Jankans blogg
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2019)
>>


Hm..

Just när man hade städat hela huset och ställt upp alla nya varor från Ikea, så vänds huset upp och ner.
Detta hände i måndags kväll när jag pappa, jag och Peter satt och åt. Jag sa till dom andra "Vad är det som prasslar i köket". Men som vanligt när alla blir tysta och lyssnar så hörs det inget och dom tror att man bara inbillar sig! Efter ett tag utbrister Peter "Vad är det som prasslar i köket" och jag säger "Nämen grattis!".

Peter går ut och kollar i köket och kommer fort tillbaka kritvit i ansiktet. Och så säger han orden som vänder huset upp och ner. "DET SITTER EN RÅTTA I BOKHYLLAN"! Och nu mina vänner snackar vi ingen liten mus eller liknande. Vi snackar en stor äcklig råtta. Om jag säger att den åt upp en giftrulle och var lika pigg som vanligt så kanske ni förstår hur stor den är. (giftrullen är ungefär stor som en tändsticksask, nja lite större och tjockare)!

Så vi börjar riva i köket för att se vart hon kommer ifrån. Och rätt snart hittar vi hennes hål bakom kylskåpet. Vi barikerar det och hoppas på att det blir lungt.

Nästa morgon släpper pappa nästa bomb. " Hon har vart ute i köket och ätit hundfoder i natt" Trodde att jag skulle svimma. Men gick ut i köket för att se att pappa hittat ett hål till. Min underbara pappa hade under natten letat tills han hittade nästa hål.
Under dagen åkte pappa hem och jag kan säga att det inte va speciellt roligt att va ensam hemma. Det kraffsar bra när råttan försökte ta sig ut genom våra barikeringar. När Peter kommer hem säger han "det låter som hon (råttan) går på parkettgolvet. Vilket betydde att hon va i köket igen.Då var vi båda färdiga att packa en väska och bo någon annan stans tills hon försvann. Men vi tog oss i kragen och hittade även hål nummer tre. Under spisen. Vi rengjorde därunder och stälde en skiva för. Så då kommer vi farm till dagens läge. Nu har vi lyckats att stänga för allt så hon inte kommer ut i köket. Men för säkerhets skull har vi stora skivor står för dörrarna i köket. Och ett bord barikerat framför dörrarna till diskbänken, vilket var det ställe vi först märket att vi hade sällskap. När soppåsarna alltid var söndergnagda.

Av grannen fick vi låna en råttfälla (en bur) som vi la in mat och gift i, men den gick hon aldrig i. Vi provade vanliga råttfällor med ost. Men det gick hon inte heller på. Så igår ringde grannen till anticimex. Så dom har vart här och ställt ut gift lite överallt och berättade den glada nyheten att råttan nog var flera råttor. Och att det var mycket råttor här i trakten efter att Konvex har lagt ner.

Så nu får man gå och lägga sig innan klockan tolv för då kör DOM igång att försöka gnaga sig ut i köket.

Ha det så bra!
24 November 2006  | Länk | November | 0 kommentar
Ikea!

Ja igår var vi på IKEA. Det vill säga Jag ,Peter, hans föräldrar och Astrid hans syster.
Va mysigt det va och kolla runt bland lite julsaker. Längtar faktiskt till jul nu.

Peter och jag köpte en sängstomme, ett nytt soffbord och ett databord! Så jag kommer under dagen vara upptagen med att göra i ordning i datarummet! Det vill säga städa det..usch..blä! Plugga ur datorn, ställa det på det nya databordet för att sen ensam plugga in alla kontakterna igen. Hoppas verkligen att det går bra! Är beroende av min dator.

Ha det!
20 November 2006  | Länk | November | 0 kommentar
Djursjukhus, pizza och Idol...

Idag har det hänt en del. Jag hra vart och klippt mig..klippte upp det rätt rejält. Så nu är det tunt..hjälp! Haha...

Sen har jag ägnat resten av dagen med att ringa veterinärer! Våran älskade kisse har hoppat på tre ben nu i två dar och idag skrek han så fort man nuddade tassen. Så alla veterinärer jag ringde till sa att vi skulle åka till djursjukhuset i Skara. Så det gjorde vi och det visade sig att han har en varböld inuti sin tass och hon kunde inte utesluta att det va nått litet ben brutet. Hon kunde inte känna nått brutet men dom små benen ute i tårna är så små så det kunde bara ses på röntgen. Och eftersom det var under jourtid vi va där så skulle det bli dyrt med en sådan. Så han fick smärtstillande och antibiotika som han ska äta i 10 dar! Och på måndag om det inte är bättre så ska han kanske röntgas! Vi får hoppas att det blir bättre så både han och vi slipper det!
Nu är han lite groggy efter narkosen så han ligger och sover på vår säng.

När vi åkte ifrån Skara stannade vi och köpte pizza som vi åt när vi kom hem. Och så kollade vi på Idol. Hm..vet inte vad jag tycker om kvällens framträdande! Så nu väntar man på resultatet.
Ska gå och ta en pizzabit till...

Puss på er!

10 November 2006  | Länk | November | 1 kommentar
Halloween!

Ja idag är det ju Halloween! Helgen jag väntat på! Thomas är äntligen här och vi har nu gjort våran pumpa och spelat Monopol ( det står lika), ska spela igen efter maten då vi även ska försöka få med Peter!
Vi ska strax börja med maten. Tacogratäng med tacochips och grönsallad! (Thomas beställning)

Hoppas ni oxå har en kulig Halloween!

Kramar
4 November 2006  | Länk | November | 0 kommentar
Första snön!

Fy för snö! Det är min mening! Det ska va snö runt jul men annars är det bara till besvär.
Nu till det moment ni kanske väntat på. Ronjas reaktion. Den va att när hon klev ut i snön tvärstannade hon och tittade på snön. Sen bet hon tag i kopplet och försökte dra husse tillbaka till trappan. Men till sist fortsatte hon fram och då hoppade hon mot snöflingorna och fnös!

Nej nu ska vi kolla på en film och äta kladdkaka!

Go natt!!
1 November 2006  | Länk | November | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Jannicke Andersson                                             Skaffa en gratis hemsida