Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Pastagratäng

4 pers

6-7 dl pasta
500 gram kassler
1 stor paprika ( jag tog en spökpaprika )
1 förpackning eller burk krossad tomat med valfri smak ( jag valde basilika och vitlök )
2 vitlöksklyftor
2-3 " bollar " mozzarella
Lite extra riven ost ( ta vad du har )

Koka pastan al dente
Skär kassler och paprika i små tärningar
Stek kassler och paprika, pressa eller riv i vitlöken och häll sen i de krossade tomaterna
Låt det puttra en stund
Salt behövs inte för kasslern är ganska salt, peppra om du gillar lite starkare
Häll av den kokta pastan och ta lite av pastavattnet och häll i såsen
Blanda allt och häll i en ugnsfast form
Riv mozzarella och strö det och lite extra riven ost över gratängen
Grädda tills osten smälter ( 5-7 minuter )


26 Oktober 2017  | Länk | Mat | 0 kommentar
Kålpudding

Kålpudding

Ett halvt normalstort vitkålshuvud
2-3 msk honung (alternativt sirap)
smör
soja
500 g köttfärs
1 msk salt
500 g färdiglagad risgrynsgröt
1 ägg
ca 1 dl mjölk
timjan och rosmarin

Skär vitkålen i centimeterstora fyrkanter, fräs lätt i sparsamt med smör och dessutom honung (sirap går också bra om du inte har honung). Släng med några droppar soja för färgens skull.

Samtidigt, blanda ihop färsen med först salt, därefter risgrynsgröt, ägget, kryddorna, och rör ihop. Avsluta med att röra ner mjölken (färsen ska vara betydligt lösare än färsblandning brukar vara).

Varva hälften av kålen, färsen och därefter resten av kålen i en långpanna. Kör i ugnen på 225 grader ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200 grader och låt stå cirka 40 minuter till. Servera med kokt potatis, kokta blandade grönsaker, och brunsås.
7 Januari 2011  | Länk | Mat | 0 kommentar
Helt enkelt en varm macka

Blev bjuden av en så supergod varm macka en gång av en studiekompis ( Ulla )
Receptet kommer från Anna´s mat av Anna Bergenström

Till 4 stora smörgåsar behöver du:

Ca: 3 dl riven vällagrad ost
4-5 msk creme fraiche
1 rågad msk god fransk senap
4 skivor rökt skinka
8 skivor lantbröd eller formbröd

Blanda de tre första ingredienserna
Bred blandningen på fyra av brödskivorna
Täck med en skinkskiva och sen den återstående brödskivan
Tryck till smörgåsarna lite
Strö över ytterligare lite riven ost ( 1-2 msk per smörgås )
Ugnsbaka i 225-250 grader i ca: 8 min

Till detta bjöd Ulla på en sallad

Färska pitholmstomater
Rödlök
Smulad fetaost


7 September 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Lars frestelse

Ett recept som jag fått från min mamma

4 pers

4 hg köttfärs
10-12 potatisar
2 gula lökar
Salt och peppar
3 dl grädde
3 msk ketchup

Skala potatisen och skär i skivor
Hacka löken och fräs den lätt
Blanda färsen med löken
Salta och peppra
Varva potatis och köttfärs i en ugnsform ( köttfärsen behöver inte stekas )
Potatis första och sista varvet
Blanda grädde och ketchup och slå över detta
Grädda i 225 grader i 45- 60 min

Denna köttfärslåda kan utvecklas tycker jag
Tillsätt några pressade vitlöksklyftor
Färska tomater i skivor
Kanske en god riven ost
Blanda lite smulad fetaost i köttfärsen

Fantasin har inga gränser
7 September 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Boeuf bourguignonne

Det finns många recept på denna goda gryta men så här har jag gjort sen många år tillbaka. Receptet kommer ur en kokbok från -79.

