Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2022)
>>


Positiva dagen...

Skrattade gott då jag såg just den 30 sep var utsedd till det...

Inte konstigt dagen varit så bra från början till slut:)
En sån där bradag man önskar sig på jobb.
Röntgade foten istället för att äta.Nog för jag har stora fötter men ska det ta 7-10 dagar läsa av plåtarna..snacka om arbeta slowly på sjukan ...Nåja har ju bara haft ont i snart 4 månader varje sekund i höger foten ...så vad skyndar jag på.....


Maken med samma konstiga huvudvärk som jag hoppade glatt in i bilen och den höstlika soliga eftermiddagen gjorde ingen ledsen.Vi styrde för att äta tillsammans.Supergod sallad man själv valde 5 ingredienser till spisades och vi hann skratta riktigt gott flera gånger .Trevlig handling inför helgen gjordes och så gav vi oss glada hemåt.En kul hemmanyckel tillverkades till Flisan och hon blev jätteglad.

Själv hittade jag mig världens snyggaste skjortblus.Tänk vad lite shopping kan pigga upp.


Nu sitter jag här mätt och belåten med foten i bandage..och vet med mig att inte förrän måndag kl 06 ska jag tänka jobb igen....

Ride on Ride on...Helgen är redan här!!! & de jag gillat från skratch i Idol gör skitbra i från sig...Olle go go go......Men mitt finska Mumintroll hon väger tyngst hitintills.Om jag hade haft anlag vara blondin hade jag snott hennes frisyr pronto.Så snyggt vara så blekt o tuff i håret.

Ps "Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma".
30 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Här har du ditt kylskåp....

Stapplar ner efter en timmes powernap.Vaknar med käkarna låsta.Tänk vad mycket som skulle kunna pratas i sömnen istället stannar det i kramp.

Ronddag som var smått mastig.Dagen började inge bra heller för den delen.Men vad gör det om hundra år???Tänk om brandröken som luktade starkt inne på jobbet hade inneburit möte av 10 snygga brandmän...men nope de höll på som bäst släcka storbrand nere i stan....

Efter en BAPELSIN och en rondmacka i magen så började det kurra i magen.
Öppnar kylskåp o börjar kika frys..hmmm köttfärs x4,två kycklingfile kvar i en påse,två alaska pollock...3 hamburgare ..Näe stänger igen.

Öppnar kylen o tar fram potatis,morötter o palsternackor o klyftar dem.Olja på o vips in i ugnen...

Tar fram de två frysta kycklingfileerna och två paket bacon.En purjolök och så är det i bitar i en stekpanna.Steker det ,skivar vitlök.Kryddar med universalkryddan Vegeta(Alla hems måste det visste du väl?).Sen på med Grön Thaicurry och vispgrädde som får koka in.


Flisan hinner komma och säga sitt obligatoriska JAG ÄR HAR ONT I MAGEN= MAMMA JAG BEHÖVER MAT NUUUU!!!

Drutten hunnit börja tigga men då han sitter i vägen o flyttas av benet fattar han vinken o lufsar o lägger sig i vardagsrummet...

Flisan får sin mat vid barnprogrammet...Jo så blir det vardagar.Skönt för henne.

Så hör jag ....MAMMA VAD GOOOTT DET VAR!!!Ehhh tänker jag snacka om hopkok...o sen säger hon så fort Peter kommer hem.Mamma har lagat jättegod mat idag ...bättre än din...Hmmm stackarn han som är så duktig o lagar mat oftare än mig....

Otack är världens lön!!!!
29 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Som en boll kommer jag....Pilateskväll med gul boll som jag har knipit om så jag kommer gå som Zeb Machahan imorgon....


Nu Idol och njuta av Elin .Den finska Blom-man!!Gillat henne från dag 1 o hoppas hon kommer lååååångt.

Dagen idag har annars inneburit smärta...i utbildning.Mycket intressant höra om alla faktorer som inverkar i just smärta vid ex Fibromyalgi..
Stressfaktorerna som bara pepprar oss under detta århundrade och hur de sätter sig som ett gift i både hjärna och sedan i smärtminnet.

Tänk mamma om jag hade direkttelefon till himlen då hade vi pratat massor idag om just föreläsningen.

Inte en dag utan påminnelse..inte en dag utan sorg i någon skepnad.
Hade det tufft på eftermiddagen men jag gjorde mitt jobb och empatin riktigt sprutade ur hela min själ.

So long....

Ps kul med så många besökare...kan ibland undra vilka ni är i hundratal som är här varje dag och läser.....Några ser och vet jag om.Till er alla Var rädd om varandra!!
28 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Bilprovningen 2010

.....den blev en favorit i repris....

Tavlan blinkar FOM..2...

Hej ! säger en lång väldans ung kille med drag av sonen faktiskt.
Är du nöjd med din bil??(Vad svarar man på det när man varit gift med Herr blå sen 2000?..o han föddes 1996..Näe jag är skittrött på han..? JORÅ JAG ÄR SÅ NÖJD SÅ....


Vill du ha något varmt att dricka??

Ehh hinner jag tänka är detta ett cafe? Har jag kört fel...
Jo tack med stort leende har du en kopp kaffe så ja tack..
Utan för dörren här kan du ta vad du vill .Finns många sorter..
Väl tillbaks med hjärtat fortfarande i halsgropen får jag frågan...
Har du bytt glödlampa nyligen...

Tänker stilla hmmm vad svara..Ehh jooo (FAN FAN FAN DIG PETER SOM BYTTE DEN IGÅR)...Jo JAG bytte den häromdagen och jag är inte SÅ HÄNDIG...(VAD JAG LJUGER ;DET ÄR JU JAG SOM ÄR MRS HÄNDING HERSELF)....

Okej säger han leende.Ja du det är inte så lätt sätta dem rätt.Du har satt den upp och ner....Tur jag fick tag i den då jag har så stora händer och den lätt slinker iväg.
Hmmm stora händer...Ja ja ...Så tar jag en stor klunk kaffe o tänker vad komma härnext...

Vad jobbar du med ???
Hmmm (VILKA FRÅGOR)...Jo jag är sjuksköterska...
Det skulle jag också blivit om jag inte valt det här med bilar...Hmmm
Ja jag är rätt bra på att ställa bil diagnos säger jag och berättar om förra veckans bilproblem där jag prickade alla rätt med servoolja samt bälgen som läckte...

Så fortsätter han och frågar vad jag skulle vilja ha för bil och jag frågar vad HAN SJÄLV HAR FÖR BIL....
INGEN ALLS !!!Fick hålla mig rejält för skratt men han är ju så ung tänkte jag och han sa när man bor i stan behöver man ingen bil.EN SANN MILJÖVÄN alltså.

När jag druckit ur och han hållt på och bankat o gluttat under Herr Blå så tar han en repa ....Jag väljer stå kvar och dricka en kopp till med Coffemelange.Lyssna på de ryssar som sitter o väntar.Lyssnar på unga Bratskillen med sin sportsaab få stalltips om sin handbroms till sin automatbil.

Så kommer min sötnos in och ler och säger ja det här var ju bra.Den GICK IGENOM ? säger jag som en oval i huvvet.Jo säger han .Inga problem.

Visade mitt bästa colgateleende och betalade glatt de 300 kr det kostar utsätta sig för detta varje år...HUJEDAMIG vilken nervpers och nu förstår jag varför PETER skickar mig ...SÄTTA LAMPAN UPP OCH NER FNYSER JAG DÅ JAG KÖR DÄRIFRÅN I HÖSTSOLEN...tänk så vackert det är ute med alla färgsprakande löv...tänk så lite som behövs för att hålla deppet borta för ett slag...

HERR BLÅ .....IM IN LOVE WITH YOU och blundar jag riktigt hårt så har din mörkblå färg blivit petroliumfärgad och din 96 års kaross liknar plötsligt 2010 års modell...IN MY DREAMS EVERTHING IS NEW!!!!...samtidigt som jag kastar mig på telefonen till HERR MUPP ...min alldeles egna årgång -66 .Servad och välsmord:)Min alldeles egna HANDYMAN......
27 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Slappesöndag på hög nivå....

Inte ens varit utanför dörren idag.Sovit,sovit och åter sovit.Bott i morgonrock hela dagen lång.
Så fylld av god energi från lördagskvällen att jag bara ville göra ingenting idag.Känslan att bättre än så kan det inte bli.Bara tid till relax utan måsten.
Fixade disk och plock.Läst sen i timmar .Höstoffer utläst och ska snart påbörja 4 delen Kallentoft...Vårlik.Hoppas innerligt jag får bra lästips efteråt för jag hatar när bra böcker tar slut .
Barnen också gått ner i varv idag.Mannen som fick gå upp i ottan för en fotbollsmatch men han fick sovtid hela eftermiddagen .
Näe idag har vi helgat vilodagen så som sig bör!Drutten då...jo han har rastats av barnen däremellan har han legat sked med mig och dragit djupa suckar och visat på hur skönt det är att bara slappa och bara va.....att få rå om sin hela flock utan några tuggben som kommer i vägen.

26 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Aktiv saturday....

Uppe o studsar early♥Frukost intagen...skjutsa Flisan för badkalas väntar ,sen ska jag heja på SSK som jag hoppas klår ÅBY IF...hoppas dessutom sonen klarar äran av att agera målvakt i laget...Sen hem och förbereda kvällens matorgie:)

Here we go!
25 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Sistershelg

Photobucket

Så får rubriken bli.För jag ser så fram emot denna helg då min syster kommer med make.Min allra bästa vän sen jag ens har minnen ifrån.Vi fick aldrig någon biologisk syster men det var just DET som var meningen.Vi fick varandra.

Vi avundas inte varandra ,vi pratar aldrig illa om varandra till någon.Vi har inga krav på ringa eller överhuvudtaget vad gäller någonting.Vi är olika som natt och dag fast vi fått höra frågan om vi var systrar på riktigt någon gång.


Kort sagt att fått gåvan att ha en sån vän är verkligen en gåva.Att vi som par dessutom alltid har så fantastisk kul det gör inte saken sämre.


Fredagen var en riktigt maraton med riktigt gott fredagsfeeling för alla.Elev som jag har och dessutom en intro ssk gjorde expeditonen väldans trång men vi spred oss vackert i alla färger och väderstreck.
Efter påfyllning av mat,kläd och i glasbanken så begav maken och jag oss hemåt .Mötte bara glada barn.Mystacomiddag till tom Drutten.Nu Idol och jag ska dra ett stort djupt andetag.I utluften ska jag släppa alla tankar ikring jobb och andra krav........

Trevlig helg!!!
24 September 2010  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
SMART MAT....

Irriterat som fan och var var mina mamas när jag bäst behövde dem.Inte där iallafall.

SMART mat på dotterns skola är ett koncept som vunnit priser där man tänker närodlat,ekologiskt och kort sagt nyttigt!!!

Men att frukostarna och mellisarna de serverar är rakt av sockerfria och HELT utan variation det är okej.Det ÄR inte okej för flertalet barn att varje dag bara kunna välja på ett glas mjölk och max två smörgåsar och pålägg som leverpastej/saltgurka och ost som man brukar ha på hamburgare du vet.Dag ut och dag in.Naturell fil och cornflakes eller cornflakes blandad med russin eller grötkorn.Detta är Flisans version och ord.

Det lilla som saknas är då äppelmos eller sylt eller färsk frukt ha i yougurten.Detta har hon ätit sen 6 års varje frukost och nu sista tiden är hon så less på det att hon endast druckit vatten o en smörgås.Bortskämd?

Mellis ja då efter lång skoldag så får man ta en smörgås och knäckebröd .Då finns det ibland skinka och även då mjölk som då hon alltid haft svårt dricka allena sen hon var laktos.Så då dricks det vatten


Det jag efterfrågar är VARIATION.Det är kolhydrater i både mjölk o smörgåsen .Det finns socker i detta också .Men herregud vi pratar om barn som växer.Vart tog gröten vägen ...jo de bygger om köket i 6 månader.Men sen när gröten kommer finns det ingen sylt att ha på då heller.En gång per år ungefär har det serverats äppelmos.....

Nu då till min jämförelse....Vi betalar ju för Frita och att barnen så få äta frukost där när inte vi föräldrar är hemma utan på jobb.

Ett kokt ägg ,ett glas juice,yougurt med smak ...vad vore inte bättere än att få barn som är mätta och belåtna och slipper vara hungriga hela förmiddagen och gå och gräva i alla frukt vi föräldrar lägger ner som en mindre picknick.När riskakor var på ropet ja då togs det bort...för det var onyttigt det med...


Att nu maten är så smart att man får ta 2 fiskpinnar när man går lågstadiet o fler när man är större....

Blir skrämmande för mig när jag tänker på vad våra äldre o fängelsekunder får att äta.Borde inte barnen ha densamma tycker jag ....

Näe denna fråga kommer jag driva långt .Skitsak men inte här hemma.Har ett barn som är utsvultet när hon landar kl 16 hemmavid.Då ska tänkas att hon ätit mellis (vatten o bröd)kl 14.30....har hon druckit mjölk då har är utsvulten med magkramp..och ingen diagnos på laktos men de facto.

Flisan hade skrivit ett brev till oss på sin bänk till mötet.Alla barn hade gjort det.
Där stod bla .Vi har en matsal och Patrik som jobbar där .Nu är han inte där och maten är inte lika god.Men i och för sig man får vara glad man får någon mat...

Det säger lilla Kickan 9 år som är fostrad vara glad för det man får att äta och aldrig fått några brakfrukostar.Däremot alltid lite av varje i kostcirkeln .Det är ju dagens viktigaste måltid liksom.

Slarvar själv många gånger men det får hela dagen lida av.En tallrik gröt och dagen är räddad.Men jag äter INTE gröt utan något på.Har ärligt inte sett många som gör det mer än barnen på våra förskolor och skolor tydligen....

Det satt en mamma som uttalade sig ..det roliga var att hon inte ens räckt upp handen för att ha barn som åt frukost på frita...utan hon hade sin fil och musli hennes barn åt....och det det är ju bara att gratulera dig svarade min älskade make!!!Man ville ju bara fråga VAD muslin bestod i....??

Vad vi bjöds på detta föräldramöte?Jo bullar,blåbärskakor,äppelkaka..Som barnen bakat och inte fått provsmakat av hahaaha.:):)

Det VAR BÄTTRE FÖRR....Nyponsoppa,kräm med mjölk,kesokaka med saftsås,frallor ,mörkt bröd,olika pålägg...Kort sagt ingen sockerhysteri ända ner i nappflaskan...för i brösten våra är mjölken SOCKERSÖT folks...

Så där så fick jag det sagt...gött.
Nu är det då äntligen torsdag och imorgon sista arbetsdag för denna veckan.Ser fram emot helgen.Det finns vänner och så finns det vänner ni vet!!!!

So long
23 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Rösten inifrån

Rösten inifrån filmen skrämde mig för livet när jag var liten.Min storebror lät mig se den medans han var barnvakt...

Ikväll efter kvällsjobb så ringde telefonen och jag gick för att svara...kl 22.20...
Undrar vad som hänt nu för ingen normal människa ringer så dags...

Det var den underbara sonen som ringde och undrade ifall det fanns något gott hemma som jag ville KOMMA UPP MED TILL HONOM!!!!

Vad svarar man...Of course babe.Ett stort lass glass och ett leende .
Kände att jag nog gjorde bäst i välja vilka dörrar jag vill öppna.Är inte i mood för att ta emot massa bekymmer utan har nog hämta andan.Lika lätt stänga en dörr som att öppna den.


Dagen varit rätt leende hela den.Brittsommar när den är som vackrast med hög luft och sol och värme.Ett jobbpass i leende.Kort sagt en dag att vilja minnas.

Ride on ride on.
22 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Efterdyningar....

Denna tisdag varit en riktig EGO dag.Skön sovmorgon.Gott kaffesällskap,
Några goa timmar med goa Kickan.Kvalitetstimme med maken.Pilateskväll följt av lovely helkroppsmassage av duktig massör!

I Politiken fortsätter efterdyningarna och nu handlar det mest om hur morgondagens slutrösträkningar ska fördela mandaten.

För mig har ingenting förändrats.Jag kan aldrig ha vänner omkring mig som inte anser att människor har samma värde oavsett hudfärg eller ursprung.
Varken i real life eller på ett forum som Facebook.

Däremot tycker jag att alla ska förstå att vi har åsiktsfrihet i det här landet.Man får tycka olika i denna fråga.Man får bilda parti och rösta fram ett sådant parti.Man får vara med och tycka i frågor i riksdagen men inte säkert att det man tycker röstas för av de andra med mandat.

Det som är av vikt är att skilja på person och på ideologi återigen.Att en vänsterpartist och en moderat kan och har samarbetat är inte något stort.För man kan tycka lika i just sakfrågor.
Att SD kommit in är de facto.
Det jag får kräkfeeling av är människors vända kappan efter vinden mentalitet.Det är inte synd att fördöma åsikter.Det är ju precis de stora partiernas politik som en klick människor fördömt /fördömer.De är i minoritet i vårt land icke att förglömma.

Sug på det här :

"Dina bokstäver är latinska, dina siffror arabiska, din demokrati är grekisk, din pizza italiensk, din kebab är Turkisk, din alkohol uppfanns av en iranier och du älskar att åka till Thailand. Din favoritrappare har afrikanskt påbrå, och han den där roliga på TV är kurd. Visst vore livet tråkigt utan "invandrare"

Det är inte okej att vi=samhället fostrar våra barn till rasister i vårt land .Vi är redan ett rasistisk land enligt definiton.Människor behandlas inte lika i arbetsliv osv.

Jag som vårdpersonal oroas mest äver att vi inom några årtionden står inför en katastrof bemanningsmässigt.Då "våra "40 talist föräldrar står inför vårdbehov kommer det fattas oändligt med folk.Vi föder inte så många barn och kommer inte göra det heller så det kommer täcka .....Alla barn som fötts vill inte nu och inte då heller jobba i vården...

Näe den här debatten har kommit för att stanna och jag har sagt min mening i detta åsiktsfrihetens land.

Som avslut :

En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull. Winston Churchill
21 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Att protestera mot SD kallas omvänd Rasism!!!!

Herregud och ja snart skrivs väl att jorden är platt och att judarna gasade ihjäl sig själva.Kräks formligen på försvarstalen som jag sett skrivas bla på Facebook.Ge dem en chans osv osv.Över min döda kropp folks.Det bästa med att sånt här kommer i ljuset är människor med mänsklig människosyn enas.
Att vara demokratisk invald som parti för mig är inte likvärdigt med att man respekteras.För en del av mänskligheten har inte rätt människosyn så är det bara.Nu har en klick svenskar ?visat att de är oerhört dåligt politiskt okunniga och valt efter några fraser som "Låter som en lockelse" .En lockelse som bara leder till fetma och dålig andedräkt.Näe är du min vän och har röstat SD så vänligen så vill jag inte umgås med dig.Det går inte.Jag kan aldrig acceptera ditt förakt.Aldrig.Har aldrig haft problem gällande politik förut och var folk står men här går min gräns.Take it or leave it.Vi tycker inte LIKA

Dagen idag mycket lärorik.Nu är jag redo för att utbilda hela A & O i Palliativ Omvårdnad.Love it.

Ikväll fredagsfeeling eftersom jag jobbat helg.


Ska nu se hur svenska blondies emigrerat och förmodligen älskas ala SD- feelings av Amerikanska kvinnor...Utlänningar när de är som allra ...bäst?New York fruar kanal 3 kl 21.00.....

Har i skrivande stund börjat se programmet och :

Jag har redan sett nya Anna Anka II och hon har drillat sina hundar till att skälla när man säger SOSSE...JAG SKA GENAST LÄRA DRUTTEN LUKTA SIG TILL SD SYMPATISÖRER och sen....Slicka bort det bajsbruna....
20 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Härlig feeling fått tagit någons parti...

Idag enas de svenska rikstagspartiernas alla färger i en sak och det är detta...

Att något främlingsfientligt parti behöver inte in i riksdagen..
Det törs jag skriva under på utan att blinka..
Efter gårdagkvällens film så hoppas jag på Robin Hood som statsminister.

DU RÖSTAR VÄL!!
19 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Kan man få allt?

Uttrycket ingen är perfekt stämmer.Men jag är i skrivande stund bara så himlans glad komma hem efter jobbekvällsfredag o jobbedagslördag där mycket energi givits till just omvårdnad ....

Att då mötas av ett skinande hem som luktar fräscht..se att disk är tagen,golv dammsugna,tvättkorgar inplockade,nya maskiner tvättade och hängda och där allt är ordningplockat o där matlukten osar...ja då kan jag känna att jag har verkligen det perfekta äktenskapet i jämnställdhet.Här ger vi och tar.Hjälper varandra i vårat gemensamma tempel.Thats love.

Vem behöver RUTAVDRAG????


Ingen handyman men väl en städyman...thats my man!!!Nu ska han få höra det i ord och handling tillbaks!
Han kom just hem efter ha rastat Drutten så jag bara kan få vila efter jobbet som han så rart sa!!!

Har gossat med mammasugen dotter och flätat fin frisyr nu dags för powernap!

Ride on Ride on!!!

Imorgon går vi till Demokratiskt val..jag går solidariskt och drar mitt strå till stacken genom att jobba med dem som byggt upp välfärden.De som de unga knappt orkade hjälpa till röstning hörde jag på våra äldreboenden.Märkligt att inte förstå bättre efter alla skolår och utbildning vi fått.
Näe de som aggerar soffpotatisar och inte orkat få iväg sin röst de ser jag inte upp till.De som lever allena av skattepengar och försöker uthärda i sjukdom eller bara leva sitt liv så bra de kan, de ser jag upp till.De arbetslösa känner jag för.De som har ett jobb och betalar skatt av sin inkomst de ska vara innerligt tacksamma för det och sträva efter bra arbetsvillkor.Vi är bara myror i jordens myrstack.
Råkade myran bli född med en guldsked i munnen?Ta väl hand om dina tillgångar och glöm inte att delad glädje är dubbel glädje.
Det enda säkra vi vet är att vi föds nakna och avslutar på samma sätt.//


Kan även dag tala om att HÖSTEN som alla tjötat om har kommit till oss...läs mig......Löven börjat falla...träden lyser i färger och vinden viner...Höst andas det.Inte sensommar längre utan ...skrev jag ..HÖST????


Photobucket

Förra årets höstlook!
18 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Rond som rond...En fredag med start hos tandis för Flisan.Hon så duktig och de lyckats med att inte få henne tandläkarrädd.Denna gång var det till att fylla igen med plast, de gropar o gröpper som kan utgöra risk för hål.


Så förebyggande tandvård kan man kalla det.Häftigt.Tänk om de gjort de på mig som också har så gropiga tänder...kunde sparat mig år av tandläkarskräck och mindre lagningar....

