ROLEX & VINNA Perro de agua Español
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Vi har flyttat!!

Eftersom min dator inte sköter sig som jag vill så har jag bytt bloggadress.

Ny adress är

 

www.perroanna.blogspot.se

 

Hoppas vi ses där!! 

 

Välkomna

15 Augusti 2013  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Avdammning

Nej men julen kanske inte ska vara fram till påska ;).

Vi har haft en del för oss. Jag o Jocke har varit till Karibien på kryssning med världens största kryssningsfartyg. Det var rätt häftigt.

Här hemma tog våra nära o kära hand om barn o hundar. Men trots allt borta bra men hemma bäst. Nu väl hemkommen så har jag ÄNTLIGEN tagit tag i Vinnas träning på riktigt. Tack Tuttan o Camilla för spark i arselet. Har funderat var jag ska börja nånstans, bestämde mig för positionen. Har även klickat in tasstarget. Det tänker jag använda vid rutan.

Förra måndagen var vi till Tuttans "appellplan". Då kändes det så där. Mycket nos o titt, till slut gick hon fot i åttor runt Tuttan o Camilla utan att släppa. På tisdagen så åkte vi till parkeringen vid Tegera. Lade nåt spår o tränade lydnad. Spår i hård snö ska jag träna mer. Hon har ju gärna lite bråttom min lilla prinsessa och det funkar inte riktigt på hårt underlag. Här måste hon vara noggrannare.

Sedan körde jag lite apportering. Det har jag inte gjort nåt sedan vi tävlade i september. Men herrgud vilken liten vovve jag har. Hon gjorde det klockrent. Skojade även till det med att sätta Vinna, ta apporten och lägga ut den i vinkel mellan hon och mig. Första gången tvekade hon ,men sedan sprang hon och tog apporten på väg till mig. Helt otroligt med tanke på hur lite vi träna

 

http://youtu.be/kaB2lgkk4CM

 

http://youtu.be/eTOQdUAoQxc

http://youtu.be/jGYEnZtzSx0

Filmades lite och tänk att jag lyckades länka. Ligger också under "videoklipp".

Vi är på gång och jag tänker anmäla mig till Lydnadsklass II i Örebro den 21/4. Så där då är det outat nu är det bara att köra.

Naturligtvis har vi varit till Böle med skotern också. Vid nyår så fick vi in lite hyllor ock en "köksbänk".

Vinna skoterraggare. Den här gången åkte hundarna själva i skoterpulkan upp till Böle för första gången. Inga problem.

I helgen åker vi nog dit igen. Får passa på nu så länge det är snö.

Vi hörs!

 

25 Februari 2013  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
God jul och gott nytt år på er alla

Skulle ju kunna tro att vi gått under jorden , men vi lever och mår bra. Har inte haft så mycket att skriva om bara. Livet rullar på och jag har inte riktigt hittat inspirationen att gå vidare och komma igång med träningen av Vinna igen. Vi har nästan inte gjort nåt vettigt sedan tävlingarna . Några spår har det i och för sig blivit , men ingen riktig lydnadsträning.

Men nu efter helgen så börjar lusten krypa på. Vi har varit till Stockholms hundmässa kusin Pernilla , Annelie och jag. I år tog vi bilen ner och det funkade helt ok. Har haft en kanonhelg med många o långa skratt. På mässan kollade jag naturligtvis in perroringen. Där blev en söt liten finsk hane BIR o BIM blev Maritas söta Jodie.

Lydnadstävlingar hann vi också med att se. Mycket trevligt folk , som man dock hinner prata alldeles för lite med. Allt går så fort .

Nu ska här sättas i gång o träna. Tycker att jag gjort alldeles för lite med Vinna , men om tittar i backspegeln så kanske man gjort en del ändå.

Tre utställningar blev det. Excellent o CK på alla tre , för tre olika domare så hon ÄR snygg. Ett cert o BIM blev det också.

2 lydnadstävlingar blev det också med gott resultat i båda. Hade hon inte blivit insektsbiten så hade vi haft vårt 1:a pris i första tävlingen. Nu lyckades vi ta det i den andra och nu satsar vi på Lkl 2.

Ett apellspår blev det också. Uppflyttad till lägre o en 2:a plats i god konkurrens.

Hon är en riktig pärla Vinna-Bus. Ska skärpa till mig och förvalta henne bättre så hon får visa vad hon verkligen kan.

Undrar ni om jag gillar rosa ?? Här är en bild på fynden från helgen.

Nu är vi redo för ett nytt år med träning för lägre klass spår och Lkl 2.

Kram på er !!!

18 December 2012  | Länk | Vad händer | 8 kommentarer
:) :)

Stackars "gamleman" Rolex blir inte omnämnd nånting. Vilken matte! Som ni vet så blev Rolex sjuk för 1 1/2 år sedan. Han insjuknade i Addison och får nu lov at äta medicin hela livet. En gång i kvartalet ungefär så kollas kalium o natrium värdena i blodet hos honom. Förra veckan var vi iväg och det är alltid lika nervöst. Han tycker inte det är roligt men finner sig i att bli stucken i benet. Fast han tycker det är otäckt så gick han rätt fram till en stol som stod bredvid bordet , hoppade upp på den och upp undersökningsbordet. Sedan sitter han helt stilla medan de tar 2 rör blod. Den vovven är fantastis <3.

Rolex har även blivit "kastrerad". Inte kirurgiskt utan ett chip. Eftersom jag har Vinna här hemma och Rolex inte ska gå i avel så har jag funderat på det länge och nu är det gjort.

I måndags så tog vi en mimiperropromenad tillsammans med Kari och lilla Jezzie. Jezzie kommer från Ramitas. Vi gick ner över åkrarna så de fick springa av sig ordentligt.

Det fanns gott om vattenpölar. Och visst är det svindyrt att gå på SPA och ta lerbad så vi körde budgetvarianten.

Igår fick Vinna ny kostym .

 

 

3 Oktober 2012  | Länk | Vad händer | 6 kommentarer
Vi gör ett nytt försök

Ja nu kommer ett litet inlägg om vad vi har för oss. Vinna och jag går på "valpkurs". Bättre sent än aldrig. För oss blir det mest den sociala biten som putsas. Hon sköter sig riktigt bra. Har väl inte gjort så mycket med henne som jag hade planer på så nån debut i 1:an i februari blir det inte. Vi har haft (har) lite mycket här hemma nu med än det ena än det andra.

Just nu är Rolex med min mamma o pappa på semester. Jättenyttigt att sära på dem lite, skulle jag gjort för längesedan.

Förra helgen så var jag och Vinna på en sökdag. Det var otroligt nyttigt och roligt. Först tyckte Vinna det var mycket märkligt med folk som var i skogen. Jag blev väldigt överraskad för hur hon reagerade. Annars visar hon inga som helst tendenser till att backa , men här gick hon först inte fram. lite nedstämd blev jag nog. Kaffepaus.

Sedan blev det markeringsövning. Låter avancerat, jag vet , men det var det inte och Vinna fixade det galant. En satt på huk 10-15 meter framför oss på vägen. Denne hade en slangstump som hon visade lite så Vinna skulle bli nyfiken. Så släppte jag Vinna och hon sprang dit och tog slangen, då tjoade jag i och då kom hon springande tillbaka till mig med slangen. Nu hade figuranten vänt sig om och lockade på Vinna. Och så fick hon visa mig vägen dit och få belöning. Kul, kul.

Pernilla och Cleo redo för ett sök.

Efter pausen så var det dags för skogen igen och nu hade slanten trillat ner i en liten Vinnahjärna.

Så här proffsig ser hon ut när hon är redo.

Tack Tuttan för bilder.

Nöjd efter några skick.

Snyggast i skogen var ialla fall Tuttans Ella och Olga som hade snyggt matchande halsband och tjänstetecken.

En mycket spännande dag.

Rolex mår ganska bra , men värdena ligger lite högt så nu har vi ökat dosen få se om dem går ner.

Skulle kunna skriva hur mycket som helst , men nu har jag kramp i pekfingrarna.

Vi hörs!

1 November 2011  | Länk | Vad händer | 9 kommentarer
Tillbaka i cyberspace ;)

Nu lider sommaren mot sitt slut och tiden framför datorn blir längre igen. Har inte haft nån lust att sitta här och den tid jag ändå suttit så har jag kollat vad ni andra haft för er. Det som hände nyss gör ju inte saken bättre....hade skrivit ett LÅNGT inlägg och vad gör jag? GLÖMMER SPARA ..... fy sjutton vad sur jag blir.

Rolex mår fortsatt bra, trots en liten utflykt tidigare i sommar. Om den hade jag skrivit en lång redogörelse i det sumpade inlägget. Nu hinner jag inte skriva om det igen. Vi får ta det i Gränna. På fredag så ska vi ta prover igen och se så allt är ok.

Vinna växer så det knakar. Hon är en helt underbar liten ouppfostrad varelse. NJa inte sååå ouppfostrad , men inte lika uppfostrad som jag hade föresatt mig. Vi har tillbringat större delen av sommaren på båten. Vinna är ett riktigt vattendjur som hoppar från bryggor och båtar och simmar som en fisk i vattet.

Så här ser det ut när hundarna vilar i skuggan på båten.

Vinna hittar alltid nåt att sätta tänderna i.

Här är en halvdålig bild från tidigare i sommar på Vinna.

Och här är en från i helgen.

Hon börjar bli stora damen. Pälsen har hon kvar än , men den ryker snart. Inte en tova har hon trots att det närmar sig 5 månader.

Nu kallar sysslorna här hemma. Hoppas vi ses i Gränna!

Ha det!!

23 Augusti 2011  | Länk | Vad händer | 7 kommentarer
vi har semester

Vinna växer och är en härlig tjej med massa energi. Rolex har just upptäckt en mycket praktisk grej med att ha en lilla syster.....hon kan ju hämta in pinnarna som morsan råkar kasta de för långt ut i vattnet. Just nu är vi ute på sjön och myswer i finvädret. Jocke jobbar så jag rattade själv båten till Vaverön. Det fixades galant. Bra kvinna reder sig själv. Det funkar kanon med båda hundarna på båten.
29 Juni 2011  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Håll tillgodo

Sitter vid fel dator så jag har inga bilder att bjuda på, men jag kände att jag måste ju skriva lite i alla fall.

Här rullar allt på som det ska. Vinna växer så det knakar. Hon är en rolig liten tjej med "en del" fart i (läs mycket). Allt kan hållas i munnen. Hon har ett föremåls intresse som Rolex aldrig varit i närheten av. Bilåkandet går numera smärtfritt. Hon åker bak i "stora" buren bredvid Rolex och nu är hon för det mesta tyst.

Mycket har vi hunnit med på våra 2 veckor. Förra måndagen så var hon med till klubben på styrelsemöte. Hon travade rätt in och började kolla stället med svansstumpen i topp. Hälsar glatt på alla som blev väldigt överraskade tror jag eftersom dem sett hur "Blyg-Rolex" varit. Här finns inga betänkligheter , alla hälsas det glatt på. UNDERBART! När hon snosat runt och hittat en stor brandslangskampis ( över en halvmeter) som hon blev busad med så kröp hon i sin lilla bur och somnade sött. Sov genom hela mötet. Det förekom både kraftiga smällar från Ninas ordförande klubba , stolar som flyttades, folk som kom och gick , men inget berörde den sovande prinsessan. Nyttigt.

I går var det tillställning på barnens skola. Massor av folk och musik och allmänt stoj. Tog med Vinna för social-miljötträning. Hon skötte sig jättebra. Inget som var konstigt tyckte hon, bara en massa roliga kompisar som ville hälsa och klappa. En trött Vinna sedan kan jag säga. Koppel är det inga problem med .Vi har lärt oss "sitt" och snart "ligg". När godiset kommer fram är hon beredd direkt. Så kul!

Rolex mår fortsatt bra och bjuder emellanåt upp den lilla hulliganen till lek. Försöker verkligen se till att han får egentid med matte också.

En flytväst är inhandlad också så nu kan vi fara ut på sjön. Trodde nog att hon skulle protestera när den kom på, men icke. Dryg är hon ibland , men helt underbar <3.

 

Bilder kommer när jag sparkat igång den andra burken.

So long!

9 Juni 2011  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Får vi presentera.......

TUSSBERGETS VINNA

Ja nu är hon här våran nya lilla prinsessa. Vi hämtade hem henne i lördags. Jag och Simon åkte ner till Enköping. På hemvägen ömsom sjöng ömsom sov hon. I början skrek hon så hjärtskärande att Simon tyckte så synd om henne att han började grina

Väl hemma skuttade hon hon ut och alla sorger var glömda. Hon sov nästan hela natten. På söndagen så var det Morsdag middag hos Jockes mamma . Tänkte först inte åka om det skulle bli för häftigt för henne ,men hon fick följa med. Det var inga problem. Skitkul att spring efter Albin 3 år som hade svårt att sitta still , så nu har hon träffat en 3-åring och en sittande 1 åring som inte riktigt hade balansen för att bli tacklad av en busig Vinna. Sedan slocknade hon under min stol och sov sig igenom middagen.

Syskonmys på köksgolvet.

Hon har ett föremåls intresse som Rolex aldrig varit i närheten av. Det bådar ju gott. Vad som verkar lite oroande är att gärna håller grejorna för sig själv, men det hinner vi nog få till. Tips mottages tacksamt. Hon känns väldigt självständig på gott och ont, men vi kanske inte ska dra några slutsatser redan ;).......Hittills funkar allt bra. Fast Rolex tycker nog att hon är lite onödig. Enda gången han fräst ifrån var när han stod och åt. Han väljer sina strider ,maten rör du inte, annars går han mest undan. Åka bil tycker hon inte om. Hon blir inte dålig , men hon sjunger fint. Tror det bara är att nöta på så hon märker att åka bil innebär at man kommer till nya roliga platser där det händer skoj grejer.Gör ingen affär av det utan jag tänker bara nöta på. Eller vad tror ni?

Rolex har fått ett bärnstenshalsband som sägs vara avskräckande för fästingar. Kanske funkar vi provar även om jag inbillar mig att det funkar bäst på korthåriga hundar.

