Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2019)
>>


Ett kärleksbrev på stranden

Jag har levt ett ganska bra liv, - får man väl säga. Inte blivit rik eller har haft gott om pengar. Aldrig haft en riktigt bra lön. Men änndå skaffat det jag ville ha. Kanske inte så dyra grejer, men helt okay, med moderna prylar. Plasten hade uppfunits, som man kunde göra nästan allting med. Stereon hade kommit, med schyst ljud. Tv-rutorna hade blivit srörre och med färg. En 32 tums TV i färg, var det bara rika som kunde handla. Och dom små kassetbandspelarna hade kommit. Och vi kunde flyga till månen. En ny musikstil hade blivit popolär bland ungdomen. Nu var det pop och disco som gällde. Allt detta och mer därtill, hade uppfunnits på bara c:a 20.år. - Vid denhär tiden hade jag blivit 20.år och gjorde lumpen i Marinen, (KA2-kustartilleriet), i Karlskrona.
30 Januari 2008  | Länk | Kärlek | 0 kommentar
Kärlek måste vi alla få!

En varm och skön sommardag, stod jag nere vid sjön, och tittade ut över den vackra skärgården, som vi har här. Jag stod och fillisuferade, funderade och tänkte tillbaka, när man var ungdom. Jag hade många kompisar, vänner och bekanta. Gifte mej och hade familj. Men tyvärr, skildes vi åt efter 6 års äktenskap. Det kändes tomt, ensamt och ledsamt, en längre tid. Men jag hade kompisarna och vännerna, som stöttade och tröstade. Men hade turen att träffa en tjej, som jag blev förälskad i. Vi polare och kompisar, höll ihop, nu med våra flickvänner och fruar.
1 Januari 2008  | Länk | Kärlek | 0 kommentar
När glädjen tystnar

Morsan sade till mej en gång,-"du är den bästa julklapp jag någonsin få". Jag föddes Annandagjul den 26 december. Jag var en glad och snäll liten kotte, sade morsan, och det får man väl lita på. *L* Jag växte upp mitt i Malmö, vid Triangeln, om det nu är någon som känner till Malmö. Det var inte så mycket traffik på den tiden, så det gick bra. Vi bodde omodernt, med kallvatten, utedass och morsan fick koka tvätten i en dålig tvättstuga i källaren. Vi hade en etta och skulle nu flytta till en trea, med stort kök, till Södra Förstadsgatan 56. År1955-56, fick morsan och farsan, en sprillans ny lägenhet, i ett nybyggt område som heter, Persborg. En modren tvårumslägenhet, med varmvatten, kylskåp, badkar och dusch. På Persborg växte jag upp med många polare och kompisar. Vi var en 10-12år gamla allihopa. Vi var en 5-6 stycken i gänget, på Persborgsgatan 15, där jag bodde. Men bara eftr c:a 1år, hade vi blivit c.a 15 stycken kompisar och 5-6 tjejer. Efter några år, blev vi kallade för Persborgsgänget, - kända nästan i hela staden. Det var bara för att vi gick och boxades, på Enighet. och en 5 stycken var riktigt bra, och boxades i SM-laget. - Morsan fick en hjärnblödning när jag var c:a 15år gammal, och blev anvalid och fick sitta i rullstol resten av sitt liv. Jag hade tänkt att gå till sjöss här jag blev 15 bast, men nu när morsan blev sjuk och sedan invalid, stannade jag hemma en tid till. Jag har en storebrorsa som var till sjöss då, och morsan ville jag skulle ut på dom stora haven, nu. Hon ville ha mej hemma, några år till, sade morsan. Jag gjorde lumpen i Marinen i Karlskrona, efter det att jag hade muckat, ville jag gå till sjöss. Jag gick ner och skrev in mej på sjöfartsförmedlingen. Efter ett par månader, fick jag en båt som gick bara i Europa. Så det blev Tyskland, Belgien, Holland och Danmark. Jag mönstrade av efter 7 månader ombodr på den båten, mönstrade jag av, i Oxelesund. - Jag återkommer med mer, om mina äventyr i Malmö.
11 Juli 2007  | Länk | Kärlek | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Håkan Elofsson                                             Skaffa en gratis hemsida