Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


NY HEMSIDA!!

Jag kommer inte att uppdatera här mer utan har en ny sida på http://pudeltrassel.wordpress.com/ så titta in där istället.
11 Juni 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ringträning

Ikväll har vi varit på ringträning, min äldste son Martin har erbjudit sig att visa Albin några gånger och då måste han ju lära sig hur man gör. Det regnade, blåste och var ganska ruggigt, trots det kom det ett helt gäng hundar. Måste ju erkänna att Albin rör sig bättre för Martin än för mig, allt som lillhusse gör är kalaskul :-) Det kommer nog att se riktigt fint ut när de tränat ihop sig.

Det var intressant att stå bredvid och iaktta Albin. Han jagade upp sig väldigt för korven som Martin gav som belöning, skulle ha mer och mer och hade väldigt svårt att ställa upp sig utan skulle bara fram och ha mer korv... Tror vi ska testa att införa pipråttan som belöning istället, den är man ju inte frestad att ge honom i ringen utan den får han efteråt.

Så när vi kom hem lekte Martin och jag med pipråttan, vi larvade oss och Albin fick bara titta på *haha* Han ville gärna ha pipisen men icke, den åkte upp på hatthyllan efter en halv minut. Efter en stund lekte vi med råttan igen, Albin fick inte vara med nu heller. Sen försökte han hoppa upp och nå den på hatthyllan, när det inte gick försökte han klättra via skohyllan *asg* Det här blir nog bra!
28 April 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vårerbjudande på min syblogg!

Jag bjuder på frakten på alla saker som ligger under ”färdiga alster till salu” samt nya beställningar från och med idag till och med 30 april. Passa på!

Titta in på http://annalavinia.wordpress.com/ och se vad som finns.

Nu är det helg!

23 April 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klipphund efter

... och så här ser han ut efter! Inte den bästa bilden men han var trött och ville inte stå still. Det är inte lätt när man inte är så gammal att veta hur man ska göra. Snäll och go kille var han! :-)
6 April 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klipphund före

Idag har jag klippt ett lurvigt troll! Bronson, sex månader gammal mellanpudel kom hit för att bli lite uppsnyggad. Så här såg han ut innan... det fanns att klippa i om vi säger så ;-) fast det tycker jag är jätteroligt. Älskar förvandligen från rufstufs till plyschpudel :-)
6 April 2010  | Länk | Allmänt | 4 kommentarer
Lite positivitet! :-)

Känner att jag måste skriva lite positiva saker nu efter gårdagens oönskade rabalder :-)

Jag kan rapportera att Albin börjar må riktigt bra, han gick ju ner i vikt under hösten men väger nu två hekto över sin föredetta högsta vikt! 5,8 kg minsann, det börjar kännas nu när man lyfter honom. När jag skulle raka rumpan på honom häromdagen fick jag riktigt känna efter var höftbenen var, tidigare har jag inte precis behövt leta.

Han har börjat tjata om mat och påminner varje förmiddag och kväll om att det är dags för käk, något han inte brytt sig sådär jättemycket om tidigare. Härligt! Han får ungefär tre fjärdedelar Standardt Extra, blötlagt, och en fjärdedel Nordic Special.

Lugn och kelsjuk har Albin också blivit, han sover djupt även på dagarna och är inte alls lika rastlös. Tänk att en sjuk hund kan påverka en annan hund så mycket... det är lätt att se i efterhand men svårt medans det pågår. Det ska bli intressant att se hur Albin utvecklas nu när han är ensam hund.

Ännu mer spännande blir det att se hur han tar emot valpen så småningom, jag tror att han kommer att bli överlycklig. Han brukar tycka mycket om små vappar och leker försiktigt och tålmodigt med dem, anpassar sig väldigt fint och är så lyhörd för dem. Jag vet också att jag kan lita på honom till 100% när det gäller andra hundar, han skulle aldrig starta ett gruff utan gör allt för att avstyra det. Han har ett väldigt bra hundspråk helt enkelt.

Två intressanta valpkullar är födda, det finns två silvertikar varav en dvärg och en toy, jag har koll på dem och kontakt med uppfödaren så nu blir det spännande att se hur de utvecklas :-)

Dagens bild har jag valt eftersom jag ser fram emot sommaren och Albin ser fram emot att få rulla sig i spånhögen (som blir när vår morfar kapat ved) och därefter rulla sig med njutning i hästhagen *s* Det syns inte så väl på bilden men man kan ana resultatet. Doften däremot följer inte med ;-)
25 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 7 kommentarer
Fortsättning till Helena

Nu skriver jag mitt sista ord om och till dig. Sen stänger jag av dig.

Anledningen är att du börjar anklaga andra läsare för att fälla fula ord om dig, det är något som är så totalt bort-i-skogen fel att jag tappar tålamodet med dig. Nu räcker det, gå nån annanstans och häcka.

Att jag tog bort ditt första inlägg ångrar jag inte. Jag har inte lagt upp min blogg som ett diskussionsforum, jag vill bara berätta lite om mina hundar för mina vänner, that´s it.

Skaffa din egen blogg där du kan skriva vad du vill, jag lovar att jag inte kommer dit och skriver saker som gör dig ledsen.
24 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Till Helena

Ja, jag blev verkigen jätteledsen över ditt förra inlägg. Jag kände mig kränkt och ifrågasatt av en främling som bara läst vad jag skrivit kortfattat i en blogg (det borde du väl förstå att min värld är så mycket större än vad jag väljer att skriva om här?). Tycker att du uttalade dig väldigt starkt och påträngande och de jag berättat för om ditt inlägg har reagerat på precis samma sätt. Alltså är det inte alls bara jag och min mamma som tycker att du skrev elakt och känslokallt.

Att min mamma försvarar mig är väl helt i sin ordning, det ska en mamma göra.

Jag väljer medvetet att inte skriva alltför personligt, det kan inte vara alltför ovanligt att man gör så i en blogg som ligger på nätet helt offentligt. Jag har verkligen inte lust att vända in och ut på mig för alla nyfikna. Undrar man något kan man fråga mig PERSONLIGEN via mejl iställetför att skriva öppet. Sånt tycker jag är rätt självklart, men jag har stark integritet och behandlar andra på samma sätt som jag själv vill bli behandlad.

Behandlar du andra på samma sätt och uttrycker dig på samma sätt till dem? Då borde du vara van vid att andra missförstår och blir upprörda. Lär dig att välja dina ord med omsorg, det är extra viktigt på nätet!!

Vill också säga tack till alla mina vänner här och på forumet som stöttar mig och förstår precis varför jag blev ledsen! Kram på er!
24 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Min sorg över Emil

Fick en sur kommentar i min gästbok idag (som jag genast tog bort), ungefär: "Var sitter dina känslor till Emil, han har inte varit död ens en månad och du tänker redan på en ny valp" :evil: För fasen, det är väl ändå bara jag som vet hur det känns i mig??

Att jag vill ha en ny valp är mitt sätt att gå vidare, jag trycker inte ner mina känslor utan försöker sannerligen bearbeta dem ordentligt. Tyvärr är jag rätt van vid det, jag har de senaste åren haft många jobbiga upplevelser som varit riktigt tuffa men som jag lyckats släppa taget om. Jag brukar säga till mig själv att "folk gör vad de tror är bäst, de begriper inte vad de ställer till med." Det hjälper mig att förlåta och gå vidare. Förlåta betyder i min värld inte att man accepterar utan försöker förstå och sedan släppa taget.

Den nya valpen är på intet sätt en ersättare för Emil utan en efterföljare, vilket ställer stora krav på VALPEN att uppfylla mina förhoppningar. Emil var en underbar hund de första åren då han mådde bra men sista åren förvandlades han mer och mer till en sur gammal gubbe, något som vi allteftersom förstod berodde på att han hade ont. Rejält ont. Det bästa jag kunde göra för honom var att låta honom somna in. Veterinären var helt med på mitt beslut.

Du som skrev kommentaren borde skämmas, man ifrågasätter inte hur andra sörjer!!
23 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 7 kommentarer
Valpplaner!

Jag har börjat spana efter valp!

Emils uppfödare har erbjudit mig att vara halvfodervärd då hon vill köpa in en tikvalp. En liten dvärg eller toy har vi tänkt oss, grå ska hon vara och söt som socker :-) Så nu har vi sträckt ut tentaklerna och börjat kolla upp vad som är på gång... en kull är född som är klart intressant, men det bidde bara en tjej som uppfödaren nog vill behålla själv. En kull till ska födas närsomhelst, återstår att se vad som döljer sig där. Det är fler kullar på gång som vi också ska titta lite närmare på. Det är ingen som helst brådska, vi väntar så gärna på rätt liten vappe!
21 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Jobbigt idag...

Idag är jag väldigt ledsen, det går väldigt upp och ner varje dag men idag är det värre igen. Det är så tomt, så tomt, min lilla gosepudel är ju inte här. Jag har tvättat hans bädd, ställt undan hans älskade bur där han sov varje natt, bara ett koppel hänger på den fina pudelkrokhängaren som Erik gjorde i slöjden.

Ingen liten Mipp ligger i sitt soffhörn, det som var hans, bara hans och han blev lite förnärmad om någon satte sig där. Ingen Mipp som tigger banan eller rostat bröd med marmelad... det känns väldigt konstigt att bara gå ut med en hund och att bara göra i ordning en matskål :-(

Albin gör sitt bästa för att muntra upp, han är så snäll och go. Han har blivit väldigt mycket lugnare och tystare, keligare och äter med riktigt bra aptit. Men han är ju av eget val först och främst Martins hund och håller sig mest till honom.

Det här är baksidan av att ha djur, att behöva ta så svåra beslut även om man vet av hela sitt hjärta att det är det bästa. Det gör ont i hjärtat ändå!
11 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 5 kommentarer
Ny mat

Ikväll har Albin fått sin första portion Nordic special, det är ett färskfryst foder med riktigt bra innehåll. Inget vete, ingen majs, ingen betfiber eller annat trams som ofta stoppas i hundfoder... Dessutom är det svensktillverkat!

Jag har läst på lite och frågat folk som är duktiga i näringslära för hundar och flera har rekommenderat detta. En stor fördel för oss som har små hundar är att det finns i korvar i storlek från 250 g, jag delar en sån på hälften och ger Albin direkt, resten lägger jag i en burk med lock så får han den portionen direkt ur burken nästa kväll. Till lunch äter han Standardt Extra, ett av de bättre torrfodren. Det är till största delen svenskproducerat.

Albin gick ner ett helt kilo under hösten, han är rätt känslig för omgivningen och det var rörigt här andra halvan av förra året då Emil var konvalescent mer eller mindre hela tiden. Han börjar komma upp i utgångsvikten, han har vägt 5,6 kg som mest och jag vill nog gärna ha upp honom några hekto över det.

Här kan du läsa mer om Nordic: http://www.nordichundfoder.com/ och Standardt: http://www.standardt.se/ Tyvärr kan jag inte lägga in klickbara länkar direkt i texten *suck* men jag har lagt in dem på "Om mig"-sidan också.
9 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klippkurs

I helgen som gick var jag på klippkurs för Christer Ivarsson från Partyline´s kennel. Mycket intressant och lärorikt, Christer är otroligt duktig både på att klippa och förklara hur han tänker. Första dagen klippte han två hundar, en i second puppy och den andra i amerikansk lejon. Andra dagen fick vi klippa våra egna hundar.

Jag hade planerat att klippa Emil och hade sparat pälsen i ett halvår... men nu blev det inte så utan jag fick klippa balla Allan istället. Det gick bra det med, han hade mer päls än jag vågat tro så jag hade att göra.

Frisyren är långt ifrån klar, han ska ha betydligt mer ovanpå huvudet, i manen och på öronen, men vi närmar oss i alla fall. Han ska ju inte ställas ändå på ett bra tag framöver. Just nu har han två midjor *haha* eftersom den "råkat" halka bakåt och jag var tvungen att dra fram den. Nåja, det växer snart ut igen så han får hela rumpbollar istället för kluvna.
9 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Emil har gått över regnbågsbron

Vi har sorg här. Emil har haft en lång historia bakom sig med otaliga veterinärbesök för den ena åkomman efter den andra. Det senaste året har han inte mått bra utan har undan för undan förändrats utan att veterinären kunnat hitta någon orsak. Vi har därför tagit det svåra beslutet att låta Emil få gå och han somnade in i stillhet hos veterinären ikväll.

Jag saknar dig Millevipp, min älskade lilla råtta!
2 Mars 2010  | Länk | Allmänt | 7 kommentarer
Russinet i kakan

Visst är han söt lille Russin, han mäter hela 26 cm över havet! Han, hans matte Karin och lillmatte Sandra har tillbringat eftermiddagen hos oss idag, så trevligt! :-) Russinet blev klippt på kuppen, det hade han väl inte tänkt sig själv men så blev det. Han var väldigt trött sen, men det berodde ju säkert på baconost och ister som han fick smaka på. Han är ett kräset Russin som inte riktigt förstått det där med godsaker. Men det verkar som att allt jag har i min kyl är smaskigt *haha*
20 Februari 2010  | Länk | Allmänt | 3 kommentarer
Magkatarr och urinvägsinfektion

Albin har varit hos veterinären för några veckor sen, han hade kissat inne ett par gånger och det är inte likt honom. Visade sig att han hade en urinvägsinfektion så han fick medicin som hjälpte honom att bli frisk igen. Han har bara varit sjuk en gång tidigare, då för en analsäcksböld som jag hann se innan den sprack. En stor fördel att ha en hund som är rakad därbak! *s*

Emil känner av sin magkatarr igen, han har varit sur och grinig ett tag och jag har inte fattat varför. En morgon kom han och ville krypa in under mitt täcke (som han alltid har älskat, han gillar värme) men kom inte till ro, och så ställde han sig på armbågarna med rumpan upp. Då förstod jag, det är så typiskt att de gör så när de har ont i övre delen av magen. Jaha, bara att sätta igång att ge honom Andapsin igen tre gånger om dagen och tre mål mat. Första kvällen var jag tvungen att handmata honom och peta in maten långt bak i munnen på honom, han ville inte äta kraken. Nästa dag åt han självmant! Det lugnar sig fort tack och lov, men jag ska ändå fortsätta så här i några veckor till.
19 Februari 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Jag har sytt ett täcke till Albin!

Balla Allan behövde ett bättre täcke, det han hade var ofodrat, lite konstigt i modellen och utan krage. Så jag sydde ett täcke till honom, då fick jag det precis som jag ville ha det, täckena i affärerna har inte rätta måtten och detaljerna enligt min åsikt. Det är av bävernylon (sånt som småbarn har i sina ytterkläder, det är vatten-och vindtåligt), fodrat med blankt fodertyg som glider över pälsen. Det har en rejäl uppfällbar krage, bensnören, en bröstlapp som går in under magen och sedan knäpps runt bröstet med kardborrband så det är lätt att reglera. En liten hank sitter i nacken så det är lätt att hänga upp täcket när man kommer in.

Jag ritade täcket så att det täcker mesta möjliga av kroppen, dels för att hålla Albin varm och torr och dels för att skydda pälsen. Det går långt ner på sidorna och långt bak och är urtaget för svansen. Det får ju inte trycka över svansen på en pudel med stolt svansföring ;-) Å så är det reflexband bak förstås på båda sidor.

Sen sydde jag ett löstagbart varmt foder (också med blankt foder) som knäpps på enkelt. Vill du ha ett täcke till din hund? Kontakta mig så syr jag upp ett efter dina mått!
10 Februari 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Emil före

Idag har jag badat och klippt båda hundarna. Min brorsdotter Jenny var med och lärde sig hur man gör när det var Emils tur. Jag kände mig rätt missnöjd med förra klippningen, den blev fel så jag skrev till Mia på Pudelparadiset/Trimkompaniet http://blogg.trimkompaniet.com/ och fick utmärkt hjälp! Hon är riktigt duktig på att klippa och även att lära ut. En pärla!

Så här såg Emil ut innan *suck* Jag lät pälsen växa ordentligt för att ha något att sätta saxen i, han ser för uschlig ut...
21 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Emil efter

Millevippen efter klippningen, tycker jag fick till det rätt så bra!
21 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Albin före

Balla Allan före dagens klippning och bad.
21 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Albin efter

Här är Albin efter klippningen.

21 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Jag har gjort en ny blogg!

Här är min nya blogg: http://annalavinia.wordpress.com som handlar om mina hemsydda textilier och lite annat. Jag syr gärna upp saker på beställning! :-)
Sidan ersätter alltså på inget vis den här, jag behöver båda.
8 Januari 2010  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Bästa hundmaten hittills!

Mina hundar har provat många olika sorters hundmat i jakt på den rätta och nu äntligen tror jag vi hittat rätt: Standardt Hjort! Svensktillverkat, hyggligt pris, bra innehåll, bland annat hög kalciumhalt (har kontakt med folk som har goda kunskaper om hundfoder), hundarna äter det med minst sagt god aptit och ut kommer yttepyttelite, små små mörka hårda saker som är svåra att hitta i mörkret. Alltså tillgodogör de sig detta foder på ett utmärkt sätt. Att Albin slutat fisa och Emil slipper få svamp är stora plus i kanten! :-)

Kan också rekommendera http://www.foderbilen.se/ som kör ut hundmat över hela landet, handlar man för mellan 400 och 900 kr kostar frakten bara 19 kr och fodret kommer ända fram till dörren! Helt suveränt att slippa bära tunga säckar, dessutom har de ett väldigt bra sortiment med inte bara foder utan även Standards alla tillskott, tuggben och godis samt även en del för pälsvård, burar mm mm.
14 December 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ögonproblem

Sådärja, nu har vi sett till att betala åtminstone två dagars lön för en veterinär igen. Emil fick en ögoninfektion för några veckor sen, han fick ögondroppar med antibiotika och efter den kuren var avslutad blev det en spolning av tårkanalerna. När han ändå var sövd bad jag dem skrapa lite tandsten också. Inte för att det var mycket precis, det mesta kommer jag åt själv men han är inte såvärst samarbetsvillig. Efter detta blev det också en omgång med antibiotika/kortisonögondroppar och jag hoppas verkligen att det räcker nu...
14 December 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Egenheter

Jag sitter här och skrattar åt Emil, han visar mer och mer sin egen personliga syn på tillvaron... han hämtar mig rätt ofta och "vill" något, jag ber honom visa och tar ett par steg åt nåt håll. Han studsar glatt iväg till vad det nu är, är det solsken ute så vill han att jag öppnar balkongdörren så han kan gå ut och sola (jo, det tog flera månader innan han fick ihop att det kan vara sol och kallt samtidigt, han var ju van att det var varmt i somras). Att han älskar värme behöver jag väl inte säga? I brist på varmt väder ute (eller samarbetsvillig matte... ) så duger golvet fint om det är sol.

Eller så vill han att jag ska leka med honom, antingen med favvoleksaken Pipen, en liten boll han älskar över allt annat, eller så ska vi träna lite trix, då ska han ha torrfoder som belöning. Jag brukar nämligen strö ut frukosten över vardagsrumsgolvet, de gillar att snoka reda på alla bitar. Senast var det köket som gällde, tydligen doftade det smaskens från stekpannan som stod kvar - fast han fick den inte, för starka kryddor för liten pudel. Tråkmatte, sa han...

Och nu sitter han och glor på mig, han tycker jag ska öppna dörren till pojkarnas rum. Jag är nog rätt så lättdresserad *s*
13 November 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Frisk Emil!

Ooops, glömde ju bort att skriva och berätta att jag och Emil har varit hos Stig Hagengård igen. Korsbandet har läkt ihop!! Emil är fit for fight igen, jag ska träna upp honom lite sakta igen så ska allt vara som vanligt igen. Härligt!
13 November 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Emil är piggare!

Nu är han snart som vanligt igen, Millevipp! Jag får handgripligen hindra honom från att fnatta (helst under soffbordet som vanligt), slå på dammsugarslangen eller brottas med balla Allan.

Vi skulle varit till veterinären på återbesök igår men han var sjuk så vi fick en ny tid nästa vecka.
21 Oktober 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Rapport om Emils korsband

Vi var till veterinären för en vecka sen (har alldeles glömt att uppdatera här), han sa att Emils korsband inte är helt av utan bara delvis. Eftersom han dessutom redan är bättre så är prognosen god för att det ska läka ihop. Jag ska fortsätta som jag börjat med att ge smärtstillande/antiinflammatoriskt, gå mycket korta promenader, Emil ska helst skritta men kan få trava lite, det får jag avgöra hur han verkar klara det. Annars var det utmärkt att ha honom i kompostburen, han får inte hoppa, gå i trappor eller brottas med andra små pudlar (gissa vem) utan ska ta det lugnt.

Vi ska på återbesök om fyra veckor. Skulle Mippen bli sämre är det naturligtvis bara att jag ringer till kliniken. Om utifall att det inte skulle läka som väntat så blir det operation. Veterinären hade just varit i München på kurs och lärt sig en ny teknik som han var väldigt positiv till. Exakt hur den gick till minns ju då inte jag, mer än att den skulle gå på runt 15000 kr.

Veterinären kunde inte se några förändringar i lederna på röntgenbilderna. Skönt!
29 September 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Emil har ont...

Han har ont helt klart, han vill inte mycket utan ligger mest och vilar. Jag har gjort en bur av kompostgaller i vardagsrummet, där har han en filt och sin bur (han ääääälskar sin bur). Mest ligger han i buren faktiskt.

Jag ringde Solstadens smådjursklinik idag, vi brukar alltid gå dit men det var fullt i fredags. Vi ska dit och träffa deras specialist, Stig Hagengård, på tisdag om en vecka, få se vad han säger. Jag har fått för mig att det är något som inte stämmer med diagnosen, och jag har lärt mig lita på min intuition.

Upptäckte att Agria har en begränsning för kostnader för operation av korsband, 15000 kr. Det är tydligen en vanlig skada på hund. Hoppas innerligt att en operation inte går på mer! För det lutar åt operation, jag vill veta att det läker som det ska. Men men, måste ju höra vad vetten säger förstås.

Sökte på altavista och såg på Agrias hemsida den här texten:
"Korsbandskada kan bero på både sjukdom och skada

Korsbandskador kan uppkomma till exempel vid en vridning av knät. Andra orsaker kan vara sjukliga förändringar i ligamenten som sedan brister vid belastning.

I ett knä finns två ligament som håller underbenet fast vid lårbenet. De fäster på ett sådant sätt att de bildar ett kryss – därav namnet korsband. Om ett eller båda banden går av förloras stabiliteten i knäleden. Underbenet kan då förskjutas i förhållande till lårbenet.

Håller upp bakbenet
En hund med korsbandskada håller ofta bakbenet upplyft. Många hundägare misstänker en tasskada, men vid undersökning finner man att hunden har ont i knät och att underbenet kan förskjutas i förhållande till lårbenet.

Behandling
I en del fall måste man ge hunden en lugnande spruta så att den slappnar av och kan undersökas. Behandlingen är kirurgisk och det finns olika metoder. Operationsmetoderna utvecklas ständigt.

Målet är förstås att hunden efter operationen ska återfå så god funktion som möjligt i den opererade leden. De nyaste metoderna kallas TPLO och TTA.

Lång vila och rehabilitering
Efter operation krävs ett par månaders vila och successiv uppträning. Sjukgymnastik är nödvänig för att musklerna ska återhämta sig.

Vid alla knäskador uppstår det benpålagringar i och runt leden. Många hundar blir så pass återställda att de kan fungera bra efter en korsbandskada, men en del får bestående problem med hälta.

Vid misstänkt korsbandskada, gör så här:
Inspektera det skadade benet och var vaksam på symptom som ömhet och svullnad
Håll hunden i stillhet
Kontakta veterinär
Text: Lars-Erik Kängström leg. veterinär, 2009-08-03."

Det där med sjukliga förändringar nämnde aldrig veterinären i fredags, det ska jag absolut fråga Hagengård om!
7 September 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Avslitet korsband

Emil har ont i ett bakben, han kan knappt stödja på det, tassen hänger när han står still, han vill inte sitta. Ont har han, ligger mest och vilar, äter dåligt och verkar allmänt sjuk. Vi var till veterinären igår och fick besked, det är ett korsband som är avslitet i knät plus att knäleden skrapar i lite på insidan, men knät är inte ur led och det är svårt att rucka på. Varför det blivit så kan man inte veta, "shit happens" sa veterinären... jag kunde inte gjort något för att förebygga eller undvika det så jag behöver inte ha dåligt samvete för det, vilket är skönt att veta.

Den här gången fick han Previcox utskrivet som smärtlindring, det ska vara snällare mot magen plus Andapsin som ska skydda magslemhinnan - vi vill inte ha några fler magsår! Dessutom rekommenderade veterinären fiskolja och glukosamin så det har jag också köpt.

Nu väntar x antal veckors rehabilitering men först fjorton dagar med sträng vila, bara mycket korta promenader på sådär 25-50 meter så han får göra ifrån sig. Inte så dumt att ha en snabbrastad hund nu!

Blir det inte bra med rehab så blir det operation. Tur att jag har en bra försäkring!! Räknade just ut att Emil kostat 32000 kr hittills i veterinärvård, och då är han inte ens fem år gammal än. Det mesta har ju tack och lov Agria betalat men det är klart att det märks i min plånbok ändå.


5 September 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Nedklippt Albin!

Jag har tröttnat på utställningarna, det känns inte kul att ställa en hund som inte har roligt... så nu har jag klippt av all Albins underbara päls. Känns jättekonstigt, jag var så stolt över den och hade lagt ner så mycket arbete på den. Just nu ser han ut som en slimmad råtta ungefär, men jag har gjort grunden till en T-60. Det kommer att bli bra bara det får växa ut lite på rumpan och benen.

Först tyckte jag han såg så annorlunda ut, jag kände inte igen min egen hund. Men sen rakade jag svansen och öronen på honom och se! Där var min Bus-Allan igen!
20 Augusti 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Friskförklarad Millevipp!

Igår var det återbesök hos veterinären för Emil pga magproblemet. Han är friskförklarad! Nu ska jag försöka hitta alternativ till det dyra torrfodret, har inte lust att lägga 300 kr per månad till honom, måste finnas billigare (hemlagade) alternativ. Ska kolla med mina kunniga vänner.
21 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Återbesök hos veterinären

Nu är stygnen bortplockade. Såret hade läkt väldigt fint, sa sköterskan som tog stygnen. Skönt!

Emil tänkte minsann inte gå in till veterinären, jag fick dra honom ut ur bilburens mörkaste hörn =) Det har sina fördelar att ha en så liten hund *haha*

Om 10 dagar ska vi dit igen, då för återbesök angående magen. Undrar hur många gånger vi har varit där totalt, lätt 25 - 30 gånger...
10 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Akut veterinärbesök

Har varit hos veterinären med Emil ikväll... han har början på/antydan till blödande magsår. Jag ringde eftersom han kräkts upp maten de senaste måltiderna, sista gången var det mörkbrunt fast han ätit överkokt ris och lammfärs. När han bajsade såg det svart ut, det tyder på blödning nånstans i början av magen :-S

Tidigare hade han ofta magkatarr, det upphörde i stort sett efter att hans halsmandlar och analsäckar opererats bort för två år sen. Men under våren och sommaren har jag sett honom oftare och oftare stå och hänga på armbågarna (böneställning kallas det också) och efter operationen fick han Metacam som smärtstillande. Det är tydligen vanligt att magen tar stryk av det, men det visste inte jag. Nu vet jag.

Diverse prover togs, han fick dropp för säkerhetsskull eftersom han kräkts en del. Han fick också en dos Metadon (injektion) för att slippa ha så ont närmaste dygnet. Han ska bara äta skonkost, jag köpte med foder och så ska jag ge honom Zantac som skyddar magens slemhinna. Detta under fjorton dagar, sen ska vi tillbaka på återbesök.

Gissa om jag är glad att jag har en bra försäkring på honom?? Den här lille killen har lätt kostat Agria en bit över 30000 kr. Hittills...

På fredag ska vi dit i alla fall, då ska stygnen tas. Såret ser jättefint ut, det läker över all förväntan! Alltid något ;-)
6 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Emil är nyopererad

Igår kastrerades Emil. Lätt nervös lämnade jag honom i Solstadens smådjurskliniks goda vård. Inte utan att jag hört om olika komplikationer vid kastrering, men veterinären som tog emot oss sa att han inte haft några problem vid såna operationer på tretton år. Det kändes betryggande!

Jag hämtade Emil vid halv fem, han fullkomligt klättrade upp i famnen på mig "Ta mig härifrån, fort!!" *s* 2900 kr senare åkte vi hem. Han var trött och sov mest hela kvällen, helst i min famn. Sent på kvällen åt han till och med lite mat, vatten däremot vill han inte dricka så jag får ge honom med en liten doseringsspruta i munnen. Det är så varmt nu att han måste få i sig vätska. Han får Metacam för att lindra smärtan, han verkar inte ha ont men för säkerhetsskull.

Emil börjar vänja sig vid tratten, nu har han hoppat upp i soffan och ligger i sitt älskade soffhörn och sover. I morse när jag vaknade såg jag till min förskräckelse att han lyckats få av sig tratten *fasa* men såret såg så fint ut, han har inte gnagt på stygnen. När jag tog på honom tratten igen såg jag till att dra åt bandet lite hårdare och att det sitter precis bakom öronen, borde göra proceduren lite svårare...
1 Juli 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Vänersborg

Den 6 juni var vi på utställning i Vänersborg. Bra väder till en början men allteftersom dagen gick så blev det kallare och kallare och kallare... till slut satt jag och längtade efter mössa och långkalsonger. Har lovat mig själv att till nästa utställning ta med inte bara regnställ, fleecetröja och extra strumpor utan också mössa, vantar och en stor filt!

Nåja, kritiken blev väldigt rättvisande tycker jag:

"Stylish. Nice head and expression. A bit short and straight upper arm. A little bit straight angulation behind. Movement enough light and powerful. Correct temperament."

Ungefär: "Elegant. Trevligt huvud och uttryck. En smula kort och rak överarm. En aning rakt vinklad bak. Rörelser tillräckligt lätta och kraftfulla. Korrekt temperament."

1, 2, domare Anatoli Zhuk, Vitryssland. Det var i princip bara den först placerade hunden i varje klass som fick ck.

Jag gillar den här domaren, han är jättegullig mot hundarna och förklarar tydligt vilka tillgångar och fel hundarna enligt honom har. Rekommenderar honom verkligen till nybörjarhandlers och -hundar!

Han tyckte att Albin var lite för blyg, han skyggade litegrann... fast jag är nöjd, Albin stod nästannästan still på bordet!
17 Juni 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Inofficiell utställning

Idag var det inofficiell utställning på Karlstads Brukshundklubb. Jag och Albin var där förstås, väldigt skönt att ha så nära för en gångs skull.

Han visade upp sig rätt bra! 1:a med Hp, BIR oplacerad i gruppen. Det var bara tre dvärgpudlar, en valp, en tik och så Albin.

Kritiken: " Elegant hane av utm. typ. Vackert, mkt välformat huvud. Mörka vackra ögon. Bra rygg. Bra förbröst. Välvinklad fram. Skulle kanske önska ngt mer välvinklat bakställ. Bra stomme. Rör sig mkt väl runt om m. god resning. Visad i utmärkt pälskondition. Välvisad." Domare Sinnika Thåg.

Äntligen står det "god resning" i kritiken! *vågen* :-D Och det där med utmärkt pälskondition blev jag också jätteglad för, jag har ju klippt honom själv sen i februari. Men det allra allra bästa tror jag var att domaren fick ta i honom precis som hon ville, han verkade tycka att det var trevligt.

Tyvärr har jag ingen bild, hade bara mobilen med och den fick plötsligt för sig att minnet var fullt *suck*

Ska också passa på att berätta att lille Smokey har fått ett nytt hem i Örebro, det tog inte många dagar innan nån la vantarna på honom ;-)
23 Maj 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställningsklippkurs

Jag var på klippkurs idag med, utställningsklippning var på schemat för dagen. Känner mig riktigt nöjd med resultatet! På bilden har pälsen fallit ihop lite över ryggen och i de bakre benbollarna, IRL ser det ut som det ska...
3 Maj 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Omplacering

Jag har varit på klippkurs i helgen. På lördagen klippte jag en liten kille, Smokey, som visade sig vara halvbror med Albin (de har samma pappa) och Emil är både morbror och farbror till honom. Han ska omplaceras snarast, ifall nån är intresserad så kontakta mig!

Smokey är reggad i SKK, ett år gammal, ca 32 cm hög. Snäll, lätthanterlig, pussgo, låter väl bra? Han har samma sorts toppenpäls som båda mina, tjock, mjuk och stadig. Vackert ansikte har han också!

3 Maj 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställning i Gnesta

I helgen var vi på pudelklubbens utställning i Gnesta. Bara en massa pudlar, kan det bli bättre? :-)

Albin uppförde sig riktigt bra, blev liiite låg i rörelserna när han sprang men annars såg det bra ut. Det med tassar och svans i kritiken är nog för att han är spänd på bordet, annars brukar han få väldiga komplimanger för sina fina fötter. Annelie visade honom den här gången.

Kritiken: "Elegant vit hane med mycket bra huvud och uttryck, bra halslängd med välformad skuldra, bra benstomme, önskar bättre tassar och svansansättning, sunda rörelser fram och bak, önskar bättre rörelser från sidan." Domare var Stephen Wheeler.

En etta fick han och placerades som fjärde hane i öppna klassen.

Nu har Annelie och jag bestämt att det är inofficiella utställningar som gäller ett tag framöver, vi måste träna på att slappna av i ringen. Jag vet ju att han kan se riktigt bra ut, det såg jag tydligt när vi var på kurs för några veckor sen för Gerard O´Shea. Andra dagen och sista timmen... då slappnade Albin av och blev glad, äntligen förstod han vad jag ville! I slutet av mars ska vi på fortsättningskurs, det ser jag fram emot!
12 Februari 2009  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klippkurs

Idag har vi varit på klippkurs, det var Vivianne på kennel Toffi-Trix som anordnat en kurs med Madeleine Bergendahl från Pop Up´s som ledare. Toppenkul!

Jag tycker alltid det är läbbigt just när jag sätter saxen i pälsen på nån hund men hur det nu är så blir det rätt hyggligt till slut. Emil suckade och led på trimbordet, han ville mycket hellre gå ner på golvet och leka med Albin och pudelgänget som hölls där och hade hur kul som helst.

Har ingen bild på Emil, jag försökte fotografera honom men han är så trött efter dagen att det inte gick att få till ett bra kort.
23 November 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Pälsvårdsdag

Idag har jag badat och fönat båda pudlarna, rakat nos mm, klippt klorna och skrapat den lilla tandsten jag lyckades hitta på deras tänder. Albin har jag putsat lite på också, bara topparna, för att hålla pälsen så lättskött så möjligt.
13 November 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Handlerkurs för Gerard O´Shea!

Ni som är intresserade av 2-dagars handlerkurs i Motala för Gerard O´Shea den 24-25 januari 2009 anmäl er snarast till Annelie! Kostnaden kommer att bli 720 kr per person vid 20 deltagare. Kursavgiften skall vara betald den 26 NOVEMBER.

Anmälan är bindande.

Telefon: 0141-91920
eller maila: annelie@medevis-kennel.se
11 November 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Veterinärbesök

Albin har ont i rumpan! Häromdagen såg jag en liiiiten röd prick i ändan på honom, det var lite svullet också så jag ringde veterinären. De ville att vi skulle komma så de kunde kolla upp det. Jodå, visst var det en analsäcksinflammation, dessutom hade det blivit en fistel som var på väg att brista...

Vetten gav lugnande medel till Allan och så spolade hon rent ordentligt och skar upp mellan fistelöppningen och analsäcksöppningen för att klägget skulle kunna komma ut ordentligt. Å så skrev hon ut antibiotika. 1200 kr kostade det kalaset *suck*

På kvällen var han allt tagen av eländet, Albin, han ville bara ligga i knät och det gör han sällan mer än nån minut åt gången annars. Men redan morgonen därpå så var han sig själv igen! Hoppsan-studsan-hejsan, det är min Albin det! :-)

Jag är i alla fall väldigt nöjd med att jag sökte veterinär så fort, har ju i färskt minne när samma sak hände Emil. Han hade jätteont och blev riktigt dålig, det var hemskt obehagligt... honom fick veterinären operera bort analsäckarna på till slut, det var bara problem med dem och till slut brast ju den ena.

Är det någon som har tips om hur man kan underlätta för hunden så den slipper få analsäcksproblem så är jag tacksam!
7 November 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
En tyst vardag

Inte så illa som det låter, men väldigt skönt! Jag har äntligen hittat sättet att få puddingarna att sluta gapa så förbenat. Emil har aldrig varit särskilt skällig av sig men Albin... *suck* Allt, allt, allt har han skällt på med sin vassa starka stämma, det är värsta tinnitusvarningen på honom. Och naturligtvis faller Emil in i det.

Men nu ni! :-) Nu går det fort att få tyst på dem! Lösningen? En prasselpåse! En helt vanlig liten plastpåse, en sån som prasslar (typ apoteket) med lite småsaker i. Jag la i några tomma hopklämda värmeljusbehållare och några kartongbitar så det blir volym och knöt ihop, i så den får styrfart utan att det är minsta risk att någon ska råka bli skadad.

Jag har inte behövt kasta den mer än ett par få gånger och nu räcker det med att jag petar lite på den så blir det tyst, helt underbart! Den till och med fick stopp på när Albin och Emil rök ihop, det stod nämligen lite mat kvar på köksbordet som Emil tydligen paxade för... sen kom Albin ut i köket och då var det klippt, de for ihop under bordet. Knäpphundar!! Men jag kastade påsen på dem och de for isär lika fort *puh*
25 September 2008  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Albin har gjort MH

Albins resultat:

1a 3
1b 3
1c 2
2a 3
2b 2
2c 1
3a 1 och 2
3b 1 och 1
4 4
5a 4
5b 3
5c 1
5d 1
5e 1
6a 5
6b 1
6c 1
6d 4
6e 1
7a 3
7b 4
7c 2
7d 1
8a 3
8b 4
8c 5
8d 1
8e 1
9a 3
9b 2
10 2

Intressant var det, han reagerar ju visst häftigt och behöver en del hjälp att komma över det, men han är inte alls så nojjig som jag trodde. Vem är det som är nojjig då, tro? ;-) Och de stackars spökena har nog fortfarande ont i öronen, jisses vad arg han var på dem
Det var skönt för mig att se att han litar så på mig, jag som oroat mig för att han ska bli skrämd och springa bort *kycklingmamma* men han höll sig intill mig så gott han kunde. Kanske ska lita mer på honom?
21 September 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Grattis Albin 2 år!!

Idag fyller min allra bästa Albin hela två år! Tiden går fort när man har roligt, heter det ju, och roligt det har han för det mesta. Vi andra också, han hittar på så mycket tok att vi skrattar åt honom mest varenda dag... :-D

Det blev pudeltårta till hundarna, Erik pysslade ihop lite snask åt dem på varsin tallrik. Ost, skinka, korv och hundchoklad! Smaskens sa båda puddingarna, och slukade allt det goda på nolltid. Vi människor fick glasstårta.

Presenter blev det också, två små ihåliga bollar som man kan fylla med något gott (de måste ju ha varsin), en rolig boll som man kan ha dragkamp med - en av älsklingslekarna - samt hundkex. Och så ett nytt halsband som Albin kan ha när vi ska träna lydnad. Då behöver han ha ett halsband som är lätt att knäppa loss kopplet från, det är lite krångligare med hans vanliga halsband som egentligen är ett stryphalsband fast jag knäpper ihop det direkt i ringarna.

Gäster hade vi några stycken, min svägerska, min brorsdotter Jenny och hennes kompis Emelie. Tjejerna lekte med hundarna en lååång stund innan de gick hem, så nu är de helt utslagna. Hundarna alltså, fast jag skulle tro att tjejerna också är rätt så trötta *s*
8 September 2008  | Länk | Allmänt | 2 kommentarer
Sista utställningen för i år!

Vi var till Karlskoga i lördags på Pudelklubbens utställning. Strålande sol, lagom vindar men tyvärr väldigt lerigt på backen. När vi kom hem fick jag bada om Albin och slänga alla kläder direkt i tvättmaskinen...

Hur det gick? Jo, bra! Annelie visade Albin och den här gången fick han en slät etta. Mycket bättre än en tvåa, eller hur? ;-)

Kritiken: "Ganska bra huvud och uttryck, kunde vara smalare i kinderna. Vackert nosparti, utmärkt pigment. Mycket bra hals, rygg, svansansättning. Normal kropp, lite rak fram och ganska bra bak. Bra päls, utmärkt färg, rör sig med bra steg men utan tillräcklig resning." Domare var Kristina Sahlström.

Som vanligt alltså, han blir lite låg i ringen och visar inte sitt vanliga pudelschvungiga steg... tänk om domarna kunde se honom och hur han rör sig hemma!

För Albins bror Vito gick det bättre, han fick ck och blev fjärde bästa hanhund! Han slog en champion!! Grattis Hannalena!!

Sen så hade Annelie med båda valparna som hon har kvar, Ozzy och Lisa, plus att Björg kom med lilla Chasmin. Alla tre fick jättefin kritik, Ozzy blev BIM-valp av dvärgvalpar 4-9 månader och Chasmin BIR! :-D

Alla tre har bra kroppar, resning och steg, så de är helt klart lovande. Någon som är intresserad av Ozzy? Han är till salu fortfarande...

Efter att utställningen var över så letade jag reda på ett eluttag utomhus och så tog jag fram klippmaskinen och lämnade över till Hannalena (som klipper Albin samt äger pappa Tore, bror Vito och kusin Frank). Albin fick ny frisyr! Continental! Jag tycker han klär riktigt bra i den och det verkar han själv göra också, han ser numera rätt så mallig ut *s*
28 Augusti 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Om Emil

Kom på att jag inte berättat så mycket om Emils utställningskarriär, rättare sagt inget alls. Han är utställd ett flertal gånger med ettor och HP och allt kändes bra tills sista utställningen vi var på. Domaren upptäckte att Emils hörntänder nere kommer upp fel, han har inte saxbett som pudlar ska ha... så han blev diskvalificerad! Snopet värre... lite lustigt var att vi upptäckte att han dessutom saknar två framtänder nere. Summa kardemumma: han ska absolut inte gå i avel. Hundar behöver sina tänder! Även om Emil inte har några problem med att äta och gnaga på ben så vet man ju inte hur hans eventuella avkommor skulle få det.
12 Augusti 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställning eller inte?

Känner mig rätt trött på utställandet nu... Albin tycker inte det är kul och visar inte upp sig. Jag tycker inte det är ett dugg roligt att han drar på sig tvåor pga sitt uppförande, exteriört får han fin kritik men det hjälper ju inte när han ser ut som en gammal schäfer i ringen *s*
Så vi vilar lite nu, skulle egentligen varit till Askersund på söndag men vi ställer in det. Karlskoga däremot vill jag till, då är det ju RAS-utställning och det brukar vara extra skoj att se så många pudlar på samma gång.
8 Augusti 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Pudelägarens tankar

En god vän på ett forum har tänkt till:

Att raka eller icke raka det är frågan:
Månn ädlare att borsta och utreda
en trassligs pudels knut och tovor eller
att ta till trimmern mot en matta av päls
och göra slut med den med ens - Att dö
att snagga - intet vidare - att veta
att uti pälsen finna hjärtehunden
och alla dessa tusental av prommenader,
som äro hundens arvedel.
Det vore en vore en nåd att stilla bedja om. Att dö,
att klippa, klippa ! Kanske också raka?
Se däri ligger knuten - Ty i frisyren-
Var pudeln på utställningen månde komma,
När pälsens tunga skrud vi kastat av,
Det tål att tänka på. Den tanken skapar
vårt hela långa pälsvårds elände;
Ty vem fördrog domarns spe och gissel,
Tvåans vrånget, kritikens hån,
Föraktad kärleks kval, Senfärdig SKK,
Närgången ringbedömning och de sparkar,
lappen ger den tåliga utställaren,
Om själv man kunde gifva sig qvittens
med tians skär? Vem gick och släpade
i svett och möda under tofsningsoket,
Om fasan ej för något efter rakningen,
De otäcka snagget, varifrån
man inte återvänder, skrämde viljan,
Att hellre bära vår vanda lejon,
Än fly till lammet, som vi icke känna?
Så gör oss standard till pultroner alla,
Så går beslutsamhetens friska hy,
I eftertankens kranka blekhet över.
8 Augusti 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Världsutställningen

Hmmm... idag gick det inte fullt så bra. Albin ville inte visa upp sig, han var skvättig och okoncentrerad så han fick en tvåa. Nåja, på´t igen! :-)
4 Juli 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Pudelnationalen!

Igår var vi på Pudelnationalen, jag, Albin och Annelie. Massor med vackra pudlar att se, det var helt underbart!
Annelie visade Albin och det gick så bra, han fick Excellent och blev fjärde bästa unghund! Domare var ingen mindre än ordföranden i franska pudelklubben, och han gav Albin så fin kritik. Det kändes väldigt bra måste jag säga, han borde ju verkligen kunna rasen!

På fredag är det dags igen, då är det Världsutställningen...
2 Juli 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Lovande dvärgpudelpojke till salu!

Vit dvärgpudelvalp, hane, född 080414.
Har fin resning, rör sig jättebra, vackert ansikte och uttryck.
Bra päls och väldigt mörkt pigment.
Mycket lovande, gärna till utställningsintresserad.

Finns hos uppfödaren Annelie Bärve på Medevi´s kennel, 0141-91920
18 Juni 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Albin är redo!

Vi var hos veterinären i fredags, jag och Albin. Det var dags för ögonlysning och då passade det ju bra att ögonspecialisten Erik Kjellberg fanns på plats hos Solstadens Smådjursklinik där vi brukar gå. "Perfekta ögon och en hund som uppför sig perfekt" kan vi sammanfatta hans utlåtande! :-D
Kjellberg kollade Allans knän också och nu är ett intyg med "patella ua" samt ett intyg med "ögon ua" på väg till SKK.

Så finns det någon lämplig pudeltjej som vill ha en dejt så är hon hjärtligt välkommen!
1 Juni 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Ny klippmaskin

Jag har gjort slag i saken och sålt min Ostermaskin. Den var så tung och lät för mycket tyckte jag, dessutom kändes det som att den var gjord för stora karlhänder och inte för tjejer. Klumpig helt enkelt.

Istället beställde jag en Andis 2-speed från USA. Trots frakt och moms (diverse införselavgifter) så tjänade jag säkert 500 kr på det! Snabbt gick det också, den skickades på torsdagen och var här på måndagen efter.

Naturligtvis provade jag den meddetsamma. Emil behövde klippas så han fick vara frivillig. Vilken skillnad! Tyst och smidig, det enda var väl att sladden kanske var lite kort?

Millevippen har en miamiklippning nu under sommaren, klippt med 7F på kroppen och med sax på mössa, nacke och bollar. Bollarna har jag tyvärr klippt lite för långt ner men det växer snart ut så det blir som det ska vara. Det är så kul att variera frisyrer på honom!

Han gillar inte att bli uppställd, jag har verkligen försökt få honom att stå snyggt på bilden men han vill bara inte... *suck*
27 Maj 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Liten resa

Albin och jag har varit ute och åkt lite. Vi har hälsat på hans uppfödare Annelie och hennes man Magnus och alla hundarna. Emil fick stanna hemma med min äldste son Martin (som är så stor nu att han kan vara själv ett par dagar) eftersom jag minns alltför väl hur han uppförde sig första gången vi var hos Annelie.

Då var Albin tio veckor och Emil rusade snabbt som blixten fram och slog omkull honom, ilsket morrande. Kändes inget vidare, jag blev rätt chockad. Naivt kan man ju säga också... numera vet jag ju att Emil ser som en stor uppgift att fostra valpar, man kan också säga att "en bra valp är en platt valp..."

Nåja, Albin är hur gullig som helst mot valpar. Han lekte med Esters valpar fast han tyckte nog att det var för dålig fart på dem :-) De är ju bara fem veckor gamla så benen springer inte så fort än. Och de tyckte Albin var konstig, de letade och letade efter hans tuttar och han var väldigt förnärmad, han HAR ju inga... däremot andra delar *s*. Så han gick på frambenen och studsade undan gång på gång.

Färska bilder på valparna finns på Annelies hemsida, se länken vid "Om mig".

På hemvägen åkte vi förbi min kompis Marina som har hästar. Där finns en nästan nyfödd fölunge, så vacker! Om allt går vägen kommer hon att bli dressyrhäst så småningom.
24 Maj 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Utställningen i Larv

Det gick bra! En etta med hp, det är jag jätteglad för!! Albin var så duktig, domaren fick ta i honom utan att han skyggade undan som han gjort tidigare. Sååå skönt, det var också mitt mål för dagen att den biten skulle gå bra.

Annars var det en smula jobbig dag, jag gick upp vid fem, åkte i god tid men fick vända hem redan efter några kilometer - kom på att kaffebryggaren stod på!!

Sen körde jag i godan ro, nöjd med att ha gott om tid på mig. Efter ett tag tyckte jag det var konstigt att jag aldrig kom fram... gissa om jag kört fel?? Typ fem mil åt fel håll i en korsning *suck*

Jo, jag hann fram i tid, sådär tio minuter innan det var dags att gå in i ringen. Tur i oturen att jag tränade på att göra en snygg top-knot på Albin sent kvällen innan... använde blå snoddar eftersom jag har så många och tänkte att de sprättar jag ju ändå bort sen. Men inte, det hann jag förstås inte med. Så blå snoddar i ringen var det, det var vi nog ensamma om bland alla pudelekipagen skulle jag tro. Tröstar mig med att det knappast kan ha synts, inte på håll i alla fall ;-)
12 Maj 2008  | Länk | Allmänt | 1 kommentar
Albin är nyklippt

Ikväll har vi varit i Örebro hos "farmor" Hannalena och Albin har blivit sååå snygg inför utställningen i Larv på söndag! Bildbevis finns i fotoalbumet.
Albin passade på att hälsa lite närmare på pappa Tore, brorsan Vito och kusin Frank, vi har inte släppt ihop dem förut. Men det gick så bra så, fast Albin såg lika snopen ut varje gång Frank fräste ifrån "ojdå, bidde du sur??" ;-)
9 Maj 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Intresserad av vit dvärgpudelvalp?

Albins helsyster Ester har fått fyra fina småttingar tillsammans med Linus, se http://www.medevis-kennel.se/ De är två veckor gamla nu.
28 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Klippa pudel

Jag var på klippträff igår. Inte kurs, utan vi träffades några stycken för att umgås och klippa pudel, och så kunde de som behövde be om hjälp och råd.
Den här gången var jag med för att hjälpa till så jag klippte en liten svart dvärgpudelflicka (matte hade ont i kroppen). Hon fick en Miami-klippning, nerrakad på kroppen, liten mössa, lång päls på öronen samt bollar på ben och svans. Hon blev så söt och såg väldigt medveten ut om det när hon fick komma ner från bordet! Riktigt tjejig!

Behöver du hjälp att bada/föna/raka/klippa din pudel så hjälper jag gärna till. En förutsättning är ju förstås att du bor i eller nära Karlstad förstås ;-)
28 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
I valet och kvalet

Albin och jag var på utställning i Västerås i lördags. Han fick en tvåa igen... "måste visa mer energi i ringen" samt "rädd på bordet" stod det IGEN på kritiken.

Jag har anmält oss till två handlerkurser i vår, den ena (har bara fått datum än för den ena) går av stapeln samma helg som utställningarna i Norrköping. Men jag har i samråd med Annelie tagit beslutet att gå kursen istället för att ställa, tror vi tjänar på det i längden.

Så nu får vi hoppas att kursen är bra!!
21 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Datorproblem

Ifall nån försöker nå mig via mejl eller forum... min dator har fått totalt fnatt!!! *morr*

Vi var tvungna att ominstallera den tidigare ikväll så allt är borta. Allt!! Länkar, e-postadresser, bilder... verkligen tur att jag hunnit få igång den här sidan så att jag har de bilder jag tycker bäst om här! Sen var jag såpass klok att jag brände ner en massa bilder i vintras så de finns kvar. Det är bara några som jag hunnit ta sen dess som är borta. Men om de inte ligger här på sidan så var de inte så intressanta *haha*

Ni som jag mejlat med tidigare, skicka gärna ett mejl nu till min vanliga mejladress så jag får eran adress igen!! Tyvärr vill inte Outlook vara med än, men jag ska få hjälp på söndag kväll av min bror Experten.
18 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Promenad i skogen

Vi har varit på en skön skogspromenad. Albin far omkring som en skållad råtta men har hela tiden stenkoll på var jag är. Emil är lite coolare, han går sina egna vägar och litar på sin nos att den ska hitta mig om det behövs.
13 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar
Äntligen!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat en ny sida. Jag hade en sida på spray förut men den var så trög och svårarbetad. Här däremot är det lätt som en plätt och går fort! Mycket roligare så!
9 April 2008  | Länk | Allmänt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna --                                             Skaffa en gratis hemsida