CarolinaHallberg
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Vikt på bakbenen

Man strävar ju hela tiden efter att hästen ska ha mer vikt på bakbenen. Hästen har naturligt mer vikt på framdelen men man vill med ridningen få hästen att aktivera bakbenen och få dem in under tyngdpunkten och bära upps ig med bakbenen och bli lätt i fram och komma upp med manken. Man letar efter den där motorbåtskännslan då man som ryttare känner hur man "rider hästen i uppförsbacke" och framdelen lättar.

Nu i dag fick vi sanningen på det hela och våra tankar om att rida hästen med mer vikt på bakbenen blev förkrossad. Det har gjorts ett test på bland de bästa dressyr hästarna i världen där testet gick utt på att mäta hur mycket vikt hästarna hade på fram respektive bakdel i de mest samlande övningarna/gångarter så som piaff och passage. De red på en slags matta där de mättes hur mycket vikt hästen hae på fram och bakben och dessvärre blev resultatet att hästarna INTE la mer vikt på bakbenen fastän ryttarna hade kännslan av att de red i uppförsbacka, manken kom upp och blev lätta i fram. Gud vilket tråkigt besked tycker jag, då är det alltså inte så som man alltid har trott, att hästen bär mer vikt på bakdelen efter att man har fått aktiverade bakben.

Egentligen är det ganska lågiskt eftersom att det inte är en kroppsmassa på hästen som flyttas bakåt. Kännslan av att framdelen kommer upp kan förklaras i att när bakbenen aktiveras och ryggen kommer upp höjs öven manken och muskulaturen på manken stretchas ut, och det känns då som att man rider i uppförsbacke.

Men man kan i alla fall täka på att man inte vill rida hästen mer på framdelen och göra att den lägger ännu mer vikt på framadelen än den redan har naturligt. Kanske en tråkig vetenskap, men så är det.

Allt från mig i dag, nu är jag uurtrött och ska sova, natti natt!

kram
11 Januari 2011  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Viggiträning och studieresa

Vi red för Viggi i måndags, då red jag först på en skolhäst Jói som jag red två dagar under förra veckan då det var "höstlov". Jag fick då inte riktigt någon connection med honom men i måndags så hittade jag knapparna. Det var framförallt "gasknappen" som jag inte riktigt hittade, allt gick så segt, som att han gick i sirap. Men nu fick jag fart i honom, fick honom att ta stöd på bettet och tölta på ganska samlat men med energi, han var faktiskt riktigt fin på slutet!
Sen på kvällen red vi hippisar igen med våra egna hästar. Då var det Brasans tur att tuktas. Hon var också kanonhärlig på slutet. Denna gång red vi på i ett bra tampo utan att det blev pass. Hon brukar bara gasa iväg i pass så fort jag ska rida ökat tempo i tölt, men nu höll hon sig ren i takten och lång och fin i överlinjen. Jag hade henne verkligen DÄR jag ville ha henne, på plats, mellan hand och skänkel. det är alltid lika härlig kännsla. I dag kl. 13.00 börjar vi i ridhuset med Viggi demo, sen ska vi rida våra egna hästar för honom.

Brasan är nu helt bra efter sitt brodd tramp. hon stod några dagar förra veckan för var lite halt pga att ha trampat på sig med en brodd och skar upp kronranden. Lindade med powerflex några dagar och nu är det bra. Skönt! Jobbigt med skadad häst.

Sen i morgon kl.05.00 går taxin från värdshuset. Vi ska på studieresa till Uppsala på avelsseminarium tills på lördag. Det ska bli riktigt kul. Det kommer vara många intressanta föreläsningar om bla. vallfoder, parasitbekämpning, beteskvalitet, smittspridning, synen på att driva företag, hästen och konsumentköplagen mm. Det är även middag för alla sen på fredagskvällen, trevligt värre. Ska bli kul att träffa lite "annat hästfolk" och se vad man kan byta för kunskaper med dem.

Nu ska jag packa klart väskan inför i morgon och hoppa i ridkläderna.
PÅ BILDEN: Jag och Thyrill

Ha en bra dag!

/ Carolina
10 November 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Lunchtrav och beteendestudie

I går var vi inne på lunchtrav på Östersundstravet. Trav är inte det roligaste att se på men i går var det faktiskt riktigt skoj. Ann-Sofie startade 4 hästar hon kom 2:a i ett av loppen och resten var lite utspritt. Bra jobbat Ann-Sofie!!! Jag och Ida tillbringade en lång stund inne på deras shop. Hon hittade ett tjusigt träns till Ári och jag hittade ett kanonnfint schabrak. Alltid lika kul med nya fin schabrak, Detta var ett marinblått med vit/röd/blå paspoal, islandsfärgerna till och av märket PRotectro. Jag har ett schabrak tidigare i samma märke och jag upplever det som mycket slitstarkt och bra kvalité. Jag gillar det skarpt!

I morgon har vi lektion med våra egna hästar för Sara. Spännande.. blir nämligen första gången vi rider våra egna hästar för henne. Sen på eftermiddagen kommer mamma hit och hälsar på och stannar över helgen. Jag ska även ha jour och vara hundvakt och stallchefsSaras Tiger. Nästa vecka har gymnasieeleverna på skolan lov så då kommer vi hippologer få sköta hästarna och ha jour hela veckan plus måndag v.45. Tur vi är några stycken så vi kan dela upp det, ett plus är att min vän Jossan kommer på besök nästa vecka. Kul att ha roligt sällskap med sig i stallet... och så går det fortare när man är fler.

I dag började vi spåna lite på beteendestudien som vi ska göra. Vi ska gå ihop hela klassen (då ska tilläggas att vi är 7 st) och göra en beteendestudie på travunghingstarna som redan ingår i ett annat försök på skolan. Vi ska göra en studie som går ut på att se om "dominansbeteende" hos hingstarna har något att göra med vem dem är efter. Om man kan se någon linje efter någon speciell hingst. Kan vara intressant då många av är efter samma hingstar. De är 16 stycken tror jag. vi har inte kommit igång helt ännu, vi har bara spånat på idén i dag. Men ska bli kul att göra en studie på det. blir perfekt nu när mamma kommer med en ny varm och skön vinteroverall till mig, då kan jag sitta där i hagen och studera utan att frysa.

Kramar C

28 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 2 kommentarer
Sara på besök, hovvård och föreläsningar

Förra veckan var min kära vän Sara här på besök. Hon kom på onsdagen och stannade till i söndags. Hon han vara med på en del lektioner i skolan. Bl.a. var Jenny Mandal här och hade föreläsning om Islandshästens historia. Mycket intressant, jag gillar islandshästens historia, hästen har varit så betydelsefull på island sedan långt tillbaka. Vi började även med en ny kurs, hovvård förra veckan, det ska bli riktigt kul. Det är något jag vill bli duktig på så att jag kan sko mina hästar själv i framtiden. Då kan jag sko när jag har lust och det blir billigare.

Äntligen är megauppgiften inlämnad nu. Vi hade en artikeluppgift där man skulle läsa två (låånga)vetenskapliga artiklar på engelska, samanfatta dem och jämföra dem med varandra. Det var inte den enklaste när orden till och med var svåra att förstå när man översatt till svenska. Men jag lyckades bra till slut. Men ihärdigt arbete i många timmar och sena nätter. Puuh! Äntligen! Jag läste två artiklar om hästens färgseende. Jag skulle kunna berätta lite vad de kom fram till om hästens syn, men det får jag göra en annan dag för nu är jag trött och tänkte snart sova.

Det blev utgång i lördags och i söndags besökte vi Frösö ridcenter och deras tjusiga ridportbutik. Jag hittade mycket fina grejer men handlade inte något, har bestämt mig för att spara tills vi ska till globen. Sara däremot shoppade loss, ett par ûber snygga KL ridbyxor och en KL t-shirt. Så stilig hon blev.

I dag har Margareta Rundgren varit här och föreläsit igen och stannar här och ska föreläsa till torsdag. I morgon efter lunch bär det av in mot Österundstravet på lunchtrav. Ann-Sofie ska starta 4 hästar så hon får en riktig hejarklack i morgon.

Natti natt.

Kram Carolina
26 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Hästfest 2010

Nu är det hög tid att boka biljetter till Stockholm International Horse Show, om det inte redan är gjort.

För er hästälskare är detta ett måste, sjukt härlig stämning och mycket fina hästar visas upp i olika dicipliner, det finns bra utbud av shopping för dig som vill göra av med pengar. I anexet hittar man det mesta, jag håller på att spara lite extra slantar så att jag kan köpa mig åt minstone något där.

Vi Hippologer kommer att stå i en monter denna helg så kom gärna förbi och hälsa på oss.

18 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Häst jag tävlat - Blundur från Hästeryd SE70

4-gångshingst
Född: 1989
Färg: MörkbrunE: Glói frá Gunnarsholt
EE: Hrafn frá Holtsmula

U: Buska frá Gerdum
UE: Ofeigur frá Flugumyri

Blundur är en helt fantastisk hingst som jag fick turen att räna och tävla i slutet på hans tävlingskarriär, efter att många tidigare hade tävlat Blundur. Han har alltid legat i toppen! Sista tävlingen vi gjorde var Svenska Mästerskapen 2006 på wången då vi tog oss till två A-finaler (Young rider) och vann dressyren. Han var riktigt på topp. Men 17 år som han var då och hade tävlat sedan han var 5 år så räkte tyvärr inte hans ben med längre så på veterinärbesiktningen på finaldagen var han halt. Jag grät och grät och var helt förtvivlad att fina blundur var halt. Sedan dess har han aldrig blivit riktigt bra. Han klarar lugnare ridturer i skogen.

Blundur har startat MÅNGA SM med flera olika ryttare, han har många guld, silver och brons i bagaget från både Landskamp i Danmark, NM och SM. Han har NM silver i dressyr, NM brons i fyrgång, och en 7:e placering i tölt med Johanna Gustafsson. SM Guld i dressyr och fyrgång med mig. Blundur har tävlat T1, T2, V1 och FS1 med lyckade resultat.

Blundur är nu 21 år gammal och står hemma på gården (Lilla Årnebo Islandshästar).14 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
tömkörnings clinic

Tömkörningsclinicen i dag med Anders Eriksson var mycket bra och inspirerande. Den hade kunnat vara lite längre bara. Vi hade bara en förmiddag med tömkörningsproffset så vi hann endast gå igenom grunderna i tömkörning så som tömfattning, hur man länger resp. kortar linan och en del olika övningar.

Vi började ute på fyrkantspåre, vi var 3 stycken åt gången medans de andra tittade på. Då gick vi bakom hästarna och skulle känna hur vi hade hästarna framför oss och att de ärligt skulle bjuda på frammåt och "suga frammåt". Vi tränade på att "gå med en låg tyngdpunkt" i oss själva, det var på så vis lättare att samla upp häste och göra halt. Vi tränade även på handställningen som ska vara låg. Det vanligaste felet är att man vill hålla handen som när man rider, buren och något upphöjd vilket lätt gör så att man blir spänd och stum. Låga och avslappnade händer ska det vara. Vi fick även träna på att göra halt genom att "sätta" oss själva. Man brukar vilja att hästen ska "sätta" sig, med den menas att den kommer inn under sig med bakbenen under sin egen tyngdpunkt. Vi skulle tänka att vi hade en låg tyngdpunkt och vi använde även rösten vid halt. Det var också en viktig grej, att man inte ska ansvända samma kommando för halt och nedsaktning, för men vill ju två helt olika saker. T.ex. om man vill att hästan ska göra halt elelr bara sakta av från galopp till trav eller från trav till skritt. Då är det bra om man t.ex. använder whooo när man vill göra halt och ptroo när man vill sakta av från en "högre" gångart, elelr tvärs om, bara man använder samma komando alltid. det är något jag inte tänkt på tidigare. Jag har alltid använt mig av whhoo vid nedsaktning och vid halt. Men tänker man efter så kan det vara förrvirrande för hästen eftersom att man egentligen menar två skillda saker.


Vi tränade öven öppna och skänkelvikning och började på sluta också. Vi gick även igenom olika tömmsättnignar och diskuterade och gick igenom olika sorters gjordar och utrustning. Jämförde mellan olika sorters märken och deras kvalité och användbarhet etc. Riktigt givande eftersom att jag i stort sett är självlärd när det gäller tömkörning. Nu fick man bli guidad av ett riktigt proffs i ämnet. Kul!!

Efter den här dagen har jag kommit fram till:
*Det är bra att tömköra, ger variation till hästen och bra att låta den jobba utan ryttare. Det ger lösgörande arbete och lättare att jobba hästen i tömkörning än longering. Man kan i stort sätt göra allt i töm som man kan uppsuttet
* Brasan ska få gå mer i töm och bli dubbellongerad över cavaletti för att stärka traven utan ryttare
*Jag ska investera bättre tömkörningsutrustning så som tunn ledad lädertömm som gör "kännslan i handen" så mycket bättre så det går inte att beskriva, och en bra tömkörningsgjord med måga möjligheter på... Dyra grejer men sköter man dem rätt så håller de i evigheter, och det är sådan otrolig skillnad på bra och dålig utrustning, det kan förstöra mycket.

vi har även haft Kemilektion med Mats i dag och äntligen fattar jag!! Yeey! Sen red jag och Ida våra energiknippen till hästar som var lite tittiga och sprettiga i dag när det blåste så. Men Brasan gick riktigt bra på slutet.


Nu blir det våfflor och en dusch och plugg sen blir det lugnt förhoppningsvis en liten stund innan läggdags.

På bilden: Jag tömkör Limpan och Anders instruerar.
Kram Carro
5 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
Viggiträning - show - tömmkörning - hundvakt och fredagsmys

Denna vecka har varit en effektiv sådan men den har runnit iväg otroligt fort.. jag menar det är ju redan fredag. Jag fattar inte hur tiden kan gå så fort här uppe. Tidsoptimist som jag är så verkar jag aldrig lära mig att alla dagar är lika långa. Jag lyckas tro, dag ut och dag in att denna dag kanske har en extra timme eller två.

Drar lite snabbt vad denna vecka gått ut på. I måndags var Vignir här och höll lektioner. Jag red 2 st med Brasan och en med Stora Ymir. Mycket givande träning. På måndagen red vi 2 eller 3 samtidigt sen på tisdagen fick vi privatlektion och sedan ytterligare en lektion på en skolhäst.

Brasan var grym på sista privatlektionen. Viggi undrade vad som hade hänt under natten, jag svarade bara "jag har drömt om hur jag ska rida".. Taktfast i tölten och jobbade verkligen med de där bakbenen så att svetten droppade trotts den fina friseringen i form av helklippning. Hon riktigt satt :) Nu har jag fått lite tips att tänka på som faktiskt känns att fungera bra. Det är liknande som jag har tränat tidigare men med lite andra ord bara, och alltid bra att rida för olika tränare tycker jag som kan se det hela med nya ögon.

I onsdags red vi ännu en till show för pensinerade lärare på travbanan. Det var en stor grupp. Men denna gång var det bara vi hippologer som showade från islandshästsidan. Vi visade alla gångarter samtidigt som en speaker talade om de olika gångarterna. Jag och stora Ymir visade arb tempo tölt och trav tillsammans med Charlotta Liedberg på Julíus. Gick helt ok men han var något spänd och på tårna.

Eftersom att Anders Eriksson kommer hit på tisdag och ska ha tömkörningklinic med oss hippologer så passade jag på att träna lite tömkörning med Brasan i går. Bra för henne och bra motion för mig att springa med i traven . :) Tömkörde mest i trav där hon måste bli stabil, riktigt fin på slutet i öppna i trav längs långsidan och volter och skänkelvikning i skritt.

Nu är det mysfredag och jag, Ida och Mickis ska beställa pizza ikv och kika på idol, se folm och bara ha FREDAGSMYS!!!!

Kram Carolina

Vi har även varit hundvakter denna vecka till världens sötaste lilla pappillon (eller hur de nu stavas). En liten Dolly är det. Vi har henne fortfarande kvar men hon åker hem i morgon. Åhh vad jag vill ha hund. Det funkar ju hur bra som hellst, förutsatt att den är så här snäll och lättskött som Dolly.
1 Oktober 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
sitsen - något att jobba på

Nu på senaste tid har vi fokuserat väldigt mycket på sitsen. Sitsträning får man då aldrig nog av. Det är något man ska jobba på i stort sätt hela tiden, varje gång man rider. Känna efter, blunda, hur känns det. sitter jag snett, lika mycket tyngd på båda sittbenen? Slappnar jag av i knäna? Hur är handställningen osv. Mycket att tänka på. det är är svårt att rida. Men vem har sagt att det ska vara lätt? det är scharmen med det hela, men blir aldrig fullärd.


Man utgår alltid från den lodräta sitsen "dressyrsitsen" där det ska gå att dra en lodrät linje från öra-axel-höft, häl. Vare sig man är hoppryttare och använder två och trepunktssits mer, dressyr eller islandsryttare är detta utgångspunkten och grunden för all ridning. Den lodräta sitsen ger stabilitet och kan ge rätta signaler/hjälper till hästen därifrån. ryttaren ska vara avspänd och kunna följa med i hästens rörelser utan att vara slapp. I denna position infaller ryttarens tyngdpunkt välldigt nära hästens tyngdpunkt, vilket udnerlättar för hästen att bära upp sin ryttare.

Huvudet ska vara mitt över axlarna och rakt buret. Blicken rickdat frammåt mellan hästens öron. Man kan tänka att det sitter fast en lina uppe på hjälmen som drar dig upp ur sadeln så att du sträcker på dig.

Man kan tänka att man ska sola bröstet i stället för att dra bak axlarna som vissa säger. För när man drar bak axlarna hamnar armarna onödigt långt bak och skulle det behövas att man tar tag i hästen så hamnar armarna bakom kroppen. Så det är altså bättre att armarna är något framför kroppen, så hamnar aldrig armarna där bak.

Det ska gå att dra en linje från ryttarens armbåge till hästens mun/bet. det kräver en rak underarm och handställning med tummen uppåt och ett slutet grepp runt tygeln som varken är krampaktigt eller för slappt. Man kan tänka sig att man hålle ri en fågelunge som inte får flyga iväg, om man håller i för löst eller kläms ihjäl om man håller för hårt.

Mellandelen, alltså bål, höfter och överskänkeln är den viktigaste delen. Den ska vara stabil men inte spänd och kunna följa med i hästens rörelser. Det är viktigt att ryttaren är rak i sina sidor. det är väldigt lätt hänt att man viker sig i den ena eller den andra sidan. Ryttaren ska vara stark i mage och rygg och att hitta makstödet är viktigt.

Själva sitsen används också som en drivande eller förhållande signal till hästen. Vrider man bäckenet så att man svankar åker sittbenen upp bakot och lättar upp från hästens rygg och gör det då lättare för hästen att komma in med makbenen. Kutar man rygg i stället så blir det drivande. Det är lättare för hästen att komma under med bakbenen när man svankar än när man kutar rygg. Som t.ex. i en halt. ryttaren ska rida hästen hela vägen in i halten så attd en stannar med bakbenen under sig. I stället för att sitta och driva och driva med en drivande sits då hästens rygg sänks så lättar man upp sittbenen så blir det lättare för hästen att stanna med bakbenen under sig.

Skänkeln delas upp i två delar, över och udnerskönkel. Överskänkeln ska ligga an mot sadeln utan att klämma. Underskänkeln ska vara stabil och inte fladdrig och hackande mot hästens sidor. Underskänkeln ska kunna vara flexibel och ändamålsenlig.

Foten ska ha ett tramp i stigbygeln och stigbygeln ska vara placerad på fotens bredaste del. Man kan tänka att det ligger små kulor i fotsulan. Är tån nedåtlutad rinner kulorna fram i tån, är hälen nedsänkt rinner kulorna ner där. foten ska altså vara rak i stigbygeln så att "kulorna" ligger jämt fördelade längs med sulan.

Spänst och harmoni i ryttarens sits skriven av birthe Vogelius ochRidlära skriven av Bo Tibblin är två bra böcker för dig som vill läsa mer om ryttarens sits.

På bilden Jag och Blundur från Hästeryd SM 06, där jag rider trav nedsuttet i lodrät sits.
29 September 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Skyddar mot skav

Nu när jag har klippt hela min häst så är hon tvungen att bära täcke dessa kyliga höstdagar. Jag klippte henne helt dels för att då hinner den växa ut lite innan det blir riktigt kallt. Vi rider och tränar mycket i uppvärmt ridhus på skolan och för att hon ska torka snabbare efter ridpassen och slippa stå och vara blöt och bli nedkyld.

Så jag har nu köpt ett bogskydd som skyddar bogarna på henne. Man sätter det helt enkelt under täcket på hästen och skyddar mot skaven som brukar bli då hästen bär täcke dagligen.

Ett hett tips för dig som vill slippa fula skav på din häst! Smidigt och bra!

29 September 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Showtime!

I går visades Wångens olika dicipliner innom hästsport upp för Flyinges och Strömsholms ledning som var här på besök. allt från travponnies, stora travhästarna, montéekipage och vi på islandshästarna i en fartfylld show.

Improvisation gällde då vi fick reda på att vi skulle ha uppvisning två dagar innan. Så det vart bara en snabb genomgång på tavlan i stallet innan så vi visste hur vi skulle mötas. Vi visade upp olika gångarter åt olika håll mot varandra längsmed travbanans långsida. Jag och Brasan visade trav och galopp. Det var vi och 3 ekipage till. när vi först möttes av de de ekipage som visade arbetstempo tölt satte vi iväg i trav. Brasan övertaggade något och spännde sig lite såd et blev tölt. mycket synd efter att hon känndes mycket fin i traven på uppvärminingen... Jaja, inte hela värden ändå. när vi därefter möttes av ekipage i plygane pass stack vi iväg i galopp som skulle vara arbetstempo till mellantempo... tempot var betydligt högre. Jädrans vad det gick.. Men vi bara smilade och låtsades som att det var precis så vi skulle rida. Fullt ös medvetslös!

I dag fick vi vara med och lösa ett riktigt fall med veterinärUlf. Mycket lärorikt. En travhäst som var halt höger fram. svullen runt kotsenskidan och något varm. Efter att ha diskuterat, klämt och kännt och tittat med hjälp av ultraljud kom vi fram till att de var djupa böjsenan.

De här lektionerna när vi får vara med och försöka lösa riktiga fall på hästar som skadats eller blivit sjuka på något sätt kommer vi lära oss mycket på känner jag. Ju mer jag lär mig nu.. dag för dag, innser jag att jag inte kunde så mycket innan.. som jag tyckte.. eller rättare sagt trodde. Jag inser nu hur svårt det är och vilket hav av kunnskap man har framför sig. Spännande!!

Brasan är numera nyfrisserad och fin. Jag klippte hela henne i förrgår... förutom huvud och ben. Hon har redan hunnit sätta sådan päls så att hon svettades redan innan jag börjat rida. Nu går det mycket lättare för henne och hon slipper gå omkring och vara småfuktig hela tiden. Dessutom hinner den växa ut lite tills den värsta snönn hinner komma.

Ska ta lite bilder och lägga upp nu någon dag när jag äntligen har fått hit kameraladdaren.

16 September 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
flytta unan skänkeln!!!

I dag har vi haft ridning på schemat. Vi hade en liten mentorsträff på förmiddagen med lite information.. Jag och Ida åkte och hämtade våra hästar på väg till skolan. vi packade in allt och lastade båda hästarna som till och med står i två olika stall så vi var tvungna att åka i mellan men det gick på ett kick, endast en kvart tog det. Lite skönt md sovmorgon också eftersom att vi började 20 i 12 i dag.

Efter mentorsträffen, lunchen och vi tagit in våra passhästar var det dags för ridning. Vi red en och en för Ullis i dag. Brasan var pigg men lyssnade helt okej. vi gjorde en övning då hon skulle vara mycket ställd och böjd innåt på liten volt och därefter utöka volten större och större men bibehålla ställning och böjning. I början ville hon mest gå fortare och börja småsrpinga. Vi har aldrig gjort just denna övning förut så hon förstog inte riktigt i början hur det skulle gå till. Men genom att vara konsekvent och tydlig så gick det till sist riktigt bra. Nu vill jag bara träna vidare på denna övning. Det vi ska träna på nu är att hon ska lyssna bättre på att flytta undan skänkeln!!


Natti natt! <3 C
8 September 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
busy day

Väckarklockan ringde kl.7.00 i morse, pigg som tusan fastän jag var upp sent i gårkväll.


Morgonfodring kl. 7.30 sen in och åt en redig frulle. Därefter vid kl.9.00 tiden började jag och Frida med stallet, alla hästar skulle ut och sedan mocka och allt annat som vanligt. Kl.11.00 hade jag en 2 h tur, härligt var det i detta stråålande väder. Härligt solkyst känner man sig nu :D Jag red glampi och han skötte sig väl!

Efter turen åt jag och Frida lunch och min gammla góa hästvän Jossan kom hit och hälsade på och hjälpte oss i stallet. G Häggberg var här och bökade med "mockmaskinen" som han skulle låna och försökte köra ombord i transporten. Nära ögat att han tippade baklänges men med traktorn lyckades han till slut trycka in " mockmaskinen" i transporten, efter mycket tröga försök att köra ombord den.

Sen tränad ejag Brá på ovalbanan lite, Jossan tog lite fina bilder. Jag är hundvakt också till de tre sötnosar här på gården. Det är ett ständigt passande för två av hundarna skulla ha ihjäl varandra om de råkade komma ut tillsammans, så de får turas om lite.

nu tänkte jag ta mig en god natts sömt så att jag är utvilad kl. 7.00 i morgon när jag förhoppningsvis kommer vakna till väckarklockan.


Natti natt
21 Mars 2010  | Länk | .:hästar:. | 3 kommentarer
Alla hjärtans dag! <3

då var denna vecka avklarad då. Det käns ändå som att den gått relativt snabbt ändå. När jag hade den framför mig såg jag fram emot en låång vecka då resten av arbetskamkaterna här på Bärby varit i Åre på skidsemester hela veckan så jag har varit själv här. Eller,, njaa inte helt själv, jag har ju haft lite praktikander här som hjälpt mig... som tur är. för det är mycket, mycket att stå i här på gården. Här finns det arbete så det räcker och blir över, man skulle nog kunna jobba ihäl sig om man skulle vilja det. Vilket nog är rätt så enkelt skulle jag tro, speciellt när man jobbar med något som man tycker är kul. Då riskerar kvällarna att förvinna till det man tycker är kul, nämligrn rida och jobba i stallet. Det blir långa dagar. Sena dagar kommer jag in strax innan kl.21, och har då börjat arbetet kl.07.30 på morgonen. då är man schleeten på kvällen. Som nu, nu är man lagomt mör men nu blir det att släcka lampan alldeles strax sen invänta john blund.

Mamms och papps har varit här och hälsat på i dag med semlor, mmmmm gotti gott. Meningen var att de skulle titta på hästarna när jag red dem, i stället fick de hjälpa till och jobba i stallet med mig. hehe.. så här på alla hjärtans dag ska man ju vara vänlig och dela med sig utav det man har till de nära och kära så därför delade jag med mig av det jag har, jobb!!!! :)

På förmidagen hade jag och Elsa en tur på två timmar med 3 st par. Mysigt värre. Det var en som druttade av, men han blev avprejad av en gran och så var det djup snö så det blev ingen större skada.

Nu blir det en God natts sömn som väntar för mig!

<3 C
14 Februari 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Älskar min häst

Brá är superduper pigg.. snudd på att det inte går att rida i något annat tempo än supersnabbt!! haha.. hon är rolig hon, men nu är det så att hon får inte bara kuta snabbt snabbt frammåt.. visst jätte bra att hon vill det men hon måste använda bakbenen till att trampa under sig och bära lite mer. Hade en liten dust med henne i dag om det där att samla sig, och fy tusan, det gick, t o m med en häst som bara vill springa fort fort!!

Men jag gillar henne, störtskön häst! Har kommit fram till att det är bäst att longera henne lite i djupsnön i longeringsvolten innan jag rider. Då får hon göra sig av med den värsta överskottsenergin innan arbetet börjar. Hon är liksom så pigg att hon inte kan koncentrera sig annars.

Jag gillar verkligen denna söta bestämda lilla häst.
4 Februari 2010  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Thyrill till salu!

Som jag redan gått ut med så är Thrill till salu och ligger nu ute på anons. Det är några intresserade som hört av sig. I dag kommer en och provrider.

Det har blivit ändrade planer ang vart jag ska göra sista delen av praktiken. Det blir hos Jenny och Hreggi på Bärby som jag kommer spendera 3 månader. Glampi och Brá följer med. Weeiihoooo, ser fram emot det! Åker dit på söndag, dagen efter min 20 års dag!!
12 Januari 2010  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
Wow!!!!!

Förstår inte vart denna torsdag tagit vägen. Jag tycker nyss jag vaknade av mobilens ringsingnal i morse, nu ligger jg här i sängen igen, fast nu är det kväll.

På förmiddagen i dag red jag och Siggi ut två vändor medans Gusti var iväg och fixade några ärenden inne i stan. Den första hästen jag red var ett skimmelsto fem år gammal som jag har tränat den senaste tiden. I början hade hon inte så mycket tölt alls och var välldigt spänd och känslig. Hon är fortfarande väldigt känslig men inte spänd längre. Jag gillar henne. Nu har jag fått igång tölten ordentligt på henne och hon är "lätt" och bär sig själv, det kan hända lite då och då att det blir lite passaktigt, hon är inte riktigt stabil ännu. Vi red över till Hestheimars ridhus för att rida lite där inne nu när det fläckvis är isgata ute och vi hade inga broddar på.

Nästa häst jag red var en första klass hingst, vet inte vad han heter. Men Siggi sa "take the lazy one over there" och pekade på honom. Jag har ridit honom några gånger tidigare och han jag bara älskar honom. En riktig fining som passar mig! Han påminner väldigt mycket om Blundur, hingsten som jag tävlade tidigare, men blundur hade lite mer "sug frammåt". Vi red ut, jag Siggi och Gusti, halvvägs vill Siggi byta boots med mig för de är för tunga för hans häst. Sen på hemvägen töltar vi jämsides på ett något blåsig men soligt island. Härligt!!! Precis som i mina drömmar. Siggi brister ut när han ser mig och hingsten " jag har aldrig sett honom gå så där förut". då blev jag stolt. Det var en helt fantastisk känsla, han gick riktigt bra, vinkelräta öppna lyft ,och takten rätt o formen bra! Traven lika så, svävande med stora höga steg och god takt. Guuud, jag bara ryser när jag tänker på det, vilken häst! Galoppen, inte illa den heller, känslan, obeskrivlig! Måste upplevas.

Sen tränade jag även 7 st 2 åriga unghingstar helt själv i dag. Alla 7 uppförde sig riktigt bra. Vi ska släppa ut dem nu till helgen igen efter ca 2 veckor hantering. Jag longerade dem bara en kortis var, de är alla mycket lugnare nu än för två veckor sedan. Nu är det inte längre omöjligt att få på en grimma på dem, tvärtom, de har blivit riktigt trygga i sig själva och alla är känsliga och fina. Jätte bra med sådant här "förarbete" med två åringar. Det gör de så mycket enklare sen när de ska börja rida in dem om de inte är livrädda för människor. Även om vi inte gjort så mycket med dem så har de lärt sig mycket. Man får vara lite försiktig med så här unga hästar så man inte knäcker dem, utan bara jobba på så enkelt som möjligt med dem så att man får dem positiva.

När jag tänker efter så förstår jag hur mycket jag har lärt mig här. Bara en sån sak att leda en häst genom att gå bakom den skulle jag nog inte komma på att göra innan jag kom hit. JAg vet inte men jag tror inte det iaf. För nu om jag t.ex. inte får ut en häst från boxen. Ett problem jag möter dagligen, då ställer jag mig bara bakom hästen och smackar ut den somtiidigt som jag håller i longeringslinan som sitter fast i hästens grimma. sen när hästen är ute håller jag fast hästen med hjäp av longerlinan och stänger sedan boxdörren lite snabbt. Går det sen inte att leda hästten på normalt sätt så får den gå frmförmig och jag schasar den framför mig. Är du bakom hästens öga är du drivande, är du framför, får du hästen att stanna. Det är så man ska tänka. Så enkelt. Det är så bra för stallet sitter ihop med det lilla "ridhuset som finns här" så det är bara att schasa in hästen där, stänga dörren efter sig och böja longera.Red även ett brunt sto med mycket trav. Får hon välja så blir det trav, riiiiktigt flott trav. Svårt att sitta kvar. Hon kan lätt bli väldigt travaktig i tölten. Gusti tycker inte alls om henne, men jag gö,r så det har bara blivit så att jag rider henne. Red henne i ridhuset i dag och gjorde mycket samlande övningar. Samlande övningar betyder att man får hästens bakben in under hästen. Så mycket lösgörande behövs inte för den damen för hon är redan mjuk från början. Jag red mycket öppna, tölt skritt. det fick henne att bli helt taktren till slut, även om det inte gick fort så hade hon riktigt flott tölt på slutet. Välldigt bra arbetsform, rund i formen och sökte sig frammåt nedåt även i tölten utan att ligga på bettet. Hon fick nog akta bara så att hon inte slog i knäna i hakan, haha. :) ska jobba vidare med henne i morgon.


Nu i kväll har jag och Gusti varit på Hestheiar. Han skulle rida sin häst där men kunde tyvärr inte för ridhuset var upptaget. Ridskolan höll på med nå slags ridborjarmärkestagning så var massa elever där. Jag stod en stund och tittade. de skulle typ rida ett dressyrprogram som ridläraren stod och skrek ut. Underhöll migför en stund.

Snart en dusch sen drar jag mig mot sängen.

Natti natt!!

3 December 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Min fina Thrulle, TILL SALU!!!

Ja, nu är han till salu!!!!!! först till kvart! ;)

Vi har ännu inte fastställt något pris, men det går alltid att diskuteras! Ett bra är det viktigaste!

Gullpojken min. Det känns verkligen sååå hemskt i hjärtat på mig. Men det är nog det bästa. Han räcker inte riktigt till längre, det känns dumt att behöva säga men det är faktiskt sant.

Han är så underbar. Sedan han blev valack kan vem som helst rida hon

Nu har jag haft honom i snart 4 år och jag känner att jag behöver gå vidare. Han har lärt mig hur man rider, PÅ RIKTIGT!!!

2 December 2009  | Länk | .:hästar:. | 2 kommentarer
Bye bye Brá!!!!!

Nu har hon börjat sin färd hem mot Sverige.

Känns konstigt när jag tänker på att nästa gång jag kommer få träffa henne är hemma helknasigt men urkul!!!Hästbussen som hon åkte med till Reykjavik kom nu i eftermiddags. Jag och Gusti höll på att göra rent i boxarna när en karl kommer inklampande från snöstormen utanför. Till en början förstår jag inte vem han är eller vad han gör här. Men det kommer och går folk hela tiden här. Det är folk som hämtar hästar, lämnar hästar eller provrider hästar. Så ja tänkte, nu kommer han för att hämta hem en häst eftersom att han håller en grimma och grimskaft i handen.

Jo, precis! Jag hade helt rätt, han skulle hämta en häst. Min Brá!!!

Gusti tog av henne skorna och karln satte på henne grimman och ledde in henne i den enorma lastbilen fylld med andra hästar som troligen ska ut och flyga.

Det känndes lite småsorgligt att se bussen fara iväg och veta att min fina mymlan (som jag kallar henne) stod i den. Hon är så fruktansvärt söt!

Nu är det slut för denna dag och ÄNTLIGEN verkar internet fungera, på riktigt! Så jag tänkte skriva lite mer om vad som hänt de här dagarna då internet har varit ur funktion, fast i ett annat inlägg.


Ha en dtrevlig kväll! / Carro
2 December 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Ridledare

Då var jag hemma igen. Kom hem i går kväll... så NU är jag UTBILDAD RIDLEDARE! Det roligaste jag gjort på länge! Nu vet jag vad jag vill i framtiden.Nu blir det god natt för mig, så jag orkar upp tidigt i morgon och på möte med förskolechefen och därefter jobb.


Natti natt!!
6 September 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Tävling, Járnhestur

hey hey!

Tävlingen i Norberg på Járnhesturbanan gick helkt OK! (: Med tanke på den halvtaskiga träningen på senaste veckan så gick det bra.

Jag har ju trotts allt inte tränat sönder i alla fall. hehe.


Glampi tog sig till en A-final i T8 och slutade där på en 3:e plats. Thrulle bullen hade flagnat lite i mungipan så jag fick inte starta på bett. Det var länge sedan jag red honom på hackamore men han lyssnade fint ändå. Visst, det hade kanske kunnat gå bättre med ett bett som vi tränat på men det gick ju bra ändå. Vi tog oss till en A-final i V2 fyrgång och slutade där 6:a och en B-final i tölt där vi slutade 2:a.

Nu är de träning inför nästa tävling som gäller,, förmodligen i Strömsholm.

Ha det bra!

kramis och nati natt
21 Juli 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Föl på G!

Hello!,, I´m not dead! i promise! Jag har bara haft välldans mycket att göra på senaste tiden, tro det elelr ej. ja, jag vet, jag har tagit studenten och jag borde inte ha någonting att göra. Men det är faktiskt så, hinner ju knappst sova.

Jag kom hem för en liten studn sedan. Ja, pappa och Göran har varit och lämnat Glóa hos Vignir i Ringsdal som ligger mellan Eskilstuna och strängnäs.

¨Så nästa sommar föds ett litet föl som ska bli mitt. :9 Jippiiiee! Längtar redan nå enormt mycket! Vi lämnade henne hos den fina hingsten Hrannar. Spännande, spännande kan jag bara säga.

Nu får jag bara vänta ett heelt år innan det lilla krabbaten kommer till världen. MEN man brukar ju säga, den som väntar på något gott, VÄNTAR ALDRIG FÖR LÄNGE. Men jag kan påstå att det är tvärtom faktiskt. Ja menar ett år... det är ju för lång tid.

Nu blir det att umgås lite med Nicklas innan han åker till Uppsala i morgon för att jobba där enda till torsdag, då jag är i full gång med ridlägret.

21 Juni 2009  | Länk | .:hästar:. | 2 kommentarer
Tvärsnytt

Hej hopp id et vackra vädret!
Jag och denna häst var med på en liten snutt på tvärsnytt 24/5-09

Gå in på www.hrimfaxi.net, där fins en länk till repotaget. ^^

Nu ska jag ta en löprunda innan jag ska duscha, platta håret inför i morgon, så att lind akan locka det igen med löshåret och sedan ska jag lacka mina nacklar lite. :)

Ha de fint!


PUSS
26 Maj 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
kort om helgen

Helgens tävlingar i Nora där klubben Hrimfaxi annordnade tävling är nu avklarad och har gått fint.

På lördagen reds uttagningarna. Jag tog mig till 4 A-finaler, men var tyvär tvungen att stryka Thrulle från en av A-finalerna pga att jag hade två hästar i den finalen. Så duktig är jag faktiskt inte så att jag klarar av att rida två hästar samtidigt. hehe Med Glampi slutade jag på 3:e placering i båda finalerna och med Thrulle 5:a.

Så det blev tre finaler för mig, två med Glampi och en med Thrulle.

Sara tog sig till en A-final med Nallen. BRA KÄMPAT TJEJEN!!! Hon slutade 4:a med Nallen i den fyrgångsfinalen och gjorde även sitt personbästa med honom.

DET HAR VARIT EN TOPPENHELG. JAG OCH SARA SOV KVAR PÅ EN HERRGÅRD I NÄRHETEN AV TÄVLINGSPLATSEN, ÅKERBU HERRGÅRD, MKT FINT! Vi åt på en supergod grekisk resturang på kvällen inne i Nora. Tack för en trevlig helg med sig och hästarna Sara.


I söndags kväll var jag och Glampi med på en liten snutt på tvärsnytt. Klippet går att ses om ni går in på www.hrimfaxi.net, där hittar ni en länk till repotaget.
26 Maj 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Taggad som 1000san

Kom hem från klassträff för ett tag sedan, RIKTIGT TREVLIGT faktiskt. Det var gammla klassen, 1:an till 6:an som träffades. Kuligt värre.

Nu ska jag och S peppa oss för helgens TÄVLING i Nora. Det blir uppstigning kl. 04.00 i morogn. :o I dag har vi varit i stallet hea dagen och badat våra hästar, så nu är de fina inför tävlingen.


Ha en trevlig helg allesammans!

Puss Puss hej!
22 Maj 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Sgen på ridlektioner i sommar?

Jag och Sara kommer att ha ridlektioner under sommaren.

Läs mer på våran hemsida, det går även att maila mig om det är något du/ni undrar över.

kinglan_@hotmail.com

Hemsidan: www.nogg.se/storsand
21 Maj 2009  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
confused

Nu är jag helt vimsig får jag lov att säga. I dag har jag och pappa åkt och provat/tittat på lite saluhästar. Alla tre, kanonfina!! Det borde vara ta tre betla för två.

Vi började vårat stopp på Edeby Gård hos Johanna Eljholm. Hon visade Birta på ovalen och hon såg kanonfin ut!!! :D
Sedan var det min tur att hoppa upp i sadeln, jag red i paddocken och kände lite på henne i tölt och trav. Grrymt flott häst de där. Men då är ju okså priset därefter, suck, typiskt! Varför hade man inte en pengamaskin hemma så man kunde göra lite pengar?

Därefter bar det av mot Nyköping och J Häggberg. Jag var ju där i tisdags och tränade för honom och då visade han även upp tre ston som han har till salu. En fyraåring, en sex och en sjuåring. Jag fastnade för sex och sjuåringarna så hans "andre pilot" en killa från Norge, skicklig ryttare, visade hästarna i paddock och därefter ute och gasade på lite. Båda hästarna är super fina, verkligen!!

Nu står man i valet och kvalet, tre superduperkanon fina ston, alla som kommer att funka bra i aveln sen. Men en av dem är nog ett strå vassare, men som sagt, då är priset därefter. :S

Nu när jag har hunit lugnat ner mig lite, för när jag kom hem i kväll var ja helt salig. Så ja var tvungen att springa en sväng, sprang nästan 1 mil. Men bara nästan, hihi, jag kännde mig så lycklig efter att ha fått rida så fina hästar i dag så att jag skulle kunna springa hur ångt som helst. Nu föll jag bort lite från ämnet igen, det jag ville säga var att nu ska jag mammsen och pappsen ta en STOR skål med påskgodis och sätta oss i soffan och kolla igenom filmerna på hästarna som filmats underdenna dag.

Ha en trevlig kväll allesammans! Ta vara på påsken nu, den är mysig!!

XoXo
9 April 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
NU är annonsen ute!

Anmäl dig till vårat ridläger i sommar! Det finns begränsat antal palatser, det är först till kvarn som gäller! ^^
2 April 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
NU är datum satt, Storsands ridläger sommaren -09

Vi hade stallmöte i går och nu har vi bestämmt dag för ridlägret till sommaren!

Det kommer att pågå under dagarna 24,25,26,27 och 28 Juni.

vi Det finns fem platser för de utan häst och tre platser för de med häst.

Det är FÖRST TILL KVERN som gäller!

Så vill du vara med på sommarens roligaste ridläger!? Anmäl dig fort!

Annons är snart ute!


Have a nice day!

XoXo
24 Mars 2009  | Länk | .:hästar:. | 2 kommentarer
Storsands islandshäst ridläger 2009 - över

då var det över, buhuu, vad trist. vi har haft så jädrans roligt så det går inte att beskiva. helgen blev Mycket lyckad!!!

Om man tänker på att det var jag Maria och Sara som planerade hela lägret själva, lagade mat, fixade med sponsring, dommare till tävlingen pengar hit och dit hästar och rubbet. Inte illa va? Jag känne mig fakiskt riktigt stolt över mig själv. Jag kan erkänna att jag hade ett stimm av fjärillar i magen dagen innan.

Vi har gjort så mycket roligt. vi hade tipspromenad med hästarna då man fick rida barbacka om man ville. C red barbacka på Glampi och hoppade av i farten. haha! såg välldigt roligt ut. Han blev lite pigg och busig så han började trava i full fräs. Hon kände att det inte skulle gå att sitta kvar så hon hoppade av i farten, det tycke jag hon gjorde helt rätt i så att hon inte ramlade av och gjorde illa sig.

Det har även hänt en hel del annat skojsigt under helgen. Vi hade spökkväll i gårkväll då vi berättade spökhistorier i ridhuset och senare gick en soökrunda, gissa om de blev rädda?! Jag blev snudd på lika rädd som dem, men inte riktigt. En del av dem började grina för att de blev så rädda. Men då visste vi att vi hade lyckats i alla fall.. hehe.

Vi har haft balansövningar/ voltige på Carro och Trine. Det blev inte så många avramlingar som vi hade trott. Men några snygga avfall blev det allt. Vi har också haft uteritt, teori, hopp och dressyr/tölt lektioner samt tölt och travtävling i dag som avslutning. Tjejerna var så duktiga i dag och alla fick rosett och pris, så jag tror nog att alla var riktigt nöjda. S från Sthlm vann tävlingen på hästen Gerda och hon vann även priset HELGENS PÄRLA. Vi hade gett dem en utmaning som pågick under hela helgen. Den gick ut på att man skulle sköta sin häst pch stalljobbet så bra som möjligt. Det känns skönt i magen nu också för att Thrulle skötte sig så väl. Han uppförde sig riktigt bra, han var lite svårtöltad, men så är han ju. Han är en lite kompicerad häst som kräver sin ryttare. Jag tycker verkligen att F gjorde ett bra jobb men honm.

Nu är det god natt för mig. Ska nämligen upp och iväg innan tuppen i morogn. Ska till Edeby gård i mogon på praktik och komemr att vara där i två veckor frammör. Mahaa! vad roligt. Jag har bara en massa skojsans frömför mig. Helt underbart, bara att njuta så länge det varar. för sedan barkar helvetet loss, är det inte så man burkar säga, efter det bra kommer det dåliga??!. haha. nee, de tror ja inte på. Jag tror på BARA bra!


Ha det så gott!

SMack! God night!


Jag längtarredan till vårat ridläger som vi ska ha i sommar. Då bir det förmodligen ett eller två 5 dagars ridläger. Det här är blen det bäst jag vet! Verkligen jätte roligt!
1 Mars 2009  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
Sportigt lov

I dag har jag M och S varit i stallet hela dagen, nästan i alla fall. V åkte ut runt 12.30 tiden och kom hem vid ca kl.21.

Vi har ridit, planerat och planerat. Det börjar ju dr ihop sig nu. Till vårat ridläger alltså, nu är det bara 3 dagar kvar innan det är fredag. Shiiet! vad tiden går fort. Jag har räknat ut att jag nog kommer rida varje dag på detta sportlov. Det passar sig ju bra efterosm att det heter just sport lov.

I dag red jag Karro på volten i djupsnön. Hon varrt riktigt löddrig av ridturen. Hon har inte riktigt någon respekt för människor så jag fick tukta till henne lite i dag. DBåde från marken och från ryggen. Men hon gick faktiskt riktigt fint till slut. Jag longerade även Glampi, och han var duktigt som vanligt den där grabben. Tänk, han är bara 4 år men ändå så duktig och snäll. Han kommer att bli en rikgt fin häst, eller han är redan. Då kan man ju tänka sig hur fin han kommer att bli om något år.

Nu tänkte jag sussa så jag orkar upp i morogn. Då ska jag och Maria åka till västerås och handla lite hästgrejer och prisrosetter till våran tölttväling som vi kommer att ha sista dagen på ridlägret.


Det börjar pirra lite i magen nu, men det är nog bara bra.

XoXo, natti natt!

23 Februari 2009  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
Härlig helg med Ida

Hej hopp!

Söndag i dag då, som du kanske redan vet.

Jag och Ida har sovit ute i Storsand i natt. Jätte mysigt var det! Vi åkte ut ganska sent i går kväll, ungefär vid 16.45 tiden. Sedan red vi, jag red Thyril och Glampi och hon red madam Flik. Det gick rikgit bra för oss båda. Ida kutade omkring i klygande pass på den lilla illern, ettrig och bestämt är hon den där Flik. Men söt!

Sen efter att ridningen va avklarad och stallet var färdigt fö nattning gick vi in. Vi åt köttgryta och hade med oss panakotta till efterrätt som stog orörd i dag. Vi frossade i massa godis, chips, cola och andra onnyttigheter. Men det var vi världa. Det är ju som att gå på gm när man är i stallet och jobber. Mycket tungt som ska bäras, slitas och släpas hit och dit. Vattenhinkar, hösäckar, spånsäckar, skottkärror ska tömas, de ska sopas och de ska mockas. Ja det är tungt arbete.

Nu är jag heelt slut. Jag kom hem för ca en timme sedan, eller lite till och jag har fortfarande inte ftt av mig understället. Fia ringde så har legat och pratat med henne i 40 min så det är vell dags att jag pallrar mig in i duschen nu och fräschar till mig lite inna jag ska ta tag i allt plugg. Sedan får vi se vd jag hittar på.

Jag tror att solen har tagit lite denna helg. I går åkte jag och pappa längdskidor i ca 2 timmar i de strålande solskenet och i dag red jag den tid solen var framme. Så lite extra brun (och RÖDROSIG) har jag nog blivit. ^^

Ha det toppen!

PUSS
15 Februari 2009  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
S k i thästar

Varken T eller G ville vara speciellt fina på julafton.

De rullade sig i leran direkt de kom ut i hagen. mhmh..
25 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
m i n

Thyrill efter avklarad julaftonsritt!

Svettig, men lika SÖT som han alltid är!


Muff muff på dig
25 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Madam Carolina

Blir att rida denna madamen i morgon. Maha!

Det är bara att hålla i sig. Hon är ju som fisken i vattnet.

Med det menas att hon är som en fisk att sitta på. hehe. Jag tänkte nog ut och ränsa lungorna lite på henne och gasa lite på åkern. Det kan gå i princip hur som hälst. Så önska mig LYCKA TILL!

puss
19 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Glampi från Lilla Årnebo

Denna spingare skötte sig exemplariskt i dag. Ser verkligen fram emot att dundra fram på tävlingbanorna med dig. DU är bara för mysig. <3

Jag och M på Thyrill red som sagt en uteritt i dag. Härligt värre, och denna häst, han ger ALLTID 100% sånt gillar vi!!
19 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Lovely one

Min älskade lurviga nallebjörn i vinterdräckten sin.

Hur ska jag kunna göra mig av med dig? :´(

<3 älskardej
19 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
På G

Nu är det på gång!!!..

har nu runt 10 fina förslag.

Otroligt kul!

Nu ska vi bara boka resa, sen så.. ;)
17 December 2008  | Länk | .:hästar:. | 1 kommentar
Vilken av dem ?

Eller denna ?

Pikeur GPA titium, 4.200:-

Lika snygg denna, men lite mer vanlig tycker jag.

Skiljer sig lite i priset, men får vell se vilken ja fastnar för när ja provar dem på rikgt. Kanske ser ut som en ballong på mitt huvud som vissa hälmar kan göra.
20 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Vilken av dem ?

Funderar på att köpa en ny hjälm.
Vet inte hur ånga gånger ja tappat min i backen och ramlat av med den. Så de lär nog köpas en NY!

Ska ju till globen nästa heg så kanske passar på att köpa en då när förhoppningsvis de flästa märkena finns.

Jag är sugen på en av de här två GPA hjälpamarna.

Denna: Speed air, 4.669:-

Gillar den verkligen, men priser är därfeter. Man kan ju alltid hoppas på kampanjpriser i globen. ^^
20 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Maria barbacka på Thrulle

Hon kämpade på med den stora envisa islandshästen
8 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
I´m ridin

Glampen
8 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Jag red Glampiponken

:)
8 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
i väntan, M & T

Maria ska rida barbacka på Thrulle, sedan lektion.
Hon var såå duktig!
8 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 2 kommentarer
jagar hästar

31/10

Här jagar jag och en till tjej in ridskolehästarna som ska göras iordning för kvällens ridlektioner. :D

Motion fick man då ordentligt av, hade varit va kul att haft en stegräknare på sig.
2 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
work30/10


Här leder jag ut två söta ungästar.

Hann aldrig läramig namnen på alla. Det var för många för att kunna lära sig på endast 3 dagar.
2 November 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Vårat ridläger

Nu har Sara gjort klart den fina inbjudan till vårat ridläger!

Duktig du har varit Sara! Den blev grymt snygg!
22 Oktober 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
den finns nya hopp!!

I dag har jag varit i Strängnäs (utanför strängnäs om ja ska vara korrekt) och hälsat på min käre polle Thyrill och hans 4 åriga son Glampi som jag ridit in själv.

Jag gick från skolan kl. 14 för att åka till Johanna och Vignir som har sin gård utanför Strängnäs. Väl framme skulle Vignir precis rida en jätte fin men väldigt spänd 3 åring. Alltid lika kul att se proffsen rida. :)

Sedan var det min tur!! Med spänning klev jag upp på den röda stora fuxen Glampi som jag nu tränat snart ett år.

Med förväntningarna malandet i huvet, och en massa tankar och funderingar på hur mycket han utvecklats så red vi iväg. Vi red UT faktiskt :O Det är då första gången jag rider lektion ute i natureren. Men det gick riktigt bra!! Vi red ca 20 min, både tölt,trav och galopp med Vignir ridande på en annan häst vid min sida som instruerade. Det har blivit lite mer aktion i sparven sedan sist. Wow! Han är flott!

Sedan var det Thrulles tus. Upp till bevis.

För det kändes verkligen så. Johanna satte sig först upp och red lite på volten och visade och berättade hur hon hade trnat honom. Han såg väldigt fin ut, tölten var mäktig. Det syntes på långa vägar att hon kämpat rejält med honom.

Duktigt gjort av Johanna, jag beundrar henne verkligen. För Thrulle är ingen häst man bara sätter sig upp på och tror att man ska kunna "rida mjuk". nej nej, han är svårare änså. Det tyckte t.om Johanna, hon tyckte att hon hade lärt sig mycket av att rida honom. Sedan var det min tur att rida. Det gick över förväntan och han "satte sig" verkligen i tölten. Känndes fantastiskt! Han är på G!!

Vignir ska nu kika efter en fin häst från island till oss! Gaaah! :D En häst till ska det bli. Förmodligen så blir det ett sto (femgångare) som jag kan sätta igång och tävla redan till nästa säsong.

På höstlovet ska jag dit igen mån-ons ev. till tors på "träningsläger" plus att jag ska jobba lite där. Det ser jag verkligen fram emot, det ger så mycket mer att få träna flera ggr per dag och flera dagar.

Så just nu käns allt på topp igen!

Thrulle & Glampi ser lovande ut, vi är på "span" efter en ny fin tävlingshäst, jag ska på "träningsläger" på höstlovet, Globen Horse Show 28 nov sen åker vi utomlands 28 dec. Så ja har ju en hel del smågodis framför mig.

Gämfört med i går när ja bara ville ta livet av mig för de där förbaska de NK provet och allt känndes SKIT!!. Men i dag har de styrt upp sig. Pluggade i bilen typ hela vägen till strängnäs och tillbaka sen hjälpte bror min mig lite med det när jag kom hem. Så duktig var jag!

Nu ska ja sova, så man orkar upp o iväg till skolan i morrn igen.
XOXO
15 Oktober 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
already longing

Tro det elelr ej, det har bara gått tre dagar sedan vi lämnade Thrulle och Glapi till Vignir, guuu vad jag saknar dem. Kärlek är som starkas när man saknar den.

Var på väg att åka ut till stallet en väng i dag efter skolan, men hajdade mig i sista seund. stanade hemma! Vilket misstag. Saknar saknar saknar!

Nu inser jag verkligen at... rida är det bästa jag vet, och kärleken till hästarna den består. Har alltid trott att jag har "drubbats av" lite. Det är inte som förr, när jag var liten, red 2 dagar i veckan på ridskola och de två dagarna i veckan var det man längtade efter om och om igen. Veckans höjdpunkt var när man fick vara med hästarna. Det var då hästar, hästar hästar, överalt.

Jag hade i stort sett tapetserat mitt rum med de där djuren. Alltid en hästtröja på mig. Hela tiden, det var det ända ag tänkte på. Tänker man efter så här efteråt.. sjukligt. Haha! Tänk vad länge jag har hållit på med de där krakarna nu, 11 år nu. omg!! :o

Men nu inser jag att allt är precis som för, min kärlek till de där krakarna består.Blir nog att åka ut och rida Sól några dagar den här veckan i alla fall. Träna lite inför hösttävlingen på Forsen. :D

Att hålla på med hästar är sjukligt! Tid & prngar- men alldeles underbart!

Ha det så bra! PussPuss
15 September 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Viggiträning

Nu är Thyrill och Glampi lämnade på träning hos Vignir i 2 månader frammöver :)

Jag kommer sakna er grabbar!! <3 Kör hårt!

Men jag kommer och hälsar på er om 2 veckor, och rider en lektion för att sedan lämna er igen.
13 September 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Tävling, KM

Puuh! Nu kan jag andas ut!

Denna helg har varit minst sagt ganska hektisk, fast på ett bra vis.

Det började i fredags med att jag tog bilen till stallet för att packa och lägga i ordning allt inför helgens tävlingar. Det skulle puttsas två hästar plus packa allt som skulle med till dem och mig själv.

En hel jäkla massa grejer. Guuu vad grejer, när jag börjar tänka efter, träns till vardera häst plus ett extra med gummibett om det skulle hända att Thrulle inte käns bra i munnen, Extra tyglar, två sadelgjordar, hinkar foder, borstar puttsmedel täcken och en jäkla massa skit.

De tog allt sin lilla tid, åkte ut vid kl.13.00 tiden, men då kom jag ju naturligtvis på att jag a tvungen att köpa ett par "ridregnbyxor" eftersom att SMHI lovat regn i helgen så går det ju inte för sig att rida omkring dränkt i vita ridbyxor.. Nej nej, så ett par sådanna fick jag som hastigast införskaffa. Praktiska små galonbitar som täcker ända ner till knät dit stöveln når. Snyggt, och praktiskt.. man kan tillochmed ta av dem när ma sitter på pollen. Wow! :)


Helgen ur själva tävlingssynpukten har vell gått ganska hyfsat. Hade med mig in älskade Ida hela lördagen då hon agerade lite groomer ch fick tillochmed hoppa in som lite dommarsekreterare. Bra jobbat gumman! Puss å dig för att du var med !

Det kan bli bättre! Men lilla madam Sól kom vi till en B-final i V5 och vann den och tog oss till A-final då vi fick nöja oss med en 4:e placering. Nöjd!

Thrulle tog sig till en A-final i fyrgång och vi fick även där nöja oss med en 4:e placering. I tölten tog vi oss tyvärr inte till någon final. Det gick ju ändå lite för bra för att jag skulle kunna ta mig ut på höstfesten i gårkväll,, jaja, de är bara att inse, går lite för bra för mitt eget bästa ibland med hästarna. Missar massa skoj, men när ja tänker efter så prioriterar ja det.

Det börjar hända lite underlga saker med Thrulletrasken nu, han har blivit lite passtaktig i tölten nu i stället för travtaktig som han alltid har kunnat vara. Galoppen är som bortspolad, ja lär rida på i ett sjujäkla tempo för att han ska hålla ren galopp, snudd på oren även i fräsande tempo. Hmm.. ja undrar ja, han börjar få lite muskler nu, kke kommer den fina passen fram snart... hm hm.. vem vet :) Hoppas hoppas!!

Take care of you! Natti natt! xoxo
17 Augusti 2008  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
ett nytt ämne

Har börja med ett nytt ämne :) , han är en fux hingst. Kallar honom "sparven".

Till inridning.
23 Oktober 2007  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar
Nyfrisserad och fin!

Min häst är nu redo för tuffa tag igen, nyklippt och fin.

Efter som att jag inte rikigt gillar hans val av vinterrock så här tidigt på hösten så var det bara fram med klippmaskinen och bort med ALLT! (observera att man och svans fortfarande finns kvar).

Färgen ändrades en aning, nu ser han ut som när han var en liten pojke :P Det gillar jag! så söööt så <3
27 Augusti 2007  | Länk | .:hästar:. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Carolina Hallberg                                             Skaffa en gratis hemsida