|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
|
(4) |
|
(20) |
|
(0) |
|
(29) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(4) |
|
|
|
|
Inlägg: 60 |
Kommentarer: 10 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pastagratäng
4 pers
6-7 dl pasta 500 gram kassler 1 stor paprika ( jag tog en spökpaprika ) 1 förpackning eller burk krossad tomat med valfri smak ( jag valde basilika och vitlök ) 2 vitlöksklyftor 2-3 " bollar " mozzarella Lite extra riven ost ( ta vad du har )
Koka pastan al dente Skär kassler och paprika i små tärningar Stek kassler och paprika, pressa eller riv i vitlöken och häll sen i de krossade tomaterna Låt det puttra en stund Salt behövs inte för kasslern är ganska salt, peppra om du gillar lite starkare Häll av den kokta pastan och ta lite av pastavattnet och häll i såsen Blanda allt och häll i en ugnsfast form Riv mozzarella och strö det och lite extra riven ost över gratängen Grädda tills osten smälter ( 5-7 minuter )
|
26 Oktober 2017
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kålpudding
Kålpudding
Ett halvt normalstort vitkålshuvud 2-3 msk honung (alternativt sirap) smör soja 500 g köttfärs 1 msk salt 500 g färdiglagad risgrynsgröt 1 ägg ca 1 dl mjölk timjan och rosmarin
Skär vitkålen i centimeterstora fyrkanter, fräs lätt i sparsamt med smör och dessutom honung (sirap går också bra om du inte har honung). Släng med några droppar soja för färgens skull.
Samtidigt, blanda ihop färsen med först salt, därefter risgrynsgröt, ägget, kryddorna, och rör ihop. Avsluta med att röra ner mjölken (färsen ska vara betydligt lösare än färsblandning brukar vara).
Varva hälften av kålen, färsen och därefter resten av kålen i en långpanna. Kör i ugnen på 225 grader ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200 grader och låt stå cirka 40 minuter till. Servera med kokt potatis, kokta blandade grönsaker, och brunsås.
|
7 Januari 2011
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Helt enkelt en varm macka
Blev bjuden av en så supergod varm macka en gång av en studiekompis ( Ulla ) Receptet kommer från Anna´s mat av Anna Bergenström
Till 4 stora smörgåsar behöver du:
Ca: 3 dl riven vällagrad ost 4-5 msk creme fraiche 1 rågad msk god fransk senap 4 skivor rökt skinka 8 skivor lantbröd eller formbröd
Blanda de tre första ingredienserna Bred blandningen på fyra av brödskivorna Täck med en skinkskiva och sen den återstående brödskivan Tryck till smörgåsarna lite Strö över ytterligare lite riven ost ( 1-2 msk per smörgås ) Ugnsbaka i 225-250 grader i ca: 8 min
Till detta bjöd Ulla på en sallad
Färska pitholmstomater Rödlök Smulad fetaost
|
7 September 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Lars frestelse
Ett recept som jag fått från min mamma
4 pers
4 hg köttfärs 10-12 potatisar 2 gula lökar Salt och peppar 3 dl grädde 3 msk ketchup
Skala potatisen och skär i skivor Hacka löken och fräs den lätt Blanda färsen med löken Salta och peppra Varva potatis och köttfärs i en ugnsform ( köttfärsen behöver inte stekas ) Potatis första och sista varvet Blanda grädde och ketchup och slå över detta Grädda i 225 grader i 45- 60 min
Denna köttfärslåda kan utvecklas tycker jag Tillsätt några pressade vitlöksklyftor Färska tomater i skivor Kanske en god riven ost Blanda lite smulad fetaost i köttfärsen
Fantasin har inga gränser
|
7 September 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Boeuf bourguignonne
Det finns många recept på denna goda gryta men så här har jag gjort sen många år tillbaka. Receptet kommer ur en kokbok från -79.
4-5 pers
1 kg benfritt nötkött ( har du tillgång till älgkött så är det toppen ) 100 g skivat, rökt sidfläsk eller bacon 1-2 purjolökar ( jag brukar bara ta det ljusa på purjon ) 1-2 mörötter 1 och 1/2 tsk salt 2 msk vetemjöl 3 dl vatten 3-4 dl rött vin eller matlagningsvin 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 1/2 tsk timjan 1/2 tsk oregano 2 lagerblad 2 pressade vitlöksklyftor några bitar apelsinskal 1 köttbuljong 2 msk tomatpuré Ca: 10 smålökar ( steklök eller salladslök ) 100 g färska champinjoner ( om du är svampplockare kan du ta blandad svamp om du vill ) matfett till stekning hackad färsk persilja
Skär köttet i grytbitar Strimla fläsket Skär purjo och morötter i skivor Stek fläsket och lägg över det i en gryta Bryn köttet i fläskfettet i omgångar och lägg över det i grytan Låt även grönsakerna fräsa på en stund Salta och strö på mjölet Koka ur stekpanna med vatten och häll i grytan ( så du får med allt det goda ) Häll på vinet Krydda och lägg även i några strimlor apelsinskal samt pressad vitlök Lägg i buljongtärning och tomatpuré Koka grytan sakta under lock till köttet är mört ( ca: 1 och 1/2 tim ) Smaka av och späd ev. med mera vatten om det behövs Skala smålökarna och skär svampen i bitar Bryn lök och svamp och lägg ner dom i grytan sista 10 min Strö över hackad färsk persilja
Till grytan passar det allra bäst med helt vanlig kokt potatis Sallad känns lite överkurs men färska tomater är gott till
|
7 September 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fläskfilé med dragon och fransk senap
4 pers
500-600 g fläskfilé Matfett att steka i Salt och peppar
Sås 1 msk finhackad charlottenlök 2 finhackade vitlöksklyftor 1 msk fransk ljus senap 2 tsk soja 1 köttbuljongtärning 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 3 dl vispgrädde 1 msk hackad färsk dragon ( tar du torkad så behöver du ca: 2 tsk )
Putsa och skär filén i skivor Fräs löken mjuk och tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning Häll i vin och grädde Koka ihop såsen 5-10 min Bryn köttet samt salta och peppra Lägg ner köttet i såsen Låt det puttra några minuter Smaksätt med dragon
Kokt mandelpotatis är gott till men ris eller pasta funkar också
|
29 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fläskfilé rosé
6 pers
600-800 g fläskfilé 1 stor gul finhackad lök 3 dl creme fraiche Ca: 1-2 dl köttbuljong eller ca: 3 msk koncentrerad kalvfond och lite vatten 2 msk chilisås 1/2 msk Worcestersås 1/2 msk soja 1-2 pressade vitlöksklyftor 1-2 msk rosépeppar Salt och peppar Hackad persilja
Putsa filén och skär den i skivor Bryn den och krydda med salt och peppar Ta upp köttet och fräs på löken Tillsätt creme fraiche, köttbuljong eller fond, chilisås, Worcestersås, soja och pressad vitlök Lägg ner köttet och rosépeppar i såsen Strö hackad persilja över
Servera med tex. pressad potatis och en god sallad
|
29 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Spökpasta
4 pers
Ca: 500 g pasta ( gärna svart om du får tag i det & det är lite kul till halloween ) 1 kg oskalade räkor ( blir godast men färdigskalade funkar lika bra ) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 kuvert saffran Matfett att steka i ( själv brukar jag ta lite flytande margarin & lite olivolja ) 2 msk vetemjöl 2 och 1/2 dl vatten 2 dl grädde 3 msk koncentrerad hummerfond 1 tsk örtsalt 1 krm cayennepeppar Citronskivor Dill
Koka pastan Skala räkorna Finhacka lök och vitlök Fräs löken och tillsätt saffran Strö över mjöl och rör om Späd med vatten och grädde Tillsätt hummerfonden och koka såsen några minuter Lägg i räkorna och låt dem bli varma ( bara en stund så dom inte blir sega ) Smaka av, salta & peppra Lägg upp pastan på ett stort serveringsfat och häll över såsen Dekorera med citronskivor och dill
|
29 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Inga-Lills ananas och kokossallad
2 burkar ananas i skivor ( á 300 g ringar ) 3 gula lökar 2 paprikor 1/2 pepparfrukt 2 dl kokosflingor Saften av 2-3 lime 1/2 -1 tsk salt
Skär ananas och paprika i bitar Strimla pepparfrukten och finhacka löken Blanda ihop alla ingredienser och häll på limesaften Smaka av och tillsätt salt
|
27 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 1 kommentar
|
|
|
|
Snabba lövbiffen
4 pers
500-600 g lövbiff ( behöver inte vara fina skivor för dom ska ändå strimlas ) 1 burk creme bonjour med kantareller 3 dl grädde Salt och svartpeppar Har du kantareller eller annan svamp så kan du låta det steka med
Strimla och bryn lövbiffen Tillsätt mjukosten och grädden Salta och peppra samt smaka av
Servera med potatismos eller pressad potatis Bandspagetti funkar också
|
27 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Provensalsk kassler
4-5 pers
Till denna enkla kasslerrätt passar det bra med bakad potatis och en god kall sås att klicka i potatisen
1 bit kassler ( ca: 700-800 g ) 100 g dessertost med vitlök tex. Boursin 3-4 bitar soltorkade tomater i olja 2 färska tomater 2 msk provensalsk kryddblandning ( finns i frysdisken ) 1 dl riven ost
Sås 2 dl turkisk yoghurt 1 msk honung
Putsa och skär kasslern i cm-tjocka skivor, inte helt igenom Rör osten mjuk och blanda den med finhackade soltorkade tomater Bred blandningen mellan kasslerskivorna Tryck ihop lite och lägg kasslern i en ugnsform Skiva tomaterna och lägg ovanpå Strö på kryddblandningen och riven ost Gratinera ca: 25 min i 225 graders ugnsvärme tills fyllningen och osten smält och blivit bubbligt krämiga
Servera med bakad potatis, den kalla såsen och en sallad
|
27 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Penne med vodka
Vid ett besök i Rom en gång åt jag denna enkla men ack så goda pastarätt
1 hackad gul lök 3 msk olivolja 1 burk krossade tomater salt och svartpeppar 1 krm socker 6-8 cl vodka 400 g pastapenne 1 dl grädde riven parmesanost
Fräs löken i oljan Slå på tomaterna och krydda med salt, peppar och socker Häll i vodkan och koka sakta utan lock tills den tjocknar
Koka under tiden pastan och sila av den Blanda ner grädde och ost i tomatsåsen och sjud upp snabbt Häll pastan på ett stort fat och häll såsen över eller häll helt enkelt pastan i grytan med såsen och rör om
Hyvla eller strö över parmesanost vid servering
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Italienska köttbullar i tomatsås
4 pers
Börja med tomatsåsen Blir ca: 3 dl
1 burk konserverade cocktailtomater eller krossade tomater ( 400 g ) 1 liten finhackad gul lök 1 finhackad eller pressad vitlöksklyfta 2-3 msk tomatpuré 1 msk hackad färsk basilika eller ca: 1 tsk torkad 1 dl olivolja salt 1 tsk strösocker
Häll oljan i en gryta och fräs lök och vitlök på svag värme Tillsätt tomater, tomatpuré samt basilika Salta, sockra och smaka av Låt såsen puttra på svag värme under tiden du gör köttbullarna Späd ev. med lite vatten
Köttbullar 2 skivor vitt formbröd 1 dl mjölk 600 g köttfärs 6 msk riven parmesanost 2 msk hackad persilja 1 msk olja 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk rivet citronskal 1ägg Salt och svartpeppar
Låt brödet svälla i mjölken 10 min Blanda ner de övriga ingredienserna och rör ihop ordentligt Rulla köttbullar ( gärna något större än vanliga köttbullar ) Stek köttbullarna och lägg ner dem i tomatsåsen
Servera gärna med tagliatelle och en god sallad
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Paglia e Fieno ( halm och hö )
Denna Italienska pastarätt kallas så för att man använder gul och grön bandspagetti ( därav namnet halm och hö )
4 pers 150 g gul bandspagetti 150 g grön bandspagetti
Sås 2 dl finstrimlad purjolök 1 msk smör, margarin eller matolja 250 g rökt, strimlad skinka 1 pkt djupfrysta ärtor ( ca: 225 g ) 2 dl vispgrädde 1-2 dl riven lagrad ost 1 tsk salt grovmalen svartpeppar
Koka pastan
Fräs purjolöken på svag värme Blanda ner skinka och ärtor Blanda ihop grädde och ost och häll ner det i pannan Rör om och krydda med salt och peppar
Häll de kokta pastan i en skål eller på ett stort fat Tillsätt såsen och blanda om Servera på direkten
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fläskkotletter i ugn
4 pers
6 kotletter med ben 3 dl grädde 1 burk creme fraiche 1/2 dl soja 1 och 1/2 tsk sambal oelek
Lägg kotletterna i en ugnsform och se till att dom inte täcker varann Blanda ihop grädde, creme fraiche, soja och sambal oelek Häll detta över kotletterna
Tillaga i ugn 200 grader i 1 tim
Denna rätt tillåter fantasin att flöda eftersom den är så neutral i sin enkelhet Några förslag kommer här :
Du kan tex.
*Använda en smaksatt creme fraiche *Blanda i lite svamp *Tillsätta tomatpuré *Fransk senap och lite dragon *Vitlök
Allt efter tycke och smak och tänk på att fantasin har inga gränser
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Shit on the shingle ( skit på taksticka )
Detta recept kommer från en amerikansk släkting Du får anpassa det utifrån hur många som ska äta Detta borde räcka till 4 pers
400-500 g köttfärs Svamp ( champinjoner eller valfri svamp ) Mjölk eller grädde Vetemjöl Soja Salt och peppar
Bryn köttfärs och svamp Strö över mjöl och häll på mjölk eller grädde och soja ( det ska bli som en lösare stuvning ) Krydda med salt och grovmalen svartpeppar Smaka av Låt röran puttra en stund
Så här serveras det
Rosta bröd och häll över köttfärsröran Toppa med ett förlorat eller stekt ägg ( sunny side up ) Stick hål på gulan och droppa i några droppar Tabasco
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kycklinglasagne
4 pers
6-8 kycklingfiléer 2 gula lökar 2 paprikor 1 brk garlic salsa 1 pkt faitas kryddmix 1 dl grädde ca: 3 dl riven ost 1 pkt tortillas
Skär kyckling, lök och paprika i bitar Bryn i en stekpanna och tillsätt salsa, kryddmix och grädde Låt sjuda 10 min Varva tortillabröd och kycklingblandningen som en lasagne i en ugnsfast form ( blir finast i en rund form men som Kajsa Varg sa: man tager vad man haver ) Börja och avsluta med tortillas Lägg riven ost överst Gratinera i 200 grader i ca: 15 min
Servera med din favoritsallad
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Fisk och blomkålssoppa
4 pers 1 gul lök 1-2 msk margarin eller matolja 2 vitlöksklyftor 1 msk curry 600 g blomkål 5 potatisar ( ca: 400 g ) 3 hönsbuljongtärningar 10 dl vatten 2 dl vispgrädde 400 g torsk ( hoki eller sej funkar också ) färsk koriander till garnering ev. salt
Skala och finhacka löken och fräs den i en gryta Pressa i vitlöken och tillsätt curry som får fräsa i nån min. Dela blomkålen i små buketter Skala och skär potatisen i skivor Lägg ner detta i grytan tillsammans med buljongtärningar, vatten och grädde Koka soppan under lock i 10 min Dela fisken i bitar och tillsätt i soppan Låt soppan sjuda på svag värme i ytterligare 5 min Smaka ev. av med salt och strö över koriander
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 2 kommentarer
|
|
|
|
Syrrans goda lax och kräftsoppa
4 pers 1 medelstor gul lök 1 vitlöksklyfta 1 skalad rå potatis 1/2 - 1 litet fänkålshuvud 1-2 msk olivolja 1 pkt saffran 8 dl fiskbuljong 2 dl vitt vin ( eller matlagningsvin ) salt och svartpeppar 1 msk hackad dill ca: 300 g laxfilé 1 burk kräftstjärtar i lag ( 380g )
Hacka lök och potatis Strimla fänkålen Fräs detta i oljan och tillsätt saffran Häll på buljongen och vinet Låt detta koka ca: 20 min Krydda med salt och svartpeppar samt tillsätt dill Skär laxen i kuber och lägg ner i soppan Låt soppan koka 5 min Lägg till sist ner kräftstjärtarna
Till detta passar det bra med en citrusaioli och ett gott bröd
Citrusaioli
2-3 pressade vitlöksklyftor 2 äggulor 1-2 krm salt cayennpeppar 1 msk pressad apelsinsaft samt 1 tsk rivet apelsinskal 1 och 1/2 dl olja
Gör en majonäs av dessa ingredienser
Om du vill göra det enklare för dig
2 dl färdig majonäs I detta blandar du ner apelsinsaft och rivet apelsinskal samt pressad vitlök Krydda med lite cayennpeppar
|
24 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Inga-Lills sötsura sås
1msk olja 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk mexikansk kryddblandning 1 tsk soja 2 dl köttbuljong 1 msk socker 2 msk vitvinsvinäger 1 msk chilisås eller tomatsås 1/2 msk potatismjöl
Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning
|
23 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Västerbottenpaj
10 bitar
Pajskal 3 dl vetemjöl 125 g smör ( margarin duger också ) 1 msk vatten rivet skal av en citron Gör som du brukar när du gör en pajdeg och förgrädda den 10-15 min i 225 grader
Fyllning 3 ägg 3 dl gräddfil 150 g riven västerbottenost 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar Vispa ägg och blanda i de övriga ingredienserna
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda ca:25 min i 200 grader
|
23 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Lasagne
Lasagne 4 pers
10 lasagneplattor ( ungefär ) 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 400 g köttfärs 500 g krossade tomater 1 köttbuljongtärning salt & peppar 1/2 tsk basilika 1/2 tsk timjan Gör som när du gör en vanlig köttfärssås och låt den gärna puttra 20 min
Ostsås 2 msk margarin 3/4 dl vetemjöl 7-8 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 2 dl ost
Gör en vanlig vit sås Smält fettet och rör i mjölet Späd sen med mjölken lite i taget ( inte för varm platta så du bränner den ) Vispa noga så du inte får några klumpar Låt såsen koka på svag värme 5 min Tillsätt salt och peppar samt osten
Smörj en ugnform Varva sen ostsås, köttfärssås, lasagneplattor Sista lagret plattor täcker du med ostsås ( se till att alla plattor är täckta ) Strö över riven ost ( ca: 1 dl ) Grädda i 250 grader i ca: 30 min
Lasagnen går bra att förbereda och grädda senare men tänk då på att blanda ingredienserna medan dom är varma. Annars suger inte plattorna upp allt det gottiga !!!
Lycka till
|
20 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Pizzadeg
Pizzadeg enligt Andreas Westin ( som jobbat som pizzabagare )
2 och 1/2 dl kallt vatten 1/2 pkt jäst 1 msk olja 5-6 dl vetemjöl salt och pizzakrydda
Blanda ihop degen ( obs ! det ska vara kallt vatten ) Jäs i kylen 1/2 tim
|
20 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Sugo agli aromi ( Aromatisk sås )
4 pers 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 1 kvist rosmarin 1 kvist salvia 1 knippa persilja 1/2 tsk torkad oregano eller 1 tsk färsk 1 dl olja 500 g skalade tomater ( färska eller konserverade ) salt och peppar 2 och 1/2 dl grädde 500 g pasta Riven parmesan eller västerbotten ost
Hacka vitlök och gul lök fint Hacka alla kryddor Häll oljan i en rymlig panna och tillsätt vitlök och gul lök Bryn utan att de tar färg Tillsätt de hackade kryddorna och blanda allt på svag värme Lägg i tomaterna, rör om , salta och peppra och låt såsen sjuda i ca:15 min Häll sen i grädden och låt såsen tjockna Lägg i den kokta pastan Lägg upp på ett stort fat eller skål och strö över osten
|
19 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Karins basilikakyckling
1 kg kycklingfilé 1 trafikljus paprika ( en röd en gul och en grön ) 2 kycklingbuljontärningar 5 dl creme fraiche ( helst den fetare sorten..hahaha ) 2 pressade vitlöksklyftor om du gillar det 2 pkt frusen basilika ( finns i frysdisken i små förpackningar ) funkar med frusen örtblandning också Skär kyckling och paprika i bitar och stek detta Blanda i det andra och låt det puttra en stund på spisen
Bandspagetti är gott till och en sallad så klart
|
15 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 1 kommentar
|
|
|
|
Annas cocacola stek
1 kg nötkött eller om du har älgstek så är det toppen 1 burk cocacola 1 flaska lättöl 1 dl soja 1 köttbuljongtärning 10 svartpepparkorn 10 torkade enbär 1 gul lök i stora bitar Gillar du vitlök så kan du lägga ner ett par klyftor
Koka köttet ca : 1 tim / kg eller om du har termometer till 65-68 grader Gör sås på skyn med grädde och redning Såsen blir himmelskt god
Vanlig kokt eller pressad potatis är godast till och gärna lite svartvinbärsgelé
|
15 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Potatispannkaka
3 ägg 3 tsk salt 2 och 1/2 dl vatten 2 och 1/2 dl mjölk 4 och 1/2 dl vetemjöl 850 g råriven potatis 200 g rimmat stekt sidfläsk ( jag brukar ta rimmat bogfläsk för att det är mindre fett ) Häll i en långpanna och grädda 40-50 min på 225-250 grader
Har testat att göra den på färskpotatis och det går jättebra, se bara till att pressa ur all vätska. Om du har en stor långpanna föreslår jag att du gör 1 och 1/2 sats annars blir den ganska platt.
|
15 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Karibisk fläskflé med banan och kokos
500g fläskfilé 1 äpple 1 tsk curry, salt och peppar 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl kött eller grönsaksbuljong 2 dl vispgrädde 2 bananer 1 burk kokosmjölk 2 msk kokosflingor ev. redning om du tycker såsen blir för tunn
Skär filén i skivor och bulta ut dem lite Skala och tärna äpplet Stek filén, krydda och tillsätt vitlök samt lägg i det hackade äpplet Häll på kokosmjölk, buljong och grädde Låt sjuda 10 min Skala och dela bananerna först på längden och sen på hälften samt fräs på dem lite Vid servering lägger du på bananerna och strör över kokos
Räcker till 4 personer ( dock ej till fyra hungriga karlar som kommer från skogen )
|
15 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|
|
Pastasallad
Trefärgad kokt pasta Salami Rödlök Paprika Cocktailtomater Om du redan kan laga mat så ser du själv på ett ungefär hur mycket du behöver av dom olika ingredienserna beroende på hur många du lagar till :) Pricken över i:et är en god vinägersås enligt Anna Bergenström ( Annas mat ). Detta blir en stor sats men man kan minska den eller ha den i kylen ganska länge. 1msk fransk senap 3msk rödvinsvinäger eller äppelcidervinäger 1/2-1 tsk torkad och smulad dragon 1 pressad vitlöksklyfta 2dl olja Skaka eller vispa ihop Blanda alla ingredienserna till salladen och rör ner så mycket dressing du tycker är lämpligt. Låt gärna salladen stå och gotta till sig ett tag. Strax innan servering kan man med fördel dekorera med avocado och fetaost. Smaklig måltid
|
15 Augusti 2010
| Länk
| Mat
| 0 kommentar
|
|
|