Därefter hem med henne för det GÅR INTE missa något i skolan(hmm vem brås hon på*L*)
Så åter mot stan direkt för att lämna bilen på hmmm förebyggande bilreparation?
Kan man säga...den rullar men den har gett besked om att den inte tänker gå igenom besiktningen denna gången så därav lika bäst förekomma och se till att det som gnisslar o drar åtgärdas...Jag talade om för Tabac att ja du vet servooljan...och sen den där bäljen som är tejpad..checka det först...Han log och måste tänkt...den bruden kan sin bil:):)

Lämnade skrutt BMW och räddande ängel hjälpte mig lösa tiden mellan detta och kvällsjobb som stundar...För idag är det ingen boxrond som planerat.Jag?skrivit schemat som fan läser bibeln och det blev raskt ändrat till långhelg innan det slutat i ingen syrra alls på plats ikväll..Så korthelg blev långhelg helt plötsligt.Flexibel är ordet.Så till något glädjande ...jag som trälat med denna Xperia x10 mini pro har löst problemet till min fördel...

Maken som ändå beställt en lika dan men som ej kommit tar över min Xperia ....(får byta färg på skal om han vill:)
Jag låter hans gå i retur och då kommer en FINSK KÄRLEK ÅTER!!!
Älskade NOKIA .......Dessutom i den allra vackraste färg jag vet..Petrolium/Grön blå.l

En NOKIA SOM JAG LÄTT KAN SÄTTA PÅ ,RINGA PÅ ,KNAPPRA PÅ & FÖRSTÅ!!!Jag skulle kunna bli deras levande reklampelare...Ungefär som sången det ska va lätt o leva annars kan det kvetta..Så känner jag.Det ska va lätt att ringa annars kan det kvetta .Data har jag hemma .Mobilen behöver inte bete sig som en rymdfarkost.
Men hyyyysch måste ju nu tala väl om lilla idioten Xperia så att min älskade lär sig henne o förstå att hon byter skepnad och gör precis som hon vill och som han inte vill hela tiden....Att trycker han där så och menar något så svarar hon med att bete sig helt tvärsemot...Se där ja en till liknelse...Han blir gift med mig i telefonform och jag får tillbaks en telefon som beter sig exakt som honom.Tryggt och tillitsfullt!!

Så levde de lyckliga i alla sina dagar!
17 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
..........................................

"Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner"
16 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Var är lillördagsfeelingen?

Ingen som vet ....ingen som vet............

Vart tog syret vägen?

Ingen som vet ,ingen som vet?


Vart tog planerna vägen?


Ingen som vet ,ingen som vet?


Vad vet vi då?

Jo att livet är ytterst föränderligt.Det sägs att finns det ljus finns det hopp.
Undrar om ljuset i tunneln jag ser är x2000?

15 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Tur man har hjärtat på rätt stället...

Ja för tänk om det skull slå i 120 ...inne i munnen sicken SYYYYN....

Inget riktigt flow som det var för några veckor sedan.Tänk så lite grus i en sko som kan störa.Men omtanke finns överallt och det är viktigast.


Köpte med färska blåbär och franska maränger hem till oss alla.Sonen hade matlagningsdag och jag assisterade .Blev en mycket god fiskgratäng...som väntade hemma efter ett gött Pilatespass.Tror de gummibanden o alla tre bollarna kommer ge skön värk här och där.Mycket bra avslappning o djupandning med positivt flow från alla helt obeskrivligt underbara kvinns i gruppen.

Sov direkt efter jobbet i 1 1/2 timma och det gjorde också susen.Vissa nätter efter kvällsjobb blir mest startsträcka till att gå upp några timmar senare...Tänk att den omedvetna stressens kraft är större än vi människor kan tro.


Nu fortsätta se IDOL i soffan med världens goaste barn.
Maken ligger uppe i sängen och idkar egentid.Han skjutsat basketflickor och skrev så fin lapp som låg i köket...Sånt kan värma i höstmörkret....

Ride slowly Ride slowly...
14 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
HöstofferSovit mig trött...ehh jag menar sovit så länge att en "normal" människa skulle hilma med ögonen....För i landet lagom sover man inte till 11 en helt vanlig måndag då man borde städa,baka och feja som en normal mamma gör innan hon sen går och jobbar hela eftermiddagen kvällen...

Nu är jag inte normal utan jag grebbade min bok efter att sonen kommit in och legat och pratat länge med mig .Han på bättringsväg men ej alls riktigt kurant.Hostar och hostar och den blir inte bättre av astma som grund.

Boken höstoffer gör att jag hellre vill ligga i sängen resten av dagen och äta praliner....synd för plikten kallar...
13 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Åsa thats my name

free glitter text and family website at FamilyLobby.comÅsa, kvinnonamn av nordiskt ursprung. Det betyder gudinna och motsvarar det runsvenska namnet Asa och norskans och danskans Åse, Aase.

Namnet var som var allra vanligast bland nyfödda under 1970-talet. Den 31 december 2005 fanns det totalt 37 642 personer i Sverige med namnet Åsa, varav 28 054 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 76 flickor namnet, varav 12 fick det som tilltalsnamn.

Namnsdag: 12 september

*********

Om det är en namnsdag vi kommer ihåg här hemma? Näe inte så mycket....
Kan ändå säga att jag fick tårta imorse...En pannkakstårta serverades efter uppvaknande i husvagn mitt ute på Vikbolandets härliga marker.
En underbara afton med underbara jordnära människor.Druttens uppfödare o hans fru.
Vi åt kräftor och skaldjurspaj,glass och godis.
Vi spelade Yatzi och Felicia vann storslaget.
Snapsvisorna som sjöngs borde jag spelat in för de var så roliga.
Idag är inte hög sång det jag uppskattar mest....
Politik pratades och jag skrattade gott åt bla detta "Det förstår ni väl att inte Mona kan styra landet med så små rattar"...att sen våra politiska färger inte matchade varandra gjort ingenting.Extra krydda åt diskussionen.Fick då förslaget att gå med i nystartat parti : " Sexualakrobaterna ska det heta" haahhaa.

Nu ta hand om sonen som fick husera själv här hemma med sin onda hals och genomförkylning.Mammas bubbe.Är det något jag är mån om så är det sjuklingar!!!

Varit över med kläder till grannflickan .Kom då hem med helt nya tunikor från Esprit.Snacka om ge o ta!!!!Kan nästan säga jag fick present idag jue o blev firad som bara den!!!
Fick dessutom i veckan världens vackraste sopkvast handmålad med just namnet ÅSA målat på ...vilka grannar man har!!Ride on ride on mot en ny spännande vecka...kanske att jag börjar lära mig lilla mobil Sony Mini .Det är ett mysterium mer än ett Xperia kan jag lova.Såna konstiga knappar o tryck o touch o annat.Brukar känna glädje över nya saker men näe i mobilers värd har jag alltid känt att gammal skåpmat är bäst!!!
SÖT att se på är den ändå....En liten näpen present till sig själv att irritera sig på :)

Vad jag jämför med?? Jo denna härliga Finne som troget tjänat mig i 2 år minst...

12 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Motat Olle i Grinden...for how long?

Hmmm lyckats Mota Olle i grinden och mådde riktigt okej när jag vaknade imorse.Inget skallebank ingen feberfeeling.Dock FÖRSOV jag mig ...sjukt trist.
Hade kollega stående väntades och vaknade 6.35 o skulle börja 6.45..men men 7.05 stämplade jag in med en lätt liten stress i kroppen.Inte var det frukost som irrade runt i magen iallafall.

Dock gick jobbedagen som smort med en lätt tempohöjning vid lunch.Då satte jag mig och djupandades fint och lugnt.Tog rast och åt sushi och till efterätt en Snickers..så var jag en ny kvinna igen.

Stämplade ut prick 15.30 nöjd efter dagens gärningar.

Sedan som följer:
* Köpa Ipren och Zyx bedövande halstabletter till sjuka sonen som lidit hela dagen hemma.(skomakarens barn)
*Hämta glad make med hemlis att tillämpa
* Blev glatt överraskad över hans hemlis
*Åkte Maxi för att hämta hem färdiglagad mat .Thai,Kebab och annat till kidsen.
* In på Maxi för att fixa chips och lösgodis
* Ut till bilen där maken under tiden fixat gott vin och annat drickbart.Han fått så fin present från jobbvännerna : Snacks o fina chokladkakor o blandpåse med god choklad ....love it.

HOOOOOOOOOOOOOME SWEET HOME!!!

Utfodrade den sjuke först som låg och sov i soffan.Kunde värmt maten på honom som glödde.

Flisan roade oss enormt igen vid måltiden.Peter och jag kom in på ordet tacksamhet.Att vi hade som mål att både hon och sonen aldrig får sluta vara tacksamma för det lilla.Hon lärt sig sin nya mobil snabbare än blixten.Kan ha henne som lärare till min för jag har backat o satt i SIMkortet i min Nokia tills tid och ork finns lära mig den nya...
Vi konstaterar att barnen är väldigt tacksamma och ödmjuka för det lilla och för det stora de får.Då säger Peter att han önskar att hon lär sina barn samma sak när hon blir stor...

Då säger Felicia:
-Men tänk pappa om jag inte får några egna barn.Jag kanske får problem med "pullan" när jag bli stor så jag inte kan få några barn....


:);););););););););););););););););)

Behöver jag skriva att vi återigen skrattade tills tårarna rann.Det bästa är att lillgumman inte blir förnärmad längre när vi skrattar ÅT henne utan hon klarar Ironi och kan skratta med oss.

Hon konstaterade bara att vi var rätt knasiga som skrattade åt något så allvarligt.

En helg med det bästa som finns går mig till möte.....Familjen!!

Photobucket

Vet att Drutten tycker densamma......Nu önskar jag bara att virus/bakterier försvinner och inte snurrar runt o smittar .
Tänk om min brorson kunde sökt IDOL..lust kidnappa han!!!
10 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Jag mötte en gång...

Jag mötte en gång en flicka som bar samma börda ,samma känsla och ett öde så svart som natten.I sorgen i glädjen om dagen som natten det arbetade med det inre som bar grus omkring sin yta.
Flickan förlorade kampen om det som hoppet höll.Cirkeln av sorg blev sluten och livet gick vidare men aldrig slutade gruskornen mala.
Att dela ett öde att dela en sorg i samförstånd men i olika faser.Att bekräfta och visa att det går.Det utgör de goda samtalen.Där människor blir till ett där bördor lyfts av och stegen blir lättare efteråt.
I stjärnatten så klar blir minnena levande.Smärtande men ändå vackra i all bedrövelse.
Döden har ändock aldrig känts mer fel än då.


*****


9 September 2010  | Länk | Dagbok
ETT OCH ETT HALVT ÅR....Som bara SJUKSKÖTERSKA

Så länge stod min kropp /Immunförsvar emot virusattacker..har haft magont ,ryggont ,fot ont osv men inte en enda förkylning .Har använt Nosoil och tagit Fritt flyt Omegakapslar denna tid det ända som skiljer från förr..(tron gör allt så törs inte sluta)

Magic....men nu har veckorna gått och jag formligen attackerats av smitta i både skrubb o house.Många som är dåliga även våra boenden har senaste dagarna insjuknat.


Så ikväll går jag o nannar igen och igen och igen.Sovit sen jag kom hem efter matlagning.En mamma blir aldrig riktigt sjuk:)
Såg Idol och nu fått en kopp te med vitlök i.Känner mig inte mer än hängig ännu o extremtrött och låter hes i rösten...får se vad detta utvecklas till....

Karens...??Inget egentligen diskutera men i vår branch är man TAPPER om man går och arbetar o härdar ut till man stupar...Money Money Money.

En natts sömn ska avgöra min morgondag ...personalmöte hela eftermiddagen...är man oumbärlig?

Irriterar mig oändligt på teknik just nu...Telefonen jag beställt fattar jag nada av i mitt mossiga tillstånd= Har nu min Nokia jag kan manövrera i sömnen.
Datorn vill inte koppla upp sig som den brukar..Bilen surrar ...Frysen skakar....Får nog ringa till TEKNIKDOKTORN!

Ride off Ride off...

Ps på Plussidan idag...så stod en oändligt fin sopborste handmålad med mitt namn på utanför dörren vid hemkomst.En oändligt fin kvinna har gjort den åt mig .Världens bästa granne dessutom.
Drutten hälsar att han är trött.Trött efter halvtid av veckans 5 dgr jobb.Men han är så go.Idag fick han höra vilken snäll och fin kille han är .Så där innerligt av någon. Så han och jag blev varma i hjärtat och orkar med livet in The House.Älskar hans rofylldhet lika mycket som jag kan störas av hans glädjeskall!
Same same till dig matte men aldrig hört sig skälla av glädje:)Ds.
8 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Salta fiskenDet åt jag idag till lunch och till det kallsås ,potatis och morötter...
Gissa om jag törstig nu!!

Klarade två tuggor av firren sedan bars den ut till kocken med liten notis på servett...detta är supersalt...

Nu omsvidad för att Pilatespass med brudarna.Sedan ska här bänkas för att se IDOL premiären.Igår Biggest looser premiär ihop med att se Hollywooddanskorna...

Nyheter..Jo dem såg jag också.Gott o Blandat mer min melodi.

Näehe här har jag inte tid sitta o smattra mer!!Känner mig som en gödgris ,svullen flottig .Det är just såna stunder man ska omge sig med energigivande människor.JajaMENSAN!!!
Maken just nu faktiskt himlans rolig.Vi har två dagar i rad skrattat ihop till bådas tårar rinner och vi påväg köra av vägen...Hejsan hoppsan ,kors i himlen.
När jag tycker livet känns pest är han bara så bäst hela han.Love mitt bästa.

Ride on ,ride on
7 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Älgpremiär näe Yatzipremiär....

Efter ett lyckat besök på Överskottsbolaget där det egentliga inköpet skulle varit i sanitär väg ...så kom jag ut med diverse ting i en påse efter jobbet kl 16.30....

Bla ett Yatzi jag vet att vi inte spelat på länge och aldrig med Felicia..kunde inte motstå en stor påse:o ännu mindre en påse såna här :

Så avkopplingen istället för powernap denna höstdag blev ett parti med dottern och vi mumsade allt medans tärningarna for ....

Hur det slutade..Med många skratt och arga tillrop...Hon vann med 226 poäng mot mina ynka 113...dessutom fick hon Yatzi hela tvåååå gånger....

Hmmmmfffff....nybörjartuuuuuur....Näe nu ropar dammsugaren mig åter.....

Ride on Ride on!!!
6 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Salt avslut på helgen!

Ja helgen sedd ur mina ögon ihop med treledigt ....många plus.

Kunnat läst och kopplat av varvat med tränat hårt och fått träningsvärk.
Fått se höstens mode live på stan och även shoppat och stillat den tarmen.Dessutom röstade jag där på stan så smidigt och enkelt.Stolt leva i en demokrati.
En perfekt mix.Bra filmer har setts bla Sex & City 2 samt Salt .

Nu stundar en höstvecka med 100 % jobb var dag.Möten hit och dit samt trixa ihop basket,fotboll och dans för kidsen.Pilatespass & box för mig....

Ride on Ride on!!
5 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Walk a mile in my boots....Påsjuka efter timmar på stadens Drottningate upp & ner.....
For mam

For daughterUnderbart sköna ...valde byta mina ascics löparskor jag bor i pga min onda höger fot till dessa ...då förstår man hur sköna det var!!


Härliga oplanerade dag ....Gevaliakaffe blev jag medbjuden på kl 10.30 efter lämning av Felicia som skulle löpa Happy Miles i Smedby och sen på Mc Donalds kalas hos sin goa vän.

Efter det myseftermiddag med min goa vän på stan där vi insåg vi lika turbuexperter på göra affärer.Likt en scanner o vi har röntgat allt för att gå vidare.Likt en radar inställd på det vi vill köpa.
Flisan fick sen hänga med på Fräcka Fröken och fika medans vi åt mat.

Kom även hem med ny Mascara,eyliner,rätta roll-on-et och så sminkborttagningsmedel...en kofta lika färglad som min bakgrund slank också ner ....

Serverade mina inköp direkt för maken vid hans hemkomst medan han ändå var depp liksom...De förlorade idag sin match...
Tänk att en boll kan glädja och ge sån bad feelings...

Har sedan legat och softat i solstolen med varm filt om mig .Läst ut första delen Kallentoft och nu börjat med Sommardöden...Blev frusen och badade sen urvarmt i 2 timmar.Kan lova jag går som en anka med simhud nu mellan tårna!!

Kvällen mysig och soft.Den har bjudit på följande:seendes:


Många skratt för Peter mig och Felicia men roligast var nog se Felicia och hennes miner :)En film för girls att lära av ...att bevara sina soulmates till väninnor i vått och torrt och för män & kvinnor att bevara sin kärlek i nöd och lust!

Nu stundar äntligen SOVMORGON!!!hmmm ligger en Tjejmilslapp sätta på bröstet..kanske skulle ta på mig den imorgon och sen ta Flisans medalj hänga runt halsen från Happy Milen och låtsas jag är med i Happy SMIIIIL!!!...surar.
4 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Heja Zlatan den bosniska fotbollsguden!Så hejar vi ikväll och han äger på plan om bara bollen ville in i mål också..4 chanser i skrivande stund.Love watching.

Underbar ledig dag med mycket sol och bok.

Boxpremiär gick prima när jag hade mina goa friends som turades om hålla när det var mycket fötter.Kommer få snygg ÖVERKROPP denna termin o slöa fötter.Men ärligt så skön känsla slutat jaga gram och annat skit.

Nu är det MIN TID I LIVET och den ska jag se till att FÖRVALTA VÄL.Hade en så klok mor som gav så många råd som är långtidsverkande har jag märkt.


Kvällsmålet var riktigt humorisktisk.
Felicia är så betalbar i sina kommentarer.

Vi pratade sjukdomar.Hon frågar om jag har någon?! Jag berättar och mitt i meningen säger hon till Peter : Har du en sjukdom som heter jag tycker om buffa och knuffa på Drutten när han är ivägen???

?????

Så var det samtalsämnet till ända...

Då kommer PMS in i bilden...Vad är det frågar hon?
Jag "Det är när mammor och andra kvinnor ska ha mens säger jag då" ...

Felicia :Du menar som SMS?????

Ehhh .....

Jag :Näe PMS heter det...

Felicia:Jaha...


Peter säger "Du vet när mamma är glad då är hon glad.Hennes personlighet du vet.Sen när hon blir arg i vanliga fall ..Jaaaa.Förstärk det då upphöjt till 10."...

Felicia:"Du menar 10x10...Det vet jag inte vad det blir vi har inte haft den tabellen ännu"..

Jag ." Det blir 100 Felicia"

Felicia: " Har jag en personlighet"???

Vi båda : Jo det har du Felicia.Du är väldigt tänkade och har stort behov av att få leka och vara ensam .Sen är du väldigt snäll och mån om andra...Men har ett ganska starkt humör.

Felicia:"Då är jag lik dig mamma och det är ju bra."
Idag sa fröken att om du gjort något fel och jag säger gör så här DÅ GÖR DU DET DIREKT utan att säga emot..det är bra.

Så bra säger vi ....tänk att det inte stämmer riktigt här hemma.

Så konstaterar vi att vi människor måste få vara arga och bete oss hemma för att orka vara trevliga borta...

Som avslut säger hon vad är ADHD???Ehhhh svarar vi mållösa....
Hmmm tänker man hur förklarar man det på en 9 åringsvis...

"Ja säger hon och har fått tag i Expressens bilaga..där det står att Gunde Svan har det".....

Då har man svårt koncentrera sig bla svarar jag.

Jaha...

Så var det samtalsämnet tillända och fläskfilen ,potatisen,salladen och kantarellstuvningen var i magen !!!

TREVLIG HELG FOLKS!!!


Så var denna lilla dagbok till ända....
3 September 2010  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Sne?
Häjsan Hoppsan det är då torsdag kväll och jag njuter av att jag är ledig hela 3 dagar!

Shoppade 4 flaskor vin efter jobbet.Två att ge bort till vår goa Gunilla som tack för hjälp med så mycket fint...När hon dök upp som ett Gevaliabesök hade hon en Icakasse med MEGASTORA kantareller med sig !!!Skogens guld.
Dessutom en blomma jag hade som barn i fönstret o den hette ja hallluuu Åsa hur var det med minnet...Kirurgen utan kniv??Mamma o dess barn? ehhh kort sagt en medicinväxt som ynglar av sig o liknar Aleoveran.

Fantastiskt för den fotömma få kantarellerna hem bara så där.
Det masserades fot tills jag kände värme i den och pratades allt från genetik till politik!!Härliga ämnen båda två för varken gällande likheter eller tycke och smak i ideologier har någon egentligen rätt...

Finns bara stunder då jag hör människan missat sätta sig inte i IDEOLOGIN och svävar omkring på sina föräldrars meriter eller tyckande.Det säger jag som sann Samhällsvetare.Då blir jag grön i ansiktet sen skiftar jag i lila och blir alldeles iskallt blå i kroppen för att sedan återgå till ett varmt bultande rött hjärta!!Var nog Indian i mitt förra liv:)


Photobucket


Vi har det för bra i Sverige för att ens orka bry oss eller bekänna färg i politiken.Lättare tala om vara vi shoppar våra kläder eller vad vi hejar på för fotbollslag.
Eller ändå värre bara tala om hur illa det är ställt överallt och hur mycket det är alla andras fel.Så länge man inte själv aktivierar sig demokratiskt aktivt utan mest tuggar saliv då stänger jag öronen bums.


Kiropraktorbesöket då? Jo det var en bra upplevelse och rätt knäckande på samma gång...Gång vet jag inte om jag kan idka imorgon men väl ett boxpass ska fixas utan löp.Sne i bäckenet nya diagnosen....Hur blir man det hade jag lust fråga *L*

Ser fram emot solen som ska skina alla mina dagar och skapa D vitamin inför långa vintern som stundar.

Avslutar så som vi skämtat idag på jobbet om hur saker ska uttalas.Det började med TENS..hur uttalar du det?? TE EN ESS?? eller TENNS?

Från detta kunde vi lätt spinna vidare på andra fina ord såsom veckans dårskap=
PE-EM-ESS!!

Se där nu ska jag sluta skriva tycker min älskade bästa man.Han så lovely o hade gjort go mat när vi kom hem starving och räknat med få laga mat.
Nu kom han med ett så vackert glas ......

Skål!

2 September 2010  | Länk | Dagbok | 2 kommentarer
Gött snart är det helgfeeling med treledighet!

Gott flow på jobbet för tillfället.Känner den där känslan gu vad jag uppskattar mina arbetskamrater!(märklig känsla om man beaktar resten av bloggen o slutet)

*Idag rodnat förlåt rondat o firat en glad pensionär!
*Idag även efter powenap umgåtts med min vän och fått positiv energi och goa skratt.20 min var allt som behövdes.
*Idag även kämpat med häxan som flyttat in i kroppen för en vecka eller så.Orättvist behöva lida så som kvinna.
*Idag efter powerrnap åkt till stan för att hämta liten Felicia efter hennes basketkickoff.Hamnade mitt i den och kul se och höra.

Ikväll svullat sånt som min kropp o hjärna vill ha.Massor med kolhydrater.Marängsviss!

Näe ska nu se Fångarna svettas o irritera mig vidare på PRECIS ALLT O ALLA KOKOSNÖTTER!Härligt färdas i hormonernas bergochdalbana.............

Tänk ikväll vaknar jag och vet att jag garanterat kommer somna helt knäckt imorgon....
1 September 2010  | Länk | Dagbok | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Drutten & Jena TW                                             Skaffa en gratis hemsida