Startsidan Blogg Fotoalbum Stenskogen Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


AIDS

God fortsättning på det nya året!

Det är inte så allvarligt som rubriken vill påskina och jag föringar absolut inte de drabbade. I min betydelse så står det för Arslet I Dåligt Skick och det är inte en sen och vilsekommen vinterkräksjuka som jag syftar på.

Nä, en händelse på jobb som slutade med spricka på svanskotan vilket påverkar mig i varierande grad över tiden - kortversion - "Det kan ta tid!"

Men skriver jag för att beklaga mig över skadan som sådan? Nä, det är ju inte jag utan min skrivarlust handlar om det skeva i samhället (DET är ju jag!)

Situationen hände i oktober, gjorde att jag akut blev hemma en dag, passade på att uppsöka sjukvården sen var det jobb igen, med den skillnaden att en av bilarna fixar jag inte att framföra vare sig ofta eller i längre sträckor. Sitta och läsa eller skriva journalanteckningar går inte, men som tur är, höjbara skrivbord, så jobbar gör jag.

Men varför "gnäller" jag då?

Ta mig till och från är problemet!

Jag har ju tyglat min järnspringare för de 12-14 minuterna till och från jobb men med en svanskota (som har större betydelse för kroppslig rörelse än jag någonsin trott) som placerar lekamen på cykelsadeln vill inte sammarbeta! Jag ställde undan cykeln och har på olika sätt lyckats hittills men inser att det verkar ta tid för kotan att återhämta sig och det funkar inte med "arbetsresorna". Gjorde ett försök i lördags som resulterade i cykeln bak i bilen hem....... Jo, sadeln såg ut som prinsessan på ärtens säng, men det hjälpte inte.

Så, jag pratar med arbetsgivaren, fick nej med en ursäkt som lämnar en hel del att önska. Går vidare och pratar med Skånetrafiken för de hanterar både färdtjänst och sjukresor, nej där med men med den skillnaden - ring försäkringskassan.

Sagt och gjort - kortfattat "Du får sjukskriva dig och sedan ansöka om sjukpenning och får du den beviljad så kan det beviljas resor till och från jobb, beroende bl a på arbetsgivarens beslut."

Seriöst? Jag är arbetsduglig, problemet är till och från jobb! 

Gör mig sjukare än jag är!!!! Vart är vi på väg? Jag ville ju bara ha hjälp med transporterna som tar ca 7-8 minuter per resa (Det händer att jag går, tar ca 35-40 minuter, men finns 8 skäl till varför det inte är alltid genomförbart, 7 hundar som får längre "utan husse/matte-tid" samt den förbannade kotan som kan ställa till det både i höfter och rygg!)

Köpa en bil till? Ja, där skulle jag då "tänka" som de som styr från Tokholm, med arslet och som skrivet, det är ju inte bra! Arslet alltså! Det finns ju någon anledning varför det står en bil från 2003 på gårdsplan med 36-tusen mil på mätaren! 

Det är kanske enklare att ansöka om namnbyte? Sedan ordnar mycket sig! Men det är en liten, avgörande detalj, det var arslet det var fel på, inte huvudet! Och vem vill utsätta sig för risken att hamna i Tokholm bland de styrande för att man tänker med arslet......  

God fortsättning ;)

10 Januari 2020  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
eller inte!

Försöker undvika en smak av bitter eller en känsla på snudd av förakt, men det är svårt. Barnen har växt upp och nästa generation är på G, det är inte bara med glädje. Givet när jag ser barnen är det bara glädje men när jag vidgar blicken något så kommer frågan "Vad är det barnen växer upp till?"

Jag ska i vanlig ordning orera men för det ska Du som läser och jag försöka hitta en gemensam utgångspunkt. Barnfostran. Ska absolut inte lägga mig i även om jag har en del att säga om denna fas i livet, utan jag ska ta en enkel sak som jag sedan tar med mig i nästa stycke. Hur gör barn? Som jag säger eller som jag gör? De apar oftast efter och det är ju inte så konstigt, man hamnar ju lätt i svåra disskusioner om man säger hela tiden, "jag får, men inte du". Innan Du nu tror att barnen gör allt som jag gör, absolut inte, det finns stenhårda, icke ifrågasättbara situationer som skiljer mig som vuxen från barnen och vice versa, finnesen där är att barnen måste känna fördelar att de är just barn, tramsiga föräldrar (andra också för den delen) som klampar in i barnens "domäner" försätter sig själva i antingen omedelbara eller på sikt icke hållbara situationer som alltid slutar med enbart förlorare, barn såväl som vuxna.

Men fenomenet att barn härmar vuxna, kom ihåg det ett tag till för det jag sedan ska skriva, men gärna längre om det är så att Du har små telningar omkring Dig.

Emma Carlsson Löfdahl! En representant för 349, mer eller mindre likasinade. Eller är Du som läser så naiv att Du tror att ECL är katten bland hermelinerna? Ärligt, det finns absolut händelser i mitt liv som jag ogärna sätter strålkastaren på, säkert så i Ditt liv också. Men jag försöker och försöker och försöker, blir det ändå ljuskänsligt så försöker jag minimera "skadan" åtminstone för andra, själv får jag stå mitt kast, sedan försöker jag lära mig för att det inte ska hända igen.

Men hamnar man i toppskikt, var det än tycks vara och det finns fördelar som den lilla människan inte är i närheten av och för den delen oftast har heder och lojalitet att icke gagna sig av, nog f-a-n så roffar man åt sig. Mycket ska ha mer - är ledorden! När man sedan blir påkommen med byxorna nere vid anklarna, strålkastarna svider brännande på ens bara rumpa, börjar man leta i det till del outnyttjade rummet som benämns huvud efter "Hur gör man en pudel" i bästa fall av de dåliga! I sämsta fall av de dåliga så är man vaccinerad och helt okänslig för att hela havet verkligen stormar och man tror att med lite dimma, tystnad och tid så glöms det bort. På det anmärkningsvärda kontot skall det skrivas, kollegerna säger troligen inget, bra för den med rumpan bar, men katastrof för oss bakom strålkastaren, det innebär med största sannolikhet och inte som det framställs, "hade jag ingen aaaaning om", utan helt enkelt, ojdå, hoppas de inte granskar mig, för vad de kommer att hitta, huva! Nä, häng ut den som redan är uthängd som bad guy och själv är jag en oskyldig nyttig samhällsmedborgare som aldrig skulle dra fördel, eller luras. Blink blink!

Det är då jag vill se mer grävande journalistik! Jag avstår gärna något för att bidra till en större spade, gärna grävmaskin, för på sikt kanske räddslan för denna åtgärd kan avhålla klena att fingra i kakburken! Vettet att icke inledas i frestelsen tar nog några generationer att få fram.

Samtidigt som jag skriver så går nyheterna igång "Swedbanks VD får sparken" Nu hoppas jag att någon med lite jävlar anamma och logiskt tänkande ger sig på och granskar för inte är Bonneson ensam!

Jag gör en liten vinkling som retar upp mig lika mycket som ovan beskrivet, nu ska huvuden rulla, helt i sin ordning, men likförbannat kommer de ner med fötterna före och även om huvudena varit avskilda från kropparna ett tag så kan man under gigantiska fallskärmar skönja att huvudena är på plats igen. Hur kan det vara så att de resten av sitt liv kan skratta till banken flera gånger per dag? När det borde vara så att varje krona utöver existensminimum ska gå till de man drabbat pga sin girighet och arrogans, resten av sitt liv! Från sitt kontor eller var det nu varit ska man få ta med sig fotot på barnbarnen så man vet vilka man ska börja med, "Hör nu telningar, som jag gjort ska man inte göra, man ska göra såhär"!

Otillbörligt gagnade ska beivras! Det gäller alla och det bästa är, när det uppnåtts så blir det bättre för alla, jag börja med att ingen fick någon vinst, här är det så att alla får del av vinsten.

Och glöm inte, ta en titt runt omkring Dig, vimlar av medmänniskor som är representanter för den lilla människan, men höj blicken något och Du ser, ju mer Du höjer blicken fler och fler som skiter fullständigt i Dig och vilka konsekvenser deras beteende får för Dig, som skrivet de skrattar hela vägen till banken!

Då var det barnen, de gör som Du gör, så tänk Dig för ;)

Och de där som skiter i konsekvenserna för Dig och mig har också barn.... jo, jag fundera ganska ofta till vilken värld mina små telningar växer upp till.

Man kan undras om barnen nånsin får ett glas öl .....

Du ska få en blänkare som motsäger lite vad jag ovan skrivet om att hänga ut för att klara sig själv: Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne. Intressant att det stod henne i det jag kopierade med tanke på vad som gick ut i etern precis "Bonnesen får sparken", "ETC flyttar till lägenhet som skattebetalarna står för", " Maud Olofsson går mot strömmen, köper Nuon", osv

Men det går lika dåligt med selleri, den manliga delen av de som roffar åt sig är procentuellt minst lika stor, troligen större, betydligt större för det var ju det där med inkvotering, men det är en helt annan historia som retar upp många, kan inte undanhålla min kortfattade, det är av ondo! Använd i första hand den som är lämpad i kombination med jämställdhet så blir det förhoppningsvis tom obalans åt andra hållet! Och det skulle vara bra, för alla!

När man ser på hur barn´a växer upp och står i, kan man undra om barn´a nånsin får ett glas öl?

Jag hoppades på grävande och krävande journalister och fick dels när Joachim Dyfvemark ett glädjande bevis på att det finns sådana jounalister som fortfarande har torrt på fötterna, vet vad de pratar om och ställer envist de jobbiga frågorna :). Kolla gärna Bonnesens reaktioner när karriären i takt med Joachims jobbiga frågor rinner ut i sanden, jaja hon fick ett plåster som kostar 21 miljoner på såret, glöm inte att det är vad vi nu vet, det kommer säkert mer. Och ännu mer glädjande, han är inte ensam, Sanna Klinghoffer ställde helt orädd jobbiga frågor till "svenska" (ja, jag skriver så för de är f-a-n inte svenskar någonstans!) IS-anhängare, som dessutom tror att de är smarta och försöker komma undan hela tiden, men Sanna gav sig inte, pressade och pressade. Jag får tillbaka en tilltro på grävande journalistik. Till och med Belinda Olsson var på rätt sida om spaden i går, händer inte allt för ofta, den lyssande stjärnan där var Maria Hind Alias som hade bra stöd av en pappa vid namn Morgan, de envisades med att återvända till grundfrågan, gång på gång och lät sig inte flumas iväg bland annat av en Imam som ansåg att det var sexuellt att schamponera håret.

Imamen hänvisade gång på gång till koranen, samma koran som en av IS-kvinnorna hävdade var orsaken till varför hon lämnade Sverige och anslöt sig till IS.

Grattis SVT, i går lyckades ni verkligen med att hålla kvar fokus, tack vare envisa journalister men också några tjuriga medborgare som höll kvar strålkastaren och belyste där ljuset sällan når!

28 Mars 2019  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
nyhetstorka

Jag vet inte om jag brinner till men .......

Bönderna vill gärna att i torkans spår ska vi äta svenskt kött, inte så konstigt.

Och varför inte locka med bra pris på grillkött?

Då blir det ramaskri - Hur kan man i dessa tider där det brinner lite varthelst påbjuda att folk ska grilla - reagerar en del.

Hört talas om sunt förnuft och ta ansvar?

Har Du det, starta då grillen, ät lite svenskt kött!

För att dimmhjärna ska koppla, ställ släckaren sidan om grillen......

19 Juli 2018  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
GOD JUL

22 December 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Jäklar...

Det sprack!

Jag lovade vara snäll, det närmar ju sig jul men regeringen gav oss en smällkaramell som retade upp mig så, därav tar jag grötsleven ur munnen!

Hur i helvete kan svenska folket bara ta emot regeringens dumhet med höjd pensionsålder?

Vi börjar med förslaget: Pensionsöverenskommelsen är klar och innebär bl a höjning av pensionsålder. Höjningen sker för att pensionssystemet inte ska urholkas eftersom vi lever längre . För att klara framtidens pensioner måste vi jobba längre.

Vidare står det  Är det möjligt att alla faktiskt orkar jobba längre?          Kortfattade svaret var att man ska göra insatser så att människor inte slits ut, utan orkar arbeta hela vägen fram till pension!

De salige gamle vänder sig i gravarna!

Jag har tidigare skrivet att vi måste syna bluffen!

Nu ber jag alla som läser, sprid att det är dax att syna bluffen!

Ovanstående är motsägelser som måste upp på plakaten och barrikaderna för det är fakta att pensionssystemet urholkas, men man mörkar varför och bluffar med att vi lever längre som orsak till varför en åldershöjning måste till! För h-e, det är i sig sant, men det är inte den STORA anledningen.

Det är färre som är arbetande och som ska dra ihop pengar till fler som uppnår pensionsålder! Dessutom har en hel del aldrig gjort ett vettigt handtag för Svea Rikes ekonomi utan bara kostat pengar från ankomstdagen! Och det är en växande skara, som dessutom kostar så mycket mer än Hilda 87 på sin plats på ålderdomshemmet, tolk, mat, tv-kanaler utöver svt och så vidare! Och inte en pensionsgrundande krona har de dragit in, men ska ha av Hildas kaka! Där har Du sanningen om hur och varför det urholkas! Hilda själv bidrog mer än väl till sin pension, men får smulor!

När man ändå sparkar på Svensson som ligger så inser man faktumet att om Svensson inte kommer upp på benen snabbt nog så kan man bl a inte erbjuda minus gris, därför är det bäst att få Svensson på benen fort eller som det står ovan - Ska göra insatser så att människor (Svensson) inte slits ut, utan orkar arbeta hela vägen fram till pension!

Förbluffande snarlikt till idioter är zoobioter, googla gärna! Vilket jag är?

Smyger in lite retorik, när är det rätt tid att komma med den här typen av besked? Aldrig är även politikernas svar, men såhär, lagom till jul, med allt vad det innebär, så går det en knapp vecka sedan är pensionsåldern något som bara följde med glöggen ner. Nu borde det vimla av #!

På skrift om bluff, varför blir jag inte överraskad – Alieu Darbos, en 25-åring som möjligen platsar i en division 5 klubb lyckas för andra gången ge sig ut och skriva kontrakt med ena storklubben efter den andra pga sin skicklighet att likt Marjasin klippa och klistra ihop sin sanning!

Sen finns det ju andra exempel, t ex Erik Hamrén, går inte lika bra, de ska kanske starta en egen klubb?

Återvänder till politiken, Statsministerns uttalade reaktioner på det som drabbar judarna, inte minst i Sverige är löjligt. Att inbilla sig att man kan lära nyanlända respekt, vett, mänsklighet osv om de inte redan har det är bara en dåres försvarstal. Man kan sminka en gris, resultatet blir Miss Piggy och inte Miss Universum! Jag var i Israel för många år sedan och en av många upplevelser var när vi skulle flyga hem – säkerhetskontrollen var rigorös, lindrigt uttryckt. Vände ut och in på mig, mitt bagage och frågor som inte lämnade något åt slumpen. Detta under ursäktande med ”för staten Israels säkerhet så...” Trotts att det gick nästan att ta på den spänning som fanns överallt så kände man sig trygg, tanken kom mer än en gång, ”en galning här och det blir blodbad!” Men Israelerna såg till att det inte gick någon galning, åtminstone inte där jag gick. I sammanhanget blir det löjeväckande med Statsministerns naiva syn och uttalande.

Här borde jag sluta men eftersom jag kackat i det blå skåpet och startat fläkten, så….

Jag är ganska haj på statistik och vet hur jag ska vända och vrida för att bevisa det som ska bevisas även om siffrorna egentligen faktiskt säger annat. T ex så sker det färre mord, då är det enkelt att påstå att det är ”lugnare” i Svea Rike än någonsin. Men är det lugnare? NEJ, däremot har sjukvården blivit så mycket bättre och effektivare att det som tidigare skulle sluta som mord blir idag mordförsök och där finns det ju en oändlig skala som gör statistik till ett verktyg som användes för att bevisa vadhelst. Dessutom hinner polisen inte med och lägger ner en hel del i brist på bevis. Lägg därtill att det skräms till tystnad, mer än någonsin, så vad ska bevisas? Lugnare och tryggare? Låt dig luras!

Snart är det julafton och jag har hävdat att oavsett var i stresskonen man befinner sig så är det Kalle Anka 15.00. Men det jag ser fram emot och som blir viktigare och viktigare med åren , tar jag några citat ifrån: "Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar."

"Det var förbanne mig det finaste jag har hört sedan jag konfirmerades. Vill du ha ett fikon?"

"Karl-Bertil Jonssons ömma moder fick något religiöst i blicken, ty denna saga utspelar sig på den tid då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse."

Nu så kommer julen, nu är julen här, lite mörk och kulen men ändå så kär.
Han i salen träder med så hjärtligt sinn och i högtidskläder dansa barnen in.
Ljusen och lanternan glimma över dem som den klara stjärnan över Betlehem.
Nu så kommer julen, nu är julen här, lite mörk och kulen men ändå så kär.

Brinn, du julens stjärna, lys min barndomsstig! O, så gärna, gärna, ser jag upp till dig, som jag dig förstode, liten liksom jag var också den gode Frälsaren en dag.

Och då sken du redan på Hans krubba klar, och så sken du sedan allt till våra dar. Brinn, du julens stjärna, lys min barndomsstig! O, så gärna, gärna, ser jag upp till dig,

O, du goda, fromma glada juletid! Du vår vinterblomma, full av fröjd och frid!
Tusen skalkar gunga ystra på ditt knä, och små änglar sjunga kring vårt juleträ.
Glatt med dem sig blandar barnens fröjdeljud, alla goda andar lova Herren Gud.
O, du goda, fromma glada juletid! Du vår vinterblomma, full av fröjd och frid!

"Ska du lukta på glöggen, pojke?" "En synnerligen god jul tillönskar jag dig, min välartade son!"

 

16 December 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Det lackar......

Jo, så är det! Och vid jul ska man vara snäll, så jag gör ett försök.

Det är mycket som Du som hittar denna sida inte vet om mig, tänkte bjuda på en del.

Året var 1719. Gruvdriften hade på senare tid gått sämre och sämre. Därför återupptog man arbetet på ställen man tidigare hade övergivit. Just detta år bestämde man sig för att städa upp i det gamla Mårdskinnsschaktet i jakt på nya fyndigheter. På cirka 150 meters gjorde man en gruvlig upptäckt. Under rasmassorna låg liket av en ung gruvarbetare. Man bedömde av skicket på kroppen att mannen inte hade legat där särskilt länge och man bar upp honom till ytan. Väl uppe började folk strömma till för att se vem det var som hade förolyckats. Konstigt nog var det ingen som kände igen mannen till en början, och ryktet att man hade hittat en okänd människa i gruvan spred sig över staden Falun. Fler och fler kom för att se på liket. Efter ett tag kom en gammal gumma förbi. Då hände något märkligt… I samma ögonblick som gumman fick syn på liket skrek hon till och utbrast att mannen i fråga var hennes fästman!

Till en början trodde man inte alls på detta. Mannen som man hade hittat såg ut att vara i tjugoårsåldern och att han hade varit förlovad med en gammal gumma höll man inte för troligt. Det visade sig, trots allt, att gumman hade rätt eftersom några äldre gruvarbetare identifierade liket som Fet-Mats Israelsson från Boda i Svärdsjö socken och mycket riktigt förlovad med den gamla gumman Margreta Olsdotter. Det var bara det att gumman inte alls hade varit gammal när hon förlovade sig med Mats. Fet-Mats hade försvunnit någon gång på hösten 1676 eller våren 1677 och alla trodde då att han smet ifrån sin fästmö. Men av någon anledning, och ingen vet varför, hade han begivit sig ner i Mårdskinnsschaktet på egen hand och så hade det rasat…

Fet-Mats hade alltså legat i gruvan i 42 år utan att någon hade vetat om det! Det märkvärdiga var att han var så oerhört välbevarad. I fickan hade han snus som nästan såg ut att vara färsk. Det visade sig att det vitriolhaltiga vattnet i gruvan hade konserverat kroppen helt och hållet. Detta var en stor sensation och istället för att begrava stackars Mats ställdes han ut till allmän beskådan. Mången kom och beskådade underverket.

Frisk luft är dock inte så bra som man kan tro. Kroppen började stelna och lukta illa efter ett tag. Efter nästan 30 år som turistattraktion var Fet-Mats inte särskilt stilig längre. För att uttrycka det milt.  Han begravdes så äntligen, med stor pompa och ståt, under golvet i Stora Kopparbergs kyrka.

Där fick han tyvärr inte vila särskilt länge. 1816 flyttades hans kvarlevor till kyrkogården. Några år senare flyttades han åter igen. 1862 tog man upp honom och lade kvarlevorna i en liten trälåda som sedan ställdes upp på vinden i kyrkan och glömdes bort.

År 1900 höll man på att bygga om kyrkans vind och då fann man åter den lilla lådan med Fet-Mats kvarlevor. Återigen ställdes han ut till allmän beskådan uppe på läktaren i Stora Kopparbergs kyrka. Nu började folk i allmänhet tycka synd om den stackars mannen som aldrig fick vila i frid och fler röster höjdes för att han skulle komma åter i vigd jord. Det dröjde dock till 1930 innan Fet-Mats begravdes ute på kyrkogården. Där vilar han fortfarande. Tack och lov! Över 250 år efter sin död fick Fet-Mats äntligen frid…

Hmm, fel Mats, nytt försök.

Lille Mads var en friskyttelöjtnant. Enligt vissa uppgifter var han född i Röddinge sockenFärs härad, enligt andra var han född i HobyIngelstads härad. Hans riktiga namn är det ingen som vet heller men det finns mycket dokumenterat om hans kompanis operationer.

I februari 1677 överföll hans kompani en svensk trupp mitt ute på Finjasjöns is och i juni 1678 deltog de tillsammans med de danska soldaterna i plundringen av Ystad. Kompaniet bestod av ca 600 man. Snapphanejägaren Sven ”Banketröja” Erlandsson spårade upp kompaniet vid Sövde mölla och efter en halvtimmes batalj retirerade skåningarna. Fyra snapphanar togs tillfånga och en ska ha varit Lille Mads. Enligt Erlandsson gick det till så här:” men som hans häst war blesserad i knäet, gick han och ledde honom genom skågen, der först 2:ne af Sven Erlandssons drängar råkade på honom, på hvilka han lössade sin bössa men förbi, hwarpå den ene, Lars Roth, född uppe udj Swerie, skiöt hånom med sin pistool, att han nödgades stå på knä. Härpå kom general Mortons dräng Petter, då de woro 3. De tillbådo hånom att gie sig, men han swarade ney, hwarpå, oafset han med sin plasser (huggare) förswarade sig, så godt han kunde, blef nerhuggen.”

Man säger att han fick en påle i ändan djup inne i kroppen. Han fick sitta där tills han dog.

Han fick ingen mat eller vatten.

Snapphanarna tog hand om hans lik och begravde honom i Blentarp. Sven Erlandsson kunde inte tåla att en snapphane begravdes ”i helt skick och odelad” så han grävde upp liket, förde det till Åhus och lade Lille Mads lik på stegel i kistan. Lille Mads gevär, som han ska ha fått av den danske kungen, förvaras på Hovdala slott, utanför Hässleholm.

Fel igen!

Mats, Matts, är ett mansnamn som är en svensk kortform av den ursprungliga äldre namnformen Mattias vilken har grekiskt ursprung, som i sin tur härstammar från hebreiska namnen (Mattitjahu) eller (Mattitja), med betydelsen "Guds gåva". Formen Mats har förekommit i Sverige sedan slutet av 1400-talet.Mats var ett modenamn på 1950-talet 1950- och 1960-talet 1960-talen och var på sin popularitetstopp bland de 10 vanligaste namnen. Namnsdag: 24 februari.

Det börjar ta sig!

Nöd döpt, därav namnet! Lärde mig att somna till dragspelsmusik, tack vare pappas orkester Kent Ingvars! Stadsbo i Eslöv till skolåldern, då vi byte bostad med morfar Fritz po lannet, och jag fick säga nävar, våntar, tär, hodd, sulten och rehänt. Detta tog man dock ur mig i skolan som jag gick även om lördagarna under första året. Full skolvecka blev det då jag dessutom sjöng om Trygga räkan och Här kan ingen vara i Gudmuntorps kyrka som söndags skole elev. Trampade omkring i trampebil i trafikskola! (Nu räcker veckodagarna inte till - kvarsittning!)

Kunde inte skilja på b och d, satt i ett annat klassrum och försökte nöta in vem som hade trumman på magen och vem som hade den på ryggen. Vet fan inte än idag vem som har trumman var men kan skilja på b och d!

Visade vägen för Konungen men fattade inte förrän efteråt vem det var.

Var inte den tysta och stillasittande mönstereleven, var oftast inblandad i någon pjäs som klasskamrater skrev ihop. Visade talang för teckning vilket ledde till prao som reklamtecknare (var inte så mycket tecknande) och skulle till Umeå för att utbildas under gymnasietiden. Kom inte längre än till Bergaskolan i Eslöv och var i otakt med intagningen i Umeå vilket salige fader hade en lösning på - Gör lumpen!

Major Wihlsel som tankade på macken involverades och jag mönstrade hastigt och lustigt för att rycka in som blott 17-åring. Hade körkort innan min 18-års dag men fick inte köra min Bubbla 1200 från 63 men lastbil med släp så länge den var grön. 

På enskild meritlista från den gröna tiden står Regementsmästare i nattorientering TVÅ gånger! Ung och mörkrädd! Nejdå, hygglig fart på kroppen och någorlunda mörkerseende med tillhörande lokalsinne!

Men jag toppar det med 3 genomförda Gotland Grand National - Världens största endurotävling.

Var inte direkt simkunnig på högstadiet men tog igen det som 20-åring med en Guldmagistern. Tog dock vatten över huvudet och passade på att bli certifierad sportdykare som i all hast tog kustskepparexamen.

Hjälpte inte då jag ofrivilligt var på väg mot Östtykland på windsurfingbräda och blev bogserad till svensk, fast mark. Haft akvarium, allt från stor inläggningsburk till 540 liters kar. Ej saltvatten. Men fluttit i Döda havet.

Flöt gjorde jag även den gången som jag skulle fylla på en hink med vatten i springbrunnen, moder såg min täckjacka flyta omkring, det tokiga var att jag var i jackan! Vaknade upp inne på dagbädden och mindes inte då och gör fortfarande inte vad som hände, men vet att jag skulle vara duktig och fylla på vatten, bockar mig ner med en hink och bevisligen PLUMS! Skrämande, men det kunde blivet mitt sista plums.

Samma dagbädd, skulle fixa förlängningskabel till min nya skrivbordslampa och kunde själv! Vore en fördel om man drog ur sladden innan man börjar skruva i dosan - PANG! Borde kanske heta Klarström i stället, sorgligt nog var det inte min sista stöt!

Har inte hoppat fallskärm men ramlat ner från tak, landade vid ett av tillfällena på trappsteg från obduceringssalen G:a Visby lasarett, gick sådär!

Bjöds på helikoptertur över Eslöv som skademarkör genom scouterna, det dröjde 5 år till innan jag klev in i ett vanligt flygplan.

Har förmåga att skjuta upp, var ganska duktig luftgevärsskytt i moppeåldern.

Byggde en del modeller som ung, då flygplan byggdes, monterades smällare och när man var less, sista flygturen från ovanvåningen med resultat, plastbitar på gräsmattan. Kanske inte så konstigt att det blev 22 år inom luftvärnet. Byggandet kulminerade med scener från 2:a världskriget.

Snusat i fem perioder men lyckades sluta helt (eller?) för 10 år sedan.

Det där med teater har tagit andra banor och varit upptågsmakare vid några Lillejular (yngre officerare drev med äldre), sergeantinsparkar (välkomnande till förbandet) och krigsbataljonsmiddagar. Mycket hyss med glimten i ögat.

På skrift om ögat så har det vid fler tillfälle varit nära ögat. Startade min dåvarande motorcykel inne i garaget och varvade lite, det hördes ett märkligt sörplande ljud och sedan ett väsande, detta förstärktes med värmeutveckling i skrevet!

Förgasarfilterna var orsaken till branden som fick bensinen förångas även i tanken, HUVA! Jag kom av cykeln på fel sida = inget stöd = kopplingshandtag med styre gick igenom gipsväggen. Brandsläckaren fnyste inte ens och med en gammal handduk lyckades jag släcka. Förutom uppbränd kabelhärva och förgasarfilter fick händerna en del blåsor.

Fordon har jag massor av historier och bjuder på en till som kunde blivet min sista. Jag ska lyfta den lille husbilen med domkraft för att komma under och lappa avgasröret, sagt och gjort, med några klossar fick jag höjd. Ostadigheten i form av singel skänkte jag inte en tanke och när jag klappade till en rörbit så gav domkraften och klossarna vika! Där låg jag nerpressad av en husbil i singeln.

Likt skölpaddornas sprättande med de märkliga benen började jag sprätta med händerna och flytta kroppen centimeter för centimeter i sida och nedåt. Efter en oäääändlig tid kunde jag ta mig loss och här sitter jag. Jo, jag säkrar sedan dess alltid med hjul, pallbockar, vadhelst och ser till att det är någorlunda fast under.

Har ingen cliffhanger, men jag samlar på galgar, gamla med reklam på och givetvis i trä.

Nu har Ni fått ta lite del av mig, det finns mer men det är inte riktigt preskiberat än.

Önskar Dig en

 

9 December 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
KRÄNKANDE

Gör en lite redigering.

Till förmiddagskaffet så tittade jag ut i ett av de nu lövtömda träden och såg en flock rörde sig i toppen. Jo, jag börjar bli gammal och ser därför inte så bra (ut) varvid jag tog kikaren till hjälp. (Jag börjar bli gammal, den står i fönstret!) Domherrar, igen! En skygg pippi som inte visar sig så ofta, kan dock vara lite synligare på vintern då det dels är kallt och dels är vit bakgrund, vilket gör de små röda och beiga bollarna lite tydligare. Är det så att de förbereder sig på en vargavinter? När jag återvände till att rulla in ved kändes det som om det kunde börja snöa närhelst, vargavinter? I morgon är det Anders och var och en för tolka "Anders slaskar - Julen braskar! "Jag vill ha mer jul, så ge mig mer jul, - jag vill ha trettio grader kallt och tomtar över allt och en skog av gröna granar" 

Kränkningar

Det är inte okej att någon kränks!

Men vi måste dels finna rimliga gränser för vad som är kränkning innan t ex tafatthet och tafflighet anses som kränkning!

Och dels måste det finnas utrymme för jargong! När det är klart så kan vi bestämma vad som ska definieras kränkning!

Och då får det inte urholkas med att jag ångrar att jag var med så nu hävdar jag kränkkortet! Trovärdigheten för verkliga kränkningar minskar, så Tänk dig för!

#vardeljus: 1382 kvinnor i upprop mot trakasserier och övergrepp i kyrkan

200 skådespelare i stor #tystnadtagning-manifestation

Byggbranschens upprop #sistaspikenikistan

2 400 akademiker i upprop om sexism

#deadline: 4 004 journalister i upprop

osv

Jag vill inte på något sätt föringa ovanstående insatser, men

Vart var alla ni när dottern kom hem med gråten i halsen för hon blivit kallad jävla svennehora?

Vart var alla ni när sonen kom hem med gråten i halsen för han blivit kallad jävla mammaknullare?

Vart var alla ni när Bulten stod utanför Konsum och bad om en krona?

Vart var alla ni när Hildur, 79 år fick stå på bussen?

Vart var alla ni när man i det demokratiska Svea Riket beslutade att det är okej att flickor går på bak i bussen och pojkar fram?

Vart var alla ni när man delar på pojkar och flickor i hemkunskapen för "annars skulle inte pojkarna göra något!"  

Vart var alla ni när Pippi Långstrump uttalade sin stolthet över sin pappa när hon idag ska redigeras?

Vart var ni när eleverna inte fick inleda skoldagarna i december med att tända kalenderljuset?

Vart var alla ni när de förväntansfulla eleverna inte fick gå till kyrkan för skolavslutning?

Ni som idag hävdar kränkning kors och tvärs, hur är det med det som hände med dottern, sonen, Bulten, Hildur, delade bussar och hemkunskapslektioner, Pippi, kalenderljuset och skolavslutningen?

Har säkert retat upp någon, men såhär kunde man lösa en presumtiv kränkning för i tiden, funkar troligen fortfarande och är tydlig med sin direkta koppling!

Sök Ingvar Kjellsson i sketchen - Skulle damen vilja....

Vad gäller Jargong så .......

https://www.youtube.com/watch?v=Nzl8Gnvn-_8

Likaså blir det inte mycket kvar när PK lyckats totalt!

Vinner PK så kan det bli såhär, sök Magnus o Brasse i sketchen Sportrescensenterna

 

Var det någon som blev kränkt?

Fundera då på denna:

En tidigare kollega rusar in till chefen och vill prata om sexuella trakasserier, chefen finner det obekvämt och börjar skruva på sig, men det får en oväntad upplösning när kollegan utbrister i, Vad är det för fel på mig, det är ingen som vill tracka mig, är jag ful, eller något?

INGEN SKA KRÄNKAS

27 November 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Fängslande

Nu kan Du ju fundera på vad f-n jag håller på med! Kommunen skulle blanda sig i fasadmålningen till ett värde av 5700:- för att godkänna eller underkänna färgvalet så detta är resultatet, pengarna till själva färgen räckte inte längre!

Men då det är vattenlöslig färg i kombination med "svensk sommar 2017" så kanske det ordnar sig och täcker med tiden!

Ska dock hålla koll så inte en dyngrak Anders Borg vinglar in och hamnar i ryggläge för då kanske han tror att det är måttstock som är uppmålad, stackarn! 19,5 cm är cc-måtet på linjerna, det får nog vara Dominas strap som håller den längden!

Jag brukar säga att man inte ska dö nyfiken och så ser jag allvarlig ut! Men inser nu att jag får vara försiktig med sådana uttalanden, kan ju vara en ren uppmaning till någon som sedan kommer att hävda "snefylla"!

För lösning på vad som håller på att hända med Stenskogen 212 / 3:65 så kolla igen om ca 3 veckor, så är där en uppdatering som kanske kan förklara, för man vill ju inte dö nyfiken!

Ska i sammanhanget också föras till protokollet att vägföreningen har haft det ena förslaget sämre än det andra om hur begränsa vem och i vilken hastighet man ska färdas i området! Det "randiga huset" har hittills löst hastighetsfrågan, folk lyckas knappt orka upp om backen pga låg hastighet, så ännu ett förslag om fartreduceringsåtgärder! Men finns kanske en baksida, lockar till sig fler än vad som har anledning att köra här, för som skrivet, man ska ju inte dö nyfiken! Det Borgar jag för!

5 Augusti 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Pengar

Pengar är ett nödvändigt ont!

Har man inga är det till stort besvär och har man så är det till stort besvär!

Helena Seger, du har ett val! Gnäll inte!

Jag drömmer ofta om att bli miljonär och inte bara en miljon utan tio-fallt! Men inte mer! Jag har för mig att det krävs ungefär tio miljoner för att kunna leva på stabil avkastning utan risktagning! Så, varför sträva efter mer!? Skulle bara locka fram diverse suspekta varelser från skumma platser! Gäller även i mitt egna huvud! Så, inte mer än tio miljoner om det nu skulle vara så!

Att inte ha pengar är ett problem och det gäller även om man skulle ha för mycket! Utsätta sig för risker såsom kidnappning, utpressning, hot om något av det osv! 

Jag förstår att det kan vara ett problem att ha för mycket pengar, men det går ju faktiskt ganska enkelt att lösa! Så gnälla och gråta blir bara löjligt!

Mer pengar!

Ett barns sista och högsta önskan när det bräckliga livet håller på att rinna ut ska man ta på allvar! Absolut! 

Men att utifrån ett barns egna önskan involvera sig själv blir magstarkt, åtminstone för mig!

Om barnet vill se en hockeymatch med en stor spelare och det i sig innebär en kostnad så är det helt okej att be om hjälp för detta, absolut! Men att familjen i övrigt också skall omfattas så beloppet tickar mot 100-tusen så undrar jag helt enkelt, hur viktigt är det att uppfylla barnets önskan? Låt vara att en förälder involveras i pengaönskan, men resten av familjen får som alla andra antingen stå tillbaks eller prioritera! 

En enkel fråga, hur mår barnet? På grund av att jag ska dö, alldeles för tidigt så kan hela familjen göra en gemensam, dyr upplevelse! Men, ger det mig längre liv? Tror nog att barnet är förståndigare och önskar sig hellre ett längre liv än en upplevelse för familjen!

Tyck nu att jag är kall och hård! För då har detta tagit precis där jag vill att det ska ta! Tycker Du att jag har lite rätt i mitt synsätt - då finns det hopp!

Pengar är till besvär!

Helena Seger, det finns många barn och andra som har önskningar som kostar pengar! Och då ditt problem att du har för många .......

30 Juli 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
eller inte!

Det var ett tag sen, mycket elände har passerat ochsom vanligt så hanterar vi det och går vidare!

Jag önskar att jag kunde göra detsamma med vad som komma skall!

Hur dämpar man iver, entusiasm, skaparglädje, förbåttringsbenägning, inspiration, kreativitet osv? BYGGNADSNÄMND!!

Vi har bestämt oss för att byta fasad och måla om huset, det blev några timmar dels på att besluta struktur på ny fasad samt färgsättning! Check V

Sen kom det ett prisjämförelse arbete och efter diverse förhandlingar så kan jag skriva Check V på den också!

Då smög det sig in en liten men ack så obehaglig frågeställning, kan kommunen ha synpunkter på vilken färg det är på huset som ligger i Stenskogen, omgärdat av skog ( än så länge)?

Frågan ställdes och JODDÅ! Till priset av 4000skr + förfrågan till grannar 1700skr där jag ska ha preciserat färgval med kod och även färgval på fönster mm! Eländet tar inte slut där! Då skall tjänsteman/kvinna bege sig ut och titta i närområdet innan beslut kan fattas och det har en handlägningstid på TIO VECKOR!

Inte nog med att det ska ta tid, vad f a n är det som tar tid? Förhandsbesked går inte att få! Om det vill sig illa och de säger NJET! Då är det bara till att hoppa in i regnbågen igen, komma ut med nya färgen med tillhörande nummer och vänta 10 nya veckor!

Fantastiskt!

När vi beslutade oss för färg tog vi ett foto på huset, plugga in minneskortet och startade ett " måla om huset program" och vips! Tid med kaffe 30 minuter - det är 100770 minuter snabbare! Och skulle jag gissa att timarvodet hos kommunen ca 1000:- så skulle det vara försvarbart att betala just 1000:- för att få tillstånd måla sitt egna hus.........

Grannarna - ärligt, dem skiter jag i! De skövlar skog så det står härliga till och deras hus kommer fram ur dunklet oavsett vilken färg det har! Och dessutom så stiger översvämningsrisken då träden inte finns kvar och kan ta hand om vattnet! Mao, de skiter i oss - vi skiter i dem!

Skulle vara intressant om det ingår i intervjun vid anställning inom byggnadsnämnden om man är färgblind? Ser man rött? Är man blåögd? Ter livet sig svart? Upplever man allt som i ett rosa skimmer? Så vitt jag kan se!

Byråkrati i all ära men detta är för jävligt! För att föränkla så borde de köra lite Henry Ford, "Välj vilken färg Du vill, finns bara i svart!" Tjänstemännen/kvinnorna skulle kunna syssla med väsentligheter om de skickade ut en färgkarta med lite förbockade alternativ! Vill de vistads blend folk skulle de kunna bege sig till lokala färghandlaren och upprätta stadsdelsdokument som innebar beroende på var man bor får man välja färg!

Passerar ofta ett hotel i Lunds utkant som är klätt i något skiffer/kiselaktigt och som skiftar färg per sekund! Hur fan beslutade byggnadsnämnden där?

För att toppa eländet - kanske behövs inte bygglov a 5700 skr! Ligger inte fastigheten i detaljplanerat område så krävs det inget bygglov!

Var ligger fastigheten?

I fjor skulle vi elda varvid jag ringde brandkåren som svara "Tack för upplysningen men det avgör kommunen!"

Kommunen svarade, "ligger det i detaljplanerat område?" Inte vet jag, ni har fått adress och fastighetsbeteckning!"

"Mmmm", " Vet inte riktigt, kan röken påverka de husen som ligger i detaljplanerat område?"

Det slutade med flera vänder till tippen!!!

Men ska vi avlöna personer som entledigar sig själva för de inte trivs med att bli tillsagda av chef vad de ska gör, vilket innebär att den jag åsyftar lyfter 61000:- per månad i ett år!

Då är det nog "smart" att dra in 5700:- på att svara, jasså svart, okej men skicka ut det om 69 dagar! Det kostar ju på att några ska hålla koll på att det verkligen går 69 dagar och dessa stackare måste ha ett kontor där de sitter och räknar dagar, fika och bestickning, så utifrån det är det billigt med 5700:-!

Vad färgen kostar? 8500:-, men lär bli dyrare för den hinner torka, vet ju inte ens om det är rätt!

 Bildresultat för färgglada hus

Nej, det är inte Höör och Tjurasjön!

3 Juni 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Det får inte vara sant, men det är det!

164000:-

Förstod Du?

Det är det beloppet som båda "föräldrarna" får för att de sutit häktade!

Minst en av dem hade ihjäl dottern, fem månader ung och bräcklig! De påstod att det var den andre föräldern som tog dottern av daga! Och eftersom vårt rättsystem även i detta fallet är så fantastiskt i kombination inga bindande bevis så slutar det med att det kommer att utbetalas 2x 164000:-

Såhär tänker jag, om en av föräldrarna inte var den som tog dottern av daga men var bevisligen närvarande, annars borde bevisbörda vara enkel, så bör båda "föräldrarna" dömas! En av dem har ju bevisligen låtit den andra döda dottern! Och det borde vara straffbart att vara passiv!

Behöver jag vara så tydlig att jag förtydligar med att "föräldrarna" var berikare? För en av dem en bra start i landet där allt är möjligt, så vi brukar höra att Amerikat påstår om sig! 

Jag är bestört! Ett ungt liv som mötte sin baneman eller kvinna och för säkerhets skull betalar vi också! Advokateländet tyckte att det var lite plåster på såret, undras om en sådan advokat sover gott, någonsin! För bevisligen, om nu det inte var den mördande "föräldern" så var det den passiva som lät det hända!

I Malmö har det varit lugnt ett tag men tog en ny vändning! Jag konstaterar att i de större städerna så tar man med den som ska likvideras till en avskild och undanskymd plats, men i Malmö händer det mitt bland folk och närhelst! Mao är man ganska säker på att komma undan! Kanske dyker det någon "oskyldig stackare" och vill ha lite pengar! 

Huva!

2 April 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Mer statistik

Jag har ju tidigare bevisat hur man kan använda sig av statistik och gör det dessutom. Denna gång så ska Du som läser ha ett gammalt uttryck i baktanke, "Att hitta en nål i en höstack!"

Terrormisstänkt samt internationellt efterlyst greps i samband med trafikkontroll på E18 utanför Uppsala!

Trafikkontroll - man kollar så att fordonet är godkännt att framföras på allmänna vägar, besiktning, skatt, försäkring, rätt däck med rätt mönsterdjup, bilen inte stulen osv. Sen kollar man att den som framför fordonet får göra det, giltigt körkort för fordonet, är i stånd att framföra - inte påverkad osv! Tittar att förare och passagerare är bältade, att lasten är säkrad osv. 

Detta sker ju längs en vägsträcka så man har haft framfarten under uppsikt en stund och där kommer ju en del trafikregler mm in i bilden!

Så, det är en hel del som trafikpolisen gör och gjort innan de artigt knackar på rutan och hälsar för att sedan be om körkortet!

Någon som läst något om TERRORISTBEKÄMPNING?

Vad är sannolikheten att någon sådan "fastnar" i trafikpolisens garn!?

Jag avslutar snabbt - DET SÄGER EN DEL OM HUR MÅNGA SOM FINNS RUNT OMKRING DIG JUST NU! MEN FORTSÄTT DU MED HUVUDET I SANDEN, SAND KOMMER DET SNART ATT FINNAS GÅTT OM, FÖR DET ÄR UR "DEN" MYLLAN SOM MORGONDAGENS SVEA RIKE KOMMER ATT VÄXA!

OM VI INTE GÖR NÅGOT!

Återigen, jag är inte fientlig mot de som verkligen behöver vår hjälp, men vilken hjälp behövde den terrormisstänkte? Fly undan, ja! Han flydde från det som är grunden i demokrati och humanitet, för att bete sig och få TERRORISTSTÄMPEL! Så, Henrik Schyffert med flera, dags att ta upp huvudet ur sanden ( i bästa fall, kan också bevisligen vara placerat på mörkare plats!) och se, hur det egentlige står till med Moder Svea, innan det är för sent!

 

19 Mars 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Konsekvenser!

Ikea-mördare vill till Eritrea    
Den 37-årige man som 2015 knivmördade en mor och hennes son på ett Ikea-varuhus i Västerås, har bett om att få
avtjäna sitt straff i hemlandet Eritrea. Det uppger Aftonbladet.   
Mannen dömdes i december 2015 av hovrätten till livstids fängelse.                       
Mannen har hela tiden förnekat att han hade för avsikt att döda och erkände i stället grov misshandel och vållande till annans död.          
Bakgrunden till dådet ska ha varit att mannen fått avslag på sin ansökan om asyl i Sverige.

Kan någon förklara för mig? Dåren skulle utvisas varvid han finner den hemska lösningen att ta livet av två personer för att få stanna kvar i Sverige, åtminstone i fängelse!

Nu vill dåren utvisas till sitt hemland, Eritrea!

Hur skulle det varit om han gjort det valet direkt och skonat två människoliv! 

Finns kölhalning  kvar på straffskalan? Stegling? 

Och snälla, kom nu inte med snyfthistorier, PTSD osv, finns inget som ursäktar två Ikeaflanörers tragiska slut!

Har grubblat en stund - Det är den enskilde som ska stå ansvarig för sina handlingar! Men politiker, täpp nu till så individer som inte begriper detta faktum, inte kommer över Svea Rikes tröskel! Ännu en gång, kom nu inte med snyfthistorier att det finns ursvenskar som inte begriper detta faktum osv. Sant, DÄRFÖR behöver vi inte fler!

27 Februari 2017  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Såhär i juletider

Bakgrund

Dystra rapporter om blodiga självmordsattentat mot kyrkor eller kristna som mördas av fanatiska jihadister blir allt fler. En stor del av världens flyktingar lämnar i dag sina hemländer av det enda skälet att de är utsatta för förföljelse på grund av sin kristna tro.

Enligt International Society for Human Rights drabbar 80 procent av all religiös förföljelse i dag troende kristna. Det handlar därmed om den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Var elfte minut, sju dagar i veckan, 365 dagar om året, dödas en person till följd av sin kristna tro. I 139 av världens länder förnekas sammanlagt tvåhundra miljoner kristna den religionsfrihet som garanteras i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Utöver ovanstående omskakande läsning så finns det förespråkare i Svenska kyrkan som tycker att korset skall tas bort så att andra religioner inte känner sig kränkta!

Jag har så mycket mer som upprör mig och som jag känner att mer än jag tycker men inte vågar för det är politiskt inkorrekt! Men inte mindre rätt för det!

Jag gör ett inkast med 3 av budorden som jag ber Dig fundera vad de står för, själv tycker jag det inte behövs så mycket fundering, ganska tydliga, men jag återkommer:

Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. (Det finns andra gudar, men bestäm Dig!)

Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn. (Blir vi kränkta och förbannade så säger vi det rakt ut och inte med någon religiös inledning!)

Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig. (Det har tagit generationer att vara här och nu, men det kan raseras på mindre än ett århundrade om vi inte visar aktning och kräver det samma av tillresta!)

Avslutningsvis så finns det ett vitt kuvert som man ska tänka på medans man lever, dax att införa ett kuvert till så att man slipper fil till nyårssupen på ålderns höst! Jag återkommer!

GOD FORTSÄTTNING och stanna gärna upp framför en krubba........

Leif Mannerström - vad kan Du göra med en liter fil?                                   Jag avslutade min gröna karriär och började inom omsorgen och en av de första reaktionerna som jag fick var "hurfan" tänker politikerna nu! I ett rum på åldrdomshemmet var det plats för en dubbelsäng och det var ju i grunden en fin tanke, men siffran 2 gick att vränga till 1 + 1! Mao så hängdes ett drapperi upp och 2 främande åldringar skulle dela rum! Hängde Du med? En dubbelsäng var det plats till, så att ett strävsamt skröpligt par kunde få tillbringa den sista tiden tillsammans! Detta tillsammans var ju även inberäknat i förvaring, ETT litet bord osv! Men nu klippte mattematiken till, med ett drapperi så skulle förvaringen fördubblas, bordet vid stolen klyvas och stå på varsin sida av drapperiet osv! Nu tror jag Du som läser förstår hur trångbott det blev gånger två! Dessutom bestod väggen av ett draperi....

Då jag hade en aktiv politiker som militärkollega så bjöd jag honom att besöka mitt nya jobb och först så fick jag ett grattis till nya jobbet men sen drog han öronen åt sig, med risk för precis det som jag tänkte ställa framför honom så uteblev besöket. Mao så vet politikerna hur illa det är men med deras plånböcker så bryr de sig inte, de fixar sin ålderdom själv! Lyxig sådan när var femte pensionär skulle vara glad om de slapp stämpeln FATTIGPENSIONÄR!!!

26 December 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Seriöst!!??

Henke Larsson!

En tränare som visar engagemang när Helsingborg får en enkel en våning ner!

En tränare med känslor som visar en flock idioter att de gjorde ett rejält övertramp som inte har på en fotbollsplan att göra! Inte på läktaren, inte någon stans!

En pappa som visar att avkomman ska man inte ge sig på!

Försvarbart agerande? Nja, men fullt förståeligt om man inte sitter i Svff!!

Ni smartskallar, som steg något när ni försökte förklara för Hamrén att han misslyckats, nu rasar ni också genom tabellerna! Ni får ju Bosse Larsson att framstå som en möjlig vinnare av Nobelpriset i matematik! Till oddsen 70-70!

Svff som glömde och gömde sig när det var pyjamasparty på Gamla Ullevi den 21 oktober, då hade ni 11 anledningar att agera!!!

Dessutom visade Henke känslor. något som inte är självklart i denna ädla sport, det finns ganska många utövare på elitnivå som kollar lönekuveret först innan de bedömer om de ska ta en löpning eller inte!

Just detta med känslor är också Henkes stora problem, jag tror att han inbillar sig att alla som spelar fotboll brinner precis som Henke själv, men ack nej, kolla lönekuveret först, blev ingen löpning! Tycker du som läser att jag är ute och cyklar, fråga Nanne Bergstrand!

Snor Marit Paulsens högaktuella uttalande "Det är för jävligt!"

Och det kan bli ännu jävligare! Vänta bara tills Trumpen och Putten skruvar tillbaks klockorna, vaskar av några gamla politiska kartor och klyver den upplysta delen av klotet men med ett litet tillägg, detta för att inbilla fredsivrarna att det ska bli ett gigantiskt peacemärke och gissa vilka som hamnar i "skrevet" på märket! Första bokstaven finns där redan och andra bokstaven talar vi tyst om! Sssssshhh! Även denna "manöver" kommer Trumpen&Putten kunna förklara och därigenom motivera övrig klyvning! 

På skrift om klyvning, måtte T&P hålla fingrarna i styr! 

Och så var jag då tillbaks där jag började, vilken klyvning inträffade i pannbenen på de besvikna Helsingborgare som sprang in på planen? 

Ni kommer att ha Superettans finnaste arena och vill ni se allsvensk fotboll så..... men akta er för Rocha-Gil! Ni är snart tillbaks!

 

23 November 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Tror jag

I kväll ska Sveriges fotbollsdamer möta Irans, tror jag!

Man brukar säga att bollen är rund men i detta möte vet jag inte! Vid tidigare matcher där Irans damlag fått ställa upp (fått menas att de män som tillåtit sina fruar spela, för tro inte att de får bestämma det själv!) har det visat sig att halva laget bestod av män. Lätt att gömma sig bakom hyckle och skylla på religion!

Så, jag hoppas att dels domaren följer reglerna även vad gäller klädsel så det kan få handla om en rund boll, fair play och enbart idrott!

Men skulle inte förvåna mig om det inte blir så i MES-SVERIGE!

 

Det kommer mera....

De svenska damerna segrade med 7-0, MEN IDROTTEN FÖRLORADE!!

DOMAREN GJORDE INTE SITT JOBB!!

En spelare som tar av sig sin tröja för att visa slogan/slagord eller reklam kommer att straffas av tävlingsarrangören. Ett lag, där en spelares grundutrustning innehåller politiska, religiösa eller personliga uttryck, kommer att straffas av tävlingsarrangören eller av FIFA. 

En spelare får inte använda utrustning eller bära någonting som är farligt för honom eller någon annan spelare (inklusive någon form av smycken). (Gäller allt som är runt halsen!)  

Vi har nu sett ännu ett mesigt undvikande, där man inte står upp utan viker sig!! För sista gången? 

Det heliga kriget – Jihad. En av Muhammeds uppenbarelser handlade om jihad, det heliga kriget. Det gav rätt att gå till angrepp mot trons fiender med militärt våld. Kort efter Muhammeds död blev det en plikt att föra det heliga kriget. Jihad ska fortsätta tills hela världen underkastat sig islam. Dock ska de otrogna först erbjudas att ge med sig och övergå till islam. Vägrar de och gör motstånd ska de göras till slavar. De som kämpar för islam mot de otrogna blir martyrer: ”Den som kämpar för Allahs sak, vare sig han faller eller segrar, honom ska Vi ge en stor belöning” (sura 4:76).

Hur mycket behöver vi för att fatta vad som håller på att hända? Här finns det mer: http://www.tidenstecken.se/koranen.htm

 

21 Oktober 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Poliser i framtiden tror att jorden är platt!

Lång överskrift!
Men varför?
Intelligenskravet på framtida poliser sänks från medel till under medel! På polisens 9 gradiga skala kommer man in om man har Fru Fortuna med sig och får en 3:a!
Jag översätter: Kan du tugga tuggummi och gå samtidigt 10 steg utan att snubbla, GRATTIS ASPIRANTEN!
Snart kommer det säkert att man har förtur om man redan finns i polisens register.......
Jorden platt?
Nice! Tänk om jorden varit platt, då hade kanske kanten hindrat en del element från att ta sig till den upplysta och någorlunda demokratiska, humanistiska sidan av jorden! För själva tycks vi inte fatta att porten står på vid gavel!
Nu säger säkert att det är endast en på hundratusen som har onda avsikter!
Mitt enkla svar: säg det till, i skrivandes stund, de 84 anhörigas! Mitt andra svar är ännu enklare, DET ÄR EN FÖR MYCKET!
15 Juli 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
För sista gången, eller?

Jag tänker för sista gången kommentera Erik Hamrén!
Fjompen som tillförde svensk fotboll .
Möjligen ska han tillskrivas den sämsta noteringen i svensk fotbollshistoria!
Men jag är lite avundsjuk! Samvete är något fjompen är helt befriad ifrån i kombination med insikt! Det har funnits situationer som man i unga år inte fullföljde för man var begåvad med samvete! Trist!
Svff är tydliga med att Erik Hamrén inte uppnått kraven och förväntningarna och dimmhjärnan knäpper västen och svarar - JOOOODDDDÅÅÅ!
Svff har tolkningsföreträde, svenska folket har indirekt tolkningsföreträde, men det biter inte på EH! Han är en gudabenådad fotbollsbegåvning som tillför (så var vi där igen!).
Det ska erkännas att han gjort ett begåvat och insiktsfullt uttalande, "Jag ska begrava mig...." Hoppas ingen hittar var! Och gör någon det, res en sten, Saknad av ingen! Gräv för fan inte upp!
Det är en sed att man har finkläderna på sig vid sitt frånfälle - EH har några kostymer att välja på!
Där gjorde Svff fel, de skulle gett honom kläddesbidrag efter prestation och förhoppningsvis borde han fattat när det bara blev kronans utgångna badbyxor med snörning i sidan!
Sopan har slutat! LÄNGE LEVE JANNE ANDERSSON!
24 Juni 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Hur är det möjligt!? Gisslandramat närmar sig slutet!!

Frias för färjevåldtäkt
De fyra unga männen, samtliga 19 år, åtalades för grov våldtäkt på en jämnårig kvinna i slutet av mars. De ska ha utnyttjat att kvinnan var kraftigt berusad och ”i en särskilt utsatt situation”.

Men Stockholms tingsrätt finner inget stöd i utredningen för att kvinnan var så berusad och i en sådan utsatt situation som åklagaren har påstått. Tingsrätten finner också att de åtalades berättelser inte har motbevisats. De har samtliga berättat att de har haft samlag eller annan sexuell samvaro med kvinnan, men att inget tvång eller våld har förekommit.

MEN HUR I HELVETE TÄNKTE NÄMNDEMÄNNEN? TÄNKTE DE ENS?

Det är för mig självklart att en kvinna, i en hytt med 4 män, tom i nyktert tillstånd inte gör några försök att ta sig ut, utan att någon av männen fysiskt hindrar henne! Kan en man på olika sätt tvinga en kvinna till något mot hennes vilja, vad kan då inte FYRA män göra!!!

Det luktar att någons pyssling till nämndemännen var en av de fyra!! SKANDAL!!

Är Slibbersky inblandad? Säkert att kjolen då var för kort och hon får skylla sig själv! För Slibbersky vet att när det far blod i mandomen töms hjärnan på blod och den ståndaktiges tankeförmåga är klart begränsad!! Mao, kvinnans val av för kort kjol är orsaken till våldtäkt, inte idioten som tömt hjärnan på blod! Slibbersky går inte längre än till sig själv = säker källa! Detta ger att det aldrig sker en våldtäkt när kvinnor bär burka!

Nu sätter jag mitt hopp till Silja Line slutar servera sprit till kvinnor, ställer krav på burka, ej får vistas i hytt osv! Detta för att man absolut inte kan kräva något av männen som åker färjan!

Kan man tänka sig att nämndemännen firar sin fantastiska insats på Silja Line? Då är mitt tips till alla föräldrar - lås in era döttrar, även om de är 73!


Just nu gjorde Italien mål vilket kan betyda att det är Hamréns näst sista match i loservästen!!!!!
Frågan är vilken svensk som kommer att gå längst i EM? Lagerbäck eller Jonas Eriksson?
För det är fan inte flinet Hamrén som måtte ha väldigt tomt i garderoben, då han inte tar på sig en kostym som han förlorat i! Han reser lätt!

Gisslandramat närmar sig slutet!
Svensk landslagsfotboll blev kidnappade den 4 november 2009 av en sk tränare som inte var förstahandsvalet att bli förbundskapten! Tänkt och önskad var Sven-Göran "Svennis" Eriksson, men risken var stor att fokus ej hamnade på fotboll utan på Svennis kvinnor! Då stegade en bitter och surmulen medelmåttig tränaren in och kidnappade landslaget! När massmedia försökte samtala möttes de av en surkart som ifrågasatte vilken typ av frågor som ställdes och fokus flyttades snabbt från fotbollen till gisslanhållaren! Denne ställde krav på andra, men glömde bort att ställa krav på sig själv. Tydligast blev det att begäran en ny kostym efter varje förlust, när fotbollsförbundet förväntade sig kemtvätträkningar. Det blev många skräddarbesök! Massmedia väntade på en blunder och då inte resultatmässigt, för de stod som spön i backen. Nej, man väntade på att gisslantagaren skulle slumra till och möjligheter har radats upp, men då massmedia fångat och kablat ut detta försattes möjligheten att överrumpla gisslanhållaren! Någon gång blev det förhandling i direktsändning men det krävs "värdigt motstånd" vid förhandlingarna och inte "goddag-yxskaft" för då leder det till intet. På skrift om intet så är det att likställa vad denne sk tränare lyckats åstadkomma under 7 år. Visst, det är 11 man på planen som fäller det slutgiltiga resultatet, det säger jag inte emot, men om surkarten väljer pensionsmässiga spelare som ibland är helt rätt placerade för de har inte flyttat sig sen sist, så kan man inte förvänta sig framgång!
Gisslandramat höll på att ta slut tidigare men på något bananskal halkade det igång igen och surkarten trodde att det var hans fantastiska strategiska utomordentliga tränartalanger som gjorde det möjligt att vara med på EM. Insikt lika med noll!

Har vi nu tur, fotbollsälskare, så är vi en match ifrån att gisslandramat upphör! Har vi otur så halkas det vidare och någon kommer att ta åt sig äran! Välförtjänt? Bara skojade!

Ser fram emot en tränare som vet hur en boll ska hanteras och hur man tar på sig en träningsoverall!

Måtte EH (har jag inte tänkt på, initialerna förklarar en del! EeeHhh!) aldrig närma sig svensk fotboll igen, inte på något sätt! Men skulle inte förvåna mig om han får något eminent uppdrag av svff att forma morgondagens fotboll! Fyrkantiga bollar! Bara kostymen är med och västen knäppt! GÄÄÄSSPPP!
Kommer ni ihåg armbanden? Vi som älskar fotboll! EH har inget sånt!

Drömfinal: Wales mot Island! En flock skäggprydda vikingar som inte kliver undan, gutturljud från läktarplats, troligen flödar mjöden! Och inte en kostym så långt ögat når - LOSERS!
17 Juni 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Vårkänslor

Vid dagens färd till Lund å tjänsten såg jag ett par Tofsvipor ha flyguppvisning ovanför vägrenen. Detta är ett VÅRTECKEN! MEN, glöm inte att det är 2 veckor till påsk och man ska ju inte ropa VÅR förrän påsken varit (nu var vi där med månen igen!) och det kommer årligen rapporter om döda Tofsvipor som fallit offer för snö.
Så, eländes elände, kanske var det Tofsviporna som ska ha snö på ryggen som jag såg!
Men lugn, även i år blir det vår! EFTER PÅSK!!!
Vinter rasat ut i ........
13 Mars 2016  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
6 juni

SVERIGES NATIONALDAG!
Jag har ju en bakgrund som officer och det har varit en del uppdrag genom åren att högtidlighålla denna dag. Före den "gröna tiden" hade jag en blå i form av scout och där deltog vi också i firandet av denna dag, 6 juni. Nu är jag ju gammal så jag har upplevt denna dag som en hyllning till Svenska Flaggan, men vilket det än varit så har det varit en stolthet!

Då blir man ledsen och förbannad när Somar Al-Naher skriver följande som gästkrönikör hos aftonbladet "Jag vill ha en ursäkt - och inte en ceremoni!" SKÄMS!!!!
Hon inleder - Vi sprang, vi simmade,vi cyklade, vi gömde oss, vi flög och vi grät.
Jag förstår att den flykt hon beskriver har varit fruktansvärt och omöjlig att förtränga, rädslan gör sig säkert påmind i alla tänkbara eller överraskande situationer!
Och det är ingen smidig handläggning när man eventuellt ska bli svensk medborgare, det kan säkert upplevas näst intill oändligt tidskrävande, MEN, man behöver inte springa, simma, cykla, gömma sig, flyga eller gråta under denna tid för att någon jagar en! Man behöver inte sova i skift utan kan koppla av dessa hot!
Och när då Moder Svea vill välkomna, då infinner man sig,med en lättad min och har absolut inte fräckheten att tycka att man ska ha någon ursäkt!
Du får ursäkta Somar, men det finns ett alternativ, ÅTERVÄND! Så kan de som vill känna sig svenska få göra det lite extra just idag! Deltaga i ceremonier och se den blå och gula flaggan hissas eller överlämnas som ett bevis på att vi befinner oss i Sverige, men som jag skrev, passar det inte .........
6 Juni 2015  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Det är mycket man inte förstår

Ju äldre jag blir, ju mer inser jag vad lite jag förstår! Den meningen borde handla om kunskap och det är samma där,min viktigaste lärdom är vad lite jag vet!

Så Lite!
Kan förkortas SL.........Du anar vart jag är på väg! Det handlar som vanligt om att mycket vill ha mer! Är man VD för SL ska man för f-n inte åka taxi, oavsett om man har tjänstebil eller inte, vad skickar det för signaler om Stockholms Lokaltrafikens tillförlitlighet!?
På skrift om skicka signaler - "Jag stoppade plånboken i fickan och glömde betala, men hade för avsikt att betala!" Jag ser framför mig flertalet kontrollanter som får till svar - "Jag åkte med och hade för avsikt att betala"

Jag kan tycka att man inte ska bli av med jobbet för en plånbok eller ett Toblerone, för då skulle var tionde bli av med jobbet enligt statistiken, samtidigt kan och skall man inte rättfärdiga även om värdet är ringa, men givetvis så kommer förövarens position att spela in på följderna. Kontentan, ju högre upp - desto längre fall!

Dagens moralkaka!

Jag har tidigare skrivet om hästhandlare - bilhandlare - hundhandlare och det visar sig just nu, än en gång, att det är samma skrot och korn! Går du i valptankar, kolla upp kenneln! Det är oftare än man tror som det ligger en hund begraven.....

Jag är jävig, men Kennel Humbledoes tåls att granskas och valpar finns det, så besök hemsidan.

Nej jag gjorde ingen tavla nu, däremot såg jag Uppdrag Granskning och någonstans bland häst- bil- och hundhandlare skall det in konsthandlare!

Vem i hela världen kan man lita på?
16 Maj 2015  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Mer vatten i en gurka!

Illuminate, Konspirationsteorier, domedagen, jordens undergång ……
Jag börjar så för då får alla som tycker jag är helt knäpp vatten på sin kvarn och kan sluta läsa här!
Men för Er andra, så börjar jag med att det är mååånga år sedan jag la ifrån mig den spräcklige sparkdräkten och med ålderns distans så tänker jag såhär: Det som nu sker är en skenmanöver!
Farkosten som är tillverkad av mänsklig hand är omhändertagen och det förs dialog mellan Ryssland och Sverige, där Sverige än en gång sitter med trumf på handen och Ryssarna har Svarte Pjoter! Men samtidigt blir ”klimatet” väldigt spänt i dessa samtalen och det kastar skuggor på platser och tankar som aldrig varit i ljuset tidigare. Varför jag drar denna slutsats? Man har inte förnekat från Ryssland att det finns en farkost, enbart att det inte finns en farkost i nöd! Det ryska fartyget som leker pendeltåg utanför svensk territorium. Insatser på olika sätt och med olika tekniker på olika platser trots att man pejlat in var det kodade meddelandet kom ifrån. Så, därför vinner man tid till samtalen samt att ”städa upp” genom att fortsätta jakten, för så länge jakten fortgår finns inget krav vare sig från svenska folket eller omvärlden om att agera mot den faktiska kränkningen som det är. På så sätt påminner det om ”minkjakter” där jag också kan få känslan av att morgondagen blev lite enklare att hantera för det var en blunder av svenska försvaret att jaga minkar, men egentligen vet både några i det svenska försvaret och kränkande makt vad som egentligen var orsaken. Men båda sidor klarar sig undan med hedern någorlunda i behåll! Så, kanske får vi se en variant på ”minkar” eller så en farkost som pga tekniska fel drivet totalt fel vilket blir svårt att förklara men om man inte kan ”trolla bort” farkost och besättning så är det ett alternativ om än dåligt! Problem blir det om farkostens besättning är avliden, vem skall ta hand om farkosten och den ”passiva” besättningen? Skall Sverige släppa in främmande makt för att ”städa” eller ska Sverige själv stå för ”städningen” och göra av vardå? Dessutom med risk för att övriga världen reagerar på att Sverige inte reagerar! Det är en mycket komplicerad situation och på så sätt var U 137 lite enklare, byxorna var nerdragna och man kunde koncentrera sig på efterspelet, här måste man både lösa rådande situation och förmodade efterspelet!
Konspirationer och tokiga tankar? Bevisa att jag har fel! Om en vecka är detta officiellt löst, riktlinjen dragen och vi sitter där med en minkfarm eller något nytt och får inte reda på vad som egentligen hänt eller vad som utspelat sig i den politiska världen och tycker dessutom att vi måste stärka försvaret ifall det inte var minkar! Blupp-blupp!
19 Oktober 2014  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Oväntat besök ...

...och vi som inte har Gevalia utan Zoegas!
Så stod då Kennelkonsulenten i dörren! Och som på en given signal så går massor av tankar genom huvudet och här lämnar jag till Dig som läser att fritt tänka!
Ifall Du inte orkar tänka så delar jag/vi med oss protokollet:
"En mycket trevlig kennel, belägen i villa i skogsmiljö, som har trevliga, glada & sociala hundar. De bor och lever inne tillsammans med familjen. Stor inhägnad tomt för hundarna.
Aktiv och erfaren uppfödare inom rasklubb, utställning och avel. Valprum finns i bostaden. Korrekta tidigare avtal/bilagor. Gått igenom grundregler, avtal, djurskydd.
En kennel som man blir glad av att kika in hos."

Det funkar mao med Zoegas!
7 Februari 2014  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Ekvationer som inte går ihop!


Jag lär få ”trädkramare” på mig och det ska jag ha, men hur tänker man här och nu för att värna om morgondagens miljö? Hasse å Tage undrade om barnen nånsin får ett glas öl och visan innehåller många funderingar om morgondagen, inte bara öl. Vi kör en för behovet ganska vettig bil – V70, och den är inte av nyare årsmodell och därigenom släpper ut en hel del. Valet av bil är direkt kopplat till ekonomi och det i sin tur är att det är dyrt att vara ”fattig”. Nu är vi inte fattiga men har begränsade resurser och därför blir det bl a äldre bil som man får tanka lite oftare. Nu till ekvationen, då tror de som bestämmer att det går att få bort den typen av bilar genom att höja skatten både på bilen och bensinen!!! Det innebär att vi får ännu mindre möjlighet att få ihop till en bil som är lite hyggligare till miljön! Öl får jag, men får jag nånsin ihop till en miljövänligare bil?
Men vi kan ju ta tåget…… Ytterligare en ekvation som inte går ihop. Schweiz har världens punktligaste tågtrafik! Landet som ser ut som ett Toblerone av vit choklad! Men, tydligen så har man bra koll på hur man ska bedriva kollektivtrafik och med vad och främmande är ”lövhalka”, isbelagda växlar, frusna lok osv. I mellanmjölkens lagom land, här lägger vi mer tid att uppfinna ursäkter varför något inte fungerar än tid på att se till att det fungerar! Men det är inte mitt fel, jag ansvarar bara för … det är nån annans fel. Återigen, jag har aldrig sett Nån Annan på lönelistan, inte nog med att stackar’n är orsaken till alla fel, är dessutom oavlönad! För att tänka framåt är det bra att se bakåt! Snö i år igen???!!! Men ….pengarna tog slut förra vintern! Inför nästa budgetarbete, ring SMHI och fråga hur många dagar det var snö under tidigare år!
Eller låt mig fortsätta köra min icke miljövänliga bil så blir det på sikt kanske inge snö alls!
Man kan undra om barna NÅNSIN FÅR ETT GLAS ÖL!
2 Februari 2014  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Ursäkt

Klockan 15,00 den 24:e är det Karl Anka och därmed också julafton! Oavsett hur många måsten så är det ofrånkomligt, 15.00=Kalle Anka!
Det som ska vara klart då är badrummet (totalrenovering!), gästrum/kontor, utökat vardagsrum, källarhall/bar! Så därför är jag inte aktiv här, men hoppas kunna återkomma sådär lagom innan nyår!
En klen tröst är att det är fler än jag som har denna typen av måsten.....VARFÖR LÄR MAN SIG ALDRIG!!!???
Julefrid......
10 December 2013  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Debut

Så har man då beblandat sig (en överdrift, vi vistades på samma plats!) som det fiiina folket!
Detta hände av ett misstag, för aldrig skulle jag göra denna fadäs med sinnet i behåll!
Vi skulle njuta av Kim Larsen den 26/7 på Bosjökloster bland likasinnade men när sonen hämtade biljetterna så visar det sig att det är Centercourten i Båstad kvällen före, som plåster på såret omfattar konserten även Sanne Salomonsen.
Så, vad gör man? Man sätter sig på sin numrerade plats och inväntar starten för uppträdandet. En och annan konsert har man bevittnat och aldrig så har utsatt starttid stämt med när artisten äntligen under stort hallå visat sig, men här äntrade Sanne scenen 19.30.30!! Däremot behagade det fina folket att anlända närhelst vilket inte var så uppskattat då det är trångt i bänkraderna och givetvis så var deras platser längst från gången! Men samtidigt så trivdes väl dessa akademikerna som fisken i vattnet, vi simpla fick resa oss upp och släppa förbi ”de utvalda”!
Sanne levererade inklusive det s.k. x-tranumret och publiken satt vackert i sina stolar och klappade med, dock utan nån större inlevelse, däremot påklistrade glädjeutryck som anstår aristokraterna!
Sedan skulle det roddas om på scenen, Sanne med en förhållandevis stor uppsättning ersattes av Kim´s mer spartanska sättning, detta tog en timme varvid de utvalda frotterade sig med ett glas vin i baren och ojade sig vid återkomsten till sittplatsen att det tog tid!
Men dessa pengastinna individer borde förstå att längre paus innebär större vinst i baren, vem fan berättar hur de ska tjäna pengar, de tycks inte förstå själv, men så är det inte snabba cash iheller!
Dock skall jag tillägga att en del övervintrande såna som jag hade lyckats nästla sig in bland Dolce Gabana (hur fan stavar man till det!) och utgjorde en naturlig klick i detta påklistrade spektakel, annars var det backslick och blonderat som gällde, med Lexingtonpläd kvar i pappkassen!
Eftersom jag inte ansåg mig kunna njuuuuta av ett glas vitt i pausen så satt jag kvar, toaletten vågade jag inte gå på för vem vet hur dessa var utformade? Jag valde att beundra utsikten och just då hittade jag en gård, högt uppe på åsen med troligen en vidunderlig utsikt och denna gård fick mig att le! Tänk vad mycket det runnit ner från den gödselstacken!
Kim Larsen gör entré med sitt lilla anhang och det sker en överraskande episod när han drar igång, några simpla borgarbrackor reser sig från stolarna nere på planen och rusar fram till det stängsel som skiljer verkligheten från de tillgjorda och börja bete sig som vanligt folk!
Men de blev ganska raskt tillbakavisade till sina numrerade platser och de gick lugnt och stilla och satte sig!
När Kim körde en balad borde det kommit upp några tusen tändare men det som lyste var ficklampor från mobilerna, detta till trots när Kim inlett en låt med följande slutkläm, ”de har iphonen uppkörd i röven”!
Att jag bevittnade tusentals svartfötter blev bevisat när nästa alla sjöng med i ”Lille Du”, vad vet dessa fasader om hur det är att vara just ”Lille Du”?
Hursom, musikaliskt mer än levererade Kim och nästan Sanne och det var det viktigaste! Runtomkring upplevelsen var långt ifrån det jag vill ha på en konsert, men det kan jag leva med, nu har jag befunnit mig på centercourten i Båstad för första, sista och enda gången!
Skulle kunna tänka mig att sitta bredvid gödselstacken ……

26 Juli 2013  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Draghjälp

Vad jag har orerat! Vad jag har svurit! Vad jag har klöddat i skuffen med hundburar mm!

Vad jag har uppfunnit nya svordomar! Vad jag har använt mig av uttrycket – JÄVLA HITTEPO! Allt handlar om att något ljushuvud på Volvo har någon gång före V70N kommit på att batteriet ska sitta i kofferten! Sicket skit! Så vid hjälpstart har det inte varit lätt att hitta poler att fästa kablarna vid, dock har jag hittat 2 fäste under huven som motsvarar plus och minus! Men, som skrivet, det har varit en del besvärjelser över påfundet att sätta batteriet i skuffen och dessutom under diverse luckor och fästanordningar som kräver verktyg. Jag har bara varit mer irriterad vid ett tillfälle och det var när snålvattnet rann till och jag själv skulle byta instrumenteringslampor – inköpet från Clasisjön var ca 30:- men kostnaden för bytet landade på 1400:- och då hade jag en hiskelig tur. Jag bröt inte strömmen och väntade inte 5 min, jag gick rakt på problemet och fick därför massor med problem, det kunde slutat med 3-4 tusen till för att uppdatera instrumentbrädan!

Men för att återgå till batteriets placering – IDIOTI! Tills för några dagar sedan!

Dotterns V50 har beslutat sig att inte vara tillgänglig och det märks främst att den inte är körduglig – brist på ström! Det beslutades att den skulle bogseras till mannen som vet allt om volvo – Johan. Så jag backar till, lyfter ut bogserstången och ber Henkan slå till tändningen och därigenom vrida runt nyckeln så att rattlåset hävs – MEN utan ström ingen hävning av rattlås – JÄVLA HITTEPO! Så hem igen och uppfinna låååånga startkablar och så skruva fast dessa i V50 på det tomma batteriet och sedan buntbanda fast kabeln på bogserstången för att slutligen koppla in det i skuffen på min V70! Rattlåset hävs och så kunde vi bogsera!

Mao enda gången hittepoet var till nytta det var när nästa om möjligt ännu sämre hittepo slog till = elektroniskt rattlås!

10 Mars 2013  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Livsfilosofi

Livet är som en golfboll …
Detta konstaterande skall erkännas Cello men jag tar mig friheten att vidareutveckla fenomenet.
Livet börjar som en golfboll – man ligger bland en hel hög andra golfbollar men så blir man utvald!
Livet höjs som en golfboll – första tillvaron utanför förpackningen får man all uppmärksamhet, man höjs och placeras på en piddestal som kallas pegg, lyckligt ovetande om vad som komma skall!
Livet är som en golfboll – man hör ett sviiiing och så träffas man fruktansvärt hårt och kan inget annat än att ge sig av! För var det inte ovanligt med träsmak men tiderna har förändrats och blivet kallare och hårdare, det är stål som gäller idag!
Livet är som en golfboll – väl uppe i luften så avlöses chocken av smällen med en insikt att hur mycket man än ser så missar man mer!
Livet är som en golfboll – man tappar fart efter en stund och försöker planera var man ska slå sig ner men det blir aldrig som man tänker sig!
Livet är som en golfboll – har man tur så är det skönt, kittlande gräs man omges av, men det händer ofta att man tar sig vatten över huvudet eller att det kommer grus i maskineriet!
Livet är som en golfboll – är man otillgänglig blir man utbyt och den som byter ut en tycker att det är hårt att få plikta!
Livet är som en golfboll – har man kört fast i sanden behövs det många och en rejäl knuff för att komma iväg igen, man kommer oftast inte så långt men är omtöcknad och tacksam för hjälpen ändå!
Livet är som en golfboll – ibland kommer man lite av banan och oftast så är det svårt att skaffa sig en bra bild, det är oftast många hinder i vägen, sämst är det om det ges upp och man blir liggandes kvarglömd – återigen tycker den som får plikta att den blir straffad!
Livet är som en golfboll – hamnar man på grenen ska man inte låta sig luras, bara för att livet ter sig bra, mjukt omkring en och omgivningen visar respekt genom tystnad så är det ett tecken på att slutet är nära!
Livet är som en golfboll – plötsligt får man en ganska snäll knuff, man tumlar vilset runt och plötsligt ger marken vika och det blir mörkt, dock kan man se ett ljus i tunneln om man har tur och hamnar på rygg!
Livet är som en golfboll – även om man har haft tur och varit på banan hela tiden så slutar det ändå i ett håll!
Livet är som en golfboll – ibland händer det att man får en sådan knuff att man hamnar direkt i hållet! Det borde inte jublas!

Livet är som en golfboll, det är många hårda slag och smällar för att slutligen hamna i ett hål i marken!
6 Mars 2013  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Inte smärtfritt

Folsyra – gorilla – magont – b12 – ”träningsvärk” – trött – sämre komihåg – irriterad – raden kan göras längre, men jag bryter där. Fredagen före julafton fick jag en märklig känsla i magen, det var mättnad men ändå inte. Julen skulle som vanligt inmundigas men jag kände inte speciellt för julmat, inte för någon mat, men åt för det måste man ju. Den elake kan kontra med att det inte skulle gå någon nöd på mig om jag inte åt, åtminstone inte på ett tag – bra tag! Så sant, men jag åt mindre än vanligt och kände mig däst och svullen, vågens visare var fastlimmad och gjorde ingen reaktion åt något håll, men samtidigt gick det utför på livremmen.
Till slut bestämde jag mig för att uppsöka en livmedikus och det slogs på stora trumman, kameror skickades in från båda håll, prover togs men inget uppdagades som inte ett blodprov kunde avslöja. Smärtorna avtog inte utan snarare tilltog och nyttjade ganska snart dygnets alla timmar för att göra sig påminda. Det klämdes på magen och nävar knöts och tårar rann, jag ritade kryss och såg snart ut som ett fullklottrat block för luffarschack på sfären, men intet konstaterades. Storröntgen för att konstatera att jag var kärnfrisk, möjlig glutenintolerans och avvaktan på provsvar från tolvfingertarmen. Jag blev efterhand mer och mer irriterad, lite lätt glömsk och förbaskat trött, sov inte så lång stund åt gången och tog gärna en tupplur mitt på dagen.
Läkarens konstaterande var lite i förbigående att jag hade lågt värde på b12 och folsyra och en förslitning på ryggen, men var magsmärtorna kom ifrån – ingen aaaaning! Stoppa i dig smärtstillande och vila, så får vi se vad som händer? Jag gjorde ett försök att hitta en lösning på nätet och skriver bl a in ”som träningsvärk” fast lite djupare och får ett fantastiskt svar som hade glatt mormor som döpte mig till Liselott före min nedkomst – smärtorna försvinner vid 30 års åldern, men kan komma i anslutning till menstruation även i fortsättningen! Jag släpper vidare funderingar och lämnar vidöppet för goda kollegers kommentarer! Styrkt av att det ska lugna sig när jag fyller 30…..
Jag gör nya försök att själv hitta vad som fattas och hittar då kopplingar som skulle få ett eget avsnitt i House, ”bl a så kan brist på b12 och folsyror leda till bristande tarmfunktion, trötthet, irritation osv.
Jag bockade av och kan förhoppningsvis invänta svaret om glutenintolerans med att veta att stoppar jag i mig en b12 och folsyrerikare kost så ordnar det sig nog med resten också! Kroppen är en märklig tingest! Nu håller jag tummarna att jag hittat vad som fattas och att det blir bättring, undrar du var gorillan kommer in i bilden får du leta själv!

19 Februari 2013  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar
Melodifestivalen

Melodifestivalen 2013, uttagningarna är igång för fullt för att plocka fram det bidrag som ska representera Sverige i den stora festivalen – EUROVISION SONG CONTEST. Jag har inbillat mig att det handlar om musik i en grundläggande term, inte ens artistens ska avgöra utan det är kompositionen som tävlar. Givetvis blir sången avgörande, för ursäkta M.A. Numminen, men jag tror inte att ett bidrag med honom som sångare i ett bidrag skulle vara en framgång oavsett vem som var kompositör. Så jag fortsätter att tro att det är sången, texten och musiken som tävlar! Men tydligen så ska det läggas till ett spektakel utan dess like för att det ska bli en schlager! Och känt för de flesta är att ”en bild säger mer än tusen ord!” Hur många ord kan man pressa in på tre minuter? Men en helvetes massa bilder på spektakel! Därför tycker jag att det borde vara den svartvita EUROVISION som syntes i rutan när det tävlades. Då kunde man koncentrera sig på musiken, inga distraherande konstigheter!
Men hur ser det ut?
Vad har detta med musik att göra? Skulle vara intressant och veta hur många röster de blinda gav dessa bidrag! För er som röstade, vad röstade ni på? Sänd en peng till De Dövas Riksförbund, ni kommer att få ”tillbaks” pengarna så småningom!
Jag minns Waterloo, kanske var det där det började med Silverboots och en icke fungerande stjärngitarr, men jag anser att det var musiken som framfördes som vann, både då och många år efter! Abba hade koll på både text, musik och framförande, både i radio och grammofon!
Kalla mig gammalmodig, men ta och fimpa bilden när t ex Yohio eller Sean Banan framför sina bidrag, blir inte så mycket kvar, eller?
Abba hade koll!
So I say Thank you for the music, the songs I´m singing
Thanks dor all the joy they´re bringing
Who can live without it, I ask in all honesty
What would life be?
Whitout a song or dance what are we?
So I say thank you for the music
For giving it to me
Eller är det så att detta spektakel kostar multum och det finns ett sätt att inte vinna igen!
11 Februari 2013  | Länk | HÄPNA! | 2 kommentarer
Man kan ju undra....

Det sägs att minst 360 matcher är uppgjorda!
Fab5 Erik är överraskad!
Och då är det han som uttalat följande - Jag har aldrig kvar en kostym om vi förlorat!
En försiktig undran - vem betalar den nya kostymen?
6 Februari 2013  | Länk | HÄPNA! | 1 kommentar
Kung Zlatan mm

Det är ingen hemlighet att jag inte gillar Fab5-Erik men nu har han gjort 2 saker som gjorde intryck på mig: Han fick ordning på mittfältet i och med att han bytte in Anders Svensson som dels gav stabilitet bakåt men även en del ”smörpass” framåt! Nummer 2 var att han gav Patrik Ekvall på pälsen, rätt eller fel, den där Patrik behöver få stopp på sin garnityr och det lyckades Fab5-Erik med.
Sen ska ju Kungen hyllas, det är näst intill en osannolik period han haft sen han höll brandtal i omklädningsrummet mot Tyskland till cykelsparken igår! De borde döpa om nationalarenan åtminstone en fullstor Zlatanstaty i cykelsparkande läge!

Smolk i bägaren är det dock – Zlatan höll brandtal men en vecka efter så riktas fokus om till Fab5-Erik och Zlatans tacktal för Guldbollen var märkligt, varför skulle Fab5-Erik ha en bidragande orsak till valet av Zlatan?
Jag tror att det gått landslagsledningen ära förbi att en lagkapten tagit till orda och haft lite begreppsförklaring och visat stake!
Titta på Zlatans blick och kroppsspråk när han hämtat bollen i Tysklands mål – det fick nog Fab5-Erik att fundera på hur säker garderoben var!
Och som ytterliggare en inteckning i resonemanget – reaktionen på Ekvalls frågor är i överkant, även om jag tycker att Ekvall behöver tryckas till!
Sen Isaksson …….. Är det den bäste vi har undrar jag hur kass andremålisen är?
Nu råkar jag veta att det finns en Viland i FC Köpenhamn, kanske dags att ge honom förtroende!

Avslutningsvis så måste jag hylla Sveriges bästa lag – Elfsborg!
Bevis? SM 2012, men även, inte en utmärkelse till någon enskild spelare, enbart tränaren och det måste vara det starkaste beviset på att laget är suveränt!
15 November 2012  | Länk | HÄPNA! | 1 kommentar
Adenovirus 36

Äntligen – en vettig förklaring! Men innan Du läser vidare – Fy fan vad jag har varit förkyld!
Forskning visar ett samband mellan Adenovirus 36 och kraftigare utslag på vågen! Varför verkar vissa kunna stoppa i sig nästan hur mycket som helst, medan andra snabbt blir tjocka? Gener är förstås viktiga, men forskare från Karolinska institutet, Danderyds- och Ersta sjukhus tror nu att ett vanligt förkylningsvirus också kan spela roll. Tidigare studier, framförallt på djur, har visat att just det här viruset får celler att lagra mer fett. Dessutom orsakar det att fler fettceller bildas.Forskarna tror nu att många som haft förkylningen bär med sig en extra känslighet för fett även efter att de tillfrisknat och att det kan vara ytterligare en delförklaring till varför vissa lättare blir tjocka.
Då, de dä ninte då kontigt datt ban de tock! Aaacchhoo! Ha vatt jääätteförkyld ofta!
18 Augusti 2012  | Länk | HÄPNA! | 2 kommentarer
Gris i säcken

När jag idag lastade "säcken" visste jag inte om det ens var någon gris i den, men några timmar senare puttar jag upp den tyngsta kultingen för backen till grannen, vänder om, slår till tändningen och lägger i 2:a, släpper handbromsen och rullar nerför, släpper kopplingen och MULLER! 125 vildsvin mullrar igång och mitt ansikte spricker från öra till öra! Nu är det felsökning på bränsle/förgasare samt startmotor sedan blir det besiktning!
TACK GUMMAN!

Vad har hänt sen sist? Ja, det har brummats en del men det har också varit felsökning! VROM och ut på vägen för att plötsligt puttra på tomgång med visiret uppfällt, skamset hemåt! Ny felsökning för att hitta vacumslang med hål på och åter VROM - längre hemifrån innan tomgångskörningen tar vid - ny felsökning och en liten elektronisk detalj i form av en cdi-box, dyr som poker och väntan! Sen hoppas jag att det blir VROM både bort OCH hem!
26 Juni 2012  | Länk | HÄPNA! | 1 kommentar
Landet i väster

Landet i väster skulle jag skriva om men jag skall börja den historien på Tvättorget i Ystad.

Märkligt? Nej, låt mig förklara: Jag hade adress Tvättorget ett tag intet anandes att släkten hade kopplingar. Som skrivet, jag bodde där, pappa Ingvar hade några avgörande stunder strax intill och farfar Nils en livsavgörande stund där! Pappa Ingvar talade om för mig en dag att han hade minnen från slutet av 50-talet och de bestod av att den som med sin bil kom först igenom prånget från Teppgränd in på Lilla Östergatan var den som kom först till den enda omkörningsmöjligheten som var Tvättorget, den som ledde ”loppet” över Tvättorget kom först tillbaks till Österports torg och flickorna flockades! Kom nu ihåg att det var vänstertrafik på den tiden och alla kurvorna som togs var åt höger, det måste ha varit en hel del vettskrämda mötande förare på den tiden!

Då har vi farfar Nils kvar, vad hade han nu för koppling till Tvättorget (och som jag beklagligt aldrig fick pratat med honom om)? Han såldes där för 7 kr och 11 öre år 1911! Nu undrar Du kanske vad som menas med såldes? Det innebar den som krävde minst i ersättning fick barnet och i detta fallet, gossen Nils! Farfar hade nog tur, som jag tolkar det hamnade han hos en bra familj.
Då fortsätter vi mot landet i väster! Farfar hette egentligen Nils Karström och var född 10/8 1906 av Maria Karström född 29/9 1882 och när döden för Maria inträffade är osäkert, jag har trott tills för något år sedan att hon dog i början av 19-hundra talet men jag har fått uppgifter på att hon levde tills 1953. För att göra historien lite kortare så hoppar vi över 4 generationer Karström och hamnar hos Otto Karström (d.ä.) född 1722, så långt tillbaks har jag spårat mitt efternamn.
Men för att ta sig till landet i väster skall vi följa Otto Karström (d.y.) som gifte sig med Johanna Maria Bolvigsdotter, dotter till Bolvig Pettersson och Lena Margaretha Engel Mårtensdotter som i sin tur var dotter till Ingeborg Engel Jakobsdatter och Morten Olsen Dyrendal som var son till Ole Hansen Dyrendal (död 1753) och Magdalena Mortensdatter, hängde Du med?

Johanna Maria Bolvigsdotter föddes i Odense, Danmark 1760 (precis som hennes förfäder) och därefter tog familjen sig till Dalby i Skåne, som var svenskt sen ……….
Följande är hämtat ur: När Skåne blev Svenskt:
Skåne var på detta sätt en provins fram till 1675. Då försökte danskarna återerövra Skåne i det som kallas skånska kriget. Svenska och danska soldater drog runt i området fram till 1679. Det är ett alldeles vanligt våldsamt 1600-talskrig som drabbade civilbefolkningen och har gett upphov till de historier om svenskarnas våld och mord på skåningar som återfinns i berättelserna om försvenskningen av Skåne. Här finns också historierna om snapphanarna, gerillasoldater som bekämpades av svenskarna och blev en del av krigets oro och våld. Migrationen i gränsområdet kring Öresund under 1600-talets andra hälft har varit föremål för flera vetenskapliga undersökningar. Riksgränsen mellan Danmark och Sverige flyttades med ett penndrag och klöv ett danskt kärnområde. Det nya gränsområdet fick konsekvenser för befolkningens rörelsefrihet. Varken före eller efter skånska kriget kan den nya gränsen betecknas som en järnridå. Kriget orsakade flyktingströmmar över Sundet, men efter kriget skedde ett återvändande till Skåne. Kontakterna mellan den tidigare östdanska befolkningen och danskarna väster om Sundet fortsatte.

Så, när tillhörde Skåne inte Danmark längre?

Fortsatt hämtat ur När Skåne blev Svenskt:
Enligt fredsavtalet undertecknat i Roskilde den 26 februari 1658 skulle befolkningen i Skåne få behålla sina gamla lagar och privilegier. Det var bara de så kallade svenska fundamental-lagarna som man skulle underkasta sig, t.ex. skulle man vara lojal med den svenske kungen. Det fanns 1658 inte någon strävan hos den svenska regeringen att integrera Skåne i det svenska riket. Skånes särställning skrevs in i vad man kan kalla en skånsk grundlag, Malmö recess, som förhandlades fram vid en skånsk lantdag 1662. I Europa var det mycket vanligt att områden bytte furste och det skedde ofta på just detta förhandlande sätt. Skåne hade varit en välintegrerad del av det danska riket, när det blev svenskt blev det en speciell provins i svenska riket. Det är därför riktigare att säga att Skåne efter 1658 förskånskades än försvenskades. Det gamla danska blev i ett svenskt sammanhang skånskt, och man fick lov att behålla det.

Frågan kvarstår i någon mån, pennstrecket gick genom Öresund, men vi förblev Danskinspirerade och stolta SKÅNINGAR även efter 16 febr 1658!
Utvandrade Bolvig och Hustrun Lena Margaretha Engel med Dottern Johanna Maria till Dalby eller rörde de sig bland fränder och tog sig över två vatten? Att det var upproriskt framstår tydligt men eftersom blågula fanan vajar idag på stången pratar vi inte så mycket om hur det var för ca 350 år sedan och glöm inte, skall Du läsa skånsk historia, titta i de danska hyllorna! Vad som händer här näst vet jag inte, kanske någon kan fylla i alla luckorna i mina förfäders historia och då delger jag dessa. Har Du själv koll på Dina förfäder?
19 September 2011  | Länk | HÄPNA! | 1 kommentar
Debut

Debut

När fan själv blir gammal blir han religiös!???
Vad har det med mig att göra, tänker nog de flesta. Jo, jag har tyckt att facebook, blogg, twitter o slikt är inget för mig och brukar fälla kommentaren,”Skriver ni om livet? Det jag lever under tiden ni sitter framför skärmen!”
Så, nu är det då dags för min bloggdebut, tro inte att jag kommer att skriva dagligen, nog för att jag skulle kunna fylla cyberrymden, men som sagt, jag har lite annat att göra. :)

Mitt fotoalbum innehåller en del som är till salu och bl a så finns det 2½ Simca Matra Bagheera och de kanske kräver sin förklaring vad det är för något? Fransk bil som gjordes under några få år på 70-talets mitt. TRE-sittsiga (lååångt före Ferrari!), mittmotor och glasfiberkaross, mao ganska udda skapelser och som familjen nu har 2½ stycken i sin ägo. De kommer från min morbror som alltid haft en förkärlek för lite annorlunda fordon, Studebaker, Dodge Challenger, Cadillac, Barracuda, Glas – listan kan göras lång, men den har tagit slut för några vintrar sedan. Hursomhelst så lyckades han hitta en grön Matra och renovering påbörjades och gick på pumpen då det saknades en bakruta. Denna hittades och skulle bli min morbrors för 8000:- vilket min morbror tyckte var väl mycket, det slutade med att han köpte hela bilen, dock fattades motorn. Nu hade han då 2 Simcor, men bara en motor och en bakruta, otakt igen! Då hittade han den gula som jag benämner som ½, där var både motor och bakruta och vips så fanns det nu 2 Simcor + lite till! Nu skall man veta att enligt registret så finns det drygt ett 40-tal i landet och det är då lite spännande att här finns 2! Men den ½ då? Jo, den står här och regskylt finns men den är inte i registret längre.

Då kommer den självklara frågan varför jag inte själv renoverar färdigt och far omkring på Ring Knutstorp eller Gotland Ring med barnbarnet som co-driver?
TID! Jag har inte tiden, jag måste prioritera och detta gjorde jag i ett löfte om en liten bod på tomten, när den är full då har jag samlat på mig så det räcker. Min morbror hade en STOR bod, men tiden tog hastigt slut!
Så hastigt att den Mercedes Coupe från -69 som han höll på att renovera för att ha som vardagsbil avstannade i en sliprörelse på taket, slipklossen låg kvar! Och i samlingen udda fordon så inordnar sig även denna, enligt registret även här ett 40-tal, svaret på frågan om varför jag inte fortsätter själv, fortfarande tidsbrist!
På skrift om unika fordon så har jag en efterlysning, vid mitt föräldrarhem hade min morbror en liten fabrik där han tillverkade husvagnar och är det någon som ägt eller känner till någon av de vagnar som producerades där så hör gärna av er. Utöver självupplevda minne från denna tid så har jag lite foto, en del ritningar på olika modeller samt en hög med blå skyltar med följande text: E.H.V. typ; tillverknr, ESLÖVS HUS- & VAGNTILLVERKNING.
Jag skrev att min morbrors bod var stor, kolla fotona så ser du det vi inte tycker ryms i vår bod = SÄLJES!

När jag får tid att skriva nästa gång skall jag delge lite om min släktforskning, där är inga avlägsna, hiskeligt rika tanter i Amerikat, vad jag vet, men det finns en hel del från ett annat land i väster, på gensyn!
14 September 2011  | Länk | HÄPNA! | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Mats Carlström                                             Skaffa en gratis hemsida