Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2019)
>>


HAN (läs JAG) ÖVERLEVDE!!

Hemma igen!! Har haft en kanonsemester som varmt kan rekommenderas alla!! Vi flög till Florida och hoppade på fartyget i Miami. Sen var vi och kryssade runt i den Karibiska övärlden med stopp i San Juan, Purto Rico, St Thomas och St Maarten. Fantastiskt!!
På flyget ner till Miami bestämde vi att vi inte skulle prata om vovvarna hemma mer, då hade vi redan målat upp alla tänkbara katastrofer som skulle kunna hända flera gånger om...Sagt och gjort, vovvarna nämndes inte på 3 dagar, sen gick det inte mer!! Eftersom det inte gick att använda mobil på fartyget mitt ute på havet så kunde vi bara använda oss av e-mail och tidsskillnaden var dessutom 6 timmar back där vi var, så den där ögonblickliga kontakten fick vi liksom lära oss att leva utan. Det funkade jättebra och när vi bara fick reda på att Spiken sov som han skulle, åt som han skulle och inte grät för mycket så var vi lugna...Mormor och morfar var ute på jätterundor på flera timmar varje dag med hundarna så motion fick de i överflöd även om de aldrig fick springa löst och det var rätt skönt att veta eftersom inkallningen på lilleman inte riktigt sitter som en "smäck" för att uttrycka sig snällt...Hahahaha.

LITE egna knep hade de kommit på för att lura Spike att lägga sig på kudden att sova när de gick och la sig. Eftersom vi i vanliga fall aldrig är i säng före kl 1-2 på natten så blev det ju en chock att behöva törna in vid halv 11 tiden...Det förstår ni väl, hur kul är det att ligga och snurra runt och inte kunna somna!!?? Såklart man vill kolla omgivningarna på ovanvåningen!! Stöka och böka runt i mammas syrum, leka skattjakt på lillmattes sovrum, leta rakhyvlar i badrummet som mellanmatte glömt i duschen och såklart kissa liten nattpöl i trappan...
För att nattfriden skulle infinna sig beslöt man att mormor och lillmatte gick upp och la sig och släckte alla lampor. Efter en stund BAR morfar upp Spike och la honom hos de redan nerbäddade. Sedan FORT ut genom dörren som stängdes ordentligt!! Smyga ner för trappan och göra sig själv i ordning för säng. (Hade varit rätt kul att vara en liten spindel i taket och iakttagit spektaklet!!)

Borta bra men hemma bäst heter det ju coh så är det nog. Jätte skönt att få komma hem och se att alla mådde bra, höra att man varit lite saknad i alla fall och få MASSOR av goa nospussar från 2 överlyckliga vovvar!!

LITE har han nog växt i alla fall, LillSpiken.. Har nästan blivit helsvart på ryggen och BÄGGE öron har nu bestämt sig för att de nog trivs bäst hängande!! Jippie!!

Pepsi som snart fyller 9 tog hela vår utflykt som om den aldrig hänt... Han är ju klok som en bok och vet att matte alltid kommer hem till honom igen, hon brukar vara ute och flänga. Han symboliserar liksom en stor, klok och pålitlig bamsebjörn som aldrig ser någon anledning att jaga upp sig. Enda synliga tecknet på att vara passad av hurtfriska morföräldrar var nog ett par cm mindre runt pondusmagen...Fina, fina Pepsi!!

Idag har Spike och jag varit i Kåseberga som är en jättefin, liten fiskeby som ligger utanför Ystad. Dit vallfärdar turisterna på sommaren. 700 000 besökande varje sommar!! Där vandrar de uppför backarna för att titta på Ales Stenar som lär vara en lämning sedan vikinga tid - gravplats eller orienteringplats - därom tvista väl de lärde... Där har vi i alla fall köpt 2 stycken hus som vi är i full färd med att ändra om till 6 stycken lägenheter till turister, en butik och ett cafe´!! Spike tyckte det var helt OK. Han hittade en död, platt och torr gammal mus som han ABSOLUT vägrade att lämna ifrån sig!! Kan ni se en snickare, en rörläggare, en elektriker + Peter och jag, jaga en liten rävfärgad sak med en DÖD MUS i munnen framför er?? INTE?? Tur för oss, för det såg nog rätt puckat ut!!

Skönt att vara hemma och tillbaka i gamla gängor igen. Spike överlevde och jag också...
23 Januari 2008  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 1 kommentar
SEPARATIONSÅNGEST!!!

Hej Alla!!

Är i packtagen och var just på väg att stoppa ner kameran... Kom på att det nog var läge att tömma kameran eftersom den var fullmatad med, gissa vad, Japp, just det, SPIKE!! Det har hänt så mycket med honom. Han vet vad nej betyder och bara det gör att allt liksom bara flyter på. Det är som om han bott hos oss jämt, flera år och bara är en självklar del i familjen.

Han har blivit stor pojke, lyfter på benet när han kissar... Ser lite roligt ut fortfarande eftersom han av ngn anledning tror att benet måste lyftas liksom över hela ryggen för att det ska funka... Han har varit med om den första snön i sitt liv och det var en höjdare!! Tänk "plogbil" och byt ut bilen mot Spike så har ni scenariot klart för er!!

Julen har varit en upplevelse för valpen skulle jag tro... Julgranen stog på plats för att han skulle ha någonting att leka med.. Hoppa höjdhopp efter alla kulor, dra ner glitter och ha dragkamp med för att se vem som fick längsta biten, leka kurragömma under eftersom ingen annan än han fick plats och tugga av de grenar som råkade växa längst ner... DÖDSKUL om man heter Spike!!( Matte tyckte det var rätt skönt när eländet åkte ut..) (Granen alltså, inte Spike!!)

Mammas vovve är det och det kan ingen ändra på. Lyder mamma bäst, sover hos mamma och letar efter mamma när hon är borta... Kan berätta att mamma har lite ångest eftersom hon och Peter ska åka på semester i morgon bitti.. 10 dagar på ett kryssningsfartyg i Karibien kan man väl tycka låter härligt... och det är det säkert.. Finns väl bara ett litet moln på himlen.. Gissa vad!!?? Just det, lille Spike.. Allvarligt talat, det kommer att gå jättebra, det har jag berättat för mig själv varje dag, flera gånger om dagen!! Mormor och morfar ska komma hit och bo hos barn och hundar så jag har bara skrivit ca 25 lappar när alla ska ha mat, när de skall rastas (hundarna alltså), när de ska sova och när de ska kissas... Snacka om hönsmamma!!! I KNOW!! DET KOMMER ATT GÅ BRA!!!

Måste vidare i refrängen, vi hörs när jag kommer hem!!

KRAMAR Annelie och SPIKE
11 Januari 2008  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 1 kommentar
Tålamod, finns det i storpack???

Hej Alla!!!

Har inte varit bortrest, inte varit sjuk, inte jobbat övertid och inte flyttat.... Har bara varit "mammaledig" med SPIKE. Nu kommer jag ihåg hur det var när barnen var små... Man njöt när de var så trötta att de bara ville SOVA. Kan berätta att det är likadant här nu!! "Lille" SPIKE är mer än vad en (läs 4, hel familj) klarar av!! Busigare, tokigare, smartare, ettrigare och tuffare valp har jag ALDRIG varit med om!! Han är fullkomligt energitömmande mellan varven!! Men ändå såklart våran favoritälskling....

Nu är det slut med att stå i duschen och njuta de få minuter som ges...nu har vi en liten kompis med oss...o yes, SPIKE såklart!! Han biter frenetiskt efter strålarna, hoppar och leker så vattnet sprätter! Han ÄLSKAR det!! Såklart ni säger: Stäng dörren då... Då svarar jag; TROR NI INTE AT JAG FÖRSÖKT!!! Han har alltså lärt sig öppna stängda dörrar också.... När vi ändå är inne på vatten kan jag informera om att han använder sin vattenskål som swimmingpool... Förmodligen dricker han på samma gång som han badar... En plaskvåt hund dygnet runt är alltså ingen ovanlig syn på St.Gertrudsgatan i Ystad.

What else?? Tja, som sagt, att ha småbarn var ingenting. Snacka om att ställa allt utom räckhåll för små nyfikna barnhänder... Ni skulle se vårt hem!! Skor på bordet, tidningar HÖGT upp, kuddar i soffan, glöm det, här är det kuddar uppe på bordet!! Blomkrukor som tidigare var snyggt uppradade framför de stora fönstren på golvet har nu packats upp och trängts ihop med de andra så att det liknar en blomsteraffär utan sinne för snygg display!! ALLT för att inte SPIKEN ska äta upp dem!!

Vi bor i ett gammalt missionshus som katolska kyrkan en gång haft. När huset en gång byggdes så passade man på att bygga en fast "estrad" som vi kallar "scenen". Här stod man och predikade och hade sitt altare osv. Vi har dock inte riktigt samma inriktning så vi har ett mega akvarie och lite annat som vi bara tycker är fint att titta på där. Denna scen har av ngn anledning blivit favorit ställe för vovven som gärna både kissar och bajsar på den helklistrade svindyra mattan som är lagd där... Eftersom det är trappsteg på båda sidorna om scenen för att komma upp där så blir det lite knepigt att fånga boven i akten så att säga, eftersom han tar motsatstrappan ner så fort man närmar sig på andra sidan!! Säkert skitkul att stå och beskåda!! HA HA HA!!

I lördags var vi helt förstörda eftersom SPIKE var sjuk!! Vi trodde(om än ganska tveksamt) att han fått en chock!! När lilltösen kom hem från en utflykt visade hon vad hon vunnit: En "pruttkudde"!! Såklart skulle SPIKE ochså få se den. Gissa om han blev rädd!! (Jag tror förresten att det är det första han blivit rädd för sedan vi fick honom...) Han var sig inte lik på 7 timmar!! Han drog sig undan och gick och la sig i mörka utrymmen och hans annars alltid "hängstående" öron bara hängde som vi aldrig sett dem förr. Liksom rätt ner. Han såg för bedrövlig ut!! Han åt och drack, kissade och bajsade mellan varven så där var det inget tokigt, men usch vad vi var rädda!! Allt klingade av så småningom av sig själv och nu finns inga spår av hans plötsliga åkomma!! Tack och lov!! Pruttkudden är undangömd och kommer nog aldrig att plockas fram mer....

Eftersom de flesta tänkande planerande valpköpare skaffar valp på våren är det inte så lätt att skaka fram tillräckligt med deltagare till en valpkurs såhär på vintern... Idag har jag i alla fall ringt en instruktör som tar emot privat. Så med lite tur ska jag och SPIKE få träna lite och ha kul i alla fall. Gud ska veta att han behöver lite hyfs och jag behöver höra att jag inte är ensam om att ha en "omöjlig" valp!!! Är det förresten någon som vet om överaktiva valpar är samma sak som minidamphundar???

HA EN JÄTTESKÖN JUL OCH HÄRLIG LEDIGHET OM VI INTE HÖRS INNAN!!!
4 December 2007  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 1 kommentar
VI BÖRJAR FÅ EN VARDAG...MEN ÄNDÅ INTE....

Nu är vi inne på vår 4:e vecka med våran SPIKE. Vi börjar hitta lite rutiner som funkar, även om det i ärlighetens namn är han som upprättar dem...HAN har hittat SIN plats i sängen, Han ligger där det passar HONOM att ligga(bakom nacken på passageraren) när vi åker bil, HAN bajsar i SIN hörna av trädgården när det är dags och HAN bestämmer när det är tid för lek/sömn. Vi ska ju inte för ett ögonblick tro att vi har något som helst att säga till om!!!
När datorn används, vilket den gör flera gånger om dagen, finns det bara ETT ställe var Mr SPIKE accepterar att befinna sig på...i knät hos den som jobbar...
Nåja, lite skämt, lite allvar, vi har alla lärt oss att vara lite som alla kvinnor är jämt, vi får honom att tro att han vunnit även om det ibland är precis raka motsatsen...det slutar i alla fall med att alla är nöjda.

Vi har fortfarande inte lämnat vår "bebis" ensam hemma...Jag tror att vi skjuter på det i det längsta och hittar ursäkter och kollar schema för att det hela tiden ska finnas någon hemma...Han kan ju gud bevars bli ledsen...och det vill vi ju inte...

Jag har haft 4 hundar tidigare i mitt liv som alla varit hos mig sen 8 veckors ålder, men ALDRIG träffat en så go, envis, oblyg, tuff och underbar valp som SPIKE!! Kanske är det den enorma viljan eller personligheten helt enkelt som gör honom unik. De andra har varit fogliga, snälla och föhållandevis "lydiga" men den här lille charmören är så totalt egen att man bara faller pladask för alla hans nycker och ryck!!

Duktig är han också minsann, han är "nästan" rumsren och går till dörren nästan varje gång. Sitt och ligg funkar också med muta som hjälp såklart. Gå i koppel tycker han är ganska onödigt men gör det om han absolut måste...

Den enda som nog tycker att SPIKE kunde flytta någonstans långt bort är faktiskt PEPSI.. Han har accepterat eftersom mamma talat om för honom att nu bor det en ny liten varelse här men han gråter inte precis av lycka. Vi har aldrig sett så mycket blottade tänder som de sista 3 veckorna!! Vi både skrattar och skäller på honom. Det ser liksom så löjligt ut när han sitter och väser som en orm och visar hela garnityret och sidan om står det en liten plutt som totalt ignorerar alla varningstecken på strid och bara fortsätter att pussa överallt han kommer åt!! Den enda gången de befinner sig på samma våglängd är faktiskt när de äter...ur samma skål...PEPSIS skål!!!! Vi fatta ringenting!!

Vi kan konstatera en sak till när det gäller allas våran SPIKE. I själva befruktningsögonblicket så måste det ha blivit en liten mutation... någon liten katt måste ha funnits med i spelet... Alla vet hur en katt beter sig utan att man behöver beskriva det exakt...Precis så är vår SPIKE... Liknar någonting underbart ljuvligt som en blandning av hund och räv och beter sig precis som en katt!! Smyger, håller fast, sprätter med bakbenen mot sitt fångade byte och anfaller allt PRECIS SOM EN KATT!!! Sträcker på sig och betraktar oss precis som en katt som ligger i solen och njuter...Lojt men ändå på sin vakt.

Nu är han trött på det här, så nu får jag sluta...han står vid dörreeeen.. SPIKE VÄNTA!!!
14 November 2007  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 0 kommentar
2 VECKOR MED SPIKE!!

Hallelulja, som Kirsti säger, idag har vi haft SPIKE i 2 veckor!!
Det är faktiskt så att ända sedan han kom har varje dag varit en "Halleluljadag"!! Nya hyss varje dag och redan känns det som om vi "kan" honom lika mycket som han "kan" oss!! Han pratar och talar klart och tydligt om vad han vill och när han tycker att något är bra eller dåligt. Hans lilla skall och huvudet på sne´är något han kör stenhårt med!!
Pepsi har börjat tycka att han är rätt så cool och springer inte undan längre som ett skadeskjutet djur så fort han närmar sig. Han tillåter tom SPIKE att dela rester på samma fat som honom!! (Det trodde vi ALDRIG skulle gå..)

Han har lärt sig SITT och har stenkoll på när det prasslas någonstans och det är sitt som gäller för att få vara med om att dela godiset!!

SPIKE är dessutom en mycket klok hund som hittat ett reträttställe där han får vara ifred ifrån resten av familjen för att få spinka sin indragna vissna blompinne eller tugga på något förbjudet!! Under låga bordet vid soffan kan ingen komma in mer än han och DET vet han!!

Idag lärde han sig också hur man sätter igång billarmet på en parkerad bil!! Vi skulle minsann inte tro att man låter en liten oskyldig valp ligga kvar i bilen även om det handlade om ca 2 minuter!! ÅÅHH NEJ MINSAN!! Han kröp bara in mellan nät och vindruta bakifrån och satte sig i framsätet... Inte en gång utan tre...Så nu är det kört att tro att han kan sitta där bak med Pepsi.. Han vill ha "gräddfilen" som vanligt...I framsätet hos mamma vill jag vara annars kan det vara!!

4 November 2007  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 1 kommentar
Nytt försök...

Gör ett nytt försök att få ner lite på pränt.. Skrev en hel veckodagbok i söndags, men den försvann ut i cyberspace!!

Har haft en underbar första vecka med vår lille SPIKE!! Vi fick hem honom förra söndagen då vi mötte hans uppfödare Jenny på stationen i Malmö för "överlämnande". Han låg i en liten väska och var bara SSÅÅÅ SÖÖT!! Kan inte nog bedyra hur fantastisk han är! Söt som en liten rävunge och humör som en ettrig terrier!! Eftersom han är så liten och bedårande är det faktiskt bara mig han lyder än så länge...alla andra i familjen bara smälter när han lägger huvudet på sned och sätter sina sylvassa tänder i dem!! Jag springer omkring som en äggsjuk höna och försöker medla när det är "slagsmål" på gång!! Förklarar att det inte går att tillrättavisa en liten valp med honung i rösten och samtidigt försöka vara auktoritär!! Han testar ALLT!! Hänger i gardinerna, flyttar runt allas skor i hela huset...(300 kvm, så det tar ett tag att hitta dem...), hänger Pepsi i svansen och försöker visa att han är ett lejon genom att skälla som besatt!! Han är underbar..Eftersom jag vill tro..hm..att närhet och hjärtljud är viktigt när man är bebis, får han ligga mellan Peter och mig i dubbelsängen...(Enl. sambon är han en riktig sexdödare...)Han säger det dock med ett väldigt stort leende åt Spikes håll...(Det var han som tyckte att vi skulle ha tänt på hela ovanvåningen första natten så att inte SPIKE skulle bli rädd...) Nu läser de tidningen tillsammans och älskar varandra!!
KONTENTAN AV FÖRSTA VECKAN: Alla älskar SPIKE och SPIKE biter alla..!!!
30 Oktober 2007  | Länk | NYBLIVEN SPIKEMATTE | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Annelie Somell                                             Skaffa en gratis hemsida