Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Köttfärspaj

Ur boken våra bästa GI-recept.

Pajdeg:
2 dl sojamjöl
100g smör
förgräddas 15 min i 200 gr

1 gul lök
1 vitlök
smör
500 g köttfärs
torkade örter: oregano, basilika eller timjan
rapsolja
salt och peppar
2 tomater
3 ägg
2 dl grädde
125 g mozzarella

Sät ugnen på 175 gr. Skala och hacka lök och vitlök och bryn lite i smör, utan att det tar färg. Lägg i pajskal. Stek köttfärsen och krydda och lägg i pajskal.Hacka tomater i stora bitar och tryck ned i köttfärsen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över. Toppa med riven mozarella. Grädda i mitten i ca 40 minuter.
13 Januari 2008  | Länk | Recept | 0 kommentar
Grönsaksgratäng med lax

Grönsaker:
Lättkokta grönsaker; tex -blomkål, broccoli, palster- -nacka, kålrot, morötter Grönsaker; som tex bambu- -skott, tomat, svamp, -zucchini (skurna i små bitar)
Alternativt färdiga i påsar: wokgrönsaker, broccoli

Sås:
1 1/4 dl Lättmjölk , grädde
Maizena ljus såsredning
12 1/2 g Mager ost; lagrad, riven
laxspad
salt, peppar

lax som är kokas i buljong

Gratängen är också ett bra tillbehör till stekt eller grillat kött, eller till fisk.

Skölj, ansa, dela i mindre bitar och koka de grönsaker som ska kokas. Skölj, ansa och skär resten i mindre bitar om det behövs. Blanda de olika grönsakssorterna i en ugnsfast form. Värm mjölken och vispa ner maizena såsredningen till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över grönsakerna och strö osten överst. Gratinera i ca 200-225° tills osten smält och fått fin färg. (ca 40 min) Ät och njut!

Servera ev. med olika sallader med soltorkade tomater
13 Januari 2008  | Länk | Recept | 0 kommentar
Gino

Den här efterrätten passar bra till alla middagar.

Bär: ex jordgubbar, hallon, blåbär, banan, mango, apelsin, kiwi mm
Vit cholklad (frys gärna före)
Mandelmassa (valfritt)
Cocos
Lime (valfritt)
Ev glass eller en klick grädde


Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader eller grill. Skala och skär frukterna i bitar. Lägg ut dem på ugnssäkra tallrikar och strö chokladen över. Ev strö mandelmassa och lite lime. Gratinera ett par minuter tills chokladen får lite färg. Strö över cocos (valfritt)

2. Servera med glassen/yougurtglass/grädde


13 Januari 2008  | Länk | Recept | 0 kommentar
Citronbakad kassler med squashtagliatelle

Kasslerskivor
1 kruka färsk basilika (persilja, gräslök)
fetaost
tomater
25 g valnötskärnor (hackade nötter)
1 vitlöksklyfta
2 dl créme fraiche
salt och peppar
broccoli

Squashtaglitelle:

squashfrukter
1 tsk salt
ca 0,5 dl god olivolja
rivet skal och saft av en citron (citronolja)
1 knippe färsk bladpersilja
50g grovt riven färsk parmesan (annan ost)
flingsalt och nymalen svartpeppar

Garnering: basilikablad, valnötter

Skölj squashen och hyvla tagliatellestrimlor med potatisskalare. Lägg stimlorna i ett durkslag och blanda med salt (ev lite citronolja). Låt stå. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kasslerskivorna i en smord ugnsfast form och varma med tomater och kryddor. Blanda cremefraiche med salt, peppar, citronolja, övrigt. Lägg tagliatellen på kasslerskivorna, Strö över cremefraiche blandningen och parmesan, valnötskärnor, och till sist fetaosten. Garnera med broccoli (eller andra grönsaker som man har hemma)

17 December 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar
Sallad med Bulgur

1 lime
100 g ost (10%)
1-2 msk pesto
2,5 dl keso
2 dl bulgur (en matvete)
3,5 dl vatten
1 pkt coctailtomater
salld: isbergssallad, ruccola
150 g kalkon (tunna skivor)
1 näve solrosfrön (rostade)
salt och svartpeppar

Tvätta limen och riv skalet på rivjärn. (yttersta lagret det gröna)
Riv osten fint.
Blanda lime, ost, pesto, keso. Salta och peppra, ställ i kylen.
Koka bulgur eller matvete. Låt svalna.
Dela tomater och blanda i vetet. Smaka av med limesaft och olivolja, salt och svartpeppar från kvarn. Hacka isbergssallad och lägg i iskallt vatten så att den blir krispig.
Häll av vatten från sallad. Arrangera salladen i botten. Lägg på matvete, rucola och kalkon. Toppa med ostpeston och solrosfrön.
17 December 2007  | Länk | Recept | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Anna Larsson W                                             Skaffa en gratis hemsida