Mamma älskar dig, Jacob. Mitt underbara änglabarn...
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


NY BLOGG

Viktigt!!!

Jag har en ny blogg som jag kommer att skriva på.

www.mammatillenangel.blogg.se

Om ni vill veta vad jag har sysslat med så får ni vackert ta er dit istället :)

Kram Emma
27 Mars 2008  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Hejsvejs

Tänkte att det var dags för mig att uppdatera min nogg lite. Är dessutom lite sugen på att byta blogg till en annan. Blev sugen på det nu när systern har gjort det med. Jag vet, haha härmis... :D

Har inte så mycket att berätta faktiskt. Jag jobbar otroligt mycket.. går upp vid 6 tiden.. är på jobbet vid halv åtta.. börjar jobba direkt, jobbar fram till halv 6... är hemma vid halv 7... somnar vid 9 :D Hahaha.. och så samma visa igen.. Går upp vid 6 och bla bla bla...

Var hos systern i helgen. Tack för en jättetrevlig helg. Men nu denna helgen ska jag bara vila.. Kanske måste städa lite med..

Ska kolla in den andra bloggen nu, kan inte låta bli.

Helena, jag tänker på dig massor :)

Kram
13 Mars 2008  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
uppdatering

Finns nogg fortfarande? Hade jag ingen aning om... Det var ungefär så jag reagerade när hanna frågade om jag hade uppdaterat noggen. Hmm, visst ja. Så nu kära syster, nu kommer en uppdatering. Och alla ni andra som kanske läser detta, vad vet jag, trevlig läsning.

Har börjat jobba 100% nu. Är verkligen tufft, men älskar det. Det finns en massa saker man måste göra som elevassistent. Och även om man ibland blir superstressad och man har 1000 saker att göra samtidigt så gillar jag verkligen det. Dessutom så är det en bra erfarenhet, som jag kan skryta med sen. Hahahaha...

Ja, vad ska jag mer berätta...

Jag bor själv nu, med min norska skogskatt simbi. Har äntligen fått värme i lägenheten. Har haft ungefär 17 grader i en vecka, och herregud vad kallt det var. Har sovit med två täcken och frusit som tusan. Men när jag gick upp i morse så var det 19 grader och det kändes så underbart att inte frysa. När jag kommer hem senare så hoppas jag att det är 20 grader åtminstone.

Numera består mina dagar av jobb och katten. Väldigt mycket jobb, och väldigt lite fritid. Långa dagar och när man kommer hem är man helt slut. Dessutom så håller jag på att sörja jacob. Men är så skönt att hålla igång.

Så, nu hoppas jag att denna uppdatering räcker för denna gång. Så ska jag försöka uppdatera så snart jag kan.

Ha det gott
12 Februari 2008  | Länk | Rapporter | 2 kommentarer
En ny dag, igen!

Egentligen har jag inget nytt att skriva, men inlägget om Jacob kändes gammalt. Ville uppdatera lite om mitt liv. Ett liv som kanske inte är så intressant :D

Vad händer om dagarna? Jag jobbar, jag packar, tvättar och städar. På torsdag får jag reda på om jag får lägenheten, jag håller verkligen tummarna för mig. På fredag nästa vecka, altså den 1 februari, börjar jag mitt nya jobb som elevassistent.

Är så sugen på att tatuera mig. Skulle bli något till Jacobs minne. Fast har inte bestämt vad det skulle vara, jag har rätt gott om tid till att bestämma mig för jag måste först spara ihop lite pengar till det.

Sen har jag varit tvungen till att ta ut tungpiercingen. Den svullnade upp något fruktansvärt och jag kunde inte ens äta. Det gjorde så ooont. Men christian hade pratat med killen som piercade mig och han sade att jag kunde sätta i läkstaven tills svullnaden hade lagt sig. Men tungan var för svullen och det gjorde jätteont att sätta i den. Jag hoppade över det. Så nu har jag ingen piercing längre. Känns så konstigt.

ha det bra. hejsvejs
22 Januari 2008  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Angående elevassistentjobbet

Var ju på arbetsintervju i tisdags för ett jobb som elevassistentjobb.. Fast och heltid..

Dom ringde idag, och jag fick inte det. Men fick däremot ett vik hela vårterminen. Så jag börjar jobba i värnamo den 1 Februari fram till den 5 Juni :)

Tack och lov.. Äntligen :D
10 Januari 2008  | Länk | Rapporter | 3 kommentarer
Sammanfattning av år 2007

Läste Hannas blogg, och såg en sammanfattning av det gångna året. Tänkte jag inte skulle vara sämre. So, here we go!

* Fick sammandragningar av nyårsraketer. Tror det berodde på att jag spände mig varenda gång det smällde.
* Christian och jag firade tre år ihop.
* Fick ligga inne på sjukhuset för havandeskapsförgiftning, och en vecka senare fick jag se världens underbaraste pojke komma till världen, genom kejsarsnitt.
* Den 1 Juni fick vi komma hem till pappa.
* Vi åkte till High chaparall med hannas familj, och hade jättetrevligt. Bland det roligaste var två tonåringars väldigt förvånade ansiktsuttryck när vi kom fram. Vi hade lurat i dom att vi skulle till affären.
* Tindra och Jacob hånglade hemma hos oss. Eller, det blev nog bara en väldigt blöt puss.
* Jag gick ner runt 20 kg.
* Haha, jag gick upp 18 kg.
* Jacob gick bort den 5 oktober. Världens underbaraste pojke fick komma hem till änglarna.
* Jag tog min examen som vårdare/undersköterska. Jag avslutade två års studier från KY i Växjö.
* Christian och jag bestämde oss för att flytta isär, och ta en paus.
* Jag fick jobb som vikarie på ett äldreboende i värnamo.
* Jag fick tid till en arbetsintervju på folkhögskolan i värnamo.
* Jag fick lära känna Jenny, som numera är en väldigt bra vän. Älskar denna tjej så otroligt mycket.
* Jag fick höra Tindra säga moster för första gången, även höra henne börja prata mycket mer.
* Jag har fått känna på hur det är att sakna någon så otroligt mycket. Hur det är att veta att man inte kan få tillbaka den tiden man hade ihop.

Det har gått tre månader sen jacob gick bort, men just nu lever jag för hans skull. Jag har börjat acceptera att han är borta, men julen har varit så tuff för min del. Jag har sett alla glada barn skratta, jag har sett mammorna när de har klätt ut sina barn till tomtar. Och så tänker jag bara på att om jacob hade fått leva, så hade jag också kunnat göra så.

Varför fick inte jacob leva vidare? Jag är så trött på att höra att Gud hade en speciell plan för honom, och vi fick bara låna en ängel. Det var MIN ängel. Det var JAG som födde honom, det var JAG som bar honom så länge. Det var JAG och CHRISTIAN som hade honom i fyra månder. Det var JAG som tog huvudansvaret för jacob. Ingen annan!
Inget av detta gjorde Gud, så Han har ingen rätt att ta tillbaka honom!

Men jag har inget val, jag måste acceptera att han är borta. Men jag känner mig så övergiven utav Gud. Jag trodde att det var min tur nu. Jag hade velat ha min egen familj så länge, och när jag väl får det, så försvinner den.

Christian sade till mig att Gud tog tillbaka Jacob för att han kände att vi inte var redo för att ha barn. Men när Jacob försvann, hade jag accepterat min mammaroll. Jag ÄLSKADE ATT VARA MAMMA. Jag var redo. Kanske inte christian var det, men han sörjer lika mycket som jag gör. Och jag var inte redo i början heller. Allt gick så fort, och helt plötsligt hade jag ett barn som var helt beroende av MIG. Och jag kände mig så otroligt otillräcklig ibörjan, Jag kunde inte alls mata honom. Det gick inte. Och när jag kände att allt gick bra, att jag var någon, jag var jacobs mamma. Då försvinner allt.......
31 December 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Arbetsintervju den 8e januari

När jag jobbade i onsdags tror jag att det var, så ringde telefonen. Jag hade visst glömt att stänga av ljudet som jag alltid gör när jag jobbar. Jag hann ändå inte svara, så jag lyssnade av meddelandet som en kvinna hade pratat in.

Det var från Värnamo folkhögskola, som ville ha in mig på intervju. Jag sökte jobbet som elevassistent, men jag trodde inte att jag hade någon chans. Jag blev så otroligt glad över att dom vill ha in mig, eftersom det visar på att de är lite intresserade av mig i alla fall. Jag ska åka in dit, och bara vara mig själv och om jag får jobbet är det skitbra. Men om jag inte får jobbet, så visst är det tråkigt, men det kommer fler chanser. Men sen är detta jobbet fast, och heltid. Så jag vill ju väldigt gärna ha jobbet.

Fick höra av A att jag var tvungen till att borsta håret och se anständig ut. Fan, jag vet inte hur jag ska ta det. Ska jag ta illa upp för att jag kanske ser slarvig ut, eller ska jag ta det på ett skojsamt sätt och skratta? Det är väl klart att jag gör mig iordning om jag ska iväg på något, men om jag bara ska till affären så är det ju inte så att jag tar två år på mig för att komma iväg. Hahaha.. Nej, jag hade blivit trött på mig själv.

I morgon tänkte jag att vi skulle komma till skott, och slänga kartonger och glasflaskor. Vi måste snart börja packa, och vi måste bli av med all skit först.

Jag har även hittat en jättefin lägenhet, som jag så gärna vill ha. Ringde till killen som äger lägenheten idag, och pratade lite med honom men sen bröts ju samtalet såklart. Ska ringa igen imorgon och kolla ifall vi kan komma och kolla på den.

Kan inte allt bara gå vägen nu, och gå precis som jag vill? Men om jag bara vill, och verkligen kämpar för att få som jag vill, så blir det så därefter också.

Jaja, funderar på att ha en dejt med kudden min. Börjar bli lite trött. Imorgon är min sista lediga dag, sen jobbar jag alla juldagar.

Vi hörs igen

***Mamma älskar dig Jacob***
23 December 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Jobbat idag

Igår ringde telefonen, och när jag svarade så fick jag frågan ifall jag kunde hoppa in som vikarie i en månad. Så klart jag tackade ja! Både mer erfarenhet OCH pengar. Vore ju bara dum ifall jag säger nej. Det är som undersköterska på ett äldreboende. Inte riktigt mitt framtidsyrke, men man kan inte alltid vara kräsen. Man tar det man får. Fick även schemat, Julafton är på måndag, så jag jobbar måndag, tisdag och onsdag. Sen ledig torsdag och fredag, sen jobbar jag igen lördag och söndag. Jag kommer ju tjäna upp mot 200 kronor i timmen om jag jobbar storhelgerna, så klart att jag inte tackar nej. Dessutom så jobbar jag bara mellan 7- 13 på själva julafton.
Som sagt, tackar inte nej till det!

Imorgon ska jag ringa till frösunda och kolla med dom om nattjobbet. Jag har ju jobb fram till den sista Januari, men jag måste ju ha nåt efter det. Men jag har ju nått, så jag sitter ju inte bara hemma och ugglar. Men det kommer ju även en tid efter...

Men första dagen på jobbet, gick jättebra. Allt verkade bra, och det kändes helt ok. Klart att man var lite ringrostig med liftar och allt sånt, men jag kommer in i det.

**Hanna, IDAG fick jag beskedet från det andra jobbet från värnamo. Jag fick inte det!**
18 December 2007  | Länk | Rapporter | 2 kommentarer
Kattskrälle!!!

Jag tycker väldigt mycket om min älskade Zimbi, men för tillfället så tycker jag inte alls om honom. Jag fattar inte varför han ger sig på kablarna här hemma. Han käkar sönder dem, och det börjar bli en väldigt dyr hobby som han håller på med. Hur ska jag göra för att han ska sluta???

Jag får förhoppningsvis reda på ett positivt svar från jobbet i värnamo. Tänkte innan att hur det än går, om jag inte får det, så ska jag fortsätta söka. Jag ska jobba, jag vill inte sitta hemma och inte göra något. Jobba så mycket jag kan, och tjäna pengar.

Var vid graven idag själv. Tänkte en jättesjälvisk tanke, att jag ville att Jacob på något sätt skulle visa att han älskar mig. Att han finns där, och vakar över mig. Hade han inte bara kunnat ge mig nåt tecken, så att jag vet att jag inte är ensam. Som sagt, detta är väldigt själviskt, eftersom jag vet att han finns hos mig. Det är bara det att när jag tvivlar som mest, så vill jag ha något som visar att han faktiskt finns kvar.

Det tecknet lär jag få vänta på i hela mitt liv...
10 December 2007  | Länk | Rapporter | 2 kommentarer
Två arbetsintervjuer...

... har jag haft idag. Så jag är rätt trött i huvudet.

Först var jag i Värnamo, för ett jobb på en gruppbostad. Jag tyckte det gick jättebra faktiskt. Tjänsten var på 91 %, och skulle vara i cirka ett halvår. Men sen hade hon något annat på gång efter den första tjänsten hade tagit slut. Då skulle jag jobba fyra dagar i veckan, med en kille som behövde mycket hjälp och stöd.
Fick reda på att det var 32 sökande eller något sånt där. Jag tänkte direkt att jag inte har någon chans bland 32 sökande. Men sen sade Jenny att det är en väldigt bra bedrift att ens bli kallad för intervju bland 32 sökande. Det betyder ju att jag är intressant. Men jag har ju utbildning och jag kan ju det jag gör. Jag vet vad jag håller på med om vi säger såhär.

Den andra intervjun var i Alvesta, som timvikarie. Dom behöver alltid timvikarier. Men dom ville inte låta mig träffa omsorgstagarna förräns jag hade fått svar från det andra jobbet. Det är förståeligt att dom inte vill introducera mig, om jag ska sluta en vecka senare eller något.
Så det är bara att vänta eller något.

Men det jobbet jag verkligen vill ha, är på gruppbostaden i värnamo. Jag vill verkligen ha det. Då får jag in en fot i värnamo med, och då kommer det förhoppningsvis att bli lättare att få vidare jobb senare.

Nu börjar den långa väntan att få reda på om man har fått det eller inte. Orkar inte vänta, vill ju veta nu...
6 December 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Allt möjligt i dagens nogg

Läs, och häpna...

Det var en kille som skrev typ att vi kvinnor var mindre värda än männen, och att vi inte hade något i huvudet eller vad det var. Hmm... Blivit dumpad nyss? Arg på en tjej? Hmm... Vad fan skriver man nåt sånt för?

Egentligen så är jag så otroligt trött på sånt snack om att kvinnor inte är värt nåt, och att männen bestämmer allt. Det var ju likadant med Feministiskt Initiativ, jag läste på deras hemsida att männen var vandrande bankomater.

Vad fan?
Vi hade inte klarat oss utan männen, och männen hade inte klarat sig utan oss. Thats it. Hålla på och tjata om vem som är värd nåt, och vem som inte är värd något. Suck! Get a life...

Dessutom så var det en annan kille som skrev BIG GIRL YOUNOT BEAUTIFUL eller nåt. Fyndigt :D
Men jag måste säga; klart man får ha sina egna åsikter, men det var så fjortis att skriva nåt sånt. Man är väl inte tillsammans med kroppen, man är ju tillsammans med människan inuti. Klart det är en bonus om ens partner ser bra ut :D Hahaha.. Folk lägger så mycket tid på att man ska se så bra ut med smink, och bantargrejer hela tiden. Jag har varit sån en gång i tiden, då jag också var fjortis. Men det verkar som om några stannar kvar i det stadiet för länge.

Men till den killen som skrev så... Du klarar väl inte av större tjejer, därför skriver du nåt sånt!!

Glöm inte tjejer, stora som små, att ni är vackra. Låt inte fjortiskillar tala om för er att ni inte är värda något, och att ni är fula. Det är ni verkligen inte. Alla är unika:)

Jag försöker verkligen ordna upp mitt liv, men det är inte så lätt. Jag ska vara borta från denna lägenhet från och med den sista Januari. Men var ska jag ta vägen? Christian sa att jag kan bo hos honom så länge, men det känns ju jättebra när vi ska flytta ISÄR. Det är det som är meningen med detta, annars hade jag ju flyttat med honom till tvåan. Suck, hur fasen ska jag lösa det?? Jag håller tummarna för att jag får ett jobb denna veckan, jag ska ju till tre arbetsintervjuer, och att jag därefter får en lägenhet...

Jacob, håll tummarna för mamma nu :)
4 December 2007  | Länk | Rapporter | 2 kommentarer
Nu börjar det bli bättre..

Nu börjar det verkligen lossna med jobb. Jag har tre intervjuer nästa vecka.. En i alvesta, som inhoppare till personliga assistenter. Två i Värnamo, ett på ett guppboende, och ett som personlig assistent. Det jobbet som jag verkligen, verkligen vill ha är det jobbet på gruppboendet. Jag älskar verkligen att jobba på gruppboenden. Att ha hand om en människa, och göra ungefär vad man vill. Men det är ju olika på alla boenden.
Så nästa vecka har jag fullt upp. Men det känns som om allt börjar lossna nu. För första gången sen jacob gick bort, känns det som om mitt liv är på väg någonstans nu. Nu är jag inte bara utanför samhället, utan nu är jag på väg in igen. Känns som om jag räknas igen, som jag gjorde när jag hade Jacob. Jag är viktig igen!

Det låter såklart jättelöjligt allt detta, men när jag bara gick hemma.. Utan någon mening alls, så kändes det som om jag inte var någon. Jag var en person som inte räknades, som bara var osynlig. Därför känns detta jätteskönt, att bara bli kallad till intervju.. Då vet jag att dom är intresserade av mig, att dom kan tänka sig att ha mig. Hmmm.. det lät skumt! Men det är faktiskt så det känns :)

Nu ska jag och christian in i växjö, och handla lite på samarkand. Ska köpa julklappar faktiskt. Har några vi ska köpa till.

Men livet börjar komma igång igen. Och jag vet att Jacob är glad för att jag lever igen. Jag finns igen!

Kram alla :)
30 November 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Trodde jag slapp...

Det har gått relativt lång tid sen Jacob gick bort nu. Det har gått så lång tid sen det hände, att man har kunnat andas utan att det känns orättvist. Den första helgen, och några få dagar sov jag med sömntablett. Eller, tja... insomningstablett. Jag kunde inte sova.. men när jag väl hade tagit tabletten, så kunde jag äntligen slappna av och somna.

Nu har jag börjat ta det igen. Detta är den andra natten som jag verkligen inte kan somna.. Jag ligger och vrider och vänder mig, och känner att jag är väldigt trött. Men ändå kan jag inte sova. Vad är problemet egentligen?

Det börjar bli lite bättre ändå. Jag har ett jobb på gång i Växjö, som personlig assistent. Då kommer jag att jobba natten, och förhoppningsvis tjäna pengar så att man klarar sig. Om inte dom har ringt innan fredag angående jobbet, så ringer jag dit. Jag har ju hennes nummer och adress, och allt det där. Jag håller tummarna, för jag tycker om att jobba natten.

Börjar känna av insomningstabletten nu, det känns nästan som om man är full.. Ingen trevlig känsla när allt börjar snurra och ha sig. Förhoppningsvis så kan jag sova nu, om inte christian ligger och snarkar så otroligt högt som han brukar göra.. Usch, ve och fasa :(

28 November 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Blir så trött!!!

Hela eftermiddagen har jag försökt leta lägenheter i värnamo, men det är fan ingen som svarar. Så jag har skrivit en lapp till Christian om han kan ringa till ett fastighetsbolag vid 17- tiden. Jag ska nämligen jobba ikväll. Jag har till och med satt upp den på skärmen på datorn, för att han inte ska missa den. Haha, tror ni att han kommer att missa den?

Känner mig lite piggare idag också, igår hade jag sån huvudvärk, och det blev inte bättre av att Bellah skällde, och hade sig. Dessutom så förstärker mina nya hörapparater ljudet på ett helt annat sätt, så att allt ekar. Hmm, så svårt att förklara.

Måste göra något att äta snabbt, annars kommer jag att vara vrålhungrig sen när jag kommer hem.

Jaja, see you guys later.

Bye bye..

***Mamma älskar dig, Jacob. Hoppas att du har det bra där du är***
20 November 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Jobb

Igår jobbade jag runt två tre timmar.. Så skönt det var att få komma ut. Jag tror nog att detta kan bli jättebra. Dessutom så fick jag mitt examensbevis idag.. Äntligen.. Så nu får jag rätt med min lön, och så kan jag bevisa att jag har pluggat... Jippii

Har inte mycket annat att berätta om.

Grattis hanna, som fyller 23 år idag.
14 November 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Åh, snö

Tänkte på när jag för två år sen gick upp på morgonen, och tittade ut genom fönstret, och helt plötsligt skriker.. "åh, snö". Sen kommer christian in i rummet, och jag frågar vad han gör hemma. Men det är en annan sida på kronan :p

Jo, så nu är det snö här hemma. Bellah är som galen, och springer och rullar sig i det och luktar och biter. Hon hängde med oss till affären idag, och hon börjar lära sig hur hon ska bete sig. Jag vill ju inte att hon ska hälsa på ALLA. Tycker inte det är nödvändigt. Kanske finns det dom som är hunbdrädda, som hon hoppar på. Ingen lust att ha någon som blir arg på mig för att Bellah är glad.

Får se vad vi ska hitta på med idag. Christian ska strax åka in till Alvesta och lämna en kompis, och sen är dagen helt fri. Ska väl bara umgås idag.

Börjar lösa sig med jobb nu :D Är sååå glad för det. Jag ringde min chef igår, för ledsagaruppdraget och hon sade att hon hade fått väldigt bra vitsord från min praktikplats. Hon var verkligen nöjd med vad Gläntan hade sagt om mig :D Så nu kanske det rullar på :D

Jag tackade nej till ettan i värnamo också. Så mycket vill jag inte ha den.. Jag tänker inte ta skit från Finnvedsbostäder för att bo i en 21 kvm stor lägenhet. Jag tror inte det. Det kommer fler chanser :)

Ha en trevlig Lördag, det ska jag iaf försöka.

***Vila i frid, min pojke***
10 November 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Emma the fattiglapp

Har så dåligt med pengar just nu. Jag får inte pengar nånstans. Jag får inte pengar från försäkringskassan för jag inte har något jobb. Och jag är inte berättigad a-kassa för jag inte har jobbat i sex månader. Hur fan hade de tänkt att jag skulle klara mig? Jag fattar verkligen inte det. Hur ska jag få någon inkomst?

Det enda jag väntar på just nu är att jag ska få något jobb. Sen förhoppningsvis så rullar allt på. Jag hoppas, hoppas.

***Mamma älskar sin ängel***
7 November 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
A new Emma is born...

Har tänkt, och det är det som är mitt problem... Har tänkt mycket på mig och Christian, på andra, och på mig själv. Och på Jacob. Om jag fortsätter att tänka, och överanalysera allt, kommer jag att gå sönder. Och jag vet att Jacob inte hade velat att hans mamma skulle ha varit ledsen. Jag vet att han hade velat att jag hade varit lycklig. Frågan är hur lycklig jag är när jag tänker så här mycket...

Därför ska jag sluta tänka på ALLT. Egentligen så har jag faktiskt inte mycket koll på saker och ting, som jag tror. Utan det är bara i mitt huvud som jag tror det. Jag får ta varje dag som det kommer, och titta tillbaka på det lyckliga som har varit. - Jacob och Christian. Jag måste uppskatta tiden som har varit, för annars vore Jacobs födelse och bortgång så meningslöst.

Jacob visade oss att vi måste ta tillvara på tiden. För morgondagen kanske inte kommer. I hans fall, var det precis det som hände. Men jag måste intala mig själv att han var lycklig, och när han somnade in, så var han fortfarande lycklig.

Han visade mamma att livet är för kort för att analysera sönder allt i småbitar, han visade pappa att om man verkligen vill något, så ska man göra det. Jacob visade moster att ta tillvara på tiden tillsammans med familjen. Han visade en sån enorm kärlek till alla, att vi bara inte kan ignorera det. Om vi ignorerar kärleken han visade oss, kan vi lika gärna strunta i att leva.

Om jag ska komma tillbaka till rubriken, a new Emma is born... En ny Emma finns här idag. En Emma som inte ska driva alla till vanvett med att tänka för mycket. En Emma som uppskattar livet. En Emma som VILL leva.

Mamma älskar Jacob för alltid. Allt jag gör, det gör jag med en tanke på dig. Jag lämnar dig aldrig, du finns i mitt hjärta.

NU OCH FÖR ALLTID
1 November 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Livet går vidare va?

Livet måste gå vidare, livet måste gå sin gilla gång? Jag vet att livet fortsätter, vare sig jag vill det eller ej. Men det enda jag vill är att få hålla om Jacob igen. Det har gått mer än tre veckor sen som han blev ett änglabarn, men jag saknar honom så otroligt mycket. Jag vill bara se honom igen, och få se honom skratta när jag säger något till honom. Eller när jag höll honom i min famn, och jag borrade ner mitt ansikte i hans hals och han började gapskratta. Eller när vi hade lagt honom för natten, och han sussade så gott i sin säng, samtidigt som speldosan spelade en vacker melodi.

Kommer saknaden aldrig att ge med sig? Kommer jag aldrig få känna att mitt liv är värt att leva? Det enda jag vill är att få se min älskade Jacob igen. Jag hade kunnat ge mitt liv 1000 gånger om, bara min Jacob hade fått fortsätta leva. Han hann ju inte lära sig att krypa, inte lära sig gå.. Jag fick inte höra hans första ord, inte vara med om hans första dag på skolan, inte hans första tjej.. Jag fick inte vara med om hans bröllopsdag, och jag fick inte vara med om när jag skulle få barnbarn.

Varför är livet så orättvist? Varför lät inte Gud mig få behålla min älskling? Vad är meningen med allt? Varför?
30 Oktober 2007  | Länk | Rapporter | 3 kommentarer
Hur mycket är det meningen att jag ska klara?

Två dödsfall på två veckor? Är det rimligt? Hur mycket är det meningen att hjärtat ska klara av att ta?
Först min underbare son, och sen christians morfar som jag tyckte väldigt mycket om. Jag är väldigt glad över att han hann se Jacob, för när jag var gravid så var han väldigt intresserad av hur det fortskred. Han tittade till och med på program som förlossningskliniken, och var insatt. Jätteroligt att prata med honom om graviditeten.

Nu jacob, nu är du aldrig ensam. Nu har du din gammelmorfar hos dig. Och nu har äntligen Gunnar fått komma hem till sin Edith.

Må ni vila i frid Jacob och Gunnar...
18 Oktober 2007  | Länk | Rapporter | 3 kommentarer
Ny dag

Vaknade vid 9 idag, det var dags att mata jacob. Testade nån ny smak idag, nåt med persika eller nåt. Men han älskade verkligen det. Så det ska jag nog fortsätta med.
Nu ligger han i sängen, och sover. Kom i säng rätt sent egentligen. Han brukar vilja sova redan vid 10. SÅ nu är jag fri i runt tre timmar att göra vad jag vill.

Snart får jag min fria helg med, det är inte riktigt bestämt när detta ska ske, men förhoppningsvis snart. Längtar verkligen dit. Jag älskar att vara med Jacob, han är det bästa som finns, men det ska bli så skönt att bara vara för mig själv. Jag ska sova länge på morgonen, ska äta en lång och skön frukost, ta långa promenader. Sätta mig framför tvn och sätta igång nån bra film med popcorn. Sen kanske man bjuder hit nån kompis som man sitter och pratar med utan att behöva göra nåt.

Men jag kommer nog ändå att sakna jacob väldigt mycket ändå, det är väldigt sällan som jag är utan honom. Han har blivit en extra del av mig nu, en extra arm eller nåt :D Vart jag än går, så följer han oftast med. Det är sällan som jag ordnar barnvakt, så att jag kan göra det jag hade bestämt. Men samtidigt så gör det inget att han alltid hänger med. Han är ju jacob, min söta pojke :)
1 Oktober 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Ingen bra morgon

Fortfarande förkyld, fortfarande ont i huvudet... Fortfarande sjuk!!!

Har verkligen ingen bra morgon, och jag hade ingen bra kväll igår. Det känns som om jag ger, och ger, och jag får inget tillbaka. Jag kan skriva en massa till folk, men jag får knappt några svar tillbaka. Så nu skiter jag i det! Nu får det bära eller brista...

Känns som om ingen är intresserad av att ha nån kontakt med mig. Tacka vet jag Hanna som jag ALLTID kan ringa. Emma kan jag också ALLTID ringa.
Men resten? Jag tror inte det!!!
27 September 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Förkyld och ont i halsen

I torsdags åkte jag ner till Skåne, och kom hem igår, Söndag. Hade jättekul. I Lördags var vi på loppis och köpte lite grejer till Jacob. Tyvärr så fanns där inte mycket kläder till jacob, så jag köta lite grejer till hans barnrum i stället. En badring införskaffades med, men upptäckte att det var hål på den. Får be christian fixa nåt som vi kan laga den med.
Tindra skulle pussa jacob hela tiden, dom var så söta ihop. Små söta kusiner :D

Idag ska jag till BVC vid 11,30. Måste mata jacob innan, för annars kommer han att bli hungrig när vi är på väg dit.

Och Jacob vände sig själv för första gången i natt. När vi lade honom för natten så låg han på magen, men när christian gick in till honom på morgonen så låg han på ryggen :D Min söta lilla pojke :D
24 September 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Feminism- vad är det?

Enligt wikipedia.se betyder feminism "intellektuell och politisk rörelse för kvinnans fulla ekonomiska, sociala och politiska jämställdhet med mannen". Jag har vissa åsikter om feminism, och jag har alltid fått höra att jag är feminist. Speciellt min sambo säger att jag är feminist. Men jag tycker verkligen att kvinnor har lika stor rätt till ALLT som männen har. Jag tycker inte att kvinnor är mindre värda bara för att de råkar vara kvinnor. Jag tycker inte att kvinnor ska tjäna mindre än män, som de i vissa fall gör. Om man är jäkligt dukig på nåt, ska man få pengar för det. Oavsett om man är kvinna eller inte.
Jag har hört nåt om att det skulle vara 50-50 i riksdagen. Men hallå, om det finns fler duktiga män än kvinnor på politik, så ska dom ändå få vara med.

Jag var inne och läste på feministiskt initiativ´s hemsida, och läste där en gång att män var vandrande bankomater. Hmm.. Dom är ju verkligen manshatare.

Jag hatar absolut inte män, tycker faktiskt väldigt mycket om dom ;) MEN det finns dom som ser kvinnor som sexobjekt, och som FÖRVÄNTAR sig att vi lever för att klä av oss i webbkameran till exempel. Jag har råkat ut för det ett flertal gånger.


Dessutom så finns det män som slår sina kvinnor.
Dom hatar jag verkligen. INGEN kvinna förtjänar att bli slagen, oavsett hur "dum" hon har varit. Och INGEN kvinna klär sig för att bli våldtagen. INGEN kvinna klär sig för att bli trakasserad. Vilken kvinna vill egentligen bli våldtagen, hotad, slagen och trakasserad. Jag tror knappast någon vill bli det.

Om man är feminist för att man tycker såhär, då är jag det. Då är jag verkligen 110 % feminist.
19 September 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Har hänt mycket nu

Tänker mycket på en person just nu. Vi har inte alltid kommit överens, jag har helt enkelt inte tyckt om denna person. Även om vi är nära släkt, så har det inte gått. Det har hänt så mycket emellan oss, så tillslut fick jag nog.

Nu har jag fått veta att denna personen, är riktigt dålig. Så dålig att livet snart kommer ta slut. Vet inte riktigt hur jag ska hantera detta. för jag tycker verkligen inte om personen, men jag önskar verkligen inte detta om någon. Så jag och Hanna har bestämt att vi ska åka dit på fredag. Jag vill att personen ska få se jacob en sista gång. För jag kommer inte att vara där när det väl är dags.

Trodde inte att jag skulle tänka så här, eller överhuvudtaget känna så här för denna personen. Men nu gör jag det...

Men mitt i allt detta, så finns det ljus. På torsdag ska jag ner till Skåne till Hanna och ha en liten semester. Vi ska på barnloppis på lördagen. Får se om jag hittar nåt fint. Och sen den 29:e ska jag och Emma till Ullared och handla lite. Så jag har lite att se fram emot :)
18 September 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Fan vad sorglig sida

Var inne och kollade på barntotal.se tidigare idag, och hamnade tillslut på

www.williamhedman.dinstudio.se

Fan, jag har aldrig gråtit så mycket på så kort tid.. Den är så fin, men samtidigt så hemsk. Jag finner inte ens några ord :( Det enda jag kan säga är att livet är orättvist. Ibland går inte allt som man vill. Men varför?

Jag tänker på Jacob nu. Just nu så ligger han och sover i sin säng, men tänk om han skulle råka ut för detta? Tänk om jag och Christian skulle få vara med om allt detta som williams föräldrar fick utstå?

Man får ta vara på tiden man har tillsammans. För rätt som det är, så kan livet ryckas ifrån dig. Rätt som det är så finns inte din älskade där. Så passa på att säg allt det du vill säga till nån, passa på att göra allt det som ni har planerat att göra. Passa på att förverkliga dina drömmar. För i nästa sekund kan allt vara borta.

Vill avsluta med att säga; Carpe Diem
5 September 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Piercing

Jag gjorde det, jag gjorde det, jag gjorde det.. Var inte så farligt ändå... :)
Nu har jag gjort något som jag har velat göra i flera år.. pierca mig i tungan :) Vi var tvungna att köpa en massa flytande till mig för min tunga kommer att svullna upp riktigt mycket. Men det är sånt man får ta om man vill vara fin..

Men ändå, jag gjorde det, jag gjorde det :)
31 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Tvättdag igen

Det samlas tvätt i stora högar precis hela tiden. När man väl har tvättat upp kläder för ett helt kompani, så samlas det en stor jäkla hög igen. Man blir ju aldrig färdig. Och sen ska man vika alla kläder, och sen lägga in i prydliga högar i skåpen. Tss... boooring..!!

Har dessutom lagt undan jacobs 50/56- kläder nu. Nu har han gått över till 62/68- kläder. Han växer så otroligt fort. Tur att jag har blivit besatt av att fota honom :D Jag har skickat in en massa bilder till framkallning hos extrafilm.se och sen satt in i fotoalbumet. Nu kom det i alla fall till användning. Köpte det för typ två år sen i Ystad.

Jacob fick sin första vaccinspruta förra veckan. I torsdags var han verkligen inte sig själv. Han var skrikig när han var vaken, ville bara vara hos mig hela tiden, och sen när han väl somnade, sov han otroligt länge. Tack och lov, mår han bättre nu. Blir det verkligen så efter alla sprutor dom får? :S Inget jag ser fram emot :(

Jag velar hela tiden mellan tatuering och pircing, och nu ÄNTLIGEN har jag bestämt mig. Det blir en pircing. Dessutom ska vi snart in med håriga Simbi och klippa honom.. Eller tja, raka honom. Han har så många knutor nu för att jag inte har haft tid att kamma honom. Dumma mig :S
27 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Mödra och städning

var tvungen till att gå upp tidigt idag för jag skulle in till vmo.. Mödra dags..

Sen kunde jag inte låta bli att städa.. Förlåt Jenny :D
23 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Kärleksförklaring

Tänker på dig
På hur vi skrattar
när vi är tillsammans
På hur vi håller om varandra
om nätterna
På hur vi rör varandra så varsamt

Nu är du borta...
Tänker på hur du brukade
smeka mig på kinden
Tänker på hur du brukade
titta på mig
Dina vackra glittrande ögon
som var riktade mot mig
så kärleksfullt

Det är natt
Ligger ensam i min säng
Tänker på dig
På hur du brukade säga
godnatt till mig
På hur du smekte
mig försiktigt i ansiktet
Det gjorde du alltid

På morgonen gav du mig
en lätt kyss, log och viskade
"jag älskar dig"

Saknar dig min älskling
Kan du inte komma till mig?
Låt bli alla plikter och kom
Bara du kommer till mig nu

Borde sagt att jag älskar dig...

Tillägnad min sambo och Jacobs pappa. Puss
19 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Alvestadagarna

På torsdag ska jag, Jacob och Jenny in till alvesta och gå på marknad. Christian jobbar såklart denna helgen så jag får sysselsätta mig lite själv. På tisdag börjar han på nytt jobb, då kommer han tjäna lite mer, och vi drar ner på bensinkostnaderna då eftersom han inte behöver bilen mer. Då kan jag äntligen göra precis vad jag vill med Jacob. Han älskar att åka bil. :)

Ikväll ska jag titta på Tsunami: efter vågen. Den är jättehemsk. Jag låg i soffan och tårarna verkligen sprutade, när jag såg första delen i tisdags. Jag tänker på om jacob skulle försvinna sådär. Usch, hemska tanke. Tack och lov ligger han i sin säng nu, och sover. Tack och lov, så finns han här hos mig.
Innan jag fick Jacob, så trodde jag inte att man kunde få sådana försvarsinstinkter. Jag menar, när han blir större och går ut själv första gången, hur ska mitt hjärta klara det? :D

Men nu är han ju inte så gammal, och nu är han min lilla älskling.
16 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Carpe Diem

Har tänkt mycket på den frasen, hur mycket den egentligen betyder. Har tänkt mycket på att man bara lever en gång, och att livet kan ta slut imorrn. Därför har jag bestämt mig för att "fånga dagen". Inte hålla på och tveka hela tiden, utan om jag vill göra något så gör jag det.

Har tänkt mycket på min roll som mamma. jag har alltid tänkt att när jag blir mamma så kan jag inte göra något, och jag måste ägna mig ENBART åt Jacob. Men samtidigt så är det väldigt viktigt att jag inte glömmer bort mig själv, som det är så lätt att göra. Om jag inte får ta hand om mig själv, blir jag ingen bra mamma. Och jag vill vara den bästa för Jacob.

Så från och med nu, kommer jag att fånga dagen.
14 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Utekväll igår

Denna helgen är det Karl-oskar dagarna, så igår åkte jag och christian till växjö och träffade några vänner. Vi hade supertrevligt. Vi missade Rix FM, men vi gick till öltältet istället. Mycket folk var det i alla fall.

Kan säga att folk blir väääldigt otrevliga när de får alkohol i sig.. Ett par sade till en kompis till mig och christian att hon skulle flytta på sitt feta arsle eller hålla käften. Suck, vill folk inte komma dit där för att ha trevligt?

Vi åkte hem vid runt 01,00 då jag var lite för förfriskad :p
Med andra ord, en lyckad kväll :D

Till det paret som gifter sig idag; grattis och jag tänker på er.
11 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Jobbigt väder idag

Trodde att det äntligen skulle åska idag, det har varit sånt äckligt kvalmigt väder att man knappt kunde vara ute. Men självklart drar det bara förbi. Hörde att det hade varit en runda i Markaryd. Önskar att vädret blir svalare snart.

På fredag tänkte jag försöka åka in till växjö och lyssna på rix fm festival. Se om jag kan ordna barnvakt så christian också kan hänga med. Vore trevligt med en utekväll. Dessutom så kommer en kompis till mig in till växjö, som jag inte ens träffar så ofta, så det ska bli riktigt kul.

Imorrn ska jag försöka tvätta igen, om vädret tillåter. Tyvärr måste man göra sånna tråkigheter. Suck

Nu ska jag fortsätta surfa runt lite på nätet innan jag hoppar i säng.

Här är en bild på söta Hanna och jag :) Visst är vi lika?
8 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Lååång dag

Har haft riktigt kul idag. Jenny kom hit idag och tog jacob hela dagen så jag fick fixa med tvätten :) Jätteskönt.

Tänkte sticka till IKEA med henne snart. Såg några riktigt fina hyllor som jag vill ha.

Ska snart hoppa i säng. Lite trötter är jag

Haha, är jag inte söt?
8 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Ah, orka!!

Till en viss person:

JAG KOMMER INTE ATT FÖRLÅTA DIG!!

Man blir så trött på vissa personer, och när dom inte fattar heller..
7 Augusti 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
High Chapparall

Har varit en lång dag för oss idag. Jag, Jacob, Hanna, Rickard, Tindra, Danny och Jennifer åkte till High Chapparall och hade det riktigt kul. Tyvärr kunde inte Christian följa med eftersom han var sjuk och låg i sängen. Fotade väldigt mycket, tog runt 230 bilder. Vi fick vara med om ett tågrån. Och Jacob fick sin alldeles egna cowboyhatt. En svart en. Imorrln ska jag till frissan och fixa till mitt hår.. Det ser ju hemskt ut. Usch och blä.

Tittade på Tori och Dean:Inn love ikväll, och började tänka på min egen förlossning. Ville egentligen vara med om en riktig förlossning, men samtidigt så hade jag ju faktiskt en riktig förlossning. Han kom ju faktiskt ut :D Men vi kanske får en till snart :p och då kanske jag får vara med om det. Och nej, vi ska inte skaffa en till nu, men om ett par år så kanske. Man vet aldrig.

Nu ska jag minnsann gå och duscha och sen ska jag krypa i säng. Förhoppningsvis så sover jacob jättebra i natt också. Bye bye
31 Juli 2007  | Länk | Rapporter | 0 kommentar
Dop snart

Ska bli skönt när dopet är över, har varit så mycket skit med det nu. Först måste jag bjuda den och den, för annars blir det bråk. Och sen nu vet jag inte alls hur jag ska göra. Jag väntar fortfarande på svar från vissa, och jag har fått rådet att ändå räkna med dom. Men jag vill hålla på det att om dom inte har hört av sig så kommer dom inte. Men samtidigt så vill jag inte att dom står där utan att vi har räknat med dom och dom inte får nån mat.

Men samtidigt så får dom egentligen skylla sig själva om det inte finns nån mat till dom, om dom inte ens har hört av sig. Eller?

Gaah, blir galen ju!!!
28 Juli 2007  | Länk | Rapporter | 2 kommentarer
Roadtrip :)

Idag har jag och christian varit för oss själva hela eftermiddagen. Vi åkte till växjö och handlade lite. Hittade jättefina skor, som var billiga, men som självklart inte fanns i min storlek. Fattades bara.. Så det blev inga skor inköpta. Var på lindex och köpte leggings som jag tänkte ha på mig på dopet nästa vecka. Sen köpte jag två vita bodysar som jacob ska ha under dopklänningen. Christian fick en ny skjorta, som han nog ska ha på dopet. Vi hittade en annan efteråt som var jättefin.

Vi var inne på Finn´s tattoo också, och kollade på tatueringar. Hittade en jättefin kräfta som jag vill ha på skulderbladet. Så så fort jag får min mammapenning och alla räkningar är betalda så kör vi dit.

Imorrn ska vi städa lite, skulle gjort idag, men jag sov hela förmiddagen :S

Och det hemliga besöket som skulle komma idag, kom aldrig. Det var jag som skrev fel. Det hemliga besöket kommer på fredag kväll eller på lördag :)

Vi ses!
26 Juli 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar
Lugnt och skönt idag

Då börjar det närma sig dop, kom på det igår att det är nästa vecka på söndag. Så på fredag eller lördag tänkte jag överlämna lappen på hur många som kommer till kocken så att han kan planera maten lite. Sen ska det handlas, och förberedas och allt sånt tjafs.

På torsdag ska ska jag och christian ha en lugn, romantisk dag utan Jacob. Eller ja, romantisk.. Vi ska in till Citygross och handla mat, sen ska vi till Samarkand och handla lite kläder. Måste köpa nåt till mig, Christian och till Jacob. Han måste ha en helvit body som han kan ha under dopklänningen. Sen ska vi in till tatueraren och prata med honom och slutligen ska vi köpa skor till mig. Jippi.. :) Sen måste jag ringa till anette och höra hur det går med klänningen.. Så mycket som måste göras, suck.
24 Juli 2007  | Länk | Rapporter | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Emma Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida