LisaViola
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Som jag vill vara

Jag har funderat lite idag på hur jag är som person. Jag tänkte hur jag var förut och så tänkte jag på hur jag vill bli i framtiden. Sen så tänkte jag igenom hur jag tänkte när jag var liten om hur jag ville bli när jag blev äldre. Allt är ett enda virrvarr och alla tankar går in i varandra. För när jag var liten var jag en söt tjej med visioner att bli en pojkflicka som åkte skridskor och blev isprinsessa. Lite senare i livet blev jag medveten om att jag inte var en pojkflicka och aldrig kunde bli det eftersom jag var som jag var. Sen förstod jag hur jag var och började leva så också. Vilket gjorde livet så mycket enklare.

Idag var jag och min pojkvän inne i affären och köpte lite mat till honom. Då råkade vi gå förbi klädavdelningen där just bebiskläderna var. Både jag och han blev ååhiga och log mot varandra. Då insåg jag att vi båda är redo för att starta ett liv med varandra. Inte skaffa de söta krabaterna än men om några år när våra liv är redo för det och inte bara vi. Jag är så lyckligt lottad att ha honom vid min sida genom livets alla med- och motgångar. Så jag insåg vad jag vill bli i framtiden just där och då i den mataffären. Jag vill vara den jag är med en utveckling så som en familj. När jag var liten hade jag sett fram emot att bilda familj men var inte säker på vem den rätta mannen var. Nu är jag säker och jag vet att jag kommer att ha utvecklats mycket fram till dess. Eftersom allt man gör formar en blir man till den man är. Visst kan man bli den man vill, bara man skapar sina egna öden. Vara på rätt plats vid rätt tillfälle. (Man kan också vara på rätt plats men fel tillfälle vilket gör platsen fel. Man kan vara på fel plats men tillfället är rätt vilket leder till att det blir fel ändå). Så jag är inte samma tjej idag som jag var för tio år sen, jag är inte ens i närheten av att vara som jag var för ett halvår sen. Jag har utvecklats för mycket och har gjort så mycket som har format att jag inte har samma värderingar idag som då även fast jag fortfarande är jag.

Jag är fortfarande jag och du är fortfarande du fast med andra värderingar. Och vi kommer att utvecklas tillsammans under årens gång. Vi kommer att se saker med andra ögon om tio år vilket kan vara en fördel eller nackdel beroende på hur mycket som har hänt som har format oss till dess. Vi är vad vi är och kommer att ändras när tiden ändras.

Lisa.
17 Mars 2014  | Länk | Mina Funderingar | 0 kommentar
Livet

Min verklighet.

Jag har levt med sådan skuld, ångest, hat för mig själv och i mig själv. Jag har varit helt paralyserad av skräck tre gånger i mitt liv. Jag har varit med om trauman som jag helst av allt skulle velat skippa. Jag har levt med ångest under en lång tid och var nere i en svår depression. Jag har levt med stress och för höga krav på mig själv allt för länge. Mitt liv har rent ut sagt varit ett helvete. Inte bara i några månader, under flera år var det så.

Men inte längre.

Jag lever så långt ifrån man kan komma hur jag såg ut för bara två år sedan. Jag var genomskinlig och blek som ett lik med blåa påsar under ögonen som var större än många andras. Jag såg bara glädje i att vara hemma i sängen och spela ett monotont spel. Att klicka på samma knapp tusen gånger om. Det gjorde mig inte direkt glad men det var min huvudpunkt på hela dagen. Det är så konstigt hur stor skillnad det har blivit på mig.

Jag är lycklig kan jag helt ärligt säga nu. Förut var det bara en mask att säga "det är okej med mig" Invant att säga när jag innerst inne mådde skit och egentligen bara ville skrika rakt ut i luften att jag inte orkade leva längre. Jag är lycklig. Idag är jag en stark person som gör det jag vill och skiter i vad andra tycker om mig. Jag bryr mig inte ett skit. Folk får gärna se mig i mina leopardleggings som är gröna och en mysig tröja över det. Det är jag när jag är som allra snyggast. Åtminstone helt avslappnad och lycklig. Varför inte bara vara så som jag är och klä på mig något fint när jag verkligen vill det istället för att gå runt och anstränga sig att vara snygg när man är lika fin osminkad som helt påspacklad bara man är sig själv. Det spelar inte någon roll om man har förstorat brösten, botoxat läppar och så vidare, bara man inte tappar sig själv på vägen. Eller om man inte har hittat sig själv och försöker göra det via plastikkirurgi. Bara man är nöjd med sig själv och vad man gör i livet så löser sig det mesta i slutändan. För varför vara olycklig med att göra saker man inte vill göra när man kan bli lycklig av att göra det hjärtat slår för kan väl inte vara ett så svårt val. Joo det kan det om man inte vet att man är olycklig. Det vet man oftast inte förrän man ser ett bättre alternativ eller inte står ut med att leva på ett visst sätt.

Jag är iallafall lycklig nu. Mitt i allt kaos i mitt huvud. Men det spelar ingen roll för jag är LYCKLIG och KÄR i att vara den jag är. Resten spelar ingen roll.

Lycklig.
13 Mars 2014  | Länk | Mina Funderingar | 0 kommentar
I mitt huvud just nu..

Livet är konstigt.

Jag är lycklig med mitt liv just nu som det är på fritiden. Jaa visst skulle jag kunna träffa mina vänner lite mer och jaaa jag skulle kunna göra lite mer vettigt. Men jag trivs med min familj och min pojkvän och tycker det är helt underbart. Jag skulle kunna arbeta mer också om jag skulle vilja det men jag tror inte att det är det jag vill just nu. Iallafall inte på det arbete som jag jobbar på just nu. Jag jobbar inom hemtjänsten men känner att jag fått ut så mycket som jag vill och orkar inte jobba mer där eftersom man får så mycket skit för allt man gör. Även nör man har gjort någonting bra ibland. Jag vill arbeta där jag trivs åtminstone hälften av tiden på jobbet och inte gråta kvällen innan jag ska jobba för att jag veeet hur jobbigt det kommer att bli. Även fast det finns många ljusa stunder och jag kan skratta och le under jobbet men det är under en så kort period och därför jämnar inte de bra stunderna ut de dåliga.

Jag vill arbeta i en affär just nu för att veta hur jag vill göra med mitt liv i fortsättningen. Idag var jag faktiskt och lämnade in mitt cv hos ett stort varuhus och det kändes helt okej. Men besked om intervju får jag innan v.14. Så lite nervös är jag inför det. Jag har även en kontakt i en annan kedja fast inom sport och har en intervju med chefen inom en snar framtid och är jätte glag och entusiastisk över det. Så jag är glad över att få en möjlighet till ett bättre liv även under dagtid och inte bara på fritiden.

Mitt huvud håller på att sprängas av allt som finns där inne just nu men livet ser bättre ut än någonsin. Mina tankar går mycket åt vad jag ska bli när jag blir stor, men jag har faktiskt ingen aning om vad jag vill bli eller när jag vill bli det. Livet skjuts upp hela tiden och om jag inte gör någonting snart kommer jag att börja utbilda mig när jag är trettio. Allt är ett enda virrvarr och jag känner mig inte så mycket klokare i situationen så därför lägger vi ner för ikväll så får jag återkomma när jag har mer att tillägga.

Puss och kram, Lisa Arveroth.
18 Februari 2014  | Länk | Mina Funderingar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lisa Arveroth                                             Skaffa en gratis hemsida