Konstgillet
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Ny sida

Jag har skaffat mig en ny sida där jag kommer att lägga upp bilder på min konst och även lite andra foton. Jag kommer självklart att ha kvar denna och uppdatera den någon då och då också. Så den får ni gärna titta in på.

Den hittar ni här:

http://konstigalell.bloggo.nu/

Jag passar på att önska er gott slut och ett gott nytt år.

30 December 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Julafton

 

Ja nu är det julafton om två dagar. Och tomten den har mycket att göra. Hoppas att han hinner fram. Jag är lite orolig, men det brukar han göra. Har man varit snäll så nog ordnar det sig. Men ser man på denna denna tomte så är det rätt stressigt, eller hur? God Jul o Gott nytt År önskar jag er alla som tittar in på min sida. Vi ses igen efter nyår.

21 December 2013  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Snart är det Advent

Ja tycker att det är nyss jag har skrivit i denna blogg. Nu är det bara en vecka till Advent, oj det går så fort att man hinner inte med. Jag ser framemot den. Det är vackert på något sätt, alla prydar sina fönster med ljusstakar och stjärnor, vacker sång som man får höra på olika håll. Jag kommer själv att sjunga i kyrkan den 29/11 med Anna-Lotta Larsson. Jag är med i kören Chorisma. Det är så fin musik att man får lite julstämmning. Sen blir det utställning 30/1-1/12 på Entér Gallerian, sen blir det en tur till Falun till barnbarn innan jul för det kommer inte hem till Boden över jul . Och då jag kommer hem från Falun så är de bara en vecka till Julafton.

21 November 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vi närmar oss alltmer Jul

Ja vi närmar oss julen,men först så ska vi ha Advent inom 4  veckor så får vi pryda våra fönster. Ja, vi har också gott över till vintertid det innebär att vi nu är i en mörk tid, då är det fint att  få lysa upp med extra ljus. Vi har Helloween som firas först  det är något som jag inte gillar så det kan vi spola jag har hört att en del tycker att vi borde få han en fest under höstmörkret och då kom via att fira det med Halloween visst kan vi ha en fest utan att det ska var att spöka ut sig  , jag tycker att vi firar mycket i onödan vi ska bara ta av U.S.A låt dom fira det, vi behöver inte ta vad andra firar låt vi ha vårt eget jag tänker då inte fira Halloween, jag kan ha en fest utan att man behöver klä ut sig. Jag ser nu bara framemot Advent som betyder Ankomst något att längta till, nämligen julen och dessa smykade fönster och annat.  

30 Oktober 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kaffe med Rån

Ja nu kanske du undrar på rubriken. vad har det gått åt mej? Ja det ska du få höra, men först så tycker jag att det är snart ny månad. Det går så fort att tiden räcker inte till. Vi har ju hösten här, men vi får vara tacksam att september har bjudit oss på riktiga sommardagar. Oktober är ju en mörk och trist månad att vänta, men det är ju så med årstiderna inget annat att vänta. Jag har under dessa höstdagar läst en bok som man får skratta sig dubbelvikt på. Nu kommer jag fram till rubriken. Ja boken jag har läst heter så, och det är skratt från början till slut. Har du inte läst den så rekomenderar jag den. Handlar ett gäng busiga pensionärer som får för sig att rymma från hemmet och vad det hittar på det ska jag inte avslöja.

20 September 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Hösten nalkas

 

Hösten har kommit till oss nu och sommaren har gjort sitt, men vi har ju fortfarande kvar sommarvärmen. Kvällarna blir kyliga, men det är ju i alla fall så det ska var på hösten. Jag har hunnit plocka bär, både lingon och blåbär. Kan du tänka dej att jag har plockat hallon också. Det har jag inte hittat tidigare, men nu blev det hela 5 l. Helt otroligt. Nu får man bara hoppas på att det blir en fin och vacker höst och att inte det går så fort. Jag vill njuta längre på hösten. Vi hinner få vinter ändå. Vi har ju haft uppehåll med målargruppen under sommaren, men vi har startat nu, så nu får man börja att måla nya tavlor om vi ska ha någon utställning häri december. Ta vara på september nu och nujt så länge vi får ha det så här undebart.

 

 

9 September 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En Resumè om sommaren

Sommaren har gått med rasande fart. Jag vill säga att jag tar för mig av det som varit, men kanske inte har hunnit riktigt ta del av den, men ändå av förväntan. Jag har ju varit i stugan och gjort en del jobb där, badat och fått ta del av den solvärme som har varit. Vi kanske inte har haft lika varmt som i södra delen av vårt land , men jag tycker lagomt är bäst. Och så har jag fått träffa mina barnbarn och det är inte fy skam. De är ju för underbara. Jag har också hunnit med två stycken utställningar på Café Krokodil och Rosviksdagen. Jag kan väl säga att det inte var vad jag hade väntat mig, men ändå OK. Man får ju träffa folk och marknadsföra sig och det känns ju inte fel det heller. Jag ser nu fram emot att få starta Målargruppen. Hösten är sanart här och vi får ta nya andetag och ta del av sommaren som har varit och kanske blicka framemot hösten vi har framför oss.

Bilden är att kolla badtemperaturen, och minns jag inte fel så var den 20 gr

 

 

 

 

11 Augusti 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommaren är här

Ja nu har sommaren kommiteller är det bara som man tror. Maj var ju varmt, varmare än hela Europa, helt otroligt. Jag badade i havet i stugan den 31 maj. Det har nog inte hänt tidigare vad jag minns. Tro det om du vill, men det var 20 gr i vattnet, så det blev dopp även den 1 juni. Vi har haft det lite kallt senaste veckorna i Juni, men det vänder snart får vi hoppas. Inte får vi deppa nu, värmen kommer igen. Jag kommer nog att vara i stugan, koppla av i sommar också, liksom tidigare sommrar. Det blir  att ligga i hängmattan och läsa en  bok eller fler. Jag ska ha en utställnig i Piteå på Krokodil 13-28 juni, Vernissage den 13, så om du bor i trakterna av Piteå så kan du ta vägarna förbi och ta dej ett fika där titta på min konst live.

Bilden är där jag tog mej ett dopp.

Jag ska nu har ett sommaruppehåll att skriva i Bloggen. Jag hör av mej i Augusti. Då ska jag skriva om hur denna sommar har varit.

Trevlig sommar till er önskar jag. Vi ses snart.

12 Juni 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommaren är snart här

Ja nu är det snart sommar. Den kommer med sakta steg, men snön är ju borta i alla fall på min tomt. Jag har krattat gräsmattan och gödslat, så nu kommer den att bli grön och fin. Men då kommer jag att få klippa dess mer, men jag föredrar hellre det än att skotta den snö som föll i vintras. Hujedamej vad jag har skottat. Inte bara infarten, utan tak också. Nu så ser jag framemot sommaren och att få se hur det frodas i blommrabatterna, få vara i stugan och koppla av allt det jag har kämpat med snöskottningen. Jag var i stugan och rensade i rabatterna den 12 maj. Jag fick dessutom vara med om en upplevelse. Se på islossning i havet, vilken mäktig syn. Hur det dånade av stora isflak. Isberg som krossades i bitar. Bilden här visar det. Jag fick också hyresgäster i fågelholken då en flugsnappare kom på besök, så jag får väl komma överens med den om hyreskontraktet. Ja det löser jag nog ganska snart.

13 Maj 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ja det är våren, som har kommit igen

 Det är våren som har kommit igen. Kan man tänka sig att det blev vår i år också. Det såg lite mörkt ut, men det har verkligen satt fart. Från den första april så har vårvärmen slagit rot, så nu töar det och snön bara försvinner. Varmt på nätterna och solvärme på dagen gör susen. Jag tror att innan valborgmäss så har vi nog inte mycket snö. Då blir det nog att göra i ordning växthuset och så lite sommarblommor och sätta ut pelagonierna så att det få bli kraftiga i sommar. Jag har mycket på gång nu innför våren. Förbereda konstuställnigar som kommer att äga rum runt sommaren, att välja vilka tavlor som ska vara med och göra en förteckning, men det ska jag väl hinna. Den målargrupp som jag leder nu kommer också att ha en utställning nu i Maj. Plats vet jag inte än, men jag kommer att annosera om det. 

Och från att våren är här så kan väl få gråta en liten tår att Luleå inte fick ta mot SM -Guldet, så nära som det var, men Skellefteå var nog det starkaste laget i alla fall.

 

 

19 April 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Är våren på gång

Ja nu  har mars månad snart gjort sitt och vi har haft Vårdagjämning,vilket betyder att dag och natt är lika lång. Och sommartiden börjar den 31 mars. Sommartid är det att vi har snart sommar, nä kanske inte, utan att dagarna blir längre. Ja det visste du redan. Men visst ser man fram mot sommar nu efter en lång och kall vinter. Jag längtar nu till sommaren för att få njuta av sol och värme, att också få njuta av fågelsång av friheten och tysnanden i stugan. Även höra storlommen ropa och att sitta vid stranden och höra vågornas klukande. Ja de är inte så långt dit, för veckorna går ju så fort och vips är vi där. Snart så har vi flyttfåglarna här för att bilda familj och söker sig i holkar för att bygga bo. Helt underbart.

Jag kommer att ha en utställnig på Krokodil under sommaren och även Rosviksdagen. De är vad sommaren kommer att bli för mig vilket jag ser fram emot.

21 Mars 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ny Månad.

 Ja då var det dags för en ny månad, det blir bara ljusare och dagarna blir längre. Jag tyckte att jag nyss var utomlands och fick lite färg, och snart så har vi sol och värme här också. Fast nog får vi ha snö och kallt än ett tag, men vips så är vi där. Jag bara njuter av att jag få vara ledig och inte behöva stiga upp på något jobb. Jag har mer tid att ta vara på min vardag med att leda kurser och måla själv lite. Nu ska jag åka till Falun, till barnbarn och fira deras 4 årsdag. Det är skönt att få åka då man vill och kan. Man behöver inte söka ledigt från jobbet, utan det är bara att beställa resan. Nä, nu ska vi bara att ta vara på det ljusa dagarna och längta till sommaren. Håll ut! Och håll om dej, släpp inte taget

30 Januari 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ljuset kommer allt närmare

Ja, nu har allt julstressen gått sin väg, och nu får vi se framemot ljuset. Ja man ser redan idag att ljuset kommer allt mer, solen stiger upp på himlen och ger ett underbart vackert  sken på horisonten. Förhoppningsvis så blir dagarna längre  Vilken härlig tid vi få se med våra ögon. Solen ger värme och det betyder att våren är på intåg. Våren är en underbar tid då är man ut och ler mot solen , man får åka skidor på älven och sitta med kaffekoppen i handen. Visst låter det underbart? Jag ser framemot det och snart är vi där, men först ska vi väl få några kalla dagar till. Januari och februari är ju vintermånaderna, så då får vi nog ha lite kallt. Vi får nog räkna med kallt på morgonen innan solen gör sitt och värmer dagarna lite. 

