Tvärs över mitt hjärta.
Startsidan Blogg Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2017)
>>


Dröja lite längre...

Efter en fullspäckad vecka citerar jag Peter Jihde:

"Det gäller att tappa mobiltelefonen i toa ibland så man inte kan bli nådd. Jag tränar på att ta det lite lugnare. Dröja lite längre i varje ögonblick".

Nu ska jag absolut inte försöka tappa mobilen i toaletten - speciellt inte eftersom jag fick min iPhone4 förra veckan... Men den andra delen av citatet är klockrent!

Ibland måste man bara stanna upp och andas.

Snart helg... Schlagerfest it is!

 

10 Mars 2011  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Bridget Jones två favoritmän!

Alla hjärtans dag vs. min måndag?

Minus sexton, pendeltågsstrul på morgonen, hjärtan-pyssel på jobbet, kall promenad på lunchen, en fin röd ros av en kollega, lite övertid och slutligen ett Bridget Jones-citat.

Ikväll använder jag ett halvt citat från Bridget Jones och skriver om andra halvan så det passar bättre, poängen är fortfarande samma som i originalcitatet:

"I will spend the night with

my two favourite men: Ben & Jerry".

 

14 Februari 2011  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Många minnen på en balkong.

Har spenderat hela eftermiddagen hos min fina, underbara mormor. Vi har varit bästa vänner från dag 1 (imorgon är det exakt 27 år sedan det var dag 1) och trots att vi inte bor grannar längre pratar vi ofta i telefon.

Vi har suttit på hennes mysiga balkong och tittat ut över husen, alla bilar, alla människor som går förbi och tittat bort mot Vätterns södra strand. Från mormors balkong syns motorvägen som går längs Vättern mot Stockholm, vägen som mormor alltid brukar kalla för "Marias väg".

Vi har druckit kaffe, pratat gamla minnen och tittat i alla gamla fotoalbum... Från 1930-talet och framåt. Vi brukar titta i albumen varje sommar och det är fortfarande lika roligt varje år.

Lätt en av sommarens bästa eftermiddagar!

28 Juli 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En förmiddag...

Tisdag morgon: Jag har tagit ut frukostbrickan och sitter under äppelträden i trädgården. Det är inte riktigt så äckligt varmt som igår, men ändå i närheten av det. Jag tittar på mamma och pappa och skrattar till, hela familjen har likadana solglasögon och vi ser alla ut som någon form av jätteinsekter. Vi bits inte - till skillnad mot alla femtioelvatusen mygg som finns i trädgården, eller till skillnad mot vampyrerna i Twilight-serien. Eller, de verkar (konstigt nog?) inte bitas så mycket de heller.

Jag hör grannarna Karlsson sitta och prata i trädgården i skuggan av sitt hus och helt plötsligt sjunger farbror Karlsson en glad melodi. Jag tittar förvånat upp från första Twilight-boken "Om jag kunde drömma" och tänker att jag nog aldrig under hela mitt liv hört honom sjunga. Han är en riktig krutgubbe på snart 90 år och spenderar större delen av sin vakna tid i trädgården - året om.

Jag sitter i en halvt bekväm plaststol i trädgården, men jag är så tagen av Twilight-booken, så det gör ingenting. Jag hör en fågel kvittra och tittar bort mot de röda vinbärsbuskarna. En gråsparv har tagit ett vinbär och sitter nöjt och äter på det mitt på gräsmattan. Jag tittar upp mot molnen och hoppas starkt på att det är åska på gång... Simpsons-molnen har nu tjockat till sig - kan det vara regn och åska? Ingen skulle i så fall bli gladare än jag...

Efter lite mer än två timmar, en stor mugg kaffe och en god bondkaka har jag läst ut första boken och inser att jag vill börja på nästa bok nu. Det är så underbart att ha semester!

 

13 Juli 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tio timmar på Torp!

Under midsommarveckan åker många kristna iväg på konferenser, som till exempel Torpkonferensen. (Se http://www.torpkonferensen.nu)

Jag brukar spendera några dagar där, men i år blev det bara tio timmar. Igår morse tog jag X2000 ner till Hallsberg, där mamma och pappa mötte upp mig (de åkte bil över dagen till Torp).

Tänk dig Närkesslätten. Solen skiner, det blåser lite lätt och det doftar fantastiskt. Att åka dit en gång om året är ett måste!

Att få sitta i ladan med bra musik, undervisning och grymt obekväma bänkar, dricka kaffe från Café Sion, handla i bokhandeln och möta vänner och gamla församlingsmedlemmar från min gamla församling som man kanske inte sett sedan förra året... Promenera över den stora campingen och minnas alla roliga och galna stunder från när man hyrde husvagn med kompisarna där under tonårstiden, se folk stå i långa rader för att diska i relativt kallt vatten och le åt alla barn i fina midsommarkläder som springer omkring och leker.

Jag fick ett fint erbjudande av fyra grabbar (ja, jag känner dem sen innan) att sova över en natt i tält, men kände att endast ett liggunderlag skulle vara lite för kallt och obekvämt och åkte därmed hem med X2000 på lördagskvällen.

Idag lyssnar jag på gudstjänsten via weben och det är som att vara med på Torp. Enda skillnaden är att jag har en bekvämare stol med dyna än de stenhårda bänkarna i ladan... Alla som någon gång suttit i ladan på Torp vet precis vad jag menar!

27 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Jag gillar dig!

Jag önskar faktiskt att jag bloggade mer. För jag har så mycket jag vill blogga om! Samtidigt får jag liksom inte riktigt tid. Eller, jag kanske inte tar mig tiden, snarare.

I nuläget kretsar mycket runt nedräkning till semestern. (och kungabröllopet!) Nu har jag tio arbetsdagar kvar: jag öppnar sex dagar och stänger fyra dagar... Så den 1 juli kl. 13:30 (eller kl. 13?) är det semester!

På tal om mitt jobb: följande grej hände på eftermiddagen:

En av 3-åringarna (från avdelningen bredvid min) satt idag på samma bänk som jag vid sandlådan. Helt plötsligt flyttar hon lite närmare, tittar på mig, ler med hela ansiktet och säger:

Jag gillar dig!

Jag skrattar till och blir alldeles varm av att det var så fint. Jag kramar om henne och säger: Vet du vad? Jag gillar dig oxå!

Jag har faktiskt världens bästa jobb.

De där tre orden ska väl

inte vara så svåra att säga?

 

16 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Sommarens vardagslyx.

Igår: Maria och Hanna - sommar - bra samtal - balkong - vardagslyx!

and i just love it.

9 Juni 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
OBH Nordica - Coffee Mill.

Jag spontanshoppade idag! Eller, kanske inte så spontant, men ändå lite. Har klurat i några dagar på att köpa någon form av eldriven maskin som maler kaffebönor, kaffekvarn - vad kallas de för?!

Det blev i alla fall en OBH Nordica Coffee Mill: piano black. Liten, söt (varför tycker jag att den är söt?!) och riktigt bra!

Kaffesnobb? Jag? Inte nödvändigtvis. Men det är kul med kaffe - och kunna vardagslyxa till det med nymalet kaffe ibland är bara trevligt! Ikväll testas kaffet som inhandlades på Harrods i London för snart två veckor sedan... Nice!

25 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Det finns bara en sak...

 

... att säga:

 

LONDON, baby!

 

 

Shit, vad nice.

 

11 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
De japanska körsbärsträden...

Under en vecka varje år blommar de japanska körsbärsträden i Kungsträdgården. Jag ringde Linda på lunchen idag och frågade om vi inte skulle ta en tur dit på eftermiddagen, så blev det!

Min första reaktion när jag kommer fram till Kungsträdgården är att jag tvärstannar, tittar ut över alla miljontals blommor och bara ler. Jag och Linda går till glasskiosken och köper glass av Stockholms säkert mest otrevliga (eller snarare omotiverade?!) personal. Två kulor glass: choklad och hallonlakrits (!) blir det för min del och vi går och sätter oss på en bänk bland alla träd och blommor.

Det är lite som att vara i en sagovärld: människor går fram och tillbaka i allén flera gånger bland träden, fotograferar med systemkameror, mobiltelefoner, digitalkameror och iphones. De ler, njuter, pekar och tittar drömmande på alla blommor. Det är par som ser grymt nykära ut, tonåringar, kompisgäng av alla sorters blandningar, turister, gamla par i 80-årsåldern som går omkring och njuter av allt vackert. En man står mitt i allén, pratar i sin iphone, tittar upp bland trädgrenarna och säger lyckligt: "Jag står i Kungsan, mitt bland alla körsbärsträd som slagit ut. Det är mängder med lila och rosa blommor... Du måste komma hit och titta före vi går ut och äter!" Ett turistpar kommer fram till mig och Linda och önskar att jag ska fotografera dem vid fontänen, med blommorna i bakgrunden.

Efter en timme köper vi varsin kaffe/latte på SevenEleven och går förbi Dramaten, längs vattnet runt Nybrokajen och hörnet vid bron till Skeppsholmen, förbi vårt vackra slott och upp mot Slussen.

Så denna veckan är ett besök i Kungsträdgården ett måste!

5 Maj 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vårtecken på min balkong!

Har de senaste dagarna spenderat mycket pengar och tid på att få iordning min balkong. Efter två besök på Clas Ohlson (tack snälla Sara O. för skjutsen!), två besök på Plantagen, ett besök på IKEA och ett besök på Jysk (tack snälla Johan för skjutsen och tack snälla Sylvie för hjälp med bord och stolar!) är min balkong klar!

Jag har lagt trallgolv, monterat ihop bord, fixat blommor (både äkta och lite oäkta), krukor, lykta och ljus! Resultatet? I just love it.

18 April 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 5 kommentarer
Påskliljor!

Tulpansäsongen är inte helt över... Men nu finns det ytterligare en favorit att köpa: påskliljan!

Lite lustigt egentligen... Att några torra pinnar som ligger i en papperskartong kan slå ut och bli så vackra när de kommer i vatten!

Detta möter mina ögon varje gång jag tittar mot köksbordet...

21 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Underbara Stockholm!

Har ikväll ätit middag på Vapiano med Johan och Maria. Grymt kul att träffas, som alltid! Vi har skärpt till oss och verkligen börjat träffas mer regelbundet nu... Härligt!

Efter middagen beslutade jag mig för att ta en promenad och började gå från Gamla Stan upp mot Slussen. Varje gång jag promenerar i Stockholm blir jag som kär på nytt. Har nu bott i Sveriges huvudstad i mer än tre år och kärleken till staden bara ökar desto mer tiden går...

Jag promenerar från Gamla Stan mot Slussen. Ser tunnelbanetågen på bron mot Slussen. Jag blickar som vanligt upp mot Mariaberget. Möten med människor i Götgatsbacken: turister, människor som har bråttom, människor som ser glada ut, människor som ser ledsna ut. Människor med sina iphones och en kaffe i handen. Människor som sakta promenerar och tittar på saker och ting - som jag. Jag hör mannen som sitter vid Slussens tunnelbaneuppgång och sjunger gammal 60-talsmusik. Jag stannar till för en sekund och ler.

 Jag går in på SevenEleven, köper en latte och promenerar vidare. Inne i en skoaffär städar en tjej golvet. Längre fram sitter två män i fönstret på en pub och dricker öl. Jag fortsätter ner mot Medborgarplatsen och får kryssa mellan tonårsgängen som hänger vid grillen. Jag kikar in i de flesta skyltfönster längs vägen och är tacksam över att affärerna har stängt... Det hade blivit en dyr promenad annars.

Jag tar mig fram till Skanstull och går förbi ett uteställe som tydligen har maskeradtema: både clowner, prinsessor och en man med djävulshorn köar utanför. Jag möter folk med matkassar, människor som är på väg hem och människor som är festklädda. Det spelar ingen roll att det inte är helg. När jag kommer ner till tunnelbanan står det Farsta Strand, 1 minut. Och jag ler. Igen.

Men självklart: allt är inte vackert, allt är långt ifrån perfekt. Men jag älskar Stockholm ändå.

18 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En del dagar...

 

En del dagar klurar man mycket…

Idag är en sådan dag!

 

För övrigt: ser fram emot några härliga dagar i London i mitten av maj! Flyg och hotell är nu bokat... Yes! I detta sammanhang måste man självklart citera vår Joey Tribbiani från Vänner: LONDON, baby!

 

 

16 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Premiärernas premiär!

Idag var det dags. Tisdagen den 9 mars 2010. Solsken, någon plusgrad och snö som sakta töar bort...

Jag har premiärfikat på min balkong! Då är detta inte bara premiär för fika på balkongen i år, utan även premiär för fika på min balkong. Stort!

Men visst. Jag satt knappast inte hela eftermiddagen. Typ bara en kvart. Och lite kallt var det... Det ligger faktiskt till och med snö kvar på en fjärdedel av balkongen. Men några extra tröjor, filt, mössa och varmt kaffe gjorde susen. Den underbara solen som i alla fall gav lite värme var inte heller fel!

Våren, kom igen nu då!

9 Mars 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
H&Ms bioklubb!

Jaha - i tisdags var det dags: premiär för H&Ms bioklubb. I detta fall står dock H&M för Hanna & Maria, efter att Vesna hört denna förklaring andades hon ut!

Klubben gjorde såklart succé. (Om jag får säga det själv). Jag och Hanna Bergendahl mailade ut/pratade runt inbjudningar och 10 smarta personer nappade på förslaget.

I tisdagskväll träffades vi på Sergel-biografen och förväntningarna var höga! Vi har nu köpt klubbkort och ska passa på att gå på mer bio för halva priset på vardagar framöver. Vi hoppas på att fler hakar på i vår!

Vilken film blev det den första bioklubbskvällen? Valentines Day. 

http://www.valentinesdaymovie.com/

Från regissören till Pretty Woman kommer en dag i kärlekens tecken. Valentines day är flera sammanflätade berättelser om personer i Los Angeles när de finner sin väg genom romantiken på Alla Hjärtans Dag. En stjärnspäckad lista av skådespelare kommer att göra detta till en date du inte vill missa. (från sf.se)

Kändisarna? Bland annat några av mina favoriter: Bradley Cooper, Anne Hathaway, Jennie Garner, Topher Grace, Julia Roberts, Ashton Kutcher och Taylor Swift (som även hade musik med i filmen!)

Sevärd? Alla gånger! Jag vill till och med se den igen...

Åsikter om H&Ms bioklubb? Här kommer några spontana kommentarer senare på kvällen från facebook:

Linda Sirviö: Yes en hit!

Nils Filipsson: Helt klart den hetaste bioklubben i stan

 

Om några veckor är det dags för H&Ms bioklubb igen... Håll ut!

25 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vardagsparty med semlor.

Ett recept på en lyckad vardagskväll:

Ingredienser:

Linda och Maria styr ihop ett vardagsparty med semlor (trots att ingen av oss egentligen tycker om semlor vidare värst mycket).

Bildspel på tvn på semlor.

Ett tal om semlan och dess historia.

Ett band som klipps för att inviga kvällen.

Vanliga semlor.

Finska semlor.

Vaniljsemlor.

Sköna människor.

En hel del Iphones.

En gäst som tar med sig wienerbröd.

Skratt och härlig gemenskap.

 

Blanda alla ingredienser och njut!

 

Som garnering: OS på tv. (Dock inte nödvändigt).

 

 

Livet är bra alltså!

 

17 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Helgen i några ord...

Jag har haft en fullspäckad helg och som Hanna uttryckte det: "en väldigt social helg". Våra helger brukar väl visserligen vara det, men denna var extra social... Verkligen inget fel med det!

Helgen kortfattat:

Varma mackor med Sylvie. Konsert på Debaser Medis med Im From Barcelona. Träffade Matte, vilket var snart ett år sedan sist. En liten kaffe i en stor Seven Eleven-mugg. För lite sömn. Brunch med Vemdalen-gänget på Café String. Många härliga människor. Färsk ananas och How I Met Your Mother. Melodifestival-häng hos Linda och Cornelia i Spånga med tacopaj, skönt folk och en galen tävling. Bilfärd genom Stockholmsnatten med Ida. Gudstjänst med en grymt utmanande predikan. Söndagsmiddag på Jensens. Födelsedagsfika hos Frida. Bio med Hanna B: Luftslottet som sprängdes.

Grymt bra helg, helt enkelt!

7 Februari 2010  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Blinka lilla stjärna.

Jag har svårt att tro att det finns någon som inte hört denna klassiska barnvisa? Det är nästan dagligen som vi sjunger den på förskolan. En av våra små mysiga 2,5-åringar klämde i för fullt under maten idag, trots att "vi inte ska sjunga när vi äter".

Dock uttalas inte orden helt hundra än, så idag fick jag lyssna till följande ljuvliga text:

Binka illa särna där

Hur jag undar va du är.

Fjärnan ockar du min yn

Ikt en iamant i syyn.

Binka illa särna där

Hur jag undar va du är!!

Min favorirad är "fjärnan ockar du min yn". Så ljuvligt!

1 December 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tre timmars dansande!

Vi har haft det planerat i typ sex veckor... Igår var det äntligen dags! Jag, Marika, Malin och Kajsa träffades på Vapiano (Gamla Stan) för att äta, samt prata bort några timmar. Dock inget jobbsnack - såå skönt att vara lediga!

Framåt kl. 23 tog vi oss till Golden Hits och efter 30-40 minuter var vi inne i världen av människor, hög musik och drinkar. Vi fastnade på schlagergolvet och dansade non-stop i över tre timmar...

En helt hysteriskt rolig och oväntad kväll!

Jag lever livet som i mina drömmar
Det hade aldrig gått om jag inte fått en chans
Tänk att nu leker livet som i mina drömmar
Jag kan inte se hur jag utan alla er
Lever mina drömmar

21 November 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En långhelg i Småland!

Var i Småland över helgen! Helt underbart. Tog ledigt igår för att få långhelg, men det känns ändå som att helgen var hur kort som helst.

En liten sammanfattning över helgen:

Rosor i trädgården som fortfarande blommar. Mysig fika på stan med mamma. Ett litet varv på A6. Fars Dag-firande med god mat. Planering inför flytten. En ny mobil till mamma. Emmerdale. En eftermiddag i Nässjö hos farmor. Fika hemma i finrummet. Ett fint fynd i farmors källare i form av en 50 år gammal snygg, svart skinnväska. Daim i fina skålar.
Tre mysiga besök hos mormor. Kvarteret Skatan på dvd. Besök hos ortopedspecialist och ortopedtekniker för min onda häl.

Surfar förresten numera med mitt nya mobila bredband... Nice!

10 November 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Tre lukter i min lägenhet.

Har Sara på besök och det är som vanligt hur trevligt som helst! Det blir en riktig långhelg denna gång och jag tänkte bjuda på en liten händelse från imorse...

Trots täppt näsa muttrade jag: det stinker vitlök i köket! Lite senare klagade jag över att det luktade banan i hallen. Strax före vi skulle gå iväg till kyrkan kände jag att det verkligen doftade kanelbulle i mitt badrum…

 

Efter mycket om och men kom vi fram till att vitlökslukten berodde på den hemmagjorda guacamolen från igår, bananlukten i hallen säkert var från rengöringsmedlet i trapphuset och kanelbullelukten skyllde jag på Saras parfym.

 

Lukter och dofter är en spännande värld...

18 Oktober 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Årets oktoberfest!

Jaaaa, sehr gut!

I lördags samlades 45 glada människor i tysk klädnad på Centralen. Vi fick sedan följa "Oktobertomtarna" Hanna, Ida, Oscar och Ceder... Mot okänt mål. Vi hoppade på pendeln mot Märsta och fick gå av i Rosersberg... 32 minuter norr om Centralen. Sedan en promenad till Scoutstugan Orrgården där årets Oktoberfest skulle gå av stapeln!

Kvällen bestod av bland annat: flätor med röda band, lederhosen, glada människor, olika sorters korvar, gröna hattar, sånger och ramsor på tyska, tävlingar, öl, apfelstruden, mustascher, allsånger, fotografering, söta klänningar och mängder med skratt.

Oktoberfesten - årets fest!

Tusen tack till Hanna, Ida, Ceder och Oscar... 

Ni är fantastiska!!

Här har vi de stiliga grabbarna...

och de söta flickorna!

 

21 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Ett möte mellan två människor.

 

Gröna Lund, fredagen den 4 september 2009. Jag står mitt i det trånga folkhavet på Håkan Hellströms konsert. Under låten Jag är kär i en ängel  kommer plötsligt två hysteriska tonåringar framhoppande och stannar framför mig: en kille och en tjej.

 

De hoppar konstant, de är hysteriska, skriker, sjunger med i låten och vevar med armarna i luften… Riktig Håkan-romantik.

Tjejens blonda, långa, vågiga, tjocka hår flyger i luften och jag får för en sekund för mig att hon är ängeln som Håkan sjunger om. Killen tittar på tjejen som att hon är det vackraste han någonsin sett. De håller om varandra och sjunger med och fortsätter att hoppa som tokiga.

 

Efter låten skriker hon till honom: vi tappade visst bort våra polare?

Han skriker tillbaka: skit samma!

Sedan sträcker hon fram handen och skriker:  Jag heter Klara, vad heter du?

Han tar henne i hand och skriker tillbaka: Jag heter Niklas! Hur gammal är du?

Hon svarar: 16! Och du?

Jag är 15! skriker han som svar.

Skit samma! skriker hon.

 

De håller om varandra och försvinner framåt i folkhavet...

 

Så vackert!

 

Tänk om det var så enkelt.

 

 

8 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Träning med kändis.

Friskis & Svettis har denna månaden en kampanj i Stockholm: att man får testa på att träna för 150 kronor. Jag fixade ett kort igår och idag har jag tränat ett första pass. Blev på Friskis i Farsta, gött att ha nära hem.

Har aldrig tränat på Friskis innan, var Kungsportens friskvård innan som gällde! Men efter ett första besök på Friskis är jag hittills positiv.

Jag tränade ett vanligt jympa-pass och det var ingen mindre än Katarina Hulting som ledde! Det vill säga: den före detta programledaren för Sportspegeln på SVT...

Det var inte illa, det var grymt skoj och lätt värt att blogga om!

1 September 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Lina och Johan.

Igår var det dags igen: bröllop på Kungsporten. Har varit på tre bröllop inom loppet av två månader (två bröllop på tre veckor) och igår var alltså det sista för i år. Som det ser ut i nuläget i alla fall!

Igår hade jag äran att få vara med på vigsel och sedan bröllopsfest för Lina och Johan.

En fantastiskt vacker dag, det finns så mycket att säga - så det blir svårt att beskriva. Det var kärlek och glädje genom hela dagen...

30 Augusti 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Nernyst! (Kul ord, förresten!)

 

Verkligheten med jobb och allt har rullat på i två veckor nu efter semestern. Tänkte dela med mig av ett litet scenario som utspelade sig igår på eftermiddagen, lagom till mellanmålet:

Jag sitter mellan två tvååringar. Plötsligt nyser tjejen på höger sida och jag känner hur hela armen blir blöt. Jag blänger till på den förkylda tvååringen, som ler med hela ansiktet mot mig och säger "pjosit".

Jag kunde inte annat än att skratta!

Ps. Jag "spritande" armen sen...

 

22 Augusti 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Öland!

Så var man mitt uppe i semestern... Hur mycket som helst att göra, samtidigt som jag försöker ta det lite lugnt. Det är ju trots allt semester! Bloggandet är nere i en svacka, men facebook-aktiviteten är desto högre. I alla fall: förra veckan var det ÖLAND!

Jag och Jullan har spenderat en vecka på Öland i hennes föräldrars stuga. Lugnare vecka får man leta efter... Himmel, så bra vi har haft det!

För att sammanfatta veckan i enkla ord: Underbar vila. Böcker, böcker och åter böcker. Banankaka. Kaffe på altanen. Bibeln i pocket. Genomgång av deckarhyllan. Alternativ-leken. Fina samtal. Tacofest med underbara Stockholmsvänner. Snabb-alfapet. Sol. Buss till Borgholm. Förseningar. En orm. Vackra fält. Promenader. Massa bra musik, bland annat Säkert! Världens mysigaste trädgårdar med caféer i Borgholm. Grillning. 800 deckarsidor på en dag. Frågor med och utan svar. Cykeltur. Nintendo DS. Choklad. Nära att cykla över en ankunge. Facebook i mobilen. En röd gunga. Oväder. En halvdålig film. Popcorn. Fotografering.

28 Juli 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Telefonsamtal på morgonen...

Hade sovmorgon idag och gick upp 08:25. 08:35 ringde hemtelefonen och lite sömning (med mascaraborsten i ena handen) sprang jag till telefonen. Samtalet blev:

Jag: Hej, det är Maria…

Kille: [med förmyndarröst] Hej, jag ringer från StockholmsBostäder, det gäller kartongerna som du har ställt i källargången?

Jag: [lite förvirrad] Jag har inte ställt några kartonger i källargången!

Kille: [bestämt] Joo, som det står lägenhetsnummer 25 på!

Jag: [ännu mer bestämt] NEJ, det har jag inte!

Kille: [osäker] Jo, lägenhetsnummer 25, våning 3?

Jag: Jag har inte nummer 25, jag bor för övrigt på våning 5…

Kille: [ännu mer osäker] På Gillesgatan (eller något liknande) 70?

Jag: [börjar vråla av skratt och uppger min adress]

Kille: [skamset] Ojdå.

Jag: Inte mina kartonger… Lycka till! [fortsätter skratta och avslutar samtalet]

Ganska kul start på veckan...

8 Juni 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Slutet av maj.

Det är helt galet, maj månad har gått sååå fort! Imorgon är det ju redan juni. Det känns faktiskt hur skönt som helst. Jag har många roliga saker att se fram emot i sommar, så det är bara att köra!

Helgen har varit varm och fullspäckad. Den har bestått av konsert med Hammerfall på Grönan, en härlig långkväll vid vattnet på Lidingö -  med lyxmiddag på engångsgrill med Ida, samt församlingsdag på sommarhemmet Svalkan i Ulriksdal.

Just so lovely.

31 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En härlig långhelg med Sara!

Jag får börja med att be om ursäkt... Just nu är jag sämst i världen på att uppdatera bloggen. Inspiration och ämnen har det funnits mängder av, tiden och energin har nästan varit lika med noll. Men nu är jag tillbaka och ska försöka uppdatera oftare.

Mjukstartar lite med ett inlägg om helgen. Har haft långhelg, Sara har varit på besök och jag passade på att kompa ut fredagen. Helgen har bestått av:

ESC-semifinal, kladdmuffins, bracelett-buddies, sovmorgon, förkylningar, sova med öppet fönster, pannkaksfrukost, American Funniest Homevideos, slappardag, underbar pasta på Vapiano, Rix Fm-festivalen i Kungsan med lång väntan för Frida på Måns och lång väntan för mig på EMD, hälsade på Konnekt i Tanto, coffea-to-go, mycket fotografering, shopping, två par Fred Perry-skor rikare, sallad på For Friends, ESC-finalen (GRATTIS Norge!), gudstjänst med bokrealese, tårta, hötorget och avsked.

Söndagseftermiddagen spenderades i solen på Djurgården tillsammans med Jullan, Frida, Emilia, Lars, Albin och Hanna. En stor gräsmatta, filtar, glass, spelet Go! och sol. Ååh, vad jag älskar att bo i Stockholm!

17 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En del dagar...

En del dagar är bättre än andra dagar. Detta har inte varit en sådan dag. En del dagar önskar man att man aldrig gått ur sängen. Detta har varit en sådan dag.

Men visst, man måste väl ha skitdagar för att uppskatta bra dagar. De flesta av mina dagar är bra, absolut! Men inte idag.

Det bästa idag? Ett mail från Jullan! En av de bästa människorna i mitt liv. Samt den dubbla regnbågen över Farsta Strand ikväll... Så vacker.

Annars sen sist? Bland annat:

 • Har hämtat ut mina nya glasögon!
 • Har haft långhelg, med mamma och pappa på besök!
 • Har stekt pannkakor till (mestadels) fulla ungdomar i Tantolunden med Ungdomskyrkan Konnekt.
 • Har varit på Jesusmanifestationen i Kungsträdgården (tillsammans med 18 000 kristna till... Grymt!)
 • Har ätit underbar sallad på cafét For Friends på Hornsgatan med tjejerna (som skulle kunna bli nya favorithänget)...
 • Har förlorat ett vad. Förlusten var dock ändå till fördel.
 • Har insett att jag och Hanna tänker garanterat bäst runt kl. 23, när man egentligen borde sova och inte prata i telefon...
5 Maj 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Ett upplyftande sms.

Har haft en relativt bra dag, men är ändå trött och hängig. Vet liksom inte riktigt vad det är? Förkylning eller helt enkelt för mycket att tänka på åt alla håll och kanter? Ibland vet man varken ut eller in.

Fick ett upplyftande sms av en fin vän idag. Det var precis vad jag behövde och det kom under perfekt tid. Det lyfte mig! Jag tror verkligen att Gud använder andra människor och skickar av sin kärlek till oss genom andra.

Ikväll sitter jag och lyssnar på Anna Stadling & Idde Schultz senaste skiva Hjärtat Fullt. Lugnt, vackert, tragiskt, fantastiskt och njutbart på samma gång...

"För hjärtats lust och vind i seglen
för stadig kurs på stormigt hav
för allt som livet har att ge dig
och för allting som det tar”

 

27 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Snart Tv-kändis...

Det börjar nog bli dags att anväda solglasögon 24-7... Inte för att solen skiner mer eller starkare än vanligt, utan för att man snart är lite kändis! I tisdags var jag, Linda, Marie, Jossan, Pia och Linda på SVT och minglade omkring... Vi var publik på Babben & Co, som sänds nu på lördag.

Om vi hade bra platser? Oh yeah. Längst fram. Om vi blev filmade? Ja, snacka om att man hade kameran i ansiktet x antal gånger!

Tack Linda för biljetten! Såå nice!

 

23 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Teater på Dramaten!

Igår var jag och Hanna på teater på Dramaten... Grymt kul!

Det är nyårsfest hos den framgångsrike bankdirektören Hugo Bruhn och hans glittrande hustru Betty. De är det världsvana, perfekta paret med vackert hem och en imponerande konstsamling. Deras generösa livsstil och stora umgänge gör dem till stadens sociala mittpunkt där alla som räknas träffas.  

Under den tjusiga ytan frodas skvallret: hur är det egentligen med bankdirektörens kvinnoaffärer och är inte hans hustru desperat perfekt? Betty skrattar och ler samtidigt som hon föjer maken med blicken när han dansar och pratar med den unga vackra Saima Rönne.

Final utspelar sig dygnen innan det avslöjas att bankdirektör Bruhn har gjort katastrofala felspekulationer i kärlek och pengar.

(dramaten.se)

17 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Påsken som gått...

 

Har haft en alldeles underbar påsk! Kortfattat:

Bus4you, Nintendo DS, mamma och pappa, påskfirande, världens bästa påskpresent, mängder med vackra blommor i trädgården, mandelägg, pizza Milano utan lök från Evergreen, Ellens nya lägenhet, pepsi max, filmen "Stockholm Boogie", Sara, fotografering, Tomas, öronproppar, Fredrik, parkera i backe, konsert med Blindside, utflykt till Gällstad med mamma, mycket shopping, fika vid Komosse, äckliga raggare på parkeringen på A6, Jossan-mat på kvällen, filmen "Djävulen bär Prada", Martins dop i Gislaved, släktfest, sitta vid vuxenbordet, Daniel, vitsippspromenad med mormor, presentkort från Intersport, Bus4you.

 

 

14 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En helg med Jossan!

I helgen har jag haft Jossan på besök... Vi har haft en fantastisk helg, det är bara tråkigt att tiden går så fort. I alla fall, helgens:

mat: Libanesisk mat på Al Sarab i fredags.

hobby 1: Sova. Haha, ok – vi sov faktiskt en hel del i soffan.  

båt: Vi har åkt Djurgårdsfärjan… Yaay!

picknick: Äggmackor och Festis på Skansen.

överraskning: magdansösen på Al Sarab! Galet...

roliga skyltar: ”Här sandas ej.” På en grusgång på Skansen.

kladdigaste: Kladdkaksmuffins… Himmel, vad goda!

sämsta hållning: Sälen på Skansen, men så galet söt.

hobby 2: Fotografering… Vi har fotat en hel del!

shopping: En lång munktröja, en blus, ett halsband och ett par ballerinaskor… Jossan köpte en klänning!

filmer: Kejsarens nya stil och Sorority boys

test: Ben & Jerry’s Pfish food… Helt lovely!

bästa citatet: Men man får ju visa respekt för de som är dumma i huvudet också. [Jossan]

 

 

5 April 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Pappa går i pension!

Idag går min underbara pappa i pension! Inte "vanlig", utan avtalspension. Så nice! Jag tycker bara synd om utvecklingsavdelningen på Husqvarna AB, som förlorar sin bäste ingenjör genom tiderna (totalt neuatrala åsikter).

Stort GRATTIS pappa, du är bäst!

31 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
5 och 35.

Idag fyller mitt körkort 5 år, grattis till körkortet och mig! Det är kul med lite firande då och då! Har visserligen inte firat det... Men ändå! Jag tycker faktiskt att det är värt att uppmärksammas.

Har varit på teckenkommunikationskurs idag (sammanlagt tio tillfällen), sjukt skoj! Inte teckenspråk, utan tecken som man använder som förstärkning till språket. Har testat på kollegor och föräldrar idag, meningar som "Jag har en helikopter" (men det har jag egentligen inte) och "Jag är snäll". De flesta har skrattat lite åt mig och åt det faktum att jag är så laddad. Men vadådå? Det är ju kul att lära sig! Punkt!

Kvällen har spenderats nere hos Johan, som fyller trea femma idag, värsta måndagskalaset! Trevligt att träffas ett rejält gäng och hänga en måndag.

Annars då? Spännande, förvirrat och klurigt.

16 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Vakna på morgonen?

Hur brukar ni vakna på morgonen? Jag har ett ganska trevligt alarmljud på min mobil, som inte (än i alla fall) driver mig till vansinne. Snooza är inte min grej, jag stiger upp direkt. Anyway:

Imorse blev det en helt ny väckning, som jag helst inte vill ha fler gånger...

05:28 (av någon konstig anledning kollar man alltid klockan om man vaknar när man inte ska) vaknar jag av en rejäl smäll i min ytterdörr, jag rullar runt i sängen och ställer mig upp på två röda: snurrig i huvudet och med hjärtklappning. Jag rusar fram till dörren och ser följande:

Jo, tjena. Det gjorde jag ju. Vaknade, alltså. Tack för DN-reklam (som delades ut samtidigt som tidningen, antar jag) 05:30 på morgonen. Lovely, verkligen. Not!

Kommer för övrigt INTE att prenumerera på DN igen, har gjort det ett halvår. Alldeles för mycket att läsa och det blev himla mycket i pappersåtervinningskassen hela tiden. Tacka vet jag Dagen, det är en fantastiskt bra tidning det!

9 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Att åka hiss...

Har precis kommit hem från en promenad. När jag väntade på hissen kom en äldre man i 80-årsåldern in och sa: men vad trevligt, får jag resesällskap?

Denna dialog utspelades under den kommande minuten:

Maria: Absolut, vilken våning ska du till?

Äldre man: Gissa, så vinner du en krona!

Maria: Hmm… Fjärde, kanske?

Äldre man: Attan, du hade rätt! [börjar gräva i fickan och ger mig en krona]

Maria: Men sluta, inte ska jag få en krona!

Äldre man: Men jo, har man lovat något så har man!

Maria: Tack, ha en riktigt bra dag!

[vi har nu kommit till våning fyra, mannen går ur hissen, vänder sig om och ler]

Äldre man: [på stapplande engelska] The same to you!

 

Saker som detta gör mig verkligen på gott humör. Inte det att jag fick en krona, men ett samtal, lite humor och bara en trevlig hissresa. Den äldre mannen på fjärde våningen gjorde min dag!

 

Kronan ligger nu i min spargris...

7 Mars 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med föräldrarna och tulpaner!

I fredags kom mamma och pappa på besök, de kom till jobbet och hämtade mig eftersom jag slutade tidigt. De passade även på att hälsa på några minuter på avdelningen och träffa mina härliga gooingar!

Vi har haft en mysig helg, med restaurangbesök på både Medis Creperi (fredagskväll) och Vapiano på Östermalm (lördagseftermiddag). Vi har även varit på Tulpanens Hus i Åkeshov och njutit av tusentals tulpaner på en underbar utställning och gått långa promenader i stan.

Idag var det gudstjänst och premiär för Albins lovsångsteam: Albin, Louise, Tobias, Magnus (inlånad från Oskars team) och jag. Det kändes riktigt bra! Eftermiddagen spenderades på Blooms på Hornsgatan med sköna vänner runt ett stort bord. Lovely!

Bjuder på några foton jag tog på Tulpanens Hus...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Våfflor och Melodifestival.

Himmel. Igår sattes det ett nytt rekord i min lägenhet... 24 vänner på plats för att tillsammans med mig titta på Melodifestivalens första delfinal och äta våfflor. Det var varmt och ganska trångt, men fungerade grymt bra ändå. Galet trevligt!

Julia och Albin ska ha stort TACK för allt gräddande av våfflor, ni är fantastiska! Jag sprang mest runt på mina 36 kvadrat och försökte vara värdinna. 19:59 lyckades jag ändå tysta ner alla med ett snabbt hyyssh! Det blev knäpptyst i några sekunder, följt av vrålskratt: Respekten infann sig - ja, jag är lärare.

Vad jag tyckte om Melodifestivalen? Petra Mede rockar. Totalt klockren som programledare... Jag garvade och garvade! Alcazar var grymma, Emilia var ok. Annars blev jag galet glad av Scotts låt!

Idag hade fikagruppen som jag och Hanna är med i ansvaret för fikat efter gudstjänsten. 09:30 var vi på plats utanför Hemköp på Hornsgatan. Timman före gudstjänsten bryggde vi kaffe och bredde mackor på löpande band. Grymt trevligt att ha fikat, men lite trötta var vi allt när vi kl. 15 var klara med diskning och städning...

Annars? Bara fint. Trött, men ganska glad. Laddad inför en ny vecka. Ganska laddad, i alla fall.

8 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med Sara, brunch och gudstjänst.

Så var ytterligare en helg över...

I fredags kväll kom Sara på impulsbesök över helgen, det bestämdes i onsdagskväll. Fantastiskt trevligt! Det blev en lång kväll/natt med varma mackor och mycket prat...

I lördagsmorse tog vi oss intill Café String på Söder för reunion med Vemdalen-gänget (Sara var inte med i Vemdalen, men fick vara med ändå). Hysteriskt mycket folk och en hel del köande, men plats fick vi och en riktigt god brunch. Resten av lördagen spenderade vi i kall luft och lite sol på Söder, vi strosade runt på Götgatan och Hornsgatan och gick i små trevliga affärer.

Idag har vi varit på gudstjänst, Kjell predikade. En riktigt stark gudstjänst, som gav mig flera tankeställare. Skönt med levande ord!

Annars är det ganska bra. Ganska mycket, men det ordnar sig säkert. Man försöker ta en dag i taget, men det är inte alltid så lätt det heller.

Är i alla fall galet tacksam över att få ha det så bra som jag har det!

 

1 Februari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Två år i huvudstaden.

Nu i dagarna är det två år sedan jag flyttade till Stockholm. Även två år sedan jag började arbeta på Falken.

Helt sjukt, att det gått två år. Det har varit två jobbiga år, två konstiga år, men även två fantastiska år. Jag har mycket att se tillbaka på, både tråkiga och roliga saker. Så brukar det kanske vara, så inte helt oväntat. Men ändå!

Jag har lärt känna så många fina människor här och är otroligt tacksam över att ha turen att de får vara del av mitt liv.

Det har gått åt två år - men jag har fortfarande inte slutat förundras över hur vackert det är här. Stockholm är helt fantastiskt vackert! Varje gång jag åker tunnelbana mellan Slussen och Gamla Stan tittar jag mot Mariaberget - jag är fortfarande helt förälskad i Stockholm!

Utsikt från Mariaberget.

10 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Typ som tjuvlyssnat.se, men ändå inte.

 

Kvinna1: Men alltså, hatar du att vara singel?

Kvinna2: Nej, jag hatar bara att vara singel från honom.

 

Så klockrent och verkligen så sant.

 

 

8 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Några lediga dagar.

Yes, så är det. Kom tillbaka till vår vackra huvudstad i lördags. Blev först (glatt?) förvånad över lite snö, men halka uppför backen med alla väskor var mindre kul.

Söndagen bestod av besök i kyrkan (lite spännande blev det allt, då första partiet kördes utan mickar!), sedan åt vi indiskt på Indian Garden. Slutligen fika i Farsta hos Hanna. Blev även en del lekar och klurerier... Väldigt kul att höra hur folk tänker om!

Igår var det en fantastisk dag, började med en lång sovmorgon, följt av promenad längs Farsta Strands naturstig. Jag fotade som vanligt en del längs promenaden, kort syns längst ner här...

Eftermiddagen och kvällen spenderades hos Ida, på Trettondagsaftonsfirande. Pizzabak, Ticket to ride-spel, Idas överraskningspresent till oss alla i form av bowling (Tack Ida, så kul!) kaffe, lös-hår på Albin (ja, bilder finns) och allmänt fantastiskt trevligt med sköna, underbara människor.

Idag är sista lediga dagen, imorgon är det jobb igen... Ska bli grymt kul att träffa kollegor och alla härliga kids igen!

6 Januari 2009  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En helg med massa julmys!

Vilken helg alltså... Har sagt de innan och säger det igen: Jag är så tacksam för alla fina vänner som jag har!

Lördagen började kl. 14 (jaja, jag var väl uppe lite tidigare än det) med spel och fika hos Ida på Lidingö, jag och Frida var laddade till tusen. Vi spelade Ticket To Ride, tre gånger i rad. Helt klockrent!

Kl. 19 kom vi till Mathilda, för julmys. Vi började med gröt och skinksmörgås. Vi fortsatte med ett mjölktest: skillnaden mellan laktosfri mjölk och vanlig.

Kvällen bestod av chill och samtal, en riktigt trevlig och mysig kväll! Trevlig fika med glögg blev det oxå. Desto trevligare kväll, desto senare hemkomst kan jag misstänka... Vi var hemma efter 02. En riktigt lyckad kväll!

Vi fick tända det fjärde ljuset...

Idag var det gudstjänst på förmiddagen, vi var ganska slitna sen igår... Thaimat efteråt. Vi fick en impulsiv inbjudan till Therese och åkte dit på julfika. Lovely! Jag och Hanna avslutade med en sväng på Åhlens City, där vi såg två tredjedelar av EMD... Mattias och Danny (i riktigt stor pälsmössa). Schysst!

Vilken helg med julmysmysmys!

 

21 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långhelg med Ellen!

Ååh, har haft Ellen på besök i helgen, hur mysigt som helst!

Jag mötte henne på Centralen 20:10 i torsdags, i fredags var hon med på jobbet. Det var ingen vanlig dag för oss, med luciatåget och allt!

Fredagskvällen spenderades i Globen tillsammans med 14 000 personer på Idol-finalen. Kevin stod som segrare, vilket var helt rätt. Snacka om att Idol-låten var hans! Det var en fantastisk stämning, man njöt av varje minut!

Kevin som vinnare av Idol 2008!

Lördagen var lugn, vi tog en promenad till Farsta Centrum, drack sedan kaffe hos Hanna. På kvällen åt vi gott julbord på Stortorgskällaren i Gamla Stan. Trevlig personal... Yeah.

Idag har vi varit i kyrkan, sedan fika före Ellen skulle åka hem. Jag tog sedan en långpromenad i Stockholm (jag älskar verkligen att promenera i Stokholm!) på 1,5 timma. Avslutade med en cappuccino på Espresso House på Stureplan med Ida.

En underbar helg!

14 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Helg med mamma och pappa på besök!

Yes, i helgen har mamma och pappa varit här... Hur trevligt som helst! Men tiden går lite för fort bara.

I fredags var vi inne i City, lite shopping och Afternoon tea på Vetekatten. Afternoon tea borde man dricka ute oftare!

Afternoon tea på Vetekatten.

I lördags var det Skansens julmarknad som gällde... Det är en riktigt härlig julmarknad, stämningsfull och fin. Men det regnade i lördags... Så det drog ner stämningen en hel del. Men ändå! Lite smågrejer blev det inhandlat i alla fall.

Idag var vi i kyrkan före mamma och pappa skulle åka hem. Jag är verkligen stolt och tacksam över att tillhöra en så fin församlig med fina människor.

Nu väntar en intensiv arbetsvecka, med bland annat dubbla luciatåg (ett imorgon för 130 pensionärer och sedan på fredag för föräldrarna) och onsdag eftermiddag är det julpyssel och julbak med föräldrarna.

7 December 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En fantastisk helg med första advent.

Så har en helg till passerat… Vilken helg – det är ju äntligen första advent!

I fredags slutade jag kl. 13, självklart gjorde jag ”fredagsdansen” redan 7:25 på morgonen när Malin kom till jobbet.

 

Var hos Linda på PUB Hair & Face på eftermiddagen, slingade och klippte håret. Snyggt! Fredagskvällen spenderade jag i Rissne, hos Emanuel. Blev bland annat god mat, På Spåret-premiär och film. Trevligt värre!

 

Lördagen blev en lugn dag, städade, grejade inför söndagen, var i Farsta och shoppade lite, gjorde matlådor och tog det allmänt lugnt. Tittade på Mamma Mia-filmen två gånger i sträck på kvällen!

 

Idag var jag i kyrkan på förmiddagen, helt underbart med första advent. Efter gudstjänsten (samt fikat) tog jag och Olivia en promenad från Mariatorget (med varsin 7Eleven-latte i handen) till Slussen, genom Gamla Stan och julmarknaden, för att avsluta på Drottninggatan.

 

I eftermiddags har jag haft adventsfika här hemma, med några härliga vänner som ville dricka glögg, kaffe, fika lite och fira första advent med mig. Massa fina små presenter fick jag också! Jag är så tacksam över alla fantastiska vänner jag har!

 

Titta gärna i albumet november, december 2008 för kort från förra helgen och från adventsfikat idag!

 

30 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Så fantastiskt.

Denna veckan har verkligen varit fylld med snö... Jag har faktiskt åkt stjärtlapp (med barnen, kanske jag ska tillägga) två gånger på jobbet! Riktigt skoj!

Veckan har varit fylld med diverse saker: mycket jobb, APT, hemgrupp, snökaos (Stockholms Länstrafik är lika chockade varje gång... Borde inte de ha någon form av "krisplan" när det kommer 8 cm snö här i huvudstaden?), redovisning från matematik-kursen på jobbet, reflexjakt på jobbet... Mest jobb hela veckan. Det har varit en bra vecka, men ändå riktigt jobbig.

Här ser ni bilder på hur vägen uppför backen till där jag bor ser ut... Ett riktigt paradis! Det ser ut som ur en vacker film...

Allting gnistrar, allt är tyst.
Över vita gator som snön har kysst.
Barnen leker på bakgården.
Allt andas förväntan, i vinternatten.
Och stjärnorna glittrar på himmelens rund.
O, hela livet ryms i just denna stund.

O, jag viskar en bön i natt.
För dom som inget har.
För dom som gick in i natten, utan att hitta tillbaks.
Jag viskar en bön i natt.
För alla dom som väntar.
För dom som har tappat hopp.
För alla där ute som längtar.

27 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Det finns så många sköna människor...

...vilket jag fått ytterligare bevis på idag! Började förmiddagen med frukost och att tvätta... Sedan började allt det roliga!

Kl. 15:30 kom jag till Jullan, för att baka lussekatter, Hon, Elin och Ida hade dragit igång för fullt när jag kom! Snacka om mysig eftermiddag! Det var riktig stämning: lussekattsbak, gemenskap, musik, thé och snön, utanför fönstret.

Kl. 18 mötte jag Anna på Östermalm. Emanuel hade messat mig under eftermiddagen och tipsat om en julkonsert han skulle spela på under kvällen. Jag ringde honom, han fixade biljetter och jag och Anna åkte till Trefaldighetskyrkan på Östermalm. Stockholm East Gospel Choir - himmel, vilken kör! Det är nu blogginläggets rubrik kommer in: Det finns så många sköna människor. Jag och Anna skrattade av glädje under större delen av konserten - vilka sprudlande glada människor... Mitt i allt kom Dr Alban in oxå och sjöng "Sing Hallelujah" - oväntat värre! (Anna hälsade förresten på honom...) Vilken konsert. Emanuel var grymt duktig... som alltid!

Efteråt åkte jag och Anna till Medborgarplatsen, åt på Burger King... (Sandra - jag tänkte på dig!) Kvällen avslutades hemma hos mig, lite godis och filmen Coyote Ugly.

Snacka om en riktigt bra dag!

23 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långhelg, två avslut och Fars Dag!

I helgen har jag (som tidigare blogginlägg berättat) varit hemma i Småland med mamma och pappa. Tog semester i fredags och passade på att ha långhelg: torsdag eftermiddag till söndag kväll.

 

Helgen har bestått av mycket gemenskap, vilket är så helger ska vara! Har umgåtts mycket med mamma och pappa, varit hos mormor två gånger och igår hann jag och mamma även åka till farmor i Nässjö.

 

I fredags var jag och Ellen på Kungsporten på kvällen, på konsert. Det världskända bandet Delirious är ute på sin avslutningsturné och enda stället de besökte i Sverige var Huskvarna.

Har sett Delirious tre gånger innan och tycker att detta var en bra konsert, men inte den bästa. Tråkigt att Martin Smith och co slutar, men så är det.

 

Ett annat avslut som skedde i fredags var för Lars, som fick lämna Idol. Skittråkigt! Jag har gillat honom från första stund. Hans framträdande av Nirvanas Smells like teen spirit var riktigt bra enligt mig – kul att han stod stel som en pinne hela tiden, trots rocktema. Ironi och lite pikar gällande förra veckans framträdande kanske?

 

Men något gott förde det med sig att Lars åkte ut… Idol gav sig ut på sponsorturné (looserturné har Lars valt att kalla det för) i lördags och turnén gäller de fem som nu har åkt ut: Det vill säga Jesper, Yasmina, Loulou, Sepide och Lars. Idag nådde turnén Jönköping och A6 Köpcenter. Javisst, jag kunde inte låta bli… Jag åkte dit och stod (relativt långt bak) bland skrikande tonåringar, föräldrar och en hel del folk i min ålder som ville titta lite på idolerna. De sjöng en låt var, samt en kort intervju. Sedan var det massa sponsorgrejer och skit, vilket jag inte brydde mig om. Jag fotade lite under deras uppträdanden och sedan drog jag hem. En del schyssta kort blev det i alla fall! (och en 2 minuter lång film på Lars, sjungandes U2´s One.) 

 

Idag har vi firat pappa på Fars Dag och haft en riktig mysig eftermiddag hemma.

Strax före 17:40 satte jag mig på bussen som tog mig hem till Stockholm igen...

9 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Inflyttningsfika, ny president och Småland.

I tisdags hade jag massa fina vänner hemma, på inflyttningsfika. En riktigt trevlig tisdagskväll, alltid kul att kunna träffas mitt i veckan!

I onsdags steg jag upp 05:40, gick omedelbart fram till tvn och slog på text-tv. Med bultande hjärta såg jag rubriken: Obama USA:s nya president. Vilken fantastisk glädje! Har följt valet till viss del i slutet och hoppades verkligen på seger för Obama. När jag sminkade mig lyssnade jag till Obamas direktsända segertal från Chicago. Vilken bra start på dagen!

Nu är det torsdag kväll och jag befinner mig i Småland. Jag jobbade halvdag idag och tog sedan Bus4You till Jönköping. Har tagit semester imorgon och har långhelg hemma hos mamma och pappa. Härligt!

 

6 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långpromenad med Ida!

Gudstjänst på förmiddagen i kyrkan, Pehr Hellberg predikade. En härlig och inspirerande man, bra gudstjänst! Sedan fika i källaren med fam. Hegnér. Satt med Miriam i knäet i över en halvtimma. Mys!

Vädret i Stockholm har idag varit helt fantastiskt... Vilken höstdag! Kall, klar och frisk luft, med sol. Underbart!

Jag och Ida har promenerat en riktig långpromenad efter kyrkan idag... Mariatorget - Slussen - längs vattnet förbi Slottet - rundade kanten vid Kungsträdgården - ut på Skeppsholmen och tillbaka - längs vattnet bort mot Berns och Dramaten - Sedan Birger Jarlsgatan bort till Stureplan - slutligen Kungsgatan upp till Hötorget och stopp på Centralen, för att ta tunnelbanan hem.

Stockholm är så vackert!

2 November 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 5 kommentarer
En helg med Idol, bröd, undervisnig och tulpaner.

Så har ytterligare en helg snart passerat... Det går så fort!

Fredagskvällen bestod av städnng, matlagning och bakning. Har testat ett nytt recept: Lakritskaka med citron. Fantastiskt god! Kl. 20 var jag superladdad för Idol: min absoluta favorit är LARS! Oooh, LARS.

Igår var jag, Ida och Linda på Brödfestivalen på Historiska Museet, riktigt nice. Vi tittade även på utställningen Maria - Drömmen om kvinnan.

Idag har jag varit i kyrkan på gudstjänst, jag hade hand om undervisningen med tonåringarna, om dopet. Efteråt gick jag och Olivia och åt söndagsmiddag på Sonjas Grek. Riktigt gott!

Jag steg av i Farsta för att promenera hem. I blomsteraffären vid tunnelbanestationen fanns det TULPANER. Äntligen har tulpansäsongen dragit igång! På mitt bord står nu 20 tulpaner, röda och gula... Fantastiskt.

 

26 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
OKTOBERFEST!

Jossan har varit på besök torsdag till söndag, riktigt roligt att få träffas lite längre! Vi har mest tagit det lugnt och passat på att umgås, riktigt gött.

I lördags var vi på årets bästa fest. 16:30 träffades vi på Centralen, ca 30 pers - temat var Oktoberfest och vad gäller då? Jo: Tyskland... Flätor med röda band, puffblusar, västar, knästrumpor, hängslen, läderhosen (stavas det så?!), kjolar... Helt fantastiskt fult, men slutligen var det fulsnyggt.

Vi begav oss mot okänt mål (med värdarna Jacob, Hanna och Oscar i täten) och hamnade slutligen i Djursholms Scoutstuga.

En totalt klockren kväll med god mat (olika sorters korv och potatismos), roliga tävlingar, härliga vänner och ett rejält dansgolv i slutet av festen.

 Helt klart en oförglömlig kväll! Titta in albumet Underbara höst! för bilder...

20 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Vuxenpoäng eller pensionärspoäng?

Igår var jag och tog influensavaccin, känns som ganska smart på grund av det yrke jag har... Snacka om att det var stirrigt, hysteriskt och stressigt på Carema Vårdcentral: det är väl enda gången på året som det händer. Frågan är bara: hur många vuxenpoäng får man för influensavaccin? Eller blir det pensionärspoäng? Det är värt att tänka på.

Igår träffade jag min fantastiska, fina vän Sandra och käkade på Burger King. Det är läskigt hur bra man kan klicka med någon som man egentligen inte träffat många gånger, men ändå känner.

Efter en promenad på Söder drog vi till Rival, för lite kaffe/thé tillsammans med några goa vänner till mig. Kl. 20 var det Onsdagsmässa i Söderhöjdskyrkan, fullsatt denna kväll. Bengt Johansson gästade: helt fantastiskt. En riktigt fin kväll!

När alla skulle hem på olika håll säger Ida: Maria, jag följer dig hem. Då jag bor i Farsta och hon på Lidingö såg jag ut som ett levande frågetecken och stammade fram: men, men jag ska upp 05:00 imon! Strunt samma: Ida skulle inte upp tidigt, ville se min lägenhet och vi åkte hem till Farsta. Lite thé och mycket bra samtal. Att det bara blev fyra timmars sömn inatt gör inget!

Idag: fotografering på jobbet! Kul - men nervöst: ligger kragarna rätt på alla barn? Hårspännen och tofsar på plats? Ingen som spillt? Vi får nog paketera in alla barn i plast till frukost.

För övrigt kommer Jossan på besök idag - ska stanna till söndag. Sjukt nice!

16 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Fredrik i 08a-land!

I fredags kom Fredrik på besök, jag mötte honom på City Terminalen, när Bus4You (rekommenderas!) anlände till huvudstaden. Det första att kolla in när Fredrik kom: ringen!

En snabb sväng hem, sedan in till Bellmansgatan på Söder för en fantastisk middag på Söders Hjärta. När i vi kom hem, tittade vi på kort från Fredriks och Camillas resa i Afrika. Mängder med kort, kul att se!

Lördagen bestod av mycket shopping, sedan en sväng till Hovet för att se hockeymatchen mellan Djurgården och Frölunda. Frölunda vann överlägset med 5-1 mot ett ganska segt Djurgården. På kvällen: middag hemma, samt fotbollen och en film.

På söndagen var vi på gudstjänst och jag fick visa upp min fina kyrka och församling. Efter fikat gick vi till Jensens och åt, tillsammans med Hanna, Emma och Simon. Nice!

Efter att ha lämnat Fredrik vid bussen avslutades min helg tillsammans med Linda, en rejäl promenad i vår vackra huvudstad, samt fika i Gamla Stan. Linda, vad jag tycker om dig!

Nu är det måndag morgon och snart drar arbetsveckan igång. En fullspäckad vecka, med bland annat föräldramöte och fotografering.

13 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Nyinflyttad!

I lördags var det dags... Flyttlasset gick några hundra meter från Hanna och Anna, uppför backen till min nya lägenhet.

Oh yeah! En topprenoverad (2007) etta på 36 kvm, 5e våningen och vilken utsikt... Så härligt! Visserligen andrahand, men ändå.

Jullan och Hanna hjälpte mig på lördagen och bar kassar, grejer, väskor och åter kassar... På två timmar hade vi flyttat allt! (Sedan började uppackningsjobbet...) Mina föräldrar var imponerade och pratade i flera dagar om hur snabba och duktiga de är! Effektivitet? Jadå! Behöver ni flytthjälp, så vet jag de bästa i världen! (Haha, Jullan och Hanna: Nu får ni mycket att göra...)

Mina fantastiska föräldrar har som sagt varit på besök lördag-tisdag och dagarna har mest bestått av ihopskruvning av möbler, inredning, disk och den ständiga frågan vad ska stå vart?

Är så nöjd så jag inte vill vara någon annanstans än i lägenheten... Det enda jag väntar på nu är min soffa och matta (kommer denna eller nästa vecka) och bredbandet...

Kom och gärna hälsa på! Lite kaffe kan jag alltid fixa.

1 Oktober 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 8 kommentarer
Inflyttningsfika hos Hanna och Anna!

Vilken lång dag! Jaja, alla dagar är lika långa - I KNOW!

Men i alla fall: från 15:30 tills nyss har jag varit hos Hanna och Anna, på inflyttningsfika. Kul att träffa alla igen, nu kände man verkligen att alla är back in town. Lovely!

Tjejerna hade gjort en kakbuffé utan dess like...

Sammanfattning? Vilka underbara, fina vänner man har.

24 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Vilken vacker värld...

Vissa dagar rullar förbi som ingenting. Andra dagar har man lite tid för att kunna tänka över hur vackert allt är. Ok, visst - mycket i världen är skit, men idag har jag haft en dag då jag faktiskt lagt på minnet de saker som idag har gjort min värld lite mer vacker...

Rönnbär i träden.

En puss som luktar köttbullar och "Maria, jag tycker om dig" av en treåring.

Uppmuntran om att man gör ett bra jobb av en förälder.

Ett upplyftande sms.

Blommor av en sexåring som nu börjar förskoleklass.

En rolig kollega.

Lars Winnerbäcks röst i mp3-lurarna.

Promenad längs vattnet vid Magelungen.

19 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Födelsedagsfika!

Igår hade jag lite försenad födelsedagsfika här hemma... Hur trevligt som helst! 15 härliga vänner var på besök: fikade, pratade och skrattade (i olika ljudnivåer)... Underbar gemenskap!

Det var inte uppgjort, men ändå lyckades jag få tre SNÖ of Sweden-smycken... Så fina! Fick även lite fotvårdsprodukter, ett presentkort och choklad.

Jag hade gjort bärpajer, chokladbollssmetkakor och lite annat plock. De åt och åt igår, men ändå blev det över... Mina jobbarkompisar var glada idag!

Jag är så tacksam för mina fina vänner... Ni gör mig så glad!

Bilder från gårdagen finns i albumet SOMMAR 2008.

Ida, tack för en härlig måndagskväll. Tycker om dig!

18 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
LONDON, baby!!!

Har spenderat fem underbara dagar i London, tillsammans med mamma och pappa. Vi bokade resan 11 dagar före vi åkte, så det var lite tight, när man vanligtvis bokar månader före. Men lika kul som alltid! Min femte gång jag besöker London, fantastiska London! Det finns inga bättre än mina föräldrar att besöka London med, då de varit där 18 respektive 16 gånger... Alltid roligt när vi får beskriva vägen för turister!

Vi flög från Landvetter i onsdagsmorse 06:45, skönt att landa på morgonen i London och så få en heldag till. Vi bodde på Pembridge Palace Hotel i Bayswater, detta hotell låg typ mitt emot hotellet där jag och Sara bodde för 1,5 år sedan!

Dessa dagar har bland annat bestått av: mycket promenad, mycket fotografering (jag tog 360 kort), shopping på bland annat Oxford Street och Regent Street, Dairy Milk Fruit & Nuts, Underground, "sorry", Big Ben, tolvans gångertabell, Hyde Park, dubbeldäckare, tjocka ostskivor, Westminster Abbey, åtskilliga besök på Starbucks, tågresa till Windsor, vykort-skrivning, Fish n chips, besök på Windsor Castle, Harrods, mest sol och bara några få regnskurar.

I albumet SOMMAR 2008 finns en del bilder från resan!

5 Augusti 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Today... Im 25!

Today... Im 25!

Yeah. Riktigt nice, faktiskt.

Tjugofem... Tvåa, femma... Twentyfive... Kvarts sekel, Halvvägs till femtio... Kärt barn har många namn.

Nog med klyschor, jag har idag fyllt 25 och det känns gött!

För att citera Joey Tribbiani: LONDON, baby!

29 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Tvåa, femma.

 Senaste nytt... 

Maria: 25 år.

Det låter bra, faktiskt. Riktigt bra! Känner mig nöjd!

Har massa nya kort i fotoalbumet SOMMAR 2008... Grillparty, släktfest, födelsedagsfest och lite till. Ta en titt där!

Mer uppdatering kommer, både här och där...

 

29 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Minigolf och sånt!

Sommar i Småland har den senaste veckan betytt regn. Åska har oxå legat högt på listan, men nu verkar det ha vänt!

Vädret kan man tydligen alltid prata om, verkligen ett allmänt ämne. I alla fall:

Semester är trevligt, semester är bra. Semester är ledighet! Har spelat minigolf (en gång med Fredrik, en gång med Sara) två dagar i rad, förlorat (med fyra, respektive ett poäng) båda gångerna. Men lika roligt är det ändå!

Annars är det städning och sortering av vinden som gäller, himmel vad prylar och grejer man hittar... I familjen Karlsson har vi tre S: Spara, Skänka, Släng. Alltid lika effektivt!

Annars då? Jovars. Om 6 dagar fyller jag 25, känns riktigt bra faktiskt. Har mycket roligt att se fram emot de kommande veckorna oxå. Men det ska jag inte avslöja nu, för då har jag ju förlorat några bloggämnen.

Take care så länge! Psst! Två minigolf-kort i albumet Sommar 2008.

23 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Fredag, lördag, söndag.

I fredags blev det bil från Stockholm, ner till Huskvarna. Gött att åka bil för en gångs skull! Jag åkte med Oscar och hans kompis, som sedan skulle vidare mot Hönö.

På kvällen firade vi mormor, som fyllde år. Mysigt! Hennes jordgubbstårta var helt fantastisk... Som alltid.

Igår var det en hemmadag, plockade bär i trädgården, satt ute under äppelträden, sprang in före åskan drog igång (den var så nära!)... På kvällen var jag och Sara på China Palace och åt mongolisk buffé. Extra god denna gången! Efter en halvtimma kom det in en busslast med 40 kineser, som hade förbeställt. Vi satt och halvgapade: de kacklade och babblade, åt med händerna (med några stora gröna blad) och de åt så fort! Efter 25 minuter var de borta igen. Sara är nyfiken på hur det skulle vara att besöka Kina, men jag ansåg att efter detta är väl det inte nödvändigt?

Idag har jag och mamma varit i Bankeryd, där Korteboskolan hade sin konfirmationsavsluting. Martin har gått sommarbibelskola där i tre veckor, så det var skoj att se deras avslutning! Efteråt blev vi medbjudna till Kortebo, på picknick tillsammans med familjen Åsljung. Så roligt att få träffa dom igen!

Kort från helgen finns i fotoalbumet: SOMMAR 2008!

13 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Frukost vid vattnet och födelsedagsfest!

Igår steg jag och Ellen upp 08:30 (efter typ 6 timmars sömn...) för att brygga kaffe och göra mackor. Sedan packade vi en ryggsäck och drog iväg ner till naturstigen vid Magelungen (vattnet som ligge några minuter från oss). Vi gick naturstigen, fotade och åt sedan frukost på bryggan vid vattnet. Så mysigt!

Igår fyllde Hanna 22 år, GRATTIS RARING!

På kvällen blev det födelsedagsfest hemma hos Hanna, med tårta, presenter och härlig gemenskap. Vi blev ett rejält gäng!

Kort från gårdagen finns i albumet SOMMAR 2008!

Idag lyssnar jag på Lars Winnerbäcks senaste låt Strimmor... Fantastisk, som alltid... Idag drar för övrigt hans sommarturné igång, men jag får vänta nästan en månad före jag ska gå.

Strimmor, är grus i våra ögon
Vart ska vi åt för håll?
Jag kommer aldrig hitta hem igen
så det spelar ingen roll

Det är bara strimmor, ett litet kliv ut i världen
vartän vi kom ifrån, vartän vi ska nånstans,
Håll min hand i vimlet, människor som tror har en chans
Människor som tror har en chans

Lars Winnerbäck

10 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En riktigt rolig tisdag!

Idag har det varit en riktigt bra dag, en sån där härlig tisdag - verkligen mitt i veckan. Och sommar och allt!

Jag, Linda och Wilnerzon träffades 13:30 (relativt nyvakna) i trappen på Plattan, för att sedan ta bussen ut till Djurgården. Efter lite velande bestämde vi oss för att äta lunch på Grönan (vi går ju in gratis med Gröna kortet!) på Kryddhyllan. Sedan spelade vi lite, vi satsade 100 kr tillsammans och vann Marabou 2 kilo!

Färjan till Slussen, mjölk inhandlades på 7Eleven och sedan promenad till Skinnarviksberget - där vi åt choklad!

Liten sväng på stan, sedan pendel ut till Spånga för scones och Allsången hos Oscar. Trevligt!

En riktigt härlig dag! Kolla in vår vinst...

Fler kort finns i albumet Sommar 2008!

8 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Testfest med exotiska frukter!

Är i Stockholm några dagar nu, åker tillbaka till Småland på fredag.

Ikväll var det Testfest igen, denna gången hos Oscar i Spånga. Kvällens test innebar exotiska frukter! Det var allt från dadlar (inte så populära) till sharon, physalis (Arvid hade svårt att uttala det...) och kiwi (min klassiker). Det fanns även mango, både färska och torkade. Ceder stod för den mest konstiga (men enligt mig och Linda goda) frukten: Grenadilla (såg ut som en blandning av grodyngel, slem och passionsfrukt). Vinnare blev dock klassikern ananas, som Linn hade med sig!

I albumet SOMMAR 2008 finns kort från kvällen...

8 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En lördag i Jönköping!

Kom ner till Huskvarna och Småland i torsdags, inte fel att ha semester. Har nu avverkat en sjättedel av min semester, har ingen större stress över att "hinna med allt"... Hehe! Tid, ja - det har jag!

Igår var en härlig dag, var på torget på förmiddagen med mamma och mormor, sedan fika i Rosariet på Rosenlund. Snacka om mysig plats, där borde man hänga en del i sommar! Billig fika var det oxå. Men nog med reklam för deras del!

Igår kväll hade jag, Fredrik och Sara tänkt att spela minigolf, men det började självklart regnar, 4 minuter före vi skulle åka iväg. Men hellre det, än 4 minuter efter det att man har betalt för klubborna... Istället blev det pizza från Amigos, filmen Gone Baby Gone samt spelande av Guitar Hero. Riktigt kul kväll!

Och bara så ni vet: Jag klarade (en ganska svår!) låt på nivå medium på Guitar Hero, första gången jag testade den nivån! Inte för att skryta... Men jag är grym! (Ödmjukheten själv...)

Fotoalbumet Sommar 2008 är uppdaterat! Enjoy!

 

6 Juli 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Nä, så är det faktiskt. Det blir inte alltid som man tänkt sig!

I lördags skulle jag flugit till Piteå, för att hälsa på Hegners. Men lilla bebisen blev sjuk och de har tillbringat hela helgen på sjukhus. Jag lyckades i sista stund avboka resan och efter diverse samtal idag (samt ett läkarintyg som de fixat i Piteå) får jag troligtvis tillbaka det mesta av det jag betalt för resan.

Istället kom Sara på impulsbesök, jag mötte henne på Centralen i lördags kl. 11, hon åkte hem imorse. Så två dagar blev det i alla fall! Himla trevligt och roligt, som alltid!

Idag har jag min första semesterdag och delar av den har jag faktiskt ensam spenderat på Historiska Museet. Intressant, lite läskigt och roligt på samma gång. Den stora utställningen om medeltida kyrkokonst var allra mest intressant... Så många altarskåp!

I dagarna kommer det nog att dyka upp en halvårskrönika... Måste ju på något sätt som vanligt sammanfatta halvåret!

30 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
SEMESTER!

 

Så var det klart... Marika skickade mig lite tidigare från jobbet och idag, kl. 16:53 gick jag på SEMESTER! Har väl inte riktigt smält det hela, men det kommer...

Har nu sex veckors semester och börjar arbeta igen den 11 augusti.

Ikväll blir det inte mycket firande, ska mest packa. Imorgon drar jag till Piteå och stannar där till och med onsdag. Ska hälsa på Ingela, Tobias, Jemina och lilla nya bebisen! Ska bli fantastiskt roligt... Får även träffa hela Ingela-släkten! Kul!

Har uppdaterat fotoalbumet SOMMAR 2008 med bilder från Lindas inflyttningsfest igår! Riktigt trevlig kväll!

--------------------------------------------------

Uppdaterat ca 22:55...

Det blir inget Piteå... Ingela och Tobias lilla flicka har blivit sjuk, så vi får skjuta på besöket... Tråkigt, men sant! Istället kommer Sara på impulsbesök, hon bokade buss ikväll och är här kl. 11 imon. NICE!

 

27 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Torpkonferensen 2008!

I torsdags efter jobbet bar det iväg till Torpkonferensen, jag och Hanna åkte Intercity-tåg till Hallsberg, där vi blev hämtade av Hannas pappa.

Vi bodde hos Hahls, jag, Hanna, Sara och Evelina sov alla fyra i samma "husvagnssäng", något som Albin undrade hur det gått till. Men det gick alldeles utmärkt, vi hade gott om plats!

Lasse tyckte att vi skulle starta ett band med artistnamnet Maria and the Hahls. Han skulle komma på våra spelningar, till och med för namnets skull! Vi får se hur det går med det...

Att komma till Torp var lika härligt som alltid. I år kan man sammanfatta Torp med: doften, det långa gräset, alla husvagnar, alla männskor och vänner man träffade, fikastunder, promenader, jordgubbar (både tyska och svenska) hänga i Crossnet-montern, fantastiska möten i ladan...

Fotoalbumet är uppdaterat!

23 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Församlingsläger!

I torsdags var det äntligen dags för det årliga församlingslägret för oss i Söderhöjdskyrkan på Hjälmargården! Kl. 14:30 stod jag klar med packning och åkte då med Johanna. Hon hade hela bilen fullastad med mat och efter två och en halv timma i bilen, massa bilkö och en tankapaus var vi först på plats!

Jag måste nog säga att Hjälmargården är en av de vackraste platserna jag sett i Sverige... Man njöt hela tiden!

Helgen bestod av mycket: gemenskap med varandra och Gud, nya och gamla vänner, temat tillbedjan som livsstil, god mat, bad och massa sol, en mini-regnskur, spindlar och grodor, en station på konfirmandernas spårning, för lite sömn, fotografering, seminarier, kaffe och en riktigt vacker plats...

En riktig kanonhelg! Här nedan: jag, Hanna och Ida!

9 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Bättre dagar är svåra att hitta...

Igår var en sån dag bra dag, en perfekt dag faktiskt! En sådan dag som man aldrig vill ska ta slut... Bara för att man har det så bra!

Kl. 11:00 var vi på plats i vår underbara kyrka, lite ovanlig gudstjänst denna dag - barnen hade hand om mycket. Riktigt roligt att se! Fick krama Ingela och Tobias hejdå, före de åker till Piteå.

Sedan drog vi (Linda, Filippa, Wilnerzon, Hanna, Albin och jag) stora stegen mot tunnelbanan, som skulle ta oss ut till Solna. Vi plockade upp Matsan (med en stor påse Plopp som Linda fick) och efter dagens första fotografering under tunnelbaneresan kom vi till Solna.

Där letade vi oss fram till restaurangen Klå Fann Thai, där personalen fixat långbord till oss ute. Efter några minuter var alla på plats: vi landade på 16 personer. Rörigt med vem som skulle ha vad, jag minns inte numret på min mat och garanterat inte vad den hette... (typ: Pad Thai Gad) Men efter mycket om och men fick alla sin thai-mat, starkt eller starkare... Filippa hann även att fotografera alla i hennes solbrillor (trots att det var Albins ide!), så nu är vi alla flugor...

Efter betalning och det att alla började äta på sina Zoo-klubbor hade tiden runnit iväg och det blev långa benet före bort till Råsuda (eller Råttsunda, som Fredrik har lärt mig!) och fotbollsmatchen Sverige - Ukraina. Vi satt på kortsidan, riktigt bra platser, förutom en detalj: vi satt mitt i solen. VARMT. Skiiitvarmt. Vi fick i alla fall glädjen att se både Zlatan, Larsson och Ljungberg spela... Så vi var nöjda, trots att Ukraina vann med 0-1. Det får vi väl bjuda på denna gång!

Sedan tog vi oss ut till Linda och Filippa, för lite muffins- och glasshäng. Hur trevligt som helst!

Bättre dagar är svårt att hitta...

DAGENS:

Färg: Borde ha varit gult och blått… Men Filippa, Linda och Albin fick det till att vara grönt!

Tröja: Tycker jag Lasse ska ha en eloge för! Sverige-tröja med trycket Jesus passar alla. Grym!

Foton: Där vi alla ser ut som flugor…

Drinkblandare: Hanna. Saft och Ramlösa med ett bär i, Hanna är grym!

Klubba: Zoo-klubba som ”bara var till barnen” på restaurangen. Alla fick en ändå.

Påhopp: Men Albin, du kan väl någon gång stå för någonting? [citat Wilnerzon] En minut senare: Men alltså… Jag bara skojade!

Jag-säger-saker-som-låter-snuskigt-men-inte-menat-så: Linda!

Jag-skrattar-åt-personen-som-säger-saker-som-låter-snuskigt-men-inte-menat-så: Bäckis!

Plopp-man: Matsan, som gav bort större delen av sin gamla Plopp-vinst till Linda.

Kort från dagen i ära hittas under följande facebook-länk... Man behöver inte ha facebook, bara att använda sig av följande länk! http://www.facebook.com/album.php?aid=41182&l=d7a13&id=523370959

2 Juni 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Två halsmandlar fattigare.

Såå... äntligen har jag blivit av med mina halsmandlar... Yaay! Efter fem halsfluss på elva månader var detta enda alternativet. Jag klagar inte, tvärtom!

Jag skrevs in på Huddinge sjukhus igår, 10:00. Rullades till operationssalen 13:05, där jag blev inlindad som en kåldolme, fick ett varmt, härligt täcke, inandades syrgas och tittade på sköterskans röda och pigga glasögon. Sedan blev allt svart. Vaknade någon gång runt 15:30 på uppvaket, lite öm i halsen - men inget att klaga på. Har man hög smärttröskel så har man! Fick ligga kvar och andas syrgas, masken byttes sedan ut till syrgas-grimma. Följande tiden var typ: sov, var vaken, sov, var vaken... 17:05 fick jag en Piggelin-isglass och så rullades jag från uppvaket upp till avdelningen igen.

19:00 fick jag lite smärtlindring, hade mamma på besök till 20:20. Ägnade sedan kvällen åt att dricka saftsoppa, lyssna på musik och läsa en bok. Sov ganska dåligt inatt, men så är det oftast... Sköterskorna springer ut och in för att kolla hela tiden. Det bästa av allt? Jag har inte mått det minsta illa efter operationen!

Blev väckt 07:20 av sköterskorna (hade varit vaken 10-12 ggr under natten) och klädde på mig. Fick i mig lite frukost: yoghurt och mjölk. 08:40 hade jag pratat med läkaren och blev sedan utskriven. 09:20 var jag hemma i Farsta Strand med mamma igen!

Vi åker ner till Småland på lördag, är sjukskriven ungefär en vecka. Just nu består livet av: mjuk och kall mat (hur kul är det?), värktabletter, vila och isglass.

Annars? Heja Charlotte! Bra jobbat ikväll... Ser fram emot lördag!

22 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Fredagskväll med Ida!

Igår var en riktigt bra kväll! Ida var här, vi åt varm smörgåstårta (ja, det låter inte gott, men är verkligen det!) och slappade.

När vi skulle brygga kaffe blev det jobbigt... När jag tog i burken hörde man det bekanta (och alltid lika otrevliga) skramlet som bara kan betyda en sak: kaffet var slut. Det var bara att slänga på sig ett par skor, ta en liten promenad och köpa kaffe. Men det var det lugnt värt!

Till kaffet och några chokladägg blev det en fantastisk film: Music and Lyrics, med Hugh Grant och Drew Barrymore. Man kan inte annat än att dansa till filmen, vilket vi oxå gjorde...

Verkligen en kanonkväll! Här syns den lilla söta asken med två passionschokladhjärtan som jag fick av Ida!

17 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Gårdagens onsdagsmässa.

Efter en lång jobbardag (jag har jobbat över tre dagar i sträck nu, på grund av utvecklingssamtal och liknande) åkte jag hem snabbt. En timma senare var det dags att åka iväg, in till Mariatorget och lite fika på Café Rival. Igår fick Therese kommentar av han i kassan "du brukar ju vara här"... Det är alltid samma kille varje onsdag i kassan och vi fikar där med hemgruppen varje onsdagkväll, så det är en vana för oss alla!

Igår var det Therese, Ida, Albin och jag som fikade och det blev en livlig diskussion om killars sätt mot tjejer, gällande till exempel uppmuntran och liknande... Diskussionen är inte över än, på långa vägar!

Igår var det ingen hemgrupp, utan istället Onsdagsmässa. En fin timma, som man blir upplyft av, mitt i veckan!

en gång var jag sorgsen, nu har jag köpts fri
inte längre slav under världens tyranni
en gång var jag hunsad av maktens stora män
nu är han min herre som dog för kärleken

vart än vägarna bär
vartän drömmen tar slut
i hans nåd faller jag
där får jag andas ut

Ikväll? Rix FM - festivalen i Kungsträdgården!

15 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Sommar på våren!

Underbara helg... Sol, värme (lite för mycket värme!) och massa roligt med härliga människor!

I fredags var vi ett gäng (Hanna, Linda Albin, Markus, Jenny och jag) som åt asiatiskt på Bamboo City. Vi satt på uteserveringen på de fula (?) gulgröna plaststolarna. Gott och trevligt! Kvällen avslutades hos Ceder med zatzy-spel, som inte ens blev klart... Fast Linda vann ändå!

Igår var en underbar dag! Efter sisådär tretton klädbyten och tjugoåtta kluringar om skor (det blev gympaskor för min del förresten) kom jag och Ellen iväg till Gröna Lund! Sjukt mycket folk, men vem bryr sig? Sol, glass, korv och pommes, mängder med ketchup, åkattraktioner utan dess like och några snygga britter, som vi sprang på (de sprang på oss?) lite här och där! En riktig höjdpunkt och ett måste på Grönan är Pettson & Findus Värld!

Gudstjänst på förmiddagen idag, Johan predikade. Blev en latte och kanelbulle från 7Eleven efter mötet, sedan skulle jag och Ellen iväg... Jag har faktiskt varit på visning av en lägenhet... Spännande! Den var riktigt fin. Men hur lätt är det att köpa lägenhet?

Har för övrigt idag anmält mig till församlingshelgen... Najs!

11 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
En tisdag i maj.

Jaha - solen skiner, steker och grillar... Det är varmt att jobba på en förskola som har en gård som blir så varm av solen. Urkass mening, verkligen. Men det är så det känns!

Efter jobbet åkte jag till Crossnet och sa HEJ! och lite mer prat. Sedan drog jag och Hanna till Odenplan och fikade på Café Blåbär, härligt ställe med goda och prisvärda mackor! Nu har jag gjort reklam för dom, undrar just om jag får käka gratis nästa gång? I better koll it up!

Anyway: letar lägenhet för fullt, har några månader kvar på denna i andrahand... Så sökning med pannlampa pågår. Spännande ju!

Tomorrow? Jobb, utvecklingssamtal, avslutningssamtal, presentjakt, fika på Rival, samt hemgrupp. Ska bli najs!

Eventuellt grillning på Skinnarviksberget på fredag? Jag och Hanna snackade om det i alla fall... Vi får checka lite mer om fler är på! Är fler på?

6 Maj 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En bra tisdag, liksom!

Har inte arbetat på en vecka, så det var riktigt skoj att komma tillbaka till Huddinge och jobbet. När jag steg av bussen vid Huddinge Kommunalkontor var det solsken och Simpsons-moln på himlen... En riktigt bra morgon!

Idag var vi ute på långpromenad med 5-åringarna och under promenadens gång mötte vi en tonåring med mycket acne. Mina två femåringar som gick med mig hade sedan följande dialog: (tonåringen vi mötte var då utom hörhåll)

Flicka 1: Där mötte vi en människa vi aldrig har mött innan!

Flicka 2: Ja, honom har vi aldrig mött innan!

Flicka 1: Han var alldeles prickig i ansiktet…

Flicka 2: Han kanske var sjuk?

Flicka 1: Ja, eller så kanske han hade hittat en brännässla.

 

Barn är alldeles, alldeles underbara!

 

29 April 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Lite blödig.

 Var på hemgrupp ikväll och träffade några av mina fantastiska vänner... Blev nästan lite blödig! Tänk att man fått så underbara vänner på kort tid i den stora staden.

Idag var det en sån där dag då man blev glad bara man tittade på dom... Therese, Linda, Hanna, Ida, Olivia, Johan, Oskar, Albin och Emanuel. En riktig toppenkväll!

Lite löjligt kanske, man jag har gått och nynnat på Carolas "Sanna Vänner" hela dagen... Det passade ju klockrent idag!

Alla måste ha nån att kunna lita på, det är så
Och en trofast vän är mera värd än guld
Jag vet, vänner prövas genom tidens gång
Sviker aldrig fast din väg är lång
Finns där vid din sida när vågorna slår
Håller det de lovar, det är vänner som består

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått
Sanna vänner kan man alltid lita på
När du kom behövde jag en vän
Sanna vänner kommer alltid igen

Jag ska passa mig för att inte bygga upp något luftslott…

Det är tyvärr lättare sagt än gjort.

