Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Behovet av att få springa av sig

Behovet av att få springa av sig

Det finns inget bättre än för en hund att kunna springa fritt. Du kan riktigt se hur de trivs när vinden far genom pälsen. Men det är inte alltid så enkelt att släppa lös hunden. Dels finns det lagar som säger att du måste hålla den kopplad vissa tider på året, och i de flesta områden. Sedan är hundens egen säkerhet viktig. Om det finns stora vägar eller andra farliga ställen i närheten så kanske du inte är så sugen på att ta av kopplet.

Lösningen är en härlig hundskog. Ett större område där hunden kan känna sig fri. Och du som ägare kan slappna av också. Vissa hundskogar är inhägnade, just för att de ligger nära bebyggelse och bilvägar. Även med en någorlunda väl dresserad hund så vill du ju inte ta några risker. Andra hundskogar är öppna, vilket naturligtvis kräver att du håller din hund under uppsikt på ett helt annat sätt.

Hundar mår bra av att komma ut i friska luften. Det är inte bara för att de ska kunna uträtta sina behov, det brukar gå ganska snabbt. Men det är behovet av nya intryck, av dofter och av att träffa andra som driver dem. Ungefär som människor. En av de stora fördelarna med att ha en hund är ju att du måste gå ut varje dag. I hundskogarna kan du enkelt ge din hund det den behöver, som frihet och mycket motion. En del av dem har till och med banor där du kan träna din hund lite extra.

 

http://hundeskove.dk/

2 November 2020  | Länk | Hunde | 0 kommentar
Miniräknare från Texas Instruments

Miniräknare från Texas Instruments

 

När det kommer till miniräknare så intar Texas Instruments en unik särställning. Ända sedan företaget grundades under 1951 så har de legat i teknologisk framkant och varit drivande när det kommer till att göra avancerad teknologi tillgänglig för privatpersoner. Allt detta cementerades redan 1961 då de lanserade CalTech, som kom att bli världens första handhållna räknare. Succén blev snabbt ett faktum och de kommande åren lanserade de ett flertal olika miniräknarmodeller. När de 1990 utvecklade TI-81, världens första grafräknare, blev deras produkter en sorts de facto-standard för pålitliga och avancerade miniräknare. Sedan dess har de hållit ställningen som ett givet val för allt i från studenter till forskare.

 

Numera har de ett oerhört brett utbud av såväl klassiska och enkla miniräknare som komplicerade grafräknare, funktionsräknare och finansräknare. Många svenskar har kommit i kontakt med deras räknare i samband med gymnasiestudier, då avancerade räknare ofta anses vara ett måste för matematik på högre nivå. Vill man vara säker på att få valuta för pengarna så är Texas Instrument alltid ett riktigt bra val. Men vad är det egentligen som gör att deras produkter sticker ut ur mängden?

Alltid ett bra val

Enkel användning, hög tillförlitlighet och lång batteritid är kanske de allra främsta anledningarna till varför miniräknare från Texas Instrument är oerhört populära. Men något som inte ska förglömmas är att deras produkter ger var och en tillgång till räknekraft som för bara några årtionden var reserverad för vetenskapliga institutioner. Detta gör att man aldrig behöver oroa sig för att ens räknare inte ska leva upp till de krav som finns. Tvärt om så är miniräknare från Texas Instruments en garanti för att man ska få det bästa på marknaden. Därför är det kanske inte någon överraskning att de är marknadsledande inom branschen, och lär fortsätta vara det under överskådlig tid.

 

Oavsett om du är i behov av att rita grafer, göra upprepade beräkningar eller sannolikhetsberäkningar, skapa funktioner, hantera statistik eller trigonometri, utföra matematisk analys eller något helt annat så kommer Texas Instruments miniräknare att vara mer än behjälpliga. De har i över femtio års tid varit givna kompanjoner till studenter, forskare, ingenjörer, matematiker och programmerare världen över. Även om många av Texas Instruments produkter är kapabla att utföra väldigt avancerade uträkningar, och även lagra programmerade rutiner, så är de minst lika lämpade för vardagsmatematik. Då många av de senaste modellerna är utrustade med uppladdningsbart batteri och har stöd för mjukvaruuppdateringar så är de även en långsiktigt prisvärd investering. Vad som gör dem ännu mer unika är att de även kan sammankopplas med datorer vilket gör att man kan flytta information mellan miniräknare och dator, för att på ett sömlöst  sätt framställa rapporter och skapa väldigt detaljerade resultatpresentationer. Detta är bara några få exempel på de många innovationer som Texas Instruments ligger bakom inom världen av miniräknare. I tider då många av oss har kommit att ta miniräknare för givet så påminner de oss ständigt om hur viktigt det faktiskt är att ha tillgång till riktigt bra räknare.

https://www.studyshop.se

 

23 November 2019  | Länk | Nytt | 27 kommentarer
Beer pong

Beer pong, som i Sverige ofta kallas för ölpingis eller ölpong, är ett dryckesspel vars anor sträcker sig avsevärt längre än många tror. Det är en riktig storfavorit i USA och har sakta men säkert populariserats runt om i världen. Numera är de flesta överens om att spelet uppstod under 1950-talet på amerikanska Ivy League-universitet Dartmouth College. Ursprungligen så spelades Beer pong   endera på helt vanliga avlånga bord eller på traditionella pingisbord och med uppställda muggar. Vad som främst särskiljer föregångaren från dess moderna efterträdare är att det förr spelades med pingisracket. Även om det inte fanns några officiella regler så var syftet med spelet att med hjälp av en pingisboll träffa motståndaren eller motståndarlagets mugg. Om detta skedde så behövde motståndaren dricka den dryck som finns i muggen som träffades Detta är de regler som även vanligtvis tillämpas i modern Beer pong.

 

Under 1980-talet så förändrades däremot spelet på så sätt att man helt enkelt tog bort användandet av racket. Utvecklingen berodde i stor utsträckning på att tillgången på bordtennismaterial blivit sämre. Det blev med andra ord svårare och svårare att få tag på vad som krävdes för att spela klassisk ölpong. Numera spelar man endera på särskilda Beer pong bord eller på vilket bord som nu kan tänkas vara tillgängligt, och i samma veva som spelets utförande förändrades så började Beer pongs popularitet att skjuta i höjden. Från att ursprungligen bara ha spelats på amerikanska universitet så spred sig spelet sakta men säkert över hela världen.

En modern klassiker

Då Beer pong hela tiden blir mer och mer populärt så har det börja dyka upp som uppskattat dryckesspel i svenska studentkorridorer, man caves och många andra sammanhang.  Nu för tiden är det även väldigt vanligt att man använder sig av specialutformade bord för att få rätt stämning och förenkla placeringen av muggarna. Men behöver man verkligen ett Beer pong-bord? På många håll där spelet är populärt så har det blivit en del av standardutrustningen. Med dessa bord så kan man även vara säker på att man vänjer sig med de internationellt accepterade placeringarna och bordsstorlekarna. Det går så klart att spela ölpingis på i stort sett vilket bord som helst, men vill man   uppleva äkta Beer pong är det ofta ett måste med ett särskilt bord för ändamålet.

 

Även om spelet är som allra mest populärt i USA, där det årligen arrangeras ett flertal turneringar varav World Series of Beer Pong (WSOBP) i Las Vegas är den allra största, så är det på god väg att bli en riktig stapelvara även i Sverige. Vill du vara säker på att hänga med på trenden så är det en riktigt bra idé att skaffa ett praktiskt och robust bord som kommer att garantera många timmar av nöje. Detta gör att du även blir rustad för att tävla mot andra Beer pong-entusiaster då du redan från början vänjer dig med rätt regler, dimensioner och förutsättningar. Ta chansen att uppleva ett spel som är socialt, roligt och där alkoholen är frivillig. 

 

https://www.studyshop.se

23 November 2019  | Länk | Nytt | 2 kommentarer
Autobutler är nordens största

Verkstadsportalen Autobutler är nordens största digitala förmedlare av bilreparationer och erbjuder bilägare ett enkelt sätt att hämta offerter från över 3 000 anslutna bilverkstäder i Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike och England.

Vi är oberoende av verkstadsbranschen, och vårt mål är att skapa transparens och trygghet för bilägare som vill hitta en verkstad online. Något som över 700 000 bilägare sedan 2010 kunnat utnyttja

https://www.autobutler.se/

22 Oktober 2019  | Länk | Motor | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lars olsen                                             Skaffa en gratis hemsida