De 24 valparna efter Lisa och Bruno
Startsidan Blogg Fotoalbum Sidor om hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Champagne på 10 års dagen

Vi firar 10 år idag!
18 September 2018  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Idag fyller hundarna 10 år.

Grattis om någon ser detta :)
18 September 2018  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Gott nytt år

Nu har det blivit 2015 och hundarna från första kullen kommer i år att fylla 7 år. Jisses vad tiden går. Bilbo mår toppen. Vi fortsätter att tävla agility och har som mål att tävla individuellt SM 2016 men vi har en låååång väg att gå innan vi är där.... . Vi har också hittat en ny hund med precis samma blandning som valparna efter Lisa och Bruno- en bordercollie mamma och en dansk/svensk pappa. Milo är 6 månader och de båda hundarna stormtrivs ihop. Leker så att det står härliga till.
22 Januari 2015  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Gott nytt år!

Ha ett bra nyårsfirande, med inte för många smällare, och ett riktigt gott nytt år. Önskar Bilbo (och Soya och familjen Liewendahl)
31 December 2012  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
4 år idag. Grattis!

Idag fyller hundarna i första kullen 4 år. Grattis till allihopa! Bilbo firades med
lydnadsträning (vilket han inte alls gillade idag då det regnade och var blött på gräset) och en tårtliknande anrättning gjord av leverpastej, tuggben och fläskfilé. Smaskens blev betyget. I övrigt var vi och tävlade i agility i Lund i helgen och Bilbo plockade den sista pinnen i hoppklass 2. Så nu är vi uppe i eliten. Väldigt roligt! Däremot känns det som om vi har lång väg kvar i agilityklassen. Där har vi ännu ingen pinne i klass 2. I helgen planerar vi att åka till Kumla för att göra ett nytt försök.
18 September 2012  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Tävlingssäsongen igång och tillökning

Nu är tävlingssäsongen i gång igen. I helgen var vi i Varberg och tävlade. Det blev två lopp i Hopplklass 2. Dock diskade vi oss i båda. Vädret var i alla fall fint och det var många hundkompisar på plats så det var roligt ändå.

Bilbo har fått en lillasyster, Soya- en liten Jack Russelterrier på 2-år. Hon har haft en lite taskig uppväxt och var faktiskt inlämnad för avlivning. Men en sköterska på djurkliniken räddade henne. Och nu är hon hos oss. Bilbo och Soya funkar riktigt bra tillsammans. Dessutom ser de väldigt gulliga och syskonlika ut. Vi är jätteglada!
22 April 2012  | Länk | På språng med Bilbo | 3 kommentarer
Gott nytt år!

Hoppas att ni har fått en bra början på det nya året. Smällarna var som vanligt inte roligt. Bilbo sprang och gömde sig i en garderob hos vännerna vi firade nyår. Han hatar smällare.

På annandagen var Bilbo och Helena med på sin första lydnadstävling. Kl 8.00 i Nordhallands ridhus var det dags. Eftersom vi varit dåliga på att träna de olika momenten hade vi inga större förhoppningar. Men, Bilbo gjorde fantastiskt bra i från sig. Vi slutade på andra plats bland de 15 startande och vann en buckla. Vår poäng blev 175,5 vilket genererar ett så kallat första pris. Duktig vovve! På lördag ska vi upp till Torsby i Värmland och tävla agility. Och helgen därefter blir det en nya lydnadstävling. 2012 blir ett roligt hundår, hoppas vi på.
1 Januari 2012  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Valparnas mamma Lisa har gått bort

Fick idag höra på telefonsvararen att valparnas mamma Lisa inte längre finns. Hon fick tydligen cancer. Så tråkigt!
Har inte själv pratat med Ingrid eftersom barnen och jag tillbringar en månad på Teneriffa. Våra tankar går till lilla fina Lisa!
17 November 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 2 kommentarer
3 år idag. Grattis alla hundar ur första kullen!

Bilbo firade sin 3-åriga födelsedag med att tävla i tre lopp i Falkenberg. Vi diskade oss i alla tre. Hmm, kanske inte jättebra start på födelsedagen men Bilbo verkade ganska glad ändå. I går var vi också i Falkenberg och då gick det lite bättre. Vi kom på 2:a plats av 60 startande och fick vår näst sista pinne i agilityklass 1. Nu är det bara en pinne kvar, sen går vi upp till klass två. I hoppklassen är vi redan uppflyttade. Ja, det har hänt en massa kul med agilitytävlandet i sommar. Det kanske inte låter riktigt sant, men tro det eller ej, Bilbo ska vara med i SM i lagagility i Borlänge i juni 2012. Han har fått hoppa(!) in i ett lag där en hund blev skadad. Vi har alltså en plats bland Sverige-eliten. Bilbo och jag är inte precis redo för sådana stora uppgifter så nu gäller det att träna för allt vad vi är värda. Dagens tre diskningar visade tydligt att vi inte har SM- status ännu ;) Nåja, man får inte glömma att vi gör det här för att det är roligt.
Födelsedag fortlöpte efter Falkenbergsutflykten med märgben, plastskålar att stapla (från IKEA) och sång från hela familjen. 3-år, inte klokt att de blivit så stora. Grattis alla syskonen i första kullen!!
18 September 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Sommarlov med salta bad

Det finns nog inget som Bilbo gillar så mycket som att bada. Jo förresten, hämta bollar som slängs i vatten. Och pinnar som slängs på ängar med högt gräs, så att man måste hoppa högt och leta. Men bada är i alla fall toppen. När familjen åker ut i kanoten sitter Bilbo alldeles still, men så fort han hoppat i land blir han alldeles galen och vill direkt i vattnet. Han tokskäller om någon dyker i. Numer kan han även hoppa i från klippor som är en liten bit ovanför ytan. Men vatten i öronen är läbbigt.
Sommartider är härliga hundtider. Bilbo går lös på tomten mest hela tiden. Han kan ligga i diket vid vägen i flera timmar och spana på dem som går förbi. De förbipasserande märker honom inte, han ligger alldles still och har koll.
Vi har tävlat en del agility med blandat resultat. Det går oftast bra, men fortfarrande lite för snabbt för att allt ska bli felfritt. Vi fick en fjärde placering i Bollebygd, som vi var nöjda med. Den 18 juli ska vi till Ulricehamn och tävla. Kul som alltid. Vi önskar alla en härlig sommar!
8 Juli 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Oj vad det gick undan

Det gick riktigt bra på agilitytävlingen i Skurup under påskhelgen. Bilbo och jag hade bra flyt och fick våran bästa placering någonsin. Vi kom 2:a av 80 startande! Vi fick ännu en pinne och behöver bara en till i hoppklassan innan vi flyttas upp till klass 2. Det var verkligen roligt! Bilbo vann hundfoder och en leksak och fick extra gott godis att fira segern med. I agilityklassen blev det en rivning och vi kom på 17:e plats av 80 startande. Nu känns det som vi har vind i seglen, fart under trampdynorna och turen på vår sida. Vi hoppas känslan håller i sig även till helgen då vi åker till Kungälv och tävlar.

3 Maj 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 2 kommentarer
2,5 år. Stor och stark!

Häromdagen den 18 mars "fyllde" hundarna i den första kullen 2,5 år. Man märker att Bilbo blivit lite mer vuxen. Han är fortfarande väldigt lekfull men lite coolare på något sätt. Han har också blivit lite keligare, men med betoning på lite. Så fort man klappar honom och råkar busa lite så springer han i väg för att hämta en boll eller leksak. Bäst är det förstås om någon slänger i väg något. Det finns ingen hejd på viljan att hämta bollar och leksaker. Att tugga på pipleksaker är himmelriket.
Fortfarande har vi lite problem med hanhunsmöten. Bilbo går alltid lös och han kommer på inkallning men om vi möte en okänd hanhund blir han väldigt kaxig. Jag kallar in honom och han kommer motvilligt, först när jag höjt rösten. Jag kopplar men Bilbo är hela tiden otroligt fixerad på den andra hunden. Vid själva hundmötet blir det en hel del skäll och drag i kopplet. Jag har försökt på alla sätt. Både med att leda bort hans uppmärksamhet med godis och massor av beröm. Att lägga honom ner vid mötet så att han inte kan vara dominant. Att vara arg och sträng. Men inget funkar riktigt bra. Det verkar som han måste skälla och kaxa sig lite. Det går bättre på okänd mark, när vi inte ät på våra vanliga rundor i närområdet. Tikar vill han helst leka med. Om de inte är svarta och långhåriga eller boxrar förstås. Då blir han lite osäker först.
Snart sätter tävlingsäsongen i agility i gång igen. På långfredagen är det tävling i Skurup i Skåne och vi passar på att fira påsk hos bästa vänner någon mil därifrån. Ambitionen är att i år ta minst fyra "pinnar" så att vi går upp i klass två. Bilbo har definitivt kapaciteten. Sjäv får jag kämpa med farten, sidbytena och med mina komandon. Det ska i alla fall bli en härlig hundvår!
21 Mars 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 2 kommentarer
Full fart på Scandinavium

Nu har vi i två dagar visat upp agility på Scandinavium under Gothenburg Horse show. Det var massor av folk i publiken och väldigt roligt. Bilbo och jag var med i Large-laget och tänk, vi vann både på lördagen och söndagen. Väldigt skönt att Bilbo klarade av den speciella miljön så bra. Jag var lite rädd att han skulle tycka att ljudnivån var för hög med både skrik, applåder och hög musik. Men det var inga problem. Det enda han ville, var att hoppa över hindren. Det blev en kul show och vi kom hem med både en rosett och en plakett.
En video som jag hittade på Youtube ligger under videoklipp.

Hej hej!
27 Februari 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Stor arena väntar

Hej på er!

Igår var matte och jag på genrep inför Gothenburg Horse show på Scandinavium. Ja, tro det eller ej. Där ska jag uppträda på lördag och söndag. Äntligen har jag kommit till arenor med rätta proportioner. Det blir jag och 14 andra hundar som ska visa upp åskådarna i Scandinavium hur agility funkar. Det blir en stafett mellan tre lag. Mest är det på kul. De ansvariga har sagt att vi ska vara glada och charma plubilken. Men oj det blir svårt, det sägs att det är 12 000 åskådare. Så långt kan jag inte ens räkna. Och alla hundar runt omkring skäller och hoppar om vartannat så det är lite svårt att hålla koncentrationen.
Genrepet gick bra. Det var en lätt bana och jag sprang som vanligt väldigt snabbt. Det är bara den där matten som får börja jobba på farten. Om hon hinner filma något på lördag söndag ska jag se till att filmen läggs ut här.

Ha det kul!
22 Februari 2011  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Bra lopp i Varberg!

Efter att ha blivit diskad på flera tävlingar gick det lite bättre på helgens två lopp i Varberg för Bilbo och matte Helena I agilityloppet kom vi på 7:e plats av 105 startande. Vi var två placeringar från att få en pinne. Det var rivningen på näst sista hindret som ställde till det. Det var skönt i alla fall att få lite flyt igen.
I hopploppet fick vi också fem fel och hamnade på 28 plats. Bilbo blir som vanligt lite stressad när vi kör agility. Börjar skälla och vill gärna hoppa upp och bita lite under loppen. Helena blir lite väl flaxig. Det får vi jobba på.
Agilityloppet finns under videoklipp.
13 November 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Trattisar och diskningar

Hela skogen är full av trattisar. Det upptäckte Staffan och Bilbo när de var på skogspromenad i går. Bilbo ser stolt ut, men i ärlighetens namn var det husse som hittade alla svampar. Bilbo däremot hjälpte till att flytta runt de flesta av skogens alla grenar och trampa ner något hektar blåbärsris och svampsamlingar. Han blir aldrig trött.
I lördags var det agilitytävling i Bollebygd. Bilbo och matte var laddade till tusen, så till den milda grad att det blev två diskvalificeringar. I det andra loppet startade vi innan domaren blåst sin startsignal.... Så är det när man är för taggad.

Bollebygdsloppen är inte mycket att titta på. Men de ligger under videoklipp.
27 September 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
2-års firande!

GRATTIS! Den 18 september fyllde syskonen i första kullen 2 år. Bilbo bjöds på hemmagjord tårta- torrfoder med leverpastej och bacon- och sång från hela familjen. Han fick dessutom sova i sängen utan att bli tillsagd att hoppa ner. Det tyckte han var mycket underligt.
Bilbo och familj sänder grattis-hälsningar till alla de andra hundarna i första kullen.
Video på födelsedagsfirandet hemma hos Bilbo finns under Videoklipp.

Annat på gång. Nästa helg är det officiell agilitytävling i Bollebygd. Vi hoppas att det går bra. Förhoppningsvis bättre än förra helgen i Torslanda där vi kom på nionde plats av sexton startande. Där blev det fel i slalomen och vi fick börja om två gånger. Ändå hade vi fjärde bästa tiden, vilket i alla fall var något att glädja sig åt. Annars så här i slutet av september är det härliga skogspromenader med svampplockning som gäller.
19 September 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Pinne i Borås

En tredje plats! Mer om tävlingen i bloggen. Och tre videoklipp för den som vill se mer.
29 Augusti 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Fantastisk hund. Ännu en pinne i Borås.

Nu är vi, efter tre veckor, hemma från USA. Det var härligt att träffa Bilbo igen. Redan när han hörde bilen blev han alldeles till sig. Han gjorde akrobatiska krumsprång i luften. När vi kom ut ur bilen satsade han allt på att hoppa upp och slicka oss i ansiktet. Han lyckades. Efter en halvminuts glädjeyra sprang han i väg och hämtade en pinne. Typisk honom. Glädje och lek är liksom samma sak.
I går var vi i väg på agility tävling. Jag visst inte riktigt vad jag kunde vänta mig efter sommarens långa träningsuppehåll. Men Bilbo gör ingen besviken. Han gjorde tre dunder lopp. I första loppet kom vi trea av 45 startande. I de två andra blev vi visserligen diskade men det var ändå två av de bästa loppen vi någonsin gjort. Han är verkligen fantsatiskt duktig.
Speciellt tack till Eva-Britt som var med som coach, hundhållare och påhejare.

Alla tre lopp ligger under fliken videoklipp.

Så kul att så många varit inne och lagt in bilder på sina hundar. Visst blir man förvånad över hur lika varandra så många är?
29 Augusti 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Rosett i Ulricehamn efter en rysare

I Ulricehamn gick det riktigt bra i agilityklassen. Vi kom på 4:e plats av 68 startande. Vi fick noll fel, men det var verkligen på gränsen. Först dömde domaren fem fel efter att Bilbo varit väldigt nära att missa kontaktfältet på balansen. Men när loppet var över ändrade domaren sig, puh. Detta var en officielltävling och vi fick vår allra första pinne (man behöver tre pinnar för att flyttas upp i klass 2). Väldigt rolig dag. Och väldigt duktig hund.

En video på detta lopp finns under videoklipp.
21 Juli 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Inskolning

Det känns nästan som på dagistiden, när barnen skulle skolas in. Idag var vi och hälsade på hos Tina Bondesson som ska "inkvartera" Bilbo i tre veckor när vi är i USA. Bilbo fick göra sig hemmastadd i trädgården och träffa hundarna Crux och Mino som är Tinas egna. Förutom Bilbo kommer tre andra hundar att vara inkvarterade hos Tina under tiden vi är borta. Nu håller vi alla tummar och tassar på att allt går bra och att inte Bilbo kaxar sig och råkar i gruff med någon av de två hanhundarna. Och så förstås att han trivs och inte saknar oss allt för mycket. "Inskolningen" hos Tina gick toppen. Bilbo hittade ett ben som han kastade upp i luften och anföll. Han tittade skeptiskt på Crux som tydligt markerade att Bilbo ska hålla sig på sin plats när han är hemma hos henne. Han försökte sig på några lekinviter men helt utan framgång.

I övrigt åkte Bilbo och jag upp till Brukshundsklubben kl nio i kväll. Vad underbart när det är ljust ute! Vi tränade på några agilityhinder och gick en skogspromenad. Nu är det tävling på söndag i Ulricehamn. Egentligen har vi tränat på tok för lite så det kan gå precis hur som helst. Men det blir säkert kul i alla fall.

Har lagt in en bild på Althea och Bilbo från tidigare i veckan då vi hade picknick med kvällsdopp i Sisjön.
16 Juli 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Välkommen matte

Efter en vecka i Grekland kom Althea och jag hem i tisdags. Bilbo blev väldigt glad. Men efter att ha hoppat högt tre gånger mot mattes ansikte sprang han snabbt i väg och hämtade närmaste boll. Det är tydligen bästa sättet att visa hur mycket han saknat oss. Att springa i väg helt enkelt...
8 Juli 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Blödande hund

Skulle klippa klorna på Bilbo och råkade komma för nära pulpan. Det blödde jättemycket vilket verkligen inte var bra då Bilbo redan hatar kloklippning. Så fort han får en skymt av den gula "saxen" intar han hukande ställning och kryper in under bordet. Sen drar vi fram honom. Staffan håller, jag klipper och Bilbo vänder huvudet så långt bort från det gula som det bara går. Nu var det över en månad sedan vi klippte sist. Jag skulle klippa riktigt försiktigt, men klorna verkade så himla långa. Så gick det som det gick. När kippningen var över och det slutat blöda var Bilbo glad igen. Han försökte ta tag i gula saxen och tugga sönder den. Men den räddades i sista stund.
27 Juni 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Vinnarhunden

Dagen då Bilbo vann sin första, riktiga agilitytävling.
24 Juni 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Bild av den ivriga hunden som vill hämta pinnar i havet

Så här ser han ut enligt tidigare blogginlägg...
24 Juni 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar
Bilbo utklassade i kklubbagilityn

I går var det avslutningstävling i "Tävlingsagilitykursen". Och ja, det gick bra. Bilbo utklassade resten av startfältet och kom i mål på 21 sekunder. Vi sprang ursnabbt. Om det varit vanlig tävling hade vi dock fått något poängs avdrag.
Jag råkade komma åt honom när han skulle in i slalomen. Putta lite liksom.
Men fröken Mia gjorde idag snälla bedömningar och Bilbo vann 1 pris. En "schäfer pokal" och en leksak som han snabbt försökte dra sönder.
24 Juni 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 1 kommentar
Kvällspromenad med bad

Bilbo blir alldeles tossig när vi kommer ner till havet. Det enda han vill är att jag ska slänga något så att han kan simma ut och hämta det. Idag kastade jag en boll, lång ut. Och Bilbo simmade ursnabbt ut. Jag ser till att han väntar på stranden tills jag säger att han får hämta. Helst ska han ge mig ögonkontakt innan han slänger sig ut i havet, men usch så jobbigt det är, Han vill absolut inte släppa bollen ur sikte.
24 Juni 2010  | Länk | På språng med Bilbo | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Liewendahl                                             Skaffa en gratis hemsida