Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2023)
>>


IPO2!!

ja sen senaste inlägget har vi lyckats att bli både IPO1 och IPO2!!
Å IPO2 tog vi igår på OG Åker :)

Avdelning A, 77 p
Träningen har funkat riktigt bra den senaste månaden! Det känns som att jag hittat "knappen"! Dock är vi ju långt ifrån klara (ja om man nu någonsin blir klar ;) men allt känns på banan och vi är på väg åt rätt håll.
Tyvärr så fick jag veta i veckan att underlaget skulle bli ca 30 cm
högt å det är inte riktigt vad vi tränat (kort vall) så jag blev
lite rädd att där vi står idag så skulle Hedda vara lite för snabb
dvs trava i spåret och därmed riskera att gå över apporter, och
mkt riktigt så blev det så. MEN ändå så är jag supernöjd för hon
skötte det ändå på ett sätt som visade full fokus, intensitet och
intresse för uppgiften å det är ju det som är viktigast för oss i
vår träning just nu!! Å hon var mitt i spårkärnan hela spåret och
första vinkeln tog hon klockrent!! Hon gick som sagt över första
apporten och missade andra vinkeln m 2,5 m men vek sen ner direkt och tog upp spåret och liggmarkerade sista apporten riktigt distinkt.
Mkt bra känsla!!

Avdelning B, 74 p
Jag kan lugnt säga att jag är väldigt nöjd m Hedda i hela lydnaden
även om poängen tyder på annat. Det var dock jag som både valde och gjorde misstag som drog ner poängen ngt GRYMT!
Av ren oerfarenhet så säger jag alltid "ligg" och sen "stanna" när
jag får tecken av domaren att lämna vid platsliggningen. Det är dock ett kraftigt DK fick jag lära mig igår. Jäkligt onödigt men nu vet jag bättre! Vi har ju också haft lite svårigheter m appoteringen men de senaste 2 veckorna har det börjat lossna lite för oss, vilket
dock resulterat i att Hedda har börjat tjuvstarta när jag kastar.
Igår bestämde jag mig för att säga "stanna" inför alla tre utkast. Det gjorde dock att jag föll dirket ner i betygsgrad till
tillfredsställande sa domaren (trodde inte det skulle kosta så mkt).
Hårt men kändes ändå som att jag gjorde rätt istället för att chansa och ev få ännu mer problem. Nu blev det rätt å riktigt för Heddas träning å i det långa loppet så känns det viktigast! Å det roligaste av allt var att hon gjorde alla apportmomenten bättre än någonsin!! Fin fart vid alla 3 och på A-hindret sa domaren att hon hade SG på gripandet!
Missade ställandet också. Fick till ett bra stå men sen hörde jag
henne komma gåendes bakom mig så eftersom poängen redan var borta så vände jag mig om och ställde henne igen innan jag gick vidare.
Gruppen kände jag också att jag behöver träna mer på pga att hon blev lite intresserad utav en av dom och nosade av denne när hon gick förbi. Men summan var bra! Alert å pigg och med på noterna!!
Å domaren tyckte hon var en mkt energisk tik å bra framförd! :)

Avdelning C, 85 p
Hon ronderade alla 4! :) Tung å rejäl i bevakningen! Satte sig en
halvmeter framför mig i utkallningen. Fin i framföringen till
flykten men efter jag lagt henne så kröp hon fram ett par dec.
Bra inhopp i flyketen men släpper genomgående i hela programmet
tidigare å tidigare i figgens passivitet. Nu behöver jag aldrig
ens tänka tanken "loss" så det måste vi jobba bort! Fick bra tips
och idéer av Lasse å Kristoffer som vi ska jobba med! Lite långt
fram första metrarna i ryggtransporten men föll sen ner i fin
position! Fin sidotransport, bra modprov kunde dock vara lite
hårdare vid inhoppet, fin avslutande sidotransport!

Summasumarum: Det känns gött för framtiden!!!!! :)

17 Oktober 2010  | Länk | tävling | 3 kommentarer
Hedda visar framfötterna och kniper..

... sitt LP2 den 11 april i Örebro!! (vi börjar berättelsen där vi slutade sist ;)

Att tävla mkt och inte hinna träna ordentligt emellan har resulterat i att vi fått lite svårt att hålla ihop hela vägen genom programmet. Tävlingen började KANON!!

Plats 10

Fritt följ 9,5

Läggande 9

Inkallning m ställande 9

Sändande m ställande 9,5

....men här klappar jag om henne när jag hämtar henne i rutan och det var som att stänga av en knapp. (Klappa ngt jag aldrig gör i träningen så hon kanske fatta att det blir ingen boll, å jag som typ belönar med boll efter varje moment i träningen hmmmm något jag börjat träna nu...)

Apportering 6

Hopp 8

Fjärren 0

Helhet 8

Japp så jag har nu lärt mig att börja träna mer "tävlingsmässigt" :) Men jag är så nöjd med Heddan, hon var superfin å taggad å de finfina poängen på de första 5 momenten!! Och vi fick ju ihop till vårt LP2 så jag är jätteglad!!!

4 Juni 2010  | Länk | tävling | 0 kommentar
stolpe ut...

...blev det i Rättvik i lördags då vi tilldelades våra 156 p. Väldigt jobbigt direkt efter tävlingen eftersom vi så gärna ville plocka med oss titeln hem, men nu känns det helt ok. En överladdad Hedda som körde ren "SSU-form" ;) haha hon var högt å lågt och hade en vild blick ;) Men nu när besvikelsen lagt sig lite så är jag ju väldigt nöjd med en sådan fartig attityd å då får man ta att det ibland blir lite för mkt gas.

Igår letade jag tävlingar att efteranmäla mig till å hittat åtminstone en som jag mejlat... inget svar än dock.

Annars så börjar nog både jag och Hedda vara sugna på nya utmaningar! Att tragla tvåans moment vars bas satt i november känns inte alls motiverande och jag erkänner ärligt att finslip inte är något för mig såå tråkigt! Så nu måste vi få köra igång något NYTT! Var hemma hos Jenni å fika igår och vi pratade spår så nu längtar jag till snön försvinner helt! Vi lånade med oss en metallapport hem också. Å så igår kväll började vi på allvar med vittringsapporteringen och krypet igen :) PLUS att jag läste Madde Daleos blogg och blev dynginspirerad!! Hon hade varit på föreläsning och förespråkade utmaning och variation av sin hund och träning och sånt går jag igång på :) Ibland har jag dock så svårt att komma på utmaningar i träningen på plats så idag ska jag sitta ner och skriva en lista över hur jag kan göra! Tanken är en komb med miljö och vanliga och ovanliga övningar.

ps. idag på morgonen tog Hedda sin första riktigt riktigt snygga vittringsapporterning med 5 pinnar och ordentligt nosarbete och TOG RÄTT!!!!! jiiiiiiihooooooo

29 Mars 2010  | Länk | tävling | 2 kommentarer
!!lycka idag igen!!

Idag fick Hedda å jag resa ensamma utan kameraman ;) men det visade ju sig gå bra iaf!! Hon var inte riktigt lika speedad som förra veckan men hängde med bra ändå men som sagt kändes lite lite loj å lite ofokuserad. Jag är supernöjd ändå men när man vant sig med hennes fart så känns det annorlunda när hon är mer stillsam. Kanske dumt att köra IPO-träning dag innan ;) Men jag lär så länge jag lever! :) Inga knasproblem med ingångarna idag iaf ;)

Platsliggande 10

Fritt följ 8 släppte lite i högersvängar annars kändes bra här!

Läggande 8 jag kan visst inte sluta dka med kroppen, märker ju fan inte att jag gör ngt själv

Inkallning m ställande 9 satte sig snett i sin fotposition men jag är grymmers nöjd

Sändade m ställande 10 !!! :) !!!

Apportering 9 stöter apporten i jakt lite när hon kommer fram

Hopp 9 satte sig snett framför mig, ska nog börja finslipa lite kanske på positioner runt mig

Fjärren 7 satte sig inte upp på första dirigeringen bara tittar glatt på mig men skiter i det liksom det här har hänt förr och jag vet inte varför riktigt. Jag dkade men hon bara tittar på mig som att jag bara varit tyst. Sen på andra sittet sätter hon sig direkt. Tösa!

Helhet 10

!! 180 p å en 3:e plats totalt !!

nämner ju gärna att det i toppen blev delad seger på 180,5 p snubblande nära en vinst idag med alltså ;)

 

21 Februari 2010  | Länk | tävling | 6 kommentarer
** glädje lycka glädje **

Så var äntligen tävlingsdagen här! Kom iväg i tid (inte alltid min starka sida ;) och åkte förbi pappa och lämnade Hille. Framme 25 min innan samling precis som planerat gött mos. In och anmäla drog startnr 4 (8 anmälda men blev bara 4 startade), sen ut och rasta och så lite hetspepp på slutet. In på samling. Kan säga att Fagersta är en toppenklubb att tävla på! Trevligt folk, härligt stämning och väldigt nervös-förare-vänligt! :) Har varit där förr och MTat Hille och det var samma då! Dit åker vi gärna igen!

Tävlingen då? Jo det gick alla tiders :) Platsen gick kanon! Vi värmde och Hedda kändes busig och sprallig, la extern belöningen utanför och med ens så samlar hon ihop sig superfint! Så gick vi in och det drog igång:

Platsliggning: 10

Fritt följ: 9

Läggande: 9 ticks från mig står dk med huvudet...

Inkallning m ställande: 8,5 superfint ställande m sen osäker i sittet hos mig och var avvaktande så jag fick dk:a in henne

Sändande m ställande: 10 nöjd eller nöjd eller nöjd :)

Apportering: 7,5 hoppar sina rådjurshopp på apportbocken sen tar det sen lite för långt ifrån i avlämnadet

Hopp: 7 ställde sig framför mig frågandes annars klockers

Fjärren: 10 superduktiga Hedda!! Rörde sig inte en tum varesig framåt el bakåt el sidled bara upp ner upp ner wow!

Helhet: 10 så trevligt! stod det i protokollet :)

..::182 p och klassvinst::..

Mina tankar då... Min fina fina Hedda! Hon kändes superbra hela tiden och gjorde precis det hon skulle förutom att hon genomgående satte sig för långt ifrån mig... varför? Jag tänkte innan att jag ska inte tränga henne med blicken så istället lyfte jag upp blicken mot horisonten varje gång hon skulle in till mig. Efter genomtanke efter tävlingen förstår jag att det var det som gjorde att hon stannade en bit ifrån mig. När jag tränar så spelar jag mkt på känsla och blicken, att jag spanar ut mot något "betyder" att det är något där el något kommer hända ditåt... När jag tränar tittar jag på henne i hela ingången men denna gång så spejade jag över henne, känsla för henne blev säkert att hon undrade vad jag tittade på och vad som skulle hända för hon såg varje gång ut som att hon mer förväntade sig ett bollkast än en ingång... jaja det gick ju bra iaf så skitsamma MEN jag kommer inte göra om det! Och ska träna lite ingångar denna vecka o hoppas att det var det som hände, jag lär väl bli varse nästa träningpass :)

14 Februari 2010  | Länk | tävling | 4 kommentarer
.::UPPFLYTTADE LÄGREKLASS SPÅR::.

Som säkert dom flesta vet sen jag praktiskt taget skrek ut min glädje på FB ;) ...men gud alltså vad grymt glad jag är!! Har gått å myst hela helgen och bara mått fint!!

Så här gick det till:

Hämtade Sara i stan 7.20 och så drog vi iväg till Hallsberg. Väl på plast dök ännu en supporter upp: Jenni (alltså tusen tack för att ni är så himla rara så jävla skönt att ha er där!!!) Drog startnummer 2 vid lottningen och det kändes skitbra då slapp vi vänta så mkt tänkte jag...

SPÅR 6,7: La ut spåret som var på en lerig vattnig åkermark där man praktiskt taget vadade första sträckan. Det har vi INTE tränat på skit så kom nerverna, men vi tog oss runt! Missade första apporten och hade problem att gå rakt i spåret. Markerade de andra men inte alls som hon brukar (distinkt liggmarkering) utan ståendes. Andra och tredje sträckan och vinklar skötte hon prima!!

BUDFÖRING 10,10: sååå nöjd! (efter att hon lagt en kräka typ 20 sek innan....why I do not know!)

LINFÖRIGHET 8.5,8: hon kändes taggat och med jag är supernöjd med domarna tyckte hon låg på för långt fram (ett problem som jag ändå glatt kan leva med!)

FRAMFÖRGÅENDE 0,0: hahahaaha ja det var nog just det enda jag hörde... alla på hela planen skrattade. Det började sååå bra hon gick ut å gick bra å rakt tills hon plötsligt vek av och började gå åt sidan å sidan å sidan tills det bara blev pannkaka alltihopa.. men även om jag hade hoppats på poäng så misstänkte jag att det kunde bli såhär... tur för mig så kommer sketmomentet även i lägre har jag hört ;)

PLATSLÄGGANDE 9,9.5: kraftigt kommando... aslöjligt jag tyckte det var en tia!

INKALLNING 10,10: tjiiiiihooo

APPORTERING 10,8: den ena domaren tyckte han såg lätt tugg...

HOPP 9.5,10: jajemen!

PLATSLIGGANDE 10,10: nööööjd!

Slutsumman blev 262 p & en överlycklig matte!!!!!

 

2 November 2009  | Länk | tävling | 4 kommentarer
LP1 LP1 LP1...LP1 LP1 LP1 :)!!!!!!!!

Då slog vi till i lördags å drog hem vår första titel!!!!!!

LP1 KullaGullas Hedda

TjooooHOOOO!!!!!!!!!!!!

Å kan mycket stolt berätta att vi fick en 9a på linförigheten, HeddaPledda kändes som en kanon! :) Jag gick i ett lyckorus resten av dagen.. el nä helgen el faktiskt fortfarande när jag tänker på det :)

Åkte ut på sjön till en liten ö som vi brukar vara på på eftermiddagen å firade å mööööös!!!! Härlig avslutning på en toppendag!!

28 September 2009  | Länk | tävling | 4 kommentarer
Utställning o spår spår spår

Ok det blir inte så täta uppdateringar nu som ni märker J


Vi har iaf anammat Isamels förslag om 3 spår i veckan o det rullar på bra. Hade ett KALASspår i onsdags men igår gick det sämre, kändes som lite ofokus o hets från Heddas sida o så tappade jag humöret o sa ifrån o det är ju inte så lyckat i spåret (sista gången jag gör det LOVAR var asbesviken på mig själv hela kvällen sen..) IS i magen så kommer det sakta men säkert. Jag har ju en tendens till att ha lite för lite tålamod ibland, men det ska bli bättre!

 

Bolleken har lossnat också de senaste dagarna, o det känns hur skönt som helst!! Går med två bollar i fickan jämt nu för tiden ;) Eftersom det inte blir så långa stunder man tränar det så får det bli ofta!

 

Skulle ställt ut Hedda inoff. i Örebro i lördags men min motivation var i botten, dåligt väder o sen måste vi ju ÖSA i huset nu eftersom vi ska flytta till helgen. Men åkte iaf till Katrineholm o ställde off. i söndags. Men det var en taskig domare… (sorry Malin som såklart gillar domaren eftersom Hamilton fick sitt sista cert ;) vilket vi såklart GRATULERAR O SALUTERAR!!)

…men mot oss var han snål, Hedda fick gå ut med ett ANDRA pris… hör o häpna. OK visst hon har inte så mkt massa i skallen o saknar lite utfyllnad under ögonen. Sa också att hon fortfarande var lite smal men skrev medelkraftig i bedömningen öööö. Men en 2a… nä det var hon inte förtjänt av. Och när jag sen 2 timmar senare plockade ut vår bedömning så ser det ut som att det var huvudet han inte gillade.

 

Medelstor. Medelkraftig. Feminint huvud, skulle vara mer utfyllt. Tillräcklig bredd på skallen, högt ansatta öron. Skulle vara mer utfylld i okbågar och under ögon. Bra hals. Lite sänkt rygg, bra kors. Tillräckliga vinklar fram, bra bak. Skulle vara mer utfylld i låret. Tillräckliga rörelser från sidan.

 

Även pappa Tipp åkte ut med en tvåa. Men vad tusan vi tar nya tag o det är ju trots allt inte utställning som vi ska hålla på med utan Hedda ska bli en IPO-tjej! J

20 Maj 2008  | Länk | tävling | 1 kommentar
Västerås o Rocklundautställningen

På söndagsmorgonen styrde vi j(jag, Soffie, Hanna o Robert med Hedda, Zegra och Diva) kosan mot Västerås o Rocklundautställningen :) Var där redan strax efter åtta och vi kunde rasta o ta oss in i godan ro. Hedda fick slappa i buren medans jag plockade i ordning. Denna gång med lite uppstyrd ringträning från Gerard-helgen i ryggen så kände jag mig riktigt lugn. Hade inga större förväntningar heller eftersom hon precis är fyllda nio månader o fortfarande en tunnis ;) så tänkte träning o erfarenhet o allt blir ju lättare för Hedda om hon slipper en galet nervös filur i snöret! Provsprang i ringen innan o tyckte hon kändes mer alert än sist i Sthlm. Mkt dovare med dämpande matta o mindre lokal så det blev inte så stökigt heller. Det gick helt ok, Hedda kändes mer med o även om själva löpningen inte gick superbra så var det betydligt bättre än i Sthlm. Uppställningen kändes iaf MKT bättre :) Hon köper godismetoden även om det där riktiga draget i blicken blir bättre på dubbelhandling ;)

Av nio tikar så åkte fyra stycken ut med andra pris. Hedda fick en etta i kvalité och kom 5a i konkurrensen och vi är nöjda! Alla utställningar vi har deltagit i hittills har resulterat i 1a pris i kvalité och placering :) Grattis till Zegra & Soffie som knep 4e platsen!

Kritiken löd:

9 months old, a little too light bitch. Typical head. Straight back, sloping croup. Slightly french stand, rear correct. Free movement, rear goes to narrow. Slightly wavy coat, clean marks.

 

21 April 2008  | Länk | tävling | 3 kommentarer
Årsmötesutställning

Hedda kammade hem en 4e placering på årsmötesutställningen igår!! JIPPI :O) Men cheeeses vad bångstyrig hon var... Det hoppades o bets i kopplet o var allmänt busig. Hon inte är så erfaren med stor ansamling folk o hundar så det kanske vore en bra tanke att börja åka runt på lite inoff.utställningar bara för miljöträningen. Det är ju inte så mkt folk på klubben som tränar än så hon är ju inte van vid fullt hus.. Fast å andra sidan ska vi ju snart ställa igen, 22a mars Lilla Sthlm :)

Lite oroväckande var att domaren tyckte att Hedda hade glappt bett, något överbett. Men att hon trodde att det kunde vara att hon växer ojämt o att det kommer att räta ut sig... Jag har inte tänkt på det själv eller fått någon kommentar om det vare sig på MyDog eller i utlåtandet från valp-veterinärbesiktningen. Men när jag kikar nu så visst kan jag hålla med, men det är inget glapp mellan framraden o bak utan framtänderna ligger mot men lite framför, hoppas det rätar till sig!!

Hedda, valpklass tikar 6-9 mån

..::1a kv & 4a kk::..

8 mån, ngt glappt bett, fem. huvud som kunde ha mer höjd och mer utfyllnad under ögonen. Fina ögon o öron, fin o stam. överlinje passande benstomme tillr. vinklar fram, bra bak. Rör sig väl, från sidan skjuter upp länden ngt. Bra päls som är ngt kort o vågig, rena färger. Trevlig o välvisad.

Domare; Helena Strömberg 

 *************************************************

Soffie o Zegra sopa banan i juniorklass o tog hem

..::STOOOORBUCKLAN::..

1a kv & 1a kk, HP

!!grattis!!

*************************************************

O GRATTIS till Petra o Boel (med Soffie bakom tömmarna) till

1a kv & 5a kk

!!grattis!!

3 Mars 2008  | Länk | tävling | 5 kommentarer
MyDog 2008

Lördagens utställning på MyDog i Göteborg gick ju helt över förväntan!! :D

Vi, Soffie-Zegra o Hanna-Mikko o jag-Pledda, anlände i Gbg på fredagkväll för att bo på hotell o slippa gå upp i gryningen inför utställningen. Vi hade trailer o åkte alla i samma bil så detta blev Heddas premiärtur i trailer :D hon skötte sig lysande o tycker nog inte det är mer konstigt än att sitta i buren i bilen. Hotellet blev Scandic Rubinen mitt på avenyn o det kändes ju måttligt knepigt att komma med hund haha...jag var lite orolig att vi skulle få uppleva en kisspöl i foajén eller hissen eller så men som tur var icke :D Hon är ju en stadstös så det var nog inte så stor skillnad från hemma...men vägrade morgonkissa så lite spänd var hon allt.

Väl på mässan på lördag morgon o lagom vi packat upp o gjort klart allt var det bara ca 20 min till start för oss. Vi hade gjort upp att Soffie skulle ställa o jag finnas tillhands utanför ringen eftersom jag kände mig oerfaren o ville ge Hedda bäst förutsättningar. Men eftersom Zegra gick i klassen efter så bestämde vi i sista sekunden att jag ställer själv, någon gång ska det börjas o jag har ju ställt Hille i valp o juniorklass förrut o vad tusan liksom... sagt o gjort o sen fick vi springa in på vår plats i ringen ;D

....o det gick ju lysande!!!! Hedda var sitt vanliga busiga mysiga jag o travade stolt runt i ringen. Hoppade o skulle buskampa med kopplet emellanåt ;D men störtskön liksom :D

Reultatet blev:

1a i kvalite, 1a i konkurrens, HP, BIM

Mkt sund valp, mkt korrekta rörelser, huvudet ännu ngt smalt, utm. överlinje även i rörelse, välvinklad o ett härligt temperament

Hur stolt tror ni jag är!!!!?? :D

O över huvudtaget så skötte sig Hedda ypperligt, bland allt folk o hundar o liv&rörelse! Min söta duktiga HeddaPledd!!!!!

Det här fina kortet har Lotta gjort iordning o har på sin hemsida, måste bara låna det lite (superfint Lotta)!

Till sist vill jag passa på o TACKA ALLA för gratulationer som poppat upp här o där, så himla roligt!!

7 Januari 2008  | Länk | tävling | 4 kommentarer
Lk1 i Ludvika/Smedjebacken

Lydnadsklas 1 i Ludvika/Smedjebacken gick av stapeln inomhus på konstgräs och det kändes lite lyxigt J Fotbollsplanen (inte fullstor) var indelad i två halvor så kl 10 gick elitklass på ena planhalvan o Lk1 på den andra.

 

Jag drog startnummer 13. Hade en liten tanke på att kanske lägga platsen o vi blev indelade 5-5-6 och vi hamnade ute på kanten i mitten gruppen. Jag var astaggad o Hille hade skött sig fint sen vi kom. Tog ut för att styra upp honom lite lätt inför platsen o istället för att få ut en lugn balanserad Hilton så får jag ut ett speedat mongo. Har var så uppsnurrad att jag bestämde för att avstå... körde lite uppvärmning o bus-moment-träning o så fick han vila.

 

Tog ut honom när nr 10 gick ut på planen o nu kändes han mkt finare. Preppad o boostade precis som jag tänkt mig o han kändes superfin, dock någon släng av ofokus runt andra hundar men ändå med.

 

Japp så blev det vår tur! Hade ju trott att konstgräset o hallen skulle få honom lite splittrad med nos o glo…men inte alls! JJ Men hundarna på andra planhalvan var ju ganska intressanta…

 

Tandvisningen gick superbra! Jag kom in o gick fram o ställde oss i position o domaren kom fram. Hilton satt som en filbunke med bara svansvift som rörde sig! Härligt!

10

 

Linförigheten som vanligt tog det ca 2 svängar innan Hilton fattade att det är allvar o man måste vara med hela tiden o inte gå o smygkolla annat. Men så som vanligt så kom han plötsligt på sig o började gå skitfint! O all helomvändings-träning fick pay off!

7

 

Läggandet men shit här säger jag fot o stövlar iväg men Hilton han sitter kvar o beundrar hunden på andra planhalvan. Jag kom ju inte så många steg förrän jag fick vända mig o säga till honom, passade på att ta i lite på en gång så jag kunde vara tyst sen, så det blev ett lite ryck i nackskinnet o dovt fräs. Vi startade om o nu var han helt med o gjorde momenten fint, men fick ju självklart megaavdrag för DK, tar i hunden. Hellre det kände jag än att han kommer undan med det!

5

 

Inkallningen gick super!

10

 

Ställandet gick också jättebra!

10

 

Apporteringen är ju Hiltons paradgren

10

 

och Hoppet likaså!

10

 

Helhet

7

 

Skrapade allt som allt ihop 145 poäng och båda målen uppfyllda, högre poäng än sist (6) på linförigheten o bättre poäng sammantaget!!

 

 

Är så grymt nöjd!!! Det mörka molnet är väl att vi fortsätter att avstå platsen för att Hilton är alldeles för obalanserad. Måste träna mer mer mer mer mer på platsen o hundar-störningen. Men faaaan vad långt han har kommit nu o jag tror lätt att det finns mer utveckling i honom!! Min duktiga Hilton!! JJ  

 

Det är inte lätt alla gånger det kan jag lova, men det är roligt o grymt värt det när man ser resultat!! J

 

Tack ALLA för support!!

3 December 2007  | Länk | tävling | 3 kommentarer
...o så äntligen TÄVLING!!

I söndags bar det iväg kl 5 på morgonen mot Mockfjärd o min o Hiltons allra första tävling o nu LK1 (ok vi har ställt två ggr också...)

Samling kl 8 o vi drog startnummer 4 av 15, men sen var det typ 3 avhopp så jag tror vi var runt 12 startande. Jag hamnade i första platsen men avstod... Hann rasta o värma lite lägganden innan samlingen, sen kikade jag på platsen o gick ut o värmde... sprang längs åkanten o busade med godis o lite linförighet. Sen direkt när jag kom tillbaka till bilen var det min tur, SHIT jag hade tänkt låta Hille sitta o slappa lite innan men icke...in bara. I dörren fick jag noll kontakt med Hille som började varva upp ordentligt o bli tänd.

Började med tandvisningen o Hilton kunde ju inte sitta still utan hälsade alldeles för glatt o hoppigt på domaren, själva tandkontrollen gick kalas men denna övertända hund!! *8*

Linförigheten började okontrollerat o Hilton var mest överallt kändes det som. OFOKUS, men efter första svängen med halt så kom han liksom på sig själv o "aaaa ok det är det här vi håller på med" o hoppade in i position...hade dock lite svårigheter att hålla sig o gick o småhoppade o tokade sig mot mig, ungefär sådär som om han ska ta tag i kopplet o leka.. o satt inte i sin fina position utan snett o en bit ifrån mest hela tiden. Skrapade ihop en *6*

Läggandet gick bra o han la sig fint dock något fördröjt o snett men låg fint o reste sig inte heller :D blev en *8*

Inkallningen gick finfint men Hilton var så busig o kom i sån fart att han skuttade förbi mig utan att hinna bromsa o studsade sen glatt in i position *8,5*

Ställandet gick också fint o han ställde sig men tog ett steg med ena frambenet sen fick en *8*

Sen var det dags för apporteringen o det är (tillsammans med hoppet) Hiltons paradgren :D o där kom första *10*

O sen hoppet som var prima o en *10*!!!

Helhet *8*

Kom 6a totalt o fick ett tredje pris på 135,3 poäng.

Fick ett gott betyg från domare som tyckte Hilton var en toppentrevlig hund med mkt fin framåtanda o önskade o trodde på framgångar i framtiden (Hille var i sitt gladtokiga esse hela tävlingen igenom haha o sprallade över o snodde kopplet o drog i hela vägen ut ;)

Nästa gång ska jag peppa upp honom lika mkt men sen strama åt lite precis innan för att få honom i fokus o position :D Sååå himla roligt att se honom så glatt tjänstvillig!!!!! Nästa gång som är 1 december ;D 

 

Glömde ju berätta att på vägen hem så ringde vi upp Lotta på KullaGullas (Heddas uppfödare) *hade vi tänkt hela tiden men inte tordes bestämma något ifall tävlingen skulle gå åt skogen haha* o ville ju såklart komma o få visa upp Hedda lite :D Jättekul att träffas igen Lotta, vi ser jättemycket fram emot den 25:e!! Först blev Hedda lite skrajsen o ville knappt komma in på gården o tyckte mamma Kaiza var superläskig, men sen var det nemas problemas. Å så lektes det med Iza 9vs valp o sen Grappa, o Grappa o hon lekte som galningar :D Sen sov hon som en stock heeela vägen hem o orkade knappt gå ur bilen! ;D

6 November 2007  | Länk | tävling | 5 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Karolin Holmberg                                             Skaffa en gratis hemsida