4-5 pers

1 kg benfritt nötkött ( har du tillgång till älgkött så är det toppen )
100 g skivat, rökt sidfläsk eller bacon
1-2 purjolökar ( jag brukar bara ta det ljusa på purjon )
1-2 mörötter
1 och 1/2 tsk salt
2 msk vetemjöl
3 dl vatten
3-4 dl rött vin eller matlagningsvin
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano
2 lagerblad
2 pressade vitlöksklyftor
några bitar apelsinskal
1 köttbuljong
2 msk tomatpuré
Ca: 10 smålökar ( steklök eller salladslök )
100 g färska champinjoner ( om du är svampplockare kan du ta blandad svamp om du vill )
matfett till stekning
hackad färsk persilja

Skär köttet i grytbitar
Strimla fläsket
Skär purjo och morötter i skivor
Stek fläsket och lägg över det i en gryta
Bryn köttet i fläskfettet i omgångar och lägg över det i grytan
Låt även grönsakerna fräsa på en stund
Salta och strö på mjölet
Koka ur stekpanna med vatten och häll i grytan ( så du får med allt det goda )
Häll på vinet
Krydda och lägg även i några strimlor apelsinskal samt pressad vitlök
Lägg i buljongtärning och tomatpuré
Koka grytan sakta under lock till köttet är mört ( ca: 1 och 1/2 tim )
Smaka av och späd ev. med mera vatten om det behövs
Skala smålökarna och skär svampen i bitar
Bryn lök och svamp och lägg ner dom i grytan sista 10 min
Strö över hackad färsk persilja

Till grytan passar det allra bäst med helt vanlig kokt potatis
Sallad känns lite överkurs men färska tomater är gott till
















7 September 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Fläskfilé med dragon och fransk senap

4 pers

500-600 g fläskfilé
Matfett att steka i
Salt och peppar

Sås
1 msk finhackad charlottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk fransk ljus senap
2 tsk soja
1 köttbuljongtärning
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
3 dl vispgrädde
1 msk hackad färsk dragon ( tar du torkad så behöver du ca: 2 tsk )

Putsa och skär filén i skivor
Fräs löken mjuk och tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning
Häll i vin och grädde
Koka ihop såsen 5-10 min
Bryn köttet samt salta och peppra
Lägg ner köttet i såsen
Låt det puttra några minuter
Smaksätt med dragon

Kokt mandelpotatis är gott till men ris eller pasta funkar också
29 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Fläskfilé rosé

6 pers

600-800 g fläskfilé
1 stor gul finhackad lök
3 dl creme fraiche
Ca: 1-2 dl köttbuljong eller ca: 3 msk koncentrerad kalvfond och lite vatten
2 msk chilisås
1/2 msk Worcestersås
1/2 msk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1-2 msk rosépeppar
Salt och peppar
Hackad persilja

Putsa filén och skär den i skivor
Bryn den och krydda med salt och peppar
Ta upp köttet och fräs på löken
Tillsätt creme fraiche, köttbuljong eller fond, chilisås, Worcestersås, soja och pressad vitlök
Lägg ner köttet och rosépeppar i såsen
Strö hackad persilja över

Servera med tex. pressad potatis och en god sallad

29 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Spökpasta

4 pers

Ca: 500 g pasta ( gärna svart om du får tag i det & det är lite kul till halloween )
1 kg oskalade räkor ( blir godast men färdigskalade funkar lika bra )
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
Matfett att steka i ( själv brukar jag ta lite flytande margarin & lite olivolja )
2 msk vetemjöl
2 och 1/2 dl vatten
2 dl grädde
3 msk koncentrerad hummerfond
1 tsk örtsalt
1 krm cayennepeppar
Citronskivor
Dill

Koka pastan
Skala räkorna
Finhacka lök och vitlök
Fräs löken och tillsätt saffran
Strö över mjöl och rör om
Späd med vatten och grädde
Tillsätt hummerfonden och koka såsen några minuter
Lägg i räkorna och låt dem bli varma ( bara en stund så dom inte blir sega )
Smaka av, salta & peppra
Lägg upp pastan på ett stort serveringsfat och häll över såsen
Dekorera med citronskivor och dill
29 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Inga-Lills ananas och kokossallad

2 burkar ananas i skivor ( á 300 g ringar )
3 gula lökar
2 paprikor
1/2 pepparfrukt
2 dl kokosflingor
Saften av 2-3 lime
1/2 -1 tsk salt

Skär ananas och paprika i bitar
Strimla pepparfrukten och finhacka löken
Blanda ihop alla ingredienser och häll på limesaften
Smaka av och tillsätt salt
27 Augusti 2010  | Länk | Mat | 1 kommentar
Snabba lövbiffen

4 pers

500-600 g lövbiff ( behöver inte vara fina skivor för dom ska ändå strimlas )
1 burk creme bonjour med kantareller
3 dl grädde
Salt och svartpeppar
Har du kantareller eller annan svamp så kan du låta det steka med

Strimla och bryn lövbiffen
Tillsätt mjukosten och grädden
Salta och peppra samt smaka av

Servera med potatismos eller pressad potatis
Bandspagetti funkar också


27 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Provensalsk kassler

4-5 pers

Till denna enkla kasslerrätt passar det bra med bakad potatis och en god kall sås att klicka i potatisen

1 bit kassler ( ca: 700-800 g )
100 g dessertost med vitlök tex. Boursin
3-4 bitar soltorkade tomater i olja
2 färska tomater
2 msk provensalsk kryddblandning ( finns i frysdisken )
1 dl riven ost

Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung

Putsa och skär kasslern i cm-tjocka skivor, inte helt igenom
Rör osten mjuk och blanda den med finhackade soltorkade tomater
Bred blandningen mellan kasslerskivorna
Tryck ihop lite och lägg kasslern i en ugnsform
Skiva tomaterna och lägg ovanpå
Strö på kryddblandningen och riven ost
Gratinera ca: 25 min i 225 graders ugnsvärme tills fyllningen och osten smält och blivit bubbligt krämiga

Servera med bakad potatis, den kalla såsen och en sallad




27 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Penne med vodka

Vid ett besök i Rom en gång åt jag denna enkla men ack så goda pastarätt

1 hackad gul lök
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
salt och svartpeppar
1 krm socker
6-8 cl vodka
400 g pastapenne
1 dl grädde
riven parmesanost

Fräs löken i oljan
Slå på tomaterna och krydda med salt, peppar och socker
Häll i vodkan och koka sakta utan lock tills den tjocknar

Koka under tiden pastan och sila av den
Blanda ner grädde och ost i tomatsåsen och sjud upp snabbt
Häll pastan på ett stort fat och häll såsen över eller häll helt enkelt pastan i grytan med såsen och rör om

Hyvla eller strö över parmesanost vid servering




24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Italienska köttbullar i tomatsås

4 pers

Börja med tomatsåsen
Blir ca: 3 dl

1 burk konserverade cocktailtomater eller krossade tomater ( 400 g )
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad eller pressad vitlöksklyfta
2-3 msk tomatpuré
1 msk hackad färsk basilika eller ca: 1 tsk torkad
1 dl olivolja
salt
1 tsk strösocker

Häll oljan i en gryta och fräs lök och vitlök på svag värme
Tillsätt tomater, tomatpuré samt basilika
Salta, sockra och smaka av
Låt såsen puttra på svag värme under tiden du gör köttbullarna
Späd ev. med lite vatten

Köttbullar
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk
600 g köttfärs
6 msk riven parmesanost
2 msk hackad persilja
1 msk olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk rivet citronskal
1ägg
Salt och svartpeppar

Låt brödet svälla i mjölken 10 min
Blanda ner de övriga ingredienserna och rör ihop ordentligt
Rulla köttbullar ( gärna något större än vanliga köttbullar )
Stek köttbullarna och lägg ner dem i tomatsåsen

Servera gärna med tagliatelle och en god sallad


24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Paglia e Fieno ( halm och hö )

Denna Italienska pastarätt kallas så för att man använder gul och grön bandspagetti ( därav namnet halm och hö )

4 pers
150 g gul bandspagetti
150 g grön bandspagetti

Sås
2 dl finstrimlad purjolök
1 msk smör, margarin eller matolja
250 g rökt, strimlad skinka
1 pkt djupfrysta ärtor ( ca: 225 g )
2 dl vispgrädde
1-2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar

Koka pastan

Fräs purjolöken på svag värme
Blanda ner skinka och ärtor
Blanda ihop grädde och ost och häll ner det i pannan
Rör om och krydda med salt och peppar

Häll de kokta pastan i en skål eller på ett stort fat
Tillsätt såsen och blanda om
Servera på direkten



24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Fläskkotletter i ugn

4 pers

6 kotletter med ben
3 dl grädde
1 burk creme fraiche
1/2 dl soja
1 och 1/2 tsk sambal oelek

Lägg kotletterna i en ugnsform och se till att dom inte täcker varann
Blanda ihop grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek
Häll detta över kotletterna

Tillaga i ugn 200 grader i 1 tim

Denna rätt tillåter fantasin att flöda eftersom den är så neutral i sin enkelhet
Några förslag kommer här :

Du kan tex.

*Använda en smaksatt creme fraiche
*Blanda i lite svamp
*Tillsätta tomatpuré
*Fransk senap och lite dragon
*Vitlök

Allt efter tycke och smak och tänk på att fantasin har inga gränser




24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Shit on the shingle ( skit på taksticka )

Detta recept kommer från en amerikansk släkting
Du får anpassa det utifrån hur många som ska äta
Detta borde räcka till 4 pers

400-500 g köttfärs
Svamp ( champinjoner eller valfri svamp )
Mjölk eller grädde
Vetemjöl
Soja
Salt och peppar

Bryn köttfärs och svamp
Strö över mjöl och häll på mjölk eller grädde och soja ( det ska bli som en lösare stuvning )
Krydda med salt och grovmalen svartpeppar
Smaka av
Låt röran puttra en stund

Så här serveras det

Rosta bröd och häll över köttfärsröran
Toppa med ett förlorat eller stekt ägg ( sunny side up )
Stick hål på gulan och droppa i några droppar Tabasco
24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Kycklinglasagne

4 pers

6-8 kycklingfiléer
2 gula lökar
2 paprikor
1 brk garlic salsa
1 pkt faitas kryddmix
1 dl grädde
ca: 3 dl riven ost
1 pkt tortillas

Skär kyckling, lök och paprika i bitar
Bryn i en stekpanna och tillsätt salsa, kryddmix och grädde
Låt sjuda 10 min
Varva tortillabröd och kycklingblandningen som en lasagne i en ugnsfast form
( blir finast i en rund form men som Kajsa Varg sa: man tager vad man haver )
Börja och avsluta med tortillas
Lägg riven ost överst
Gratinera i 200 grader i ca: 15 min

Servera med din favoritsallad
24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Fisk och blomkålssoppa

4 pers
1 gul lök
1-2 msk margarin eller matolja
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
600 g blomkål
5 potatisar ( ca: 400 g )
3 hönsbuljongtärningar
10 dl vatten
2 dl vispgrädde
400 g torsk ( hoki eller sej funkar också )
färsk koriander till garnering
ev. salt

Skala och finhacka löken och fräs den i en gryta
Pressa i vitlöken och tillsätt curry som får fräsa i nån min.
Dela blomkålen i små buketter
Skala och skär potatisen i skivor
Lägg ner detta i grytan tillsammans med buljongtärningar, vatten och grädde
Koka soppan under lock i 10 min
Dela fisken i bitar och tillsätt i soppan
Låt soppan sjuda på svag värme i ytterligare 5 min
Smaka ev. av med salt och strö över koriander
24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 2 kommentarer
Syrrans goda lax och kräftsoppa

4 pers
1 medelstor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 skalad rå potatis
1/2 - 1 litet fänkålshuvud
1-2 msk olivolja
1 pkt saffran
8 dl fiskbuljong
2 dl vitt vin ( eller matlagningsvin )
salt och svartpeppar
1 msk hackad dill
ca: 300 g laxfilé
1 burk kräftstjärtar i lag ( 380g )

Hacka lök och potatis
Strimla fänkålen
Fräs detta i oljan och tillsätt saffran
Häll på buljongen och vinet
Låt detta koka ca: 20 min
Krydda med salt och svartpeppar samt tillsätt dill
Skär laxen i kuber och lägg ner i soppan
Låt soppan koka 5 min
Lägg till sist ner kräftstjärtarna

Till detta passar det bra med en citrusaioli och ett gott bröd




Citrusaioli

2-3 pressade vitlöksklyftor
2 äggulor
1-2 krm salt
cayennpeppar
1 msk pressad apelsinsaft samt 1 tsk rivet apelsinskal
1 och 1/2 dl olja

Gör en majonäs av dessa ingredienser

Om du vill göra det enklare för dig

2 dl färdig majonäs
I detta blandar du ner apelsinsaft och rivet apelsinskal samt pressad vitlök
Krydda med lite cayennpeppar
24 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Inga-Lills sötsura sås

1msk olja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mexikansk kryddblandning
1 tsk soja
2 dl köttbuljong
1 msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk chilisås eller tomatsås
1/2 msk potatismjöl

Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning

23 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Västerbottenpaj

10 bitar

Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g smör ( margarin duger också )
1 msk vatten
rivet skal av en citron
Gör som du brukar när du gör en pajdeg och förgrädda den 10-15 min i 225 grader

Fyllning
3 ägg
3 dl gräddfil
150 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Vispa ägg och blanda i de övriga ingredienserna

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ca:25 min i 200 grader
23 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Lasagne

Lasagne
4 pers

10 lasagneplattor ( ungefär )
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
400 g köttfärs
500 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
salt & peppar
1/2 tsk basilika
1/2 tsk timjan
Gör som när du gör en vanlig köttfärssås och låt den gärna puttra 20 min

Ostsås
2 msk margarin
3/4 dl vetemjöl
7-8 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 dl ost

Gör en vanlig vit sås
Smält fettet och rör i mjölet
Späd sen med mjölken lite i taget ( inte för varm platta så du bränner den )
Vispa noga så du inte får några klumpar
Låt såsen koka på svag värme 5 min
Tillsätt salt och peppar samt osten

Smörj en ugnform
Varva sen
ostsås, köttfärssås, lasagneplattor
Sista lagret plattor täcker du med ostsås ( se till att alla plattor är täckta )
Strö över riven ost ( ca: 1 dl )
Grädda i 250 grader i ca: 30 min

Lasagnen går bra att förbereda och grädda senare men tänk då på att blanda ingredienserna medan dom är varma. Annars suger inte plattorna upp allt det gottiga !!!

Lycka till
20 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Pizzadeg

Pizzadeg enligt Andreas Westin ( som jobbat som pizzabagare )

2 och 1/2 dl kallt vatten
1/2 pkt jäst
1 msk olja
5-6 dl vetemjöl
salt och pizzakrydda

Blanda ihop degen ( obs ! det ska vara kallt vatten )
Jäs i kylen 1/2 tim
20 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Sugo agli aromi ( Aromatisk sås )

4 pers
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 kvist rosmarin
1 kvist salvia
1 knippa persilja
1/2 tsk torkad oregano eller 1 tsk färsk
1 dl olja
500 g skalade tomater ( färska eller konserverade )
salt och peppar
2 och 1/2 dl grädde
500 g pasta
Riven parmesan eller västerbotten ost

Hacka vitlök och gul lök fint
Hacka alla kryddor
Häll oljan i en rymlig panna och tillsätt vitlök och gul lök
Bryn utan att de tar färg
Tillsätt de hackade kryddorna och blanda allt på svag värme
Lägg i tomaterna, rör om , salta och peppra och låt såsen sjuda i ca:15 min
Häll sen i grädden och låt såsen tjockna
Lägg i den kokta pastan
Lägg upp på ett stort fat eller skål och strö över osten
19 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Karins basilikakyckling

1 kg kycklingfilé
1 trafikljus paprika ( en röd en gul och en grön )
2 kycklingbuljontärningar
5 dl creme fraiche ( helst den fetare sorten..hahaha )
2 pressade vitlöksklyftor om du gillar det
2 pkt frusen basilika ( finns i frysdisken i små förpackningar ) funkar med frusen örtblandning också
Skär kyckling och paprika i bitar och stek detta
Blanda i det andra och låt det puttra en stund på spisen

Bandspagetti är gott till och en sallad så klart
15 Augusti 2010  | Länk | Mat | 1 kommentar
Annas cocacola stek

1 kg nötkött eller om du har älgstek så är det toppen
1 burk cocacola
1 flaska lättöl
1 dl soja
1 köttbuljongtärning
10 svartpepparkorn
10 torkade enbär
1 gul lök i stora bitar
Gillar du vitlök så kan du lägga ner ett par klyftor

Koka köttet ca : 1 tim / kg eller om du har termometer till 65-68 grader
Gör sås på skyn med grädde och redning
Såsen blir himmelskt god

Vanlig kokt eller pressad potatis är godast till och gärna lite svartvinbärsgelé
15 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Potatispannkaka

3 ägg
3 tsk salt
2 och 1/2 dl vatten
2 och 1/2 dl mjölk
4 och 1/2 dl vetemjöl
850 g råriven potatis
200 g rimmat stekt sidfläsk ( jag brukar ta rimmat bogfläsk för att det är mindre fett )
Häll i en långpanna och grädda 40-50 min på 225-250 grader

Har testat att göra den på färskpotatis och det går jättebra, se bara till att pressa ur all vätska.
Om du har en stor långpanna föreslår jag att du gör 1 och 1/2 sats annars blir den ganska platt.
15 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Karibisk fläskflé med banan och kokos

500g fläskfilé
1 äpple
1 tsk curry, salt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl kött eller grönsaksbuljong
2 dl vispgrädde
2 bananer
1 burk kokosmjölk
2 msk kokosflingor
ev. redning om du tycker såsen blir för tunn

Skär filén i skivor och bulta ut dem lite
Skala och tärna äpplet
Stek filén, krydda och tillsätt vitlök samt lägg i det hackade äpplet
Häll på kokosmjölk, buljong och grädde
Låt sjuda 10 min
Skala och dela bananerna först på längden och sen på hälften samt fräs på dem lite
Vid servering lägger du på bananerna och strör över kokos

Räcker till 4 personer ( dock ej till fyra hungriga karlar som kommer från skogen )
15 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar
Pastasallad

Trefärgad kokt pasta
Salami
Rödlök
Paprika
Cocktailtomater
Om du redan kan laga mat så ser du själv på ett ungefär hur mycket du behöver av dom olika ingredienserna beroende på hur många du lagar till :)
Pricken över i:et är en god vinägersås enligt Anna Bergenström ( Annas mat ).
Detta blir en stor sats men man kan minska den eller ha den i kylen ganska länge.
1msk fransk senap
3msk rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1/2-1 tsk torkad och smulad dragon
1 pressad vitlöksklyfta
2dl olja
Skaka eller vispa ihop
Blanda alla ingredienserna till salladen och rör ner så mycket dressing du tycker är lämpligt.
Låt gärna salladen stå och gotta till sig ett tag. Strax innan servering kan man med fördel dekorera med avocado och fetaost.
Smaklig måltid
15 Augusti 2010  | Länk | Mat | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Ingegerd Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida