Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2019)
>>


Tråkigt väder

Fick ett sms i morse att hästara inte kunde komma ut idag pga hur det ser ut i hagarna just nu :/ ren is ! Eli har broddar men onödigt att riskera ngt när det ser ut som det gör nu! Tog en promend upp till ridhuset, pigg som bara den.. försökte trava och galoppera för att få ur honom energin väl upp i ridhuset men nästan lönlöst och spöet var inte var det bara till att lägga idag. Blev till att öva på skritten i stället och få honom att ta ytterstödet i höger varv. Sedan skrittade jag hem längs grus och asfaltsvägen var lite is på men märkts inget med broddarna.  Får hoppas att det fungerar bättre i morgon. Nu ska jag äta sen blir det andra jobbpasst idag, haft delt pass. Ha det!
16 Januari 2011  | Länk | Eli | 0 kommentar
Lördagsmys

Idag har jag och eli haft lördagsmys, bara massa kel och rykt och mys. Han älskar att stå lös i gången när han borstas och speciellt om vi är helt själva då han gillar lugn och ro. Slappnar av ordentligt och bara njuter och då och då får man en liten gosig mule på axeln,i håret, på kinden eller händerna :)

Igår gjorde han några riktigt fina övergångar mellan trav och galopp :) han börjar lugna ner sig och lära sig :)  Så det är bara att fortsätta mer med övergångar! Spöträningen går framåt nu kan jag galoppera också utan att han bryr sig om att jag har det i handen :) Skritten har blivit mkt bättre då jag ändrat hur jag har mina armar och försökera vara följsammare, funkar bättre i traven också, tror jag har varit för stum i handen/armarn innan och på så vis har han blivit låst.

 Känns även som han blivit bättre i hans svåra varv, börjar få rätt på traven i högervarv, räknar takten hela tiden och den känns bättre även galopperna är nästan lika jämna nu :) Tror att sen vi började med den förvånda galoppen så har det stärkt upp :) Rider  in på en båge innan för spåret och sedan ut på spåret igen. Sedan har jag även provar att göra det med tre serpentinbågar. varav första och tredje bågen är i rätt galopp där jag gör mindre bågar så han har större plats i den förvända, alltså den andra bågen. Nästa gång ska jag prova att motställa honom i den förvända galoppen ska tydligen vara väldigt lösgörande, får testa och se!

En öving jag håller på med mkt nu speciellt när vi värmer upp är att BARA ställa han i nacken ( så man ser ögonvrå+näsborre) och  att han är rak i resten av kroppen. Växlar sedan mellan att ha honom helt rak och till höger/vänster. Varierar mellan att rida på fyrkantspåret,kvartslinjn och snett igenom. Övar både i skritt och trav. Verkar funka rätt så bra och han känns inte lika stel :) Fått inspiration av några  klipp på youtube av Jane Savoie  http://www.youtube.com/watch?v=Aocu0TMkfug&feature=related  

http://www.youtube.com/watch?v=WcH2XVNSAUI&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=VytQUTUCvs4&feature=more_related

Nej nu ska jag kika vidare på internet sedan sängen! Godnatt :)

15 Januari 2011  | Länk | Eli | 0 kommentar
Ett nyttt försök med bloggen

Får vi se hur länge det varar denna gången :p idag  har eli  äntligen blivit klippt!  Blev en sådan här täckes klippning :)         Blev mjuk och len som sammet :) Nu kommer det bli lättare att hålla han väl ryktad också :) Skönt också nu när vi ska komma igång och träna så behöver man inte ora sig för svetten på honom.

Har inte blivit så många träningar sedan vi kom tillbaka från sommarbetet, kanske 4st? Dock så har han lyckats att sätta både galopperna och blir säkrare på gloppfattningarna nu , inte ofta det blir fel, det är isf om jag är otydlig med min galoppskänkel. Övat på förvänd galopp nu när galoppen sitter, vänster har han varit starkare i men sedan jag började med förvänd har han stärkt upp sig mer i höger också :)

Håller just nu på att "spöträna"  honom, han är inte så glad för spö, kan hända för att jag inte har lätt för att hålla det still :/ men när jag red i fredes lyckades jag hålla handen stabil och spöet still och han gick som en klocka :) Bara jag hade det i handen så flyter allt på mkt lättare och man behöver inte gå på lika mkt med skänklarna som jag annars får göra när han tycker ngt är jobbigt och försöker smita undan. Speciellt skänklevikningarna går lättare.  Alltså funkar det bra för oss båda och jag behöver inte ens använda det utan bara ha det till hands.

Eli har fått vila sen i fredes då jag varit krasslig IGEN.. Men i morgon ska vi på det igen :)

10 Januari 2011  | Länk | Eli | 0 kommentar
Dags att uppdatera på allvar!!

Just nu håller jag på att lägga upp ett tränings schema för eli. Ska försöka få in varannan dags schema..:/ Blir ca 2-3 tömkörningspass, 1 vilodag, 2 dressyrpass och 1-2 uteritter. Sen kommer jag lägga in lite hopp och bomträning när det kommer igång igen. Tömkörningen tror jag kommer göra jätte gott för hans rygg:) Cissi masserade honom förra veckan och ska gå igenom honom ngn gång igen när hon har tid samt kolla över min sadel.. tror inte den passar lika bra längre... deös därför jag lagt in mer tömkörning så han får arbete lite utan tung på ryggen. Foderstat just nu är: Ca 12kg hö , fri tillgång i boxen. 1kg musli 1 skopa groov (ska ta slut på den och sen ge lusern) 1dl olja Glucosamin, nypon, salt, e-vit,tokosel och läkemalva Dressyrträningarna för Vivecka har kommit igång igen och vi ska ha våran 3e träningg på sön :) Skönt med lite rejäl träning!!! I sommar har han verkligen utvecklats! V tyckte att han hade fint steg i traven innan men nu har det blivit ännu bättre! :D När vi verkligen får till det känns det som man sitter på en riktigt pampig dressyrhäst ;) Får vi bara ordning på galoppen också så kanske man vågar ställa upp i en lättare dressyr klass. Blir nog inte framåt nästa år men ändå det är ngt att satsa på! Nu ska jag lägga mig.. så får vi se när nästa uppdatering blir ;)
21 Oktober 2009  | Länk | Eli | 0 kommentar
Uppdatering :)

All min text försvann :(
10 Juni 2009  | Länk | Eli | 0 kommentar
WOOHOO :D

21/2 Red i ca en timme idag.. Eli vilade igår. Gick ju så himmla bra härom dagen så jag tyckte han (läs jag :P) förstjänade lite vila. Så han var lite ofokuserad i början och gick med huvudet uppe i himmelen ungefär :P. Skrittade några varv och travade lite och voltade i mellan åt + att jag galopperade av honom lite. Bestämde mig sedan för att ägna mig åt min sits och red på volterna ett tag, och vips så började han gå helt perfekt i form i skritten :) Började trava och gjorde sedan övergångar mellan skritt,trav,halt i en salig blandning Tog sedan ut honom och red på en lite fyrkant så jag fick igenom honom i hörnerna. Han har svårare för att böja i vänster varv och går faktiskt bättre i form i höger. Men det är i höger varv som vi har problem med att få rätt galopp. .Övade sedan på inledningen i Lc:1 fram till volten i högergalopp. Och han gick faktiskt riktigt stadigt i form och jag kunde sitta ner i traven :) Började sedan på lite galopparbete och red i en åtta och sedan fortsatte jag på spåret och saktade av lite trav precis innan två serier med bommar och fattade galopp igen och gjorde snett igenom och gjorde om övningen från andra hållet. Andra gången som jag lyckas jag att få honom att galoppera i en lugn och fin kort galopp!! Eftergaloppen blir han så ivrig då då tar det en stund innan han går ner i samma fina trav men det ska vi öva upp! Och kände att han faktiskt börjar komma i form även i galoppen. För bara en vecka sedan var det full rulle i galoppen och nästan sken. Blandade sedan skritt och trav och lite galopp innan jag började trava av honom. Han har aldrig kännts så fin innan som han gjorde när jag sedan travade av honom ock sedan skrittade han på helt långa tyglar och han verkligen sökte sig neråt. Innan har han inte velat gå med huvduet uppe när man skrittat va honom men sist jag red släppte det och ikväll kändes han verkligen avslappnad och som att jag verkligen kommit åt honom ordentligt. :) Berömde honom jätte mkt idag :D Enda negativa är att han blir lite smått svullen i högerbenet. Har ju kommit och gått sedan han halvt tramapade av sig skon. Har masserat det ordentligt med liniment och i morgon ska jag nog bara skritta tänkte jag eller gå med honom och lägga på ett stallbandage beroende på hur det ser ut i morgon. Han har ingen värmeökning i det benet vad jag kan känna och är inte halt. Men får som sagt se hur det är imorgon. Ska ju egentligen vara med på hoppträning på måndag kväll :S men får se hur dert lbir me det nu. Skulle just vara vår VANLIGA OTUR om det blir ngn skada nu..Så håll tummarna för oss att det inte är ngt! Måste köpa glucosamin.. har varit slut i typ 2-3veckor! Nää nu ska jag gå och lägga mig och bara njuta av att det gått bra!! Ska inte tänka på hans ben... och ska ev läsa in LC:1, blir ju eventuellt start 13 mars för månskensdressyren annars får vi satsa på det i slutet av april. Natti Natti!!
21 Februari 2009  | Länk | Eli | 1 kommentar
I see your true colours shining through..

...And thats why I love you, so dont be afraid to let them show, your true colorus are beautiful just lika a rainbow..
 
http://www.youtube.com/watch?v=17xyqDMxfyE&feature=related

Just denna låten lyssnade jag på för lite mer än en månad sen på väg hem från stallet och tänkte då på Eli. Den påminner mig om honom.. Just i meningen " I see your true colors shining true" För då kändes det som att man ibland kunde ana den där  snälla underbara hästen som finns bakom den där tuffa fasaden han har..den börjar spricka upp och han börjar låta mig komma nära och vi kan samarbeta! Låter säkert jätte fjantigt. Vissa dagar har varit väldigt jobbiga då han inte har velat alls som jag velat, har sparkat och skenat och haft sig men den senaste månaden har det försvunnit mer och mer. Just den dagen jag hörde den låten kändes det som att vår otur äntligen var påväg att vända.

NU efter att jag varit på semester känns det som om nästan alla bitar hamnat på plats!!  Vi kan äntligen samarbeta och han lyssnar och vi har roligt. :)  Vi galopperat , varenda gång vi har kommit till den biten han eli blivit skadad men nu känns han jätte fin! Vnäster galopp kan han men höger har han svårare för . Vi har även varit med på en bomträning förra måndagen och han skötte sig exemplariskt! Vi hoppade ca 50cm , jag fegade ur i mellan åt och då vägrade eli men när jag stod på mig så hoppade han jätte duktigt.

Härom dagen så hoppade Jessica honom, jag bade henne då jag är så rädd.. och jag ville att han skulle  få prova hoppa lite högre. Dem hoppade både 50,60,70,80 och till sist 90! Eli var jätte duktig och han hoppar fint över och tycker verkligen det är urkul! Sååååå nu satsar vi på träningstävlingen 28/3.. antingen ska jag eller jessica hoppa honom..  men jag är lite feg så vi får se hur det blir s: Så nu är det bara träning träning och åter träning som gäller!

Har föresten inte fått tag i ngn tränare än.. :S den jag ville ha hade redan många men ev kunde hono om det blev en lucka ngn gång.. Nähäpp nu ska jag lägga mig.. upp och jobba imon!

God natt!

5 Januari 2009  | Länk | Eli | 2 kommentarer
Börjar komma igång så smått igen!

Eli har nu sedan jag satt igång honom börjat gå i form mer och mer i skritten även några få steg i traven ibland :) Jag har ändrat ridsätt helt och börjat rida på honom mer för att få honom att jobba bakifrån och fram och gisses vad jobbigt det är att rida fram honom när han väl kommer i den formen som jag vill! Såg inte så snyggt ut i början men nu verkar han fatta poängen. Innan har jag mest bromsat upp men då han han hittat på bus i stället.

Han blev skadad i slutet av maj/juni tror jag det var :S sedan började jag sätta igång den 24/7 honom genom att gå ut och gå med honom och sedan skritta och öka från 5min också uppåt. Började trava lite smått efter återbesöket som var nu 18 augusti och igår provade jag en liten galopp. Har följt veterinärs instruktioner men fått upp skjuta lite ändå..pga tappsko och annat. Rider bara ut än så länge vet inte när jag ska ge mig in i ridhuset.. men så länge jag bara rider på raka spår är det roligare ute. Ställer han lite till höger kombinerat med vänster och ngn skänkelvikning och övar mkt på halter/halvhalter och att växla skritt/trav + tempo.. det är det jag har vågat mig på att göra nu blir inte böjda spår på ett tag..

Sammanfattingsvis vill jag säga att den nya sadlen gjort nytta och efter skadan känns han jätte fin, roligt tycker jag! Man kan till och med ge han längre tyglar och han gå ändå i en jätte fin och låg form och höjer ryggen :D så lycklig äntligen lite framsteg!! Det behöver vi...framförallt jag.. Ngt vi behöver öva mer på däremot är att stå still!!!:P Och att inte rusa iväg trav/galopp.

Eli har fått vila idag ifrån ridningen blev en timmes rykt i stället. Han är riktgit fin i hullet nu nästan lite tjock och väldigt glansig och fin i pälsen. Får ta med kameran och ta lite nya kort snart!! Själv är jag riktigt trött nu har jobbat sju dar i sträck och ska ev. göra det imon med.. Massa folk som är sjuka! Jag behöver ju pengarna men det sliter på kroppen att jobba så många dagar i sträck... Förra månaden tjänade jag ca 18000 så fick ut 12000 ungefär! Räknar med ungefär samma summa denna månaden:)

Ha det så bra så länge!!! :)
14 September 2008  | Länk | Eli | 0 kommentar
Återbesöket på Huntley 18/8

Hade tid halv elva men var en olycka på vägen så polisen sa först att vi var tvugna att vända, jo tjena backa flera hundra meter? Sedan kom han igen o sa att om vi väntade en stund så kunde vi komma förbi sedan. Seden blev d en himmla väntan på huntley..kom först in vid 1 ngn gång.. gjorde böjprov o longerade..han va stel i väbak men han kom igång efter en stund, hon tyckte att han kändes bättre i ryggen med. Men med lite muskler o rätt träning skulle d nog bli bra. Hon sa att första året får man nästan räkna med sådana här skador då han är känslig i sina kotor och har speciella gångarter men med muskler på rätt ställen kommer jag ha mycket nytta av honom längre fram. De sprutade sedan in tuppkam direkt i blodet på honom också.

Fick även en flaska artroflex som hon skulle skriva som medicin.. så hoppas försäkringen tar d. usch usch undrar när räkningen kommer.. kommer ju gå på flera tusen.. Men jag tycker att det gick rätt bra. Vi går ju i rätt riktning iaf. Har fått ett träningsschema jag ska följa.

Tycker om eli mer och mer för varje dag, vi börjar få ett speciellt band :) Han är så fruktansvärt mysig. Snart har jag haft honom i ett år.
21 Augusti 2008  | Länk | Eli | 0 kommentar
Tillskott och åter tillskott..

Var i Landskrona igår på ett ställe som heter Rosenhäll, pappa har levererat stallinredning(ek) dit. Fick då tips om vad för sorts tillskott.. ska ge 50g kalk, skulle även ge e-vit dubbeldos men eftersom han redan fick tokosel räckte d med enkel, b-vit och glukosamin med chondrotin i.. Biosynoven som jag köpt tyckte hon att jag kunde sälja till ngn annan :P men att eftersom jag nu köpt den kunde ge get som en kur. Skulle ge så rena vitminer som möjligt utan massa annat i. Gällde samma med fodret. Tyckte jag skulle ta hippos basci eller kraffts grund. Hjälpte inte dem tillskotten hande hon ngt annat jag kunde ge istället som hette equitop noex tror jag det stavas :P skulle även få komma dit för att behandla honom rätt och få rätt träning. Hon skulle ev ringa och prata med min vet på huntley.. så vi får ävl se hur d går.. ska på terbesök den 18 dit iaf.. så får vi se om vi kommer till rosenhäll eller inte. Men de ska va riktigt duktika där iaf..
Har börjat skritta igång honom mer och mer nu och sadeln känns bra :)


Nu ska jag lägga mig upp och jobba tidigt imon....
5 Augusti 2008  | Länk | Eli | 0 kommentar
Min älskling :0)

8 Juli 2008  | Länk | Eli | 0 kommentar
Eli har kommit hem nu!!

Jepp idag tog jag hem Eli på bete! Var ju på Huntley förra måndagen..konstaterade inflammation i bägge haserna på grund av felbyggnad, att han har ävldigt känsliga kotor men att det ser finare ut när de jämnför bilder och att han har problem med musklerna.. Röntgade hela ryggen och alla benen!Så fick boxvila i 2 dagar och sedan gå i liten hage i 5 dagar och sedan få åka hem i ngt större hage med gräs och gå där i 3 veckor innan jag börjar med massage/laser och akupunktur. Kan börjar skritta och gå ut och gå med honom sita veckani i juli, början av augusti. Ska på återbesök 18/8! Provade dessutom ut sadel när jag nädå var där. Måste bara provrida den också. Blev en wintec! Såg ut att ligga kanon när man nu jämnför att de andra tusen olika sadlarna jag har provat..:) Många som tyckte min prins var fin ! Ska bli så skönt att ha honom här hemma!!!!! Vi har föresten köpt hund också..eller fanny har. En liten springerspaniel valp vid namn Sigge!!!
8 Juli 2008  | Länk | Eli | 2 kommentarer
Vår väder :D

Har inte haft tid att uppdatera på ett tag.. Har iaf börjat sätta igång eli nu och är på g att sätta igång han i traven med :) men han är ju sååååå pigg!! märks att han börjar få tillbaka konditionen! Var ute och gick och joggade med honom idag, stannar jag-stannar han, springer jag-springer han, ökar jag så ökar han och minskar jag så minskar han ner och håller samma takt :D tokiga häst :P Har tagit massa fina bilder på honom idag som jag ska sätta in. Tog av han täcket idag, var 7+ och sol :D Men nu hinner jag inte skriva mer..ska äta o duscha och sen jobba :S drygt... Ha det gott!
10 Februari 2008  | Länk | Eli | 0 kommentar
Länge sedan jag uppdaterade..

Ja vart ska jag börja... Har iaf varit med Eli på huntely och det kom fram efter att vi röntgat honom att det var kotledsinf. Så han sprutades med korti´son och sedan bar det av hemmåt. Så fick han boxvila i några dagar och sedan vila med utgång i 2 veckor och sedan på torsdan när jag skulle börja sätta igång honom så vart hovslagaren ute och satte nya skor, blev ringskor bak. Så det blev en lite promenix, så när vi kom förbi hjortstänget så tänkte jag visa eli så blev han rent ut sagt skit rädd och hovarna fart åt alla håll och kanter och så gick han omkull som tur var så fick han inte en enda skråma men Lisa (massören) kände igenom honom ngn dag efter och då hade det gått tillbaka till som det nästan var innan första behandlingen :( Antaglgien så är det SI-leden som är bekymret men den hade han redan bekymmer med innan. har man problem med det så får man symtom som kotledsinf, står och lyfter bak hovarna titt som tätt och sparkar, lite sadel tvång m.m Men med hjälp av henne och stefans behandlnig så tror jag och hoppad jag att det kommer bli bra.

Han har vilat i en vecka extra nu då benen inte varit helt ok..:S Men sedan Stefans behandling kan inte säg riktigt vad han är öfr han har läst så himmla olika behnadlingar och kan mkt så har benen sett fina ut :) Han använde bla ett linimetn med typ glucosamin,hyalonsyra och nåt på c..:P Sedan s¨å råkade jag ju köra av vägen i tisdes också så jag snurrade och hamnade av diket...blivit lite rädd för att köra ibl igen :S Eli gillar verkligen han stefan tror jag :) han blev så himmla lugn efter hans behandling och så riktigt avslappnad och go ut :D

Ska ute och promenera idag igen och även imon sen ska jag se om jag ska försöka sätta igång och skritta honom. :) Han kommer säkerligen vara super pigg!!

En liten egenskap jag märkt är att eli kan bli väldigt svartsjuk!! Stor jag ock kelae med en annan häst så lägger han öronen och sparkar högt och ljudligt i vägarna och så fort jag närmar mig ås lägger han genst öronen fram åt igen ;)

Nä häpp nu ska jag fortsätta och städa!! Ha d så bra!
28 December 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
jahopp....:(

var en jobbig dag igår..:( massa bråkande o tjafs.. åkte då upp till stallet o satte mig. Eli var så goo :) satte mig inne i boxen o grät, då kom eli fram o drog med mulen över mina ben o blåste o gnuggade med den..:) allt började igår med att jag kom hem från stallet, var på riktigt dåligt humör då eli blivit svullen om benen då jag hade ridit..belv ju inte på bätte humör när man kommer hem o mamma o idiot till syster bara tjatar.

Så när jag satt där i boxen hos honom så kom Lisa som också har sina två hästar i stallet. Vi började prata om elis ben och hon förstod att jag var orolig och tyckte att jag skulle boka tid på Huntely för att kolla upp vad det är med benen. Hon trodde egenligen inte att det var sj benen som var orsaken så hon fråga om jag ville att hon skulle kolla igenom honom (hon är utbilad häsmassör), vilket jag ville! Hon kom fram till att han är thigt i en muskel ovanför benet (den var aldelles hård), dessutom vid ryggslutet så var han också öm och att hon trodde att han hade problem med nacken också. På benen kunde hon känna som hon tror är gammla skador, en bula på var ben, man var tvungen att känns på rätt ställe. jag har aldrig kännt på hans ben så förr. Dessutom så har han ju sin sträckta magmuskel och det kan vara det + att hela han är i obalans som gör att han antagligen har svullna ben (hade nåt med blodcirkulationen att göra också) Så det messta är alltså på vä sida och den är ju den sida där hans ben är mest svullet. Så Lisa tyckte det vore bra om jag åkte till huntely för att få en ordentlig diagnos för då kan hon behandla det och utesluta så att det inte är ngt annat. Lär bli en dyr histora det här gissar jag på :S

Efter att hon hade kännt igenom honom så la hon på honom sitt magnettäcke var ngt stor (hennes häst är ca 165-170 :p) och satte fast en magnetplatta på magen också man såg direkt att han undrade var i hela friden det var han hade på sig o att han började se sömning ut så sa hon att vi skulle gå därifrån o lämna honom ifred men det ville han inte! Även då jag bara ställde mig nå¨gra meter ifrån så blrjadeh an genast spana efter mig oville ha mig vid sin sida. (Ville ha sin mamma i närheten :) ) efter en stund bajasade han en stooooor lös hög sedan efter en stund kom där en till hög nu helft flytande, enligt henne så visade det också att han var i obalans o att täcket satte igång kroppen lite. Efter en stund så började han slappna av och man hörde han snarkande ( ja det låter som han snarkar när han andas, när han slappnar av och trivs) Jag kunde inte låta bli att gosa med min lilla bebis, han stod och lutade med hela huvudet mot mitt huvud ner mot min hals o stod o blåste :) *kärlek*
Ska ringa o boka kliniktid till honom imon! Nu gäller det bara att få tag i trnasport och ngn som kan köra :S

Idag när jag va där så bestämde jag mig för att gå ut och gå med honom när nicco skulle rida amy. När jag kände på hans ben idag så kändes hans blodådrer lite hårda?? :( :S *cunfused* visade desstuom "bulorna" på benen för nicco, då flytade de på sig :S hm.. när jag rörde honom över halsen idag o nacken så visade han riktigt att han hade ont där, jag som alltid har trott när jag rykt manen på han att det varit det han reagerat på, att han varit håröm men då är det ju det att han har ont.. känner mig fruktansvärt dum!!!!!!! Dem enda gångerna han ser ut att ha ont är när man rör på de punkterna jag har berättat ovan, annars ser han lika glad och nöjd ut som vanligt :) När vi var ute och gick så kom vi förbi en hage meg unghästar, då ställde han upp sig o böjde på nacken och sköt upp rumpan och la hela svansen på ryggen o det såg ut som han svävade i passage :P han var så vacker så!

Så imorgon blir det till att ringa huntely när de har telefontid,mellan 8 och 9 bara..:S sedan bär det av till gekås med nicco på eftermiddan! Ska bl a köpa muskel-e till honom och lite annat.. ha d så gott och tänkt på mig och eli!
2 December 2007  | Länk | Eli | 1 kommentar
Söndag

Länge sedan jag uppdaterade nu..har haft mkt att göra. Eli har vart svullen i benen nu i veckan, bara idag som benen såg helt bra ut..Skönt! Så han har vilat sedan i tisdes eller onsdes. Har bara varit ute på promenader med honom ås jag ska börja rida igen i morgon tänkte jag. Kan ha varit en överansträngning eller vad som helst då han är rätt vild i hagen tydligen ;) specielt nu när stona är brunstiga så springer han oden andra valacken o visar upp sig o spänner sig för varandra.
Har bjudit på en renskinnspadd att ha under sadeln hoppas jag får den!! Ca 400 kommer det nog att gå på..har dessutom bjudit ihop med en kompis på ett set om 4 back on track paddar jsut nu har jag lagt ett bud på 700. Jag vill ha paddar fram och kompisen paddar bak. Idag har jag dessutom köpt en sadelpadd/shabrak på hööks (mockaimitation,det vinröda) kostade 399:- I veckan köpte jag dessutom ett militärfärgattäcke för 250 för honom + 3säckar med torv för250..så usch gör av med mkt pengar!!!:S men kan inte låta bli att köpa saker till honom..:P

Nu ska jag göra läxor..vi ses! :)
25 November 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
Lördag

God eftermiddag! Var uppe 7 idag, o sedan upp kl8 till stallet o släppte ut hästarna o mockade, bädden börjar bli bra :) Benen såg fina ut också efter att han kommit ut i hagen..skönt.. sedan körde jag hem o var hemma en liten runda o körde sedan ut min syster till maxi o sedan körde jag till stallet igen vid 11 o red. red ut med den andra frida i stallet så vi skritta runt ridskolan, var ju tävlingar där så där var fullt med folk,hästar o transporter så eli kom upp i varv men han tyckte d va skojigt att rida där.;) När vi började rida hemåt så började han lyssna mer o mer o han sökte sid verkligen framåt o jobbade på bak m benen. Travade en bit o galopperade en liten bit också :D vilket var kul, han var hur lugn som helst för att för att ha vilat i 2dagar o endast vatt på promenad igår!!(vaccnierades i tis för stelkramp o hästinfluensa så det var därför han vilade.)Så han börjar nog lugna ner sig lite!! :D När jag kom tillbaka tyckte jag d såg ut som han va svullen igen på insiden fram men när jag frågade den adnra frida så sa hon att de var blodådrorna typ o att de blir lite tjockare efter att hästen arbetet.. kände mig lite dum då...:S nu ska jag städa o sedan ska jag på fest!Ha d bra!
10 November 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
har inte uppdaterat på länge..

Har inte hunnit skriva här på länge så vet inte vad jag ska börja med..;) förr förra tisdan så brann det vid stallet, så hela svinhuset brann ner :( inget kul alls...Var riktigt nära att det tog boningshuset och stallet också så det var himmla tur att det inte gjorde det.

I veckan så har jag:
I måndags så longerade jag Eli över en bom , en röd som var jääääääääääääääääääääätte farlig ;) gick inte så bra all longera, han bara vände och grejade..
I tisdes så var jag på familia i hylling, köpte en massage grej till eli och en boxgardin som jag ska lämna in så man får broderat Eligible på det :) Red då med men bra skritt då jag tyckte han var lite svullen i benen, såg dock bättre ut efter att ridturen.
I onsdes hade jag en underbar höstig uteritt :D var underbart höst väder och eli skötte sig kanon :) fick möte med en lastbil men d var inga problem och blev omkörda av en motorcykel.

I igår så red jag i ridhuset, d gick bra i skritten men i traven så var d en massa kickande,så nicco fick lov att hoppa upp på honom då jag bara studsade som en studsboll på honom.

Idag red jag också i ridhuset, gick bättre än igår, idag lät jag han inte trava förens han gick ordentligt o lugnt i skritten o han krånglade bara lite med sin rumpa men jag smällde till honom en gång på rumestumpen sen så var det bra. Han är verkligen känslig för hjälperna o hn lyssnar bra på rösten, men han stressar upp sig själv eller om det är jag som är nervös så då blir han istadig o inte lika lätt för hjälpern. Men pratar jag bara med honom och försöker få honom lugn så går det bra. Galoppen ska jag vänta lite med, känns som om han behöver tid och inte stressas fram. Och jag har all tid i världen för min plutt :) Efter att man har arbetat honom så blir han mer harmonisk och avslappnad och man riktigt ser på honom att han tycker om att ha arbetet lite :)
Nu när d varit så soligt o fint väder har jag faktiskt låtit honom vara utan täcke, tror han mår bäst av att va utan täcke så mkt som möjligt, men när d regnar så får han ha på det! Han har nästan ingen päls alls, för de hästar som fruser brukar ju sätta mer päls så d verkar han ju inte göra iaf.l

Nä häpp nu måste jag gå och göra mig iordning, ska jobba..:(
Ha d gott! :D
2 November 2007  | Länk | Eli | 1 kommentar
Fredag!

