Startsidan Blogg Gästbok Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Bärkakor

Ingredienser:
225g smör
225g socker
4 ägg
250g vetemjöl
200g frysta bär tex blåbär och hallon
Sockerlag:
115g socker
½ dl vatten

Gör såhär:
Rör smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör sedan i vetemjölet. Blanda ner bären och häll smeten i en smörad form. Grädda sedan i en 180graders ugn i 50minuter. Ta ut kakan och blanda snabbt ihop sockerlagret. Stick några hål i kakan med hjälp av en tandpetare och fördela sedan sockerlagret på den varma kakan. Låt den kallna i formen och skär sedan
upp den i fyrkantiga bitar.
7 Mars 2009  | Länk | Kakor | 0 kommentar
Drömtårta

Ingredienser:
3 ägg
1½ dl socker
3/4 potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter (250grader) . Var försiktig så att den inte bränns, vilket den gör väldigt lätt. Vänd upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt den kallna.
Rör smöret (ej smält) och florsockret i en skål och tillsätt sedan vaniljsocker och ägggulan försiktigt. Bred ut fyllningen på den kalla kakan och rulla försiktigt ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund före uppskärning.
2 Mars 2009  | Länk | Kakor | 0 kommentar
Sockerkaka

Lika gott som enkelt

Ingredienser:
175g smör
175g socker
3 ägg
175g mjöl
1 krm salt
Florsocker

Gör såhär:
1. Vispa ägg och socker.
2. Smält smöret o häll i när det svalnat en aning.
3. Tillsätt resten och grädda i 180graders ugn i 25-30 minuter.
4. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat klipper du ut små hjärtan (av papper) , placerar dem på kakan och strör över florsockret.
23 Februari 2009  | Länk | Kakor | 0 kommentar
Urläckra kakbitar <3

115g smör225g farinsocker
1 ägg
1 äggula
150g vetemjöl
1 tsk kanel

Gör såhär:
1. Smält smöret och farinsockret i en kastrull på svag värme och rör tills sockret lösts upp. Var försiktig för det får ej börja koka.
Dra kstrullen från värmen och låt den svalna i 10minuter. Smörj under tiden en form ca. 18x18 cm.
2. Rör ner ägget samt äggulan i smörblandningen och sikta sedan ner mjölet o kanelen.Bred ut smeten i formen och grädda i 20-25minuter i en 180graders ugn.

Denna kaka blir JÄTTE god men tyvärr så blev inte bilden så vacker x)
10 Februari 2009  | Länk | Kakor | 0 kommentar
Kladdkaka

Kladdigchoklad kaka

Ingredienser:
2 ägg
3dl Socker
100g Smält Smör
1½ tsk Vaniljsocker
1½dl Vetemjöl
4msk Kakao

Gör Såhär:
Rör Ihop Ägg Och Socker Till En Porös Smet Och Tillsätt Smöret. Rör I Dem Toppa Ingredienserna Och Grädda Kakan I 175 Grader I 30Minuter. Om Du Gör Muffins Så Ska Dem Bara Gräddas i 20 Minuter. Hoppas det smakar Gott.
7 Juli 2008  | Länk | Kakor | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Sara Persson                                             Skaffa en gratis hemsida