|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bärkakor
Ingredienser: 225g smör 225g socker 4 ägg 250g vetemjöl 200g frysta bär tex blåbär och hallon Sockerlag: 115g socker ½ dl vatten
Gör såhär: Rör smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör sedan i vetemjölet. Blanda ner bären och häll smeten i en smörad form. Grädda sedan i en 180graders ugn i 50minuter. Ta ut kakan och blanda snabbt ihop sockerlagret. Stick några hål i kakan med hjälp av en tandpetare och fördela sedan sockerlagret på den varma kakan. Låt den kallna i formen och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
|
7 Mars 2009
| Länk
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|
|
Drömtårta
Ingredienser: 3 ägg 1½ dl socker 3/4 potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Fyllning: 150g smör 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Gör såhär: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl, kakao och bakpulver. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, 30x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter (250grader) . Var försiktig så att den inte bränns, vilket den gör väldigt lätt. Vänd upp kakan på sockrat papper eller fuktig duk. Dra bort pappret som kakan gräddats på och låt den kallna. Rör smöret (ej smält) och florsockret i en skål och tillsätt sedan vaniljsocker och ägggulan försiktigt. Bred ut fyllningen på den kalla kakan och rulla försiktigt ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund före uppskärning.
|
2 Mars 2009
| Länk
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|
|
Sockerkaka
Lika gott som enkelt
Ingredienser: 175g smör 175g socker 3 ägg 175g mjöl 1 krm salt Florsocker
Gör såhär: 1. Vispa ägg och socker. 2. Smält smöret o häll i när det svalnat en aning. 3. Tillsätt resten och grädda i 180graders ugn i 25-30 minuter. 4. Ta ut kakan och låt den svalna. När den svalnat klipper du ut små hjärtan (av papper) , placerar dem på kakan och strör över florsockret.
|
23 Februari 2009
| Länk
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|
|
Urläckra kakbitar <3
115g smör225g farinsocker 1 ägg 1 äggula 150g vetemjöl 1 tsk kanel
Gör såhär: 1. Smält smöret och farinsockret i en kastrull på svag värme och rör tills sockret lösts upp. Var försiktig för det får ej börja koka. Dra kstrullen från värmen och låt den svalna i 10minuter. Smörj under tiden en form ca. 18x18 cm. 2. Rör ner ägget samt äggulan i smörblandningen och sikta sedan ner mjölet o kanelen.Bred ut smeten i formen och grädda i 20-25minuter i en 180graders ugn.
Denna kaka blir JÄTTE god men tyvärr så blev inte bilden så vacker x)
|
10 Februari 2009
| Länk
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|
|
Kladdkaka
Kladdigchoklad kaka
Ingredienser: 2 ägg 3dl Socker 100g Smält Smör 1½ tsk Vaniljsocker 1½dl Vetemjöl 4msk Kakao
Gör Såhär: Rör Ihop Ägg Och Socker Till En Porös Smet Och Tillsätt Smöret. Rör I Dem Toppa Ingredienserna Och Grädda Kakan I 175 Grader I 30Minuter. Om Du Gör Muffins Så Ska Dem Bara Gräddas i 20 Minuter. Hoppas det smakar Gott.
|
7 Juli 2008
| Länk
| Kakor
| 0 kommentar
|
|
|