Har inte hunnit skriva på länge..I måndes red jag i ridhuset, eli börjar förstå att väggarna inte är farliga :) går faktiskt jätte bra :) men oj vad förbannad han blir när det inte går tillräckligt snabbt som han vill :P. I tisdags longerade jagt honom och i onsdag fick han vila för då skulle jag och mamma till väla. Och igår så longerade jag honom en stund så han skulle få bralla av sig, ochdet gjrode han minsann ordentligt. Sedan när det var dags att hoppa upp på honom så hoppade jag inte upp förens han stod helt stilla även när jag kommit upp, men till slut så fattade han.;) Skrittade av han sedan några varv och sedan så brukar jag alltid leda honom hem från ridhuset men igår så tänkte jag att efter jag stängt proten att jag skulle hoppa upp igen, och den uppsittningen var verkligen kanon han rörde inte en fena :) sedan bar det av hemmet och jag tänkte det här går ju riktigt bra...tills.. jag märker att han börjar kasta lite blickar på åkern han skenade med mig på förra veckan, sa till han att sluta tramsa och då lugnade han sig lite men sen så får jag syn på det som eli ocskå hade fått syn på.. två små ungar på ponnyewr i fullt sken som red över hela åkern, klart eli då också blir sugen!! Han börjar studsa mer och mer och jag bestämmer mig för att hoppa av och leda honom resten av biten. Men han är inte alls med på noterna och de andra hästarna närmar sig allt mer, eli håller på att slita sig fr¨n mig o kasta sig iväg så¨jag blir förbannad och skriker på ungarna om de inte kan sakta av..får göra det ett antal gånger..innan de saktar ner lite grann..Blev så arg på dem!! Samtidigt så ska ju eli egentligen inte bry sig om dem han ska ju lyssna på mig men det kom väl in nån sån här tävlingstanke i huvudet på honom och att han också ville springa, vad vet jag?

Har dragit ner till ett halvt kilo grund nu + att jag köpt korn som jag nog ska börja ge, det är ju lite mer skonsam energi.

Ha d så bra! Nu ska jag göra läxor! :(
19 Oktober 2007  | Länk | Eli | 1 kommentar
Ellibell

Jaha då vart det tisdag igen..Helgen gick väldigt väldigt fort..jobbade lördag och skulle egentligen jobbat söndag med men blev sjuk så jag kunde inte jobba då..vet att det är elis dagbok men måste bara skriva vad en gammal gubbe på ålderdomshemmet sa till mig i lördes..jag höll på att höja och sänka hans radio och han låg och fräåga mig om han fick hjälp,hjälp,hjälp och rätt som det var så blev han tyst och sedan kom det..-Frida?v Är du kär i mig? O jag hann inte svara förens nästa kommentar kom. Och då sa han -inte precis va, och började gappskratta och sa att han bara skojade..hihi!

Mamma,pappa och fanny var på gekås igår, de köpte en massa saker och lite till mig och Eli. Ett fleecetäcke 99:- som tyvärr satt illa,tre blå spannar m lock,ett tredelat sötmalmsbett 70:-,vitlökspulver för 60:- väldigt billigt kostar typ det dubbla i vanliga fall..,idomin salva och sedan en termometer för djur! Jag o nicco ska försöka åka upp där en dag och köpa reflexer och shabrack och lite sådant ngn dag.

Red idag, det gick faktiskt rätt bra :) han var lite rädd för några koner en brunn men retset gick bra. Sedan så var det stallmöte. Jag får ta dde stora hö fyrkantsbalarna som pappa fixat! :D

Vi hörs en annan dag! Ha d gott!
9 Oktober 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
Framsteg!

Igår så vart d "hagträning" igen, tog ett litet tag innan han kom fram men fram kom han..:D igår så myste vi bara i stallet massa rykt och kel.. hängde på honom samtidigt som jag klappade och pratade med honom..jag vill att han ska acceptera ALLT! Sedan gick jag närma honom hela tiden så att jag typ stötte emot honom, han gillar inte riktigt att jag är vid rumpan och "pillar".. :P

Idag så hade jag tänkt gått ut o promenerat med honom men d blidde inte..känner mig inte på g....förkylning eller nåt sånt skit och dessutom den j*vla värken i fingarna/händerna..pust! Idag så det första eli gjorde när jag kom ut till hagen o hann såg mig var att.. GNÄGGA!! Första gnäggningen!!!!!!!!!:D och sedan kom han ändra fram till hagen! :D FRAMSTEG!!!!!!:D :D :D :D :D :D
Idag borstade jag bara av honom lite snabbt o kollade hovar,ben. Vill inte syssla för mkt på honom när jag inte mår bra, har fått för mig att man flyttar över negativ energi då..:S kanske lite fjantigt men jag tror på det. Är dessutpm väldigt lättratad så då är d bättre att han bara får gå i sin box och ha d bra :)

Ser ut som han bara har gått upp i vikt nu bara sedan jag börjat med enilaget! Så fort! Jag som tyckte han var lagom i hullet innan. Så jag drog faktiskt bort 1kg eftersom han bara har fått de nya ensilaget sedan den 2:e. Inte bra om han går upp så fort i viktigt. Jag rider han ju dessutom inte så hårt heller. Så nu får han alltså 13kg ensilage,4dlbetfor,10dlgrund,30ml majsolja och b-vitamin.
Idag rann hans näsa jätte mkt av massa genom skinligt snor..när d är förkylning är den väl gul har jag för mig? Tror att den rinner därför att hans slemghinner blir irriterade av röken som kommer ifråndär de eldar massa gammal halm och hö.

Vi hörs imon!
6 Oktober 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
Igår torsdag

Hann inte skriva om gårdagen så får skriva idag om det i stället..:) Igår så kom Eli fram till mig i hagen helt själv!!! :D När han såg mig komma gåendes från stallet så började han gå mot "utgången" i hagen och sedan änr jag kommit fram så stannade han en bit därifrnå precis ja nu har jag gått min bit nu får du kom in till mig men icke jag hade bestämt mig för att idag skulle han minsann själv komma fram till mig o söka kontakt så jag satte mig på huk i hörnet av hagen och tittade på allt annat utpm honom :P och då närmade han sig några steg i taget och så stannade han o sedan tog han några steg till också stannade han och så höll det på till han helt plötsligt var framme och nosa mig i håret och sedan backan han ett steg ock sedan kune jag ta honom :) verkligen framsteg!!! Innan så har jag ju nästan praktsikt taget fått dra ut honom för han har inte velat in men det har bara ändrat sig på ngfn dag för härom dagen så följde han me mig i raskt tempo också då igår då han kom fram hetl själv! :D

Red igår med och det gick ju mindre bra..tog ju ett tag innan han stod still så jag kune komma upp osedan när vi kommiten bit på vägen så ville han helt plötsligt inte gå förbi en gård för där var massa barn ute och lekte. Jag gav honom nästan helt långa tglar och manade på honom och gjodre volt efter volt för att försöka få honom förbi men han blev bara arg och ville inte gå förbi.. ! Så jag fick helt enkelt hoppa av och leda honom förbi sakta men säkert. Såg då att han fått skav av bettet :S i ons så höjde jag upp bettet ett hål för jag tyckte att d liksom hänge eller åkte in i munnen men såg då igår att han fått hemskt skav av det..inte konstigt om han var arg då, antagligen för det hemska bettet..:S dessutom så är det nog lite för brett till honom med.. han var ju lite arg o så i ons med och det var nog betet då med som bekymrade honom. Känner mig så dum..!!!!borde ju sett att d inte satt bra. Inte konstigt att han inte ville gå fram o att han bara blev argare när jag vände honom.. d gjorde han ju för att han hade ont. Smörjde in det med helosan så förhoppnigsvis så läcker det snabbt men han får vila idag och resten av helgen från bettet.

Ska försöka åka iväg och köpa nya bett till helgen..innan så sa man ju alltid att tvådelat var det mildaste bettet men kikar man runt på nätet så verkar det som det har ändrat sig. Enligt tandläkarna så är ett tre delat eller ett rakt mkt bättre. Så jag har tänkt att jag ska köpa både ett tredelat och ett rakt. Tror det blir det tredelade på hööks med sötmalm också det där raka gummiäppelbettet också. men vet liksom inte vilket storlek jag skall ta..det raka ska man tydligt ta en liten minre storlek av än vad man har delade bett av..? Läste på nätet också att det är milade med ett mindre bett..hm får ta med det bettet han har nu och åka upp till hööks och gemföra! Tror han skulle behöva ett annat träns också.. och där hittade jag faktsikt också lite nyheter på nätet, att det är bra med remontträns på ungahästar och ja egentligen på alla hästar för att det inte trycker på laneerna eller käkarna lika mkt, vet inte om det stämmer men et låter ju bra..men får se vad jag hittar, det ska vara ett brunt iaf!

Återkommer ev ikv om vad som hänt under dagen! :) ha de så bra alla! Kram frida o eligible
5 Oktober 2007  | Länk | Eli | 1 kommentar
Eli - envis som en åsna

Ja han är verkligen envis som en åsna ibland..:P haha när han bestämt sig för nåt då har han verkligen bestämt sig! Red i ridhuset idag..bestämde mig för att jag skulle inte hoppa upp förens han stod helt still och det tog ju ett tag..;) sedan så var där ju jääääääääääääätte farliga hinder i ridhuset också o dem kunde man ju inte gå för nära. När vi vara färdiga var både eli o jag helt slut..o helt genomsvettiga:S imon ska vi antingen ut på en promenad eller så blir det en uteritt!:D
3 Oktober 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar
Elis blogg

Jaha då har Eli fått en helt egen blogg ;) blev lite inspirerad av lotta :D Här kommer jag att dagligen försöka skriva om vad Eli har för sig :)
3 Oktober 2007  | Länk | Eli | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Frida Helgesson                                             Skaffa en gratis hemsida