|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
|
|
|
|
Inlägg: 17 |
Kommentarer: 0 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Köttfärspaj
Ur boken våra bästa GI-recept.
Pajdeg: 2 dl sojamjöl 100g smör förgräddas 15 min i 200 gr
1 gul lök 1 vitlök smör 500 g köttfärs torkade örter: oregano, basilika eller timjan rapsolja salt och peppar 2 tomater 3 ägg 2 dl grädde 125 g mozzarella
Sät ugnen på 175 gr. Skala och hacka lök och vitlök och bryn lite i smör, utan att det tar färg. Lägg i pajskal. Stek köttfärsen och krydda och lägg i pajskal.Hacka tomater i stora bitar och tryck ned i köttfärsen. Blanda ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över. Toppa med riven mozarella. Grädda i mitten i ca 40 minuter.
|
13 Januari 2008
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Grönsaksgratäng med lax
Grönsaker: Lättkokta grönsaker; tex -blomkål, broccoli, palster- -nacka, kålrot, morötter Grönsaker; som tex bambu- -skott, tomat, svamp, -zucchini (skurna i små bitar) Alternativt färdiga i påsar: wokgrönsaker, broccoli
Sås: 1 1/4 dl Lättmjölk , grädde Maizena ljus såsredning 12 1/2 g Mager ost; lagrad, riven laxspad salt, peppar
lax som är kokas i buljong
Gratängen är också ett bra tillbehör till stekt eller grillat kött, eller till fisk.
Skölj, ansa, dela i mindre bitar och koka de grönsaker som ska kokas. Skölj, ansa och skär resten i mindre bitar om det behövs. Blanda de olika grönsakssorterna i en ugnsfast form. Värm mjölken och vispa ner maizena såsredningen till en simmig sås. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över grönsakerna och strö osten överst. Gratinera i ca 200-225° tills osten smält och fått fin färg. (ca 40 min) Ät och njut!
Servera ev. med olika sallader med soltorkade tomater
|
13 Januari 2008
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Gino
Den här efterrätten passar bra till alla middagar.
Bär: ex jordgubbar, hallon, blåbär, banan, mango, apelsin, kiwi mm Vit cholklad (frys gärna före) Mandelmassa (valfritt) Cocos Lime (valfritt) Ev glass eller en klick grädde
Gör så här 1. Sätt ugnen på 250 grader eller grill. Skala och skär frukterna i bitar. Lägg ut dem på ugnssäkra tallrikar och strö chokladen över. Ev strö mandelmassa och lite lime. Gratinera ett par minuter tills chokladen får lite färg. Strö över cocos (valfritt)
2. Servera med glassen/yougurtglass/grädde
|
13 Januari 2008
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Citronbakad kassler med squashtagliatelle
Kasslerskivor 1 kruka färsk basilika (persilja, gräslök) fetaost tomater 25 g valnötskärnor (hackade nötter) 1 vitlöksklyfta 2 dl créme fraiche salt och peppar broccoli
Squashtaglitelle:
squashfrukter 1 tsk salt ca 0,5 dl god olivolja rivet skal och saft av en citron (citronolja) 1 knippe färsk bladpersilja 50g grovt riven färsk parmesan (annan ost) flingsalt och nymalen svartpeppar
Garnering: basilikablad, valnötter
Skölj squashen och hyvla tagliatellestrimlor med potatisskalare. Lägg stimlorna i ett durkslag och blanda med salt (ev lite citronolja). Låt stå. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kasslerskivorna i en smord ugnsfast form och varma med tomater och kryddor. Blanda cremefraiche med salt, peppar, citronolja, övrigt. Lägg tagliatellen på kasslerskivorna, Strö över cremefraiche blandningen och parmesan, valnötskärnor, och till sist fetaosten. Garnera med broccoli (eller andra grönsaker som man har hemma)
|
17 December 2007
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|
Sallad med Bulgur
1 lime 100 g ost (10%) 1-2 msk pesto 2,5 dl keso 2 dl bulgur (en matvete) 3,5 dl vatten 1 pkt coctailtomater salld: isbergssallad, ruccola 150 g kalkon (tunna skivor) 1 näve solrosfrön (rostade) salt och svartpeppar
Tvätta limen och riv skalet på rivjärn. (yttersta lagret det gröna) Riv osten fint. Blanda lime, ost, pesto, keso. Salta och peppra, ställ i kylen. Koka bulgur eller matvete. Låt svalna. Dela tomater och blanda i vetet. Smaka av med limesaft och olivolja, salt och svartpeppar från kvarn. Hacka isbergssallad och lägg i iskallt vatten så att den blir krispig. Häll av vatten från sallad. Arrangera salladen i botten. Lägg på matvete, rucola och kalkon. Toppa med ostpeston och solrosfrön.
|
17 December 2007
| Länk
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|