Dino, Jenta å ja´
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Ny blogg

Ytterst tveksam till att jag har några stackars läsare kvar här, men OM någon kikar kan jag meddela att jag nu har startat en ny blogg:

http://glansjentorna.blogspot.com/

Välkomna dit vet ja och läs om oss!

 

9 Juni 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Jehoo!!!

Jentasprutt och jag blev uppflyttade till högreklass sök!

Jag är så bara himla glad :)

Skriver mer och utförligare om tävlingen en annnan dag...

18 Juli 2010  | Länk | Tävling | 4 kommentarer
Tränar på som sjutton

Ja, även om jag inte uppdaterar särskilt ofta så ligger vi INTE på latsidan för tillfället... Då vi för några veckor sedan fattade beslutet att inte åka till Kosta så pirrade det till i tävlingstarmen och vår egen söktävling på hemmaplan är i sikte;) Det är verkligen skittråkigt att det inte blir något läger i år men vi fick inte till det helt enkelt. Vi hittade ingen husvagn och nu är det liksom lite sent att boka något annat boende.. Näpp, nu får det bli så, vi är hemma och ev blir det tävling istället :P

Det betyder alltså att vi måste träna, träna och åter träna. Sökträningen går faktiskt, peppar peppar, riktigt bra för tillfället. Hon är noggrann och koncentrerad...tempomässigt är det helt ok, kanske inte så galet fort som jag vet att hon kan men det gör faktiskt inget ;) Hellre lite långsammare men att hjärnan är med...har jobbat lite på påvisen för att få lite mer drag, överlag har jag släpt henne lite "friare" i söket, lite wild and crazy ;) Det var vi har kvar nu innan tävlingsstart är heltdold låda och egen rulle...typ sandlådorna på klubben.

Lydnaden då, ja den KÄMPAR vi med :) Eftersom jag inte kommer kunna lägga henne på platsen behöver vi toppbetyg för att nå uppflytt. Nu är det inte mitt mål, eller jo egentligen, men jag skulle vara SUPERNÖJD med ett godkänt... Hur som helst, vi behöver få till det där sista finliret, framförallt i framförgående och kryp. Men vi är på G...Framförgåendet kör vi i stort sett på varje promenad, är superbra att köra på våra långa raka grusvägar här hemma. Parallellt med detta jobbar vi mycket enligt Gyllenstensmodellen, dvs lek lek och åter lek för att driva upp motivationen till max. Det går bättre och bättre och kör många korta och intensiva pass.

Idag har vi haft skotträning på klubben. Det går bättre och bättre och det känns verkligen som metoden ger resultat. Nästa gång ska vi flytta närmare skytten...Det går sakta men säkert, men jag skulle aldrig våga chansa och lägga henne på tävling. Vill inte sabba den trygghet jag har byggt upp runt situationen plats/skott. Ser detta som en långsiktig träning och det får ta den tid det tar helt enkelt.

Annars då...jo det rullar på. Lowa blir 7 mån på söndag :0 Var tar tiden vägen? Hon är iaf en alldeles underbar liten tjej som har vunnit sin mammas hjärta totalt :)

 

Hon har nu blivit så stor så hon kan sitta på ryggen. Det är ju helt underbart! En 8kg klump på ryggen är ingenting att bära runt på, iaf inte om man jämför mot att ha henne på magen. Nu kan vi liksom gå på stigar... Iofs sover hon ju så gott i vagnen så det blir inte SÅ ofta men bara vetskapen om att det funkar ger frihet. Idag var vi tex men mamma och pappa en sväng till Laxhall.

 

Mycket och långa promenader blir det. Försöker få upp Jentas kondis nu samt träna uthållighet i värme. Finns en damm några km bort som vi brukar promenera till. Där får Jenta simma efter pinnar (eller snarare stockar) en stund och sen går vi hem. Bra träning som dessutom svalkar... Idag tog både hon och Dino sig ett dopp i Vänern :)

17 Juni 2010  | Länk | Sökträning | 5 kommentarer
Träning för Jan Gyllensten

Ojoj, nu har jag många tankar i huvudet efter två heldagars hundträning för Jan Gyllensten. En superduktig man med förflutet inom polisen och GRYM erfarenhet av hundar. Otroligt intressant att diskutera med, sunda tankar om hunduppfostran och all form av träning och MYCKET sympatisk. Kort och gott, toppenkille som rekommenderas varmt!

Vad har vi då pysslat med...Jo, i huvudsak lek, lek - åter lek och relation hund-förare. Vi startade upp efter teori mån kväll och tis fm med att våra hundar fick hälsa på publiken och sen leka med sin respektive förare, en och en givetvis. Jenta uppförde sig precis som hon brukar vid hälsningscermonin, glatt, undergiven inställsamt viftandes på svansen. Hon är en glad hund som gillar människor...lite osäkerhet finns men inget som belastar henne. Sen var det dags för leken...Jenta tyckte det var sådär :( Visst, hon leker en stund men utan någon vidare gaist, ganska försiktig... Analysen jag fick var att detta är en hund som föraren har full kontroll på, fin relation, hon skulle aldrig komma på tanken att sticka upp eller ta några egna initiativ...rädd för att göra fel och ganska liten på jorden...

Efter dessa ord funderade jag HELA kvällen! Han hade så jäkla rätt, Jenta är inte alls samma Jenta som jag hade för ett år sedan. Givetvis på gott och ont, hon är mer balanserad nu, mycket lydigare men inte på långa vägar lika jobbig och tokrolig som hon har varit. Ni som känt Jenta sedan hon var valp vet ju hur fullkomligt GALEN hon har varit. Varför??? Jo svaret är mycket enkelt... Sen Lowa kom har Jenta fått stå tillbaka, face the fact. Jag har inte haft tid eller ork på samma sätt som tidigare, när Jenta har kommit med leksaker har jag sagt -gå och lägg dig, du får vänta. Under promenader med Jenta och vagn har jag får vara ganska hård på henne för att det över huvudtaget ska fungera, massa förbud, inte röra Lowas grejer, inte hoppa, inte göra det, det , det osv, utan att få någonting tillbaks, tror sjutton att hon tappar livsgnistan... Vill jag det, NEJ!!! Såklart inte!!!

Nu får det bli ändring, där med basta. Jenta är en hund med stor portion osäkerhet, det vet jag... Om jag kan stärka henne i leken, i kampen, ökar hennes självförtroende. Hon blir tryggare, både i sig själv och i vår relation. Detta tillsammans med rätt ställda krav kommer vara vägen till framgång ;) Det är där jag har brustit tidigare i hennes liv...bara dragit upp henne utan att ställa krav, på rätt sätt...då kommer stressen som ett brev på posten och det blir fort och fel...gärna med lite pip... och hon får problem att hantera sina egna känslor...

Känns så otroligt skönt att få diskutera men någon som verkligen ser och förstår... Jenta är ingen lätt hund, det har jag ju redan insett men SKÖNT när någon mer säger det... Hon mår bra av ramar och regler...då känner hon en trygghet men SJÄLVKLART får hon inte bli så styrd att hon inte törs eller vill ta egna initiativ.

Så idag har vi bara lekt och haft skitkul... Första passet var lite segt men sista passet nu i em blixtrade hon till igen och hornen började växa ;) Nu ska vi jobba vidare på detta, hon ska få ta för sig och växa igen under kontrollerade former. Jag känner mig peppad till tänderna, kapacitet finns i henne, det VET jag, gäller bara för mig att plocka fram det mesta och det BÄSTA!

26 Maj 2010  | Länk | Träning | 1 kommentar
Dags för uppdatering :)

Ja, det går alldeles för långt emellan gångerna...jag VET! Har egentligen inget att skylla på...men men, det är bara att hålla till godo... Plötsligt händer det! ;-) Nu HOPPAS jag att det inte dröjer allt för länge till nästa gång...Nästa vecka är nämligen fullbokad med roliga hundaktiviteter. Mån-Ons träning med Jan Gyllensten, han ska vara superbra har jag hört så jag är FÖRVÄNTANSFULL. Å nästa helg sticker jag och Jenta till Lindesberg och NVLOs rottweilerläger :)

Vi tränar på iaf, jag och Jenta. Även om hon precis har löpt nu. Vi tränar ganska mycket på hemmaplan...Har en perfekt liten träningsplan precis utanför huset som passar bra för finslipsövningar, dvs korta sträckor i fria följet, stegförflyttningar, läggande, kryp mm. Vad som däremot inte funkar så bra att träna på vår lilla plan är framförgående/framåtsändande, längre inkallningar och långa sträckor fritt följ. Så det får vi försöka ta oss i kragen att åka upp till klubben och träna på framöver...

I går var jag och Jenta med på LBN del 2 på klubben. Vi körde appellsök eftersom vi inte har varit med på LBN tidigare. Det var mest en liten check för att se var vi står och vilka moment vi behöver lägga krut på. Man såg tydligt att träning ger resultat, de momen vi tragglar på här hemma sitter och jag är riktigt nöjd :) Det vi behöver träna mer på är framförallt uthålligheten i linförigheten/fria följet...Jenta tröttnar lite när hon inte får belöning... Jag vill ju ha det omvända, att hon blir mer och mer taggad ju längre hon går. Men men, där har vi tränat för dåligt. Annars var det fina poäng, framförgåendet stod vi över, mest av den anledningen att jag tycker programmet blir för långt och tråkigt om det momentet är med :P Men med 10a på platsen, läggande u gång, inkallning och apportering så är jag görnöjd. Hoppet blev lite tokigt, Jenta var okoncentrerad så det blev dk både på uthoppet och tillbakahoppet, men det har vi ju heller knappt tränat. Mest nöjd är jag med Jentas attityd genom hela programmet, pigg, glad och koncentrarad (ja förutom hoppet då)...

Specialen gick oxå som en dans, 10 på budföring och 9,5 på söket. Jag tyckte dock att hon hade dåligt drag ut på påvisen och t.o.m. hade lite svårt att hitta figgen... Hoppas att det var en engångsföreteelse, annars måste vi jobba mer med kopplade påvis. Tror oxå att jag måste träna på figuranter utan belöning på träning, iaf nån figurant utan belöning då och då... Kändes som hon gick ner sig lite när hon inte fick gotta igår... Det ska ju inte vara tråkigare att tävla än att träna ;)

Idag är Jenta trött och slöar på altanen. Ikväll blir det skotträning med efterföljande sökträning, så det är bäst att hon vilar upp sig ;)

Annars rullar livet på som vanligt. Jag NJUTER av att vara hemma på dagarna och få tillbringa all min tid med lillfis och Sprutt. Lowa har på allvar börjat upptäcka Jenta, sträcker sig efter henne, tar tag i hennes öron och smakar på henne så fort hon kommer åt. Jenta är HELT fantastisk med Lowa...Hade aldrig i min vildaste fantasi vågat tro att det skulle gå så här bra.

Hon ser henne som en självklar del i familjen...Visst är hon där och pussar på henne ibland med det har ingen bebis dörr utav hittills...Lite svårt har hon att låta bli Lowas grejer när de ligger utspridda på golvet men det är väl kanske inte så konstigt. Favoriten är helt klart Lowas fina gula badanka ;)

I helgen hann vi med att döpa Lowa. Jättefint och stämningsfullt barndop i Berga kyrka. Anton spelade fint, Lowa var på ett strålande humör.

Idag fyller lillfis 1/2 år...Var tar tiden vägen? Tyckte det var alldeles nyss vi kom hem från BB med vårt lilla knyte. Jag är iofs rätt glad att det är ett halvår sedan...Jag mår 1000 gånger bättre nu och Lowa är 1000 gånger roligare;) Avslutar med lite bilder på vårt charmtroll... 

 

20 Maj 2010  | Länk | Tävling | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karin Glans                                             Skaffa en gratis hemsida