17 Januari 2013  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nytt år 2013

Ja nu har julen varit för detta år. Vi går nu på ett nytt År 2013,tänk vad det går fort. Nu har vi att vänta på kanske ett år som blir bättre än det förra, man får hoppas på det i alla fall. Jag kommer att fortsätta med att hålla i gruppen Målarpenseln, som vi kallar oss. Då får jag väl se om det blir fler nya tavlor. Vi hade en avslutning inför jul med utställning som vi hade gjort under 2012, vilket var mycket uppskattat. Jag kommer själv att ha några utställningar under 2013, men var vet jag inte än, ska höra mig för. En vet jag i alla fall den 3 augusti på Rosviksdagarna, sen får jag se. Men som sagt var vi tar en dag i sänder. Ska nu först åka utomlands en vecka innan jag startar gruppen, sen är det bara att ånga på och skapa på nytt.

GOTT NYTT ÅR

30 December 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Julen nalkas

Ja nu nalkas det mot jul, inte så många dagar till så samlas släkt och vänner för att fira jul. Det kan vara en svår tid för många. Jul är ensamhet, och kanske många sitter hemma och inte har några vänner att gå till. Jag tänker mycket på det, så nu känner jag att vi tänker på dom och tänder ett extra ljus på vårt julbord. Ett julbord där vi får frossa av det goda. Många har tappat sina anhöriga  i trafikolyckor, så här nära in för jul. De kanske har planertat hur det ska bli till jul. OJ, jag lider med dom. Tänd ett ljus och är med i deras ensamhet. Bjud dom gärna hem till er om ni vet att det är ensamma, kanske någon granne. Det skulle uppskattas.

GOD JUL.

 

 

13 December 2012  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Julen allt närmare

Ja oj vad det går fort. Jag tyckte att det nyss var 1:a november, och snart är det December. Ja då får man sätta upp adventsljusstakarna och stjärnor i fönstren, som lyser upp mörkre,t och vi får snart vänta på att det blir ljusare. Jag tycker att en del har för bråttom att hänga upp i fönstren.

Men varuhusen har ju börjat redan i Oktober. Det blir ju alldels för tidigt, det är så att man inte har någon julstämmning längre. Men det kan vi ju inte styra. Det är väl en grej för att det ska få sälja mera, tror dom. Jag får med detta önska er alla som har varit in på min hemsida och alla ni som är inne för första gången en GOD JUL, så kommer jag med något nytt efter nyår.

22 November 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Novembermörkret

Ja nu är det snart slut på denna månad. När jag skriver detta så är det bara 3 dagar till 1:a november, vilket jag tycker att tiden går för fort, man hinner inte riktigt med. Den första november så  inleds Alla Helgonsdag, vilket nu har blivit Halloween och barn som kommer och knackar på fullt utklädda till hemska dräkter så man blir nästan rädd i november mörkret. BUS eller GODIS säger de. Jag brukar säga till dom att det får ni hemma, inte här.

Ja och så är det första advent om 4 veckor, och det är så att det redan har börjat med att affärerna har börjat plocka fram julsaker. Jag får inte den riktiga julstämning som det var förr i tiden. Det här gör dom för att få sälja så mycket som möjligt. Ja det är bara att ta det som det är, inget vi kan göra något åt. Jag håller på med att måla, det blir nog en utställning i December med mina kursdeltagare.

30 Oktober 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Oktobersnö

Ja nu har första snön fallit, man blev ganska överraskad på då det snöade en kväll, och var inte lite heller. Det blev blötsön och halka. Jag skulle in till stan på kvällen och hade bara sommardäck på bilen, så det var bara att ta det försiktigt. Det gick bra ändå, ingen dikeskörning. Jag ska nu sätta på vinterdäck. Har fått tid för det. Jag har nämligen däcken på hotell. Det låter väl tokigt va, men det finns tydligen och det är ganska skönt att det finns. Jag slipper då hålla på att flytta på dom, och så får man ju bättre plats i garaget. Så skiftar verkstan dom och så blir det inga tunga lyft och snabbt är de bara på bilen. Jag kan verkligen rekommendera detta. Ni som har bil och inte vill slita i onödan.

Det är ändå ganska fint med snö.Ljust och vackert när de gnistrande isiga träden och buskarna är som kristaller. Vi ses snart igen. Tack alla ni som är inne på min sida. Det är roligt att så många är inne och tittar. Fortsätt gärna med det och ge gärna kommentarer på min konst. Vilket jag skulle uppskatta. Ni törs ge både positiva och negativa kommentarer. Jag bits inte.

17 Oktober 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vinter närmar sig.

 

  

Höstmånaden Septebmer har tagit slut och en ny månad har börjat. Och alla löv från det vackra träden har ramlat ned, så det ser ganska kala ut. Vi har ju haft rikligt med regn denna månad också, med en del översvämmningar på flera ställen i Norr- Västerbotten. Det är inte så vanligt, jag minns inte i mina år att det har kommit så mycket regn i oktober. Då har det varit snö, nu kan vi ha snöfritt till december. Jag har gjort vinter i trädgården så där ser det också så tomt ut.

Men vi får väl snart hoppas att vi kan se solen igen! Det är ju ändå sköna dagar trots att löven nästan har fallit från träden. Det är ju ganska så vackert ändå, med de röda rönnbären på de nakna träden som håller sig kvar. Jag tycker att det ser ganska läckert ut.

 Jag håller på med att skapa ny konst, har inte satt in nya alster på min sida ,men jag lovar att jag snart göra det. 

9 Oktober 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommaren går mot sitt slut

Ja nu har höstmånaden anlänt. Vi går mot mörkare tider och det kan vi inte göra något åt.

  

Men så är det, bara att följa med. Vi kan ju se fram emot att hösten kan ju också vara vacker med fina färger i vår natur. Jag tycker att vi ska tacka vår herre som gör det så fint och fantastiskt. Ja nu är det dags att börja måla. Jag börjar med en ny grupp. Vi kallar oss Målargruppen Penseln där vi träffas, målar och umgås, kanske att det blir utställning också. Det får vi komma fram till i gruppen. Det är ju bara att ta vara på alla dagar och njuta av det vackra vi har framför oss. Ha en bra början på hösten. Vi hörs.

1 September 2012  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Hösten är snart här

Sommaren är kort det mesta regnar bort, det är nog vad denna sommar gjort. Det har inte bara regnat, utan den har också varit kall, och blåst. Jag har ändå tagit mig 4 dopp i havet. Det har varit mellan 18 och 20 grader, en av gångerna var det bara 17. Det blir nu att stå på Nolia 8-9 aug. Inte för att jag ställa ut, utan för något annat. Jag har inte haft någon utställning i sommar. Jag har tagit semmester från det. Det har inte heller blivit att jag har målat. Jag väntar till hösten, då kanske det blir att vi i målargruppen startar igen, och sen får jag se om det blir någon nya kurser. Det är så många studieförbund som har frågat om kurser.

31 Juli 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommar Sommar och sol

Ja, nu är det sommar hoppas jag, nu tycker jag att det är dags att få sommarvärme efter allt regn och kallblåst. Nu har jag planterat ut blommor som förhoppnings vis ska blomma och göra fint i rabatterna. Det blev ingen utställning för mig i sommar pg.a tiden räcker inte till fast jag har pension, men det är nog så att man har mycket  att göra ,det man inte hade tid då man jobbade, det får man igen.

Nu kommer jag att vara i stugan och njuta allt det jag hinner,men det blir väl jobb där också fast kanske i mindre skala, jag måste också ta del av sol och bad. Och det blir väl att lysnna på sommar i P1 inte nu alla pratare utan man får väl välja fritt.

Trevlig sommar alla läsare och konst tittare

 

19 Juni 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu grönskar det

 " Nu grönskar det, ja nu har det börja att bli lite grönt i skog och mark. trots kyla och snö,regn lite solvärme i vårmånderna, så börjar det att lysa lite grönt här och var. Nu är inte sommaren lågt bort. Om man nu ska tro på vad bondepraktikan så sa den ramsan.April våt, Maj kall fyller bondens lador all,ju nederbördsrik april, dessto bättre sommar,ja vi får hoppas att det är sant,om man nu förtiden kan tro på gamla intyck.Jag ser fram mot sol och sommaren , med bad och kanske lite pressa  i solgasset,i stugan inte dumt.

20 Maj 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu är det hopp om vår

Ja det var som jag skrev förra gången. När man har eldat Majbrasan då kommer våren med stormsteg. Snön är ju nästan borta. Jag ser bara på framsidan av mitt hus hur drivorna har sjunkit undan, barmark plus lite snöfläckar. Och om bara bara ser på baksidan så är nästan all snö borta. Våren är inte långt bort, snart värmer solen och värmen är här, man får kratta. Storspoven har också anlänt på ängen nedanför mitt hus, då kan man säga att våren är inte långt borta. Nu har jag också satt ut mina pelargoner i växthuset, snart blir det att så lite mer frö. Jag har ju värme i växthuset förstås, men bara på nätterna, solen får värma det på dagen. Våren nalkas hopp fadderallan lej.

5 Maj 2012  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Vårevärme

 Vintern rast ut blad våra fjällar drivans blommer smälta ner och dö.

Sköna maj välkommen till vår bygd igen.

Ja jag vet inte om det känns så trots all snö som vi har fått senaste veckorna och kallt som det har varit  men det brukar vända då vi fått tända vårelden och sjunga in våren. Jag väntar på att snart få börja så och starta växthuset,men än är det för kallt, vänter några veckor till då ska det bli fart på växterna då det får lite värme av vårsolen och förhoppningsvis varmare på nätterna.

Jag kan nog säga att vi har sommaren snart här också jag var till Hednoret och såg att Svanorna och Canadagässen har häckt det är ett riktgt vårtecken och en skådespel att skåda.

Nu blir det inte så mycket att måla och skapa nu kommer vårarbet att ta mer tid, men det kaske blir någon tavla ändå,inte att jag gör någon tavla Ha, ha, nu var jag lite rolig ni förstår att jag menar att skapa en tavla.

22 April 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ännu en ny månad

Ja var det dags igen för en ny månad. Vad det går undan, man hinner knappt med. Och det bilr varmare, det ser man ju bara på dagarna vad solen gör mycket, snön försvinner med stormsteg , om man nu kan säga så. Vi har då skapt mycket under den målarkurs jag har. Vi har fått förfrågan om att få ställa ut på kulturnatta i början av maj tillsammans med Gilla där vi köper vårt konstmatrial, vlket låter kul så vi nappade på det. Under Maj månad ska jag också ha en utställning på sommarcafet i Gäddvik. Inget datum spikat än, så det blir mycket nu som det ser ut. Jag får också med dessa ord önska er en GLAD PÅSK. Ät inte för mycket ägg bara.
30 Mars 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Jag då var det dags för en ny månad

30 Mars 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu äntligen närmar sig Våren

 

Nu börjar  det bli vår. Solen kommer allt högre, dagarna blir längre och längre för var dag. Och det är plusgrader, så snön smälter lite för var dag som går. Snart börjar sommartiden. Den 25 mars så ställer vi tillbaka klockan. Det är alltid svårt, man får tänka hur det är, fram eller bak. Vad jag vet så blir det fram en timme, för jag tänker så att trädgårdsmöblerna ska fram, och att natten blir en timma kortare. Jag ser fram emot de dagar som går. Jag börjar att längta att få vara i stugan och njuta av våren och höra fåglarna börja få värkänslor. Man hör redan nu att fåglarna har vaknt till liv. Öppnar man sovrumsfönstret på morgonen så kvittrar de. Det känns ljuvligt. VÅREN KOMMER ALLT NÄRMARE.

13 Mars 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Var har vår tagit vägen

Nu har vi snart ny månad och snön den bara vräker ner. Det ser ganska mörkt ut, att vi inte får någon tidig vår. Så mycket snö som vi nu har minns inte när vi hade sist. Det är nog rätt länge sen. Men konstigt nog det går fort ändå, vi har ju bara Mars än. April då kommer det att gå undan. Tidigare år så har ju nästan all snö varit borta på Valborg. Vi får hoppas på det även detta år. Barnbarnen var här i början av februari, så då blev det att göra en snögrotta vilket var uppskattat, för i Dalarna där de bor har det ingen snö. Jag där skulle de sitta i grottan och äta mellanmål. Men nu så kommer den att snöa in.

24 Februari 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Våren kommer allt närmare

Ja, nu syns det att mörkret blir ljusare sen sist jag skrev. Dagararna blir längre, januari månad har bytt till februari. Det börjar snart att bli dagsmeja , solen lyser allt mer. Visst går vi verkligen mot vår, härligt. Jag har nu startat en ny kurs, som vi kommer att köra lite med vårbilder och annat. Vi kan tänka oss också att åka på någon utflykt som avslutning på kursen i början på Maj, för att prova på att sitta ute i naturen och skapa. Visst låter det inspirerande.

1 Februari 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vi går mot ljusare tider och våren nalkas

Nu är glada julen slut slut, julegranen kastas ut, men till nästa år igen kommer han igen. Som sagt så går vi mot ljusare tider och vi har snart sommaren här. Sommaren med sol och bad. Det låter kanske överdrivet, men dagarna rinner ju så fort, tycker att julen har runnit iväg. Det har blivit mycket att skotta också, men ack det är ju roligt att komma ut och så får man ju träna musklerna också.

Jag börjar med fortsättningskursen den 26/1 -12. Med skapa och måla, det ska bli roligt med nya tag och nya tekniker. Hoppas bara att mina deltagare kommer för att testa nya alster. Jag kommer att ha gamla som nya deltagare. Du som vill prova på så är du välkommen. Kolla i Extra tidningen den 18/1. Jag har tänkt att denna termin ska vi måla så mycket att vi kan vara med i konst i det gröna i Luleå och Boden.

7 Januari 2012  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Julstämmning

Inte klokt att det här snart är det Advent och julen kommer med stormsteg. Jag tycket att det är inte länge sen jag skrev om novembermörkret. Det har ju inte blivit ljusare, men det är bara 4veckor. Då vänder det igen och det får vi se framemot. Ja det är ju inte så att jag tycker om snö, men det är nästan så att jag vill att den kommer, det lyser upp lite, och till jul vill jag ha den. Jag är rädd att inte Tomten kan komma fram med julklappana. Jag är den som tror att tomten finns.

Jag tycker att det blir lite julstämmnig då det börja lysa upp i fönstren, en försmak på vad som ska komma. Julmusik i kyrkorna, alla konserter som det annoseras om i alla tidningar. Jag tycker att man inte hinner med det riktigt heller. Allt tid bara rinner iväg, man ska hinna så mycket bestyr för julen. Ja du vet själv vad jag menar. Jag vill bara  ta det lungt. Det du inte hinner det får du spara till nästa jul (kanske).

Nu vill jag önskar er alla en riktig GOD JUL till er som är och har varit in på min Hemsida och kikat.

På tal julstämmning. Man ser att redan att handelsförtag börjar ju att plocka fram julen redan i slutet på oktober, vilket jag tycker är alldeles förtidtigt. Håller du inte med? Det var bättre förr. Julskyltingen är det ju heller inget kul att gå till det har ju redan börjat att skyltat med det med. Jag kommer ihåg min barndom, då hade det satt för ett gråpapper för fönstret och då det var skyltsöndag då togs det bort det. Och vi stod där och frös för då var det alltid kallt den dagen, det är inte som nu. Vid väntade tills  klockan blev 13:00 då togs pappret bort , och då var det jul. 

21 November 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Novembermörkret

 

 Vilket mörker vi nu har ingen snö och det blir så svart ute. Ja det är så mörkt att man inte ser vägen. Jag körde från stan härom kvällen, man såg inte mycket. Lite snö skulle jag vilja ha, då blir vägbanan ljusare och då ser man iallafall att man har lyse på bilen. I mörkret som det nu är tror man att lyset inte finns. Men jag hoppas man vi får snö till advent, då får man lite julstämmning. Jag har nu satt in nya alster som jag har producerat i höstmörkret. Om ni vill så kan ni gå in på fotoalbum där det finns. Nya akvareller, akryl , collage. Tyck gärna till, jag tål kritik. Om kursen som jag har ska vi ha öppet hus den 7/12 med utställning. Bor du i Boden så kan du komma och titta på det vi har gjort. Vi finns på Smedjegatan mittimot viadukten vid Nordpoolen.

4 November 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vintern är snart här

 

Ja nu är vintern snart här, och snart har vi jul. Det är inte klokt vad det går fort. Allt går med raketfart. Jag tycker att en månad knappt hinner börja, så är det en ny lika fort. Jag önskar att det skulle gå lite långsammare, men vi får inte bestämma något. Det är bara att bocka och ta emot, även om man inte vill så går det inte stanna tiden. Nu på min kurs så ska vi måla julkort. Mina deltagare har gjort mycket fina alster, så nu vill det ha en egen utställning som kommer att äga rum i december. Datum är inte spikat. Jag själv ska försöka att ha en utställnig till våren. Jag ska höra mig för lite grann var det finns där man kan ställa ut. Nu håller jag också på att färdigställa nya alster som ni inom kort kommer kunna beskåda. 

22 Oktober 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu är verkligen hösten här

Ja nu kan man säga att sommaren har gått till höst. Värmen har gjort sitt, men det kanske kommer en brittsommar som man brukar säga. Men det känns ruggit med höstmörkret. Jag kommer nu att börja måla på heltid, nej inte riktigt så men kanske mer än jag brukar. Jag har nämligen fått pension.

Jag ska leda kurser i Måla och skapa med inspiration. Så då blir det säkert något nytt. Jag har nu skapat nya alster som jag har lagt in. Gå gärna in och titta på dem och tyck gärna till, jag tål kritik.

Pension ja det känns helt underbart. Nu slipper man att stiga upp, även om man vaknar kl:06.00 så behöver man ej känna att man ska åka till jobbet.

4 September 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Är Hösten Här

 

 Ja nu närmar sig hösten med stora steg vi går mot kallare nätter, och höstmörkret följer också med men vi får var nöjda med den sommar vi har haft. Den har då varit varm och torr vind Norbottenskusten ,så de regn som vi nu fått var välkommet. Min långa semmester går mot sitt slut 8 veckor går fort jag ska nu bara jobba 10 dagar från den 15 aug. sen blir det färdigt jobbat jag går nämligen i Pension då,det kommer att kännas riktigt skönt efter 44 år.

Vad kommer jag att göra då frågar sig många,då svar jag  det man inte har hunnit med alla dessa år. Det blir väl att gå kurser ´som man inte har haft möjlighet till.  Sen kommer jag sjäv att att hålla i kurser.

Jag hoppas att ni har haft en skön sommar också

Måla lungt

9 Augusti 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommar, sommar, sommar

Än är det inte slut på sommaren. Vilken skön sommar vi har haft med regn och sol. Den är nog inte slut än, meterologerna säger att augusti blir också varm, om man nu ska tro på dom.

Jag har haft en skön semester med ett par dopp i havet, skönt och svalkande. Det blev bara en utställning för mig i sommar, och den verkar ha varit uppskattat av de som har tittat.

På min semester har jag haft besök av barnbarnen, vilket har varit kul att få träffa igen. De är ju för goa, och helt underbara.

Nu väntar man på hösten, men veckorna kan stanna av nu ett tag till så de inte bara rusar iväg. Om nu det skulle gå, vilket kanske inte är så rimligt.

Forsatt trevlig sommar.

 

22 Juli 2011  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Sommarnytt

Sommaren kommer sakta, men nu är den snart här. Det är något visst med den. Det grönskar och härliga dofter, och bara att kunna se hur skön och vacker våran natur är. Vi har inte vulkaner som spottar ut aska och förstör den.

Jag bara förundras hur vackert det är i björkarna med den ljusgröna prakt, och snart kommer sommarängen att blomma. Det är så underbart vackert med sommaren. Håller du inte med?

Jag kommer att snart få njuta av den, min semester börjar om 3 veckor. Då blir det 8 långa härliga sommarveckor att få ta del av. Jag kommer att större delen av den att vara i stugan. Där jag kan koppla av och höra fågelsång, måsens skrik, havets brus och ligga i hängmattan och läsa en spännande bok. Det låter väl helt underbart. Sen kan det bli en hel del bastubad också.

Nu kommer jag inte bara att ligga och lata mej, utan det kommer också att bli en del utställningar . Den 8/7- 15/7 har jag på CQ cafeét i Gallerian Enter i Boden, och så blir det  sommarcafeét i Långvik (Byagården) den 18/7-21/8. Vet ni inte var det är, så ligger det i Piteå kommun.

Och om jag ser fram emot hösten, så blir jag pensionär och då lär det bli mycket att skapa fram nya alster.  Och så blir det fortsättningskurser, men även nybörjarkurser. Mina deltagare som jag har haft är så insprerade att få träffas igen. De har haft så kul och frågar när jag kommer att starta igen.

Trevilg Sommar

 

28 Maj 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nya Konstbilder

 Inga nya tekniker, utan det har blivit en del nya tavlor.

Jag har tycker att det är roligt att blanda Akryl och oljepastell, som jag ska ha till min utställning i juli på Gallerian i Boden.

Har nu avslutat en kurs med att Måla och skapa med inspiration.

Det blir en ny kurs till hösten och även en fortsätnningskurs. Det finns nya blider som jag har målat på blandteknik Akryl Oljepastell.  

30 Mars 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nya inspirationsmålningar

En kall vinter som det är så har det blivit en hel del nya inspirationsmålningar.

Jag har provat på ett nytt sätt att kladda och det blev rätt intresanta konstbilder håller du inte med.

Vått och kladd

Bland annat som jag kallar Vått och kladd, jag lägger akrylfärg på akvarellpapper, tar sen en pensel och målar ut det. Efter det tar jag en vattenspruta och sprayar riktigt blött. Viker sen ihop det från olika sidor då kommer resultatet att bli modern konst. Nä det var väl att ta i, men en kul grej tycker jag.

Akryl och oljepastell 

Är ett annat. Då har jag satt färg på ett stort papper, det kan var byggpapp, baksida på tapetpapper och så. En gamal metod som jag tycker är rolig att använda är kreditkort som jag drar med och med det så kommer det mönster fram som jag sen lägger oljepastell på, precis som den bilden visar. Det här något jag måste ta till med i den kursen jag håller i nu. Det är bra med kalla dagar då kan man få mycket inspiration, så få se vad som kommer här näst.Akryl och oljepastell

 

19 Februari 2011  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kreditkortskonst

Nu har vintern kommit med stormsteg, men snö låter sig vänta. Jag har nu kunnat producera mer konst, har haft lite uppehåll eller kanske inte så mycket inspiration.

Men skam dem som ger sig. Lite nya bilder eller vad man nu säger. Tekniken jag nu har gjort är så jag kallar kreditkonst.

Jag ska förklara vad der är. De är på följade stätt: Jag kladdar ut färg på ett stort papper, sen tar jag kortet och drar åt olika håll, sen får det torka och då kommer det fram mönster som blir konst. Gå in på kreditkonst och titta.

28 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Skapa med färg

 

Jag nu har vintern kommit med stormsteg, så nu är det kanske dax att framställa nya konstverk.

Jag har just nu startat två studiecirklar att skapa med färg. Där vi målar på stort tapetpapper genom att kladda med färg, dra med kreditkort och forma fram mönster. Vilket blir konstiga bilder, men verkligen konst. Så porva du på det också.

Jag anväder akrylfärg.

Mina deltagare tycker att det är kul och att de känner inte att de behöver vara proffs.

16 Oktober 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ny inspiration

Ja nu har hösten kommit och då blir det mer tid för inspiration.

Har nu förskökt att göra något nytt som jag kallar för blandteknik. Det är collage och på de måla med pastellkritor.

Jag har tagit av akvarellmålningar som jag inte har blivit nöjd med, rivit ut bitar och klistrat på ett akvarellpapper och skapat motiv. Sen lagt på med pastellkritor för att få en sorts effekt, och sen gnider jag pastellen med ett papper för att den ska bli torr och jämn. Kommentera gärna.

8 September 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inspirationsdag på Storstrand.

Ja nu har jag haft min utställning på CQ. Jag ska plocka ner dom nu idag.

Jag vet inte hur det har gått, men vad jag har hört av dem som har varit där och tittat så tyckte dom att de var bra. De var annorlunda och lite roliga.

Jag ska nu den 21/8 ha en inspirationsdag på Storstrand. Där de ska få leka med färger. Precis det som jag gör i mitt skapande nu. För det mesta blir det fin konst. Hoppas att de tycker om det.

Sen väntar jag bara på nya utställningar och nya kurser framöver. Det skålar jag på.

6 Augusti 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Utställning

 Sommarkursen var hur kul som vanligt det var väl lite nytt man fick lära sig. Att måla med pastellkritor var något nytt för mig.

Jag har nu en utställnig på CQ cafet i Enter gallerian i Boden. Där kan du titta på min konst både blandteknik och collage akvarell.

Har du möjlighet så ta där ett fika och kolla på mina verk. Jag kommer att starta en kurs i höst både för nybörjare och en fortsättning på den i jag hade i vintras.

 

1 Augusti 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Sommarkursen

På sommarkursen som jag var på fick jag lära mig lite nya blandtekniker. En fortsättning på förra sommarens kurs. Denna gången blandade vi färg och oljepastellkritor. Något som vi gjorde kollage av. Resultat av detta finns att beskåda i fotoalbumet Blandteknik

Det börjar dra ihop sig till min utställning som jag har den 31 juli t.om. 4 aug på Café CQ i Enter Galleria Boden. Kom gärna och ta en kopp kaffe och samtidigt se på min konst.

 

 

 

13 Juli 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nu väntar man på sommarkursen

Nu blir det inte så myket att måla nu är det trädgårdsarbete som gäller.

Det är snart midsommar så då får man se till att ha det fint ute. jag har fulla växthus med sommarplantor ,som vill komma ut i rabatten.

Men jag får nog vänta ett tag till de sägas att inte förän 10 juni då är det frostfritt. Men i och försig så är ju blommor ocå ett konstverk,så då kan man ju se på det.

Men det blir väl lite att måla för det dra ju snart ihop sig sommarkursen skapelseveckan börjar snart. Då blir det nog en hel del att förhoppningsvis få lära sig något nytt.

Utställning har jag också den 31 juli t.om. 4 aug på  CQ cafet på Gallerina Enter i Boden. Kom då gärna och ta en kopp kaffe och samtidigt se på min konst.

23 Maj 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Skaparkursen utvärdering.

Ja då har jag termin uppehåll med målarkursen.

Mina elever var så nöjda jag fick et gott betyg, de tyckte att  fick inspiration att forsätta att måla.

De hade fått lära sig mycket att bara leka med färger. Utställningen vi hade fick vi också beröm. De tycket att de var fin konst de hade gjort Så det lät ju kul både för deltagarna och för mig.

Så nu har jag anmält mig till sommarkursen den 21- 24 juni hoppas att jag får lära mig något nytt , för det vill ha en fortsättningskurs till hösten.

Jag ska själv ha en utställning den 30 juli- 6aug på CQ cafet på gallerian Enter i Boden.

 

6 Maj 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kursavslutning med utställning

Jag nu är det bara 2ggr kvar på min skaparkurs,det har gått så fort tycker jag.

Vi ska avsluta med en utställnig i Rörvikskyrkan den 30/4 på ett musikcafe.

Deltagarna har varit så nöjda med kursen, vilket känns roligt för mig vill gärna ha en forsättningskurs till hösten.

Jag tänker själv gå en sommarkurs för att eventuuellt få lära mig något nytt, så då får jag se om det blir en forsättningskurs

.

26 April 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kurssammanfattning

Nu har jag haft fem gånger akrylmålning och deltagarna verkar nöjda. Nu ser dom framemot akvarellmålning de resterande fem gångerna.

Jag funderar på att starta en ny kurs nu i vår då jag fick så många anmälningar. Något som var jättekul. Det finns nu dom som står på tur för att få prova på. D v s det reserver som inte kom med i den första omgången. Och även de deltagarna som går nu skulle vilja ha en fortsättningskurs till hösten.

Att intresset blev så stort var bara något jag vågade hoppas på och det inspirerar bara mig att måla och skapa ännu mer. Jag hoppas även på fler utställningar. Den på Medikliniken i vintras verkar också ha varit lyckad enligt personalen. Även om det inte bidrog till någon försäljning så verkade den ändå vara lyckad. I sommar ska jag försöka vara med på Konst i det gröna både i Boden och Luleå.

23 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Kursstart

Nu har min anmälan gått ut på den skaparkurs jag skulle ha. Det var 18st anmälda + 5st reserver. Den blev populär och det skall bli kul att börja. Jag får nog starta två stycken som det ser ut. Även min utställning går mot sista veckorna. Jag får nu börja producera mer och tänka på nästa utställning till sommaren, men först nu kursen.

 

 .

16 Februari 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Skapakurs

Den 22/2 kommer jag att starta en kurs om blandtekniker, akrylmålning och akvareller. En kurs som jag hoppas och tror kan locka många deltagare. Det krävs inga förkunskaper, utan bara låta fantasin flöda fritt och att vi avslutar med genomgång och feedback. Det låter kul va?

16 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställning!

Jag kommer att ha utställning på Medi-Kliniken (SKAPA, sävastön) under tiden 4 januari 2010 - 4 april 2010.

Har ni vägarna förbi, så är ni varmt välkomna att komma in och titta.

3 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställning!

Jag kommer att ha utställning på Medi-Kliniken (SKAPA, sävastön) under tiden 4 januari 2010 - 4 april 2010.

Har ni vägarna förbi, så är ni varmt välkomna att komma in och titta.

21 December 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Häll och dräll på växtpapper

4 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utsikt

5 Januari 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Saltoluokta

 
29 Juli 2007  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Kjell Rönnqvist                                             Skaffa en gratis hemsida