www.smartahundar.se
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2022)
>>


Äntligen tillbaka på bloggen

Tiden rusar iväg. Helt plötsligt kom sommaren och med den mer ork till träning av ullekrullarna.

Tiden för bloggande har inte funnits men nu får det bli ändring på det.

Tyvärr gick Dixie tom vid den här parningen. Förhoppningsvis kan vi med blodprov nästa gång pricka mer rätt på dagarna. Hon är svår att se exakt när löpet startar.

Nu är vi ute mycket mer när kvällarna är ljusa. Planera för semestermål är svårt i dessa Coronatider men hundträning kommer det att bli var vi än kommer befinna oss.

Dixie är bara intresserad av nosarbeten och inte så mycket mer. Just nu har vi kört en del nosework och spår. Korvspår är något som båda blir helt vilda av glädje utav. Det måste vara doften av korv som gör dem så taggade.

Det är en rolig övning då man kan variera banorna mycket och hunden får klättra och hoppa en del beroende var korven har dragits.

Bonnie som är 5,5 år nu är pigg som en unghund. Bonnie hade absolut ingen lust att para sig med en hane så nu har vi lagt ner de planerna.

Önskar mina läsare en fin helg!

12 Juni 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Bonnie 5 år

Imorgon fyller Bonnie 5 år. Hon är lika ungdomlig som hon var när hon var 1 år. Så vig och mjuk i kroppen. Bonnie var ett impulsköp, men ett mycket bra sådant.

Vi hade egentligen ingen koll på om föräldrarna var hälsotestade och tänkte väl inte så mycket på det.

Men som tur är så har hon gått igenom hälsotesterna utan anmärkning och på det gjort ett bph som var lysande.

Om allt går som planerat ska hon få träffa en kille så fort hon börjar löpa. Det blir sista chansen eftersom fem år är gränsen för när man kan para för första gången.

Vi får hoppas att den tilltänkta hanen är enveten. Bonnie har inte varit så bekväm med att få hanarna så nära inpå sig och satt dem på plats direkt. Men vi gör ett försök.

För övrigt så tränar vi inte så mycket just nu. Det räcker att de får leka lite ute i snön. Det är minus åtta grader men det är ingenting som ullekrullarna tar någon notis om.

Önskar mina läsare en fin helg! Snart är våren i antågande.

6 Februari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Sol och pigga hundar

Så kom den riktiga vintern med många minusgrader men oxå med massor av sol. Hundarna blir som unghundar på nytt. Kanske känner de att våren är i antagande om några månader.

De vill gå ut hela tiden. Idag lapade vi sol och gick längs Vänerns strand.

Bonnie blev lite vaksam när hon såg att människor åkte skridskor på vattnet. Det var ingenting de tidigare stött på.

Bonnie är väldigt uppmärksam på saker som händer henne utomhus. Det måste vara det annorlunda rörelsemönstret hon ser.

Med Dixie är det inte alls så. Hon ser ingenting vad som sker runt om sig. Hon ser och hör och säkert registrerat det men det är oviktigt för henne. Allting går ut på att sätta näsan i backen och insupa så många dofter det går framförallt med nya ställen.

Just nu går livet ut på att hitta spännande dofter från hanar. Markera på dem och sedan sprätta rejält så doften sprider sig riktigt långt. Efter kommer Bonnie rusande och gör om samma procedur. Matte och husse suckar för det blir många pauser på vägen.

Så löpen närmar sig. Önskar mina läsare en fin söndag!

30 Januari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Klippning på schemat

Den här veckan blev det äntligen lite mildare ute. Båda hundarna är rejält långhåriga och vi har fått vänta med klippning på grund av att det varit så kallt.

Men nu blev det dax. Båda två älskar att stå på trimbordet och hoppar upp med framtassarna förväntansfulla. Jag misstänker att det är mjukosten som lockar. Ler.

När vi klipper den ena ligger den andra under bordet och väntar.

Bonnie skulle jag inte kunna klippa klorna på på andra ställen. Då är det enda gången som hon klart visar att hon ogillar det. Men på trimbordet går det bra!

Vi brukar ta cirka en halvtimme per hund och tillfälle. Det räcker för att allting ska kännas roligt för dem.

Det är viktigt att den platsen på trimbordet känns angenäm eftersom klippning är ett måste när pälsen inte fäller naturligt.

Den här veckan så räcker det med den hanteringen. De blir mentalt trötta efteråt.

Ute blåser det kallt och regnar så aktiviteter inne är då ett måste.

Dixie är helt opåverkad av väderlek medan Bonnie ogillar om det är blött och slaskigt.

Ja, de är roliga de här hundarna. Ler.

21 Januari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Framtidsplaner

Äntligen vinter!

Kanske lite kallt för min smak idag när det var 13 minus. Men hundarna verkar inte känna av kylan. De är lyckliga över snön och blir som unghundar på nytt.

Bonnie verkar gå mot löp eftersom hon markerar och markerar hela tiden. De kan ju hålla på så några månader innan det kör igång.

Ev kommer vi att testa och para henne om tiden känns rätt. Det blir sista gången i så fall eftersom hon blir 5 år nästa månad. Hon har ju inte varit så intresserad av hanar men vi får se, hon kan ju ha ändrat sig.

Nu när det är så här kallt så blir det inte så mycket träning utomhus. Men lite inneträning blir det några gånger i veckan.

Håller på att skriva ihop några enkla nosövningar som vi lägger på hemsidan för den som vill ha lite inspiration. Där har vi även skrivit en beskrivning av mixen pugotto.

Önskar mina läsare en fin helg!

16 Januari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Vinter i Vänersborg

Så kom då äntligen vintern till oss här på västra sidan av landet.

Hundarna har varit så lyckliga och rusat runt i den. De blir som unghundar på nytt.

Vi håller på att skriva lite nytt till hemsidan, så håll utkik.

För övrigt planeras det för våren och förhoppningsvis en coronafri sådan.

Vi kommer att se om Bonnie ev vill dejta en hane. Tror hon fortfarande är avogt inställd till den närheten till främmande killar. Hon bli fem år nästa månad så det blir då eller aldrig.

Vi kommer även para Dixie under vår/sommar. Det är många som kontaktar mig och frågar om valp just nu. Hoppas det inte är valpar just nu i pandemins tid som människor tänker på att skaffa. I så fall kommer många bli till salu sedan när allt lugnat sig.

Imorgon hoppas vi på en solig fin vinterdag.

Då blir det besök på en tom golfbana med stora ytor för hundarna att sträcka ut på. Tar nog med lite torkad blodpudding så de får använda nosen ordentligt.

Önskar mina läsare en fin helg!

9 Januari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar
Nytt år

Så var det nytt år. Nya planer om träning och vi går mot vår.

Idag kände hundarna på sig att det var träning på gång. Hur vet hundarna vad som är på gång utan att vi pratat om det eller jag har plockat fram några saker? Märkligt.

Här hemma har hundarna ett eget skåp ute i hallen.Där finns saker både för inne- och uteträning. Det räcker att jag öppnar det skåpet så kommer de springande och väntar med förväntansfulla blickar. Ler.

Idag fick de leta efter favoritsakerna. Har köpt några dyra men så värdefulla leksaker. En dragleksak med kaninskinn. Något i doften gör att de blir mycket taggade och vill ha dem till varje pris.

Dixie som har mest motor studsade upp och ner och darrade av förväntan när husse gick och gömde kaninerna. Ler.

Sedan blev det full fart tills alla var lämnade och hittade.

Nu har båda tikarna slocknat i en stor hög och förhoppningsvis sover till imorgon.
2 Januari 2021  | Länk | 2021 | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & lena andersson                                             Skaffa en gratis hemsida