I torsdags var vi till Falun för att kolla upp levervärdena igen. De hade sjunkit markant på bara en vecka utan kortison. Det känns verkligen jätteskönt. Nu kan vi så smått börja bygga upp konditionen igen tyckte vetrinären. Så nu har vi varit ut och sprungit 2 ggr jag och Rolex. 2,8 km lufsade vi runt i fredags och samma tur i går.

Visst är jag söt?

 

 

31 Maj 2011  | Länk | Vad händer | 9 kommentarer
En ny hund.......

....eller ja det blir ju snart 2 :) . NU är vi här igen. Rolex har mått så där. Förra veckan fick vi lov att åka in med honom på tisdag kväll. Han var väldigt seg. På djursjukhuset konstaterade de att kaliumvärdet var för högt  likaså levervärdena + att han var uttorkad, så det blev att stanna över natten med dropp. Har tyckt att de inte brytt sig så mycket på Falu djursjukhus så jag hade till den här veckan bokat en tid i Uppsala för en ordentlig genomgång av ALLT. Vill inte hålla på och medicinera och ta prover och så på en hund som INTE tycker om sjukhuset och som kanske går och mår sämre än han visar. I alla fall så avbokade jag den tiden för nu händer det grejer. De har kollat alla blodvärden , tagit urinprov , ultraljudat buken och röntgat. Allt såg bra ut förutom lite flammig lever. Det skulle kunna vara kortison påverkan så nu tog de bort det "elaka" pillret och han har sedan i onsdags bar ätit Florinef. Sedan vi kom hem i onsdags så har jag fått en ny hund. Nu märker jag att han mått dåligt länge för så här pigg var det länge sedan jag såg honom. Bara hoppas att det håller i sig. Ska dit på torsdag igen och ta prover så håll tummarna åt oss.

Sedan till det roliga...vi ska ju få tillökning. Ett litet vilddjurvid namn VINNA. 2 gånger har vi varit ner och hälsat på. första gången när hon var 4 veckor. Här är lite bilder från då:

Sedan fick jag faktiskt med mig Jocke ner för 2 veckor sedan. Då hade de hunnit bli lite äldre. Och helt underbara. Jenny säger att de är helt galna och det låter bra det tycker jag ;). Får nog nåt att bita i ska ni se. Jocke tog fina bilder men de är kvar i hans lur så de får komma senare, men jag tog också några.

Vi har haft finfrämmande också. Kari och lilla Jezzi var förbi och visade upp sig. En söt liten tjej från Ramitas som hängde i öronen på farbror Rolex och försökte få fart på honom. Det gick så där...

I söndags var jag och Rolex maskotar när Pernilla och Cleo skulle tävla apellspår. Och som vi var det. Så klart det blev uppflytt och vinst.......315 p....."ganska" bra ;)......Det var så kul att se de på planen, jag fick tårar i ögonen vilket par <3 <3......Nu vet jag hur det ska se ut. Fantastiska var ni , Pernilla!!

Alldeles nyss ringde Jenny och berättade att alla valparna gick igenom vetrinärbesiktningen. Det hade varit livat värre hos veten. Hahaha!

Nu ska det inte dröja lika länge innan jag skriver igen. På lördag är det dagen D......då blir Tussbergets Vinna dalkulla.

Vi hörs!

24 Maj 2011  | Länk | Vad händer | 10 kommentarer
Plötsligt händer det......

......bloggen blir uppdaterad. Vad har vi haft för oss då...mmmmm....få se.

Allt känns som om det går på tomgång just nu. Rolex värden var ok förra veckan när vi var till Falun, men vi ska dit om 3 veckor igen. Jag tycker inte det är riktigt samma gamla Rolex , men det kan ju vara konditionen som tryter eftersom vi fått order att ta lugnt tills levervärdena är ok igen. Det är svårt att inte se honom som en sjuk hund och man blir en riktig hönsmamma, och naturligtvis så känner han av det. Ska börja ( har redan tjuvstartat) att trappa upp promenaderna så får vi se om det händer nåt. Lite träning emellanåt blir det dock och Rolex tycker det är kul.

För 3 veckor sedan gjorde jag debut som tävlingsledare.Det var jättekul! Måndagen innan så hade jag genrep och ropade igenom 2:an med Tuttan och Ella. Sedan så provade Tuttan att köra med Rolex och han gick så fint med Tuttan. Det trodde jag inte, men han fixade det och tyckte det var jättekul. Och Tuttan utbrast : -"Men gud vilken liten pigg, det är en sån här man skulle ha!". Tänk att höra det från den schäferfrälste. Tror ni att hon får höra det HELA tiden nu eller. Hahaha!!

På tävlingen så debuterade Pernilla och Cleo i lydnads 1:an. Och som dem gjorde det! 193,5 p och naturligtvis en överlägsen klassvinst. GRATTIS!!

För er som inte visste det så är jag en inbiten Färjestads supporter sedan barnsben. Och i helgen som var fick jag uppleva en SM-final på plats. Inte avgörande , men ändå. Det var häftigt att vara där och ALLA (nästan) höll på rätt lag. Färjestad vann!! I alla fall den matchen det är ett par kvar att vinna innan guldet är hemma i Karlstad igen.

En annan rolig nyhet är att det med största sannolikhet flyttar hit en liten Tussbergare till. En svart och vit liten prinsessa. Först hade jag tänkt att hon skulle heta OMEGA , men det betyder "den sista" så det kan hon inte heta. Det skulle ju helst vara nåt på V , har funderat och funderat , men så i fredags på jobbet bara kom det....... VINNA!! Tussbergets VINNA.....smaka på det ni!

Vi hörs!

11 April 2011  | Länk | Vad händer | 11 kommentarer
Här är vi ;)

Vi lever och mår efter omständigheterna bra. Var till Falun igår för nya prover och kaliumvärdet låg på en perfekt nivå. Sportlovshelgen var Rolex lite låg och konstig så på måndagen åkte vi till Falun och tog prover då visade det att han låg på för högt kaliumvärde. Medicinen ändrades då från 4 - 5 florinef per dag och nu är han pigg igen och värdet hade som sagt gått ner och ligger på en bra nivå. Nu har vi åkt på lite krångel med magen antagligen medicinen som spökar, men det är på bättringsväg.

Sportlovets sista helg blev det en tur till svärfars jaktstuga med skotrarna. Underbart väder och skoterföre.

En del tyckte ju att det var roligt att skotta fram skotern som de kört fast. Jag satt mest och njöt.

Jocke lär först barna hur man kör fast , sedan får de försöka ta sig

loss under uppsikt .När de slitit ett tag så talar den snälla fadern om hur de ska göra. Pedagogiskt.

Jocke passade också på att köra fast. Det är mycket snö på myrarna. Väl hemma vid stugan var det hamburgar grillning vid elden.

Gänget på tur.

Söndag med strålande sol blå himmel och en hagslänt i lä. Det riktigt hettade av solen. Underbart!

Ultraljudet visade på många bäbisar så hoppas det blir en till oss.

Löööv you!

15 Mars 2011  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
ordningen återställd

Nu börjar allt så smått återgå till det normala. Jocke har äntligen kommit hem. Rolex hämtade vi hem i fredags nybadad och fin. Han hade till och med blivit fönad .Allt ser fortsatt bra ut, peppar peppar ta i trä, med värdena. Ska ta nya blodprov på fredag igen. Dosen prednisolon har de halverat så nu äter han bara en tablett av det per dag. Hoppas det håller i sig . Tunn har han blivit för musklerna bara rinner av när han inte gör nåt ordentligt. Min fina muskulösa hund :( . Men han är verkligen pigg i alla fall

Helgen bjöd på strålande vinterväder. På lördagen tog jag en härlig promenad i skoterspåren på åkern. Det riktigt sprutar om Rolex så glad han är att få vara hemma.

 

I går var vi ut och åkte skoter. Hela familjen utom Rolex som fick vara hos mormor & morfar och se till att de fick lite  motion.

Nu håller vi tummarna för ett visst ultraljud ;)

21 Februari 2011  | Länk | Vad händer | 8 kommentarer
Tusen tack.....

......för alla tröstefulla ord och stöd. Det värmer. Stoooor kram till er allihopa.

 Nu har svaret från Uppsala kommit och som vi redan förstått så är det nu bekräftat att det är Addisons sjukdom som Rolex lider av.

Måndag och tisdag var Rolex som vanligt ,men i morse var han lite darrig igen. Jag har legat i migrän och jag tror att det kanske gick för lång tid tills han fick medicin i morse.  Ringde till Falun som tyckte att jag skulle komma in. P.g.a huvudvärk så var jag osäker om jag kunde köra så min snälla pappa åkte med. Där tog de blodprov igen för att kolla om något hänt med värdena vetrinären tyckte att Rolex skulle stanna där oavsett vad proven sa, så vi åkte hem utan Rolex.Han följde med sköterskan så snällt så.Skönt att han verkar tycka att det var helt ok att bo på sjukhus. Med tanke på vad det kostar måste det ju vara MINST fem-stjärnigt boende ialla fall ;).

 Senare på dagen ringde de och talade om att proven var ok. Kaliumvärdet var normalt och natriumvärdet var fortsatt lite lågt, men huvudsaken att kaliumet håller sig i skinnet. Det känns skönt att veta att värdena var ok. Då ligger han ju ok i medicineringen.

 Väldigt tomt är det hemma här. Till saken hör också att Jocke är på Gran Canaria på försäljar kurs. Så typiskt.  

Tur jag har er mina kära bloggvänner!

16 Februari 2011  | Länk | Vad händer | 10 kommentarer
Vilket j-la dyng-dygn

Ja var ska vi börja....

I går när jag skulle hämta Rolex hos Mamma o Pappa så ramlade han i en snödriva när han kom ut och hälsade på oss. Jag blev naturligtvis dödsförskräckt. Bar in honom och då satt han bara och vibrerade på golvet. Förhörde mig lite med mor o far hur han varit tidigare på dagen och jo, han hade nog darrat lite i mammas knä på förmiddagen ,men sedan varit på promenad som vanligt. Efteråt så lade han sig i sin bädd och sov. Inge konstigt med det han är duktig på att koppla av. Sedan kom alltså jag och han kollapsade ute på gården. Jag ringde direkt till Falu djursjukhus som tyckte att jag skulle åka in med honom på en gång. Vetrinären klämde och kände och lyssande . Han kunde inte hitta nåt konstigt. Trodde att han kanske kunde fått ett blodtrycksfall när han raglade omkull, men man röntgade och tog blodprov. En lång väntan. Sedan kom veten in och sa att allt såg bra ut på röntgen ,men att Rolex hade förhöjda kaliumvärden och för lågt natrium i blodet. Med de andra symtomen som Rolex visade så kunde det betyda att han hade Addisons sjukdom. Rolex blev genast satt på dropp och behandling. Vi fick åka därifrån utan våran Rolex som fick tillbringa natten på djursjukhuset.

På förmiddagen ringde vetrinären och sa att Rolex svarat fint på behandlingen och nu var pigg och hade ätit så om jag ville fick jag hämta hem honom. Det gjorde vi naturligtvis och nu är han hemma.

Rolex har fått diagnosen Addisons sjukdom

På grund av ett fel i kroppens immunförsvar blir det en inflammation i binjuren som successivt tillbakabildas. Binjuren bildar det cortison kroppen behöver. Så småningom får hunden symtom av för låg cortisonhalt.

Sjukdomstecknen är till en början vaga (mag-tarmbesvär,trötthet,ökad törst) och kommer och går. Men hunden kan också plötsligt bli väldigt sjuk med vinglighet (Rolex) och tecken på chock. Oftast har hunden då höga kalium och njurvärden.

När diagnosen väl är ställd är sjukdomen relativt lätt att behandla.Man ersätter helt enkelt de hormoner som hunden saknar och den blir helt återställd. Dock krävs behandling hela livet ut.

Nu är det ännu inte 100% säkert att det stämmer. Ska bekräftas med ett provsvar från Uppsala, men allt pekar på addisons för Rolex del.

Det här har ju vänt upp och ner på alla mina drömmar jag hade med Rolex. Inga valpar och inget mer tävlande. Jag har gråtit floder. Men huvudsaken att Rolex kan leva ett normalt liv.

Har precis kommit in från en promenad och man märker inget på Rolex av traumat igår. Han svarar bra på medicinen och är pigg igen. På fredag ska vi ta blodprov för att se att dosen är rätt annars får man ändra och ta prov igen. Det kommer bli jobbigt ett tag men han kommer överleva och det är det viktigaste.

Jag som trodde att min lite blyga hund skulle ligga intryckt i hörnet på en bur och bara längta efter matte.......icke han charmade personalen som tyckte det var synd att det nu inte blir några valpar efter honom. " Han är ju såååå glad och trevlig", sa de. Min underbara fantastiska lilla Rolex.

Natti, natti gott folk!

13 Februari 2011  | Länk | Vad händer | 24 kommentarer
Inte mycket....

......som hänt den här veckan. Vi har legat lågt med allt. Jag har jobbat och kännt mig allmänt sliten. Har nåt skit i kroppen som inte bryter ut tror jag.

Tack så mycket för all peppning! Nu har jag tagit fram vittringsapporterna och skickat efter en metallapport. Ska börja träna 3:ans moment :).

Skickade också efter en "skoteroverall" till Rolex. Det blev en fleeceoverall från Hurtta. Så nu slipper han bli snöig, blöt och kallnär vi drar till fjälls.

 

So long sailors!

 

11 Februari 2011  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Helgen som gick

Jag har jobbat hela helgen och Linnea var på konfirmationsläger. Pojkarna tog skotern och drog till stugan i Böle på lördagen. När jag slutat jobbet kl 14 så åkte även jag och Rolex upp. En härlig vinterdag med bara några minusgrader och solsken.

Rolex fick ha sin overall på sig annars blir han snöig, snön smälter och vips så har man en blöt hund. Overallen funkar fint. Lite stor men jag har sytt av benen. Vi hade en underbar eftermiddag och kväll där uppe. Motion fick han så det räcker och blir över. När vi åkte pulka så sprang han ju givetvis med både utför och uppför. Tänk jag tror att han skulle kunna spring hur mycket som helst, märks ju aldrig att han blir trött, men han sov gott när vi kom hem. De andra sov över i stugan men jag skulle upp och jobba på söndagen så jag och Rolex åkte hem.

Söndagen sen då.....ja då var det träning i körhallen. Fast jag lovade Carolin att inte skriva nåt negativt i bloggen så vi fokuserar på det som gick bra.....mmmmmm.......få se nu......vad var det.......

Ja just ja!!! Han låg på platsliggningen...det andra har jag glömt ;)

I dag ska jag ta mig till ridhuset. Jag har nämligen missat en liiiiten detalj till på lördag. Det var längesedan vi hade spånlinjer runt rutan. Skulle kunna ställa till en del. Annars så känns det väl som att jag skulle vilja göra en "Tuttan" och "skylla" på löpande tik. Men just ja , jag har en hanhund så det är väl bara och bita i det sura äpplet och köra :0=) .

Vi hörs!

1 Februari 2011  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Hemma igen

Då har vi återvänt till verkligheten efter en vecka på Gran Canaria. Det var härligt att få känna på solen igen. Fint väder hela veckan med 25 grader varmt och solsken varje dag. Rolex har varit hos min mamma och pappa. Det gick jättebra, men gissa om det var nån som blev galen när han kom hem och vi var hemma. Han höll på att krypa ur skinnet. Och som VI längtat efter honom.

Nu måste vi lägga på en turbo om vi ska bli något sånär klara för tävlingen i feb. Vi har lite problem med ställandet och rutan. Paradnumret för dagen är nog fritt följ och ni vet ju vad jag tyckt om det, så det säger väl lite om att det andra inte går nåt vidare. Men det är lååångt kvar ;) .

Det ska bli så kul med alla perrosar i Rättvik. Riktig perroterror är det med 8! st startande tror jag. Spännande!

Jag smet från tvättmaskinen , men nu kallar den igen.

 Vi hörs!

21 Januari 2011  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Väl slut och gott nytt!

Så har då julen glidit förbi i år igen. Helgen innan jul så åkte "Gänget" till Sthlm. Som vanligt en otroligt rolig helg. Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet........jösses vad länge vi kommer att leva ;) . Men det är ingen viloresa, upp 6.30 för att äta frukost och sedan bänkade vi oss vid lydnadsplanen. NM i lydnad var det. Mycket duktiga ekipage. Det som var lite tråkigt var att man inte fattade riktigt vad domarna drog för. Skulle varit intressantare med en öppen bedömning.Men med 4 domare så var det ju ogenomförbart.

PÅ lördagen så ställdes också perrosarna, så jag begav mig dit.Mycket folk man kände och ett och annat bloggansikte som man fick träffa live.Tyvärr så hinner man inte prata så mycket med alla. Vi träffade i alla fall syster Ella och Malin.

Det är så roligt att se vad lika de är. De är verkligen stöpta i samma form , fast Rolex är förstås större.

Vann gjorde en välfrisserad finsk hanhund med Snygg- Zalle som 2:a bästa hanhund. I tikklassen så vann Nannas Sheela. Grattis!!

På söndagen så stod jag i våran fina rasmonter. Tyvärr har jag ingen bild därifrån. Det var jätteroligt att stå där och berätta om våra fantastiska hundar. Jag tror att det var en viktig grej att göra för nu kunde vi verkligen tala om för de som tror att de bara är ulliga och gulliga att där är mycket hund att jobba med under allt det söta. Vore så kul om fler bruks och lydnadsfolk fick upp ögonen för våra perrosar.

Våran träning rullar på. Det har ju varit svinkallt så vi har mest tränat inne. Jag har också hunnit med att klippa Rolex. Den här gången med skäret som spar 13 mm. Det var inte lätt. Vet inte om det är fel på skäret, maskinen eller hunden, men det var inte som att skära i smör direkt. Till slut så blev han i alla fall klippt. Några andra bildbevis än det här finns inte.

Det blir kappa på nu när det kryper för långt under nollan. Jag kan varmt rekommendera Hansbos hundtäcken. De är dock något små i storlekarna. På det här täcket har Rolex stl 65 cm.

Nyår ska vi fira uppe i skogen i Jockes pappas jaktstuga. Det blir skoter dit, om vi håller oss friska. Linnèa har varit sjuk och i går blev Simon dålig så vi kanske får vara hemma i alla fall. Den som lever får se.

Om vi inte hörs innan så får jag önska ett riktigt.......

GOTT NYTT ÅR!!!

 

29 December 2010  | Länk | Vad händer | 12 kommentarer
GOD JUL PÅ ER!!

God jul vill vi önska er alla. Tiden räcker inte riktigt till för uppdatering. Helgen i Sthlm var rolig men tog slut för fort. Mer rapport kommer när vi hunnit i kapp.

 

GOD JUL

önskar

ANNA & ROLEX

23 December 2010  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Sparktur

Nu har vi äntligen fått hem våra sparkar så idag har jag och Rolex varit ut och sparkat.Helt underbar vinterdag med 10 minusgrader och gnistrande snö i solsken. Men man kan ju konstatera att Rolex inte är en draghund. Han springer så fint bredvid. Men han har en en´vis matte ,så till slut fick jag honom att i alla fall springa framför mig även om han inte drog nå nämnvärt. Här travar han på faktiskt.

KOm igen nu matte , sluta bromsa ;) .

Vi åkte en bra bit och då tror man ju att hunden ska vara lite trött när man kommer hem..........meeeen när selen var av och Rolex var befriad så var det naturligtvis tok-race.

Här är min sekreterare...

Ser liiite såsig i kolan ut

När det passar så brukar jag hjälp min vän Linnea att rasta Diva och luncha hennes russ.

Hungriga russ.

Här är en som tydligen fått nåt mellan tänderna. Då är det ju smidigt att "restaurangen" tillhandhåller tandtråd ,)

Diva har ni ju sett förut , men här är en bild på henne från i höstas.

Rolex har badat idag. Tänkte klippa honom i morgon ,men lockarna blir sååå fina efter badat så det svider. Fast å andra sidan så svider det varje gång att sätta saxen i lockarna.

Lev väl gott folk och lämna gärna en "kråka".

7 December 2010  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Lyxrestaurang

Det här med färskfoder var en riktig hit. Rolex har väl alltid ätit men kunnat gå fram och nosa i matskålen, slänga en blick och sedan vända och gå därifrån. Med andra ord har han bara ätit för att han måste ....det har liksom aldrig varit gott. Nu har jag en hund som INTE låter en glömma att det är matdags. Matskålen är snart utnött tror jag för den slickas blank efter varje mål. Ingen som helst reaktion i magen har jag märkt heller. Lyxrestaurang a la Fodax det är grejer det.

Vi tränar på här hemma. Har inte kommit iväg till körhallen än, men nästa söndag ska jag dit för då är jag ledig. Det är störningsträning som fattas för oss nu och att få lite kommendering. Snart är det jullov och då får jag lägga i en högre växel.I morgon åker nog klippmaskinen fram. Det är lite mildare väder så då passar jag på.

Ha det gött!

 

6 December 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Oj oj oj ....vilken misshandel av läsare

Ja nu var det ett tag sedan igen. Det har varit rätt intensivt här ett tag. Jag har jobbat mycket och Jocke har jobbat ännu mer. Närmare bestämt så har han jobbat 3!! veckor i sträck. Men varför inte, mår man redan dåligt så kan det väl inte bli sämre ....Eller? Nog med gnäll.

Vi har det vintrigt och kallt, men för lite snö tycker jag. Jag vill också ha snökaos ;(. Jag hade tänkt att jag skulle klippa Rolex snart så pälsen blir fin till mars-april. Fast nu känns det lite taskigt när vi har mellan 10-15 minusgrader. Å andra sidan är ju det en strålande anledning att få lov och köpa nåt snyggt litet täcke, så vi får se om pälsen ryker endera dan.

Träningen går bara bra. Jag har börjat vara "elak" mot honom. Inget löst spring i skogen, bara tråkiga koppelpromenader. Varför? Jo,för att träningen med matte ska bli det absolut roligaste man kan ägna sig åt. Det ska vara med mig det är bäst INTE noseriet i skogen. Så våran melodi just nu..........tråkiga promenader och ROLIGA bus-stunder OCH träning med matte. Tycker det funkar faktiskt så vi kör så ett tag till.

Härom kvällen så körde jag Johans bestickapportering. Rolex tyckte kniven var lite äcklig först, men han tog den och höll fast när han fick den av mig. Det kluriga kom när han skulle plocka upp den från golvet. Tillslut så fick han tag på den och på mindre än 5 minuter så hade jag en hund som sprang ut från mig och hämtade kniven på golvet , kom tillbaks och satte sig fot och avlämnade kniven till mig.

 

I februari så hoppas vi på många krulltottar i körhallen.

http://www.2uk.ru/data/i/1/advent1.jpg

Hoppas ni haft en mysig första advent! Vi hörs!

29 November 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Inget nytt under solen

Vi tränar på lite grann här hemma. Känns inte lika bra som det gjorde i Kungsör. Försökte få till att Rolex självmant ska söka upp min vänstersida för belöning. Hahahahaha! Grannarna måste ha fått sig ett gott skratt. Där rantade jag fram och tillbaka på vägen och Rolex sprang hit och dit och nosade. Nån gång kom han upp och fick sin belöning, men han är en sån hund som jag måste säga till att " hörru du nu jobbar vi". Vi jobbar vidare på det. Tolettpallen inomhus ÄLSKAR han så det går bara bra.

Jag har bestämt mig för att börja ge Rolex färskfoder. Har läst en del om det och bestämt mig för att prova, så 1 dec fylls frysen med "klegg". Rapport kommer.

Har en intensiv helg framför mig med jobb torsdag till söndag och fest på lördag. Klubben firar 40 år så det blir baluns på Insjöns Hotell. Så hundträningen får ligga på is ett tag.

Tjinge-ling!

19 November 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Fri!

Ja, Rolex är INTE anlagsbärare för PRA och det känns jätteskönt. Vi firade med kladdkakemuffins & ett glas vin. Rolex fick ett tuggben. Nu är också "bomben" släppt.........vem som är Rolex tilltänkta. Mamma (förhoppningsvis) till Rolex första kull blir lilla söta Wilma, La Sirenitas Lilja. Se mer på deras hemsida. Tyvärr så kan jag inte länka ;).

Annars händer inte så mycket här just nu. De flesta momenten sitter ju här hemma , men nu måste vi ta oss ut och få störningsträningen. Det blir ett utmärkt tillfälle till det i helgen. Vi far ner till Kungsör där ett par glada perroägare ordnat ett litet läger för oss. Det ska bli jätteroligt att träffas och träna ihop.

Helgen som var var inte direkt ngn hundhelg. Jag har stått i bagarstugan och bakat hela helgen. Snart jul ju och då vill vi ha tjockbulla.

Sedan så börjar ju våran trevliga tjejhelg i Sthlm att närma sig. Alltid lika roligt.

Tills vi hörs igen!

9 November 2010  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Var är gnistan?

Ja, våran tappade inspiration kanske finns i Kungsör? Vi åker dit och kollar om vi kan komma igång.

Nu har vi fått svar på tyroideaprovet och alla värden låg där de skulle och provet ar negativt. Härligt! Nu väntar vi bara svar från Amerika hur det står till med generna.

I lördags var det tävlingar i Rättvik. Det var vår klubb som stod som arrangör så jag hjälpte till att skriva till domaren i elit & lydnadsklass 2. Det var jätte intressant att höra domarens kommentarer och kunna följa alla ekipage. Jättenyttigt. Grattis till Lena & Anja som avslutade i 2:an med ett nytt första pris och vinst. Och Jenny & Iina som kom tvåa med ett 1:a pris. Maria & Rozie fixade ett 3:e pris men kom på pallen. Grattis alla! Bara NBK:are på pallen!

Fick väl lite inspiration att börja på allvar igen. Alla är inte perfekta, men jag tror jag har sån prestationsångest så det liksom låser sig. Nästa helg är det ett gäng som ordnat en träff i Kungsör. Egentligen så jobbade jag, men jag har bytt så jag är ledig.

Vi tar vårat pick och pack och drar dit Rolex och jag. Blir väl tjurigt här hemma, men jag känner att jag behöver komma iväg.

Vi hörs!

P.S. Fick svar nu i kväll från Optigen. Svaret lyder Normal/clear. Med andra ord är inte Rolex anlagsbärare för PRA. D.S.

2 November 2010  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Up to date...

Oj vad tid det tog.Vad har vi haft för oss? Mmmm......förra tisdagen var vi till djursjukhuset för att ta ett blodprov. Rolex har nämligen fått ett frieri så nu måste vi se så allt ser bra ut. Har inte fått nåt svar än så håll gärna tummarna för oss.

Innan snön kom så hann vi med en promenad med Diva. Här är ngr bilder.

Ett stycke nerbrottad schäfer :)

Förra onsdagen kom snön.Det är härligt tycker jag och tänk, den ligger faktiskt kvar än. Snart blir det skoterföre.

Så här ser det ut nu.

Över åkrarna.

Och i skogen.

I lördags så fick vi en treåring i familjen också. Det var Rolex födelsedag. Tänk vad tiden går fort. 3 år!! Känns som om det var nyss vi hämtade hem det lilla pyret från Enköping. På samma gång så känns det som om han alltid varit med oss. Märkligt.

Så här ser en färsk 3åring ut när han spanar över "sina" ägor.

I vår lydnadsträning har vi kört fast liksom. Jag har tappat allt mitt självförtroende och tycker inte alls att det känns roligt, men jag jobbar på att hitta det igen. Vi försöker lite då och då i alla fall.

Skulle verkligen behöva helgen i november. Tänk 2 dagar med likasinnade. Ska bara försöka få sambon att förstå det.

Nu blir det ut i solen!

 

25 Oktober 2010  | Länk | Vad händer | 9 kommentarer
Dags igen.......

........för en liten uppdatering. Våran dator är lite fläng så det blir mest ett irritationsmoment att sitta här.

I lördags var vi inbjudna att vara med på kennel/valpträff hos La Sirenitas. Det var en jättetrevlig tillställning. Först gick vi en tipspromenad med frågor om hundar som hör till kenneln och allmäna perrofrågor. Och tänk att jag vann.....näääästan alla rätt. Men en inbiten hemside studerare som jag kan det mesta om de flesta.

Helena Danielsson hade med sig sitt söklabb så vi fick "provsöka". Rolex var duktig och tyckte det var kul att använda näsan.

Fick den här bilden av Nanna.Tack!

En agilitybana hade de satt upp också. Så det provade vi också på. Det ser ju tämligen lätt ut tycker jag, men OMG.......först ska man hålla reda på sina egna ben , sedan hunden, vart man ska och så står det ju liksom hinder ivägen också som man måste ha koll på. Betydligt svårare än jag trott.Men kul var det och Rolex hoppade allt och sprang igenom tunnlar som om han inte gjort annat.

Mycket trevligt folk träffade vi och härliga hundar.

Den här sötnosen är Annelie och Nannas lilla spanjor Alvin. Han kunde fått följa mig hem. Kom förbi och morsade så fick han en köttbulle. Sen satt han framför mina fötter med kontakt i säkert 5 min. Struntade i att matte ropade och lockade. Han skulle nog ha gjort vad som helst för en köttbulle. Det är jag inte bortskämd med.

Det minglades och grillades hamburgare och korv. Naturligtvis hann vi med ett perorace också.

Jag hade visst bara korvletningsbilder så här var det ingen aktion direkt.

Det var en härlig dag. Tusen tack för att vi fick vara med som en ulv i fårakläder. Det var så roligt att träffas och prata lite hund och se alla IRL.

I går kväll var jag till klubben NU ska jag sparka igång.

MOT 2:AN!!

 

5 Oktober 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
eftertanke

Idag tänker jag bara på 2 av mina hundvänner som fattat jobbiga beslut, men tänkt på hunden före sig själva.

Petra & Annelie stor kram till er!

Ljusen är för Occhi & Lufsen som av olika anledningar sprungit vidare över regnbågsbron.

 

 

24 September 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Nu är de här!!

I dag har vi varit och hämtat hem våra nya familjemedlemmar. En arbetskamrat till mig fick lov att göra sig av med 2 av sina katter. Våran Dizni har ju varit borta sedan veckan efter midsommar och det började bli tomt utan katt här hemma. Våra nya vänner är 2 st Heliga birmor.

Det här är SHIRA 4 år.

 Och så mamma LISA 7 år.

Rolex tycker det är liite konstigt att de inte vill snacka med honom som Dizni gjorde. Men han är en helt otrolig hund och backar sååå snällt när de fräser åt honom. Tror det kommer gå bra så småningom.

I måndags var vi och tittade på skönheterna. Ullis har också en härlig liten flaxtrasa till boxervalp. Lyckades få de att sitta still för en bild.

Rolex är världens bästa lekfarbror. Lydnaden har vi tagit lite timeout från ett tag.

Hörs då!

17 September 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Huvudfoting?

Hittade den här bilden i min mobil. Den är från den stora klippdagen. Om jag spar huvudet till sist? Jajamen!

Helgen har vi tillbringat på båten i vackert väder. Det passade mig precis eftersom jag haft lite tjall i foten. Så att bara ligga och sola var utumärkt.

Vi hade en helt underbar lördag med goda vänners sällskap, MINST 25 grader varmt i luften och 20-22 grader i vattnet och en helt spegelblank sjö.

Det känns som om vi sög ur det sista ur sommaren denna dag. En dag som man kan leva på hela långa vintern.

Vi åkte inte och lade till förräns solen gåt ner. Sedan var det bastubad till tidiga morgonen.

Till sjöss så har Rolex en söt liten polare, Oden. En riktig liten "rondell". Men ack så söt.

Träningen har fått rivstarta igen eftersom jag mitt lilla pucko anmält oss till ett apellspår här hemma. Igår var det dags på IP i Insjön. Budföring med en inte allt för känd person gick kanon. Sedan har det här med framför gående. Tips, tack!

ALLA andra (läs Susanne) är så himla ambitiösa. Själv känns det mest som att jag flummar runt, men än så länge funkar ju det med.

Vi kör korta intensiva pass. Så pausar jag för att hålla kvar attityden, börjar han sacka så åker han in i bilen en stund eller blir bunden vid en stolpe och får titta på en stund. Sedan är han SÅÅÅ sugen att jobba en stund igen. Rätt eller fel ? Vet ej men jag tycker det funkar för oss.

Simträning ägnade vi söndagen till. Det går inge vidare kan jag säga. Rolex är INTE särskilt lättlurad.

Mycket längre än hit går det inte att lura honom. Då skiter i det i stället.

Ha det gött!

19 Augusti 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Halloooo

Vi är vid liv ;). Semester och tidsbrist och lustbrist har lagt en filt över mitt bloggande. Förlåt. Vi har varit ute med båten i 14 dagar och drar ut igen ikväll. Det är så skönt att kasta loss från alla måsten hemma. Rolex funkar perfekt på båten. Han är en helt otrolig vovve som hänger med på allt. Han charmar alla med sin lite blyga stil och de blir såå malliga när de blir accepterade. Nästan lite tävling på bryggan och en cool status om man är kompis med Rolex. Lite kul faktiskt.

Träningen går väl så där. Härom kvällen så var Anneli, Helena och jag ner på kyrkuddarna och tränade. Måste börja få in framför gående och budföring eftersom jag fått för mig att göra apellspår här hemma i september. Budföringen gick superbra. Körde med både Helena och Anneli. Rolex tycker det är skitkul. Springer som skjuten ur en kanon. Lite väl lekfulla ingångar, men jag är nöjd bara med att han med glädje springer till halvfrämmande och sätter sig vackert fot. En platsliggning gjorde vi också . Där gömmer jag mig nu och det är inga problem. Det känns som om han skulle ligga still även om de smällde av en bomb. Känns skönt att det sitter.

Rolex har fått en härlig attityd i träningen och börjar tycka att matte är roligare än mycket annat runt omkring. Äntligen! Men så har jag jobbat mkt med leken med honom. Det verkar ge resultat.

Så här såg det ut på bryggan i Mora. Vi skulle ta en fika på bryggan och då började det naturligtvis att regna, Men det finns ju paraply och matteknä :).

Ett stort grattis också till alla er där ute som plockat cert på cert på cert.......... och blivit "champinjoner".Avundsjuk? Jaaaaa.

Fast förresten vem vill vara en svamp........;).

13 Augusti 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Spansk nakenhund

Så var det då gjort.....lockarna har än en gång fallit offer för min Oster. Jag tänkte klippa med skär 10 o hjälp vad det tog emot. Jag fick lov att ringa till Anneli för att få lite moraliskt stöd. Efter ett snack och ngr lugnande ord så blev det 10:ans skär ändå. Med facit i hand så hade jag aldrig kommit igenom pälsen med nåt annat.

Före

Klippningen gick som vanligt bra.Jag är alldeles för petig bara. Skulle kunna stå och putsa och klippa hela dagen tror jag. Blir liksom aldrig nöjd. Alltid är det nån tuss som sticker ut nånstans.

Så här blev slutresultatet ialla fall.

Jämnt klippt överallt huvud som kropp. Så tycker jag de är finast. Och det är ju så det står i standarden så då gör vi så.

Tänk att vi får liksom två hundar  i en, en krullig och gullig och en slank vacker vovve.

Domaren i går sa att han var en rejäl hund...undrar vad han skulle säga idag. Jag tycker då han ser för ynklig ut nu utan krullet.

Fast här ser man ialla fall att han har skaplig bredd i fronten den lile skiten ;)

Inte sååå pjåkig va?

19 Juli 2010  | Länk | Vad händer | 12 kommentarer
Båtsemester

Då går vi på land igen då. Förra veckan låg vi ute med båten.

Så här ser det ut på båten "under gång".

Simon skulle gå på seglarskola i Rättvik så då tog Jocke semester och så låg vi med båten där. Vädret var ju helt underbart.

Så här såg det ut på bryggan. En annan familj som vi känner hade också barn med på skolan så vi hade sällskap.

Jeanette o Thomas har en norrbottenspets vid namn Molle. Han är 6-7 år och tycker inte att Rolex är värd så mycket som en blick. Det är så kul och se Rolex. Han blir nästan frustrerad när Molle bara ignorerar honom. Hur han än försöker så bryr sig inte Molle utom vid enstaka tillfällen då han säger ifrån. Har funkat jättebra med de två.

Simmningen jobbar vi på med. Han ÄLSKAR ju vatten men bara så länge han har fast mark under tassarna. En dag gick jag till en liten stenstrand i Rättvik.Det blåste så det vågade rejält. Jag tog upp en pinne och lekte med Rolex så chansade jag och kastade ut den i vågorna. Rolex kastade sig i efter den fast vågorna slog över honom. Flera gånger sprang han ut i vattnet och hämtade pinnen, så rädd för vatten är han i alla fall inte. Men simma? Nej.

Grabbmys på bryggan 1......

Grabbmys på bryggan 2.....

Grabbmys på bryggan 3....

 

Lydnadsträning blir det inte mycket av i värmen. Det märks att Rolex tycker det är varmt med pälsen. Pälsen ja, den är jättefin och tovfri på kroppen men det vita på bröstet har fått alla tovor i stället tror jag. Där ser han snart ut som en lovika vante, men vi får ju snart klippa av det . Direkt vi kommer från Alfta åker pälsen av. Det är 7 perrosar  anmälda. Någon som har koll på vilka det kan vara? Nyfiken.

Min hälsena blir bättre och bättre så snart ska jag ta tag i träningen på riktigt. Har kört korta pass med mest fotgående. Går kanon när jag lyckas få igång honom, men det har inte varit det lättaste i värmen.Får se om vi hinner få till nåt till Gränna. Annars får jag väl bara ta det som en träning.

Jag fortsätter mitt gnat om en till jycke.......forts. följer.....

 

 

 

 

14 Juli 2010  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Bättre sent än aldrig...;)

Vad många ni är som läser......och så få som lämnar ett avtryck;). För andra månaden i rad är ni en bra bit över 1000 besökare. Kul! Måste skärpa mig och updatera lite tätare bara.

Men nu så är vi här igen. Våran dator håller på och ge upp och är väldigt irriterande att jobba med, men jag gör ett försök.

Midsommar kom och gick. Vi höll till hemma i vår trädgård.

Jocke sätter upp partytälten. Många svordomar blev det.

Sä här blev det.

Min pappa grillar vårat mumsiga kött.

Naturligtvis så har vi en egen midsommarstång. Blommor hade vi plockat under dagen och så hjälps vi åt och klä den under kvällen.

Barnen bär fram stången under sång och "musik" (vi trallade en gånglåt).

Sedan reser de den. Mycket uppskattat. Våran stång reste vi samtidigt som dem reste Sveriges majstång i Gropen.

Upp kom den och så var det dans för alla som inte hade ngn bra ursäkt. själv hade jag gärna varit med och dansat, men jag är för rädd om hälsenan.

Kvällen avslutades med sång och gitarrspel i ett militärtält som vi satt upp på gården. Där eldade vi och hade det skönt medan regnet droppade på tältduken.

Rolex då den stackars hunden. Usch ,vilken dum matte han har som inte klippt av honom pälsen. DEn är fortfarande OK.Börjar filta sig lite under magen och det vita mellan frambenen. Lite varmt tycker han nog att det är , men det går skapligt.2 veckor kvar bara sedan så ryker den. Har plockat fram cykeln och nu så cyklar Rolex och jag. Han tycker det är kul en stund, sen ser det ut som om jag är ute och plågar min hund till döds. Så kommer man hem och tar av den "utmattade" hunden selen och då blir det tokrace på gräsmattan. Såååå trött var han....

Båten är sjösatt och förra söndagen så tog vi en premiärtur. Det är så kul och se hur Rolex anpassar sig till båten. Först när han gick på så är det ju lite halkigt och då åker klorna ut och så blir det ännu halkigare. Sedan kommer han på tekniken och då springer han runt på däck som ingenting.

Idag drar vi till sjöss. Ska bli sååå härligt. Vädret kunde ju vara sämre ;). Har bestämt mig för att lära Rolex att våga släppa och simma själv. Vi är inte ensamma har jag förstått i perrosläktet om att inte våga simma självmant.

Simma lugnt!

Hoppas ni har det riktigt skönt i sommarvärmen.

2 Juli 2010  | Länk | Vad händer | 6 kommentarer
Trevlig midsommar!

Midsommar närmar sig med stormsteg. Vi kommer att vara hemma hos oss och fira midsommar. Kommer bli ca 30-35 personer. Kul kul! Och igranngården är de också ca 30 personer så det kommer nog bli livat på Tomtensväg.

I helgen var vi ut i skogen och spårade. Pernilla gick med Rolex och jag satt på en stol och solade. första spåret hamnade lite nära där vi slagit läger så Rolex blev väldigt störd av att se mig, men de löste spåret OK. Det andra spåret som Pernilla gått var i "snäll" terräng så det gick jag med honom och Pernilla var med som assistans. Det här spåret gick strålande han plockade alla pinnar plus en slang.

Annars händer inte så mycket. Barnen är på sommarland nästan varje dag och Jocke jobbar o jobbar. Själv haltar jag omkring här hemma och gör små ryck ibland och vilar foten emellanåt. Det går bättre och bättre med att träna lydnaden och Rolex tycker det är kul.

Vi är anmälda till Alfta så pälsen hänger med än. Är lite avundsjuk på de klippta hundarna. Ska bli såå sköbnt när den åker av. Men ette tag till får den hänga med. Stackars hund!

Ha en skön midsommar!

22 Juni 2010  | Länk | Vad händer | 6 kommentarer
Sten i glashus

Ja,här är man in och skäller på andra blogginnehavare att de ska uppdatera och så gör man det inte själv. Fy skäms!

Här har inte hänt så mycket. Hela helgen gick åt till att fixa med båten så den hamnar i sjön nån gång. Rolex låg i gräset och hade det tråkigt. Men han finner sig liksom i det också. Lite träning blir det emellanåt.

I helgen stundar vänstervarv igen då. Vitskjortan är ren och klorna klippta. Ska bli trevligt!

Jag är valpsjuk!! Hjälp!! ;)

8 Juni 2010  | Länk | Vad händer | 6 kommentarer
Vi är på G igen..

I går var jag upp till klubben och tränade med Pernilla , moster Ingbritt och Anneli. Trodde jag skulle få det svårt med Rolex som inte varit och tränat riktigt på klubben på jättelänge. Men återigen så överraskar han mig. Han var jätteduktig. Jag gick ut på plan(läs linkade) och han var med mig. Inget gå och nosa. Ok, kanske lite men inte så som jag trodde det skulle bli. Det blev en platsliggning och det var inga problem. Ska ju börja gömma mig, men ville inte stöka med det på en gång.

 Körde lite kontakt och koncentration. Efter 5 min på plan var jag så nöjd så jag kunde ha slutat där. Han var med MIG. Så kul.

Sedan körde vi ett sittande i grupp. Gick kanon han siter såå fint så.

En budföring blev det också med Pernilla. Har inte kört så många såna och framför allt var det längesedan. Men det var väl inga problem. Han kunde till och med släppa loss och leka och "skalla" på plan. Det har han tyckt varit lite jobbigt förr, men inte nu.

Här fjäskar han för Pernilla. Hon hade god korv. Kanske han känt av konkurrensen från Tindra bordercollie ;).

I kväll har jag och Rolex varit ut och cyklat en liten sväng. Det kändes som en befrielse. Ska höra med sjukgymnasten i morgon hur länge jag kan cykla. Jag stannade vid en vändplan och släppte Rolex i skogen och linkade en liten bit efter stigen. Och tänk då hände nästa grej med min lilla krulltott........han kom upp bredvid mig på stigen och sökte kontakt........på PROMENAD.........i SKOGEN........Helt otroligt! Han lämnade sitt älskade nosande och sökte kontakt........ DET är stort ;))!

Vi hörs!

1 Juni 2010  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Snart 1000

Var in och kollade och hittade att man kan se hur många som besökt min lilla sida. Och tänk den här månaden kan vi slå rekord. Snart är vi uppe i 1000!!!! besök på en månad. Så roligt att ni faktiskt läser vad vi skriver om oss.

Nu känns det mer inspirerande att faktiskt skriva en rad eller två eller tre.....

Rehab går långsamt men det blir bättre o bättre. Rolex tycker matte är mkt roligare nu när jag kan ta mig fram utan konstig sko och kryckor.

Tränar lydnad korta stunder varje dag nu. I dag ska jag ta tag i "rutan". Har inte kört ett rutskick sedan i mars. ska bli spännande att se om han kommer ihåg.

Jag trodde ju att jag skulle få lov att börja om lite , men han bara kör på där vi slutade. Har numera ett IVRIGT frittfölj, så nu är det bara att försöka hålla i den positiva andan. Risken är väl att det bara är nyhetens behag. Den som lever får se.

Nu ska vi ut och köra ngr rutskick.

Ha det !!

Vi kör lite överkurs också.

28 Maj 2010  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Lycklig matte & hund

Nu är vi på banan igen. Idag har vi varit i skogen och kört ett spår och uppletande. Så skönt att kunna röra sig utan kryckorna. Pjäxan hade jag på för att skydda hälsenan.

Rolex är så glad att jag kan röra mig någolunda ok igen. Han är så söt när han springer bredvid och man riktigt ser hur det lyser om honom. Tänk att de märker av allt så väl.

Jag gjorde ett "plockepinn"-spår till Rolex. Då lägger jag pinnar ganska tätt och blir tokglad när han hittar dem. Det är för att få upp intresset för pinnarna. Jag kan ju inte stappla mig runt ett riktigt spår i skogen och det här är ju ganska kort. Han missade 2 pinnar av 8 så jag var nöjd. Körde på skoj igenom lydnadsmomenten i 1:an för att se om han kom ihåg nåt. OM han gjorde det sprutade arbetslust ur öronen på honom. Han gjorde ALLT galant och jag som inte kunnat köra nåt med honom under sjukdomstiden. Helt fantastisk liten vovve!

Här är Theres och Tindra. Tindra är en blandning av Old English Sheepdog och bordercollie. Hon charmade mig totalt och jag fick känna på hur det är och en hund som är godisgalen. Fy sjutton vad fuskigt! Det var ju ingen match och få henne och göra det man ville. Och väldigt kvick och snappa upp vad som krävdes för att få godiset.Roligt!

Helenas fina Fancy. Idag tog hon sina spår klockrent. Duktig tjej!

I uppletande rutan lade jag ut 2 saker , men med synretning (Helena gömde sakerna  medans Rolex såg på). Han sticker ut som skjuten ur en kanon och letar, men sedan fick han tokryck och sprang runt med leksaken utan att komma direkt till mig. Får ta itu med det sedan nu är jag bara glad att han verkligen vill hämta sakerna. Det hela avslutades med lite lek.

Trötta tjejer.

Inte riktigt lika trött  Rolex.

Ilördags var Simon med på lådbilsrally. Bilen har han byggt själv med en del hjälp av pappa. Visst är den snygg!

Nu känns det som att livet håller på och återvända och jag ser ljuset i tunneln. Ska på allvar ta tag i 2:ans moment och få till en start i sommar.

Stort grattis till uppfödar-Jenny och hennes Bombi som utklassade allt motstånd i helgen och stod överst på pallen 3 ggr av 3 möjliga. Därmed fixade de ett prydligt LPI.

 Ha det gött alla!

24 Maj 2010  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Pjäxdans

Idag har jag varit till Mora för att kolla hälsenan. För 3 veckor sedan när jag var där så ville jag komma igång och göra nåt. " Ta det försiktigt , det är inte läkt ännu" sa läkaren då och skrämde mig lite grann.

Idag kom jag dit , han klämde och tryckte lite. "Gör det ont?" "Nej".

"OK, då så". Och så var han nästan på väg och gå. Jag satt där som ett stort frågetecken. " Ska jag ta pjäxan igen" frågade jag. "Nej" "Kil i skon då?" "Nej" " Ska jag ha kryckorna då" undrade jag då.

-Nej inte om det inte känns konstigt, sa han då. Jag bara OM DET KÄNNS KONSTIGT????? Vad tror han!!! Efter 3 veckor i gips och 6 veckor med pjäxan!! Jag har ju inte en muskel på rätt ställe. Men det var tydligen bara och kasta pjäxa och kryckor och traska ut därifrån.

Litar jag på honom? Nej. Ska till sjukgymnast på onsdag.Hoppas han kan hjälpa mig att bli lite klokare.

Rolex ska ialla fall få en cykeltur med matte i kväll. Kan ju faktiskt stå och stödja på foten, men det känns sladdrigt. Ska ta det försiktigt.

Tack alla igen för en härlig helg. Lever på den än.

/ Anna

20 Maj 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Skogen idag

I dag var jag och Helena till skogen vid skjutbanan. Helena lade ett spår till Fancy och så vallade vi en ruta för upplet.

Här står bilarna så fint så.

Det var sååå skönt att röra sig i skogen. Rolex fick lite upplets skick. Det var längesedan vi tränade det och det märktes. Fick bli lite arg på honom innan han förstod vad det var frågan om. Att det var arbete och inte springa runt och nosa bara. Fast när han förstod vad det var frågan om så jobbade han riktigt bra. Gjorde bara skick med retning. Helena gick ut och la grejen medans Rolex såg på.

Fancy fick samma övning som Rolex. Här sitter hon så fint och ittar när matte "tappar" bollen mitt i skogen.Klantigt ;).

Kaffe hann vi naturligtvis med också i solskenet. Det smakar väl aldrig så gott som ute i skogen efter lite hundjobb.

Vi hann även med lite utställningsträning. Har lyckats få honom att ställa upp och stå fint UTAN att sloka med svansen. Vi hade även störning av skott under träningen. Är så glad att jag avstod skotten på MH:t för nu har jag en hund som inte bryr sig. Tror han hade gjort det annars eftersom han tyckte MH:t var lite märkligt.

Medans vi fikade så hade vi rejs runt om oss. Fancy och Rolex motinerade varandra. Inte lätt att ta bra kort då det går så fort men här är ngr.

Lite brottning också. Vad fint mossa fastnar i lockarna!!

 

 

Igår fick Rolex hälsa på grannens taxvalpar. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig. Vilken fantastisk liten vovve jag har. Han bara stod där och viftade på svansen åt de små liven medans de hängde i hans lockar. De var så söta. Trodde han skulle tycka att de var äckliga men icke då.

Ses snart!

6 Maj 2010  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Sköna maj välkommen..

Ja ha, så var den DAGLIGA kollen av era hemsidor gjord. Man tycker ju själv att det är kul med hälsningar och kommentarer på sin sida , så idag har jag skrivit i alla gästböcker jag besökt. Det tar tid ska jag säga. Men det har jag gott om. Går runt med min "pjäxa" i 3 veckor till sedan blir det kryckor i ytterligare X antal veckor.

Här händer inte så mycket. Vill ut i skogen och spåra, men det går ju inte.

Vi har fått Rolex lydnadsdiplom och nu mera kan vi officiellt titulera oss LP I Tussbergets Rolex.

Längtar tills om 2 veckor då det smäller i Smedjebacken.

 

3 Maj 2010  | Länk | Vad händer | 11 kommentarer
Livet går vidare

Nu är det ett tag sedan jag skrev igen. Jag försöker aktivera os så gått det går. Cykling gick inte som jag ville. Själva cyklingen gick bra , men det var inte så lätt att ta sig på o av cykeln så det får vänta ett tag till.

I söndags när vi var ute i trädgården och höll på så blev Rolex en varg. Det var brandbilarna som drog iväg och helt plötsligt lyfte Rolex nosen mot himlen och ylade som en varg. Höll på och skratta på mig. Knasboll.

I fredags var vi på utflykt till Strömsholms djursjukhus. Vi var ressällskap åt Pernilla som skulle dit med lilla Cleo. Rolex fick ligga med en stund i väntrummet för att känna på den "läskiga" atmosfären utan att behöva utsättas för nåt.Nyttig miljöträning och ett skönt luftombyte för en stackars kravlig matte.

Vi har nu också inlett den riktiga träningen för utställningen. Pernilla ska ställa ut honom åt mig. Hoppas att det blir positivt med ett handlerbyte. Det är jag ialla fall övertygad om. Pernilla är jätteduktig och Rolex diggar att lattja med henne. Han springer som en gud ,meen så fort det blir uppställning åker svansen ner. Får se om vi hinner få ordning på det. Har anmält till 3 utställningar. Smedjebacken , Mora (inoff.) och så Avesta. Fast uppför han sig inte i ringen så skiter vi i det.

Tyvärr blir det nog inge tävlande för oss förräns i höst. Det här med hälseneruptur är en segdragen rehabilitering tydligen.

På lördag skulle vi ha debuterat i 2:an i Falun. Nu får jag åka dit och "bara" heja på mina klubbkamrater istället.

Vill skicka ett STORT G*R*A*T*T*I*S till Susanne och Ella som fixade LP 1 i helgen. Och minst lika stort G*R*A*T*T*I*S till Sanna o Peppar som blev uppflyttade till lägre klass spår med klassvinst. Nu kommer krulltotts!!!

 

27 April 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Vi har tränat

Härom kvällen så åkte vi till IP i Insjön för att träffa Annelie och Balva. Tog med moster också med hennes lilla Nicki. En svart! vorsthevalp. Så skönt att komma ut lite och Rolex blev galen när jag packade i godis och leksaker i våran träningskorg. Kan inte säga att det gick bra att träna med kryckor , men det gick ialla fall.

Annars flyter dagarna på.Mamma och pappa kommer hit på förmiddagarna och går en längre promenad med Rolex. Nu har jag fått för mig att det MÅSTE gå och cykla med min "pjäxa".Ska prova i eftermiddag.

Jag hoppas kunna vara på banan för att åka till Nynäshamn och tävla i juli. Vi får se!

16 April 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Trevligt besök

I går kom kusin Pernilla förbi för att förgylla min och Rolex något trista tillvaro. Med sig hade hon Cleo.Cleo och Rolex lekte och vi drack kaffe och tjötade. Pernillas son Filip "körde" skoter med Simon och matade kaninerna med Linnea.

Så här såg de flesta bilder ut.......men schyssta svansföringar i alla fall va.......

Här kommer ngr andra bilder.

Ha ha! Ett stycke nerbrottad malle! Rolex tyckte besöket var mycket angenämt och jag med.

skönt att få ngt annat och tänka på än att det spänner i såret.

Idag har vi varit alldeles ensamma. Jocke och barnen var till Sälen över dagen. Tro det eller ej men när de parkerade bilen så gick antagligen 2 st perros framför dem. En beige och en vit/savrt. Kan ha varit ett par Vingåkersperros, eller? De hade en diskussion om vad det kunde vara för sorts hundar och nu när de kom hem kunde jag ju tala om för de vad jag tror att det var....Tova & Chica kanske? Tänk vad upplysande det är med facebook.........

10 April 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Trist på Tomtens...

Här händer inte så värst mycket. Rolex får i alla fall rejäla koppelpromenader varje dag. Min snälla mamma och pappa går ut med honom.Lite mysigt är det nog också tycker Rolex med en matte som ligger och drar sig på morgonen.

Försöker hålla igång så gått det går. Lite fjärr och inkallningar ute. Har haft svårt att stå då benet svällt på en gång.

Nu har jag varit och bytt ut gipset mot en sorts pjäxa. I den ska jag belasta foten, så nu ska det gå lite lättare och träna ute.

Våren är äntligen påväg här också. Snön är snart ett minne blott.

Jag fördriver tiden med att sitta och sukta efter alla söta valpar som ni har runt omkring landet. Det är så roligt att kika in och följa de små liven. Skulle vilja ha en ur varje kull, men det går ju inte. Hmm. "Här kommer inte in en till hund ", säger HAN. Vad gör man med så hopplösa sambos? Fast och andra sidan så skulle jag inte få ngn hund överhuvudtaget och det fick jag ju............Så det går nog att fixa.

Jag har skickat in papperen på titelansökan och ett lydnadsdiplom.

Så snart ska jag fixa till en prisvägg åt Rolex.

Återkommer!

8 April 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Vad säger man.............

.........J-LA SKIT!   Jag har lyckats med bedriften at slita av hälsenan. Inte bra. Sitter här med gipsat ben och en ihopsydd hälsena. Jag som skulle vara ute och träna hunden för tvåan och springa inför Göteborgsvarvet. Nu blir det inget G-Varv och ingen debut i tvåan i maj. Men snyggt gips har jag ialla fall. Go Färjestad!

Annars har vi legat lågt sedan Lp:et. Imåndags drog jag igång på allvar och började plocka ihop apporteringen. Har tränat ingångar med apport inne. Nu kastade jag ut apporten och Rolex sprang i full fart ut och hämtade och sedan ull fart tillbaka. Här struntade jag i ingången utan backade och tjoade på honom och så lekte vi lite. Han var jätteduktig. Backade även ut ställandet en bit till ifrån mig och han stannade jättefint.Kändes kanon och jag blev så taggad att dra igång på allvar igen. Sedan på kvällen var jag på step-up och så var olyckan framme.

Nu sitter jag här med benet i vädret, blir till att träna fjärren nu.

 

  

27 Mars 2010  | Länk | Vad händer | 11 kommentarer
Hemma igen efter sportlovet...

Sportlovet tillbringade vi i Lofsdalen. Det blev "mattebogsering på skidor" Rolex har tagit sig från förra året och sprang nu före och hjälpte till att dra. Fantastiskt väder hela veckan.

En riktig fjälltur med skotern blev det också. Rolex åker skoterpulka då . Det går jättebra. Vi grävde ner oss i en driva och barn och hund härjade runt i snön.

Så här ligger Rolex i skoterpulkan när vi åker.

Härlig vecka var det, men nu väntar allvaret. Tävling i morgon. I tisdags var vi till ridhuset och tränade. Rolex kändes jättefin och med. Han sprang till och med och hämtade sin "bläckfisk" när jag kastade iväg och kom tillbaks och ville att jag skulle kasta igen. Allt känns bra. Bara och hålla tummarna att han inte ska bry sig så mycket om miljön. Tror inte det, men ,men.

Vi får se hur det går.......LP eller inte LP det är frågan......?

Soliga hälsningar Anna & Rolex

12 Mars 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Storebror är SELCH!!!

Vilken brorsa och vilken uppfödare.......förra helgen tog de sitt 3:e 1:a pris i elit och är nu historiska. Sveriges första perro som blir lydnadschampion!!! Heja Jenny och Pelle! De lär nog inte vara de sista heller......

Vad gör vi då? Ja, inte så mkt faktiskt. Träningen har gått lite på tomgång, men det lilla vi gjort går bra. Jag hade tänkt smita från tävlingen i Edsbyn eftersom jag glömt att anmäla mig i tid. Skönt tyckte jag......men i dag fick jag veta att de tar efteranmälningar så då hade jag inget att skylla på. Nu är vi anmälda i Lkl 1 13/3 i Edsbyn. Huva mej!

Idag råkade vi ut för ett litet missöde. Jag tränade lite ingångar med apport inomhus. Efter avslutad träning lade jag apporten på vardagsrumsbordet och gick in i köket för att diska. Efter en stund hör jag att Rolex ligger och gnager på nåt. Trodde det var sitt tuggben han hade ,meeeeen den lilla Räven hade tagit apportbocken och tänkte tydligen göra flis av den. Jag som lyckats få honom att INTE tugga på apporten. Sablar vad klantigt av mig. Hoppas han inte börjar igen.  Annars kör vi lite träning av allt möjligt under promenaderna.

Härlig vinter är det. Vi är ut och sparkar då o då. Förra året ville inte Rolex dra nånting utan sprang bredvid så fint. Men i år är han duktig och går framför. Även när jag är ute och springer så har jag i år en fin draghjälp i Rolex.

Skoter åker vi naturligtvis också. PÅ Alla hjärtans dag gjorde vi en utflykt med våra vänner Lars och Linnea. De är dem som har schäfer- Diva. Jag och Linnea klämde ner oss i pulkan med Rolex och Diva och pojkarna körde skotrarna. Det gick jättebra. Både Rolex och Diva är vana att hänga med på de mesta och finner sig väl till rätta ialla möjliga och omöjliga situationer.

Lite bilder från turen.

Rosa champagne i röda kaffemuggar det var mumma det! Och så grillade vi hamburgare. Diva och Rolex härjade på som bara den och hade såååå kul. Hoppas på fler såna turer framöver, gärna med ngn grad varmare väder.

 

Och just ja. Nu finns de , livslevande små Mirò bäbisar. Åhhhh! Grattis till "mormor" Helena & "farmor" Kesti! Och förstås till Elsa och Mirò som fick till det.

 

Ha det bra alla!

25 Februari 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Vi kör.....

Jag har nog bestämt mig nu. Vi kör på ett LP. Har landat efter helgen och känner mig ganska trygg att vi ska fixa det.

Tyvärr blev jag lite krasslig efter helgens bravader, så det har inte blivit så mkt gjort. Rolex tar allt med ro.För er som är lite nyfikna så finns det film från tävlingarna under " videoklipp".

Vilka snälla kompisar man har som ställer upp och hejar och filmar. Tack Tuttan & Helena!

Och så en fin bild på Rolle-man som Susanne skickat. Tack!

Vi hörs!

10 Februari 2010  | Länk | Vad händer | 6 kommentarer
Från lamm till råtta

Nu är det ett faktum ........lockarna har fallit. Alltid lika sorgligt.

Så här såg han ut innan. Alltid lika glad att få ställa upp sig och visa vad fin han är. Ser ut som jordens alla sorger hamnar på hans rygg så fort man ställer upp honom och tar fram kameran. 

Rolex är världens tåligaste hund. Han gillar inte klippningen men finner sig i det och hjälper snällt till att sätta upp tassarna på bordet så det går lättare att lyfta upp honom.

En bit in i klippningen så är det kisspaus innan finputsningen. Och då ser vi ut så här.

Sen följer han snällt med ner i källaren för att fortsätta utan protester. Det var inte som att skära i smör med varm kniv direkt. Jag använder ett skär som lämnar 13mm och det fick jag jobba lite med för att få igenom lockarna.Vi lyckades i alla fall. Det här är resterna av det ulliga o gulliga "lammet"......

Och här är lilla råttan som kom fram. Katastrofal fotograf  och en hund som egentligen inte VILL vara med på bild.

Trött vovve framför brasan. Nyklippt och nybadad.

Var till Borlänge i går och schoppade loss. Köpte ett nytt hundgodis. Det luktar jätteilla tycker jag ,men Rolex ÄLSKAR det. Provade idag när jag kom hem och körde lite inne så gott det gick. Försöker få in snabbare sitt i fotgåendet. Han har segat lite med det. Jäklar vad bra det gick. Han gjorde allt jag bad om snabbt och  prickfritt! Undrar vad det är i det godiset som  drog igång "Ferdinand"?

Nu snöar det som bara den här utanför. Härligt! Hoppas det kommer en halvmeter till.

/ Tack för den här gången!

P.S. Han börjar ev. mjukna "hundnr.2bromsen" här hemma. D.S.

27 Januari 2010  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
ÅÅÅÅJJJJhhhh!

Nu är det gjort.............mer kommer......
26 Januari 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Lite av varje

I går var det dags för kurs i körhallen igen. Vi körde igenom momenten tävlingsmässigt. Jätte nyttigt. Rolex gick som en gud. Kerstin var mega imponerad. Jag är dock inte riktigt nöjd eftersom jag tycker han håller dåligt fokus på mig. I linförigheten "glömmer" han av sig och släpper ibland. Ska fortsätta och träna mkt störnings träning nu.

Här kommer ngr vinterbilder från dagens promenad.

Härligt väder. -7 grader och solsken. Vilken dag som helst nu så ryker pälsen. Har varit på väg flera ggr men hittar alltid på nåt annat. Det är så tråkigt att klippa av de vackra lockarna. Men ska man vara fin till i sommar så måste det göras. Ska ta mig i kragen och få det gjort.

Rolex försöker få fart på Baccardi, men han lyckas inge vidare. Kaninerna bryr sig inte om honom ett dugg. Idag var den stora mockdagen efter monsterkylan. Inte lätt för allt kaninpink blir stenhårt när det är så kallt. Men nu sitter de där ute och har det rent och fint. Rolex är alltid med och försöker sno åt sig kaninskit. Jättegott! Kanske skulle ha det som belöning när vi tränar?

Skoterraggare Rolex. När vi åker på skoter utflykt så åker Rolex bra i pulkan bakom. Förra helgen var vi ett gäng som tog oss en tur, men Rolex fick vara hos mormor och morfar.

Här är hela ligan.

Vi åkte efter skoterleden till ett ställe där det finns en grillstuga. Samling utanför .

Nu ska jag gå ut och träna lite med Krulltott. Vi SKA ha vårat första pris 6-7/2..............

/ Vi hörs

P.S Man får gärna lämna ett avtryck att man "hälsat" på D.S

25 Januari 2010  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Skön dag

Började dagen med att besikta bilen. Den gick igenom utan prick i protokollet.  Fattas bara annat på en skapligt ny bil.

Sedan åkte jag förbi Tuttan och fick en kopp kaffe och lite träningshjälp. Idag var han riktigt på och skötte sig nästan prickfritt den lilla stund vi höll på. Kort och intensivt är våran melodi. Kommenderade Tuttan och Ella lite. Det ser strålande ut när Ella är med på noterna. Hon har också en tendens att tappa fokus. Men de är ju unga än.........eller hur?

Vi avslutade Bergsängsbesöket med en skön promenad i skoterspåren. P.g.a. att Rolex hade ont i ryggen förut så ville jag inte släppa de och  låta de leka utan det blev en koppelpromenad. Det var det en viss ickekrullig dam som behövde.Hahahaha! Men hon är go ändå den damen. Tyvärr glömde jag slänga fram kameran så det blir inga bilder.

Dagen avslutades med att vi ÄNTLIGEN hämtade hem sparken från sommarförvaringen. Så vi fick oss en härlig sparktur på kvällskvisten. Förra året kom Rolex aldrig riktigt på att man faktiskt får dra i en sele, men idag trillade en slant ner. Han kanske lärde sig av den ickekrulliga (har lovat att inte röja identiteten på den) tidigare på dagen. Hur som helst så såg han riktigt mallig ut när han sprang före och drog lite grann. Nu ligger han här framför brasan och ser nöjd ut.

 

Idag kom PM:et till tävlingen i feb. och jag kan avslöja att vi inte är ensamma i "perroklassen"..........

 

Ha det!

 

20 Januari 2010  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Nytt år.....

Så var det då 2010. Vårat 2009 gick väl så där. Hade hoppats kunna knipa ett 1:a pris i Lk1 men det har inte velat sig riktigt på de officiella tävlingarna. Vi jobbar vidare mot det nu i år. Utställningsmässigt var väl året också ett fiasko. Rolex tycker ju inte átt det är den ultimata sysselsättningen direkt. Lite synd  för han är en väldigt fin hund tycker jag i alla fall, måste bara hitta en domare som också tycker det.

Vi kommer att ligga lågt med det och träna så nästa gång ni ser oss i vänstervarv då j-lar!

Strax före jul kom barnen på en rolig lek. Rolex fick jobb som polishund när de lekte polis och tjuv ute. Han fick spåra upp bovarna och det tog han på största allvar. De försökte med grannens tax och gråhund också, men ingen var så bra som Rolex så han fick vara med hela tiden. När barna tog fram reflexselen och gick iväg med honom så såg han såååå skönt mallig ut.

Hela polisstyrkan samlad.

 

Förra helgen var vi med på en kurs i tävlingslydnad för Christina Rynning. Vi höll till i körhallen i Rättvik. Rolex skötte sig riktigt bra. Vi började med inkallning. Först körde jag bara ingångar från kort håll och de är jättefina. Så körde vi en fullinkallning och då blir ju avsluten lite lekfulla. Han hoppar lite mot mig när han kommer med fart. Vet inte riktigt hur jag ska komma åt det, är rädd om farten in också. Hmm.

Linförigheten går bättre och bättre ,men han är väldigt störningskänslig.  Vi provade också sittande i grupp och han satt så fint så. Han kan alla moment klockrent så kan vi bara hålla ihop oss på tävling så bör vi ha vårat 1:a pris så vi kan kliva vidare.

Sittande. Fin vovve!

Våran maskot för dagen. Pernillas lilla Cleo. En malle på stöddiga 10 veckor.

Base-camp.

Christina instruerar Annelie och hennes lapska vallhund Occhi. Han har gjort så mkt på ett tag men herregud vilka ingångar de hade. Jobba på Annelie så kan vara med oss och tävla.

Oj, vad suddiga Tuttan och Ella blev då. Ella har siktat in sig på det som Pernilla har innanför jackan.

 

Ikväll är det träning igen i körhallen.

 

Vill passa på och gratulera  Nanna och Flamenco som var så modiga och åkte till Göteborg. BIM ena dagen och CK nästa. Grattis! Vi är gröna av avund.

 Sedan har vi ju vackra Syster-Yster , Tussbergets Russin ( Ella) som blev BIR på fredagen. Heja heja!

 

Är nu anmälda till vår 2-dagars tävling här hemma. Ska jag bädda gästsängen Susanne? Jag står gärna för ett "Perropensionat" här hemma om fler är intresserade.

 

Tills vi hörs igen!

10 Januari 2010  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
HÄRLIGT!!

Äntligen snö och vinter. I morse bet det riktigt skönt i kinderna på promenaden -13 var det.

Stockholmshelgen var som vanligt vansinnigt rolig och intensiv. Det går så fort bara.Tyvärr hinner man inte prata riktigt med alla man träffar.

Det förväntansfulla gänget på perrongen i Borlänge. Linnea, Evelina,Jossan, A-K och Annelie. Saknas gör min kusin Pernilla som kom ner på lördagen.

Tre glada bloniner på Pizza Hut.

I perroringen var det inte så många nya hundar. Vann gjorde "Grand old Lady" Trizza som blev BIR. Grattis Åsa och Julia! Snygg-Amo från Smedjebacken åkte ut med en slät etta. Hmhmhm! Vilken päls den hunden har,helt fantastiska lockar. Tog en del bilder ,men de är urusla.

Längtar redan till nästa år, men först är det ett Bruks-SM i Edsbyn som ska besökas med detta glada gäng.

Rolex mår efter omständigheterna bra. Har avslutat rimadylkuren.

Igår var dock ingen bra dag. Var till ridhuset och träna med Tuttan & Ella. Rolex tyckte det var jättekul och skuttade lite för häftigt och pep till i ett skutt. Jävlar, tänkte jag. Körde bara koncentration och en platsliggning där jag gömde mig. Han låg så snällt så.Linförigheten går bara bättre och bättre. Vi körde lite sök "skäll" med Ella . Under tiden låg Rolex på min jacka med sitt täcke på. Han var så duktig och låg lös fast vi stimmade med Ella och han gärna skulle vilja vara med.

Under kvällen var Rolex låg och stillsam. Hade nog slitit till sin onda muskel. Idag på morgonen var han dock sitt vanliga skuttiga jag. Försöker dock hålla honom på mattan.

Nu gör jag sista rycket inför julledigheten med en jobbhelg. Sedan är jag ledig i 2 veckor.Skönt! Ska köra stenhårt med fjärren. Det känns helt hopplöst,eller hopplöst är det ju inte han bara far upp i sitt och skuttar fram ett par decimeter. Får jobba på det.

Till slut en bild på världens finaste!!

Vi hörs innan jul!

17 December 2009  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Mörkt och trist

Ja ha då gick det alldeles för lång tid igen då. Förlåt.

Vi har varit till Falu Djursjukhus för en riktig genomgång. Det började ju med halsinfektion och noskvalster.

Hans flämtningar har fortsatt, inte lika mkt ,men ändå. Herregud vad nojig man blir ,ser fel hela tiden.I början på förra veckan så slutade Rolex att hoppa upp i bilen samt höll sig på mattan vid hälsning (brukar agera studsboll). Ingen hälta. Jag avvaktade lite , så började han åka på baken och var röd och irriterad i baken. Så på torsdagen ringde jag och bokade tid på F.D

 Fick tid till fredagen 4/12. Där konstaterade de att han hade lite analsäcks inflammation, men det ska inte påverka så han inte hoppar. Hon klämde igenom ryggen och kontaterade att han han hade ont på ena sidan strax framför korset. Antagligen en muskelsträckning trodde hon ,men vi gjorde en röntgen eftersom han visade lite nervpåverkan vid reflexprovet. Jag blev jätteorolig . Men ryggen såg jättefin ut så antagligen tryckte den irriterade muskeln på ngn nerv. Skönt! Han busade med Diva (schäfer) under helgen innan så då är det ju troligt att han sträckt till sig under leken.

Hon kollade honom i halsen ,men den såg fin ut nu. Men vi tog tempen på honom och då hade han 39.7 !!! Det var väl högt tyckte veten eftersom han var under sedering och då sjunker normalt tempen. HmmHmm! Så då tog vi blodprov för att se om han hade ngn infektion kvar i kroppen. En lurig sjukdom som kan ligga och lura är ju borelia så vi passade på att skicka iväg ett prov för det också. Analsäckarna tömdes och spolades.

Inget av proven var positiva så det var skönt. Tempade honom hemma på kvällen och då hade han ingen feber. Nu äter han antiinflammatoriskt för ryggen. Han är pigg och glad . Flämtar fortfarande till ibland , men det berodde antagligen på att slemhinnorna fortfarande är lite känsliga efter halsinfektionen trodde veten.

Nu är han riktigt genomgången och det känns skönt.

Tränar på med lydnaden. De stillsamma momenten. Går framåt. Åter kommer med rapportering om det. Nu ska jag packa inför Stora Sthlm. Ska bli skojigt. Ett back on track täcke ska införskaffas till "sjuklingen" .

10 December 2009  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Skärpning!

Här har allt liksom gått på tomgång ett tag. Har inte haft ngn inspiration till just nåt alls. Grått och trist och mörkt och blött.....men nu börjar det hända grejer.

Rolex är färdig behandlad så nu kör vi.Förra torsdagen ringde Kerstin H. och frågade om jag ville vara med på en tävlingslydnadskrus. ÄNTLIGEN!! Det blir väl lite repetion för mig och Rolex eftersom de andra inte tävlat än, men vi är med ialla fall och tränar 2:ans moment. Isöndags var första gången. Vi var i körhallen och samtidigt där inne var en valpkurs (snacka störning).

Jag har inte kört nästan ngn lydnad med Rolex sedan tävlingen så jag hade inga förhoppningar. Körde mest lite koncentrationsövningar och lekte.Eftersom det är en fruktansvärt smart hund så måste jag nu börja bli mkt bättre på och tänka på att verkligen belöna rätt. Han var riktigt på hugget och bara ville. Härligt! Vi är bara 5 st och 2 ledare så det känns kanon.

Nu satsar vi på ett 1:a pris i februari för att kunna debutera i 2:an på hemmaplan i mars.

Hälsakursen. Var dit igår för andra gången med Rolex. Våran läxa har ju varit att slicka på osttuben, ngn lägger en hand på huvudet och klick. Det gick jättebra. En främmande karl fick lägga handen på honom. Rolex sitter på ett lågt bord för attt få annaat perspektiv och slippa bli lutad över. Till nästa gång så blir det lägga handen på fast utan slick på tuben.

Vi är ju också med (jag inte Rolex) och tittar på när de tränar hundmötesgruppen. Mkt intresssant att följa och se och höra, suger åt mig som en svamp. Skönt att man inte har såna problem ialla fall. Igår var det en tjej med och tittade på oss som är björnskötare. Hon har hand om björnarna i Orsa björnpark. Gud vad spännande att höra henne berätta. Hon kör klickerträning med dem och de är jättelättlärda tydligen.

NU laddar jag för Stora Stockholm och våran mysiga tjejhelg. Gud vad roligt det ska bli. Bara glida runt och vara. Hopas få träffa ngr av er perrofolk där. Jag kommer och hejar!

/ Adventskram Anna 

26 November 2009  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Vetrinärbesök

Igår var jag till veterinären med Rolex. Han har en tid varit lite slokig har jag tyckt.Inte mycket men en känsla jag fått bara. Och så har han "tryckt" ut luften ibland tycker jag inte mycket och ofta men ,men. Ingen feber men lite fuktig på nosen och en och annan nysning. Jocke tyckte minnsann inte att det var något fel på honom, men i går gjorde jag slag i saken och gick till Åsa.

Hon tittade honom i halsen och såg att tonsillerna var röda så min lille skrutt hade halsinfektion. Kunde tydligen orsakas av att gå med noskvalster så nu får han en behandling för det också plus pencilin mot halsen. Noskvalster kan han nog ha haft för jag har tyckt att han har sämre luktsinne. Brukar kasta ut nån leksak som han får leta efter i skogen och på slutet så har han varit slarvig tycker jag. Han har kunnat nästsan springa över leksaken utan att notera den. Så här med facit i hand så kände han kanske inte lukten av den p.g.a. kvalster.

Så idag blir det ingen kurs för oss då. Kursen ja, den blir nog bra. Vi hade ju hundarna med förra gången. Man hjälpte varandra så vi jobbar med en hund i taget. Rolex fick gå runt till de andra som satt ien ring på stolar med ryggen inåt och göra sina konster som vi fått i läxa sen första gången. Det var typ "giv me 5" både högt och lågt. Efter nåt varv så nästan kastade han sig över "figuranterna" för att få sin godis. Det var tydligen för att hunden skulle få ta på dem innan vi börjar ta på han. Artigt va? Vi jobbar med klicker.En sak som jag varit dålig med innan, men det är roligt.

Vi tränar på och hoppas att det ska funka. Jag vill ju tro att min smarta hund inte är så "lättlurad" , men vi får se.

Vi hörs!

 

 

11 November 2009  | Länk | Vad händer | 5 kommentarer
Längesedan nu

Oj vilken misshandel av blogg.Förlåt, förlåt. Vad har hänt då?

Rolex har hunnit med och fylla 2 år. Tänk vad tiden går fort. Tyckte det var nyss vi fick hem honom.

Lydnaden har legat lite på is ett tag. Tränar nu inför 2:an, det går riktigt bra, men man måste ju komma iväg och träna annat än hemma också. Det är det dåligt med.  

Sambon håller på och göra om sitt bolag så honom ser jag inte så mkt och när han väl är hemma känns det lite så där att åka iväg.

I helgen var vi till Sthlm och bodde på hotell hela familjen utom Rolex som fick vara hos "mormor" & "morfar". Så då missade jag återigen den härliga perroträffen i Smedjebacken. Snyft! Här inte varit dit ngn gång än. Förfärligt!

 Vi har börjat på en kurs Rolex och jag. Det är en "Hälsaträningskurs" som Dalahundservice i Borlänge ordnar. Har bara varit dit en gång än och det var utan hund. De verkar väldigt bra och noggranna. Jobbar med klicker gör dem och det har jag inte riktigt kommit underfund med än så det ska bli kul. Ikväll ska hunden med så vi får se hur det går. Vill att han ska bli bättre med såna han inte känner och inte se ut som om de försökte döda honom. Får väl se om vi lyckas.

 

Rolex syster Tussbergets Russin " Ella" blev i helgen BIR i Växjö och tog cert, så nu är vi inte ensamma i kullen om den blå/gula rosifjetten. GRATTIS Malin o Jenny!

Hoppas vi hörs lite snabbare nästa gång!

4 November 2009  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Vi tänker våga!

På söndag kör vi 1:an i Falun. Rolex visar inga som helst "men" efter MH:t. Så skönt och ha det gjort!I måndags var vi på klubben och tränade lite . Gick så där, men fick i alla fall ngr tandvisningar och en platsliggning. Han ligger bra fast han tycker det är lite spookie när det är mörkt.

Vi har haft Pernilla här också. Hon är verkligen toppen och skicklig på att plocka fram det bästa hos Rolex och mig.Vi har lite att jobba på koncentrationen på matte är inte optimal. Har fastnat i tjatet igen. Ska jobba på det och försöka att inte hjälpa honom så mkt.

 

Jag kan ju inte länka, men kolla in prispallen på Söderköpings BK lydnadstävling Lkl III. Heja Johan och Tova!!

Och du Tuttan inte en tyskhund på HELA pallen i 3:an!

( Hoppas alla förstår att de hårda orden är "på låtsas")

Tuttan och hennes tyska fähund är ju våra poooolers. LÖÖÖÖV YOU! Lycka till på lördag i Borlänge!

Och tusen kramar till lilla Wilda som är nyopererad.

Ha det , vi hörs!!

 P.S. Det ju VISST en tyskhund på pallen. En vit en vá? D.S.

16 Oktober 2009  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
På mångas begäran....

.....så kommer väl en uppdatering här då, men jag lovar det blir ingen rolig läsning. Tvärtom.

På lördagen åkte vi till Sundsvall och tog in på hotell inför söndagens utställning. Med mig hade jag Kana och hennes lilla norwichterrier Morris. Vi hade det jättetrevligt på hotellet som kryllade av hundar. Delade på en flaska vin och tjattrade.

Nu skulle vi lyxa till det och Rolex skulle få sova i sängen ,men det ville han inte . Låg en stund sen blev det väl varmt så då hoppade han ner och lade sig på golvet.

Utställningen gick så där. Han har blivit mkt sämre med hanteringen och står nu som en orm när domaren klämde igenom honom. Men han släpper det äckliga och springer jättefint. Resultatet blev en slät 1:a. Domaren var så trevlig och pratade med mig efteråt. Hon tyckte han var en hund som hade allt ,men han får inte vara så "mjuk" vid genomgången. Nu skiter vi i det här med skönheten och klipper honom. Vann gjorde en tik från Finland Zorrazo Karamela.

För Kana och Morris gick det bättre. Han blev BIM och slog ut sin ärkerival.

 

Sen då. Hmm. Var ska jag börja. Tror vi skämde ut oss REJÄLT igår på träningstävlingen. Det kändes jättebra när jag värmde. Visst är det nåt helt annat än att träna hemma ,men han skötte sig bra så jag hade stora förhoppningar.

Platsliggningen gick jättebra, han låg så fint så. Tandvisning är väl ingen favorit , men han har alltid accepterat det. Igår när domaren skulle titta på tändrena så slängde han sig bak i kopplet.FAN! Det var ju mörkt och strålkastare på så det blev väl en mörk skugga som kom emot honom, men det ska han väl tåla tycker jag.

Sedan var resten av programmet kört. På linförigheten "sket" jag i vad tävlinsledaren sa. Jag måste ha fått ett rejält hjärnsläpp. Tyckte jag gick som hon sa och svor lite för mig själv varför hon gjorde sån j-la soppa av allt. Saken var den att hon hade fullt sjå att få mig åt rätt håll för jag gick som jag ville. Pinsamt.Det otäcka var att jag tyckte mig gå som hon sa. Och hunden hade fullt upp med och kolla vad domaren gjorde.

Resultatet blev en väldigt osäker hund som behövde DK för att utföra momenten. När Louise kom med apporten så stack han iväg nån meter med rumpan mellan benen. Katastrof var bara förnamnet.

Hoppas nu att det inte satt allt för djupa spår i Rolex. Nu är jag osäker på MH:t.  Fixar han det? Vi får se hur jag gör.

Fast vad kan jag vänta mig. Sedan Gränna har jag tränat ensam och mest hemma. Inte lätt när man känner att man inte har nåt stöd hemifrån. När jag åker och tränar så är det alltid med en klump i magen för familjen. Känner mig väldigt ensam i mitt hunderi. Inget stöd hemifrån och ingen att träna med.Fel ras? ALDRIG den här hunden är fantastisk på så många sätt. Synd att det rynkas lite på näsan åt oss känns det som. Åh , Sanna och Susanne jag avundas er som har varandra därnere. Här är som sagt ensamt.

Oj oj oj då vad det här blev tycka synd om sig själv då. Men nu har jag skrivit av mig ialla fall . Ta det som ni vill.

Men vi kommer igen min krulltott och jag!!

6 Oktober 2009  | Länk | Vad händer | 10 kommentarer
Hemma igen.

Oj,vad längesedan jag skrev ser jag. Jag har precis landat här hemma efter en härlig longweekend på Kreta med mina FANTASTISKA arbetskamrater. Vi hade konferens ,men hann även med en hel del sol o bad. Härligt! Men man blir trött.

Rolex var helt galen när jag kom hem. Han trodde nog matte lämnat honom för alltid såg det ut som. Vilken härlig känsla de ger oss de små liven. Klart barnen och Jocke blev glada också.

Förra söndagen efter jobbet lurade jag med mig barn o man på utflykt. Vi åkte till Plintsberg och kollade på utsikten. Det är Siljan som vi såg från ovan. Annars brukar vi ju åka PÅ den. Inga vidare bilder med mobilen Men, men.

Simon o Rolex lekte kurragömma. Simon sprang i för väg och gömde sig och så får Rolex leta. Kul tycker både hund och barn.

Sedan tog de igen sig på en bänk. Mammas pojkar!

 

Vi var hundvakt en dag förra veckan åt den tyska fårhunden Diva. Passade på att gå en långpromenad vid Dragsängarna. Hundarna sprang lösa och helt plötsligt dök det upp en räv längre fram på vägen. Vi hann koppla hundarna innan de upptäckte den. Sedan var det full fart igen. I lite över en timme gick vi och Rolex och Diva sprang och busade runt oss. Tungan hängde långt ner när vi var tillbaka vid bilen. Verkligen härligt.

Nu laddar vi för fullt inför Sundsvall på söndag. Jag en kompis som har en norwichterrier åker upp på lördag och bor på hotell där.

Ska bli skojigt!

Jag måste ju också gratulera Tuttan och tyska FÄhunden Ella som helt otroligt blivit uppflyttade till lägreklass i spår. Puss på er!

Jag jobbar hårt här hemma för att få skaffa en till vovve. Hur det går? Hmmm.

Vi hörs igen!

29 September 2009  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Lite smått o gott

Vad vi haft för oss sen sist? Jo, vi har spårat lite i skogen den här gången. Vi var ute vid skjutbanan så vi får lite skotträning samtidigt. Rolex bryr sig inte om skotten. Tack och lov! Spåret blev ett lite knixigt ett. Jag är en usel spårläggare. Rolex tog spåret bra, men bommade ngn pinne. Han hade lite bråttom. Tyvärr hade jag bara ett spår till honom. Nästa gång ska jag lägga ett kortare som han får "spåra av sig på" först.

Lydnaden tragglar vi på med. Det går super bra hemma ,men han är störningskänslig och så en matte som blir nervös så vi får se hur det går i Gränna. När vi kör linförighet får ni blunda. Den är en katastrof och jag får ingen riktig kläm på det. Ibland är den klockren, men sen händer nåt och så är den borta. De andra momenten sitter.

 

Själv har jag varit och sprungit Vasastafetten. 9 mil delat på 10 sträckor.Jag sprang sista sträckan som är 9,2 km. Gick ganska bra. Jag har ju haft världens bästa träningskompis, Rolex.

 

Nu ser vi fram emot att komma till Gränna.

Vi ses!

25 Augusti 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Förlåt!

Alla ni som läser .Ber om ursäkt att vi inte uppdaterat på länge, men vi har inte varit hemma tillräckligt länge åt gången. Och när vi varit hemma så har det varit tvätt och gräsklippning. Vi har varit ute med båten på Siljan. Inte så stor sjö att åka på men det är så skön avkoppling att kasta loss.

här såg när vi gick från Vaverön till cruisingen i Rättvik. Inte mång distans, men det tog nästan 4 timmar. Vi knöt ihop oss med Johan och så hade vi autopiloten på. Så det var så här vi tillbringade överresan. Barnen hade roligt och åkte lina efter båten.

Rolex har fått vila från lydnaden ett tag, men nu har jag tagit tag i det igen. Lite ringrostigt är det, men vi kommer nog igång hoppas jag. Jag har börjat om lite från början med kontakten. Det har blivit lite så att det är jag som håller koll och gör Rolex uppmärksam på mig istället för tvärtom. Det är ju Rolex som ska hålla koll på mig. Om jag hela tiden är på och tjatar så behöver han ju inte anstränga sig.  Får se om jag lyckas "skola om" honom.

Fick PM till KM i Gränna . Vad många som ska vara med. Det ska bli jättekul att bara se "krulltottar" på plan. Vilken konkurrens!

Ras-specialen var ju inte dålig den heller. 77 hundar! SHIT! Har inga stora förhoppningar där. Det finns så otroligt många snygga hundar och min tycker inte det där med utställning är det roligaste man kan syssla med. Han sjunker ihop som ett korthus när man kommer in i ringen. Men ,men vi försöker ialla fall lite till. Har anmält till Högbo också.

Vi ses i Gränna!

14 Augusti 2009  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
Älskade vovve!

Känner att jag varit lite negativ mot min Rolex här på bloggen ett tag. Men måste bara säga att han är en helt UNDERBAR hund. Det är aldrig ngr bekymmer att ha honom med. Han finner sig i allt. Visst tycker han att en del folk är lite konstig, men han dummar sig ALDRIG med utfall och dumheter. Han funkar med alla hundar som vill funka med honom. Vi älskar denna vovve så det är otäckt nästan. Tack Jenny för för denna härliga krulltott! Av vissa kallad perrofjant i ren avundsjuka. Eller?

Lydnaden då? Vi vilar oss i form. Måste börja om lite känns det som. Var och tränade med Ann-Sofi och Annelie i Insjön härom dagen. Jag gick mest in för att leka med honom och hitta "du och jag" känslan. Han var riktigt på och jag körde ngr fot sekvenser. Bara korta stunder med rätta energin hela tiden. Vi får se hur det går framöver. Tog ngr bilder men har ingen datasladd till kameran för den lånade jag ut till syrran. De kommer.

 

Vi har varit ute med båten nästan en vecka och nu är vi hem och tvättar och laddar om. Vädret är väl inge vidare, men det struntar vi i. Rolex funkar bra på båten. Han är helt slut på kvällarna efter att försökt hålla koll på alla. Så här kan det se ut.

I fredags var jag på Tomas Ledin i gropen. Den gubben kan han. Det var helt otroligt bra. Vilket drag!

 

Just ja Rolex har träffat en ny kompis. En liten schäfertik som heter Fancy. Det är en arbetskamrat som har henne.

Nu ska jag packa lite så vi kommer iväg igen. Ha det så bra så länge så hoppas jag få träffa massa perrofolk i Gränna.

JAG SKA DIT! ÄNTLIGEN!!!!

26 Juli 2009  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Båttur

Då är midsommar över för den här gången. En kylig och lite regnig tillställning. Men nu verkar det som om sommaren är här.

På lördagskvällen drog vi iväg med båten. En helt spegelblank sjö var det. Rolex tycker om att åka båt för då får man vara med hela tiden.

Vi premiärbadade i 12 gradigt vatten, men med vedeldad bastu efteråt så gick det bra.

 

Ikväll är det avslutning på lydnadskursen. Helt otroligt vad vi har utvecklats allihopa.

Tills vi hörs igen!

22 Juni 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Vart tog hunden vägen?

Nu är pälsen borta. Tänk jag tror aldrig jag kommer över att bli chockad varje gång man klipper. Det kommer ju fram en helt annan hund. Som tur är beter den sig precis som Rolex.

Sä här såg han ut innan.(ungefär fotat för 2 veckor sedan)

 

Klippningen gick så där. Rolex är cool och finner sig i allt, men pälsen var lite för filtad för 13mm skäret. Ett tag höll jag på att börja grina och ta hunden och åka till Anneli i Borlänge. Men skam den som ger sig. Till slut låg en hög på gräsmattan och det hade kommit fram en ny hund.

Lite småputs kvar ,men jag är ganska nöjd ändå.

 

Trevlig midsommar på er allihopa( om det nu är ngn som läser)!!!

18 Juni 2009  | Länk | Vad händer | 4 kommentarer
Kolla kategorierna

Det finns flera nya inlägg. Kolla kategorierna.
15 Juni 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Äntligen uppdatering

Så har jag då äntligen landat vid datorn för att uppdatera lite. Jag har gjort en egen kategori för utställning och tävling, så jag gör rapportering i vardera kategori. Annars blir det så långa inlägg. Nu är det bara att gå in där man är mest nyfiken på om det hänt ngt.

Vi har varit både på lydnadstävling o utställning sedan sist.

15 Juni 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Ögonspöken

I dag har jag varit till Falu Djursjukhus med Rolex. Jag ville få honom ögonlyst. Mest med anledning av att en bror till Rolex utvecklat katarakt på båda ögonen (läs mer om det i Tussbergets blogg).
Rolex skötte sig SÅÅÅ bra hos vetrinären. De fick titta i ögonen och kunde konstatera..........att..............han..........INTE har ngr tecken på fel i ögonen utan hade jättefina ögon. Känns skönt att ha kollat så kan man slappna av ett tag till tills nästa ögonlysning.

Idag har båten kommit i sjön också. Och tänk att hon flöt våran "badanka" så nu kan sommaren börja.

Tills vi hörs igen!!
P.S. Ni som också har er blogg på NOGG... hur får man in mer än en bild i inlägget? D.S.
28 Maj 2009  | Länk | Vad händer | 2 kommentarer
Vi lever!

Här har inte hänt så mkt på ett tag . Vi tränar på med lydnadsmomenten.Och det går bra . Hemma. Sedan är det lite si och så med koncentrationen när vi är på klubben. Men vi jobbar på. I måndags var det en löptik där. Det luktade SÅÅÅ gott . På platsliggningen så ålade sig Rolex framåt en fläck som var smaskig. Men då blev inte matte glad. Jag gick dit och tröck tillbaka honom på plats. Sen låg han bra, men jösses vilken lång nos man kan få. Tyckte han var duktig som fixade det trots löptiken. Efter det var det inte mkt koncentration på matte. Rolex åkte in i bilen och jag tog en fika. Efter fikat tog jag ut honom igen. Ingen ide att kräva ngt av honom då så det vi inriktade oss på var att INTE nosa. Nyttig träning trots allt

Igår hade Rolex en SPA-dag. Kloklippning, tassputsning och bad. Senare tog husse en öl och då blir Rolex SÅÅÅ sugen. De brukar dela.

Nu håller vi tummarna för Annelie och Meja att det snart pluppar ut små bäbbar.
Ha det bra tills vi hörs igen!!
20 Maj 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
TRÅÅÅKIGT!

Tjena! Rolex här. Idag har jag haft det skittråkigt.Matte försökte sy gardiner. Jag ville gärna hjälpa till. Då körde hon bort mig. Undrar varför?
Hon säger att jag ska ha tråkigt idag så jag blir riktigt taggad till ikväll. Tydligen tävling på G igen.Men hon behöver inte vara orolig. Jag ska försöka fixa det idag igen.Vi hörs igen!
4 Maj 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Västerås

Då har det hänt då. Fast det finns de som säger att alla snygga hundar ngn gång får sin 2:a.
Utställning i Västerås och jag var kanske lite övermodig efter att Rolex skött sig så bra de senaste gångerna. Den här domaren var snabbt framme innan jag hunnit få "kontroll" på Rolex, han blev nog lite överrumplad. Han fick titta på tänder, men bakdelen åkte in en del. Sedan skötte han sig bra fast han höll lite koll på den där Gubben. Kritiken var ganska bra, men han tyckte Rolex var för blyg så det blev en 2:a.
Domaren var en riktig snåljåp. Endast 2 hanar fick en etta. Resten 2:or och en 3:a. Stackars Sanna och Peppar som blev bästa hane med en SLÄT 1:a. De hade bara ett cert kvar till championatet.BIR blev rutinerade Trizza och Julia.

Börjar kännas hopplöst det här med att ställa ut min stackars hund som inte alls gillar ringen. Vi övar på och hoppas komma igen i Avesta den 14 juni.

Passar på att önska brorsan Zack ( Rubin) lycka till på sitt anlagsprov!
Nu ska vi ladda för att åka till klubben och träna lydnad.

Vi hörs!
27 April 2009  | Länk | Vad händer | 1 kommentar
PERROTRÄFF I SMÈBACKEN - om JAG hade fått välja

....men man kan inte få allt här i livet. Istället ägnades helgen åt ett vedlass som skulle travas o klyvas. Stackars Rolex fick vara BARA gårdshund.
I går var det lydnadskurs för oss i Borlänge. Vi har gått där sedan i höstas för Tina Fridh. Rolex fick bra störningsträning. På platsliggningen hamnade vi bredvid en Rottis. Eftersom vi brukar möta en rottis här hemma som inte kan uppföra sig så blev Rolex lite brydd. Men han låg bra.
I fredags la jag ett spår åt Rolex. Det var ett tag sen vi spårade så det blev ett kort ett. Han blev helt överlycklig när han förstod vad som var på G. Hade lite för bråttom och missade en pinne, men vi tränar på.
21 April 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Träning med Simon

När jag kom hem från jobbet idag så passade jag på att träna lite lydnad. Det är väldigt tacksamt att köra med en hund som är överlycklig att hans "mamma" äntligen är hemma. Simon blev sugen att prova så det fick han gärna.
Både Simon och Rolex tyckte det var jättekul. Rolex ÄLSKAR när barnen gör nåt med honom.
Kanske finns en liten hundförare där?
15 April 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar
Utställning

I söndags bar det av till Sthlm för utställning. Eftersom Rolex skött sig lite så där tidigare(tycker att domaren inte har med hans ädlare delar att göra) i år så var jag lite nervös. Men Rolex skötte sig riktigt bra. Han viftade till och med på svansen i ringen ,så nu hoppas jag att "fjollet" har släppt.
Han fick en slät 1:a och blev andra bästa unghundshane. Det var 37 perrosar. BIR o BIM gick till 2 välfriserade finska hundar.
Nästa test blir i Västerås 25/4.
Fick en sån härlig bild av Susanne Persson.Hoppas du inte har nåt emot att jag tar med den.
14 April 2009  | Länk | Vad händer | 3 kommentarer
Lydnadsdebut

Rolex och jag gjorde måndagen 6/4 våran första start i LKL1. Det var klubben som hade träningstävling. Egentligen trodde jag väl inte att vi var klara för att tävla, men vi provade.
Den lilla guldklimpen fick ihop 163,5 p trots att vi nollade på läggande under gång. Har inte tränat det så mkt så jag gav ett kraftigt DK. Nu tränar vi på för att göra debut officiellt också.
14 April 2009  | Länk | Vad händer | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna Nygårds                                             Skaffa en gratis hemsida