Men jag ska vänta med att bygga högre nu,

tills jag ser hur fortsättningen blir…

23 April 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Testfest med lösviktsgodis!

I söndags gick inbjudan ut från Albin, om nästa testfest... Denna gång blev det hos Hanna, att testa lösviktsgodis!

Kvällens vinnare var den klassiska centern, medan marmeladgodiset "gröna kulor" fick sämst betyg...

Det finns verkligen mycket man kan diskutera i vår testgrupp... Men ska något göras seriöst (?) så ska det!

Här syns vårt startfält...

11 April 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Fredagshäng hos Hanna!

Igår jobbade jag till 17:30, hade stängningen tillsammans med Marika. Segt att ha stängning, men är man förberedd på det går det alltid! Skönt att kunna vara ute hela eftermiddagen oxå.

På kvällen var jag ute i Nacka hos Hanna, vi var ett gäng som var ditbjudna på fredagshäng: Anna, Elias, Simon, Oscar, Sara, Andreas, Lasse och jag. Vi åt god mat och spelade spel: Cluedo... Vi körde i lag, Simon och Hanna var grymma på att klura ut rummet för mordet, mordvapnet och mördaren. Men sista omgången (rätt lösning syns på kortet här nedan) blev lite lång... Ska man spela ut varandra så ska man! Kolla in 3d-effkten som blev när man plåtade på spelplanen!

En fantastiskt trevlig kväll!

5 April 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Den underbara våren!

För en vecka sedan? Snö, kallt och stjärtlappsåkning på jobbet.

Nu idag? Solsken, värme, glädje, vårskor, uteserveringarnas första dag, folk ser allmänt glada och trevliga ut!

Sedan är väl frågan hur länge värmen och våren håller sig? Det kanske blir ett bakslag lite längre fram och vi får plocka fram stjärtlapparna igen...

Har varit på Café Rival ikväll och fikat med Linnea, vi har inte setts på snart tre år! (Kändes som tre veckor...) Hon är tillbaka i Stockholm efter sin tid som volontär i El Salvador, så sjukt kul att bo i samma stad och kunna träffas oftare! Efter vår fika tog vi en promenad på Mariaberget...

Här är ett kort från när solen gick ner!

Solnedgång sett från Mariaberget.

1 April 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Våffelparty!

En gång om året är det våffeldagen, så också i år. Den 25 mars närmare bestämt, vilket var igår!

 

Jag tycker oftast att helgerna är uppbokade till halskragen och det är minst lika roligt att kunna träffas mitt i veckan - det förgyller veckan och vardagen. För en vecka sedan la jag ut ett event på facebook (samt några sms-inbjudningar) om våffelparty!

 

Ett rejält gäng nappade och under tre timmar igår kom 16 gäster... Vi har tillsammans ätit ca 75 våfflor, samt mängder med sylt och grädde (grädde på sprayburk).

 

Ett stort TACK till Therese, Jonas och Albin för fin gräddning! Det var en grymt trevlig kväll!

 

26 Mars 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Kex-provning hos Albin!

För ungefär en vecka sedan kom det en inbjudan på facebook om "Måla om och äta kex hos Albin". Spännande, speciellt eftersom Albin själv inte hade skickat ut den lite annorluda (?) inbjudan, utan Jacob var skyldig.

Vi samlades åtta personer hemma hos Albin, med nio olika sorters kex (det var lite bråk om vad som var kakor eller kex) som skulle provas och bedömas... Efter livliga diskussioner, påhopp, liknelser och åsikter var Jacobs kex diskade och ute ur tävlingen, Linda, Hanna och jag hade läger mot de andra om att Wafers vaniljkex inte är goda och slutligen stod mina hederliga Tom & Jerry-kex som vinnare med snittpoängen 7,9!

Här nedan syns startfältet...

Nu har en ny grupp startat på facebook, med namnet Testfest. Det kommer att bli fler test-kvällar framöver... Nice!

18 Mars 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Helg i Småland!

 Helgen ja. För att vara lite klyschig: tiden går fort när man har roligt!

 

Har varit i Huskvarna hela helgen, kom på kvällen i torsdags.

Helgen har bestått av mycket gemenskap och vila… Helt perfekt!

 

Har tillbringat större delen av helgen tillsammans med mamma, pappa och mormor. Så underbart!

I fredags var jag, mamma och mormor iväg på lite utflykt, det blev fika ute på favoritstället ”Romelsjös Café”. Hur mysigt som helst! Igår blev det namnsdagsmiddag (det var Maria i torsdags) på Pallas Atena, det var verkligen inte fel med grekisk buffé!

 

Idag var jag i kyrkan på förmiddagen och fick bland annat träffa Sara, Fredrik, Frida, Emelie, Sofia, Elisabeth och Daniel. Det var speciellt efterlängtat och roligt att träffa Fredrik, det blir tyvärr inte lika ofta längre.

 

Jag sitter på Bus4You hem nu och kommer att vara hemma i Farsta efter kl. 22. På bussen hem har jag sällskap av Simon, som också hade varit i Jönköping över helgen. Även Therese och Oscar har varit där!

 

Nu är det dags för en ny vecka, är inte överdrivet motiverad faktiskt. Så är det ju ibland! Men vi har studiedagar måndag-tisdag, så då går nog veckan lite smidigare?  På onsdag är vi ett rejält gäng som ska på

Tomas Andersson Wij. Ska bli riktigt nice!

 

That’s about it. Over and out!

 

2 Mars 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Bokrean 2008!

Varje år i slutet av februari är det dags igen. En del tycker att det är en plåga, en del ser det som en andra julafton. Jag pratar självklart om bokrean!

Jag är nog lite både och... Det är alltid roligt att kolla lite i katalogerna/på internet i förväg och sedan gå till 3-4 olika ställen och kolla... Men när rean har legat framme i över två veckor i affärerna, då är det bara jobbigt!

Igår efter jobbet åkte jag i alla fall in till City, för att börja med Drottninggatans Bok och Bild, sedan vidare till Akademibokhandeln, för att avsluta på bokrean på Åhlens. Resultatet (föruom en mängd presentböcker och dassböcker) blev:

Igår var det (som vanligt) fika på Rival, sedan hemförsamling. Lika fantastiskt som alltid, snacka om att ha hamnat rätt! Kvällen avslutades för Hanna, Albin, Ida, Oskar, Johan och mig på Cobra, ett litet, mysigt barhäng på Söder. Nice!

I helgen kommer jag att vara i Huskvarna, sitter i skrivande stund på bussen mot Småland. Åker med bussbolaget Bus4you (fck rekommendationer av Elin och Oskar) och har här tillgång till trådlöst, gratis nätverk. Schysst!

28 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
I Stockholm Boogies fotspår...

I helgen har Sara varit på besök, härligt att kunna träffas! Vi har mest slappat: på lördagen promenerade vi över Söder, gick längs vattnet och till Skinnarviksberget... Så med andra ord såg flera av platserna där filmen Stockholm Boogie spelades in. Skoj!

Melodifestivalen på kvällen: Tyckte att Caracola var riktigt bra, man blev glad av deras låt! Patrik Isaksson var oxå klart godkänd! Så till min lilla fråga: Vilka är det som röstar på Frida?  Svär man i sin låt borde man inte ens få vara med i tävlingen - ILLA!

Igår var det gudstjänst som vanligt på förmiddagen, Johan predikade. Inspirerande! Semlor till fikat, Ingela var överlycklig...

Efteråt blev det pizza från vår pizzeria i Farsta Strand, vi var ett rejält gäng hemma hos Johan. Blev en lång (jaja, alla dagar är lika långa) och härlig eftermiddag/kväll. Söndagar är ju allt bra!

25 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Senaste dagarna...

På jobbet är det mycket, men Ingela är tillbaka och det är grymt skönt! Har jobbat över alldeles för mycket den senaste tiden, men ofta har man inget val...

I torsdags hade jag gäster hemma, lite Alla-Hjärtans-Dags-knytkalas-det-är-roligt-att-träffas-mitt-i-veckan-häng här! Det blev ett rejält knytkalas, vi blev 11 pers till slut: Jenny, Ida, Therese, Oskar, Linda, Albin, Steven, Johan, Jakob, Hanna och jag. Det en himla rolig och trevlig kväll!

Nu i helgen har jag mina föräldrar på besök, idag blev det tulpanutställning i Åkeshov, på Tulpanens Hus, samt lite shopping. Ikväll ska vi se Melodifestivalen, imorgon gudstjänt följt av årsmöte! Mitt första årsmöte som medlem i Söderhöjdskyrkan, nice!

16 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Helgen som varit...

Lite kortfattat om helgen...

I fredags var det fredagshäng hos Ellen och mig: Johan, Oskar, Elin, Sara och Thomas kom förbi en sväng på lite mackor och mycket prat. Trevlig kväll! Hur är det nu med sju-minutersregeln?

I lördags var jag hemma hela dagen och bara vilade - inte ofta det händer. På kvälle var jag på ungdomsgården Livin Room i kyrkan och hjälpte till - riktigt kul! Blev att göra svalkisar, dansa på dansmatta och prata med massa mysiga tonåringar. Vi såg även Melodifestivalen... Amy var duktig! Gillade även Velvet. Men inga låtar satte sig riktigt...

Igår (söndag) var det först gudstjänt, sedan fika som vanligt. Sedan bar det iväg ut till Lidingö, till Ida - som fyllt år! Vi fick god mat, samt tårta. Trevlig och rolig eftermiddag/kväll! Ett nytt beroende framkallades oxå... Sidan http://www.travelpod.com där man ska testa sin travel-iq och placera ut städer, m.m. i länder. Testa det, så roligt! Och som sagt: beroendeframkallande...

11 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Sista avsnittet...

 Idag, kl. 22:39 såg vi slutscenen från Gilmore Girls - säsong 7, sista avsnittet av serien.

De senaste 3 månaderna har vi tagit oss igenom hela serien och följt Lorelai och Rory i det lilla samhället Stars Hollow, tillsammans med Luke, Logan, Emily, Richard, Sookie, Jackson, Lane, Michel, Kirk, Miss Patty, Babette och de andra.

Sjukt beroendeframkallande serie... Fantastiskt bra må-bra-serie!

7 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Brunch, humor och hotell Malmen.

Har inte uppdaterat på en vecka nästan, har inte haft tid faktiskt.

Helgen som gått har varit intensiv, men grymt rolig. Härligt!

I fredags stängde jag på jobbet, så man orkade inte mycket mer. Blev god mat här hemma och typ sju Gilmore Girls-avsnitt...

Igår var det upp och iväg in till Söder, brunch tillsammans med gänget från Vemdalen-resan. Men det var så mycket folk på stället vi skulle till, så vi stack vidare och fikade på ett annat ställe. Sedan ett varv på stan (blev en tunika, en kollegetröja och en cd-skiva) för att sedan hem två timmar.

Fick ett överraskande samtal: av Therese! Hon flyttade till Stockholm för två veckor sedan och undrade om något hände på kvällen. Efter att ha snackat med Hanna, beslutades det att vi (jag, Therese, Hanna och Simon) skulle dra in till Södra Teatern, för att se humor-debatt med Fredrik Lindström. Sjukt bra! Cecila Frode, Måns Herngren, Alex Shulman och en till satt i panelen. Sedan fika på Café Fåtöljen på Götgatan.

Idag var det gudstjänst, fika och massa prat. Sedan vidare till en thai-restaurang, där vi (vi blav 12 pers!) käkade god mat. Avslutningsvis gick hälften av oss (Johan, Oskar, Sara, Tomas, Ida och jag) vidare för en kopp kaffe. Vi landade på Hotell Malmen - riktigt schysst. Snacka om slapp söndag!

Nu drar en intensiv vecka igång - både på arbetet och utanför.

3 Februari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vemdalen!

I torsdags kl. 16 bar det iväg från Korskyrkan på Birger Jarlsgatan, 50 mil norrut med buss... Efter mycket yatzy-spelande, prat, lärt känna några nya människor, musik, sms-tävling i bussen, rast med mat i Järvsö (ja, Lill-Babs har bott där), en del slumrande och 7 timmar senare var vi framme i Vemdalen.

Jag, Hanna och Anna bodde i hytt 7, granne med Johan, Albin och Oskar. Vi får väl passa på att skryta med att dessa hytter fanns i Lillehammer 1994... Undrar just vilka stjärnor som bodde i våra?

Det var en härlig långhelg, med mycket snö, mycket skratt och gemenskap. En hel del fotande (kolla in mitt fotoalbum som är uppdaterat) och långa promenader. Andakt och gemenskap på kvällarna. Det enda tråkiga var väl några killars försök till att spela "Bruno" (straff-Uno) med mig och Hanna?

Jag lagade mat på eftermiddagarna/kvällarna tillsammans med (eller åt, kanske man ska säga?) Johan, Oskar och Albin och det är nog ett ämne som kommer hålla i sig länge... Men kul var det!

I söndags var vi hemma igen, strax före kl. 22. En härlig helg, som man kommer leva länge på! Blev verkligen över förväntan.

Glöm nu inte fotoalbumet!

29 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En mycket bra dag!

Helgen har varit rolig - Sara och Sofia har varit på besök. Det har varit bland annat shopping, middagar, filmkvällar och bowling... Nice!

Igår var en fantastiskt bra dag... Igår gick jag med som medlem i Söderhöjdskyrkan, något som känns kanon!

Jag är verkligen fylld av en otrolig tacksamhet, efter att ha fått hitta denna fantastiska församling... Det ska bli en härlig och spännande vår!

Nu är det några intensiva (och hårda?) arbetsdagar som man har framför sig... På torsdag eftermiddag åker jag till Vemdalen på skidweekend! Jag åker inte skidor, men ska med ändå...

And I stand in awe of You

Of Your glory

And I live to worship You

Son of God, King of heaven

 

And the angels round Your throne

Cry out holy

To the One who is to come

Hear us sing hallelujah

 

21 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Promenad med Jenny.

Idag på eftermiddagen har jag och Jenny (med Jelina i barnvagn) varit ute och promenerat längs Malugnen...  Självklart hade jag kameran med mig och här nedan syns ett av korten...

Så otroligt vackert!

Kul med promenad och det blev självklart mycket prat! Vi avslutade med lite fika hemma hos mig.

17 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Ett år på Falken!

 

Idag är det ett år sedan jag började arbeta på Förskolan Falken och avdelning Lejonet!

Himmel, vad fort tiden går... Det har varit ett slitigt år och mycke sjukdomar, men samtidigt har jag verkligen riktigt skoj!

Det nya året har precis dragit igång och det är mycket spännande som ligger framför... Både på jobbet och i övrigt!

 

10 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Mamma 60 år!

I fredags fyllde min kära mamma 60 år! Hon och pappa kom hit till Stockholm i fredags, för att vara här i helgen och fira.

I fredags var vi på Söders Hjärta och åt god mat... Fantastiskt trevigt!

Igår lördag fortsatte vi firandet genom att gå på The Sound of Music på Göta Lejon: Pernilla Wahlgren, Tommy Nilsson, Johan Wahlström, Gert Fylking och Felix Egström var några av de medverkande. Helt fantastiskt bra, högt över alla förväntningar. Barnen var så sjukt duktiga!

"När Gud stänger en dörr, öppnar Han ett fönster."

Det har varit en fantastiskt härlig och minnesvärd helg!

6 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Tulpanerna är tillbaka!

Liksom jag, som är tillbaka i Farsta. Kom hem hit igår och har idag arbetat första dagen efter jul & nyår. Denna veckan är fyra förskolor sammanslagna, så vi har varit uppe på Guldfisken, i Solgård i Huddinge. Blir lite längre till jobbet, men för två dagar är det lugnt!

Sedan var det raka spåret in till Stockholm city, för inhandling av födelsedagspresenter. Det gick alldeles utmärkt, över förväntan, till och med!

Mamma fyller 60 år imorgon och pappa fyller 61 år på måndag. Imorgon kommer de upp hit, för att fira här. Blir fin middag en kväll och The Sound of Music på Göta Lejon en kväll. Ska bli kul!

Så var det då det här med tulpaner... Äntligen gör de entré på riktigt, och inte speciellt dyra heller. På Hötorget får man två buketter (20 tulpaner) för 50 kr. Så härligt att ha på köksbordet! Det blir några buketter som handlas genom januari och februari...

Denna bukett är från förra året... Fantastiskt vacker!

3 Januari 2008  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
De senaste dagarna...

Det har varit fullt upp de senaste dagarna... Har inte haft tid att uppdatera förrän nu! Så är kommer lite om vad jag har gjort!

Torsdag morgon: X2000 ner till Småland på minisemester.

Nya Musik och lite affärer, samt lunch tillsammans med mamma.

 

Tutat på en DHL-lastbil ute på Ljungarum som inte kunde trafikreglerna.

 

Konsert med Lars Winnerbäck i Jönköping i torsdags… Helt magiskt fantastiskt, som alltid. Fast jag och Sara saknade Hovet!

 

Till sjukhuset med mormor på fredag morgon, som hade rejält näsblod i över två timmar. Hon fick åka hem igen efter etsning och provtagningar.

 

Bilat i spöregn med mamma och pappa upp till Stockholm under fredagen.

 

Lite shopping i Stockholm City på fredagskvällen.

 

Idol-finalen 2007: Grattis Marie Picasso! Helt rätt vinnare. Hon förtjänade det verkligen!

 

Skansens Julmarknad på lördagen med mamma och pappa, hur mysigt som helst.

 

Fast Gröna Lunds Julmarknad var verkligen bara skit…

 

Fågelmat och film hemma på kvällen med mina föräldrar, samt Ellen.

 

Avsked på morgonen, då mamma och pappa åkte hem till Huskvarna.

 

Gudstjänst i Söderhöjdskyrkan på söndagen, följt av (som vanligt) fika i källaren. 

 

Söndagsmiddagen blev pizza här hemma på eftermiddagen: Hanna, Malin, Elin, Albin, Johan, Steven, Ellen och jag. Fantastiskt trevlig eftermiddag!

 

På kvällen bakade jag och Ellen lussekatter...

 

Thats about it! Äntligen tillbaka till jobbet idag... Underbart!

 

10 December 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Halsfluss. Igen.

Jaha... Så var det dags för skiten igen. Hade lite ont i halsen igår på morgonen, tyckte inte det var så farligt. Åkte och jobbade, men framåt lunch kände jag mig sämre och åkte hem. Kl. 13 hade jag 38,7 i feber, ringde närarkuten och sa att jag har fått halsfluss (efter några omgångar känner man igen symptom och febertoppar). Jag fick en tid kl. 14:15, hade hur jobbigt som helst att ta mig dit.

När jag kom dit tittade läkaren i halsen och sa: ooj... Sedan ett snabbt halsprov, jag skulle sitta i väntrummet i fem minuter och vänta på svaret. Efter två minuter kom läkaren och sa: garanterad halsfluss. Jag fick kåvepenin (och vem är förvånad?) 1 gram x 3 dagligen i tio dagar... Elefantkuren, liksom! När jag kom hem kl. 15, hade jag 39,8 i feber... Underbart. Nu är det Alvedon, som gäller.

Har legat i sängen i över 24 timmar, inte ätit - bara försökt dricka massa. Kan inte svälja, kan inte prata. Halsmandlarna är helvita!

Det är synd om mig!

22 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Fotbollsgalan 2007!

Japp, ikväll kl. 20:00 var jag och Ellen på Hovet här i Stockholm, Fotbollsgalan 2007 direktsändes därifrån.

Det var kallt, stämningsfullt, hela fotbolls-Sverige-eliten var på plats, roligt, förvånade talare och lite musikunderhållning. I publiken snett nedanför oss satt Marie, Daniel, Mattias och Amanda, från årets upplaga av Idol. Men det hör inte hit! (bara en liten extra kommentar...)

Så vad säger man om Fotbollsgalan över lag? (Haha - lag!) Bra upplägg, lagom längd, skön "stolt" atmosfär när vinnare presenteras och kommer fram till stora scenen. Musikunderhållningen? Peter Jöback & Pernilla Wahlgren, Magnus Uggla och The Ark. Ellen var lycklig över Peter, jag tyckte att det var himla kul med The Ark... (Fantastiskt duktigt live-band, som jag kommenterat tidigare i år). Vilka som vann hit och dit tänker jag inte gå in djupare på... Det gör nyhetssidorna så bra.

Årets guldboll? Det verkade inte vara en människa på Hovet som tyckte det var fel att den gick till Zlatan... Här nedan är guldregnet, då Zlatan är på väg fram. (Himla svårt att plåta i stora, mörka lokaler!) Större delen av Hovet stod upp och hyllade honom...

Alltid kul med grejer som detta i vardagen!

12 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Vilken vecka!

Har bara jobbat, jobbat, jobbat denna veckan känns det som!

Imorse var första gången som jag var hemma då det var ljust ute… Helt sjukt!

 

Måndag: Arbetat 9-17:30.

 

Tisdag: Arbetat 9-16:30, sedan till IKEA 16:30-21 med jobbet…

 

Onsdag: Arbetat 7-15:30 (börjat 30 minuter tidigare, även haft husmöte), sedan tillbaka till jobbet 18-19:45 på föräldragrupp.

 

Torsdag:  Jobbat 6:30 – 14.

 

Fredag: Jobbat 9-17:30, suttit på pedagogisk ledningsgrupp hela förmiddagen.

 

Övertid: 7 timmar… Det är ju gött, men alldeles för mycket på en vecka!

 

Ikväll ska jag och Ellen ha Idol-kväll… Heja Christoffer!

 

9 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Practical joke!

Ja, det hela började väl igår... Jag och Ellen var överhypade, trötta och hysteriska. Vi skrattade och körde stenhårt med ironi hela kvällen. Och imorse?

Jodå. Ellen hade staplat 32 toarullar utanför mitt rum, så 06:20 var det en chock. Alla mina apelsiner? De låg i micron. Mitt polarbröd? Påsen låg i handfatet på toaletten.

Och när jag kom till jobbet? När jag senare tittade i plånboken, insåg jag att alla mina kort var omflyttade...

Jag laddade upp med 3-4 grejer mot Ellen före jag gick till jobbet, det bästa var den bärbara telefonen i micron. (Kan lägga till att vi har laddaren till den bärbara telefonen bredvid micron) Min dröm gick i uppfyllelse: 8:30 ringer någon fel hem - Ellen rusar upp (river ner stapeln med rullar och prylar jag ställt passande i hennes rum) och springer ut i köket. Hittar inte telefonen och får panik. Så fantastiskt KLOCKRENT!

Vardagen blir himla mycket roligare med lite humor...

6 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Helg hos mamma & pappa!

Så har ytterligare en helg passerat... Fort går det verkligen! I fredags slutade jag kl. 12 och tog sedan X2000 ner till Nässjö, vidare med Vättertåg till Huskvarna. Har varit hos mamma & pappa och bara haft det mysigt! Helgen i korta meningar:

 • Träffat Sara, några timmar på fredagskvällen. En långpromenad i Jönköping, samt en hamburgare från Max.
 • Fikat på Wienerkonditoriet med mamma.
 • Firat Fars Dag, med lite roliga presenter.
 • Varit hos mormor, fikat och suttit och pratat.
 • Haft filmkväll med mamma och pappa.
 • Suttit i fina rummet och bara haft det mysigt.

Så härligt att komma hem till mamma och pappa och bara ta det lugnt en kväll! Oftast är det tusen saker man ska hinna med, men så var det inte denna gången... Gött!

Sitter för övrigt och lyssnar på Christian Kjellvander. Skön musik!

4 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Så Ska Det Låta + överraskningsfest!

Vilken dag... Hade öppningen och började 06:30, så det var upp tidigt idag som gällde! Men ganska mysigt att vara ensam på jobbet på morgonen, när det är alldeles tyst... Lite kaffe och bara kunna sitta och invänta orkanen!

14:30 idag befann jag och Ellen oss på SVT, för att vara publik i Så Ska Det Låta... Fantastiskt roligt! Men blev lite segt med träsmak efter tre timmars sittande och alla omtagningar (man kommer väl aldrig se ett program på samma sätt igen...) Vi hade härliga artister: Jenny Berggren & Magnus Carlsson (Sara hade mycket att säga när hon hört att Magnus var där...) i Stefans lag, i Puttes lag var det: Åsa Fång & Robert Gustafsson. Så vi hade riktig tur! För övrigt är Peter Settman helt kunglig.

Kl. 18 var vi därifrån och tog bussen mot Slussen... Hysterisk rask takt bort till Södehöjdskyrkan, där jag blev insläppt av Elin och Thomas och fick springa (observera: springa) tre stora spiraltrappor UPP. In i Oskars lägenhet, där ca 20 pers. stod gömda i mörkret och väntade... 3 minuter senare låses dörren upp, Oskar kliver in och får en större chock... Grattis på födelsedagen! En lyckad liten överraskningsfest, alltid roligt mitt i veckan. Mackor, tårta, presentöppning och mycket prat och fotande. Lyckat!

Dagens låt? The Scientist - Coldplay.

1 November 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Pedagogiskt?

Ibland kanske man inte är överdrivet pedagogisk på jobbet - men detta som kommer här nedan var faktiskt en fantastiskt skön kommentar... Väl värd att spara!

Flicka, 5 år: [slickar på en citronskiva för hundrade gången under lunchen och gör sedan en rejäl grimas] Maria, kan inte du göra så citronen inte är sur?

Maria: Sluta slicka på citronen.

Pedagogiskt? Jadå. Fantastiskt kul var det oxå!

30 Oktober 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Pedagogiskt?

Ibland kanske man inte är överdrivet pedagogisk på jobbet - men detta som kommer här nedan var faktiskt en fantastiskt skön kommentar... Väl värd att spara!

Flicka, 5 år: [slickar på en citronskiva för hundrade gången under lunchen och gör sedan en rejäl grimas] Maria, kan inte du göra så citronen inte är sur?

Maria: Sluta slicka på citronen.

Pedagogiskt? Jadå. Fantastiskt kul var det oxå!

30 Oktober 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Fredagskväll hos Hanna.

Igår var det en riktigt härlig fredagskväll. Vi var ett gäng (med folk från Söderhöjdskyrkan) som var bjudna hem till Hannas lägenhet ute i Nacka/Saltsjö Järla: Ellen, jag, Elin, Oskar, Johan, Elias och Jenny (deras bebis Jelina var oxå med!), Steven, Malin (Hannas kompis från Eskilstuna) och Simon (en kompis till Hanna från förr).

Tacopaj, tända ljus, mycket prat och skratt, lite Idol, underbart gott kaffe (som mättes upp utan kaffemått och blev ändå kanon) och cheesecake. Men mest "vuxet" var väl ändå diskussionen om pensionssparande? Haha! Det känns verkligen så roligt att lära känna lite nya människor här uppe, flera av dom bor till och med här i Farsta!

Nu idag blev det en rejäl sovmorgon, för vi var inte hemma förrän 01:20. När jag vaknade hade Ellen varit nere på Coop Konsum och handlat frukost... Samt bakelser! "Efterätt" till frukosten! Hon är helt underbar! Dagen kommer bli lugn. Ovanligt för att vara oss! Vi ska in en stund till stan och leta jackor, örhängen and stuff!

And thats just how it is,
and how its always been
Its where my reason stops
and something else comes in
I know it doesnt make sense, but still...
Calleth you, cometh I
-And thats how it is

13 Oktober 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
En underbar söndag.

Idag har jag och Ellen varit på gudstjänst i Söderhöjdskyrkan, känns roligt att ha hittat en lite mindre församling där man känner sig hemma och välkommen, på så kort tid.

Har varit där några gånger nu och har lärt känna (bekanta mig med kanske man ska säga?) ett flertal människor och det är ju bara roligt!

 

Ära till Ditt namn

Då Du ger av Ditt överflöd

Då Din frid kommer över mig

Ära till Ditt namn

 

Ära till Ditt namn

På de vägar jag ej förstår

Genom öken och ödemark

Ära till Ditt namn

 

All välsignelse Du ger mig

Tackar jag Dig för

Och när mörkret sakta faller

Min röst Du hör

 

Ära till Ditt namn Du min Gud

Ära till Ditt namn

Ära till Ditt namn Du min Gud

Ära till Ditt heliga namn

 

(Svensk text: Robert Eriksson)

7 Oktober 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 6 kommentarer
Kamera och kanelbulle.

Idag har jag äntligen efter mycket letande och jämförelser överallt köpt mig en ny digitalkamera... Den inhandlades på Expert (fick 5 % rabatt och massa poäng via MedMera) och det blev en vacker röd Olympus Mju 820!     

För övrigt är det ju oxå Kanelbullens dag! Snacka om försäljningsknep... Men för en gångs skull - en trevlig tradition... Jag har faktiskt ätit en idag! Har du?

Förresten, vad tycks om min kamera? Me like!

jag skulle andas i det tomrum som blev över,

om du lämnade mig nu…

4 Oktober 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Frankie and the Frogs!

Igår var vi veliga... Vad skulle vi hitta på? Vi (jag, Ellen och Hanna Hahl) funderade på att gå på Anna Ternheim på Grönan, men orkade inte... Hanna fick sedan erbjudande av sina jobbarkompisar att vi kunde hänga med på bio och vi nappade!

Resultat? Hanna, Ellen, jag och: 9-10 grabbar. Nice... Haha!

Vi såg filmen Bristande Bevis, riktigt spännane thriller.

Det senaste halvåret har Frankie and the Frogs (grodor i blå maffiakläder) haft "stäng av din mobil"-reklam på bion, där de sjunger en låt... Den gick tyvärr inte igår före filmen, men som tur är har jag texten i huvudet... En fullträff!

Du undrar väl just nu som bäst
På din taktik för att störa mest
Har din mobil någon kul signal
Eller dränker du slutet i högljutt tal
Och du tror nog att du har rätt
Att sparka mig i ryggen när du köpt biljett
Men skärp dig nu för du
Stör mig mitt i filmen!
Välter ut popcorn och förstör min kväll
Ooo, man hör dig mitt i filmen!
Du sörplar läsk i hundratolv decibel

Det här är inte ditt hem…

 

Frankie and the Frogs (c) Walt Disney Pictures.

 

 

1 September 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Tåget mot Nässjö, vagn 5.

I fredags åkte jag hem till Huskvarna och hälsade på... Steg på tåget i Flemingsberg, smidigare när man slutat jobba. Vem steg på tåget i samma dörr (och självklart samma vagn!) som jag? Och satt tre rader bakom mig? Salem Al Fakir. Gött! Han är faktiskt fruktansvärt söt i verkligheten - han ser sådär allmänt glad och mysig ut. Hans lockar är ljuvliga!

I alla fall - helgen har varit trevlig, väldigt intensiv. Var hos Fredrik i fredagskväll, blev bjuden på god (och stark!) kycklinggryta och tittade sedan på film.

I lördags var jag och mamma på stan en liten sväng och fikade självklart på Wienerkonditoriet - vårt café! Eftermiddagen tillbringade vi hos mormor, där vi möblerade om lite grejer och fikade och pratade. Mysigt! På kvällen träffade jag Sara, det blev att gå igenom kort, samt en promenad på stan. Sprang på Simon, alltid kul att se honom!

Idag har jag bara varit hemma och umgåtts med mamma och pappa... Åkte 17:14 från Huskvarna och var uppe i Stockholm 20:40... En halvtimma senare var jag hemma i hallen i Farsta!

Varje slag i mitt bröst är ett slag för dig...

26 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vattenkrig inomhus?

Ok. Igår satt jag och Ellen framför tvn och tittade på Bridget Jones... Underbara Bridget Jones! Min mobil (som låg på laddning) ringde, och jag sprang och svarade. Var trött och la mig därför på golvet för att prata med Sara.

Under tiden hämtade Ellen mer vatten i den stora tupperware-kannan och skulle sätta sig i soffan igen. Men när man tittar upp från golvet, står Ellen över mig med vattenkannan i högsta hugg och beredd att hälla. Min första tanke: Ok, hon skojar - hon häller aldrig. Sekunden efter: iskallt vatten i ögon, på kinden, och i örat.. Rinnandes mellan mobilen och mitt öra.

Min reaktion? Jag gallskrek. (Sara pratade om en del viktiga saker och undrade varför jag började skrika.) Sekunden efter rusar jag upp från golvet (fortfarande med mobilen i handen och Sara numera ropandes: Vad händer?) och springer efter Ellen - runt i lägenheten. Ellen har fortfarande vattenkannan i handen och spiller lite i mitt rum, lite i köket. Slutligen får jag tag på mitt vattenglas, som var halvfullt och kastar över Ellen - vars tur det nu blev att gallskrika.

Sedan var jag tvungen att förklara för Sara som undrat vad som hänt... Ett litet spontant vattenkrig inomhus bara.

Det är grejer som det som piggar upp vardagen!

Lets pray that the weekend will thrill us, babe
Lets pray that the weekend wont kill us, babe
Hooray!

24 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
En liten present...

 Imorse efter frukosten på jobbet fick jag en liten present av Ingela... Jag skulle fått det i söndags när hon var här, men det blev idag istället. Så uppskattat med present, mitt i veckan på jobbet!

Det var två pins till mina foppa-tofflor som jag har på jobbet... Jag har sedan innan en sköldpadda och en pingvin, som sitter på vänsterskon...

Numera har jag Lisa och Bart Simpson på min högra sko... Ljuvligt! Visst var de fina?

Its painful to admit, but Ive been feeling shit

‘Cause all I want is you

It’s getting quite absurd, the worst hang up ever heard of

That all I want is you

All I want is you

 

21 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
En promenad...

       Det finns många anledningar till varför man är ute och går. Jag har börjat promenera mycket längs Malugnen (sjö längs med Farsta Strand), där det finns ljuvliga promenadsträckor och även lite slingor i skogspartier, längs med vattnet.

Jag promenerar ofta med mp3n i öronen, för att ha lite musik med mig. Över 200 låtar blandat... Igår när jag var ute och gick kom Folks lovsång Så stor är vår Gud. Den berörde mig ännu mer än vanligt och texten blev levande där jag gick i Guds vackra natur. För hjälp! Ta en rejäl titt nästa gång du är ute och går! Världen är inte särskilt vacker, sjunger Josef Zackrisson i låten Innan vi faller. Och visst, jag håller med honom. Men samtidigt: det orörda, vackra...

Så nästa gång du är ute och går i naturen - stanna upp, ta tid och se på allt det vackra Gud skapat åt oss. Du hinner det.

 

Vår Konungs Majestät

Klädd i härlighet

Må jorden glädja sig

Jorden glädja sig

 

I ljus Han sveper sig

Och mörkret gömmer sig

Och skälver för Hans röst

Skälver för Hans röst

 

Så stor är vår Gud

Sjung med mig,

Så stor är vår Gud

Och alla ska se

Hur stor Gud är

 

I evighet Han är

Och våra liv Han bär

I Sin starka hand

I Sin starka hand...

 

15 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Helgen som gått!

Så har första helgen efter semestern varit… Klibbig och klabbig och varm… Precis som veckan. Här är en sammanfattning av helgen!

 

FREDAG.

Soft hemmakväll, satt på balkongen och drack kaffe, löste korsord och läste Stieg Larssons (första bok i trilogin Millenium) Män som hatar kvinnor. Ellen kom hem 21:30, då blev det film: underbara Soroity Boys (har sett den minst 15 ggr) och korv med bröd.

 

LÖRDAG.

Sovmorgon, steg upp strax före 11. Avfrostade vårt frysfack (som fryser igen på typ 2-3 veckor… Jag avskyr det!).

Var sedan ute på en långpromenad, bland annat längs med Malugnen och Farsta Strands naturstig… Favoritpromenad just nu.

Eftermiddagen gick åt att baka muffins och prata i telefon, med först Bettan och sedan Sara.

På kvällen kom Tomas och hälsade på mig och Ellen, han var uppe i Stockholm över helgen. Vi hade våffelparty! Passade på att inviga mitt dubbla (!) våffeljärn som jag köpte i mars…

Våfflor och glass till filmen Wedding Crashers. Kul kväll!

 

SÖNDAG.

Kunde inte sova mycket under natten… Var vaken före 8 och orkade inte ligga kvar mer… Så jag gick upp och gick en långpromenad. Dock inte naturstigen på morgonen. När jag kom hem och hade duschat vaknade Ellen och då blev det frukost i köket.

Efter 10 sprang vi till tunnelbanan (genomsvettiga) och åkte till Korskyrkan på Birger Jarlsgatan inne i Stockholm. Gudstjänst, så härligt!

Efter gudstjänsten åkte Ellen till jobbet, jag gick lite ärenden på stan och småshoppade lite. Kl. 14 träffade jag Tomas och vi gick och fikade.

Eftermiddagen har bestått av att tvätta

 

Imorgon börjar min och Ingelas nya kollega… Ska bli kul!

 

Förresten!

Idag 2007-08-12 är det 1 år sedan

jag och Sara var på Zinkensdamm och såg

turnéavslutningen med Lars Winnerbäck & Hovet...

Tusan, vilken magisk konsert... Som alltid, när det är LW & Hovet. 

Bilder därifrån finns i ett av mina fotoalbum...

12 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Julafton två dagar denna veckan!

Så har det hunnit gå en hel arbetsvecka... Denna veckan har det varit sammanslagning, många barn har fortfarande varit lediga, och flera i personalen har haft sin sista semestervecka.

Jag och Ingela har pysslat och grejat mycket inför nästa vecka, då vi drar igång på allvar tillsammans på Lejonet. Vår nya kollega börjar oxå på måndag... Roligt!

Vi har beställt mängder med nytt material: allt från nya pussel, spel, pärlor och paljetter till dockor, bilvägar i byggsats, papper, pysselmaterial (i mängder!) och en "rulle" på 75 meter wellpapp... Samt mycket, mycket mer.

Jag och Ingela har haft julafton både i måndags (då vi fick vår leverans från ABA) och i torsdags (då vi fick vår leverans från BRIO).

Men nu är det lite helg... På måndag drar allvaret igång på riktigt!

11 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Emelie & Samuel!

Lördagen den 4 augusti 2007 var en solig, varm och otroligt vacker dag... Till skillnad mot många andra dagar denna sommaren.

Kl. 14 var det vigsel i Järsnäs kyrka mellan Emelie Byström och Samuel Lorin, vacker musik där Kicki sjöng bl.a. Kents låt Utan dina andetag. Gemensamma psalmer var En vänlig grönskas rika dräkt och Jag vill ge dig o Herre min lovsång. En timma senare var Samuel och Emelie Herr och Fru Lorin!

Sedan åkte vi vidare till Kungsporten, där det var bröllopsfest med ca 145 inbjudna gäster. Tre-rätters middag, tårta och stort godisbord, varvat med musik, spex, tal och ännu mer musik. Ellen, Peter, Camilla, Sofia, Fredrik och jag hade platser i mitten av ett långbord och hade riktigt roligt tillsammans... Som alltid!

Strax efter midnatt avslutades festen med att vi samlades på balkongen för att titta på ett rejält fyrverkeri (Markus tände på, vem annars?!), före brudparet åkte iväg.

Lyckad och rolig dag! Fotoalbum uppdaterat... Sommar 2007!

 

Vad vore jag, utan dina andetag?

5 Augusti 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
29 juli!

Happy birthday to me!

Yaay! Idag fyller jag minsann år... 24 sådana, om någon undrar!

Igår var det utekväll med Sara, Emelie och Rebecca, det blev en rejäl kväll som börjades på piren med middag på Åtta Glas. Och ja: det blev kriss kross-potatis... Den är ju så himla god!

Sedan fortsatte vi till Centrum, där det var fullsmockat (beror det på att det var löning, sommar och semester eller det faktum att Huset hade stängt för reparation?) Vi var i alla fall helnöjda med att gå till Centrum, tre dansgolv!

Vi dansade till stängning... och det blev ju lyckat på alla sätt och vis... Annat kan man verkligen inte säga. Eller hur, tjejer? Haha!

 

29 Juli 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Vissa dagar...

Detta inlägget kanske skulle haft rubriken rea?

Vissa dagar är bara riktiga lyckodagar... Man har liksom bara sån bra tur! Idag var en sådan dag.

Är i Farsta två dagar nu, med mamma. Kolla till läget här hemma lite i lägenheten och lämna en hel del grejer som jag inte kan ta på tåget om 1,5 vecka. Vi var även ute på klädesjakt, inför bröllopet nästa lördag. Jag var dock inte inställd på någon större tur... Men där fick jag för det!

I en affär som jag inte trodde på: en klänning. Sista klänningen, jag fick den som satt på skyltdockan! TUR. Sedan i kassan: nersatt med 100 kr. TUR igen.

Sedan: halsbandet (som passar till klänningen) jag kollat in länge: halva priset. När jag kom till kassan: halva rea-priset. Mer TUR.

Slutligen: En sjal till klänningen? Lättare sagt än gjort. Efter hela Åhlens Citys entrévåning pekar slutligen mamma på en sjal: den var helt perfekt! Och som ni säkert redan fattar: rea, samt halva rea-priset igen. Maximal tur!

Inte för att grejerna var skitdyra utan rabatt, men under semestern gör det inget om man hittar precis det man vill ha på rea! Och det bästa: jag hittade det jag behövde.

Jag borde tusan köpt en lott idag.

you dont know how lovely you are!

25 Juli 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Helkväll med Ingela!

Igår var det en helt vanlig tisdag... Jag slutade jobba kl. 14, Ingela kl. 17:30. Kl. 18 träffades vi i trappan på Plattan och skulle gå ut och käka. Det blev en asiatisk buffé, på en restaurang på Drottninggatan. Det är ju tur att man inte är vegetarian, för vi åt kött, kött, lite nudlar, kött, kött, fruktbuffé och mer kött. Himla gott!

Efter all mat fick Ingela ett ryck: Ska vi inte gå på bio? Jag var inte sen på att hålla med! Så vi gick bort till Sergel Plaza och köpte biljetter till Oceans thirteen...

När vi väntade på att få gå in i biosalongen sprang vi på en gul familj, som vi slog oss ner bredvid... Se bildbevis!

Vi hade inte några förväntningar alls på filmen, så vi blev glatt överraskade. Riktigt bra! Rekommenderas.

4 Juli 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Midsommarafton!

Så har midsommar passerat… En himla överdriven högtid, som egentligen bara är en taskig ursäkt för svenskar att supa. Men i alla fall – jag är tacksam över ledigheten man får!

 

Jag har sedan i onsdagskväll varit i Huskvarna och det var lika härligt som alltid! Under fredagen åkte jag och Sara till Torpkonferensen (http://www.torpkonferensen.nu) över dagen (Torp ligger ute på den vackra Närkesslätten, utanför Örebro) och det är det som dagens blogg kommer fokusera på!

 

Normalt sett brukar jag vara på Torp hela veckan, tillsammans med några härliga vänner och bo i husvagn. I år blev det bara en dag som jag hann med, men man får vara glad för det lilla!

 

Alla barndomsminnen kom tillbaka… Atmosfären, gemenskapen, allt!

 

Kör en liten kortfattad lista… Bästa sättet att sammanfatta!

 

Dagens:

 

Ressträcka: Ja, det blev 40 mil som jag och Sara körde… Men bara man har bra musik, så är det fantastiskt roligt!

 

Allsångslåt i bilen1: Håkan Hellströms ”Kom igen Lena!” Underbart bra.

 

Mat: Jordgubbstårta! Om man nu kan räkna det till mat? Först åt vi jordgubbstårta som Sara bakat själv (ljuvligt god) när vi rastade vi Hammarsundet, sedan blev det jordgubbstårta på Johan Lindboms 30-årsfest på eftermiddagen.

 

Predikant: Mikael Hallenius. Har hört honom ett flertal gånger, men det är lika fascinerande varje gång!

 

Väder: Regn, regn och åter regn. Var dock ett uppehåll på eftermiddagen, vilket var tacksamt. Men vad vore Torpkonferensen utan regn?

 

Konsert: Felicia Brandström spelade på eftermiddagen… Hon var riktigt bra!

 

Träff1: Att jag träffade Erik, som jag inte sett på säkert 4 år… Vi gick på Flahult tillsammans för 10 år sedan. (Hjälp, vi är gamla nu!) Jag kände inte ens igen honom… Men roligt var det!

 

Allsånglåt i bilen2: Carola och Frank Ådahls version av ”Du vet väl om att du är värdefull”.

 

Fest: Och under dagen hann vi även med att få gå på födelsedagsfest i en husvagn… Johan Lindbom fyllde 30, dagen till ära!

 

Byte: Mina tre skobyten man hann med under dagen? Inte mitt fel att det regnade.

 

Foto: Det plåtades en del som vanligt… Dagens foto var nog det på Fredrik, med en blomma bakom örat! Snyggt.

 

Träff2: Att mina släktingar från Gislaved var på Torp… Jag såg mer eller mindre ut som en fågelholk när jag fick syn på dom!

 

Sammanfattningsvis: Det var en mycket lyckad dag… Längesedan man hade så kul!

 

OBS! Fotoalbumet är uppdaterat… Yaay!

24 Juni 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Mor & dotter-helg.


Har haft en underbart roligt helg! Mamma har varit här över helgen, i värmen...

I fredags var vi på Söders Hjärta och åt, en favoritrestaurang numera.

Igår blev det Skansen, där vi tittade på djur, fikade och var allmänt övervarma... Sedan åkte vi till City och gick lite på stan... Hittade 1 skjorta, 1 tröja och 1 linne, så lite fynd blev det allt!

Resten av dagen tillbringade vi i Farsta Strand. Idag har jag följt mamma till tåget, en helg går tyvärr alldeles för fort...

Ikväll ska jag och Ellen till Akkurat på Södermalm... HOVET spelar! Yaay!

10 Juni 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Nationaldagsfirande!

6 juni, jag måste börja med att säga GRATTIS till Sara, som fyller år idag!

Så var det även Sveriges nationaldag, vilket verkligen borde firas. Här i i Farsta har det varit en otroligt vacker dag. Jag har träffat Maria och Johan idag, vi gick bort till Farsta Föreningsgård, där det var stort nationaldagsfirande! Mycket människor, barn med flaggor överallt.

Kl. 15 kom det jag såg fram emot, en konsert med Sofia Karlsson! Har hennes båda senaste skivor och tycker hon är fantastisk! Har hoppats på att få se henne live länge nu...

Det kändes verkligen riktigt svenskt, så har på nationaldagen... Stå i grönt gräs i stekande sol, med lite vind i ansiktet och få lyssna till svenska visor.

Vi fick höra flera berömda visor, bland annat: "Jag väntar", "Frukostrast på en liten syfabrik",  "Spelar för livet" och "Flickan och kråkan".

Bilder finns i fotoalbumet!

6 Juni 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Far & Dotter-helg!

Hurra! Pappa har varit på besök hela helgen (mamma har jobbat) och det har varit hur roligt som helst! Här kommer en liten sammanfattning av helgen...

FREDAG

Hämtade pappa 15:40 på Centralen. Hem till mig och drack kaffe med smörgåsar. Tittade igenom alla fotoalbum jag pysslar med! Kl. 20 åkte vi in till Söders Hjärta på Södermalm och åt… Gajonsotad biff med ångkokta grönsaker och friterad klyftpotatis. Fantastiskt gott! Sedan tunnelbanan hem och drack lite thé till Scrubs på dvd.

 

LÖRDAG

En rejäl frukost fixade vi till, före vi tog pendeln in till City och buss vidare till Tekniska Museet. Vi gick där i över två timmar och pappa kan verkligen allt. Jag vet att när man var barn bråkade man om att ”min pappa kan allt” och ”min pappa kan allt” – men här fick jag beviset (som jag egentligen redan visste) att alla andra hade fel. Det är MIN pappa som kan allt!

 

Sedan åkte vi till Djurgårdsbron och tog Spårvagnen ut till Djurgården, där vi gick på Skansen. Åt flygande Jakob med utsikt över halva Stockholm, samt över Allsång-På-Skansen-scenen. Vi var även runt och tittade på alla djur, bland annat järv, varg, björn, säl, älg, utter, lappuggla och lodjur. Kul!

Efter Skansen åkte vi till Norrmalmstorg och promenerade genom City till Gamla Stan. Tog tunnelbanan hem och drack kaffe till bullarna vi köpt i Bageriet på Skansen.

Till kvällen blev det hamburgare och självklart Eurovision Song Contest.

 

Det var tre timmar bortkastade… Jag är fortfarande stolt över The Ark och tycker att de gjorde ett fantastiskt framträdande. Inte deras fel att det bara handlar om politik numera… Kanske Göran Persson och Mona Sahlin kunde köra en duett till nästa år? Och vilka röstade på Turkiet? Skäms! Himla värdelös… Tyckte dock att förutom Sverige var Ungern, Finland, Tyskland (jaa, jag tyckte den var bra!) och Irland var riktigt bra!

 

SÖNDAG

Efter frukost blev det en långpromenad genom Farsta Strands naturstig. Det blev 11-kaffe vid kl. 12, med Fia med knuff och Alfapet. Kul med spel!

Vi hann även med lite Scrubs före det var dags med lite middag. Kl. 16:55 var vi inne på Centralen och jag lämnade pappa, då hans tåg gick.

 

Detta var en av de bästa helgerna sedan jag flyttade hit… Så kul!

 

Kolla in mina fotoalbum för lite nya kort från helgen!

 

13 Maj 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Långhelg i Småland!

Så har det varit långhelg med Valborg och Första maj... Jag har varit i Huskvarna hos mamma och pappa... Här kommer lite om vad jag hittat på! Tiden går fort... Haft riktigt roligt.

 

FREDAG

- Hemma i Huskvarna efter kl. 20… Blev lugn kväll med mamma och

   pappa. De hade lagat god paj och sallad… Med jordgubbar i!

 

LÖRDAG

- Till mormor på förmiddagen, fikade och tittade på massa kort.

- Hemma på eftermiddagen och träffade mamma och pappa.

- På kvällen träffade jag Sara, vi var på piren och åt på Åtta Glas, samt en

   liten sväng på Huset.

 

SÖNDAG

- Till kyrkan på förmiddagen, Henrik Steen predikade.

- Söndagsmiddag tillsammans med Sara på Chiki Mama…  Gott!

- Slöade hemma med Sara, lite Lars W. – dvd och choklad!

- Till mormor på kvällen på lite fika!

 

MÅNDAG

- Var på stan hela förmiddagen och eftermiddagen med mamma.

- Valborgsfirande på Kungsporten, träffade en hel hög folk.

- Efteråt blev det pizza tillsammans med Sofia och Sara, samt massa nostalgikort… Ljuvligt! Och när man tänker tillbaka på gymnasiet kan man bara garva…

 

TISDAG

- Till mormor på fika på förmiddagen. Mysigt!

Till Söderströms och deras nya hus på Egna Hem! De flyttade in i  

   lördags, hur roligt som helst att få se det!

- Middag hemma med mamma och pappa…

- Till farmor i Nässjö, före avresa mot Stockholm…

 

Fullt upp? Jodå. Men har haft underbart roligt…

 

1 Maj 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Hjärtats Bar.

Så har nästan hela helgen gått... Jag och Ellen har haft besök av Sara - lika hysteriskt och roligt som alltid! Synd att tiden går så fort, bara. Men vi utnyttjar den maximalt!

Lördagskvällen var ljuvlig - middag på Söders Hjärta, efteråt gick vi till dörren bredvid och in på Hjärtats Bar, där vi satt några timmar och hade trevligt! Och ja - det är den baren Lasse sjunger om...

Vi ses på Hjärtats Bar, det här är Brustna Hjärtans Höst...

L. Winnerbäck.

15 April 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Påskdagen!Årets bästa dag - fest för att Jesus har uppstått! Yes!

Tre Dagar (http://tredagar.se) har varit fantastiskt... I år har jag bara varit på kvällsmötena - men det har varit kanon!Ty så älskade Gud hela världen
Att Han gav den Sin Son
Sin älskade Son
För att var och en som tror
Ska få ett evigt liv


Vi tror på Dig – Jesus Guds Son
Vi tar emot Din gränslösa kärlek
Mer av Dig och mindre av oss
Tack för Ditt kors

8 April 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Vitsippor!

Ååh, så var våren verkligen här... Har varit ute och promenerat länge med mormor idag, vi gick vår traditionella vitsippsrunda.

Vi hittade några stycken - titta, vad vackra de är!

2 April 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Sjuk igen - och dess historia!

Det är synd om mig! I lördagskväll började jag få feber igen... Och i söndagsmorse (kl. 8) ringde jag Närakuten i Farsta. Då hade jag legat i fem timmar och haft så ont över hjärtat/vänster lunga så jag knappt kunde andas.

Då fick jag börja med att mucka i telefon med kärringen (på typ 35 år) som ansåg att febern (och det faktum att jag tidigare haft en halsfluss för tre veckor sedan) säkert bara var mer virus sedan sist. Därför tyckte hon att jag skulle vänta tills idag, med att åka till jourcentralen. Jaha - men jag har vansinnigt ont i vänster lunga, nära hjärtat... Jag vill inte vänta ett dygn till med det... Berättar jag. Hhmm... Du är för ung för att ha ont där... Säger kärringen. Men jag har ont där i alla fall! Och får jag febertoppar på 39,8 på mindre än ett dygn har jag garanterat halsfluss. Fortsätter jag. JAG VILL HA EN TID!

Jaja - kom 8:45 då. (kärringen låter tveksam)

TACK! (snäser jag och slänger på luren)

AMATÖRIDIOT! Och hon kallade sig sjuksköterska. Hade hon fått sin utbildning via en brevkurs eller? Hon borde träffa min mamma - det är en riktig sjuksköterska! Skulle jag väntat 24 timmar? Aldrig i livet - här gäller det att stå på sig!

Och när jag var hos doktorn, konstaterade han HALSFLUSS (haha - vad var det jag sa? Jag hade lust att leta reda på kärringen i telefon och hosta på henne), samt en kraftig infektion i brosket runt vänster lunga. De tog ett vanligt infektionsprov (kvinnan som skulle sticka i fingret hade aldrig tagit detta prov innan, så hon stack två gånger och tryckte och höll på för att få ut blodet! Oh my God, lilla gumman, ska jag ta provet själv? Jag skulle klara det bättre än du... Var jag nära att säga.) och provet visade 75. Det ska normalt sett ligga på under 10. Hej, infektion.

Så nu är man däckad här hemma med pencillin, dofilus, hostmedicin, alvedon, ingen aptit, världens huvudvärk och rastlös som sjutton.

Tyck synd om mig!

26 Mars 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Aprilväder i mars.

 

I år verkar visst månaderna vilja hoppa över mars, för snacka om aprilväder! På mindre än två timmar idag på jobbet var det:

sol
regn
snö
hagel

Härligt, liksom!

 

19 Mars 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Årets första grillning.

 Ok, i mitten/slutet av maj eller början av juni kommer alla börja tjata om grillning. Grillning hit och grillning dit! Det är väl lagom mysigt, men det behöver ju inte gå till överdrift.

Nu kan jag då vara först med att säga:

 Jag har redan grillat i år.

På jobbet idag hade vi korvgrillning på gården med föräldragruppen. Så... Jag var först (eller har någon annan varit snabbare än oss?) - och jag vill inte höra mer om grillning i år!

Eller, lite går väl bra då. Men bara lite!

 

15 Mars 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Halsfluss och biljetter.

Okej, vi börjar väl med det tråkiga? I tisdags började jag få feber, hade då hostat riktigt illa i 24 timmar. Hade 38,2 i feber. Igår på morgonen hade febern stigit till 39,7. På kvällen var febern uppe i 40,5 (jag kan inte minnas senast jag mådde så dåligt) och jag ringde närakuten i Farsta. Fick tid inom 45 minuter och det var bara att beställa en taxi. Väl där gick det fort, läkaren konstaterade en rejäl halsfluss efter 2 minuter. Behövde inte ens ta halsprov. Fick kåvepenin (1 gram x 2 i 10 dagar) och var hemma på 40 minuter. Halsen är svullen som tusan, har svårt att prata. Men som tur är har febern gått ner en del...

Nu till det roliga... Den 25 maj spelar Linkin Park i Globen, och Emelie har fixat platser åt oss, sektion A rad 9... Kanonplatser! Det blir jag, Emelie och Elin (Emelies syster) som ska gå - skitkul! Har velat se Linkin Park i flera år, så nu äntligen!!

You like to think you’re never wrong
You have to act like you’re someone
You want someone to hurt like you
You want to share what you’ve been through
You live what you learn


1 Mars 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
Bokrea!

Idag var det dags för den stora bokrean - lika kul som alltid!
Hade kollat ut lite vad jag skulle ha, men blev några extra böcker ändå. Var först på "Drottninggatans Bok & Bild" och sedan på Åhlens.
Här är mina åtta böcker jag inhandlat på rean... (ca 400 kr sammanlagt!)

Stolthet & Fördom - Jane Austin
Nobels Testamente - Liza Marklund
Klockan 10:31 på Morgonen i Khao Lak - Pigge Werkelin
Box 21 - Roslund & Hellström
Den Svenska Sångboken
Disneys Prinsessor - Den stora sagostunden
Barnens Första Bok - Sånger, Sagor och Ramsor
Barnens Andra Bok - Sånger, Sagor och Ramsor

Är helnöjd!
27 Februari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Helg med bröllop!

Så har ytterligare en helg gått… Ännu snabbare än vanligt, känns det som?
Här kommer då en sammanfattning:

FREDAG
Slutade kl. 16 i fredags, åkte då direkt till Flemingsberg och tog X2000 mot Skövde. Där fortsatte jag med Vättertåget och var hemma i Huskvarna 20:20, där pappa mötte mig på stationen. När jag kom hem hade mamma lagat Flygande Jakob och ris, helt underbart gott. Vi hade en mysig kväll, satt inne i fina rummet och pratade länge.
Kl. 23 kom Sara och vi åkte in till Jönköping, för att gå var ”vanliga” promenad. Avslutade med en ostburgare från driven på Max… Traditioner!

LÖRDAG
Fick sova till 9:30, vilket var helt underbart. Gick direkt till mormor när jag hade vaknat, där jag blev bjuden på kaffe och goda smörgåsar. Vi tittade på kort och satt och pratade. Sedan var det bara att skynda sig hem och göra sig klar, för kl. 13 skulle vi hämta Matilda i Jönköping.
Kl. 14 var vi på plats i Bankeryds kyrka, där vi var på vigsel mellan Josefine & Jakob. Fantastisk vacker vigsel, jag bara skrattade när Daniel Lemmas "If i used to love you" kom… Den har Jossan alltid sagt att hon ska ha på sitt bröllop!
Sedan förflyttade vi oss till Fjällstugan, där det var bröllopsfest. God tre-rätters, sedan tårta, kaffe och godis på det. Satt vid mittenbordet längst ut i kanten närmast honnörsbordet tillsammans med tärnan, marskalken och en gammal klasskompis till Jakob. Roligt att kunna prata med brudparet lite då och då också! Bra program och spex, berörande (och roliga) tal – ett underbart bröllop.

SÖNDAG
Sov till 10 (jag är inte van vid att ha sovmorgon längre) och passade på att packa lite på morgonen.
Kl. 11 var jag hos Fredrik, kul! Har inte träffat honom på länge.
Åt middag med mamma & pappa hemma, samt efterrätt inne i fina rummet. Mysigt! Skönt att slippa stressa hela helgen, utan kunna känna att jag fick träffa mamma & pappa lite också. Vättertåg till Nässjö, sedan X2000 hem till Stockholm… på Centralen 19:40.

Det var helgen det!
25 Februari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Törstig?

 En av mina underbara 5-åringar sa idag:

Jag är alldeles svettig i halsen!

Jag skrattade och gav henne ett glas vatten... Hon var törstig.

Mitt jobb är bäst i världen!

 

20 Februari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Helgen i Småland!

FREDAG.

Slutade arbeta kl. 16, åkte X2000 från Flemingsberg 17:06 och var hemma i Jönköping 20:12. Så härligt att få träffa mamma & pappa igen! God maj och sallad inne i fina rummet. Skönt att  kunna sitta och prata lite. Kl. 22:30 kom Sara, det blev en långpromenad inne i Jönköping, vår tradition, liksom! Hade pratat med Jonas tidigare och visste att han var ute, så vi bestämde att träffas utanför Centrum. Stod och pratade minst en halvtimma.

LÖRDAG.

Uppe 09:30, var hos mormor hela förmiddagen, satt och fikade och pratade. Hann träffa mamma och pappa en stund, kl. 14:30 skulle jag träffa Kristin (världens bästa Kristin) på Åtta Glas. Blev salsa-burgare och kriss kross-potatis. Sedan hem och lite vila - före det var dags att göra oss klara inför Melodifestivalen

18:15 var vi på plats i Kinnarps Arena, minglade runt lite (hann få tuggummi-askar, vykort och bling bling på mobilen) för att 18:45 ta plats: främre parkett, rad 7 (men eftersom rad 1-3 var korta rader satt vi på rad 4) mitt framför scenen. En fantastisk show - en underbart rolig dag. Andreas Lundstedt vinkade till oss precis före han körde igång sitt nummer... Så blir det när man ropar på honom! ;) Haha - vi skäms inte, kalla oss schlager-töntar om ni vill! Man får inte roligare än vad man gör sig. Sedan åkte vi hem till mig och kollade på inspelningen. Kristin skrek värst - vi var filmade minst 15-20 ggr... Mest ryggarna, men 3-4 gånger var ansiktsbilder. Har nog aldrig sett henne så glad? :)

SÖNDAG.

Sov till 9:30, umgicks lite med mamma & pappa. Åt middag, mammas underbara korv stroganoff. Kl. 12:30 åkte vi till Nässjö, hann träffa farmor en kort stund före det var dags att bli avvinkad på stationen. X2000 från Nässjö till Stockholm tar 2,5 timmar. Gött!

Kolla in mitt fotoalbum för lite nya bilder från Melodifestivalen... Yaay!

4 Februari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Maria träffar Maria.


Ååh, vilken underbart trevlig eftermiddag! :) Idag har Maria (Sundbring) varit hos mig på besök på eftermiddagen... Hennes familj och min familj är vänner sedan innan vi föddes typ.

Det roliga är att både jag, Maria och Johan (Marias bror) är alla nu utbildade till lärare... Och som grädde på moset (haha, usch, vad jag avskyr klyschor som den!): alla vi tre bor numera i Stockholmsområdet!

På bilden syns de fina ljuslyktorna jag fick av Maria i inflyttningspresent... Visst är de jättesöta? :)

27 Januari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Farsta Strands naturstig.

Har varit hemma från jobbet idag oxå, så himla tråkigt. Men astman är inte alls bra, så jag behöver ta det lugnt. Ska gå och jobba imorgon, det ska jag!

Var ute och gick lite idag, kände att jag behövde lite luft. Gick mest på måfå, men hoppades på att jag skulle hitta det jag sökte... Det gjorde jag! Längs med vattnet vid Farsta Strand finns en underbar naturstig, det var som en sagovärld idag med all vacker snö. Gick 2-3 km i alla fall, sedan blev det för kallt...

Här är en bild från Farsta Strands naturstig - 10 minuters promenad från där jag bor... Härligt!

22 Januari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Lägenhet!

Yaaay! Så har jag och Ellen äntligen fått en lägenhet att dela på i Stockholm... Det blev en 2a, så det blev inte varsitt rum + vardagsrum... Men 62 kvm och helmysig ändå! Möblerad till stor del, skönt det nu i början. Via Ellens kompis Björns kompis John! Hehe! Helschysst. Så 2007 ut kommer jag (och Ellen) bo i Farsta...

Hehe - eniro.se är tydligen inte alltid så pålitliga... Annars har jag alltid fått exakt vägbeskrivning, men denna gången gick det inte alls! Tog väl en timma att hitta rätt. Fick i alla fall glädjen att åka förbi Hökarängen (ni vet från Sällskapsresan 2, Snowroller), som ligger i närheten av Farsta. Jag var självklart tvungen att skrika Bästa svängen, HÖKARÄNGEN! när vi körde förbi Hökarängen, vilket mamma tyckte var oerhört onödigt - inga höga ljud när man är mitt uppe i smeten och kör! Jag tyckte det kvittade, det var ju jag som körde! ;)

Kl. 13 (bestämd tid!) var vi på plats i Farsta, på Brunskogsbacken (visst är namnet på gatan underbart?) och träffade John som vi ska hyra lägenheten av. Kontakter är bäst! Har skrivit på kontrakt för året ut - känns kanon! Hur trevligt som helst, jag och mamma blev bjudna på thé och kakor, och vi satt och pratade en bra stund hos John. Var där 1,5 timma sammanlagt. På tisdag åker jag (och mamma) upp, onsdag startar jobbet...

Gött att Farsta tillhör Stockholms Stad oxå... ;)

   STOCKHOLM, BABY!

6 Januari 2007  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 5 kommentarer
Ännu en gång...

Så var det dags igen...
Ett år tar slut, ett år med mycket blandade känslor. Saker har hänt som man aldrig ville vara med om, saker har hänt som varit fantastiska.
Fått lära känna några underbara människor som satt en positiv prägel på mitt liv, jag har även fått lära mig vilka som är de riktiga vännerna. De som alltid finns där, trots att man kanske inte pratar eller hörs av varje dag.

Har en rolig framtid framför mig, med helt nya äventyr och saker som jag aldrig varit med om innan... Går in i det med viss bävan - fast stor längtan.
Får även lämna en del saker bakom mig. Underbart!

Men - före dess: nyårsmiddag med Sara och Ellen ikväll, tre-rätters. Ska bli en underbart rolig kväll/natt! Sedan är det dags: 2007 väntar...

GOTT NYTT ÅR!


psst... Kortet är taget 00:30 i Uppsala förra året, på Livets Ords nyårskonferens.
31 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Längtar...

Inte så långt kvar.
Lite till som måste gå i lås!
Men det kommer gå, det ska gå.
Längtar - samtidigt som jag oroar mig.
Det kommer bli så bra!
Undrar hur det blir?
Roligt, jobbigt, vanligt, spännande, ovanligt?!

De fyra beskrivande orden för platsen är alltid: vacker, stökig, lugn och magisk...
27 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Anledningen till julen!

LUKASEVANGELIET, kapitel 2 - vers 1-20

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förord ning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen en upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.


Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.


I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är  tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba   Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: "Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt.


När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen, sade herdarna till varandra: " Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta". De skyndade iväg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i  krubban.


När de hade sett det, berättade de vad som sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.

Poängen med julen är så enkel. Inte att du ska få massa julklappar. Inte att man ska äta köttbullar, skinka, kakor och andra saker tills man spricker. Inte Kalle Anka & Co på tv. Inte alkoholen (den passar minst av allt in på julen). Poängen är att Jesus föddes. Ge det en liten tankte idag i alla fall. Ta inte bort högtidens riktiga mening. Sedan unnar jag er allt det andra också!

GOD JUL!

24 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Vem är grymmast?

 Såhär lät ett msn-samtal med Jonas i onsdags... Det handlade om julklapparna jag köpt till min mamma.

Maria: Visst är jag grym?

Jonas: Du är grym, men så länge jag lever kommer du alltid att komma 2:a.

Maria: Jaja. Bara jag är 2a då!! DEAL?

Jonas: Jaja. Bara jag e etta!

 

Så visst: Jonas är väl grymmare än mig då. Men jag är i alla fall tvåa! Och det är ju inte så dåligt det heller?!

 

 

23 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Stor saknad.

Idag var det avslutning på Gullviveskolan... Sista dagen. Tusan, jag var så himla ledsen - och är det fortfarande. Saknar dom verkligen! De har förgyllt hösten/vintern så mycket. Roligare får man leta efter!

Fick många fina ord och härliga kramar:

 Karin . Cissi . Maria . MARTIN . Petra . Ingrid . Mia . Ylva . Sofia . Marie . Renée . Åsa .

Har lagt in lite kort under fotoalbum. Har inte mycket kort, men det är de bästa från julbordet (15/12) i alla fall. Varför jag har med en en? Lång historia... Men himla rolig!

Saknar.

21 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Underbara kollegor - underbara citat.

Som lärare får man dagligen höra mängder med underbara citat och kommentarer från alla härliga ungar... Idag är det dags att citera några av mina underbara kollegor... Fantastiska.

Här kommer tre tillfällen från idag: 

[Jag sitter i lilla personalrummet och försöker sammanfatta lite från terminen när Martin kommer in och sätter sig]

 

Jag: Ska inte du vara i Mias klass nu på morgonen?

Martin: Joo, men nu tittar de på Emil och det har jag för f**n sett sen jag var tre!


[Fritidspedagogerna Maria och Cissi bakar pepparkakor som julpyssel med några elever]

 

Pojke 7 år: Mariiia! Det här går INTE! (han ska kavla ut lite deg)

Maria: Nej, det är väl inte konstigt när du kavlar degen så tunn så du ser bordet!  


[Jag och Martin sitter fortfarande i personalrummet och pratar, när Cissi slänger två saxar och tre papper med utskrifter med mina kort från julbordet i fredags framför oss – till ett kollage]

 

Cissi: Klipp!

Martin: Jahaja. Har man inte jobb, så kan man ju skaffa sig jobb! [ger mig en ironisk blick]

Cissi: Hjälp till och KLIPP!

[Martin och jag lydde – Cissi klippte bara ett kort… Vi klippte resten.]


 

Det är små grejer som dessa gör dagen ännu roligare!

 

18 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Sällskapsresan-kväll.

Jaaadå! Ikväll ska jag och Sara ha Sällskapsresan-kväll... Vi ska se de första två filmerna: Sällskapsresan och Snowroller. Man kan aldrig se dem för många gånger! :)

Och alla underbara repliker:

Det var så kallt på rummet i natt, vi var tvugna att beställa bränsletillägg! [Sällskapsresan 1]

Tyngden på dalskidan, älskling! [Snowroller]

Här nedan syns en bild från Snowroller... När de ska lära sig åka skidor. Kungligt, helt enkelt!

8 December 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Underbara LONDON.

 

Så var vi hemma igen, jag och Sara - efter 5 dagar i underbara LONDON. Jag vill dit igen och igen och igen... Så fantastiskt. Lite snabb sammanfattning då! Vi hann med mycket mer än vad som står här – men detta är lite i alla fall.

 

FREDAG.

Bil från Sara 02:30, mamma skjutsade oss - men jag körde dit. Inchekcning och allt gick bra. Gött! Flyget var i tid och på Heathrow var det hysteriskt som alltid. Tog oss till hotellet på Bayswater: Wedgewood hotel. Hur mysigt som helst! Lite äldre och slitet, verkligen brittiskt. När ska engelskmännen fatta att heltäckningsmatta inte är bra?

Gick genom Hyde Park på förmiddagen, sparkade i alla vackra höstlöv och tog kort på ekorrarna. Sedan shoppade vi loss på Harrods, där vi snudd på sprang in i en shoppande Claudia Schiffer! Himla coolt. Hon är ännu snyggare i verkligheten och osminkad än på alla bilder man sett henne.

På kvällen blev det middag på en kina-restaurang på Bayswater. Nice!

 

LÖRDAG.

Upp och iväg till Madame Taussads – där vi sprang på massa kändisar… The Beckhams, Robbie Williams, Jennifer Aniston… Även the Pirates of the Carribbean-kändisar: som Will Turner och Jack Sparrow. Coolt! Sedan blev det tunnelbanan till Picadilly Circus, lunch på On Anon och shopping på Regent Street: bland annat Hamleys och Trocadero. Ljuvligt! Middag på kvällen på en morrocansk resaturang: Casablanca. Hur gott som helst!

 

SÖNDAG.

Upp tidigt och begav oss till Big Ben för att kolla in vad klockan var.  Vi hann gå lite där, ta lite kort… Men sedan: skyfall och hagel. Tur att vi hade paraplyer! Genomblöta från tårna upp till knäna ändå. Hem till hotellet och bytte byxor, sedan var det shopping på Oxford Street som gällde… Sara fick även åka dubbeldäckare för första gången i sitt liv. Blev många, många kassar under dagen! Besökte bland annat MK One, New Look, Selfrigdes, Debenhams, Marks & Spencer… och mycket mer. Vilade bara på kvällen, Sara mådde inte riktigt bra. Vi såg till att få rejält med sömn den natten!

 

MÅNDAG.

Upp efter en lång natts sömn... Gött. Denna dagen blev det helshopping på Oxford Street, neråt Tottenham Court och vidare… Bland annat John Lewis, Shoe Express, House of Fraiser och mycket, mycket mer. Ute och promenerade på Bayswater på kvällen. Vi köpte även en stor resväska till (de är billiga i turistaffärerna på Bayswater), som vi delade på. Hade aldrig fått hem allt vi shoppat annars! Slet med att packa på kvällen.

 

TISDAG.

Upp och checkade ut – lämnade väskorna på hotellet och gav oss ut några sista timmar neråt Picadilly… Buffé på Pizza Hut, före det var dags att hämta väskorna och släpa iväg oss till Heathrow. Väskorna var blytunga - men det var det värt! FLyget lite försenat, men hemma i Sverige strax före kl. 22, hemma i Huskvarna vid midnatt.

 

Några snabba:

Väder? Mest sol, en del regn, lite hagel och varmt: 10-14 grader varmt.

Affärer? MK One, New Look, Selfrigdes, Debenhams, Marks & Spencer, John Lewis, Shoe Express, House of Fraiser, Harrods, Hamleys... och mycket mer!

Kassar? Hade 21 kassar när shoppingen var klar... Lagom mycket?

Godaste maten? Marrocanskt på restaurangen Casablanca i lördags…

Kändisar? Sprang nästan in i Claudia Schiffer på Harrods… Såg någon känd tonåring från Disneytime också. Men att se Claudia Schiffer var coolt!

Värsta uppraggningen? Av två restaurangbiträden på Selfrigdes, när vi beställde vår mat.

Tyngst? Vi hade 3 väskor när vi åkte hem (2 när vi reste dit), på Heathrow vägde de 16-19 kg/väska.

Bästa fotot? Togs i Hyde Park första dagen… Höst-kort.

 

Kila nu in i fotoalbumet och mappen LONDON, baby! Var inte rädda för att kommentera…

 

29 November 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 4 kommentarer
LONDON, baby!!!

 

Yes, så var det färdigpackat... Och snart sovdags - upp 01:50.

07:20, den 24 november flyger jag och Sara från Landvetter (med SAS) mot en av de bästa städerna i världen:

LONDON.

Sara har aldrig varit där innan, men det blir mitt fjärde besök. Gött!

Blir då inte någon uppdatering här på några dagar...  Är tillbaka på svensk mark på kvällen den 28 november igen.

Viktigaste frasen? LONDON, baby! (såklart...)

 

23 November 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Svampisar.

När vi flyttade in i vårt hus i december 1984 fanns det sex stycken flugsvampar i källaren... I trä. Hur söta som helst. Som 2-3åring kunde man (nästan) sitta på dom!

För några veckor sedan hittade jag dom i källaren och kunde inte låta bli att plocka upp dom... På kortet här bredvid syns tre av dom, placerade nära enen i trädgården. Ingen höst utan dom!

Visst är de fina?


13 November 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Bildäcksbyte.

 

Jaha. Igår så kom ju blixthalkan, snöovädret och allt vad vi nu ska kalla det för... Hemskt kallt (ca 2 minusgrader) och fruktansvärd blåst. Och självklart hade de flesta sommardäck på bilarna (inkl. oss, som skulle byta till helgen). Inga tider på Lidheds, så igårkväll tog jag och hjälpte pappa...

MARIA HAR BYTT DÄCK PÅ BILEN! (tillsammans med pappa). Pappa sa hur man gör, och jag fick sedan skruva, olja och mecka... Vi hjälptes åt att lyfta, såklart.

Jag lovade Sandra att blogga om detta - för det är hur många vuxenpoäng som helst... Massa, massa!

Beröm mig, TACK. (det är ett krav)

 

2 November 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Bakat bullar!

Har varit hos mormor på förmiddagen - vi har bakat bullar. Så himla roligt! Det blev 59 bullar till slut, ojämnt och bra!

24 med kanel och eeh... resten med vanilj. Det blev finbullar i form, inte vanliga "bondbullar" som vi kallar de andra... Goda och fina blev de verkligen!

Här ser ni ett bildbevis på hur fina de blev! :)

Ikväll kommer Malin & Niklas, samt Peter på fika. Passande att jag har bakat lite då! Seriös man är, liksom!
1 November 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Busslinje 132.

 

Jag pendlar som sagt till Gislaved, med buss 132 från Jönköping. Resan tar ca 1,5 timma och är bra sövande.

Det är så fruktansvärt svenskt att åka på denna buss: alla sitter och stirrar i marken på morgonen när man väntar på bussen, alla skyndar sig på bussen och sätter sig på ett säte med två platser: ett att sitta på, ett att ha väskan på. Helst ledigt både framför och bakom, så man kan fälla sätet och slippa få någon annans säte i knäet. (Fram till Öreryd, (då gymnasieeleverna börjar droppa på) är det max 5-7 resenärer, så detta fungerar.)

Men igår: började en man (invandrarbakgrund - Afrika) att prata med mig på busshållplatsen, vi pratade säkert 15 minuter. Det visade sig att han oxå arbetar som lärare i Gislaved. Trevligt! Under tiden kom även kvinnan (som är gravid) och skulle vänta på bussen. Hon hälsade oxå och började prata lite.

Alla gick på bussen med ett leende - det var ju inte så farligt att hälsa på de som man åker på samma buss med varje dag!

           :)  /Maria

ps: fast när vi steg på bussen satte sig alla på sina vanliga platser och fällde bak sätet, precis så som man vill ha det...

 

26 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Du är fri...

 

Har haft en tuff höst, men framför allt två tuffa veckor. Mormor sa åt mig att läsa det som stod den 15 oktober, ur Stig Abrahamssons (en underbar farbror i vår församling) bok En bra början...

Det stod så här:

Ibland kan trycket från kamraterna, gänget, klubben eller till och med församlingen bli en boja som binder och hämmar personlighetens utveckling och frigörelse. Detta var aldrig Guds mening. Du är skapad för frihet, och som kristen har du ytterst bara en lojalitet. Det är lojaliteten mot Kristus. Låt dig därför aldrig bindas av människor. Du får vara fri i Kristus!

För er som kanske inte är kristna och läser detta, kanske det låter konstigt? Men för mig var detta räddningen, det som hjälpte mig fatta rätt beslut. Tack, mormor!

 

22 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Världens bästa jobb!

Här är några kommentarer/reflektioner från denna veckan på Gullviveskolan... Vilken underbar plats!

Denna clementinen är alldeles len här under, känn! Men inte här... Känn och jämför! [flicka 8 år]

Fröken, du har så lent och blankt hår! [flicka 8 år]

En liten kille (en miniatyrkopia av Cuba Gooding Jr). Ett stort fotbollsmål. En vanlig fotboll. Koncentration - följt av glädje! Jag kunde inte annat än att le...

Fröken, om jag läser sakta, får jag stanna här hos dig lite längre då? Det är så roligt!  [flicka 8 år]

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA JOBB!!

 

19 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Trött.

 

Trött, trött och åter trött... Vad gör man åt det, när inte sömn räcker eller hjälper?

Är det höstens fel? Jag som annars gillar hösten...


det är så här man ser ut

när sömnen är svår

 

 

18 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
LONDON, baby!!

Okej... så var det dags igen... Om sex veckor (fredagen 24 nomveber till tisdagen 28 november) drar jag och Sara till:

LONDON!

Sara har aldrig varit där innan, så det blir premiär. Jag har varit där 3 ggr innan, så jag får vara guide... Perfekt.

Vi ska bo på Wedgewood Hotel, Bayswater (såklart) - mina kvarter! ;) http://www.wedgewoodhotel.co.uk/

Det blir Madame Taussads, Harrods, Hyde Park, Picadilly, fish & chips, Whiteleys, John Lewis, Big Ben, Starbucks, Julshopping, Milky Dairy - fruits & nuts, Oxford Street, Lightning, och mycket, mycket mer... Himmel, vad roligt!!

London, baby!! /Mary

 

13 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Dairy Milk - Fruit & Nut.

 

HIMMEL!

Jag är ledsen om ni tycker att jag överdriver, men det gör jag faktiskt inte. Mamma och pappa har varit i England i 10 dagar på semester (de kom hem i fredags). När de frågade vad de skulle köpa var en sak först på listan:

Dairy Milk - Fruit & Nut.            

             

Godaste chokladen jag någonsin ätit och är så arg över att den inte finns i Sverige. Varje gång man är i England: kööööpa! Så det var bara för mamma och pappa att köpa med sig lite hem... Hurra!!

Haha. Snacka om i-landsproblem. Men so what? Thats me!

                LOVE. /Maria

 

9 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 3 kommentarer
Arkivet-gänget.

Yeey! Igår var det fest hos Jonas (ute i Lekeryd), gamla arkivet-gänget träffades igen. Så himla kul! Det kändes inte som om vi varit ifrån varandra så länge som det varit. (Länge och länge - typ två månader, men ändå).

Blev en kul (och högljudd) kväll - avslutades på Huset i Jönköping.

Lite bilder kommer att finnas i mina Fotoalbum, under kategorin "kvällar värda att minnas".

Enjoy!  /M.

                           

 

8 Oktober 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 1 kommentar
Sandra!

 

Yaay! Detta blogginlägg ägnar jag helt åt Sandra, min internetvän sedan 1 år tillbaka! I helgen var Sandra (och Elin), samt hennes klass i Jönköping på "De dövas dagar", de läser till tolk.

I fredags och lördags träffades vi - så hysteriskt roligt! :) Sandra var precis så goo och härlig i verkligheten som jag trodde.

[kolla in fotoalbum, kategori "saker som gör mig lycklig" samt "kvällar att minnas" för lite kort.]

 

24 September 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 2 kommentarer
Många bollar i luften.


Haha - detta hände egentligen i tisdags - men ändå värt att nämna! :)

På viktiga barn-träningen i tisdags spelade vi badminton. Jag spelade tillsammans med Hans - han spelade skiten ur mig! Och jag spelade nog skiten ur honom oxå. Bra jobbat, liksom! Mats och Kristin kickade fotboll bredvid vårt nät.

Helt plötsligt kommer en fotboll flygandes rakt mot mitt huvud (när jag körde badminton) - samtidigt som jag såg badmintonbollen komma flygande. Jag gallskriker, byter mitt badmintonrack från höger hand till vänster, slår bort fotbollen mot Kristin med höger hand och smashar iväg badmintonbollen med vänster över nätet. Jag var grymmast i tisdags - inget snack om saken!!

Koordination och många bollar i luften samtidigt? Jovars.

 Respekt!

23 September 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar
Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Dagens plan var:

-åka tåget 06:12 från Huskvarna
-ta bussen från Jönköping 06:35
-börja jobba 08:15 i Gislaved

Men eftersom tåget var försenat (baaara 10 minuter, sa idioten i högtalaren på stolpen på stationen), så blev det inte så, eftersom 10 minuter på idioten-i-högtalaren-på-stolpens klocka betydde tydligen 25 minuter på min normala klocka. Så jag missade bussen - tack för den.

Nya planen blir istället:
-åka bil med mamma till Jönköping (hon ska klippa sig 07:30)
-åka buss från Jönköping 08:10
-börja jobba 09:35 i Gislaved. (jobbar där onsdag - torsdag, sover hos Åsljungs).

Ett fyrfaldigt leve för pendelkommunikationen, den leve: huu...

Nej, förresten. Vi skiter i det.

Ha en bra dag, alla!

20 September 2006  | Länk | Glimt från en vanlig dag. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Maria Karlsson                                             Skaffa en gratis hemsida