Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31
<<
Juli (2023)
>>


Ledig

Har inte så mycket att förtälja....

Hörde en låt och undrar om Wille haft span på mig?

https://youtu.be/PzE12SV6ZSQ

 

Men nu är det en annan låt som gäller

https://youtu.be/AXVCCB582C4

Tack Mange

29 Juli 2023  | Länk | Inget särskilt | 0 kommentar
Varför ..

...ger inte Putin sig?

Jag gissar att detta är en av orsakerna och samtidigt så visar jag vad jag tycker om Sveas intåg i NATO. Absolut inte! Det finns få fördelar och kommer att kosta mer än skjortan, vi blir av med hela kostymen. Och som tidigare, vi provocerar och det tycks ju inte Putin behöva, han fixar hjärnsläp ändå. Eller?

Jag gissar, var det. Gorbatjov var västligt sinnad men han insåg samtidigt att gränsen mellan öst och väst borde ligga ungefär där den låg för att inte krångla till det. Men så var det det där med väst, hur göra? Ta och gör lite väst inom öst! Moder Russia får vara kvar, men hon kan köpa sig ett par Wranglerjeans! Så, lite varsamt utan att rucka för mycket på vare sig gräns eller balans så försökte Gorbatjov öppna upp inom gränsen, smart! Sen kom Boris Jeltsin, så länge det fans drickbart så var det lugnt. Bakom hans suddiga gestalt vankade en otålig Putin och tyckte att det var bättre för, smidde planer och såg till att göra sig omöjlig att avsätta. Putin smög i vassen länge, även som tillträd, visade då och då tecken på storhetsvansinne, men höll en någorlunda låg profil. När då "buffertländerna" mot väst inte ville återgå till forna Sovjetunionen utan ville fortsätta den västerländska filosofin så kände sig Putin förminskad, med resultat som vi dagligen upplever. En miss för Putin måste vara att alla förstod inte Sovjetunionens fördelar och finner därför inte anledning att utöka igen. 

Så, Putin trivdes med Sovjetunionen, kände sig trygg med långt till väster och kunde njuta av Belugakaviar till skillnad från Pjotr som stod i kö till en halv brödlimpa. Men när limporna blev ersatta av BigMac&Co så fick Putin nog.

Min gissning!

Hur det slutar? Verkar som Putin behöver ha ögon i nacken också....

Annars rullar livet på, långt till påsk och just nu så visar sig min tes stämma, vår... mmm när påsken ha varit. Det hinner bli några kalla och vita inslag till. Även tesen att det på vinterhalvåret blir kallare vid fullmåne stämmer också. Så månen har större betydelse än vad vi erkänner. Eller vad det nu är som påverkar och råkar sammanfalla med fulla månen och sällan vid måne i nedan.   

9 Mars 2023  | Länk | Makt | 0 kommentar
Varför

Det har inte gått så bra för Putins totala hjärnsläpp! Men vad många liv som gått till spilo för att en hjärna absolut inte fungerat. Barn som blivet föräldrarlösa, föräldrar som mist sina vuxna osv! Tänk vad världen kunnat besparas elände om någon begripet vad som var i görningen. För oss i Sverige så pressar det fram ett beslut om NATO eller ej. Min ståndpunkt är lika klar som vattnet i Östersjön, att lämna neutraliteten och stänga Östersjön kan reta upp en redan upprörd, oberäknelig rysk björn.

Naivitet är ett av Sveas största problem, oavsett om det handlar om världen eller Svedala. Det i kombination att det vimlar av individer som inte är sena att utnyttja Sveas tillkortakommanden. Oavsett om de är utanför Sveas domäner eller redan här.

Dock finns det två ljus i tunneln! Nä, det är inte X2000 som kommer och kör över Dig! Omvärldens oro och vår egna som bl a inneburit en NATO-ansökan gör att det politiska valfläsket inte kommit igäng än, glad för varje dag som inte det lovas guld och gröna skogar i röstfiket. Sedan som gammal "krigare" som har och har haft positiv inställning till Försvarsmakten hör folk i allmänhet också uttala sig positivt. Men det är f-n att det ska behövas en Putin för att folk ska begripa. Folk funderar inte så mycket när de tecknar andra försäkringar, så varför ska det ifrågasättas när det kommer till "försäkringen" Försvarsmakten?

Sista i ämnet blir en politisk historisk reflektion. Vilket sida har stått för mest skrotning av det Svenska försvaret? Per Albin rustade Svea en gång i tiden, högern klädde av henne, nu står vi inför en ny upprustning. Måtte inte högern vinna i höst, nedrustning igen.........   

Putin!
Varför?
Med vilken rätt ger du dig på Ukraina?
Vad ska jag svara mitt barnbarn när han undrar om han kommer att få fylla 10 år eller om ditt krig kommer att döda honom?

Вставить!
Почему?
По какому праву вы едете в Украину?
Что мне ответить своему внуку, когда он задается вопросом, исполнится ли ему 10 лет или его убьет ваша война?
Vstavit'!
Pochemu?
Po kakomu pravu vy yedete v Ukrainu?
Chto mne otvetit' svoyemu vnuku, kogda on zadayetsya voprosom, ispolnitsya li yemu 10 let ili yego ub'yet vasha voyna?
15 Mars 2022  | Länk | Makt | 0 kommentar
Besikta Bilprovning

VARNING!!!!!!!

Det som skulle bli så bra för oss kunder med avreglering!!!

Resultat? Dyrare och märkliga anmärkningar!

Jag fick ombesiktning på¨trotjännaren, i grunden inget konstigt, 38000 mil sätter spår, så styrleder, fjädring slits, behövs bytas. Jag tar det!

Men när anmärkningen blir godtycklig, blir jag bara förbannad och vill varna andra att välj besiktning med omsorg om både plånbok och bil! VÄLJ INTE BESIKTA!!!! Varför jag gjorde det igen,vet jag egentligen inte, gjorde det bekvämt för mig och tog en station nära mig, vilket kunde blivet dyrt!

Godtycklig bedömning slog till - "smutsig bromsvätska"! Jag kunde också se ett den bärnstensfärg det är som nytt var det inte, men att för blotta ögat se att "smutsen" bestod av partiklar som kunde påverka dess egenskaper så att bromsfunktionen upphör på bilen, det krävs mer än ett öga som godtyckligt avgör detta! Samma öga hävdade att framrutan var så sliten att den borde bytas ut! 

Då brast det för mig! Jag hade ju bevisligen sett ut genom samma ruta och hittat till BESIKTA, dumt skulle det visa sig! Så jag frågade vad som var anledningen till nedslaget! Inga repor efter slitna torkarblad eller stenskott eller sprickor. Inga misstag med stänk från vinkelslip, eller "sandblästring" bakom en lastbil med grus på flaket.

Bara godtycklighet! Med komentaren "Hör med försäkringsbolaget, kostar 1500 i självrisk!"

Jag byte slitdelar, tömde behållaren på bromsvätska och den nya har redan blandat sig så ingen bärnsten längre. Polerat framrutan med rengöringsmedel och så var det dags för ombesiktning PÅ ANNAN STATION! Blankt pappaer!  

Varför denna godtycklighet? Hittar bara tre lösningar! Styrd uppifrån att slå ner på sådant som inte går att "mäta" i hopp om att kunden kommer tillbaka och BESIKTA kan tjäna pengar en gång till!!

Eller så trivs man inte på sitt jobb och låter det gå ut över kunderna! (Faller på att jag besiktigade en jobbebil på station i samma kjedja men på annan ort och såg besiktigaren lyste med ficklampan på bromsvätskebehållaren!)

Eller så hade man blivet ovän med hustrun på morgonen och som vanligt - nån jävel ska ha på f-n! (Faller också då det var en kvnnlig besiktigare på ovan nämnda bil!)

Så UNDVIK BESIKTA!

1 December 2020  | Länk | Makt | 0 kommentar
Corona - en sisådär pilsner

Har jag tidigare skrivet om men känner att det är dax igen, såhär dan-före dan-före-dan-före-.......

SSU-toppen, Philip Botström har i grunden rätt i sin ilska mot influencerna, de bör ta sitt ansvar och inte ge sken av att de står över mänsklgheten som till stor del drabbats av farsot, antingen direkt eller indirekt.

Men, att resonera och föra ett samtal med en idiot visar bara att det finns två!

Om det vore så väl! Det vimlar av folk som följer och beter sig som om covid-19 inte finns! Så två, nä det finns fler! 

Sen finns det synpunkter på att Regeringen inte tar hårdare tag och inför diverse tvångsmetoder, oftast av samma människor som pratar nästa sekund om övergrepp, yttrandefrihet, demokrati osv. Åter, det är fler än två!

Hur skulle det vara om var och en tänkte till lite, när det sunda förnuftet inte räcker hela vägen för att bromsa pandemin, då griper "Storebror" in och med handfast vägledning lotsar vilsna vidare. 

För inte f-n ska det behövas tvångsåtgärder för att förstå att t ex Bianca bara tillför skit! Hon med flera har fått alldeles för stort utrymme och det bevisas när kvällstidningar basunerar ut som dagens viktigaste händelse "Bianca talar ut om utebliven mens!"

Jag kan inte bry mig mindre, men inser att alla funkar inte som jag! Hur vet jag då att ovan nämnda "nyhet" finns? Har en kvällstidningsapp i mobilen för det händer att det kommer något som är av vikt och då är det bra!

Så min syn, Nä, Statsministern, lägg inte tid på samtal med Bianca och hennes anhang, då får de bara mer uppmärksamhet, de har redan alldeles för mycket.

Avslutningsvis så förstår jag om det blir en akut lockdown för då kanske allmänheten kopplar på tänket .....snart jul, inget umgänge, får beställa med hemkörning eller sammordan hämtning av mera på en gång. För en sak vet vi, Karl Anka är det kl 15.00 på julafton och julafton är det om en dryg månad, så vi hinner förbereda oss för att sitta i våra egna fåtöljer och tända ljus!

Bianca och hennes anhang då?

Där blev det tomt och det tycker jag det ska vara!

 

18 November 2020  | Länk | Corona | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida