Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


ALEXANDER 2ÅR=)

IDAG FYLLER MIN ÄLSKADE UNGE HELA 2ÅR,,, STORA KILLEN!!!!
17 Januari 2010  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER//// HELENA, ALEXANDER, SANTI OCH AMBRA
19 December 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Mycket har hänt sedan sist!!!!

Jaha då var det dags att uppdatera lite igen. De senaste månaden har det hänt mycket!! Santi har fått ett längre namn, hon heter nu KORAD LPI LPII Wineckes Santi och hon har blivit uppflyttad till lägre klass spår.
Kom på att jag skulle starta en appel för nån månad sen, tänkte anmäla till en tävling i mora på midsommarafton. Men helt plötsligt så hade ja efteranmält oss till Gagnef-flodas appel den 30/5. Kanske inte så konstigt tycker ni men saken var att Santi aldrig gått ett skogs spår(jag tycker inte att de är så kul) Det var bara till att börja träna, vi spårade nästan varje dag i 2 veckors tid. Ibland gick det bra å ibland var det bara kaos, men vi chansade å åkte på lördags morgonen. När vi kom dit så var det naturligtvis inte skogs spår som vi hade legat i och tränat så de blev lite pirr i magen. Men hon klarade det så pass bra att vi blev uppflyttade och slutade på en tredje plats med 64 poäng på specialen och 184.50 i lydnaden med en nolla på framförgåendet. Ja kan bara säga att träning ger resultat. ETT STORT TACK TILL ALLA SOM HJÄLPT OCH PEPPAT OSS MED SPÅRNINGS TRÄNINGEN. NI VET VILKA NI ÄR!!!
Vi har även varit till Nora BK och gjort extriören till korningen så nu är hon även KORAD.
Har även tävlat 3st lydnads tvåor. Två som gått bra och en mindre bra. Den första av dem tre var på hemma klubben vi fick ihop 163.5 poäng ett första pris men ja var inte nöjd med fisan. Man blir så purrken när man vet att hon kan så mycket bättre men men vi klarade iallafall första priset och slutade på andra plats efter Susanne och Tosca som fick sitt LPII.
Vi for sedan till enköping för att försöka ta LPII. Där gick det helt åt skogen, min mamma ska aldrig mer få följa med på nån tävling. Santi avgudar min mor, så hon tyckte att mellan varje moment skulle hon springa av plan till henne. Vi fick ihopp 144p med nolla på läggandet och fjärren men var jätte nöjd med en nia på fria följet.
Det var bara att bryta ihop å komma igen. Jag har trott att Santi ska ha börjat löpa en längre tid nu så jag visste att vi måste hitta en ny tävling fort innan hon börjar med det. Var ut på nätet i tisdags å såg att sura bk hade kvälls tävlingar nästan hela veckan. Jag ringde på onsdan och frågade om jag fick anmäla till torsdagens tävling och det gick bra. Ringde till Åsa Hultgren å hörde om hon ville följa med, hon sa ja och även hon blev sugen på att vara med i ettan med Doggan så hon ringde och anmälde. Regnet stod som spön i backen hela kvällen inte roligt. Åsa å Doggan var först ut de fick inget första pris men Doggan var sååå med å var på bettet så de var så roligt att se. De slutade på en tredje plats. Nu jäklar Åsa är de bara att köra på så de ryker.
Jag hade faktiskt inte så stora förhoppningar på vårat LPII men schi fick ja ,Santi överaskade å slog till med 185.5 poäng,vinst och LPII. Sååå nöjd med fisa lisa. Risk för att låta mallig men jag blev såååå glad, innan vi gick av planen så sa domaren att vi såg ut att vara ett ekipage med en ljus framtid. Så nu ska de tränas in treans moment. Men vi tar en liten semester å tar igen oss först, de känns som det gått i 130 knyck den senaste månaden och stackars Alex ska få slippa att vara med å träna hund ett tag:)

Här kommer poängena från tävlingen
Plattsliggning 10
fritt följ 9
läggande 9,5
inkallande m stå 10
rutan 9
apportering 8,5
hoppet 9,5
fjärren 8
helhetsintryck 10
185,5 poäng

Tack å hej leverpastej!!! Haha


7 Juni 2009  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Hundvakt, Tävling och marknad!!!

Det har helgen bestått av. Har haft Rottis hanen Verner här sedan i torsdags och det har funkat helt suveränt med mina tjejer och Alex.
På valborgsmässoafton så var ja hem till Åsa H och grillade, mumma va gott de va. Det blev en tidig kväll då ja å Santi skulle tävla på fredag morgon å JIPPI va bra de gick, vi vann på 177,5 i våran debut i tvåan. Jag är inte helt nöjd med fialisa på plan hon var väldigt nosig, men men de ä väl bara till å träna mera!!!

Poängena såg ut så här:

Platsliggning 10
Fritt följ 8,5 nosar,dk,tränger
Läggande 9 nosar
Inkallande med ställande 10 (så jäkla nöjd med det)
Sändande med ställande(rutan) 9.5 tveksam vid rutan
Apportering 6 leker med apporten, tuggar
Fritt hopp över hinder 8 islag
Fjärrdirigering 9 nosar vid nedläggandet
Helhetsintryck 8,5
poäng 177,5

Nu är det bara att ladda om till tävling på lördag på hemma plan!!!


På lördan åkte ja å Alex till rättvik på marknad. Alex pappa ,farmor och farfar var där vid deras husvagn så hundarna kunde vara vid husvagnen medan vi travade runt på marknaden en stund. Hittade lite sommar kläder åt Alex.

På söndagen var de dax för hundträning på klubben igen!!!
Bilden är från tävlingen!
Tack å hej!!!
4 Maj 2009  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Jobbar igen....= sååå trött!!!

Ja då har man börjat att jobba igen, snor trött har jag varit varje dag men men det är bara att gilla läget. Ska försöka att komma ihåg lite som vi gjort de senaste veckorna. Har ställt Ambra på ludvikas inoficiella utställning, hon kom trea av sex stycken tik valpar med skapligt bra kritik. Hon är inte alls lik sin mor, de är olika i precis allt!
Santi ska extriör beskrivas den 21/5 på Noras bruksutställning av Fredrik Norgren. Det ska bli jätte roligt å se vad som skrivs om henne och äntligen få henne hel korad. Har även anmält till 2 lydnads 2or. En i kopparberg och en i ludvika hoppas att madame snurr hjärna lägger på lite konsentration tills dess för nu känns träningen skit. Ä de går som de går.
Under påsk helgen har ja hunnit med att spåra lite med hundarna de är ju äntligen barmark. Santi är även en snurr hjärna på spårningen medans Ambra är lugn och konsentrerad. Måste ligga i ordentligt med spårningen nu.

På lördag åker jag och familjen Hultgren-Larsson till Avesta å ställer våra valpar på Dalarnas valp,junior och veteran utställning.
Nu ska jag titta på CSI på femman, hare bra!!!

kortet är på Santi och Ambra när Ambrisen var mini mini!!!
13 April 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Lundgren                                             Skaffa en gratis hemsida