Tvärs över mitt hjärta.
Startsidan Blogg Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Dröja lite längre...

Efter en fullspäckad vecka citerar jag Peter Jihde:

"Det gäller att tappa mobiltelefonen i toa ibland så man inte kan bli nådd. Jag tränar på att ta det lite lugnare. Dröja lite längre i varje ögonblick".

Nu ska jag absolut inte försöka tappa mobilen i toaletten - speciellt inte eftersom jag fick min iPhone4 förra veckan... Men den andra delen av citatet är klockrent!

Ibland måste man bara stanna upp och andas.

Snart helg... Schlagerfest it is!

 

10 Mars 2011  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Bridget Jones två favoritmän!

Alla hjärtans dag vs. min måndag?

Minus sexton, pendeltågsstrul på morgonen, hjärtan-pyssel på jobbet, kall promenad på lunchen, en fin röd ros av en kollega, lite övertid och slutligen ett Bridget Jones-citat.

Ikväll använder jag ett halvt citat från Bridget Jones och skriver om andra halvan så det passar bättre, poängen är fortfarande samma som i originalcitatet:

"I will spend the night with

my two favourite men: Ben & Jerry".

 

14 Februari 2011  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Många minnen på en balkong.

Har spenderat hela eftermiddagen hos min fina, underbara mormor. Vi har varit bästa vänner från dag 1 (imorgon är det exakt 27 år sedan det var dag 1) och trots att vi inte bor grannar längre pratar vi ofta i telefon.

Vi har suttit på hennes mysiga balkong och tittat ut över husen, alla bilar, alla människor som går förbi och tittat bort mot Vätterns södra strand. Från mormors balkong syns motorvägen som går längs Vättern mot Stockholm, vägen som mormor alltid brukar kalla för "Marias väg".

Vi har druckit kaffe, pratat gamla minnen och tittat i alla gamla fotoalbum... Från 1930-talet och framåt. Vi brukar titta i albumen varje sommar och det är fortfarande lika roligt varje år.

Lätt en av sommarens bästa eftermiddagar!

28 Juli 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En förmiddag...

Tisdag morgon: Jag har tagit ut frukostbrickan och sitter under äppelträden i trädgården. Det är inte riktigt så äckligt varmt som igår, men ändå i närheten av det. Jag tittar på mamma och pappa och skrattar till, hela familjen har likadana solglasögon och vi ser alla ut som någon form av jätteinsekter. Vi bits inte - till skillnad mot alla femtioelvatusen mygg som finns i trädgården, eller till skillnad mot vampyrerna i Twilight-serien. Eller, de verkar (konstigt nog?) inte bitas så mycket de heller.

Jag hör grannarna Karlsson sitta och prata i trädgården i skuggan av sitt hus och helt plötsligt sjunger farbror Karlsson en glad melodi. Jag tittar förvånat upp från första Twilight-boken "Om jag kunde drömma" och tänker att jag nog aldrig under hela mitt liv hört honom sjunga. Han är en riktig krutgubbe på snart 90 år och spenderar större delen av sin vakna tid i trädgården - året om.

Jag sitter i en halvt bekväm plaststol i trädgården, men jag är så tagen av Twilight-booken, så det gör ingenting. Jag hör en fågel kvittra och tittar bort mot de röda vinbärsbuskarna. En gråsparv har tagit ett vinbär och sitter nöjt och äter på det mitt på gräsmattan. Jag tittar upp mot molnen och hoppas starkt på att det är åska på gång... Simpsons-molnen har nu tjockat till sig - kan det vara regn och åska? Ingen skulle i så fall bli gladare än jag...

Efter lite mer än två timmar, en stor mugg kaffe och en god bondkaka har jag läst ut första boken och inser att jag vill börja på nästa bok nu. Det är så underbart att ha semester!

 

13 Juli 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tio timmar på Torp!

Under midsommarveckan åker många kristna iväg på konferenser, som till exempel Torpkonferensen. (Se http://www.torpkonferensen.nu)

Jag brukar spendera några dagar där, men i år blev det bara tio timmar. Igår morse tog jag X2000 ner till Hallsberg, där mamma och pappa mötte upp mig (de åkte bil över dagen till Torp).

Tänk dig Närkesslätten. Solen skiner, det blåser lite lätt och det doftar fantastiskt. Att åka dit en gång om året är ett måste!

Att få sitta i ladan med bra musik, undervisning och grymt obekväma bänkar, dricka kaffe från Café Sion, handla i bokhandeln och möta vänner och gamla församlingsmedlemmar från min gamla församling som man kanske inte sett sedan förra året... Promenera över den stora campingen och minnas alla roliga och galna stunder från när man hyrde husvagn med kompisarna där under tonårstiden, se folk stå i långa rader för att diska i relativt kallt vatten och le åt alla barn i fina midsommarkläder som springer omkring och leker.

Jag fick ett fint erbjudande av fyra grabbar (ja, jag känner dem sen innan) att sova över en natt i tält, men kände att endast ett liggunderlag skulle vara lite för kallt och obekvämt och åkte därmed hem med X2000 på lördagskvällen.

Idag lyssnar jag på gudstjänsten via weben och det är som att vara med på Torp. Enda skillnaden är att jag har en bekvämare stol med dyna än de stenhårda bänkarna i ladan... Alla som någon gång suttit i ladan på Torp vet precis vad jag menar!

27 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Jag gillar dig!

Jag önskar faktiskt att jag bloggade mer. För jag har så mycket jag vill blogga om! Samtidigt får jag liksom inte riktigt tid. Eller, jag kanske inte tar mig tiden, snarare.

I nuläget kretsar mycket runt nedräkning till semestern. (och kungabröllopet!) Nu har jag tio arbetsdagar kvar: jag öppnar sex dagar och stänger fyra dagar... Så den 1 juli kl. 13:30 (eller kl. 13?) är det semester!

På tal om mitt jobb: följande grej hände på eftermiddagen:

En av 3-åringarna (från avdelningen bredvid min) satt idag på samma bänk som jag vid sandlådan. Helt plötsligt flyttar hon lite närmare, tittar på mig, ler med hela ansiktet och säger:

Jag gillar dig!

Jag skrattar till och blir alldeles varm av att det var så fint. Jag kramar om henne och säger: Vet du vad? Jag gillar dig oxå!

Jag har faktiskt världens bästa jobb.

De där tre orden ska väl

inte vara så svåra att säga?

 

16 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Sommarens vardagslyx.

Igår: Maria och Hanna - sommar - bra samtal - balkong - vardagslyx!

and i just love it.

9 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
OBH Nordica - Coffee Mill.

Jag spontanshoppade idag! Eller, kanske inte så spontant, men ändå lite. Har klurat i några dagar på att köpa någon form av eldriven maskin som maler kaffebönor, kaffekvarn - vad kallas de för?!

Det blev i alla fall en OBH Nordica Coffee Mill: piano black. Liten, söt (varför tycker jag att den är söt?!) och riktigt bra!

Kaffesnobb? Jag? Inte nödvändigtvis. Men det är kul med kaffe - och kunna vardagslyxa till det med nymalet kaffe ibland är bara trevligt! Ikväll testas kaffet som inhandlades på Harrods i London för snart två veckor sedan... Nice!

25 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Det finns bara en sak...

 

... att säga:

 

LONDON, baby!

 

 

Shit, vad nice.

 

11 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
De japanska körsbärsträden...

Under en vecka varje år blommar de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården. Jag ringde Linda på lunchen idag och frågade om vi inte skulle ta en tur dit på eftermiddagen, så blev det!

Min första reaktion när jag kommer fram till Kungsträdgården är att jag tvärstannar, tittar ut över alla miljontals blommor och bara ler. Jag och Linda går till glasskiosken och köper glass av Stockholms säkert mest otrevliga (eller snarare omotiverade?!) personal. Två kulor glass: choklad och hallonlakrits (!) blir det för min del och vi går och sätter oss på en bänk bland alla träd och blommor.

Det är lite som att vara i en sagovärld: människor går fram och tillbaka i allén flera gånger bland träden, fotograferar med systemkameror, mobiltelefoner, digitalkameror och iphones. De ler, njuter, pekar och tittar drömmande på alla blommor. Det är par som ser grymt nykära ut, tonåringar, kompisgäng av alla sorters blandningar, turister, gamla par i 80-årsåldern som går omkring och njuter av allt vackert. En man står mitt i allén, pratar i sin iphone, tittar upp bland trädgrenarna och säger lyckligt: "Jag står i Kungsan, mitt bland alla körsbärsträd som slagit ut. Det är mängder med lila och rosa blommor... Du måste komma hit och titta före vi går ut och äter!" Ett turistpar kommer fram till mig och Linda och önskar att jag ska fotografera dem vid fontänen, med blommorna i bakgrunden.

Efter en timme köper vi varsin kaffe/latte på SevenEleven och går förbi Dramaten, längs vattnet runt Nybrokajen och hörnet vid bron till Skeppsholmen, förbi vårt vackra slott och upp mot Slussen.

Så denna veckan är ett besök i Kungsträdgården ett måste!

5 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vårtecken på min balkong!

Har de senaste dagarna spenderat mycket pengar och tid på att få iordning min balkong. Efter två besök på Clas Ohlson (tack snälla Sara O. för skjutsen!), två besök på Plantagen, ett besök på IKEA och ett besök på Jysk (tack snälla Johan för skjutsen och tack snälla Sylvie för hjälp med bord och stolar!) är min balkong klar!

Jag har lagt trallgolv, monterat ihop bord, fixat blommor (både äkta och lite oäkta), krukor, lykta och ljus! Resultatet? I just love it.

18 April 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 5 kommentarer
Påskliljor!

Tulpansäsongen är inte helt över... Men nu finns det ytterligare en favorit att köpa: påskliljan!

Lite lustigt egentligen... Att några torra pinnar som ligger i en papperskartong kan slå ut och bli så vackra när de kommer i vatten!

Detta möter mina ögon varje gång jag tittar mot köksbordet...

21 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Underbara Stockholm!

Har ikväll ätit middag på Vapiano med Johan och Maria. Grymt kul att träffas, som alltid! Vi har skärpt till oss och verkligen börjat träffas mer regelbundet nu... Härligt!

Efter middagen beslutade jag mig för att ta en promenad och började gå från Gamla Stan upp mot Slussen. Varje gång jag promenerar i Stockholm blir jag som kär på nytt. Har nu bott i Sveriges huvudstad i mer än tre år och kärleken till staden bara ökar desto mer tiden går...

Jag promenerar från Gamla Stan mot Slussen. Ser tunnelbanetågen på bron mot Slussen. Jag blickar som vanligt upp mot Mariaberget. Möten med människor i Götgatsbacken: turister, människor som har bråttom, människor som ser glada ut, människor som ser ledsna ut. Människor med sina iphones och en kaffe i handen. Människor som sakta promenerar och tittar på saker och ting - som jag. Jag hör mannen som sitter vid Slussens tunnelbaneuppgång och sjunger gammal 60-talsmusik. Jag stannar till för en sekund och ler.

 Jag går in på SevenEleven, köper en latte och promenerar vidare. Inne i en skoaffär städar en tjej golvet. Längre fram sitter två män i fönstret på en pub och dricker öl. Jag fortsätter ner mot Medborgarplatsen och får kryssa mellan tonårsgängen som hänger vid grillen. Jag kikar in i de flesta skyltfönster längs vägen och är tacksam över att affärerna har stängt... Det hade blivit en dyr promenad annars.

Jag tar mig fram till Skanstull och går förbi ett uteställe som tydligen har maskeradtema: både clowner, prinsessor och en man med djävulshorn köar utanför. Jag möter folk med matkassar, människor som är på väg hem och människor som är festklädda. Det spelar ingen roll att det inte är helg. När jag kommer ner till tunnelbanan står det Farsta Strand, 1 minut. Och jag ler. Igen.

Men självklart: allt är inte vackert, allt är långt ifrån perfekt. Men jag älskar Stockholm ändå.

18 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En del dagar...

 

En del dagar klurar man mycket…

Idag är en sådan dag!

 

För övrigt: ser fram emot några härliga dagar i London i mitten av maj! Flyg och hotell är nu bokat... Yes! I detta sammanhang måste man självklart citera vår Joey Tribbiani från Vänner: LONDON, baby!

 

 

16 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Premiärernas premiär!

Idag var det dags. Tisdagen den 9 mars 2010. Solsken, någon plusgrad och snö som sakta töar bort...

Jag har premiärfikat på min balkong! Då är detta inte bara premiär för fika på balkongen i år, utan även premiär för fika på min balkong. Stort!

Men visst. Jag satt knappast inte hela eftermiddagen. Typ bara en kvart. Och lite kallt var det... Det ligger faktiskt till och med snö kvar på en fjärdedel av balkongen. Men några extra tröjor, filt, mössa och varmt kaffe gjorde susen. Den underbara solen som i alla fall gav lite värme var inte heller fel!

Våren, kom igen nu då!

9 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
H&Ms bioklubb!

Jaha - i tisdags var det dags: premiär för H&Ms bioklubb. I detta fall står dock H&M för Hanna & Maria, efter att Vesna hört denna förklaring andades hon ut!

Klubben gjorde såklart succé. (Om jag får säga det själv). Jag och Hanna Bergendahl mailade ut/pratade runt inbjudningar och 10 smarta personer nappade på förslaget.

I tisdagskväll träffades vi på Sergel-biografen och förväntningarna var höga! Vi har nu köpt klubbkort och ska passa på att gå på mer bio för halva priset på vardagar framöver. Vi hoppas på att fler hakar på i vår!

Vilken film blev det den första bioklubbskvällen? Valentines Day. 

http://www.valentinesdaymovie.com/

Från regissören till Pretty Woman kommer en dag i kärlekens tecken. Valentines day är flera sammanflätade berättelser om personer i Los Angeles när de finner sin väg genom romantiken på Alla Hjärtans Dag. En stjärnspäckad lista av skådespelare kommer att göra detta till en date du inte vill missa. (från sf.se)

Kändisarna? Bland annat några av mina favoriter: Bradley Cooper, Anne Hathaway, Jennie Garner, Topher Grace, Julia Roberts, Ashton Kutcher och Taylor Swift (som även hade musik med i filmen!)

Sevärd? Alla gånger! Jag vill till och med se den igen...

Åsikter om H&Ms bioklubb? Här kommer några spontana kommentarer senare på kvällen från facebook:

Linda Sirviö: Yes en hit!

Nils Filipsson: Helt klart den hetaste bioklubben i stan

 

Om några veckor är det dags för H&Ms bioklubb igen... Håll ut!

25 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vardagsparty med semlor.

Ett recept på en lyckad vardagskväll:

Ingredienser:

Linda och Maria styr ihop ett vardagsparty med semlor (trots att ingen av oss egentligen tycker om semlor vidare värst mycket).

Bildspel på tvn på semlor.

Ett tal om semlan och dess historia.

Ett band som klipps för att inviga kvällen.

Vanliga semlor.

Finska semlor.

Vaniljsemlor.

Sköna människor.

En hel del Iphones.

En gäst som tar med sig wienerbröd.

Skratt och härlig gemenskap.

 

Blanda alla ingredienser och njut!

 

Som garnering: OS på tv. (Dock inte nödvändigt).

 

 

Livet är bra alltså!

 

17 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Helgen i några ord...

Jag har haft en fullspäckad helg och som Hanna uttryckte det: "en väldigt social helg". Våra helger brukar väl visserligen vara det, men denna var extra social... Verkligen inget fel med det!

Helgen kortfattat:

Varma mackor med Sylvie. Konsert på Debaser Medis med Im From Barcelona. Träffade Matte, vilket var snart ett år sedan sist. En liten kaffe i en stor Seven Eleven-mugg. För lite sömn. Brunch med Vemdalen-gänget på Café String. Många härliga människor. Färsk ananas och How I Met Your Mother. Melodifestival-häng hos Linda och Cornelia i Spånga med tacopaj, skönt folk och en galen tävling. Bilfärd genom Stockholmsnatten med Ida. Gudstjänst med en grymt utmanande predikan. Söndagsmiddag på Jensens. Födelsedagsfika hos Frida. Bio med Hanna B: Luftslottet som sprängdes.

Grymt bra helg, helt enkelt!

7 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Blinka lilla stjärna.

Jag har svårt att tro att det finns någon som inte hört denna klassiska barnvisa? Det är nästan dagligen som vi sjunger den på förskolan. En av våra små mysiga 2,5-åringar klämde i för fullt under maten idag, trots att "vi inte ska sjunga när vi äter".

Dock uttalas inte orden helt hundra än, så idag fick jag lyssna till följande ljuvliga text:

Binka illa särna där

Hur jag undar va du är.

Fjärnan ockar du min yn

Ikt en iamant i syyn.

Binka illa särna där

Hur jag undar va du är!!

Min favorirad är "fjärnan ockar du min yn". Så ljuvligt!

1 December 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tre timmars dansande!

Vi har haft det planerat i typ sex veckor... Igår var det äntligen dags! Jag, Marika, Malin och Kajsa träffades på Vapiano (Gamla Stan) för att äta, samt prata bort några timmar. Dock inget jobbsnack - såå skönt att vara lediga!

Framåt kl. 23 tog vi oss till Golden Hits och efter 30-40 minuter var vi inne i världen av människor, hög musik och drinkar. Vi fastnade på schlagergolvet och dansade non-stop i över tre timmar...

En helt hysteriskt rolig och oväntad kväll!

Jag lever livet som i mina drömmar
Det hade aldrig gått om jag inte fått en chans
Tänk att nu leker livet som i mina drömmar
Jag kan inte se hur jag utan alla er
Lever mina drömmar

21 November 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En långhelg i Småland!

Var i Småland över helgen! Helt underbart. Tog ledigt igår för att få långhelg, men det känns ändå som att helgen var hur kort som helst.

En liten sammanfattning över helgen:

Rosor i trädgården som fortfarande blommar. Mysig fika på stan med mamma. Ett litet varv på A6. Fars Dag-firande med god mat. Planering inför flytten. En ny mobil till mamma. Emmerdale. En eftermiddag i Nässjö hos farmor. Fika hemma i finrummet. Ett fint fynd i farmors källare i form av en 50 år gammal snygg, svart skinnväska. Daim i fina skålar.
Tre mysiga besök hos mormor. Kvarteret Skatan på dvd. Besök hos ortopedspecialist och ortopedtekniker för min onda häl.

Surfar förresten numera med mitt nya mobila bredband... Nice!

10 November 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tre lukter i min lägenhet.

Har Sara på besök och det är som vanligt hur trevligt som helst! Det blir en riktig långhelg denna gång och jag tänkte bjuda på en liten händelse från imorse...

Trots täppt näsa muttrade jag: det stinker vitlök i köket! Lite senare klagade jag över att det luktade banan i hallen. Strax före vi skulle gå iväg till kyrkan kände jag att det verkligen doftade kanelbulle i mitt badrum…

 

Efter mycket om och men kom vi fram till att vitlökslukten berodde på den hemmagjorda guacamolen från igår, bananlukten i hallen säkert var från rengöringsmedlet i trapphuset och kanelbullelukten skyllde jag på Saras parfym.

 

Lukter och dofter är en spännande värld...

18 Oktober 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Årets oktoberfest!

Jaaaa, sehr gut!

I lördags samlades 45 glada människor i tysk klädnad på Centralen. Vi fick sedan följa "Oktobertomtarna" Hanna, Ida, Oscar och Ceder... Mot okänt mål. Vi hoppade på pendeln mot Märsta och fick gå av i Rosersberg... 32 minuter norr om Centralen. Sedan en promenad till Scoutstugan Orrgården där årets Oktoberfest skulle gå av stapeln!

Kvällen bestod av bland annat: flätor med röda band, lederhosen, glada människor, olika sorters korvar, gröna hattar, sånger och ramsor på tyska, tävlingar, öl, apfelstruden, mustascher, allsånger, fotografering, söta klänningar och mängder med skratt.

Oktoberfesten - årets fest!

Tusen tack till Hanna, Ida, Ceder och Oscar... 

Ni är fantastiska!!

Här har vi de stiliga grabbarna...

och de söta flickorna!

 

21 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Ett möte mellan två människor.

 

Gröna Lund, fredagen den 4 september 2009. Jag står mitt i det trånga folkhavet på Håkan Hellströms konsert. Under låten Jag är kär i en ängel  kommer plötsligt två hysteriska tonåringar framhoppande och stannar framför mig: en kille och en tjej.

 

De hoppar konstant, de är hysteriska, skriker, sjunger med i låten och vevar med armarna i luften… Riktig Håkan-romantik.

Tjejens blonda, långa, vågiga, tjocka hår flyger i luften och jag får för en sekund för mig att hon är ängeln som Håkan sjunger om. Killen tittar på tjejen som att hon är det vackraste han någonsin sett. De håller om varandra och sjunger med och fortsätter att hoppa som tokiga.

 

Efter låten skriker hon till honom: vi tappade visst bort våra polare?

Han skriker tillbaka: skit samma!

Sedan sträcker hon fram handen och skriker:  Jag heter Klara, vad heter du?

Han tar henne i hand och skriker tillbaka: Jag heter Niklas! Hur gammal är du?

Hon svarar: 16! Och du?

Jag är 15! skriker han som svar.

Skit samma! skriker hon.

 

De håller om varandra och försvinner framåt i folkhavet...

 

Så vackert!

 

Tänk om det var så enkelt.

 

 

8 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Träning med kändis.

Friskis & Svettis har denna månaden en kampanj i Stockholm: att man får testa på att träna för 150 kronor. Jag fixade ett kort igår och idag har jag tränat ett första pass. Blev på Friskis i Farsta, gött att ha nära hem.

Har aldrig tränat på Friskis innan, var Kungsportens friskvård innan som gällde! Men efter ett första besök på Friskis är jag hittills positiv.

Jag tränade ett vanligt jympa-pass och det var ingen mindre än Katarina Hulting som ledde! Det vill säga: den före detta programledaren för Sportspegeln på SVT...

Det var inte illa, det var grymt skoj och lätt värt att blogga om!

1 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Lina och Johan.

Igår var det dags igen: bröllop på Kungsporten. Har varit på tre bröllop inom loppet av två månader (två bröllop på tre veckor) och igår var alltså det sista för i år. Som det ser ut i nuläget i alla fall!

Igår hade jag äran att få vara med på vigsel och sedan bröllopsfest för Lina och Johan.

En fantastiskt vacker dag, det finns så mycket att säga - så det blir svårt att beskriva. Det var kärlek och glädje genom hela dagen...

30 Augusti 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Nernyst! (Kul ord, förresten!)

 

Verkligheten med jobb och allt har rullat på i två veckor nu efter semestern. Tänkte dela med mig av ett litet scenario som utspelade sig igår på eftermiddagen, lagom till mellanmålet:

Jag sitter mellan två tvååringar. Plötsligt nyser tjejen på höger sida och jag känner hur hela armen blir blöt. Jag blänger till på den förkylda tvååringen, som ler med hela ansiktet mot mig och säger "pjosit".

Jag kunde inte annat än att skratta!

Ps. Jag "spritande" armen sen...

 

22 Augusti 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Öland!

Så var man mitt uppe i semestern... Hur mycket som helst att göra, samtidigt som jag försöker ta det lite lugnt. Det är ju trots allt semester! Bloggandet är nere i en svacka, men facebook-aktiviteten är desto högre. I alla fall: förra veckan var det ÖLAND!

Jag och Jullan har spenderat en vecka på Öland i hennes föräldrars stuga. Lugnare vecka får man leta efter... Himmel, så bra vi har haft det!

För att sammanfatta veckan i enkla ord: Underbar vila. Böcker, böcker och åter böcker. Banankaka. Kaffe på altanen. Bibeln i pocket. Genomgång av deckarhyllan. Alternativ-leken. Fina samtal. Tacofest med underbara Stockholmsvänner. Snabb-alfapet. Sol. Buss till Borgholm. Förseningar. En orm. Vackra fält. Promenader. Massa bra musik, bland annat Säkert! Världens mysigaste trädgårdar med caféer i Borgholm. Grillning. 800 deckarsidor på en dag. Frågor med och utan svar. Cykeltur. Nintendo DS. Choklad. Nära att cykla över en ankunge. Facebook i mobilen. En röd gunga. Oväder. En halvdålig film. Popcorn. Fotografering.

28 Juli 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Telefonsamtal på morgonen...

Hade sovmorgon idag och gick upp 08:25. 08:35 ringde hemtelefonen och lite sömning (med mascaraborsten i ena handen) sprang jag till telefonen. Samtalet blev:

Jag: Hej, det är Maria…

Kille: [med förmyndarröst] Hej, jag ringer från StockholmsBostäder, det gäller kartongerna som du har ställt i källargången?

Jag: [lite förvirrad] Jag har inte ställt några kartonger i källargången!

Kille: [bestämt] Joo, som det står lägenhetsnummer 25 på!

Jag: [ännu mer bestämt] NEJ, det har jag inte!

Kille: [osäker] Jo, lägenhetsnummer 25, våning 3?

Jag: Jag har inte nummer 25, jag bor för övrigt på våning 5…

Kille: [ännu mer osäker] På Gillesgatan (eller något liknande) 70?

Jag: [börjar vråla av skratt och uppger min adress]

Kille: [skamset] Ojdå.

Jag: Inte mina kartonger… Lycka till! [fortsätter skratta och avslutar samtalet]

Ganska kul start på veckan...

8 Juni 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Slutet av maj.

Det är helt galet, maj månad har gått sååå fort! Imorgon är det ju redan juni. Det känns faktiskt hur skönt som helst. Jag har många roliga saker att se fram emot i sommar, så det är bara att köra!

Helgen har varit varm och fullspäckad. Den har bestått av konsert med Hammerfall på Grönan, en härlig långkväll vid vattnet på Lidingö -  med lyxmiddag på engångsgrill med Ida, samt församlingsdag på sommarhemmet Svalkan i Ulriksdal.

Just so lovely.

31 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En härlig långhelg med Sara!

Jag får börja med att be om ursäkt... Just nu är jag sämst i världen på att uppdatera bloggen. Inspiration och ämnen har det funnits mängder av, tiden och energin har nästan varit lika med noll. Men nu är jag tillbaka och ska försöka uppdatera oftare.

Mjukstartar lite med ett inlägg om helgen. Har haft långhelg, Sara har varit på besök och jag passade på att kompa ut fredagen. Helgen har bestått av:

ESC-semifinal, kladdmuffins, bracelett-buddies, sovmorgon, förkylningar, sova med öppet fönster, pannkaksfrukost, American Funniest Homevideos, slappardag, underbar pasta på Vapiano, Rix Fm-festivalen i Kungsan med lång väntan för Frida på Måns och lång väntan för mig på EMD, hälsade på Konnekt i Tanto, coffea-to-go, mycket fotografering, shopping, två par Fred Perry-skor rikare, sallad på For Friends, ESC-finalen (GRATTIS Norge!), gudstjänst med bokrealese, tårta, hötorget och avsked.

Söndagseftermiddagen spenderades i solen på Djurgården tillsammans med Jullan, Frida, Emilia, Lars, Albin och Hanna. En stor gräsmatta, filtar, glass, spelet Go! och sol. Ååh, vad jag älskar att bo i Stockholm!

17 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En del dagar...

En del dagar är bättre än andra dagar. Detta har inte varit en sådan dag. En del dagar önskar man att man aldrig gått ur sängen. Detta har varit en sådan dag.

Men visst, man måste väl ha skitdagar för att uppskatta bra dagar. De flesta av mina dagar är bra, absolut! Men inte idag.

Det bästa idag? Ett mail från Jullan! En av de bästa människorna i mitt liv. Samt den dubbla regnbågen över Farsta Strand ikväll... Så vacker.

Annars sen sist? Bland annat:

  • Har hämtat ut mina nya glasögon!
  • Har haft långhelg, med mamma och pappa på besök!
  • Har stekt pannkakor till (mestadels) fulla ungdomar i Tantolunden med Ungdomskyrkan Konnekt.
  • Har varit på Jesusmanifestationen i Kungsträdgården (tillsammans med 18 000 kristna till... Grymt!)
  • Har ätit underbar sallad på cafét For Friends på Hornsgatan med tjejerna (som skulle kunna bli nya favorithänget)...
  • Har förlorat ett vad. Förlusten var dock ändå till fördel.
  • Har insett att jag och Hanna tänker garanterat bäst runt kl. 23, när man egentligen borde sova och inte prata i telefon...
5 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Ett upplyftande sms.

Har haft en relativt bra dag, men är ändå trött och hängig. Vet liksom inte riktigt vad det är? Förkylning eller helt enkelt för mycket att tänka på åt alla håll och kanter? Ibland vet man varken ut eller in.

Fick ett upplyftande sms av en fin vän idag. Det var precis vad jag behövde och det kom under perfekt tid. Det lyfte mig! Jag tror verkligen att Gud använder andra människor och skickar av sin kärlek till oss genom andra.

Ikväll sitter jag och lyssnar på Anna Stadling & Idde Schultz senaste skiva Hjärtat Fullt. Lugnt, vackert, tragiskt, fantastiskt och njutbart på samma gång...

"För hjärtats lust och vind i seglen
för stadig kurs på stormigt hav
för allt som livet har att ge dig
och för allting som det tar”

 

27 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Snart Tv-kändis...

Det börjar nog bli dags att anväda solglasögon 24-7... Inte för att solen skiner mer eller starkare än vanligt, utan för att man snart är lite kändis! I tisdags var jag, Linda, Marie, Jossan, Pia och Linda på SVT och minglade omkring... Vi var publik på Babben & Co, som sänds nu på lördag.

Om vi hade bra platser? Oh yeah. Längst fram. Om vi blev filmade? Ja, snacka om att man hade kameran i ansiktet x antal gånger!

Tack Linda för biljetten! Såå nice!

 

23 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Teater på Dramaten!

Igår var jag och Hanna på teater på Dramaten... Grymt kul!

Det är nyårsfest hos den framgångsrike bankdirektören Hugo Bruhn och hans glittrande hustru Betty. De är det världsvana, perfekta paret med vackert hem och en imponerande konstsamling. Deras generösa livsstil och stora umgänge gör dem till stadens sociala mittpunkt där alla som räknas träffas.  

Under den tjusiga ytan frodas skvallret: hur är det egentligen med bankdirektörens kvinnoaffärer och är inte hans hustru desperat perfekt? Betty skrattar och ler samtidigt som hon föjer maken med blicken när han dansar och pratar med den unga vackra Saima Rönne.

Final utspelar sig dygnen innan det avslöjas att bankdirektör Bruhn har gjort katastrofala felspekulationer i kärlek och pengar.

(dramaten.se)

17 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Påsken som gått...

 

Har haft en alldeles underbar påsk! Kortfattat:

Bus4you, Nintendo DS, mamma och pappa, påskfirande, världens bästa påskpresent, mängder med vackra blommor i trädgården, mandelägg, pizza Milano utan lök från Evergreen, Ellens nya lägenhet, pepsi max, filmen "Stockholm Boogie", Sara, fotografering, Tomas, öronproppar, Fredrik, parkera i backe, konsert med Blindside, utflykt till Gällstad med mamma, mycket shopping, fika vid Komosse, äckliga raggare på parkeringen på A6, Jossan-mat på kvällen, filmen "Djävulen bär Prada", Martins dop i Gislaved, släktfest, sitta vid vuxenbordet, Daniel, vitsippspromenad med mormor, presentkort från Intersport, Bus4you.

 

 

14 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En helg med Jossan!

I helgen har jag haft Jossan på besök... Vi har haft en fantastisk helg, det är bara tråkigt att tiden går så fort. I alla fall, helgens:

mat: Libanesisk mat på Al Sarab i fredags.

hobby 1: Sova. Haha, ok – vi sov faktiskt en hel del i soffan.  

båt: Vi har åkt Djurgårdsfärjan… Yaay!

picknick: Äggmackor och Festis på Skansen.

överraskning: magdansösen på Al Sarab! Galet...

roliga skyltar: ”Här sandas ej.” På en grusgång på Skansen.

kladdigaste: Kladdkaksmuffins… Himmel, vad goda!

sämsta hållning: Sälen på Skansen, men så galet söt.

hobby 2: Fotografering… Vi har fotat en hel del!

shopping: En lång munktröja, en blus, ett halsband och ett par ballerinaskor… Jossan köpte en klänning!

filmer: Kejsarens nya stil och Sorority boys

test: Ben & Jerry’s Pfish food… Helt lovely!

bästa citatet: Men man får ju visa respekt för de som är dumma i huvudet också. [Jossan]

 

 

5 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Pappa går i pension!

Idag går min underbara pappa i pension! Inte "vanlig", utan avtalspension. Så nice! Jag tycker bara synd om utvecklingsavdelningen på Husqvarna AB, som förlorar sin bäste ingenjör genom tiderna (totalt neuatrala åsikter).

Stort GRATTIS pappa, du är bäst!

31 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
5 och 35.

Idag fyller mitt körkort 5 år, grattis till körkortet och mig! Det är kul med lite firande då och då! Har visserligen inte firat det... Men ändå! Jag tycker faktiskt att det är värt att uppmärksammas.

Har varit på teckenkommunikationskurs idag (sammanlagt tio tillfällen), sjukt skoj! Inte teckenspråk, utan tecken som man använder som förstärkning till språket. Har testat på kollegor och föräldrar idag, meningar som "Jag har en helikopter" (men det har jag egentligen inte) och "Jag är snäll". De flesta har skrattat lite åt mig och åt det faktum att jag är så laddad. Men vadådå? Det är ju kul att lära sig! Punkt!

Kvällen har spenderats nere hos Johan, som fyller trea femma idag, värsta måndagskalaset! Trevligt att träffas ett rejält gäng och hänga en måndag.

Annars då? Spännande, förvirrat och klurigt.

16 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Vakna på morgonen?

Hur brukar ni vakna på morgonen? Jag har ett ganska trevligt alarmljud på min mobil, som inte (än i alla fall) driver mig till vansinne. Snooza är inte min grej, jag stiger upp direkt. Anyway:

Imorse blev det en helt ny väckning, som jag helst inte vill ha fler gånger...

05:28 (av någon konstig anledning kollar man alltid klockan om man vaknar när man inte ska) vaknar jag av en rejäl smäll i min ytterdörr, jag rullar runt i sängen och ställer mig upp på två röda: snurrig i huvudet och med hjärtklappning. Jag rusar fram till dörren och ser följande:

Jo, tjena. Det gjorde jag ju. Vaknade, alltså. Tack för DN-reklam (som delades ut samtidigt som tidningen, antar jag) 05:30 på morgonen. Lovely, verkligen. Not!

Kommer för övrigt INTE att prenumerera på DN igen, har gjort det ett halvår. Alldeles för mycket att läsa och det blev himla mycket i pappersåtervinningskassen hela tiden. Tacka vet jag Dagen, det är en fantastiskt bra tidning det!

9 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Att åka hiss...

Har precis kommit hem från en promenad. När jag väntade på hissen kom en äldre man i 80-årsåldern in och sa: men vad trevligt, får jag resesällskap?

Denna dialog utspelades under den kommande minuten:

Maria: Absolut, vilken våning ska du till?

Äldre man: Gissa, så vinner du en krona!

Maria: Hmm… Fjärde, kanske?

Äldre man: Attan, du hade rätt! [börjar gräva i fickan och ger mig en krona]

Maria: Men sluta, inte ska jag få en krona!

Äldre man: Men jo, har man lovat något så har man!

Maria: Tack, ha en riktigt bra dag!

[vi har nu kommit till våning fyra, mannen går ur hissen, vänder sig om och ler]

Äldre man: [på stapplande engelska] The same to you!

 

Saker som detta gör mig verkligen på gott humör. Inte det att jag fick en krona, men ett samtal, lite humor och bara en trevlig hissresa. Den äldre mannen på fjärde våningen gjorde min dag!

 

Kronan ligger nu i min spargris...

7 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med föräldrarna och tulpaner!

I fredags kom mamma och pappa på besök, de kom till jobbet och hämtade mig eftersom jag slutade tidigt. De passade även på att hälsa på några minuter på avdelningen och träffa mina härliga gooingar!

Vi har haft en mysig helg, med restaurangbesök på både Medis Creperi (fredagskväll) och Vapiano på Östermalm (lördagseftermiddag). Vi har även varit på Tulpanens Hus i Åkeshov och njutit av tusentals tulpaner på en underbar utställning och gått långa promenader i stan.

Idag var det gudstjänst och premiär för Albins lovsångsteam: Albin, Louise, Tobias, Magnus (inlånad från Oskars team) och jag. Det kändes riktigt bra! Eftermiddagen spenderades på Blooms på Hornsgatan med sköna vänner runt ett stort bord. Lovely!

Bjuder på några foton jag tog på Tulpanens Hus...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Våfflor och Melodifestival.

Himmel. Igår sattes det ett nytt rekord i min lägenhet... 24 vänner på plats för att tillsammans med mig titta på Melodifestivalens första delfinal och äta våfflor. Det var varmt och ganska trångt, men fungerade grymt bra ändå. Galet trevligt!

Julia och Albin ska ha stort TACK för allt gräddande av våfflor, ni är fantastiska! Jag sprang mest runt på mina 36 kvadrat och försökte vara värdinna. 19:59 lyckades jag ändå tysta ner alla med ett snabbt hyyssh! Det blev knäpptyst i några sekunder, följt av vrålskratt: Respekten infann sig - ja, jag är lärare.

Vad jag tyckte om Melodifestivalen? Petra Mede rockar. Totalt klockren som programledare... Jag garvade och garvade! Alcazar var grymma, Emilia var ok. Annars blev jag galet glad av Scotts låt!

Idag hade fikagruppen som jag och Hanna är med i ansvaret för fikat efter gudstjänsten. 09:30 var vi på plats utanför Hemköp på Hornsgatan. Timman före gudstjänsten bryggde vi kaffe och bredde mackor på löpande band. Grymt trevligt att ha fikat, men lite trötta var vi allt när vi kl. 15 var klara med diskning och städning...

Annars? Bara fint. Trött, men ganska glad. Laddad inför en ny vecka. Ganska laddad, i alla fall.

8 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med Sara, brunch och gudstjänst.

Så var ytterligare en helg över...

I fredags kväll kom Sara på impulsbesök över helgen, det bestämdes i onsdagskväll. Fantastiskt trevligt! Det blev en lång kväll/natt med varma mackor och mycket prat...

I lördagsmorse tog vi oss intill Café String på Söder för reunion med Vemdalen-gänget (Sara var inte med i Vemdalen, men fick vara med ändå). Hysteriskt mycket folk och en hel del köande, men plats fick vi och en riktigt god brunch. Resten av lördagen spenderade vi i kall luft och lite sol på Söder, vi strosade runt på Götgatan och Hornsgatan och gick i små trevliga affärer.

Idag har vi varit på gudstjänst, Kjell predikade. En riktigt stark gudstjänst, som gav mig flera tankeställare. Skönt med levande ord!

Annars är det ganska bra. Ganska mycket, men det ordnar sig säkert. Man försöker ta en dag i taget, men det är inte alltid så lätt det heller.

Är i alla fall galet tacksam över att få ha det så bra som jag har det!

 

1 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Två år i huvudstaden.

Nu i dagarna är det två år sedan jag flyttade till Stockholm. Även två år sedan jag började arbeta på Falken.

Helt sjukt, att det gått två år. Det har varit två jobbiga år, två konstiga år, men även två fantastiska år. Jag har mycket att se tillbaka på, både tråkiga och roliga saker. Så brukar det kanske vara, så inte helt oväntat. Men ändå!

Jag har lärt känna så många fina människor här och är otroligt tacksam över att ha turen att de får vara del av mitt liv.

Det har gått åt två år - men jag har fortfarande inte slutat förundras över hur vackert det är här. Stockholm är helt fantastiskt vackert! Varje gång jag åker tunnelbana mellan Slussen och Gamla Stan tittar jag mot Mariaberget - jag är fortfarande helt förälskad i Stockholm!

Utsikt från Mariaberget.

10 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Typ som tjuvlyssnat.se, men ändå inte.

 

Kvinna1: Men alltså, hatar du att vara singel?

Kvinna2: Nej, jag hatar bara att vara singel från honom.

 

Så klockrent och verkligen så sant.

 

 

8 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Några lediga dagar.

Yes, så är det. Kom tillbaka till vår vackra huvudstad i lördags. Blev först (glatt?) förvånad över lite snö, men halka uppför backen med alla väskor var mindre kul.

Söndagen bestod av besök i kyrkan (lite spännande blev det allt, då första partiet kördes utan mickar!), sedan åt vi indiskt på Indian Garden. Slutligen fika i Farsta hos Hanna. Blev även en del lekar och klurerier... Väldigt kul att höra hur folk tänker om!

Igår var det en fantastisk dag, började med en lång sovmorgon, följt av promenad längs Farsta Strands naturstig. Jag fotade som vanligt en del längs promenaden, kort syns längst ner här...

Eftermiddagen och kvällen spenderades hos Ida, på Trettondagsaftonsfirande. Pizzabak, Ticket to ride-spel, Idas överraskningspresent till oss alla i form av bowling (Tack Ida, så kul!) kaffe, lös-hår på Albin (ja, bilder finns) och allmänt fantastiskt trevligt med sköna, underbara människor.

Idag är sista lediga dagen, imorgon är det jobb igen... Ska bli grymt kul att träffa kollegor och alla härliga kids igen!

6 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med massa julmys!

Vilken helg alltså... Har sagt de innan och säger det igen: Jag är så tacksam för alla fina vänner som jag har!

Lördagen började kl. 14 (jaja, jag var väl uppe lite tidigare än det) med spel och fika hos Ida på Lidingö, jag och Frida var laddade till tusen. Vi spelade Ticket To Ride, tre gånger i rad. Helt klockrent!

Kl. 19 kom vi till Mathilda, för julmys. Vi började med gröt och skinksmörgås. Vi fortsatte med ett mjölktest: skillnaden mellan laktosfri mjölk och vanlig.

Kvällen bestod av chill och samtal, en riktigt trevlig och mysig kväll! Trevlig fika med glögg blev det oxå. Desto trevligare kväll, desto senare hemkomst kan jag misstänka... Vi var hemma efter 02. En riktigt lyckad kväll!

Vi fick tända det fjärde ljuset...

Idag var det gudstjänst på förmiddagen, vi var ganska slitna sen igår... Thaimat efteråt. Vi fick en impulsiv inbjudan till Therese och åkte dit på julfika. Lovely! Jag och Hanna avslutade med en sväng på Åhlens City, där vi såg två tredjedelar av EMD... Mattias och Danny (i riktigt stor pälsmössa). Schysst!

Vilken helg med julmysmysmys!

 

21 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långhelg med Ellen!

Ååh, har haft Ellen på besök i helgen, hur mysigt som helst!

Jag mötte henne på Centralen 20:10 i torsdags, i fredags var hon med på jobbet. Det var ingen vanlig dag för oss, med luciatåget och allt!

Fredagskvällen spenderades i Globen tillsammans med 14 000 personer på Idol-finalen. Kevin stod som segrare, vilket var helt rätt. Snacka om att Idol-låten var hans! Det var en fantastisk stämning, man njöt av varje minut!

Kevin som vinnare av Idol 2008!

Lördagen var lugn, vi tog en promenad till Farsta Centrum, drack sedan kaffe hos Hanna. På kvällen åt vi gott julbord på Stortorgskällaren i Gamla Stan. Trevlig personal... Yeah.

Idag har vi varit i kyrkan, sedan fika före Ellen skulle åka hem. Jag tog sedan en långpromenad i Stockholm (jag älskar verkligen att promenera i Stokholm!) på 1,5 timma. Avslutade med en cappuccino på Espresso House på Stureplan med Ida.

En underbar helg!

14 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Helg med mamma och pappa på besök!

Yes, i helgen har mamma och pappa varit här... Hur trevligt som helst! Men tiden går lite för fort bara.

I fredags var vi inne i City, lite shopping och Afternoon tea på Vetekatten. Afternoon tea borde man dricka ute oftare!

Afternoon tea på Vetekatten.

I lördags var det Skansens julmarknad som gällde... Det är en riktigt härlig julmarknad, stämningsfull och fin. Men det regnade i lördags... Så det drog ner stämningen en hel del. Men ändå! Lite smågrejer blev det inhandlat i alla fall.

Idag var vi i kyrkan före mamma och pappa skulle åka hem. Jag är verkligen stolt och tacksam över att tillhöra en så fin församlig med fina människor.

Nu väntar en intensiv arbetsvecka, med bland annat dubbla luciatåg (ett imorgon för 130 pensionärer och sedan på fredag för föräldrarna) och onsdag eftermiddag är det julpyssel och julbak med föräldrarna.

7 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En fantastisk helg med första advent.

Så har en helg till passerat… Vilken helg – det är ju äntligen första advent!

I fredags slutade jag kl. 13, självklart gjorde jag ”fredagsdansen” redan 7:25 på morgonen när Malin kom till jobbet.

 

Var hos Linda på PUB Hair & Face på eftermiddagen, slingade och klippte håret. Snyggt! Fredagskvällen spenderade jag i Rissne, hos Emanuel. Blev bland annat god mat, På Spåret-premiär och film. Trevligt värre!

 

Lördagen blev en lugn dag, städade, grejade inför söndagen, var i Farsta och shoppade lite, gjorde matlådor och tog det allmänt lugnt. Tittade på Mamma Mia-filmen två gånger i sträck på kvällen!

 

Idag var jag i kyrkan på förmiddagen, helt underbart med första advent. Efter gudstjänsten (samt fikat) tog jag och Olivia en promenad från Mariatorget (med varsin 7Eleven-latte i handen) till Slussen, genom Gamla Stan och julmarknaden, för att avsluta på Drottninggatan.

 

I eftermiddags har jag haft adventsfika här hemma, med några härliga vänner som ville dricka glögg, kaffe, fika lite och fira första advent med mig. Massa fina små presenter fick jag också! Jag är så tacksam över alla fantastiska vänner jag har!

 

Titta gärna i albumet november, december 2008 för kort från förra helgen och från adventsfikat idag!

 

30 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Så fantastiskt.

Denna veckan har verkligen varit fylld med snö... Jag har faktiskt åkt stjärtlapp (med barnen, kanske jag ska tillägga) två gånger på jobbet! Riktigt skoj!

Veckan har varit fylld med diverse saker: mycket jobb, APT, hemgrupp, snökaos (Stockholms Länstrafik är lika chockade varje gång... Borde inte de ha någon form av "krisplan" när det kommer 8 cm snö här i huvudstaden?), redovisning från matematik-kursen på jobbet, reflexjakt på jobbet... Mest jobb hela veckan. Det har varit en bra vecka, men ändå riktigt jobbig.

Här ser ni bilder på hur vägen uppför backen till där jag bor ser ut... Ett riktigt paradis! Det ser ut som ur en vacker film...

Allting gnistrar, allt är tyst.
Över vita gator som snön har kysst.
Barnen leker på bakgården.
Allt andas förväntan, i vinternatten.
Och stjärnorna glittrar på himmelens rund.
O, hela livet ryms i just denna stund.

O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

27 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Det finns så många sköna människor...

...vilket jag fått ytterligare bevis på idag! Började förmiddagen med frukost och att tvätta... Sedan började allt det roliga!

Kl. 15:30 kom jag till Jullan, för att baka lussekatter, Hon, Elin och Ida hade dragit igång för fullt när jag kom! Snacka om mysig eftermiddag! Det var riktig stämning: lussekattsbak, gemenskap, musik, thé och snön, utanför fönstret.

Kl. 18 mötte jag Anna på Östermalm. Emanuel hade messat mig under eftermiddagen och tipsat om en julkonsert han skulle spela på under kvällen. Jag ringde honom, han fixade biljetter och jag och Anna åkte till Trefaldighetskyrkan på Östermalm. Stockholm East Gospel Choir - himmel, vilken kör! Det är nu blogginläggets rubrik kommer in: Det finns så många sköna människor. Jag och Anna skrattade av glädje under större delen av konserten - vilka sprudlande glada människor... Mitt i allt kom Dr Alban in oxå och sjöng "Sing Hallelujah" - oväntat värre! (Anna hälsade förresten på honom...) Vilken konsert. Emanuel var grymt duktig... som alltid!

Efteråt åkte jag och Anna till Medborgarplatsen, åt på Burger King... (Sandra - jag tänkte på dig!) Kvällen avslutades hemma hos mig, lite godis och filmen Coyote Ugly.

Snacka om en riktigt bra dag!

23 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långhelg, två avslut och Fars Dag!

I helgen har jag (som tidigare blogginlägg berättat) varit hemma i Småland med mamma och pappa. Tog semester i fredags och passade på att ha långhelg: torsdag eftermiddag till söndag kväll.

 

Helgen har bestått av mycket gemenskap, vilket är så helger ska vara! Har umgåtts mycket med mamma och pappa, varit hos mormor två gånger och igår hann jag och mamma även åka till farmor i Nässjö.

 

I fredags var jag och Ellen på Kungsporten på kvällen, på konsert. Det världskända bandet Delirious är ute på sin avslutningsturné och enda stället de besökte i Sverige var Huskvarna.

Har sett Delirious tre gånger innan och tycker att detta var en bra konsert, men inte den bästa. Tråkigt att Martin Smith och co slutar, men så är det.

 

Ett annat avslut som skedde i fredags var för Lars, som fick lämna Idol. Skittråkigt! Jag har gillat honom från första stund. Hans framträdande av Nirvanas Smells like teen spirit var riktigt bra enligt mig – kul att han stod stel som en pinne hela tiden, trots rocktema. Ironi och lite pikar gällande förra veckans framträdande kanske?

 

Men något gott förde det med sig att Lars åkte ut… Idol gav sig ut på sponsorturné (looserturné har Lars valt att kalla det för) i lördags och turnén gäller de fem som nu har åkt ut: Det vill säga Jesper, Yasmina, Loulou, Sepide och Lars. Idag nådde turnén Jönköping och A6 Köpcenter. Javisst, jag kunde inte låta bli… Jag åkte dit och stod (relativt långt bak) bland skrikande tonåringar, föräldrar och en hel del folk i min ålder som ville titta lite på idolerna. De sjöng en låt var, samt en kort intervju. Sedan var det massa sponsorgrejer och skit, vilket jag inte brydde mig om. Jag fotade lite under deras uppträdanden och sedan drog jag hem. En del schyssta kort blev det i alla fall! (och en 2 minuter lång film på Lars, sjungandes U2´s One.) 

 

Idag har vi firat pappa på Fars Dag och haft en riktig mysig eftermiddag hemma.

Strax före 17:40 satte jag mig på bussen som tog mig hem till Stockholm igen...

9 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Inflyttningsfika, ny president och Småland.

I tisdags hade jag massa fina vänner hemma, på inflyttningsfika. En riktigt trevlig tisdagskväll, alltid kul att kunna träffas mitt i veckan!

I onsdags steg jag upp 05:40, gick omedelbart fram till tvn och slog på text-tv. Med bultande hjärta såg jag rubriken: Obama USA:s nya president. Vilken fantastisk glädje! Har följt valet till viss del i slutet och hoppades verkligen på seger för Obama. När jag sminkade mig lyssnade jag till Obamas direktsända segertal från Chicago. Vilken bra start på dagen!

Nu är det torsdag kväll och jag befinner mig i Småland. Jag jobbade halvdag idag och tog sedan Bus4You till Jönköping. Har tagit semester imorgon och har långhelg hemma hos mamma och pappa. Härligt!

 

6 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långpromenad med Ida!

Gudstjänst på förmiddagen i kyrkan, Pehr Hellberg predikade. En härlig och inspirerande man, bra gudstjänst! Sedan fika i källaren med fam. Hegnér. Satt med Miriam i knäet i över en halvtimma. Mys!

Vädret i Stockholm har idag varit helt fantastiskt... Vilken höstdag! Kall, klar och frisk luft, med sol. Underbart!

Jag och Ida har promenerat en riktig långpromenad efter kyrkan idag... Mariatorget - Slussen - längs vattnet förbi Slottet - rundade kanten vid Kungsträdgården - ut på Skeppsholmen och tillbaka - längs vattnet bort mot Berns och Dramaten - Sedan Birger Jarlsgatan bort till Stureplan - slutligen Kungsgatan upp till Hötorget och stopp på Centralen, för att ta tunnelbanan hem.

Stockholm är så vackert!

2 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 5 kommentarer
En helg med Idol, bröd, undervisnig och tulpaner.

Så har ytterligare en helg snart passerat... Det går så fort!

Fredagskvällen bestod av städnng, matlagning och bakning. Har testat ett nytt recept: Lakritskaka med citron. Fantastiskt god! Kl. 20 var jag superladdad för Idol: min absoluta favorit är LARS! Oooh, LARS.

Igår var jag, Ida och Linda på Brödfestivalen på Historiska Museet, riktigt nice. Vi tittade även på utställningen Maria - Drömmen om kvinnan.

Idag har jag varit i kyrkan på gudstjänst, jag hade hand om undervisningen med tonåringarna, om dopet. Efteråt gick jag och Olivia och åt söndagsmiddag på Sonjas Grek. Riktigt gott!

Jag steg av i Farsta för att promenera hem. I blomsteraffären vid tunnelbanestationen fanns det TULPANER. Äntligen har tulpansäsongen dragit igång! På mitt bord står nu 20 tulpaner, röda och gula... Fantastiskt.

 

26 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
OKTOBERFEST!

Jossan har varit på besök torsdag till söndag, riktigt roligt att få träffas lite längre! Vi har mest tagit det lugnt och passat på att umgås, riktigt gött.

I lördags var vi på årets bästa fest. 16:30 träffades vi på Centralen, ca 30 pers - temat var Oktoberfest och vad gäller då? Jo: Tyskland... Flätor med röda band, puffblusar, västar, knästrumpor, hängslen, läderhosen (stavas det så?!), kjolar... Helt fantastiskt fult, men slutligen var det fulsnyggt.

Vi begav oss mot okänt mål (med värdarna Jacob, Hanna och Oscar i täten) och hamnade slutligen i Djursholms Scoutstuga.

En totalt klockren kväll med god mat (olika sorters korv och potatismos), roliga tävlingar, härliga vänner och ett rejält dansgolv i slutet av festen.

 Helt klart en oförglömlig kväll! Titta in albumet Underbara höst! för bilder...

20 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Vuxenpoäng eller pensionärspoäng?

Igår var jag och tog influensavaccin, känns som ganska smart på grund av det yrke jag har... Snacka om att det var stirrigt, hysteriskt och stressigt på Carema Vårdcentral: det är väl enda gången på året som det händer. Frågan är bara: hur många vuxenpoäng får man för influensavaccin? Eller blir det pensionärspoäng? Det är värt att tänka på.

Igår träffade jag min fantastiska, fina vän Sandra och käkade på Burger King. Det är läskigt hur bra man kan klicka med någon som man egentligen inte träffat många gånger, men ändå känner.

Efter en promenad på Söder drog vi till Rival, för lite kaffe/thé tillsammans med några goa vänner till mig. Kl. 20 var det Onsdagsmässa i Söderhöjdskyrkan, fullsatt denna kväll. Bengt Johansson gästade: helt fantastiskt. En riktigt fin kväll!

När alla skulle hem på olika håll säger Ida: Maria, jag följer dig hem. Då jag bor i Farsta och hon på Lidingö såg jag ut som ett levande frågetecken och stammade fram: men, men jag ska upp 05:00 imon! Strunt samma: Ida skulle inte upp tidigt, ville se min lägenhet och vi åkte hem till Farsta. Lite thé och mycket bra samtal. Att det bara blev fyra timmars sömn inatt gör inget!

Idag: fotografering på jobbet! Kul - men nervöst: ligger kragarna rätt på alla barn? Hårspännen och tofsar på plats? Ingen som spillt? Vi får nog paketera in alla barn i plast till frukost.

För övrigt kommer Jossan på besök idag - ska stanna till söndag. Sjukt nice!

16 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Fredrik i 08a-land!

I fredags kom Fredrik på besök, jag mötte honom på City Terminalen, när Bus4You (rekommenderas!) anlände till huvudstaden. Det första att kolla in när Fredrik kom: ringen!

En snabb sväng hem, sedan in till Bellmansgatan på Söder för en fantastisk middag på Söders Hjärta. När i vi kom hem, tittade vi på kort från Fredriks och Camillas resa i Afrika. Mängder med kort, kul att se!

Lördagen bestod av mycket shopping, sedan en sväng till Hovet för att se hockeymatchen mellan Djurgården och Frölunda. Frölunda vann överlägset med 5-1 mot ett ganska segt Djurgården. På kvällen: middag hemma, samt fotbollen och en film.

På söndagen var vi på gudstjänst och jag fick visa upp min fina kyrka och församling. Efter fikat gick vi till Jensens och åt, tillsammans med Hanna, Emma och Simon. Nice!

Efter att ha lämnat Fredrik vid bussen avslutades min helg tillsammans med Linda, en rejäl promenad i vår vackra huvudstad, samt fika i Gamla Stan. Linda, vad jag tycker om dig!

Nu är det måndag morgon och snart drar arbetsveckan igång. En fullspäckad vecka, med bland annat föräldramöte och fotografering.

13 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Nyinflyttad!

I lördags var det dags... Flyttlasset gick några hundra meter från Hanna och Anna, uppför backen till min nya lägenhet.

Oh yeah! En topprenoverad (2007) etta på 36 kvm, 5e våningen och vilken utsikt... Så härligt! Visserligen andrahand, men ändå.

Jullan och Hanna hjälpte mig på lördagen och bar kassar, grejer, väskor och åter kassar... På två timmar hade vi flyttat allt! (Sedan började uppackningsjobbet...) Mina föräldrar var imponerade och pratade i flera dagar om hur snabba och duktiga de är! Effektivitet? Jadå! Behöver ni flytthjälp, så vet jag de bästa i världen! (Haha, Jullan och Hanna: Nu får ni mycket att göra...)

Mina fantastiska föräldrar har som sagt varit på besök lördag-tisdag och dagarna har mest bestått av ihopskruvning av möbler, inredning, disk och den ständiga frågan vad ska stå vart?

Är så nöjd så jag inte vill vara någon annanstans än i lägenheten... Det enda jag väntar på nu är min soffa och matta (kommer denna eller nästa vecka) och bredbandet...

Kom och gärna hälsa på! Lite kaffe kan jag alltid fixa.

1 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 8 kommentarer
Inflyttningsfika hos Hanna och Anna!

Vilken lång dag! Jaja, alla dagar är lika långa - I KNOW!

Men i alla fall: från 15:30 tills nyss har jag varit hos Hanna och Anna, på inflyttningsfika. Kul att träffa alla igen, nu kände man verkligen att alla är back in town. Lovely!

Tjejerna hade gjort en kakbuffé utan dess like...

Sammanfattning? Vilka underbara, fina vänner man har.

24 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Vilken vacker värld...

Vissa dagar rullar förbi som ingenting. Andra dagar har man lite tid för att kunna tänka över hur vackert allt är. Ok, visst - mycket i världen är skit, men idag har jag haft en dag då jag faktiskt lagt på minnet de saker som idag har gjort min värld lite mer vacker...

Rönnbär i träden.

En puss som luktar köttbullar och "Maria, jag tycker om dig" av en treåring.

Uppmuntran om att man gör ett bra jobb av en förälder.

Ett upplyftande sms.

Blommor av en sexåring som nu börjar förskoleklass.

En rolig kollega.

Lars Winnerbäcks röst i mp3-lurarna.

Promenad längs vattnet vid Magelungen.

19 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Födelsedagsfika!

Igår hade jag lite försenad födelsedagsfika här hemma... Hur trevligt som helst! 15 härliga vänner var på besök: fikade, pratade och skrattade (i olika ljudnivåer)... Underbar gemenskap!

Det var inte uppgjort, men ändå lyckades jag få tre SNÖ of Sweden-smycken... Så fina! Fick även lite fotvårdsprodukter, ett presentkort och choklad.

Jag hade gjort bärpajer, chokladbollssmetkakor och lite annat plock. De åt och åt igår, men ändå blev det över... Mina jobbarkompisar var glada idag!

Jag är så tacksam för mina fina vänner... Ni gör mig så glad!

Bilder från gårdagen finns i albumet SOMMAR 2008.

Ida, tack för en härlig måndagskväll. Tycker om dig!

18 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
LONDON, baby!!!

Har spenderat fem underbara dagar i London, tillsammans med mamma och pappa. Vi bokade resan 11 dagar före vi åkte, så det var lite tight, när man vanligtvis bokar månader före. Men lika kul som alltid! Min femte gång jag besöker London, fantastiska London! Det finns inga bättre än mina föräldrar att besöka London med, då de varit där 18 respektive 16 gånger... Alltid roligt när vi får beskriva vägen för turister!

Vi flög från Landvetter i onsdagsmorse 06:45, skönt att landa på morgonen i London och så få en heldag till. Vi bodde på Pembridge Palace Hotel i Bayswater, detta hotell låg typ mitt emot hotellet där jag och Sara bodde för 1,5 år sedan!

Dessa dagar har bland annat bestått av: mycket promenad, mycket fotografering (jag tog 360 kort), shopping på bland annat Oxford Street och Regent Street, Dairy Milk Fruit & Nuts, Underground, "sorry", Big Ben, tolvans gångertabell, Hyde Park, dubbeldäckare, tjocka ostskivor, Westminster Abbey, åtskilliga besök på Starbucks, tågresa till Windsor, vykort-skrivning, Fish n chips, besök på Windsor Castle, Harrods, mest sol och bara några få regnskurar.

I albumet SOMMAR 2008 finns en del bilder från resan!

5 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Today... Im 25!

Today... Im 25!

Yeah. Riktigt nice, faktiskt.

Tjugofem... Tvåa, femma... Twentyfive... Kvarts sekel, Halvvägs till femtio... Kärt barn har många namn.

Nog med klyschor, jag har idag fyllt 25 och det känns gött!

För att citera Joey Tribbiani: LONDON, baby!

29 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Tvåa, femma.

 Senaste nytt... 

Maria: 25 år.

Det låter bra, faktiskt. Riktigt bra! Känner mig nöjd!

Har massa nya kort i fotoalbumet SOMMAR 2008... Grillparty, släktfest, födelsedagsfest och lite till. Ta en titt där!

Mer uppdatering kommer, både här och där...

 

29 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Minigolf och sånt!

Sommar i Småland har den senaste veckan betytt regn. Åska har oxå legat högt på listan, men nu verkar det ha vänt!

Vädret kan man tydligen alltid prata om, verkligen ett allmänt ämne. I alla fall:

Semester är trevligt, semester är bra. Semester är ledighet! Har spelat minigolf (en gång med Fredrik, en gång med Sara) två dagar i rad, förlorat (med fyra, respektive ett poäng) båda gångerna. Men lika roligt är det ändå!

Annars är det städning och sortering av vinden som gäller, himmel vad prylar och grejer man hittar... I familjen Karlsson har vi tre S: Spara, Skänka, Släng. Alltid lika effektivt!

Annars då? Jovars. Om 6 dagar fyller jag 25, känns riktigt bra faktiskt. Har mycket roligt att se fram emot de kommande veckorna oxå. Men det ska jag inte avslöja nu, för då har jag ju förlorat några bloggämnen.

Take care så länge! Psst! Två minigolf-kort i albumet Sommar 2008.

23 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Fredag, lördag, söndag.

I fredags blev det bil från Stockholm, ner till Huskvarna. Gött att åka bil för en gångs skull! Jag åkte med Oscar och hans kompis, som sedan skulle vidare mot Hönö.

På kvällen firade vi mormor, som fyllde år. Mysigt! Hennes jordgubbstårta var helt fantastisk... Som alltid.

Igår var det en hemmadag, plockade bär i trädgården, satt ute under äppelträden, sprang in före åskan drog igång (den var så nära!)... På kvällen var jag och Sara på China Palace och åt mongolisk buffé. Extra god denna gången! Efter en halvtimma kom det in en busslast med 40 kineser, som hade förbeställt. Vi satt och halvgapade: de kacklade och babblade, åt med händerna (med några stora gröna blad) och de åt så fort! Efter 25 minuter var de borta igen. Sara är nyfiken på hur det skulle vara att besöka Kina, men jag ansåg att efter detta är väl det inte nödvändigt?

Idag har jag och mamma varit i Bankeryd, där Korteboskolan hade sin konfirmationsavsluting. Martin har gått sommarbibelskola där i tre veckor, så det var skoj att se deras avslutning! Efteråt blev vi medbjudna till Kortebo, på picknick tillsammans med familjen Åsljung. Så roligt att få träffa dom igen!

Kort från helgen finns i fotoalbumet: SOMMAR 2008!

13 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Frukost vid vattnet och födelsedagsfest!

Igår steg jag och Ellen upp 08:30 (efter typ 6 timmars sömn...) för att brygga kaffe och göra mackor. Sedan packade vi en ryggsäck och drog iväg ner till naturstigen vid Magelungen (vattnet som ligge några minuter från oss). Vi gick naturstigen, fotade och åt sedan frukost på bryggan vid vattnet. Så mysigt!

Igår fyllde Hanna 22 år, GRATTIS RARING!

På kvällen blev det födelsedagsfest hemma hos Hanna, med tårta, presenter och härlig gemenskap. Vi blev ett rejält gäng!

Kort från gårdagen finns i albumet SOMMAR 2008!

Idag lyssnar jag på Lars Winnerbäcks senaste låt Strimmor... Fantastisk, som alltid... Idag drar för övrigt hans sommarturné igång, men jag får vänta nästan en månad före jag ska gå.

Strimmor, är grus i våra ögon
Vart ska vi åt för håll?
Jag kommer aldrig hitta hem igen
så det spelar ingen roll

Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans,
Håll min hand i vimlet, människor som tror har en chans
Människor som tror har en chans

Lars Winnerbäck

10 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En riktigt rolig tisdag!

Idag har det varit en riktigt bra dag, en sån där härlig tisdag - verkligen mitt i veckan. Och sommar och allt!

Jag, Linda och Wilnerzon träffades 13:30 (relativt nyvakna) i trappen på Plattan, för att sedan ta bussen ut till Djurgården. Efter lite velande bestämde vi oss för att äta lunch på Grönan (vi går ju in gratis med Gröna kortet!) på Kryddhyllan. Sedan spelade vi lite, vi satsade 100 kr tillsammans och vann Marabou 2 kilo!

Färjan till Slussen, mjölk inhandlades på 7Eleven och sedan promenad till Skinnarviksberget - där vi åt choklad!

Liten sväng på stan, sedan pendel ut till Spånga för scones och Allsången hos Oscar. Trevligt!

En riktigt härlig dag! Kolla in vår vinst...

Fler kort finns i albumet Sommar 2008!

8 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Testfest med exotiska frukter!

Är i Stockholm några dagar nu, åker tillbaka till Småland på fredag.

Ikväll var det Testfest igen, denna gången hos Oscar i Spånga. Kvällens test innebar exotiska frukter! Det var allt från dadlar (inte så populära) till sharon, physalis (Arvid hade svårt att uttala det...) och kiwi (min klassiker). Det fanns även mango, både färska och torkade. Ceder stod för den mest konstiga (men enligt mig och Linda goda) frukten: Grenadilla (såg ut som en blandning av grodyngel, slem och passionsfrukt). Vinnare blev dock klassikern ananas, som Linn hade med sig!

I albumet SOMMAR 2008 finns kort från kvällen...

8 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En lördag i Jönköping!

Kom ner till Huskvarna och Småland i torsdags, inte fel att ha semester. Har nu avverkat en sjättedel av min semester, har ingen större stress över att "hinna med allt"... Hehe! Tid, ja - det har jag!

Igår var en härlig dag, var på torget på förmiddagen med mamma och mormor, sedan fika i Rosariet på Rosenlund. Snacka om mysig plats, där borde man hänga en del i sommar! Billig fika var det oxå. Men nog med reklam för deras del!

Igår kväll hade jag, Fredrik och Sara tänkt att spela minigolf, men det började självklart regnar, 4 minuter före vi skulle åka iväg. Men hellre det, än 4 minuter efter det att man har betalt för klubborna... Istället blev det pizza från Amigos, filmen Gone Baby Gone samt spelande av Guitar Hero. Riktigt kul kväll!

Och bara så ni vet: Jag klarade (en ganska svår!) låt på nivå medium på Guitar Hero, första gången jag testade den nivån! Inte för att skryta... Men jag är grym! (Ödmjukheten själv...)

Fotoalbumet Sommar 2008 är uppdaterat! Enjoy!

 

6 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Nä, så är det faktiskt. Det blir inte alltid som man tänkt sig!

I lördags skulle jag flugit till Piteå, för att hälsa på Hegners. Men lilla bebisen blev sjuk och de har tillbringat hela helgen på sjukhus. Jag lyckades i sista stund avboka resan och efter diverse samtal idag (samt ett läkarintyg som de fixat i Piteå) får jag troligtvis tillbaka det mesta av det jag betalt för resan.

Istället kom Sara på impulsbesök, jag mötte henne på Centralen i lördags kl. 11, hon åkte hem imorse. Så två dagar blev det i alla fall! Himla trevligt och roligt, som alltid!

Idag har jag min första semesterdag och delar av den har jag faktiskt ensam spenderat på Historiska Museet. Intressant, lite läskigt och roligt på samma gång. Den stora utställningen om medeltida kyrkokonst var allra mest intressant... Så många altarskåp!

I dagarna kommer det nog att dyka upp en halvårskrönika... Måste ju på något sätt som vanligt sammanfatta halvåret!

30 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
SEMESTER!

 

Så var det klart... Marika skickade mig lite tidigare från jobbet och idag, kl. 16:53 gick jag på SEMESTER! Har väl inte riktigt smält det hela, men det kommer...

Har nu sex veckors semester och börjar arbeta igen den 11 augusti.

Ikväll blir det inte mycket firande, ska mest packa. Imorgon drar jag till Piteå och stannar där till och med onsdag. Ska hälsa på Ingela, Tobias, Jemina och lilla nya bebisen! Ska bli fantastiskt roligt... Får även träffa hela Ingela-släkten! Kul!

Har uppdaterat fotoalbumet SOMMAR 2008 med bilder från Lindas inflyttningsfest igår! Riktigt trevlig kväll!

--------------------------------------------------

Uppdaterat ca 22:55...

Det blir inget Piteå... Ingela och Tobias lilla flicka har blivit sjuk, så vi får skjuta på besöket... Tråkigt, men sant! Istället kommer Sara på impulsbesök, hon bokade buss ikväll och är här kl. 11 imon. NICE!

 

27 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Torpkonferensen 2008!

I torsdags efter jobbet bar det iväg till Torpkonferensen, jag och Hanna åkte Intercity-tåg till Hallsberg, där vi blev hämtade av Hannas pappa.

Vi bodde hos Hahls, jag, Hanna, Sara och Evelina sov alla fyra i samma "husvagnssäng", något som Albin undrade hur det gått till. Men det gick alldeles utmärkt, vi hade gott om plats!

Lasse tyckte att vi skulle starta ett band med artistnamnet Maria and the Hahls. Han skulle komma på våra spelningar, till och med för namnets skull! Vi får se hur det går med det...

Att komma till Torp var lika härligt som alltid. I år kan man sammanfatta Torp med: doften, det långa gräset, alla husvagnar, alla männskor och vänner man träffade, fikastunder, promenader, jordgubbar (både tyska och svenska) hänga i Crossnet-montern, fantastiska möten i ladan...

Fotoalbumet är uppdaterat!

23 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Församlingsläger!

I torsdags var det äntligen dags för det årliga församlingslägret för oss i Söderhöjdskyrkan på Hjälmargården! Kl. 14:30 stod jag klar med packning och åkte då med Johanna. Hon hade hela bilen fullastad med mat och efter två och en halv timma i bilen, massa bilkö och en tankapaus var vi först på plats!

Jag måste nog säga att Hjälmargården är en av de vackraste platserna jag sett i Sverige... Man njöt hela tiden!

Helgen bestod av mycket: gemenskap med varandra och Gud, nya och gamla vänner, temat tillbedjan som livsstil, god mat, bad och massa sol, en mini-regnskur, spindlar och grodor, en station på konfirmandernas spårning, för lite sömn, fotografering, seminarier, kaffe och en riktigt vacker plats...

En riktig kanonhelg! Här nedan: jag, Hanna och Ida!

9 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Bättre dagar är svåra att hitta...

Igår var en sån dag bra dag, en perfekt dag faktiskt! En sådan dag som man aldrig vill ska ta slut... Bara för att man har det så bra!

Kl. 11:00 var vi på plats i vår underbara kyrka, lite ovanlig gudstjänst denna dag - barnen hade hand om mycket. Riktigt roligt att se! Fick krama Ingela och Tobias hejdå, före de åker till Piteå.

Sedan drog vi (Linda, Filippa, Wilnerzon, Hanna, Albin och jag) stora stegen mot tunnelbanan, som skulle ta oss ut till Solna. Vi plockade upp Matsan (med en stor påse Plopp som Linda fick) och efter dagens första fotografering under tunnelbaneresan kom vi till Solna.

Där letade vi oss fram till restaurangen Klå Fann Thai, där personalen fixat långbord till oss ute. Efter några minuter var alla på plats: vi landade på 16 personer. Rörigt med vem som skulle ha vad, jag minns inte numret på min mat och garanterat inte vad den hette... (typ: Pad Thai Gad) Men efter mycket om och men fick alla sin thai-mat, starkt eller starkare... Filippa hann även att fotografera alla i hennes solbrillor (trots att det var Albins ide!), så nu är vi alla flugor...

Efter betalning och det att alla började äta på sina Zoo-klubbor hade tiden runnit iväg och det blev långa benet före bort till Råsuda (eller Råttsunda, som Fredrik har lärt mig!) och fotbollsmatchen Sverige - Ukraina. Vi satt på kortsidan, riktigt bra platser, förutom en detalj: vi satt mitt i solen. VARMT. Skiiitvarmt. Vi fick i alla fall glädjen att se både Zlatan, Larsson och Ljungberg spela... Så vi var nöjda, trots att Ukraina vann med 0-1. Det får vi väl bjuda på denna gång!

Sedan tog vi oss ut till Linda och Filippa, för lite muffins- och glasshäng. Hur trevligt som helst!

Bättre dagar är svårt att hitta...

DAGENS:

Färg: Borde ha varit gult och blått… Men Filippa, Linda och Albin fick det till att vara grönt!

Tröja: Tycker jag Lasse ska ha en eloge för! Sverige-tröja med trycket Jesus passar alla. Grym!

Foton: Där vi alla ser ut som flugor…

Drinkblandare: Hanna. Saft och Ramlösa med ett bär i, Hanna är grym!

Klubba: Zoo-klubba som ”bara var till barnen” på restaurangen. Alla fick en ändå.

Påhopp: Men Albin, du kan väl någon gång stå för någonting? [citat Wilnerzon] En minut senare: Men alltså… Jag bara skojade!

Jag-säger-saker-som-låter-snuskigt-men-inte-menat-så: Linda!

Jag-skrattar-åt-personen-som-säger-saker-som-låter-snuskigt-men-inte-menat-så: Bäckis!

Plopp-man: Matsan, som gav bort större delen av sin gamla Plopp-vinst till Linda.

Kort från dagen i ära hittas under följande facebook-länk... Man behöver inte ha facebook, bara att använda sig av följande länk! http://www.facebook.com/album.php?aid=41182&l=d7a13&id=523370959

2 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Två halsmandlar fattigare.

Såå... äntligen har jag blivit av med mina halsmandlar... Yaay! Efter fem halsfluss på elva månader var detta enda alternativet. Jag klagar inte, tvärtom!

Jag skrevs in på Huddinge sjukhus igår, 10:00. Rullades till operationssalen 13:05, där jag blev inlindad som en kåldolme, fick ett varmt, härligt täcke, inandades syrgas och tittade på sköterskans röda och pigga glasögon. Sedan blev allt svart. Vaknade någon gång runt 15:30 på uppvaket, lite öm i halsen - men inget att klaga på. Har man hög smärttröskel så har man! Fick ligga kvar och andas syrgas, masken byttes sedan ut till syrgas-grimma. Följande tiden var typ: sov, var vaken, sov, var vaken... 17:05 fick jag en Piggelin-isglass och så rullades jag från uppvaket upp till avdelningen igen.

19:00 fick jag lite smärtlindring, hade mamma på besök till 20:20. Ägnade sedan kvällen åt att dricka saftsoppa, lyssna på musik och läsa en bok. Sov ganska dåligt inatt, men så är det oftast... Sköterskorna springer ut och in för att kolla hela tiden. Det bästa av allt? Jag har inte mått det minsta illa efter operationen!

Blev väckt 07:20 av sköterskorna (hade varit vaken 10-12 ggr under natten) och klädde på mig. Fick i mig lite frukost: yoghurt och mjölk. 08:40 hade jag pratat med läkaren och blev sedan utskriven. 09:20 var jag hemma i Farsta Strand med mamma igen!

Vi åker ner till Småland på lördag, är sjukskriven ungefär en vecka. Just nu består livet av: mjuk och kall mat (hur kul är det?), värktabletter, vila och isglass.

Annars? Heja Charlotte! Bra jobbat ikväll... Ser fram emot lördag!

22 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Fredagskväll med Ida!

Igår var en riktigt bra kväll! Ida var här, vi åt varm smörgåstårta (ja, det låter inte gott, men är verkligen det!) och slappade.

När vi skulle brygga kaffe blev det jobbigt... När jag tog i burken hörde man det bekanta (och alltid lika otrevliga) skramlet som bara kan betyda en sak: kaffet var slut. Det var bara att slänga på sig ett par skor, ta en liten promenad och köpa kaffe. Men det var det lugnt värt!

Till kaffet och några chokladägg blev det en fantastisk film: Music and Lyrics, med Hugh Grant och Drew Barrymore. Man kan inte annat än att dansa till filmen, vilket vi oxå gjorde...

Verkligen en kanonkväll! Här syns den lilla söta asken med två passionschokladhjärtan som jag fick av Ida!

17 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Maria Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida