Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Agathon hälsar!

Ja nu är man inte här så ofta men jag hänvisar fortfarande till min NYA sida.

http://agathon.cybersite.se

Är det nån som undrar vem JAG är så:

30 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Höstpromenad

Igår Tisdag gick Vi på promenad med kompisen Mirran.En Mopsdam i sina bästa år.Delsöområdet låg inte säkert en sekund när Mirran drog fram i en helt ny stil.Den klär henne.Pigg och glad med Mopsrejs av en annan värd allt i mellan åt.Agge och Adina hittade en hink.Den innehöll smaskesmaskens med gammal fiskskit!Ja det var ju inte fiskskit men det var ÄCKLIGT!!!!!!!!!!

Ni kan läsa mer på:

http://agathon.cybersite.se

 

17 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Lek och Bus!

Sätter in en  bild från min vistelse hos Ella.En Bulle som bor ganska nära oss.Imorgon kan du se fler bilder och läsa i mon blogg på min egen hemsida

http://agathon.cybersite.se

Lova att kika in!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Ursäkta!!!

...Att det inte uppdaterats så flitigt men Agathon har nåt att berätta:

"Jag skall få en NY hemsida"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Den heter:

http://agathon.cybersite.se

och nej,det skall inte vara något www.

På allmänlydnadskursen hade vi det toppen.Agathon va på bra humör och eftersom vi var ca20 minuter tidiga så gick vi upp i lilla träningshallen och förde ett väldans liv när vi lekte med leksakerna som fanns där.

Första tillfället var till stor del teori.Linda som kursledaren hade gick igenom upplägget på kursen.Sedan skulle vi ut och kolla individen.Linda ville se om hundarna lystnade till lek eller var inbitna godisomaner.Man kan ju gissa vad Agathon var men icke,lek var såååå bra belöning.Linda hade två läderremsor som såg lika ut och dem fick Agathon kampa med när han kom till mig.Super bra ide´att ha två.För istället för att förlora kampen när man inte årkar mer så släpper man den och visar den andra.Då kommer han till en igen och så kampar man lite till då slpper man den och hämtar upp den andra.På så vis har ju Matte sista ordet och man årkar hålla på en liten stund.Ifall man har en stark hund.Mycket enklare att bryta leken oxå.

Här är Agathon med kursledare Linda.

10 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
SnyggAgge...

Idag får Agathon bestämma bloggens titel och givetvis får man försöka hålla igen med superlativen-eller vad det heter!Igår hade vi ruskväder men idag är solen och höstenscharmiga luft tillbaka.Promenaddax igen med andra ord.Fast igår va det Agge och Adinas Mojmoj som passade dem och hon drog minsann ut hundarna på promenad-Schäferhundsägare!!! Gastade Agathon och Adina i kör efter att hon åkt hem.Adina tvingade Mojmoj att gå lilla pytte prommisen som tar en kvart men Agathon sprang gladerligt med på första svängen.Tills han insåg att Mojmoj inte vågade släppa honom lös,inte ens i skogen!Sista svängen var ren överkurs tyckte Bullisarna.Idag har Agathon agerat manekäng,se så underbar och rar han är:

Adina vill inte riktigt fastna på bild(idag heller)men för att inte favorisera Lillpojken så kommer en bild på MammaAdina oxå:

Håll ögonen öppna på bloggen för imorgon börjar Agathon allmänlydnadskurs!

8 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Promenad i Bulldogvädret!

Ja som sagt idag är det oxå en Bulldog-dag.

Sol men svalt.Kan det bli bättre!Jag älskar att vara ute med Agathon och Adina.Helst Agathon som blir såååå glad.Han är i en ålder av full fart och spring i benen.Vi har så kul när vi är ute.Vi tävlingsspringer och det är nog en av få hundar som jag vinner över och det gör Agathon lite sur.Vi kastar nån pinne och så gömmer jag mig.Självklart är det fullt med godis i fickorna.Mest för Adinas skull den lilla tjockisen.Hi hi hi!Agathon har gått ner 5hg och det är helt ok men eftersom Adina löper nu så tror jag att det kommer att bli mer.Han har inte fattat vad som är på G ännu och det är rätt skönt.Men jag lämnar dem inte ensamma i samma rum för Adina är lite pils och slug så hon går och ställer sig vid Agge.Han tror att det är lek på G och börjar bita henne i bakbenen.Då blir hon sur och hoppar upp i soffan.

Jag har ett nytt hatobjekt:Älgloppan eller Älgfluga eller vad det kallas.I helgen hjälpte husse Agge att få bort en som försökte nypa honom i bajshålet!!!???Idag grävde sig en ner i hans päls och jag kunde inte för mitt liv hitta den och han mådde jättedåligt av att ha den på sig.Jag blir så sur.Som alla vet så hatar man ju fästingarna.Men dessa små aaaas är ju lika hemska!Kika på denna:

http://web.comhem.se/~u54209990/img/algfluga.jpg

Är han inte fin min lillprins!!!

Nu är det bara en månad till Växjö utställningen.Skall bli kul att åka iväg igen.Men går Agathon ner sig i kondition över Adinas löp så får vi väl se om jag åker.Äh löjligt,klart jag åker,hahahaha.Så många utställningar åker jag ju inte på att jag kan missa en.Ja det lär väl märkas.

Ha´re så länge!

3 Oktober 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Bara Agathon...

...Adina har inte mått så bra, hon har varit hängig och trött.Så hon fick inte följa med på promenaden.Det gjorde inte Agathon nåt.Då får han öva kommandon och söka efter mig när jag gömmer mig.Jag tog med cameran och fick några söta bilder på Aggepojken in action!

Nu vill jag länka till en sida:

http://www.dansksvenskgardshund.se/

Gå in på medlemmar och sedan på "A" ser ni MIG!!!!!!!!!!!!!

Nu ligger han och sover här vid mina fötter,trött och nöjd!

Mammis tycker att Adina lär få en plats i dagens inlägg trots allt.Hon är såååå söt när hon snuttar på sin nattisvovve.Hon ligger och mjölksuttar sig själv till söms!

God Natt på er allesammans!

27 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Bloggfnatt

Oj oj oj vad det bloggas nu då.Ibland ligger ett blogginlägg i en vecka och nu byter jag visst hejvilt.Idag blir det bilder på när Bullarna delade på det kokta märgben som dem helt plötsligt insett är gott.

Men snälla då....

Agathon håller sig lite på sin kant för Adina är inte sen till att ryta i om han skulle ta hennes upptuggade sida!

Agathon är så ettrig mot sin mammis och får alltid som han vill!

Men såååå nöjd han blir!

 

 

21 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Promenad i "våran skog"

Idag har jag åkt och lämnat bilen på verksta´n.En 2a från besiktningen som skulle fixas.Så nu är jag helt utan bil.Då passade jag på att ta hundarna på en skogspromenad i "våran skog".Den är såååå mysig tycker jag och promenaden tar 1h och det är lagom,fast oftast går vi den kortare men som sagt idag skulle tiden fördrivas på vettigt sätt.Kolla in Adinas lyckoskutt!

Efter lek och nojs måste det drickas vatten.Agathon har blivit en riktig vatten hund nu.Förr fick man tvinga honom att gå fram till en vattenpöl.Nu får man tvinga honom att inte göra det.

Adina har en förälskelse för äckliga saker och då låter man inte chanserna gå förbi,fast denna gången va det inte så farligt!En liten söt skalbagge!

Så var det full rulle igen...

 

 

20 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Ingen lek idag heller!

Ja idag var det altså planerat att vovvarna skulle få leka av sig med sina jämnlika.Norton och Embla.

Väl framme vid Slottskogen så får vi reda på att saker har kommit i mellan och leken blev instäld.Men eftersom vädret var toppen så tog vi en promenad på nästan 1h.Lite lek blev det ändå:

Jag har ganska bra koll på Agathon så jag brukar försöka öva honom på att gå lös vid sådana här tillfällen.Det gick jättebra.Han stannar kanonbra och när vi skulle gå över den lilla vägen där cyklisterna åker så stannade han och cyklisten vände sig om och smålog åt att Agge lyssnade på kommandot så bra.Precis som det var ett likhetstecken mellan Bulldog=Dumskalle.Hmmmm

Han är bra fin min "Lillpojke"

Adina däremot är sjövild så fort nån visar henne lite uppmärksamhet.Och den någon kan ju vara ett barn och då är olyckan(läs tvättdag för mamman)framme!Hon fick bara vara lös när kameran kom fram.

Idag har inte bara varit en mysig dag.Bimbo har kommit hem.Visserligen i en fin urna,tills våren då vi tar den med oss till mammas och pappas stuga.Det gick bra tills jag satte mig i bilen och tittade på den.Då blev man totalt svartrandig i ansiktet av all mascara.

Ha en fortsatt bra kväll!

18 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Nu sticker vi!

Nu är Agathon nybadad så då är det säkrast att bara slänga in packningen och sticka mot Landskrona!
Uppdatering efter helgen.
7 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Spruta två.

Idag startade vi dagen med att åka till Göteborgs djurklinik och vccinera hundarna.Agathon skulle ha rabiesspruta nummer två och Adina skulle ha full vaccinering för med henne hade jag tydligen slarvat så det var på tiden.

Lite lek hinner dem med medans sköterskan gick för att hämta grejerna.

Efter det fick hundarna kissa av sig lite innan jag skulle handla lite till hemmet.En lampa till badrummet och en läslampa i vardagsrummet.
Sedan stack vi hem och städade och när Tom kom hem åkte vi tillbaka och bytte lampa för den första passade inte,men nu blev det bra.Får väl lägga ut en bild när båda är på plats.
Imorgon skall jag jobba och på Torsdag skall jag utställningsträna Agge så han inte är ringrostig(i ordets rätta bemärkelse)sedan skall jag och en kompis få ansiktsbehandling och färga ögonbryn på salong.Har aldrig gjort det så vi får väl se om det är lika kul/mysigt som det låter.
Fredagen ägnar jag åt utställningsbad åt Agathon och skönhetsbad åt Adina.Sedan sticker vi med husvagnen mot Landskrona!
4 September 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Bimbo över regnbågsbron!!!!

1998/05/15-2007/08/19

Sorgen och saknaden är TOTAL!

20 Augusti 2007  | Länk | Bulldoggarna | 5 kommentarer
Far och son,vem är vem?

Idag skall jag fatta mig kort.
Lägger in två bilder.


Och så en till:


Här har ni dem.Far och son!Är det inte underbart så säg!!!
17 Augusti 2007  | Länk | Bulldoggarna | 7 kommentarer
Hellooooooo eller......

Den här startsidan har INTE jag bestämt!Vem har suttit i min datastol och gjort detta bus?Ändra genast!!!
14 Augusti 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Sommar igen!

Idag säger termometern ca 24grader.På vår altan är det nog ännu mer.Jag och Agathon stack iväg till veterinären för han skall Rabies vaccineras inför en utställning i Danmark i Mars nästa år.
Det gick bra och nu skall jag bara hålla koll på datumet för det var ju massor man skulle tänka på.
Annars är det lugna gatan...Jobb i eftermiddag och nu slappa nån timme.Ha det så bra i solen alla lyckliga som fortfarande är lediga!
Sätter in en valpbild som omväxling!
6 Augusti 2007  | Länk | Bulldoggarna | 6 kommentarer
Borta bra men hemma bäst!

Nu tror jag hundarna tycker det är skönt att vara hemma igen.
Eller vad tror ni?T.o.m Bimbo är med och leker med Agathon!
SUPERGULLIGT!
3 Augusti 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Vill ju bara visa min kändishund

Lade in länken i förra bloggen men vad gör man när inget händer.Ingen hund som skall till veterinären eller så...Ja då lägger man ut den igen.

http://www.sla.se/pdftidning/20070702/s0702_07.pdf

Denna bilden var med i repotaget:
Foto:Annika Wennerholm


Idag är jag ledig och vi skall ut och kika på en soffa,köpa målarfärg och lite annat.Skall i och för sig och klippa en hund nu på förmiddagen.
4 Juli 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Agathon på kurs.

Igår och idag har jag och Agathon haft kvalitetstid.Vi har varit på handlerkurs för Gerard O´Shea.

Se mer:
http://www.sla.se/pdftidning/20070702/s0702_07.pdf

Vi fick lära oss inlärningsteknik och praktisering.Vad lite man kan om sådant!!!!
På Lördagen fick vi lära oss att använda vår egen hand som en target.Vi pratade om vad som är genetiskt och vad som är inlärt beteende hos våra hundar.
På Söndagen iscensatte vi en utställning men det var så varmt att Agathon fick ta en pause.
Men vi fick lära oss hur man snabbt får hunden att ställa upp sig och målet är 5sek.
Alla knep fungerade på Agathon men JAG hade svårt med vissa bitar.Nu skall det övas inför specialen i september!
Här kommer några bilder.

Agathon kollar läget vid Skövde bk och deras agilitybana.


Det var många olika raser.Tre Flatar,en Curly Coated retriver en Golden retriver,en Dobberman,två Engelska Staffar en Terrier,två Chow Chow,en Rottis och så tre Collies.Nån mer säkert.

Här förbereder jag "slutprovet" på Söndagen.Då vi skulle visa vad vi snappat upp.


En Idol bild ville Agathon (???)ha!!!!!!!
1 Juli 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Det gäller att inte ligga på latsidan...

...I denna familjen jobbar vi på.Lika bra att ta alla hundarna till veterinären på en gång tycks det som.
Gamla Bimbo har fått livmoderinflamation och skall opereras imorgonbitti.Vi har haft en vovve som kissat inne kanske fyra fem gånger och direkt tänkte jag att Bimbo sjunger på sista versen,blev livrädd och konspirerade ihop alla möjliga orsaker.Ute på tomten sätter jag mig på huk för att plocka upp lite skräp och får då syn på blod i gräset.Återigen kommer tankarna som legat och grott.
Idag hade vi tid hos vet som med röntgenbild bekräftade att det var livmodern och att den måste bort.
Så nu tänker vi alla på Bimbo som skall upp tidigt (08:00 är det dax)idag fredag,tur att hon får sova nån timme till på operationsbordet!Skämt å sido här är hon skönheten...
29 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 8 kommentarer
Simtid igen

Nu var det Adinas andra simstund på badhuset.Denna gången var det Kristina som hade hand om det.Hon gjorde som så att jag stog på ena sidan med en lina och hon vid den andra med lina och så hade vi Adina i mitten av bassängen.Febrilt simmandes för att försöka ta sig över till andra sidan.
Hon fick simma lite längre denna gången och kanske blir det jetstream nästa gång.
Efter simstunden fick hon stretching och laserbehandling!Det gillade hon allt eller?!
27 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Inget nytt...

...Men ändå dax att ändra utseende på bloggen.Nu årkar ju inte Adina simma mer,hi hi hi!
Agathon undrar kanske om han skall göra ett försök:
24 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 5 kommentarer
Adina på badhuset

Midsommarafton startade med en resa ner till hundarnas badhus.Adina skall börja sin rehab efter korsbandsoperationen.ag fick med mig husse som fotograf.
Hon var spänd till en början.Men efter ett tag så förstod hon men det var ungefär då som hon blev trött också.Så nästa gång kommer det kanske gå lättare.Eller så rymmer hon så fort jag öppnar bagageluckan,hihi hihi.

Först på med lilla baddräkten.Hon började ana att nåt skumt var på G.

"Men oj vattnet var ju varmare än jag trodde.kanske skall passa på att kissa..."
Men Adina fokuser nu!!!

Ok då!
Se så fint det går.Malin som hade hand om Adina såg till att hon avände bakbenen ordentligt.Det tog sin lilla tid innan Adina vågade lämna basängkanten.

Se så glad man kan bli när man får fäste under tassarna igen!
Sedan måste man ju dusha bort allt klor så att man kan få sin massage och stretshing.

Malin mätte benens omkrets och vi har ungefär 1,5cm att bygga upp på det skadade benet.Nu skall vi ut i lingonris och öva och så är nästa simtid på tisdag.


Här regnar det för fullt så Husse har lagt sig i sängen och vilar och har Bimbo och Adina med sig.Jag sitter här med Agathon som ligger och biter p ett kokt ben.Det är inte så dumt att bara vara!!!!!!!
22 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Skön morgonpromenad med alla tre!

Det är så roligt att kunna gå ut med alla tre vovsingarna igen!Adina är jätteglad så fort man visar halsbandet.Hon är ju den som alltid varit skuttig och piggelin.Agathon är också superglad i att lämna tomten.Idag fick jag hejda honom och Adina för dem ville busa med leksakerna som ligger utspridda på hela gården.
Vi har en mysig liten tjärn nån menut ifrån tomtgränsen och den är väldigt bra att ha nu när det är varmt.Man kan gå till den via en liten promenad och det gjorde vi idag.Sedan stannade vi vid vattnet en stund och jag fotograferade kärleksbarnen!


Det är skoj med Agathon för han är lite grabbig i sitt sätt och älskar pinnar och bollar mm.Det är inte de andra två revirpinkarna så noga med.Se såååå söt han är!
Adina slappnade inte av så mycket för det skällde nån stans i fjärran och då måste man ju se upp så ingen tar våran badsjö!!!


Nu är det bara att mysa fram tills det blir svalt igen:Ha det så bra.Nu skall jag och fixa frissen på bla en Njuffe som skall klippas ned inför sommarenBilder på detta kommer.

20 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Promenad och sedan vila.

Agge följde med mig på en promenad ner till ett par kompisar nu på morgonen.Adina fick inte följa med för jag tyckte att det var snäppet för långt och Bimbo hade inte vaknat.Adina surar och sussar.Agathon är nöjd och belåten efter promenad.

18 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
ADINA

Så har vi varit hos vetten.Han kände först igenom henne och det tyckte han kändes bra.Utmärkt rörlighet osv.Så gick vi ut för att han skulle se henne i rörelse.Han bedömde att hon var snäppet sämre än genomsnittet på hur bra hon var.
Sedan togs hon in för röntgen.Det visade sig att allt såg toppen ut.Han trodde att hennes lilla hopp som hon gjorde för nån vecka sedan hade gett henne en sträckning.
Så nu skall hon äta Rimadyl för att börja använda benet ordentligt och får jag nån tid så börjar vi simträningen nästa vecka.
Ja det fick vi.Adina gör sitt första plurr i baljan på midsommarafton.Sedan simmar hon tre gånger innan semestern.Då skall vi få ett rehabchema som vi kan gå igenom själva i sjöarna runt omkring!Skall bli lite roligt också.Promenaden skall sakta öka till en halvtimme per gång.Hur nu det skall gå i värmen.Inte ens så att jag årkar det!!!
Ja nu sover jag gott efter detta!
13 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Jippiiiiiii

Nu fick vi revange!
Inte helt säker men mellan 20-25hahundar var anmälda och min lillprins Agge blev 4a bästa hanhund!Jag slog flera välkända fina bullar.Känns lite fräckt och så fick vi tillbaka lusten att tävla igen.Jag är så glad och förvånad!Förvånad blev jag även när en kvinna(ursäkta att jag är så dålig på namn)kommer fram med en jätte pokal och i microfonen berättar att jag skulle få den vandringspokal som ges till bästa svenskuppfödda hanhund.Wow-om inte mina knän skakade innan så gjorde dem det nu!Jag var alltså helt skakis.
Sedan gick allt så lätt.Jag till och med pratade engelska med den domare som kommit från kennel Belushi.På kvällen vankades det middag och sedan var det fest fram till småtimmarna för många.Själv somnade jag som en stock när jag gick till rummet efter klockan ett på natten.

Kritiken på Agathon:
Very nice red dog.Exc width and legnth in scull.Correct brichshape.Correct width and form of underjaw.Exc front.Good light feet.Good reach of neck.Very good topline.Well let down hocks.Exc on the moove.
Junkl 1a
Kk 1a
Ck
Bhkl 4a
3 Juni 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Packa och planera!

Idag har jag fixat lite inför rasspecialen.Lagt fram lite saker som jag skall ha med mig men det stora fixet kommer på Torsdag.Då är det bada Bulle och fixa väskan som gäller.
Adina har fått komma ut på sin första promenad utanför tomtgränsen och gissa om hon var glad!Allt luktade spännande!Ändå gick vi bara till postlådan och dit är det väl 70m.
Bimbo var också promenad sugen idag men så fort det var färdigskitet så var det fullt koppel hem igen!
Nu ligger de alla och snarkar.
Agge har upptäckt tjusningen med högt gräs och han har sprungit i det tills han snubblar och då ligger han stilla ett tag i gräset och myser och sedan springer han igen-URGULLIG!
Nu är jag snart redo för att åka till lagerjobbet och imorgon skall jag vara barnvakt.Innan jag är det skall jag försöka hitta nåt fint att ha på mig till helgen men som även kan användas till en studentmiddag.
Men det kanske blir att jag får trycka in den shoppingturen på torsdag.
Ha en solig tisdag.
På bilden har vi Agge som skall fönas fin,inför en tidigare utställning.
29 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Fredagsmys!

Idag har vi haft en bra dag.Först träffade vi Mirran och promenerade.Bara jag och Agge.Adina är ju dålig och Bimbo hade inte vaknat!!!
Efter det stack jag till jobbet men då kom ju husse hem och var sällskaplig-eller???
På kvällen slängde jag in ett var sitt vitlöksbröd i ugnen som vi satt och knaprade på.Sedan i måndags gör vi återigen ett försök att inte stoppa oss fulla med godis och socker.Då får det bli så har!
Nu är jag trött och skall ladda för imorgon skall vi fixa lite uppe på parkeringsplatsen.Måste jämna till och fixa för vi måste få mer plats där vi har våra bilar.
Sätter in en gammal bild på Agathon för jag har fortfarande inte fixat med batterierna till kameran.En bild från Hässleholm då han tro det eller ej gick i Puppeklass!Allt för att ladda ordentligt till rasspecialen nästa helg.
26 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Sakta men säkert...

Adina ligger fortfarande snällt i köket utan att ha nåt större behov av de andra vovvarna.Däremot blir hon glad när man sitter hos henne en stund.Igår köpte jag en tidning och glass och satt där en stund och vi myste ihop!Idag kommer vovvarnas Mojmoj och Mojfaj ner och hälsar på.Får väl se om det blir tillfälle att träffas.
På grund av att jag laddat ur kameran så blir det ingen ny bild idag.Men som sagt sjuklingen ligger mest still och de andra två är lite småhängiga för vädret är inte så bra.
19 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Nu var Adina hemma!

14:45 fick vi komma och hämta hem nyopererade Adina.Korsbandet hade visat sig vara av till 80%.Hon har morfinplåster och har stundvis väldigt ont.Men det märktes knappt när hon såg oss hos veterinären.Hon försökte stödja på benet och när hon märkte att hon inte kunde så försökte hon rulla fram kroppen så bra som möjligt.Vi har sjutit undan köksmöblerna i ett hörn och så har hon sin bädd och lite filtar där.Jag tyckte det kändes roligare för henne.Så är hon med lite mer.Nu skall jag bara vaka över henne och så låta henne kissa på tomten.
17 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
GRATTIS KRAMAR!!!

Bimbo har hunnit bli 9år idag!Puss på nosen Binnon...

15 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 7 kommentarer
Nu har vi en tid...

...Adina har tid för operation av korsband på smådjursakuten nu på Onsdag morgon.Undrar just hur jag skall fördriva tiden.Lär ju inte kunna tänka på så mycket annat än hur hon kommer att må efter,om det hela går bra och hur mycket rehab hon kommer behöva.Allt detta snurrar redan i huvudet på mig!
Därför åkte jag och köpte kläder till min käre make i present idag.Känner mig ganska blekfet och lite lagom trött så just idag var jag inte på shoppinghumör.Får väl se vad det kan bli på Onsdag.Nån sommarklänning eller så vore ju skoj...
...Ja just nu har det lagom stor betydelse!
Vi hörs snart igen.
14 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Nu är vi hemma!

Veterinärbesöket blev en upplevelse.Jag träffade Ortopeden på Smådjursakuten.Ha kände och klämde på Adina och han såg snabbt att hon var mycket välmusklad och rörlig.Vi gick ut för att han skulle få se hur hon rörde sig och det såg ganska bra ut men som han sade "Det gör det ofta när hundarna är lite stressade och forserar stegen".
Plus att Adina inte haltar konstant utan bara vid överansträgning.
Ja efter det så fick hon lugnande för att han lättare skulle kunna känna på henne.Vi hade märkt under palpationen att hon reagerade på vänster bak.Nu när hon sov så kunde till och med jag se att hela knäskålen rörde sig fram och tillbaka när han palperade och "irriterade" leden.Utan något större ingrepp idag så konstaterades att hennes korsband var av-om inte helt så till 90%.Hon fick då sin uppvakningsspruta och såskterliga kom hon tillbaka,men så här 5h senare är hon fortfarande slö och vill bara sova.
Jag kom osökt att tänka på Vilda som jag följt på bloggen under hennes konvalesens tid och nu skall Adina gå igenom samma sak.
Metoden som används kalls TPLO.För er som av nån anledning är intresserade så betyder det i enkla drag och med mina egna ord att man ändrar hundens naturliga ledyta och vinkel till att mer likna människans alltså att den blir rak.Detta gör man genom att sätta en liten bricka inne i knät.
Till skillnad från den gamla metoden som min Bimbo har gått igenom-där man gjorde ett konstjort(?) korsband av farcia (muskelhinna eller nåt) så ger denna nya metoden större effekt/hållbarhet på lång sikt.
Fyra gånger bättre skall TPLOn vara.Bimbo har aldrig visat täcken på stelhet eller liknande så i just hennes fall har det fungerat utmärkt.
Men så skall nu Adina in.Vi skall bestämma tid på måndag då veterinären skall ringa mig igen.
Det konstiga med Adina är att hon som skrivet inte alltid haltar.När Bimbo skadade sig i ett hopp hon gjorde så visade det sig på en gång och hon kunde inte stödja på det benet.Hennes korsband hade inte heller gått av helt.
Ja nu skall vi försöka ha en bra helg med minisemester ner till Varberg och gå på marknad och äta på restaurang.Då skall vovvarna vara på "dagis" hos ett par kompisar till oss.
Trevlig kväll!
11 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Lugn dag idag!

Igår hade jag mycket att göra på trimet.Det var en Rottis en Dvärg Pinsher en Griffon en blandras och en Dvärg Schnauzer.
Så att ta det lugnt idag med bara ett par kloklippningar och att åka till tippen med en massa skräp-igen känns bara roligt!
Hundarna uppskattar också att jag inte jobbar alla dagar!
Så här ledsen kan man annars bli:
10 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Utställning...

"Kraftig maskulin hund med bra front och utmärkt benstomme.Välutväcklad lite lång kropp som borde ha bättre överlinje.Utmärkt bakställ och svans.Stort huvud med bra skalle till stora öron.Rätt bra nosparti.Välutväcklad nos.Borde ha lite mer uppsvängd underkäke och sluta munnen bättre.Rör sig OK."
1kv2kk
Där har vi kritiken som Dan Ericsson hade skrivit om Agathon.
6 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Flämt stön och vuxenlekar!

Det har varit ett par varma dagar och Bullarna har trotsat värmen med promenader.Agathon är hur glad som helst för det men gamla Bimbo blir lite väl trött.Just nu löper Bimbo och det är första gången som Agathon uppmärksammar detta.Innan har det bara varit skoj att lukta lite på de två snygga tjejerna men nu tycker han att han är redo för vuxenlekar.Det tycker inte jag!Helst inte med sin 9åriga "syster".Han fyller 1år om tre veckor och det skulle inte fövåna mig om just jag råkar få en Bullepojk som tycker att sin egen spegelbild är tillräckligt snygg för att gå igång!!!
men men dem är i olika rum nu så fort man inte kan passa dem.Trist bara att det kom innan utställningen i Skara för Agathon har helt tappat aptiten och det har gjort att han har spytt två gånger.Hoppas kunna få i honom lite mer till kvällen.En gång om dagen borde han vilja äta.Jag vill inte att hans fina hull skall försvinna.
Så här ser han ut idag:
2 Maj 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Våra tankar går mot norr...

Vill bara säga att vi tänker på dig Vilda!!!!!
18 April 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
En rolig helg men utan vinst!

Agathon och jag åkte ner till Sebbarp i Skåne på Lördagen för att bo hos Maria som har våran lilla Agatha.Jag har sett fram emot detta sååå mycket.Ja att få träffa Agatha,bo hos dem och sedan ställa Agathon i Mässhallarna där det gick så bra förra gången.På bilden har vi Maria med sina tre Bullisar.
Så bra skulle det inte gå denna gången,hi hi.
Jag tror att han är inne i en "ful ålder" nu och det är svårt att konkurrera med någon som är så mycket äldre eftersom det händer ganska mycket med utseendet hela tiden.Agge är 9månader och någon vecka.Den andra var ett år om någon vecka.
Så vi fick en etta men inget mer.
Jo nåt mer fick vi EN SPYA i ringen!!!!
Jag lyfter Agge under magen för att ställa om hans bakben.Då helt utan förvarning,så som hulkningar osv kommer den HELA FRUKOSTEN!
Jag och ringsekreteraren fyllde tre bajspåsar med mat!Precis framför domarbordet på den (tidigare) så fina röda mattan.
Frukost innan utställning=dålig ide´!
Så när domaren talar om vad han tycker för hon som skrev kritiklappen så säger han
"Utmärkt........och välutfodrad"Ha ha ha!Han tog det bra!

Så här blev kritiken av domare-Andersen Lasthein Bo:
"9,5mån passande stor substansfull hanemed typiskt huvud och uttryck.Bra skalle och stop.Välansatta öron,lite för stor underkäke som skulle varit mer rundad,bra hals och front,utmärkt topline,bra vinklar och benstomme.Utmärkt päls,bra temprament .Rör sig något trångt bak och kunde ha mer frånspark".

19 Mars 2007  | Länk | Bulldoggarna | 4 kommentarer
Grusrejs och brumbrum tävling!

Nu skall vi se...
...Idag var dagen då det skulle knacka på dörren och tre galna Mopsar skulle dimpa in-Sture,Mirran och Bullen med andra ord.
Mycket riktigt Bullen svängde in på tomten omkring klockan ett och Sture och Mirran strax efter.Tack Sture för gottat hälsar Agge och Tjejerna!
Bullen och Agge rusade runt i vår solen så lagom till de andra kom så var han rätt så trött.Efter en stund så knödde vi in hundarna i våra bilar och stack iväg till grustaget.Jag tror att även "de små söta" känner av att det är vår i luften för alla var glada och även Mirran tog sig ett par vändor i grustaget.
Agge gjorde typ ETT försök tills han insåg att gotta bitarna man fick för att ha tagit sig ända upp var lagom stora för en liten Mopsmun!Då stannade han hellre nere.Haffade Bullen vid ett flertal tillfällen och det uppskattades och så var det bus på gång.
Bullens Mammis och Stures Barnvakt ställde sig på toppen av en sandhög och ropade.Jag vet inte om det sades vem som vann men faktum är att Bullen sprang om Sture.
Sedan var det Mirran och RottAlmas tur.RottAlma sprang förbi Mirran så Mirran antagligen fick grusröken som blev av RottAlmas fart-rakt i ansiktet och hon avbröt därför tävlingen och vände åter ner för kullen.RottAlma som segrare med andra ord.
Efter en ordentlig stund med träning så gick vi en liten nedvarvnings prommis och kom till en bäck.
Bullen fick med Kattas hjälp gå över den svåra bron.Ja det var kanske inte så att Bullen tyckte det var sååå läskigt det var nog mer hans tvåbening och det där känner jag igen.Som en liten hönsmamma skall jag ha uppsikt så inget kan hända mina små guldklimpar.
Men även OM han skulle ha tyckt att det var läskigt så är det inte första Mopsen som tycker det.När kusinen Mozart var liten så vågade han sig inte heller över!Men han bemästrade det om jag inte minns fel.

När vi var klara med den lilla "sidoutflykten"så begavs det mot bilarna.Hundarna var nöjda så något mer grusrus blev det inte denna gången.
Hem till Agge for vi istället.Tjejerna var "inlåsta" i sovrummet och instormande kommer tre festliga Mopsar.Och ingen var Mozart-konstigt!!!
Nu vankades det kaffe och Brownie och Mazarin och så lite mer snittar till Vovvarna som jag och Agge stått och gjort imorse.
Nu sussar alla så sött och Bimbo har varit ute på tomten och sett till att kissa över VARENDA kissfläck som gästerna strittat!
God Kväll!
FÖR FLER BILDER SE "RUSMAPPEN".
14 Mars 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Bullerejs!

Efter en utställningsdag på Lördagen fick Agathon åka och leka av sig med sin halvsyster Embla på Söndagen.
Adina hälsade men ville sedan in och lägga sig i bilen på det duntäcke som väntade på henne där.Myyys.
Bimbo däremot var på strålande humör och följde gladerligt med de små vovvarna på promenaden.Kul att se henne så pigg sin ålder till trots-går ju mot 9år(fyller i Maj).Så nu får vi se om jga lärt mig hur jag lägger in fler bilder.

26 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Hässleholm tur och retur!!!

Gick upp 06:00 för att vara redo för att resa till Skåne omkring en timme senare.Sagt och gjort resan gick bra och vi var vid Qupolen i Hässleholm ca3h senare.
När vi kom dit var det bara några Rottisar och fyra Shar Pei sedan var det vi så vi behövde inte vänta allt för länge.Det var tre hanar som skulle konkurera.Agge Import Alber och en halvbrorsa till Agge som hette Tage.
Jag tyckte att Agathon var sååå fin och trodde för en stund på honom.Men efter en ganska kort bedömning stod det klart att Agge hamnade sist!Det gjorde inte så mycket men det kändes lite snörpligt att ha åkt sååå långt.Men men det lär nog inte vara sista gången jag åker långt för att ställa ut hund och man kan ju aldrig veta hur det skall gå.
Import Albert kom etta och tage tvåa.
Agge kom ju etta om man ser det bakifrån.Kolla gärna in bilderna i galleriet och kommentera de små liven.
Nu är det tre veckor tills vi åker och ställer agathon i Malmö.då är det Juniorklass!
Trevlig snöig söndag.

Så här trötta var vi också efter denna dagen:
http://www.youtube.com/watch?v=alUUaOIDQL0&mode=related&search=

Idag Söndag bär det av på Bulldog rejs kl 13:00!
24 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 7 kommentarer
Sötnoooosarna!

Igår gick min käre Tom(min make)och lade sig tidigt.Jag hade bestämt mig för att jag skulle se Insider för dem skulle göra ett program om kattaveln som skulle påminna om det som dem visade i höstas om hundar.När jag kommer ut så har dessa två-ibland jordens fiender-krupit upp jämte varandra och låg och sussade så gott.Jag tror att Bimbo känner att Adina inte mår helt bra och jag tror att adina gör det samma.Hon mäter sig inte mot Bimbo som hon gjorde tidigare.Nåt bra i allt elende kan man ju säga!
Idag har jag badat hundarna.Adina och bimbo med medicin champoo för dem var lite feta i huden/pälsen och Agge med utställningschampoot-PCLs Vitamine and silk.
Så nu är vi redo!!!
Imorgon åker vi väl hemifrån kring 07:00 för det var ju inga trevliga vägar nedåt landet!Snöyra och allmänt kaos.Men på tv hade dem sagt att det skulle lätta inför Lördagen så vi hoppas att det är gjort.
Nu skall vi slappa framför tvn med lite CartéDor glass och en Bulldog i famnen-det ni!
23 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Återbesök...

...Så var det dax för återbesök med Adina.
När jag skulle gå hem förra gången så blev jag lite irriterad och besviken över at veterinären lämnat ett papper till en djursjukvårdare med instruktioner om hur mycket medicin Adina skulle ha.Jag sade till dem att jag tyckte det var dålig stil och att jag hade många frågor om tex Adina kan äta sin gamla mat,leka med andra hundar om det var ärftligt osv.Då sade dem att "Oj så skall du inte känna,vänta skall vi ringa på vet".
Så nu denna gången så fick jag följa med och ta nya röntgenplåtar,ta hudskrap och blodprov.Vi sprang runt i rum efter rum.Jag kunde hela tiden fråga om saker som ploppade upp.
Tror att dem tog åt sig lite-hoppas det i alla fall!
Resultatet av dagen blev att fick reda på att vätskan INTE hade försvunnit och vi ökar dosen på Furix-vätskedrivande.
Hudskrapet visade att hon har en bakteriebildning i huden som gjort att hon fått klåda.Den skall behandlas nu.
Jag fick antibiotika för att få upp hennes allmäntillstånd och för att kunna utesluta orsaker vid nästa besök.
Då skall vi undersöka hennes köldkörtel och se om den är påvärkad.Dess uppgift har med matsmältning att göra bland annat och vad jag fattade det som så är det ett av organen som kroppen "slår ut" om kroppen sätts på "sparlåga".jag är ju ingen expert men jag är glad att vi går till botten med det här eftersom jag kämpat så för att få det!
Uppföljning sker...
...I övrigt så skall jag till trimet och utställningspreparera Agathon och friskvårda Bimbo(göra rent öron,klippa klor och bada),Adina får väl ta´t lugnt EN dag!
Sedan bär det av till Hässleholm och det känns skoj att få något roligt att tänka på.
Min ringträningskurs som startar den 3/3 är så gott som full,skall ha in en till och så möjligen någon reserv.Är det någon som är nyfiken så hör av er!
På återseende
På bilden ser vi Adina på ängarna vid Tjolaholmsslott.
22 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Utmaning-låååångt!!!!!!!!!!!

Detta fann jag på någons blogg och jag/vi(Bimbo,Adina och Agge) tog saken i egna händer och svarade på frågorna.Så här blev resultatet:

Var är du född?
Bimbo:Brat Pac´s kennel som låg i Lindome
Adina:Goldbullies kennel i Vellinge
Agathon:Hemma oss mammis och pappis ifrån Adinas mage

Ditt favoritgodis?
Bimbo:Rå nötfärs
Adina: Grädde
Agathon: ALLT!

Hur många egna halsband och koppel har du?
Bimbo:Två halsband två koppel
Adina: Två halsband tre koppel och ett för utställning
Agathon:Två halsband ett koppel och ett för utställning

Hur ser ditt förhållande till vatten ut?
Bimbo:SKALL ner i alla pölar jag ser men blir det så
där mycket vatten på en gång så drar jag mig undan
Adina:Simmar gärna nån gång om året.Vattenpölar är
däremot inte min grej-man blir ju kladdig/smutsig.
Agathon:Trots att jag inte är så gammal så har jag
nästan dött(känns det som)flera gånger just av vatten
Så det passar jag mig för!Men i vattenskålen är det OK!

Har du några "kläder"? (täcken el. liknande)
Bimbo:Nej,men ibland skulle jag vilja ha en sådan där tiara!
Adina:Ja ett täcke som mammis lät sin kompis hjälpa till och sy.
Och så har jag en skärmmössa,den finns nog på bild i galleriet.
Agathon:Ja ett mossgrönt vattentätt täcke som är för litet nu.

Har du något speciellt kännetecken som skiljer dig från andra hundar i samma ras/färg?
Bimbo:Nja,ingen i min flock ser ju lika ut i alla fall!
Adina:Mitt ärr på magen efter att stooora Agathon skulle komma ut.
Han kan ha vägt en tre fyra kilo-det gör ju barn!Och det är ju bara jag som fött Agathon!!!
Agathon:Min färg är nog ganska ovanlig!

Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när du flyttade in?
Bimbo:Jag var den första fyrbeeningen så alla tog mig med storm.
Lillmattisar stormattisar och gammelmattisar och deras fyrbeeningar.
Det var bara EN Schäfer som inte tyckte om mig,huuu huuu,vill inte
ens tänka på detta!
Adina:Bimbo fanns ju och hon tuktade mig med kärlek för
mina stormattisar gjorde det inte.
Eller ja lite då...Alla tyckte att jag var en sååå söt Bullis
så nu har jag fått en såå söt personlighet säger dem!
Agathon:Jag tror att alla skrämdes av min storlek-och gör fortfarande.
Jag är ju första pojken så nu förväntas jag hålla ordning och reda.Eller???

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen du skulle kunna få?
Bimbo:Belöning?Jag får belöningar varje dag så jag vet inget särskilt.
Adina:När jag får sova i sängen utan de andra fyrbeeningarna så måste
jag gjort något bra.
Agathon:Maaaaat,helst sådan som är till för mammis/pappis.

Vad är det bästa du vet?
Bimbo:Pussar på den sk "Pussfläcken" som jag har i pannan.
Adina:Sova i sängen.När det blivit kväll så räcker det att mammis/pappis
byter sittställning i soffan så tror jag att det är dax...
Agathon:Se mitt förra svar!!!

Vad är det värsta du vet?
Bimbo:Analsäcksproblem eller när ett koppel hamnar under min knorr.
Adina:Klieri
Agathon:Vatten utom det i vattenskålen.

Har du någon alldeles speciell egenhet?
Bimbo:Min lite stolta personlighet som jag lagt mig till med-coool!
Adina:Min besatthet av sängen.
Agathon:Att jag vet att mammis/pappis hjälper
mig upp i soffan så jag försöker inte ens själv.

Något hyss som du pysslar med?
Bimbo:Jag har faktiskt slutat med hyss
Adina:Jag skulle vilja våga ta mat från bordet.
Och så tar jag gärna privat smutstvätt som tillhör mammis/pappis...
Agathon:Jag har bitit på vedkorgen och byråån tex.

Var sover du på natten?
Bimbo:I soffan på duntäcke.
Adina:I sängen eller i soffan men då sover
jag inte djupt för att OM man får komma in dit så måste jag vara beredd.
Agathon:I soffan,på golvet,i sängen eller i Biabädden nedanför sängen.


Vad får du för foder?
Bimbo:Vi är i ett foderbyte-RCsBullisfoder till Cenaturio Normal.
Adina:Samma som Bimbo.
Agathon:Samma som Bimbo och Adina.

Hur reagerar du när den får några dagars vila?
Bimbo:Det har jag hela tiden för så vill vi ha det.
Adina:Inga problem det kan jag hantera.
Agathon:Några dagar?Än är jag i den åldern
att jag inte klarar mer än några timmar.Annars ryker vedkorgen...

Vad skulle vara din drömtillvaro?
Bimbo:Jag lever i min dröm.Utan narkotika då altså...
Adina:Att det var sommar och lagom varmt hela tiden.
Så det var grillkvällar mycket oftare.
Agathon:Vet inte eftersom jag just nu tycker att allt är ganska bra.
Men jag kan väll tänka mig att jag skulle kunna drömma in lite mera mat.

Minst fyra hundar jag skickar vidare det här till:
Inka/Goa=Schäferflickor
Mirran=Mops
Mozart=Mops
(På bilden ser ni godis till Bimbo-framförallt)

19 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Adina är hemma igen!!!!!!!!!!!

Idag ringde veterinären på morgonen och berättade om Adina och hur hennes värden hade förändrats till det bättre.
Drop under natten hade gjort susen.
Idag hade dem ultraljudat hennes hjärta och sett att funktionen och rytmen var som den skulle.Dem såg heller inget som tydde på tex tumörer eller så.
Det dem kunde se var att en av klaffarna var svullen och att den inte slöt tätt riktigt.
Det i sin tur har resulterat i vätska i lungorna-lungödem!
Jag klandrar mig själv sååå mycket att jag inte gått med henne tidigare!man känner sig riktigt nere!
Däremot var just detta inget ärftligt men det kan ha varit ett medfött problem.Det kändes bra att höra veterinären säga dem orden!
Vi skall på återbesök om en vecka och tills dess hoppas jag att jag har hunnit blogga om något roligt också.
Hoppas ni alla får en trevlig helg.Det skall vi ha-Jag,Husse och ALLA Bullisarna!
16 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
För er som håller tassarna för Adina!

I morse ringde telefonen-ja Bulldog morse alltså.Klockan hade passerat 11:00.
Då hade vi redan åkt in till trimet och skulle hjälpa en liten Spanielflicka att få klorna klipta.
Veterinären tyckte att Adina var pigg och hon åt bra.Däremot hade hon hört ett svagt blåsljud på hjärtat och undrade om jag kände till detta.Jag svarade att det funnits där förut men att veterinären då hade sagt att det var så litet att det kunde bero på att hon vid det tilllfället haft en infektion i kroppen.Så ja på sätt och vis.
Hon sade att Adina skulle kunna få komma hem idag-torsdag.Jag svarade dem att om dem grundar detta på att hon är glad och liksom medveten om allt runt omkring henne så sade jag att det är hennes naturliga sätt.Det skulle behövas MYCKET för att inte hela rumpan skall vicka på denna damen bara någon säger Hej till henne.
Tycker du då att vi skall kolla upp detta med hjärtat nu när vi har henne inne-sade vet.
-Ja det tycker jag-svarade jag.
Timmarna går och vid 14:00 ringer telefonen igen.
Då har dem upptäckt att Min lilla Adina har vätska i lungorna och att det antagligen trycker på hjärtat.Hon blev altså kvar där en natt till för att "tömma" lungorna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag är helt ifrån mig.
Hon sade att detta till 80% chans berodde på Borelia men att nya prover imorgon skulle ta dem vidare i utredningen.Proverna från "Borelia labbet" kommer tidigast på Måndag.
Om det inte beror på detta så får jag reda på mer.I dags läget vet inte jag vad som pågår i min lilla Adinas kropp.
Bara att jag reagerat på hennes slöhet och att hon fick en hälta som inte liknar henne.Hon är alltså den piggaste allertaste Bullis jag träffat.Vi promenerar gärna i skogen och rejsar på tomten med andra hundar.
Hon är nog den Bullis som jag känner som har den mest trimmade figuren.Både ordentligt med muskelmassa och inom ramen rent viktmässigt.
Därför förvånar detta mig!
Det gör mig så nedstämd!
Nu får vi hålla tummarna för morgondagens besked.

Någon som tar tillvara på tiden här hemma är däremot Agathon.Han passade på att ha badrummet för sig själv, gjorde inpackning, filade klorna och dushade varmt så det bara ångade ut under dörren.
Sedan kom han ut i mammis badtofflor och lade sig framför brasan!
Så vi mår under omständigheterna bra!
Tack alla som är med oss...


15 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Ägna en tanke åt Adina!

Idag har inte varit någon rolig dag.Kl09:00 hade jag tid på Smådjursakuten för att låta dem gå igenom Adina.Hon har varit så trött så trött,blivit stel efter promenader som hon i vanliga fall skulle klara galant.Hon har fått sämre päls och hud så jag har under en tid sett att hennes allmäntillstånd inte varit så bra.Nu fick det vara nog och jag hade tid.
En veterinär vid namn Björn-Eric ifrån Norge tog sig an fallet.Han kollade på henne och tog ett blodprov och ett Borelia test.Det senare får vi svar på ca på Måndag.
Han pratade mycket om en tand som hon opererat men jag flikade in att jag känner min hund,känner du inte att hela hon luktar hudproblem.För alla er som haft något våtexem eller så ni vet att det kan lukta lite.
Nu fick jag altså för mig att Adina luktade typ så.
Blodprovet tog en timme att få tillbaka och då fick vi besked.
Hennes levervärde var skyhögt!
Det är uppdelat på två ett som kallas
DPA(?) och ett som kallas ALAT(?).
DPA skall ligga mella,0,0-2,33.Adinas värde var på 17,8!!!!!!!!!Altså nästan 18!!!
Jag är så förtvivlad för nu har dem inne henne på drop under natten och så skall det tas nya blodprov imorgon.
Det finns mycket som tyder på att det är en Borelia som spökar.Men vi får väl se imorgon.
Håll alla era tassar för mitt "mellanbarn".
14 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Kviberg ruuus!

Söndag förmiddag erbjöd jätte vackert väder och det fick ut mig och maken på en härlig hundpromenad runt en liten tjärn en bit in på Härskogsvägen.
Alla vovvarna var också exalterade över solens värmande strålar och husse och mattes strålande humör.
Promenaden förevigades med bilder och ett par kan ni se i galleriet.
Vad som mer förevigades var det ruuus på Kviberg som sedan skulle bli värklighet för minstingen Agathon.Men eftersom vi inte kunde låta honom ligga i bilen på den mysiga promenaden så var han lite extra trött på ruset.Att han fick en spaniel flicka att bli tillfälligt kär i och dem pratade inte "samma språk" alla gånger gjorde honom inte mindre trött.
Så när den extravaganta tävlingen "MAMMAGRIS"så till slut startade så ville inte Agathon röra sig en meter.Inte mot mig i alla fall och det var ju det hela tävlingen gick ut på!Vi hade korv och bröd med oss men eftersom jag skulle vidare till jobbet så fick det följa med hem igen.
Det var mellan 12-15hundar med och ytterligare nån om man räknar med exempelvis den lilla valpungen som blev hysteriskt jagad av X-antal mopsar!
Dagen var lyckad och Agathon pratar redan om nästa träff med sina nyfunna vänner så som Diza och "gamla kompisar" som Sture,Mirran och Bullen.Även om Bullen idag hade ögonen för annat-flickor.
5 Februari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
SNÖ!!!!!!!!!!!!

Idag har det regnat igen men efter ett tag så övergick det i snö!
Nu ser det ut som om det aldrig kommer att sluta.
Agathon har bara sett snö en gång och då försvann det tills han skulle rastas nästa gång om ni förstår mig.
Så jag tog ut honom på en fotosession på tomten.
Adina ligger i sängen,hon är fortfarande hängig på grund av hennes ben.Vi hade en tid idag på BS men vi tyckte det vore bäst och se om man kunde få en tid på fredag så man vet om hon "bara" har sträckt sig.Jag är rädd för att det är nåt mer.Jag tycker att hon ömmar på insidan låret.Vi fick en tid på Smådjursakuten imorgon-fredag.
Idag kikade Mirrans matte in till mig med lite bilder ifrån Mässan och för att tjöta lite-mycket skoj!jag hade en Lagotto på bordet så när det var dags att föna henne så kom Matten till pass,utmärkt!
matte och gammelmatten blev jätte nöjda!Kul för enligt mig själv så är jag inte värdsbäst på Lagotto direkt.Men denna blev bra faktiskt!En liten vit/ljus variant på sex månader och som hette Vilda.Passande namn!
11 Januari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
MyDog-Internationell

Idag var det dax igen!Samma valpar var anmälda och alla placerade sig lika som igår.Märta slog Agathon idag också.Nog för att hon var både fin,välutvecklad och duktig men idag hade jag så gärna velat vinna.Allt pga att Valpfinaldomaren var samma som placerade Agathon som BIS3a på Malmövalp!
Men nu är denna utställningshelgen över för oss.Vi ser fram emot först och främst Malmö i Mars-Sofiero är det va?
Men kanske kommer vi även att åka ner och ställa honom en sista gång som valp i Hässleholm 24/2.Jag skall prata med Emblas Matte Kristina imorgon för just nu känns det som om det skulle vara skoj att göra det!
På bilden ser vi en stolt Kristina med en glad Embla.
5 Januari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
MyDog-Nationella

Vaknade som en solstråle klockan 05:40 och gjorde två koppar kaffe som jag i lugn takt drog i mig.Sedan gav jag hundarna mat och så fick dem kissat innan jag skulle iväg.
08:10 var jag klar och kunde inte vänta längre så då stack jag och Agathon.Tur var väl det för jag blev sittandes i över en timme mellan Kallebäcksmotet och Gårda S.En sträcka på typ 700m.
Fokus huset-det stora parkeringshuset i anslutning till Mässan var fullt så vi fick så snällt leta vidare.Hamnade i ett annat P-hus en bit bort.
Ja när jag väl kom in och fick slå upp min utställningsbur så var väl klockan nästan 10:00.Och en timma innan är ju vad jag minst vill ha.
Men så självklart blir det förseningar.Bullisdomaren(Karin Ögren) behövde ringsekreterare ifrån en annan ring sades det och vi fick så snällt vänta.Tror inte det satte igång förrän 12:30 eller nåt.
Agathon blev BIM,blev slagen av en näpen och söt jämnårig tik.Dagen var skoj förövrigt med sällskap av både min syster och Mirrans Matte.Och så Emblas familj som jag kom ihop med.
Embla fick 1a+Hp och blev 2a bästa tik i konkurransen(av tre).Bra!
Tyvärr ser det ut som ingen blixt har fungerat men en bild måste ju med!
4 Januari 2007  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Utställningspreparering!

Lördag förmiddag lade jag och Bullarna på HundSpat.Alla skulle få sig ett bad och lite annat.Bimbo fick badas med medicin shampo,ta tandsten och skölja munnen med munvatten,klippa klor och göra rent öronen.Adina badades oxå med med.shampo och klipte klor.Agathon badades och fönades för att avsluta med lite bus.Nåt lär han ju ha för att en sådan liten bäbis vågade sig upp på bordet.Inte ens de gamla vovvarna var ju särskilt "matjo"(hur nu det stavas)!
På Söndag skulle ju Snygg Agge ställas ut på Åby.Boxer klubbens utställning.Tyvärr var det bara Agathon som var anmäld i rsen men ja ja,bra övning.
änka sig att han blev BIRvalp.Sedan var det dax för grupptävlan.Tro det eller ej men grupp två tog dem sist.Boxer gick i den gruppen och vi blev klara sist för det var så många i den ringen.Så en halvtimme sent blev jag till mitt lagerjobb som jag har på Söndagar!Helt sönderstressad var jag oxå.
I grupp två var vi ca 15hundar.Agathon klarade sig igenom den första gallringen men hamnade sedan på en retlig sjätteplats och det RÄKNAS INTE!Ingen pokal med oss hem och dem som var så fina.Det var inte det att vi hamnade utanför "prispallen" som var det jobbiga utan att jag stannat sedan ca 12:30 då Agge visade sig i ringen till 17:00 för ingenting!!!Så retligt.Just när man skulle till jobb och allt.
Rasens domare var sisådär.Det första hon säger till mig var "ja det här är första gången jag tar i en Bulldogg valp".Hmmm...
Sedan när jag fipplar med benen för jag vill visa min valp så bra som möjligt så säger hon: "Äh låt du honom stå som han vill".Riktigt oseriösa kommentarer tyckte jag.
Men bra påläst var hon för vi fick bra och i mina öron/ögon korrekt kritik!
Så nu laddar vi till Mässan.
Vi ses!!!!!!!!!!!
4 December 2006  | Länk | Bulldoggarna | 3 kommentarer
Busrus på hemmaplan

Strax innan 12 ringer Mirran för att guidas den sista biten hem till oss.Stämningen var på topp och Agathon var redo för sin träff med Mirran.Mozart hade inte kommit än så han hade lite tid för sig själv med henne.Hur intresserad hon var av det är svårt att säga.Kanske var det inte Agathon som hundperson som inte stämde utan ålderskilnaden hon hakat upp sig på???
Hon kunde inte bestämma sig om hon skulle ge med sig och faktiskt "gilla Agge" eller om hon skulle köra vidare på den hårda linjen som alltid.kanske tyckte hon det kändes dumt att helt plötsligt visa sina mjukare känslor.För Agathon och för stunden kvittade det, Mozart fanns ju oxå!
Det lektes en del ute på tomten för att sedan låta oss mattar få gå in och fika.Självklart med vovvarna.Då spratt det helt plötsligt till i Mirran och jag skrattar lite för mig själv när jag tänker på hennes lilla "psykbryt".
Kanske att det lossnar ännu lite till när vi ses nästa gång!

30 November 2006  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Agge åkte på tjejbesök!

Idag har vi åkt till Kärna utanför Kungälv för att låta Agathon leka av sig med sin halvsyster Embla.Oj så kul dem hade.Först lekte dem ute på tomten,det var race och busjakt runt släpkärran en stund.Sedan gick vi in och då fick han träffa deras sexåriga hane Norton.Han hade iofs bara ögon för Adina-som inte alls hade ögon för honom.Hon är ju redan trolåvad med Justus.
När Norton upptäckte att Adina blev allt surare så fick han ta secondbest-Agathon.HAN VA JU FÖR SKRAJ FÖR ATT SÄGA IFRÅN.Plus att han allt som oftast blev väldigt överrumplad av att Norton klänger på ryggslutet på honom.Norton hamnade till slut i arrestet,vardagsrummet.
Kameran ville inte vara med idag men ett par oskarpa bilder blev det iaf.
Bimbo fick också komma ut och kissa av sig på tomten och hon var faktiskt riktigt snäll.Lilla Embla gick som klistrad bredvid denna stiliga dam,hel fashinerad!
Sedan åkte vi hem och efter kvällsis har alla sovit som stockar.
17 November 2006  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Vi har hämtat oss.

Igår va vi med i tidningen i Skåne!
Jag tror att jag måste få en smäll på käften för att jag inte skall få hybris över detta med Agathon!
Men i alla fall.Denna bilden hade dem lagt in.
Förövrigt är jag ordentligt förkyld och har knapt någon röst och snart inget papper att snyta mig med,typiskt!
Hoppas ni andra kan ha en bra dag med frisk luft och annat skoj!
Själv skall jag bädda i soffan och se på Oprah!!!
14 November 2006  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar
Agathons utställning!

Ja då var vi hemma igen efter en händelserik resa ner till Malmö.Vi kom ner till Britta på Lördagen mitt på dagen.Då fikade vi och Agathon fick rusa runt med sin pappa Justus.Britta höll dem gamla Bullarna i "hundrummet" menäven den söta lilla Ida fick leka med Agge.Hon är fyra månader och bara en liten 10kilos valp.Men ack så uppkäftig.Agathon fick bekänna färg.Efter en stund kom galna Colombina ut också för att visa upp sig.Hon är ALLTID 100% så då satt jag och Husse som ljus och bara önskade att inget allvarligt skulle hända med våran ögonsten!Det gick bra han är kanske ingen liten mes ändå.Full rulle under bordet med alla fyra så vi fick hålla i kaffemuggen för bordet åkte än hit än dit!!!
Sedan gick vi en lite längre promenad med Adina och Bimbo så dem skulle vara nöjda,men usch va kallt det är i Skåne när man inte kan hitta lä någonstans.
Sedan fick dem nana i gästrummet.Vi fick sååå fin mat som Brittas gubbe hade lagat och efter det satt vi oss och slötittade på tv.
Som tur va gick vi och lade oss tidigt för söndagen-utställningsdagen skulle bli lååång!
Då skall vi se, vi var vid maslmömässhallar vid 10:45 för att hinna med vet.bes.Bulldoggarna skulle gå som sista ras i ringen så det blev en lång väntan.Men jag hann iaf handla lite så mig gjorde det inget.Husse tyckte väl att det blev lite långtråkigt.Agathon fick en parfym från "Oh, My Dog"Svindyr men han måste ju lukta lite extra gott tycker jag!En liten väska med tassar på att ha bajspåsar i blev det också.En sådan som man sätter på kopplet.
Bulldoggarna startade 13:30 och tro det eller ej Agathon blev BIRvalp.
Det innebar att vi skulle tävla vidare i finalringen efter kl15:00. Oj tänkte jag och var helt till mig.
!5:00 startade finalen i Juneorhandling och självklart så när väl grupptävlingen startar så börjar dem ifrån gr10.Vi är i gr2.Då började t.o.m jag tycka att det blev långtråkigt.
17:00 var det så dax för oss att delta i grupptävlan.Först fick alla raser träffa den nya domaren i en separat ring för att sedan gå in i stora ringen.Agathon som andra hund!10hundar med och först gallrades det ut dem som inte skulle placeras men Agathon gick vidare. Nu viste jag att han som sämst skulle bli BIGr men så placerade sig andra hundar och det var jag,en Njuffe och en Leonberger kvar.Jag tänkte att nu blir jag trea och så står det mellan e andra två men ICKE.Leonbergen hamnade trea och Agathon slog Njuffen och VANN GRUPPEN!!!
Nu skulle vi vänta för att tävla om BIS! Fatta, Best in Show!!!
Nu gick det snabt i alla fall inom 15min så var det dax igen för att snurra runt i ringen. Ytterligare en domare som skulle bedöma Agge.
Nu förhöll det sig så att 1-4, plus reserv skulle placera sig och 6-10 skulle altså komma på gemensam sjätteplats.
Jag var så nervös och hoppades på en placering så för varge hund som ropades upp blev jag ännu mer nervig.Till slut tog dem slut och jag visste att jag som sämst skulle bli BISreserv!Men icke Agge vann över ytterligare hundar och blev BIS3a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi kom ifrån utställningshallen kl 19:00 typ och hemma i Gbg kl 23:00 en lång och händelserik dag!
13 November 2006  | Länk | Bulldoggarna | 2 kommentarer
Snö hos oss oxå!

Efter ett litet datahaveri igår så skall jag nu uppdatera er lite.
Igår morse hade snön fallit under natten och Agathon skulle ut och kissa. Döm om sin förvåning vad han blev fundersam. Han luktade på alla blad på mina Rhododendronbuskar och tyckte att det var konstigt att gå på gruset som hade stelnat. Men så kissade han och då blev det ju mjukt och varmt där och då förstod han att det var samma gamla härliga tomt han va på.Först då började han tycka att det var skoj.Nu springer han ut hela tiden och känner om det fortfarande knastrar och gnisslar under tassarna.
Sedan åkte vi till trimmet. Jag hade fullt upp. En liten Shih-Tzu(klipp o bad),en Boxervalp som skulle klippa klor,en Malteser(klipp o bad) och en blandras som skulle fixa ansiktet-putsa till det lite så den lilla 16v Fiffi kunde se all snö!
2 November 2006  | Länk | Bulldoggarna | 1 kommentar
Imorgon är det dax!

Idag har vi städat iordning lite inne på trimet.Satt upp frågesport-frågorna. Skrivit erbjudande lappar och satt upp lite var stans.Det var inte helt lätt att texta snygt!!! Efter det åt vi tex-mex buffe´och avslutade sedan med lite pyssel.Väl inne på Huveröds så blir ju alltid mina Bullar helt TOKIGA där inne. En gång när vi var på parkeringen så slet sig allihopa och bara sprang som tre galningar rakt in i butiken!Väl inne så stannar dem-spanar "VAR ÄR GODISET" och sedan psykbryt...rusar dem dit.
Idag drog dem mig med sig-först skrattar jag bara för jag förstår att det ser helt okontrolerat ut.Vilket det är oxå!
Men väl inne och vi skall gå till vårat rum där vi håller till så hasar dem sig fram mellan ben,kex,öron och knorrar.
Jag har precis dragit upp Agathons lilla nylle ur en låda med kex då Adina håller på att välta Ingela-butiksinnehavaren.
Oj då flämtar jag!
Och tittar till griniga Bimbo.Då har hon lagt tassen över en knorr och börjat gnaga!
Ja så var det.Alla tre drar i kopplet så morgonens frukost håller på att bli som en matta över golvet.Tjejerna i kassan tittar på oss och fnittrar lite "Oj Pia, har du TRE-Bulldoggar!"
Jajamensan så mycket mer glädje säger jag och försöker återfå kontrollen över koppel och min ansiktsfärg som precis blivit tomatröd.
Ja ja, lika bra-nu vet alla hur VI har det!
Sedan när vi väl var hemma så har det varit lugnt. Kikat runt lite på hemsidor och hittat lite roliga saker.Men framförallt vill jag visa den senaste bilden på Agatha.Hon bor ju nere hos min Adinas uppfödare och det är alltså hon som köpte min uppfödning nu.
Se så fin hon har blivit. Nästa blogg skall jag visa vilken fin kille Agathon har hunnit bli.Han fyllde förövrigt 5månader igår!
Nä nu skall jag sussa...blir så trött av alla snarkningar jag har runt mig.
27 Oktober 2006  | Länk | Bulldoggarna | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bimbo,Adina och Agathon Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida