Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


Jordgubbssmoothie


Jordgubbssmoothie

ca 5 dl

Ingredienser

finns som ekologisk vara 2 dl jordgubbar
finns som ekologisk vara ½ medelstor banan
finns som ekologisk vara 2 dl lättmjölk
1 dl yoghurt
finns som ekologisk vara 2 msk florsocker eller strösocker

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Finfördela jordgubbar och banan i matberedare eller mixer. Tillsätt mjölk och yoghurt. Rör om. Smaka av och tillsätt ev lite socker.

Servera i höga glas med tjocka sugrör. Lägg gärna i några isbitar om bären är färska, till frysta bär behövs det inte.


18 Juni 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar
Stor semla


Baka en stor semla

Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

75 g matfett
finns som ekologisk vara 2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1 krm salt
finns som ekologisk vara 1/2 dl socker
finns som ekologisk vara 1 ägg
finns som ekologisk vara 7-8 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g mandelmassa, riven
finns som ekologisk vara 1 dl mjölk
finns som ekologisk vara 2-3 dl vispgrädde
finns som ekologisk vara florsocker

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Smält fettet, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt och forma en stor bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 20 minuter.

Grädda bullen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna på galler under duk. Skär ut ett trekantigt lock på bullen. Tag ut en del av inkråmet med en gaffel. Blanda med mandelmassa och mjölk till en ganska lös smet. Fyll bullen med blandningen. Klicka eller spritsa över vispad grädde. Lägg på locket och sikta över florsocker.

18 Juni 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar
Hallongrottor med Kanel

Ingridienser:                                   30 POTIONER

200 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk kanel

3/4 dl hallonsylt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och kanel.

Arbeta ihop till en deg.

Rulla ut degen till en längd och dela den i 30 bitar.

Rulla dem i kulor och läggi småbrödsformar.

Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

 

12 Juni 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Gustav W                                             Skaffa en gratis hemsida