Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


oj

20 Juni 2015  | Länk | övrigt | 1 kommentar
min prins

Nu har han äntligen kommit min nya prins han gick igenom besiktningen utan problem.

 en film vid ihopsläpp http://www.youtube.com/watch?v=BFKnwN5S2ts3 ridturen på honom ink provridningen red jag på banan lite slött i alla gångarter,han är jätte snäll och arbetsvilig.

4 Juli 2013  | Länk | övrigt | 1 kommentar
mycket har hänt

Ja dålig på att blogga jag vet.....

Har hänt mycket sen jag bloggade sist vet inte vad jag ska börja...börja med allt tråkigt

Cognac är avlivad och begrav i Barkabo, han har ju alltid varit himla sel ovanligt stel men och jag hade ute kiopraktor som sa att han var sned i höften meningen fara...sen med tiden märkte jag att han inte riktigt gick rent med bakbenen...när jag var och löshoppade honom hos en känd hopptränare fick jag mycket negativ kretik och de var så jobbigt att höra...bara för han har råd med 100 000 hästar...han tyckte jag skulle kolla Cognac på klenik allfall

Så klinik besök blev de i Vaggeryd fick diagnosen problem med båda SI-lederna och sned i höfterna...han vissade ingen hälta vid böjprov och longering...fick behandling med kortison i varje led och tilltryckt på höften de lilla som gick samt villa i 6 v med lite tömkörning...enligt veten så hade han haft deta problemet i flera år förmodligen redan när jag köpte han men de syns inte på en vanlig besiktning...deta förklarar varför han inte vill hoppa och tycker det är jobbiga att galoppera på banan och är så fruktans värt stel och inte kan böja bakbenen bakåt.

Sagt och gjort efter 6 v var de dags för återbesök och jag hade inte märkt någon skillnad...veten gjorde denna gån andra bedömningar och böjde på anat sätt på böjprovet....och han blev här med utdömd.

Antingen fick han bli sällskapshäst eller avlivning, veten menade på att om han skulle bli sällskap skulle han få avlivas tillslut ändå för att de blev värre och värre och tillslut blir han förlamad i baken för han rör sig fel....så tog de svåra beslutet avlivning...

Stallägaren har varit så himla fantastik mått mig denna tiden och hjälpt mig med allt pappersarbete och avlivning känns så skönt och är så glad att de finns såna snälla människor.

Jag har ju känt mig dum att jag inte märkt något på Cognac och åkt in tidigare men veten sa de att de behöver jag absolut inte göra..han har ju aldrig varit halt förutom hovböld och hon trode inte han hade on mer än i typ galopp på böjt spår...han busade som fan i hagen han var värst....

liten film  http://www.youtube.com/watch?v=8cEa3rAB_7k

*

Sen har har min ångerst blivitt sämre igen fick anfall så jag fick åka in till akuten igen denna gång psykakuten, har inte haft ett riktigt anfall på länge ju men poff så kom de som en blixt från klar himmel..fick tyvärr börja knapra på Sertralin vill inte äta tabletter igentligen men vill ju må bra..sen går jag och prata med en psykolog nu med de känns skönt on är bra att prata med...de 4 första v efter atakerna var jobbigast men nu kan jag oftast kontrollera ångersten igen har förklarat lägget på jobbet alla chäfer så de känns bra.....sertralin äter jag bara 1 tablett nu och hoppas jag inte kommer höja att de räker med den sen så har jag ångerstdämpande jag fick.

Nu lite roliga saker då jag har blivit rekomenderad till att söka av platschäfen om att bli teameledare på mitt skift dom söker en till varje skift så jag sökte faktist...kul och växa lite sen på kvällen går de bra då vi är mindre folk så de klarar jag någ..vill ju inte gå från orderfrisläppare(som ska försvinna näst intil) til plockare igen sen får man ju högre lön :)

*

Har hittat en ny häst med han är lite lik Cognac i färgen men jag vill inte ha skimmel och inte vanlig brun med svart man och svans då finns de ju inte så möe färger att välja mellan.

Han är 3 år och inriden hösten 2012 heter Carlito B 162 cm (hoppas han växer) 

e: Camaro M u: Licala här är anonnsen så länge den finns kvar att se http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=726146&inriktning=&typ=

och här är en video när jag provrider gå ändra till HD http://www.youtube.com/watch?v=pgpNEMx1hmc ....de klikade direkt vi var som gjorda för varandra provade honom på banan i skogen och vid trafik inga problem alls jätte lätt i munnen och att ha och göra med så nu väntar jag bara på besiktningen sen får jag hem honom längtar sååå mycket....

20 Juni 2013  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
räkor

har ju börjat att intressera mig mer av räkor så jag har beställt 8 st till som jag u väntar på:) behöver lite nytt blod i mina kar....dessa ska även ha annlaget att bli Kinkong :)...

*

Cognac har blivit galen han har sån överskåtts energi och använder mig som lekkamrat loke han går med är ju den som inte vill leka och efter som min pålle är den busigaste i stället så går de inte ihopsig riktigt..de resulterade att jag trillade av i skogen rejält kunde inte resa mig på en stund och benet slog jag i så dagen efter kunde jag inte stödja på de....men igår fick han en ny kompis som förhoppningsviss  hjälper..hon går där   tillfälligt men igår när jag red va han som en dröm så peppa peppa.

 

17 Juni 2012  | Länk | övrigt | 0 kommentar
helvete

Inte haft tid lust och ork att skriva men nu gör jag de

Börjar med cognac han har ju varit dålig i vinter ca 2 månader,det började med att han(i november) började öma när jag skulle rida honom jag trodde då att han hade sträkt sig när han dagen före snubblade på en bom,han var värken varm eller svullen men efter 4 dagar blev de värre och han svullnade upp och blev varm och jag upptäckte att fellet satt i hoven.

han fick stå inne på boxvila och efter 3 v var de bra,de vissade sig att det var en hovböld som hade läkt ut själv.hann och rida han en v sen var de dags igen.

hovis var här med och satte på helltäkande sullor(hans sullor fram var så mjuka) det funkade kanon i 2 v sen började helvetet.

då kom han in från hagen med super svullet ben(samma ben) och en sprika som varadde vid balen,frågan var om de var en hovböld eller han hade trampat på sig själv, jag vet inte han var ju inte öm på hoven bara balen,han fick stå 2 v till sen var det bra med honom började skritta gång honom men han inte långt fören nästa grej kom.

Började med att jag var oroilig på natten och tänkte på Cognac och de stormade ute,när jag skulle upp måndag morgon och ge honom foder så stog han längst ner i hagen alldeles stilla men hälsade på mig så jag gick ner i den superleriga hagen för att hämta han och såg då att han var blockhalt. Fick be en stallkompis om hjälp för att få in han i boxen hon fick gå med spö bakom för att han skulle röra sig..kändes så taskigt men var ju tvungen att få in honom.. under dagen bev han sämre och stod i fong ställning och skakade andades i 200..

ringde veten kl 22 på kvällen tog en timme innan hon kom och då sa hon antingen var de hovböl eller hovbensfraktur fick 2 olika medeciner en som han skulle ha i matten och en som skulle sprutas i med kanyl :( detta skulle han ha i några dagar men om inte feben hade gått ner på ett dygn skulle jag åka in med honom..

när de gått ett dygn så hade feben inte gått ner nått så jag skulle ringa veten men hon han ringa mig först och tyckte jag skulle vänta till kvällen..som tur var så hade ffeben då gått ner och jag hade ute hovis för att ta bort dom helltäkande sullorna men fick bara bort enna då han inte ville stödja på den onda benet..hon hittade flera hovbölder men kunde bara skära upp 2 st så jag gjorde våtvarmt omslag och gav hans medecin till han blev bra..

De jobbia var sen med att sätta igån honom att han började med allt bockande igen och även sparka mot hästar som ville förbi:( han har ju sån energi...

3 Juni 2012  | Länk | övrigt | 0 kommentar
orkar inte mer

Fan skrev supper långt inläg men råkade radera de åååååååååååååååå...

ja försöker igen då.

Cognac har varit på sin första hubertusjakt med mig och de gick skit bra han var pig men lyssnade ändå...upploppet gick med bra fast han fatade inte så möe sen var de över..han var jaätte snäll att ha med sig oxo inget stim bara nyfiken...lite problem med att lasta dok han är inte riktigt glad i transporten men med lite hjälp av en longerlina där bak så går de jätte bra..(spö blir änu värre)..

han har slutat med att bocka en massa när man ska galoppera de är skönt men istället har han börjat med att sparka mot hästar som är påvägg att galoppera förbi och de är inte bra..i skritt och trav är de inget då kan man vara hur nära som hällst men i galopp vill han inte att någon ska föri..

Har haft problem med hovslagare med igen..den första jag hade var bra på att sko förutom att Cognac fick tappsk efter tappsko och de blir lite dyrt i längden..sen hade jag en annan som värkade vara bra men många och jag med tyckte han skode konstigt och Cognac började snubbla jätte mycket tom gå omkull med mig och fick en hovspricka (kanske pga felskod) så nu har jag en tysk som är i sv var 8 v hos min tränare och sko så jag ska ha honom 5 gånger så ska han rätte till hovarna...kan ju säga att han snubblar redan mindre efter första gången hos honom...undra vilken hovis jag ska ha sen....skillnaden mellan sv och utlänska tex tyska är att tyska hovslagare måste ha cetifikat mm för att få sko i tyskland är de ett hantvärkar yrke..här i sv bla behöver du inte sådant för att få sko....

Hm var var de mer jag skrev om...just de

Red på banan igår och bestämde mig för att hoppa några skutt som inte har gått så bra innan då han är väldigt slarvig går igenom hindrena eller kliver på eller vägrar...men han hoppade alla gånger jag bad han om :) så de är på rätt väg måste öva möe på när han ska ta språnget bara för över en oxer tog han språnget typ 1,5 innan jävlar vilket hopp...

6 November 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
tradera

Jag har blivit tradera galen säljer massa grejer nu fast bara det som är smidigt att skicka...köper även lite med de senaste köpet var en varg staty på 30*50 cm jätte fin vill ha den som sitter ner och ylar med fast den finns bara som fast pris på 500 med frakt....

*

Har haft sån otur med Cognac nu ingen...fick ju ta ut veten och vaccinera om han från grunden han var ju inte klar med det fast öra ägaren sa de.... allfall han blev jätte dålig svullnade upp på halsen 1 cm tjock och 10 cm runt dagen efter hade de ökat till 20...han var stel och hängig men åt och drack veten sa jag skulle hålla koll på honom....men gick över helt på 4 dagar men givet var dessa 4 dagar på helgen....helgen efter så skulle jag äntligen ha träning som jag fått skjuta upp men då på lör där när jag långerade honom kom ena hunden som finns i stallet utspringande och ville leka med Cognac..han sprang mellan benen och Cognac försökte att inte trampa på han men gick då omkull så in i....................och kassade på gruset han fick sår lite här och där och en lättare hälta så jaha de var den träningen...se om de blir en denna helgen börjar bli sjuk själv nu så..

När jag långerade han fre innan han gick omkull så blev jag väldigt förvånad för jag brukar löslångera honom så då spänner jag upp en lina högt för att dela av ridbanan och de är typ 135 högt då helt plötsligt när jag långera med inspänning dessutom så hoppar han över hur finnt som hälst fast otäckt eftersom de var en lina så hoppa kan han och utan och klumpa sig dom han alltid brukar göra...

en liten film när jag löshoppar honom

*

Jo jag har varit modell för en dag med dom ringde till en kompis som i sin tur fick ta med sig kompisar och då blev jag medbjuden å gud vad roligt de var hår och kläder fick man fixa själv men dom sminkad en allfall sen to de ett 60 tal bilder med olika bakrunder och dom sa hur man skulle stå och titta...sen fick man köpa bilderna och de var dyrt 2400:- för 40/alla bilderna..om man skulle ha en kostade det 550:- och fallande ju mer man köpte..här nedan är 2 av bilderna

5 Oktober 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
...

Ja nu skriver ju jag här igen då va....inte konstigt att man inte har så möe bloggläsare när man skriver så sällan..ja ja gör de för mig själv mäst för att de  är roligt att kolla teba i tiden lite..

*

Cognac går de bra med ska lägga upp ett schema mer om riding och så..

Fre:ridning pbarnan                                          

Lör:uteritt

Sön:uteritt om de inte är träning

Mån: -

Tis: ev uteritt eller rida på barnan

Ons: markarbete tömkörning/longering

Tor: -

så hade jag tänkt lägga upp de..tror de är rätt bra för sig själv att ha ett ridschema...

hovis var här i v med funkar jätte bra med han fast Cognac testade honom dena gången sen kissade han medan hovis höll på att värka :)... han tappade bakskon i lör och tis skulle hovis komma så de är bra att de höll så länge...men jag funderar på att köpa ett par boots som han kan ha vid tappsko så man kan rida ändå och hoven inte blir söndertrasad...

hade varit skönt och förmodligen bra om han kunde gå barfota men han ömar nått koppiöst och många vägar vi har är grusade med jättestora stenar...

*

Har börjat äta MSM nu med ms har bara ätit de 2 v och man ska ju börja med lite sen öka så just nu äter jag 2 krydmått ska upp till 4 g eller mer olika på olika människor om man behöver mer....

*

har börjat tänka lite mer på att vara ner...typ istället för att läga mig vid 12 lägger jag mig vid 02.00 på v och de gör att jag har 4 timmar där efter jobbet och att jag inte behöver stressa för att ha lite fritid och sen att jag snart ska gå och lägga mig....får mindre sovtimmar på så sätt vilket inte är skönt men jag sover som bäst 6 och framåt men värkligheten vill ju vara morgonmänniskor så de går ju inte :(... så får fortsätta sova dåligt..

*

Har världens beslutsångerst med som gäller framtiden hatar såna vall..antingen gör man rätt eller fel...

 

4 September 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
en v

En v kvar på semestern, skulle behöva 4 v till eller hälst restn av livet..

Börja la med Cognac...träningen funkar bra men jag vill så möe och så snabbt måste tänka på att han måste hinna med oxo..de jobbigaste jag har med honom är att han har svårt att bära sig..märks mycket i galoppen så där kämpar jag...ska bli kul sen om typ 2 år och se framsteen man gjort eller om...

Han blev rädd för en skylt påvägg till träningen föra helgen som han aldrig reagerat innan för...jag travade och han flög åt sidan jag flög av och hamnade på rumpan..fan vad ont de gjorde har gått en v nu har fortfarande ont och vissa böjrörelse..

*

Har suttit och läst och läst flera dagar nu med på olika sior på internet om ett kostillskot som heter MSM läs hä ska testa framförallt mot mina knän och min trötthet....ska beställa från en sida som har massa örter mm till hästar så beställer även loppfrön...när hästen bökar efter mat i hagen får den i sig sand och jord som inte åker med hästens avföring utan lägger sig på botten av magsäken och kan då bidra till sandkolik. Fröna omges av ett skikt som blir klibbigt och geléaktigt vid blötläggning. Sandkornen klibbar vid fröna och lyfts ut med avföringen.. man kan ge de vår och höst för att minska risken..

*

Har inte mått så jätte dåligt på ett bra tag nu och de känns skönt....kanske beror de på hästen och min underbara sambo......går fortfarande och pratar och kommer fortsätta om jag får...

*

denna sommararen har de mäst varit massa jobb med huset vi håller på i sovrumet renovera, huset är målat sen ska vi lägga nytt tak på garaget så vi har mäst varit hemma... kolmården och öland har vi varit typ

13 Augusti 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
div

Var ute på långritt i nästan 4 timmar i tor och stannade fikade på en äng...var jätte mysigt Cognac skötte sig fan sig bra med att stå uppbunden vid ett träd,tränsa han sen var inga problem häller..

hoppas de slutar regna och torkar upp lite tänkte nämligen träna lite på barnan..

*

Har ju glömt berätta att huset är färdig målat blev jätte nöjd, målaren tycker de blev finnast på gatan eftersom alla har målat sina hus vita..

Före

Efter

30 Juli 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
fort..

Har ju semester nu med och får bara tråkigt väder blä..vi vill ju till öland vada i vattnet och trampa ut med trampebåt men de värkar inte bli så som vädret ser ut....

de jobbiga med sem är att alla vill träffas men min sem då vill bara kunna lata mig med...

ne ska snart åka till stallet rida en långritt med en kompis ta med lite fika med...

28 Juli 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
jaha

Då var de dags skriva några rader här igen är ju så dålig på det..

Vi börjar med Cognac min lilla pålle...träningen går framåt och Cognac är duktig och jag gör mit bästa :P hon är jättebra så är glad jag hittade henne..

han är lite trotsig i skogen ibland med sällskap om dom travar iväg och han inte får hänga på...och kan fortfarande boka när man ska galoppera..åkte av senast en v sen jag en kompis galopperade jag for i baken men Cognac stannade kvar fast dom andra galopperade vidare...

Har börjat last träna han varje dag med...han har inga problem med att gå in i transporten men att stanna kvar vill han inte...ger honom mat i transporten varje dag..målet är att jag ska kunna lasta stänga luckan själv för tror inte jag alltid kan ha någon med mig när jag ska någon stanns..

28 Juli 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
träning

Har äntligen hittat en som kan träna mig och Cognac och de bästa är att de är bara 20-30 min ridväg ditt....

hon har över 30 års erfarenhet av hästar och utbildning och varit i tyskland ett antal år..hon var jätte trevlig och bra som tränare...hon höll inte på att säga alla fel man gör hella tiden utan mer om när de är rätt mm...ska träna nästa helg med sen 2 gånger i månaden...till vintern vet jag inte för att dom har bara ridbarna..kan fråga om man kan åka till nått ridhus då...

så idag samanlagt red jag 2,5 timme fast de är lite med min föra häst kunde de bli 4 timmar...

Har även fått ett jätte bra råd av stallägaren..Cognac har problem med mugg och man smörjer och smörjer...då sa hon att prova att kletta på grönsåpa i gele form och vips 2 dagar så är de bra..super knep..så tvättar först med såpvatten sen kletta in gelen.....

Har även trillat av 2 gånger i helgen pga att han har bokat nått vansinigt för att han har haft världens överenergi...han har nämligen stått 2 v pga en tappsko och jag har inte fått tag på hovis messat ringt mm..men till slut blev skon dittslagen allfall(han ömar så förbanat) så första ridturen var på barnan och då började han bocka och då trillade jag av och tappade andan och såg stjärnor i en halvtimme...dagen därpå red jag utt och första galoppen så trillade jag av igen i ett dike..då var vi ca 3 km hemifrån men han stannade kvar och såg nästan lite skamsen ut...

3 dagen tänkte jag ta lång runda galoppera av han men när jag kom till vägen som lillrundan går började de spöregna så jag tog lillrundan sen löshoppade han på  barnan..

innan fick han ut sin energi när han gick med unghästarna men efter som han lekte hings så får han nu gå med en 23 årig fjording som inte är så kul eller lekfull... men får hoppas munkörten jag köpt hjälper så han kan flytta tebax

*

Annars har de la inte hänt så möe..rätt skönt på jobbet är de när man får jobba lite med orderfrisläppningen de är så möe roligare när man kan mycket...

KRAM

26 Juni 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
nytt försök

skrev föra v ett jätte långt inlägg och sen skulle jag lägga in en bild då försvann allt :( så då tröttnade jag(ska kopiera text nu).

Jaha vi börja la på häst fronten...

Cognac tror att han är hingst han försöker betäka stona och vaktar över dom när dom brunstar..jag vet inte varför men så fort dom brunstar så är dom så närgångna på just han och verkligen vänder upp sig...han har även blivit jobbig pga detta så nu går han med en 23 åriig valack som han någ inte tycker är så kul....han gick ju innan med ett gäng på 5 unghästar och dom busade med varandra så de stod härliga till..

ska börja ge honom Munkpeppar se om de hjälper munkar använde de för för att hålla händerna på täcket...och de ska även hjälpa hästar med hormonproblem..vanligast är att man ger det till ston dom är jobbiga vid brunst men funkar på valacker med..värt ett försök allfall 60% chans är de..

igår när jag hade ridigt och Släppte ut hästarna i hagen så började dom busa (han gick med unghästarna igår) och sken galoppera över hella hagen i en kvart typ..slutade med att de sprang genom stenmuren och eltråden till andra hagen och där hittade Cognac en ny brunstig älskling...fil

Har köpt en ny sadel till honom med en Allroundsadel Thorowgood  och nya sprengler ledande stigbyglar..de som är bra med sadlen förutom att den är skön är att man kan ändra bossorna och kopparjärn  i den...

Cognac ligger och sover snarkar som en gris tyvärr hörs inte det pga blåsten film.

*

Har börjat på med min stenrabart jag ska göra på framsidan av huset vid staketet..växer massa kristkål där som jag ändå vill bli av med..bild kommer....

Varför ska man bry sig om folks saker när dom ändå inte bry sig om mina saker..är de för att dom är avundsjuka då? tror nästan de..ja ja....

var massa mer saker jag skulle skriva men de står still nu ska till ps på ons tiden börja rina ut är ju bara 20 gånger man får gå hos en sån dåligt se vad som händer sen känner att jag knappt börjat ju har så svårt att öppna mig det tar tid så....

kram på er

13 Juni 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
snyft

Fy fan allså kom precis hem från jobbet...när jag svängt in till stan vid gatoköket sprang en katt över och jag han inte bromsa så den blev påkörd....fy fan vad jag lipar sitter gråtter än.. stannade bilen och drog bor den från vägen...tror tyvär den inte klarar sig...hade allfall tur att polisen körde för bi och tog hand om resten...

var en tjej och en kille jag sa lipande vad jag gjort. kvinnan kramade mig men mannen bara

-är de din bil sätt på varningsblinkisen

Den som ägde katten JAG BER SÅ HEMSKT MYCKET OM FÖRLÅTELSE..

fan vill inte köra på nått djur r hemskt..och vad man kan ha känslor för ett annat djur..tänk om de är någon unge som sitter och gråter kopiöst mycket när hon får reda på detta...

snyft

3 Maj 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
he hej

Varit en händelse rik v....inte nått ridet eller tömkört för han tappade framskon med dagen efter mitt föra inlägg så fick sätta på 2 nya skor som han fick i onsdags...

I helgen har jag allfall kunnat rida..i fredags tänkte jag rida på barnan men Cognac bara vägrade släppa upp mig på ryggen(han har börjat testa lite) men med lite horsemanship så gick de bra..blev bara en liten sväng på ridbarnan sen...

På lördagen skulle jagge mig ut rida äntligen nu när jag kan de igen..hade australien sadlen då den andra jag lånat skaver på mig väldigt möe och sitter inte riktigt 100 på han....men de var tur jag hade den sadlen när jag gav mig ut för första traven så började han leka rodeo häst boka som bara den och runt runt..jag tappade bådda stigbyglarna och hamnade på sniskan om jag haft vanlig sadel hade jag ramlat av lan jag säga..resten av rundan gick kanon sen sköte sig jättebra...

dagens ridning gick kanon med inget strull alls utan jätte snäll..han har någ lite överenergi skulle jag tro....

*

Klippa äppelträdet har jag med hunnit för första gången blev väll inte kanon bra...de är ju så stort så uppe på kronan blev de inget klippt, man får ju hyra lyftkran då :P.. har även tagit med hästgödsel och gödslat tujorna på baksidan och vattnat dom rikligt då dom har vistnat ner undifrån :( hoppas de hjälper är ju en hel häck ju...

*

Måste beräta att idag var jag nära ett samanbrått..jag hade varit i stallet sen när jag kom hem gjorde jag buskarna och som vanligt inte druckit på flera timmar bara ätit frukost...skulle in göra mat tänkte jag kalops och letade upp ett recept och fan koka i 2 timmar..då skulle de nte bli mat fören 19.30 så jag bestämde mig för att åka in te stan köpa grillspet med jordnöt sås på Coko Thi frågade om sambon skulle med och givet viss inte att han följer med..åker lite halvbesviken in beställer maten..sätter mig i bilen och ställer ner påsen med matt på golvet och försöker ställa den stabilt då dom aldrig stänger lådorna riktigt för spetten går utanför.....kör i väg sakt och lugnt och då :/ välter maten och jag kan inte bara stanna men till slut står jag på en pakering och ställer upp den genomkladdiga påsen med massa kladdig jordnöttsås och då kommer ågren på besök tårana och ilskan med...

sen gick de inte lungt hem utan jag körde som en dåre och givet är de massa övergångare man måste stanna för och snigelbilar på vägen arg som ett bi och skakar svär jag och skriker åt dom tur dom inte kunde höra mig.....men nu e jag lugn allfall och ska gå läga mig..

*

Har fått reda lite om Cognac med men de skriver jag en annan dag orkar inte nu men jag undra vem han är igentligen..

KRAMEN

Cognac är någ en hund han tar upp stora pinnar i hagen och springer runt med..häromdagen tog han min luva och sprang

18 April 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
ja du

Har inte haft lust att skriva men nu är de la dags för ett inlägg igen..har varit väldigt trött ch inte haft motivation till nått..

*

Cognac är nu oki i benet har vilat 2 v nu och samtidigt haft en lätt sträkning i bakbenet som han har fått av väldigt mycket bus i hagen och lerig hage...

skulle börja sätta igång han lätt igen i helgen men nej då då hade han tappat bakskon(han som skodes för en v sen) men hagen ser för jävlig ut man sjunker ner som bara den så de är inte konstigt...ska bytta hage nu...

men de blev lite långering och tömkörning på ridbarnan istället..

longeringen gick inte så bra han bara vill e inte springa runt och när man försökte gå mot baken bara bakade han...tömkörningen gick lite bättre för då kan man ju styra ut han med tömen..

har aldrig någon sin tömkört innan men tänkte börja med de för de är ju en bra grej att göra...de jag tycker är jobbigt är dessa tömar hur jag än gör traslar jag in mig i dom..man skulle ha såna tömar som är i en upprullnings dosa som är till hundkoppel :P...hade behövt en som vissar mig lite tips kanske

*

en häst mindre är de i stallet med ena tinkern åkte till ett behandlingshem för människor som behöver säskild hjälp.. tror jag de var...hoppas han får de bra.....

ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ RIDSUGEN...

få ta och ge mig ut på minishettisen i stallet he he lite förlång då dok ha ha:P

kramen

10 April 2011  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
otur

Ja antingen är de en oturs v eller så för Cognac otur med sig...

I tis kväll när jag kom till stallet då stod tinker stoet Skilla(5) inne och veten hade precis varit där..då har hon antadligen fått en spark i ögat så ögonlocket hade sprukigt och fick sys:( men hon är nu på bättringsvägar.

sen i tor kväll när jag var i stallet och gick ut i hagen och skulle hämtade Cognac            (som alltid gått bra innan) han stog själv och åt engilage och de andra 4 hästarna syndes inte till...så när jag kommit till grinden och precis fått ut Cognac hörde jag burummm burum då kom dom alla 4 skenande galopp mot mig så jag skyndade mig stänga grinden och viftade allt jag kunde men de bara sprang över både mig och genom grinden...

Cognac slet sig givet med och jag låg på marken SÅ jätte nära att bli trampad på...

ringde till stallägaren om hjälp..2 av hästarna hade dragit rätt igenom trästaketet in till de andra hästarna Cognac var inne på ridbanan och sprang och de andra gick in i stallet...

Cognac var inga problem att få tag på trots han var uppspelt men de andra 2 ville inte bli tagna..

De som var är att de inte varit någon el på 1 månad så hästarna har ju hängt och tuggat på tråden så dom visste någ att de inte var någon el på(upptäckte att den var sönder så) men nu är de lagat och ett spö ligger vid ingången så nu jävlar :P men mig gick de bra förutom några blåmärken och lite skakis klart..

Och idag har jag varit ute och ridigt och han har börjat testa mig han började bocka 3 gånger när vi ridigt 100 m och ville bara springa sen tvär vägrade han gå förbi ett staket vi gått förbi många gånger så han halvstegrade sig och gick bakåt..men resten av rundan var han lugn...sen när vi väll var hemma i stallet igen och jag precis sadlat av ruskar han på sig och halkar till så han går omkull i stallgången :( så rejält att han slår i den förhådnande knöllen efter hans gamla sparkskada så de pissar blod snyft..

fick tvätta de någrant och linda med kompress under pga de leriga hagarna..så nu går han lindad och förmodligen halt...han värkade inte ha ont eller haltade idag men lär göra i mön...så typist jag som håller på att sätta igång han nu suck

bara otur som sagt..

*

lite posetivt då..

de övriga ridturena i byn har gått bra han red häromdagen förbi massa bilar som körde förbi och han reagerade inget...fick han till att gå i 2 stora vattenpilar med...

jobbet då nja..är så himla trött på visa folk på jobbet så jag kan spy men de är la bara att bitta ihop...mitt nya bacup jobb går bättre med tbildas ju fortfarande men börjar förstå lite mer nu...

KRAMEN!

26 Mars 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
mmm

Jaha då var den här dagen snart till ända har en kaka i ugnen och sitter kollar på vampire diaries min älsklings serie..nä sitter inte kollar på melodifestivalenblä för de jag dissar melodifestivalen är så tråkigt intresserar mig inte..men dom som blivit till åldern och är mogna än jag :) sitter och myser med sin familj och de gör dom rätt i de unar jag dom..

*

Har varit ute på såkalade miljöträning på Cognac idag ridigt halvt i byn bakom ett industri område..han har någ aldrig ridigt i by innan eller på asfalt eller bilar(bilar vet jag) så med lite tålamord och mycket beröm gick de rätt så bra..han var stell och rädd för allt asfalten var lite otäk speciellt med alla vattenpöllarna och bilarna som kom framifrån var farliga..men fick igenom han hella rundan..de jobbigaste var när vi skulle från grusvägen över till asfalten med vatten stog en 10 min försökte få över honom....

hade varit bättre om jag hade haft någon med mig och rida och bättre för hästen med till den känner sig tryg men men man får la ta de som de är..

tror Cognac har typ ½% skäck i sig ha ha han har några vita hårstrå i manen och en vit fläck på manken de kalas för Birdcatcher spots

12 Mars 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
första riten

Var ute på skrittrunda med Cognac idag, i örjan var han jätte närvös och spänd osäker sen när de om isfläckar så ble han rädd och ville inte gå men efter en stund slappnade han av och kom oxo på att han inte halkade med broddar.

när vi bara hade en liten bitt kvar genom skogen red vi vilse dom hade hugt ner en massa där så man kände inte igen sig så vi var där inne snurrade ett tag bland allt nerhugget sly och han var kanon inga konstigheter..de slutade med att vi red tebax samma väg och då blev de fart på han öronen framåt och gnäggade då och då ha ha var rätt roligt.

finns väder var de med när vi red ivägg men sen mulnade de på och började blåsa och snöa(jag som tog på mig mindre kläder med.)

 

11 Mars 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Cognac

Nu var han då hämtad och installad 11-03-05 blev han äntligen min hoppas vi kommer trivas ihop många år.

*

Idag var jag och pysslade om honom och såg torkat blod på bakbenet och mycket riktigt har han skadat sig i natt men de var så ytligt så han var inte halt svullen eller varm tur de..

tänkte med långera han lite smått för han hade kommit in så bra väldigt snabbt så jag tog han till ridbarnan där dom andra ridigt låg snö kvar på den men inte någon skara..han var lite pigg men inte super och då gick han halkade han till och gick om kull.. de såg otäkt ut men han var col lugn och inget hände vad jag såg idag allfall..han är väldigt klumpfotad spänner sig så när de är halt och är lite bambi på hal is även med broddar..blir guldskor och snösullor näsa år till han...

6 Mars 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
jaaaa

PÅ lördag hämtar jag äntligen hem Cognac han gick igenom besiktningen...de ända var ett skönhetsfel där han blev sparkad som liten men inget som påvärkar han.............................
2 Mars 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Suck

Varför kan de inte vara smidigt någon gång för...

Var på banken idag och minskade postväxlen summan till hästen men förgäves,vid middagsrasten idag såg jag att jag fått ett sms av hästägaren och jag ringde upp och hon hade tänkt att hon vill boka en ny bes för bla att hon förlora väldigt möe pengar annars om allt är bra om jag skulle tagit han billigare som han står..

De är förstårligt att on tänker så och bättre för min del med så slipper jag eventuela arbeten om han inte skulle klara en bes hos mig så för alla parter är de bättre men kunde hon inte kommit på de när jag frågade om hon kunde boka ny bes tid...hon skulle allfall ringa och se om de fanns någon nästa v och sen träna att lasta Cognac lite..

Så de bli till att gå till bankn igen fixa om bankväxlen...

*

Bilen kronglar med, den stannar när man kör rätt som de är och de är när man växlar ner så går varvräknan ner på noll ibland upp igen ibland stannar bilen..llite otäkt för ratten blir ju stum med...idag på vägen hem stannade den när jag växlade ner till en rondell sen var den på g stanna 2 gånger till men varvräknaren han gå upp från nåll igen...och ett nytt fenomen när den stannade vid rondellen och jag startade den sen då hade jag helt plötsligt 30 l bensin mer men efter 4 km hade jag 10 l igen...

23 Februari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
blir inte förvånad

Ja suck vad säger man...

Idag skulle Cognac besiktigas kl 8 och kl 9 fick jag ett sms där de stod att hon inte kommit iväg till besiktningen för han vägrade gå på transporten och jag kunde få han som han står för mycket billigare peng..

Jag ringde upp henne och hörde att hon var uppröd(tror jag de blir man om hästen inte gå på) och vi pratade lite och jag kom fram till att jag kan ju ta hem han på foder och bes hos mig går han igenom köper jag han annars får hon tebax han,givet skriver man ett bra kontrakt då de var hon med noga med...jag sa jag ringer upp ska fundera lite.

en stund senare ringde jag upp och hade bestämt mig för att jag tar och köper han som han står Vinna eller Förlora om de vissar bra på bes har jag ju värkligen tjärnat på de ,vissar de dåligt har jag förlorat både tid och lite pengar och att jag får leta nytt hem till han där han ka vara sällskapshäst.

Så på lör hämtar jag han..ska ringa boka in en bes med..

Så nu är de värkligen jobbigt man vet inte om man ska vara glad eller ledsen man vågar inget av de fören man vet ju..suck säger jag bara

 

22 Februari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hm

Har tänkt skriva här flera gånger men inte blivit av så nu lär jag la glöma hälften.

På tis ska Cognac ombesiktigas och jag håller tummarna för honom. om han inte går igenom blir jag ledsen då får jag g mig ut leta vidare :(.

Har sådan träningsvärk idag då jag ridigt hela helgen rätt hårt(är ju inte van att rida nu)i lördags var jag med kompisen Mari i ridhuset med hennes ena sto och vi red en timme var ridhuse sen idag var vi ute en runda i skogen på hennes hästar.

Jag ska komma upp mig i jobbet med,de är så att vår gruppchäf på kvällen har fått en asistent som ska gå in typ när han har sem och ledigt då har vår orderfrisläppare blivit de och när han hoppar in som asistent måste han ha en backupp som är orderfrisläppare och de ska då vara jag och ska bla lära mig lite med lastningen. orderfrisläppare håller koll och skriver ut omflytten för de åsrar som kommer från butikerna så snart är jag allt nästan nu plockar,kör högplock,pallkollar och omflyttar jag sen blir de 2 grejer till då snart.. är skydsombud med men ska någ gå ur är för möe...

 

20 Februari 2011  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Alltid otur

Jaha då hade man sin otur igen då..

Skulle hämtat hem Cognac i söndags men han gick tyvärr ej genob besiktningen:( han vissade vid böjprov lätt hälta höger fram

(de benet han har en gamal sparkskada på) syntes inget på röntgen eller vid långering och satt längre ner.

Veten trodde de kunde va en skada han fått i hagen av för möe bus är ju rätt halt nu, så han fick antiinflamationisk medecin som han ska ha 2 v och vila efter de 2 v... sen ska han besiktas igen och går han igenom då så hämtar jag honom.

Men de är hella 4 v till ju vill inte vänta men gör de ändå för vill gärna ha denna häst så jag hoppas hoppas att allt e bra sen att de bara var en lätt hagskada eller dyrligt.

*

I helgen i stället för att de har varit möe att göra så har de ändå varit möe att göra...i lör var vi hos svärmor och sön var mamma här sen skulle jag iväg på ljusparty..i sön gick jag upp kl 10 för att hinna handla

(han inte de i lör) sen hem fixa mat som skulle vara klar till 2 potatisgratäng och fläskfile som alldrig blev klart jag damsugade mellan våningen + tvättade medan jag gjorde man sen in i duchsen, då kom dom maten var ej klar och allt gick fel tex i början när jag gjorde gratängen fick jag sen ta bort halva lagret för jag hade ingen lök eller vitlök i(måste ju smaka nåt)

Blev mer och mer stressad och maten ville inte bli klar men tillslut blev den klar och då brast de så jag var tvungen gåifrån :(

blev bättre sen på kvällen men de är jobbigt att de ska bli så här.

*

BRA,DÅLIGT

Min sambo,Att hästägaren är så seriös och trevlig, att jag har ett trevligt stall va i,Gråzin och köpt ny mobil.

Cognac gick ej igenom, ågren var på besök, mycket att göra, mm

24 Januari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Äntligen hittat honom

Äntligen i Kalmar fanns han hästen för mig ett Halvblod/fullblod okänd stam(ska luska lite) 4 år valack 162 mkh men växer mer...längtar till jag får hämta honom :)

Jag hade drömt om honom hella natten att han skulle vara för liten och inte växa mer men när jag väll var där och såg hans fina huvud över box kanten smallt jag direkt...tog ut honom i gången fixade iårdning han, visst hade han lite hys för sig men han uppförde sig bra för att bara vara 4 år...är jag red han åå han var jätte lätt i munnen fast han slängde med huvet upp och ner men de går ta bort den vannan(fick bort den vannan på bubba jag hade som medryttar häst innan.)

Så nu väntar jag spännt på att hämta han sen är de mycket att planera och fråga vad stallägaren ska ha i hyra hur vi gör med engilage/hö mm....har mycket hästgrejer kvar sen min föra häst och tänka sig de har samma storlek.

14 Januari 2011  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
häst letande

Suck med detta letande...

Jag och en kompis var idag och kollade på 2 st hästar ett polskt halvblod i Vaggeryd och ett fullblod i Skara båda 165 mkh smma färg och samma tecken i pannan en stjärna..Halvblodet var för grön och skänkel död + hård i munnen för min smak så den hoppade jag(himmla tjusig häst annars) fullblodet sen var  jätte trevlig och snygg bra i munnen men en luffsare inget klipp i honom(vill ju ha en häst med lite bushumör ibland ju)

Bajer-Polsk halvblod

Vimy Ibson-Fullblod

det är bara att fortsätta sitt letande..

denna veckans......................

Tacksamhet: ny mobil,trevlig resa till hästletand,min sambo,

Dåligt:ingen häst passade,jobba,trött,stress

8 Januari 2011  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
jaha

Hade ingen bättre titel :)

Jul och nyår har varit lugn och bra julafton var vi ju os mamsen och åt gått, nyår var jag och martin själva jag hade gjort en smörgåstårta för 12 per :) mummsssssssssssssssss sen lite efterätt.. myste lite med en bra film och mina doft ljus sen gick vi ut kollade på alla raketer och jag fick en snöboll i ögat...

*

idag har jag varit hos Mari och ridigt Breval som hade lite överskotts energi då va..men gick bra tänkte trötta ut henne riktigt men vem blev trött jo jag hella min kropp var som spagetti tillslut och jag kände den inte(har inte ridigt på jättelänge ju) galopperade jättelångt i ca 40 cm snö så hörligt man kände värkligen hästens muskler under sig...på tal om häst på lördag ska jag kolla äntligan på hästen Bosse(hoppas han har ett annat namn) se om de är nått att ha.

*

Ska testa en ny grej, man kan ju föra en tacksammhets dagbok för att må bättre men efter som jag glömmer skriva i en bok ock försöker skriva här en gång i v ska jag testa att skriva 4 bästa/tacksammhet sakerna och 4 sämsta sakerna jag gjort/varit med om..under v..

Bästa/tacksam denna v: ridigt,julafton,varit pigg och min familj

Sämsta: städat,frusit,haft UVI

*

Kram på er

1 Januari 2011  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Snart julafton

Ja då var de snart julafton då bara en v kvar och ingen direkt ledighet blir de vid jul häller är bara fredagen där :(

*

Föra sön var jag nere hos syrran och firade mitt lilla gudbarn som fyllde 1 år och tänka sig hon kan redan gå några steg men krypa kan hon inte :)

Hon fick en leksaks mobil och alla Astrid Lindgren filmerna av mig.

*

Idag har vi firat martin han fyllde igår så hans föreldrar och farmor var här på besök efter de så åkte vi och handlade åt lite sen väll hemma gjorde jag en julgodis.

*

Med hästletandet går de fortfarande sådär har fått ett svar på min köpes annons om ett fullblod sååååååååå snygg 4 år 165 mkh lätt jätte bra men tyvärr ända i Säffle :( jag kan inte hålla på att åka hitt och ditt över hella sverge kolla hästar för för dom bensinpengarna som de skulle li kunde man ju då köpa en dyrare häst.

*

Ne nu ska jag kolla lite web tv sen sova så jag orka shoppa grejer på partilite vissningen i mön :)

Kram på er

gråzin i sitt fönster

18 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Hatar läkare

Läkare grrrrrrrrrrrrr åkte ju hem i måndags för jag hade så ont UVI...

Tis: fick ställa klockan för att ringa sjukskriva mig och ringa till gyn på hemma orten men tel tiden hade gått ut 

Ons:fick ställa klockan för att ringa sjukskriva mig och åks in till gyn på hemma orten fråga om tid dom sa jag skulle ringa till eksjö för de var inte kuniga ..ringde till eksjö dom hade inga tider så jag fick återkoma dan efter för då har de ev fått ny tider.

 Tor:fick ställa klockan för att ringa sjukskriva mig och ringa om läkartid..jag berättade än en gång mina besvär och dom nekade mig en tid och sa jag fick åka till min vårdcentral men när jag sa att läkaren i eksjö hänvissat mig ditt igen om jag hade bevär så POFF hade de en tid...tog med mitt morgon prov och åkte in.

Gick in lämnade provet och kom in till läkaren efter 45 min(inte samma läkare) när hon undersökt mig och skulle ut kolla provresultaten så kom hon tebax med labtanten och dom sa -Vi råkade visst hälla ut ditt prov,men du kan ta ett nytt här....RÅKADE grrrrrrrrr.

Jag tog ett nytt prov och när dom undersökt de sa läkaren att de var så färskt så dom kunde inte se så möe så jag skulle lämna ett nytt morgon prov som dom skulle skicka på odlin dagen efter på min hemma ort....grrrrrrrrrrrrrrrrr åkte hem igen med en antidiotika mot ett annat besvärr och inget annat mot UVI som vanligt.

Fre: mår så otroligt dåligt av att sjukanmälla mig(jobbar ofta fast jag mår dåligt) så innan jag åkte och jobbade åkte jag skulle lämna mitt prov..gick in skulle lämna de och dom kollade i datorn så sa hon -Det står inget här om att du ska lämna något prov så jag måste ringa till dom och höra... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...fick själv prata med dom i tel och då sa dom -men jaså skulle du lämna ett nytt vi har skickat ditt prov du tog här till odlingen..hur

Hur tröga får dom vara allså så nu får jag vänta ända till mån på svar som tur är verkar de har gått över av sig själv första gången så fall..

11 December 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
rörigt

Ja nu har jag äntligen fått mina grejer från ljuspartyt och skyndade och paka upp allt, hade längtat så efter mina vägljustakar och min ljuskälla men ja virrig som jag är hade jag ju glömt skriva upp ljuskällan som jag skulle trodde jag beställt men nej och den hade utgått ur sortimentet med snyft:( men min kära konsult skulle kolla om hon visste någon annan konsult som ville sälja och nyss läste jag på fb att en kunde sälja sin :) blev så glad.......

*

Har varit hemma från jobbet idag då jag inte mår bra åkte hem i måndags efter halva tiden hade jätte ont och allmänt depig och arg + gråtfärdig...när jag kom hem sen såg jag att jag hade missat min tid till psykologen fan med...ringde fick en ny tid men inte fören 22...

*

Klar är jag nästan med den jobbiga bitten nu julklappar och födelsedags present till sambon och systerdottern har bara syran kvar som är sååååå svår men jag kommer la på nått.

*

Natt alle sammans nu såv så gött kramen

7 December 2010  | Länk | övrigt | 3 kommentarer
suck

JAHA varför jobbar man för, jo för att ha en inkomst så man kan köpa de man vill och klara sig men de förstör så mycket.

Hittade nämligen en toppen häst i Falköping som lätt kanon en korsning Hannoveranare/Trakehnare svart 165 mkh inte alls dyr, gick i stadig form var hoppad 110 cm, lätt i all hantering. Så jag bestämde mig för att kolla på den men kan ju bara på hegen och så blev de inte han blev såld i fredags  suck :(

Känns som jag aldrig kommer hitta en häst,någ e jag lite krässen men med massa pengar som är i spelet vill man ju gärna vara det.

*

Hade ljusparty här föra helgen med vi var 11 st med mig och 2 utifrån som beställde...min vissning  blev kvalitiserad :) dvs jag sålde för  en massa och fick minst en bokning som resulterade sig i att jag fick välja vad jag ville i huvudkatalogen för 1200 :- ,Jag var jätte nöjd och bakat hade jag med gort(krämig blåbärspaj) så nu väntar jag spännt på grejerna att de ska komma massa finna saker blev de ju.partylit

*

Har varit på andra besöket hos psykologen med och de kändes bra dena gången med,denna gång började vi gå in mer på vissa saker och jag fick frågor som jag inte visste riktigt hur jag skulle förklara eller inte äns tänkt dom barnorna,fri kort fik jag äntligen med så jag slipper betala till maj allfall.

*

Har varit i stallet julpyslat/pyntat och grillat korv med goa stallägeren och goa jessica och hennes dotter...de var kul pysla lite de har man inte gjort på länge,gjorde ett hjärta av granris blev inget vidare(bättre lycka nästa år) sen borstade jag lite på ena tinkerstoet hälsade lite på fölisarna :)

27 November 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
leta!!!!

Leta och leta och leta men inget hittat i häst väg, var och provred ett 9 årigt fullblod i helgen men de var inte min typ de häller fast man ville nästan köpa honom för att de var så synd om han så mager var han och såg slut ut ett typfall som djurpoliserna på Animal Planet brukar ha :( han fick bara 3 kg hö och lite kraft om dagen stakarn men vi sa till dom, han skulle säkert bli supper fin med hull och muskler men vill inte köpa en sån för han måste någ stå nästan ett halvår för att äta upp sig och få all näring sen träna upp alla muskler från början blir jobbigt...syns inte så mycket som de var på bilderna för han hade en tjock vinterpäls..

* 

Har äntligen varit hos psykologen  fick en han och kemin fungerade bra faktis ska ditt igen om 2 v då blir de bara prat med sen ska vi börja med KBT terapi, han sa att de kommer bli väldigt jobbigt för mig och jag kommer få hemma uppgifter vad de nu innebär och han tyckte de var bra jag sökte nu i ett tidigt stadie..

*

Har faktist gjort en sak idag som jag är jätte stålt för och glad(lova inte skratta) vissa eller många tycker någ de är löjligt och en bagis men inte jag.

 Jag är nämligen jätte rädd och få ångerst av nya saker och speciellt om de är större saker med självförtroendet och så...den känslan jag får när jag ska göra en sak jag aldrig gjort innan är läskigt skrämande samtidigt som den är närvöst och fyllt av ångert och alla     "TÄNK OM"..

En sak av de stora jobbiga nya grejena är att köra bil i större städer som jag aldrig kört i eller hittar nadda.MEN idag skulle jag ensam som skyddsombud jag är(på jobbet) åka på kurs i jönköping mitt i CENTRUM och när jag närmade mig jönköping ville jag nästan vända men tog mig i kragen och körde in

Hamnade  fel för jag hade fått fel adress men hittade till slut kom en ½ försent, gick på kursen,När de bara var en timme kvar kom känslan igen då ska jag ut ur jönköping med och "å nej de börja bli mörkt oxå"....men jag var ju tvungen ta mig hem och gjorde de med....

Gud vilken kick jag fick när jag lämnade jönköping bakom mig var så glad att jag hade klarat de fast jag körde fel och trodde tom jag körde på fel sida ett tag(gjorde ej de) så skönt att ha klarat av min räddsla,MEN gör aldrig om de tyckte inte om de alls..

15 November 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Går dåligt

Hej hej alla glada!

Hästletandet går inte alls bra:( antingen är de för små eller för långt bort eller ston, men de dyker la upp någon nån gång hoppas jag...

Idag har jag varit ute på långritt med en kompis på hennes fullblod en härlig tur var de fast de var lite rått väder..härligt att galoppera lite :)

Annars har de inte hänt så möe ska skaffa glassögon till jobbet nu allfall, har ju haft glassögon sen jag var 10(är översynt med brytningsfel) och har ett par jag har hemma hella tiden men ska nu skaffa ett par att ha på jobbet för dom gammla är så slitna..inte lätt att hitta glassögon för alla är ju fula men jag hittade ett par och som tur är i billiga hyllan dvs grattis de är bara glasset som kostar..

 

6 November 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
leta

Leta, leta och leta efter häst...hitade 3 st er mått helsingborg som jag skulle provridigt i föra sön men 2 av dom hade blivit sålda dagen före så de blev bara fullblodet jag prövade....han var jätte fin(bilden är missvisande tycker ja) 164 mkh 6 årig valack men de var ingen häst för mig då han bla var jätte hård i munnen som sten och seg i munnen sen inte min typ helt änkelt..känner sånt rätt snabbt har förälskat mig i hästar redan efter första ritten..

Har även fått massa mail svar på min köpes annons och de tackar jag mycket för fast endel kan inte läsa har skrivit jag vill ha valack 163-166 mkh, men får ändå svar jag har ett sto på 155 mkh..har svarat på några av dom och ska nu på sön åka kolla på ett halvblod på snart 4 år i jönköping 163 mkh men växer än....de var lite saftigt pris på den bara men jag ska pröva så får man se sen om man kommer överens om något....

*

Har äntligen fått tid till en psykolog som ska börja utreda mig, trodde ett tag dom hade glömt bort mig men ike...

*

Sisst men inte minst säger jag farväl till min medryttarhäst bubba och tackar för tiden vi haft för nu ska han säljas och hoppas han får ett bra och gått hem....Sen vill jag tacka så hemskt möe till hans ägare som lät mig vara hans medryttare är så inerligen tacksam för de, om de inte var för ditt sök mail efter medryttare hade jag än suttit här idag och letat efter ett bra stall och rida i och aldrig träffat så underbara människor och bra stall..TACK....

29 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
börjat leta

Nu har jag bestämt mig för att börja leta häst har ringt på några och provridigt en ska ringa på 2 i helsingborg på ons och hoppas jag kan komma pova dom på sön, ett fullblod och en palomino vet ej rasen..de som är lite tråkigt är bara att vissa dagar när jag är lite nere tänker jag ne men jag ska inte ha någon häst tänk om jag inte klarar av sköta de...negativa tankar och jag vet ju så väll att de inte är några problem alls..

*

I helgen var jag nere hos syrran igen vi skulle till ullared, som jag har längtat och var jätte förväntansfull på vägen ditt...var inne i 7 timmar och jag fick ihop en del, dom första 2-3 timmarna var värst för de var så möe folk så man kom inte framåt och folk kärde på hälsenorna och då kom ågren....jag ville nästan ett tag läga mig på golvet skrika och ullared var inte roligt längre, men sen tog vi n rejäl paus och de blev bättre som tur var.

*

Ågren har hållt sig rätt lugn ett tag har bara känt lite ibland i vissa situvatioer och konstigt någ så känner jag av de när jag ska sätta mig äta mat och medan jag äter jätte konstigt...kanske för att jag tycker jag inte har tid äta de är tråkigt..

19 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
samtidigt

Allt ska vara samtidigt hella tiden allt man ska vill göra...jag vet man får priotera men de är inte alltid så lätt...föra v så var jag bjuden på ljusparty och samma dag skulle stallägaren ställa ut sitt andra tinkersto+ridprov...ville ju gå på bådda mycket gärna men de gick u inte...de blev ljuspartyt för att jag hade lovat...men vet inte om jag hade lovat för flera v sen om jag skulle följa med på utställningen oxo visste ju att den skulle va men hade helt glömt bort...

Sen dena helgen som kommer nu ska jag på min mosters 50års fest lö kl 19 och sön ska de i stallet till Borås på hästmässa...moster har jag ju lovat så jag kan inte följa med till hästmässan:( jag kan ju åka hem på natten 9 mil men min kropp kommer inte orka de att åka hem trött på natten sen försöka sova direkt sen upp tidigt köra till Borås..har inga peng heller så de är en grej med...

Men allt e så typiskt sen orolig som jag är så känns de som "nej nu har jag tackat nej 2 gånger till hästgrejer nästa gång kanske inte dom frågar mig" ja jag vet jag oroar mig ör allt men kan inte hjälpa de e e skit jobbigt att tänka  TÄNK OM Tänk OM hella tiden.

5 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
trött

Detta har varit en rätt lugn v och ingen ågren på besök....har varit väldigt trött nästan somnat på jobbet så jag har gått omkring som en zombi hella v och när jag gör de tänker jag knappt alls är avtrubad typ de är la kanske därför....

*

Ridigt har jag gjort i helgen med som vanligt han börjar bli bättre på att få i form tom i trav...tog även några skutt på barnan lågt går ju hoppa i trav...men gud va jag längtar till egen häst nu...ska ju ha den på lösdrift då så jag åker upp innan och efter jobbat på v har ju ändå vägen förbi...men jag är himla tacksam att jag får rida sötta bubba....

Var och köpte en bakmaskin igår med på Lidel provade sådant bröd som var bakat i en sådan hos en jobba kompis så då ville jag med ha en....smidigt ingen disk och tajmer så man kan ställa så man får alldeles färskt nybackt på morgonen mmmmmmums..

den är lite stor bara så man vet inte vad man ska ha den

3 Oktober 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Tråk blogg

Känns som de bara står tråkigheter i dena blåg nu men så blir de la ibland...

*

Igår när jag vaknade var halva ågren här men de var tillräkligt jobbigt ändå...så jag ändrade sambos och min lör rutin med att först åka stor handla sen åka äta på vägkrogen,åkte halvt tvingande upp till stallet...(allt roligt blir tråkigt och jobbigt när ågren är i huvet) tog in hästen började ryckta och sadla på men hade ingen lust alls med att rida och mådde inte bra...men skam den som ger sig jag tvingade mig upp i sadlen och efter första traven så han väll inte ågren med så jag tog en liten galopp med för att vara säker...hellt änkelt lämnade jag honom där i skogen(hm får någ rida en annan runda idag så jag intte rider förbi han :P)

*

Sen var jag på ljusparty senare och de var trevligt möe finna saker man vill ha men jag köpte bara en grej ska ju till Ullared :)

*

Nu sitter jag och dricker min jädra blåbärsoppa för att jag har problem med att ät, ska snart till stallet....

jo nästa grej jag ska ställa in är ska komma lite folk hitt nästa helg bada bastu äta taco men jag känner inte alls för de som de är nu så jag avboka de...dom lär bli lite sura men men...

26 September 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
ågren

Ja nu har herr ÅGREN varit på besök igen....

Idag när jag vaknade så var han i sovrumet innan jag ens han gå upp....gjorde mig ordning till jobbet och tvingade mig att åka spelaren på högsta volym och försökte sjunga med för att hindra så jag får en attack och börja stor tjutta..var så nära..kom till jobbet och försökte dölja herr ågren men de lyckade inte så bra,gruppchefen tog mig vid sidan om frågade va de var då började jag gråta  men fick själv bestämma arbetsuppgift..

När jag hade plockat en stund så lungnade jag ner mig mer och mer men de tog flera kämpiga timmar..fast äta kunde jag inte på hela dagen är först nu i kväll....

*

Mina råttor flyttar till Eksjö idag med, hinner ju inte med dom så de e bäst så...

*

ska bli skönt åka till stallet i helgen och ljusparty i mön...fundera på  att avboka massa grejer för mitt eget bästa har ju fulbokat varje helg i 2 månader känner att jag palat inte...massa kalas mm.....

bubba medryttarhästen

24 September 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
OPTIMERA IS SHIT

Inga bra saker här inte nu har jag OPtimera på min aldrig köpa mer lista...

I sommras var jag inne på optimera och pratade med chefen där om att jag ville ha en garage port med en extra fjärrkontroll till...vi pratade rätt länge och han sa att en extra fjärr kan jag skicka med och sen får ni rotavdrag på jobbet med de får alla våra kunder...

Han ringde 2 dagar efter och skulle säga vad kostnaden gick på med allt installation och rotavdrag allt... de lätt jätte bra han var jätte trevlig och skulle komma ut och mätta så att de passade...

När han kom ut pratade sambon med honom med och fick samma pris (ville va säker på att de var rätt) med rotavdrag och allt moms...

Nu i sep kom install killen och monterade upp porten gjorde ett mycket bra jobb....när han var färdig sa han -jag skickar räkning.....VA...då sa vi vad Optimeras chef sakt och han sa han vet inget om nått rotavdrag..

2 dagar efter fick vi en räkning där de stog port+ dossa och den var då 500 kr mer än vad allt skulle kosta och de stog inget om montering...vi ringde Optimera och han var helt plötsligt otrevlig han hade inte alls sagt de priset med allt mm.

Så vi kommer få en till räkning för monteringen(vet ej hur de blir med rot) så allt gick på flera 1000 mer än vi blivit lovade...morrrrrrrrrrrrrgrrrrrrrrrrrrrr

Vi hade ju redan bestämt oss för porten så vi hade ändå betalat de pris den kostade men att ljuga så luras är för jävligt...vi har här ett nytt hus som vi kommer rusta upp då och då och hade tänkt köpa bla på Optimera men nä sätter inte min fot där igen aldrig.....

före och under arbete

23 September 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
MÖBELSKAVANKEN IS SHIT

Gud va de ska vara problem när vi ska göra nått jag och sambon blir så arg morrrrrrrrrrrr....

för 1 årsen och 1 månad beställde vi ett indiskt matbord med 6 stolar med skinn, dom hade bara 5 st av den mörka färgen vi skulle ha men dom sa att de får in mer om 2 v typ så vi fick låna den 6e stolen..

sak och gjort betalade vi dumma som vi var och väntade och väntade och väntade till slut kom bordet och när jag kom hem från jobbet skulle se vårt nya fina bord,vad står då där jo fel bord morrrrr......

vi ringde sa att de var fel bord och de tog 3 v till sen kom dom med rätt bord men ingen byttes stol.

när de gått 2 månader efter köpet ringde jag påminde dom och dom sa att den är på väg vi får hem den snart veckor månader gick sen började jag ringa dom nästan varje helg tjatta vad är min stollllllllllllllllll......dom kom hela tiden med bortförklaringa med att typ ja men ni har ju en stol så länge att sitta på mm(var ju fel färg på den)...

så här höl de på med bortförklaringar och skit ända fram till juni i år då när jag ringde dom sa de...-vi får inte in mer såna stolar med de skinnet på men vi har bestämt oss för att vi ska klä om dom åt dig...

sagt och gjort hämtade dom stolarna och de skulle ta 2 v alldeles säkert sa dom...de låvade ringa....efter 3 v inte hört nått ringde jag och dessa bortförklaringar igen och dom var inte färdiga men efter 2 v till skulle de vara klara men de ringde inte så jag fick ringa...

fram till i sep ringde jag och dom var klar vi bestämde när de skulle komma leverera dom..men dom kom inte bestämde igen kom inte och igen nä inga stolar sen när jag ringde igår igen sa dom ja men bor du nära vetlanda då kan vi komma med dom idag vid 9 tiden...innan vi skulle lägga på sa jag har ni adressen..ne den kan vi ta sa han då..idioter då har dom inte äns haft min adress och tel har jag fan givit 5 gånger..

Nu sitter jag väntar på stolarna se om de kommer idag allfall....de sa vi skulle få kompersation för de här de hoppas jag...

Möbelskavanken är skit väntat 1 å 1 månad(kanske längre) alla dessa bort förklaringa och att de tar sådan tid att leverera..dom ringde inte en gång under denna tid utan de gjorde jag...jag ska aldrig handla där mer igen om inte de har möblen hemma och man kan ta med direkt..jag har spridigt runt detta till alla jag pratat med och samtidigt fått reda på att vissa har haft problem med dom oxo....

Vi köpte en skinnsoffa där för 3 år sen den hade vi givit handpening på och den kom inte och när vi ringde då så hade dom inga sådana soffor kvar de var slut....sambon exploderade men sen hade de ringt en som lämnat återbud på sin så vi fick den...men vi hade ju fan betalat handpening så gör dom så

Nu precis fick jag äntligen mina stolar de var på tiden....

23 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
jaha

Ska man behöva vara rädd för att åka någonstans eller...igår när vi varit och handlat och som vanligt på lör åt på vägkrogen så började jag känna mig konstig yr och hjärtat började bullta och pulsen blev starkare samtidigt som förtvivlan kom krypande....jag var beräd på att bara slänga mig ut lämna maten och allt så jag sa till sambon att bara prata på och jag försökte kontrolera mina andningar samtidigt som jag försökte koppla ur hjärnan med att räkna..

Jag lugnade ner mig men var lite ostabil så väll hemma gick jag ut tvättade bilen med mp3 i örat och lugnade ner mig....då när jag gör nått rider eller tvättar bil typ ja nått som jag trivs med då tänker jag inte och då går de bra...

På resturangen där vet jag att jag hade innan tänkt en massa hur jag skulle lägga upp helgen och få rum med all jag vill och måste göra...

Får inte tänka så banna mig..

*

Gjorde en knäkäppelpaj igår med som inte blev bra den blev för lös så de var en ända röra men men första gången kan man väll ite begära så möe....

*

Ska strax på ljusparty i nässjö som jag inte vill gå på men jag har låvat hon ville så gärna jag skulle komma...en sak till som någ påvärkar har alltid tänkt på andra före mig och ska vara alla till lags + att min stubin tar aldrig slut kan inte säga ifrån...

12 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
mön

God morgon vaknade och kom på att jag måste ju skriva om den upptäkt jag gjort om fluor att de är ett gift ett av världens strörrsta bedrägeri, här är lite länkar info1 info2 ino3 video 1 sen fins de del 2 på videon med och mycket mer infomation att söka...

tror jag ska gå till hälsokost och köpa fluor fri tandkräm faktist frågan är de man redan fått i sig om de försvinner eller? hm......

kramen 

11 September 2010  | Länk | övrigt | 2 kommentarer
äntligen helg

Är så trött s jag vet igentligen inte vad jag ska skriva hm haft en tung v med möe jobbande och sovit sådär, min sömn har blivit sämre har jag märkt tex ja går alltid på toa på natten och n har jag svårt somna om efter de.

*

i mön ska jag äntligen till stallet =) rida lite hoppas de inte regnar för möe bara e ju inte så kul.

*

ne ska någ sluta skriva massa skit nu och ta och kolla web tv istället ha de pözz

11 September 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
helg igen

Denna helgen har varit möe bättre än förra men jag känner mig lite ostadig måste ag säga...

I fre var jag hos min läkare och som jag sa till han jag är inte här för att få massa piller och knappra på utan jag vill ha hjälp...han tyckte 4 ataker på mindre än ett halvår var inget och akutläkaren sa tvärt om att jag skulle söka hjälp...

fick tid till psykavdelingen allfall (kommer i brevlådan) där dom i sin tur ska agöra vem och vad jag behöver förnågon att prata med...läkaren trodde att jag skulle behöve en Kognitiv terapi tror jag de hette....fick även ångerstdämpande piller som jag bara skulle ta om jag får ett anfall och inte lyckas hindra eller ta bort den på egen hand.....

*

Har även satt ut mina råttor med alla tillbehör på blocket jag känner att jag inte hinner med dom och får dåligt samvete för de samtidigt som jag vill ha kvar dom.....se om någon är intresserade av dom...

*

har inte skrivit nått om mina akvarium på länge men de går bra inga alg problem och glosson har börjat växa bra och krypper...mina räkor är med äg föa andra gången så de bara föröka sig.

5 September 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
igen

Fy dna helgen har varit sjukt jobbig..i fredags var jag hemma pga jätte förkyld så jag sov inte många timmar på natten där....sen på fredag på dan så kom de som en blixt från klar himmel.....hjärtar började slå och slå och slå pulsen var sky hög jag började hyper väntillera och må skitdåligt brast i grått flera gånger...ja panikångerstatak de satt i några timmar men lugnade sig sen men den var inte helt borta...

 

lyckades somna på natten allfall men kl 4 vaknade jag av att jag skakade kände att de var på väg igen men de blev inget direkt anfall....

lör började igen när jag varit vaken en timme km den han herr ågren igen då sa sambon nu ringer du akuten jag gjorde de..

vi fick tid en timme senare men kom inte in fören 3 timmar senare...då hade jag lugnat mig lite men jag hyperväntilerade fortfarande och vagad av och ann sån typ rastlöshet i kroppen....

han läkare var jätte trevlig att prata med...han skulle skicka till min läkare att jag varit dät sen skulle jag beställa en tid med min läkare på måndag får vi se vad som händer.....

Dehär är så fruktansvärt jobbiigt speciellt att få nästan ha de 2 dagar i rad....2 gånger på ett halvår har jag fått de nu.....

29 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
inställda planer

De blir inget hästletande nu som jag hade tängt är lite möe utgifter nu på vissa saker och vi ska renovera lite mer....

Var med en kompis och hennes fullblodsto ute på terräng ritt på husarenas bana.jag trodde först att jag inte skulle åga hoppa något då jag inte ridigt den hästen mer än ett par gånger för ett år sen..men jag hoppade nästan hella banan faktist för resten hittade jag inte ha ha (virrade bort mig) de var lite otäckt faktist att hoppa henne för hon är inte inhoppas/lärd så ibland gick de hyfsat ibland stannade hon nästan inan hon hoppade  ibland rakt upp mm...he he sen kom vi till ett hinder jag såg inte var de var då var de en eka som låg uppochner de var lite kollt...

sen när vi hoppat båda 2 så gick vi till militärens flygbarna av gräs och släppte henne i galopp fan vad fort de gick hon har ju varit löp häst och de har gått bra för henne...de gick ju inte lika snabbt som på en bana när de är tränade typ 60-70 km/h men de gick nöstan 60 km/h men man ser inte de så bra på filmen hon har nämligen galopperat jämte en bil en gång och kollat..FILM

*

Läser Twin peaks nu med + att jag nys kollat på serien den är inte jätte bra men se värd...ska se filmen med tänkte jag...

*

Jo räkbebysar har jag fått med av mina CR CB 6 honor var med äg smtidigt...he he kul ska läga i svart kollsten i karet så man ser dom bättre sen

11 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
sem

Jaha nu e de bara 2 v kvar på min semester och de 2 första v när de var 30 grader varmt och strolande sol så jobbade man på garaget med panelbytte och måla(men de blev jättefint) nu väntar vi bara å nya garageporten som man öppnar med fjärkontroll :)..vi som skulle åka till öland och hamstad men men har ju hunit bada 2 gånger i år allfall avet med....

*

Ridigt har jag gjort en del med..trivs så bra där uppe i de stallet lungt och skönt trevliga människor....har tom en paxad stallplats där och de är jag himla glad för för vill gärna ha en häst där..vet inte varför jag inte skaffat mig någon än vet inte vad som hindra mig vill ju verkligen de...men förhoppningsviss kan jag börja leta nu till hösten....

Jag var och hjälpte till på hästutställning med stallägaren ställde ut sitt ena tinkersto med hennes föl som jag hjälpte till och springa med..de gick jätte bra hon blev första klassens avelsto jätte glad för hennes skull.

Bubba galopperar lite mer nu han börjar fatta de mer och mer idag när vi var och red hade han sådan energi han ville bara galoppera och galoppera så han var precis genom svett och skummig när vi kom hem men han hade lätt kunnat gå en runda till...

*

Jag har börjat läsa med vilket e bra och roligt men jag är väldigt kräsen med böker och dom får inte vara svårlästa..väntar på första boken av vampire diaries med svensk text har läst den innan den e så bra....

2 Augusti 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
efter midsommar

Ja då har man haft midsommar utan regn  då..kryss i himlen :) Var hemma hos mamma åt lite gott och selade lite....sen lör sön har jag bara latat mig i solen men de måste man ibland

*

Har börjat läsa igen nu oc gud vilken bra bok jag läser...den handlar om en 17 årig tjej som skriver vampyrromaner och insperationen får hon i sina drömmar..och en dag i skolan börjar en ny läker kille som hon så väll känner igen,de är ju huvud vampyren i hennes bok..

*

Har även ridigt en del i helgen med skönt i de finna vädret...

*

Blir så trött på folk som snakar skit bakom ens rygg först ska dom hålla på och kramas och allt sen när man inte är där är man dum i huvudet....inte för att jag bryr mig så möe eller bli ledsen för jag skiter i vad de personerna tycker och tänker...de är mest falsk spel jag blir trött på..låt mig va hella tiden då...

28 Juni 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
Ja

I helgen har syran och felicia varit här så roligt och trevligt...vad hon är go och snäll lilla Flisan :)

Ridning har de inte blivit nått då bubba har tappat en sko..hoppas man får tag på hovis innan helgen ska nämligen ta hand om han en hell v + en liten ponny med....

Sen några sista ord o en liten vedio :) http://www.tackfilm2.se/?id=1277154415427ID351

21 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Panikångerst

Igår på jobbet fick jag min andra panikångerst atack den varade nästan 1 timme så obehagligt......jag plockade mattor de första jag gjorde på jobbet och skulle bara göra de över lunchen för de fanns inte trukar sen så jag stressade lite(jag är inte den som stressar upp i onödan).....

Hellt plötsligt börjagde jag få svårt och andas precis som en stor klump blokerade,jag blev lite halvyr och det känndes som mitt hjärta hade blivit bauta stort ooch lagt sig nästan nere i magen och pulserade i 200...mitt blodtryck var sky högt de var som pulsen skulle hoppa ur mig...

En arbetskamrart undrade hur de var med mig och sa att hella min kropp pulserade som ett ända stort blodkärl....jag satte mig ner en stund lugnade ner mig men fy vad otäckt de var.

jag vet inte varför riktigt jag får de men jag tror de är inre stress, jag vill och jag måste massa saker som jag inte hinner med eller sjuter på för jag känner jag inte orkar....då blir de änu mer vill och måste nästa helg efter som jag bara har helgerna och göra nått på för v hinner jag ju inte så jobbet förstör ju mycket...

MIN HJÄRNA

äntligen helg jag vill och måste tvätta och waxa bilen jag vill rida måste handla,måste laga mat/äta, måste städa,vill umgås med sambon,vill träffa vänner,vill slappa,måste vill renovera,måste städa,måste på släckt kalas,mm mm sen e de en ny v MÅSTE JOBBA

16 Juni 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
fint väder

Äntligen har de fina vädret kommit det behövdes värkligen hoppas de håller i sig bara.

                                  *

Med bubba går de bra (medryttar hästen) synd jag bara rider på helgerna men de kanske blir ändring vi får se vad som händer och fötter =0) han galopperar nu när man rappar till han en gång men de är bara fullt ös som gäller så de går ju åt rätt håll förhoppningsvis...trivs så bra i de stallet där uppe människorna är med bra...å längtar till jag skaffar häst men de blir inte än.

                                  *

Blir så arg på dom på jobbet nu när de börjar bli varmt ute så öppnar dom alla portana och massa fåglar flyger in och kommer inte ut igen och ligger och dör tycker så synd om dom..vaför inte ha stängt för vädra behöver vi ju inte och man vill änu mindre se de finna vädret ute då längtar man ju hem.

5 Juni 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Vår påväg

Nu värkar de som om våren äntligen är påväg idag var de 8+ och de har börjat töa rejält....

Har varit ute och ridigt(efter en timmes hästjagande i hegen) med en kompis idag de var skönt vi red genom byn men vi fick åka efteråt och plocka upp 100 skithögar typ ler =)..Tycker de funkar bra med medryttarhästen men åste öva lite på galoppen som han inte vill fatta men de kommer la...

*

Glöm Inte

Att en människa som får mycket kritik lär sig fördöma.

Att en människa som får uppleva fientlighet lär sig slås.

Att en människa som görs till åtlöje utvecklar blyghet.

Att en människa som ständigt får uppleva skam lär sig att känna sig skyldig.

Att en människa som behandlas med tolerans lär sig tålamord.

Att en människa som får uppleva rent spel lär sig rättvisa.

Att en människa som accepteras och möts med vänskap lär sig att känna kärlek till världen.

*

Pratade även med syran igår hon hade haft prästen där som förberedelse till dopet och han sa att jag inte fick bli gudmor för att jag inte var med i sv kyrkan, de var de dumaste jag hört hon blev jätte ledsen men skulle ringa kolla med sv kyrkan för på hemsidan står de att man ara måste vara döpt och de är jag ju....

20 Mars 2010  | Länk | övrigt | 1 kommentar
medryttare

Idag har jag varit hos syran och hälsat på lilla flisan...hon växer och växer sen pratade vi om doppet vilken av oss som skulle hålla henne in och ut..jag skulle hålla henne in för jag är ju gudmor ler... Har även ringt på en annons på en medryttar häst ett 12 årigt varmblods valack...hon var jätte trevlig och hästen med så jag ska ha en provmånad nu se om de går bra.....de ända är att de är lite långt ifrån 16,7 km enkel, men men....
7 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
förkyld

Ja då var man förkyld då va....ingen feber bara snorig och ont i halsen men ändå....har varit hemma från jbbet men inte pga förkylningen utan att de är snö på lagrets tak de är 3 gången nu..mig gör de inget lite surt bara att man får åka 9 mil i onödan men idag ringde dom faktis....tur allfall att de tar de på allvar för ikeas lagertak hade visst rasat in idag...

Är trött på snön nu...de hade inte gjort nått om man slapp skotta eller åka till jobbet...men de är la bara härda ut....

1 Mars 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Min älskade katt

Min älskade Gråzin på 9 månader och väger redan 5 kg....han är en blandning mellan bondkatt och norsk skogis men har fått mest gener från skogisen då han är väldigt bastant i kroppen....alla grannar bara tycker jättebra om han och de är ju skönt...

Gräzin e väldigt busig och hans favoritleksak är en kattprasel tunel på 1,5 m och en laserpenna =) köpte även en kattpelare till honom när de var rea på dom.....

han vill inte vara själv då han är jätte sällskaplig så han brukar mest vara ute en timme åtgången eller sålänge vi är ute...varje natt vid 6 tiden kommer han upp till vårt sovrum och lägger sig vid min huvudkudde på den sidan mitt ansikte är mot..om jag vänder ansiket åt andra hållet så bytter han sida även om han sov hjupt han liger även kvar när min sambo går upp men följer med upp när jag går upp...

när vi sitter vid varsin dator och surfar är de sambon han hoppar upp till alltid(att de är så olika)

När han är avslappnad och sosig brukar tungan hänga ut

14 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
nya bebbar

Mina gamla små eller stor troll Koda och Chorn lever inte längre idag tyvärr.....=( den sista dog för typ en månad sen.....

har igår fått häm 2 nya råttbebbar på bara 4 v för deras mamma hade stött bort ungarna pga en ny kull....SKYL inte på mig.

Lotus den Silver chocolate är mer stilsam och gosig medans Diesel den mink färgade är mer av den busiga typen

Gråzin är lite sådär med dom men de ska någ gå bra....man får va lite uppmärksam när de fortfarande är så små....

13 Februari 2010  | Länk | övrigt | 0 kommentar
försvunnit

Snyft Gråzin e borta visserligen knappt 2 dagar men de är ej likt han....jag tror han kan blivit inlåst i någons garage eller nått välldigt lätt när man bor i ett bostadsområde...så i mön blir de knaka dörr annars skriva till tidningen eller ått...tror han lever allfall men de är klart man blir ju orolig snyft.....:(

23 Oktober 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Gråzin

Fick hem Gråszin föra v och han är så mysig förutom ibland på nätterna han blir lite mammig..då går han runt våra huvud och spinner som en galning och slikar i öronen..annars för de mästa liger han snällt och sover på huvudkudden..

Han har hittat sin favorit leksak med lerkakullor somm man har i blommkrukor..vi har en stor plast fikus med sådana i där är han och hämtar dom och ska alltid vara i närheten av oss och leka om vi går ner i källaren tar han med lerkakulan ner...han kan även apotera dom om man sitter i ena änden av rumet slänger den så hämtar han den och läger vid fötterna :) ..

vi köpte ju även ett toa tränings sett och hitt tills har de gått bra..har idag lyft upp sättet med den röda lådansteg 1 i och han hoppar upp utan problem på toastolen..

Han har även hälsat på råttorna som var lite otäka tyckte han http://www.youtube.com/watch?v=GIpxrrh-F8w

15 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
letat

I torsdags kväll skulle jag och mari ut och rida vi skulle möttas halvägs då vi kom från olika stall...hon kom före mig till skidbacken där vi skulle möttas och tänkte ta en galopp uppför som hon gjort flera gånger innan och hästen snubblar till ryttaren är på väg att trilla av och hisppig som hästen är trillar hon av till slut och hästen försvinner och var putts väck..

Hon lånade en annan häst och vi red flera timmar i skogen och letade plus att massa bilar letade polis var infomerad med...dagen därpå red jag igen letade lite och åkte runt med bilen

Allfall 2 dagar var hon borta men är nu återfunnen oskad med all sin utrustning hittades hon i ett dike som hon inte kunde ta sig vidare ifrån..diket låg nära stallet så hon hade sökt sig hem....

Allt slutade gått som tur var är så otäkt när sådant händer

15 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
kattunge

Nu har jag varit och bokat en kattunge med längtar så...får hem den nu på lör så jag har köpt massa grejer till en(en littel kvick toa tränare ler) har saknat katt ett bra tag nu....han ska heta Gråzin för han e grå med vita teken....

Har varit inne på olika sidor läst om katt matt för dena gång ska jga testa ge den ett annat märke....men mab kommer ingen vart att läsa för de är lika dant över allt du ska inte ge de och inte de och de här är bra...tex ett forum så var de bättre att bara ge blöt mat och inte torfoder för blötbat var mycket bättre..

men då kan man börja fundera hm på alla råttforum så ska du inte ge din råtta blö kattmat men torfodret går bra...undligt...

sen har vi diskus de är inte bra att mata med oxhjärta hm

jag läser men tar mina beslut själv och alla djur är som oss människor olika indevider och man lär sig efter hand på den indeviden man har...

3 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hus

Tjo ho!!

Har inte skrivt på länge jag vet, har ju faktist flyttat till hus ju så har haft fullt upp ler...

Vi började kolla på hus i feb och då på hus med stall på landet men båda martin och jag vill ha ett relativt renoverat bra isolerat hus och hitta ett sådant är inte lätt(de flästa hus med stall var vrak)och om man hitar ett får man ge ett antal mile, å skulder upp över öronen är vi inte intresserad av...allfall så hittade vi ett hus som var precis vår stil(i ett bostads område) vi kollade på det 3 gånger innan vi bstämmde oss. Första gången var de nej för att de just låg i ett bostadsområde...vi fortsate kolla runt men gemförde med detta och kollade på de 2 ånger till, och nu har vi bot här en månad och trivs jätte bra..de är 1½ plans med källare med relax och bastu med...

..(får se om de blir inakodering av häst någon gång)

vårt finna hus fram

bak

Det tog en dag var till dom stora akvariumen, Martins stora har vi plaserat i källaren i relaxrumet och mitt fick en bra plats i källaren under trappan

3 Augusti 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
rådjur

Snyft körde på ett rådjur i går en bock, som tur var dog den direkt.

Skulle köra hem från jobbet(hade jobbat över en timme) så när jag svängde av mott vetlanda och kört ca 3 km så sa de duns och jag såg nått brunt stannade på vägen längre bort och förstod att jag kört på ett rådjur och de första jag tänkte på...nej min bil..

Jag gick lngst vägkanten kollade och fick sen syn på rådjuret som var dött, ringde min sambo på jobbet(vet inte varför) sen ringde jag 112 och gav alla uppgifter så gått jag kunde ler...

rådjuret träffade jag bara på framppartiet av rådjuret på vänster sida på bilens framände..de som har hänt är att spojler fästet på vänster sida har gått av och under spojlen gått sönder så den hänger lite..sen en liten bukla i nedre kant vänster sjärm(men den syns knappt..

Hur de  kändes ja de hördes mer än de kändes faktist sen var de lite skakit när man skulle ringa polisen och så...sen tänker man tänk om jag inte hade jobbat över en timme då hade de ej hänt tänk om jag kört snabbare eller fortare då hade jag missat de osv.

 

 

9 Juni 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
s-tårta

mmmm smörgåstårta...gjorde jag idag för att jag blev såååååååååå sugen..graneringen denna gång blev sådär..

den är för 2 per ler mig och min sambo

31 Maj 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
börjat

Nu har de äntligen börjat växa bättre i mitt 310 l

Har planterat glosso på bottnen oxo och den tar sig riktigt bra faktist(förutom malarna som river upp ibland)....

Fyllde 25 för 2 veckor sen med så nu vill man inte bli äldre..fick många finna presenter bla 800 kr på tassar och mårrhår min favo affär typ.....fick även ett par nya lysen till min volvo som jag hade önskat mig(de blev lite skillnad)

före

 

 

 

 

 

 

 

 

efter

29 Maj 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
kul

Nu har vi näst intil köpt hus*ler* de blev de stora huset i sjunnen allfall...jag tror vi kommer trivas jättebra.

Så på tisdag ska vi skriva kontrakt och fre ska vi besiktiga huset...hoppas allt är oki bara.....

är spännande detta..........................

28 Mars 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Ja

Ja nu harvi vrit och kollat på huset  vi inte kunde sluta tänka på(en gång till). De var mycket bra att vi kollade på de en andra gån för de kändes hellt anurlunda..man kände sig inte lika tveksam och såg grejer man inte såg första gången..

Så vi ska till banken kolla lite och säga till mäklaren att vi är intresserade sen får vi se hur de går...

För övrigt känner jag ju så här att om vi nu ska bo i ett bostadsområde vill jag bo där men de skulle vara helt perfekt om detta huset var teglat och låg på landet med stal och 3 hagar till...men så e de inte..en dröm e ju bo i ett bra hus på landet med stall men de kostar så mycket om man ska hitta ett bra hus och de är inte lätt häller do man kollat i 2 år int hittat nåt...

Men om vi får detta blir de någ bra tror jag..häst får jag se hur jag gör med...finns ju massa stal i närheten.

15 Mars 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
titt

Idag har vi varit och kollat på hus igen...de första huset var med stall och ridbana men de var inget att ha då de var mycket att göra....

Andra huset var på hella 7 rok jätta finnt,de hade både sina fördelar och nakdelar bla inget stal och liger i ett bostadsområde men vi får se hur de blir..håller på att gruna ihjäl oss*ler*

man känner sig lite småt stressad med ju..

4 Mars 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
hus

Har varit och kollat på hus idag med stall *ler* men de var inget att ha för mycket att göra bygga mm..men med stall va bra....

Har även hittat 2 andra hus men de ligger mer i en by och inget stall men de var perfekta hus förutom läget mm

Kan ingen sälja ett bra hus nu med stall relativt renoverat.....

1 Mars 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
Ny kamera

Fick min nya kamera idag som jag har beställt från internet, en Canon lixus 980 IS är grön med denns alla inställningar men jag lägger upp lite (gröna) bilder :) som jag har tagit med den.

 

 

 

 

 

 

4 Februari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
råttmat

Blandade ihop lite råttmat basfoder i en 10 l hink idag oxo blandade kattpellets,mysli och gnagarblandning med mycket grönsaker och knappt havre i så nu har jag mycket foder fram över...för övrigt får dom barnmat och rester.

24 Januari 2009  | Länk | övrigt | 0 kommentar
toning

Nu har har jag fått en toning på min bil ler....de blev finnt..men nu får jag vänta med att syla lite för jag vill ju ha råd att åka på semester med...Smileycons!

Saaben har jag oxo äntliget fått såld även om jag inte fick så möe för den

 

15 Juni 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
s70

Ja så äntligenSmileycons! har ja skaffat ny bil...och någon 850 blev de inte som jag hade tänkt...utan en blå metallic s70 fastnade jag för istället...Smileycons!

Håller på och små stayla den lite, den har fått en annan grill och en vinge...senare kommer toning lysen fälgar mm.....

Jag e jätte nöjd med bilen den går bra och allt så de e skönt...bu försöker jag bara bli av med mitt andra skrälle med

21 Maj 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
jävlar urinvägsinfektion

Nu har jag fått de igen Urinvägsinfektion..åt ju penicillin   i december för de..jobbigt...fick de föra v och började då äta mina tranbärstabletter med mjölonextrakt i, men man får inte äta mer än en v och urinvägsinfektionen gick över...Trodde jag den hade bara lindrats och nu fick jag den i fredags i gen med blod i urinen bla....har ringt vårdsentralen nu och fått en tid idag att lämna ett rör. Tog fan en timme att hitta vad man skulle ringa(de har bytt till ett sjukt tel system) sen sitta i kö i tel...Smileycons!

De har varit skönt att vara ledig i 4 dagar nu allfall(förutom att de blev en fryst påskharre)Smileycons!

De är hellt otroligt att de blir snö och kallt nu de skulle ju kommit i december istället...ja ja de var himla vakert när man var ute och red i nysnön allfall...härligt...Det har varit en rätt lugn helg faktist har ridigt,varit hos kompisar typ.....Nu ska man jobba 3 dagar(man e ju ledig på fredagen ler) sen åka till lomma fredagen till zooaffär ler.

25 Mars 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
råttungar

Nu har jag äntligen 2 små söta råttungar i min närhet igen.....var och tingade 2 st i torsdags då dom fick in 5 v gamla råttisar...så jag hämtade dom idag (jobbar ju så dumt)

Dom heter Koda och Khorn

KHORN

KODA

17 Februari 2008  | Länk | övrigt | 1 kommentar
shopping shopping

Igår var vi och handlade många roliga saker i JPGKSmileycons! jag köpte bla en massage dyna till den nya kontorsstolen ps3 kontrol och spel..

Vilket väder de var bara slask snö..Smileycons!Dear Sir/Madam, Best Regards, Name Surname CEO and President Company, Inc. ...tog ett kort på bilen den såg ut som den komm från istiden

Martin var med mig ute och red med på morgonen innan de dåliga vädret kom de var kul att han följde med...de gick jätte bra med..

27 Januari 2008  | Länk | övrigt | 0 kommentar
rörigt

Jaha i mön var de nyår då ja..Se hur detta nyåret blir. Vi ska till några kompisar och firra(hoppas de blir bra raketväder)..blir så irreterad med på alla som börjar skjuta nyårsraketer en v innan man kan la vänta eller e jag bara löjlig hm

Har beställt nokia n95 8 GB med längtar....Funderade på n82 med för kameran e bättre men men jag får någ några bilder med denna med...beställde skydds skal med ett svart i sylekon och ett i hårdplast genomskinligt...

Har ju någ inte berättat att jag fått min nya dator ast de var ju ett tagsen nu men ändå dell XPS M1710

De blir väldigt möe hopp nu i texsten men så blir de när man har möe berätta..har ju sålt min del av sommarstället med de e faktist skönt ha de avklarat...Men gud var mycket de var man skulle årdna med hu.....

30 December 2007  | Länk | övrigt | 0 kommentar
död

I Onsdags när jag var på väg hem från jobbet fick jag ett chokerande sms från min sambo

"Greger är död han tog livet av sig"

Höll ju nästan på köra av vägen...Varför, varför gjorde han så allt pågrund av denna himla cp myresjö tjejen eller vad...

Han har ju mått dåligt till och från länge men jag trodde aldrig....Han var ju öppet med de att han tänkte göra de och hade (försökt) innan..

En lycklig saga som plötsligt försvinner,
ett hastigt farväl och tårar som rinner,
munnen skrattar och hjärtat gråter
han gick och kommer aldrig åter

JAG KAN INTE ANDAS ÅT NÅGON ANNAN!!!

känns så konstigt man har så blandade känslor han hade ju en dotter med....man e arg och ledsen på samma gång..

 

1 December 2007  | Länk | övrigt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & mickan powerm84                                             Skaffa en gratis hemsida