Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
September (2022)
>>


Dela glädje och sorg.....
Säg det med blommor......dagar i skiftande färger......
Fredag
Lördag


Dela glädje och sorg med dig tills döden skiljer oss åt....Precis den meningen kom till mig i skrivande stund.Så kan min helg sammanfattas med start i fredags då jag följde en vän till sin sista vila.En dag så sorgsen att det kändes som inte ens fåglarna sjöng där vid graven.Minnesbilder vi fick som jag tror ingen någonsin glömmer .Oerhört varm och så eftertänksam begravning där man efteråt kände att man hunnit med ta in och känna.Sångerna hon hade valt fick mig rysa av både val och texter.Tänk att få en sjukdom där du hinner planera din egen begravning .

Nu går mina böner till de båda barnen.LOVE TILL ER.Där slutar mina ord.Ibland är ord överflödiga.Ja sa det jag hade överst på hjärtat vid graven och där punkt ikring detta dödsfall.
Fredagskvällen var tung .Åkte ju och handlade mat efter begravningen och surealistiska skiften var det den dagen.
Bestämde som många sa att vi MÅSTE leva.Då menar alla att vi måste verkligen ta till oss våra egna liv och inse att döden kan lura bakom varje hörn fortare än vi anar.
Grillade och HÄLLREGN.....ÖSREGN kort sagt jag var mäkta blöt efteråt men jag hade bestämt ha grillad fläskytterfile och så fick det bli.Familjen grät inte över det .Hade kört ett pass innan ihop med maken .4 varv iallafall innan jag mig av på min runda.Den runda jag ofta mötte min begravda vän.

Lördagen var då jobbdag med start ur sängen kl 06.
Tempolördag och inte konstigt för vi har många boenden allena ta hand om och det är alltid så att vi människor blir sjuka även på helgerna:)

Började dock att göra mig ordning på lunchpausen.Såg nog rätt kul ut för jag var rädd att få larm och behöva springa iväg med bara ena ögat makeat liksom.Men jag klarade mig och förvandligen tilltog allteftersom.

Tänk att bara ha en dator så man klarar slipsknuten dubbel *ASG*...inge hår kamma inge smink ...Det kallar jag lätt förberedelse.

Rapporterade vid 15.30 och naturligtvis ett ärende så 15.45 var jag redo göra klart håret.
Snabb som jag är så lyckades jag med arbetskamrathjälp få till det med blomman bak.Jag hade ju flätat i blindo två inbakade men de blev jättefina.Lite diamanter och mycket hårspray i håret så var jag klar.

Kom till kyrkan 16.15 så jag var snabb.Skönt vara i god tid.Möttes av min goa vän Anna som stod och tog emot i rollen som toastmadameLIKA SORGLIG PÅ SPECTRAT SOM FREDAGEN VAR LIKA GLÄDJEFYLLD BLEV LÖRDAGENS VIGSEL MELLAN VÅRA VÄNNER.


Verkligen så som livet är som prästen sa.PRÄSTEN VAR SAMMA PRÄST SOM VID BEGRAVNINGEN jag fick nästan en chock då jag såg henne o hon mig .Men hon sa flera gånger .Idag är det glädje .Idag är det glädje som om vi hade ett mantra hon och jag efter fredagens gripande farväl.Beundrar präster i de lägena.

Mycket stämningsfull vigsel och tänk att efter 15 år tillsammans och två underbara barn få knyta ihop påsen till att bli man och hustru.Har ju nu då ca 340 bilder tagna och om detta blev axplocket jag valde visa i cybern ja då förstår ni hur resten ser ut .Väljer ju att inte visa folksamlingar och heller inte fläka ut hela bröllopet men dessa jag valt på brudparet är av kärlek till dem.


Kyssen...Kolla näbben!!!Så FUNNY!!!


Min håruppsättning syns bäst på denna bilden :)
Hmm inte riktigt i klass med brudens superhåruppsättning.Just grattat brudgummen till världens vackraste fru!!Mot Herrgården och vi var mååååååååååååååååånga gäster.Många många och alla i toppform.Så efter det var det bara glädje från start 16.30 till arla morgon.Han e min maaaan!!!
Peter och jag hade så oerhört roligt och ALLA som var där var verkligen så underbara.Vilket folk!!!
Toastmadame tillika min kompis Annapanna hon var MAGNIFIK i sin roll.Folk skrev tom om henne i gästboken det säger mycket.

OM VI HADE KUL??? skriv opp det.

Kort sagt alla var som ett riktigt drömbröllop ska vara.Medans de fotades så minglade vi i herrgårdsparken och gick en tipspromenad.Undrar så vem som vann?!


The Winner takes it all...Herr och Fru MUPP!!!Mycket mysigt bord och dukningen så nice.Vi tyckte förstås vi hade BÄSTA bordet och ta mig fanken visst var vi duktiga på ropa ....FÖRSTA BORDET ÄR NI KLARA ...jajamensan fattas bara hehehehe.Riktiga stämningshöjare var vi iallafall.Här läser jag programmet och beskrivningarna om var och en ..Åsa är en kul tjej...jo man tackar!!

Förätt:

Huvudrätt:


Efterätt:


Lekar /Sång och massa roliga tal!!Dessa frågor höll fam Mupp i.Peter och jag hade nog lika roligt för jag kunde ju avslöja då och då vad vi hade svarat :)De hade en hammare o en kavel gjorda i trä guldade som höjdes och de stod rygg mot rygg.

Sång med ballong ...
Ballongen som aldrig small och luften gick aldrig ur mig denna kväll.Bara påfyllning:) i hjärta och mage.Tårtan i bakelser.Så perfekt!!Pussar!!!

Presentbordet lades ingen tid vid stå och öppna nej det fick de göra idag.Resa till Thailand önskades det bidrag till.Precis så som när vi gifte oss för snart 10 år sen.


Dans!!


Jag kände mig som en prinsessa fin och vacker och dansade tills de nya norska högklackade skorna sa TA AV OSS !!!Men det var framåt 03 det....Innan dess hade vi dansat limbo..inte min gren...och ALLA dansade ung som gammal .Dansat i tåg .Dansat man -man dansat kvinna -kvinna.Dansat alla i en ring dansat ensam...Tror brudparet dansade mest av alla och de & vi var kvar ända tills vi kort sagt blev serveringspersonalens gråa hår:)

Nu blir bilderna mindre o mindre hahahahaahaa som avslut .Herr o Fru W på partyhumör!!
Ja sista bilden är då vi begav oss hem i natten .Nu börjar resan mot våra nya löparmål för fru S o Fru TW!!!

Tur några var gravida och kunde köra bil!!
Tur jag hade som skulle jobba kväll söndagen.Riktigt tur.Peter hade extra mycket tur som i ett vagt ögonblick lovat CYKLA MILEN TILL STAN för att hämta bilen åt mig som stod kvar där .
Tur med vädret hade han också det regnade .....
Men TUR I KÄRLEK måste nog sägas att denna helg innehöll.Kärlek till någon man älskat som lämnar jorden och kärlek till varandra.
Jag har haft en mening på kylskåpet på ett kort med två svanar på och där står GUD ÄR KÄRLEKEN .Kan va så enkelt att de båda har = tecken mellan sig och är synonymer som Panodil /Alvedon.

Kärlekens ansikte lyser olika olika dagar..får se hur denna vecka kommer bli.Imorgon är ju början på resten av ditt/mitt liv.


Summan av bröllopsdagen....

"Dagens fråga ? Varför heter det STAY UPS när de bara åker neeeeer"?

Säger som systrarna Graaf i sina bloggar...ALLA KÄRLEK TILL DIG DU FINA!!!!
mot en jobbemåndag allena då kollegan sjuk fick jag veta..JIPPI!!!Sicken tuuuuur jag har.....not.


Ps Kanske detta blir sista bloggen på noggen.Tröttnat på kreti /pletiblogg.Var mycket roligare då jag hade namn och nick på läsarna.Halva tjusningen.Kan nu ibland "känna" vibbarna och det känns inte bra.Känns inte 100 där heller längre så vette sjutton.Bara den 28/8 var det 124 läsare och min bästis hade kommenterat.Kan ju ordna en mailblogg till dig bara hjärtat.
Så fick jag säga det i kärlek....me tired of diary.Kanske blir i ny skepnad totalt.
//Åsa

30 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Djuptänkning
Begravning

Tror texten jag la från facebook för tjäna även här idag.

"Denna sommar bjuden på två bröllop och imorgon fredag stundar en begravning jag hade hoppats aldrig hade behövt bli av.Vi unga mammor ska inte behöva dö."


Har nu två dressar hängande på galgar i huset föreberedande inför båda eventen som sker dag efter varandra.

I bloggvärlden pratar man ofta outfit och beskriver gärna ingående vad man bär för dress dag för dag och helst vilket märke det är man har på sig.Det bespar jag eder.

Färgskalorna är resor från varandra.Svart rak klänning imorgon med kavaj och cerise klänning med guldtouch på lördag.

Lika glad för de som ska gifta sig som jag/vi känner oss lika ledsen är jag för den mamma /medsyster jag ska följa till sin sista vila.Det gör ont.Hon har som jag tidigare skrivit själv gett uttryck för att inte bli talad om så det har jag valt att inte heller göra något ingående.

Beställde idag handbukett och liggare.Hade en tanke om något som inte är så vanligt.Valde så själv att ha en solros som handbukett och som liggare en hjärtformad skapelse som ska vara mycket grönt i olika nyanser och så en solros i mitten med en sten i .ÄLSKAR själv solrosor och de är ju verkligen för denna årstid då de blommar som bäst.En blomma som utstrålar värme och glädje såsom den underbara som ska följas till sin vila.Så kände jag inför valet.
Nu börjar jag få klumpen i halsen igen så där sätter jag punkt.

27 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Hmmm går inte göra nån blogg idag denna lillördag.

Provat skriva som vanligt två olika lååånga bloggar och sparat och så är det bara blankt..
Nån däruppe..därute måste ha ...bestämt de ord jag skrivit inte ska ut helt enkelt.
För så gjorde jag ett test och skrev kkkk och sparade och DET PUBLICERADES.
Jag tröttna om inte annat.

Finns, fanns saker skriva om men vad som ligger överst just nu är att logga ut och gå upp och lägga mig tidigt för en gång skull.

Because Im Worth it.Tycker lite synd om er dryga 100 som inne o vill?läsa nåt varje dag men som sagt jag gör nytt försök då datorn och jag är sams igen...eller hur det nu var.Lämnar allt tid som ni sparade till att kunna kommentera här nere eller i gästboken istället:)

Ska nu lägga lite stödord för minnet till mig själv till nästa gång.

Gevaliabesök

Schemarokad.

Den skadade Muppen

Tekniska sonen

Löparanda

Bröllopsplaner

Wienerbröd ala Tjernobyl.

Dagens klokskall:

"Vita, svarta och gula människor - alla gråter de salta tårar."

//Kikar upp och rackars vad kvick jag är skriva för det blev ju fullt och spara gick det oxå till slut hehe...Åsa

26 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Mmmmmmmmmmmmm Im Lovin It!!
Bildspel över en njutfull kväll
En fredag som gick upp i rök?


Fredagskvällen var riktigt BLÖT.
Att som maken bli uppdragen ur sängen efter jobbig jobbvecka och "tvingad?" bort från en VM Final i höjdhopp var kort sagt traumatiskt??! eller hur darlingen??Men vad gör du inte för dina girls!!....Efter att ha ätit tacofisk och tryckt i oss smågodis till vi ville få besök av Puke Ellington så ville då ju vi promt in o se lite raketer!!!

Att himlen öppnade sig från sin allra bästa svenska regniga sida gjorde inte saken sämre...samt att paraplyet du fått var trasigt ...att fyverkerierna vi åkt in en mil för att se råkade vara endast en omgång som gick upp i djup dimma och röka pga regnet ja det gjorde FREDAGSKVÄLLEN RIKTIGT SVINKUL!!! kan man säga....
Att tjockorven var som en glödgad pinne gjorde ju inte Felicias läppar gladare...skollade .Sen råkade ju jag smaka korven och ÄTA UPP AAAAAALLT fast jag bara tagit udden av den .Som sagt en kväll lilla Fam Mupp kan minnas länge.

Men nöjda var vi ..ialla fall Drutten som fick vara hemma och ensam och skälla en timma.


Lördag med blött avslut


Lördagsmorgonen var stillsam.Frun i huset fick sin frukost på sängen som alltid .
Det gick sin gilla gång.Maken ville minsann inte städa för ev nattgäster utan ha liiiiiten egentid som då skulle vara från kl 12-16 för dammsuga övervånigen slapp han inte undan.
Sedan gick det bra gå tippa på hästar ....se A final i fotbollen i vår bygd samt mentalt förbereda sig för att ta hem storseger för vårt pojklag med start kl 15.

Flisan och Drutten och matte begav sig dit för att i solen heja fram stora sonens vinnarteam.Men tror inte husse är nöjd med 6-1 ..näe de SPELA INTE BRA...ehhh man bara får lust slå en stekpanna nånstans på dig vid såna uttalanden.

Så direkt efteråt var vi då klara för bege oss på poolparty som vi var bjudna på till människor vi aldrig träffat.Tur för dom eller hahaha.

Näevars vi åkte dit och där var våra vänner som tatt med oss på plats några minuter före oss .Bildspelet får tala för sig själv.Som ni vet lägger jag aldrig ut massa bilder på männskor hysteriskt så de som var med utöver de ni ser får ni tänka er.Vi var hur som 9 vuxna och 4 barn.

En superafton och natt.Vi slog nog alla rekord i att vara vakna inkl barnen.
En taxi fick köra skytteltrafik med oss på småtimmarna.


Söndag med folk o småfolk sovande överallt i vårt hus

Nu så impade maken med att stiga upp typ när han nyss lagt sig .Till affären för shoppa god frukost till oss alla....som då åt den kl eftermiddag hahahaha.Men barnen var ju faktiskt vakna som jag var sa han gott .Mycket gulligt av dig med färskt bröd osv.Love.


Söndagen var solig och fin .Vi tog vårt pick och pack och stegade några km bort och uppåt för att ha en kaffe stund och solstund på samma soldäck vi avslutade natten.Mycket behagligt.Känns som om hoppet om en solbränna i augusti finns !!
Lite smått rädd för svinkoppor är jag...i dessa svininfluensatider heter plötsligt alla sjukdomar något på svin.....Men hoppas jag kunde hjälpa till att få dem väck ....och inte på oss.Finns en superhosta vi oxå kanditerar på blivit smittade av så nu håller vi tummar o tår.

Hem och grillat och avnjutit en härlig middag i kvällsolen samt få stoppa liten trött Felicia i säng kl 20 gör att oddsen för att få på hyrda filmen MILK i vettig tid är stort....Haft tjatter i fonen med go väninna.Såna samtal är underskattade i vår cybervärld.


Veckoplaner


Nu stundar en rätt kort vecka ...eller njae...det är ju jobbhelg men med bröllop inklämt mellan de turerna.Börjar med sovmorgon måndag och DET sitter som en smäck kan man säga.

Fruktar begravningen på fredag.Gör ont bara tänka på det.

Men det ingår i denna vecka det också .Sorg blandat med stor lycka såsom livet ter sig ibland.

Stor kram och var rädd om dig och njuuuuuuuuuuuut av de små stunderna som går ordna till .Våga gör som vårt värdpar.Bjuda in folk du aldrig mött förut.Vänners vänner .Så borde vi alla våga göra.Ink jag själv.

Hur har din er helg varit?Kommer veckan ge något mer än jobb?Mår du skapligt?

Dagens klokskall till de fördomsfulla!!!

"Att hata utlänningar är som att hata resten av världen".


23 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Sensommardagar som gått...med min favvolåt .
Idag blir det inga Norgebilder den som spar han har..lite hemifrån istället

Veckorna rusar på och dagarna som tömdes ur kameran innehöll en del bilder på blomster som jag ju älskar .Måste tebaks o ta reda på vad den lila rosbusken hette.UNDERBAR.

Flisan iklädd vad hon vill och bäddat ner Drutten i vagnen.Den hunden är tålig han.Allt från att som jag hört rastats i en cykelkorg ...på hennes cykel i sommar till detta .

Drutten fick besök innan jag for o jobba häromdagen.Härliga tyskterriervalparna vid namn Piraya o Torebror...Torebror är bara sååå fint hundnamn tycker jag och han var först och störst och just Torebror!!

Tror mitt smeknamn hade blivit Tore eller Brolle ....här tror jag det blev Olle till slut :)


Så gött se sin hund busa med de små och vara så go med dem.Önskar mig ofta en valp men måste ju ha mer tid och en hundvakt som tar 2 för 1.


Gårdagskvällen bjöd på snabbhemresa från jobbet.Snabbt in igen och lämna kompisens dotter hos frissan i tid.
Flisan och jag gav oss iväg till att parka bilen sen in bland jyttret av folk.Rekord med folk i år kände jag .Alla törstat efter solkväll och så kom den så lägligt.

Vi bestämde oss för att äta och jag sa vad som helst utom Mc Donalds.Blev så supergod sallad med äkta fetaost och salami mm till mig och köttfärspaj med sallad till kickan.Avslut stor chokladboll.Mums och gött få sitta ute i solen.

Våra vänner mötte upp och så gav vi oss av mot spelplatsen igen i Vasaparken.
Märkligt men SÅ MÅNGA jag kände igen som gick förbi .
Slutade med att Flisan hade sina 3 bästa tjejvänner bredvid sig .


Denna fick hon av en av dem häromdagen.Superfin och texten säger allt.Att vara en go kompis det är viktigt i livet på alla plan.

Då vi tyckte det blev tradigt för vi stod ju inte så nära som förr om åren så sa både hon och jag NU ÅKER VI HEM vid 21 tiden.Vi hann höra Måns och Flisan är smart.Hon sa men mamma han sjunger exakt samma låtar varje gång de kan ju höra hemma åk nu!!!!!

Väl hemma fick jag ett glas rödvin och så landade kvällen.Njöt av känslan veta att fredagen kunde bli sovmorgon igen.

Sagt och gjort.Idag har jag o Drutt MEGASOVIT.Länge länge.Legat och fundilerat massor.Somnade så om igen och vaknade lika fundilerande.Tänkning i deep water.
Kändes till slut bättre och gick så upp och ut direkt med honom som oxå börjat vakna .Toppenhund som kan sova så länge utan att det trycker på.
Då pratar vi upp vid lunch!!!

Regnat hade det gjort mellan första uppvaknandet och andra.Ovanligt? Not?
Nu har en kort runda gjorts.Gröt spisats med underbara BJÖRNBÄR jag bara går ut på tomten och plockar.Alla skryter om sin blåbär men näe jag är nog mer skrytsam över dessa blåa ting .Inte behöver jag få diskbråck över plocka dem heller!!!

Kaffet med två mackor intagits och så ringer min kompis Topsen och ikdar löpning inom en timme!!!Visst ja folk jobbat och deras dygnsrytm lite annorlunda..vill hela tiden säga annerledes..vissa norska ord fastnat fint.

Se där jag kommer nog vakna till liv även denna dag.Premiär för mina nya löpardojor.De gamla adidasen började låta som en fågel i Norge när jag sprang.Det visade sig att mellansulan släppt.Så med halva summan på dem tebaks kosta jag på mig marknadens bästa skor.Ascics kommer ta mig mot Stockholm Maraton 2010 som en nybakad 40 åring om inte livet vill något annat .

För det har livet lärt mig och många senaste dagarna att ALDRIG TA NÅGOT FÖR GIVET.Aldrig.Lev som om varje dag kunde vara din sista och se aldrig tillbaka utan njuta här och nu .Drömmar och mål viktiga men viktigast är att vara rädd och sig själv och varandra .
Grät Flisans tårar igår då hon hörde om dödsfallet.Hon ha sånt empatiskt hjärta den tösen.
Nästa helg blir en märklig helg.Begravning fredag och bröllop lördagen....
Som svar på frågan om personen var nära ...inte släkt.Men tillräckligt nära oss alla i vår bygd.Tillräckligt nära mig på många plan.Kort sagt en syster en vän.En mamma som gick alldeles för tidigt från sina barn mot sin vilja mot den hemska sjukdom jag kommit att frukta.Det värsta denna person var att bli pratad OM utan pratad TILL var honnörsorden.Den devisen höll jag och kommer fortsätta hålla.
Idag ska vartenda steg vara för dig .Himlen fått en ängel till .Säger som jag sa i ett av våra samtal .Inom er är ni alltid tillsammans vad som än händer.Lägger som sista bild idag in en gåva jag fick som tack för fin omvårdnad av en patient i Norge.Så underbara är dem.Riktiga rosor som står för alltid.Luktar inte och alla tål dem.

Nu stundar fredagsmys.Maken lejd att handla .Blir tacofisk ikväll med ris och imorgon grill på ett poolparty vi bjudna till.

// Önskar er en go go helg kram Åsa
21 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Boende...färdvägar i Norge
Vardagen i Norge...vägarna dit och hem.....o the roomFörsta leiligheten .Inhyrd hos norsk vanlig familj som hade denna lgh byggd för dottern som nu då flyttat hemifrån.Perfekt.Jag trivdes verkligen där .Helt tyst.Kände mig trygg och kort sagt där hade jag kunnat bo OM jag haft min rumskompis jag sen fick .För tvåsamheten var kul och trygg den också.Särskilt när du fick nån du kunde vara dig själv med.Love ya S.Hoppas du har det bra hemma och planerar din långresa för fullt.Här drömde jag om sitta i solen men solen var inte på min sida.Sista dagen innan flytt fick jag 2 timmar läsandes bok och jag njöt.


Fönstret om kvällen med liggläge från Ikea bäddsoffan kikandes på Norska program som alltid landade på Paradise Hotel sena timmen .Danska versionen textad på norska och tänkt på svenska.SÅÅÅ NORDISK jag kände mig då...Köket i rummet.Laga mat.Nope.Men jag hade min shaker och ägg och kaviar.Långt därborta skymtade sjukhuset.Det innebar NERFÖR på ditvägen kl 6.30 och rejält uppför på hemvägen vid 23 tiden.Detta huset passerade jag många ggr.Fint hus tyckte jag.Under tunneln...Nu börjar det luta...Vid denna top var jag rejält flåsig o svetten på ryggen bakom ryggan gjorde sig påmind.

Så gick flytten efter en vecka till nästa område och det visade sig vara rejält mycket längre därifrån till jobbet .Ny cykel som såg ut vara super mot den 3 växlade DBS ala 80 tal med fotbroms jag haft innan.Skenet bedrog den kastade av mig som jag skrev om då när det begav sig.Jag var ju duktig informera alla om hur dagarna var då jag var där.För att backläsa klicka blogg överst och sen almenacka.Är du norsk så kan du få denna blogg översatt klicka till vänster så ser du.

Nu kör jag mest bildresume...

Nya rummet var fint .

Badrum likaså.Köket bra och kort sagt bra utåt sett.Stort ombyggt hus i funisstil där alla inkl mormor o morfar o farmor o farfar hade lgh.Väldigt väldigt fint.Skulle lätt kunna bo så om jag hade svärisar och päron som funka så fint som dessa gjorde.
Minus var lyhört från den barnfamilj som vi hyrde hos.
Toan paj och stod och lät om man inte stängde den .
Luften därinne jättekvav
Byggarbetet utanför hos grannen där grävskopor och stenknack sabbade de få sovmorgnar jag hade...
En dryg 20-25 min cykelväg i turbotempo skapade jordens kondis.Att bestiga Himalaya det sista lyckades jag aldrig med utan drog cykeln det sista med kramp i vaderna och genomsvett var gång.

Gjorde en joggingtur för kvällsjobb en dag och fatta då HUR högt boendet låg.Villorna var sjukt fina och andades att detta område var nåt verkligen att bo i.Mycket fint .Fotade inte dem förstås av igenkänningskäl.Mellan detta huset kunde jag skymta sjukhuset.Lite mer normal bebyggelse.Undrade länge om inga våningshus fanns men hittade på min busstur mot Oslo en hel del områden.

Hittade denna bilden från där jag bodde och se HUR JAG SABBAR HELA ESTETIKEN genom ha fått hela persienn att ramla ner..
Det tog inte lång tid förräns pappan i fam ville fixa det ...Tro ja att det störde den perfekta image som fanns .


Så ja det jag minns allra bäst är nog dessa färdvägar till och från arbete ihop med jobbdagar som kommit och gått i rask fart.Konstigt nog så toppar nog ändå de få tillfällen man gav sig ut på rövarstråt och kiknade av skratt.Men så är det vem vill minnas den grå vardagen ??Idag har det varit onsdag hela dagen.
Sov länge länge jag och Drutten.Sprang en tur i husses joggingskor gjorde vi också.Skönt men tungt.
Solade en pyttestund.Fick så underbart valpbesök.Bilder annan dag.
Tack goa G för Hello Kitty godis i form av kamera och godisrör hälsar Flisan .Vi tackar för de syltade kantarellerna i mega burk.LOVE IT.

Jobbekvällen gick i sin takt.Varit hungrig sen jag kom.Maken lockade med ost och kex vid hemkomst.Älskar mögelost.Nu plottrat ner detta och har så enorm DJUPTÄNKNING som jag brukar säga när jag är i djupt grubbel.

Kan inte säga så mycket mer än att det rör sig om ett dödsfall.Tror många är skakade idag .Så begravning blir det för mig om en vecka ungefär att gå på.
Så oerhört sorgligt.Vila i frid T.Dina peppande ord till mig innan jag for bär jag med mig .ARG .ARG på den orättvisa vår jord med oss människor visar .Sjukdomar man bara få lust utrota osv.Näe ikväll är jag ledsen.Gonattkramen

19 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Operahuset i Oslo
The House man minns från Oslo!!!
Nu har Oslo fått upp dörrarna till sitt nya operahus. Den nya operan i Oslo är Norges största arkitektoniska kultursatsning sedan Nidarosdomen för 850 år sedan.
År 1999 beslutade Stortinget att en ny opera skulle byggas i Bjørvika, som är en del av huvudstadens hamnområde. Arkitekt har varit Snøhetta, med Tarald Lundevall som projektledare för operan. Snøhetta vann den anonyma arkitekttävlingen i konkurrens med ett stort antal utländska byråer. Byggherre är Statsbygg som också har lett den delade entreprenaden. Ytterbeklädnaden består av kritvit italiensk Carrara-marmor och vissa detaljer är markerade med norsk granit. Projektet byggstartade i februari 2003 .

Sex år har gått sedan första spad-taget till ”Den Norske Opera och Ballett” togs. April 2008 öppnades operan som kostat mer än 4,1 miljarder norska kronor, bara toaletterna har kostat 200 miljoner! Ett spektakulärt bygge!
Jag lyckades vara där to gånger.. Lör den 25 juli min enda lediga dag och så en onsdag före hemresa med min goa vän.Solen lyckades skina båda dagarna mer eller mindre och det var stort för det regnade mest hela jobbesemestern.


Här går jag och min väninna upp på taket
Utsikt åt alla håll
Här från första dagen jag var där.Man såg ända till Holmenkollen.
På väg ner.Sån härlig känsla gå på den Italienska marmorn.

Nästa steg vid besök är att se nån föreställning.Det vore magic.
Den här tog jag inifrån.Sånt jobb ...påkostat.
Min vy från när vi gick därifrån och vidare mot Akerbrygge som blir ett annat stop i annan blogg.


En helt vanlig tisdag ...VABDagen idag inte riktigt som jag tänkt mig .Inte natten heller för den delen.
La mig i skaplig tid igår och lät sonen släcka han också vid 23 snåret.
Jag o min tops fick till vårt joggingpass men jag fick låna makens nya löpardojor och kände mig som Kajsa Anka hela rundan då de är lagom i storlek men ej i lästen...
Gick sen över till goa A-panna och var med då hon skrev en text till en sång för bröllopet vi snart ska gå på.Många skratt blev det och så gott med båda hallonpaj och kladdkaka.

Då jag somnat tyckte jag och vaknar av att det smyger i hallen en skugga.Den går på DO som man säger i Norge...på toa alltså.
Skuggan stannar väl länge på do.Jag klarvaken.Skuggan släcker inte lampan efter sig på toan..så då sätter jag mig upp och ber den göra det.Skuggan börjar STORGRÅTA!!!
Visar sig inte vara sonen utan lillsnörpa som är uppe och har då diarre.Inget OPPKAST som man säger på norska dvs kräkning men väl en toa full som jag får äran spola....

Ja så viskar jag till maken väl tillbaks till sängen att dö " Har du mycket på jobb imorgon?"
Ehh svarar han näe det är lugnt sovande.
Hmm jag har alltid mycket o då får hon vara själv säger jag .
Okej.Men jag kan va hemma svarar Peter.Är egentligen min tur för vi brukar varva varannan gång.Jämnställt javisst.

Under nattens gång inser jag att utan sömn blir jag ingen bra varken sköterska eller vårdande av barn mamma .
Somnar till slut och har klockan på 06.Helt paj hela jag av trötthet.Glömt hur det var när de var små och man hade vaknätter.
Ringer nattsyrran och anmälar vård av barn.
Så får det bli.Mina barn varit ifrån mig massor och är det i nåt läge jag inser jag behövs bäst idag så är det med henne när hon har ont i magen o känner sig emlig.Lite märkligt bara för jag tyckte lite synd om mig själv att ej ha ledig dag efter jobbhelg o så blir det så här.Mer död än levandeledig.
Varit ut och köpt blåbärssoppa och rån.Hyrt film om en Chiaua i Beverly Hills som vi sett.Hon lagomt gnällig.Oroad över missa nåt i skolan osv.
Nu vill hon ut och köra Drutten i vagn på gatan.Bra för då är jag nära toaletten säger hon om jag måste gå men varit lugnt på fm som tur är.Hoppas bara varit något hon ätit som ställt till det.Hon hade ont i går morse innan skolgång och då tolka vi det som magnerver.Stackars barn.
Får se om min cementmage klarar sig .Log för mig själv då jag tar Inolaxolpulver för bli normal i magen.
Alltid är det nåt.Kunde vatt värre.Hoppas kunna se en vän o ta en kaffe i vår oas blomsterträdgården.

*18.35*

Update.Flisans mage grön eller ja det är grönt ljus för att det inte blev någe mer.Skönt för alla.Nu kan hon delta i utflykt imorgon.Vi haft en toppeneftermiddag efter omständigheterna.

Ikväll Coldplaykonsert på tvn oj vad jag ska bänka mig.Sonen far till far efter 5 v hos oss.Kort sagt grå vardagen tebaks eller är den bajsbrun!!!????


Ha de!!!

18 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Jobbiga bilder från Norge
Härligt jobbiga minnen!!!


KAN BÖRJA MED SÄGA IBLAND HATAR JAG DATORER.Hade gjort hela bloggen klar och så helt plötsligt försvinner hela min hemsida och allt förgäves.

Nu en annan version men inte med lika mycket love i kan jag lova.FAN rent ut sagt.

Förra bloggen kulturell denna rent jobbig*L*Så här såg arbetsmiljön ut till en viss del.Orka fota på arbetstid ...not.Fick infall då och då.
Autmatisk transport talar denna med mansröst.Jag höll på bli överkörd i rusningstrafik av ett gäng första dagen...Weard tyckte jag då.Tre veckor senare naturligt ta nästa hiss för att dessa skull åka !!


Klädhämtning.Blippa med touchscreen o voila kom dina kläder ut i rätt storlek .Chip i kläderna gjorde att "någon" höll reda på dem.

Här parka jag cykeln och undrar om den står kvar än efter att ej fått upp låste sista kvällen.Svårt tro detta ett sjukhus.Mer som ett universitet eller nåt.Stor personalmatsal och gick man därunder så plinga en melodi som jag undra var den kom ifrån...Sjukhuset från annan vinkel
Infrån glashuset.GLASS= GLAS på norska.Här satt jag på hälsotorget o höll kontakt med er som förstod att cybern bästa sätt nå någon utomlands.Telefoni inte samma braiga verktyg.
Här fanns fint cafe,apotek,frisör ,blomsterhandel.Ja i Norge får man ge de sjuka blomster.Men på lunge fanns andra alternativ att ge.Inglasade rosor som var såå fina.Fick själv en sån av pårörande=anhörig som tack för att gott jobb innan jag for hem.Älskar den .
Väl inne i hissen med kvinnan med den hesa rösten som säger Heissen går ner/opp dörrerne lukkes...Etage en ,to, tre,fyre osv...

Bra stiga av rätt Åsa ...ser lika ut på alla våningar.....En avdelning ser ut så här.Längs väggarna massa ståldörrar med allt utstyr=material i skuffar=lådor.DE HAR JAG ÖPPNAT /STÄNGT oändligt för att hitta det jag trengde -behövde.

28 platser och delad i TUN .A:B:C:D.Varje morgon lotteri i vaktboken för att se var man skulle vara.Typiskt kvinnligt ta reda på var det är tyngst och jämföra osv.Kan ibland vara värre ha 5 pasienter än 7 då vissa är uppegående och kanske mer eller mindre sjuka.
Arbetsplatsen med lite avskildhet i form av glasbur.Som en apa på zoo .Men bra om man vill prata ostört.Dock byggt för pigmeer.

Fick ett infall en dag och detta blev tramsresultatet ..SVINSNYGG bild gratta min bror med på hans födelsedag.Svininfluensan är något alla laddar för i vården och det tragiska går att skämta om...tills....


Att svara i telefonen har varit morsamt... XXXXPost ..SXXX Åsa sykepleie gjorde det svårt första dagen i tisdags svara Åsa sköterska XXX på mitt jobb kan jag lova.
Datan o lösen ställde oxå till det.DIPS mot SOPIA OMFALE och helt annerledes-annorlunda upplägg men man ställe fort om sig.Undrar hur länge det dröjer här hemma tills denna mundering kommer på som smittskydd??!!Såg våra beredskapsplaner på intranätet på jobbet i helgen.
Rädd bör man kanske inte gå omkring och vara men tänka på sin handhygien osv.
Så här snygg var jag iallafall då jag skyddade mig mot både det ena och det andra...

Det viktigaste på en avdelning ala US och akutsjukhus är nog ändå dessa ting..


Goa glada people som lättar upp stämningen en massa.Kul att de valde göra så här på bilden för jag lägger inte upp folk i cybern om de inte själva vill .Saknar er oändligt redan M & L.

Saknar INTE detta ...


Medicinskuffen som ska bli utbytt mot att medicinerna kommer i påsar runt jul men att stå och dela ett piller i taget och då se på en lista på dörren.
S7A5..Skuff=låda 7 .Adelen och rad 5 och så hålla på så läkemedel för läkemedel gjorde mig till jordens slöaste delare.Jag som varit van dela dosetter i mitt liv .66 stycken en gång i tiden .Men men mot slutet hitta jag de vanligaste utan fusklapp.

Att vara flera i det lila p rummet där detta skåp fanns skapade systerlig KÄRLEK!!!när flera skulle dela samtidigt.Skoja o sa att sjukhuset måste vara ritat och byggt av en man som tyckte att vi kärringar inte skulle ha nån större rast eller ro....
Utsikten mot det gamla sjukhuset som nu rivs gjorde att patienterna fick gratis elkonvertering när de sprängde då och då och jag hjärtstopp av rädsla!!
När jag lät L ta denna bilden så skratta hon och jag så vi grät.Tanken var att skriva här har jag jobbat i 3 v och känner mig som ett vrak!!!

Men näe det gör jag inte.Känner mig stärkt och uppfylld.Känner mig glad fått vara med om detta äventyr .Ingen semester någonsin kommer likna denna .Att det dessutom tickade in en ansenlig summa lön som kommer förgylla feb/mars det är en bonus.
Konstig känsla -fölelse vara hemma och jobba.Kom snabbt in i de rutinerna.Även där är det jobbkompisar som gör mycket av tillvaron så bra.Love them.


Jobbhelgen avklarad och soft däremellan.Flisan och jag gjorde makeover i fredags och tillbringade många timmar hos frissan.Jag med färg som tydligen behöver en sköljning till .Kliar jag mig i håret är naglarna svarta under efteråt.Sonen sa Ola Salo till mig då jag kom hem.Röda slingor fram mot mörbrunt .Mycket nöjd.
Kickan hon hade bestämt sig.För första gången på 8 år .Kapa sin långa lugg.
Tycker hon blev en ny tjej.Hon spänd börja andra klass imorgon och sonen nog spänd beträda helt ny skola GYMNASIET startar.

Jag jobbar och fattar inte riktigt mitt schema som är lagt 6 arbetspass i ett streck..hmmm.Fortsätter i Norgeanda eller??Kan dock vara med på morgonen alltid nåt denna veckan.Börjar vid 8-16.15 .

Läste en känd bloggare skriva att hennes vänner som normalt sett ringde slutat höra av sig.De gick in på bloggen och läste och tänkte jaha hon jobbar,hon upptagen,hon har det bra.Stämmer i mitt liv också.Roligast är dock med en person som oxå har blogg och där vi som sis hörs av ändå både här o IRL.
Värst är de tycker jag som läser i smyg och sen låtsats fråga saker som de redan vet!!hahaha.


Pöss o måste medge kuligt ni så många som läser här alla rader av skrift.Love till er.
16 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Rent estetiska Norgeminnen av Kultur basis
Vigelandsparken


Börjar med den park som fascinerade mig något enormt.Som den statyälskare jag är måste detta varit MECKA!!
Vigelandsparken fakta från deras hemsida:

Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner og er åpen døgnet rundt gjennom hele året.

Den unike skulpturparken er Gustav Vigelands livsverk, med mer enn 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern. Vigeland har også stått for design og arkitektonisk utforming av parken som strekker seg over 320 mål. Vigelandsanlegget ble i hovedsak ferdigstilt mellom 1939 og 1949.

De fleste skulpturene er samlet i 5 større enheter langs en 850 meter lang akse: Hovedportalen, Broen med barneplassen, Fontenen, Monolittplatået og Livshjulet.
Kort sagt den parken tänker jag vända åter till och studera mera via nätet för mer fakta.Gjorde första delturen till Oslo och hamnade först där och den imponerade.
En annan dag lite mera bilder för nog fotade jag mellan vaktskiftena alltid!!
Gårdagskvällen blev helt faboulous.Åkte efter en MYCKET arbetsam dag hem och somnade som en stock.Väcktes kl 19 och begav mig upp till Topsen då hon fyllde år och firades med ett bälte hehehehe.Inte vilket bälte som helst utan vätskebälte till vår Elitsatsning här i höst i joggingspåren.

Fick så underbart god mat och njöt verkligen att få vara i go väns lag.
Styrde hemåt med Flisan ett stycke senare och somnade gott.
Vaknade vid 8.30 utvilad .Märkligt hur man blivit avprogramerad vara morgontrött sen alla 6 turer/vakter/ i Norge *ASG*

Liten solstråle vaknade av min kisstråle tror jag för det skvalade länge i toaletten.
Hon och jag hade en skön förmiddag där hon badade och lekte med Barbie i badkaret.
Vinkade hejdå vid 11 och jag begav mig ut i solskenet en runda med Drutten.Så skönt få känna solen lite för det skulle sen visa sig bli regnoväder ett par timmar senare.

Styrde jobbet kl 14 och detta arbetspass mer normalt.Hade sms korrespondans med vän som hamnat i trubbel .Inte lätt .Hatar sms i såna lägen och har inte energi ta det på mig just nu för det slukar mer än jag orkar ge.Så där får det stanna.Måste landa själv nu och ta en dag i sänder.

Fick gott skratt på jobbet men även faktiskt gråtit en tår .Så fruktansvärt sorgligt det jag grät för så den som är gjord av sten hade kanske klarat hålla emot.

Hade en doggybag med mig från min vän och den finns lång historia kring så det skippar jag men jag kommer minnas om jag ser dessa rader och ja två till hahaha.Men ja som jag fick i sms lite skit rensar magen.Plåtburk till mage jag.

Hemkommen i ösregnet efter tankat där sonen dammsugat och fixat .Kickan vaken för säga gonatt mer än trött.Maken fortsatt fixat med tvätten och lagat god mat åt familjen.
Ett bra avslut på dagen.Fick LÅNA datorn ...Sonen fråga .Mamma vill du ha datorn lite???kanske vår dust dagarna innan lärde honom något.

Gonattkramen till er alla och härligt se era kommenterar här i rutan.Jag för trött ännu för glutta runt hos er som jag brukar läsa hos men det kommer.Går alltid backläsa.

IMORGON ÄR DET FREDAG MIN FAVVODAG!!!LEDIG DESSUTOM.SOM JAG LÄNGTAT EFTER EN LEDIG DAG.
Flisan och jag har things planerade.Vi ska bli fina.

Helgen är jobbplanerad.Lördag kväll o söndag dag.
13 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
HOME SWEET HOME!!!
Resume sen sist...9-11/8


Tisdag 11/8 kl 22.30

Hej goa bloggvänner.För er nya "norska" kan ni ändra till norsk text till vänster .Men jag tycker ni ska ÖVA svenska precis som jag övat norska i 3 uker.*S*


För att börja från där förra dagboken slutade så får jag backa till lördag.
Vaknade lördagmorgon och begav mig ihop med min leilighetskompis till våra jobb.Hennes väg rätt kul köra på cykeln för jag kör alltid fel !!

Jobbade långpass och minns endast starten av den dagen som blev annerledes men ändå så bekant för mig.Kände att jag gjorde just det jobbet precis som hemmavid och blev mycket nöjd med resultatet för att prata i gåtor.


Som sagt dagen /kvällen bestod mest av jobb och så var den slut.Visste att värden i villan skulle ha lite BRÅK som de säger i Norge om fest.Jag hade svarat honom.Klart ni ska ha ROLIGT och insåg efteråt att jag stått o sagt klart ni ska ha det LUGNT.Hmm språkförbistringar.Men han fatta nog ändå tror jag.

MEN hade inte räknat med då jag drog cykeln uppför mördarbacken kl midnatt att det var ett gardenparty med typ 50 personer som alla var glada i hatten och dansandes kontra sjungades eller ylandes som indianer!!Weard.Men bra musik och kul hade dem.
INTE LÄTT SOMNA .Inte alls.
Klockan 5 somna jag typ och upp kl 06...En mindre pigg variant av sykepleie som skulle göra sin SISTA arbetsvakt.

Men jag var konstigt nog inte trött ändå utan gick väl på hemlängtan hela dagen/kvällen.

Fick god mat och jobbade ena dagen med en kul kvinna .Hon gilla jobba med mig oxå.Hon var där även på söndagmorgonen och made my day.Tillika lillcheefen jobba o hon kan sprida glädje hon.
Kvällspasset fick jag en svenne att jobba med.Han oxå kul filur.Det kom food spicy leverans och jag NJÖT som få.Älskar verkligen den rätten.Så lovely.
TACK V för maten det har varit höjdpunkten på resan.Älskar ju het mat.Riktigt hot ska det vara .


Då kvällen började va till ända körde det ihop sig exakt kl 22.20.Hmm varför är det alltid så.Jag insåg att jag inte kunde lämna utan fixade och donade och gjorde det lättare för nattsykepleien som skull ta över.Kändes så svårt lämna för patienten låg mig varmt och hjärtat.Men jag hoppas de funnit diagnos och att det gått vägen verkligen.


Då jag så 23.30 ger mig iväg ut .Stoppar kläderna för sista gången i tvättautomaten och tar på cykelhjälmen så är det nöjda steg.Ska bara hem och städa det sista .Dammsuga och packa ihop allt så det är klart tänker jag.
Inser jag kommer landa runt 00.30.

Då jag ska låsa upp cykeln går det inte.LÅSET HELT FUCKAT.Står i 15 minuter blir genomsvett.Får lätt panik.Blir förbannad.Ledsen ALLA KÄNSLOR PÅ EN O SAMMA GÅNG.Hade jag kunnat hade jag sparkat sönder cykelhelvetet som näranpå dödat mig denna resa.

Ber en typ indisk man hjälpa mig .Han säger nope det är paj.
Ska då ringa....Inser mobilen är kvar inne på jobbet.Får så ta mig in igen.
Är lång kulvert ta sig bort till sista sengbygget 4.Springer.
Kommer en blond kvinna gående.Jag får infall och hejdar henne o frågar om hon möjligtvis inte bor åt mitt håll.Jo säger hon.Jag berättar vad som hänt och hon erbjuder mig skjuts.DÅ BÖRJAR JAG TRO igen .PÅ UNDER.NORSKA ÄNGLAR!!
Kommer svettig upp och de som jag just kramat hejdå ser förvånade ut.Hittar telefonen och ger mig så ut igen.

Hoppar så in i en röd lite bil och får skjuts ända hem.Landar hemma och gör det jag tänkt.Klockan landar på 02.00.Fixar allt så klart jag kan så jag ska kunna sova till åtminstone 7.

Somnar ovaggad kan jag lova.Tomt efter rumskompisen och hinner känna mig mörkrädd.

Upp 7 och fixar mig snabbt.Gör pulverkaffe.Värden som lovat skjutsa mig då även det strula dagen innan han sa KVART PÅ ÅTTA.Hinner tänka hmm är det kvart i eller kvart över man menar då.Bäst jag gör mig klar till kvart i.
RÄTT.Han står utanför i ett nafs.

Vi beger oss.Han ledig dag och barnen borta.Skapligt schysst gå upp skjutsa mig istället för mysa med frugan.*L*Berättar om hans cykel han har jobb få loss från sjukhuset.Han säger inte så mycket....

Så blir det skjuts ända till Lilleström så jag slapp åka med byte.
Får vänta 45 min på regiontåget till Gardemoen flygplats.Sitter och iaktar folk på perrongen.Kuligt.
Kommer fram till Gardemoen som är lika stor som Arlanda.Får stå i kö för incheck.
Livrädd för övervikt.Väskan känns som minst 30 kg.
Har en plan dumpa lakanen om så krävs.Hon väger jag håller andan och 20.5 kg !!!!!!Jag är en fena på klara packa EXAKT.20.6 kg dit o så ätit upp maten o fyllt på lite nya kläder hehehe.

Inser att bestick o min Sri Lanka mat jag sparat inte går äta inne i hallen efter säkerhetskontrollen så kl 9.30 står jag i kön o smygäter maten .Tänker det skiter jag i.Ingen som känner mig här hahaha.Gu så gott det va som frukost.

Slänger sen besticken...

Kommer i säkerhetskontrollen och blir förstås uttagen i nån sorts kontroll.
Fattar inte det utan frågar varför de kör med en grej över hela mig o mellan benen.ÄR JAG MAGNETISK säger jag.Han skrattar o förklarar att jag uttagen i en kontroll.
Hmmmmmm.

Så har ryggan gått igenom och en kille kommer fram och säger.
HAR DU EN KNIV???

Näe säger jag och tänker va fan ska han ha en kniv till???
Har du inte en kniv här säger han o pekar på påsen.
SHIT POMMESFRIT hinner jag tänka .Bordskniven blev kvar.GENOMSVETT:
Tar upp den o förklarar att jag haft det till o äta med...

Han ler o säger du får behålla den.NÄE säger jag som just känt mig som ÅSAMABINLADINS FRU ...att näe ta den jag vill inte ha den *skratt*

Han säger högt till sina vänner .Hon vill inte ha den...Jag går vidare.
Tänker jag har norska kronor kvar.Om jag köper lite för dem o så tar jag resten på kortet.

Köper så en flaska Martini.Baccardi Lemon och en fin flaska vin.Billigt för vara norsk sprit.260 kr typ totalt.Så är jag black.Går vidare för köpa godis till kidsen.Kommer i kön och får bara en sån känsla igen,SHIT....jag har ju inte VISAKORT.

Får läggga tillbaks det goda och inse att ja mamma o pappa fick gott gott dricka men ni barn fick...nada.
Inser sen att dagen kommer bli lätt hungrig utan money också.IMSE VIMSE ÅSA.

Når vänthallen till planet och gillar atmosfären.Så kontinentalt se alla flygvärdinnor och resenärer osv.Pulsen där är så magic.
Tänker ja du Åsa nu har du snart fixat ditt delmål.En bit mot att själv sitta med din familj och få resa en långresa.

På planet får jag fönsterplats och slippar ha nån bredvid.Utan mittenplatsen tom.Läser Aftonbladet de delat ut gratis och njuter.Somnar lite.Har klara magproblem.Dagen D då jag slappnar av och dagen D då man inte har lust skena på muggen hela dagen med bara toaletter som måste köas till...
Får hoppa över sovande resenär för komma åt flygtoan.Han log sött då han blev väckt av två långa ben typ.

Konkar och konkar så väskan ,påse ,ryggsäck och hittar sån där vagn som är bra ha.Får den ända till flygtåget på Arlanda.Tar det och det går till Stockholm station där jag så landar.DÄR om nån stans är det häftig puls.Så mycket folk och sån rörelse.Gillar den lokalen men just denna måndag URVARMT och tropisk värme.
Sätter mig slår på telefon får 10 tomma MMS...antagligen de från bröllopet jag aldrig fick se.Vem ringer man först för säga hej..JO MAMMA!!!

Pratar länge länge med henne.Sen hej till maken som stressade är på första jobbdagen efter semestern.
Har lite för lång väntetid här för tåget till Norrköping går inte förräns kl 14.21 så en timme slå ihjäl.
Blir så toanödig och beger mig i hiss ner till toan.Inser där JAG HAR INGA SVENSKA PENGAR o det är dyrt göra DET i Sverige.Gratis mest i Norge men här hemma 5 kr alt 10kr.Turken där rånar mig och vill ha 10 kr .Jag säger ehhh jag äger 5 norska kronor o 1 svensk krona och om du inte släpper in mig kommer jag ::::::::PÅ MIG!!!helt ärligt.

Så han ler o släpper in mig.


Satt läääääääääääääääääääääääääääänge där.
Upp igen för få tag i lite vatten i min Nutrilettflaska.Blomsershoppen har vatten.
Hon frågar mig vart jag varit osv.Vi småpratar.Så får jag vattnet.Har sett superfin blomma men säger jag kan inte köpa den för jag har ett ikke fungerande VISA.

Då säger hon men va ??!!Hur har du då ätit idag.Du måste va hungrig.Minns maten kl 9...
Så mer eller mindre tvingar hon mig ta hennes matlåda och värmer den.
Jag blir så chockad så jag kan bara protestera o det hjälper inte.
Ser så mig själv sitta på centralen ätandes just det jag längtat efter.Färskpotatis,lövbiffrullader med gorgonzola och kantarellsås.Snacka om SVENSK ÄNGEL.Herregud jag nog är det märkligt vissa ting.Hon fick en kram och sånt tack och så gav jag mig iväg till tåget.

Hamnade bredvid en dansk kille som pratade PERFEKT engelska.Han sa att han fatta inte svenska o vi har svårt för danska.
Kul kille.Jag så aptrött och försökte sova lite men han pratgladare än jag .
Så började det lukta hemstad.
Jag så spänd och glad.

Visste Peter skulle komma o hämta men väl där !!!!!


Så var hela min familj där.Glädejtårar på mig och Flisan.


Drutten blivit så tunn och bräcklig på nåt vis.Åhh som jag längat efter dem alla insåg jag .Sån total glädje och vi pratade i munnen på varandra.Flisan satt bredvid mig bak och sa MAMMA många gånger kikandes på mig .Kände på mig också.

Väl hemma varmt och så skönt.Visade det jag köpt och de hade GÄRNA VELAT HA LIVERPOOL TRÖJA O HALSDUKAR:..sån otur ni inte svara då jag ringde för fråga då ....hehehe.Kan ju inte köpa nåt lags grejer om jag inte vet ni hejar på det.

Så plockade jag och Flisan björnbär från vår buske.Gick med hunden.Packade upp.Sen njöt vi av supergod dricka och bisqvie och satt ute.Maten var så god Peter gjort och förberett på söndagen redan.
Flisan hemkommen med sin Skara sommarlandkepa och groda pappa vunnit till henne.Love björnbär
Denna fina blomma och kort och liten groda hade de fixat åt mig.Det här hade jag längtat efter.En hundpromenad.Drutten oxå ....Barnen vaktat honom och rastat honom genom att fått åka cykelkorg ....typ.Vi hann till sjön sen fick Flisan skoskav o jag skav i öronen...Läskande...säger man Brusande i Norge??
Förätt med toast /getost /honung osv..
Min älskade som fixat så fint ihop med barnen som hjälpt o städat o fixat.Konstatera BORTA BRA MEN HEMMA BÄST...


Somna brevid Flisan vid nattningen.Vakna igen vid 22.00.
Gick upp 6.00 .Vanlig procedur.Åka mamma med dogen.Härligt köra bil milen till jobbet o slippa cykla.Konstigt KÖRA BIL.
Konstigt komma in där.TRYGGT vara där .Lätt på någe vis.Arbetsglädje som jag kunnat strött omkring mig.Härligt få träffa alla igen.Gott få höra av flera av de äldre att skönt jag åter igen.

Åt lunch med de boende och fixade med papper på rasten så jag får lite resersättninge för tåg till o från Gardemoen osv.

Härligt möta mamma en snabbis efter jobbet
Kort sagt en bra dag men tröttheten kom vid hemkomst.
Gick inte an vara trött då Peter o Fredde gav sig iväg på fotbollsträning.

Började med maten.Tvätta en maskin.Prata i fonen på väg hem med vän.Prata fonen vid matlagningen.
Svish så var det kväll.Alla trötta idag.Jag la mig bara de andra kom hem.Sov en timma.

Flisan tog 15 min på sig borsta tänderna och mitt tålamod zero.
Fick henne i säng fast utan saga som kvällen innan.
Åt maten kl 21.00.Tanka in alla bilder typ 300 st med makens hjälp då datorn den nya inte är vän med mig .
Krympte dem.Gjorde ett album sen tog orken slut efter denna skrift.Så ni kan räkna med pictures framöver från denna otroliga jobbsemester.
Sonen började pipa efter jag suttit i 45 min vid MIN EGENTLIGEN NYA DATOR jag knappt har hunnit röra innan jag for.För enl honom hade jag suttit i 3 timmar.
Maken surnar till och jag oxå så är liksom Fam Mupps vardag igång igen.
För sonen har liksom lanat och bott vid denna dator alt vänners sen hemkomsten så den abstinens jag skapade måste varit besvärlig....


Jobbdag tidig väntar igen.Synd för Flisan hade velat ha min hårhjälp/sällskap osv dessa morgnar men man kan inte få allt.Går en kväll torsdag så då börjar hon 11 och fredagen är ledig dag o då ska hon o jag mysa hela dagen ,för jobbhelg stundar med lördagkväll /söndadag/måndadag.

Suttit o gjort mitt schema i efm på jobbet ända fram till december.Hualigen .Sveriges 40 tim veckor är verkligen mastiga mot 35 tim i Norge.

Ska se hur det gick ihop sig imorgon timmässigt.Får nog knepa o knopa lite innan det blir klart.Bamsekramar/klem från meg till deg!!//Åsa o bakgrundsbilden fotad på den mäktiga operabyggnaden i Oslo.


Här nere kan du lämna en hälsning tebaks och berätta hur du har det tex!!!>>>>

Dagens klokord:"Män får lära sig be om ursäkt för sina svagheter, kvinnor för sin styrka. "11 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Tjejiga Norgedagar
En helt vanlig Lillørdag ....

Från att ha jobbat hela onsdagen hade vi dvs jag o min goa glada væn från min stad bestæmt fikadate .Hon øveraskade med att ha køpt jættgod sallad som vi avnjøt i SOLEN ohhhlala.Sællsynt gæst fru sol under min resa men so what hur kul ær det jobba nær den skiner var dag??Helt okej med regnet men helt okej denna efm med solsken på oss .

Vi fnittrade som vanligt och gapskratta tills tårarna och maskaran ner på kinderna.
Så fick vi ett infall och det slutade i en bussresa till Oslo.
Ær nåt med busschauffører i detta land .....Ska berætta privat om just det fenomenet før den som vill ha sig ett skratt.

Så landade vi Oslo.Den staden helt mysig och øverskådlig.Går liksom greppa om den o lært mig hitta i ett nafs.Får man ju tacka guiden tidigare under resan før delvis men som sagt mycket mysig huvudstad ær det.

Vi gick och gick och jag visade henne Operan som ær helt otrolig .Kommer bilder næsta vecka nær jag kommit hem.
Sen Akersbrygga och dær hamnade vi efter åkt med en cykelkærra till en båt som låg i solen dær restaurang fanns ombord.

OJOJOJOJOJOJ vilken skoj afton det blev.Rækor vitt brød majonæs och så en kall øl.Sen vitt vin men det behøvde vi inte stå før.Vi føll in i ett ældre gæng norska jenter o gutter och så trevliga var dom så det inte var klokt.

Slutade senare med att få se hela Liverpoolskaran sitta på Karl Johan och dricka o fira segern.
Min væn fick en halsduk...hade lætta problem komma ihåg om ni boys øverhuvudtaget hejer på dem eller inte.

Så slutade det på Pizzeria och amerikanska pizzor spisades.Fick en doggybag med mig till bussen och det åts senare till lunch.

Vi hade en helt fantastisk kvæll och længe sen jag skratta så mycket ihop med en så go væn.Hon och jag så lika i sættet och kommer ses mer efter detta.


Tack goa L.


En helt vanlig Pannkaksdag=Torsdag

Denna jobbdag funka prima .Den jag skrev om igår dagens blogg.
Jag o min svenska gulliga tjej vi slog følje ner till datorerna men jag kom lite efter.
Egentligen trøtt som få efter onsdagen men vi gav oss ut i solen och så bestæmdes helt apråpå att gå till Strømmen dær hon bodde en liten ort hær bredvid och dær køpa sallad .Sagt o gjort.Min rumskompis skulle oxå dit visste jag så jag messa henne o vips var vi 3 som satt på en takterass och åt o skrattade.
Såååån trevlig kvæll blev det också och vid 22 tiden cyklade vi hemåt vår mil.
Kan rækna mina roliga stunder så dær riktiga happening under dessa snart 21 dgr men det givit sååå mycket och så glad jag fått till det till mer æn bara jobb nonstop utan klurat ut nær o hur jag ska få det funka gøra något skoj.


The Final Countdown...Im coming home


Ja så kan man kænna nu infør hela helgen.Nedrækning .Jag var væl så dær lycklig nær telefonen ringde imorse.Rætt trøtt.Men jag o min rumskompis slæpade oss upp och begav oss vår cykeltur mot jobbet.
Kændes bli en fin dag.
Startade jobbdagen på samma TUN och det kændes kjempebra.
Blivit mest samma då jag ju jobbat typ varje dag och då kan de patienterna.
Idag har det varit dubbelt kan man sæga.Dubbelt upp men funkat bra.Så ser hela helgen ut så jag vet vad jag gør.
Vi hade sån hærlig lunch dær ju lunchen då blev vaniljbullar,glass,nonstop,jordnøtter .Alla åt och sån hærlig stæmning dærinne i det lilla rummet.Fota dem till deras stora fasa.

Trots få patienter så mycket stå i och gøra och tænka på kænde jag.Men så underbar hjelpeplejer.Henne minns jag från førsta dagen.Ældre och så trevlig alltid.Den hejdåkramen værmde låååååångt in nær hon gick hem.Just værmen och kænslan av att vara vælkommen åter gør hela resan på något vis.

Den chefen vi jag haft mest ær ju bara så søt hela hon.Precis som en chef ska va i mina øgon.Glædjespridare på høg nivå men ændå beslutsam.
Kort sagt en smått sorglig fredag før dem jag sa hejdå till.
Fixade scanna mina timrapporter men då ringde de från Sverige o SÅG INTE VAD SOM STOD i mailet.Blev till læsa upp tiderna .Intressant se HUR det blir sen nær jag ska dubbelchecka.


Kvællspasset blev liksom annorlunda på nåt vis.Man stæller om helt.Ny hjelpepleier samt nya kollegor på andra TUNEN .
Men samma patienter så god kontinuitet.
Verkligen lagt upp passen bra så helt okej.

Hoppas nu min familj får en toppenhelg i Skara utan mig snyft.
Nu på jærnhæsten och hem o landa och vænda på kudden før upp igen imøra lørdag...och då bara 2 arbetpass kvar før denna gången.

Packad o klar ær jag .Ute i tid.Så nu vinkas det vilt .Kanske nån uppdatering innan hemfærd måndag man vet aldrig .LOVE !!!//Åsa


7 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Før trøtt før en blogg..........zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Ja idag ær jag trøttare æn trøttast.
Sicken dag sæger jag bara "svinjobbig".Supertrøtt.Mirgræn.Ja allt på en gång.Dock jobbat med en pærla till svensk syrra.Så gullig och mjuk och jætteduktig.Åt lite doggybag till lunch!!smaka lika gott idag.
Ute skiner solen och jag ska nu cykla hjem och zooooooooooova en stund.

Ha de.

Ps Kuligt med Skara for my family .Ska tænka på er nær jag jobbar mina långdagar!!Kul med datorer som funkar førstår jag oxå.Kænns skitbra med nedrækning nu....jag o min rumskompis går och nynnar ex 3 dagar kvaaaar!!!Hemma måndag kl 15.30 ca ..åker vid 10 snåret med flyg från Gardemoen.

Hær ær det jag sugen på vid hemkomst:

KESO/NATURELL YOUGURT O BÆR .TORBULLE O PRÆSTOST TILL FRUKOST.JUICE KAFFE

GRILLSKØTT ,FÆRSKPOTATIS SALLAD,GOD SÅS .SMÅÅÅÅGODIS NØTTER.

COPERTINO.

Ja det var allt *ASG*...som jag ær sugen på ........førutom....Min familj och mina vænner.

Dagen efter ær jag sugen på nåt jættegott på jobbet.Hoppas såklart på fisk med kallsås!!!

Kan nån tro jag sulten som det heter på norsk...JÆPP!!!!


Skønt før er med sol som blir lyckliga av det.
Ska nu faxa mina timlappar ånyo då de førra inte gått fram.Men men vad gør væl det .Ska inte ivæg till solens førræns mars!!


Kram från en som hade en toppeneftermiddag kvæll igår att minnas o leva av.Så lovely.Så skoj så underbart.Mer om det en annan dag.//ÅZA
6 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Grattis STOREBROOOOOR
Onsdag idag fast jag hela tiden vill sæga Torsdag.Mærkligt men så ær det.Stod och delade dosetter før ett dygn fram som man gør och fick rætta mig sjælv till onsdag/torsdag.


Idag fyller min lovely storebror år och det firade jag med att de fick ta en SVIIIIIIIIN SNYGG bild på mig i nær jag satt i glasburen infør rond=visitt.

Gick gøra mycket kul mot det glaset haahhaha.HEJA HEJA kom som svar från honom.


Gårdagen var en rætt trøstløs dag.Vrålhungry efter kl 18 då jag læmna bygget .
Åkte Mc Donalds och bestællde 3 cheesburgare o en chokladmilkshake.
En stor meny ligger på 80-90 norska kronor.Sjuka priser.

Då jag ska dra visakortet funka det inte.Drar o drar børjar bli svett i mitt begagnade regnstæll som ær rætt sunkigt.Såg væl ut som en sæmre hungrig uteliggare.....Tog det nya kortet jag fått med mig .Slog koderna x3 sen spærrades det..:JIPPI!!!!sa jag NOT och åkte hemåt lika hungrig de dryga 5km som var kvar.


Blev till ringa mannen och mer eller mindre snyfta fram min frustration på hans telesvar.
Skønt du ringde sen det gjorde min kvæll darling.

La mig o somna nær jag kom hem.Vakna sen o tillika min rumskompis så vi fick prata lite.Hon erbjød sig låna mig pengar.
Så låg i varsitt rum o såg på Paradise Hotell o jag orka inte ens se det klart før jag somna som noccad.
Vakna inatt av att tæcket låg på golvet .Brrrrrrrrr.

Dagen idag gått prima.Jobbar med samma sykepleie o hjelpepleie som igår.Jag ær "boss" på min Tun o har ronden o medicindelning osv.
Tog idag en riktig RAST på 30 min.Inte gått ivæg æn från avdelingen nån gång o haft sån rast men idag behøvde jag min rumskompis bank o kontonummer så maken kunde sætta in lite money !!!

Så vissla det hær o nu i fickan o det var just maken som ført øver pengar o beskriver hur de hittat en gratis entre i Pågen påsen till Skara Sommarland!!! samt att datorn strula vad annars...OJ så skoj det ska bli o komma hem till DEN då .
Skønt inte ni strular.

Tror vi alla laddar før att semestern på væg ta slut på søndag.Så kænner jag æven om jag varit i jobb 3 av 4 veckor.Men att vara hær ær så stor skillnad mot hemma så det kænts mer som semester æn jobb ændå.Fan va svårt førklara.Men på resa dær jag få utøva norskt sett jobba som syrra på då.Sånt æventyr så jag kommer aldrig glømma det.Klappar mig på mitt modiga huvud och ær så innerligt glad jag kom ivæg och fixa det så bra det blivit.

Nu upp igen o dela ut mat .De ska SPISA.
Min goding från min stad sitter hær bredvid o vi har fikadate i eftermiddag så vi har inte pratat nåt direkt hahah bara djupt inne i cybern båda två.

Puss till er !!!Nu ær det STOR SOL ØVER HELA VERDENS GANG AVIN.
=deras Aftonblad.

och hur mycket kommer man se av den då....Kanske 10 min per dag...men hoppas den skiner extra mkt øver er det ær ni værda!!!
Kul se att den KAN skina i Norge før hittills mest varit regn och det helt okej medans man jobbar.Nu ut i solen i sommarklæder før andra gången på 2 1/2 veckor.
Ska just få pengar 864 norska blev 1000 svenska....bort i ta en fika i solen med en væn det kænns FIN FINT!!!!som snus.Får se vad vi hittar på før bus.

Vinke vink.

5 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 4 kommentarer
Måndag 3/8 + Tis 4/8
Uppdaterad tisdag længre ner 4/8 kl 16.00Så har jag då arbetat totalt 14 dagar.Sænde ikvæll ivæg mina två veckors tidrapporter.Ska bli skoj få se resultatet.

Søndagskvællspasset gick bra .Vi fick ge avsked åt min namne som skulle hem till Peking igen idag.Fnitteravslutrapport.

Mærkliga ting hænde detta pass som førvånade mig .Eller næe egentligen inte.Som førvæntat på nåt vis......
Ombyte førnøjer kan man sæga.
Gjorde en riktigt kul sak jag inte kan skriva om men oj vad jag skratta då jag tænkte på det senare .Som det kan bli nær man ska gøra något noggrant.

Hur som cyklade hemåt och det gick urtungt.
Somnade som en noccad och vaknade vid 08 av grævmaskinerna.Kunde ændå slappa med øronproppar och MTV på.Skøn musik och jag tog en snabbrunda i regnet.Ær ju ej gjord av socker så jag smalt inte .

Duschade tvættade en maskin tvætt och så for jag ivæg .
Hade ju fyndat ett par brallor de sænkt ytterligare och den snælla kassørskan læt mig få pengarna emellan.Køpte en svart scarfs ha i halsen før den 20 lappen.Bra nær man cyklar i kalla morgon och kvællsvinden.

Så till jobbet.Satt i glashuset och læste om nån skrivit nåt till mig hær exvis....
Upp och så børja kvællspasset 15-22.30.Perfekt tid jobba kvæll.Skulle vi oxå gøra i Sverige.Hellre æn 13-21.30.Natten børjar då 22 o slutar 08.Perfekt.
Dagen børjar 7.30 till 15.30.Man har dessutom 35 tim vecka hær i Norge.Fast det har man inte som bemanningskøterska av naturliga skæl *L*

Ikvæll har det gått långsamt men varit så bra .Hunnit med allt och slippa stressa en massa.Førsøkt hjælpa æven dær det behøvts på de andra tun.Jag och glædjespridaren har jobbat och hon kan verkligen lyfta .Blir glad bara av høra henne prata sin norska.

Nu ut i regnet.Lyckades att inte pricka regn på cykelturen hit men ser mørkt ut på alla fronter på hemvægen.
Suttit lite på Facebook och maken var dær.Kul få chatta lite och kanske få prata lite længre æn bara pengar ,væder,vilka som fyller år o och hur længtan efter någon att gnælla på ær.Så enkelriktat.

Vi prioriterar olika.Jag prioriterar nu logga ut och cykla hem.Før upp kl 06 ska jag och cykla samma km tebaks igen.Mitt humør inge fel på alls.....Føljer med vart æn jag går.

Gonatt Sverige *23.06*


Tisdag 4/8 kl 16.00

Ja då ær vi i augusti och dagarna rusar mot hemresa kænns det som.
Dagvakten idag gått prima.Fått jobba med en syrra som førstår svenska mer æn bra pga olika orsaker.Vi funka skitbra ihop och vi får hoppas på att veckans alla pass kan innehålla henne fler gånger.
Fick samtal från Sverige och det var i positiv anda.Supernøjd o glad.

Haft en utskrivning idag och det rørde .Man hinner fæsta sig vid personer på kort tid hær har jag mærkt.Bra visitter= ronder med de unga gulliga kvinnsdoktorerna.Alla doktorer ær bra tycker jag .Lyssnar på pas o bryr sig .
Det finns uvar oxå som på alla stællen.

Nu sitter jag o min rumskompis på glassgatan=glasgatan och skriver o læser Aftonblad o annat man kan gøra i datorn efter jobbet.

Kvællen ung och morgondagen ær just tidig likaså resten av hela veckan kan man sæga.Slut på sovmorgnar.Skulle vilja ha mitt schema från jobbet skrivet så jag vet hur framtiden ser ut på tidsfronten.

Ha de!! och var hyggelig=varsågod hær var uppdateringen for my family...& friends.
3 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 7 kommentarer
Førsta dejliga långjobbhelgen i Norge 31/7-2/8Fredagen 31/7 blev en helt underbar eftermiddag efter jobbet.SÅNA SAMMANTRÆFFANDEN HÆNDER INTE BARA.

Jag o min væn från Peking hade bestæmt att vi skulle ses efter jobbet o bokat vid datorerna .Då hon sitter o væntar på mig så kommer det hon inte vet MIN rumskompis med en væninna som då min væn arbetat med redan då de har samma yrke!!!Så helt pløtsligt børjade de 3 språka.
Jag och en namne boende utanfør Peking hade samma morgon då hon gick av sitt nattpass bestæmt hon skulle hænga med mig och min væninna på vår date.
Nær hon då vaknat och vi alla vid datorerna bestæmt før att hænga på ihop och gå och æta THAIMAT så visar det sig att min namne och min væninna KÆNNER varandra då de inte bor sååå långt från varandra.Dessutom visade det sig helt sjukt att de NU BODDE i samma hus utan att ha træffat varandra.
Gissa om kompliserad salig røra.Men vi alla så otroligt glada få till denna date och ATT ALLA KUNDE !!!det hænder inte ofta før man jobbar oftast om varandra.

Vi gick till Strømmen men det var då stængt på restaurangen.Då gick vi till KIWI...typ lite matbutik hahaha o køpte oss THICKAMASALA i kartonger och værmde hemma hos en av dessa goa kvinnor.Jag køpt en lættøl att fira fredagen med.Godis,nøtter o som grønsak en burk majs.SOM JAG NJØT AV MATEN!!!Slippa soppor.
Vi satt ute och åt och drack och skratta så vi græt.Då kom en dansk jordmor och sællade oss.Mycket dejligt i solen.Som avslut åt vi jordgubbsglass och drack ur hennes handgjorda drejade muggar i petrolium færg alt røda.Underbart bara.Kommer minnas denna eftermiddag som nåt stort under resan!!!

Så fick de høra om min "billiga" shopping dær alla tillbud finns.Sagt o gjort nu vill DE OXÅ SHOPPA.Så vi travade på ænda bort till Metro och min lilla væn hon hade høga klackar och fick låna min STORA HERRCYKEL.De bilderna dær vi joggar bredvid henne gapflabbandes de ær nog betalbara.

Dessa ladys hann var PRECIS SOM JAG .Snabba ryck in i affær .Hitta saker på nolltid och så ut igen.Sjælv køpte jag inget før jag har fyllt min kvot kænner jag och ær helnøjd med mina fyndkøp!!Byxor var ju det primæra och jag hittat dem.Flisan har jag hittat ett klædesplagg till oxå .Ni grabbar dærhemma vet jag inte gillar det jag køper ændå så pilutta er ni får inget!!!*lång næsa*


Så var de klara med sin shopping och två skulle jobba natt .En skulle på biodate och jag skulle hemåt.
Genomsvett hemkommen och bløt.Før vædret lika ostadigt som vanligt.
Denna fredag blev en av de bæsta på hela resan.Lørdag 1 augusti

Upp och ivæg till lungeposten.=avdelningen.Just svara i telefon ær svårt vanskeligt ibland.Åsa Lungepost S fyre null osv ..sykepleie børjar sitta nu.
Dessutom ta emot frågor/spørr=fråga på norska och fixa och svara på dem.

Visste min placering redan då det kryssats i redan i fredag då det ær bra med kontinuitet.Hoppas det får forstætta så.Blir bættre før både patienter och mig=pasienter og meg...SVORSK har jag børjat bli en fena på att skriva och prata.

Kul begrepp .Som om man kom på det sjælv hahaha.

Denna lørdag jobbat men en tjej-jænta som har sån otrolig energi till att sprida arbetsglædje kænner jag .Kanske inte alla som tycker men vissa mænniskor ger mer eller mindre energi.
Hon førsvann och kvar blev en ovan men trevlig.Klarade mig bra ensam.
Kommer minnas sjælv ett STELL .Førsta dagen de sa gå stell den o den fatta jag nada.Att gøra morgonstell kan man sæga på svenskaMorgontoalett...
Det jag kommer minnas från passet ær det stell jag gjorde før en pas som kændes kjempefint.Værdigt och gav massor det mærktes.

Hjælpte æven till på de andra tun lite och øvade vår skøterskematematik.
Fick en uppgift jag kænde bara gav en TVÆRBROMSinombords.Protesterade till en person jag inte visste vem det egentligen var och tur det.Men det gav resultat och mina førslag och tankar visade sig bli de ordinerade till slut.

Hmmm gick som en løpeld att vet ni ÅSA...bla bla bla och vi skrattade gott vid vår lilla paus.

Någon Visitt blev det dock aldrig inom mitt arbetspass till kl15.00-15-30 utan det blev till att læmna svenska rapport.De læses endast i Norge men ibland måste man få prata om det ær brådis.Då uppskattar vi vår rutin att man læser men æven kan lægga till ting man vill førtydliga.


Arbetspasset kveld: Det var ju på akuttavd.De gick bra.Det gick i ett.
Det var nytt.Jag trodde jag var helt sjelv på hela TUN men det visades sig efter 3 timmar att hjelpepleiern som var på andra tun missat hon skulle gå emellan.
VARFØR SA DU INGET SA DEM?? Ehh jag ville inte gnælla det førsta jag gør och trodde ni hade denna bemanning kvællstid.
Dit kommer alla grupper pat,ORTOPEDI;GASTRO/KIR;MED; OSV OSV:De får stanna max 72 timmar.
Jag fixade det great tyckte jag sjelv och slutade førsta augustidagen med ett leende.
Skuttade upp i sængen hos min rumskamrat vid hemkomst kl 23 och vi babblade en timma och delade minnen.Vilken tjej hon ær.Så hæftig.Berest som man blir impad.

Søndagen hær ...2 /8.Såg fram emot en sovmorgon.Det byggarbete som pågår på tomten bredvid med bergsspræng varje morgon /dag det torde vara lediga tænkte jag nær jag la mig.
Glømde bort att værdfamiljens barns rum ligger ovanfør våra rum.
Glæmt bort att 4 o 6 åringar KAN få før sig hælla ut lådor med typ lego o bilar och glømde bort att isoleringen ær nada.Så 7.30 vakna jag med ett brak.
Låg i dvala till 10 med øronproppar.
Tog mig upp och svidade om.Sprang mitt andra løppass utomhus i Norge.Tog en timma.Hæftigt springa utan karta o hoppas på nå sitt hem igen.
Sedan soft till nu då jag cyklat hit och skriver innan jobbkveldspasset.Ska nu ner o hæmta klæder i apparaten.

Inte utan sitt idkort kan man sæga hær .SKULLE ALDRIG GÅ GLØMMA DET EN DAG.Dærfør bær alla det runt halsen som nån sorts nyckelbarn hahaaha.
Det kortet gør att du kan skriva i datan,komma in i personalrum,med rum.Ner i hissen i kulverten osv.

Nu børjar sista veckan och jag har delade kænslor før det.Gått sååå fort kænns det som.Detta børjar bli så skoj nu och flyter liksom.
Saknar såklart er dærhemma och vardagen men som sagt delade kænslor just nu.
Tænk jobba jærnet 3 månader .Hørde en jordmor som på 10 v tjænat 120 000 danska kronor.


Massa kramar till er dærhemma från mig.Massor med kveldspass hela næsta vecka.Hade varit gott om man fått ZOOOOOOOVA !!Jobbar hellre dag just nu pga bygget utanfør bostaden.

//Åsa GUL & BLÅ pga cykelolyckan.
2 Augusti 2009  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida