Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Inred ditt hem i belgisk stil – så gör du

Enkelt, lyxigt och med en gedigen mix av gamla och nya element. Belgisk heminredning spelar i en helt egen liga. Vissa har jämfört energin i ett Belgien-inspirerat rum med Shabby Chic, men även om det finns vissa likheter mellan stilarna så har den belgiska stilen en mer imponerande effekt.

Varma neutrala färger, naturmaterial och stora möbler gör att belgiska rum känns dyra och eleganta, men ändå bekväma och välkomnande. Du får känslan av att slå dig ner och stanna kvar, andas långsamt och njuta en stund.

Det fina med den belgiska stilen är att det finns gott om rum för kreativitet och ditt personliga stiluttryck. Oavsett om du vill förvandla hela ditt hem till en belgisk saga eller bara få inspiration till några nya accenter så är det bra att veta vilka som är de starkaste karaktärsdragen i denna unika estetik.

En neutral men hjärtlig färgskala
Vissa tycker att neutrala färger kan kännas opersonliga, men i den belgiska stilen handlar det i stället om att skapa en avkopplande miljö. Om du tänker efter vilken färgskala som används på spa och lyxiga hotell, så är det ofta just neutrala färger, men lyxiga material. Det du ska leta efter är grå och beigea toner som påminner om naturen. Hos Alcro kan du enkel jämföra olika väggfärger när du ska måla inomhus

Naturmaterial
Naturen ska inte bara vara utomhus, gör som belgarna och dra in den! Använd dig av obehandlat trä, sten, glas, drivved, kottar, snäckor, ja, vad som helst som du kan hitta utomhus.

Detta bör också göra sig påmint genom användningen av naturliga tyger som till exempel linne. Du kan hitta massvis av underbara inredningsdetaljer i naturmaterial hos till exempel Oscar & Clothilde.

Stora möbler
En sak som verkligen kännetecknar den belgiska stilen är stora möbler klädda i linnetyg. Självklart gäller det här att vara balanserad, alla möbler kan inte vara enorma. Men om du är sugen på en stor hörnsoffa som rymmer hela familjen och några till så är det här rätt stil för dig!

Charmig patina
För att få till den där blandningen av lantligt och lyxigt som den belgiska stilen är så gäller det att ha gott om saker som ser lite så där lagom slitna ut. Det ska inte se smutsigt eller skabbigt ut, absolut inte, men det ska finnas en härlig känsla av att dessa saker har blivit använda och älskade i många år. Detta är dessutom perfekt ur ett miljöperspektiv såväl som bra för plånboken. Åk på loppisar och fynda till dina nya, belgiska rum! Du hittar massor av loppisar här.

Gammalt möter nytt
Samtidigt som vi vill ha saker med vacker, gammeldags yta så behövs det också moderna prylar. Detta är ännu en sak som särskiljer denna stil från Shabby Chic och som faktiskt gör den lättare att få till. Nu behöver du inte längre gräma dig över att din TV inte ser ut att komma från 1800-talet, häng i stället upp en cool, industriell lampa så att den inte ser så ensam ut bland alla gamla detaljer. Resultatet? En trendig, men tidlös stil!

17 November 2018  | Länk | inredning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Annika Bengtsson                                             Skaffa en gratis hemsida