Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


Påt...igen..

Som alltid, saknar att blogga.. börjar blogga, slutar blogga.. jag gör ännu ett nytt försök. Fast ingen som lär läsa något i för sig eftersom nog alla tror jag har slutat för länge sedan..=P

Pissnatt har det varit.. sovit för lite. Somnade till men sen klarvaken o så förbannat äckligt kvavt i rummet, så vid tre satt jag ute på ballen o rökte. La mig sedan på soffan, så mkt svalare men somna? Nää.. Vaknade först vid 10, på ett sjuhelvetes humör. Denna dagen känns bara som en evig, lång väntan på att få gå o sova igen. Albin är med en grannkompis o hans familj o badar, jag o Alicia ska väl snart gå ut, är tanken. Få se om Annso o hennes barn kommer förbi. Johan är i garaget o fixar med bilhelvetet.. o där kan han hålla sig tycker jag, så otroligt irriterad.. inte för att han fixar m bilen så klart men jag förstår mig verkligen inte på honom ibland.. jag bara gör inte det. Känns som att man inte vet alls vad man ska prata om, för allt man säger, frågar osv tolkas ju åt helsike fel.. Hemma är allt bara pust o stånk o stön, jag är såååå förkyld, stackars lilla mig. Frågade för några dagar sedan om vi i helgen, söndag kan fixa med lite hyllor osv..åååå, jag vet iiinte, jag är fortfarande inte såååå pigg...stackars stackars mig.. Sen.. Backen ringde o frågade om hjälp m att röja ur sin pappas garage på söndag .. ja men se, det går så bra så. Åt helvete!

Jag trivs inte med denna lägenheten för fem öre.. den är trång, mörk, dyster, trist, hemsk, trång, äcklig.. nämnde jag trång? Hade jag kunnat skulle jag vrida tillbaka tiden så vi fortfarande bodde kvar på norslund.. det e tametusan den lägenheten jag trivts bäst med ever.. faktiskt. Så lätt vara efterklok. Om man ngn gång fick ngn hjälp här hemma med att faktiskt få till ngn ordning men nej nej, det är ju så jobbigt. Lust att sälja iväg hyllor mm mm så blir det i alla fall bortplockat o ger mer utrymme. Inte ens den förbannade hatthyllan kan han hjälpa mig att få upp.

O nervös också för skolan t hösten.. eller nu väntar jag på att mina betyg ska komma men sån oro att de missat min beställning.. ska vara inne senast den 20e, dagarna går så fort. Åh vad jag hoppas att det ordnar sig till hösten. Att jag kommer in, att jag vet vad jag ska göra o att jag vet att jag får pengar, en inkomst. Denna eviga väntan. Låt dagarna gå FORT fram t 12e juli. Snälla!

Igår var i alla fall en trevlig dag, mitt i "skiten".. Otippat besök av syrran o barnen, fick snusa bebis, jäkla charmtroll hon är, Agnes =) Var o åt på Koppis, sen var vi ute på lekplatsen. Senare kom Annso och barnen, jag och Albin följde med henne hem sen, var ute på lekplatsen där, innan det var dags o handla på Willys. Därefter hem, äta och sedan promenix med Kristine. Tog Källviken och sedan upp mot Galgberget. Inte den roligaste vägen men den är bra, bra runda =) Mindre kul att jag lämnat nycklar och tele hemma, Johan skulle hålla utkik från tio i nio cirka då porten låses men blev lite bortglömd, stod där som ett fån, kastade smågrus på rutan men nej nej. Till slut hade jag turen att se ena granntjejen vid lekplatsen o hon var snäll o låste upp. Sedan lite sök o finn- spel med Albin, avbrott för att efter mkt o men ta bort en sticka han fått i handen., i säng med honom och sedan satt jag vid datorn o Johan i soffan med mobilen. Sa något men fick bara nåt grinigt svar. så höll käften resten av kvällen. Vi har så trevlig här hemma.. håhå jaja.. Ser SÅ fram emot när han har sina 4 veckors semester, håhå jaja.

Ska väl klä på Alicia, ta oss ut o gunga. Där vi ska tillbringa cirka 3 månader framöver nu, så lika bra vänja sig.

Kram på er!
8 Juni 2013  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Så meningslöst...

Känner bara för att ge upp skolan... jävla krångel åt alla håll o kanter m nå jäkla lärare som inte fattar vad han håller på med o inte fattar svenska riktigt..o sen helt andra bud från mattelärare nummer två..så bara invänta nån jävla återbetalningsskyldig-lapp från csn då så var allt åt skogen.

O ingen tid. Kan inte koncentrera mig för fem öre hemma om jag inte är solo... så m.a.o ingen idé på helgerna.

O sen less på en tandusling som gör så ont så hela ens liv påverkas. Fick tag på starkare tabletter igår, tack o lov..o tid imorgon..men vet ni vad..jag har inte råd, denna månad heller.. lär ha pengar till julklappar o alla delar som behövdes t bilen... Så pain pain t nästa månad..men då mindre csn, om jag ens får något.. nästa termin..nä just det, jag kommer ju inte fixa skolan.. så äh..härda ut, sömnlösa nätter, konstant huvudvärk.. uuuunderbart!

O nu ska jag ge mig..deppohumör nummer ett idag...se på Johan Falk sen o tröstäta chips..(man får pressa sönder med tungan..då gör det inte lika ont..haha)

Kram/ Bitterfi**an
25 November 2012  | Länk | Ditten och datten | 2 kommentarer
Smärta

Jag har haft tandvärk men inte på denna nivån...trodde det skulle bli bra efter förra tandläkarbesöket, jo tjena..det strålar ut i hela huvudet o nerverna rycker liksom, spec kring ögonen. Knaprar alvedon o ibumetin för fulla muggar men dämpar helt gör det inte. På måndag dags för tandläkaren igen..åh, jag längtar faktiskt, om man bortser från att det kostar..=P

Annars kämpas det på med skolan..har sån panik.. Denna veckan har jag inte somnat före kl 3 på nätterna en endaste gång..jag ligger bara o grubblar över skolan..det börjar komma ikapp en nu med bristen på sömn, är en tvättäkta zombie. O så tanden på det.. Suck!

Ska fixa klart historiaarbetet nu idag tänkte jag, så är den kursen klar. Mata vidare med geografiuppsatsen så är den kursen klar sen då traggla matte matte matte. Hemma går det bra, fattar faktiskt vad jag håller på med..i skolan är allt som bortblåst även om jag setat hemma innan lektion. Hur ska det gå på provet? Gode gud låt mig klara provet!!

Lika bra köra på o skriva!

Kram
23 November 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Ångest..panik..gaaaah!

Går så motigt med skolan nu, jag SKA fixa det..för nästa termin är det bara att på´t igen, om jag kommer in s.a.s men hatar uppgifter där frågorna är så luddiga och svar går inte att hitta någonstans, då rinner all lust bara av mig. O istället för att släppa ena frågan o gå vidare t nästa så envisas man att i flera timmar leta svar tills man är helt snurrig i huvudet. Nåja.. bara bita ihop o kämpa vidare nu efter att jag skrivit klart här. Lovade Tessan en uppdatering..;)

Fast egentligen har jag inget att skriva om, egentligen..för som ni vet så händer det aldrig något spännande i mitt liv. O nu ser jag tillbaka en vecka ungefär, för det innan är liksom så länge sen så det är ingen vits att skriva om nu.. typ..Haha, nu krånglade jag till det minsann!

Fick i alla fall världens finaste present igår av Albin..hade önskat mig ett armband med lila pärlor o det hade goungen fixat minsann, med glitter t.o.m. Dessutom ett eget grattiskort med en fin bild på framsidan o texten Grattis mamma önskar Albin inuti..han börjar bli duktig på att skriva. =)

I lördags blev det engesla puben med Marie. Kul var det där inne i alla fall. Folk vrålade o sjöng..Efteråt var det gott med en burgare på Max! =P

Nu ska jag backa tiden bakåt..ska ut i krig förstår ni, Första världskriget. Tjipp!
14 November 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Tre dagar kvar..

Tre dagar sen går flyttlasset o jag har aldrig vid någon tidigare flytt varit så oförberedd. Inte gjort adressändring, inte sagt upp el o bredband, inte beställt nytt bredband, mycket är packat men mycket är kvar, inga hyllor är nedplockade..Ja, det gäller att köra stenhårt på fredag..=P Kombin flytt o plugga var ingen hit alls men hoppas det lugnar sig efter allt. Bävar mig nog ännu mer för flyttstädningen..mitt i allt lär vi då upp med några bårder tapet också..Johan pratat m sin pappa? Näe..så vet inte ens om vi har hjälp. Mitt i allt så lär Johan läsa teori inför uppkörningen som är tisdagen efter städ. Måndagen efter städ ska jag m Albin till spec.barn-kliniken för uppföljning av förstoppning osv. Pustipusti! O nästa vecka lär jag t Albins skola, då är det skolsyster o vaccination på schemat. När ska jag hinna plugga då?

Hemma idag med Alicia. Hon hade bajsat igår på dagis, mkt o löst..de hade inte märkt det direkt men var tydl röd i rumpan. Ledsen när jag kom o hämta. Hem o hon hade så ont, kikade o hela rumpan var röd o jättesvullen, såg ut som en massa små kuddar. För att det ska bli så borde hon gått väldigt lääääänge på dagis innan byte. Så idag blev hon hemma då hon fortfarande har jätteont o skriker när hon går mm. J skulle sluta tidigare så jag inte missar geografin idag, missade förra veckan när Albin var hemma m magont o tja, vill inte messa mer. Imorgon matte och hemmaprov i psykologi, sista momentet där sen är den kursen klar i alla fall =)

Nu ska jag försöka sätta mig med matten... om Alicia går med på det vill säga. Får roa henne med teven annars..som för tillfället agerar dataskärm då den andra pajade bara sådär igår..så jäkla kul jämt! =/

Nu håller vi tummar att snön kommer SNART! eller den kan få dröja tills jag hunnit fixa vinterkläder o skor klart t barnen..=D

Kram på er!
17 Oktober 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Nästa vecka...

ska det komma snö! Tjolahopp! Första snön är faktiskt mysig men man hinner ledsna ju längre vintern går..=D

Sitter o skriver på historian, renässansen och reformationen men går trögt. Konsekvenser t reformationen, står inte på en endaste jäkla sida o har säkert varit inne på närmare 30 stycken. Fått in lite arbeten nu i alla fall, börjar komma ikapp en smula. Skönt få klar skrivarbeten, kunna koncentrera sig på matten fullt ut, den är inte rolig men jag ska banne mig fixa den!

Lär ta mig t studievägledaren också, skicka in ansökningar t nästa termin o höra hur jag bäst går tillväga för att ta mig in på förskollärarprogrammet. Reserv samhällsvetenskapliga. Nackdel med det sistnämnda, verkar inte ge så mycket jobb i framtiden.

Flytten blev då lite uppskjuten, först nästa helg och packningen står helt stilla. Tänkte att jag lär pria skolan, får tokpacka nästa vecka dagarna innan. Har ju fått nycklar i alla fall o tja, det kommer bli svårt att vänja sig vid så mkt mindre kök. Faktiskt! Fast går nog däremot att få till riktigt mysigt. Så jäkla mycket bara med all flytt o flyttstäd..o lär slänga upp några nya bårder tapet i kök o Albins rum..hallen är körd, där lär vi åka på att pröjsa men hoppas inte allt för mkt då tapeterna säkert setat x antal år. Då blir jag sne! Lär ur med diskmaskin o sätta tillbaka bänkskåp, Johans syssla dock.. leta fram alla delar t spishandtaget, ska ligga någonstans..var är frågan dock! O sedan den rooooliga städningen men börjar få rutin på det. Vidare välja tapeter t nya, Albins rum klart o Alicias. Sen får jag inte så mkt mer svar från J o jag kan ju inte välja själv heller. Tar ju sin tid att få det tapetserat också så vore bra välja snart. Funderar på fondvägg i sovrummet, en lila med silvrigt mönster och i övriga rummet någon neutral, ex vit..vad tror ni om det??

Annars.. på g bli förkyld, halsen gör ont o jag fryyyyyser. Därför hoppar jag matten idag, får mejla läraren men köra på här hemma m historian och lite matte senare idag.

Vet ni vad jag kommit fram till..mat är fasen det tråkigaste som finns. Det enda som cirkulerar i mitt huvud är korv alt. köttbullar med makaroner och makaroner med falukorv alt. köttbullar..Ni kopplar. Helt stillestånd i skallen, mat är trååååkigt! Det enda jag är sugen på att göra är fiskgratäng..men tji, Johan gillar vare sig torsk eller sej. Så den var bara att glömma. En gnutta blodpudding kan jag tänka mig också..tji, Johan gillar inte det. Haha, dilemma!

Nu återgå till reformationens underbara värld!

Kram!
11 Oktober 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Fullerull o massa bus.

Nu har då Dolly, missen, funnit sig till rätta, första dagen lät hon som en upphakad trombon el liknande men nu är det fullt ös non stop. En blomkruka rev hon ner i morse, "spindelblomman" i köket ligger i småbitar på golvet, far fram som ett riktigt yrväder men åååh vad skönt det är med katt igen!

Denna morgonen började med en jäkla försovning, kvart i åtta vaknade jag, kvart över börjar Albin skolan. Panik, upp, väcka barn, fram med frukost, kläder på, i med linser osv osv. Så jo, han kom rejält sent, man har ju en liten bit att knata också=/ Fast börjat nu så från när grusvägen börjar vid Tisken får han cykla själv sista biten, är ju en gångväg så ingen risk för bilar osv. Vidare sen med Alicia, hem o kastat i mig frukost o snart sätta mig med instuderingsfrågorna t psykologin. Skolan går åt helsike känns det som. Är så mkt annat hela jäkla tiden o helgerna nu ska J iväg o övningsköra, så ingen tid då heller. Sen då flytt om cirka 3-4 veckor, börjat packa? Nej! Har inte tiiiiid!

Igår fick jag lov ta mig t tandläkaren. Dystra besked. Stort hål i den ömmande tanden, bör rotfyllas. Min tand jag rotfyllde förut är totalförstörd då den tillfälliga fyllningen mellan den o tanden bredvid ramlat ur sen länge, fått upp mat, skadat tand o tandkött. Ska täppa till nästa gång, kan med tur hålla sig nåt år till, sen lär den dras ut. Jippie, tandlös innan 30..=/ Haft krångel med den där förbenade tanden så länge jag kan minnas men varför ska allt gå så skit. För skadad för att sätta krona, då blir det brygga...Billigt?? Nej! Gräver ner mig snart!

Annars då.. tipp topp..Njae, för mkt just nu.. skola, flytt, Albin fyller år, kalas bör planeras, J lär fixa nåt med bilen, tänder som e förstörda...men jag änt bitter... En dag vänder det, förhoppningsvis! =)

Å snart börjar alla bra serier igen.. Sons of Anarchy, The walking dead, american horror story... O en massa najs på bio o dvd..hamilton 2, hypnotisören, nya johan falck filmer..mm mm. Kan nog bli en bra höst trots allt..=D

Kram!
13 September 2012  | Länk | Ditten och datten | 3 kommentarer
Shoppingmani

Är ju kul med Tradera, både att sälja o buda.. budade hem ett par jeans t Albin idag, lagt bud på en jättefin rosarutig höstkappa till Alicia samt nå jeansleggings men mest hoppas jag vinna budgivningen på historiaboken jag måste ha till skolan men en envis jävel som också verkar ge allt för att få den..Ny kostar den närmare 550 kr så vore topp spara in ngn slant i alla fall.

Igår, läs i natt, satt jag uppe alldeles för länge o kikade kläder..åt mig själv..Kors i taket! Varit insnöad på Ellos men så tråkiga kläder så kikade Halens o hittade jättefina jeans där så tja det blev en beställning på jeans, ngn topp o nån cardigan. Slängde även på ett par jeans t Albin o 2-pack jeans t Alicia. Får första utbetalningen från CSN nästa vecka o fått en skarp tillsägelse av Johan att jag ska köpa kläder o tja, han har nog rätt. Äger typ 1 par jeans, ett gäng urtvättade o halvhåliga linnen, nån noppig tröja o ja, ni hör ju själv. Haha! Hoppas det blir bra, att de sitter okej o så.

Men mest av allt längtar jag t att få storhandla mat på måndag, det är ekande tomt här hemma o behövs fyllas på med, tja, allt. Ska bli grymt härligt =)=)

Idag blir det inte många knop. Magont pga kommande rolig vecka.. Ikväll bjudna på kalas för William som fyller ett. Därefter blir det nog bara hem o fredagsmysa. Övriga helgen bjuder inte på nå skoj direkt, försöka städa upp lite här hemma, fall det e dags för visning av lgh snart. Huuuh, måste få bort bläcket från tapeterna, ngn med några bra tips? Där det e som värst är det strukturtapet, så man vågar ju inte gnugga på för mkt. Hon är så duktig på att rita överallt utom på papper. Fast senaste gångerna har hon lyckats hitta blyerts, tack o lov, o hållt sig t dörrar o bord men ändå. Lägger undan men verkar finnas ngn penna glömd här o var.

Aja...ska försöka komma in i duschen nu, sen masa oss ut kanske. Slita mig från datorn bara..=)

Kram!
17 Augusti 2012  | Länk | Ditten och datten | 1 kommentar
Konstig känsla..

Mamma ringde igår o sa att hon fått tag på en lägenhet, inflyttning 1a november. Lgh ligger under min gamla tvåa. Perfekt läge! Fast det varit tal om under låååång tid så känns det ändå konstigt att tänka att hon nog kommer flytta. Man är ju van vid huset. Fast det blir nog bra i slutändan..o lättare komma o hälsa på. Fast som sagt, lite skumt känns det..=P

Imorgon har jag registrering på skolan, Alicia ska på dagis o Albin på fritids. Allvaret börjar! Dock lät de inte så jättewoooow på dagis när jag ringde..menade på att det kan bli knöligt för henne när hon haft så långt uppehåll plus ny personal på det men samtidigt, har ju inte velat haft henne där under sommaren när jag ändå varit ledig. O på måndag börjar jag skolan o då måste jag ha dagis, så är väl bara bra att hon får dit en dag innan i alla fall. Fast sa att jag skulle vara med en timme innan jag går, är drop-in på registreringen så ingen direkt tid att passa. Tror nog Alicia har saknat dagis, så hoppas det går bra!

Annars är det mest Tradera i huvudet..har närmare 90 (!!) annonser ute, första vändan går ut imorgon, andra på söndag. Hoppas det trillar in lite slantar iaf. Fast den jobbigaste biten kvar.. skriva vinnarmejl, packa o skicka..Hej o hå!

Nu ska jag försöka mig på att duscha, få se om Alicia går med på det, extremt gnällig o mammig idag.

Kram!
14 Augusti 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Nära döden-upplevelse..

Inte riktigt men nära på..Natten till igår (eller fredag om man ska vara petig..)så fick jag jätteont i magen, sov knappt någonting. Upp vid sex o tog alvedon, värkte som tusan. Alvedonen hjälpte inte ett smack men lyckades somna 1-2 timmar, vaknade o fy fan..aldrig haft så ont i magen nån gång. Kunde inte sitta, inte ligga..det enda som funkade var att gå gå gå. Barnen kom upp o tog nog närmare 1,5 timme innan jag klarade ta fram frukost. Ringde Johan o böla i telefon, han lovade försöka sluta tidigare. Ont ont ont o det slutade med akut kasta mig över toaletten och spy o sen blev det ännu värre. Magvärken ökade på o jag satt med hinken, gick med hinken o spydde nog närmare 40 ggr inom loppet av några timmar. Jag lovar att jag hade hellre velat föda ut en 20 kilos-bebis genom analen än utstå något sådant där igen. Däckade till slut av på soffan i ren utmattning, sov en timma kanske, vaknade när J kom hem och då hade det faktiskt lugnat ner sig. Fattar inte vad det var.. första tanken magsjuka men näe..tror snarare på att jag fått i mig något olämpligt men konstigt ingen annan drabbades. Barnen var helt underbara i alla fall..Alicia stod bredvid mig o klappade mig på huvudet, sa duktig mamma o pussade på pannan. Albin servade med vatten. O jag satt o "ylade" av smärta o grät som en idiot o övervägde ringa efter ambulans. Nä fy tusan, ONT gjorde det. Idag bra men öm i mage o hals efter alla vändor ner i hinken.

Nu borde jag gå o nanna, de andra sover. Jag började fixa in ytterligare annonser på Tradera men insåg det e bättre ta det imorn o slippa sluttid mitt i natten el tiiidig morgon.

Ah, jag gör nog så...går o nannar alltså.

Kram!
12 Augusti 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
CCW...

Gårdagen var trevlig. Brummade från Falun vid halv sex, kom t Rättvik sen var det kö. O kö o kö.. Såg Alicia m farmor o farfar längs vägen, Alicia såg ut som ett stort frågetecken..=P

Åkte sedan slingan upp mot Västberg där vi stannade till hos mamma o de andra. Blev bjudna på hembakta bullar..Dom e goa dom! Neråt Rättvik igen o kö kö kö. Skulle förbi Marie en sväng o säga hej men stod verkligen stilla o klockan gick. O inte gick det att ringa eller messa heller.. det blir ju en aning överbelastade nät..=( Ronnie ringde o tyckte vi skulle komma o säga hej men hanns ej hellre med.. blev en pizza på Stars innan hemfärd. Hemma runt två efter en trevlig kväll o idag var vi tröööötta. Jag o J uppe strax före tolv, Albin uppe närmare halv ett. Lika bra låta honom sova, mindre kul sen ikväll..:P

Hade fått ett mindre kul sms under natten också, M befinner sig i Mora på lasarett m bruten axel efter en knuff. Så försöker få tag på henne för att höra hur det är med henne. Urs vad mkt skit som händer o sker jämt!

Nu ska vi snart åka o hämta Alicia, ner o skriva kontrakt för lgh. Sen bara börja packa.. haha, ute i god tid men lika bra börja på, kommer bli nog så tajt med tid sen när studierna är igång. O just ja..lär ringa CSN också o höra om hel eller deltid.

Kram på er!!
1 Augusti 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Skadad??

Sitter o kör gamla låtar m Hjalle o Heavy, har jag problem då??=P

Ska snart iväg, blev att åka med Backen o Malin på cruising idag i Rättvik, ska ta ngn öl men lugnt då Albin är med o deras son, Johan kör. Hade velat vara kvar sen o umgåtts med Marie, träffat Ronnie o co o bara kika runt ute men J tyckte det blev för mkt efter att jag varit borta hela helgen o det förstår jag men ändå...det känns suuurt!=P

Uppsägning gjord iaf, imorgon skriva kontrakt på nya. Kände mig nästan gråtfärdig där inne, känner nu att jag ångrar mig mer än jag trodde..men om tackat nej ångrat mig då också. Jobbigaste skilsmässan faktiskt, 2an visst men då var det inte ngt alternativ...Ah, det blir nog bra till slut=)=)
Bara ta sig igenom packning, visning av lgh, fixa till väggarna, flytt..packa upp, borra..flyttändring mm mm. Lika bra komma igång så snart som..=)

Nu ska vi snart brumma iväg.

Kram på er!
31 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Helgen

Blev då en vända till Norrtälje i helgen med Susanna o Uffe, boende hemma hos Uffes fd arbetskompis Anders o en som heter Micke var med största delen av helgen också. En skön typ..sån där med knasig humor, haha. Två nya ord fick jag med mig hem.. det är ingen risk för fosterlossning om man åker karusell och är man i klimakteriet o sur o grinig har man fittkli..haha!

I alla fall var det en trevlig helg. Fredagen hamnade vi på en nattklubb, som tur var gratis inträde (denna månad liknar aprunk den också). Trött till max vid hemgång, somnade på soffan med kläder o hela baletten på..Vaknade dock vid nio hur pigg som helst, trots en gnutta för många öl dagen innan.. upp, åt frukost, de andra hurtisarna tog en långpromenad men jag stannade kvar o passade på att duscha o dona i lugnan ro. På kvällen bar det av in till Sthlm där det först blev o äta.. fick leta det billigaste på listan i princip o det blev en broccoli o skink-pasta men riktigt god var den=) (tattigt det känns..leta det biiiiilligaste..always).. Därefter blev det bowling där vi delade på en bana alla 5. O det gick åt skogen för mig. Kom sist första vändan, näst sist andra men jag slog då Micke där så lite nöjd i alla fall..Haha! Därefter for vi hem till Anders, trötta hela bunten men blev uppe lite till ändå, satt o pratade om ditten o datten. Söndagen var jag tröööött.. sov till närmare elva, sist upp. Åt frukost, sedan gick de andra på promenad o trots sug att haka så orkade jag inte. Tog min bok o la mig på soffan, kom ett kapitel sen sov jag som en stucken gris igen..Haha!
Åkte hemåt igår vid 4-tiden cirka..kom till Uppsala o Uffe kom på att han glömt sin plånbok, bara vända tillbaka men Anders o Micke var snälla o mötte upp i Kista (eller var det Knivsta??) iaf.. Hemma runt åtta och fick en meeeegakram från Alicia, som sen vägrade släppa greppet. Kikade lite Tom o Jerry hela högen, sedan nattade barn o därefter film för mig o J, såg Svensson Svensson-filmen...överdriven men lagom nivå..=P

Nyss pratat med VC, ringde om Albins hals..mandlarna svullna t max, igår kväll feber, ont o svälja o därmed äter inte helt hundra..fick tid imorgon klockan två. Så det blir att dit då och sedan beroende på hur Albin mår osv så kanske det blir en tripp hem till mamma. Grilla lite o kika på bilarna, cruisinglängan går förbi där i år..=)

Nu ska jag ta Alicia o gå ut en vända. Lär väl handlas något, går hon så blir det ett projekt i sig..haha!

Kram på er!
30 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Ett tips för att skratta mkt..

http://www.familjeliv.se/Forum-4-46/m51972762-30.html Helt underbar tråd!!
26 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Param param...

Torsdag, nyss var det måndag typ o det kändes som att denna veckan skulle gå extremt segt men icke då, snart är det helg...=P

Igår blev det en liten vända in t stan o kika på cruisingen. O fick bl.a träffa Tessan också o Pontus, det lilla charmtrollet..=P Anders blev att följa med oss hem o sova över, överlycklig son. Full speed fram t läggdags o även en stund därefter men ska det sovas över måste man få ligga o tissla o tassla lite också..=P Imorse vaknade Anders först o väckte oss vid kvart i sex, bara masa sig upp o placera honom o Alicia framför Bompa för att sedan själv vakna till liv. Albin fick nog sitt livs chock när J väckte o bar upp honom redan vid halv sju cirka, han hade lätt kunnat sova till nio-tio..haha!

Nu ska jag snart sätta igång med lite städning, dvs vika tvätt, bädda, plocka upp, fylla diskmaskin o dra en dammsugare, gärna skura också. Även lunch däremellan.

Ikväll blir det att hem till Johans föräldrar o grilla, hans syrra kommer hem från Gbg. Tror J får ledigt imorgon så blir typ som helg redan från idag.
Imorgon bär det av till Norrtälje med Susanna o Uffe, ska bo hos Uffe fd arbetskompis Anders. Tanken är att åka båt på lördag med buffe, får se vad det kostar bara. Annars var det nåt festivalliknande i Norrtälje denna helgen så kanske bara ut o kika folk där istället=) Tyvärr tror jag Johan blir hemma. Hans syster blev lite besviken han skulle iväg just den helgen hon kommer hem o det förstår jag, så är helt ok om han väljer stanna hemma.

Så, hur går det med beslutet om lgh..haha, vi står kvar på noll. Vi skulle diskutera igår men J verkade så trött o seg så orkade inte ta upp det. Känner att han får avgöra om vi ska tacka ja eller inte. Själv så känner jag att jag vill men tanken tar emot, att packa o greja, igen..det är jobbigt även om man vid det här laget fått rutin på det, haha!

Åh vad jag skulle vilja vinna en mille på triss etc. Slippa ha denna ständiga ångest över ekonomin. Även om jag vet att det snart kommer lätta en del så kan jag liksom inte njuta av tanken..räknar bara med nya bakslag..ex fel på bilen, akut tandläkarbesök, jag tappar benen o måste köpa dyr rullstolsutrustning osv osv osv.

Var in på blocket idag o kikade lediga lgh i Rättvik, bara för skojs o för att en närastående ev ska ha o då var det i alla fall en som hyrde ut över CCW en sån 2a jag hade, dock den som låg i andra änden av huset och insåg då att faen vad jag saknar min lilla tvåa. Jag saknar mitt kök!!! Kanske lite extra för att det var min första egna lgh..=P

Nu lär jag sätta farten igång här. Allt tar sin tid..

Kram!!
26 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Måste fatta ett beslut..


Johan fick mejl idag att han var välkommen in att skriva på kontrakt för lgh på Kvarnberget. O egentligen borde man vara weeh, glad men nu har man börjat fundera om det verkligen är rätt beslut. Haha, vi har stooora problem..=P

Fördelar m flytt är:
* mindre avstånd till skola o dagis
*Mysigare område, mer grönt o fler lekplatser.
*Hyra o parkering blir ca 500 mindre i månaden
*Våningsplan 1, lättare o smidigare bara gå ut o bättre koll på barnen från ex köksfönster
* Perfekt backe på baksidan vid balkongen på vintern för pulkaåkning etc. (haha, positivt enligt mig)
* Fräsch lgh i stort, kaklat badrum o inte en endaste plastmatta på golven.
*Stort förråd, aldrig sett större t lgh faktiskt, som ett helt rum typ fast i källaren då.

Nackdelar:
*Liiiitet kök dock charmigt med sina sneda skjutluckor a la 50-tal.
*Mitt o J:s rum blir i en äcklig 90-talsgul färg..men mkt vitt kanske dämpar..haha!
*Litet badrum. Lär låta bli badkar,för att ha plats med tvättmaskin. Dock gör inte det mig så mkt, gillar inte att bada i alla fall o barnen klarar sig på att duscha.
*Utsikten e 1000 ggr tråkigare mot här.

Fördelar m att bo kvar:
*Albin har kompisar här
*Planlösningen här är bättre
*Större kök
*Stort badrum
*Utsikten

Nackdelar:
*Högre hyra
*Tråkigare område
*Bökigare ta sig ut
*Mkt längre t skola o dagis

Sen är ju fler nackdelar att man faktiskt måste flytta igen o att det blir en dubbel hyra. O lär ju verkligen bestämma oss nu typ, för att ev hinna säga upp denna. O en nackdel till är att vi tappar köpoängen oavsett ja eller nej, då är det verkligen kört längre fram att hitta något om man mot förmodan ändrar sig, Gah! Hur skulle ni ha gjort? Ge mig några tankar o funderingar som gör mig klokare! Tack!!! =)
25 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Måndag o regn...

Vaknade av att regnet smattrade hej vilt mot rutan..så kul, regn har man ju inte fått nog av liksom..=P O igår när vi lagt oss blåste det istället så det lät som tusan men mysigt är det.

Igår blev det en promenad till Kålgården med barnen liksom Annso o hennes barn. Anordnades nåt som hette Brylla. RIktigt bra ordnat tycker jag, mkt för att det var gratis alla aktiviterer..hoppborgarna lockade mest men Alicia fastnade där de hade trumspel..eller trummor vet jag inte om det är men såna där typiskt afrikanska trumliknande saker..haha, ngn som har ett bättre namn på dem? Var även trolleri, jonglering, ansiktsmålning o barnen fick varsin ballong i form av en hund. Albin vecklade ut sin dock så såg mer ut som stoppade småkorvar på tråd..=P Kom dit vid ett-tiden o gick hemåt när de stängde vid sex. Var väldigt trötta då men kul hade vi som sagt, dock avis på barnen som fick hoppa hoppborg, hade varit kul att pröva..;)

Idag blir det lugnt i alla fall. Albin har åkt t en klasskompis o lekt. Hans pappa var snäll o hämtade, slapp vi gå. Alicia kändes lite varm i morse men nä ingen feber tack o lov men är lite halvförkyld, snuvar o har sig. Blir en mysdag m.a.o.

Få se idag om man får nåt besked från Kopparstaden men ärligt, skulle inte bli så besviken om vi mot förmodan inte skulle få den. Vill bo där men orka en flytt till??

Kram!
23 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Intensiv helg...

Igår o idag har varit så, woom, full-e-rull.. Gått i ett, tänkt en massa men tiden bara poff. Jag är inte van..Sen har jag varit lite upp o ner i humöret också. glad ena, ledsen andra. Har stått ut i så många år men jag börjar nå en gräns, dags att sätta ner foten!!
Egentligen borde jag bara ge fan i allt ett tag,se om en viss herre börjar tänka till men jag har försökt tidigare o vet att det inte kommer bli någon skillnad oavsett. Fast han har väl vant sig vid att oavsett om han lovat fixa nåt så blir det fixat av mig ändå..man kan inte göra något direkt, det ska ta 2 veckor, eller 3.. Roligare sitta o kika bilar på Blocket som ändå är flera år framåt innan det ens går tänka tanken att köpa. Give up! Mutter mutter...

Nu ska jag snart i säng i alla fall.. imorn upp o ringa mitt efterlängtade samtal t Tessan som tyvärr inte blivit av, sen ta barnen med till Kålgården på nåt barnarrangemang.


Nattis!!
22 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
blah..

Haft en riktigt trevlig kväll m Annso..dock fick hon se mig i tårar men det hör inte hit.

Annars, dags för sängen snart.

Kram!!
21 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Saknar...

Insåg idag att gud så jag saknar hästarna o ridningen. O speciellt min Glymis. Hamnade av en slump på en tjejs blogg o hon hade en isis som var SÅ lik Glymur bortsett från att hennes häst var något mörkare och var något mindre hårfager än vad Glymur var. Åh, saknad!!
Den dagen vi fått ordning på ekonomin o det rullar på bra, då ska jag på något vis börja med ridning igen, om så bara rida lektion en gång veckan. Fast då på islandshästgård, ingen vanlig ridskola. O gärna centrerad ridning, skulle kännas konstigt att gå tillbaka till den gamla "ridstilen".

Något annat jag saknar också är att ha katt, insåg det när jag hade syrrans kattunge här förra veckan. Så jäkla mysig men usch vad tomt det blev efter att hon åkt. Kanske, om det blir flytt, att man kan ha katt o då sätta som en bräda från balkongen så kan man ha den ute. Nackdelen e bara att jag inte vet om jag vågar. Mkt bilar..o många lekplatser, vilket innebär många stora "kattlådor". Ah, än dröjer det. Kanske vänta t den dagen syrran tar kattungar på Majsan..=)

Nu ska jag snart ner på stan en vända m Annso o barnen. Sedan stressa hem så jag hinner göra mat innan Johan ska iväg till Säter på cruising.

Ciao!
20 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 1 kommentar
Trött!

Johan väckte mig strax efter halv 7 för att fråga något, i samma veva vaknade Alicia o det var lika bra masa sig upp. Egentligen rätt skönt men tog sin tid att somna igår, var så äckligt varmt i rummet så vid tolv gav jag upp o satte mig en vända vid datorn, åter i säng vid ett men somnade nog närmare 2-3..=P

Fredag idag då, lär nog inte hända så mkt intressant idag heller. Barnbidrag i alla fall, skönt men självklart drog dom för kort o internetdosa, suck! Sista månaden nu m total ekonomisk nergång, sen borde det vända en gnutta i alla fall. Fast kan inte riktigt glädjas åt det heller för jag vet att vi aldrig har tur med något, så något knas kommer det bli. Egentligen skulle jag ta mig i kragen o sluta röka, där försvinner det mkt pengar.. men det är svårt m motivationen när det sett ut som det gjort ett tag. Så hmm, ingen ide tänka tanken ens. Inte just nu.

Få se om Johan ska iväg ikväll nu då. Fredagsmys för mig o Albin, synd att wii:et flippar ur bara så man inte kan se film. Ngt sen sista uppdateringen, man börjar kika o ibland går det bra hela vägen men ibland går det ungefär halva så hänger det sig o kommer upp nån error-ruta. Starta om men då har spelet plötsligt tappa spola fram-funktionen o se om igen, nej tack. Så vi får roa oss med något annat=)

Kram!
20 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 0 kommentar
Veliga jag...

Jag halkar alltid tillbaka till denna blogg och tja, nu kör jag här helt enkelt. Gillar den! O har så mkt gamla inlägg o bilder mm så vill inte släppa den. Sentimental? Jo en aning kanske, haha...

Idag har vi varit in på Kopparstadens bobutik o lämnat Johans anställningsbevis. Så nu bara vänta på att de ska kika det, ta kreditupplysning osv, sen är det väl dags för kontraktskrivning. O jag vill flytta men samtidigt så inte. Jag gillar inte detta området men jag älskar den här lägenheten. Fast den andra som sagt också har sin charm och är fin. Kanske känns det bättre när o om det blir ett faktum att flytt blir av. Vi åkte en sväng igenom Kvarnberget idag, jag som propsar för då känns beslutet mycket lättare, haha o då såg jag att de som har lgh nu höll på att flytta ut. De hade köpt en BR, så kanske kommer den stå tom ett tag då.
Jobbigast i det hela känns själva packandet, skönt att få rensa ur gammalt osv men nu ska jag ju börja plugga igen, fler ämnen mot förra terminen o frågan är hur stressigt det kommer bli men ah, man får försöka dela upp det på något bra vis=)

Idag har varit en lugn o seg dag, tänkte ta barnen o gå en vända men då kom regnet. Lika var det igår, precis på g ut, poff, spöregn. Jag gillar inte värme så där väldigt men urs vad matt man blir på detta vädret. O speciellt m tanke på barnen, kul sommarlov liksom=/

Imorgon är det fredag.. Johan kanske ska iväg t Säter imorgon kväll på cruising, om så blir det en myskväll för mig o barnen. Skönt med fredag=) Lördag är det tänkt att till Marie men fick veta att J kanske måste jobba extra i helgen då han ej hunnit klart m nån körning under veckan som måste vara gjord denna veckan. Imorn lär han veta, hoppas på icke.

Har börjat planera för Albins 7-årskalas...redan, jag vet, hihi.. Finns en massa roliga teman, kanske detektiv eller spöke eller disco eller sjörövare eller.. ja, en massa kul som sagt. Tycker det är så kul att planera och 2 månader går fort..;)

Nu ska jag hasa mig ner bredvid Johan en stund i soffan och sen blir det kväller, trött som en gnu!

Kram!

19 Juli 2012  | Länk | Ditten och datten | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Daniels                                             Skaffa en gratis hemsida