Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2023)
>>


Redan maj 2022

Har tänkt skriva här så många gånger. Men tiden den räcker inte till alltid. För att hålla bloggen vid liv kommer jag att lägga in foto nu ett tag.
Gillar verkligen min kamera och det är så avkopplande och rogivadne att att fotografera. Här kommer lite bilder som jag tagit på blommor.

Det var lite bilder det, kommer mer en annan dag.
Ha det bra och var rädda om er.

2 Maj 2022  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mina tankar när jag tränar mina hundar

Ja det är ett bra tag sedan jag skrev här. Å det har hänt mycket när det gäller hundarna. 
Qvick och jag har gjort tävlingsdebut i Startklass lydnad gjorde det för att checka av vad vi stod någonstans. Han var mycket mycket duktigare än jag vågat tro. Hade anmält till en klubb där jag visste att  tävlingen var i inhägnat område. Skönt att vet när det är första tävlingen att han inte bara kunde dra iväg. Alltså vilken känsla vi byggt upp som visade sig på första tävlingen heart När vi hade gjort första momentet "följsamhet" ja då märkte jag hur mitt hjärta slog. Oj det var länge sedan jag kände så. Å Qvick han fixade att ha en matte som hade hjärtklappning yes Jag var så nöjd när jag gick av planen. Å jag gjorde precis så som jag planerat att göra YES mellan varje moment. YES har jag när jag ska tagga och bekräfta när Qvick gör rätt. Har lärt honom YES = GODIS
Vi fick ihop 149,5p av max 200p trotts noll på ett moment, för uppflytt till nästa klass krävs 160p

Nu var jag fast vi skulle tävla mer. Hade anmält till en annan tävling där det inte var inhägnat. Denna gång fick jag startnummer bland de sista. Har för mig att jag fick startnummer 23 av 26 ekipage. Första tävlingen hade vi startnr 3 minns inte hur många det var. 
Att gå på en plan där det var många dofter hade vi inte tränat så mycket på. Men det fixade han galant. Det pågick även en annan tävling bredvid. Den störde inte. När det var får tur så var det bara vi 2.  Vilken känsla heart Fick inte lika bra poäng denna gång, noll på 2 moment men skit vilket, det var vi Qvick och jag. Fick ihop 129,5p. 

Nästa tävling var en månad senare. Dagen innan kände jag bara i morgon vinner vi. Jag hade knäckt koden för att få Qvick att förstå ett moment (fjärrdirigeringen). Vi fick startnummer i mitten. Även denna gång hade vi en härlig känsla återigen var det han och jag inne på planen. Jag märker inte att det är folk utanför jag märker inte att de är en tävlingsledare som kommenderar mig, märker inte domare och skrivare. Det är bara Qvick och jag på planen yes. Denna gång fick vi ihop 179,5p och uppflytt. Vi vann inte vi kom 2a, men jag vann ändå yes

Förra söndagen var det dags för 2 tävlingar samma dag. Skulle jag orka ladda om mellan tävlingarna och skulle Qvick fixa det mentalt. Jag behövde inte ens tänka på det. Det var han och jag återigen inne på planen. Denna gång gick vi nära klubbstugan där vi var och mycket folk i omlopp. Men jag visste att han stannar hos mig. 
Denna gång vann vi och senast jag stod överst på en prispall var när jag hade Visslan, det var 2003. Kan säga att jag mös verkligen. Fick ihop 172,5p. Kan säga det var inte svårt att ladda om till nästa tävling. Jag bara njöt över att få tävla ihop med världens bästa hund Qvick. Vi vann inte denna gång vi kom 2a igen och på härliga 182,5p. 
Så nu har han titeln LD Start (lydnadsdiplom startklass). 

Då jag inte visste hur det skulle gå på dessa 2 tävlingar anmälda jag till en tävling till om 2 veckor. Där ska vi bara gå in och ha roligt. 
Passade även på att anmäla till bruks appellklass sök. Vi får se hur det går, gör det för att jag vill testa och se hur långt vi har kommit. Har redan från början bestämt att jag inte ska göra gruppmomentet platsliggningen i 3 minuter med andra hundar. Det är ett moment jag inte gillar och så länge jag kommer att klara mig utan det momentet kommer jag att avstå det. 

Här kommer lite bilder från tävlingarna. 

Jag har även tävlat lydnad med Nyx, även om vi hade en bra känsla och jag är nöjd så jag har ändå bestämt mig för att pausa med lydnadstävlingarna för hennes det. Vi har gjort många många i startklassen. Hon kan alla momenten men hon kan inte alla samtidigt på tävling. Så nu pausar vi från allt vad lydnadstävlingar heter t o m 2022 och satsar på rallylydnaden i stället. Kanske jag kan få min lilla Rallylydnads champion innan de nya reglerna kommer ???
Lite tränings och tävlings bilder på Nyx

Ni får ha en fortsatt trevlig helg och var rädda om er och era fyrbenta vänner.

13 November 2021  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Äntligen.....

har vi inga covidpatienter på jobbet, i alla fall enligt Radio Halland... Kan säga att det är en märklig känsla, man är så van att det finns där.

Jag har kommit på att fotografera är en sak som ger mig energi, speciellt i naturen och blommor... Tänkte jag skulle lägga upp en lite blombilder här. Så idag blir det en bildblogg istället för en massa text..
Men jag måste innan bilderna kommer, återigen skryta om de hundägare jag har på allmänlydnadskursen (klippkort). De är alltså så duktiga, de jobbar med sina hundar, det är härligt att se deras framsteg och framförallt harmonin och lugnet det är mellan förare och hund. Det är en fröjd att se dem jobba med sina 4-benta vänner smiley yes 

Nu blir det lite bilder....

ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG VECKA

31 Maj 2021  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
17 maj 2021

Ja då är vi inne i maj månad. Å jag som hade planer på att vara duktig och blogga lite mer. Men se det blev inte så. Har helt enkelt inte orkat, har varit mentalt trött pga arbete. Har ju gått på coivdschema större delen av detta år = arbeta varannan helg och då för min del innebär det fredag, lördag och söndagnatt. Jag har i vanliga fall inte problem att jobba 3 nätter i rad eller att det är tre nätter när det är helgarbete. Men det suger när det är varannan helg, i vanliga fall så är det typ var tredje helg och det är en jäkla skillnad. 
Hur som så är det därför som jag inte skrivit här på ett tag, jag har helt enkelt inte orkat skriva här. Det har fått räcka att jag uppdaterat Allmänlydnad klippkortskuren, varit precis lagom.
Nu när man är trött i huvudet så väljer man i alla fall jag att göra sådana saker som ger mig energi. Att jogga är en sådan sak, men tyvärr det har inte blivit av i den utsträckningen som jag tänkt mig, men det är aldrig försent.
Det som varit viktig för mig har varit att träna Qvick och Nyx, det ger mig engergi. Likaså att ha mina hundkurser. Det ger också energi. Men tyvärr inte tillräckligt. Den energi som jag får när jag tränar mina hundar eller har kurser räcker inte. Så nu ser jag fram mot min semester. Vecka 25 börjar jag en 4 veckor lång härlig semester SOM JAG SKA NJUTA OCH KOPPLA AV med massor av hundträning.

Vet att flera av mina deltagare i klippkortskursen är här inne och tittar. Å jag måste bara skryta och överösa dem med beröm. De är så himla duktiga, de har sådan harmoni med sina hundar. Sådant är verkligen viktigt för mig. Jag njuter i fulla drag när jag har mina kurser och jag ser hur människa och hund arbetar tillsammans. Att se en hund får och titta upp på sin förare och svansen går, det är livskvalitét för mig. 

Jag jobbade i helgen och mellan mina nattpass såg jag till att jag fick fyllt på med ny energi. Lördagen blev det en härlig promenad i skogen med hundarna + Erika och hennes hundar. 

I söndags blev det en lång cykeltur, 13 km inte riktigt så långt som jag tänkte mig från början.  Hade kameran med mig....

Ni får ha det så bra och var rädda om er 

 

17 Maj 2021  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Aprilväder

Alltså vilket väder vi har nu, för ett tag sedan var det varmt och fint väder och nu är det åter kyligt.
Skulle haft klippkortskursen ikväll, men valde att ställa in den. Alltid lika svårt att bestämma sig när man ska ställa in kurs eller inte. Ni som går på kurs för mig och läser detta, ni ska veta att jag har alltid lite ångest innan jag bestämt mig för om jag ska ställa in eller inte. 
Idag kändes det helt rätt.

Jag har åter börjar jogga regelbundet, känns riktigt skönt efteråt. Man har en inre härlig känsla, precis om man har efter en bra danskväll. 
Till skillnad från denna gång när jag börjar jogga är att denna gång vet jag (min hjärna vet) att jag klarar av det och då är det så mycket enklare. Denna gång har jag även Qvick och Nyx med mig. Man får bra hjälp och drag av Qvick. Han gillar detta yes


Vi har kört "Run With Your Dog" , perfekt lopp som man kör ensam, man bestämmer själv hur långt man ska jogga/gå/cykla/springa/åka skidor. Viktigast att man är ute och rör på sig. En annan sak som är bra, det är att det går över flera dagar, så man behöver inte göra det en viss dag och ett visst klockslag.

Nu väntar vi på medaljerna som ska skickas ut veckan som kommer.

Har även kommit igång med sökträningen med hundarna. Har bestämt mig för att anta utmaningen att lära Nyx markera figuranterna (personerna) hon hittar i skogen. Hon ska så småningom ta en rulle som är fäst i halsbandet, när hon har hittat någon i skogen. Nu lär vi henne att ta en lösrulle (sitter inte fast i halsbandet) när hon hittat någon. Det kommer att ta tid och det får ta den tid det tar. 
Qvick har snabbt fattat att han ska ta lösrullen när han har hittat någon i skogen.

Är så glad att jag har hundarna och deras träning + mina kurser som ger mig engeri.

Nu i dessa covid-19 tider. Å speciellt när man måste jobba varannan helg. har gjort det hela detta året. Visst har bra covid schema men att jobba varannan helg för att ta hand om covid patienter är inte roligt. Men så länge folk inte följer restriktionerna kommer det att vara så. Tyvärr bara att gilla läget. När jag jobbade helg senast, var jag ganska trött på det. Började kolla på jobb på Platsbanken....
Vill ju jobba natten och då växer det inte jobb på trä...

Nä det bar allt för denna gång.... hoppas det inte dröjer lika länge tills jag skriver här nästa gång. 
Hade trotts allt över 9000 besökare förra månaden och redan denna månad har jag haft över 3000 besökare...

Var rädda om er heart
 

 

 

11 April 2021  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Redan mitten av februari

Oj vad tiden sprang iväg, skulle ju har skrivit här för länge sedan och berättat om mina mål med för både hundar och mig 2021. Bättre sent än aldrig.
Det har inte blivit så mycket träning för varken mig eller hundarna som jag tänkt mig. Å så är det ibland. Just nu beror det på KYLAN JAG GILLAR DEN INTE. 
Innan snön och kylan kom blev det lite träning. Både ute och inne, inne är i Lotushallen utanför Getinge. Gillar det stället då det är bra rastningsmöjligheter för hundarna, man parkerar nära och lätt att ta sig in. 
Just nu vet jag inte hur det blir med tävlingarna denna vår. Alla tävlingar är inställda t o m februari ut, men så länge man inte får vara mer än 8 personer, går det inte att ha någon tävling. För min egen del hade det varit skönt att veta om det blir några tävlingar i vår....
SBK kommer snart med besked yes

Dessa mål har jag i alla fall med hundarna för 2021
NYX: Rallylydnad *uppflyttning från fortsättning till avancerad
                             *uppflyttning från avancerad till mästare
                             *tävla i mästarklass och gärna över 90p = cert,
                              3 cert = Rallylydnadschampionat

          Tävingslydnad: * uppflyttad från startklass till klass 1
                                   * tävla i klass 1

QVICK: Bruks * tävla akl (appellklass) och uppflyttad till lägreklass
                       * tävla lkl (lägrekass) och bli godkända
             Tävlingslydnad * tävla i startklass och bli uppflyttad till klass 1
                                       * tävla i klass 1

              Rallylydnad: * starta nybörjarklass och bli uppflyttad till fortsättning
                                   * starta i fortsättningsklass

               Skulle gärna vilja ställa ut honom med.

Det var målen för mina hundar.

Har även egna planer på vad jag vill genomföra

* Hallandsloppet
* Vår Ruset
* Prinsens Minne
* Blodomloppet
* RUN with your dog i februari     Å detta har jag gjort nu i fredags yes

Kommer säkert mer, tyvärr hänger allt på pandemin, får göra så gott man kan av det hela.

                       

13 Februari 2021  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Fortsätter mina tankar i dessa covid-19 tider om vaccineringen

Ja vad tänker jag då när det gäller vacceringen?
Jag kommer att vaccinera mig. Jag gjorde det inte när det var svininfluensan. men det var då. Denna gång har jag sett så betydligt mycket mer på mitt arbete, vårdat covid-19 patienter. Sett hur sjukvärden i våras byggt om och ändrat om för att kunna ta emot alla som kunde behöva sjukhusvård. Fått gjort sk covidschema som ev skulle kunna träda i kraft. Våra semestrar kunde drass in om covidschemat verkställdes, skulle vi få sommarsemester? Ja sommarsemester fick vi. Alla på min arbetsplats fick semester, en del valde att ta semester tidigare och en del lite senare. Å så vill i alla fall inte jag ha det något mer år. 
Har läst i massmedia att det finns biverkningar som muskelvärk, feber och frossa. Ja nästan som vid influensavaccinationen. (Tog det i måndags och har inte känt något). 
Jag tänker så här nu när det är dags för vaccinering, vi måste få stopp på denna pandemi. Vi måste kunna återgå till ett "normalt" liv. JAG SAKNAR DANSEN, JAG VILL ÅKA PÅ HUNDUTSTÄLLNINGAR, JAG VILL TÄVLA MED MINA HUNDAR m.m.
Jag tänker så här med, ja jag är beredd på att vara lite "försökskanin" eftersom det är helt nytt vaccin. Vet ju hur det var med svininfluensavaccinet, där drabbades  en del av nakolepsi. Men för att få stopp på denna pandemi, så måste jag/man vaccineras. Det kommer ändå att ta tid innan alla har fått chansen att vaccinera sig. 
Jag har lovat mig själv att inte säga till någon som väljer att inte vaccinera sig "Att det är oansvarigt" det var det jag fick höra av flera när jag inte vaccinerade mig mot svininfluensan. Att vaccinera sig är ett eget val för var och en.

Ja nu har jag skrivit om mina tankar om denna pandemi, när det gäller hundträning, munskydd och vaccinering.

Nästa gång ska jag skriver ska jag berätta om mina mål, jag har för Nyx och Qvick 2021.

Jag önskar alla en trevlig helg och var rädda om er.

 

4 December 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Fortsätter med mina tankar i dessa corona tider om munskydd

Kan inte annat än att undra och fundera lite på hur folk tänker.
* Skulle snabbt in i en affär, innanför står 4 personer och pratar, 3 har munskydd och 1 har inte det. Men de står i gången. Jag ber dem flytta på sig. Svaret jag fick var att de står ju utmed gången. Mmm men jag ska gå mellan er. Hur tänkte de där tro.
* Möter ofta folk i affären som har munskydd och det är helt ok. Men när de har fel sida ut på engångs, då undrar man lite. Den vita sidan ska vara in och den blå/gröna ut. Tar det som okunskap.
* Ser även dessa som har munskydd och det täcker bara munnen, näsan sticker ut ovanför. Vet att det är jobbigt att andas i dem men ändå. 
* Stod i en kassa kö i en affär, då kommer en hen med munskydd på sig. Vad gör hen när hen ska prata med kassörskan? Jo, hen tar med händerna på munskyddet och drar ner det, pratar med kassörskan och sedan drar hen upp det igen. Undrar vad som sitter på hens händer sedan? Ja en massa skit som inte hade suttit där om hen inte tagit på munskyddet.
* Till sist funderar jag på om alla dessa som gör dessa "fel" med munskydd tar av de rätt.... om de enbart tar i gummibanden som är runt öronen och sedan slänger det utan att vidröra munskyddet....

Ja det är en undran jag har. 

Jag har själv köpt munskydd, som jag kan ta på om det skulle behövas. Som när jag var och klippte mig och min frissa hade munskydd för att skydda mig. Då är det självklart för mig att jag också har munskydd för att skydda henne. Eller jag kom in i en hundaffär här i stan och hen som jobbade där hade munskydd, ja då tar jag också på mig ett. 
Ska erkänna att det känns konstigt att jag ha munskydd på sig när man går i privata kläder. På jobbet är det en självklarhet att ha det när man har patient.

Det var lite om mina tankar kring munskydd....

2 December 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mina tankar nu i dessa covid-19 tider....

Ja nu lever vi i en pandemi. I våras när covid-19 kom så var det många som sa till mig att det är över om några månader. Nä sa jag det är det inte. Jo det blev ju inte mycket när det var svininfluensan, det är säkert samma sak denna gång.
Jag såg ju hur de ändrades om på mitt arbete IVA för att kunna ta hand om alla som skulle komma. Det kunde inte vara samma som svininfluensan. 

Nä, det var inte och är inte samma som svininfluensan.

Tänker inte gå in på hur det var på jobbet och hur det är att jobba med de som får covid-19 och behöver IVA vård. Det är så många andra som gör det.

Nä tänker skriva lite om hundträningen i dessa tider. Det blev ju bättre väder ute och det var lätt att vara ute och hålla kurser. Folk lärde sig att hålla avstånd, det var mycket lättare än jag trodde. Till en början fick vi vara max 10 deltagare inkl instruktör på kurserna. Det löstes enkelt, max 8 deltagare och endast en människa per hund. Vilket fungerade bra. Sedan släpptes gränsen från 10 till 50. Då släpptes även maxantalet med 10 personer i kurserna. Det fungerade mycket bra.

När jag tränade hundarna så höll vi avstånd till varandra på ett bra sätt. Jag var på läger med Qvick i juni och med Nyx i augusti. Jag valde att hålla avstånd och sitta lite längre ifrån de andra deltagarna. Minns att på ett av lägerna där gick de andra deltagarna in och åt lunch ihop eller fikade ihop. Anki valde att stå utanför, för mig vad det för litet utrymme + att det var inomhus. På det andra läger satt alla ute och åt. Det var sådan skillnad på hur folk tänkte. Det var bra att det var utomhus och att jag kunde välja att hålla avstånd till alla. Hade ju alternativet att avboka mina platser. Men nä det gick mycket bra att hålla avstånd.

Jag var på ett par tävlngar med Nyx, men nä det var inte viktigt för mig att få tävla. Det kommer 2021, 2022, 2023 osv Jag kommer att hinna tävla med mina hundar. 

Nu är det höst och en andravåg har kommit och det blev värre än tänkte eller det kom tidigare än tänkt. 

När det gäller mina kurser, så har vi skjuta på det till senvintern/våren. I en kurs fick deltagarna själva bestämma. I en annan kurs fick jag frågan om vi skulle fortsätta med kursen, jag sa som det var att det kändes inte rätt för mig att fortsätta den utan skjuta på den. Men vi är 2 instruktörer så jag kunde inte bestämma det själv. Pratade med den andra och vi kom fram till att vi skjuter på den kursen.
Det är ju trotts allt som så att man ska inte umgås med andra än de man bor med. Vi får inte ha kurser (någon verksamhet) inomhus. 

Jag har även valt att inte träna hund i grupp under en period nu. Visst man är ute och man kan i många situationer hålla avstånd. Men inte alltid.
Jag har skrivit det på facebook i de 2 träningsgrupper jag är med i. Det känns så bra, för alla tänker inte som jag. Å det är upp till dem. Hur tänker jag då? Jo så här tänker jag. I en träningsgrupp är man flera personer, å hur det än är, så träffar de andra andra människor, främst via arbetet (även jag) men även andra människor i andra träningsgrupper de är med i. Men vilka andra personer har dessa träffat? Nä det vet man inte. Inte heller om någon av dem har covid-19, alla är ju inte sjuka eller vet inte att de bär på smittan.
Tänker så här.... I en grupp så kan det vara en eller fler som är smittade men vet inte om det. De personerna kanske smittar några i en annan  grupp. Ingen vet att det i gruppen finns bärare av covid-19. En eller flera i denna grupp tränar sedan med andra, de vet inte att de har blivit smittade då de inte har några symtom. Eller de går till jobbet och jobbar. Där smittar de ytterligare personer och dessa får symtom, de testas och de är positivt svar. Ja då börjar smittspårningen och då visar det sig att de har träffat folk som haft det men inte haft några symtom. 
Det är därför som jag inte tränar hund i grupp just nu, man vet inte vilka som bär på covid-19. Likaså begränsar jag mycket hårt vilka jag träffar. Träffar jag någon så håller jag mig på behörigt avstånd.
Igår mötte jag en fd skolkamrat i affären som jag jätte gärna hade stannat och pratat länge med. Men nä, jag backade och håll avstånd. Hen märkte detta och sa så du håller avstånd. Ja det gör jag. Vi får pratas vid en annan gång, så trevlig är jag. 

Den enda jag tränar hund med är just nu Erika, vi träffas regelbundet, vi passar Vilda åt henne. Så vi träffas nästan dagligen.

Så sent som igår pratade vår stadsminister till Svenska folket och då var det just detta att man ska enbart träffa och umgås med de man bor ihop med. Jag förstår inte vad det är som gör att det är så svårt, alla vill väl hålla sig friska och kunna fira jul om en månad, ja om vi nu kommer att kunna fira jul, kanske blir en jul som vi inte är vana vid.

Man vill ju hjälpa till att plana ut toppen på smittspridningskurvan, så den planas ut som den gjorde i början av sommaren.

Nä jag är en tråkig träningskompis just nu... jag kommer tillbaka så fort allt lugnat ner sig och kurvan har planats ut. 

Var rädda om er och jag lovar skulle ni få covid-19 och kommer att behöva IVA vård, jag lovar att vi tar hand om er.

Igår stod spår och uppletande av föremål på schemat.

Hittade ett stort kalhygge, det blåste ordentligt 🌬🌬🌬 och lite regn 🌧 kom det med. Det var jobbigt att lägga det (svårt att gå där 🚶‍♀️).

Fast ännu jobbigare att följa Qvick, då skulle man ha koll på honom om han hittade några apporter, samtidigt ha koll på var man sätter fötterna 🦶🦶. Fastnade ett antal gånger med fötterna i grenar som man inte såg 🙈 klarade mig från att trilla 🙂

Qvick spårade mycket bra 🐾🐕👍

Idag fanns inte på kartan att lägga spår efter hur vinden blåste. Det blev en del motvind och en hel del sidvind. Qvick fixade det kanon och alla 9 apporter hittade han. Han stannar vid dem, jag vill att han lyfter upp dem och ger mig dem i handen. Qvick är duktig på detta, han vet att han får en bit köttbulle var gång 🧆

Både han och jag var nöjda efteråt.

Erika var med och spårade med My och Vilda hon var nöjd med deras spår.

Uppletandet fick bli på klubben, lite för jobbigt för Qvick idag. Å nu vet jag det, han la mycket energi i spåret 🐾👍

Han var duktig på uppletandet med, han rusar ut och letar efter föremålen, hittar först ett och sedan ett till. Sen sprang han halvmotiverat ut i rutan, han var trött i huvudet. De sista 3 blev ren motivation, Erika gick ut och lyfter upp dem en och en. Det räckte, för motivationen fanns hos honom, med huvudet var trött.

Lite lek blev det med, nu har jag en nöjd och trött hund.

Nyx fick vara hemma hos husse, en liten promenad blev det när jag kom hem. Trampdynan läker fint 🐾 men tar det lugnt ett tag till ❤


 

 

 

23 November 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mina kurser hösten 2020

Ja då är vi inne i November månad och tänk det var 17° ute idag eller det visade det i bilen. Men det blåste har blåst och duggregnat. Men vad gör det, jag älskar sådant väder.

I förra veckan hade jag sista gången på Allmänlydnad klippkortskursen. Jag säger bara det att få följa alla deltagare som anmält sig till denna kurs och se utvecklingen hos alla. Alla kanske inte nådde ända fram dit de tänkt men vad gör det. Viktigast är att man har roligt med sin hund och det är jag nästan till 100% säker på att alla ha haft. Jag har många minnen med mig från denna kurs. Vet inte hur många gånger jag stått med ett stort leende när jag sett hur duktiga alla hundarna varit och hur bra ägarna jobbat med dem. Man kan göra så många olika övningar i denna kurs, å det är övningar på saker man kan råka ut för när man är ute och går med sin hund. Nästan alla övningar vi gör, har jag själv råkat ut för när jag varit ute med mina hundar. Det jag har råkat ut för, där jag sett att de jag möter inte har kolla på sin hund. 
En viktig sak för mig och det har jag tjatat på många gånger i min kurs och det är hundmöte när man är ute med sin hund. Vi har tränat på det väldigt mycket. Eller att gå runt klubbstugan och man får möte runt husknuten. Ägarna vet att de får möte någonstans runt klubbstugan men deras hundar vet inte om att de får möte. Å just detta att ha koll på sin hund när man närmar sig husknuten/hörnet på ett staket eller häck som man ska runda. Men har inte en blekaste aning vad man möter, såvidare man inte ser det. 
Vet inte hur många gånger jag möter hundar här inne på gården där vi som, som kommer i lååååångt flexikoppel, man ser hunden men inte föraren. När någon av mina hundar råkar skälla, ja då halas den andra hunden in snabbt som f-n och när jag kommer runt husknuten är de borta. Minns när vi hade Lovi hon lät mycket mer än andra. Hundar som kom på gården de bara flög tillbaka när ägarna halade in dem i flexikopplet. Nu är både Nyx och Qvick tysta, men visst det kan hända att Nyx skäller till. Men just nu är det mest andra hundar som går igång när de ser mina hundar och så står ägarna bara och låter deras hundar hålla på.
Men det var inte det jag skulle skriva om, Nä det jag skulle skriva om var hur duktiga mina kursdeltagare i klippkortskursen har varit Hatten av för er.

Andra kurser jag har haft med är valpkurser, nu den senaste jag hade där var deltagarna mycket duktiga med sina valpar. Vilken utveckling dessa valpar gjorde, har lovat att fortsätta med dem efter nyår om vädret tillåter.

Har haft en fortsättning på en tävlingslydnad. Där deltagarna från början sa att de ville lära andra saker än allmänlydnad. Så det har både fått lära sig startklassens moment och klass 1 momenten. För en månad sedan kommer de på att de vill tävla med sina hundar. Å naturligtvis sa jag att vill ni tävla här på hemma plan i april 2021, då ska ni kunna gör det. Vi hade avslutning igår på den kursen och vi kommer att köra igång igen i början av februari. De har fått läxa vad de ska träna på och så ska vi ha 2 gånger då vi checkar av hur det går.

Har haft en rallylydnad nybörjarkurs, ett härligt gäng som ville lära sig rallylydnad. Då skyltarna var nya för dem och det kan vara rena grekiskan  och ta lite tid innan man blir bekväm med dem. Så lärde de ändå sig snabbt och de har kommit långt. De får en extra gång och det har vi i nästa vecka. Även dessa har jag lovat att fortsätta med efter nyår. Lite beroende efter väder. 

Även en rallylydnad fortsättning har det blivit och de har 2 gånger kvar. Härligt att se deras utveckling, de har varit ute och tävlat i nybörjarklass med lite varierat resultat. Men de har i alla fall varit ute och tävlar och det är ett stort plus för mig.

Hade en tävlingslydnadskurs startklass som startade i april och hade avslutning nu i slutet av augusti, tillsammans med en annan instruktör. De deltagarna ville ha en fortsättningskurs, det blev en momentkurs (momenten i klass 1) som vi lära ut, den andra instruktören och jag. De har gjort en så stor utveckling allesammans.

När jag nu summerar mina kurser 2020, så har det blivit långt många fler än det jag tänkt mig från början. 
Så får se om jag klarar av att dra ner på antalet kurser 2021 

Nu har jag ju Qvick och Nyx som jag måste komma igång med träningen på. Har hittat en del tävlingar i vinter och vår. Får se vad det blir av det.
För min del hänger mycket på hur det blir med covid-19 framöver.  Jag är inte intresserad av att åka runt och tävla med mina hundar om det är stor spridning på var de övriga deltagarna kommer ifrån. Men det tar vi när det är dags, det kan hända mycket.

Finns säkert de som undrar då hur jag kan ha kurser, men inte vill tävla. Träffar ju många människor på mina kurser. Absolut det gör jag, men jag har kurserna ute och jag ser till att hålla avståndet till deltagarna, kommer någon nära ja så backar jag och då kommer oftast från den andra "ja visst ja"

Nä, det var lite om mina kurser i höst och mina egna tankar när det gäller tävla med mina egna hundar nu i dessa covi tider.

Ni får ha det så bra, å jag ska skärpa till mig med mitt bloggande, jag varit urusel på att skriva här regelbundet de senaste åren. Samtidigt är det ju både roligt och trevligt att skriva här.
 

3 November 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Energi i skogen

Sitter ändå här med ett leende på läpparna. Fast man är inne i en period då det är mycket. Men det gör absolut inget. Jag känner att jag har balans och gillar det jag håller på med. Gillar att träna både Nyx och Qvick. De är 2 olika individer, men de har så mycket arbetsenergi och ger allt när vi tränar, det liksom tröttnar inte.
Visst vi har inte kommit så långt än Qvick och jag, men vad gör det. Han är "bara" 1 år och vi har hela livet på oss. 
Å med Nyx har bestämt att jag inte ska tävla förrän nästa år. Vi har kört fast när det är tävling och ja nu ska vi fixa det först och främst. 
Satt häromkvällen och kollade in tävlingar för 2021 för båda hundarna och ja det fanns en hel del. Vill så gärna ställa ut dem, men några utställningar finns inte heller. Jaja det kommer en vacker dag.
När det gäller Covid-19 så håller jag mig till mina restrektioner. Jag har bestämt mig för att enbart tävla på klubbar som finns i vår region. Å då ska den tävlingen också vara för Region Hallands ekipage. 
När jag berättar för folk att jag inte har varit utanför Halland mer än en gång sedan Coronan kom, tror de inte jag är klok. Men det är ett val jag har gjort. Någon undrade hur jag gör/gjorde när jag har kurser och det går alldeles utmärkt. Det är bara att hålla avstånd smiley Innan Covid tiden kom så hälsade jag alltid på mina kursdeltagare genom att ta i hand och hundarna ska sitta vid deras sida. Här har jag fått tänka om. Det går alldeles utmärkt att jag ställer mig på koppelavstånd (ca 1,8m) från deltagaren, så får de säga varsågod till din hund om de vill att hunden ska hälsa på mig. Vill de inte det då säger de pass. Hur enkelt som helst och mycket uppskattad övning av mina deltagare. Man eller jag blir så glad när jag har kurs och jag ser utvecklingen hos samtliga deltagare avsett vad för kurs de går, att se leendet som sprider sig i deltagans ansikte när de lyckas. Något som också är härligt eller trevligt och det när man kommer på att här är 10 hundar i en kurs (oftast klippkortskursen) som aldrig har träffat varandra och det är helt tyst alla hundarna är så fokuserade på sina förare/ägare. Det är LYCKA när man är instruktör och håller en kurs Å leendet sprider sig även i mitt ansikte och inte bara hos hundägarna.
Häromdagen fick jag en briljant idé när jag var ute och gick med hundarna i skogen och hittade fina svampar att fotografera. Här nedan ser ni ett axplock av min briljanta idé.


 

19 September 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
1 miljon

YES!!!

Har nu passerat 1 miljon besökare....
 

 

 

 


 


 

30 Augusti 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vilken värme.....

Alltså vilken värme vi har fått. Varken jag eller mina hundar gillar det. Det har blivit mycket badande med hundarna i Torvsjön. Idag simmade även Nyx en liten runda, ho har inte gillat detta med att simma. Men skam den som ger sig, hon ha flytväst på sig, jag har burit henne en liten bit ut i vattnet, när jag känt att hon flyter har jag släppt henne och hon har snabbt som f-n simmat in igen. Så har vi hållit på, nästa steg var att fästa kopplet i flytvästen jag höll emot när hon simmade och sakta men säkert simmade hon lugnare och lugnare. Å idag då gjorde hon det, när jag burit ut henne och hon simmat lite, så ett par 3 ggr valde hon att vända och simmar ut till Qvick, My och Erika. Tror aldrig att jag kommer att få henne att hämta saker, men att ligga i vattnet och simma omkring är jag helt övertygas om att hon kommer att gilla inom en snar framtid.
Har även införskaffat en liten pool till hundarna. YES sa Nyx, för liten och för grund för mig sa Qvick.
När det är så här varmt, får jag alltid lite ångest över hur jag ska göra med mina kurser.....
Det är ju inte rätt mot hundarna att vara ute och träna. Skulle haft Allmänlydnadskurs klippkort ikväll, den ställde jag in och det är jag mycket glad för. I morgon skulle jag startat en kurs på fm och ha valpkurs på kvällen, båda de kurserna har jag valt att ställa in. Torsdag startar jag en annan kurs och jag hoppas att värmen har gett med sig, annars får jag ställa in den med.


 

10 Augusti 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Qvick på valpläger

Under min andra semestervecka var Qvick och jag på valpläger för Jenny Wibäck. 
2 varma trevliga, lärorika och roliga dagar.
Innan lägret började hade jag lite "ångest" över vad jag ska satsa på med min lille stjärna. Egentligen är det inte så svårt val. Men jag vill ju göra mycket med honom. Men i första hand så blir det brukset, då jag har en bruksras och jag vill ställa ut honom. Kelpie behöver arbetsmerit för att få tävla om cert på utställningar så ja då är valet enkelt. Visst jag vill även köra rallylydnad och lydnad med honom. Det kommer vi har gått om tid på oss, han är ju bara 10 månader nu. Vi har många år på oss.
Då jag innan tränat in grunder på honom för lydnad, så blev det grundträning för bruksmomenten istället. 
Kan säga att vi var trötta efter dessa 2 dagar.
Lite bilder som en av deltagarna tog.
Foto: Annica Grönlund

I augusti är det dags för Nyx att deltaga på 2 dagarsläger för Jenny. 

11 Juli 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lydnadstävling med Nyx

Så här skrev jag på fb i lördagskväll.

Ja då är man hemma efter en trevlig, regnig lördagskväll i Varberg.
Alltså min lilla stjärna, du gjorde min kväll, så nu firar vi med ett glas vin. Finns ju alltid något att fira. Det var definitivt inte vår bästa tävling, snarare bland våra sämsta. Men vad jag det, det fanns flera guldkorn ändå, bästa betyg någonsin i något moment, fin tight helomvändning, fint hopp (y)
Då det skulle regna hela kvällen hade jag en plan som jag lovade mig själv att hålla.
Då Nyx tycker det är jobbigt att ha fin kontakt med mig när det regnar och hon får regndroppar i ögon och öron när hon tittat upp på mig. Så bestämde jag mig för detta.
"vi kör dit, vi tävlar, brukar aldrig kolla betygen men gör nog det denna gång. ser jag att betygen inte kommer att räcka, så bryter jag innan hoppet och vi har fått en mycket bra träning"
Min plan höll nästan. Det regnade inte när det var vår tur, slapp regnkläderna.
Vi hade sådan fin kontakt när vi gick in. Vi hade även fin kontakt under första momentet "följsamhet" betyg 9 yes heartså högt har vi aldrig fått i det momentet innan.
Sedan hände något, hon tappade fokus det var mycket dofter, jag jobbade på så gott vi kunde mellan momenten och under momenten.
Jag som skulle kolla betygen för att se om vi skulle bryta... hmm det glömde jag helt plötsligt hade vi gjort alla momenten och vi var klara.
Nu vet jag var och när Nyx tappar fokus på tävlingarna (y) :-) Nästa tävling blir på hemmaplan i september om jag inte ska jobba ;-)

Nu tänker jag så här.
Det är 10 ggr lättare att tävla om man har ett mål med träningen, så nu har jag bestämt mig för 4 lydnadstävlingar med Nyx i höst. Ja om jag inte måste jobba. Så nu satsar vi på det. 

 

6 Juli 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Livskavalité

Detta är livskvalité för mig just nu 🐾🐕🌞🥰
* få äga dessa 2 svarta skönheter
* strosa omkring på klubbens fin område
* ha en unghund som stannar hos mig och Nyx trotts att det tränas på agilityplan
* koppla av i gräset, träna lite dutt & ligg
* att ha världens bästa träningskompisar
* att ha många vänner på klubben att prata och fika med
* att kunna ha hundkurser och få lära känna alla dessa människor och se deras utveckling.

Får inte glömma Bengt utan honom hade jag inte haft denna kvalité och balans på livet.
Saknar bara dansen, men den kommer så småningom.

Ja listan kan göras lång och vet ni vad?
När jag går hem från jobbet i morgon, har jag SEMESTER 4 veckor.

Ska tillägga en mycket viktig detlaj att jag har ett arbete som jag trivs kanon med. 

13 Juni 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Dags att börja blogga igen !

200606

Även denna dag Nationaldagen blev det hundträning. Erika fick lägga spåret till Qvick. Då det blåste blev det lite svårt på ett ställe. Men super många fina guldkorn, jag är så nöjd med hans spårarbete 👍🐾blev även bu leken 🙈
Blodspåret till Nyx lade jag själv. Svårigheten idag var över en grusväg, där hade passerat 2 bilar, människor, hundar, cyklist över spåret när vi kom dit. Blev lite svårt för henne. Även Nyx hade super många guldkorn, jag är så nöjd med hennes spårarbete 🐾👍
För My blev det uppletande hon är duktig "PartyMyran" 🤚
Blev en runda till klubben med, jag ville ha filmat hur Nyx apportering är idag, vi har avslutet kvar att jobba med.
Qvick fick träna budföring å som han sprang han bara älskar det 👍🐾🐕💙
Efter all träning gick det mycket lätt för Erika att klippa klorna på Nyx och Qvick....
🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪🇸🇪

200605

 

I dag har hundarna och jag haft egentid det har vi inte allt för ofta.
Först blev det var sitt spår till Nyx och Qvick.
Nyx gillar verkligen detta med blodspår, hennes spår låg ca 1 timme.
Qvick fick ett par hundra meters spår, inga apporter de låg kvar hemma trodde jag hade dem i bilen. Valde att ha 2 räta vinklar, spåret låg ca 30 minuter. Han var verkligen laddad och hade bra drag i linan yes 👍Båda vinklarna gick han över efter ca 1 meter stannar han upp vänder tillbaka åt höger och får spåret direkt, likadant blev det på andra vinkeln. Jag var så nöjd när han kom till slutet men han ville mer.
Vi körde hans favoritlek "bu" när man säger det får han frispel och vi smyger runt i skogen på varandra 🤣😅😂
Kom på att hans utrustning är arvegods. Selen köpte jag till Vesslan (2002) och linan köpte jag till Tibbe (2006) de har hållt länge.
Efter körde jag till klubben, gick en runda i vår fina skog. Tränade lite lydnad och bara njöt.
Vi har så stora fina planer på klubben.
Blev en glass innan vi körde hem. Nu har vi 2 trötta och nöjda hundar

 

🥰

10 Juni 2020  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Hur går det med min utmaning? + vår nya familjemedlem :-)

21 oktober
Idag kändes det som det är evigheter sedan jag joggade sad när jag tänker efter var det i lördags, inte så länge sedan. Bara det att det har varit mycket sedan dess därför det känns länge. Det kändes lika motigt idag som i lördags. Men är ändå super stolt 14,5 min blev det. Nästa gång 15 min, funderar på att ändra lite strategi, just för att inte notröttna yes det vill jag ju inte 👍

Nä funderar på att värma upp, 5 min joggning, sedan 3-4 min rask promenad, 5 min joggning, 3-4 min rask promenad, 5 min joggning.
Det känns bra och rätt just nu HIGH FIVE 

23 oktober

YES min strategi funkade för joggingen, 3 min uppvärmning, 5min jogging, 2 min rask promenad, 5 min jogging, 2 min rask promenad, 5,5 min jogging🏃‍♀️
Känner mig så nöjd. Valde att inte ha med Nyx, å det var ett mkt bra beslut. Fick in ett nytt flyt, så nu får vi dela på vår motion, annars kommer jag inte framåt.
Nyx får sitt och jag mitt heart yes

31 oktober
Jabadabadoo YES idag 19,5 minuter yes Blandad vegetation, idag var backen upp till orienteringsstugan mycket lättare än första gången.
Har vilat 1 vecka, sprang senast 23/10, 24/10 blev det en 5km promenad där det verkligen var backigt och jobbiga backar. I helgen sa min kropp nej, ont i hela kroppen och lite febrig på söndagen. Idag kändes jag att nu testar vi.
3 min uppvärmning, 5 min joggin, 3 min rask promenad 5 min jogging, 3 min rask promenad, 5 min jogging, 3 min rask promenad,  4,5 min jogging och avslutade med 4 min nedvarvning HIGH FIVE 
Tack Tina för peppet jag fick 👍
Minns att jag skrev för några veckor sedan att kläderna började sitta lite lösare, nu hänger även vågen med på min resa 👍
Nyx och Qvick fick busa både före och efter min träning yes heartcheeky

3 november
Men nyinköpta joggingskor styrde jag bilen till Galgberget. Bestämde mig i natt på jobbet för att jogga 3km minst. Passade på att testa Runkeeper som jag aktiverat på mobilen. Vad tyckte jag då om den? Stressande med ljudet på, så det stänger jag av nästa gång. Kul att veta exakt hur långt det blev yes👍
I mitt huvud hade jag kommit fram till att idag var det 22,5min jogging. Lade upp som vanlig
Uppvärmning 3min, 5min jogging, 3min rask promenad, 5min jogging, 3min rask promenad, 5 min jogging, 3min rask promenad, 5min jogging, 3min rask promenad, 2,5min jogging och nedvarvning.
Kände mig så nöjd efteråt och ännu nöjdare blev jag när jag upptäckte att jag räknat fel på tiden. Jag joggade 1,5 min för länge yes HIGH FIVE
Å nu till runkeepern det blev 4,5km HIGH FIVE

7 november
Sådär 23 min HIGH FIVE🤚
Idag med lite nytt upplägg yes👍
Joggade hemma vid = asfalt lite jobbigare men helt ok.
3 min uppvärmning 5 min jogging, 3 min rask promenad 6 min jogging3 min rask promenad 5 min jogging, 3 min rask promenad och avslutar med 7 min  jogging🏃‍♀️
Känner mig så nöjd, dessutom i  regn  yes

Ja ha vem är då vår nya familjemedlem?
Jo det är Leagården's Quick (Qvick) en liten svart Kelpie hane.

🌧

🤚👍😀😀

 

 

🌞 👍🤗💜

🤚

8 November 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Min utmaning :-) börja jogga

Har skrivit på facebook om min utmaning, tänkte delge den här med. Det hela började när vi haft en Inspirationshelg på klubben.

23 september
Då jag tycker det är tråkigt att jogga/springa fick jag en idé efter Inspirationshelgen med Eva Marie Wergård.

Hon sa vid flera tillfälle när det gäller hundträningen att man går inte ut och begär att en hund som aldrig kört 12 pinnars slalom (i agility) att den ska fixa det första gången. Nä man tränar på 1 pinne, 2 pinnar, 3 pinnar osv.
Man går inte heller ut och joggar/springer en längre sträcka utan att ha tränat. Utan man börjar med 1 minut och så lägger man på 1 minut om dagen, tills man är där man vill vara det var vad jag hörde. (Erika hörde 30 sekunder)
Min utmaning blir nu att under de kommande 100 dagarna ska jag jogga/springa dagligen och utöka med 30 sekunder om dagen. Enkelt eller hur? Om 100 dagar är jag då uppe i 49 minuter (y) å om 100 dagar är det nyår (y)
Nu kör jag 

25 september
Nu är jag igång med min utmaning. I måndags blev det 30 sek, i tisdags blev det 60 sek, idag blev det 90 sek.

Ska erkänna att det är hur motigt som helst, men på med joggingskorna. Å vet ni vad, de första 30 sekunderna tog slut innan jag hunnit börja kändes det som, lika dant 60 sekunder. Idag var det lite motigt då jag ibland fick sådan magknip, men det gick. Det intressanta är att man behöver inte jogga så länge, förrän men efteråt ska känna sig piggare.
I måndags kände jag lätt att jag kunde joggat längre tid, men nä jag ska hålla mig till min plan.
I morgon är det ny dag och ny tid 120 sek (y) 

5 oktober
Efter en lång dag på klubben var det skönt att komma ut i skogen 
👍
3 min uppvärmning och sedan 6,5 min yes, rask promenad tillbaka till bilen.
YES jag fixade en långdragen backe plus en bra bit till utan att stanna HIGH FIVe till mig 

9 oktober
Idag blev det 8 minuters joggning 
 och vet ni vad?
Jag har lyckats inspirera flera att börja med detta tänk. Just att det inte behöver vara så länge när man börjar jogga, utan man räknar sekunder istället för minuter. För mig ett superbra tänk (y) Tack EMW för detta tips och denna inspiration <3
En annan positiv sak är att en del kläder börjar sitta lösare 

10 oktober
Idag utmanade jag mig 9 min uppförsbacke till orientering stugan i Skedala skog 
det var jobbigt men jag gjorde det. yes

17 oktober
Känner mig så nöjd idag, tillät mig 2 dagars vila från joggingen, bara det är värt 
(y) för mig. Idag var det dags igen, hade från början bestämt vilken runda jag skulle ta i Skedala skog. Ingen lång runda men alltid något, tar ändå en stund att gå. Började med 3 minuters raskpromenad, ställde sedan klockan på 11 minuter, det var det jag hade senast. Det var både slätmark, uppförsbacke och nerförsbacke. 11 minuter var inget problem alls, så skulle jag då ha 1,5 minuts tillägg. Ställer klockan på den tiden och gick raskt när klockan larmar, vänder jag och joggar de 1.5 minuterna tillbaka. Kändes mycket bra.
Det kändes inget i mina benhinnor, tack Eva för tipset om kompressionsstrumpor för vader. Körde med stödstrumpor och det blev kanon. Men ska införskaffa kompressionsstrumpor för vaderna.
Å detta med att ha vilodagar nu när man är uppe i över 10 minuter, det ska jag planera in och lyssna på min kropp.
Ha en bra kväll alla cheeky

 👍

🤗

🚶‍♀️🏃‍♀️

19 Oktober 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Blir inte alltid som man tänkt sig....

I veckan som komme nu, var det tänkt att Nyx skulle valpa. Men vid ultraljudet visade det sig att det inte fanns några valpar i henne.

Lika tråkigt som det är för oss är det för valpköparna som nu får leta valpar på annat håll. Har bestämt att vi lägger valpplanerna på hyllan nu.

Kommer att göra det som Nyx gillar allra mest och det är att träna med mig och att tävla och visa upp sig på utställningar.

Har anmält till 2 lydnadsträningar och kommer att leta upp lite rallytävlingar i höst med så vi blir uppflyttade till avancerad klass.

11 Augusti 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vår stora Stjärna

En stäjrna tändes igår, nu får Lovi leka  med våra andra änglahundar <3

Paniken och ångesten hon får när det åskar med kvarstående rädslor, gjorde att valet inte blev svårt för oss. 
Nu har hon det bra Lovi och får höra åskan från ovan och i Nangiala där finns ingen åska och inget att vara rädd för heart


🌟

11 Juni 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Rallylydnadstävling :-)

Idag har vi (Nyx och jag) tävlat rallylydnad fortsättningsklass x 2 på Osby BK. Redan från början när PM kom så blev jag lite tveksam om jag skulle tävla eller inte. När jag anmälde oss fanns det inte i min värld att både A & B skulle gå samtidigt. Första halvan av A började för ena domaren och andra halvan av B började för den andra domaren. Jag hade startnr 20 i båda grupperna. 
Var 22 anmälda i A och 20 i B. Alltså jag start sist resp bland de sista. Såg också i PM att det skulle vara ganska kort tid mellan min första start och nästa banvandring. Där var en anledning till att jag funderade på om jag skulle starta eller inte, det var utanför min bubbla/ram. 
Men bestämde mig för att skita i poäng och bara testa att se om jag fixade detta med den korta tiden mellan min start och nästa banvandring.
Det var trevliga och roliga banor båda 2. En liten utmaning var att de hade hopphinder som hade ett annat utseende än det vi var vana vid. Värmde upp henne och hon blev hyfsat taggad. fick inte värma upp som jag tänkte mig, så då gör man det man kan. Vi hade superfin kontakt in till startskylten. 
Första banan började Nyx redan tidigt att ha koll på vad som hände runtomkring. När hon inte hängde med, gjorde hon det hon trodde hon skulle göra, typ jag lägger mig kanske det du menade osv. Så jag valde att bryta efter halva banan och ladda om till nästa bana. 
Denna bana hade också denna typ av hinder. Värmde upp henne på att annat sätt och det kändes bra. Superfin kontakt fram till startskylten. Så kom vi till frestelsen gick bra, när vi kom ur den, kom vi till en helomvändningsskylt och så var det frestelsen direkt igen och där går jag in fel, men vad gjorde jag? Sedan tappade jag Nyx och jag hade själv svårt att fokusera om. Så jag säger efter 2-3 skyltar jag bryter och avslutar med hopp. Det blir raka vägen mot hoppet och sedan ut. 
Har flera guldkorn med mig hem efter dessa 2 tävlingar. Vi hade superfin kontakt in till startskylten och hon hoppade utan några som helst problem på helt nytt utseende på hindret.
Nu ser vi framåt, jag har 1-3 lydnadstävlingar i mina planer (anmält till en) och Erika 2 agility tävlingar med henne. 
Väntar även på löp, kanske det som är på G.
Å detta med att tävla så här som denna tävlingen var upplagd, måste jag testa ett par gånger till innan jag ser om det är något för mig.
Misstänker att det mycket väl kan passa Lovi.

12 Maj 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Klippkortskurs, vad är det?

Hmm kanske ska berätta lite om klippkortskurserna :-)
Det är ren allmänlydnadskurs, å alla ni som känner mig, vet ju att jag gillar att ha kurser jag måste ha kurserna för att må bra. Å istället för att ha x antal allmänlydnadskurser, så har jag valt att slå ihop x-antal allmänlydnadskurser. Deltagarna betalar för 6 tillfälle, som en "vanlig" allmänlydnadskurs. Vill man gå mer, så kan man köpa till kurstillfälle efter det att man gått sina 6 gånger. Kurserna kan vara kl. 11:00, 14:00 eller 19:00. Har inget på helgerna. Alltid på 2 h 15 min, med fika paus i mitten.
Jag lägger ut x-antal datum, utefter hur jag arbetar. I år började kursen i mars och vi håller på fram till mitten av oktober, uppehåll när jag har semester. Deltagarna bestämmer sedan vilka tillfälle de vill komma, man måste anmäla innan, minst 3 deltagare och max 12 deltagare. Får man förhinder ja då avanmäler man och letar ett nytt datum. Jätte smidigt. 
Sedan tänker jag ren allmänlydnad/vardagslydnad. Sådant som jag råkat ut för genom mina år som hundägare eller sett hur det ser ut när kursdeltagare varit på klubben. Försöker minnas när jag började med klippkortskurserna. Tror det var runt 2005. 
Vad hittar vi då på för övningar? För mig är det viktigt att det ska vara trevligt att vara ute och gå med sin hund, å detta med att träna på att gå i koppel kan man träna i det oändligt: Något som inte är så viktigt för mig, hunden behöver inte gå vid min sida. Helt OK att den går strax bakom mig eller strax framför mig, höger eller vänster sida spelar ingen som helst roll. bara inte kopplet är sträckt och hunden är ute och går med föraren. Det är ingen linförighet.
En annan övning är möta övning, vi har en kulle utanför vårt klubbområde, runt den är det grusvägar/stigar. Halva gruppen går åt ena hållet och andra gruppen åt andra hållet. Alla som går från ett visst håll ska stanna och sätta sin hund när de möter någon med hund, de som går de andra hållet, ska bara gå förbi dessa som stannat och satt sina hundar. Ett perfekt tillfälle att lära sin hund sitta ner när andra hundar går förbi.
Hur många gånger har man inte varit med om när kursdeltagare ska köpa fika i pausen. De håller muggen i samma hand som kopplet. Helt OK tills de börja pumpa kaffe och någon kommer bakom och ställer sig med sin hund. Deltagarens hund vill hälsa på den som är bakom, drar lite i kopplet. Å innan föraren slutar pumpa, så hinner handen med muggen flytta på sig och kaffet hamnar på bänken istället ;-)
Vad gör man då när man heter Anki? Jo jag tar med mig en pumptermos ut med vatten i och då får de ute träna på att pumpa vatten i en mugg. Naturligtvis ska de hålla koppel och mugg i samma hand. Deras hund ska sitta ner och de andra i kursen går förbi bakom som störning. 
En annan övning är att sitta vid sin förare som sitter på en stol. Nu när vår och sommar är i antågande är det kanske skönt att sitta på en bänk och njuta av en glass eller dylikt. Ja vad gör Anki då? Jo hon tar ut 2 stolar 2 och 2 får deltagarna sitta på varsin stol, hunden ska sitta eller ligga bredvid, de andra i kursen får gå förbi eller gå fram och prata utan att störa så den andra hunden reser sig upp. Den som stannar och pratar, den får inte heller släppa fram sin hund till den som sitter eller ligger hos sin förare. Så byter man tills alla har fått sitta. 
En annan uppskattad övning är den med vattenglaset, ja uppskattad och uppskattad. De kan ju bli blöta ;-) Väldigt nyttig, många deltagare väljer att använda kopplet istället för rösten. Då får deltagarna en mugg med vatten. De ska hålla muggen med samma hand som kopplet och gå runt konerna som står i en 4-kant. Helst ska allt vatten vara kvar när de kommer tillbaka. Då har de bara sin röst att förlita sig på ;-)
En annan nosövning leta köttbulle/korv i träd. Trycker fast en bit köttbulle i ett träd på lagom höjd för hunden, så får de lära sig leta uppåt och inte alltid leta på marken. 
Jag har hur många övningar som helst, detta är en del av alla övningar. Jag kommer hela tiden på nya övningar. Gillar att utmana deltagarna, men ser oftast att deras hundar klarar mycket mer än förarna tror. 
Vi har skog på vårt klubbområde, ibland kör jag alla övningar inne i skogen. Det roliga med denna typ av kurs för mig som instruktör, är att anpassa övningarna så det passar den som kommer för första gången och den som är där 6e eller 10de gången. Det är aldrig samma sammansättning av deltagare, olika förare och hundar varje gång. Denna kurs slukar också många deltagare. Just nu är det 30 anmälda till denna kurs. Förra året var det 58.
Ska säga att jag njuter och står med ett leende på läpparna var gång jag har denna kurs. 
Jag förklarar för alla att detta är ingen tävlingslydnadskurs, vi tränar inga tävlingsmoment. Är de ute efter det är de i fel kurs. Jag har flera kursdeltagare som kommer om år efter år med sina hundar. Det är även en perfekt kurs för dem som är ute efter socialsamvaro. 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst när det gäller denna kurs. Men väljer att sluta här.
Jo, vet att jag kan ha följare som gått klippkortskurs för länge sedan och kan komma ihåg när jag började med dessa kurser

 

10 April 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
VVVVVÅÅÅÅÅÅRRRRRRR

Nu vill jag ha vår och jag är så less på min förkylning, Tredje förkylningen detta år no

Piggar upp med lite blommor

 

20 Mars 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Åter blåst och regn...

men vad gör det. Har jobbat de 3 senaste nätterna. Ikväll har jag funderingar på att köra till Ramshall och dansa, bra orkester, men nä väljer att ta en slappekväll. Den orkestern kommer tillbaka i maj månad så då kan vi dansa yescheeky istället, men hoppas komma iväg på dans innan dess. Har restat att dana i Lagagården, men ljudet det bara studsar i väggar och tak, har man då som jag örontjut, blir det jobbigt. Väntar på att gammaldansen ska komma igång i Karsefors och funkar det inte där, ja då finns Västerhagen. Men innan dess hoppas jag på att vi kommer iväg till Ramshall.

Det har blivit en hel del hundträning sedan jag skrev här senast. Av ren lathet, kopierar jag över det jag skrivit på fb hit yescheeky

190215

Vilken härlig dag vi har haft idag hundarna och jag. Började med lite lydnadsträning på klubben med Bozz och matte. Det blev följsamhetsövningar för Lovi, början till sitt under march och inkallning. Hon har verkligen gjort framsteg denna stora stjärna. Det blev även uppletande och bus med Bozz. 

Med Nyx tränade jag vidare med apporteringen (y) min lilla stjärna hon kan. Då det var fint väder ville jag inte åka hem, så det blev det en härlig promenad i Skedala skog med mina 2 <3 an

190216

Även idag blev det en skön och härlig eftermiddag på klubben. Fick tränat Lovi i följsamhet, sitt under marsch och inkallningen. Har börjat leta efter tävlingar fram i augusti/september för Lovi. Ja vi får se vad vi kan hitta. 
Passade på att träna framför spegeln med Nyx, där ser jag när hon griper apportbocken, så jag kan börjar springa ifrån vid rätt tillfälle. Körde lite "sitt upp" har ju missat att lära henne detta, just ordet sitt upp funkar inte, men väl varsågod (y)
Ser fram mot tävlingen den 2 mars i Lotushallen som Falkenbergs BK arrangerar. Vi har startnummer 21 av 22 tävlande i den gruppen. Ska bli kul.

190302

Är så nöjd med min lilla stjärna yes Inga skyhöga betyg MEN Nyx fixade apporteringen. Ska säga att jag blev verkligen glad. 
Vet att flera i publiken väntade på att jag skulle lägga mig raklång på golvet för att nå apportbocken, men tji fick de. Nyx tog den och lämnade den brevid mig YES
Tack Jenny och Erika för hjälpen 

190305

Efter dagens träning hos Jenny W, har mitt mål med Nyx blivit helt annat. Alltså vilken härlig hund Nyx är att träna, hon är pigg och bjuder verkligen till att träna, ligger och taggar upp i buren innan det är hennes tur. Låter som ett "marsvin" när det är dax är hon taggad och den taggningen blir ännu mer efter uppvärmningen. 
Efter dagens träning kommer jag nu att träna om avsluten i momenten. Att apportera fullkomligt älskar Nyx nu, vilken fart vilken glädje hon utstrålar när hon gör det.

En vacker dag får jag börjar öppna mina julklappar jag fick i julas, En flaska för vart mål yes

Hmm nu står det ju mina rallylydnadsmål på dessa flaskor. Ja tänk den dag Nyx blir rallylydnadschampion. Nu när mitt arbetsschema är klart t o m första helgen i juni, kan jag planera in vilka tävlingar vi ska åka på i vår.  Mina mål är 1 uppflyttningsresultat i Startklass (gärna 3 så Nyx får titeln) och 3 kvalificerade resultat i rallylydnad fortsättning så vi får titlen RLD F. 
Ja det var lite av mina mål i vår. 

Ha en fortsatt trevlig helg.


 

<3

9 Mars 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite uppdatering

Ja nu har vi kommit en bit in i februari och jag tänkte jag skulle uppdatera lite här vad vi hittat på. Då vi kommit igång med hundarnas träning ordentligt känns det det.

Började februari med en inofficiell utställning för Nyx det var Hallands Kennelklubb som arrangerade denna utställning. Nyx fick HP BIR. 
4 år gammal tik med trevlig helhet. Bra storlek och tydlig könsprägel. Välformat huvud störa mörka ögon. Utm hals och överlinje. Utm bröstkorg. Ngt knappt vinklad bak. Rör sig med härlig attityd. Bra päls och färg. Mkt trevligt temperament.

Jag har utmanat mig och själv och hundarna. 👍
Har nu gått 3 km på Galgberget yes🌞 Vi har mött joggare, folk som promenerar, folk med hundar, barn. Dessa har även kommit ikapp oss och gått förbi. Jag nådde mitt mål. Att inte en enda gång korta in kopplet på Lovi utan bibehålla den längd vi hade när vi fick en utmaning. Hade från början bestämt att var gång vi fick en utmaning, antingen stanna och köra godis sök eller säga titta och hon fick en godis eller hon fick fokusera på min hand som jag hade godis i.
Nyx då ? Jo var gång hon fick godis grävde hon ner den.


Har under lite drygt en veckas tid tränat följsamhet dagligen med Lovi och det går bättre och bättre för henne för var dag. Hon tar upp kontakten mycket snabbare nu än vad hon gjorde för en vecka sedan. Tränar på sitt under marsch och där har vi mycket kvar, men det gör inget, vi ska inte tävla förrän efter sommaren. Tränar på ingångar, jag vill ha den "gamla" ingången på henne, alltså att hon går runt mig.  Inbillar mig att det blir bättre med den ingången eftersom hon är stor, mindre kropp att hålla reda. Jag har det tänket när det gäller Nyx med. Tycker det är snyggt med den gamla ingången. Har även den "gamla" helomvändningen när det är följsamhet. 

Har anmält Nyx till lydnadstävling den 2 mars. Vi satsar på uppflytt och hon eller vi har kapacitet till det. 

Ja just det i går torsdag, tävlade Erika och Nyx agility. De var super duktiga. Det blev inga felfria lopp, men vad gör det. De hade roligt och det fanns massor med guldkorn. Det kommer fler tävlingar och nya möjligheter, för mina heart an.

Vad har mer hänt, jo just det. Nu har vi ingen snö men när vi hade det blev det en härlig promenad i Skedalaskog där vi skulle leta upp en utsiktsplats. Mycket snö att pulsa i hundarna blev trötta och konstigt vore annars. Erika och My var med oss.

 

 


 


 

😍

15 Februari 2019  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
En härlig träningsdag

Vilken härlig dag vi haft idag  yes träning med hundarna hela dagen med goa kompisar (S, M & E). Börjar med lydnad i Lotushallen för J.W. mycket givande cheeky mina träningskompisar har aldrig sett mig leka så mycket med Nyx heart.👍👍
Hundarna (Nyx, Lovi och Grynet) fick en härlig promenad i skogen 🌞
Sen eftermiddagen hade vi bokat in oss på Hstd hundarena. Grundträning i lydnad för Lovi, hade mycket med mig från träningen tidigare idag med J.W. För Nyx och Grynet blev det lite agility träning. Avslutade med utställningsträning med E & E. Gick mycket bra för Grynet och Zerox. Ja Nyx fick också lite utställningsträning. 
Jag är så nöjd med denna dag smiley heart yes 

Hopp över hinder "Nyx"

Skedala skog

YES! Min boll, nu har jag varit duktig

Hopp över hinder "Lovi"

Nyx älskar agilitytunnlarna

Maiden's New Black Pearl "Nyx"

Gemdales Filippa Finess "Grynet"

 Faksimil Zeta Zenon "Zerox"🌞🤩🌟👍🐶🐕

21 Januari 2019  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mina tankar om min hundträning

Ja det är kanske dax att även skriva lite här om mina tankar med hundarnas träning och mål 2019.
Min svärdotter berättade om olika mål som jag tagit till mig. Å det är då drömmål, relevanta mål och trygga mål. Nu har jag sådana mål med Nyx för 2019, i rallylydnaden. 
Ja jag har det även i lydnaden med. Då jag har planerat att para henne när hon löper nästa gång har vi på oss fram till sommaren. Detta skulle jag vilja med henne.
Starta i appellklass (bruks) spår, i lydnad bli uppflyttad från starklass och få titel, i rallylydnaden blir upp flyttad från fortsättningsklass få titel och starta i avancerad klass. Här är både trygga mål och relevanta mål. Mitt drömmål 2019 det håller jag för mig själv. 

I min kalender för 2019 har jag skrivit upp som mål att varje vecka få in 3 träningstillfälle med hundarna. Kan vara allt från 5 minuter till en längre tid. Skriver upp i min kalender vad jag tränat och hur det gått. Har satt max gräns på antal träningstillfälle på 5 gånger. Vill att de ska ha vilodagar med. För mig är fortfarande det viktigt att vi är ute och går och har trevligt.

Vad har jag då för mål med Lovi? Ja säg det, jo jag har både trygga mål och relevanta mål med henne.  I lydnad starta i startklass, i rally starta i nybörjarklass. Vi har sikte på att börja tävla i höst. Hon är ju inte så gammal än, vi har hela livet på oss.

Har låtit kastrera henne nu i början av december, allt har gått bra. Det är lite drygt 3 veckor sedan och nu börjar vi se resultat.
I söndags gjorde verkligen Lovi min dag. Var och gick i Skedalaskog. Härligt och mysigt.

Vi mötte först en man, ja kallar in hundarna och de kommer med en gång. Mannen stannar och säger du behöver inte koppla dem för min skull. Jag har den vanan att göra så svarade jag. Mannen tittar på Lovi när vi pratar och hon är helt tyst och bryr sig inte :-)
En bra bit längre bort sitter en liten familj och fikar, de har en Kelpie med sig och ett litet barn. Lite svårt för Lovi då de att nära stigen och vi inte kunde gå åt sidan när vi gick förbi. De hade både hund och barn hos sig. Ett lite skall kom det och vi jobbade oss förbi dem (y) vilket gick riktigt bra.
När vi gick på grusvägen upp till bommen igen, fick de vara kopplade. Kom en joggare, vi gick bara åt sidan och Lovi tittade på honom. Nästa grej var 2 hästar med ryttare. Då jag inte visste hur hon skulle reagera, gick jag åt sidan och hon fick sin boll, så hon kunde fokusera på den istället. Behövde inte ens funderat, hon stod snällt och tittade på dem. När vi kom till bilen som det fler hundägare, som skulle ut och promenera, Lovi låg snällt i bilen och var helt tyst när de stod utanför och pratade. Hade luckan öppen med. 
Kände mig så nöjd när jag körde därifrån. Hon kan om hon vill (y) :-)

Ska försöka bli duktigare på att skriva här med och inte bara på facebook.
Ha det bra alla som är här och läser. Vet inte vilka ni är, men har snart nått 1 miljon besökare, har i snitt 5000 besökare i månaden, när jag har mina klippkortskurser ligger jag på ca 15000 besökare i månaden.

 

 

26 December 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Glädje fylld :-)

Vilken härlig dag. Först klippkortskursen. De är så duktiga alla deltagarna.
Hade planerat in uppletande träning efter kursen. Lovi går från klarhet till klarhet. Å vi gör som vi brukar innan vi tränar. Går 2 varv runt den/de som ev. är med. Idag blev det 5 skick.
Avslutade eftermiddagen med att Lovi och Bozz fick träffas för första gången och leka. 
Nu har jag en trött Schäfer, det var inte sista gången de fick leka och busa.

 

18 Augusti 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Blir så arg... grrr

Det är inte ofta jag blir förbannad/arg på folk. 
Nu när jag kom hem ser jag en vuxen man (icke svensk) gå och sparka på en stackars igelkott. Jag trodde inte det var sant det jag såg. Jo jag såg rätt. Inte så han sprakade som en fotboll men ändå så att den rullade ihop sig och rullade iväg. Sedan gick den iväg och vad gör mannen då? Jo han går efter. Å gör om det. Då ropar jag vad gör du? Man sparkar inte på djur, han tittade på mig som jag inte var klok. Så sparkade han ingen. Då blev jag ännu mer förbannad och frågade om jag skulle sparka på honom. Sedan stod jag och tittade på honom tills han försvann. Lovi skällde och det var här inne på gården. Men det skiter jag fullständigt i. Man gör inte så mot stackars djur. 
När jag sedan kommit in och ut på vår uteplats, är jag nästan säker på att det var den mannen som satt på en uteplats. Men inte är inte 100% säker då det är mörkt ute. 
Jag har inte sansat mig än, så arg blev jag. Hade jag inte haft hundarna med mig, hade jag tagit upp mobilen och filmat honom och sedan anmält.

15 Augusti 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Värmen ger sig inte

Jag har aldrig varit med om något liknande när det gäller kurserna jag har på klubben. Detta året har jag ställt in för att det varit kallt, snö och is i skogen. Samma kurser har jag ställt in för att det har varit för varmt. Kan inte minnas att vi haft så här varmt så här länge. 
Jag hoppas att de som går Allmänlydnad klippkortskurs för mig har förståelse för att jag ställer in när det är varmt.

I torsdags var jag ute i skogen för att rasta hundarna. Men jag åkte därifrån. Fick en sådan obehagskänsla där. Torkan har gjort att skogen känns död, det var knäpp tyst, inte ens någon fågel som kvittrade. Helt vindstilla, helt plötsligt börjar det blåsa som bara den, lika snabbt slutar det. Man hör hur torrt det är i marken, det hörs ihåligt. Na jag väljer att åka hem igen, det kändes så obehagligt. Vi måste få regn och åter regn. 
Igår kom lite regn men inte så mycket som behövs.

Vad har då hänt i sommar? Då Nyx inte vara dräktig valde jag att anmäla henne till Tvååker utställningen och en lydnadstävling. 
När det var dax för utställningen så badade jag henne några dagar innan. Till min fasa inser jag att pälsen inte hinner lägga sig. Ja ja vi får se hur det går. Hör att domaren säger till de flesta att deras hundar är i fällning. YES tänkter jag Nyx är inte i fällning. När det är våran tur och domaren känner på Nyx säger hon, HÄR ÄR DET FLUFF FLUFF.... mmm jag vet. Alltså Nyx är mjuk i pälsen. Trotts detta så går det bra i championklassen, Nyx vinner (de är 2 st), men sedan i Bäst i tikklassen så blir hon 2a och det köper jag. Så säger domaren, bada inte henne innan om hon inte är smutsig. Nä varför badade jag henne, jag som sällan gör det innan utställningar.

På lydnadstävlingen i Varbergs är jag mer än nöjd. Vi fick inte ihop några uppflyttningspoäng. Men vi eller jag hade en bra känsla och det är viktigt för mig, sedan hade vi endast tränat 3 ggr sedan anmälningstiden gick ute 3 veckor tidigare. Har nu hittat 3 lydnadstävlingar i höst. Ska se om jag kan hitta något rallytävling med kanske. Ja vi får se. 

Har planer på att Nyx ska paras nästa gång hon löper.

Ja hur går det med Lovi? Jo tack det går framåt. Hade först planer på att ha henne klar för appellklass i Varberg i december, men har nu bestämt mig för att vänta med akl starten. Får se om det kanske kan bli någon lydnadstävling eller rallytävling med henne istället. 

Kan ju berätta med att jag för en kamp mot råttor här hemma, ni som är vän med mig på fb vet om det. Vi har råtta/råttor under vårt uterum. Inget roligt, vi har fälla men inte går de i den. Vi har fyllt på med småsten runt uterummet, så ser vi om det går in råttor. Vissa mornar är där hål och andra inga hål alls. Sedan vi slutade ha vattenkannorna ute, har antal hål blivit betydligt mindre. Klart de har sökt sig till oss för att dricka i denna värme. Visst har de också rätt till vatten, men inte hos oss. Ja vi får se vem som ger sig, jag eller råttorna. Tror det får bli råttorna, ska kolla med HfAB igen om de har något förslag på vad vi ska göra för att få bort dem. Jag vet och det är att de som har första uteplatsen, ser till att snygga till på uteplatsen och håller ordning där. Då kan inte råttorna gömma sig där. Fortsättning följer. 

Nä nu blir det stranden en stund....

Slutar med lite bilder från Halmstad

 

 

 

29 Juli 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
VÄRME OCH ÅTER VÄRME

JA DET ÄR ETT BRA TAG SEDAN JAG SKREV HÄR. TIDEN SPRINGER IVÄG OCH RÄCKER INTE RIKTIGT TILL.

EFTER EN SEG VINTER HÄR ÄNTLIGTEN VÄRMEN KOMMIT, MEN INTE SKA VI HAR 26° I BÖRJAN AV MAJ MÅNAD. VISST ÄR DET HÄRLIGT MEN VARMT FÖR HUNDARNA.

JAG HAR VALT ATT STÄLLA IN ALLMÄNLYDNAD KLIPPKORTSKURS DEN 9 OCH 10 MAJ JUST PGA VÄRMEN. DE 2 TILLFÄLLE ÄR PÅ EFTERMIDDAG OCH DÅ ÄR DET SOM VARMAST. DÅ LÖVEN INTE SPRUCKIT UT HELT PÅ TRÄDEN ÄN, HAR VI INTE SÅ MYCKET SKUGGA PÅ KLUBBEN. HUNDARNA BLIR SNABBT VARMA. Å VAR GÅNG SOM JAG STÄLLER IN NÅGOT KURSTILLFÄLLE, SÅ FÅR JAG DÅLIGT SAMVETE. VET INTE VARFÖR MEN SÅ ÄR DET. 

TÄNK LOVI HAR NU HUNNIT BLI 16 MÅNADER, TIDEN GÅR. TRÄNINGEN GÅR FRAMÅT. VI TAR DET LILLA LUGNA, HON ÄR INTE HELT REDO ATT TRÄNA I GRUPP ÄN ELLER RÄTTARE SAGT JAG ÄR INTE REDO ATT TRÄNA I GRUPP MED HENNE. 

NYX LÖPER ÄNTLIGEN VÄNTAR JAG PÅ ATT HON KOMMER IN I HÖGLÖP, FÖR DÅ SKA HON PARAS. HAR VI TUR BLIR DET SMÅ VALPAR I SOMMAR, JA VI FÅR SE DET ÄR MYCKET SOM SKA KLAFFA. 

NÄ NI FÅR HA DET SÅ BRA UTE I VÄRMEN IDAG.

 

 

 

9 Maj 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vilket väder....

Idag skulle jag haft start på Allmänlydnadskurs klippkort. Då det verkligen var dålligt väder så valde jag att ställa in det. Hade fått återbud av ett par deltagare och med tanke på hur mycket det blåste ute och sedan både regnade och snöade, är jag verkligen glad att jag ställde in.
Det kommer fler tillfälle.

Ja nu är snart vintermånaderna över och våren står och knackar på runt husknuten yes 
Jag längtar verkligen dit. Just att se hur naturen vaknar till liv, likaså alla fåglar som sjunger så vackert. Något jag verkligen uppskattar med mitt nattarbete, det är när man på natten får sitta och lyssna på allt fågelsång. De vaknar till liv tidigt, redan vid 02-tiden. Å för att inte tala om alla träda när knopparna börja växa och de så småningom spricker i många fina gröna färger smiley Jag tror inte jag är ensam om att längta efter denna årstid, för att sedan inte tala om sommaren, men det tar vi vid ett annat tillfälle. 

Något jag också längtar efter är att få fixa en ny gräsmatta på vår uteplats, just nu är det mer en gyttjepöl än gräs i vila. Att få iordning den till kommande valpar i sommar är ett måste. 

Ja Nyx ska paras nästa gång hon löper, mer om det står på hemsidan 

www.svartsippans.hundpoolen.se 

Hur går det på tävlingsfronten då? Har bestämt att endast köra en utställning med Nyx, ja om hon är i päls. Annars är det vila för henne, ja vi tränar ju och jag håller på att träna om en del saker. Likaså har jag börjat träna in lite nya moment, så helt i vila är hon inte. Men just detta att åka iväg på tävlingar m.m. är det vila ifrån.

Med Lovi har jag planer på tävlingar i höst, vi tränar på och det går bättre och bättre. Hon har verkligen ändrat sig sedan vi tog bort Ture och framförallt sedan hon löpt.

Nä, dax att börja förbereda kvällens rallykurs som är inomhus.

Ha det bra så länge.

12 Februari 2018  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Snart jul

Sedan jag skrev här sist har denna spjuver Almdalens Ture både hunnit fylla 7 år och gått somna in. Älskade Ture, du satt många gubbar i huvudet på mig, å det försvann också dessa gubbar. Då du fick ytterligare en krämpa var valet inte så svårt att låta dig somna in. 
Livet går vidare med 2 andra heartan Lovi och Nyx. Lovi har blivit en helt annan hund sedan vi tog bort Ture. Hon tog säker på sig rollen att skydda honom. Hon kände att han inte var helt frisk och det blev hennes roll här i livet. Nu kan hon fokusera på annat än att skydda Ture. 


Å Ture han springer i hundhimlen med Tibbe och Rambo som var hans stora idol. 

Kan berätta att jag har planer på att para Nyx när hon löper nästa gång i vår. Mer info ser ni på Svartsippans hemsida.

http://www.svartsippans.hundpoolen.se/

Ni får ha det så bra... lovar att jag ska skriva mer här.  Njut av livet var rädda om varandra.

Kram 

20 December 2017  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite lite blogg

Tiden den bara sprungit iväge detta år. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag har 3 hundar att rasta, motionera och träna. Så bloggandet har verkligen blivit åtsidosatt som en del andra saker. Jag har tänkt flera gånger att jag ska ta och återuppta detta med bloggandet. Men dagarna bara springer iväg. Så blir det att man skriver på facebook istället vad man har gjort eller det jag vill ha skrivit. Nackdelen är då att då ser endast mina vänner där det, visst vet att jag kan ändra på inställningarna. Men nä de får vara så att endast mina vänner ser det. Jag får försöka bli mer aktiv här. Om inte i text så med bilder i alla fall.

Tänk Nyx har hunnit bli 3 år och Lovi är 9 månader. Ture han blir 7 år i november.

 

En kvällsbild på mor och dotter 

Lovi 5 månader (maj -17)

Nyx har blivit SEUCh (Svensk utställningschampion)

Ture får vara med på ett hörn han med. Han och jag har vunnit en lydnadstävling i startklass i sommar, vi vann på 180,5p

Lite lydnadsbilder på Nyx

5 September 2017  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Får jag lov att presentera

Space Dency "LOVI" som flyttade in hos oss i slutet av januari. Sedan dessa har inget varit sig likt wink Jo det har det. Men det märks att man har en valp i huset igen. 

Idag hänger ena örat ner, för Lovi tappar tänderna.

Lovi har hittat en bra kompis att springa med hos My. Å My gillar att springa med Lovi. Hon anpassar farten efter henne yes

De fungerar bra med alla våra 3 hundar, ibland får jag styra upp leken mellan Nyx och Lovi, när Lovi inte förstår att Nyx inte vill eller att det gör ont. Jag är helt övertygad om att det kommer att bli hur bra som helst när Lovi växt upp. 

Vi är ute och spårar ungefär en gång i veckan. Kan säga att jag verkligen blev förvånad första gången jag spårade med Lovi. Det var som hon inte gjort något annat. Jag hade lagt ett spår som var va 30 m i slutet hade jag mat till henne. Gick med henne så vi passerade spåret. Oj det var något där, hon nosade åt höger och sedan vänster. Hon följde spåret hela vägen med nosen i backen. Kan säga att jag tappade hakan, det var inget jag var van vid från tidigare hundar. Hade tänkte köra sök med henne, men det får bli spår till att börja med. Å redan då började jag smida planer för henne. Men de behåller jag för mig själv. När vi är ute och spårar får Nyx och Ture varsitt blodspår. Nyx fortsätter att leverera där. Hoppas på ett Viltspår championat en vacker dag. Ture har inte varit så intresserad av att spåra innan, då sök har legat honom mer till pass. Nu är han relativt intresserad av blodspår. Funderar på att börja träna uppletande med honom igen. Jag tror det ger honom mer. Ja vi får se.

För ett par tre veckor sedan kom det ett kuvert från Svenska Schipperkeringen. I det kuvertet fanns detta.

Trevligt när rasföreningen visar uppskattning för att man håller på med sin hund.

Ni som följt mig länge ni vet ju att jag brukar ha många kurser på brukshundklubben här i stan. Förra året blev det 19 kurser och i år har jag lovat mig själv att inte ha så många, max 10 har jag sagt. Ingen tror att jag kommer att kunna hålla det. Ja vi får se. Just nu är vi på 5 kurser. I min planering blir det max 3 kurser i höst. 

Det tar tid att träna egna hundar med. Har lite tävlingsplaner för dem. Den 22 april ska jag tävla lydnad med Ture och Nyx, det är i startklass.  Nyx är inte helt klar än, men vad gör det, vi ska ut och ha roligt hon och jag. Ture han är klar, vi har tävlat en gång redan i år. Han kan leverera den mannen.

Var in och tittade på hur många besökare jag haft denna månaden, redan över 10000 besökare. Så jag får allt ta mig i kragen och skriva oftare här. Men det blir inte så mycket mer för denna gång... ha det så bra allesammans.

10 April 2017  | Länk | Dagbok | 3 kommentarer
Från 2016 till 2017

haJa då är 2016 slut och vi är inne på ett nytt år 2017. 
När man tittar tillbaka på vad jag och hundarna har hittat på så har det trotts allt blivit en hel del. 
För Ture har det inte blivit så mycket, det finns anledningar till det. 2 lydnadsklass 1 tävlingar har vi hunnit med. Sedan visade det sig att han hade nersatt sköldkörtel funktion och nu har vi fått dispens så vi kan tävla i lydnad och rallylydnad. Har en del mål med Ture. Får se vad 2017 har att erbjuda 

För Nyx har det varit desto mer.
160312 Doftprov eukalyptus gk
160410 excellent ukk1 ck btkl2 cert 
160424 Rally nyb 76p
160508 Rally nyb 86p
160612 excellent ukk1 ck btkl3 R-cert
160618 excellent ukk1 ck btkl1 cert BIM
160708 excellent ökk CK btkl3 R-cert R-Cacib 
160709 excellent ökk1 
160729 Rally nyb 78p RLDN
160813 Rally forts 63p
160820 MH känd mentalstatus
161008 Viltspår anlagsklass gk
161015 BPH genomförd
161202 excellent ökk2 
161204 excellent ökk1 ck btkl4

Har en del mål med Nyx, vi får se vad 2017 har att erbjuda.

2017 år kommer med all säkerhet att bli ett roligt tävlingsår med hundarna...

Har lagt till lite nya fotoalbum och tagit bort en hel del. Får se om jag själv kan hålla mina mål 2017.

 

1 Januari 2017  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Julafton

Kan inte annat än att le lite. Har inte skrivit här sedan i juli månad och har ändå över 19000 besökare här i denna månad. Så ja jag får allt ta och bli duktigare på att blogga.

Vart denna höst tagit vägen fattar jag inte, tiden den bara springer iväg. En månad börjar och vips så är den slut och en ny månad startar....

Skulle egentligen kunna skriva hur  mycket som helst här. Men väljer att göra en bild blogg. Vi har hittat på mycket. 

Kan börja med Ture, i juli visade det sig att han hade nersatt sköldkörtelfunktion. Så nu måste han medicineras 2 ggr dagligen. Jag läta honom vila och återhämta sig. Det har tagits blodprover på honom i omgångar och än är inte medicinen inställd. 
Jag har fortsatt träna honom i lydnad och rallylydnad. Har sökt dispens för att få tävla i det med honom och vi fick ja. Nu känns det åter mycket roligare att träna med honom igen. 
Har planerat in lite tävlingar med honom nästa 2017, så får vi se hur långt vi kommer. Måste ha mål, så får vi se sedan om vi kan uppfylla dem.

Tur att jag har Nyx, men henne har vi hittat på lite av varje. 
I augusti var vi på MH, blev känd mental status.


Hon har blivit godkänd i anlagsklass viltspår.

Har startat på inofficell agility, vi blev diskade, fick en diskborste


Tyvärr får jag ingen rätsida på bilden, så den kommer på rätt håll


I oktober var vi på BPH (Beskrivning personlighet hund) där blev det genomfört med skott, gk. 


Vi har tävlat rallylydnad nybörjarklass och blivit uppflyttade till fortsättningklass.

Vi har varit på 4 utställningar. I Växjö och Svedala blev det very good och i Stockholm nu i december blev det excellent båda dagarna och CK ena dagen. Nu hoppas vi på My Dog i Göteborg i januari. 

Ja just det, har ju fått kennelnamnet godkänt SVARTSIPPANS godkänt. Mitt mål i vinter är att fixa en hemsida

   Svartsippa, tycker det är en vacker blomma.

Har planer på att para Nyx när hon löper på vintern/våren 2018. Ska bli spännande. För att lära mig så mycket som möljigt, går jag nu på uppfödarutbildning, som Hallands kennelklubb anordnar.

Tja vad har mer hänt här i höst. Som vanligt har jag haft många kurser, nästan för många. Tänker ta det lite lugnt nu i vinter/vår. Det kommer att flytta hem en liten Lovi till oss i slutet av januari. En liten schäfervalp, från samma ställe som Tibbe kom ifrån. De är nu 3 veckor gamla. 

Nä nu blir det inte mer skrivit denna gång. Jag lovar att det inte ska ta ett halvår tills jag skriver nästa gång. 

Ska lägga mig nu och sova, har jobbat i natt....

 

24 December 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Sammanfattning av hundarnas akriviteter

sedan jag senast skrev här och där är 4 månader sedan....

Som vanligt har jag haft en massa kurser hela våren. Kanske lite för mycket hmm 9 kurser yes Som vanligt har jag lovat mig själv att inte ha så många kurser i höst... å vad blev det? Jo 5 till att börja med och när de lider mot sina slut, så har jag lagt till en kurs till. Jag tycker ju att det är kul detta med att ha kurser.
Förutom att ha kurser i höst ska jag själv gå kurser med. Från början var det tänkt Nose Wrok grundkurs med Ture, den har jag lämnat återbud till, kommer till det sedan. Agility nybörjarkurs och Nose Work steg 2 blir det för Nyx. Sedan ska jag gå en teoretisk kurs med "Uppfödarutbildning" det ska bli intressant. Då får jag lära mig något helt nytt. 
På avslutningarna i vår/sommar har jag fått detta av kursdeltagarna. 


Riktigt gott att gå ut och plocka från egen skörd.

Har ställt ut Nyx 5 ggr med. Hon har fått sitt första cert

Å det kom ytterligare ett cert 2 månader senare

på 2 andra utställningar har det inte gått riktigt så bra, men nästan så bra.
På rasspecialen blev hon 3dje bästa tik med Reserv-cert

I Tvååker på fredagen blev hon också 3dje bästa tik med reserv-cert och reserv-CACIB

Ja just det, vi har ju tävlat rallylydnad 3 ggr. 2 gånger gick riktigt bra och 3dje gången valde jag att bryta själv. Det har resulterat i 2 kvalificerade resultat. 


Foto: Anna-Lena Uvenkrans

Har lite planer för Nyx nu i sommar och höst. Har anmält till MH, tänkte fixa så vi kommer upp i fortsättningsklass och även klara den. Ett 3dje cert och Utställningschampionat hade inte suttit helt fel.

För Tures del hade det blivit 2 lydnadstävlingar. Inte så höga resultat med vad gör det, vi har haft roligt och det är det viktigaste.

Vi har varit med i lagtävlingar och ena gången vann vårt lag och vi blev DM mästare i lagtävling för lydandsklass


Nästa tävling var Nationallydnaden i Falkenberg. Där fick vi mycket bättre resultat + att vi kom 2a i lagtävlingen med namnet "Glenns vänner".

Mina planer för Ture i sommar och höst har varit att få honom godkänd i rallylydnad avancerad klass och uppflyttad till mästarklassen. Plus få första pris i lydnadsklass 1. Nu blir det inte så. När Erika passade honom för 1½ vecka sedan, fick han ett krampanfall. Var hos veterinären för att ta blodprover i förra veckan. Tog på fästingsjukdomar och sköldkörteln. Var nästan helt säker på att det inte var någon fästingsjukdom. Å det var det inte, det var sköldkörteln. Så nu får han Levaxin för hundar. Det heter något annat, kommer inte ihåg just nu. 
Har fått lämna återbud till en rallytävling och två lydnadstävlingar. Nu är mitt mål med honom, se till att medicinen blir rätt inställd på honom, söka dispans så vi får tävla, bygga upp hans kondition igen och träna. 2017 får bli vårt tävlingsår istället. 

Ja detta är vad som hänt hundmässigt de senaste 4 månaderna. Jag tänkte jag skulle bli duktigare på att skriva och lägga upp bilder här. Avslutar med lite bilder från promenader och lite hundbilder.


Nyx när hon blev BIM  och Ossy BIR i LandskronaTure Nyx My


Varga (Rikards hund) Nyx och Ture


Maggie


Dotter och moder


Nyx 2 år

18 Juli 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Strax efter tolv på natten

Nu har det gått en månad sedan jag skrev här senast. Har flera gånger tänkt att jag skriver här istället för på facebook. Men kommer aldrig till skott. Tänkte nu försöka sammanställa det som hänt inom hunderiet den senaste månaden. Har kanske inte hänt så mycket, men en del i alla fall. Om inte så kan jag alltid lägga in lite bilder.

Nyx och jag går på rallykurs, kände att när Nose Work kursen var slut, så vill jag ha något annat. Efter att ha varit på kuren 3 gånger eller är det 4? Ja det kvittar, så känner jag mig nöjd med henne. Det finns saker att slipa på. Har ändå anmält henne till 3 rally tävlingar, måste ha lite mål. Så får vi se hur det går. Hon har haft så svårt för ordet stanna, när jag har bett henne stanna kvar. Likaså ligg. Så bestämde mig för att byta ut dessa ord till kvar respektive ligg. Inte för att jag har börjat träna det än. Vi har ca 4 veckor på oss innan vår första tävling. 
Kom på mig själv när vi ska ut genom entredörren här hemma. Då säger jag alltid stanna när jag öppnar dörren och sedan får de gå. Hur sjutton ska Nyx då veta att hon ska sitta eller ligga still medans jag går runt henne. Det är ju inte så lätt nä. Det finns även en risk med att vi säger ligg till henne här och då får hon sedan resa sig när hon själv vill, å det passar ju inte, så får tänka om där. Det kommer att bli bra när vi är klara yes

Har varit på doftprov eukalyptus med Nyx. Å det fixade hon mycket bra. Vi var först ut, hon fick på sig sin utrustning. Hon visste precis vad hon skulle göra. Som vanligt scannade hon av området och sedan började hon leta. Nosade på lådorna och så var det en som hon nosade extra på och då sträcker jag upp armen och säger markerat. RÄTT hör jag YES, hon har klarat doftprovet.


fattar inte varför bilden hamnar på fel håll....
När Nose Work blir en officiell tävlingsgren 2017, blir det godkända doftprovet på eukalyptus registrerat på SKK hunddata.

Det har blivit några viltspår med för Nyx. 

Ture han har fått akupunktur, det fungerar bra, han har blivit mycket mycket piggare och springer mycket lättare. Har anmält honom till både rallytävling och lydnadstävlingar. Fast lite längre fram mot sommaren. 
Vi tränar en del, borde träna mer än jag gör. Samtidigt hör han till dem som går bäst när jag inte kör för mycket. Å har jag en boll eller lek mitt i allt, så tappar han fokus totalt, då är det bara bollen som existerar och visst det ska ju vara så, men det får inte heller bli en massa slarv av det hela. 

I fredags var det utbildningsdag på jobbet och på lunchen gick jag en runda i det fina vädret. Blev lite bilder...

Även denna gång kom bilderna på fel håll... blir så trött på det.

Innan jag avslutar för denna gång, blir det lite andra hundbilder med.

Det var allt för denna gång.... kan säga att jag redan haft över 11000 besökare denna månad. 
Tror jag öppnar upp gästboken igen, har inte haft igång den på länge...

20 Mars 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
En härlig hundhelg....

Hade tänkt skriva här redan förra helgen, men den sprang iväg som så många andra helger. Tänkte att nu innan jag lägger mig får till lite här i bloggen.

Denna helg har det blivit mycket hundträning, ja mycket å mycket allt är relevant på vad man tycker är mycket. 

Igår lördag var jag på klubben skulle ha klippkortskursen. Innan alla kom passade jag på att träna lite lydnad med Ture och han överträffade verkligen sig själv. Körde lite av varje. När det ar dax för hopp sitt, så stod en deltagare väldigt nära och hennes hund skulle till varje pris fram till Ture. Å min "lilla" Ture han brydde sig inte det minsta. Visst han slarvade, men ändå. Var så stolt över honom, att han fixade det men den störningen. 
Jag ska ha med honom lite mer i kurserna, så han får ligga vid sidan om och titta på. 
Vid ett tillfälle var han med i en valpkurs och då fick han ligga ner och ingå i slalomövningen. han låg hur snällt som helst där yes

Har nu hittat några lydnadstävlingar till honom från mittan av maj och framåt. Likaså rallytävlingar. så nu är det bara till att tränä. 

Det blev lite lydnadsträning med Nyx med efter kursen och lite nose work. Hon går verkligen fint vid min sida. Det hon har lite svårt för är att lägga sig ner på kommando. Kanske inte så konstigt, det var kallt på marken. Så får träna det inne, tills det sitter. 
Nose worken fungerade bra, hon behövde ett par gånger på sig för att komma igång. lite ofokuserad var hon. Ska inte skylla på något, men hon ska löpa snart. Kanske kan vara en sådan sak.

I dag har vi varit i Laholm och spårat och tränat uppletande. Det blev ett blodspår till Nyx. Började på en åker, över en gärdesgård in i sen snårig skogsdunge. På fältet blåste det lite, så vinden hade flyttat spåret, när hon väl kom in i skogen var hon 100% vill jag säga. Nu ska vi bara utöka tiden och längden. Hon var mycket stolt när hon hittade klöven.
För Ture blev det uppletande, var mycket länge sedan vi tränade det, så det blev basic övningar, han var lika glad för det.

När vi kom hem, blev det varsin cykeltur med hundarna. Började med Nyx, hade absolut inte förväntat mig att hon skulle ha sådan fart som hon hade. Detta var ju kul, nu kör vi sa hon... Då hon inte är van vid detta blev det en liten runda på ca 15 minuter. Ture fick en runda på ca 25 minuter.

I fredags började jag och Nyx på rally nybörjarkurs, det var nyttig för oss båda. Kanske inte det mest optimala när man kommer dit, hade själv haft kurs innan så det blev en liten snabb kisserunda innan. Hon var ganska uppspelt när vi kom dit. Första rundan hoppade hon en massa och det var inte så konstigt, Jag klappade mig på benen, för att jag skulle få med henne, vilket gjorde att hon hoppade. Andra varvet gick mycket mycket bättre, hon ville inte ligga ner och inte sitta still när jag skulle gå runt henne. Nu har vi det att träna på blush då är det en stor fördela att kursen är varannan vecka så man hinner med att träna in något. 
Får jag bara in detta med att ligga när jag säger det, ställa sig på kommando från sitt och skylten sitt gå runt och skylten sitt ligg gå runt, så ska vi kunna tävla innan sommaren. Det är mina planer. 

I morgon står lydnadsträning på programmet, ska ta med kameran, så jag får lite nya bilder när jag tränar med hundarna. 

Jag har själv varit iväg och simmat 2 ggr med och det känns riktigt bra. Märks att vågen går neråt, en del kläder börjar bli för stora nu... gott

Nä, det blev lite bloggande bättre än inget alls.

Får se om jag kan hitta några gamla hundbilder...

Tibbe och jag när vi tävlat appellklass för många år sedan. Minns att vi verkligen fick kämpa för varje poäng och uppflyttade blev vi.

Tibbe och Rambo på Östra Stranden

Ture när vi träna hopp vid något tillfälle

14 Februari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nytt år och nya utmaningar och möjligheter....

Jag har inte gett några nyårslöften denna gång. Däremot utmanar jag mig själv och har 2 utmaningar ev. 1 eller 2 till men vill inte ta allt på en gång.
Utmaning 1 lyckas då ner i vikt, just nu - 7kg och utmaning 2 lyckas jogga/springa vårruset i maj. De andra 2 utmaningarna är dessa
under 100 dagar avstå från allt onödigt socker och under 60 dagar se till att jag får 30-60 minuters egentid varje dag. Då får varken Bengt eller hundarna vara med, då ska jag vara helt själv. De 2 sista de kommer med, men inte nu.

Å hur går det med hundarna? Jo det går bra. Hade en del tävlingar inplanerade med Ture nu i vår. Men då han är oren/halt ibland höger fram, har jag bestämt att inte tävla honom förrän jag fått ordning på detta. Vi ska bara träna. Jag var ett tag inne på att det kunde komma från hans rygg, men det gjorde det inte. Utan det är kommer pga överbelastning. Nu simtränar vi en gång i veckan och är ute och rör på honom mycket. Han får även akupunktur. Han har fått 2 behandlingar och ska ha 3 till. 

Hur är det med Nyx då... jo hon har fällt i vinter, så det blev inget My Dog för henne. Nu har pälsen börjat komma tillbaka, men ska vänta att ställa ut henne tills i april. Vi har börjat på Nose Work kurs och hon är en hejare på detta. I går skulle vi börjat på rally nybörjarkurs, men instruktören fick influensa. Så det blev inget med det.
Hon är en riktig liten pärla, tänk att hon nu är 19 månader snart. Tycker inte det var länge sedan vi hämtade hem henne.

På denna bild leker hon med 2 av sina kompisar Maggie och Hippie.

Hur går det med dansen då? Jag om bloggade så mycket om dansen förr. Jag hoppas kunna komma igång med den igen. Hela förra året hade jag problem med en frusen skuldra och det gjorde att det var jobbigt att hålla höger armen uppe länge. Nu är det i stort sett helt återställt. Köpte ett magnetarmand i oktober och det hjälpte mig mycket. 
Har dessutom haft eller har fortfarande lite ont av en hälsporre. Men även det har blivit betydligt bättre. Jag hoppas komma igång ordentligt med dansen igen. Det är en så super motionsform och då vår jag ju egentid ;-)

Nu längtar jag efter värme och sommar. Visst var det fint när vi hade snö för en vecka sedan. Men denna kyla, när det är inget för mig. Märkte direkt när det blev plusgrader ute och mycket bättre jag mådde.

Nu i natt skulle det komma in ordentlig blåst. Ja vi får se...

Älskar att gå vid havet när det blåser och stormar... det är så mäktigt skådespel

Hoppas inte det ska dörja så länge detta år mellan mina blogginlägg....

29 Januari 2016  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Oj vad tiden springer iväg....

Nästan 4 månader sedan jag skrev här senast. Jag är fortfarande lika förvånad över att jag har mellan 6000-9000 besökare varje månad yes

Sedan jag skrev här senast har det hänt lite här i familjen. Erika har flyttat hem igen, då kontraktet på den lägenheten hin hyrde gått ut. 
Rambo har gått över regnbågsbron till andra sidan och har nu kul med Vesslan och Tibbe & Qui..

Sommaren 2005

Lägger även ut en gammal bild från en av våra tävlingar.

Vi är många som har många fina minnen från Rambo.

Jag har varit på 3 utställningar med Nyx och jag har varit nöjd med resultaten.

Eslöv i september blev det excellent 2 jkkl
Laholm (inofficiell) excellent HP BIR BIR-3 
Växjö excellent 1 jkkl ck 4-btkl

Tyvärr får jag inte ordning på hur jag ska göra får att gå bilden ståendes no

Nästa utställning blir i Stockholm...

När det gäller Ture har vi tävla lydnad en gång och jag är mer än nöjd med den tävlingen. Hade en mycket bra känsla inom mig. Nästa lydnadstävling är om 1½ vecka. 

Vi har tävlar KM i rallylydnad och det gick riktigt bra. Vi kom 2a i fortsättningsklass.

Efter KMet, så ville jag delge mina och Tures med och motgångar. Gjorde det på facebook. Å nu vill jag även dela det här. 

Det är så trevligt att läsa när ni är ute och tävla med era härliga hundar. Ibland blir resultaten bra och ibland inte. Jag vet hur det känns när det inte funkar. Jag tävlade rally innan det blev en officiell tävlingsgren. Då tävlade jag med Tibbe schäfern jag hade. har tyvärr inte så mycket minne av tävlingarna med honom. Var in och kollade på SKK hunddata och såg att vi hann att få 2 godkända resultat i fortsättningsklassen. Det är Ture jag tänkte berätta om nu. Hans första nybörjartävling gjorde vi när han var 10 månader, huvudet var precis överallt och ingen stans. Slutade med 40p, nästa tävling 10 månader senare, slutade med 73p, det behövdes totalt 5 tävlingar för att få ihop 3 godkända resultat. Gick upp till fortsättning ganska omgående och där stannade vi länge länge. Hela 2 år. Första tävlingen gick nog vägen för han fattade inte att han var okopplad. Så det var rena rama turen att vi fick 71 p. Sedan de kommande 4 tävlingarna stack han för mig. Hans andra tävling stack han precis när vi passerat bandet, den gången fick vi 73p, därefter stack han för mig under kommande 3 tävlingar och han sträckte finger åt mig. Inte en chans att få in honom. När jag körde hem från en av de tävlingarna som var i Åhus, bestämde jag mig för att jag ska inte tävla förrän jag fått ordning på detta. Jag ville inte bli den som hade hunden alltid sticker. Resan har varit lång för att komma dit vi är idag. Det har först kostat en kemisk kastrering och sedan en kirurgisk kastrering. 
Jag hade och har fortfarande underbara träning och tävlingskompisar, som verkligen ville att vi skulle lyckas. De erbjöd sig att följa med på tävlingar och trötta ut Ture åt mig, som en lång promenad/cykla med honom innan vi skulle in på banan.
Men jag var fast besluten att inte tävla förrän jag själv kände att vi var klara.
Vet inte hur många tävlingar jag planerat in för Tures del, som jag har strukit i mina kalendrar. 
Jag ville så gärna tävla, så jag lånade Erikas gamla Rambo, med honom gick det bra, han var ju redan inlärd, vi kom upp till avancerad klass. 
I april i år började jag tävla rally med Ture igen, då var karenstiden efter den kemiska kastreringen slut. Det har endast blivit en tävling förutom då KMet, på den tävlingen fick vi det sista godkända resultatet för att bli uppflyttade till avancerad klass. 
För mig har det alltid varit viktigt att ha rätt känsla, ingen kan få mig att tävla om jag inte känner rätt stämning inom mig. De små små gubbar som bott i mitt huvud en lång tid som hela tiden sa till mig Ture sticker Ture sticker, de har flyttat. Å det är verkligen skönt. Jag kör mycket med positiva tankar när jag tränar och tävlar med Ture, jag vill föra över dessa positiva tankarna till Ture. Ska säga att jag har läst Per Trollsvedens bok "Tala med djur" många gånger och den har verkligen hjälpt mig på vägen.
Nu har åter tankarna på att läsa till rallylydnadsdomare börjat växa i mitt huvud., då jag snart tävlat så högt som det behövs för att läsa till domare.
Ville bara dela med mig av min egen tävlingserfarenhet, kanske kan vara en tröst för många. Ha det bra och njut av era hundar, en vacker dag då sitter det, jag lovar. En sak till njut av de sekunderna som det funkar... å går det dåligt någon gång, så finns det alltid något som varit bra och man kan njuta av.

********************************************************************************************'

Å nu blir det lite om dansen. Har inte blivit så mycket dansande denna höst. Jo till en början blev det dans. Men så gjorde sig min hälsporre påmind. Det har gått att dansa lite, men dagen efter har varit jobbigast. Jag tror att jag har hittat ett par skor (boots) som går att dansa i och som känns bra. Så med tejpad häl, har det fungerat relativt bra.

I söndags var jag i Parken och dansade till Thoren´s. De spelade härlig go dansmusik. Dansade en hel del fram till pausen, sedan började hälen göra sig påmind. 
Ikväll blev det gammaldans i Parken, det var Rent-Drag som spelade. Det kändes betydligt mycket mer i hälen när det var gammaldans, än när det var foxtrott. Man trampar ju ner så olika med foten. 
Nu ger det sig hur foten känns i morgon när jag ska upp. Hur som så var det trevligt att träffa alla gamla danskompisar.

nä nu blir det inte mer bloggat för denna gång, ska verkligen försöka att blogga oftare.....

Ha det bra och var rädda om er /Kram


 


 

17 November 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Sommaren 2015

Mmm det är länge sedan jag skrev här, hela 3 månader sedan lite drygt. Tänkte jag skulle sammanfatta lite med bild blogg denna gång. Det mesta kretsar sig runt hundarna och vad vi har hittat på i sommar yes

Det har blivit en del utställningar för Nyx.

1 maj Tjolöholm  HP BIR BIG-3

9 maj Landskrona HP BIR BIG-4

17 maj Hässleholm VG 2jkkl

31 maj Halmstad HP BIR BIG-1 junior

Jag har bilder från Landskrona och Halmstad, men tyvärr kommer de på fel håll här och det vill jag inte.

Hade anmält Nyx till utställningen i Köping denna helg + rasspecialen som också är i Köping denna helg. Men nä vi åker inte dit. Nyx har fällt och är fortfarande en nakenhund. Så nu får det vara tills i höst.

Jag även eller äntligen fått tävla med Ture med. Så 17 april tävlade vi rallylydnad i fortsättningsklassen och fick vårt 3dje godkända resultat och får numera tävla i avanceradklass. Då det visat sig att det inte är så många tävlingar i avancerad, som passar i höst. Har jag bestämt mig för att satsa på lydnadsklass 1 istället och i ett obevakat ögonblick lovade jag att jag skulle tävla agility/hopp med Ture på klubbens tävling 17 oktober.

Denna rosett fick Ture när han blev uppflyttad till nästa klass.

Nu när jag har haft semester har vi varit iväg lite.

Frukost inne på Stensö camping, utanför Kalmar

Utsikt från hundbadet där.

Lite bilder från Öland...

Ture och Nyx kollar in havet

Näste resa var det Bengt och jag som var iväg. Utsikt över Vättern

Första stoppet var Bredviks Camping, låg alldeles intill Vättern. En liten camping som var helt OK.

Lite bilder från Karlsborg, blev inte så många då det regnade när vi var där.

Resan fortsatte sedan till Mariestad och vidare till Kristinehamn, där vi hittade en fin camping, med stora och bra tomter. Hittade brukshunklubben där, alltid kul att besöka andra klubbar. Det blev skott träning och lite agility träning där.

Lite bilder från Krisinehamn. Denna camping låg vid Vänern.

Alltså vad irriterande, har massor med bilder... Men när jag laddar ner dem här, så ligger de ner frown

Nästa mål blev Åmål, campingen där låg precis vid Vänern den med och som det blåste när vi kom dit. Men fin utsikt hade vi.

Sista anhalten blev Grästorps camping, en liten mysig camping, där det nästan inte var något folk alls. Alla campingar vi varit på har var och en varit bra på sitt sätt, men denna var nden som vi gillade allra bäst.

Vi passade på att hälsa på Nyx uppfödare och Nyx fick leka med likasinnade, det var toppen. Hon gillade det med. Kan säga att hon var verkligen trött när vi åkte därifrån.

Ja det var lite av allt jag tänkt visa här. Har ny mobil, å det är de bilderna som inte hamnar på rätt håll här.
Kan ju ta dem här i slutet, ville inte ha dem inne i texten. Jag tycker själv det är så fult när bilder läggs ut som är på fel håll och då kan man ju undra varför jag gör det själv. Ja vill så gärna visa dem.

Stensö

Öland..

Dessa kyltäcken fungrerade kanon på hundarna när det var varmt

Kristinehamn Picasso

Ja det var det hela för denna gång....

 

 

 

19 Juli 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite hund liv.....

Tänk vad tiden går snabbt, snart är in lilla "PÄRLA" Maidens New Black Pearl "NYX" 9 månader.  Hon uppfyller hittills alla mina/våra förväntningar. En liten tjej med fart och gry i. 
Sedan jag skrev här senast har jag varit på 3 utställningar med henne. Å det har gått bra. Den 14 mars hade vinthundsklubben utställning i Laholm. Där blev det HP BIR valp och BIG 4 valpar. Hon uppförde sig mycket bra, å det var inga problem för domaren att få titta på hennes tänder. 28 mars var vi i Malmö på den internationella utställningen. Många hundar och även här uppförde hon sig bra. Gick bra på bordet och domaren fick lätt titta på hennes tänder. Även denna gång HP BIR valp. En kompis filmade oss och det lärde jag mig mycket på. Dels att när jag tycker att jag bara rycker lite lätt i kopplet när Nyx börjar nosar, så bler det mycket i henne hon är ju liten, det är inte Ture jag har i kopplet. I stora ringen var vi bara inne och vände. Inte lätt att konkurera när det är ca 57 valpar inne samtidigt. Idag 3 april har vi varit på SK Westbo inofficiella utställning i Slöinge. Det blev HP BIR valp och BIG-R valp. Denna gång stod inte bordet stadigt, men det bekom inte henne ett dugg. Å jag hade lärt mig från filmen, mina kompisar utanför sa att jag ryckte inte det minsta yes.
Nu blir det en paus bland utställningarna fram till 1 maj, då jag har anmält henne till Sv Pudelklubbens inofficiella utställning i Tjolöholm. Nä just det, vi ska ju till Varberg nästa helg och ställa ut. Då går hon för första gången i juniorklass. Även denna gång ska vi in och äga ringen, de minutrarna vi får med domaren. 

HP BIR-valp BIG-4 valp

BIR valp

HP BIR-valp BIG-R valp

Man börjar bli bortskämd.....

Ture har inte varit åtsidsatt, vi har tränat mycket, mest rallylydnad men även en del lydnad. Har inte anmält till någon lydnadstävling än, kommer snart till varför. Men däremot har vi anmält oss till rallylydnadstävling den 19 april. Då hoppas jag på sista godkända resultatet i fortsättningsklassen. Så vi får tävla vidare i avancerad. Har inte tävlat med Ture sedan 1 september 2013. Det ska verkligen bli kul. Men jag kommer nog att vara nervös, det är ju som att börja om från början cheeky
Lite bilder har jag från lydnadsträningen, som Stephanie Sjömalm tagit.

Hade innan planerat in en massa tävlingar med Ture. Men nu har jag tänkt om. Han som många andra kastrerade hundar blev tjock. Trotts att jag ökade motionen, bytte foder till light så fick jag inte ner honom det minsta. En kompis till mig frågade om jag tänkt på sköldkörtlen, eftersom min förra Kelpie hade det. Å Vesslan och Ture är släkt. I förra veckan tog vi blodprov för att kolla, allt var OK. 
Var inom djuraffären för att väga honom och nu hade han tappat 1,7 kg. Det var t o m så Erika sa idag att han måste ha tappat lite i vikt yes. Han sprang som bara den när vi var ute med alla 4 hundarna. Det var som han inte fick nog av att springa... en härlig känsla...

Nä, nu blir det inte mer denna gång. 

Bilden jag har i bakgrunden är en tavla på Tibbe som Erika målat. Fick den i födelsedagspresent av henne....

LP1 Space Tibur "Tibbe"


 

3 April 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nu är jag här igen.....

Tänkte försöka komma igång med bloggandet igen. Har inte haft ork att göra det regelbundet sedan vi hade vattenläckan. Å då tillhörande renovering som det medför. Ja vi renoverade lite mer än det själva läckan orsakade. Men det tog verkligen på min energi. Å nu är allt klart sedan ett par veckor  yes

Det som var positivt var att allt var klart till min 50 års dag för 2 veckor sedan. 
Det firade vi med öppet hus. Alltid svårt att veta vilka man ska bjuda, så valde då detta. Totalt var vi som mest 23 personer i vår 3:a och det gick bra. Allt som allt kom det 28 personer. 

Å tänk att nu den 6 mars är Nyx 8 månader. Just nu löper hon och är i höglöp. Stackars Ture får inte var ifred för henne. Han bryr sig inte om henne, hur mycket hon än uppvaktar honom. 
Idag fick de springa lite i skogen, tänkte ta lite kort på Nyx främst då. Men det var svårt, hon har inte tid att vara stilla så länge.

Hittade en livlig bäck med....

Var även liten stund på stranden, innan jag åkte hem. Tog lite bilder och valde att zooma in, lite föremål....

"Jörgens Pinne"

Fartyg... 

Vi har ju haft lite stormar här med och då är jag ute vid havet och tar kort.

Det har blivit en hel del hundträning med och då främst med Ture. Får ju snart börja tävla med honom igen. Har anmält till tävling i rallylydnad 19 april. Första tävlingen sedan 130901, så det är ju ett tag sedan.

Nyx har 5 utställningar framför sig. Första redan nu den 14 mars. När hon löpt färdigt ska jag komma igång med hennes träning med.

Nä, dax att avsluta för denna gång. Ska starta en ny valpkurs om 8 timmar.
Var ett tag sedan jag hade valpkurs....

Avslutar med närbilder på blommorna jag fick när jag fyllde år....

4 Mars 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Längar till våren...

DETTA LÄNGTAR MAN EFTER.... men först ska vintern ha sin gång....

 

 

19 Januari 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Längar till våren...

DETTA LÄNGTAR MAN EFTER.... men först ska vintern ha sin gång....

 

 

19 Januari 2015  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Det var ett tag sedan

jag skrev här. Orken att skriva här har inte funnits. Senast jag skrev här visade jag bilder på köket. Nu är äntligen nästan hela köket klart. Å det har tagit på krafterna och inspirationen. Både att skriva här, skriva brev och att träna hund. Fast jag hade nära till träningsplanen på klubben (bodde i vår husvagn under de 6 veckor i den). Ja valde att bo i husvagnen under tiden de höll på med köket. I fredag flyttade vi hem igen. Allt är inte klart men nästan. Vi valde att få renoverat hela köket, så det blev nya luckor, ny målat, nya tapeter, ny matta.
Det som återstår att göra är att måla taket och tapetsera. Bild kommer sedan.
Nyx hon växer och frodas. Hon är nu 5½ månad. Senast jag skrev här hade vi 2 valputställningar framför oss. 8 november i Svedala då Svenska Gårds och Vallhundsklubben hade utställning. Nyx var precis 4 månader och hon charmade verkligen domaren, som kom från Holland. I en paus var han framme och klappade henne. Minns inte om det var 3 eller 4 valpar anmälda i hennes ras. Slutade i alla fall med HP BIR och BIS 3. Min lilla pärla blev 3:a bland alla valparna på utställningen.
Dagen efter var det Malmö valp. Där var det lite fler valpar anmälda. Nyx vann sin klass och sedan tävlade hon mot en annan tikvalp och den vann över Nyx. Dagen innan vann Nyx över den. Å i mina ögon, ska inte en 4 månaders valp vinna över en som är nästan 9 månader. Nyx uppförde sig mycket bra båda dagarna.
Nyx och Ture kommer mycket bra överrens, de älskar att springa och jaga varandra. Nyx är snabb och hon vänder på en enkrona. Ibland har Ture lite svårt att hinna med henne. Kan bero på att han just nu är en aningens överviktig. Jobbar på det, mycket lättare att motionera hundarna nu när man bor hemma. Man kommer återigen in i rutiner yes
Alltså under dessa veckor man bott i husvagnen, tror jag aldrig jag ätit så mycket snabbmat och hämta mat som nu. När vi flyttade hem, så blev det potatisgratäng och kycklingfilé. Super gott... det kommer att dröja innan jag köper hämtmat....
Nu närmar sig julen med stormsteg. Tycker detta år jag framförallt denna höst har sprungit iväg. Milt och fint har vi också haft det. Visst vet att det regnar och så, men det är inte ofta som vi har haft temperatur under 0°.
Tidsnog kommer kylan och snö. Något som är positivt, det är att nu har det vänt och det blir ljusare och ljusare för var dag som går...
Detta var lite från mig, jag har inte glömt av er.
Bilder kommer på hundarna och lite annat smått och gott....

23 December 2014  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
November kväll...

Dax att skriva här lite igen. Tiden har inte räckt till. Å med tanke på att det är ett tag sedan jag skrev, är jag förvånad över att jag har så många besökare. i oktober hade jag över 11.000 besökare här och hittills denna månad är det över 2300 besökare yesyesyes

I morgon ska Nyx på sin första valputställning och på söndag ska hon på Malmö valp. Jag tar de som träning för henne. Så får vi se hur det går. Har tränat henne att visa sig. Men man vet aldrig. Hon har även tappat en del tänder. Ser lite rolig ut när man tittar på hennes tänder och det saknas en del fram. 

Nyx och jag har börjat på valpkurs med. Hon var riktigt duktig. Visst det är inte lätt första gången. Började inne med presentation, då var det svårt att sitta still i mattes knä. Ute gjorde vi lite olika övningar. Gick bla en runda i skogen och jag valde att gå sist. Visst ville hon fram och gå bland de första. Men se det tyckte inte jag och var gång hon drog, så stannade jag och när hon tittade på mig fick hon belöning och vi fortsatte att gå. Även vi kom till målet. när det var inkallning hade hon sådan fart att hon snubblade över sig själv wink

Ture har nu blivit kirurgiskt kastrerad. När den kemiska kastreringen började gå ur kroppen, så stack han åter för mig. Så fram till kastreringen, så fick han vara kopplad. Idag så tog veterinären stygnen på honom, så nu får vi köra på som vanligt. Ska bli skönt, då han verkligen har haft en hel del spring i kroppen. Men de senaste dagarna har han fått springa som han har velat. På måndag börjar vi simträningen på allvar igen och har inbokad tid en gång i veckan. 

Här hemma har vi haft otur. Upptäckte att det stod vatten i vask skåpet för 2 veckor sedan. Rören i skåpet hade delat på sig. Så det blev till att ringa HfAB och de kom och bytade rören. Efter ett par dagar kom en och mätte hur fuktigt det var under mattan och det var verkligen fuktigt. Så nu har de tagit upp en bra bit av golvet och tagit bort sanden som var där. Å den var verkligen våt. På måndag kommer de och ta bort den sista sanden och sedan ska det torka x antal veckor. När vi var och valde nytt golv, så bestämde vi att det är lika bra att vi får i ordning gjort hela köket. Har vi tur är det klart till jul. Visade sig att de borrat i hallgolvet för att kolla om fukten spridit sig dit. Men det hade det inte. Å nu får vi ny matta i hallen med. Just nu är det kaos i mitt huvud. Brukar inte vara det. Tur att jag har semester, har bett om semester de 2 nätter jag ska jobba kommande vecka. Får se hur det blir, annars får jag byta med någon om det går. Skulle underlåtta jätte mycket om jag fick semester. Vi får se....

Nä, nu blir det inte mer för denna gång, Snart dax att lägga sig. Så man orkar upp i morgon. 

Ja just det, vi har ska prova husbilslivet. Istället för en bil till, blev det en husbil. Så den tar vi till uställningarna i helgen. 

7 November 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Bild blogg

Ja dagarna de har verkligen sprungit iväg. Vet inte hur många gånger jag börjat skriva här, men så har annat kommit emellan. Å med tanke på att jag inte har skrivit sedan 26 september, är jag verkligen förvånad över att jag tills i dag, haft över 5000 besökare denna månad.
För att inte det ska bli så mycket text denna gång, skulle kunna skriva hur mycket som helst. Har jag valt att göra en bild blogg denna gång. Så skriver jag text till bilderna istället och vi börjar när jag bloggade senast yes

En dag när vi var på klubben gick jag förbi agilityplanen med hundarna lösa. Ture skulle naturligtvis upp på A-hindret och då skulle Nyx inte vara sämre. fick hjälpa henne ner, så det blev på ett bra sätt. Tunneln skulle hon också prova. Så nu får man hålla henne borta därifrån, då hon tyckte det var roligt. Vilket är positivt, då Erika har högtflygande planer. Hon vill tävla SM med Nyx yes

Under dessa dagar jag inte bloggat, har jag kommit underfull med att Nyx och My leker bra ihop. Man får bara ha lite koll på My, då hon gärna slår med tassarna....
Så länge man har koll på dem, går det riktigt bra...

Har anmält Nyx till sina första utställningar. SGVK Svedala 8 november och Malmö valp 9 november. Har tränat på vårt bord vi har i uterummet, men det är inte så stabilt. Så varför inte köpa ett trimbord till henne. Min mor hittade en annons på Halmstad torget. Jag ringde på den och nu är bordet vårt. Kan säga att det är betydlig skillnad på detta stabila bord och det jag tränade på innan.  Det passar t o m My...

Simningen med Ture har jag återupptagit. Han gillar verkligen att simma. Å det blir egentid med mig för honom. Nyx får vänta tills hon är 6 månader... Sedan ska hon också få prova.

Att springa på stranden är härligt. Men ni får inte ut mig i vatten.....

Nä, nu ska jag kör och hämta Bengt. Regnet vräker ner.
Man vill avsluta med 2 bilder...

På söndag är det 7 veckor sedan vi hämtade Nyx. Tänk vad tiden går. Å visst ser man på bilderna att hon var växt yes

Vi har inte ångrat en sekund att vi valde att köpa en Schipperke... redan nu känner vi att hon kommet att skänka oss mycket glädje tillsammans med Ture.

19 Oktober 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Alltså.....

undrar vad det är som gör att jag helt plötsligt har så många besökare på min blogg yes Kan det vara busförets Nyx förtjänst tro?
Förr när jag bloggade regelbundet, så kom jag upp i max 3000 besökare på en månad. Nu i juli kom jag upp i lite drygt 6000 besökare, i september lite drygt 9000 besökare och nu i september är jag uppe i lite drygt 8000 besökare. 


Just nu är det kvälls raiset som är igång. Snart lägger hon sig och bara somnar. När Ture inte vill, så hoppar han upp i soffan och Nyx efter. men än räcker inte hennes spänst till att komma hela vägen upp i soffan. Men det är inte långt kvar. 

Tänk att på söndag är det 4 veckor sedan vi hämtade henne. Bengt påminde mig om vad hennes förra husse sa när vi hämtat henne. Jo han sa, nu är det slut på friden och det får vi verkligen hålla med om. Har aldrig haft en valp med sådan fart och även motor i. I Ture var det mest fart....

Har varit på stranden och utforskat den.  Såg roligt ut när hon fick sand i ansiktet. Vattnet ville hon inte gå ut i. Ture var ute och badade, men hon valde att stanna på land. Något hon ganska snabbt kom underfull med, var att man kunde gräva i sanden. Nackdelen var att hon fick en massa sand i ansiktet....

Idag när vi var på stranden, valde jag att gå på heden tillbaka. Det var både jobbigt och kul att springa i. Om man nu kan säga springa, för hon hoppade fram.

Igår var vi på klubben och hon fick hälsa på "tanterna". För ca 2 veckor sedan, tyckte hon de var lite otäcka. men denna gång gick det mycket bra. Ena hade en liten trevlig leksak och den kunde man ju ta tag i. 
En trevlig och snäll, malle tik fick hon också hälsa på yes
Inne i klubbstugan, springer hon omkring som hon aldrig gjort annat. Där inne var det en trevlig colliehane och en trevlig golden tik. Det var en grind mellan dem. Golden tiken hon gillar verkligen Nyx, hon är van vid Schipperke, då en släkting till dem föder upp sådana. 

YES nu har hon börjat varva ner..... Nu kan hon engagera sig i en koklöv

Funderar på att skaffa blodpulver och lägga ett lite spår till henne, för att se om hon är intresserad av det. Tänker även köra Ture på blodspår. 
Snart är det dax att återuppta sökträningen. Hinner blir 4 träningstillfälle, innan det är dax för Ture att få stenarna bortopererade. Å då blir det ju lite vila från träningarna. Men vi är inte där en.
Har suttit och tittat ut lite tävlingar lydnadstävlingar till Ture. Räknar med att kunna börja tävla med honom, från mitten av april. 
I måndags var vi med en stund på allmänlydnadskurs. Å vi tränade platsliggning, de låg i en ring.de låg ganska nära varandra. Ture låg med ryggen mot alla och där låg han så snällt. Kändes riktigt bra...
Hittade lite tävlingar fram i maj månad, så nu har jag ett mål med hans träning. 

Igår var jag i Parken på gammaldansen. Å det var riktigt roligt. Det var C-Laget som spelade, mycket folk var det med. 
Pratade med en och vi kom in på detta med hur lätt det är att dansa med en del. Å jag är helt säker på i alla fall när det gäller foxtrott, vågar bara tjejen koppla av och låta sig föras av kavaljeren. Då är det lätt och man liksom flyter ihop och blir ett. Då dansar men tillsammans och inte var och en för sig. Igår var det så vid några tillfälle yes
Nästa vecka ska jag på ett möte innan dansen, men tror inte att jag kommer att missa så mycket.

 

24 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lördag kväll....

hade från början tänkt köra till Ramshall och dansa till Mats Bladhs, men nä kände att jag behövde vara hemma och ta det lugnt. 

Idag har vi varit på Falkenbergs brukshundklubb. Tanken från början var att vi skulle ha lite miljöträning för Nyx och titta på mina träningkompisar och kursdeltagare som skulle tävla. Men det slutade med att jag var lite funktionär. Fick frågan om jag kunde vara extra ekipage i avancerad klass. De skulle ha ett ekipage i honnören till första ekipaget och en som gick banan, när sista ekipaget gjorde honnören. Å det tackade man inte nej till. Visst Ture kan inte alla skyltar i avancerad till hundra procent, men perfekt träningstillfälle. Kunde ju alltid göra något annat vid en skylt, huvudsaken att vi gick banan. Först var det honnören och där skulle han ligga på min höger sida i 1½ minut. Det gick bra. Han försökte resa sig när tiden var ute. Men sa ligg till honom och han låg kvar. När alla tävlande hade gått banan och sista ekipaget skulle göra sin honnör, var det dax att gå med Ture. Ja tänkte jag, det får bära eller brista. Men kände också att han var med mig. 
Det gick riktigt bra. Visst de skyltar där det var sidbyte och riktningsändring, där gjorde jag tyskvändningen istället och det fungerar ju lika bra. Han höll fokus hela tiden och jag kände mig trygg med honom yes. Ska bli kul när jag åter för tävla med honom. Nu ska vi fokusera ännu mer på skyltarna i avancerad klass, än jag gjort innan. 

Ture i väntan på att få gå....

I veckan har jag varit på stranden med Ture och Nyx, för säkerhets skull hade jag en lång lina på Nyx. Å det var tur det, för det var en massa tång innan vattnet och jag ville inte att hon skulle springa i det. 

Denna veckan har Nyx även fått leka med andra valpar. En liten Shiba kille på 5 månader, vid namnet Fox, han var mycket rolig att leka med. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig då. En annan dag fick hon leka med en liten Kelpiekille på lite drygt 4 månader, vid namnet Glenn. Denna gång hade jag kameran med mig, men ack vad svårt att fånga 2 vilddjur på bild 

Att leka med boll är inte så tokigt heller

eller varför inte hjälpa till att vattna blommorna på uteplatsen

Denna helg passar vi Erikas hundar och det har blivit promenader med alla 4 hundarna

Inte lätta att gå med alla 4 = 4 koppel att hålla reda på cheeky men det gick...

Nu lördagnatt, sover alla gott, efter det att Erika och jag varit ute och gått med dem....

20 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nästan bara hundträning...

.... denna vecka, lite dans har det också blivit yes

Det är mycket skönt att vara långledig. Gick av i tisdagsmorse och är ledig fram till onsdag i kommande vecka. Har fått gjort en hel del smiley
Mest har det varit träning för Ture. I onsdags var det rallylydnadsträning, Tränade med H och hennes hundar. Hade gjort en liten bana där det var mycket sidoförflyttningar och lite bakbenskontroll. För Tures del gick det mycket bra att göra sidoförflyttningarna. Det som är svårt är att göra dem helt rakt. Går jag det minsta lilla snett, så blir det avdrag som förarfel på tävling. Hur jag ska ha Ture sittandes vid min sida i dessa moment och hur jag ska visa honom, för att vi inte ska slå i varandra det fungerar bra. Detta ska han kunna på både min vänster sida och min höger sida. Kändes bra när vi gick. Bakbenskontrollen, tycker jag själv att han har fått in bra. Bara vi kommer rätt när vi börjar på det momentet. Får ta och filma så jag ser hur det ser ut.

Har tränat lydnad med S och hennes 2 hundar. Har tränat 2 ggr denna vecka och för min del har jag fokuserat på sändande till rutan. Det fungerar bra, vi skyndar långsamt. Verkar som ordet rutan fastnat i huvudet på honom. Har tränat apportering med och även hopp apport. Ture kan och vet hur han ska göra, bara jag själv kan komma ihåg, att säga rätt kommando när han ska stanna kvar, medans jag kastar apportbocken. Ibland glömmer jag mig och säger vänta, så tjuvstartar han. Säger jag stanna kvar, så väntar han. Är vi hemma, heter det vänta och är det på appellplan, då heter det stanna kvar. 
Det som är så roligt nu när vi tränar, han kan fokusera helt och hållet på det han håller på med yes 
Har fått tid för kastrering med. Men det är inte än på ett tag, måste ju ha semester, eftersom han ska gå med tratt, tills stygnen tages. 

Nyx har busat med My och det har gått riktigt bra. Hon har också testat att bita Rambo i bakhasorna, han vände på huvudet och undrade vad det var för något litet som bet honom surprise  så det ska nog inte dröja så länge till, tills de kan vara tillsammans inne med. Det är när det är trånga utrymme, som inomhus, som han blir lite mer tjurig.
Erika har fotograferat Nyx med, inte det lättaste att fota en valp, som inte kan stå eller sitt, men det gick bra ändå.

Nyx har även träffat andra hundar på klubben och det har gått bra. Hon har slutat skälla nästan helt på andra hundar. Visst förekommer det att hon moffar till. Människor är intressanta med yes
Tränar en gång om dagen, på att stå på ett bort. Inte det lättaste, men det kommer. Hon är ju inte så gammal ännu. Har nästan 2 månader på mig att få in det, tills hon ska ställas ut för första gången. 
Hon är duktig på att visa när hon behöver gå ut. Hon rusat till altandörren, är det inte öppet hela vägen ut, är det bara att skynda sig. Så nu är det inte ofta som det händer en olycka inne.

I tisdags var jag på gammaldanskursen i Parken. Det var riktigt roligt och trevligt, Trippix spelade. Kändes i fötterna att man inte hade dansat på ett tag. Trevligt att träffa alla människor med, som man inte har träffat på ett bra tag. 
Nu på tisdag kan jag inte, då är det medlemsmöte på klubben. Men sedan kan jag varje tisdag ett bra tag fram över. 
Ja just det, på söndag är det Jenny Salens i Parken de är bra, då blir det mycket folk. 

Nä, nu ska jag ut och nattkissa Nyx, sedan är det dax att lägga sig. 

Ni får ha en trevlig helg

13 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Snart denna helg till enda

Ja då är snart denna helg till enda. Det har gått mycket bra. Mycket bättre än jag över huvudtaget vågat tro. Fick renast bort en aktivitet och det underlättade verkligen. 
Denna helg hade jag lovat Erika att vi skulle ha Rambo och My här. Hon skulle jobba två pass både fredag och lördag + ett på söndagen. 
Bengt jobbade dagpass och jag skulle då igår hållit i träffen för SBK Hallands distriktets rallylydnadsinstruktörer här i Halmstad. Men det var inte så många anmälda, så den ställdes in och det blir en annan helg istället. Å det underlättade verkligen för mig.
Det har gått mycket mycket bättre än vad jag vågat tro, att ha alla 4 hundarna. Rambo och My har fått vara på Erikas fd. rum. Ja nu har de inte varit där hela tiden. Erika och jag har varit ute med dem och det har fungerat bra. De vuxna har fått springa lösa och Nyx har varit hopplad. Är så lätt att de springer omkull henne. Å ja tänk om de skulle ta henne för en liten kanin... det vill jag bara inte tänka på. 
My och Nyx har lekt här hemma, till en början visste inte riktigt My hur hon skulle göra när Nyx bet henne i benen. Så hon la sig ner och försökte gömma dem wink Hon var snäll där. Idag gick det mycket bättre att leka. 
Rambo är egentligen den som är allra bäst på att fostra valpar. Men vi vet också det att skulle han bita henne, så kan det bli så mycket värre skador, eftersoom hon är så liten, i förhållande till hur Ture och My var som valpar. Så vi väntar lite med att de får leka. Han har nosat på henne yes. Å för er som inte vet, så fyllde Rambo 9 år i juli. 
Ute går det bra, när de är i rörelse...

Idag startade jag upp Allmänlydnadskurs som klippkort. Det är en rolig kurs, där även jag som instruktör får tänka till lite enlightened
Det var ett härligt gäng hundar med ägare som kom. Totalt 12 st. För er som inte vet, när jag har en klippkortskurs, då får deltagarna själva bestämma när de vill komme på kursen. Istället för att jag har 3 allmänlydnadskurser efter varandra eller lite parallellt. Så planerar jag in 21 kurstillfälle istället och de som anmäler sig till kursen. Väljer själv vilka 7 ggr de vill komma, På så sätt missar de inga gånger. Skulle de få förhinder är det bara att avboka. 
Det är 20 anmälda till denna kurs... får se om det kommer fler anmälningar.
Duktiga var de, visst det är alltid lite bökigt innan alla hundar checkat av varandra och så kommer det vara varje kurstillfälle....

 

7 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vad man hinner att glömma eller...

är det så att olika raser är olika aktiva som valpar? 

Nä, jag tror att det är som jag har glömt  wink i alla fall när det gäller hur My var. Ture minns jag att han var så busig. Men minns inte att han redan första dagen drog i byxbenen eller bet en i tårna. Det gör Nyx. 
Hur som varje valp är varsin individ. Något som jag då ser fram mot, är att Nyx kommer att växa mycket fortare än någon annan av våra hundar gjort. Hon kommer att nå full storlek snabbare, kommer att löpa tidigare med än vad andra tikar jag haft gjort. 
Å löpet och Ture är jag inte ett dugg orolig för. Ska beställa tid för kastrering, ringde igår men de hade inte bokningskalendern klar i datorn så långt fram. Så får ringa i nästa vecka. 
Att ha med Nyx till klubben går bra. Det är lite otäckt med alla nya människor. Men det går bra, fördelen med människor på brukshundklubben, är att de ser när en hund tycker det är lite otäckt och de låter bli att hälsa på henne utan står bara och pratar och hon får ta kontakt när det passar henne själv yes Att busa på appellplan är bara roligt. 
Något som jag är glatt överaska över, det är hennes kamplust, mmm vet att valpar har det. Men just greppet hur hon greppar trasorna. Hon håller fast och ja, jag tror att man skulle kunna lyfta henne.  Ska bli kul att jobba med henne.

I dag vaknade jag av väckarklockan. Innan har det varit Nyx som vaknat först. Likaså i natt när vi lade oss, så upplever jag att hon somnade lättare och var inte vaken och busade lika länge som de 3 andra nätterna. Det går åt rätt håll. I natt ska jag jobba och Bengt är hundarna själv. Så får vi se vilken rutin de får in...

Jag hade köpt tuggpinnar till Nyx och de jag brukar köpa till Ture. Å vem har vilka? Jo Ture tog de små tunna och Nyx tog Tures. Så det var bara att gilla läget. Hon gillar även märgbenen vi har , det är lite lite torra senor på dem, som hon kämpar med.

Ja var säger Ture då om detta lilla yrväder?Han gillar henne och det går mycket bättre än vi hade vågat tro, med tanke på att hon är så mycket mindra han han. Men de rusar runt här inne, först Ture och sedan Nyx. 
I morgon får hon träffa My och Rambo, de ska vara här hela helgen. Kommer säkert att gå bra. 

Hittills har det blivit både lydnadsträning och rallyträning för Ture. I måndags tränade vi lydnad och fokuserade på rutan. Kanske har skrivit det förra gången jag bloggade. Förutom rutan blev det hopp sitt och apportering. Han gillar att träna. I går onsdag blev det rallyträning 2 gånger t o m. 
Vi är ett gäng som träffas en gång i veckan och tränar rally. Bygger 2 banor, en nybörjar/fortsättningsbana och en avancerad/mästarbana.  Jag körde nybörjar/fortsättningsbanan. Det gick bra, han fokuserar mycket bra Ture. Han brydde sin inte ett dugg om frestelsen, när det var långsamt tempo, gick det mycket bra. Jag var nöjd med den träningen. 
På kvällen hade jag rallykurs och då visar jag alltid med honom först, så deltagarna ser hur en skylt ska utföras. 
Körde även några skyltar med honom på höger sida. I eftermiddag, har jag rallyträning för barnen från barnhabiteringen. Då får han vara visningshund då med. Det blir lite slarv då, inte lätt med 4-6 barn som följer efter och ska se hur vi gör och någon har sin hund med också. Men det fungarer bra...
Nä, nu får man passa på att göra lite, när Nyx sover. Men lite bilder först.

4 September 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nyx

Idag har vi varit och hämtat lilla Nyx, Maidens New Black Pearl. Fick även träffa hennes pappa Janko. En trevlig hane. 

Resan hem gick bra, var en bit i början som hon var lite nyfiken. Blev lite väl orolig, så stannade i Edet och där bajsade hon. Sedan somnade hon så snällt. 
Hon sov gärna på min axel...

När vi kom hem, bar jag henne in, var lite rädd för att det skulle vara en massa barn på gården som skulle fram och hälsa på henne. Vilket jag inte ville, så hon inte blev skrämd. Men vi behövde inte oroa oss, fanns inga barn ute yes

Från första stund har det gått bra med Ture och Nyx, han fick nosa på henne redan innan vi körde hem. Här hemma var han inte avvaktande, inte så att han inte gillade henne. Han visste inte hur han skulle bete sig, hon var ju så liten. Det släppte snabbt, snart rusade de runt här, först Ture och sedan Nyx efter. Man fick passa dem. Mest för att Ture väger 24 kg och Nyx 1,5 kg. Lätt hänt att hon blir skadad. Han lärde sig snabbt att han kan ligga ner och leka. Man behöver inte springa runt runt runt. 

Bengt var i Parken, söndagsdansen började idag. det var Micke Ahlgrens som spelade. Å de till hör en av mina favorit orkestrar. Så kunde inte låta bli att köra dig en stund och lyssna. Nyx hon låg och sov hela tiden i min famn. Hon kände sig trygg yes    Erika var där med, så när det var slut körde vi henne hem. Hon hade sin hundar med sig, My var väldigt intresserad av Nyx. De får träffas en annan dag och lära känna varandra. Rambo var måttligt intresserad.

När vi kom hem, var det matdax och sedan blev det ös igen. Ture låg ner och på rygg, så Nyx kunde hoppa upp på honom. det varade inte så länge. Nu sover de båda, ska ta och göra mig iordning för natten och lägga mig. Men först ska Nyx få inte barnresesängen. Så vet vi var vi har henne på natten. Likaså när jag sover på dagarna och Bengt jobbar. Även denna lilla dam får lära sig att man sover när matte sover....

Återkommer i morgon eller senare idag, med hur natten varit....

31 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Frestelser

Denna gång kommer de enbart att handla om de sista 2 träningarna med Ture. Det blev rallylydnadsträning både i måndags och i tisdags. 
I måndags satte jag och N upp en fortsättningsbana. De andra satte upp en mästarbana. 
Vi tog de skyltarna N och jag som vi kände att vi behövde träna på. Ture han är helt fokuserad och det känns bra. Han hänger med i alla svängar, sätter sig snabbt och lägger sig snabbt. Håller på att lära om stå, har bytat kommando till honom. Så nu heter det tå och det fungerar mycket mycket bättre. Tränar vidare på bakdelskontrollen och det går bättre och bättre. Så fram i april, nä menar i höst ska det allt sitta. Det är lite svårt att träna här hemma, då det är mycket som händer runt omkring och han har mycket att titta på. Det är super med dessa träningarna. Jag känner att jag kan slappna av och fokusera på honom. Å han slappnar av och fokuserar på mig. Det har blivit roligt att träna honom yes
När vi var klara, fick han resterande mängd godis jag hade kvar (godiset var hans mat). Han var uppbunden. När jag lite senare tittar på honom, står han snällt där och vad ser jag? Jo halsbandet har glidit av honom och ligger på marken. Där står han snällt och fattar inte att han är lös,  det skulle varit för ett halvår sedan. 
Jag var mer än nöjd med hans träning den dagen. 

På eftermiddagen, så tog jag en promenad med honom. Hade lite godis med. Hittade en liten gräsplan, bakom Sannarps gymnasiet, där jag stannade och tränade lite lydnadslydnad. Körde en inkallning, lämnar honom och när jag vänder mig om, kom det en cyklist bara några meter vid sidan om oss. Å Ture han sitter snällt där och väntar yes,  när jag kallar in honom, så kommer han direkt, tyvärr tar han stöd mot mig, när han kommer fram och ska vända och sätta sig. Så det blir den inkallning till och jag väljer att vara beredd och hjälpa honom tillrätta. Funderar på om jag inte får bukt med detta, så kanske jag ska köra in den gamla ingången, där han går runt bakom mig och sätter sig. Ja vi får se. Det blev även ställande under gång och läggande undergång + bakdelskontroll.
Kan säga att han var trött när vi kom hem sedan.

I går tisdag, skulle H och jag träffas, för att köra rally. Vi hade fått i uppgift, att träna på frestelsen och ha otänkbara föremål som frestelse. Å det är minnsann svårt att komma fram till olika saker. I alla fall för min del, det han inte bryr sig om ena gången, är intressant nästa gång. Vi skulle ha med 3-4 olika frestelser. Det blev en rolig bana, då varannat moment var en frestelse. Det var ingen lång bana, men utmanande. Det vi hade i frestelsen var bl a tärnad bacon, boll i snöre, 2 olika pipleksaker, rått ägg, leverpastej, säck hundmat, barnmat kvalfrikadeller, barnmat farmorsköttgryta. 
Vi hade bestämt att vi skulle filma med.När jag hämtade Ture från bilen, hade han kräkts upp lite mat. Så fort han kom på marken, började han leta gräs och äta gräs. Det var hysteriskt ätande tyckte jag. Gick så han fick kissa. Å gräs åt han och jag sa nej.
När det var dax, så var han verkligen inte fokuserad, det stod gräs tatuerat på insidan av ögonlocken på honom, så avbröt träningen. 
H körde sina hundar och jag gjorde ett nytt försök. Hade även lagt märke till att han krafsat för att komma åt gräs. Det gick hyffsat det första skyltarna. Tog fram en godis och han som alltid går igång på en godisbit, tittade inte ens på den. Då började jag bli orolig. Försökte ringa min veterinär, men de hade lunchstängt. Hade också lagt märke till att han inte skällde, som han börjat göra när han är uppkopplad och jag engagerar mig i en annan hund. Så det var något som inte stämde. Helt plötsligt kom det ett skall från honom och ett till. Kanske jag skulle ta och prova ett varv till. Mmm det kändes bra och han gick som vanligt. Tittade inte ens på gräset ich tog godiset som vanligt.Kändes riktigt bra. Blev en runda med filmning med och det såg bra ut. Hade gärna lagt ut filmsnutten här, men har testat innan och det går inte.

Idag ska jag få hjälp att S att göra utbildningsmaterial till barnen på barnhabiteringen, som jag har rallyträning med. Det blir alla 30 nybörjarskyltar. Först tänker jag filma skylten, läsa vad det står på den och sedan visar S med sin hund Ottilia hur det ska se ut. Stoppar filmningen, filmar nästa skylt osv, då kan de i lugn och ro, sitta hemma och titta på hur varje moment ska vara.

En liten sak till, ikväll visade Ture en sida jag aldrig sett innan och det var till det positiva. Vi fick besök och de hade sin tik Varga med sig. Ture har bara träffat denna tik en gång innan. Han hälsar lite framfusigt, då lyfter hon lite på läppen och säger inget. Direkt fryser Ture och han står blickstilla när hn sedan nosar på honom. Det tar ett en liten stund, innan han flyttar på sig och sedan är han väldigt försiktig. Bra att han reagerar på det viser. Resten av kvällen gick det bra.

Nä, ska se om jag hitter lite gamla bilder att lägga in här i slutet...

Dessa stolpar för fiskenät på Östra Stranden är sedan länga bort

2005 Rikard och Erika med Quai, Tibbe, Rambo och Vesslan


 

27 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Vad jag blir sugen.....

Alltså hade jag inte haft facebook, då hade jag inte blivit sugen och längtat. En del undrar säkert efter vad och ni som känner mig, kan säkert räkna ut det. Ja tävla med hund. Oavsett om det är utställning, rallylydnad, lydnad eller agility. Så suger det nu. Men jag får snällt vänta med Ture och det är ett val jag själv har gjort. Vilket jag absolut inte ångrar. Den fokus Ture har nu när vi tränar, har vi aldrig haft innan.


När jag har rallykurser, har jag honom som visningshund nu. Det var otänkbart innan. Han bryr sig inte om deltagarnas hundar.
Jag uppskattade det extra mycket när jag startade upp hundträningen i rallylydnad, för barnen på barnhabiteringen. Det var guld värt, att ha med Ture och visa med honom.
Tränar rallylydnad regelbundet med andra, 1-2 gånger i veckan. Borde hinna träna honom mer emellan. Men tyvärr har det inte blivit så. Det tar tid att fixa klart rummet Erika hade. Nu börjar jag se slutet där. Vilket innebär att Ture och jag kan träna mer specifika moment.

Hittade en bild på Tibbe....

Ska bara komma igång med lydnadsträningen, regelbundet med. Senast vi tränade gick det bra.
Längtar tills sökträningen kommer igång igen. Vi har haft sommaruppehåll. Lite svårt att få till det när det är semestrar.


Något jag också vill prova med Ture, det är blodspår. Men det får bli, när jag börjar träna Nyx på det.


Ser fram mot när vi kan börja tävla igen, Ture och jag. Främst i rallylydnaden. Saknar ett godkänt resultat, för att komma upp i avancerad. Det är de momenten vi tränar på nu + högersidan.


Satt en natt och kollade lite på tävlingar nästa år i rallylydnaden. Vill ha upp honom i mästarklassen så fort som möjligt. Ja vi får se, det är så mycket annat jag vill med. Som ställa ut Nyx när det väl är dags. Men först ska vi få hem henne…

24 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Regn och åter regn

Ja vilket väder vi har här. Inte konstigt att man blivit förkyld och har ordentligt ont i halsen. 
Det är nog något vi får vänja oss vid, detta med växlande väder. Har nästan glömt vad "vanligt" regn är för något. Just nu är det mer skyfall, när det regnar. Jag hoppas själv på att vi ska få en fin höst. Än är det inte försent att det blir varmt och fint i september och oktober. 
Nu är det lite drygt en vecka kvar tills Nyx flyttar hem till oss yes

Ture har fått en del träning denna vecka, mest rallylydnad. Han har varit visningshund när jag haft kurs. Å det fixar han mycket bra. För ett år sedan var det omöjligt att visa med honom i mina kurser. Så han har verkligen gjort framsteg. Vi har även tränat, håller på att lära honom bakdelskontroll. Just nu går det sådär, när vi kör vid sidan av. När vi tränar bana, märker jag att det fungerar mycket bättre. Vi jobbar vidare på det. 

Skrev ju senast att jag var sugen på att köra till stranden och gå med Ture. Kan säga att det var riktigt skönt. Å han uppförde sig med. Vid ett tillfälle när jag tittade bort från honom, fick han syn på en person och sprang åt det hållet. Han vände innan, vet inte han trodde det var någon han kände. Gick sedan så jag mötte denna person och bad om ursäkt att Ture sprang mot henne. Hon hade en schäferblandning, så Ture fick leka med den tiken. Visst kan tyckas vara att han fick belöning, han fick ju leka med den tiken han sprang mot. Men det hade gått en stund, tror inte att förknippar det med belöning.

Nä, nu blir det lite bilder, sen sängen. Ont i halsen och ont i huvudet. Inte bra..

Det gick knappt att gå ner till stranden, det blåste som bara den och man fick en massa sand i ansiktet, för att inte prata om hur mycket som fastnade i håret.

Jag älskar havet när det blåser så här. Ett riktigt skådespel..

Lite bilder från Getinge... 

Bilder från Grötvik...

Vi håller ju på med Erikas fd rum. På väggarna där, ska jag ha fotografier som jag själv har tagit.... Så här långt har vi kommit just nu.

 

 


 

22 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite av varje

Oj vad dagarna springer iväg.

I onsdags startade jag höstens första kurs, en rallylydnad nybörjarkurs. Något som var extra roligt,
det var att av de 6 deltagare, hade jag endast haft 1 på kurs innan. Oftast har jag haft alla på någon kurs innan. Som vanligt hade jag genomgång inne i lektionssalen först. Vilka moment (skyltar) vi skulle ha på dagens bana. Gör så alltid i mina kurser, börjar inne med en genomgång. Har man sin hund med ute, är det inte alltid man lyssnar när jag pratar. Inne upptäcker en av deltagarna, att jag missat att gå igenom 2 moment. De har dagens bana framför sig, när jag går igenom den. Hur jag har missat 2, fattar jag inte.
När vi kommer ut, visar jag med Ture och min medhjälpare Lisbeth förklarar för deltagarna.  När vi är klara med visningen, säger ena deltagaren. Du har missat samma skyltar här. Kunde inte annat än att le, tur att deltagarna är observanta. När allt är tillrätta, går jag en banvandring med dem. Förklarar för tredje gången hur de ska göra vid varje skylt. Sedan får de torr gå. Därefter är det dags med hund. Å jag säger bara det, de var så duktiga allesammans. Det är guld värt när de har en bra grund med sig. Visst de fick läxa till nästa gång, det fick de. Sitt gå runt, var en av skyltarna som var svår och Sitt framför vänster ingång. Har för mig att de skulle träna på att hundarna skulle lägga sig rakt med.
Jag och Lisbeth var överrens efter kursen. Dessa var duktiga och när de  har en del med sig i bagaget, då vill man leverera mer till dem. Men där måste man lugna ner sig som instruktör. Så det inte blir för mycket för dem. Ska bli kul att följa dessa ekipage. Trevlig blandning av hundraser med i gruppen. Lagotto, Labrador, Tollare, Jack Russel, Springer spaniel, Finsk (tror jag det var) Lapphund.

Sommarens sista torsdagsträff var i torsdags. Det kom nästan 20 st som ville träna hund.

Denna helg har jag arbetat 4 nätter och det är faktiskt helt OK, men frågan är hur lång tid det tar att återhämta sig sedan.
När jag har sovit, har Bengt målat rummet Erika hade. Å idag ska jag putsa fönstret där och städa golvet. Sedan kan vi flytta in det som ska vara där. Färgen på rummet, blev ljusgrått. Det är lätt att hitta färger som passar till den färgen.

Denna vecka ska jag starta hundträning för barn på barnhabiteringen. Det ska bli kul. Det blir rallylydnad 6 gånger. Det är 2 grupper. Ser fram mot detta samarbete.

Ikväll ska vi har avslutning Steffy och jag på allmänlydnadskursen vi hade i våras. Fick ställa in avslutningen pga dåligt väder. Å vad är det för väder ikväll? Jo regn, men ingen åska som det var förra gången. Kan undra om de har tränat något under sommaren. Det ger sig.

Fick ett intressant dokument av Nyx uppfödare. Det handlar om Toncillit. Får ta och skriva om det här en annan gång. Inte för att jag kan vrida tillbaka tiden, det går inte.
Nu är det bara 2 veckor kvar tills hon får flytta hem till oss. Ska verkligen bli kul med en liten hund. Då jag aldrig har haft en liten hund innan. Har redan kollat efter valputställningar. Å har hittat.

Funderar allvarligt på att ta en promenad på stranden idag. Det ska ju regna även denna dag. Å då brukar det inte vara något folk där. Tror Ture skulle uppskatta detta. Plus att jag själv älskar att gå där, när det är blåsigt och regnigt. Ja vi får se vad som händer…

Ha det bra…

 

18 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mitt i natten....

Ja då är semestern slut och man återgår så sakterliga till vardagen. Bengt har en vecka kvar. 

Nu ser man att Ture saknar sina kompisar Rambo och My. Han har svårt att komma till ro på kvällarna. Men han vänjer sig alldeles säkert. Om lite drygt 2 veckor, blir han ju storebror och får en lillasyster att fostra... Ja hur nu det ska gå. Kan tänka mig vilket ös det kan bli här cheeky

När vi körde till Grästorp i lördags lyssnade vi på radion. Det var något om hur det var att jobba inom hemtjänsten. Det var just detta med hur mycket tid det de har hos var och en. Att det inte finns tid att sitta ner och bara prata i 20 minuter om "brukaren" vill det. De har bara betalt för 5 min. Allt dokumenteras via "iphone" eller vad det var. Så de ser att man inte är förlänge hos någon m.m. Jag vet att de betalar för vissa tjänster.
Minns inte allt de sa. Men jag började verkligen fundera.....
Jag har sagt att jag inte ska jobba kvar på intensivvården tills jag går i pension. Om sådär 15 år. Utan göra något annat. Å då skulle jag mycket väl kunna tänka mig att jobba i nattpratrullen. För natten vill jag jobba. 
Men när man då hör och även läser i tidningar. Om alla nerskrivningar och allt kollande hit och tid. Börjar jag dra öronen åt mig. Är det det jag vill, stressa mellan "brukarna" inte stanna en minut för länge hos någon m.m.
Visst det är kanske inte så på natten. Vad vet jag.
Det är kanske på IVA jag ska vara. Arbetet där kan vara väldigt skiftande. Å det kan vara super mycket att göra och det kan vara lugnt. Man har hand om 1-3 patienter och man har tid att prata med dem om de vill det. Å är vakna så de kan prata. 
Har dessutom ett schema system som passar super = önskeschema. Jag trivs super på mitt arbete. Känner mig trygg i mitt arbete och yrkesroll. På alla dessa 14 år jag varit där, har jag inte en enda gång tyckt det varit tråkigt att gå till jobbet. Ja det är kanske där jag ska jobba, tills jag går i pension?

Tack vare mitt nattarbete, kan jag hålla på med hundarna hur mycket jag vill och planera hundarnas träning och mina kurser, som jag vill ha det. Jag älskar ju mitt liv....
Å varför ändra på något man tycker om?

En annan sak det var också i lördags, fast på morgonen.
Startade jag TV:n och det var Nyhetsmorgon på 4an. Då pratar det "Måste man slappa för att koppla av"...Känner igen mig. Hur många frågar inte mig "Hur orkar du hålla på som du gör"? 
Enkelt, jag får och samlar en massa energi när jag har kurserna och när jag tränar hund. Hur enkelt som helst. Jag är inte den typen som läser en bok, när jag ska koppla av. 

Denna sommar har jag knappt haft några kurser. Å det är faktiskt jobbigt. Nästa vecka kör jag igång med en kurs, sedan ökar det lagom veckorna framöver och jag hittar mig själv igen 
Jag älskar mitt liv med allt jag håller på med 


 

13 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Nyx

Idag bar det av till Grästorp, till Maiden’s kennel. Vi skulle titta på vår nästa hund och även välja vem av tikarna vi skulle ha.
Det är en resa på ca 2½ timme. På dit vägen, lurade Bengt mig vid ett ställe i Göteborg. Så vi kom till Stena Färjan istället, men det gjorde inget, för därifrån fanns det skyltat Karlstad E45.
Vi hade fått en mycket bra vägbeskrivning och det var lätt att hitta. Å på hemvägen var det jag som lurade honom, egentligen inte för enligt vägskylten skulle vi hålla till höger, men icke. Blev en tur genom Tingstatunneln, över Ävlsborgsbron och genom Lundbytunneln.

Framme mötte oss en gäng Schipperke ute i trädgården. Utskällda blev vi, men det räknar man ju med när det är ett gäng hundar. Vad vore annars, det är ju en liten vakthund. Alla hälsade glatt på oss.

Inne var då tiken och hennes 3 valpar. De hade precis ätit när vi kom, så de var en aningens trötta. Direkt fick vi varsin valp Bengt och jag. De tittade på oss med stora ögon, det var nya dofter för dessa små valpar. Efter en stund började tiken jag höll i att slicka på mig, hon satt så tryggt i famnen.  Det var den uppfödaren ville rekommendera mig.
Alla 3 valparna, hade fina kompakta kroppar. Det var 2 tikar och 1 hane.

Det blev en mycket trevlig fika stund, med mycket hundprat. Fick lärt mig lite nya saker. Som jag ska ta med mig. En fika stund, blev lite drygt 2 timmar.

Innan vi åkte hem hämtade jag kameran och fotade valparna. Tyvärr var inte jag och kameran överens denna gång, så fick inte skärpan jag ville i dem. Beror alldeles säkert på att jag inte vant mig vid att jag måste ha ”extra” ögon på mig när jag tar kort. Tog lite bilder med mobilen med och där var jag för nära. Borde inte lägga ut bilder här, men gör det ändå. Det är inte det lättaste att fota valpar, hundar över huvud taget.Gillar inte dåliga bilder.


hanvalpen Maiden's New Black Onyx


vår lilla Maiden's New Black Pearl kommer kallas Nyx (nattens gudinna)


är nästan helt säker på att detta är Nyx, men kan vara den andra tiken med
M. New Black Opal

3 timmar sprang snabbt iväg. Nästa gång vi kör till Grästorp är om 3 veckor, då hämtar vi hemma lilla Nyx. Nyx är nattens gudinna. Antingen går tiden väldigt snabbt dit eller så segar den sig fram. Jag tror att den går snabbt.

När vi körde därifrån, hade vi inte kommit många 100 meter, då denna ståtliga älg kom springandes. 

Det är mycket jag ska göra veckorna fram till dess.

Det ska bli roligt och intressant att äga en Schipperke. Mina planer är att testa lite av varje. Jag vill ha en hund att ställa ut, som inte behöver arbetsmeriter för att få cert. Vill se hur de är på sök, inte för att jag kommer att se om vi klarar lägre klass, men väl appellklass. Har kollat och det finns ingen Schipperke som har klarat lägre klass. Finns några som blivit uppflyttade, genom åren. Så klarar vi uppflyttade till lägre klass är jag super nöjd. När det gäller spåret, kommer jag att köra det på blodspår/viltspår. Prov i anlagsklass. Se hur långt vi kan komma i rallylydnad, agility och tävlingslydnad. Erika vill köra agility med henne och i mitt bakhuvud finns en liten liten gubbe som förbereder mig för det med.

Tro nu inte att jag kommer att lägga Ture på hyllan, där tror ni helt fel. Som jag skrivit innan har jag inte samma planer för honom, som jag hade för 1 år sedan. Utan har ändrat dem. Kommer även testa blodspår/viltspår med honom med. Fortsätta träna sök, när vi tävlar akl för vi se. Ska se hur långt vi kommer i rallylydnaden och i tävlingslydnaden har jag som mål 3an sen får jag se. I ett obevakat ögonblick lovade jag att jag skulle tävla KM i agility med honom. Så det får jag ju göra. Vi har gott om tid att träna och lära in. Får ändå inte tävla med honom förrän tidigast april 2015. Så vi hinner allt….

I maj var jag i Hässleholm på utställning och tittade på Schipperke, här är bilder på hundar som finns på Maiden’s kennel.


På båda bilderna är det C.I.B. SE UCH SE V-11 Wyndsong Halcyon Sage. Sage är 9 år och många BIR, placerar sig ofta i grupptävlan och har även blivit BIS veteran på utställningar.
Maiden's Esperanza C.I.B. SE UCH, NO UCH, DK UCH, NORD UCH

Avslutar med en bild jag fått av uppfödaren, på Nyx pappa. Jag gillar verkligen denna hane.


Foto E. Stranne
Maiden's Janko Junior . Han har 2 cert på utställning. 

 

 

 

 

10 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
2 dagar hemma

Ja då har vi varit hemma 2 dagar. Riktigt skönt att vara hemma. Nu återstår att göra iordning rummet Erika hade. Bengt har semester en vecka till och jag börjar jobba på söndag. Skulle egentligen inte börjat jobba förrän nästa helg. Men har bytt bort 2 nätter i september. Å får jobba det nu på min semester. Man vad gör man inte för en liten svarting?
Jo, jobbar mycket innan så man kan vara hemma så det passar sedan.


Denna bild tog jag på Hässleholms utställningen....

Idag har jag varit på klubben och tränat rally med H och E. Satte upp en nybörjarbana med en mästarskylt. Ture han kunde verkligen fokusera idag. Det kändes så i alla fall. Å det är positivit. Hade med skylten bak 1 steg, bak 2 steg, bak 3 steg. Först andra varvet fungerade det med att han skulle sitta mer åt höger än åt vänster, som han själv lärt sig att göra. Å det är egentligen inte så konstigt. Jag har ju alltid haft vänster ingång sedan, på den skylten. Men fick rådet på lägret, att ta in honom runt bakom mig. Så det jobbar vi på nu, då blir det ju inte att han drar sig åt vänster. Utan håller sig åt höger sidan. Tyckte själv att spiral vänster gick bättre och bättre. Visst första varvet, gick sådär. Men det var mitt fel. Jag hade för bråttom runt konerna. När jag tog det lite lugnare och verkligen visade med min vänsteraxel vad jag ville, då gick det bättre men inte helt bra. Det kommer….
Det är mycket roligare att träna honom, nu när jag vet att han hänger med mig och kan koncentrera sig. 


Ska bara komma igång med sökträningen med, nu efter semesteruppehållet. Ja lydnaden med ska vi komma igång med.

Märktes igår på Ture att han saknade Rambo och My. De var här och när Erika slutat jobba, kom hon hit och hämtade hundarna. Ture trodde hon skulle ut och kissa dem som vanligt. Så han ville med. Men det fick han inte, sedan låg han och väntade innanför dörren. När han varit ute och nattkissat, då sprang han runt och kollade här. Men ingen Rambo och ingen My. Idag när vi varit och tränat och kom hem, så hade han bråttom in. Hade inte en tanke på att Erika lämnat hundarna här. Ture blev glad när han mötte dem.
Märkte en sak som jag ser som positivt. My var lite väl gåpåig mot honom. Då fräste han till henne. Å det gillar jag, för My har alltid kunnat göra som hon velat med både Rambo och Ture. Visst Rambo har sagt till henne, det har bara bitit för stunden. Så detta med att Ture sa till henne är enbart positivt.
Detta med att flytta hemifrån med matte, det tar på dem. De jag ju bara bott här hos oss, förutom Rambo, de 3 åren han bodde i Örkelljunga, när han var med Erika på hundgymnasiet där…

I morgon blir en spännande dag… mer om det tar vi sedan.

Ni får ha en bra helg allesammans….

Avslutar med lite gamla bilder

Ture när vi hämtat honom

My när vi hämtat henne

Tibbe under agility träning
 

 

 

 

8 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Dag 6 på Gotland... blev en slappe dag

Idag har vi tagit det lugnt... man orkar inte hur mycket som helst heller. Har sovit dåligt i natt med. Vaknade redan halv fyra och sedan var det kört att somna om igen. Jo frampå morgonkvitsten somnade jag om igen...
Kanske dax att börja jobba, känner så väl igen det. Å jobba ska jag göra på söndag natt,skulle egentligen inte jobba förrän nästa fredag. Men nu blev det inte så, en på jobbet behövde byta bort 2 nätter och jag behövde göra det i september. Så då bytte vi.

Som sagt idag har vi en slappe dag. Det har regnat lite lite och det var verkligen välkommet. Inte för att det blev så blött ute, men vi slapp mer än + 31° ute. Som vi haft de senaste dagarna. I dag har det varit lite svalare, men kvalmigt istället.

Förtältet har vi rivit och satt upp markisen istället. Väggarna blev inte blöta, men taket på förtältet blev det. Vi var överrens om att vi får försöka torka det när vi kommit hem. 

Har varit och tittat lite i affärer, som vi inte kunnat innan pga värmen. En typ prylbod, där det fanns massa saker, lite för mycket så man hade lite svårt att övergreppa det hela. 2 Outlett affärer, men hittade inget. Körde sedan till Sibylla i Gråbo. Vi stannade där igår med, då det var ett trevligt ställe och trevlig personal, var det inte svårt att bestämma sig för att köra dit idag med. Vi sa det till dem med att vi kom tillbaka, eftersom vi tyckte det var trevliga.
Sedan körde vi bort till ICA Maxi och handlade, behövde lite, så vi har till i morgon och hemresan. 

När vi kom tillbaka till campingen, sken solen. Så ut med förtältet och lagt ut det på bordet och kompostgallret, så det torkade. Tog inte lång tid innan det var torrt. Nu slipper vi det i uterummet smiley

Ture han verkar vara nöjd med en slappe dag. Han ligger snällt här under bordet och bara sover och sover. Det är jobbigt att vara på semester. Han har verkligen uppfört sig exemplariskt. 
Det har inte blivit så mycket hundträning som jag hade tänkt mig. Köpte kompostgaller, för att fortsätta med träningen av bakbenskontroll... mmm det blev en dag. Det kommer vi att fortsätta med hemma. Snurr under gång både från mig och mot mig och på både min vänstra och högra sida. Det har det blivit lite mer träning av. Men varken igår eller idag. Å nu känner jag att det får vara tills vi är hemma. 
Vi var ju på läger på klubben innan vi åkte hit till Gotland. Å vi som var i samma grupp, har bildat en facebook grupp, där vi berättar och ventilerar om vår träning och tävling. Vi får ett moment att träna på och sedan tränar man och till ett visst datum, ska man ha det klart eller hyffsat klart. Man filmar och visar de andra i gruppen yes det blir perfekt. 

Det var lite från oss på Gotland. Ska se om jag har lite bilder jag inte har visat innan...

Ja ni undrar kanske varför denna bild? Jo jag hade ju läst att det ska markeras ut var gasolflaskan finns i husvagnen. Å som jag har letat efter en skylt med gasolflaska, men ingen har kunnat hjälpa mig. Fotograferade helt enkelt enskylt på jobbet, skrev ut den och laminerade in den. Å inte behövde jag fundera på det. Det kom en som kontrollerade att gasolen var avstängd och satte upp en skylt, när vi kom in på färjeområdet. Nu vet vi det till en annan gång wink

Visby ringmur

Det var de hela... Men innan jag slutar måste jag ju bara säga att det är lite häftigt att jag har idag 5 augusti, haft över 700 besökare... Å jag som innan varit nöjd om jag kommit över 100 på en dag. Så fram tills jag började skriva här nu, har jag haft över 2000 besökare på 5 dagar..Å jag lovar er, det kommer att vara lönt att följa min blogg yes men berättar inte varför ännu

5 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Gotland dag 5

Dag 5 på Gotland…  nu kommer bloggningen, som säkert flera har väntat på….

Idag valde vi att köra tillbaka till Slite för att titta på det största Raukfältet som finns här på Gotland. Tog inga bilder, hade glömt ladda batteriet till kameran, så var lite rädd om det. Det var fint där. Å varmt… men det vet vi ju alla om att det är varmt.

Sedan letade vi upp Bara öde kyrka. En kyrkoruin. Det var fint där. Körde flera fina småvägar för att komma dit.

Avslutade dagen med att besöka Medeltids marknaden i Visby. Det var inte så mycket folk, som vi hört att det skulle vara där. Kanske berodde det på värmen. Det var mycket fint att titta på. Å mycket sol, ska erkänna att jag ett tag trodde Ture skulle ramla ihop. Han gick så fint och vi hade massa vatten med till honom. Man såg att han var tagen av värmen. Men jag fick honom inte till att dricka. Visst vattnet var inte kallt längre utan lite ljummet och det gillar man ju inte själv. Köpte kallt stilla vatten i hopp om att jag skulle få i honom det. Men inte, hittade en vatten slang, som vi tog nytt kallt vatten från, men icke. Vi valde skugga gator att gå på tillbaka till bilen. Tures tunga den hängde och han gick sakta, ja vi valde att ta det lugnt. Stannade på ett ställer och svalkade honom med vatten i ljumskar och tassar. Strax bredvid fanns en uteservering, var in dit och fick mer kallt vatten. Tvingade honom att dricka, hällde försiktigt i hans mungipa, så han fick i sig lite. Stannade flera gånger på vägen tillbaka till bilen, så han fick vila i skuggan. Vi kom till bilen. Men han var inte mer medtagen, utan att han kunde skälla tillbaka på en hund som skällde på honom.
Stannade på första bästa ställe och köpte varsin glass, ja även en till Ture. Med facit i hand skulle vi köpt en glass till honom, när han inte ville dricka. Man är alltid efterklok.

Ja det kvittar hur mycket vatten vi än hade med till honom, men vill han inte dricka är det inte lätt. Han piggnade till av glassen. När vi kom tillbaka till campingen, spolade jag av honom med vattenslangen här…

Det är så många gånger som man undrat varför turisterna har med sina hundar, när de är i stan hemma i Halmstad. Å så gör man likadant själv… Men vem visste att det skulle bli sådan här värme när man bokade resan hit

I morgon tisdag, ska vi riva förtältet och åker hem på onsdag. I morgon tänkte vi att vi eller jag skulle besöka lite små affärer som ligger längs väg 140. Flera Outlett affärer….

 

4 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Gotland dag 4

Idag är nog varmaste dagen vi haft här på Gotland. Man ska inte klaga, men det är olidligt… det är jobbigt. Fläktar knappast… Men som sagt man ska inte klaga. Det som är det jobbigaste, är att man kan inte gå in någonstans och titta. Kan ju inte ha Ture i bilen. Även om man har hittat skugga, rutorna nerrullade lite och luckan öppen, så står ju luften still.

Å nu börjar det fläkta….YES

Tanken idag var att vi skulle köra till Fårö. Å så gjorde vi. En vacker väg dit, inte så mycket skog (eller vad man ska kalla det) som det varit dit vi kört innan. Vi kom till Fårö, men är vi såg kön till färjan, bestämde vi oss för att inte ställa oss där och vänta. Det var 1 timmes kö. Kön var i gassande sol och det är inte kul att kö, när man har Ture med sig.  Så vi gick en runda i hamnen istället.

Ser nästan ut som en spökbåt....

På väg tillbaka hittade ett litet museum, men gick inte in, vi tyckte att 100:-/person var för dyrt. Visst det är säkert inte dyrt, men får våran del, ville jag bara in och fotografera lite. Det var fina gamla hus.

Vi körde vidare och kom till en gammal fästning, som var under jord. Det gick vi in, en helt annan entré avg. 40:-/person. Ture fick dessutom följa med in där och där var det svalt. Blev bra träning för Ture, han gillade de gamla militärsängarna. Han var snabbt upp i en av dem och lika snabbt fick jag ner honom.

Vi har lite modernare utrustning på jobbet ;-)

När vi kom tillbaka till Visby, stannade vi på Sibylla för att äta och nu fläktade det ordentligt… Så satt ute och åt… blev en kebabrulle till mig…. Riktigt god och mättande, så åt inte upp hela. Känns så bra när man har lärt sig att det går alldeles utmärkt att inte äta upp allt, utan sluta i tid. Å Ture han var så duktig där…. Han låg i skuggan vid sidan av vårt bord. Jag hade lagt kopplet i mitt knä. Där låg han snällt, lyfte inte ens på huvudet när det gick förbi folk och då var det precis vid honom. Det hade han inte gjort för ett halv år sedan.

Letade upp Visby Brukshundklubb sedan, som jag tyvärr glömde fotografera. Träffade 3 trevligt personer där. Som vi pratade med en stund. Den ena hade varit på Halmstadlägret för länge länge sedan. En gång när det var ute på Ringenäs och en gång på gamla området. Hon minns E6 och järnvägen.
Jag frågade dem om de åkte över till fastlandet när de skulle tävla, eller de tävlade bara när klubbarna på Gotland hade tävlingar? De var en handfull personer som åkte över och tävlade på fastlandet.
Blev lite lite träning för Ture, han fick testa deras stege. Å denna gång hade han noll koll på bakpartiet. Först 3dje gången gick det bra.

Å vad gott det fläktar fortfarande. Ikväll får det bli en promenad här inne på campingen och kolla läget. Har ju varit för varmt för att gå under dagen.

Får se vad vi ska hitta på de 2 återstående dagarna här. Medeltidsveckan har börjat, så det blir in till att titta på det med. 

3 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Dag 3 Gotland

Dag 3 på Gotland…

Nu sitter vi här i husvagnen, ute regnar, åskar och blixtrar det om vart annat. Enligt SMHI ska det vara övergående. Å kl. 19 ska solen skina lite, hahahaha det tror inte jag på, för det är om 10 minuter. Bengt tittar på en av filmerna jag köpte när vi var i Ullared och jag passar på att blogga lite. Kul med många besökare, har mer besökare än på länge. 1 aug, hade jag över 300 besökare och i juni månad var det totalt 900 besökare, alltså 1/3 på en dag, tummen upp….

Vad har vi tittat på idag då? Jo vi hade tänkt köra upp till Lummelundagrottan och sedan fortsätta upp till Kappelshamn. Första stoppet blev då Lummelundagrottan. Vi gick ej in på en guidad visning, hade Ture med oss och det var alltför varmt ute. Gick omkring och tittade.

Utan för ingången fanns en vattenfontän och i behållaren fanns vackra fosiler.

Sedan skulle vi leta upp Gotlands största rauk, som finns i Lickershamn. Det var mycket folk där och svårt med parkering. Hittade däremot andra raukar där och vi var ensamma på den platsen. Häftigt att gå omkring och titta på dessa.

Jag hade hittat en utskitspunkt, som jag gärna ville titta ut över. Vi hittade grusvägen, men inte var vi skulle stanna, för att gå till denna utsiktsplats. Det blev en lång sträcka på denna grusväg. Det var fin natur, så körde inte där i onödan. När vi kom ut till en bättre och lite större väg. Valde jag att köra till vänster, det kändes rätt (nu är kl. 19 och det regnar fortfarande). Visste inte riktigt var vi var. När vägen tog slut, visade det sig att vi var i Hallshuk. Det var fint där. Hittade en liten strand där det inte var någon, så vi lät Ture bada. Å vad han gillade det. Hittade lite roliga stenar som jag fotograferade.

Denna hund satt snällt på trappan och tittade på alla som gick förbi, han visste hur långt han fick gå...

Bilresan fortsatte sedan till Kappelshamn, Lärbro och Slite.

Hittade även Norra Gotlands Brukshundklubb, i Slite. Även här blev det lite träning för Ture. Tränade vidare på snurrarna och det går bättre och bättre. Jag måste lära mig att vara tydligare. Fullföljer jag inte min visning, då slutar han tidigare med. Men det var stor skillnad på igår och idag…

Körde förbi ett kalkbrott, tror jag det heter. Det var Cementas…

I Slite var vi nerom hamnen med och tittade.

Efter det var vi nöjda och valde att köra tillbaka till Visby och sedan till campingen.

Ture han sover gott och skam vore annars. Han har ju både badat och fått träning idag… Får se vilken brukshundklubb vi hittar i morgon.

Å klockan är strax efter 19.30 å det regnar fortfarande....

Ikväll kommer en av mina favorit skådespelare på TV 6...Jackie Chan
 

 

2 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Gotland dag 2

Dag 2 här på Gotland….

Idag skulle vi utforska södra Gotland. Målet var Hoburgen. På vägen dit var det en vägskylt där det stod vacker väg till Hoburgen. Så den testade vi och vackert var det. Fanns en kulle som jag gärna ville upp på och det var högt när man kom upp. Man såg långt. Testade kameran och zoomade in vindkraftsparken som man såg långt borta. Å jag resultatet ser ni nedan.

På Hoburgen var det fint, med vacker utsikt. Blev en tur för att titta på utsikten.

Ture skulle också titta, å brant var det ner…

På vägen tillbaka till Tofta, blev det en lång omväg, vi skulle till Hemse. Å handla hundmat på Granngården. Man får se mycket fint när man kör så. Kameran låg beredd vid mig eller rättare sagt Bengt höll den. Det var jag som körde.

När vi kom till Hemse, stod det en skylt Brukshundklubb och det in måste jag bara. Alltid kul att se andra brukshundklubbar. Plus att Ture behövde lite träning. Det var ingen där, så tog mig friheten att träna lite på deras plan. Ture gillar stegen, så den testade vi. Det blev lite fritt följ, inkallning, apportering och läggande under gång. Tränade även snurrarna som är i rallylydnaden. Både från föraren och mot föraren, på både vänster och höger sida.


 

Nu slappar vi här i förtältet. I morgon blir det nya äventyr…

1 Augusti 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Gotland....

Härligt väder är det här på Gotland. Men i natt var det inte roligt. Riktigt oväder. Lät som någon slängde tennisbollar på husvagnen…

Nä, ska ta det från början.

På väg till Oskarshamn i går, körde vi in i världens oväder, det var mörkt ute, fast klockan bara var 17.00… Men det lättade när vi kom till Oskarshamn…

Det var lätt att hitta till färjeterminalen, mycket bra skyltat. Vi var där i god tid som många andra. Man är ju det när det är något man ska göra första gången. Det gick bra. När vi körde på färjan hamnade vi längst fram… bra då kom vi av först.

Vi hade bokat platser på djuravdelningen, vi ville ha Ture med oss uppe på båten. Han fixade det bra. Såg inte ut att vara mycket folk på båten, men tydligen var vi lite drygt 400 personer. Båtresan gick bra, han låg ner största delen av tiden (2 tim 55 min). När vi sitter där började jag fundera på om Bengt drog handbromsen på bilen eller inte... frågade honom. Ja gjorde jag det eller inte. Visade sig att han satt och funderar på detta "tänk om bilen inte startar" vi står ju längst fram. Nu fick han sa till att fundera på. Vi började fantisera om hur bil och husvagn rullade fram och tillbaka, där nere. Men så lugnade vi oss, att skulle så vara fallet, så lade personalen säkert klossar för att stoppa den. 
När vi skulle ner till bilen var det en som hade mycket bråttom till bilen och han hoppade snabbt in i sin bur.
Å vi ser att handbromsen var dragen.

Väl i iland, valde vi att köra till Tofta camping där vi skulle bo. Lite drygt 1.5 mil att köra. Ganska lätt att hitta, även om det var mörkt. Stannade på den stora parkeringen utanför. Var väl framme vid 01-tiden på natten. Vi hade precis somnat, när himlen fullkomligt öppnade sig och det lät som miljoners tennisbollar som slängdes på taket. Himlen lystes upp med jämna mellanrum, men hörde ingen åska. Bengt sa att han har aldrig sett mig flyga upp ur sängen så snabbt och stänga den lilla takluckan. Minns ju har det regnade in, när skyfallen kom på klubben, när det var läger.
Somnade så småningom…. På morgonen när de öppnat campingen, kollade vi om den platsen vi skulle ha, var ledig och det var den. Körde in och fick upp förtält och fixade klart det sista. På eftermiddagen, körde vi in till Visby och gick en runda. Sedan har vi slappat. I morgon blir det en tur söder ut…

Kan säga att Ture var trött efter allt. Vi har även hunnit träna bakdelskontroll. Fick köpt kompostgaller på Granngården här.

Avslutar med lite bilder från dagen…

En mycket trött Ture

Å så ful han är i pälsen.... kan säga att han fäller ordentligt. Han fällde ordentligt när han var 2 år, han blir 4 år i november...

Nä nu får ni ha det så gott.... Ska kolla "Snuten i Hollywood 3"

 

 

31 Juli 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Sommarläger 2014

Ja det var verkligen länge sedan jag skrev här i min blogg. Hela 2 månader sedan. Blir lite förvånad över att jag fortfarande har besökare…
Ska bättra mig… mmm vet att jag har sagt så många gånger innan, men inte har det hänt något.

Tänkte jag skulle blogga lite om lägret som vi haft på klubben, som jag och 5 andra tjejer fixat och som jag var med i som deltagare… på gott och ont… nä så allvarligt är det. Men jag kom till insikt med en del…

Vi 4 har träffats en gång i månaden sedan i januari och planerat detta läger. Som skulle vara i agility, rallylydnad och tävlingslydnad. Vi ordnade lärare till alla grenarna.  Det slutade med att det blev 2 grupper i agility, 2 grupper i rallylydnad och 1 grupp i tävlingslydnad. Vi planerade mat och lägerfest på lördagen. Lägret började på kvällen den 24 juli och slutade på em den 27 juli.

Då vi har semester nu, så körde vi husvagnen till klubben dagen innan det skulle börjar. Det är ju lite pyssel innan. Å vi var inte ensamma om att ”flytta” dit dagen innan. Så det blev en trevlig grillkväll på onsdagen.

På torsdagkvällen samlades alla lägerdeltagare och lärare kl. 18. På klubben, vi var flera som hade fixat pajer. Det blev pajbuffé och sallad. Som uppskattades av alla. Man delade in sig respektive grupp och hade presentation och genomgång.  I ”min ”grupp var vi 6 deltagare, med varierande raser. Jag var med, med Ture. Från början skulle jag varit med, med Rambo. Då hans bakparti inte alltid vill som han, så fick han vila.

Fredagen startade vi kl. 9.00. Men innan dess var det frukost och den serverades 7.30- 8.30. Det var jag och en till som skulle fixa den.
Ute på plan hade vår lärare P gjort en bana, som vi fick gå och P kollade vad det var som vi behövde träna på. Mitt mål under denna helg var att han inte skulle sticka. Plus en massa annat. Min och Tures runda blev sådär. Det var så mycket annat som intresserade honom. Jag hade köpt nya saker till 8ans frestelse och det var intressant, så vi tappade kontrollen en del där. När det var dags att hoppa, stod hindret lite vid sidan om och det har jag inte tränat på alls. Det blev lite konstigt för honom. Å utanför banan där, stod en vagn och den tyckte Ture var intressant. Så han gick dit, å jag snabbt efter. Sedan skötte han sig, om jag minns rätt. Fick beröm för att jag snabbt hade sagt till honom. Å inte bara stått och väntat på att han skulle komma tillbaka.
Kände mig så nöjd med honom, speciellt som ena agility gruppen var vid sidan om  och på andra sidan var den andra rally gruppen. Visst det var gott om plats emellan.
Efter lunchen som vi beställde från (Coop), så fick jag fixa ett par saker, bl a beställa pizza till alla som vi skulle ha på kvällen och en annan sak. Som tog lite energi av mig, vilket gjorde att jag valde att avstå träningen.  Lite senare på eftermiddagen kom ett ordentligt värme åskväder. Som det regnade, satt i husvagnen med hundarna. Bengt var hemma och Erika jobbade.  Det åskade inte nådigt, regnade och haglade. Så kändes allra bäst att sitta med hundarna och inte vara med inne och lyssna.
Det blev en trevlig fredagskväll med god pizza.

Lördagen blev det mycket mer träning för Ture, det var t o m så jag var borta på planen innan vi skulle börja och tränade.  Tränade bakdelskontroll, så han lär sig var ha har sin bakdel.  Även denna dag var det enormt varmt, precis som fredagen.
Klubben hade köpt in barnpoolar som vi hade vid grupperna, som vi kunde svalka hundarna i och det var verkligen uppskattat. Man fick vara noga med att hundarna fick vatten och att de fick vara i skuggan när man inte tränade. Hade tagit med Tures tyg bur och det var guld värt att ha den där. Den stod i skuggan i skogskanten. En annan sak som var guld värt, var att vi hade satt upp vårt utställningstält. Där hade vi allt vi behövde. Det föll sig inte bättre än att Erika som var med i ena agility gruppen med My. De var bredvid oss, så hon hade sina saker med i tältet.
Det blev mycket träning, vi blev filmade med. Å sådant är super nyttigt. Var sen tänkt att vi skulle döma varandra när vi såg på filmen, men det var för svårt, vi han inte med. Tog det muntligt. Även denna dag, brakade åskovädret loss på seneftermiddagen.
På kvällen var det läger fest, vi hade beställt Exotisk planka från Ica affären där vi bor. Vi var lite drygt 40 personer på denna fest. Mycket trevligt… blev sent i säng.

Söndagen var man lite seg. Denna dag då märkte jag en klar förbättring på hur Ture hade utvecklats under detta läger. Han var mycket duktig.
Hade från början bestämt att  jag skulle ta ner vårt förtält när det var lunch, det var torrt då. Å tur var det, även denna dag, brakade världens åskoväder loss. Bengt körde hem hundarna, kände att de hade det bättre hemma, så kunde vi i lugn och ro, göra klart husvagnen. Plus att vi skulle  städa klubbstugan. Då det varit så varmt hela helgen, hade vi bestämt att vi skulle sluta kl. 14 med fika. Hade även köpt varsin present till lärarna.

Det var en intensiv, rolig och givande helg…. Ska bli kul att träna på allt vi fått lära oss.  Man märkte hur snabbt Ture han snappade, nu när han kunde koncentrera sig.

Å jag har kommit till insikt vad jag egentligen vill med Ture…
Jag ska inte tävla bruks med honom, jag tycker det är tråkigt med brukslydnaden. Ture gillar sök, han fullkomligt älskar att leta efter folk, så det ska jag fortsätta med. Kanske att vi gör en appellklasstävling någon gång, då vi har appellmomenten.  Jag ska satsa på rallylydnaden och tävlingslydnad.  I rallyn vill vi komma långt. I tävlingslydnaden vet jag inte. Kommer att testa blodspår med honom med. Få honom godkänd i anlagsklass. Å agility, där får vi se hur långt vi kan komma. Men det blir väl Erika som får tävla med honom… vet jag har lovat att jag ska tävla klubbmästerskap med honom i agility någon gång.

Det känns så härligt att ha kommit fram till detta….å vi ha all tid i världen att träna in allt. Nja kanske inte all tid i världen. Men lång tid, får ju inte tävla med honom förrän i mitten av april 2015, tänk vad vi ska tävla sedan….

Nä klockan är snart halv tre på natten, så nu blir det inte mer denna gång..   Jag lovar att det inte ska ta så lång tid, innan ni får läsa nya blogginlägg här…

 

29 Juli 2014  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Några avkopplande dagar...

Några dagars avkoppling i husvagnen. Vi är i Okome och hälsar på mina föräldrar. De har 50 årig bröllopsdag idag.
Solen tittar fram, bland molnen å det blåser lite ute. Kan säga att det var lite kyligt att duscha ute i förmiddags. Men det gick.
Ture fick en cykeltur med, snabbt som bara den gick det. Nu när jag inte har någon springer att koppla honom i, så märke man hur mycket han drar när jag cyklar med honom. Fullt ös direkt. Efter ett tag, kom det 2 på islandshästar, de hade en hund med sig. Valde att stanna, så jag skulle ha koll på läget. Kan säga att när de hade passerat oss, var Ture ännu mer laddad. Då gick det undan. Han ville ju komma ikapp de. Men det gjorde vi inte. Nöjd var han när vi kom hem. Blev ingen lång runda, ca 3 km. Men  snabbt det gick.
Nu i eftermiddag, tänkte jag att jag släpper honom på fältet bredvid här, där det är halvhögt gräs. Innan har han alltid dragit en repa och sprungit tillbaka till stugan. Så vald att ha en boll med mig, så vi kunde ha lite kul. Men så tyckte inte han, när vad gör han istället för att hämta bollen och rusa runt. Nä han ställer sig och betar gräs. Inte vill han leka inte. Nä gräset var godare. Jaja, när han hade chans att springa omkring, så tog han inte det.

Jag valde då att träna lite med honom. Började med, ställande under gång , fjärrdirigering och kryp. Gick faktiskt riktigt bra.

Ja hur går det med Ture och den kemiska kasteringen.  Märker att när vi tränar sök, så tryter hjärnan lite snabbare, inte så konstigt när det händer saker i hans kropp. Jag och Steffy tränade lydnad en dag och då började han hjärna tryta, efter ungefär samma tid som söket.  Träningen gick mycket bra, enligt Steffy så har Ture mycket bra kontakt med mig.  Å det är kul, eftersom han har varit den som ska ha koll på allt som händer omkring honom. Så på denna bit känns det bra.
När det gäller kissefläckar ute, så har det faktiskt blivit bättre med det med. Han är inte lika ännig på att komma fram till en fläck, han nosar, men slickar nästan aldrig. Tuggar någon enstaka gång. Ja, det har blivit bättre. Å det är 2½ vecka sedan han fick sprutan. Ja just det, han bryr sig inte om My heller och inte Rambo heller. Så vi får se vad som händer framöver med honom.
Hur som känns det bra att inte har pressen/kravet på att jag måste tävla med honom snart. Utan först nästa år. Så har gott om tid på mig att lära in allt han ska kunna. Både i rallylydnaden, lydnaden och bruks.

Å måste bara berätta, jag har fått en leksak, en Kärcher fönsterputs. Å jag säger det, den är värt vart enda öre. Har ännu inte testat den hemma, men här i Okome och husvagnens fönster. Tänk vad jag ska putsa fönster hemma. Å för att inte tala om uterummet. De fönsterna kommer alltid att vara rena nu…

Det var allt för denna gång….

Avslutar med lite blomsterbilder jag tagit i Halmstad

Som ni ser gillar jag att krypa in i blommorna med min kamera.

Nästa är en bild på Halmstad slott

 

Här kopplar vi av...

grannen har ett träd som är full med blommor :-)

 

16 Maj 2014  | Länk | Dagbok | 1 kommentar
Mycket funderande i mitt huvud....

Ja då har vi gjort något som jag egentligen är emot. Men ibland har man inget val och så kände vi nu. I tisdags blev Ture kemiskt kastrerad. Rätt eller fel? Ja det är frågan. Det vet inte ännu.
Jag vill ju tävla med honom, men när man vet att helt plötsligt hägrar löptikarnas kissefläkar mer än mig. Visst, sunt säger säkert någon. Ja jag vet inte om det är så sunt eller inte. När han stänger av och det inte finns några ingående signaler till hunden. Är det sunt då?
Ni som har följt mig och Ture här på bloggen, vet att han periodvis har stuckit för mig när vi har tränat. Å så kan det gå bra ett bra tag. Så kommer det igen. Å att jag i september förra året, efter att ha varit på Åhus BK och tävlat rallylydnad och han drog vid skylt 6. Då jag bestämde mig för att inte tävla med honom, förrän han var redo. Vet ju hur snacket är när folk lägger hundar på platsliggningen och de reser sig och stör andra hundar. När vi var i Åhus, var det andra gången han drog för mig och inte stört någon annan hund. Å det ville jag absolut inte vara med om. Så beslutet att vänta med att tävla var mycket enkelt att fatta.
I höstas började han mogna mer och mer. Visst han har alltid varit intresserad av kissefläckar, både efter tikar och hanar. Å som Erika sagt många gånger, Ture kommer att steppa ihjäl sig en vacker dag, innan har fått kissa efter Rambo. Å passar vi inte honom, utan han hinner nosa My i baken, ja då börjar han direkt tugga fradga och blir alldeles vit runt munnen. Ja är även på Rambo. Det blir ett evigt tjatande på Ture.
Vi går på en allmänlydnadskurs Ture och jag. Å fixar han den, utan att sticka till skogen på klubben. Ja då är han redo att tävla. De första 2 gångerna på kursen, skötte han sig ypperligt. Över träffade verkligen sig själv. De små figurerna som funnits i mitt huvud, som hela tiden sagt till mig Ture sticker, Ture sticker, de försvann. Å vilken känsla, visst de har varit där och knackat på men jag har inte släppt in dem.
När jag kände att allt fungerade relativt bra, då började han stick igen, mitt under kursen. Visst det var med en löptik, men han stack inte till henne, utan ut i skogen där hon varit och kissat. Han var totalt i en annan värld. Vit runt munnen av fradga, så bara spårade han där hon varit. Han hade stängt av totalt. Helt plötsligt var han närvarande igen.  Visst vi hade varit ute och tränat sök innan, så han kunde ju vara mentalt trött. Ja en gång kan det vara så, men inte vid 2 kurstillfälle till. Då vi inte varit ute och tränat sök innan. Å dessutom ena gången, hade han inte fått gå och lukta inne på klubbområdet, utan bara utanför.
Tanken att kemiskt kastrera honom har växt mer och mer i mitt huvud, under en tid. Men jag vill ju ställa ut honom och visst jag får ställa ut honom, om jag har intyg på att han haft 2 normala testiklar innan kirurgisk kastrering. Men varför ställa ut en hane, om ändå inte kan gå i avel? Jag vill ju tävla både lydnad, rallylydnad och bruks med honom. Men kemiskt kastrerar jag honom, får vi inte tävla och det är lång karens med, 6 månader efter det att chipet slutat verka. Ja hur ska vi göra, tankarna har snurrat runt i mitt huvud jätte mycket, gör jag rätt eller inte….
Å i måndags när vi tränade sök, så kände jag att ja jag gör rätt som låter honom bli kemiskt kastrerad. Han fixade första figgen jätte bra, andra så drog han åt ett annat håll och bort till bilarna och ställde sig och kissa, innan han kom tillbaka. Han hade kissat av sig innan det var hans tur, så han kunde omöjligt vara kissnödig. Å vi hade inga löptikar med på träningen heller.
Vet att jag har en hane som är snygg, han är av den gamla typen av Kelpie. Visst han är 2-3 cm för stor. Har tänkt att är det någon som vill använda honom i avel, så ska de få det och de passar ihop. Men så har jag tänkt så här nu, jag vet hur Ture är, jag är säker på att han producerar mycket testosteron. Skulle han få valpar efter sig, å där blir lika jobbiga hanar som honom. Ja då hade jag kunnat avstyra det, genom att inte låta honom gå i avel. Å är det så att någon är ute efter hans linjer, då finns det andra hanar, med samma linjer. Ture var ensam hane i kullen. Kullen efter hos hans uppfödare, där var det samma pappa som Ture och tiken var kullsyster till Tures mamma. Så linjerna finns kvar.
Nu har vi bestämt att fungerar denna kemiska kastrering, då blir det en kirurgisk kastrering. Visst vet att det finns många nackdelar med, men jag är beredd att ta dem. Jag kommer inte att få den tävlingshund jag vill ha, om jag låter honom ha testiklarna kvar. Å får vi inte den önskade effekten nu, blir det inte någon kirurgisk kastrering heller. För att veta om vi får den effekten vi vill ha, så får jag inte tävla med honom på 1 år.
Har märkt i vår att hans hjärna inte orkar så mycket när vi tränar sök, han tar snabbt slut i huvudet. Å det har kanske sin naturliga förklaring, men alla hjärnspöken han har i huvudet, är det inte alls konstigt.
Vet inte om det är inbillning eller inte. Men när vi är ute, så steppar han inte alls som innan, innan han har fått kissa efter Rambo. Ett gott tecken.
När vi var hos veterinären, så sa jag att detta är emot mina principer och att det känns som ett nederlag för mig. Då sa hon att det är bra när man kan gå emot sina principer och att man inte vet vad det är att ha en sådan här hane, förrän man har haft en. Ture är min 6:e hanhund och ingen av de andra har varit sådan här. Hon poängterade med att Ture är väldigt mycket hane.
Har nu bestämt mig för att återuppta tävlandet med Rambo. Vi kommer att tävla rallylydnad och mitt mål är högt. Innan året är slut, vill jag att vi ska ha fått 3 godkände resultat i mästarklassen. Så nu gäller det att träna och åter träna. Har tävlat en gång i avancerad med honom, då trampade han utanför banmarkeringen, med en tass = underkända. Har planerat in 8 tävlingar i år som jag kan åka på.
Å med Ture där har jag planer på att lära in alla skyltarna i avancerad och mästare. Så allt är klart när vi får tävla. Tänker även göra så i lydnaden och brukset. Å söket det tar sin tid att köra in….

Å fram tills jag åter får tävla med Ture så hoppas jag att jag kommer att få njuta av all träning med honom och att vi får den effekten vi önskar.

Ja, när det gäller utställning, som jag verkligen tycker är roligt. Får jag glädjas åt My så länge. Å till vintern hoppas jag på att vi har en Schipperke valp här, som jag kan ställa ut. Sen är frågan, om Ture vi tar stenarna på Ture, ska jag ha en hane eller tik? Ja det får tiden utvisa. Det är mycket som ska klaffa innan...

1 Maj 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
11 dagar långledig....

Vad min långledighet på 11 dagar  gått snabbt, kändes till en början som en hel evighet. Men se det var det inte.  Nu är det bara en dag kvar, sedan en helg med nattarbete.  Men vad gör det, endast en natt att arbeta i nästa vecka. Så det är helt OK.

Det har blivit mycket hundträning och lite dans under ledigheten. Förra gången jag bloggade började jag med hundträningen, så denna gång börjar jag med dansen.

Förra tisdagen var det gammaldans i Parken på tisdagen. Det var DUR-X som spelade. Det var trevligt. Kvällen gick snabbt, mycket folk och många trevliga att dansa med.   Jag tycker nog att foxtrott och bugg fortfarande är roligare, det är mer en utmaning för mig. På gammaldansen, vet man vilka steg man ska ta. När det är foxtrott och bugg, så dansar 2 inte likt. Det blir mer en utmaning då, speciellt i buggen, där för de olika och tänker olika turer. När det gäller foxtrotten så är det så härligt när det bara stämmer så bra, man liksom flyter ihop och dansar tillsammans och inte var och en för sig. Man bara svära iväg.
I söndags var det ”vanlig” dans till Jenny Sahléns, även denna gång i Parken. Mycket folk och trevligt. Där fanns många att dansa med, men en aningen svårt att få tag på dem. De blev uppbjudna direkt. Hur som, blev det en trevlig kväll. Alltid så kul för Jenny kommer alltid och pratar med de som är där och dansar. Å naturligtvis blir det lite hundprat då hon själv har hund.
I går tisdag var det åter gammaldans. Denna gång gick jag hem tidigare. Det var en för mig ny orkester och ljudet var inte helt bra inställt. Ljust, vasst och högt, så det skårrade ordentligt i mitt huvud. Varpå jag valde att gå hem.
Ser fram mot gammaldansen nästa vecka.

Ja då blev dags för lite hundsnack…  Det har varit mycket hundträning och det gillar ju jag.
Sök har vi hunnit med 2 ggr, spår 1 gång, rallylydnad 2 ggr, bruks/lydnadslydnad 2 ggr, simning 1 gång + x-antal kurser.

Förra gången när jag bloggade hade inte sökträningen med Ture gått så bra, inget fungerade. Gången efter vad det som han aldrig hade gjort annat.  Ändrade lite på träningen, då jag tror att jag gått lite för fort fram. Vi gick tillbaka till poppar och då gick det som bara den. Var gång han kom till figgen så tog han den fasta rullen hur bra som helst, så gjorde han hos alla 4 figuranterna. Jag var mycket nöjd efter det träningspasset. Näst gång vi tränade, gick det också bra. Det var bara vid första figgen som han fick lite frispel eller vad man ska kalla det. Han tog en kotte istället för rullen och kom till mig. Gjorde om skicket och denna gång kom han med en pinne. Bestämde att låta honom göra ett påvis, han hade ju varit framme hos figgen. Resten av figgarna markerade han bra, denna gång ökade jag till 5 figgar. Gick bra…

En bild på Vesslan min förra Kelpie och Cattledogen Milla vi hade.

Har inte spårat med Ture på mycket länge, han har inte haft tid att spåra. Han har varit överallt och ingen stans. Men har nu bestämt att ge oss på appellklassen och då i spår. Bara att börja träna. Å det fanns nog en mening med att vi skulle pausa. Lade ett rakt spår till honom, på ca 150 meter, utan några föremål, endast en tub med baconost i slutet. Spåret låg ca 45 minuter, när jag höll på att ta snitslen, så tar Ture spåret och spårar noga, som han aldrig har gjort något annat. Vinden kom lite snett bakifrån, så han låg ca 50 cm utanför spårkärnan. Han stannade till en gång och efter några sekunder, återupptog han spåret och blev mycket glad när vi kom till tuben…  jag kände mig så nöjd och upprymd efteråt. Så vi ska nog allt klara appellklassen någon gång.

Rallyträningen har också fungerat bra. Jag känner mig mer och mer säker. Mer och mer sällan ser jag en Kelpie i mitt huvud som drar och sedan bara rusar runt. Nä, det känns riktigt bra att träna nu, han har mognat. Likaså bruks och lydnadslydnaden känner jag att den fungerar mer och mer. Visst han tittar så fort det kommer någon eller han hör något, men han stannar kvar hos mig. Det är lönt att stanna hos matte.
Nu har vi börjat på en allmänlydnadskurs, det var första gången i onsdags. Å han var som han gjort detta massor med gånger innan. Ture är äldst på lite drygt 3 år och den yngsta är 6 månader. Jag går denna kurs med honom, för att jag behöver det. För att få bort de små figurerna som sitter eller har suttit i mitt huvud och talat om för mig att Ture han kommer att dra. Men inte drog han för mig. Nä han stannade snällt vid min sida. En härlig känsla…


Tack Margaretha Spjuth för bilden...

Har haft avslutning på rallylydnad fortsättningskursen. Det var duktiga deltagare i den kursen och jag hoppas jag snart får se dem på tävlingsbanan. I morgon torsdag har jag avslutning på rallylydnad nybörjarkursen. Även i den kursen är det duktiga deltagare, vet att 2 redan har anmält sig till tävling.
Har även haft en allmänlydnadskurs och 2 valpkurser…

Nä, kanske dags att förbereda snusdosorna till i morgon, sökträning står på schemat…

Vilken tur att jag har mitt nattarbete och kan hålla på så mycket med hundar som jag vill och älskar att göra…

 

12 Mars 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Mest hundträning men lite dans med :-)

Denna gång blir bloggningen om hundträning och även lite dans.

I tisdags var vi lite fler på sökträningen. Har fått med 2 deltagare till, en rottis, en tollare och en buhund. Mmm skrev 2 deltagare, den ena har 2 hundar. Härlig blandning på hundraser i gruppen. Malle, Kelpie, Korthårig Collie, Norsk Buhund, Tollare och Rottweiler.  Det ska komma till en deltagare till som har Briard.
Denna gång fungerade inget för Ture, han fick total hjärnsläpp, vet inte vad det berodde på. Kan hända att jag gått fram för fort, så ska gå tillbaka lite i träningen. Ska köra med poppar, alltså att figgen visar sig snabbt, så jag få riktningen till honom igen. Kanske att jag hade för stor press på honom. Ville att han skulle gå ordentligt på stigen fram till sökrutan. Plus att han denna gång fick vänta lite, på stigen innan det var hans tur. Som det varit innan, har det varit som så att vi tagit ut hundarna nästan direkt från bilen, de har fått kissa av sig och så har man tränat. Denna gång, hann han kissa i lugn och ro, vi väntade på stigen ca 10-15 minuter.  Å redan där laddade han, för han visste vad som komma ska. Så han kan ha tömt hjärnan på energi där. Ja vi får se, ska lägga upp träningen lite annorlunda nästa gång.
Träningen gick bra för de andra.

Efter sökträningen var det dags för simträning och kan säga att han var trött Ture, så det blev endast 10 minuters effektiv simträning för honom.  My fick prova med och det gick bra för henne.

I onsdags tränade jag rallylydnad med honom. Å till min stora glädje så gick han bra. Körde 4 rundor med honom och han hade full fokus på mig. Trotts att det var andra hundar där i med, var av den ena busade med sin matte.
Körde en inkallning vid sidan om och då skulle han dra, men fick in ett sådant NEJ till honom, som jag får i skogen. Å då vände han och kom.  Han var kissnödig… Sedan gick inkallningen bra…

I tisdags var jag på gammaldansen. Har inte varit på det sedan i november förra året.  Det var riktigt kul, det var någon dans på kursen som jag aldrig dansar. Men det löste sig. Man kommer snabbt in i en ny dans om man dansar med en som kan den. Det var  Trippix som spelade och de har förstärkning av Stigge… Det blev en kväll med mycket dans. Kul att träffa alla, fick även höra av en del att de saknat mig där. 2 kom fram och gratulerade till utmärkelsen som Året Eldsjäl…

Nä nu ska jag ut och cykla en runda med Ture, orkade inte innan när jag kommit hem från rallykursen. Men nu så orkar jag det. Blir inte så lång runda som igår (8km) men det blir nog 4-5 km.

       

 

27 Februari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
På gott och ont...

Nog dags att blogga igen. Snart en månad sedan jag bloggade senast och jag som lovade mig själv i början av året att blogga mer. Men se det har det inte blivit något av. Dagarna bara springer iväg för mig. Vissa dagar har man mer att göra än andra, fast det är nog mer vanligt att jag har mycket inplanerat.

För första gången har jag arbetat 4 nätter i rad. På gott och ont. Det var inga större problem att arbeta 4 nätter. Men att återhämta sig, det har varit en annan sak. Faktiskt mycket större skillnad på 3 o 4 nätter. Märkte det ett par dagar efter, då mitt ansiktsuttryck visade en sak. Ett uttryck som jag inte visste om själv ens.  Å hade ingen sagt hur mitt ansiktsuttryck var, så hade jag än i dag inte vetat. Jag varpå ett möte på klubben. Ett bra och givande möte. Det kommer in en som jag haft på kurs, jag tittar upp och hejar. Å återgår till mina papper.  Å tänker inte mer på det. Men så kom ett mail att jag ska stryka denna kursdeltagare från en av kurserna . Kursdeltagaren hade uppfattat att jag blivit generad över att deltagaren kommit in och att jag inte ville prata med deltagaren. Å detta hade jag inte en tanke på.
Jag väljer att ringa upp denna deltagare. Alltid lättare att prata än att maila. Undrade lite över mailet.
Å då var det att jag visat med hela ansiktet att jag var generad över att deltagaren kommit in och att jag tittat ner i mina papper. Alltså hade inte deltagare uppfattat att jag hejat. Sa att jag arbetat 4 nätter och var lite trött och seg + att jag satt i möte.
Bad om ursäkt över mitt ansiktsuttryck, min tanke var inte alls sådan som deltagaren tolkade det.
Sa att jag hoppade se deltagaren på klubben ändå och att jag skulle heja på deltagaren.
Då blir ju min fundering är det värt att arbeta 4 nätter för att få en go långledighet.  Samtidigt är det skönt med en go långledighet… Men borde kanske inte möte folk de närmaste dagarna efter eller? Ja vi får se, vet så mycket att under kommande schema period, så har jag inte 4 nätter i rad någon gång. Ja vi får se. Fördelen när man är långledig, så har man mer tid till hundträning. Så allt är på gott och ont….

Ja på tal om hundträning. Det har blivit en del sökträning med. Å det går starkt framåt för Ture. Men senast fick han frispel. Körde honom sist av hundarna i vår träningsgrupp. Å hunden innan honom var en tik och hon hade kissat i sökrutan och det kände Ture. Så innan han kunde fokusera på sin uppgift, skulle han kontrollera var hon kissat. När väl det var gjort, gick det bättre. Får se hur det går i morgon. I morgon blir det även simträning och på kvällen rallylydnadsträning. Så får se hur han fixar rallyträningen. Antingen går det bra som bara den, vilket jag intala mig i mitt huvud eller så ja…

:-)  vet ni vad? Jo Ture och jag ska gå på kurs. Vi ska gå allmänlydnad, första kursen som jag ska gå med honom. Har aldrig gått på kurs med honom innan. Tror att jag behöver det, för att få bort den lille filur som bor i mitt huvud och talar om för mig att Ture kommer att sticka… den lille filur skulle jag vilja ha bort… Å tror att det kan gå  genom att jag går på kurs.

På tisdag ska jag göra något som jag inte har gjort på länge, jag ska gå på gammaldanskursen i Parken. Det ska bli kul…

Kan avslöja en annan sak med, den 6 maj ska jag springa Vår Ruset, ja springa inte jogga. Jaa nu har jag ingen återvändo, när jag skrivit det här. Så det är lika bra att börja träna. Funderar på om jag ska börja med en kort runda eller jag ska mäta upp en 5 km runda och utgå från den hela tiden…
Ja det återstår att se…

24 Februari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Hundträning och dans....

Ja då är man hemma efter en mycket trevlig danskväll i Parken, till Black Jack.
Jag hade mycket inplanerat idag, fick stryka spinningen, efter att 2 av mina aktiviteter blivit lite försenade.  Så kände jag att jag inte skulle hinna med det. Dessutom vräkte snön ner ordentligt och Bengt hade planer på att gå hem från jobbet, då jag hade bilen. Så jag valde att hämta honom istället och det hade varit mitt i spinningen.

Idag var det även sökträning. Den vi skulle träna ihop med, skulle bli lite försenad. Så vi bestämde Erika och jag att vi kör lite själva, så får vi se hur det går och hur långt vi hinner, innan vi blir fulltaliga. Visst det är inte optimalt att träna sök på 2 personer, men markeringsövningar kan man träna på 2 personer.  Som vanligt är My snabb som vinden, rusar ut till figuranten tar lösrullen och tillbaka in igen. Gjorde så några gånger.
För Tures del så var det att träna på att ta den fasta rullen i halsbandet. Det gick super bra i lördags, skulle det gå lika bra denna gång. Vi har kört på samma person hela tiden, när vi lärt honom att ta den fasta rullen. Nu skulle vi testa med en ny person. Mmm det gick lika bra, Han har lärt sig hur han ska göra för att komma åt den fasta rullen i hans halsband. Det blev tre skick. När vi var klara, kom vår träningskompis. Så körde hennes hundar och sedan började vi om med My. Det blev 2 lyckade markeringsövningar för henne. Avslutade med Ture och denna gång fick han även störning av löptiksdoft. Kompisens ena hund löpte. Men det gick bra, inte brydde han sig om det inte. Nä, ut till figgen och tog sin rulle, både en och två gånger. Sedan var vi nöjda.  Snart så kan vi så sakterliga gå vidare i träningen.  Å det blev en trevlig fikastund efteråt.  Planerade in nya träningstillfälle. Det är så bra, vi arbetar alla oregelbundet och det är så bra, att vi kan lägga större delen av träningen på vardagar. Så har man helgen till annat.

På väg hem, mötte vi snön och det var inte lite som det snöade, blev vitt på vägbanan med en gång. Hade en tid hos frissan att passa, så släppte av Erika och körde snabbt dig, var lite sen. Visade sig att de hade försökt nå mig, för frissan var sen.  Skulle få vänta ca 20 minuter, valde att köra hem med alla grejor. Alltid skönt att komma till frissan och bli ompysslad, hon är också hundintresserad, så det blir en hel del hundprat. 

Vi fick mycket snö denna eftermiddag, kan undra när det ska sluta. Mmm vet enligt SMHI ska det bli milt nu och det ser jag verkligen fram mot, om det nu stämmer.

Som jag började texten med, så har jag varit i Parken och dansat ikväll. Mycket trevligt, lagom med folk, visst kunde varit mer. Men helt OK för att vara en fredag då det har snöat mycket.
Härligt att dansa med, var ett tag sedan sist. Där finns många goa att dansa med och dansade en hel del. Hade nya skor att dansa i och det gick bra. Man vet ju aldrig innan hur de är.
Alla jag dansade med är sådan som man liksom bara flyter ihop. I alla fall upplevde jag det så. Jag känner när de tänker vända eller svänga, när det är foxtrott.  Som en sa till mig, när jag tänker att vi ska snurra eller så, ja då märker du det med en gång.  Ja det är kul att dansa.
Jag har gjort en miss i min planering, har lagt så jag arbetar 4 tisdagar i rad, så kan inte gå på gammaldanskursen förrän fram i mitten av februari någon gång. Saknar det en del, men bara att gilla läget.

I torsdags var jag med Ture så han fick simma. Å som han simmade, har inte gjort det på länge. Tror det var i början av december senast. Vet att man ska ta det lite lugnt då. Började med 10 minuter inkl. uppvärmning. De minutrarna gick snabbt, så la på 5 min. Precis lagom för honom.   

Det har även blivit rallylydnadsträning för honom i måndags. Jag Erika och Maggan hyrde en timme tillsammans. Trotts att det kördes agility i bådan hallarna vid sidan om oss, så gick det bra. Körde 3 rundor med Ture och han var okopplad alla gångerna. Tror att under se senaste 12 varv vi kört på träning, så har han enbart dragit iväg en gång och då vet jag vad jag gjorde för fel.  Så det kändes bra i måndag.
Nu är det natten till lördagen, ska ha rallylydnadskurs fortsättning, nu på förmiddagen. Då blir det lite träning för honom med. Tänkte ta en promenad med honom på stranden, när jag lämnat Bengt på jobbet.  Så får Ture springa av sig. Så får det bli ett par träningsvarv på rallybanan med…

Ni får ha en bra helg alla….

1 Februari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Lite om Tures träning igår lördag....

Ja får ta och skriva lite om träningen igår som jag skrev på facebook.

På förmiddagen hade jag en rallylydnad fortsättningskurs, på Hstd Hundarena. Tyvärr var en av deltagarna sjuk idag, så vi var inte så många.  När de hade fått gå banvandring och kört 2 rundor var med sina hundar. Hämtade jag in Ture, nyttigt för honom att vara där inne och koppla av, när det inte är så mycket folk i den hallen vi hyrt. För övrigt var det mycket folk där och högljutt emellanåt.
Blir det när det tränas agility. Vi hade första hallen och då blir det många som går därigenom. Det står att man ska gå på övre delen av läktaren, vi sa till dem att det var OK att gå på planen, fungerade bäst för oss och lättast för dem.

Mina kursdeltagare har duktiga hundar, de är följsamma och vill verkligen göra det som deras ägare till att de ska göra.  Även denna gång, så hade jag lagt ut på facebook att de som ville komma och träna rallylydnad kursens sista timme, var välkomna. Mmm vet att det kanske låter konstigt. Har bokat och planerat kursen på 3 timmar och när det är få deltagare, så är de mer än nöjda efter 2 timmar och då allt redan är betalt, så kör jag med öppen rally träning för klubbens medlemar den sista timmen.

När mina kursdeltagare vilar sina hundar, passar jag på att köra Ture lite. När jag hämtat in honom och vi kom in i hallen, kan jag säga att det var allt annat än lugnt där. Körde ett varv direkt med honom, ja lika bra att ta tjuren i hornen direkt. Jag kopplade loss och körde honom lös. Var beredd på att han skulle kunna dra för mig, men kände ändå att jag hade sådan koll på honom att det skulle funka. Det jag känner är att jag stressar lite. Har gärna en godis i handen, visst han har lite svårare att fokusera då, men jag känner mig tryggare. Det fungerade alldeles utmärkt och där jag kunde tänka mig att han kanske kunde dra iväg, där följde han mig mycket bra. Det sitter i mitt huvud, så enkelt är det. Han följer mig och jag måste lära mig att lita på honom. Något som förvånade mig var att han fixade att ligga ner när ena kursdeltagarens hund kom springandes precis framför honom. Jag höll i hans koppel, men jag stod inte bredvid honom. Å denna hund har han ändå lekt lite med.
Det blev ytterligare ett varv med honom lös. Å denna gång kände jag att jag kunde koppla av mycket mer. Så det ska nog släppa i mitt huvud med.

Efter kursen så skulle vi träna sök. Håller ju på att lära hon ta den fasta rullen som sitter halsbandet. Visst att han var trött i huvudet, efter lite drygt en timme inne i arenan.  Kan undra om det var det som behövdes. Han var fullt fokuserad på sin uppgift, när jag skulle sätta på honom tjänste tecknet, nästan hoppade han i det, likaså halsbandet med rullen.
Conny låg ute som vanligt, Ture rusar ut till honom om jag ser hur Ture backar lite bakåt med huvudet böjt ner mot marken. Å han tar rullen när han ser den och kommer till mig, lyckan är fullkomlig. Det är precis så han ska göra, tillbaka till mig och han får visa mig var han hittat figgen. Vi bestämde att fixar han 3 sådana här klockrena markeringsövningar, så bryter vi. Å det gjorde han. Jag är helt säker på att han kunde fokusera, då vi hittat på annat innan. Så nu vet jag det, när vi ska träna sök, är det bara att upp tidigare och aktivera honom lite, just det jag inte ville. Men tror att det nu i början bara. Conny sa att till skillnad från andra gånger, så var han fokuserad och visste att det var rullen han skulle ta. Innan har han lite tagit första bästa grej, bara han hade något i munnen. Men så var det inte denna gång.

Kan säga att han har var ordentligt trött och sovit gott hela kvällen. Nu ska vi ut och nattkissa…

26 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
Man glömmer lätt.....

I torsdags startade jag och Lisbeth upp en ny Rallylydnad nybörjarkurs. Med blandade individer i gruppen. Ett mycket härligt gäng, som kan komma lång om de vill.
Det är så nyttigt att ha dessa nybörjare. Själv glömmer man snabbt hur det är att vara ny i något. Minns att jag tyckte det var rena grekiskan, det som stod på skyltarna. Pilar hit och dit, text som verkade konstigt. Det tog mig 1 år innan jag kände mig bekväm med skyltarna. Har man aldrig hållit på det detta, så är 30 skyltar mycket att lära sig. Å sedan ytterligare 15 i fortsättningsklassen. 
När jag började, var det inte en officiell tävlingsgren. Den var inofficiell, så skyltarna såg inte ut då som nu. Minns hur svårt jag tyckte det var detta med 360° höger eller vänster. Hur sjutton skulle jag komma ihåg vilket håll hade jag höger och vänster??? Hur skulle jag lära mig det tro… Jo jag kom till sist på att jag tänker att jag går inne i pilen och går från baslinjen och mot pilen..YES det funkade. När det sedan blev en officiell tävlingsgren 2011, hade de ändrat utseende på en del skyltar och det bättre.  De var mycket lättare att förstå.  Nu 1 januari 2014, kom det nya regler och någon ändring på någon skylt och några nya skyltar. Även denna gång ändrade en del skyltar utseende och till det bättre.
När man då har dessa nya i en nybörjarkurs, då kommer man till insikt med hur svårt detta med rallylydnad är.  Ibland får man ta tag i en deltagare och visa dem hur de ska gå. Å det är inte alltid så lätt, att ta tag i en människa. Alla gillar eller accepterar inte det. Man märker sådant direkt.  En del får man gå före i ett moment för att de ska förstå, en del får man läsa skylten högt för. De är så inne i sin hundträning att det blir för mycket helt enkelt.
Men att se hur dessa utvecklas som förare, är helt otroligt. Man ser när allt stämmer för dem, det syns så tydligt på hundarna med. Det finns de som har höga krav på sig själva och vill att det ska bli perfekt med en gång. Har ingen sådan i denna kurs, men har haft i tidigare kurser. Det går inte att få perfekt med en gång. Det är träning och åter träning som gäller. Man ska hitta sitt sätt att köra och träna. Jag har lärt mig mycket när det gäller rallylydnaden och jag gör allt för att vidareförmedla detta till mina kursdeltagare. En sådan sak, som när det inte blir rätt vid en skylt, stå inte där och traggla, gå vidare och träna sedan vid sidan om. Kan ta ett exempel, vid flera av skyltarna ska hundarna sitta vid förarens vänstra sida. De kan sitta upp till 45° snett utan att man får poängavdrag. Så börjar föraren rätta till hunden, då den sitter snett. Visst kan/är helt OK, MEN det kan snabbt bli ett invand grej, sätter sig hunden snett, ja då rättar den till sig automatiskt och gör den det på en tävling, kostar det många poäng. Så brukar säga, håll inte på att krångla och rätta till vid en skylt, gör det utanför plan och planerar hellre så det blir rätt från början vid en skylt. Eftersom man får lov att använda kroppsspråket, handtecken och rösten hur mycket man vill.
Med hjälp av rallylydnaden har jag börjat tänka om i mina kurser med. Som jag sa till Lisbeth, nu är det inte lika viktigt att hunden hela tiden går på vänster sida i valp eller allmänlydnadskurserna. Så vidare jag inte vet att de vill tävla bruks eller lydnad. Jag har lärt mig hur svårt det är att få en hund som är van att alltid gå på förarens vänstra sida, att helt plötsligt gå på höger sida. (Det kommer längre upp i klasserna, inom rallylydnaden). Å dessutom sätta sig ner på förarens högersida. Hur snabbt de slinker tillbaka in på vänstersida.  Å sätter sig. 
Likaså att sitta framför mot föraren. Det är inte så lätt, man ser på de som hållit på med lydnad och bruks, hur hundarna mer och mer drass åt förarens vänster sida. 
Å det är så roligt när man ser deras utveckling och det går framåt... Ska verkligen bli kul att följa denna kurs.
Funderar lite på hur man skulle kunna planera och lägga upp en valpkurs med inriktning på rallylydnad. Hade varit kul, är bara lite rädd att folk anmäler sig som inte vill hålla på med rallylydnad. Men det får man ta då. Så får ta och fundera vidare på detta, kanske något man kan ta fram åt sommaren.

Nä, om jag skulle ta och försöka sova lite till, innan det är dags för rallylydnad fortsättningskursen och i em är det sök J vad jag älskar mitt hund och dans liv… mmm vet jag har inte skrivit så mycket om dansen och det beror på att det inte varit så mycket dans. Däremot jag har jag kommit igång med spinningen igen och det känns i hela kroppen…

Avslutar med lite Rallylydnadsbilder på mig och hundarna..

25 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar
:-)

Ja då har det hunnit gå 18 dagar på det nya året och för min del har vet börjat bra. 

Visst det gick inte så bra för Ture på utställningen i Göteborg. Men det gör inget. Träffade många trevliga Kelpie människor, som jag lärde känna när jag hade Gixy (min första Kelpie f.79) och när jag hade Vesslan (min andra Kelpie f.99). Många gillade Ture yes för första gången på någon utställning blev han mätt....53 cm och de har max mått på 51 cm. Domaren ville ha honom 2 nummer mindre. Däremot var han den av hanarna som hade mörkast ögon. Alltid något. Jag träffade de som hade Viktor, Tures morfar. Fick höra att Viktor var som Ture, vid 3 års ålder märkte man att det hände något i mognaden. Så det kändes bra. Hon som jag känt sedan Gixy, hade också den grova typen av Kelpie. Innan hon åkte hem, sa hon till mig att vi måste fortsätta ställa ut våra grova Kelpies. Så domarna ser att det fortfarande finns den typen kvar och inte vara de som är tunna wink

När vi var på My Dog, letade vi upp ringen där Schipperkern skulle dömas. Träffade hon som har Maidens kennel. Mycket trevlig, fick bra kontakt med en gång och hon tog sig tid att prata. Fick träffa deras import hane från USA. En trevlig hane. Han har funnits med på bild i Hundsport flera gånger, då han blivit placerad i gruppfinaler på utställningar. 
Så det blir en tur till Varberg i april för att titta på denna ras när det är utställning där. 

Vi har varit ute och tränat sök med Ture. Då han slarvar med sin lösrulle, bestämde vi att inte lägga energi på det, utan lära honom att ta den fasta rullen istället. Visst lite jobbigare, då han saknar en bit i träningen. Men det har gått över förväntan. visst han behöver hjälp till en början, men det går bättre och bättre. Å vi har ingen brådska heller. 
My har verkligen utvecklats, senast vi skulle träna, skrek eller tjöt hon i bilen när hon visste vart vi var på väg. Snabb som bara den, hon tar leksaken figgen har med sig direkt och in till Erika. Så nu ska hon köras över på lösrullar. Skulle ha tränat i går fredag, men som det snöat visste vi inte om vi kom ut i skogen. Får se hur det går på tisdag.


Har ingen ny bild när vi tränar sök, så fick bli denna, när hundarna letar godis..

Jag har varit på Eldsjälsgala här i Halmstad. I förra veckan ringde en kille från Hallands bildningsförbund. Jo, juryn som utser årets Eldsjälar hade haft sammanträde. Jag var nominerad till ena kategorin. Vilket jag inte hade en aning om. Å de ville ge mig den utmärkelsen. Så jag var välkommen till Halmstad teater den 15/1 för att ta emot utmärkelsen smiley . Så det blev till att ta semester, skulle jobbat den natten. 
Det blev en trevlig kväll. Samling i Figarosalen för genom gång av det hela. fick även träffa förra årets eldsjälar och de skulle dela ut priserna till 2013 års pristagare. Sedan var det mingelmat uppe i foagen på teatern, var inte många jag kände där, några stycken. 
Eldsjälsgalan började kl. 19 och vi hade platserna på första rad. Det var underhållning bl a Team Richard, Peter Wahlbäck, Linnea Olsson m.m. När det var dags för mig att ta emot utmärkelsen, läste de upp denna motivering.

Priset för Årets Eldsjäl inom "övrigt" gåt till Anki Rolfsson, SBK:s Halmstadavdelning. Anki personifierar en eldsjäl på flera sätt. Hon arbetar med allt möjligt på klubben, såväl administration, köksarbete och kursledning är uppgiter hon sköter med stor energi. Hennes sätt att stimulera andra medlemmar till att växagenom att ta på sig instruktörs-och ledaruppgifter är föredömligt och av stor vikt för ett långsiktigt hållbart och utvecklande föreningsliv.

Det har även blivit lite rally träning för Ture också, han blir bara bättre och bättre. Har tränat både inomhus och ute. Får se när det blir rallytävling av. Det är mycket kvar att träna, ska fungera med mycket störning med. 

Igår lördag, ja klockan har passerat 24. Startade jag en rallylydnad fortsättningskurs. de var så duktiga deltagarna. I dag blir det start av 2 valpkurser, på måndag 1 allmänlydnadskurs och på torsdag 1 rallylydnad nybörjarkurs. Sen tror jag inte det blir mer än 2 max 3 kursstarter till innan sommaren. Ja vi får se.... nu längtar jag till detta.

18 Januari 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anki Rolfsson                                             Skaffa en gratis hemsida