www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Ledig fredag

Idag har det varit en ledig dag. Helgen blir jobb istället.

Vädret har visat sig från sin bästa sida. Tanken var att vi skulle köra ett nosework-pass. Men just nu är det ett enda intresse för de här två tikarna. Dofterna från hanar som vandrat på vägen före oss.

Bonnie har ju redan löpt och vi väntar på att Dixie ska börja. Vet inte varför det dröjt men hon är pigg så vi oroar oss inte. De har hållit på att markera i hela fyra månader. Först den ena och sen den andra.

Lite plågsamt i längden då vi inte kommer så långt. Men de blir trötta och lugna.

Har en tanke om att lägga ut en övning för nosen på min facebookgrupp. Tänkte att en övning i veckan är väl en bra inspirationskälla.

Nu kommer ju snart kyla och mörker. Då gäller det att ha fullt med ideer på mental träning som man kan göra inomhus eller ute så länge det är ljust.

Alla hundar behöver få använda sitt huvud. De kan inte ligga och sova dygnet runt.

Önskar mina läsare en fin helg!

9 Oktober 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Beskrivning av Pugotto

Bonnie - vår pugotto - är ju en mix av lagotto och pudel. Ett impulsköp för snart fem år sedan. Ett impulsköp som blev väldigt bra.

Många frågar hur pugotton är som hund. Vi har ju bara en men jag har genom facebookgruppen kunnat följa cirka 60 stycken och de verkar väldigt lika i sitt sätt att vara.

Mjuka i sinnet, följsamma, gräver en del om de får möjlighet, mycket sociala, inte så mycket motor, smarta. Alldeles perfekt storlek och så fäller de inte. Skäller sällan. Kan ej stava till aggressivitet.

Bonnie morrar bara om hon tar något otillåtet ute och vägrar släppa. Bonnie har mycket jaktinstinkt vilket inte vår lagotto har.

Tror jag fått med allt.

Idag på den här lediga söndagen blåser det och regnar. Men det finns ju som sagt var inget dåligt väder bara dåliga kläder. I eftermiddag får det bli en tur till Vänerns strand. Tror minsann trädet fått växande korvar under natten.Ler.

Önskar mina läsare en fin vecka!

4 Oktober 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
I väntan på löp

Så blev det lediga dagar igen. Så skönt.

Mulet och regn men ut måste vi ändå. Idag blir det en tur till Ursand nu när turisterna lämnat och vi kan använda minigolfbanorna eller lilla tåget till lite nosework.

Nu är det åtta månader sedan Dixie löpte och hon markerar för fullt, är super kelig så vi får se när hon är klar för löp. Snart hoppas vi.

Vi har ju tänkt ta en kull till nu och sedan inga valpar under 2021.

Det finns så mycket tyckande från renras-fantasterna om blandrashundar. Men även en "renrasig" hund är ju sprungen ur flera raser så jag förstår inte problemet.

Älskar man hundar så är ju alla hundar lika mycket värda.

Vi är ju noga med att föräldradjuren ska vara testade för rasbundna sjukdomar. Det viktigaste för mig är att de är fina och stabila mentalt och inte riskerar få sjukdomar som man medvetet kan utesluta.

Ikväll ska ullekrullarna sen få lite spa med klippning och dusch.

Önskar mina läsare en fin helg!

26 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Lediga dagar

Så kom det tre lediga dagar och vädret visar sig från sin vackraste sida.

Vi startade dagen ute på Restad Gård som är en vacker plats i Vänersborg.

Vi har varit dåliga på att träna inkallning sista året. Dixie får springa i lina. Dixie är oerhört tight med oss inne, följer varje steg vi tar. Men så fort vi kliver ut genom dörren så finns det annat som är viktigare.

Hon sätter ner nosen och går in i dofternas värld så totalt. Varken ser eller hör, styrs så totalt av dofter.

Bonnie är inte alls lika intresserad av dofter. Bonnie kan gå upp på bakbenen och kika efter katter och andra djur, men är för övrigt helt nära oss ute.

Så nu ligger intensiv träning på inkallning för Dixie som första prioritet.

Att inte kunna ha hundarna lösa är något nytt för oss efter alla år med bordercollie. Vallhundarna behövde sällan koppel. De lydde bara man tittade på dem.

Nu skiner solen för fullt så snart blir det en tur ut med lite nosework.För övrigt går vi och väntar på att Dixie ska löpa igen. Bonnies löp är över och det var ovanligt att inte Dixie kom igång samtidigt.

Önskar mina läsare en fin helg!

18 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Höst och höglöp

Så kom då hösten igen. Bonnie har löpt i två veckor och är nu i höglöp. Oerhört slitigt då hon klättrar upp på Dixie dygnet runt.

Vi har ju tidigare haft hane och tik ihop och det var slitsamt. Men vi trodde aldrig att det skulle bli minst lika slitigt att ha två tikar under samma tak.

Dixie har dröjt med sitt löp men det kan inte vara långt borta. Antagligen bara en liten förskjutning efter valparna.

Vi kommer inte att para Bonnie då hon inte är så pigg på själva parningsakten när det kommer en hane för nära.

Vi provar att para Dixie med fina Pluto igen så fort hon löper. Sedan blir det inga valpar förrän 2022.

Nu ska vi planera för hundträning bara de blir sitt vanliga jag igen. För i nuläget är båda både blinda och döva för annat än dofter av andra hundar.

Önskar mina läsare en fin helg!

5 September 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Dummies och semester

Så är snart första veckan av semestern slut. Vi väntar på sommargrader men det viktigaste är att det inte regnar hela dagarna.

Löpet närmar sig med stormsteg. Det märks på båda tikarna att de är lite ur gängorna.

Igår fick de leta godis i en leksak inne. Dixie jobbade på säkert en halvtimme. Bonnie, ja hon gjorde som hon brukade. Väntade tills Dixie fick ut en godisbit och sedan var Bonnie där och tog den blixtsnabbt. Ler. Det kanske är det som kallas smarthet, vad vet jag.

Idag lade vi en spår till Dixie och sedan fick båda ett pass med nosework.

Hade tagit med mig den leksak som egentligen är den enda de gillar. En dragleksak gjord av kaninskinn. Ja, egentligen två dragleksaker eftersom det brukar vara svårt att få dem att släppa dem.

Vi gick ett spår och gömde leksaken. En lek och träning som båda verkligen uppskattar.
Sista stunden kastade vi leksaken så de fick vädra i luften efter var den var.

Nu hoppas vi på en lugn lördagskväll. Trötta hundar är de bästa hundarna. Då vet man att de fått någonting att jobba med mentalt.

25 Juli 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Semester och tid för träning

Idag på semesterns första dag åkte vi ut till Hagaparken som är en stor park med tillhörande utegym.

Stora gräsmattor och massor av ställen att gömma dofter på.

Vi lade först ett spår till Dixie. Sedan fick de söka efter lagerblad båda två.

De är så duktiga trots att deras största intresse just nu går ut på att hitta dofter av hanhundar av alla dess slag. Löpet närmar sig med stormsteg. En grannhund som är en liten bjäbbig minihund, den har de båda fattat tycke för i nuläget. De riktigt suger in doften där han promenerat. Ler.

Det bådar gott för kommande parning. Fast inte med honom.

När de kört sitt noseworkpass så blev det lite dog parkour. När vi mixar så här med olika saker så kan man se hur otroligt olika de här tikarna är.

Bonnie älskar att studsa upp och ner, hoppar gärna upp på saker och gör konster. Då står Dixie som ett ufo och undrar när hon ska få mer nosarbete.

För Dixie existerar bara arbete med nosen, allt annat är hon inte road av.

Men båda fick arbeta och lyckades bra idag. Nu är de lugna och trötta och vet inte att det kommer ett pass med kantarellsök i skogen framåt kvällen.

Önskar mina läsare en fin helg!

18 Juli 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
En annorlunda sommar

Nu har allting börjat komma in i vanliga rutiner igen efter att valparna har flyttat för några veckor sedan. Sommaren är här, en annorlunda sådan på grund av Coronan som vi alla måste förhålla oss till.

Dixie hade en downperiod någon vecka efter sista valpen flyttade men nu verkar det som om båda tikarna glömt att det någonsin funnits sex busiga valpar i deras hem.

Hundarna behöver sin träning och vi försöker hålla oss så mycket som möjligt från nya miljöer.

Vi har nu börjat ändra lite på hemsidan. Har bland annat lagt ut en sida med nosträning för valpen.

Idag pratade vi om att aldrig mer kasta en boll till hunden. Vi pratade om bordercollien Meg som på en kort tid blev bolltokig. Det blev ett stressande beteende för henne och på det har vi lärt oss att aldrig någonsin mer kasta en boll till en hund. Det finns så mycket annat roligt för hunden att göra.

De nuvarande hundarna har inte et sådant föremålsintresse. De kör ner nosen och så är de helt uppslukade av alla dofter som de möter.

Så hunden blir ju vad man gör den till.

Nu är vi inne i ett förlöp för båda. De löper alltid samtidigt. Det är ett markerande efter varandra som inte tar slut förrän det är dax för nästa löp vilket blir i slutet av sommaren.

Önskar mina läsare en fin Midsommarhelg.

20 Juni 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Kan hundar känna lycka?

Nu har alla valpar flyttat till sina egna hem. Det blev väldigt tyst här hemma.

Dixie har varit lite dämpad idag. Hon undrar nog var den sista valpen tog vägen.

Så vi packade väskan med spårlina, god korv, nosework och ost på tub.

Jag tror hundar kan känna lycka. Det syntes tydligt på Dixie hur glad hon blev över att äntligen få jobba igen.

Så det blev två spår, nosework i form av lagerblad instoppad i sugrör och sedan lite dog parkour.

Bonnie som är mycket vig älskar den övningen med dog parkour. Där får hon glänsa och visa sig från sin bästa sida. Dixie däremot förstår inte varför hon ska hoppa upp på stubbar och stenar.

För Dixie handlar allt alltid om spårarbete i olika former. Det är i de stunderna som jag uppfattar att hon verkligen är lycklig. Då finns ingen gräns för hur mycket hon orkar.

För övrigt har Bonnie varit och gjort sin tredje ögonlysning och ögonen var helt bra. Skönt.

Önskar mina läsare en skön helg och en fin nationaldag!

6 Juni 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Här pågår valpliv

Just nu är det ett intensivt valpliv här hemma. Valparna har blivit sju veckor och är vakna mycket mera.

Idag har alla blivit avmaskade färdigt och fått klorna klippta. Sedan blir det fotografering, kanske den sista innan de flyttar nästa vecka.

Här hemma pågår det utearbeten överallt. Perfekt för en noseworknörd som mig.

I eftermiddag ska vi lägga ut dofter på alla maskiner som står överallt. Det märks att de vuxna hundarna njuter av att få jobba med nosen igen.

Nu väntar vi på värmen den här annorlunda våren. Har jag tur så får jag en veckas semester i juni så då får vi ta igen all träning som nu fått stå tillbaka för att valparna skulle få sitt.

Snart är den här valpresan med nalle-kullen över. Många timmar med socialisering har det blivit och nu ser vi resultatet av det. Valpar som fungerar som de ska.

Glada, pigga, lekfulla. Önskar bara att de sov lite längre än till fyra på morgonen. Ler.

Önskar mina läsare en fin helg!

23 Maj 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Valparna fem veckor

Så blev det helg igen och här är det full rulle.

Valparna som har hunnit bli fem veckor har varit uppe och blivit vägda, fotade och socialiserade. Nu springer de fort kan jag lova.

Vi har fotograferat dem i sängen. Lite riskabelt för de vänder riktning på en tiondels sekund. Så nästa gång får det bli på golvet vi fotar dem.

Nu väntar träning för Dixie och Bonnie i det vackra vädret. Idag blir det nog Restad Gård och nosework på deras utegym.

Dixie har mer och mer börjat bli sitt forna jag. Hon går in och ger valparna mat men visar oxå på att hon behöver få använda huvudet igen.

Så nu får vi passa på att njuta av en sommardag innan det blir regn imorgon. Ska även hinna klippa dem ikväll.

Just nu kretsar det mesta kring hundar på olika sätt. Roligt och mycket arbete för att valparna ska bli så socialiserade som vi vill innan de flyttar till sin nya hem.

Önskar mina läsare en fin helg!

9 Maj 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Sol och ledig helg

Valparna har blivit fyra veckor och en rolig resa startar nu under maj månad.

Dixie har börjat lämna dem lite oftare så nu är det dax att ge henne och Bonnie mer vardag med mental träning.

Mycket har ju handlat om förlossning och diande för Dixie senaste veckorna. Men det märks nu att hon mer börjar bli sitt vanliga jag och behöver lite av sitt vanliga liv i igen i små portioner.

Så med valparna återstår nu ett arbete med att socialisera dem så de blir vana med olika människor och att bli hanterade.

Från små hjälplösa individer på ca 10-12 cm och bara ca 200 gr tunga är de nu fyra veckor senare väldigt livaktiga små varelser. Nu väger de alla lite över 1 kg. Fortfarande sover de mycket men de vakna stunderna blir allt längre och allt livligare.

Redan kan vi ana vem som blir årets utbrytarkung/drottning.

Om tid finns ska de få lite träning med Nina Ottossons leksaker.

Men nu skiner solen så vi får ge oss ut igen och njuta av den fina dagen.

Önskar mina läsare en trevlig helg!

2 Maj 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Veckorna rusar iväg

Veckorna rusar iväg. Valparna växer och utvecklas som de ska.

I morse klockan 4 var det full fart på dem.

Det är såna morgnar man längtar till att de kan ta välling själva.

Idag har de fått smaka på välling. Lade i lite nötfärs för att få upp intresset. En del är mer intresserade och lapade på riktigt fint.

Nu är alla visningar klara så nu ska de bara växa till sig några veckor innan de flyttar.

Bonnie har fått tillträde till valprummet så nu är det två som sköter valparna. Skönt verkar Dixie tycka.

För övrigt väntar vi på mer värme så vi kan börja träna lite utomhus. Båda hundarna behöver ha lite upprepning av koppelträning. De slarvar och drar hårt emellanåt.

Vi ska även börja träna in trix så vi kan skicka in till USA. En jätterolig utmaning som vi får försöka ta tag i till helgen.Önskar mina läsare en fin vecka !
27 April 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Nu börjar den roliga valpresan

Idag när vi vägde valparna såg vi att ögonen började öppna sig så smått och att de snart är redo för att ställa sig upp på benen och börja gå med vingliga ben. Ler.

Det är nu det roliga börjar. Till helgen får vi plocka bort pallkragen och fixa lite grindar. De närmaste sex veckorna är en spännande resa att få vara med på.

Från en blind och döv valp till en fullt fungerande hundvalp.

Allt går så fort i hundarnas värld.

Bonnie har även hon börjat få komma in till valparna så smått och hennes moderskänslor vet inga gränser.

För övrigt har vi börjat träna så smått igen, fast i små portioner.

Vi kommer fotografera dem under helgen och lägga ut på hemsidan.

Nu väntar vi på värmen som inte riktigt vill komma den här annorlunda våren.

16 April 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
I valptid och lite träning

Så blev valparna en vecka gamla. De växer rejält. Antagligen har Dixie mycket mat.

De är ganska tysta om jag jämför med tidigare kullar vi haft. Sover hela nätterna och det är skönt.

Nu väntar vi på att de ska öppna ögonen till nästa helg.

Det har varit en annorlunda påsk i år.

Dixie sköter valparna stora delar av dagen men har oxå visat på att hon vill träna lite igen. Så idag bjöds på små portioner av shaping och lite nosework.

Det var populärt. Det gick inte att ta miste på båda tikarnas entusiasm att någonting i vardagen var sig likt igen.

Nu väntar vi på värmen som försvann lika fort som den kom. Ska planera för lite korta spår till nästa vecka här i närmiljön.

Önskar mina läsare en fin vecka!

12 April 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Nallekullen är här

Igår så förstod vi att Dixie var på gång att få sina valpar. Hon var insjunken i sig själv och började flåsa. Timmarna gick och ögonen gick i kors på matte.

En kort stund slumrade jag till och helt plötsligt så var tre små valpar födda.

Sedan kom tre valpar till.

Dixie skötte allting utmärkt själv.

Vi var trötta i natt och trodde att de var sex hanar. Men när vi vaknade till i morse så såg vi att det fanns två tikar i kullen.

Så nu är tre valpar tingade och ska visas vid tre veckors ålder. Nu ser vi fram emot åtta roliga veckor innan de flyttar till sina egna hem.

Om någon månad när de blir mer självgående kan vi börja träna med Dixie igen.

Önskar mina läsare en fin söndag. På måndag kommer värmen hit till Väst.

4 April 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Väntan på valpar

Nu går vi i väntans tid här hemma. Vi kommer inte så långt eftersom Dixie börjat bli rejält rund och mest vill vila. Att stopp in henne i bilen är inte så bra just nu.

Valparna kan födas fr o m lördag men vi hoppas de stannar i magen fram till påsk.

Spänningen är stor att se vilka det är som ligger där inne i magen.

Dixie ser undrande ut när de små krypen sparkar rejält. Det är nog inte så lätt att vara dräktig för första gången.

Man kan ana att de är som piggast på kvällkvisten. När Dixie är som tröttas.

Jag minns inte hur trötta tikarna har varit vid tidigare kullar. Det är åtta år sedan sist så minnet är inte så detaljerat.

Bonnie som är nöjd med det lilla verkar inte så påverkad av att det inte blir så mycket träning just nu.

Så nu återstår bara väntan. Allt är förberett så gott det går.

Önskar mina läsare en fin vecka!

PS
Håll utkik på hemsidan där vi lägger ut dem när de kommit.

30 Mars 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
På jakt efter våren

Idag har solen lyst så vackert. Vi passade på att åka och leta efter lite vårtecken.

Det finns ett ställe utanför Vänersborg där det växer mycket vitsippor och blåsippor. Så dit fick det bli en utflykt idag.

För övrigt vill vi inte åka så mycket bil med Dixie så mycket längre. Hon börjar runda på sig rejält och vi väntar på att vi ska kunna känna att det sparkar när hon nu går in i de sista tre veckorna.

Dixie själv är helt opåverkad av sin dräktighet. Lika pigg som vanligt och framförallt väldigt hungrig trots lite bättre mat.

Har köpt patè i burk och det är populärt kan jag lova! Vi får passa så inte Bonnie slukar allt som Dixie ska ha.

Så just nu får träning ligga lite i vila. Bonnie bryr sig inte om det eftersom hon är mer en ren sällskapshund än en arbetande hund.

Dixie är för hungrig för att kunna träna nu hon fokuserar för mycket på godiset. Men det kommer en lång sommar då får vi ta igen allt igen.

Önskar alla mina läsare en fin helg och en önskan om att Coronaviruset snart ska vara ett minne blott.

21 Mars 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Nosework på Ursand

Idag har solen lyst från sin bästa sida. Vinden var iskall men vad gör det när det snart är vår.

Vi styrde kosan ut till Vänerns strand. Det kändes som om det var dax att ge tjejerna en rejäl genomkörning.

Jag lade tio doftgömmor på ett ganska stort område. Den här gången med både eucalyptus och lagerblad. Det syntes mycket tydligt att de njöt av att få lite jobb utomhus igen. Båda två tog nio av tio dofter vilket var mycket bra jobbat.

För övrigt går Dixies dräktighet framåt. Hon börjar bli rejält rund om magen. Hon är otroligt hungrig så vi har börjat ge lite extra energimat trots att hon egentligen inte ska ha det förrän om en vecka.

Nu hoppas vi att allt snart går i vanliga banor igen och att Coronaviruset ska vara ett minne blott.

Önskar mina läsare en fin helg!

14 Mars 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Valpar i vår

Igår var Dixie hos veterinären och gjorde ett ultraljud.

Vi parade henne för en månad sedan och hon har inte visat på något av de dräktighetstecken som tikarna brukar visa. Det enda som varit annorlunda är att hon varit oerhört hungrig.

En dag fick hon tag i en grytlapp och slickade den så ren så det nästan gick ner i fodret.

Ultraljudet visade att det finns valpar som förhoppningsvis föds kring påsk. Jättekul.

Åtta år sedan sist så nu får man damma av kunskaperna om förlossning igen. Ler.

Idag är en ledig dag så vi får passa på att vara ute och njuta av den lilla sol som kanske visar sig.

Bonnie ska få duscha och behöver bli lite nerklippt. Behöver inte all päls hon samlat på sig om det blir varmare.

Nu håller vi tummarna för att våren snart kommer.
7 Mars 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
En ny vecka

Så var det en ny vecka och vi väntar in snön. Helgen som varit blev inte så mycket uteträning på grund av regn och storm. Men de här tjejerna är tacksamma för vad som bjuds så det går bra med mental träning inne oxå.

Nästa vecka ska vi åka och göra ultraljud på Dixie. Jag vet inte om hon är dräktig.

Det enda som är annorlunda är att hon är bedrövligt hungrig. Hon hugger i luften efter människomat och det har hon aldrig gjort förut.

Dixie är alltid med i köket när jag lagar mat och brukar backa när jag säger till henne när ugnsluckan öppnas. Men idag var suget efter människomat för stort.

Hon höll på att hoppa in i ugnen!

Hej och hå .... Tur jag var snabb som blixten annars hade det gått illa.

Så nu får vi hålla bättre koll på den här lilla damen.

Önskar mina läsare en fin vecka och med en önskan om att våren snart ska komma!

24 Februari 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Sol och nosework utomhus

Idag var dagen ledig och solen lyste från en klar himmel.

Vi åkte ut till Ursand - den stora campingen vid Vänerns strand.

Idag blev det dofter lagda på en minigolfbana. Många spännande ställen att söka på tycktes tjejerna tänka.

Löpen ska nu vara slut och förhoppningsvis ska allting bli lugnare här hemma. Ultraljud är beställt till Dixie. Det är ju bra att veta hur vi ska planera våren.

För övrigt går allting sin gilla gång. Under veckan har vi startat upp med klickern igen. Dixie älskar den aktiviteten och jobbar hårt för lite godis. Vi får oss ett gott skratt varje gång eftersom hon verkar ha stor fantasi och hittar på egna trix. Vad gör man inte för lite godis. Ler.

Bonnie är en mer bekväm hund. Hon gör det hon ska göra men tar gärna genvägar för lite godis. Det är inte mycket motor i den hunden.

Nu önskar jag mina läsare en fin helg!

14 Februari 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Hundarna på minisemester

Nu har vi varit runt i Sverige på en liten daitingturné.

Två hanar var tänkta som pappa till en planerad kull.

Den första hanen 40 mil bort var fin. Men totalt ointresserad av Dixie. Han gjorde inte ens ett försök att stiga på. Tror inte ens att han nosade på henne.

Attans har jag räknat så fel i löpet var min första tanke. Trodde vi skulle få vända hemåt utan någon lyckad parning, för såna har vi ju haft några stycken.

Så nästa morgon for vi till nästa hane utan någon större entusiasm.

En mycket fin liten hane möttes oss ute på gatan. Båda våra tikar hade lust att ta sig igenom den stängda buren i bilen. Hanen ifråga var helt vild av lycka och lust.

En mentalt stabil hane. På några minuter så var hängningen där och nu går vi och hoppas på att det tog sig. I såna fall föds det små nallar framåt påsk.

Idag har det stormat och regnat mängder. Bonnie som är en fin dam vill inte vara ute utan går ut och kissar och sen in igen lika fort.

Dixie är helt opåverkad av väder och vind och verkar inte bry sig. Så idag får det bli lite klippning av hundar och inneaktiviteter.

Önskar mina läsare en fin vecka!

9 Februari 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Nu väntar vi på solen

I dag blåser en isande vind här i västsverige. Vi håller på att klippa ner hundarna och det brukar ta några dagar.

Bonnie är så rolig. Hon vill inte att vi klipper henne i soffan. Då morrar hon och spänner hela kroppen. En fix idé och enda gången som hon morrar denna genomsnälla hund.

Men på trimbordet går det bra. Då står de båda två och slåss om att få komma upp först. Där får minsann både trimmern låta och saxen klippa.

Lite skinkost i tub får dem att tycka att det är underbart att bli klippta. Ler.

Det är skönt att slippa spänna fast dem och att ta det i små portioner så det blir trivsamt för alla.

Den här veckan har de varit ganska trötta. Jag tror My Dog tröttade ut dem rejält. De sov mer eller mindre ett dygn efter den utflykten.

I morgon har det lovats sol och jag ska planera för några aktiviteter för dem ute då. I dag får det räcka med långpromenad på förmiddagen och inneträning.

Vi ska försöka börja träna till ett trixprogram. Jättekul. Det gäller bara att hitta tiden till träningen.

Önskar mina läsare en fin helg! Snart är det vår!

11 Januari 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar
Årets första dag

Så var nyårsafton över.

Många hade en helveteskväll med skräckslagna hundar på grund av alla smällar ute. Jag minns med en rysning alla aftnar med bordercolllie som bara låg och fasade.

Men med de hundarna vi nu lever med var det helt lugnt. De fick rasta sig tidigt och det var ovanligt lugnt fram till midnatt här i Vänersborg. Sedan bröt det ut så det stod härlig till. Men då sov våra vovvar djupt och tryggt.

Hoppas att alla hundar som sprang bort igår hittar hem igen.

Just nu håller jag på att läsa Anders Hallgrens senaste bok om vikten av att aktivera sin hund. Det är en bra bok men mycket är självklara saker för mig.

Idag ska det bli nosework i blåsten ute, det blir en utmaning. Så planerar vi för att gå på My Dog till helgen.

Jag är inte så road av hundutställning men det är trevligt att del av alla aktiviteter som finns runt omkring. Givetvis ska tjejerna följa med. Förra året blev det ingen My Dog för oss då båda var i höglöp.

Men nu går vi och väntar på att löpen ska starta.

Önskar alla mina läsare en god fortsättning på 2020!

1 Januari 2020  | Länk | 2020 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida