Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2021)
>>


Hösten

Legat lågt ett tag. Just nu är jag gravid i vecka 16, så min energi till att träna har inte riktigt infunnit sig.

Hade ju planer på att köra igång med lite gruppträningspass, framför allt dans-aerobic i höst. Blir dock inget med något sådant ledarskap. Jag får vänta tills bebisen har kommit.

Igår fick jag ett jävligt märkligt telefonsamtal i alla fall. Slutade instruera på Friskis & Svettis då jag var i särskild behandling inom vården. Min "kollega" , slutade helt enkelt att rycka in de gånger jag bad om hjälp. (Vi var bara två som körde samma.. Och man lägger schemat så att det ska passa båda) Detta trots att jag själv ställt upp för henne samma termin. Jaja..

Nu har jag inte direkt suttit och irriterat mig över detta heller, hade även andra skäl för att sluta. Men hon verkade inte angelägen om att ha mig kvar där om man säger så. Vart väl ett för stort hot mot henne och för duktig på det jag gjorde. Orkar inte konkurrera i en ideell verksamhet! Löjligt! Det gjorde valet lätt för mig å andra sidan.

Igår ringde hon efter över ett och ett halvt års tid och frågade om JAG, hmm??!!, ville hjälpa henne köra pass i höst eftersom hon är gravid i vecka 7!. Hur hon nu kunde med och fråga mig överhuvudtaget? Jag fattar inte hur hon tänker? Panik på ledarfronten? De får skylla sig själva!

Tur att jag själv är gravid och kan skylla på det, haha. Har liksom ingen anledning att hjälpa henne alls.

Hade jag inte varit gravid skulle jag tvingats att fråga henne VARFÖR jag överhuvudtaget jag skulle ställa upp hjälpa henne "gratis" på Friskis, efter det som varit? Jag har faktiskt ingen lust med att hjälpa sådana som nästan motarbetat en innan! Jag hjälper gärna andra, men någon jävla ordning får det vara!

HAHA.. Gött att få detta ur mig iaf.. Nu ska jag koncentrera mig på att ta vara på den här tiden och försöka må bra utan sådana problem. Mitt nästa projekt är att försöka ta mig ut i solen och gå en sväng.

Kram hela dan16 Juni 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Svetten lackar, tackar tackaaaar...

Får fortsätta och hoppa runt i mitt vardagsrum ett tag till. Blir ingenting med någon lokal till dansaerobic-träning förrän i höst. Det är ju snart april. Verkar mer rimligt att sätta igång när skolorna börjar efter semestern. Om det nu blir av överhuvud taget. Vid det här laget har de flesta andra rutiner och aktiviteter inplanerade innan sommaren.

Just avslutat en timmes dansande till bland annat Swedish Housemaffia och annat svängigt. Vet inte riktigt vad det är med mig, vart tungt och kämpigt idag. Men jag tvingade ändå den sista svettdroppen ur systemet och körde på. Ingen ide att bryta efter en kvart.. Sådan pysslar vi inte med här! Med kämpande steg, förnämligt tunga armar och mjölksyra har jag ändå pulat runt på golvet i 60minuter. Ska det va så ska det... Tanken är att jag skulle orka styrketräna med. Nu sitter jag här och känner mig lite lat. Får hålla tummarna för mig att jag låter förnuftet vinna om en stund. Hade gjort gott med lite muskler i kroppen, så får väl försöka.

Fallskärmshopparen när inte fallskärmen vecklade ut sig:
- Tur att det bara är träning!!
22 Mars 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Färdig för idag :)

Hittade kul musik innan och drog på mig dansskorna som vanligt vid sådana tillfällen. Hittade på några sköna moves till takterna av mina nya favvolåtar.

Behövde verkligen koppla bort huvudet och bara hoppa runt i min egen lilla värld. Nästan en timma tog det, innan jag slutligen vart så utmattad att det bara inte gick att fortsätta. Så en icecoffeproteindrink satt perfekt på det.

Sen ringde en trevlig herre om lokalen jag frågat om. Ska dit och kolla i morgon. Håll tummarna!!!!!!

Gott mos!

Over and out twist and shout..... ;)
28 Februari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
AAerobiclunchar...

I går hade jag en plan och en dröm att orka cykla en stund idag på morgonkvisten. Kan väl inte påstå att jag lyckades infria mina funderingar direkt.

Däremot, efter att ha sovit ut, har jag nästan gjort hål i vardagsrumsgolvet nu under lunchen. Det ryker fortfarande under mina aerobicskor i storlek 36. Idag lyfte jag verkligen, vilket flow! Tur att jag svettades såpass att eventuell glöd släcktes fort. 50min flygande HI IMPACT avklarat. Tro för den sakens skull inte att jag är färdig. Bara pausar.

Angående den lokal jag frågat om. Det ser inge vidare ut med just den. Men, jag har en idé som kanske kan funka. Det hänger också på någon annan, men försöka kan jag ju alltid ;) Inte så sugen på att vara i en fotsvettig idrottshall iaf.. Vi tänker positivt ett tag till, haha!

Ska fortsätta med träningen om en liten stund. Styrketräning på tur. Och en ordentlig proteinshake på det. Och en eller tre duschar... Håll tummarna att vår värmepanna fungerar. Den lever sitt eget liv vissa dagar. Sen ska jag krama om mig själv och tacka för väl förtjänt vila!

Over and out. Twist and shout ;)
23 Februari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Mjölksyra i armarna.

Kommer att ha fantastisk och goooo träningsvärk i morgon. Nyss avslutat dagens kraftuttömmande träning med en stor mixad bär och wheyproteinshake. Jobbat så att jag i princip skakar i armarna. Sååå, får hålla på och sträcka ut lite ikväll, för att inte handikappa mig själv, hehe..

Arbetat mig igenom hela den gamla skruttiga kroppen. Det blev tre nya block aerobic! Tjoho säger jag! Stegen bara ploppade upp i skallen. Svettigt. Nu har jag ordentligt med koreografi tack och lov. Om det går att sätta ihop gruppen och fått ordnat lokalen dvs. Drog iväg ett mail med en fråga om lokalen innan. Håll tummarna.

Skivstången jobbade bra idag ;) Och det är smärtan efter 30 tricepsarmhävningar på tårna som jag bävar lite för... Men jag behöver spänna musklerna betydligt mycke mer, och framför allt mer ofta, så att jag hittar tillbaka till hållningen och formen jag hade för ett par år sedan. Det är starten som kan vara tuff. Att köra på och inte tappa sugen. När det väl händer saker går det rätt så fort. Lovar att vara realistisk och ha tålamod med mig själv ;)

Over and out, Twist an shout ;)

18 Februari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Vad bra att jag har en cykel!

Varit halvinspirerad att träna sista veckan. Blir sådan med jämna mellanrum. Bara att genomlida. Varit helt på det klara med att jag definitivt SKA träna minst en timme minst fem dagar i veckan. Nu i veckan har jag bara dragit ut på det tills klockan närmar sig åtta på kvällen. Då är det tur att jag har min cykel som jag kan veva runt på framför tvn. Man slipper tänka så mycket på att det är ansträngande om man har något annat att fokusera på. I går satt jag hela 90minuter. Har duktigt nog hållit på med minst en timmas cykling varje dag. Lite med min sambos hjälp dock. Han tjatar på mig att cykla. Mest för att han vet att jag får dåligt samvete om jag inte gör det. Men i morgon ska jag iväg och testa på Zumba. Skadar inte med lite blandad kompott...

Det va kul i morse när Sebbe kikade på mig när jag tog på mig kläderna. "Det är inte mycket kvar av Jonsson nu", haha, påpekade han och petade mig i sidan. Skönt att det gör nytta att jag anstränger mig. Den magen jag hade innan jag började på allvar var inte att leka med...
10 Februari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Nu luktar jag skunk..

...efter femtio minuter högintensiv aerobic och en halvtimmes styrketräning.

Tror jag kan skrämma bort de flesta bara genom att visa mina svettiga sockar! Inte okej, haha... Ska skynda mig in i duschen...
1 Februari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Ingen ork att träna, men gjorde det ÄNDÅ ;)

Haft en sån fruktansvärd energislukande ångest i magtrakten hela eftermiddagen. Riktig off faktiskt. Not fun at all... Min avsikt va att låta bli träningen. Så hoppade jag ändå i jazzbyxorna, drog på mig sportbh och ett skönt linne. Funderade en stund på träning, men lade ner tanken igen. Satte mig framför datorn, beklagade mig på facebook, och fick några kommentarer.. Rätt va det va vart jag så less på mig själv att jag på rent djävulskap tvingade ner mig själv till vardagsrummet. Hade jag kommit så långt kunde jag ju lika gärna träna.

Simsalabim. Så gick det med det! Ingen ide att låta bli att svinga sina lurviga. Speciellt inte då man dessutom har lite härlig dunkande musik att avreagera sig på. Flamsade igenom 50 minuter halvambitiös aerobic. Improviserade fram det i stunden. När den gamla kroppen fått lugnat ner areobicnerven, hämtade jag kraft igen. Jonglerade lite med skivstång, hantlar och min stepbräda. Alltså, jag styrketränade. Fin pump i biccarna nu. Kan de vara på väg tillbaka?! Vi håller tummarna.

Nu är jag trött. Mår lite bättre. Om en stund ska jag hångla ner min sambo i brygga tänkte jag. Varelse han vill eller ej. Längtat efter honom hela dagen.

Over and out! Twist and shout ;)
27 Januari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Jag kör igång igen!

Nu har bloggen tinats upp. Allt för det goda ändamålet att jag ska försöka må lite bättre och hitta armmusklerna jag verkat ha tappat bort någonstans. Ingen som sett dem? Målet är en förbättrad självbild, ökad kroppskontroll och ett större självförtroende bland annat.

Visst har jag tränat en del sen jag skrev sist. I perioder. Men det har varit pressat runt omkring mig, vilket ett tag påkallat och motiverat min inre soffpotatis. Vi har en sådan inom oss allihop... tror jag. Jag vet att mitt i all min styrka bor en liten svag och sårbar människa som faller som ett domino-spel när det blir för mycket. Det är så jag fungerar. Inte perfekt alls. Jag måste leva med det och göra det bästa jag kan. You live, you learn.. Världens största kliché!

Idag har jag cyklat mig igenom kanal5s tv-tablå från åtta till halv 10 ungefär. Samma igår, bara annat i synfältet. Häromdan stack min gamla step-bräda fram i en garderob. Vart ju givetvis tvingen att tvångsmässigt hoppa runt på den i över en timmes tid till nån gammal god aerobic-mix. Har ock funnit tillbaka till min just nu rätt så tunga (för att jag är så armsvag) gamla skivstång, som både återinvigts med bicepscurls, arm och axelövningar. Så än det finns hopp om den gamla kroppen!

Ska ta en dag i veckan när lusten faller på och dra ihop några block koreografi till ett dansaerobicpass. Ibland måste det bara ut! Min livlina kallas det.

Over and out världen! Fred på jorden ;)

Hillan

25 Januari 2011  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Bloggen

Nu lägger jag bloggen på is ett tag... Inte för att jag inte tränar utan för att jag tappat sugen att skriva.

Va ute och sprang i går btw! yiiihaa...
12 April 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
jogga jogga jogga!!!

Precis kommit hem från min mor. Hon körde hem mig efter att jag joggat, för första gången sen snön dök upp, från vårt hus i Örby hem till henne i Skene. Vad kan det vara.. En halvmil, kanske lite mer. Mycket upp och nedför. Men lite dumt att det är mest asfalt. Man får ha bra skor på sig.

Bara undrar. HUR dålig jogging-kondition kan man ha på en skala?!! Känns som att jag kört ett intervallpass. Jogga, gå, jogga, gå osv.. Var helt säker på att jag skulle avlida efter ett par hundra meter! Kanske skulle värmt upp innan eller något.. För det va vidrigt vad jobbigt det vart. Det lossnade inte förrän jag va uppe vid kungslid. Efter det klarade jag av att springa längre sträckor. Synd bara att mina knän sticker till lite då och då utan förvarning. Men det är bara att härda ut.

Jag tog mig fram till slut. Nu känns det underbart att ha tagit årets första runda. Det som är bra med att springa hem till morsan är att då förväntar hon sig att jag tar mig iväg dit. Svårt att vända om efter några minuter liksom. Sen är det lite stressande att hon ringer stup i kvarten för att kolla vart jag tagit vägen, men jag behöver ju inte svara. Syrran brukar reta mig när jag ligger i deras hall och stetchar, fast.. Vågar hon inte hänga med ut och kuta själv så har hon ingen talan i saken.

Nästa gång hoppas jag på att konditionen är bättre. Tänkte ta tiden på mig själv. Tjo hej......
20 Mars 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Yes I love it!

Köpte hem lite fin musik så här på fredagslunchen. Var sugen på något annat än det jag brukar lyssna på. Började lyssna och så, helt automatiskt, befann jag mig i mina aerobicskor. Konstigt... ;) Fattar inte hur det gick till. Har varit såå omotiverad. Men när jag ändå stod och gungade i skorna till musiken kunde jag lika gärna dansa loss. ;) Och känslan jag saknat ett tag kom tillbaka. "Älskar att dansa". I löööv it.. Lite sticksig i knäna i vissa lägen, ska se till att gå och gymma i veckan. Eller så kanske jag drar till med Carinas skivstångspass på tisdag.. Det viktiga är att jag rör på mig.

Igår kväll cyklade jag 100minuter framför the "li´l" TV.. Är nästan uppe på maxbelastning nu iaf en kvart av tiden. Bra jobbat Hillan!
19 Mars 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Svulloperiod...

Varit lite förslappad i karaktären någon vecka eller två.. Har väl tränat lite men haft ett fruktansvärt sug efter socker och flottig mat. (gissa hur många gånger det blivit snabbmat... vågar inte skriva det här....) Örby pizzeria har uuuunderbar pizza. Behöver faktiskt ta tag i mig själv igen. Om man nu ska se det positiva.. Ändå lyckats få in aerobic och core- träning två gånger sedan jag skrev här sist. Plus ett antal timmar på "trampan" och någon liten halkig och kall promenad. Så det kunde vara värre. Just i detta ögonblick sitter jag och laddar för en 60-90minuters motioncykling framför tvn. Är inte inspirerad.. Kanske blir lite mer laddad om jag mentalt fokuserar på den där pizzan jag skrev om innan.. Hahaa..

Vi har hållit på och renoverat ett sovrum under rätt lång tid. Det har tagit en del energi. Men nu är det klart och saker som att laga mat borde kännas lättare. Sen har jag haft en sedvanlig depp-svacka på tre veckor mitt i alltihop. De kommer som ett brev på posten. Lärt mig att plocka upp resterna av mig själv och gå vidare. Jag vet ju vad tusan det är med mig numera i alla fall, till skillnad från förr. Alla har ju dåliga dagar, det är jag medveten om. Mina berg och dalar går bara mer upp och ned än vad som är normalt när det väl är dax. Überkänslig... Sebbe brukar skojja och kalla mig "mano", haha.. Livet ska inte vara lätt. Så är det bara. Kämpar på.
9 Mars 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Summering av veckan.

Idag lördag jobbar min fästeman. Då har jag tid att göra något han inte vill vara med på. Dansaerobicat genom hela vardagsummet nu. Min sötnöt till katta, Selma, är svag för "dunkadunka"-musik. Det är helt sant! Så fort jag sätter igång och träna till dansmusik kommer hon och lägger sig där jag är. Gärna precis intill en högtalare. Sen ligger hon och njuter och spinner en stund, springer gärna en runda runt mina ben och stryker sig, tills jag plockar undan henne. Annars fäller hon mig. Så går hon åter till sin kära högtalarplats. Hon är allt en riktig personlighet. Det roliga är att hon aldrig lägger sig vid högtalaren när Sebastian spelar sin rockmusik. Det stör honom nog lite, haha..

Jaha.. Får se.. Vad har jag pysslat med på träningsfronten de senaste dagarna.. Aerobic idag, vilade igår, och häromdagen satt jag och kollade på Glee och lite annat medan jag trampade på i nittio minuter. Blivit en del godis och sånt skräp. Sambo kom hem med en Semla och så vart det kört. Hoppas att det inte gör något på figuren.. Annars tar jag igen det med lite mer träning nästa vecka.. Får försöka tänka både kreativt och positivt här. Jag tränar ju mer nu än för ett par månader sedan, det borde göra någon liten nytta.. Ska inte ha dåligt samvete! Vägrar! Dåligt samvete för småmisstag är djävulens påfund, haha...

Ha en trevlig helg! Det blir ut o skotta snö om en stund med. VI HAR SNÖ SÅ DET RÄCKER NU...20 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
söndag + måndag...

Bestämde mig för att lägga in några dagars vila i slutet av förra veckan. Det ska ju helst inte tränas så hårt utan att kroppen får chans att återhämta sig. Säger de som vet, hehe.. Värst är att jag börjat få in rutin på att hålla igång med cykeln, och då är det svårt att låta bli att känna att jag måste träna. Får jobba på den känslan. Mitt mål är att kunna ta det lugnt i ett par tre dagar utan att få dåligt samvete för det. Sen bör jag nog sätta mig och cykla igen.

Igår blev det 90 minuter på "trampan" till Wallander-filmen som gick klockan nio. Bra att ha någonting annat än cykeln att koncentrera sig på. Tiden går snabbare.
Efter lunch idag tränade jag aerobic. Börjat pula med en ny koreografi. Mötet jag skulle på är uppskjutet till nästa vecka och då fick jag en lucka. Och en endorfinkick!

Ska gå ner och väcka Sebbe nu.. Han somnade in i soffan efter att han kom från jobbet.

Kanske blir det en stund på cykeln senare i kväll. Håll tummarna;)
15 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Tisdag 9 februari

Hann med en timma på "trampan" i går förmiddag. (Tidigt) Det behövdes verkligen. Behövde energi så att jag kom igång. Lovat min lilla korta rundlätta mor att försöka följa med henne och min syrsa och röja i mormors lägenhet. Den är uppsagd och vi måste bort med alla saker. Inte vant mig vid tanken att mormor inte finns längre. Behöver ställa upp så gott det går. Lilla mor tuta hade inte klarat det själv....Och vi hade inte klarat galoppen utan min sambo, som gått med på att köra bröte till tippen... Stackaren får köra runt med skiten i bilen tills i eftermiddag. När vi äntligen va framme vid avfallscentralen, kvart över fyra, hade de precis stängt. Bara att vända om.. Jag föreslog att han skulle ha utlottning av de "oootroligt fina" attiraljerna på jobbet bland folk som tränat på bra. (Han jobbar på gym.) Hade väl varit något att glädja en trött stackare med en halv pinnstol efter spinningen!? Och guess what! You get to keep it!! Eller en gammal välbehövlig gardin till att torka bort svett? Yoga på trasmatta i fyrahundra osammanhängande färger för att få upp sin inre balans?! Skapa ditt eget hemgym av en strykbräda och några kassar med krukor? Inte? Fan.. Han hade kunnat tjäna pengar på det! Jag tyckte det va en fin ide... ;) Hmmm.. haha...

Med cyklingen och "röjjet" i ryggen, vet jag att jag fått en ordentlig portion av dagsmotion. Det sistnämnda vart tufft. Fan vad massa oförklarlig skit där fanns. Hur har de lyckats ta dit allt? Härligt när det är ur min åsyn. Orkar inte med sådant "därnt" nu.

När jag skrivit klart här väntar en kopp kaffe, minst en timma på "trampelillampan" och sedan är det dax för käk. Over and out..
9 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Aerobicmorgon!

Kommer med största sannolikhet få byta ut vardagsrumsgolvet, någon gång, på grund av allt mitt dansande där. Borde egentligen haft en egen sal att hoppa runt i, haha... Blir en drömmande sjuåring varje gång jag sätter igång stereon mitt i rummet. Först inspirerades jag till nya moves av nya aerobicmusiken. Stod och stampade i femtio minuter, helt täckt i varm svett. Sen råkade jag fastna i en ballad jag fått fatt i. Helt sonika hade jag tappat bort mig själv i "ballettig" jazzdans. Improviserade mig lycklig tills jag helt enkelt märkte att jag nog borde lägga av för att inte svimma av trötthet. Den här ungen är snart 32 och verkar varken klara sig utan dansen än mindre sluta med den. Hade jag inte haft dansintresset i mitt liv skulle jag dukat under. Aerobicen och dansen har stundom gjort att jag orkat hålla huvudet ovanför vattenytan, i alla fall, då det stormat som värst. Det ligger puttrandes i mitt blod. Det håller mig ung i sinnet.
6 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
mmm underbart att va klar..

Fått en mindre endorfinkick efter min nyligen avklarade cykeltur framför tvn. Det känns skönt. Idag blev det 80 ganska jobbiga minuter. Men som sagt. Gott att stiga av och veta att man tagit sig genom det. Döpt lilla cykel till "trampan".

Lovade min syster att hon ska få min gamla "vanliga" motioncykel. Hon ska bara få tummen ur och röja upp så att hon har plats med den. Det lär ju dröja, haha..

Skaffat hem ny musik att träna till. Sån som inte radiostationerna spelat sönder. Fantastiskt vilken energi man kan få av nya influenser. Är allergisk mot sönderspelade R´n´b hits som alla har i sina lurar. De kan vara okej att lyssna på när de är helt nya. Sen blir det bara för mycket. Det är en av anledningarna till att jag gärna bytt musik till mina pass ofta. Tröttnar så fort!

Ha en trevlig helg! Det ska jag försöka ha!
5 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Varit snäll idag! Plus ordentlig vurpa...

Snälla lilla Magdalena på Friskis ringde mig igår eftermiddag. De har tydligen kris i ledarkåren med många sjuka och andra bortresta. Tyckte riktigt synd om henne som måste ringa runt som en tok för att hitta ersättare. Kan ju kännas lite pressat i dessa magsjuketider. Hon visste att jag tackat nej till att leda pass, men chansade ändå på att jag kände mig lite sugen på att hoppa in en gång i alla fall. Snäll som jag är så kunde jag inte med att säga nej. Speciellt då jag inte haft något annat inplanerat. Drog ihop en tre blocks kombination i går kväll. Med brädan vänd med sidan framåt. Måste ju spexa till det lite. Som den stjärna jag nu är ;)

Så nu har jag gjort dem en rejäl tjänst och instruerat step-up ettan där ikväll. Det gick okej. Vart väl runt en 20-25 deltagare. Hade varit synd om de inte fått träna. Inledde kombinationsdelen med att vurpa tvärs över brädan och visa upp ett dåligt exempel.. Får nog bjuda på det. Skadade inget förutom min stolthet. Eller va fan.. Jag är glad att jag överlevde det, haha.. Men jag är ändå bäst på att vurpa snyggt!

Fick en fin liten paket med Hemkola för besväret med passet. Så guess what I´m eating now... :) Jädrigt svårt att motstå.
3 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
MÅNDAG 1 FEBRUARI

Uscha. Fyttirackarns.... Idag känner jag mig absolut inte laddad. Haft huvudvärk hela morgonen och avbokat ett möte. Mer snö har det också kommit som grädde på potatismoset. Hillan don´t like... Rullgardinen är nere i mitt huvud.

Kan i brist på motivation och energi, glädja mig över att jag härdat ut med träningen i helgen. Suttit och trampat runt på mina pedaler både i lördags och igår. Bra att man har lite "snurr" på tillvaron, hmm.. Haha..

Nu gäller det att få upp energinivån och orken snabbt igen! Mina dalar och backar i måendet varierar. Ska försöka att inte få upp humöret genom sockerchock idag i alla fall, utan se till att jag äter ordentligt med mat. Ena stunden är jag jädrigt på g och har lust med det mesta. Nästa sekund kan jag sitta och fundera på livets mening. Man får vara uppfinningsrik för att ta sig ur trädan. Upp igen. Kämpa vidare. Hitta någonting som ger en lite glädje i stunden.

Om en stund kommer min lille sambo hem från jobbet. Kanske ber honom om en promenad senare. Bara så att jag kommer ut lite i luften.

1 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Gårdagens träning och dagens plan.

Ökade på tiden lite när jag cyklade igår. 80 minuter och tyngre motstånd. 1200kcal bort enligt displayrutan på datorn. Sen vad man ska tro om det vet jag inte. Men det är motiverande att se. Får nästan döpa min sittcykel till något snart... Ska jag hålla på att cykla och skriva ner det här så känns det tråkigt att skriva sittcykel hela tiden... (Tänkte cykla i princip jämt nu ju, ehh.. Nja.. Hehe...) Tänkte kallat den "gamla Bettan", men det hade inte varit passande. Får lura på det. Förslag tas tacksamt emot. :-)

Dagens träning blir antagligen en lång promenad. Har inte bestämt riktigt ännu. Det är ju fredag. Man varvar nästan ner bara man hör ordet fredag. Viktigt är att jag inte tar fredagsmys direkt utan ser till att det blir någon form utav motion idag i alla fall. Jag, Helena, lovar högtidligen att röra på dököttet så att jag kan skriva upp vad jag gjort här i morgon! Haha..

Over and out..
29 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 1 kommentar
Cykling 27/1

Igår kväll blev det träning trots att jag inte kände för det. Gäller att gå emot sina känslor ibland. Kan säga att jag nog varit väldigt känslo-styrd det sista. Börjar lugna ner sig lite nu. Det har trots allt varit mycket runt omkring som tagit ner mig och, med all sannolikhet, förstärkt de udda reaktioner jag haft.. Mormor gick ju bort för någon månad sedan, och min annars inplanerade terapi/behandling inom vården har satt mig på prov. Har inte orkat med att ha folk runtomkring mig.

Det är faktiskt tur att jag börjat ta ta steget mot lite mer träning. Övertygad om att jag behövt den för att ventilera systemet liksom. Stärker psyket att märka att man pallar en timma på trampmaskinen. Så får man ju igång endorfinerna. Allt som kan hjälpa mig tas tacksamt emot. Det är ju ett helvete att man ska behöva kämpa så förbannat hela tiden för att orka leva med det. Men, det ska tydligen vara så.

Bra jobbat i går kväll lilla lena! Ska försöka göra lite kroppslig nytta idag med.
28 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Mondag 25 of January

Tänk om fler dagar kunde vara som just denna dag. Så fort jag, efter en god natts sömn btw, öppnade ögonen på morgonen visste jag! Istället för att tvinga min mor att köra mig till mitt möte i Skene, så kände jag för en gångs skull lust att promenera ut dit. Trots snö och nio minusgrader. Får nästan sätta ett kors i taket här. Det där tillhör inte vanligheterna. Var ute i så god tid att jag kunde ta en extra svängom. 75 Härliga, raska och friska minuters truddelutt! Det är bara att tuta och köra när man har gnistan. Det va fint att jag hade dubbelt av allt på mig. Dubbla brallor, tröjor, sockar. Jaja.. kanske inte dubbelt av precis allt, men ni fattar nog om ni tänker efter. :-) Hade sett knasigt ut om man kom och gick med Sebbes skor utanpå sina egna för att man skulle ha dubbla.. Får prova´t nån gång.. haha...

Bäst med det hela vart att dagens motion var avbockad!
26 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Lördag 23/1

Passar på att skriva några rader såhär, under tiden då Sebbe snickrar.

De gånger min käre sambo jobbar lördag har även jag en agenda. Dvs träning. Får ju ta tag när man är för sig själv. Försökte pinna mig upp hyfsat tidigt. Behövde vakna till liv, för att jag ens skulle orka. Kaffe, en banan, en stund framför tvn och så var det dax för en timmas styrketräning. För hela kroppen, med skivstång och hantlar bland annat. Hade lätt kunnat dra ihop värsta höjdarpasset passet här med om jag varit ledare nu. Började med knäböj, följt av diverse ryggövningar. Rodd tex. Körde även igenom biceps, triceps, axlar, några rätt tunga magövningar och lite bänkpress på bräda. Värst är utfallen.. men det är nog snarast för att jag inte är så stark i benen ännu. Slarvat med att träna det ett tag. Blir mer av den sorten framåt klart..
Göttans! hmm..

Hann också få in en timmas förbränning. Tack min lilla sittcykel! Nu kan jag sitta och kämpa framför let´s dance istället för att maska i soffan.

En fin förtjänst idag! 2timmar!

Nu! Ugnsrostade rotgrönsaker, keso och qourn! Mumma! Mycket probiotika idet!
Tjohej...
23 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Aerobiclunch

Sedan jag slutade leda pass helt på Friskis, efter jul, har jag bannemej börjat känna igen mig själv! Måste varit hämmad eller något. Kommer på nya kanon-ideer till framtida aerobicpass hela tiden. Har ett helt annat flow i kombinationerna. Det bara trillar ner i skallen på mig. Ännu mer än vanligt dvs.

Som idag till exempel. Det räckte att jag hörde en ny låt på förmiddagen så vart jag igång med steg i tankarna. Vart helt enkelt tvungen att bära ner musik, skor och mig själv till vårt vardagsrum och köra igenom passet som bara damp ner i skallen. Känns otroligt bra! Så här kunde jag vara förr, dvs för ganska många år sedan, när livet i övrigt lekte mer. Kände mig som 18 igen :-)

Lite synd är det ju att jag inte instruerar någonstans just nu. Men vad tusan. Det kanske kommer framöver när man fått ordning på övriga livet. Är så tacksam att jag kan stå hemma och känna lyckan av att veta att jag kan det jag gör på den fronten. Kan låtsas att jag är världsmästare på det jag gör och får vara bäst sådär lite i smyg. Ha ett tillfälligt lyckorus av att svepas med i musiken och bara tänka på rörelserna. Svettas så att det nästan rinner på överarmarna. Äckligt, haha.. Fast skönt!

Bonus. Jag slipper sitta och cykla ikväll! Nu har jag rört på mig ordentligt!
22 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Cykeltur till tvn 21/1

Trampade mig igenom både Glee och Made in Sweden med topp-motivation. Sittcykeln riktigt rök efteråt. Eller va det kanske jag? Fin fint! Konstigt att man kan vara så laddad vissa dagar. Fast... för det mesta är man ju inte så peppad..

Hade i alla fall världens endorfin-kick, vilken började efter ca 45minuters tramperi och varade resten av den vakna delen av kvällen. Det verkar lite som att ju oftare man håller på med något desto större blir behovet av det. Gäller bara att hålla ut de tröga gångerna i början. Ni vet de gångerna då man hellre satt sig i soffan med en påse chips! ...en marobouchoklad och en gott och blandat... osv...

Vi har lovat dyrt och heligt att sluta dricka light-saft. Sebbe va på en föreläsning om E-ämnen för någon vecka sedan. Vi har tydligen fått tillbaka de farliga ämnena som förbjöds i Sverige för några år sedan, i och med att EU godkänt dem.

Varit utan lighten i några dagar.. Har äkta abstinens och känner mig lite irriterad av att jag är så sugen på det. Men vi har ingen saft hemma. Smart drag. Får absolut inte titta på Fun-lightens nya coola smaker när jag är på Willys... Ska inte ens gå in i den gången! Bra att skriva det här med. Blir lite större tyngd i orden om någon annan vet om det.

Dagens bränning slutade på 1100 rykande underbara kcal. Då kan man ju faktiskt slarva lite grand och unna sig en fika i morgon bitti. Härligt!
22 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Snö=träningsvärk

Tog med mig syrran ut på långpromenad i snön innan. Försöker alltid ändra sträckan lite så att det känns roligare. Idag ändrade jag den lite väl bra. Där jag absolut skulle gå, och sedan var tvungen att ta mig igenom, var det ingen som skottat. Låg t o m stockar över vägen. Jepp.. Det blev lite mer slitigt än förväntat. Med höga kliv och snö i skorna vadade vi ut på Örbyvägen igen, lättade av att äventyret va över. Och tjejer! Har ni mensvärk så ska ni ut och röra på er! Inte ligga stenade på soffan. Kände mig som en halvt klubbad säl innan jag väl kom ut i luften. Men efter 20 minuters marscherande va "magontet" borta. Skönt!

Dax för kaffe nu! Livets vatten!
20 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Träning 18/11

Satt, för tredje gången, och cyklade på mitt sittcykel-fynd igår. Vad skönt att känna att man hittat något som kan ge resultat. TACK för att Ellos reade ut den för under 700spänn! Hade aldrig köpt den om den kostat 3000 som innan. Det blev en fin affär, som jag nog tror ska gynna framtiden. Både kroppsligen och själsligen! Ibland ska man ha lite tur. Får ta tillvara på det.

Under tiden då jag satt och slet på pedalerna, tittade jag och min lille sambo på idrottsgalan. Röstade på Robin Söderling en gång, för att hjälpa till och stödja med en liten peng till Haiti. Fruktansvärt att sånt ska behöva hända! Inte att vi röstade på söderling, utan att så många ska kunna drabbas av naturens krafter dvs.

Slutade med att jag vann Jerringpriset! haha.. Nja inte jag personligen, men min namne... är vi inte lite lika? nja.. hehe..

750kcal förbrukade och dagens synd va en winersemla... Så går det när inte haspen är på!
19 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Hillan                                             Skaffa en gratis hemsida