Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


Skolavslutning 2012

Så har ett år till gått! Svante firade sin första skolavslutning, om man får räkna "nollan" som skolklass, och Frida gick ut tvåan. Och mamma (jag) räknade ut att hon gått i skolan i 17 år....Och än är det inte slut, 1½ år kvar på dsk-utbildningen. Livet består i att lära, och leva! Och leva ska jag göra i två veckor nu med tidig semester! Här kommer lite bilder på skolavslutningsbarn!
13 Juni 2012  | Länk | Livet | 0 kommentar
Höst

Så var 6 dagars semester över för denna gången...I går morse bara 5 grader varmt, hoppas det bara är tillfälligt. Spenderade semestern i Danmark med besök på Skagen, Fårup Sommerland och Köpenhamn som huvudmål. På hemvägen även en sväng förbi Malmö och TV-inspelningen av Sommarlovsmorgon. Med lite god syn så kan man se både Frida och Svante i publiken i TV-programmet.
Lägger in lite foton under semester 2011.
På fotot här: Flickorna Lundgrens där vi gjorde ett fikastopp på hemvägen, underbart ställe!

Ha det bra, börja leta efter vantarna redan så du inte står utan första frostmorgonen!
14 Augusti 2011  | Länk | Livet | 0 kommentar
Den som väntar...

Här har inte hänt något på länge må jag säga!
Den långa vintern är väl inte bara att skylla eftersom det var dryga året sen vi uppdaterade... Skoldagar för barnen och jobbdagar för oss vuxna löser av varandra i ett sånt rasande tempo att man nästan glömmer både vilken dag och månad det är. Men nu när vårsolen skiner över Kvarnabo igen får vi lite ny inspiration och hopp om att det faktiskt finns ett slut på vintern! Svante satt till och med och tittade i resebroschyrer igår och planerade vart han vill åka på semestern. Det var dit där det fanns färggladast och snurrigast vattenruschkana.
Själv längtar jag efter att det går att sätta spaden i jorden igen och fortsätta i trädgården. Massor av planering ska omsättas till verklighet!

Take care, så hörs vi igen!

Uppdaterar med en bild på övriga i familjen.
20 Februari 2011  | Länk | Livet | 0 kommentar
Minns sommaren på hösten!

Nu är alla adventsljus testade och klara. Stjärnorna upphängda i fönstrena på baksidan av huset och i matdelen hänger olika gardiner på var sida av fönstret... undrar vilken som blir finast...? Beige med röda hjärtan eller svarta med tomtar med stora luvor på...? Egentlligen tycker jag inte svart är någon bra julfärg....

Skriver på uppsatsen och har lite svårt att fokusera och hitta bra material så jag hittar på massa annat att göra för att undvika att ta tjuren vid hornen... Idag ska jag nog ta en tur in till Alingsås och spendera lite tid.

Så här i höstmörkret får man minnas sommaren så jag sätter in en bild på Frida och Halle när vi stog i kiosken i somras....Bara 6 månader kvar så är vi där igen!
20 November 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Fridas rum

Bara ett stort suck... Var på ikea idag, ställde mig längst ner på parkeringen för jag ville ha lite luft, var där ensam dessutom... Passerade två helt fulla rader med familjeparkeringar på vägen mot entrén, men INTE EN ENDA bil hade barnstol i.... Ja, en familj kan ha olika konstallationer men vitsen med extra breda platser och skyltar familjeparkering känns som att det ska vara lätt att få i och ur barnen....
Alla platser beboddes av stora bilar av nyare modell, troligen rädda för bucklor... Var bara glad att jag inte hade barnen med mig idag och behövde en ruta....

Fridas rum håller på att få en ansiktslyftning, små nalletapeter är ute och rosa blommor är inne.... Köpte gardiner på Ikea idag och ska nu måla taket i kväll.
Känns som tösen börjar bli stor, börjat skolan och nu ett nytt rum...

På bilden Frida och Flamman inför en ridtur.
3 September 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Manne 10 år!

Så har vår Manne gått över till tvåsiffrigt... Han fyllde 10 år i juni!
Så här gott tycker han att det är att ligga ute i gräset en varm sommardag....
16 Juli 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Min tand är lös....

Ett stort steg på väg mot att bli stor är enligt Frida att tappa sina tänder. Och nu har den första trillat ut. Naturligtvis med tandfen och hela köret, som gav 10 kr till sommarens glasskassa.
Svante har över en natt blivit en trotsig treåring som tappat både hörsel och förstånd till förmån för att gå och slå med svärd och hammare på allt möjligt. Frida till exempel.... "Mamma, han slååååår mig!!!"
Nästa vecka ska vi åka ner och se på Monster truckarna på Ullevi (hemligt än så länge) men jag undrar om mer våldsamma bilkrascher är rätt just nu... Allt går ut på krascher, slåss och vråla i Svantes värld. Vi får nog jämna ut det hela med något snällare evanemang snart...
Tills dess; simma lugnt!
8 Juni 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Glad Påsk!

Så var den över för den här gången.... Hönor och tuppar kom upp på skärtorsdagen och åkte tillbaka ner i kartongerna idag.

Vad har hänt sedan sist då? Förra helgen kom jag åter igen på varför jag bor på landet, efter att ha spenderat en dag i stan. När jag kom hem hörde jag hur fåglarna kvittrade, hästarna betade i hagen och barnen cyklade som galningar på vägen utan en bil i sikte. Landet är frihet!
Men sedan dagen efter kom jag på varför man bor i stan... Vi for in till Sollebrunn för att handla och när vi skulle hoppa ur så hade det hänt igen...Biologisk krigföring....Årets skitattack....Barnen vägrade kliva ur bilen och jag fick bända loss deras små händer från bilen för att springande ta mig in i affären.
Vårbruk..... vårbruk med gödsling.....Det finns inget som går upp emot doften av vårbruk med gödsling....Man får verkligen en prövning i hur länge det går att hålla andan.

På annandagen var vi på Elmia på den stora bilmässan. Barnen tyckte det var superkul och de träffade både Rorry racerbil och Herbie och Sveriges starkaste man. "Var är han, den starke pojken?" satt Svante på mina axlar och ropade. Bilden visar när sveriges starkaste treåring och sveriges starkaste man träffades och hamnade på kort tillsammans.

Hemmavid har vi äntligen fått lite fart på trädgårdsplanerna igen! Nästa vecka kommer en grävmaskin och ska hjälpa oss att fixa till framsidan. Sedan blir det gräs och plantering för hela slanten! Gyttjebrottning ska bytas mot badmintonnät. Staket ska upp och leråkern ska bli en plats att njuta på! Lekstugan har fått en ny bättre plats på baksidan av huset. Planen är att det ska vara någotlunda klart till midsommar...Lite förvandlingsbilder kommer säkert framöver.

Ha det så (gräsligt ;)) bra tills vi hörs igen!
14 April 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vårsol!

Äntligen är den här, vårsolen!
Det går inte efter något datum, eller klockan, utan efter när man kan börja elda gräs. Och det har jag gjort i helgen, alltså är våren här!

Ett annat tydligt tecken är när Weima hitta avskyvärdheter att rulla sig ute i skogen... Och det gjorde hon för första gången i år igår. Dessutom på hunddagis så jag var tvungen att ha henne i bilen hem... Tre gånger fick hon schamponeras innan lukten verkade ge vika. Det är någon blandning av upptinade vedervärdigheter som inte går att jämföra med något annat. Bajs+kloak+as+kräkningar+sura uppstötningar tillsammans kommer inte ens i närheten av hur det luktar.... Fy f----n....

Idag har jag varit hos tandläkaren.... För ett tag sedan var jag där på undersökning och hade inte mindre än 4 hål!!! Jag har aldrig varit med om maken! Måste vara att man småäter så mycket när man sitter på föreläsningar? Nåväl, jag blev kallad tillbaka för att laga tre av dem. Sen skulle jag laga det fjärde en annan dag, men glömde att gå dit..... Sen har jag hållt mig undan men idag hann verkligheten ikapp mig till slut. Så efter 45 plågsamma minuter hade dom mage att ta betalt också. Betalt?! Det är ju jag som har plågats, jag borde ha betalt! Nä, jag fattar nog att man måste betala, så det gjorde jag så snällt. 4,300 kr...... Det är tandläkare man skulle blivit...

See you!

Bilden visar en vårsprallig Svante på lekplatsen i Nolhaga.
25 Mars 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vad är en granne...?

Kom på mig själv idag med att säga "en av mina grannar" om en bekant som bor en bit bort...Alltså inte i nästa hus, utan mer som i nästa by....
Granne, som bor bredvid, har jag bara en. Frida kallar honom tillochmed för Granne, och inte vid namn..."Nu kommer Granne!" stojar hon när de kommer hem.

Men här på landet så bor vi några stycken på samma väg, kan man kalla dom för grannar? Det är nog sisådär 8-9 stycken som delar uppfartsväg från stora vägen. Jag kallar dom grannar allihopa. Delar brevlåderad gör vi allihopa, så våra brevlådor är i alla fall grannar på samma bräda...

Eftersom vi bor i utkanten av en by kanske man kan kalla alla i byn för min granne? Eller dom i grannbyn för grannar..? Dessutom har vi faktiskt en boende i närheten som heter Grann, tänk att bo granne med Grann... eller med en grann granne. Det vore inte dumt... Nog med ordvrängeriet! Vad tycker du är en granne? Jag låter dagshumöret avgöra vem jag kallar granne, som jag gjort innan.
Vi hörs!

Bilden visar Frida och Svante i vårsolen.
27 Februari 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Att snöa eller inte snöa...

Förra veckan gick jag och längtade efter vår, att greja ute och att slippa ytterkläder, låta dörren stå öppen och kunna gå in och ut i sandaler...

Men så kom snön och barnen kunde åka pulka och vi åkte iväg till Vårgårda för att åka i "backen". Backen är egentligen två backar som ligger vid Kullingshovsstugan. När jag var liten fick man åka pulka i det som kallades lilla backen. Den var brant och snabb! I stora backen fick man bara åka slalom. Där lärde jag mig att åka slalom för lite drygt 25 år sedan. Eller ja... lärde och lärde...Jag stog förstenad av skräck nedför backen och vågade inte svänga.

Men tillbaks till nutid; när vi kom dit var stora backens lift inte öppen så det fanns inga skidåkare där, så alla barn knallade så högt dom orkade uppför stora backen och åkte nedför där istället. Det var lite lustigt att se att det nästan bara var pappor som var där med sina barn, plus att alla papporna var samma generation som jag själv som nu var där med sina egna barn. Historien upprepar sig...

I morgon ska Weima till veterinären igen... Hon har haft ont i tassen till och från i snart två veckor, men de sista dagarna har det varit ont mest hela tiden. Så fick hon en tid i morgon. Det var inte länge sedan hon bröt klobenet och hade problem med läkningen av det och gick med strumpa på sig i nästan 5 veckor totalt... Nu trodde Hermansson att vi måste öppna upp trampdynan för att något sitter där och har orsakat en varböld. Innan dess tog vi bort en bula på halsen på henne och så vart hon steriliserad i höstas, för hon fick så mycket problem kring sina löp. Lilla gumman, nu hoppas jag att det går bra i morgon och hon är pigg och kry igen om någon vecka. Aktiviteterna har fått ligga lågt pga allt som varit innan, men nu hoppas vi att komma igång igen. Vi längtar efter att få åka och simma!

Ha det bra! Vi hörs!


19 Februari 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vinterlek

Äntligen blev det lite vinter i Kvarnabo! Bara ett par dagar men ändå så vi hann ut och åka lite skridskor på sjön Hälsingen.
Weima agerade draghjälp och drog barnen kors och tvärs över isen och det tyckte dom var jättekul. Fort gick det!
Idag har vild orkan ersatt det vackra vintervädret och det är mörkt ute som om solen inte ens vågar sig ut idag. Det knakar och viner runt husknutarna och vi förbereder oss på att bli utan ström. Det brukar bli så, men ljusförråden är påfyllda igen efter helgerna och vi tycker bara det är ganska mysigt! Om det hinner bli kallt inne så eldar vi i spisen uppe och det är bara att gilla läget.

Lägger in några nya bilder i fotoalbumet, så kika gärna in!

Stormiga hälsningar tills du tittar in igen! /Katarina
12 Januari 2009  | Länk | Livet | 0 kommentar
Natten går tunga fjät...

Julen närmar sig och avslutningar och julfester avlöser varandra. Förra veckan skulle dagmammans lilla luciatåg varit, men ALLA barnen var sjuka.
I måndags hade de tillslut sitt lussetåg och i jämställdhetens namn var det Svante som var lucia... Bild finns i fotoalbumet, kika in. Kortet här är taget före julfest förra veckan i Degebo.

Måste bara klaga lite också; var i missionskyrkan på julfest för en grannes dotter ville att vi skulle komma och titta på hennes julspel. Det var jättetrevligt med fint luciatåg och annat. Men ganska långt, sisådär 1,5 timma. Speciellt långt för en liten 3 årig herre som inte sovit någon middag utan varit och lussat hos farmor och mormor innan. När en timma ungefär hade gått kunde han inte sitta stilla utan hoppade ner från sin stol och kunde inte riktigt bestämma om han skulle sitta själv, eller hos mamma eller hos pappa. Bläddrade lite i psalmboken för att ha något att göra, frågade lite halvhögt när vi skulle åka hem, osv. Inget som störde enligt mig. Men en KÄRRING någon rad bakom var tvungen att hyssja och blänga och bära sig åt. Vad tror hon? Det var en julfest, det var barn som framförde alla roller och de har anhöringa som KAN vara små och låta lite, Jesus sade; låt barnen komma till mig. Det måste hon ha missat.... Hon får inga julklappar...
16 December 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Mellan adventsljusstakar och julgardiner!

Redan i helgen kom dom upp: stjärnorna, adventsljusstakarna och julgardinerna... Jag blir så trött på att stå kvällen före första advent och upptäcka att hälften av grejerna inte fungerar längre och att det inte finns några reservlampor hemma och att det är SVART som är modernt i år igen och inte guld som det är på alla mina stjärnor.... Nu är allt kollat och uppsatt, och jag väljer guld i år igen för jag tycker inte att svart är någon julfärg. De får dessutom lysa redan, grannarna tror nog att jag tagit fel på en vecka men vad gör det?

Men, det finns en viss gräns; jag spelar inte någon julmusik före första advent, jag sätter inte upp några tomtar förräns runt lusse (men änglar och annat o-tomtigt kan få komma fram) och jag får inte äta någon pepparkaksdeg förräns strax före jul....

Åsså snön! Denna underbara piggelin-kick! Äntligen lite vitt på marken som lyser upp i höstmörkret!Visst är det trevligare med ljus snö än det är med trökig höstgegga överallt? Ta bra skor på fötterna så halkar du inte!
Bra på "fötterna" har bilen också fått sedan snart en månad tillbaka. Svante och pappa hjälptes åt som synes på bilden.

Mannes turer ute är inte så långa när det är kallt, hans lilla hjärta mår inte så bra, men nu har han fått nya mediciner och vi hoppas han tickar på ett tag till. Han får hålla sig varm och gå korta promenader och sen in och mysa i soffan igen.

Nu ska jag läsa till nästa veckas tenta, lördagstenta mitt i julförberedelserna, roligare kunde man ju haft.... men det går inte bättre än vad jag förbereder mig till; så bye for now, så hörs vi om ett tag igen!
25 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Fars dag!

Hipp hipp hurra på fars dag!

En busig far vi har,
vi tycker han är ganska rar,
han snickrar och målar
och syr med vassa nålar,
han hugger, gräver och krattar
men aldrig arg utan bara skrattar,

Hipp hipp hurra på fars dag säger Frida och Svante!
8 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
MAT!!!

Nutrilettkuren, Allevokuren, fastekuren, fruktkuren, GI-kuren, Extravaganzakuren och nu Cambridgekuren... Nu JÄKLAR ska jag ner i vikt!
Hela förra veckan gick jag på Cambridgekuren, och jag måste säga att det är den godaste kuren jag provat hittills. Men vilket URUSELT humör jag är på! Jag ser mat överallt, alla äter och hela tiden! Själv är jag sugen på vad som helst, jag kan äta gräs om du bjuder mig. Jag vägrar handla och jag vägrar laga mat här hemma. Det vore ju som att ställa en alkoholist att jobba i en bar...
Kaffe utan socker och mjölk smakar skit och man ska dricka så mycket vatten att jag skulle behöva vara hemma heltid för att dricka och springa på toa.
Jag fryser och läpparna är torra och tungan känns som en död fisk i munnen. Och idag är det dags att köpa nya påsar fast jag mycket hellre vill ha MAAAAAT!!!!

Men, ner 1,5 kg första veckan är min belöning för det här självplågeriet. Och eftersom jag har viss beslutsamhet så kommer jag att fortsätta!

Bifogar ett kort som Svante har tagit som visar på utgångspunkten så hoppas jag att kunna ersätta det med ett målfoto om ett tag. Håll tummarna!

Ha det bra!
4 November 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Hipp hipp hurra!

Ett fyrfaldigt leve för Svante, han leve hurra, hurra, hurra, hurra!!

Liten pojk har blivit stor! Igår hade Svante kalas och hade en jättebra dag!
Han brukar vakna tidigt och vi hade sagt till honom att han inte fick gå upp förräns vi kom och sjöng för honom. Så vid 06.15 väckte han mig och tyckte att vi skulle väcka honom...
Med ett rullande schema kom släkt och vänner under hela dagen och Svante var så nöjd med att vara dagens huvudperson.
20 Oktober 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Att gräva eller inte gräva, det är frågan...

Så... då var allt tillbaks i gamla gängor igen.
Skola, dagis och jobb, äta, sova, skola, dagis och jobb, äta, sova, skola, dagis....

Vi började gräva i trädgården för sisådär två månader sedan, och det är fortfarande bara halvklart. Först regnade det som om det aldrig skulle göra annat mera- och då gick det inte att köra...
Sen gick traktor-helv...(förlåt, vår kära traktor som nog har fler sjukddagar än något annat fordon jag känner) sönder. Finns det delar till den då? Neej... Delar av en del, kanske... och hos någon annan bonde en halv del av en del...Så nu kan vi inte köra bara därför. Tänk vad det är lockande att bara lyfta telefonluren och ringa någon som kommer och ordnar grävningen på en dag eller två! Men snålheten fäller på något sätt alltid krokben för mig på vägen till telefonen...
Grannarna tittar när de tror att jag inte ser, och undrar nog när det ska bli klart. Men jag tänker så här att så länge min trädgård ser värre ut än deras så ger jag ju dem lite gratis självbelåtenhet.

Igår sprang Frida happy mil i Alingsås och var jätteduktig! Go Frida!

Lite nya bilder finns i fotoalbumet, kika gärna in. Ny grupp i fotoalbumet är semester. Jag har inte skrivit om vår semester, men vi hade strålande väder och underbara dagar. Resan gick via Astrid Lindgrens Värld mot målet Öland där vi stog på Ekerums camping och gjorde dagsutflykter därifrån. Se bilder!
7 September 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Snart, snart, snart...

Semestern brukar för oss inte bli någon ledighet utan betyda att allt som inte hunnits med innan ska klaras av. Vi far och flänger från tidig morgon till sena kvällen och jag försöker hinna med att jobba nätterna där emellan. Som vikarie får man passa på när andra vill ha sommarledigt för att dryga ut kassan för alla stordådiga projekt som ska genomföras på hemmaplan.

Husvakt, kattvakt, hundvakt och hästvakt är ordnat och husvagnen uppfräschad inför resan. Barnen tjatar envist om att vi ska åka till Danmark eftersom de tyckte det var bra där förra året, men vi har nog tänkt den andra riktningen dvs. österut. En sväng genom Småland med stopp på Astrid Lindgren värld, förbi glasriket och sedan några nätter på ändstationen Öland för att besöka Ölands djurpark och lådbilslandet. Håll tummarna för bra väder!

Några nya bilder i fotoalbumet "Min familj" och "Hästarna". Kika gärna! På bilden här är Svante.
" Nu jäddrar ska här köras grus!" ser han ut att säga. Hans bästa leksak just nu är ett litet spel från Mc Donalds som han har i fickan. Det spelar rätt vad det är och då säger han att det är hans mobiltelefon som ringer och meddelar med myndig ton att det är hans jobb som ringer....

Ha det bra så kommer rapport efter hemkomsten./Katarina
21 Juli 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Badväder och skattepengar

30 grader---ihållande...
Vi har gett oss ut på början av en test av alla badplatser i trakten.
Fridas krav är att det finns en kiosk i närheten,
Svantes krav är att det finns bilar i närheten,
Pappas krav är att vattnet är varmt och mammas krav är att det finns skugga.....

I går var vi på Orust och badade i havet och det var varmt även där, men Svante gillar inte stenar och träd som växer på botten så vi letar vidare efter den perfekta badsjön inom närområdet. Kanske blir det till och med en rankinglista om ett tag!Hittills leder Lygnareds badplats med hästlängder!

Har du fått tillbaka på skatten?
Det har jag! Inte så mycket men allt är välkommet för en fattig student. CSN tycker ju att man ska klara sig själv under sommaren så de håller ju inne sitt generösa bidrag, så under juni blir det att äta gamla strumpor och gräs.
Så tack skatteverket för lite extra fickpengar!


Bilden visar Svante på Lygnared
9 Juni 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Uteliv...

Så kom det sköna vädret tillslut!
Hästarna har varit ute dygnet runt sedan ca 10 dagar tillbaka. I början stog dom vid grinden och väntade och väntade på att få komma in, men nu går de längst ner i hagen även om klockan närmar sig läggdags. Än så länge är det skönt och inga flygfän på kvällarna så det gäller att passa på att ha dem ute. Om ett tag blir det kanske innenätter igen när knotten är för ihärdiga.
Svalorna har flyttat in på logen, och mamma rådjur passerade på åkern med två små kid idag. Det är så skönt att bo på landet!

OM... det inte vore för alla människor....som tror att de kan i skydd av allemansrätten smyga runt i skog och mark och skrämma slag på min hund, för att sedan bli arg på MIG...

Så här är det: Vi har en väg som går förbi vårt hus och några till. Den går bara till en vändplats, alltså är det normalt ingen trafik här. Men så fort det blir skönt väder så cyklas det, gås, åks motorcykel bort och fram på den satans vägen....Detsamma händer på våren när vitsipporna blommar, eller på hösten när svamp är en delikatess. Vår normala promenadrunda blir allmänhetens skafferi och varsom dyker det upp gubbar och tanter ur buskarna.

Mitt problem? Jo, att min hund skäller... Tjuvar och bedragare och någon som ser ut att hota matte eller mitt hem skall skällas till hjärtinfarkt, enligt henne... Normalt sett stannar hon kring mig, men i lördags lyckades hon smita ut på vägen och jaga en cykel 5-6 meter innan hon stannade. Men så blev jag lite road, för deras beteende var så lika; hunden blev upprörd- cyklisten blev upprörd...hunden skällde- cyklisten skällde än värre...

Jag har full förståelse för människor med hundrädsla, men det är nog också den enda rädsla som är legitim att ha utan att göra något åt den. Jag hade god lust att säga till cyklisten att jag har en otrolig rädsla för män i fult skägg på skrangliga cyklar och be honom försvinna fortare än kvickt. Men jag bet mig i tungan... Ja, det här skulle jag kunna skriva om sidovis, men nu är du säkert trött på hundförsvarstal så fortsättning följer en annan dag.

Ha det nu så bra tills nästa gång vi hörs!
19 Maj 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Tävling!

Nu till helgen 10-11 maj anordnar vi dressyrtävling för ryttare med funktionshinder på Alingsås Ryttarsällskap! Det börjar 10.00 både lördag och söndag, slutar ca 15.00.
Har du tid så kom gärna förbi och titta!
8 Maj 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Väskan

För ett tag sedan klarade jag av att övervinna ett av mina mentala hinder- att ha scarf. Nu ska jag ge mig på nästa..... Väskan.
Jag har aldrig haft någon axelväska. Och jag vet inte vad folk har i sina väskor som är så viktigt att släpa runt på. När jag går ut på stan har jag min plånbok och min mobil, och mina nycklar. Men det är ju inte mera än att det ryms i mina fickor...? När barnen var små hade jag naturligtvis skötväska men där i var ju deras grejer och inte mina. Så nu funderar jag på att skaffa en axelväska bara för att se om jag kommer med i damklubben.
Jag har tillochmed provat några väskor, men antingen känner jag mig som en tant eller så känner jag mig som en snedlastad fjolla med en kroppshållning som klart och tydligt visar att jag inte vet hur jag ska få väskan att stanna kvar där uppe på axeln....
Och ska den ändå hålla på att glida ner hela tiden så kan jag ju lika gärna ha en ica-kasse i handen, som jag har idag, om jag ska ha med mig något mer än ovan nämnda saker... Och vill jag vara extra fin kan jag ta en kasse från någon annan butik jag handlat i! Inte behöver jag vara rädd om den heller och jag kan byta så ofta jag vill utan att bli ruinerad!
Leve plastkassen! ;)

På bilden en vild liten påskhäxa!
14 April 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Skäll...

Nu har jag fått skäll för att jag inte uppdaterar min hemsida ofta nog, och det var befogat! Jag lovar att det ska bli oftare i fortsättningen!
Har idag satt in några nya foton så kika gärna i fotoalbumet.

För några veckor sedan fick jag ett telefonsamtal från en trevlig dam från Skåne som skulle åka och titta på Julle som var till salu. För er som inte vet vem Julle var så är det en av våra gamla hästar, vi hade honom i 8-9 år. Världens underbaraste häst och han har betytt mycket för mig så det var kul att höra att han fortfarande var in action. Provturen gick bra för henne och han står numera i Skåne, tillbaks i sina gamla regioner eftersom han var uppfödd av Fallers. Ska försöka hitta ett kort och lägga in här så ni får se honom, en riktig goding!

Ringde veterinären idag för att de ska komma ut och vaccinera och raspa tänder på småttingarna. Blev så förb.... Jag har missat att Billys vaccination gick ut förra veckan.... Funderar på om jag ska behöva grundvaccinera om honom eller om jag ska köra vidare på att vaccinera en gång om året och acceptera att jag missat det med ett par dagar. Han är ju ändå inte ute och tävlar nu så vaccinationen är ju för hans egen del, men eftersom jag har funderat lite grann på att lämna bort ponnyerna så kanske en ny liten ryttare vill tävla och då behövs ju regelriktiga vaccinationer. Riktigt klantigt gjort av mig! Men jag får väl skylla på de nya rön som kom förra veckan att personer med bukfetma har mycket större risk att drabbas av demens. Det är bara att konstantera att min har kommit tidigt....

Bilden är Frida och Svante på påskafton, redo för en tur till Blåkulla.
1 April 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Kräksjukan

Nu är man tillbaks i gamla gängor igen
Nytt år men inte så mycket annat blev nytt.
Alla nyårslöften är redan brutna och stressen har infunnit sig som ett brev på posten...(eller ska man kanske säga ett mail i inboxen nu för tiden..?).
Tänk vad några dagars ledighet vore skönt igen! Om man kunde jobba tre veckor och sedan automatiskt få en vecka i semester på direkten! Det skulle jag nappa på!

Frida hade kräksjukan inatt. Fick köra tre maskiner med sängkläder, pyjamas och gosedjur i tvätten.Men som ett trollslag är det borta nu på morgonen och det var väl tur. Hon tyckte det var bra med en extra hemmadag ensam för då fick hon ha mamma för sig själv, men bäst var det för att hon vick sitta och titta på morgon-bompa hela förmiddagen.

Bifogar ett foto på Kvarnabo-borgen och dess härskare. William Wegman släng dig i väggen!
För dig som inte vet är han en känd amerikansk fotograf och författare som använder sina weimaranerhundar i sin foto-konst.Kolla gärna på internet, en del bilder är bra andra kan man fundera lite över.
Vår stjärna heter i alla fall Weima, och hon har en ängels tålamod.

Ha det bra!
28 Januari 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Gott nytt år allihopa!

Ja så var det slutligen dags att skriva 2008 istället, än så länge har jag klarat av att göra rätt! Åttan känns rund och skön att skriva, inte lika spetsig och arg som sjuan var.

Årets första dag har gått åt till att steka pannkakor för det beställdes här på "restaurang Kvarnabo". Hur kan 4 pers göra slut på en smet för 25 pannkakor...? Helt otroligt.... Är det så att alla recept är underdimensionerade, eller äter vi alltid så kopiöst mycket?
Vet du förrästen hur man kan göra för att få pannkakorna mera mättande?
Byt ut 1/4 av vetemjölet mot havregryn! Pannkakorna får mera fibrer i sig och blir lite tjockare, men mycket mera mättande! Faktiskt så har inte ens barnen klagat utan tycker attt det är gott! Dom är ju annars kockens största kritiker....

Ett annat säkert tecken på att vi är mitt i vintern (förutom nyår alltså) är att alla klädkedjorna skickar ut sina kataloger med sommarkläder. Fick idag från både ellos och hm med vackra brunbrända modeller som poserade i diverse 80-tals kreationer. Hemskt när man minns hur det såg ut då och INTE ENS TYCKER ATT DET ÄR LÄNGE SEDAN..... Det är ju för fasen 20 år sedan! Jag skulle inte klä mig själv i det igen, men för barnen hittade jag mycket. Typiskt generationsbyte...

Kom på idag att jag inte hade hämtat posten i mellandagarna så det fick bli idag. Hela lådan var knökfull med reklam. Genomvåt reklam.... Genomvåt, tung reklam som inte gick att bläddra i.... Tur att ovanstående lektyrer hade ett plastomslag runt sig, annars hade jag aldrig fått slösa ut massa pengar på att redan köpa sommarkläder som säkert blivit för små innan sommaren. Tur att tradera finns....

Avslutar med en liten pepparkaksgubbe, så god så man vill äta upp honom!


1 Januari 2008  | Länk | Livet | 0 kommentar
Bilen

Yes well... nu är det definitivt.
Pärlan ska säljas. Egentligen känns det inte som jag ska sätta ut en bilannons, utan en kontakt annons.
Undrar om det blir bra så här:

"Bättre begagnad förare sökes!

Pingla i mina bästa år söker livspartner,
Du bör vara intresserad av trevliga bilturer samt
uppskatta ett välvårdat yttre och inre.
Jag är stark och pigg och måttlig med drickat (0,77l/mil).
För kontakt svara via mail: k.schulz@spray.se, så hoppas jag vi ses!"
9 December 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Scarfen!

Idag har jag köpt en scarf!

Nästan min första, ska jag tillägga....

Jag har aldrig förstått mig på hur i hela världen man ska knyta, eller snurra, eller hänga på sig, eller vad man nu gör med en scarf...

Antingen är den för lååång, så man får ta den ordentligt om halsen och bara nästippen sticker upp över kanten längst upp.

Eller så är den för kort så den knappt räcker till att få runt ett varv runt halsen och sedan knyta, ansiktet intar en högröd färg och den åker av igen fort som katten....

Men min nya scarf, den är perfekt!
Tunn och skön, och lagom lång, och fina färger!
Och billig dessutom!

Att jag dessutom såg hur en annan bärare av samma scarf hade knutit den gjorde ju inte saken sämre... Nu vet jag ju dessutom hur den ska sitta!

Det blir kanske folk av mig också tillslut!

Höstiga, hostiga hälsningar/Den stolta Scarvesägaren
15 Oktober 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Delad vårdnad...

Herr Manne, kung av Kvarnabo, har på eget manér valt att bli särbo.
Med oss allihop.

Halva veckan ska han bo hos mormor och halva veckan hemma.
Jo, där blir han så bortskämd, bara honom att bry sig om och det tycker han är perfekt! Långa promenader tre gånger om dagen i stan, där luktar så mycket gott!
Det tar lång tid att "läsa tidningen"...

Han tycker nog själv att han gör en god gärning som motionerar mormor tre gånger om dagen och ser till att hon kommer ut på stan och får träffa folk.
Hon är dessutom vän av rullkoppel så han kan ha en lagom dragfart runt hela byn.

Sen behöver dom en stunds vila båda två, och ett grisöra... nej inte mormor, hon tar kaffe men det luktar illa säger Manne.

Nu ska vi åka, taxin väntar på herrn!
Vi ses till helgen igen!
12 September 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Back in business

Ja, så var det skoldax igen!
Nu skall allt in i schemalagda dagar igen, barn och hundar lämnas och hämtas på bestämda tider, ingen tv tills långt in på nätterna, disciplin med hemuppgifter och allt annat.

Är det då ingenting som är bra med hösten?

Jo!
Nu blir fredagarna mysfredagar igen och höstmörkret sänker sig.

Det blir tillåtet att ha en slö kväll i soffan och inte ens fundera på att gå ut och klippa gräset.

Man kan gömma sig i murriga höstkläder och slippa raka benen förräns det alldeles behövs.

Barnen är lagom lektrötta när de kommer hem från dagis och uppskattar en gosig stund framför Bollibompa.

Jag kan nog lätt komma på 10 saker till som är härligt med hösten så jag säger bara: Äntligen!
30 Augusti 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Danmark

Ja, så var vi då hemma igen!

Vår Danmarksresa är avklarad och alla helskinnade med hem. Vi har haft helt perfekt väder med lagom sol och bara regn första natten.

Barnen fick vara med om mycket spännande saker! Åka båt för första gången, (Frida fick först inte ihop hur vi skulle kunna åka med bilen på båten men så fick hon se att det gick) Riktiga lejon som gick omkring bland bilarna på Givskud Zoo, Legoland såklart!, Aquaparken i Silkeborg och mycket annat skoj.
Frida firade ju dessutom sin 4-årsdag i Danmark. 4 år.. stora damen!

Det var även första gången för dem som de sov i husvagenen.
Svante ramlade ur sin säng varenda natt, men tillslut vaknade han inte ens av det utan sov bara vidare liggandes på en hög kuddar på golvet...

Bilder kommer.
4 Augusti 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Shoppaholic

Nu har jag fått mitt lystmäte av pengaslöseri stillat igen....

Jag har handlat, slösat, bunkrat upp för tid och evigheter framåt.

Med vässade armbågar och sikte på framförvarandes hälar har jag plöjt mig fram genom Ullared ; på semestern, en regnig dag, dagen efter löning..... Hur smart låter det då? Men tro det eller ej, det gick riktigt smärtsamt. Den enda med smärta var nog kundvagnen som gick på knäna under mitt och moderns lass med fynd (eller var det verkligen fynd? var det ens saker vi behövde?)

Kvinnan måste ha det genetiskt inbyggt att leta efter fynd och kläder som är bara en halv storlek för små. Med svarta ögon stirrar jag tillbaks på den andra kvinnan som tänkt prova samma tröja som jag. Forget it! Den är min, väser jag utan att hon hör det i sorlet av
gud-vet-allt som blandas inne på Ullareds damavdelning.

Sortera allt på lagom avstånd från kassorna, räkna ut vad det går på;1150 kr, 1225,kr ...
" Vill mamman till lille Lasse, 3 år och med blont hår och utstående öron bege sig till informationen där polisen väntar..." Jaha... då kom jag av mig... Börja om igen... 970 kr, 1000 kr jämnt...
" Vill ägaren till en gul audi med registreringsnummer FUL 666 bege sig till information, det var ägaren till en gul..." Det var då själve f--... Nu kom jag av mig igen.... Jag för över lite extra med telefonbanken istället och struntar i räkningen.

Men väl hemma var det lilla julafton när allt plockades upp och stuvades undan till blivande bra-att-ha-saker och presenter till halva släktskapet.
Nu känns det som att jag är nöjd med shoppandet för en liten tid framåt.

Fast så var det ju så klart det där jag glömde att köpa...och det där andra jag också glömde... och så det som jag såg att en annan tanta hande i sin vagn precis när vi kom till kassorna och inte kunde vända om för att leta efter... undrar var hon hittade det..?

Jag får nog gå och titta i min kalender när jag kan åka i väg nästa gång! Bäst att ta det innan skolan börjar igen.
Att man aldrig lär sig...
28 Juli 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Såld.....

Ja, nu är han såld Lighten.

Efter 79 mer och några mindre seriösa mailsvar på min annons, som alla skulle granskas, är han nu såld.
Det är aldrig lätt att välja ut den som ska överta en familjemedlem och älska och ta hand om den som man tycker så mycket om. Flera svar var riktigt bra och till slut hade jag fyra spekulanter kvar som jag kunde tänka mig fick komma och titta, när jag hade funderat lite till blev dom fyra två i stället och jag valde att börja med att bjuda in den som bodde geografiskt närmast.
Det blev ett lyckokast och Lightens nya matte heter nu Marie-Louise och har lovat att "älska honom i nöd och lust...".

Lighten fanns hos oss från 2001-2007 och var en toppenkille hela tiden. What a horse! Idel guldstjärnor till honom. Så lätthanterad och bra att rida med mycket sunt förnuft mellan öronen.

Vi önskar nu Marie-Louise och Lighten lycka till framöver!
9 Juli 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Billys Qvinna!

Nu har vi äntligen hittat en bra kompis till Billy och lika bra ponny till oss och barnen! Vi har letat jättelänge efter rätt häst och efter att ha åkt 85 mil för att hämta henne står hon här nu. Mounsieur´s Qvinna.

Billy trodde nog han kommit till himlen när denna vackra ängel klev fram till honom i hagen, vår 15 årige vallack är numera hingst igen (tror han...) och är fullständigt slut när han kommer in på kvällarna. Han passar upp den lilla damen hela dagarna, kliar henne så fort hon ber om det, dricker vatten ur spannen samtidigt som henne, bara hon blinkar med sina långa ögonfransar så kommer han till hennes sida. Billy är upp över öronen förälskad!
Vi håller med om att hon är jätte söt och trevlig, hunden undrar om det är en ny hund vi har skaffat, och varför i hela friden den sover i stallet i så fall...?
3 Juni 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Nya bilder!

Äntligen lite förnyelse i fotoalbumet! Ellar kan man säga föråldrande, det är egentligen gamla bilder jag har hittat i en vrå i datorn och tänkte dela med mig av.
Bilder på Doris bland annat, hennes mapp har varit tom länge. Hon finns tyvärr inte hos oss längre, mer än i tanken, men betydde mycket för mig när hon levde. Den dagen hon dog är den svåraste jag har upplevt. Hon begravdes i vår trädgård på sin tredje födelsedag. Hennes plats är i en björkdunge där violer växer fritt. Hon finns i mitt minne varje dag och jag saknar henne oändligt.

Jag får dock glädjas åt dem jag har kvar här hos mig, mina nära och kära, och ta vara på det vi ger varandra. I morgon ska Weima och jag ut på viltspår. Hoppas på bra väder och att det går bra i spåret!

Vi hörs!
18 Maj 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Skitgammal....

Frida hjälpte Kenneth att mocka i Billys box i helgen.

"Hur gammal är Halle?" frågade hon.
"Ett år" fick hon till svar. Så la hon 1 plutt i gödselkärran...

"Hur gammal är jag då?" frågade hon sedan.
"Fyra år..."sa pappa. Så la hon 4 pluttar i kärran...

"Hur gammal är du då pappa?"
"Ja, jag är ju 33 år" sa pappa.
"Oj! Så mycket har ju Billy inte ens bajsat!"

Det är illa när man blivit så gammal att det inte går att räkna ens i bajspluttar....
20 April 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vitsippor och Ullared!

I helgen har vi krattat, och krattat, och krattat...
Och sedan eldat, och eldat, och eldat...

Men under allt gammalt gräs fanns vitsipporna! Inte så många ännu men om några dagar är nog varje glänta vit av vårens blommor. Tussilago har funnits länge, krokus och påskliljor blommar och violerna också!

Med våren kommer klädbristen... Det är konstigt att allt man hade förra säsongen kan vara så hopplöst fult och ute! Ingenting finns där i garderoben som jag vill ha! Och inga skor! Men... Vilken TUR att jag skall åka till Ullared i morgon! Då kommer jag säkert hem på bättre humör med kassarna fulla av fynd och pengarna i plånboken har bytt plats med ett meterlångt kvitto.

Nu ska jag snart göra alla kvällssysslorna och sedan lägga mig och sussa sött så jag är laddad inför morgondagen! Vi hörs!
2 April 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
våren och dess förkylningar...

Nu är äntligen våren på väg! Vårblommor och lökar sticker upp ur backen, tyvärr syns det också att vi inte krattade i höstas.. Men man får se det som så att maskarna har haft mat hela vintern och hållit sig i trim så dom kan göra fin jord att plantera i! Hästarna går utan täcken i hagen och ser ut att må allmänt gott i solen, fäller och rullar sig och fäller ännu mera.

Tyvärr har Svante kommit in i något dåligt stim, han hade feber förra veckan och hos doktorn konstanterade man både ögon-, och öroninflammation! Ögonen såg man att de var lite kladdiga men öronen hade han inte verkat ha ont i! Måste vara en tålig liten man! När penicillinkuren var över och hade gett bra resultat så fick han bara vara frisk i tre dagar sedan fick han världens dunderförkylning... Snoret rinner, ögonen rinner och rösten låter som en kraxig liten kråka, stackarn...
Läste någonstans att barnen kan drabbas av ungefär 30 infektioner innan de är 3 år, men att det är det som bygger upp deras immunförsvar. De blir så mycket sjukare än vi vuxna eftersom de inte har tillräckligt motstånd ännu. Låter vettigt.
16 Mars 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
mitt andra hem...

Vad skulle jag göra utan min bil...?

Där finns allt jag behöver!
2 kaffekoppar, tomma iochförsig...
En halv drickaflaska, som har varit frusen...
Min mobiltelefon, urladdad tyvärr för jag glömde den där i går kväll...
Posten, åker förbi brevlådan på väg till jobbet och gör en snabb sortering i bilen....
Alla barnens vantar, jasså det är här dom är..!
Gosedjur och andra leksaker för längre turer...
En plastpåse med gamla (rena!) burkar från jobbet som inte kommit med in...
Extra koppel och en påse hundbajspåsar som rullat upp sig...
Cd-skivor till förbannelse...
Vägbeskrivningar till ställen vi åkte till i somras, kanske dags för gps..?

Ja, som du förstår har jag städat bilen idag. Mitt andra hem! Bra-att-ha-saker blandat med saker som borde kastats för länge sen. Varje gång lovar jag mig själv bättring, jag SKA städa bilen en gång i veckan! Sen.. När det blir varmare väder, men inte nu! Ingen idé förräns det torkar upp ute! Bra! Då har jag bestämt det! Nu ska jag se på Alfons Åberg med Frida istället!

2 Mars 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
förkylt....

Fyra dagar kvar tills jag ska börja praktisera, och vad händer..?
Förkyld naturligtvis... Hosta och jäkelskap, ömsom varm och ömsom kall, ont i huvet, ja du vet... det vanliga... Har köpt förkylningshonung, det fick jag av min lilla mamma när resten av familjen var förkylda sist och då klarade jag mig! Ska ladda med en stor kopp te med honung i och sätta mig under en filt vid TV´n när barnen lagt sig.

I går natt sov vi nog allihopa +-2 timmar. Frida hade varit med mig hos frissan på kvällen och GLÖMT Skutte där!! Naturligtvis hann dom stänga innan vi upptäckte det så Fridas älskade Skutte var fånge hos frissan! Kunde hon sova?`Neeej...
Hon hulkade sig genom natten men "jaaag vill (hick snyft) ha min Skuuuutte (snyft). Skuuutttteeee!!! Mamma! Hämta (snyft) Skuuuttteeee!!
Idag har jag hämtat Skutte och förhoppningsvis är husfriden återställd. Tänk vad en liten plyschkanin kan åstadkomma underverk!
7 Februari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Bilen

Ja, den var kul, bilen som vi prövade! Tänker och funderar och funderar sen en gång till... Vill byta bil till en lite högre bil, gärna med större dörrar och enklare att få barnen på plats i. Samtidigt har jag inte lust att köpa en dyrare bil... eller en bil som drar mer bensin...eller som är dyr på alla andra sätt och vis...sen får den ju inte ha gått för många mil heller... eller vara sliten... eller rostig...
Hm, det verkar som jag har det ganska bra som jag har det!
3 Februari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
CSN

Idag fick jag brev från CSN att jag inte är berättigad till studiemedel under vårterminen. Jag ska bara läsa 150 p, påstår dom...Men nu är det ju så att bara ena kursen jag läser är 150 p, sen läser jag ju fler kurser + har 8 veckors heltidspraktik... Nu får jag ta mig en extra tur in till stan i morgon och reda upp det hela. Suck.

Är det så när man har kontakter med viktiga instanser att dom bara måste jäklas emellanåt? Som när man har handlat med självscanning i affären och kommer till kassan med en überfull vagn och en unge i vardera knävecket som gastar efter godis, vad händer då? Jo! Då har man bara råkat köra in på den tursamma platsen att man blir utvald att kontrollera att innehållet i vagnen stämmer mot scannern. Plocka upp alltihop igen, genom kassan, och sen packa igen lagom till att ungarna har bytt godistjatet mot korvtjat eftersom varje affär med självaktning numera har en liten servering efter kassorna där man förhoppningsvis ska spendera det sista på sin lön.

Eller att sista rödljuset i stan slår om till ilsket rött precis när man hade en ytterst liten möjlighet att fortfarande hinna till skolan i tid... Glöm det! Nu ska du stå och vänta tills tre grabbar med byxorna nere vid knäna hasat sig över gatan för att gå och köpa snus eller nåt annat otyg i Blå Kiosken.

Jag är alltid sen, har tillochmed fått bägge barnen en vecka för sent...Stackare! Vad har dom att brås på? Nej! Nu ska jag skynda mig! Skynda mig ut i köket och ta en kopp kaffe! Turbobränsle!
Ha det bra! Ska inte klaga så mycket nästa gång jag kommer tillbaka. Då har vi varit och tittat på bil! Hoppas den är kul! Kul att köra är viktigt!
1 Februari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
snö och feber

Har varit en underbar vecka ute med snö och ljuset det för med sig på kvällarna. Här ute på landet är vi inte bortskämda med gatubelysning precis utan när det är mörkt så är det MÖRKT...Men snön lätter upp och hundpromenaderna på kvällarna är lättare att gå. Man kan tillockmed se siluetten om man är på väg att möta någon på vägen. Alltså: snö är bra!

Åkte till Göteborg igår, massor av trafikvarningar på radion. Men hur kör ni gubbs and gumms?? Ni hade ju knappt snö! Välkommen hit ut till verkligheten så ska vi träna halkkörning!

Feber... Halle sjuk tisdag och onsdag och nu Frida över 39 grader i går kväll. Man när hon fick veta att det var lördag i dag fick hon märkligt nog förnyade krafter och sprang ut för att åka med pappa till stan, lördag=lördagsgodis!
27 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Kul! Och mindre kul...

Träffade en gammal bekant när jag var och handlade idag! Det var kul! Hon är alltid så glad och käck, fick mig på bra humör en lång stund.

Mindre kul är det att det har snöat som 17 idag, men nu på kvällen regnade det istället. Räknar med riktigt farligt väglag i natt och kanske i morgon. Mindre kul eftersom det skulle komma en spekulant på hästen i morgon. Förra veckan fick vi ställa in eftersom stormen drog fram då, tyvärr får jag nog ringa henne i morgon bitti igen om det fortsätter så här. Det finns ingen möjlighet att visa honom i paddocken om vädret håller i sig, men det går inte heller att ta sig ner på vägen och köra till ridhus. Typiskt!

Tänkte på en sak, de flesta oväder får namn efter kvinnor, men denna stormen hette Per... VEM kom på det?

20 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Måla?

Funderar om jag ska ta och åka in till stan och köpa lite färg..? Idag är en sådan där tvätt-disk-städa-fixa allt som inte blivit gjort i veckan-dag. Borde beställa tapeter och köpa en burk färg till listerna i källaren men vet inte riktigt i vilken ända jag ska börja med fixandet. Jag vet! Jag tar en kopp kaffe och sätter mig och funderar, sen får vi se om jag kommer upp ur fåtöljen igen...
19 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Annonser!!

Nu blir jag så trött... Har tänkt att handla lite begagnade prylar, men VARFÖR kan inte personer ta bort sina annonser när sakerna blir sålda?? Jag är så less på att läsa annonser i onödan, glädja mig åt att jag har hittat vad jag letade efter i onödan, ringa i onödan, betala för samtalet i onödan och sen se den fördärvade annonsen i flera dagar till på internet för att säljaren inte ids ta bort den...
Har du sålt varan? Ta bort annonsen direkt! Nu ska jag lugna ner mig och sluta leta annonser och ta en kort promenad med hunden istället! Han gör mig alltid på gott humör.
16 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Vår?

Som att vända på en hand...Igår snö, idag vår. Strålande sol och vackert väder. I rabatten sticker lökarna upp drygt en decimeter. Hoppas de inte fryser bort utan klarar sig tills en riktiga våren är här. Har städat ut julen idag, allt tillbaks i sina lådor igen. Men vad tomt det känns! Vad hade man på alla ställen förut? Letar efter fönsterlampor och små prydnader att ersätta allt med, känner efter om det var så det stod innan jul eller inte..? Ska sova en stund nu för det är jobb inatt, känner mig inte sömnig men måste vila ändå, annars får man betala surt framåt småtimmarna, svårt att hålla sig vaken då. I morgon kommer en tjej som ska titta på hästen! Hoppas hon är duktig så han kan få en bra familj, det är han värd.
13 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Snö!

Ja då har det faktiskt fallit lite snö idag.... Det ligger som ett puder i hagen och vägen har frusit så där lagom att det blir risk för livet om man går ut på den... Förrädiska fläckar... Billy har inga skor så han halkade nedåt hagen med förundrad blick. Imorgon har tv lovat regn igen så då får vi ta gummistövlar på men idag ska vi njuta lite av vintervädret!
12 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
hästarna

Ja, vad säger man... Finns det inte en enda tjej/dam/tant eller pojk/kille/gubbe som vill rida?
Jag har försökt i flera månader att få tag i någon som kan rida min häst några dagar i veckan åt mig, men inte ett enda napp... Trots att han är det finaste och mest underbara som finns att ha att göra med, jag mockar och sköter allt, betalar för drift och utlägg, har tillockmed erbjudit mig att betala för honom uppstallad någon annanstans än hemma bara han får arbeta... Bra kommunikationer med buss för den som inte har körkort och bra kontakt med stora vägen för den som har körkort... Transport att låna om man vill träna och tävla... Bor granne med stor paddock med hinderpark och utbildad ridinstruktör...Referenser från tränare...Ja vad mer? Nu har jag gett upp tanken på att få någon att rida honom här hemma.Nu ska han ut på foder eller säljas! Jag tycker det är värdelöst att se hans talang gå förlorad i hagen! Man det kniper i hjärtat att lämna bort honom även om jag intalar mig att det är för hans bästa. Hoppas han får en duktig tjej/kille som vill träna och tävla och ta vara på hans förmåga.
11 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar
Födelsedag

Idag är det min födelsedag och jag tänkte fira mig själv med att göra en egen hemsida! Sitter inne och ruggar i det värdelösa vädret och funderar på något bättre att göra, men nä... det får bli lata mig 10 minuter till och sedan gå och ta in hästarna. Det börjar skymma och då måste de in. Det blir mörkt så fort nu! Hinner inte åka till skogen med hundarna idag, svärmor kommer sen och skulle lämna av ett paket och så ska barnen hem från dagis innan dess. Skolan börjar i morgon igen så jag har gett mig själv ledigt från alla tråkiga vardagssysslor idag för att bara njuta av sista dagens julledighet! Disken går nog ingenstans, tyvärr...
9 Januari 2007  | Länk | Livet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Katarina Andersson                                             Skaffa en gratis hemsida