Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2023)
>>


Arvslös men inte hopplös....

Den rubriken räcker egentligen för att jag ska fatta vad jag syftar på.Ni vet väl att om någon avlägsen släkting testamenterar en stor summa till sina syskonbarn och inte tar med allihop då får resten kopia på testamentet att godkänna för en underskrift eller 3.


Så det är det jag i morgon ska godkänna att ett gäng 40 talister norröver ska få ut allt mellan 75000 och uppåt....

Jätteskoj och ni kan ju tro att jag kunde sova gott efter den lilla näpna Plötsligt händer det..................... inte känslan...

OM jag hade önskat mamma tillbaks i livet bara få berätta men insåg TACK GODE GUD hon slapp få känna samma känsla som jag o säkert brorsan kände igår .Hon som gnetade o sparade sin korvören och kunde skänkt bort sig själv.Orättvist är det här i livet.

Men men som sagt det var inte vår tuuuur:)
Det jag brukar säga om att släkten alltid är värst fick ju då vatten på sin kvarn.


Eftersom fåren inte ville räknas så var jag mer än trött imorse.Inte hjälpte det att klockskrället inte ringde förräns Peters lilla ur gick igång 6.25...så svisch till jobbet yrvaken....för instämpling 6.55...hmmm jo jag flög....

Sol ute till alla väderberoendes glädje hoppas jag.Kunde lika gärna åskat för min del....
Jag själv somnade i solstolen för en liten powernap sen var hjärnan tebaks.
Alla i familjen på strålande humör(roligt för dem)...Flisan o hennes kompis leker för fullt.Sonen ut och joggat med Drutten o blivit förhörd på engelska av Peter.

En korvstroganoff svängts ihop och nu stundar Pilatespasset .

Näe vad säga om denna tisdag...inget Desperate Housswife som kunde ha lättat upp det hela bara sketen PMS förstärkt med massa mänskligt skit!!Tur man är kamoflerad och inte synlig för sån skit..Bara skifta färg efter humör:)

Photobucket

Tror jag kör den gröna fejan idag..som en avundsjuk Shrek:)

Undrar vad skadeglädjen har för färg???

So long...
31 Augusti 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
De enda påsar jag vill bära är shoppingpåsar!

Inga påsar under dessa bedårande ögon!(se gårdagens långblogg)

Photobucket


"Felicia på skolgården inför alla sina tjejvänner...."Mamma är du trött??..du har påsar under ögonen".....som det mest självklara i världen.I Love 9 åringar!...Om jag var trött??...Jo nyvaken o bara slängt på mig kläder för en hundrunda.Nu kaffe o gurka på ögonlocken"


Jag lovar jag ska dricka kaffet o ha gurkan på ögonlocken:)sen styra mot jobbet pigg o fräsch....
30 Augusti 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
En kärlekens och tårarnas helg....

Hmmm ...jo så får den nog heta även om helgen inneburit en massa annat också.Rens av byrån i hallen.Ja den byrån som gett vika och gjort att det sett ut som komma hem till Fam Hejkomochhjälp sista veckan.

Vi styrde mot IKEA i söndags och tänkte komma hem med en likadan byrå.Tji fick vi.IKEA fick aggera returpunkt och vi gick därinne slött slappt och likgiltigt.Ingen av oss gillar gå på IKEA...det suger som ungdomarna säger.

Det bäst är den billiga korven man kan få köpa som belöning för att man tagit sig igenom labyrinten.Ut kom vi med en dammbortagarrulle,en påse nypor till just frysmatspåsar och en liten grå gosemus som det bara stoooooooood Felicia på.

Byrå...? Nope....Vi fick syn på värsta bästa lösningen med skjutdörrar o sa att vi åker hem och mäter...Hmmm ett stort grått proppskåp rätt behövd i ett hem står i vägen för den lösningen.En klok man sa att vi kan såga ut för just det i hela komplexet.
Så nuuuuuuuuuuuuuu ser det som HEJKOMOCHHJÄLPOCHINGENHJÄLP KOM i vårt hem med små söta Willys påsar överallt.....Schnyggt jo jag vet....Jeezzes förstår att byrån gick sönder med all den tyngden...bara massor med bra och ha saker.


Vadan kärlekens helg då?Jo Flisan och jag ville så gärna se hennes kompis Wilma vara brudnäbb .Jag ville hemskt gärna se brudparet också förstås likt Flisan .Vi fluktade i kyrkan och på kyrkbacken och sen for vi till graven vår .
Kontrast?..nope.Kärleken till dem gör bara gott få idka där på plats.Hade däremot inte gjort något fått fara till mamma och visa upp oss i all vår prakt.Men som Felicia sa ..ta ett foto här på mig vid gravstenen.Du vet de KAN se oss mamma.Då kom tårarna för andra gången denna dag....eller var det tredje?Tårar av så olika anledningar.
Den gröna ögonskuggan från Clinique var mammas.Grät medans jag målade mig fin .....Det är de små tingen som gör mig sorgsen.
Bara alla dessa mor/dotterting som det känns som ALLA gör just nu de smärtar enormt.Vaknade lördagmorgonen med just känslan ....jag känner inte livet i mig.Jag känner mig bara totalt klipp slut och tom.Som om jobbveckan sög musten ur mig trots att jag försöker jobba slowly.


Vid hemkomst tog maken några fina bilder på oss finklädda brudar i våra nyköpta klänningar.Då kommer sonen och EN BILD fick Peter ta för sonen och VOILA !!!Superfina alla tre tycker jag.Min man kanske är den som borde byta yrke till fotograf.

Älskar dem mer än livet självt och just denna bild ska jag be en mycket go vän göra i fotoformat .Ska maila den i fina pixlar så den kan pryda fint i en ram.

Det märkliga idag var att vi blev bjudna bort på bröllopstårta!!Just det tårtan från igår....Som en cirkel som slöts denna kärlekens helg.Gott var det .Gott för hjärtat se brudparet stråla och se föräldrar som skilt sig kunna umgås tillsammans.Kom så på att det var meningen vi skulle skynda oss så att gifta oss Peter o jag.För just den dagen umgicks mina föräldrar .Det strålade om dem båda.Båda var så lyckliga över se min/vår lycka...Idag har jag ingen av dem kvar.10 år 2011 och tänk vad livet har förändrats kapitalt.


*******

Filmtajm denna helg var tredje Twilight filmen.Gillar dem på något konstigt vis.
Sedan såg vi Bröllopsfotografen som hade sin poänger.

Drutten hälsar han har fått jogga med Husse i lördags och med långhusse i dag.Väckte matte genom kräkas lite gräs imorse..Just nu snusas det i soffan som en hel ...hund:)
Herr Mupp kom hem efter lördagens träning med en misstänkt spricka i revbenet.Bara utfodra han med smärtpiller .
Lillan har lekt och lekt och lekt och lekt.Hon älskar bara vara på helgerna o helst inte alls umgås med kompisar .Göttmos som är sonens ny uttryck för något jättebra.Eller Njutning som han också säger om allt.
Själv så är det status que med min höger vrist.Kämpat i snart 5 veckor med smärtan.Linda foten har hjälpt lite i helgen.Inte gjort det förut då jag ju inte skadat den eller har den svullen men märker att den värsta smärtan lindras.Fattar inte vad det är i framsida fot.Men men blir ju naturligt slow av bara farten som är mitt nya mantra...SLOWLY!!

Nu nanna kudden.Ny arbetsvecka stundar ...tar sats mot en sovmorgon inför kvällsjobb.

Mer bilder annan dag ....Kikar upp..knepig är jag.Skriver aldrig en stavelse av rättmätt dagbok när jag har semester..tänker på Thailand och nu osv ..men den vanliga vardagen som inte är alltför ljus den kan jag orda spaltmeter om......
30 Augusti 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
En tårarnas dag

Tänk att jag vet att exakt om tre timmar kommer jag att gråta....

Tänk.....


men även kärlek kan få människor till tårar!...av glädje!
28 Augusti 2010  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Aspöja när det är som allra bäst....

To-lör och vi hade enorm tur med vädert

Photobucket12-14 augusti...Kunde inte fått det mysigare avslut på semestern .Östgötska skärgården då den är som bäst.I denna bild avklaras ett Simborgarmärke(totalt 300m) i böljan blå.Felicia o Amanda så stolta efteråt.Barnen att se leka med håvar o det enkla var som att återuppleva Saltkråkafilmerna där Drutten agerar Båtsman!!!!Njutning.Flisan lär sig så mycket .Bara det där med fiske i nät o rensa osv.Blir ingen fjopa som jag brukar kalla det.

Mia och Mange anslöt och kvällen avslutades med nattdopp där tom jag badade!Innan dess åt vi rökt lax och kallsås med vitt vin.Kunde inte smakat bättre med den usikten och det lugnet som råder därute.
Flisan sov i tält den natten med de andra barnen.Photobucket


13 augusti...Nät skulle tas upp och 3 mammor o modig kille lyckades få upp fångsten och få den ätbar.Tror det var här jag insåg att jag behövde en NY FRISYR!
Grabbarna o tjejerna var med i båten bredvid o höll ställningarna.Drutten så söt som kikar fram i båten.
Mina händer var helt som sandpapper efter alla flundror jag tagit loss från nät och sen ränsat.Sikrommen den sparades och de största flundrorna ska rökas .Vi fick med oss ett lass hem som tillagades på lördagskvällen med panering och god sås till.Älskar verkligen åka båt och har alltid älskat fiska...som den fisk jag är.Photobucket


Fre den 13 .e då kommer även stadsarbetande maken och ansluter till vårt gäng.Bilder talar för sig själv.Storfiskaren Mange med sin aborrefångst.
Ålryssjan med sin fångst.Jag så rädd för dem så att jag inte vågade bada nattbad mer pga att den låg så nära bryggan.
Flisan på bryggan när hon är som allra finast o god grillmat som avslut nattbad för alles :)
Dagen efter hittar jag inte Drutten..han återfinns liggande som prinsen på ärten:)Vi åkte båten hemåt och kändes som om vi varit borta en vecka och tankat energi.

Nu två veckor senare har man distans.Jobbetider och struktur med vardag pågår.Familjesammansättning som ska funka och kort sagt den regnbågslika vardagen.Vem kom på säga att den är grå?
Scheman sätts och vi så glada ha schemat klart ända till januari...Underbart är kort!!
Det bästa är ändå planera in ljusglimtar framåt i tiden.Love it.

Dagen idag internrevison och slowly gemak som jag nu påbörjat idka.Smekmånad för nya kollegan o mig .Åkte storhandlade efter jobb.Något aptrött efter dålig sömn 2 nätter.Men attans vi rånade Willys på alla mat.Länge sen jag handlade för 2300:-Men nu har vi så vi reder oss länge.Barnen älskar just hjälpa till packa upp efter sån handling .Som julafton sa sonen.Han härlig som kan bli glad för att få Kalles randiga hemköpt...Familjemiddag där alla fick berätta om sin dag och många goa skratt över Gulaschsoppa med bröd och god ost.
Ikväll ska kudden få plattas early .Go bok o sömn det blir nattfösaren.


So long ..rask march mot min favvodag!!


(....pekar...for you Sancha)
26 Augusti 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Mamma-pappa-tonårskväll

Ledig tisdag med sovmorgon.Lätt väckning kl 7.55 av dottern som glömt sin gympapåse.Återsovning till det min kropp har som vaknatidnärdenfår
sovahurlängedenvill=11.00


En skön runda med liten borderterrier Drutten i solsken.Hemmaplock och gott kaffe .
Pyssel och leta efter något som ska förgylla vår höst längre fram...YES!!


Pilatespremiär var det och jag höll på att försova mig då jag låg och läste Kallentoft och vips somnade .Trött som alltid.


Kvällen avrundades på Hugos i stan.Jag och sonens pappa samt sonen tog oss en kväll där planer smeds för framtiden.Där vi pratade oss samman.Kort sagt varför har vi aldrig gjort det förut på detta viset?!Vi har alltid pratat men då korta stunder och i dörrgluggen eller i telefonen.Men som sagt ibland får man en snilleblixt.


Fick veta en hemlighet dessutom .Häftigt.


Imorgon är en ny dag och en jobbekväll.Gött få sova ännu en sån där 11 svit igen.Det gör susen för en trött Jena.
24 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Årets klipp gav en ny feeling

Tänk att halvera stråna på skallen kan göra att du känner dig som en annan kvinna när du får din spegelbild.
Jobbehelg med nya frillan och var gång jag sett mig har jag ryckt till och tänkt...fan var det där jag?

Nöjd är jag och inget att ångra för mitt hår växer som fårens ull:)
Beslutet ingen impuls utan tröttnat på striporna.Tröttnat på ha håret uppsatt jämt på jobb och på jobb är man ju 100%.

Färgen var jag även den görtrött på.En gång färgat mörkbrunt och du får vänta tills växt ut innan det blir ljust igen trodde jag ...Men attans lite avfärgning sen bidde jag rödbrun igen istället för svartare o svartare.
Så denna hårfagra blogghistoria har pågått medans lördagskvällsjobb avverkats och sedan en sväng på Augustifestivalen för att lyssna på brorsan o hans band Safemanband.Jättemysigt för jag fick med mig sonen.

Söndagsjobb med avslut 15.30 hem för att sova lite och så en myskväll med dotera o maken.Vi har avverkat Twilight filmerna och nu återstår den att som går på bio.Bra filmer tycker jag .Jag som brukar hata allt som är overkligt annars.

Nu sängen och så en måndagstur innan lite vila igen.Alltid lika roligt se vilka som ens noterar att du kapat halva skallen..Har hittills mött 3 st som pratat lång stund utan säga eller notera det...Om de hade glasögon? Inte på sig iallafall..
Om maken såg det? Ehh ja han kom till salongen och DÅ är det ju lite svårt missa att jag ÄR hos frissan haha.....Säger som jag känner för hela blogginlägget ...Vem bryr sig om någon annans hår/frisyr .....Man har oftast nog med sin egen...

Bästa komplimangen gav dock faktiskt sonen min!
"Jag tänker inte gå bredvid dig på stan nu...för alla kommer tro vi är ihop"...

So long....Åsa Page...
22 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Makeoverday.....

*L*L*L*L*L*L*L*L*L*L*L*L*L
20 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
En dag som inte tog knäcken på mig ....

Men dagen då det knäckte och knakade i hela min kropp från topp till tån...
Kryptiskt jag vet....Men jag har sedan slutet maj dragit med en låsning i revbenen på vä sida mitt i ryggen och den har busat rejält med mig .Värken i mina fötter började lagomt till semestern och jag har fått allt svårare gå med tiden.Verkligen lidit mig igenom dagar då jag behövt gå ...Ehh = varje dag.Snålheten bedrar visheten kan man säga om min väntan på att detta skulle gå över av sig självt .Min stackars man har masserat sig trött varje dag.


Med facit i hand skulle jag gått till min sjukgymnast dag 1...men hoppas nu att alla knak och brak kan ställa skiten till rätta .Känns redan betydligt bättre överallt ,även om inte Rom byggdes tillbaka pronto.Ni som har skepsis mot att tro att du kan ha fel i ryggen då fötter ex värker...ni får tro mig.Nerverna som grenar ut från ryggen löper ner i hela rumpan och benen/fötterna.Exakt där min låsning satt går nerver just ner i ovansida fot och ut i en tå..OM jag blir bra inom ett par dagar och kan gå utan smärta...DÅ ÄR JAG ÖVERTYGAD om att David Felhendler i Norrköping simply is the best.

Råden för rehabilitering var bara så Guld värda.Samtalet jag fick även det som terapi just en sån här dag.Dessutom har sjukgymnasten förlorat sin ena förälder ung så orden om sorgen var inte svåra få förståelse för.

Jobbdagen varit i mina ögon bra.Så glad för min kollega och även min nya som börjat.Men idag var det just en sån dag då vi fick tänka en tanke klar innan nästa smattrade.Dock ska ALLTID något hända när man minst anar det.Teamwork på hög nivå och vi ror dagarna så bra iland.Luv luv.


Styrde kosan hemåt klocka 16.00 som nya schemat numera innebär som sluttider för det mesta.Landade som alltid i sängen för lite powernap och sen hämtades jag och Fliso till Rixfm festivalkonserten.JÄTTEMYSIGT,VARMT UTE *kors*...Regn som INTE FÖLL!!*kors*.Bra artister och förstås ingen konsert utan vår DRICKEBACK stå på .Guld värd för en liten flicka och trött mor.


Nu sussa gott och läsa ut roman nr 6 i semestersvitsläsningen.Denna handlar om en kille som blir handikappad och förlamad från midjan och neråt och hur han kämpa sig till ett OS-GULD i simning.....DET FINNS INGEN GRÄNS heter den och Eva Wiklund skrivit den.Anders Ohlsson är min hjälte....

Mamma...i hjärtat och i tårar speciellt igår och idag var du med som vinden och i varje andetag och varje skratt som alltid...nära nära.

So long...
19 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Saknar mamma

9 månader i tacksamhet över livet och i djupaste sorg löpande parallellt inombords.


19 augusti....vad tiden går.Vissa månader blir siffran 19 högst påtaglig .Andra kommer jag på efteråt att jag hade en jättebra dag just den 19.e

Sedan jag började jobba blev det påtagligt igen att mamma fattas oss.Drutten ska väckas och med varje morgon och det påminner enormt.Han skallat en del efter mig då jag går ifrån övre plan vilket jag är så rädd stör och då tänker jag att HAN SKULLE INTE ENS VARIT HÄR NU.HAN SKULLE VARIT HOS DEN SOM ÄLSKAT HONOM MER ÄN NÅGON ANNAN.Med mamma i hennes hem.Med mamma och förgylla hennes dagar osv osv.Smärtan är enorm.

Trodde hjärtat skulle sprängs idag då jag sneddade med bilen nere i korset där hon bodde.Ville bara svänga höger med bilen och in på hennes parkering.Springa in och ge henne en kram.Hämta glad Drutten.Tårarna vällde upp som en fontän precis som bara skriva dessa rader .Fan vill jag skriva och gör det.Fan vad orättvist allt är.Jag vill också ha en mamma med allt vad det innebär.70 år skulle vi firat 31 Juli...

Blev påmind idag på andra sätt också i och med boende.Fick höra så fina ord i förtroende av någon jag tycker är oerhört fin/jämlik som person trots ålder.Det värmer mig gå in där .Vet exakt vari liknelsen och igenkänningen finns och den gör så gott .Samtidigt gör det så ont så ont.Kan inte hjälpas.
Jag älskar mina äldre och älskar jobbet i helhet men just åldersmässigt är det mycket mamma i anhöriga och mormor i de gamla vad gäller sorgebearbetning.

Känslan av ensamhet har aldrig varit större.Jag känner att jag inte har någon prata innerligt med längre.Den/de jag kunde dryfta allt med finns inte mer .Det gör ont .Just idag gör det skitont.Imorgon kanske det har sköljt över för denna omgång.För just i vågor går sorgearbetet.Tårar är viktiga och något man ska vara glad för rinner och fungerar som reningsverk.
Vila i frid mina älskade .Unnar er det....är bara så enormt ego att jag hade velat ha er lite lite till vid min sida.

Tack för dem...So long.
18 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Back on track....

Matte har lyckats med en jobbekväll utan mig .I morse kl 06 studsade jag ur korgen redo som en elitsoldat.Märkligt.Jag har inte gjort tillstylmmelsen till vilja vakna före 11 i tre veckor .
Konstigt säger hon.Fattar hon inte att jag fattar ALLT redan innan hon tänkt en tanke.

Jag har verkligen slitit hårt idag för brödfödan.Började sno min brors nya tuggben .Hade dragkamp på direkten med hans matte om benet.Hon vann:(
Märks att småsyskon alltid får som de vill.Godare mat och bättre tuggeben.Själv äter jag just nu hundmat med LAXSMAK...ehhh nyttigt värre liksom.Matte tror visst jag är en katt.

Matte har annars mest rondat idag(på en tisdag?!) och sprungit hit och dit.Foten hon har ajaj i blev inte direkt bättre av det...Konstigt att en tass kan göra så ont.

Nu lyssnas det på Allsången.
Den stulna moppen försöker startas.Flisan leker innan tidig sängång.Sommarlovet för henne över.Frita startat igen som hon skuttade till imorse.Husse o hon dansade till spotify innan de gick iväg...Muppigt?Sicken Förshrecklig syyyyn liksom.Tur morgontrötta matte och jag hade dragit innan.

So long....mot en solig fredag marcherar vi ...det vet ni väl...matte har beställt STOR SOL till fredag.//Eder Drutten
17 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Gonattmusik efter jobbekvällen.....Tänka sig faster med i en musikvideo.Min brorson har världens mysigaste röst.Idol nästa...
16 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
I got a feeling..that tonight gonna be a good night....

Photobucket


Precis såna stunder vill man stämpla in i stämpelklockan i eftermiddag om jag lyckas komma på koden eller hitta kortet.Häftigt att hjärnan glömmer alla lösenord som har med jobb göra på 3 v.Lika dant efter Thairesan i mars.Men men finns ju supporter ringa .

Bilderna ovan är tagna mellan aktiviteter såsom Legoland och Lalandia som tidigare visats i bilder.
Det är just de små mysstunderna i livet som lyfter.De där man kan slappna av.Billunds köpcentra Lalandia med sin blå himmel fejkad inomhus var riktigt mysig.
Maten i Italienska buffen önskar jag fanns gå och äta här hemma.Skulle lugnt bli succe.

Att sitta ute och mysa efter grillning på campingen tillhör även det myspys med hög faktor.


Nu pimpla sista koppen kaffe och klippa naglarna korta som en anständig Nurse...sen ta lilla blå till jobbekvällen.Tänk om alla jagade lika mycket efter en go grå vardag som vi jagar efter sol på ynka semesterveckor varje år.En sak har jag lärt mig .Inget blir som man tänkt sig ändå.

Fånga inte dagen släpp den fri!!!

So long.
16 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Shrek för morgondagen?

Näe nån Shrek känner jag inte för morgondagens jobb.Det visar sig ju att den startar med en ljuvlig sovmorgon.

Fam Mupp har numera Shrek som mellannamn.Måste ju bara bli så när Herr Mupp faktiskt liknar en Mr Wicken-Shrek och råkar tom ha en dotter döpt till Felicia!!

Filmtajm på bio har vi haft och den var mycket rolig .Se den om ni vill ha många goa skratt en regnig eftermiddag.Tänk popcorn o cola smakar alltid bättre när det står SF på kartongen.


Dagens semestervykort nr 6 det får bli den blöta dagen från La Landia i Danmark.Ljuvligt ställe vandra omkring i ...förlåt simma omkring i...o njuta i.
Vi åkte en ring där både jag och Felicia.Vi kände att vår sista ring var kommen om man säger så!!


Photobucket

Det ger idag i Aftonbladet råd om hur man kommer tillbaka till jobbet efter semestern utan att vara depp!!

Detta är ett av råden som jag verkligen brukar anamma!!

"Var glad åt dina fina sommarminnen istället för att vara bitter att semestern är slut. "

Har en oas av minnen ösa ur till den mörka hösten och långa vintern....och än är INTE sommaren slut.

So long.
15 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Sverige är fantastiskt

Photobucket

Idag visar bilden just hemresan för Danmark.Den underbara soluppgången på E4 mot Norrköping glömmer jag aldrig.Nattkörningens tårtbit !!

Vi kom hem idag men inte därifrån.Idag stämde inte det uttrycket så väl in känner jag.Hade lugnt kunnat stanna kvar i mitt rätta element .En livstid.Såå ljuvligt har det varit .Sånt lugn och en sån lisa för själen.Mer om det en annan dag.

Men inget depp här inte.Beställde med mig solen och den blå himlen.Solstol ,läsa ut Good Enoughboken av E Gummesson.Lyssna musik och bara ha det bra det är vad timmarna handlat om so far.Den boken lärde mig enormt mycket för framtida handlingar och tänk.Så härligt med böcker som ger sådana ting.

Hur som haver .Resan inåt på en semester betyder alltid mer för mig än resorna utåt sett.De som "räknas" upp inför andra är bara smäck .Yta .För att dölja det oftast rätt skadade inre.Går aldrig resa ifrån sig själv.
Näe bäst sluta skriva så du som läsare inte får en törn i din självkänsla:)Precis sådant handlade boken om självförtroende kontra självkänsla.Perfektionismens jagande i allt både inom jobb,hem och i livet.Good enough ska jag jobba på att vara resten av mitt liv!!Vet att jag kommit långt i min utveckling sen tidigare pga de kriser som passerat.Men färdig det vill jag aldrig bli.Bara mer nyfiken.

Summan av kardemumman denna sommarsemester är att den var mer än Good Enough på alla plan....och vet ni vi har haft oerhörd tur med vädret!!!

So long.
14 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Sommarens sista resa...Semestervykort nr 4: Färden mot Danmark

......packar denna morgon.Planerar åka mot solen!!Dagens vykort däremot vittnar om resan ner mot Danmark.


Photobucket

Allt kan inte alltid gå som planerat you know.Himlen hade öppnat sig då vi skulle fly vår bygd.Vi hann några mil utanför Norrköping när vindrutetorkaren plötsligt fick fnatt...K for ut och fick den på plats för att några km senare bete sig galet igen.Vid macken kan man göra mycket med en kaffemugg kunde denna bemackade man konstatera*L*

Den lilla röde pölsen den följde oss hela vägen i ur o skur kan man säga.Även denna resaan for vi MOT SOLEN.....tänk så lätt jaga den denna sommaren.

Till plussidan var nog ändå då jag hade kört min sträcka.Inte van vid att köra varken automat eller att behöva släcka ljuset på bilen.Sagt o gjort.Bilen död efter vår fikastund.Då röck herr o fru ålderdomshem in och hjälpte oss med plus o minuspol på batteriet.
Så rosaskimrande sött som vi ser ut sova är garanterat en fakebild folks.Me ...we hate sleep in a tent.
Kort sagt bilderna får tala själva som vanligt.

So long ....måste fortsätta fylla säcken full.Lämnar Jobbmuppen hemma vakta huset denna gången.Sonen lämnas hos sin far och så drar jag,liten Flisan och Drutt vidare.Vi ska andas frisk luft!!
12 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Semestervykort nr 3: Legoland

Photobucket


Detta vykort aggerar just nu skärmsläckare.Bilderna gör mig lycklig .
Två av olika vänpar slöt upp till denna dag och således fick Flisan umgås med två av sina goa tjejvänner .Deras mammor roade mig minst lika mycket:)För att inte tala om Herr Mupp åkande barnkarusell med dess minspel.

Finns ett tillverkat vykort med bilder från resan dit....även ett med resan hem ska bli till:)Tänk att stunderna mellan målen kan vara minst lika roande.

Toppar semesterspurten just nu med saker jag önskar göra och ej orkar/hinner i vanliga fall.
Har således även läst ut en ny bok : Karin Alvtegen : Skuld.Lästes inom ett dygn= gott betyg.
Ser veckan som en skön landningsbana i maxad njutning...kikar jag ut...Javisst skiner solen!!

So long.


11 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Semestervykort nr 2 Gröna Lund

Photobucket

En fantastisk semesterlördag i slutet av Juli.
Centerrullar från Cloetta toppade Flisans dag.Hon har hittintills haft sån tur just där i sitt lilla liv.
Sonens vinster vanns mest för att glädja andra.
Kvällens tv inspelning av sommarkrysset var superskoj få stå och se.Inte mindre ledsamt att Martin Stenmarck bevistade den.
Två av mina goa vänpar var dessutom på plats och gjorde dagen extra rolig.

Minnesvärt.

Om jag hade åkband? Absolut och åkte det jag vågade och inte vågade.
Vad vi hade i glasen? Hallonsaft förstås!!!!!

10 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Semestervykort nr 1:Årets första kräftor i början av augusti...

Photobucket

Smakar alltid bäst....
Grabbarna lät vi sörpla medans det blev girlpower i bilderna.
"Spillan" även kallad som barn var jag...klädd i vitt när jag kom....klädd i rutigt när jag gick....
9 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Underbaragöravadmanvillsöndag

‎"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att njuta av det!"Perfekt söndag för att få det fint inne och låta kropp och själ må bra.
Många foton intankade i datorn.Många fina vykort gjorda...Den som väntar på något gott.....
8 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Den rumpskakningen suger jag länge på!!

Fredagskvällen kvalar lätt in på Top Notch afton !!Att gå ut i par närmare 2 st och där alla 4 pers är på TOP kan inte bli annat än en danskväll.Skakade rumporna till morgontimmarna.Bra när kidsen fått körkort och kan aggera chaufförer!!Min äldsta vän o jag vet hur vi kan roa oss drottninglikt .Gubbarna var inte sena hänga på sina snygga fruar:)

Älskar hittintills semestern 2010 som ju varit i faktiskt snart 6 veckor för mig med Thailand räknat i mars...Har ändå 1 v kvar spendera i höst.Sug på den ni hur man får ut 7 veckor semester?!
Första Feliciafria dygnet på länge för oss alla.Skönt för henne:)

Igårkväll sögs det på candy från Irish Coffeen.(se bilden)
Ikväll suger vi på de små röda.....Slurp.De första smakar alltid bäst.

Peter har uppladdning inför jobbet måndag...själv pågår still nerladdning inför sista veckan av sommarsemestern.Me like.
Vädret??...stämmer hittintills perfa ihop med vädersajten yr.no.Stämmer alldeles pefekt ihop med vår familjs eskapader!!Let it Rain those "ba(c)kisdays"and the Sun shine in & outside everyday!!
7 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Tillbake fra Denmark....................Dejligt land bevista....och vet ni väderfolks.Vi hade väldigt tur med vädret!!!!!

*Gröna Lund(lör)check.....sol
*Legoland (tis) -check....sol
*Lalandia Aquadome-check(ons inomhus=regn ute)
*Säng-solstol-packa upp när man har lust- idag torsdag i det ljuva hemmet -check-sol

Fam Mupp behöver inga mer åkattraktioner detta året.Av tre veckor tre fantastiska attraktionsdagar och så mellan detta krävs det återhämtning och vila för envar.

Nu åter till min bok som handlar om vad som händer med kroppen efter döden.Väldigt passande:)
På nedresan Danmark lästes boken Från utbränd till nytänd.Härliga teman på mina hittills tre romaner lästa inom 2 v.
*Mobbing Kjell med 70-80 talsigenkänning nr 1.Reflektion i ens egna barndom.
*Nr 2 Från utbränd till nytänd en nutidspåminnelse och så döden boken som tagit lång tid ta sig igenom där man kan skönja vissa "likheter" om ni förstår mig rätt.

Helgen planerad synnerligen finurligt.Dags för "vuxenattraktionernas" inträde.

So long.

Ps idag är det en alldeles speciell dag....Min storebrors födelsedag love till him!!!
5 Augusti 2010  | Länk | Dagbok
Man pratar om livstrappan...

Då har man inte sett det från den lustiga sidan:)

Semestern 2010 hittills helt fantastiskt lustig.Vädret synkar fin fint med allas behov och där Drutten & Jena är ,är det alltid sett från Solsidan!!Om jag mötte någon färglad gris igår??...Hmmm lets think.
Tror killen bakom fick en chock få två så goa glada skinkor rakt i ansiktet ...
Man kan säga att han mötte Miss Piggy från Fam Mupp från hennes bästa sida.

Here we go again.
1 Augusti 2010  | Länk | Dagbok


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida