tog med sig.Den kröp han ner i och har sträckt ut sig där i.Drutt ligger vid mina fötter lång och sidovänd.

Dagen varit skön.Ledig som det så fint heter.Pustande ut efter jobb har jag känt.Ibland blir man hjärntvättad av The House o då tar det minst en dag bli mänska igen."Määenska" det måste var riktigt östgötskt!!

Hundarna trivs ihop.Det är inte jobbigare ha en hund än ha två.Det sköter mer sig självt ha två.Det känns tydligt hur flockdjur det egentligen är.Däremot gå ut och gå kan vara trixigare.Två draghundar förvandlas de till.Man får tacka solen för den gör dem tröttare snabbt .Kunde ju ha Drutten lös mestadels och Clirre supernöjd gå i flexikoppel!!Kul se hur han smälter så snabbt in i vår familj.Hur han tyr sig och verkar trygg o slappnat av.Flisan så superbundis med doggarna.

Clirre kan även tacka mig för en fästing mindre i bajaplattan.För där satt en bamsing.
Även för lite mindre hår i facet o på kroppen.De ser kort sagt ut som twins som de gjorde för ett par år sen då han var trimmad av mig.
Sonen o hans pappa var här.Man får tacka för att han talade om hur vackra mina grå hårstrån var.Visade vilken fläck som jag fått pga honom genom åren:)
Kramade om stora killen och insåg ett par timmar senare att hans två nya tröjor som blev kvar härhemma leder mig till en till kram imorgon.Smart va!!!Skulle hur gärna som helst hängt på ner till Paris ,Nice ,Italien osv.Attans vad det hade varit kul.Får bli nästa år.

Nu hoppas jag att vovvarna sover lika sött som nu inatt.Jag behöver det.Sömn....
En hel natts sömn tack.Ingenting får spöka.

Gonatt o mot en ny dag...en jobbekväll.
22 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Zombiemåndag

free glitter text and family website at FamilyLobby.com


Så lätt lite pigghet kan förgås.Räcker ha sjukt(kliande vaket) barn i två nätter och så jobba helg på det.Kulmen söndag/måndag med en timmes sömn och en tuff jobbedag framför sig....Plikten framför allt.Vård av trött mor hade jag behövt ringt om egentligen.

Kan säga att som exempel började jag stoppa gröttallriken i medicinskåpet istället för micron klockan sex i morse....

Nu är den pärsen över förhoppningsvis över .


Dagen idag har annars rent privat varit händelserik.Tänk om en telefon till himlen fanns.Oj vad jag hade mycket förtälja och få ventilera!!Bättre än värsta Se & Hör mamma....

Jobbmässigt ett mycket fint givande samtal.

Fick en timmas sömn vid hemkomst efter matlagning.Flisan tog hand om vår semesterhund vi vaktas av i 4 dagar.LILLEBJOOOOOOOOOOOOOOOOJ till Drutten.Han har haft Flisan som lekmatte och hon lärt han nya tricks.Imorgon kommer Drutten hem som varit på läger i Kolmården för att se om hans nya hundsläktingar går att trivs med midsommar....Verkar så.Ser honom inte här hemma*kikar mig omkring*

So long...nu mot en dag och en förmiddag jag tänker maska mig på!!!

21 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Bröllop med krona o prins:)

Denna jobbehelgen går/gått i kärlekens tecken.Dock som alltid omvårdnadsintensiv på många sätt.Lite berg o dalbana kan man lugnt säga.Dock höjdpunkten dela måltid där damerna skålade i rödvin och påpekade hur bra det är för hjärtat o blodet med glimten i ögat.Vi borde dricka rödvin är oftare hette det.Sånt härligt ålderspann på mitt äldreboende dessutom och alla är med.
Kycklingfile med rödvinssås ,potatisgratäng och som avslut panacotta med björbär o hallon ovanpå.Kort sagt en bra dag på jobbet.Innan hemgång fick jag smaka underbara princesstårta och en kopp kaffe på stående fot.(väl hemma grillade vi och åt jättegott igen)Konstigt magen var som en spärrballong vid sänggång???!!

Det Kungliga bröllopet rörde och berörde.Skapade många minnen för mig.Saknad som blev superstor efter mamma.Just kungliga event var mormor och mammas passion.Hade hon levat hade jag suttit bänkad i hennes soffa igår med något gott att äta.Vilken kväll det hade varit.Densamma om mormor hade fått bli 100 år nu i maj.


Men nu fick jag dela minnena med min älskade och lilla dottern.Det är inte fy skam.Det är de levande fokus ska ligga på.Kan dock inte hjälpas att efter igår på 7 mån dagen och då utsättas för detta bli extra påmind.


På bilden dansar jag brudvals med min biologiska pappa.Fint minne.Vårt bröllop 2001 det kunglig glans för oss.Vi hade verkligen alla med oss som skulle vara där.Utom mormor som lämnat oss 5 mån innan.Annars var ALLA där....Tänk om man skulle gift sig idag ....Oj vilket manfall det hade blivit.Näe det var meningen där och då och ett vackert minne för livet.


Nu ska jag ta mina minnen och gå en promenad med Drutten.Därefter styra mot jobbet igen.Har plågsamma morgnar/nätter sen länge.Vaknar av att min rygg är helt av ...(känns det som).Som om det blev ett nytt diskbråck där den 30/5 i lyftet av en boende.Högre upp denna gång vid revbensbågen.Hur som jag lider och är glad Peter kan hjälpa mjuka upp såna här morgonar av kramp o smärta.Det går ner i båda fötterna o gör trampdynorna ömma som eld innan jag kommit mig igång.Näe detta ska jag ta tag i och se om jag kan få något bra träningsprogram igen för ryggen.
Hö axeln även den knepig.Troligen inflammation i slemsäcken där....

Tänk man börjar bli gammal när krämporna duggar....Får man bara gnälla av sig så känns skiten lättare att bära!!

So long....nu ska jag ta tag i ett problem till som har med sjukdomar att göra insåg jag .Lillan har varit vaken i timmar i natt pga detta.Stackarn.
20 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Det blev en dag & kväll på stranden...
PhotobucketTänk så lite som behövs för fylla en trött själ.

En sovmorgon tills kroppen verkligen var beredd igen.
Gav mig iväg med tjejerna efter lunch till stranden.Tänk bo som vi i nedre regionerna:))Bara ta handdukar omkring sig och gå dit på några minuter.

Tjejerna så härliga.Vi är så lika sa de!!Det är dem.De är riktigt fina vänner.Best friends halsband bär de med varsin hjärthalva.De är vänner som även kan träta.Det är sann vänskap.Klara ut problem .Kunna bli vrång och accepterad för det.Nu händer det inte ofta för de är så fina med varandra.Hoppas vänskapen kan hålla för livet för det är så värdefullt ha både äldre o nya vänner.

För att inte tala där vi låg sedan.En familj kom dit.En familj jag låg blundande undrande hur och vem som var mor till barnet osv.

Då hör jag tjejerna bredvid mig viska och tissla OM PRECIS samma sak!!!!De börjar bli så stora så man smäller av.
Jag fick ett pärlband av badbilder på dem men vet att fula gubbar finns på internet så inte lägger jag några såna närbilder inte.Men de var såååå fina.Fulla med liv.


Fylld av just känslan av att känna livet i mig gick jag hemåt .Blev ingen lång stund.Bara fylla dem med lite mellis och landa en stund.

Peter kom hem från jobbet.Han fick direkt följa med ner till sjön igen.Kylväskan laddad med lite öl,cider o kall rose.....Väl där hade vi en supernice stund ihop med goa Anna o friends.Många barn och vuxna.Mycket god sill & potatis kväll med nybakt till efterätt.

Goa skratt o abselut en Åsa & Anna posebild.Vi inte sämre än våra döttrar hahahaha.
Bilderna på Drutten de var betalbara.Han surade som få.Gaaah sitta fast i ett koppel när han ville bada.Men se icke det finns numera förbudskylt mot Druttar.....Stackarn.
Roligast var nog ändå när en väns barn hade snott dennes kamera och fotat innehållet i bajamajan!!!!Snacka om BAJSBILD!!!

Denna lediga dag slår det mesta hittills.Värd allt.Kan man leva på .Känns nästan som att låt mig jobba helgen för detta toppade det mesta....Vet ni vad jag fick för svar...Jo Åsa du får jobba heeeela helgen *skrattar*....Ska vädret bli sämre???Okej..Taget...Styr färden mot The House imöra klockan eftermiddag.

Ikväll är sovvanorna hos Fam Mupp som vanligt igen.Peter vaken .Flisan la sig först och inte sist som igår.. ....Gunatt Sweden....

Ps..Jag och min dotter upptäckte häromdagen att vi har nästan identiska fötter o tår o nagelform(se collage) osv.Det roligaste var nog ändå att vi båda kan spreta med alla tår dessutom.Hon visste inte att jag kunde o jag ej heller att hon besatt den kunskapen.Så nu har vi funnit en likhet utseendemässigt oss emellan *ASG*..för det är det enda liksom...hon är ju klonad sin pappa!!!Ds
17 Juni 2010  | Länk | Dagbok
En svensk Tiger.....

Härligt uttryck från krigstigern förlåt tiden.


Nu ledig från att glida omkring i rosa dräkt o vita skor...Kan glida omkring i bikini hela torsdagen såg jag SMHI lovade och de håller aaaaaaaalltid vad de lovar.

Lite fotbollsbrake idag.Hör endast blåsljudet i bakgrunden o kommentatorerna kommentera matchen.Maken han sussar sött sedan klockan 18!!!!

Dottern däremot vaken och hos god vän.Hon haft bra dag.Först frita o sen ta med sig 2 vänner hem.Lekt och lekt och ätit.Sedan leka igen med ännu en av sina goa tjejkompisar.
När jag klev gången fram vid hemkomst blir jag så glatt överraskad.Martina var på besök för att överraska Felicia med present.Så härligt.Vi fick oss minnesbilder då kort från när vi slutade 4 klass kikades på.Många goa skratt.Får se om jag kan visa dessa någon dag.

Jobberondag som sig bör.Mycket goa skratt och myyyyyyyyycket var det att beta av.
Största händelsen idag var ortopedbesöket för maken.Han hade sin pmsbitchiga fru med sig ...som tur var...för nu får han förhoppningsvis ÄNTLIGEN hjälp.
3 år och jag tigit still .Alla rehabprogram och skenande till specialister hit och dit.

Hmm men in svävade min ortopedläkare...specialist på fötter...hmmm han som konstaterade diskbråck...hahaha.Men inte nog med det det var dr Snygg som ville undersöka i fel hål om ni förstår vad jag menar.Det gör man för känna om man har känseln kvar där eller inte .Vid allvarligt tillstånd av diskbråck förloras känseln där...

Så jag bet ihop och satt hårt på rumpan och LOG ..och hoppades denna doktor hade glömt vad han såg om man säger så.


Kort sagt nu blir det iallafall andra behandlingar och operation kommer tas till snabbt om inte det första hjälper.

So long folks!!

Ps Bilden är ju bara för härlig .Togs på Fantasea i Thailand i mars -10.Hela fam Mupp när den är som snyggast.Har ikväll fortsatt föreberett semestern och som på ett bananskal har en av mina bästa vänner semester EXAKT mina veckor.Som handen i handsken.Ser ut bli en lovely sommar.
16 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Jobbar på att rulla in i semestertiden...Vad sägs om följande uppdateringar i ett annat forum....


*Bafala Bafala....antingen kämpar men emot eller så inser man att Fotbolls Vm kommit till min tv för att stanna....Tror jag ska idka syning av snygga rumpor & manlig fägring en tid nu..hehehe.
den 10 juni kl. 22.49


*Argentina -Nigeria.......Krävs en rekorderlig cider o en godisskål!!
lördag kl. 15:46


*England-USA....krävs ett glas rött ,chips och big påse naturgodis-SKÅL!!Så % skadad o tjock man kommer bli av detta VM:):)
lördag kl. 19:52*Italy-Paraguay krävs ett stort glas vatten,jordnötsringar,jordgubbar ,seasaltchoklad..detta blandat med Norska Hollywoodfruar.Helt ok soffemåndag.....
Mån kl. 22:15*Portugal-Elfenbenskusten....krävde juice,pasta med kräftstjärt/romsås o stor skål med melon/jordgubbar /päron.Kort sagt pefekt stund ta powernap i soffan till.Vaknade dreglande till synen av DROG-BA!!!!
Tisdag kl 18.00


*Vad var väl en Desperate Houswifekväll mot brassar som jazzar mot koreaner om en boll??Ja vad kunde känts bättre?....Tur man kunde tröstäta ännu en kväll...kryddost,melon..kryddost...melon.Menyn blir bara värre o värre...
Tisdag kl 22.39


Alltså vad mer behöver sägas.Kort sagt jag har lyckats på uppfinna VM i att grufsa i sig godsaker medans de på plan solidariskt springer av sig kalorierna!!???
Har själv annars lyckats med att påbörja ett mycket bra mål för mig själv idag.Klappar mig själv på huvvet!!


Hur som haver haft behållning hittills av några godingar ha span på.Maken och jag har trevligt under tiden.Lite småprat.Jag som plötsligt zoooover o dreglar i sömnen osv.


Perfekt softning kan man dock hävda.Jobbedagar med flyt.Intro dag av våra goa sommarvikarier.Dock står ju inte jobbet still de timmar man gjorde detta.Alla apodoser samt förberedelse för nyinflyttning med allt vad det innebär.Tur man har en osynlig turbo.Som en anka ,lugn på ytan o simmar utav !#)/!=¤/ under ytan:)

Kikat på skolan i stan Flisan får bevista v 27 o 28.Har nån läsare något roligare hon kan göra dessa veckor hör gärna av er!!!!.Skolan =Frita verkade toppen toppen.
Däremot inte toppen toppen behöva sitta och åka dit med barnen.Särskilt inte som mina 6.45 tider inte blir så snälla mot någon då.NU hade två bilar uppskattats massor.


Sista jobbedagpasset imorgon före jobbehelgen med start fredag kväll.Rond står på schemat.Ska sussas senast 23 ikväll så dags lurva mig i säng.Gräsallergin slagit till som en slägga i skallen.Är notoriskt somnolent.

Gunatt.

15 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Gött att leva

Nyduschad.Ensam en stund i huset.Nytränad och nyäten.Kort sagt tillfredställt flera av de basala behoven för kropp och själ.Harnoni råder.

Har en gammal vän som aldrig får ro i själen.Letar febrilt efter lycka hela tiden.Konstant lycka.Går tyvärr inte lära människor att lycka är något kortvarit man känner för ett slag ...Harmoni och lugn .Nån sorts balans det är däremot något jag strävar emot genom livet.Så gött när livet inte leker med en hela tiden utan då kontrollen över livet sitter i handen på en själv för ett slag.


Helgen gick i just harmoni.Ett med naturen=trädgården o ett med dammet ..Ett med tvn =Fotbollsvm.Matchen Tyskland-Australien bäst hitintills.=Snyggaste spelarna!!!
Ett med släkten.Brorsan på tårtkalas.Flisan njöt av Timotejskivan sedan han åkt.
Datalös då modemet sägs vara sönder...Dock märkligt för i skrivande stund sitter jag just vid datorn i sonens rum.Teknisk ....ja det går han.Teknisk..ja det är han.Tack mammas stora bästa pojke.

De lille pojken nytrimmad och len för ett slag.Borderterriermustasch finns kvar .Resten ligger i en påse eller som fågelbo numera.Gött för honom få slippa lite päls.

Den lilla kickan studsade till frita idag.En del stoltserar med att dess barn kan vara med mormor o morfar i veckotal .Flisan hon ääääälskar vara med sina vänner på frita så skulle jag säga hon skulle vara med morfar ett par veckor då skulle han få gråa hår tror jag.

Morfar glädjer jag mig åt på ett sätt.På ett annat sätt gör det ont.Vissa saker vill man inte som sörjande dotter höra.Men vill inte såra utan sväljer och bearbetar i det tysta....
Däremot glädjer jag mig inombords för hans skull.Helt klart.Även om jag inte är i fas få agera glädjeterapeut.


Maken står just i regnet o coachar laget mot en vinst mot Valdemarsvik...Hoppas de vinner.Vid hemkomst väntar något nytt gott jag gjorde.Kräftstjärtar i gräddig sås med rom i bla.Till det färsk pasta.Barnen gav stor tumme upp.

På jobbet råder städhysteri.Är ju bra vi får kliniskt rent i skrubben så vi sen kan fly den och lägga all vår tid på fältet med de boende.Som jag längtar till den dagen då tiden finns lite mer.Omvårdnad på basalnivå.Men så länge ingen annan gör mitt jobb så blir just tiden dyrbar.Skulle vi följa kommunsjuksköterskans alla måsten enl lag skulle vi aldrig ha en sek över till nåt egentligen.
Just nu råder lugnet? efter stormen känner jag.Men som sagt är ju bra städerskorna får vila lite medans" vi" blir nursecleaner.

Finns hopp om fler huvven.Bra de anställs i mindre grad så behöver inga övertider någonsin betalas ut!!Som sagt hoppfullt är ordet.Vet inte om kvantitet blir bättre än kvalitet bara:)

Nu gå vidare i min lilla datastund.Ringa hem liten skrutta som leker hos sin vän.
Softa och ladda för ny arbetsdag denna bröllopsvecka.

Its love in the air.Många läste vår artikel i NT och kul med alla fina tillrop!!Kärlek är ju vackert.Det är gruskornen i skon som stör....
Ser fram emot jobbelördag i bröllopstema.Är det några som förstår sig på skvaller o kungliga bröllop så är det damerna födda föra kriget!!!Som jag älskar dessa årgångar.Helt fantastiska.Idag satt jag ner och fikade med några.Fick äran läsa en dagbok högt för dem.Skriven i sån underbara skrivstil.Det satte guldkanten på denna dag.Det och att sonen drog igång internet...Puss på världens bästa son!!!!
14 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Stormig junilördagStorm endast ute.

Inne en skön sovmorgon.Mycket knepiga drömmar.Råkade hitta en kartong i går med utdragna mail .Läste dem och begrundade.Insåg att mitt beslut angående det som blev då fortfarande håller i en "rättegång".Jeezes säger jag att en människa man trodde stod på ens sida till dödagar var den falskaste av alla.Det ruckar ens grundvalar då det som är närmast visar sig vara en fejk.Ett ego som kan gå över de sina för att få behålla sin fasad.
Hur som började det röra i skallen efter det och påverkan var stor.Börjat tro denna månad är någon sorts tillbakablick och dejavuemånad på många plan.Kanske någon mening och kommer oftast något gott ur sådan djuptänkning.Man kan aldrig springa ifrån sina kriser eller oförätter oberabetade fullt ut .Förr eller senare kommer de ikapp.
Känner att jag sopar.Sopar bort energitjuvar.Vakar mer över hur människor beter sig.Tar ställning oftare ,rensar och begrundar.

Slog bort det efter ett slag.Myskväll med trerätters och en rätt tidig fredagkväll följt av denna morgon med god frulle på sängen.Tidningläsning med tillbaka blick 10 år för oss.Blev en fin artikel tycker jag .Är du nyfiken får du läsa Del A i Nt idag...


Hur som haver idag blir det en bild jag skapade av många bilder.Svårt välja bilder oftast så då så bra göra collage o lätt går det få ihop dessutom.Denna är bara sååååå fantastisk i mina ögon.En stund i blomstervärld ,firande av skolavslutning med glass i stora lass.


Photobucket


So long .............
12 Juni 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Musikalen som fick mig att häpna!

Photobucket

Musikalen i måndags fick mig /oss att häpna.Tycker alla barnen var fantastiska att både spela sina roller och sjunga.Astrid Lindgren hade varit sååå imponerad.De går i en vanlig klass och det var så fantastiskt se och höra dem alla sjunga och det verkligen från tårna .Texter som var mycket svåra öva in och sånger man själva hade haft problem lära sig. 2 timmar höll de på och inte en paus.


Det blev en halvarsglass som belöning efteråt .Regn bjöds det på så Felicia som var Mia Maria,Lotta på Bråkmakargatans storasyster hon tog resulut stövlar på sig dit.

Hon fick ju hastigt samma dag ta över och vara Annika i Pippi Långstump.Hennes goa vän hade blivit sjuk så hon kände hon ville axla hennes skådistalanger.Satt i bilen in och övade och övade på vad hon skulle säga.


Gick finfint.

Flisan så skön.Hon väljer kläder SJÄLV!.Hon gör det bra.Är nog med att matcha saker(hmm skada/arv från mig o Peter)
Denna dag ville hon ha ett ombyte då det blev 2 roller.Blev förra sommarens favvoklänning.Hon strålade i den som en prinsessa.Som Annika tog hon nya blusen från farmor o farfar och en äldre rosa kjol.Även det jättefint.Fotade som vanligt massor men som vanligt tar jag inga bilder med där det kryllar av andra barn av hänsyn.Men dessa jag valt får duga fint.Älskar den i mitten.

Nu är helgen här.Ledig dag har det varit hela fredagen och den började för Flisan och mig hos tandis.Därefter firade vi med fika på Lindahls.Hem för att idka omvårdnad i hemmet.Härlig rutt med Drutt o Rödtoppen klarades med bravur.
Lagade god trerätters till oss tre.Flisan och jag såg film medans maken njuter av fotbolls-VM.Som julafton för en fotbollslover detta juni.Datorn bråkat med att inte vilja tankar ur mina kamereor.Men löste sig till slut....

Helgen ...ja den är här guuuuuuuuuuuuud så skönt!!Imorgon ska det bli skoj läsa vår dagstidning..tror jag?......
11 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Onsdag med eftermiddagsrond

Har ingen skrivkramp idag .Ingen skrivklåda heller.Näe jobbdag med start 6.45 där lunchen blev rondsmörgås.Eftermiddagen bestod av turborond .Kul när vårdcentralschefen kikar in ibland och rondar med oss.Trevlig prick han också.

Hemåt det bar för en stunds powernap igen...trötta dagar.Men så skönt kunna släppa alla måsten och tänka på sig och sitt välmående.Mat lagades.Pasta och köttbullar.
Ett regnigt kvickt löp avhandlades.Filmen Unthinkable sågs.Grym men bra .Till det delades makens suprice.Ett Ben & Jerry paket med supergod choklad glass.

Torsdagen bjuder på skolavslutning.Locka hår och klä oss fina.Så härlig för kidsen sluta skolan .(Bild idag från förra året samma tid)Dock frita för Flisan en lång tid ytterligare.Sen semester i år.Sonen åkt till papsen och där blir han en tid innan han åker på Europasemester.Lyllos honom.Tänk få se Paris,Nice,Schweitz,Italien,Kroatien,Sarajevo plus mkt mer.

Ska bli gött med en treledig helg som kommer nu.Sitter som en smäck.
Har två sommarhelger planerade med roligheter.Sånt kan lyfta en hel sommar se fram emot.Just roligheter där man vet att kvällarna kommer vara på top!!!

Se där så bra det gick smattra ner lite dagbok med sina skrivtrötta fingrar.

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

Ps På lördag får ni läsa NT noga !!!
9 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Sådan mor sådan fotografisk dotter

Photobucket

Dessa bilder ovan har Felicia tagit själv.Ja inte de på henne själv för de tog storebror förstås.De var på en golfrund själva lördagseftermiddag.Hon aldrig varit med och gladde sig kunna vara caddie samt fotograf!!!Tycker hon har öga för ta kul bilder.Gillade närbilden på Fredde massor samt den då han går med bagen i motljus.Love it.För att inte tala om hjärtat av grus hon hade skapat i väntan.
9 år och hon har alltid snott kameran men nu börjar det bli super!!Väntar med spänning tanka ur skolresan i bilder från idag.Så fick man vara med ändå liksom.


Idag haft en av de kortaste jobbdagar ever in The House.Men som sagt senaste schemaperioden inte varit o leka med .Så förstod att det skulle tunnas ut på slutet för att inte hamna på övertid:)6.45-13-30.Dock är denna veckan gjord med 4 dagturer i rad.DET gillar inte jag .Dagturer i rad alltså.Isch.Men kvällen bytte jag bort pga musikalen.Det bästa just nu är att vi äntligen är tebaks som de tre musketörerna i 100% allihop.Glädjer mig enormt åt det både rent ego men även för mina kamrater som återuppstått:)

Vad gjordes då ...åkte hem satte mig här vid burken en stund.Sen tröttheten som kom ifatt då man får chans slappna av.Sonen hemma och hördes i sitt prat i mick .Tystnade då jag bad honom.Somnade som en stock.Vaknade halv fem.Upp för laga mat.Sen kom maken.Han gick och la sig han också.Så jag la mig igen vid 18 hugget.Hade först hälsat Kickan tebaks från skolresan.

Så jag gick upp för läsa bok men somnar direkt igen...Sömnsjukan!
Vaknade av att Peter frågar om jag vill gå ute en promenad.
Så det har vi gjort.Så gött .Prata o promenera underskattat.Vi har ett missljud över bygden.Kanske herr och fru hörsel har hittat vartifrån det låter.Hoppas.Vill ju ha fönstret öppet nattetid.

Nu movietajm .Får se om vi kan somna senare ....känns mer som morgon än kväll folks...

GOD..................KVÄLL!!
8 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Syskonkärlek i hoppets tecken....Photobucket

Ja så här kul kan kidsen ha med varandra trots ålderskillnaden på 8 år.

Ja vem har tråkigt på en studsmatta liksom.Men inte ofta sonen numera tar sig den tiden skoja till det och inte alltid lilla...syster är yster nog vara rolig ihop med.

Så jag passade på föreviga dem i helgen.Som jag älskar dessa varelser.Värker i hjärtat bara se på dem .Underbara barn.Bara till låns men älskade för alltid.
Som jag unnar dem ett fint sommarlov med start torsdag.Imorgon kommer en annan bild av syskonkärlek..


Idag jobbat och skrattat tills tårarna sprutade.Ojojojojoj.Så skoj man kan ha om man får Fem myror är fler än fyra elefanter i huvvet...Ska nog döpa om mig till Drutten & Elefanten...

Musikal har setts inne i De Geers stora aula och vilka ovationer kidsen fick.De är så helt otroligt duktiga. 2 timmar och de stod nonstop .Bytte tema av Astrid Lindgrens böcker osv osv.Flisan fick akut ta över hennes goa väns repliker o roll som Annika idag.Mer om det en annan dag....

Nu ta nussekudden och se om jag kan orka läsa lite i min bok.Regn ute och precis så där svensk en sommar kan vara .Flisan ska iväg på skolresa till Gamla Linköping imorgon så matsäck packad ikväll igen....Vi tog en glass på Halvars som kvällsmat!!!

So long.
7 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Första sommarslappehelgen 5-6 juni

Photobucket

Har laddat med så fina collage .Inte lätt välja men detta ovan visar på hur helgen delvis gått till i det Trygga hemmet.

Buskar har ansats och häckar har synats:)Rättare sagt Björnbärsbuskens era är nu över och Pigge Igelkotts hem borta.Men död var den busken pga vargavintern.Peter har några taggar i sidan till den kan man säga.

Barkmull har skyfflats längs långa häcken.Mycket stjärtprat idag alltså hahahaha.
Jag tog ogräset säckvis och sedan har vi hjälpts åt.Detta leder till många timmar utomhus och det gjorde inte ett dugg då solen visade sig nonstop.

Grillats och även ätits Sill & Potatis.Söndagen bjöd lite senare på fiskgratäng.Tänk så smarta vi ska bli.
Rarast var nog när jag fann Felicia som somnat i lördagskväll och då med Drutten i sin famn tvångshållen ( se collage) Han tog sig sedemera loss och hade börjat snarka tom.Så ljuvliga.

Fredde o Flisan har kompat bra.De har umgåtts allena för en gång skull också.
En kort stund där jag passade på att fota och ett par timmar där Flisan själv tog sin kamera med och förevigade massor.Just det ja...det är de collagen jag menar att visa en annan dag.

Nu stundar jobbevecka igen.Vi börjar med en Astrid Lindgren Musikal som Felicias klass+ paralellklass slitit och övat länge med.Ska bli jättekul se.Dessutom får vi fara som vantar fram och åter imorgon efter jobb då den ska utspelas inne i stan.Louis de Geers aula är nämligen hyrd.Flisan ska då spela Mia Maria ...Lotta på Bråkmakargatans storasyster.Så som jag sett henne sjunga och dansa i helgen kan hon vara stand in för dem alla då hon lärt sig allas repliker utantill .Hahahah.Hade varit störtskön som Pippi vår lilla Fia lotta.

På tisdag bär det så iväg till Gamla Linköping för henne o hennes klass och på torsdag är skolan slut för båda barnen.Stavas SOMMARLOV!!!Det är de värda.

Vi andra får längta lite till till de 3 v semester.I år går vi omlott lite så inte Felicia får gå hela sommaren på frita.Vi har ju Thailandsemestern minnas.
Det känns faktiskt ändå som om man trängtar efter ledigt.Helgen har varit bra för själen.Tån skadade jag då jag rensade ogräs.Pinne föll rakt på tån till den nya stora skyffeln.Aj sa jag och rensade vidare tills jag kände den svullna och dunka motorbåt.

Ganska skönt ändå..där försvann kravet träna och hålla på :)

So long.
6 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Mitt hem och min trädgård....

Just så har dagen so far varit.Tid åt innanmätet men mest åt det som grönskar.Tänkte att i år ska inte ogräsen få vinna över det perenna.

Envis som synden är jag och har nu fått ihop så mycket ogräs att jag funderar på att åka in till loppisen och sälja det kg vis!!


Vaknade tidigare än jag brukar och kände att näe här ska inte liggas sig till liggsår utan opp och hoppa efter fått frukostbricka och NT på säng av min fantastiska Herr Mupp.

De for iväg för klå Åby med 1-0.Flisan och jag gick en skön promenad nere vid sjön.
Tom hon konstaterade VAD VACKERT DET ÄR MAMMA.Härligt girltalk följde och sen påbörjade jag mitt ogräsrens.

Smidigt värma mat idag då vi storgrillade igår och bara värma.Just grillat har fått en förmåga sluta i irritation senaste tiden.Tror män har någon sorts självkänslehöjare av att få grilla.MEN OM DET VARJE GÅNG slutar med för dålig glöd eller för dåligt grillat kött kan man inte efter 10 år ge sig och låta hon som ALLTID FÅR TA ÖVER OCH RÄTTA TILL allt ta vid från start???


Ja ja .Muppigt värre blir det men alltid lika gott då köttet på olika sätt blivit genomstekt till slut....


Tröttast var nog jag igår .Gick och la mig först av alla och somnade som ett barn.Såå skönt.Hmm kanske därför jag vaknade 9.00 utvilad??!!

Nu ut igen för här vill ingen sitta stilla någon längre stund.Max 5 min blogg om dagen det är tillåtet.

So long folks .NJUUUUUUUT.

Gillade dagens ordspråk mycket.Den som alltid njuter ,den njuter aldrig...

Ps har ändrat lite och lägger inte senaste text som startsida längre..det leder till att öven några dagars äldre bloggande smidigt kan läsas.Ett klick mer men mer läsa för den sommarlata bloggläsaren...

5 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Ryggsäckar kan vara tung att bäraTänk att ibland måste verkligheten knacka på ens dörr och det som fyllt bägaren få tid att rinna över.

Så kan några dagar sammanfattas.Ryggsäcken som alla bär omkring på kan ibland på besökare som inte vill vara där.Besökare som egentligen tagit farväl för länge sedan.Minnen sägs inte vara tunga att bära men det är inte sant.En ren och skär lögn.Vissa minnen kan vara runga som betongblock och smärta enormt när de trillar rakt ner i ens hjärta.


Att våga och orka sätta ord på smärtan kan hjälpa .Att gråta ut det som legat där som ruttna tårar som på något vis stelnade i farten och körde bakvägen istället för komma ut.


Att arbeta i vården ställer höga krav på människorna .Det är mycket ge och ge och ge .Ingen som räknar med att få en massa .Men när du försöker fånga arbetsdagen och helt plötsligt blir överumplad över vad du känner då måste det finnas tid för reflektion och eftertanke.
Arbetskamratar som vågar möta och ta emot och stödja.Som vågar bara vara .Jag har sorg .

Det kan inte nog ältas.För det har inte gått över om jag trodde det.Jag har dagar som är dystrare än andra.Jag får påminnelser som kan vara överväldigande.Jag kan få synminnesbilder som är fruktansvärda att behöva ha på näthinnan.Lukter och bilder och känslor som för alltid kommer finnas kvar men som behöver bearbetas.Jag vore inte proffessionell om jag inte lyfte saker till ytan och bearbetade dem.


Jag är stark.

Stark som vågar fronta det som gör ont.Som orkar ta mig upp ur dyn och skratta och vara glad.Som orkar jobba vidare en dag som denna.Sitta i solsken,äta tårta ,skämta och vara glad.Som orkar ta i det svåra som finns och inte visa alla.
Att hålla min svär för mig och de som har rätt komma in där.Som har nyckeln och koden.Jag är stark i tron.Tron på det goda .På att det alltid kommer först .

Jag är svag.

Svag i hjärtat.Ett hjärta som blöder och som mår dåligt.Som saknar sina hjärtan.Som saknar en tid i livet som kunde blivit annorlunda.
Svag för de som ha det svårt.Svag för de mina.Svagheten och litenheten som behöver stöd och uppmuntran.


Jag har minnen

Minnen som är ältade till döddagar.Bearbetade till leda.Men ändå gör de ont .Det finns en skam och smutsfläck över många av dem.Som om de vore mitt fel.De fel som egentligen inte var fel utan symtom på något annat.
Minnen som är ljuvliga men även minnen som är oerhört tunga att ens snudda vid.Orkar inte ens lyfta dem och fylla dem i ryggsäcken mer.De får stanna kvar.Ligga där och brinna till aska.

Jag är arg

Arg på att vägarna måste vara kringelkrokiga .Att bergodalbanan ständigt får bensin.Arg på människor.På deras lömskhet.På deras avund ,på intrigans.På falskpel och sättet se ner på andra.Arg på att världen ser ut som den gör.Finns inget jag avskyr så illa som anklagelser .Särskilt om du gjort något i goda avsikter och sedan får en fläskläpp med motsatsen.Orättvisor är nog det jag avskyr mest.


Jag älskar


Älskar värmen just nu som riktigt kommit med hopp om sommar igen och ljusare tider.Älskar känna solen mot skinnet och få njuta bara av det.Det enkla och lilla.
Älskar att var älskad och lyssnad till.Att få ge kärlek och uppskattning till andra.Om så bra för familjen men även i jobb och bland vänner.Vill glädja mig och släppa alla bekymmer bakom och få känna frihet .Frihet att få njuta om så bara för korta stunder.Fånga dagar och sen släppa dem fria.
Bara omge mig med människor med goda avsikter.Inga enerigtjuvar eller falskpelare.
Bara få vara och känna livet .Att hämta kraft och styrka ................Ibland måste man brytas ner för att sakta byggas upp till en ännu bättre version av sig själv................................Om jag sprang Vårruset?


Om jag gjorde.Benen bar.Ryggen bar.Jag bar mig själv sakta framåt i en bra takt.Svettades ,andades.Ett steg i taget framåt.Ett steg.Precis så som en dag ska se ut.Ingen stress men maximalt löpande efter förmåga.
Målgången kändes fenomenal.En cirkel sluten.Inte bara psykiskt tömd utan även fysiskt.En balans nådd.Ro till kropp och själ.Kort sagt.Ett av de bästa Vårrus ever.

Kraften hämtades där bilen parkerades......Där är det så fint att vara.Så vackert ,varmt och kärleksfullt.Pure love.Så glad graven finns.

So long .Ha en go helg .Det ska jag ha.
3 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Den blomstertid nu kommer....Photobucket


Bilder från vår lilla trädgård.Så fort det exploderat i grönska och blomster.Gäller stanna upp,njuta och pausa.Ja så gott det går då livet kör på som vanligt i 100 % o lite till.


Skolvärlden tror vi föräldrar tycket det är extra kul stå göra heldags och halvdagsmatsäckar om kvällarna ju varmare det blir.Tänker på många andra länder där många barn alltid ska ha matsäck med sig.

Har som tur är en man som ikväll står och steker pannakakor när jag kommer hem mör efter jobbetur som tagit energin jag hade.

Får nynna här kommer alla känslorna på en och samma gång så förstår jag själv innebörden av hela den här dagen.

Inom loppet av två dagar har jag mött Norrköpings mest klimakteriefyllda damer som finns.Sicken tur de mötte just mig som inte äger ilska i min repertoar.Som tiger still och tar emot skit och sen ruskar av mig som en gås.....:)

Arbetspasset tog mig långt bortom jobbet.Tiden backades 6 månader tillbaks pronto och känslor jag tryckt undan sköljde som en Tsunami över mig.Bara inse att jag har mycket kvar att bearbeta.....
Empatiskt starkt pass .Tänker då faktiskt inte på boende utan faktiskt på någon jag känt oerhört länge och känner in för och med.Så ledsen den personen inte kunde få ha det lite lugnt och harmoniskt nu.Gud vad livet leker med oss ibland när vi i själva verket vill leka med livet.

Imorgon är det åter en SOL idag dag i vårt land.Då går Vårruset av stapeln.Jag tänker känna in ända in i det sista om jag ska småjogga eller helt enkelt gå runt 5 km.
Mitt vänsterrevben är ömt idag men det går djupandas.Tack Anna o Peter för god massage .
2 Juni 2010  | Länk | Dagbok
Bästa kalaset ever!Photobucket

Exakt så tyckte Felicia om sitt 9 årskalas igår.

Frukost på sängen som sig bör där Drutten stod för underhållningen.Han kan verkligen sången Jag må hon leva utantill.Trodde på allvar att det var han som fyllde år igeeeeeeeeeeeen.Tom tungan ute dreglande då brickan ställdes ner i Flisans säng.

Paketen öppnades fyllda med fina kläder.Farmor och Farfars blev favoriter så de åkte på till skolan.Vita shorts med glitter på samt fin blus.Fast hon velade och bytte till slut till en t shirt jag köpt med massor av sällskapsdjur på.Animallover som hon också är.


Jag åkte jobbet och hade migrän plus så förbannat ont i revbenet på vä sida.Kunde inte andas djupt.Hade knappt sovit pga detta.Skulle vara på top för en sköterskeintroduktion .Bara bita ihop.Jag hemma från jobbet ? Näe då är jag half way to heaven.Arbetsmoral kallas det i mitt tänk.


Hur som dagen var kort för jag hade det på schemat.Så kl 14.15 var det äntligen hemgång.Iväg för att hämta Flisans barndomsvän på skolan.
Blev förskräckt då den lilla tösen ramlat precis och slagit sig illa i ansiktet.Tur man har sitt yrke i såna lägen.
Hämtade så tårtan från Lindahls detta år.Vickan o Daniels bröllopstårta special.Jättegod.Lite av kostnaden gick till deras stiftelse för de svaga.Fin fint.

Med tre jordgubbsbakelser och så svängen om hämta Familjepizza modell STOR så var vi äntligen på väg hem mot 9 åringen som väntade i solskenet.

De fick en stund att leka och jag att svisha runt innan det började komma mer flickor kl 17.

Pappa Peter kom lägligt hem och hade köpt Absolute Music senaste till kalaset.
Vi hjälptes åt få ut allt i den fördukade lokalen.

Festen blev toppenlyckad.Lekarna vi kört på Pilatesavslutet funkade fin fint även för barn.SOM vi fick oss goda skratt.Som de kämpade.Mitt val som yrke var antingen småskolefröken eller syrra.Ibland ångrar jag mig.Älskar verkligen ungar i den åldern .

Inte lagt bilder på alla barnen som brukligt.Man måste veta att det är okej innan man visar upp folk över cybern.Men många roliga foton blev det.De var spontana och körde stopdans,dansuppvisningar,sjöng,gungade och hittade på under hökens vingar kom i ny version.Det åts kebabpizza och tårta ,godis,chips,ostbågar och läsk tills de var proppmätta.

När de gått hem utom en kicka så kom överaskningarna i forma av först Maud och sen Gunilla.

Så varm i hjärtat se dem och så glad att de finns för OSS o vi för dem.Mamma ler i himlen att Flisan ändå har några med klokskap tillgå .Att jag har stödet och även om inte Flisan förstår innebörden riktigt nu så kommer hon förstå senare i livet.

Bättre bonus-mor/far/mödrar kunde vi inte fått.De har tom tagit efter mammas gibet att gå ut och vädra lungorna nu och då:)
Maud hade köpt underbara örhängen och Vi fem bok .Succe.
Gunilla Hello Kitty väska och nessesärer ,sparbössa med startpengar i!Hon vet Felicia gillar att spara pengar...OJ ÄNTLIGEN NÅGOT MER arv efter pappa hahahahaahaha.Nu kan hon låsa den så inte Pappa stjäl busspengar mer:)

Väskan var perfekt ta alla presenter i.Inte en enda Bratz så långt ögat kunde se.Trodde hon skulle komma hem med ett gäng,då hon pratat en del om just Bratz.Näe alla har förstått att hon är Fasion Felicia och det var alltifrån smycken,stora örhängen,ritsaker,biokort,böcker,kulor,kjolar och ett hamster som åkte jojo på golvet och pep och gnydde:)


Lite lätt trött var så dagen till ända som startat 06 och slutade runt 22.Men givande och värd allt.Morfar Hasse ringdes klockan 22.00 för att få en pratstund om sparkcykeln han hade varit och lämnat redan på söndagen.Den var mer än godkänd.


Nu hemkomna efter utvecklingsamtal.Godkändstämpeln i rumpan på henne och en härlig pratstund med fröken.En fröken ur det äldre gardet .Precis som jag och Fredde haft .

Nu vidare mot lite massage av revben.Har en väldans god vän som är duktig på detta.Detta var ruskigt smärtsamt och jobbigast är att varje andetag skär som en kniv.Arbetskada....jovisst.

So long.Imorgon åter en sovmorgon en får tacke sen Palliativ grupp och så kvällsjobb.
1 Juni 2010  | Länk | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida