Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


Jahapp....

Det blir långt mellan varven här, men jag gör så gött jag kan.... ;-)

Försöker bli av me alla måsten för ett tag....de e inte så lätt kan jag lova...men jag arbetar på det!!
Mår lite bättre nu...har fått piller så nu ska jag väl försöka få ordning på mej själv...inte så lätt, men jag gör väl ett tappert försök iaf :-D

Svårt att se framåt nu när det ska varslas 80 metallare på jobbet :-(
Svårt att se arbetskamrater försvinna :-( jag kan ju åxå få gå hem :-( , vem vet?
Hoppas inte det iaf! Har ju varit där sen -95, men det e väl ingen garanti för det, men som sagt, jag hoppas :-)

Hade tänkt åka te jobbet nån dag å hälsa på mitt skiftlag! Får väl ta med lite fika då´ra ;-)

Tack alla för era uppmuntrande ord och välkomnande förslag........!!! Jag bockar å bugar :-)
I tre veckor nu ska jag ta mej an svärföräldrarnas höns,katter å ankor....får väl se hur det går....det går nog bra, fast lite reserverad för hönsen e jag att iaf :-S , men jag ska nog komma över det åxå ;-)
Dom e till Hammarstrand och ska jaga bla. älg...får väl se om det blir en eller annan björn åxå ;-)
Hoppas dom får det gött iaf :-)

Sätter in en bild på mej å min son, Michael, när vi var på crosstur tillsammans :-) Saknar min cross.........får väl fjäska te mej en i födelsedagspresent av min man(lol !!!!!!!!!!!!) Skulle inte tro att jag fick det :-(
Får väl va gla om jag får en bunt blommor iaf :-) Inte illa det!!!

Kramisar på er alla :-)
5 September 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Fyyyy............... :-(

Tack alla för era snälla komentarer å mess jag fått :-D
Jag VET ju att ni finns runt omkring här i sockna.....bara det att jag stänger in mej mer och mer.......inte bra, jag vet, men det blir lixom bara så :-( tyvärr! Jag vill knappt åka iväg å handla längre! Vill inte visa mej nästan! Fick jag bestämma så skulle jag helst inte vilja lämna huset ens.... Sååå jävla tröttsaaamt..... :@
Det här är INTE jag.....
Gråter för jämnan.........för ingenting dessutom :-( e för det mesta jävligt arg...vet inte varför, det bara bubblar upp inom mej :-(
Ganska så orättvist mot Andreas å barnen, men kan lixom inte rå för det riktigt! Min gummis Jenny va här förra onsdagen.........å hon började gråta för att hon inte kände igen mej alls, å för att hon känner sej så hjälplös gentemot mej! Jag höll ju skenet uppe...som vanligt!!!! Behöver ju inte göra det för hennes skull, men det blev så iaf! Michael va ju hemma, så jag ville inbte att han ska se hur illa det egentligen e.....han fattar nog iaf, tror jag :-S

Barnen e hemma idag åxå.......... Birgitta, Pyrets dagmamma har fortfarande semester :-( , å Celine skulle egentligen vara på fritis idag, här på Ölmeskolan, men jag ville, orkade inte att åka dit :-S , för då måste man följa med in, åsså ska det pratas..........ORKAR INTE, prata å se gla ut för nån som jag inte känner, å som inte känner mej.....det e bara så jobbigt! Så då får dom hellre vara hemma!!

Tog förnuftet te fånga idag iaf å sjukskrev mej :-(
Bara det känns som ett nederlag :-( Jag har egentligen saknat mina arbetskamrater SÅÅÅ mycket, men jag har inte orkat att kontaktat nån :-S
Vill ju inte att nån ska se mej så här helst.....stor, fet, ilsken, arg, bitter bla, bla, bla...... Katastrofvarning!!!!!!

Sen e det ju en hel del saker som definitivt inte underlättar min tillvaro........men det e en annan historia, som kanske inte bör tas upp här.......

När jag träffade min mor å far sist, så kom pappa med den klyftiga idén.......
- " Köp dej en folkracebil, å kör av dej ilskan å oron" sa han.......inte så dum idé kanske ;-)
Jag kanske skulle behöva ha nåt att ta ut mina aggressioner på!!??
Men så har jag ju min man då............. DET SKA HELST INTE KOSTA NÅNTING!!!!!!!

Får väl ta å ägna mej åt att kasta vedträn då eller gräva ett jävla stort hål i backen å sen ösa tebax allt :-S

Jaja.....får väl se vad det blir av allt! Hoppas bara jag kan få en tid hos doktorn inom en VÄLDIGT snar framtid, så jag kan få reda på vad jag kan göra med mej själv!

Önskar så innerligt att det funnes en pausknapp man kunde få använda............ Eller ännu bättre, en HEL natts sömn, utan störningar!!!!!!!!!!!!!!! Det var EVIGHETER sen jag sov en hel natt :-( :-( :-( GÄÄÄÄÄSP!!!!..............

Å snart e det vår första bröllopsdag åxå....weiii....på lördag!! Det händer nog inget spec då heller misstänker jag........Andreas har slutat med att överraska då å då... :-(
Sen fyller ju Andreas mormor 70 år på freda´n, åsså har hon festen på lördan....!
Vi får väl se vad som händer å fötter..............

Ha det så gott ni andra iaf...............Kramisar på er alla som gluttar in här :-) !!
5 Augusti 2009  | Länk | Jahaa | 6 kommentarer
Ojsan............

A nu va det ett tag sen jag skrev....men jag har lixom inte så mycke ork kvar te att skriva hela tiden :-(

Har varit hos läkaren å fick veta att jag va utbränd å att om jag inte lugnade ner mej lite så skulle jag hamna i en depression!!!! :-( :-( :-(

Va kul va det att höra?!?!? Läkaren kunde bara inte förstå hur jag orkar me allt.............gissa vad?????? DET GÖR JAG JU INTE LÄNGRE!!!!!!!!!!!!!!!!

Därför gick jag iväg te sjukan, åxå för att jag INTE går ner i vikt, trots alla ansträngningar jag gjort! Tog prover så att det inte berodde på sköldkörteln å så, men jag fick svar igår.....alla proverna var normala.....viktökningen, å att jag inte kan gå ner i vikt beror alltså på att jag e sönderstressad! Å vart ska man börja bena i det nånstans då?!? Shit.....det e en hel härva med saker som bara skulle må bra av å komma ut :-( TYVÄRR!!!!

Man känner sej nu bara övergiven...att man inte hör hemma nånstans! Det e kanske inte så, men det KÄNNS som det iaf :-(

De enda som man hör av då och då e gummisen å mina grannar :-) å min syster yster Diana .....åsså från Andreas familj då och då............men de andra "vännerna" då? Vips så va de borta!!!

Tänker inte alltid på det, men den tomma å ensamma känslan dyker alltid upp när nån av Andreas vänner ringer å tjötar med honom.....eller kommer hit..... Känns ganska så lågt :-(

Aja.......nu vet ni varför jag inte skriver så mycket längre......
Ibland undrar jag bara om man ska orka eller inte :-( Sorgligt men jävligt sant!!

Nästan så man längtar tebaka te jobbet....fast ändå inte ;-)

Saknar mina skiftkamrater :-(

Ha en fortsatt trevlig semester alla........ Jag ska försöka å ha det........ Men vi hörs nog snart igen....om jag inte krupit under nån STOR sten förståss!!

Kramisar på er "noggisar" !!

15 Juli 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
usch då::::::::

Det blir ett tag emella varven man skriver....men det får bli så nu....humöret e inte direkt på så där tip-top....men försöker hålla god min iaf...ni vet hur det e ;-)

Ryggvärken håller i sej, men e något bättre :-) Man kanske skulle ta igen sej lite med dolandet här hemma....men jag KAN JU INTE LÅTA BLI!! Rummet vårat e klart iaf, på sånär några lister i tak å på golv, men sen så e de klart...............med det rummet ja ;-)

Sen blir det te att ta tag i Mickes rum.......närmre jul kan jag tänka mej att det blir ;-) som det känns nu iaf!!

Närå...det ska väl vara klart te han kommer hem på sommarlovet....V.30 skulle han komma hem, så jag har ju lite tid på mej!

Han har varit hemma nu över midsommar, å idag ska jag skjutsa hem honom te Hagfors igen...då väntar det lite sommarjobb åt honom :-D Bra det!! ;-)

Midsommarafton spenderade vi i Älvbacka hos Andreas broder Niklas å hans fru Camilla å deras bustroll Johannes :-)
Alla syskonen på Petterssons-sidan va samlade, med alla barnen.... å deras moder å fader åxå givetvis ;-) , Camillas mor å far va där åxå, å Camillas syskon Jonny å Annelie....så det blev fullt hus :-)

Celine väntade på att hennes pappa skulle höra av sej, för han skulle ha haft henne fre-lör-sön....men vi hörde aldrig av honom, så hon va ganska lessen....så det va vi som fick ta den smällen...med att förklara hur det låg till....... Lågt av honom att inte ens kunna skicka ett litet jävla sms iaf å tala om hur det ligger till tycker jag!! Men så är det när kompisar å fritidsintressen ska gå före ALLT annat!!!!!!!!!! SKITDÅLIGT!!!

Aja............det e som det e............ I alla fall.................................................
Det va jättekul! Vi åt sill å potatis med alla tillbehör därtill ;-) ...spelade kubb....fikade.....gick tipspromenad.....grillade grillspett å käkade å drack gott!! Gissa om barna va trötta när vi blev skjutsade hem vid sådär 12 halv ett på natta ;-) .....de somnade som stockar :-D !! Bra det!!

Andreas blev ett år äldre i torsdags........:-S
Så här va det åxå nästan fullt hus....å jag hade å greja me mest hela dagen...trodde ryggen skulle GÅ AV!! Hade ju inte behövt gjort så himla mycke själv....hade ju kunnat vänta tills Andreas å Micke kom hem(Andreas hämta Micke inne i stan)...men ville ju inte att han skulle behöva å greja såååå himla mycke på sin födelsedag :-S ! Jag fick mej väl några bannor av honom.......va väl förtjänt av det åxå......kanske ;-)
Kan ju inte rå för att jag e lite stönig ibland å "kan själv" ;-) Men det e ju tur att jag inte e själv om det i detta hus då !! ;-)

Nu ska jag plocka lite....för ovanlighetens skull ;-)

Sen bär det av te Hagfors....när nu Andreas å Micke kommer från Kungsskogen....Andreas e där å skjuter på grisen på skjutbanan.....så det kan ju ta sin lilla tid......SUCK!!

Kramar på er!!!
21 Juni 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
RYGGVÄRK::::::::::!!!!!!!!!

I massor!! Inte ett jävla dugg kul!! Där fick jag för att man tog sej i kragen å skulle gå ner i vikt med tidiga morronpromenader!!! Jag har ju inte gjort nåt annat än att gått!!! Hur fan kan det bara bli så här?!?

Börjar ärligt bli ganska så trött på att mina försök STÄNDIGT ska misslyckas!

Jag gör ju inga som helst fel.....Å JAG GÅR INTE FORTARE ÄN VANLIGT!! Jag går i min takt, å rundan tar 50 minuter!
Äter var tredje timme efter kostens alla regler.......MEN INTE DÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Får väl ta till nåt mera drastiskt då om det ska va så här överjävligt jobbigt!!!

Ska till Hk-center på måndag iaf å rätta till det.....för det blev sämre tyckte jag när jag va till Griffits å skulle knäcka rätt ryggjävel...... Undra VARFÖR det ska bli så här....för det e ju inte första gången :-@

Jaja..... Igår tog Andreas kusin Lisa sin student !! GRATTIS!!! Andreas åkte in i regnet å tog emot henne på Brogår´n......jag va hemma å la Pyret som skulle sova en liten middagslur!

På eftermiddan åkte vi ut till skärgår´n..... Lisa å hennes pappa har en stuga där ute, å på gräsmattan hade dom ställt upp ett stort tält som vi hade studentfikat i :-) ! Det va jättetrevligt :-D

Det tog inte så lång stund förrän Lisa skulle åka på traktorkärran igen............ i ÖSREGNET!! Aja.....dom kände nog inte att det regnade... ;-)

Dom har ju mera tur med vädret idag iaf...när dom ska ha balen....tur det!

Min egen lillasyster, Emelie tog sin student i torsdags.......som reservdelsspecialist! Undrar vad man kan jobba me då? Hoppas bara hon inte blir arbetslös länge iaf ;-)
Får väl vänta ett tag på att Micke ska ta sin student...... Han gick väl ur 9:an i torsdags iaf, med G i alla ämnen å VG i slöjd.......tror jag det var! Det e bara matten som spökar för honom, men det klarar nog upp sej innan hösten......får jag hoppas iaf :-) Så länge han e nöjd, så e jag nöjd :-D

Annars e det lugnt....jämna plågor ;-) Skulle ju börjat att jobba som i onsdags eftermiddag.....men det sket sej ju....som sagt!! Får väl se om jag kan gå iväg på måndag natt ist !! Hoppas det iaf!!

Imorrn ska jag te grannen på Aloe Vera party.......det ska bli kul! Jag totalmissade Annevis Aloe Vera party som hon hade!! Hon har börjat att sälja det i samband med att hon har startat eget nu med massage å sånt!! Får gottgöra henne på nåt vis !! Nåt får jag väl hitta på......

Många tankar som handlar om "grannpöjken" Jocke åxå..........hoppas han repar sej fort efter olyckan å att han får komma hem snart!! Tror att man läker sej snabbare om man e hemma....

Nu ska vi ut å åka bil en sväng......Andreas e rastlös.....å hungrig ;-) Får väl se vad det blir för käk ;-)

Kramar på er alla!!
13 Juni 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Nu har det gått ett tag då.....igen!

Tjaaa....får inte ro i kroppen å sitta å skriva så mycke, men det blir ju nångång iaf ;-)

Har vä bete tag i det sura äpplet nu å försöker å gå ut å gå på morron innan Andreas åker te jobbet!
Har gått upp 10 i 5 så tar jag en promenad runt vidderna...det tar typ 50 minuter å gå så jag hinner hem lagom till att Andreas ska gå upp :-)

Det e inte så kul för det händer NADA på vågskrället...men jag försöker att inte titta så mycke på de utan försöker hålla i......Inte så kul när man inte ser nåt resultat men NÅNGÅNG lär det väl hända nåt ;-) Hoppas jag iaf !!

Idag va jag me Celine till McDonalds....hon va bjuden på kalas dit.....som hennes pappa skulle ta me na på, MEN han hade ju bokat in sej på GOLFTÄVLING utan att höra med mej om det va nåt jag skulle göra å om det va ok om Celine kunde va hos mej te på söndag kväll ist ........
Han skulle annars ha haft henne hos sej fr.o.m lördag em, för han gick av igår morse!!!!!!!!
Jag hade siktat in mej på tut-bingo-premiären i Degerfors folkets park.......MEN DET SKET SEJ!!! Aja...det går väl flera tåg....men jag tycker inte om sättet han har, att han alltid ska ta för givet att jag/vi, ALLTID kan ställa upp för honom....!!

Det e ju inte så ofta som jag kan få åka iväg på nåt å "ladda" MINA batterier!!
Va iväg i onsdags på bil-bingon i Kga.....Då vann jag 400:- .....te slut!! Bra början!!

Nu ska jag ta hand om ett litet blött Pyre :-D Hon har duschat me Andreas nu...å snart e de sängdags :-)

Ha de gött!! Kramisar!!
7 Juni 2009  | Länk | Jahaa | 0 kommentar
Nu va det ett tag sen..........Igen :-(

Blir ju inte så ofta man skriver nu för tiden....iaf inte med dessa tråkiga å jobbiga skift :-( URK!! Men, men, det e ju semester snart så man kanske kan ladda batterierna.............FÖRHOPPNINGSVIS!!

Annars har det rullat på som vanligt! I fredags tog Andreas syster Angelika sin student :-)
Vi åkte upp te Forshaga å tog emot henne när hon klev ut :-) Hon va jättefin i sin klänning, å mössan va jättefin den me! Några dagar innan hade de balen i Karlstad.........Gissa om hon va fin i sin klänning !!! Inte ofta man ser henne uppklädd...det e oftast t-shirt å taights....eller jaktkläder....... :-D Men man ska ju klä sej bekvämt ju.......Jag gör likadant ;-)

Idag e det alla mammors dag!!!!

Å det e alltså min dag åxå :-P

Fick en ny plattång av Andreas å barna å KAFFE Å MACKA PÅ SÄNGEN!!!!! För FÖRSTA gången sen vi träffades :-D :-D Inte illa va?? Jättekul tycker jag!! Han kan ju om han vill ;-)

Sen ska vi till svärföräldrarna å äta middag.....gött!!

Bara en sak som e käääärk..........VÄRMEN!!!!! Å detta e bara början.....BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄK!!!!!!! Usch!!!!!!!!

Ha det så trevligt ute i värmen....ni som gillert ;-) Å GRATTIS till er alla som e mammor idag :-)
Kramisar till er!!!
31 Maj 2009  | Länk | Jahaa | 8 kommentarer
-------

Jahapp....allt flyter på som vanligt :-S .....inget e varken mer el mindre kärket ;-)
Skulle varit på föräldramöte i tisdags på Ölmeskolan eftersom Celine ska börja där te hösten...men missade det GIVETVIS!!! Alzeimers.se!! Trött jag blir på mej själv när jag missar nåt sånt!!

Får väl ta å gå dit för ett x-tramöte om det passar nångång :-(

Inte kul detta med 4-skift :-(.... Nu har vi jobbat ons-tors-fre eftermiddag....sön-mån-tis natt ....gick av i onsdags morse....åsså ska vi börja igen me fre-lör förmiddag :-S ! Inte lätt att bara vända runt på dygnet sådär :-(
Sen jobbar vi sön-mån-tis eftermiddag....ons-tors natt......SEN e vi lediga i 12 dagar :-) !! Men man blir trött av det här med skiftgången...såååå trött!! Det tar på både kropp å själ! Samtidigt som man måste hålla igång hemmet så det inte kärkar igen......å underhålla barn så de inte surar ihop totalt :-( !! USCH!! Ibland skulle man bara vilja fly fältet för en dag ;-) , men,men...dom blir väl självgående NÅN dag iaf ;-)

Har lite att dola me tills Andreas syster yster Angelika tar studenten :-) Å Andreas kusin Lisa tar åxå sin student då....å min lillasyster Emelie åxå :-S
De e mycke nu.......
Jag har iaf fixat deras presenter så det e klart....hoppas bara det blir bra å att dom blir nöjda ;-) Ibland sviker fantasin litte ;-)

Andreas ska besikta min bil imorrn....hoppas det går bra...det borde det göra!
Tack Kjell för hjälpen me bilskrället :-) !!

Hoppas ni får en trevlig helg........

Kramisar!!
21 Maj 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Snart te att jobba igen då.....SUCK!!

Det känns som om man varit hemma i en hel evighet, fast ändå inte :-S
Imorrn börjar jag mitt 4-skift me tre eftermiddagar....suck!! Inte kul, men gla ändå att jobbet mitt e kvar :-D
Helgen vart lugn..... Gjorde köttbullar i söndags på vildsvinfärs....dom blev jättegoda :-D kände nästan ingen skillnad jämfört med nötfärs :-D Bra,bra!!

Det gick även hem hos barna...inte illa !!

Igår va jag å Pyret te biltema å skulle inhandla lite grejer te bilen för att den ska gå igenom sin andra besiktning.....MEN där hade jag FEL!!! Biltemas huvudlager höll på att lägga om datasystemet, så de hade inte fått några grejer te karlstad, å det jag skulle ha fanns INTE!! Va typiskt e de då på en skala :-( !!!
Får väl se om Mekonomen har hemma, annars får dom beställa hem! Ska ju besikta innan 25 maj så det e nog bäst att inhandla nu!! Det ska ju på plats åxå... :-S !!

Sen åkte vi till Maxi i Karlstad å handlade lite..... När vi kom hem sen så va vi ute te kl va en 18:15.....Pyret ville INTE in !! Hon skulle sitta i sandlådan å dola me alla grejerna ;-) , jag passade på att ta in lite ved å göra en brasa i pannan under tiden! Till slut fick jag me henne in.....fick locka med att hon fick va me å göra kvällsmat ;-) , men hon nöjde sej me att stå brevid på en stol å titta på å provsmaka ;-) !

Idag ska vi in till stan å hämta paket på OKQ8, Microcell på Cheri å hundmat hos Foderboden :-)

Sen blir det väl det vanliga....dammsuga, plocka, å laga mat tills Andreas kommer hem :-)

Synes......!! Kramis!!

12 Maj 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
***¤¤¤¤***

Jehepp.......
Vad har hänt sen sist då.......?
Det gamla vanliga...tvättat...städat...bytt gardiner....putsat fönster(i onödan åxå eftersom det kom regn strax efteråt) , plockat ur garderoberna i Mickes rum å fått bort det som låg å skräpade :-) , INGA FEL :-D !!

Sen har vi varit på IKEA, jag, Celine å Pyret ! Dom satt i vagnen hela tiden å hälsade på ALLT folk å käkade smörgåsrån :-) ! Det gick smärtfritt, förutom när vi kom till kassorna :-( , då va det en lååååååång kö till de TVÅ kassorna som va öppna :@ !! Attans!! Då började det krypa i benen på de små kan jag lova....de ville ner å springa runt givetvis ;-) , det slutade me att jag fick springa å hämta Pyret långt nere vid ta-själv-hyllorna :-( , det går undan me de små benen kan jag lova ;-) !! Till slut kom vi ut iaf! Pyret å Celine fick varsin korv me bröd, själv tog jag me en kaffe!
Dom va ganska så trötta när vi kom hem.....vid 20:15 !! Synn!!

Sen skulle jag till min gummis Jenny Wolff på torsdagen! Lämna barnen hos sina dagmammor å bara sitta i lugn å ro å tjöta bort en liten evighet! Men jag fick ett återbud av henne under natten så det blev ingen tjötstund :-( , så jag lämnade bara Pyret.....tyckte det inte va nån större idé att lämna Celine i Bjb, skulle bara bli en massa onödig åkning fram å tebaka eftersom jag inte skulle till Jenny(som bor i Bjb) ! Så jag å Celine åkte till Karlstad å tog först en fika på "Farbror Melkers" i Duvanhuset, sen gick vi över till Mitt-i-City , å va inne på Panduro, Bokhandeln, Indiska å Claes Olsson :-)

Sen åkte vi till Rusta å kollade runt lite bland allt.....
Affären brevid Rusta hade en massa fina tavlor å vattenfall å fontäner som stod å skvalade.....Det tyckte Celine om, å ville knappt gå därifrån !
Sen åkte vi å hämtade Pyret å sen åkte vi hem å mös lite :-)
Igår kom min gamla vän Annevi å hennes man Peter å hälsade på :-D
Skitkul!!! Det va så längesen vi sågs!! Blir ju inte så ofta nu för tiden :-(
Hon hade me sej mina, å syster ysters ljus, sen ljuspartyt hon hade i början av februari ;-)
Bättre sen än aldrig heter det ju ;-) Jag har ju inte saknat ljusen direkt....om man säger så ;-) Har ju en del i mitt "ljusskåp" :-D
Vi pratade bort ett par timmar sen åkte dom vidare hem till Kga!
Sen åkte grillen på, åsså grillade vi flintastek av vildsvinet som Andreas pappa Lasse sköt häromdan, å rödlök i folie å majskolvar givetvis!! Det va skitgott!!

Får se om min gummis kommer å hälsar på idag :-) , vi har lite att prata om, mycke som har hänt, så jag hoppas vi får en stund tillsammans!!
Nu ska jag hoppa in i duschen.....får väl se om jag får vara där i fred el om Pyret gör mej sällskap...som vanligt ;-) !!

Ha det gott go vänner :-D !!! Kramisar!!
9 Maj 2009  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Hallojs =)

Jaha.....å tiden bara rinner iväg ;-)

Blir inte så himla mycket skrivande just nu.....e väl inne i nåt antar jag :-S
Känner mej trött å sliten....blir lite trött på mej själv när jag inte riktigt orkar me det som jag BORDE göra :-( Katastrof!!

MÅSTE ta tag i detta med vikten....en gång för alla.......!! Känns som om jag sagt det hundra ggr nu, men nu e det inte bra!! Känner mej ju bäst själv....å jag trivs verkligen inte me mej själv nu!!! Alla säger - "Nu e du löjlig...du e ju inte tjock" ...........ELLER HUR!! Undra jag hur många som borde skaffa glasögon isf :-O !!

Nu e det ljust på morron iaf, så nu blir det morronpromenader innan Andreas åker iväg te jobbet!!
Appropå glasögon...... Va på synundersökning i torsdags, Jag å Pyret....!
Pyret tittade storögt när det började pipa å låta om maskinen :-) ! Som tur va, så va allt som förut...ingen större skillnad tyckte han...BRA!!! Men jag skulle va noga med att använda dom när jag läser å sitter framför datorn :-)

Efter vi varit på Synsam, så åkte vi till Järnvägsparken.....tänkte slå ihjäl en stund innan jag skulle till sjukhuset å ha möte me BUP ang. Micke! Pyret va ÖVERALLT!! Bäst av allt va rutschkanan tror jag...för där va vi en låååång stund!
Messade me svärmor...å hon tyckte att jag skulle komma me Pyret så jag kunde åka te mötet själv. Va väl lite tveksam, men tänkte ändå att det skulle va bra att åka dit själv, så vi åkte te Fageråsen å tog en fika innan jag skulle iväg!
Vill helst inte hålla på å tjata på svärmor om barvakteri helst, eftersom hon lätt får värk i kroppen...hon e ju inte sjukpensionär för ingenting! Jag vet att hon ibland inte riktigt orkar me, men hon e för snäll!! Hon kan inte riktigt säga nej ibland.....å det tycker jag att hon borde, för hennes egen del!!
För det andra så e de ju jag som ska ta hand om mina egna barn i första hand.....kan ju köra ihop sej bortemellanåt, men för det mesta så får att odågorna hänga me! Man får väl göra det bästa av det å PLANERA lite ;-)

Aja...mötet gick bra....förutom att jag va där en timme för tidigt!!! Bra jobbat Angelica!! Fick gå ner å ta en lunch i kafeterian på sjukhuset...det va riktigt trevligt! Satt där å käkade Hälleflundra med kokt potatis, ärter å romsås :-D , å kollade på folk som kom å gick! Jättetrevligt!! Kan sitta i timmar å bara kolla på folk....
Jag får väl hoppas att Micke får stanna kvar på boendet i Hagfors! Han trivs ju där själv, å dom som jobbar där har lyckats enormt med Micke! Fast nu när han "landat" å kommit in i vardagen, så har hans Autism trätt fram markant, så han har stora problem med det! Men det löser dom fint däruppe! Känner mej trygg för en gångs skull när det gäller Micke!! Känns bra, trots att han inte bor hemma! Men jag vet att han har det bra där.....annars så skulle jag nog blivit varse...tro mej!!

Nu har vi iaf gått ner på 4-skift på jobbet! Så nu är jag långledig fram tills den 13 maj....GÖTT DE!!!
Ska försöka att göra om lite härhemma.....
Tänkte att vi skulle flytta ner vårat sovrum till nedervåningen, så alla barnen hamnar uppe....
Så vi får byta rum me Micke.....Så ut med hans grejer, måla om å dona i det rummet, så vi kan flytta ner....sen ta i tu med rummet uppe, å tebaka in men Mickes grejer dit!!
tror nog det blir bra.... Hoppas jag iaf :-D !!

Finns ju att greja me......om man bara vill förståss ;-)

Å ute me för den delen...... :-D

Nu ska jag ta tag i disken, sen laga lunch, sen städa ur Celines byrå å ta ur allt som hon växt ur, å i med de nya kläderna! Sen blir det till att åka te stan å hämta lite material till tackkorten för bröllopet :-S ......Jag vet!!!! Men bättre sent än aldrig ;-) Har ju haft liiiite annat för mej om man säger så!! Men nu så blir det av!!

Ha det så trevligt så länge...... Vi höres :-D

Kramizzzar!!
4 Maj 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Ny vecka....

I helgen hade vi Micke hemma :-)
Han hade sin 16:e födelsedag i lördags, så han ville komma hem å fira den med oss......KLART HAN FICK!!
Så det va bakning å grejning för hela slanten i fredags :-) , men det e kul! Han fick välja vad han ville ha till fika.....han kunde inte bestämma sej, så det fick bli både tårta,kladdkaka å chokladsockerkaka :-) ! Han va nog rätt nöjd tror jag ;-)

Hoppas det iaf!

På lördagskvällen blev det grillning.....Micke ville det, så det fick väl bli så :-)

Buffe kom förbi åxå, men han ville inte ha nån mat......han va tvungen att tänka på vikten sa han.........ATJENA RÖVHALT......då skulle han nog tagit sej lite kranvatten ist för bärs, åsså kanske han skulle hållit fingrarna från chipspåsen ;-)
Men, men....det kanske är nån ny kom-i-form-till-sommar´n diet han kommit på bonnen.....får väl se hur resultatet blir ;-)

De andra i "Bonkagänget" va ute på "Solkusten" hos herr Skålberg å grilla.....det hade varit bra sa dom......dom som kom ihåg nåt iaf ;-)

På söndan skjutsade jag upp Micke till Hagfors igen......skoldags! Det va ju inte så lockande....men jag hade väl ett litet förmaningstal me honom på vägen upp ang betyg å sånt! Hoppas att han tog in NÅNTING av det jag babblade om ;-)

Helgen har varit bra å solig iaf.....så det e ju bra!!

Fick höra i fredags att en av mina vänner inte mått så bra!! INTE KUL!! Jag blir så lessen när det inte finns NÅT jag kan göra...förutom att låta henne veta att jag ALLTID finns där för henne....natt som dag!!! Hon är hemma nu iaf från sjukhuset, så jag hoppas allt blir bra...!! Vill ju inte förlora dej gummisen!!! Jag vet ju hur du känner......been there, done that....typ!! Alla beslut man gör e ju inte alltid så bra....å dom som inte suttit i den sitsen har inte en aning om vad dåligt man mår innerst inne!! Jag vet......
Men det finna alltid en väg ut, men ibland så finner man den inte på en gång...det gäller bara att hålla ut så att man inte tar "fel" väg ut!! Kan kännas ibland som om det bästa vore att kasta in handduken för gott, men man finner ALLTID nån liten, liten strimma av ljus......nånstans! Jag hoppas att jag kan va den strimman för dej gummisen!! Jag e nog bättre på att hjälpa, än att bli hjälpt!! Precis som du!!

Jag har inte många vänner, så jag vill absolut inte bli av med den käraste av vänner jag har!!

Nu ska jag ta på mina barn lite kläder, så ska vi gå ut å mörsla lite runt ikring knutarna!! Finns ju alltid nåt att pyssla me.....så här på landet!!

Ha det så gött go vänner i solen :-D KRAMISAR!!
20 April 2009  | Länk | Jahaa | 6 kommentarer
Tiden flyger iväg....

Jahapp.......då va påsken över :-D

På skärtorsdagen var vi och tog ett sista farväl av Andreas faster Inga-lill!
Det var en jättefin minnesstund...fast den va lång, kändes det som iaf, bara för att jag inte kan me såna sorgligheter i kyrkor å kapell :-( (inte roliga grejer heller för den delen) !!
Det va svårt att INTE gråta!! Hade jag börjat har jag förmodligen inte slutat än....så illa är det!! Tyvärr!!
Blev sån efter min morfars begravning.....vet inte varför det blev så riktigt! Mycket man inte fattar här i livet ;-)

Har jobbat fm hela helgen, så det e Andreas som fått åka runte me de små påskkärringarna :-) under lördagen, det gjorde han jättebra!!
Sen hämtade jag min lillasyster Diana åsså åkte vi till Gittan å Lasse å käkade en jättegod påskmiddag med allt det innebär!! Sen va det kaffe, fikabröd å en massa godis....Nu känner man sej som om man väger ett ton igen :-( Ska ta tag i denna tunnliknande kropp igen nu....en gång för alla!!!

Igår(annandag påsk), va Jag,Andreas,Angelica,Skåla,Snekas,Skalman,Gull-Erik å Crille i Björneborg å sköt Scanaduvan!! Tävling i lerduveskytte :-D !!

Vi lämnade Pyret hos Gittan , å sen lämnade vi Celine, som ska va hos sin pappa nu tills på fredag!
Sen åkte vi te skjutbanan i Björneborg!
Full pott är 25 st duvor(om jag inte minns fel) .....jag fick ihop 12 träffar :-S
Inte såååå jättebra, men inte nån direkt katastrof heller! Har ju inte skjutit på nån lerduva sen förra gången det va tävling där.....det var ett år sen typ!
Så jag får väl ge mej själv ett G då iaf! Kunde ju varit värre ;-)
Men det va gött å få va lite barnledig iaf.....det händer INTE så ofta!!!! Tusen tack till dej svärmor :-D !! Det betyder mycket...iaf för mej, att få göra nånting på egen hand :-) !
Efter tävlingen var det bara till att åka te jobbet å trycka in sej å svida om till blåställ ;-) !

Idag ska allt vara klart på jobbet med scheman å arbetstider å vart allt folk ska vara som fått gått ner på dagtid!
Jag tycker faktiskt synd om de som får gå från 5-skift ner till dagtid.....det gör ju en del i plånboken....speciellt om man är småbarnsförälder :-(
Fast som sagt, man får va glad att man har jobbet kvar å inte blir hemskickad!!

Hoppas bara att det löser sej, men nu ser det jävligt mörkt ut ska ni veta! Som det ser ut nu finns det nästan inte en bit att svarva/fräsa/såga nästa månad :-(
INTE bra alls!!! Men HOPPAS att det vänder!!

Idag ska jag te Träslottet å käka lunch med en del av mina skiftkompisar! Får väl se om det blr bra el inte! Sen blir det till att jobba lite igen....eftermiddag....suck!!

Jaja....nu ska jag ta å få på mej kläder.........har slöat lite.....Pyret å jag :-D !!

Kramisar på er!!
14 April 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Misäääär......

Ja, det känns nästan som det ibland :-(

Har varit på två krismöten nu me jobbet, å igår va vi på Borgen i Bjb och skulle rösta....

Ska vi ha kvar jobben....el ska vi varslas?

Det va dom två alternativen vi hade att välja på!! Tycker att valet e ganska så självklart!!!
Jag kan gå ner i lön å arbetstid , bara jag får behålla mitt jobb!! Nångång ska väl det vända å efterfrågan öka på smidesprodukter!! Hoppas kan man ju iaf!! Klart att det fanns dom som röstade för varsel :-O , det var typ 37 stycken(om jag inte minns fel) som ville ha varsel :-(
Tror vi va 218 stycken sammanlagt som va där å röstade! Det ska alltid finnas några som ska va kärringen tvärsemot :@

Bara för att man har jobbat länge på en arbetsplats, så det e nästan som om man tillhörde invenarierna där...betyder inte att man sitter säkert vid det andra varslet!! För då kan går företaget på kompetens, LAS- listan finns ju iofs, men den går man inte slaviskt efter vid varsel nr två :-( , tyvärr!!

Sen mitt uppe i allt jävla elände, så ska det byggas nya kontor...å fikarum till kontoret, me designerstolar å bord, spisar micro å diskmaskin!!! Sen har en grafiker suttit å tagit fram ett mönster som dom ska ha på väggen, som ska symbolisera stålets alla värmezoner typ!!!!

Jag menar......va fan!!! Finns ju LITE andra grejer att lägga pengarna på nu, kan man tycka iaf !!
Vi sitter i en barack, hyrd från Cramo!!! Microugnar som e uttjänta sen länge tebaka....en spis UTAN vreden....bord å stolar(som e halvdana) ingen diskmaskin heller har vi.....å vi har då fan INGA designermålade väggar kan jag lova!!!

Men det går ju ändå! man får hanka sej fram med det som finns....men det e inte gott nog åt våra kontorsmänniskor tyvärr!!! Synn att inte alla kan tänka till nu när vi alla hänger löst!!
Inte heller fick jag chansen att söka till chefsjobbet som tillsattes bara så där!! Dom skulle nämligen ha fyra stycken flödeschefer som ska sse till att alla gör det dom ska å se till så maskinerna har jobb å så.... Dom blev handplockade!!!! Dom som e brunast runt mun å har knäskydd gick tydligen först!!
Jag VET att jag har kompetensen både i praktiken å i teorin!! Det hade inte tre av dom iaf, så vitt jag vet...i praktiken kanske(knappt de) , men inget mera sen!!
Orättvisor gör mej så fruktansvärt arg ska ni veta!!!!! Jag HATAR orättvisor, å kan älta såna saker väldigt lääänge!! Jag mår dåligt av det....
Bara vetskapen om att Kalle rekomenderade mej till den nytillsatta verkstadschefen.....å sen hörde han inte av sej till mej ens......sånt e INTE kul :-(

Jag känner mej orättvist behandlad, deppig å nere, å otillräcklig å ratad...listan hur jag mår kan göras hur lång som helst :-(
Finns säkert flera på jobbet som känner som jag!

Nu e det inte så kul längre att gå till jobbet, för jag vet att vi kommer att splittras å inte va samma skiftlag längre...så tycker alla på skiftlaget! Dom har ju varit som en andra familj.....å det e aldrig kul att mista en familjemedlem :-( !
Inte kul att jobba me folk man inte trivs med :-(

Ja, så e läget för mej iaf.......... Hoppas ni andra har det roligare :-)
Vädret e iaf kanon......synn bara att spindlarna vaknat till :-( BLÄK!!! SYNN!!!

Ha det bra allesamman i vårsolen :-) KRAMISAR!!!
Ps. (det e inte nån av mina barn på bilden)
Ds.
7 April 2009  | Länk | Jahaa | 5 kommentarer
ONSDAG :-D

Jepp.............

Då börjar man jobba igen då efter liten förlängd långledighet :-)
Inga fel de inte :-)

Fick veta igår av min ena skiftansvarig(KalleB) att vi skulle gå ner på 4-skift från å me första maj :-(

SKITSKIFTFORM kan man ju luuugnt säga!!!!!! Men det e väl bättre än att få gå hem :-)
Fick veta några namn på de som fick gå hem från jobbet.......Sååååå jävla orättvist, mot en del av dom iaf :@ !!!

Några e riktigt duktiga å bra på att jobba.....å unga, så jag tycker att dom borde fått va kvar!! Men de e ju inget vi kan göra åt....tyvärr :-(
Tycker synd om dom iaf, å hoppas att det löser sej me jobb för dom på nåt sätt!!

Ska lämna Celine till sin pappa idag, hon har tjatat om det sen igår kväll :-S , man känner sej sååå omtyckt då :-S....inte!!! Det går väl över...nångång ;-)

Nu ska jag samla ihop kläder å grejer, sen ska barnen te dagmammor..........å jag te JOBBET!! Gött me miljöombyte ;-)

Ha de gött vänner! Kramisar!!!
1 April 2009  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Tebaka.....

Igen....
Har gått ett tag nu sen jag skrev nåt sist :-( , inte bra , men det har varit så mycke krångel å tjafs å tråkigheter :-(

Det börjar väl ordna upp sej....lite te det normala iaf!

Jag har iaf ÄNTLIGEN köpt en bil!!!!!!!!!!!! Det fick bli en Passat -00 ! Vit då för säkerhets skull ;-)

När man ska ha en bil finns fan inte ett skit som e bra, ska man inte ha nån bil finns det hur många som helst att köpa....UNDERLIGT!!!
Hade ju Volvo som prio ett... men fick väl ändra tankegången lite :-) Aja...det duger väl me den jag köpte....lite fix me den så kan nog även den bli kul ;-)
Bara för att retas tänkte jag att allt ska gå i rosa å vitt, alt. svart....inne i bilen....men vi får väl se vad som händer!

Har semester idag å imorrn! Va ju tvungen att ta ut den annars hade dom "brunnit" inne...........INTE KUL!!

Bjöd hit svärmor å svärfar igår kväll på söndagsmiddag....älgstek å potatis m gräddsås :-) De va ju inga fel!

Idag ska jag te Bvc me Celine! Hon ska på 5,5 års kontroll å få en vaccination :-( Undra hur det kommer att gå då....Får väl se om trummhinnorna e kvar efter besöket :-S
Pyret fattade inte att hon fick spruta sist, så jag får väl hoppas att det går lika bra me Celine ;-)

Måste ringa te Skoglöfs åxå å få en tid att koppla ur airbagen på passagerarsidan....kan ju inte ha Pyret fram annars :-(

Känns som om det e en massa måsten just nu.......inte bra :-( Hade tänkt mej ut å gå innan Andreas åkte te jobbet imorse, men det sket sej rejält.....Pyret hade feber inatt så om jag skulle gått upp 04.20 så skulle jag fått sov typ 2,5 timme el nått!! TROR INTE DET!!! Får sikta in mej på imorrn bitti ist :-) , bara det inte blir en natt till me feber :-(

Måste ju bara säga åxå att det va kul att Magnus Samuelsson vann Let´s Dance!!!! Tyckte Laila åxå va en värdig vinnare, men me Magnus tyckte jag hade kämpat lite mera.......en jävla prestation att få 150 kg att se så smidigt ut :-D !!
GRATTIS MAGNUS!!! Bra gjort!!!

Nu ska jag gå å torka glass från Pyrets ansikte......å soffan...suck, :-S

Ha det gott alla! Kramisar!!
30 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
:-( :-( :-( :-( :-(

Hejsan allihopa !

Vill bara tala om att jag inte har gått under jorden.....har bara inte haft varken tid eller lust att engagera mej just nu i så mycket...tråkigheter som hänt! Andreas faster Inga-Lill avled i fredags (20/3) , så tankarna e på annat håll just nu! Vet att man ska se frammåt, men det känns tungt just nu!

Hon hade MÅÅÅNGA år kvar att få leva...men sjukdom tyckte annat :-( ! Att livet ska va så orättvist!!!!!

Så jag återkommer när humöret pekar uppåt ist.....
Bara jag får en ensam stund framför burken så.....

Du fattas oss Inga-Lill.......

Kramisar på er!!
24 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 5 kommentarer
Jobb igen....

Suck....! I bland önskar man att man inte arbetade alls....
Vissa dagar känns bara så mycket jobbigare än andra!
Va på hälsoundersökning igår på jobbet...allt va bara bra! Sikken tur då!! Annars händer inte så mycket just nu....förutom att jag ska fylla på förrådet i kroppen me kaffe :-D !!

Ha en fortsatt bra dag allesammans............om ni kan!!

Kramisar!!
19 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Snälla,snälla,snälla,snällaaaa.............

Vilken låt! Vilken text! Tycker den va bra....fast jag tycker inte den va schlagerbra :-S
Tyckte nog att Måns eller Alcazar skulle vunnit...INTE nåt operaskräääääl :-(
Tycker den va mest skrikig åsså hörde man knappt vad hon sjöng :-O

Aja....finns ju alltid nån den passar... å alltid e de nån som ska dissa.....typ JAG!!!

Har inte varit så flitig me skrivandet nu....inte på humör direkt :-(
Måste leta bil...å när man VERKLIGEN behöver en bil, så finns det INGET bra !!! Hur typiskt e de på en skala?!?
Nån lär jag väl hitta.......måste ju ha en tills på onsdag fm...för då börjar fru Pettersson att jobba 06:00 :-( , e inte sååå pigg på att gå te jobbet en fm iaf ;-)

Känner mej inte allmänt bra heller....vet inte vad det är riktigt, men det kanske har att göra me att det e mycke som far runt i tankarna just nu :-(
Bilen...Celines skolgång...Jobbet...Trivs inte me mej själv heller....vet inte hur jag ska reda upp allt!!
Trodde jag skulle få lämna Pyret hos dagmamman nån dag nu när jag hade semester för att få lite egen ro å tid för lite tänk...men inte då! Fick inte lämna henne eftersom jag va hemma :-(
NÅN dag hade väl inte gjort nåt, men det e väl som det e ......
Känner mej som en kokande gryta inombords som jag e tvungen att lägga lock på ett x antal ggr per dag.....inte kul...det tar på krafterna att va "positiv" utåt :-( :-(

Måste klura ut nåt sätt att ta tag i detta innan det barkar åt skogen fullständigt!!!

Ska på ljusparty i eftermiddag på "Blå Valvet" i stan! Ett mysigt fik som en av mina vänner, Ann Jerlström har! Det e förresten hennes syster, Marie Jerlström som har ljuspartyt! Va ett tag sen jag va därinne(undra varför.....men det har nåt med TID att göra) ska bli kul att se hur det ser ut nu! Hon brukar göra om lite då å då, så det spörs hur det ser ut idag då :-D

Kramisar på er alla som läser detta!!!

15 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Hej....Hopp....********** !!!

Ska nog börja me å be om ursäkt te jonas & Linda.........Deras dotter skulle inte heta Agnes....hon ska heta Elsa! Sorry....My Misstake :-( !! Hoppas nu att inte tredje världskriget bryter ut ;-) !
Pratade ju me Jonas i lördags...å då sa jag te han att han skulle hälsa te Linda å Agnes....aaa, ska jag göra sa han då!!! Undra om han va närvarande just för tillfället då? Han va på väg in å skulle hämta mor & dotter på BB, för hemfärd lite senare :-) , så han kanske va lite disträ ;-)

På söndags morron såg jag en liten mus som rännde runt på altangolvet....shit tänkte jag...inga möss här inte!!! Inte så bra :-( ...dom e gulliga å fina, men inte så bra att ha rännandes runt omkring huset !!
Jag satte ute en fälla me lite ost i....en stund senare hojtade Andreas till å sa att den hade slagit igen..............fast inte med musen i, utan en talgoxe :-( !!!! What the **** !!! Det va ju inte det som va meningen med det hela :-(
Satte dit den igen, för jag tänkte att de andra talgoxarna skulle nog hålla sej undan nu när deras kompis blivit nackad :-( , å jag SKULLE minsann få den där musen ;-)
Vad händer?!?
Jo, samma sak igen!! Talgoxe i fällan...igen :-( , jädra DUMOXE!!!
Trött jag ble :-( !!!

Gav upp......men bara för dagen! Småfåglarna e ju inte aktiva på natten, men det e mössen, så det va te å rigga upp fällan igen på kvällskvisten!
Morronen därpå satt den i fällan :-D
Skam den som ger sej!! Satte ut den igen...men då kom "dumoxarna" igen...å en av dom trampade rakt i den :-( Va faaaaaaan???!!! Fick loss den, å den satte sej på mitt pekfinger! Den greppade bra me fötterna så jag antog att den va ok...trots allt :-)
Ville få den att flyga iväg...efter att Pyret å Celine fått klappa den lite...men tror nog att den va lite förvirrad :-(
Tänkte sätta den på utemöblerna, då först började den att flaxa å stå i :-D , bra tänkte jag! Men det va bara det att Tuffa åxå sett detta.... :-( , så hon kunde TYDLIGEN INTE tygla sej, utan hoppade rakt ut, å tog ett bett, så va det klart!!!
Celine gav henne bannor å tyckte att "det där va väldigt onödigt gjort Tuffa" !! Håller väl me henne :-)

Sen kom svärmor å skjutsade mej, Pyret & Celine till Björneborg, för Celine skulle te sin pappa igår! Lämnade henne, hoppade in på jobbet å hämtade en sockerkaksform som jag glömde där :-S
Sen bar det hem!
Lagade iordning lite mat, sen gick jag ut å skulle gå en sväng me Pyret så hon fick sova middag! Gick den vanliga svängen runt "kvarteret" , va sååååå trött, svettig å varm när jag kom te N Hållerud, så jag trodde jag skulle gå åt :-( Det va ingen lek att gå me barvagn i detta väglag :-( Satan i gatan!!!! Och om inte det va nog....så tänkte jag att jag skulle GENA å ta vägen genom "skogen" förbi Fredda å Kristin............A tjena.....va brajt va de då??!! Sååå jävla jobbigt!!! Det började ju bra....men när jag närmade mej backen upp så va jag te slut tvungen att vända barnvagnen å dra den efter mej ist :-( Det gick fan inte annars :-( SUCK!! Om Fredda å Kristin varit hemma så måste dom tyckt att jag e helt görfläng som tog den vägen.........aaaa, lite fläng e man väl kanske, men det underlättar kan jag säga ;-)

Väl hemma, så gjorde jag eld i pannan å va ute me Pyret så hon fick springa av sej lite!
Sen gick vi in å tog en fika............hade slängt ihop två chokladsockerkakor innan vi gick ut :-D , å nybryggt kaffe i kannan :-) GÖTT MOS!!!

Idag blir det en sväng på middan åxå....men idag blir det te att hålla sej te de stora vägarna ;-)

Har skickat mejl å budat på en bil åxå, uppe i Munkfors...får väl se vad det blir me det!! Hoppas han tar det så jag kan få ett fordon att åka i......man känner sej ganska så isolerad utan bil :-( Inte direkt väder å väglag för att ta cykeln....annars hade det blivit MYCKE cyklande :-D ......Bra för hyddan åxå ;-)

Nu ska jag fylla på kaffemuggen å kolla in nyhetsmorron.....det e ju middagstipset snart ;-)

Ha en trevlig dag alla :-D

Kramisar!!!
10 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Tackar.....

För alla gratulationer jag fått i samband med bantartävlingen....trots att jag inte vann :-(
Ska fortsätta ett tag till...fast inte lika intensivt ;-)
ja, det va skit de där me Saaben :-( .....ska försöka att hitta nåt bra fordon som går på diesel....Andreas tyckte det va bäst så :-) , men tack för erbjudandet iaf kära granne :-)

Va hos tandis i tisdags me Pyret åxå....det gick ju bra, hon skulle bara räkna tänderna...tur att hon inte bet henne i fingern ;-)
På förmiddan den dan, va vi te BVC åxå! Det va dags för vägning/mätning å en liten vaccination mot bl.a röda hund! Pyret fattade inte ens att hon hade fått nån spruta, så det gick ju bra :-D

Frysboxen har lagt av åxå....hur kul e de :-O ...INTE!!!
Vi va in till Karlstad för att kolla efter nån ny, men det va inte lätt....blir nog te att titta på nätet ist :-)
Innan vi åkte hem va vi på Bergvik å köpte en cykel te Celine...hon blev jätteglad!! Vi passa på att ta en macka på "Subway" åxå........va gött det va :-P !!

Nu e jag låååångledig...ska va hemma ända tills den 18 mars :-D
Va tvungen att ta ut 9 semesterdagar som annars skulle "brinna" inne......man tackar ju inte nej till att få va hemma ;-)
Två av mina skiftkamrater e till Gran Canaria.....Jernberg & Kalle Bäckis....för Kalle fyllde 50 den 6/3 :-D
Gissa om han ska få ha fest när han kommer hem....om inte annat så får väl vi andra ta hand om den biten....;-) he,he,he....!! Nåt jävelstyg blir det nog för han :-D
Så går det om man ska åka bort å fylla år......:-D

En tredje skiftkamrat...Snorhyvel(Patrik), även kallad Kungen, har åxå begett sej utomlands :-S
Han har åkt till Guadalopeöarna.....(tror det stavas så :-S)
Jag e inte ett dugg avundsjuk då....................så in i norden :-S

Aja.....det blir väl en annans tur åxå...om en sådär 15-16 år eller så....när barnen e stora ;-)

Måste ju säga GRATTIS åxå till Jonas & Linda ....(Andreas broder å hans fru).....som fick en tös :-D Hon ska heta Agnes :-) GRATTIS ÄN EN GÅNG!!!!!

Näe nu ska jag ta mej en kopp kaffe å lite glass........de e ju lördag ;-)

Kramisar te er alla :-D !!!

7 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Hmmmm....

Tävlingen e klar :-D !!!!!
Jag kom 2a.......tror jag iaf :-)
Jag hade gått ner 15 kg :-) Vinnaren....Pierre, skiftansvarig på vårat skiftlag hade gått ner 29 kg !!!!!!!! Suck!! Man får ta av hatten å gratulera!! Jag e glad att jag gått ner så pass mycket iaf....bara 10 kg kvar nu då ;-)


I lördags blev min bil stulen!!!!!!!! Attans!!!
Kom farandes in på parkeringen framför porten vid 21.20 i lördags, å skulle dra kortet i läsaren för att komma in på parkeringen innanför grindarna.....men det låg ju i min andra jacka :-( ...aja, tänkte jag, å ställde bilen utanför porten! Gick in genom gånggrinden för där behöver man bara en kod, å tänkte att jag skaulle låna ett kort senare å gå ut å köra in bilen, så jag skulle få lite värme i den! Det glömde väl jag bort efter en stund i köja å ett par kaffemuggar senare så gick jag ut te maskin å grejade å dolade lite! Vid halv 3 draget kom Jernberg å frågade om jag varit ute å kört in bilen.......A JUST D !!!! Visste att det va nåt jag glömt......!! Efter ett par desperata försök att få nån annan att gå ut å flytta bilen(det va ju så kallt ute :-( ! ) så fick jag bita i det sura äpplet å gå ut själv! Tog trucken så slapp jag gå iaf ;-)
När jag närmade mej såg jag inte nån bil.......då misstänkte jag att det va därför ingen ville gå ut....de va NÅN som jävlades me mej......trodde nån tagit trucken å flyttat in bilen, så jag gick runt......men där fanns ingen Saab heller......SATAN tänkte jag då!!! Stod nog typ å gapade som en starhölk å såg ut mer som en Moraklocka...............vart va bilen?!?

Ringde in te Pierre å sa att bilen va borta...han trodde mej inte heller!! Men den va borta!!! Han sa åt mej att ringa länsman.......det gjorde jag!!
Där fick jag frågor som: " är det lätt att stjäla en Saab" ? ?? Va?? Hur fan ska jag veta de?? Denna va iaf köpt!!! - " har du säkrat några spår på platsen?" Öhhh....What?? Trodde det va polisens jobb............men jag sa att jag inte sett vare sej glas eller nåt annat!!
Vilka frågor!!!
Det enda dom kunde göra va att lysa bilen!

Idag ringde dom....dom hade hittat den stående på en avstickare efter "gamla " vägen från Björneborg te stan.....mot Sätrastugan typ!!
Andreas kom upp å väckte mej vid halv två å talade om det! men det va inget å ha...som synes!! Den va helt KÄRK!!!! Man kan ju knappt se att de e en Saab ju!!!

SKIT!!!!

Nog för att jag inte va speciellt förtjust i bilen...........men hallå!!!!!
Bärgaren skulle hämta den imorrn å åka te skroten me den....så nu sitter man strandad in the woods!!!! Inget cykelväder precis heller :-( SYNN SYNN!!!!

Innan allt detta......så fick jag ett spån på halsen från Pierres maskin som kom farandes när jag skulle plocka bort en pappskiva som tagit eld....Pierre satt å tog en kaffe, så han va inte vid maskin å såg att det brann!! Spånet fastnade, så jag har ett fint brännsår där nu :-(
Där fick man för att man skulle va snäll.....!!! Bra lördag man hade....INTE!!!!!

Nu får det att va lugnt ett tag me skitgrejer :-(

Hade jag följt me grannen på partaj så hade jag haft bilen kvar å halsen i behåll.............men kanske några kilo tyngre ;-)

Nu ska jag försöka att slappa lite!!
Kramisar på er!!

2 Mars 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Jobbhelg..... :-(

Då va de dags igen då me en härlig natthelg då.............INTE ETT DUGG :-( !!!!!!!
Vill inte jobba....har ingen lust....vill va hemma me the family å bara få vara när det e helg!! Men, man har väl inte så mycke att välja på tyvärr! Får väl gå!
Det e ju 24 stycken som ska skickas hem härifrån nu...å ingen har hört vilka det blir....de e inte klart än :-( 21 stycken på golvet å 3 tjänstemän :-( Inte kul alls!! Man vet ju aldrig :-S
Hoppas man blir kvar iaf.........man e ju inte så poppis hos en del på högre stolar, så man vet ju aldrig :-( Man kan ju alltid hoppas.....att man får stanna alltså ;-)

Igår slutade jag tidigare å köpte me pizza hem te Andreas.....hade inte tänkt att köpa te mej själv, men det blev så iaf....SYNN!!! Dåligt samvete.se hade jag imorse ska ni veta :-(
En hel pizza, åsså va jag ju "tvungen" att glöpdricka i mej en vinare till åxå......Hur jävla brajt e de på en skala när det e final på bantartävlingen på söndag kl 22 ????!!!! Atjena...ibland kan man ju undra:-S
Undra om man kan inköpa lavemang på apoteket ;-) , får ta trägårdsslangen i sämsta fall ;-) , närå...skojar bara!!! Gjort e gjort!! Får väl t till ett å annat knep under lördan å söndan ;-), vet ju att det går att trolla bort en 5-6 kilo på ett dygn iaf...om man orkar å hålla på alltså!!
Vet inte om jag ids att hålla på.....nu har vågen stått stilla på samma kg ett par veckor nästan...suck!! Det e väl bra, men inte just nu kanske :-(
Å andra sidan e de ju bra att vikten har stabiliserats ....ett tag iaf :-)

På söndag morron om gudarna vill så åker jag från jobbet kl 06 å hem för ett litet ombyte å så på me jaktkläderna :-) , då börjar lojakten :-)
Dom hade sett spår här i Björneborg i går em, å hemma har det sprungit förbi ett par iaf...me Trissa hack i häl....så vi får väl se vad det blir me allt!!

Sova får man väl göra när man blir gammal ;-)

Nu ska jag in å fylla på kaffeförrådet...... i magen ;-) Å så ska jag ha en liten fruktstund :-)
Nästa gång jag skriver ska jag berätta hur tävlingen gick å hur mycket jag gått ner :-)

Ha en trevlig helg alla som INTE jobbar ;-)

KRAMISAR!!!

28 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Måndag...igen då :-S

Jahapp....då va de ny vecka då !!
Är hemma me Celine som e lite uschlig....lite febrig å hängig, kan kanske va av sviterna från penicillinet kanske? Hon e på bättringsvägen iaf, å jätteduktig när hon ska den "äckliga" medicinen ;-) !!

Pyret e hemma hon me från Vall, men imorrn ska hon dir en stund....men hon behöver ju inte va där halv 7 på morron iaf ;-) de e bra!!

Skjutsade hem Micke i går te Hagfors...gissa om det va halkigt på hemvägen!!! Det hade börjat att frysa på, å när jag kommit nästan halvvägs, stod bilen på tvären över vägen!!! Han/hon som åkte bakom måste trott att jag varit i läsken lr nåt :-S , för varje gång jag satte foten på gasen så kom bakänden på bilen :-( HUR KUL E DE I 70 km/h....?? INTE!!! Men vad gör man? Bara att ratta på å va som 18 år i sinnet så rättade de te sej te slut :-D !!

Håller på att greja runt lite här hemma! Försöker komma på lösningar lite här å var me möblemanget ;-)
Har möblerat om i sovrummet...inte klart än, men snart så! Va ju tvungen att ta en brejk me kaffe innan jag fortsätter!! Måste nog säga det te Andreas när han kommer hem.....annars blir det väl som när Steve Wonder varit osams me sin fru....då möblerade hon om när han inte va hemma, sen sa hon inte nåt när han kom hem :-D De e humor det :-D !! Tur att Andreas inte e blind iaf ;-) !!!

Micke ville att jag skulle måla hans rum svart!!! Å sen skulle det va konturer av skog, stjärnor, rävar å spår av olika djur på väggen.......å det skulle vara i guldfärg??!! Jag bara tittade på honom å undrade om han möjligtvis tagit lite för mycke medicin på morronen?? Sikket pillergöra!! Inte lite han begär den gossen....får väl se vad det blir!

Nu ska jag lägga Pyret....hon e lite gnällig, så de e nog dags för en liten middagslur tror jag!!
Sen blir det te att hitta på nån fin middag te familjen...själv tar jag mej en tonfiskburk å ett par liter vatten :-S
De e ju slutspurtveckan nu så nu blir det te att bita ihop å försöka att få bort några kilon till :-S , på söndag kl 22 e det klart :-D

Ha en fortsatt bra dag!
KRAMISAR!!
23 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Grattis Gittan på födelseda´n :-)

I helgen har Micke varit hemma :-)
Det har blivit mycket fika å käk...mindre bra eftersom det e final på bantningstävlingen de 1/3 :-(
Får ta mej i kragen nu sista veckan ;-)

Ska te svärmor Gittan idag å fira henne på födelseda´n :-D Då blir det väl mera fika :-( misstänker jag !! Sen ska jag skjutsa hem Micke te Hagfors, sen hemmåt igen å så e de ju förmiddag Måndag & Tisdag.....mindre kul, men jobba e man ju tvungen till :-(

Kramisar till er alla!!!
22 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Vilka fina dagar det har varit :-)

Kallt...solsken å lite minusgrader :-)
Gött....fast det e ju liite sent tycker man...det ska ju gå mot ljusare å varmare tider nu! Ljusare har det blivit iaf :-) Snart kan man gå ut å gå en timme innan gubben åker te jobbet :-) Göööött!!

Han stod inte på alla 4 men på tå :-)
För han trodde inte att jag sett att Herr Önehag hade parkerat där jag brukar stå me bilen(damcykeln)!! Nog för att jag har vanor...men jag e väl inte dum heller ;-)
Hans fru Lena-Maria va på hockey me jobbet, å respektive va inte mebjudna...men han hade det bättre hemma sa han...å de e nog sant!
Han fick kaffe å chokladtårta som jag hade gjort, alla-hjärte-dagen till ära :-D
Dom på jobbet fick en tårta åxå.......det va uppskattat.....kul!!

Jag fick en jättefin bukett blommor av min gummis Jenny Wolff åxå......Den va JÄTTEFIN!!! Tackar så mycket!! Löv U :-D
Andreas trodde att jag hade en beundrare.....sääääkert!!! Han tror så mycke han ;-)

Potatisgratäng(visserligen köpt) blev det å pepparbiff :-D Jättegott va det!! Jag hade suttit på jobbet åxå innan å tryckt kinakäk.........gissa om jag hade magvärk :-(
Det va fosterställning som gällde sen....INTE bra :-(
Nästan så jag övervägde att sätta fingrarna i halsen å få upp lite så det blev lite plats i magen.......tur att man inte tycker om att spy, för jag fick väl bryta ihop å gilla läget!! E huvvet dumt får ju resten av kroppen lida!! ATTANS!!

Va ute å gick en sväng på nästan 2 timmar idag.....gissa om det va tung-gått :-(
Hade kanske gått lite bättre om jag sluppit gå me barnvagnen, men tyckte Pyret kunde sova en sväng på middan....å hon sover bättre ute :-)

Nu ska det bli kaffe å lite smörgåstårta, som företaget bjuder på :-)
Gött de för en trött själ ;-)

Ha det gott!! Kramisar!!

17 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Valentine´s day....

Kul att man har eftermiddagsskift en heeeel helg....Uäää :-( , men det e väl bara att pina sej igenom skiten...som vanligt :-(
Imorrn börjar Andreas att jobba åxå....synn!! Måste lämna Pyret hos svärmor å svärfar då....igen...suck!! Inte kul alls...men det tycker säkert Pyret ;-)

Tror att Andreas ska laga lite käk tills jag kommer hem ikväll vid en si så där halv elva tiden :-D.....gött dä!! Får väl se vad det blir ;-)
Han kanske står på alla fyra me en ros i munnen å spinner :-D ..... Sikken syn :-D men kul skulle d va ;-)

Inte så väldigt ofta han överraskar me nåt...........men det händer!! Idag fick jag rosor av min älskade man iaf ;-) (älskar dej Andreas)!!!!


Ska ta en kaffe nu.......................SKRÄLL va?

Ha en mysig "Alla hjärtans dag " nu allesamman :-) KRAMISAR!!!
14 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Snaart en ny skiftcykel :-(

Tiden bara flyger iväg :-(

Imorrn börjar jag å jobba igen efter en kort långledighet....den har kännts kort iaf ;-)

Jag va aldrig iväg te Björneborg å kolla på när de åkte enduro.....skulle bara bli ännu mer sugen då! Jag fick att förslaget att ta me mina crosskläder å skydd å låna en hoj, men det ville jag inte....lite tråkigt om det skulle bli nåt me cykel ;-( ...å det blir ju nästan NÅT när man e i skogen å åker!! NÄÄÄEE...så kul skulle vi nog inte ha ;-)

Istället va vi hemma...a, jag å barnen iaf...Andreas åkte ut å jagade vid Jägartorpet!
Vi grejade inne vi ist....vi bakade å donade! Det blev miniäppelmunkar :-D
Sen tog vi på oss på eftermiddagen å gick upp i skogen till en grillplats vi har där, å gjorde en brasa! Tog fram grillkorv å bröd å lite sidfläsk åsså grillade vi å fikade....Celine sa att hon tyckte det va helt underbart :-D , de va ju bra betyg ;-) ! Pyret traskade omkring så gott hon kunde bland all snö å vindfällor :-) tror hon stod på näsan mer än fötterna :-D

Vi satt där när Andreas kom hem....tror klockan hade hunnit å bli halv 6...det hade börjat å mörkna på iaf :-) , men det märkte vi inte när vi satt runt brasan! Andreas fick lite korv me brö han me å en fläskbit....sen gick vi in, å barna fick hoppa i badet :-) Behövde att värmas upp lite ;-)

Sen blev det potatisgratäng me Bambi å beasås! Gött!! Sen trilla det ner lite chips å ett glas rödvin(fyyyyyyy) , kunde inte låta bli ;-)
Andreas orka inte dricka upp sitt glas, så jag va ju TVUNGEN att hälla i mej de me....man kan ju inte hälla bort vin...ALKOHOLMISSBRUK.SE!!!!

På söndan va Andreas me å jagade här hemma! Men han hade lovat å va hemma tidigt, för jag skulle på ljusparty i Karlskoga hos en av mina bästa vänner Annevi :-D , Celine fick följa me hon åxå! Heda tänkt mej att få åka bort för mej själv en stund, men hon blev så lessen så jag kunde inte va så elak å säga att hon inte fick följa me!

Efter ljuspartyt åkte vi hem å hämtade Pyret å Andreas åsså åkte vi in till lillstrumpa Diana å den som hon delar möbler me...Hallin, för han fyllde år! Så det blev lite kaffe där me.....för fika e ju inget för mej, om det inte e lördag ;-)

Igår va vi ute å jag fick dra både Pyret å Celine i pulkan....SUCK & PUST va jobbigt det va :-P
Gick te grannen Ingela med hennes ljus som hon hade beställt, sen gick vi till granne nr 2, Ullis, å lämnade hennes ljus :-) Vi hälsade på hästarna, men Celine va sur å frösen, så hon va inte ett dugg rolig :-(
Hon som annars brukar å tjata om hästar...men nu va det grinit :-(
Tror det va mest för att hon inte ville missa Bolibompa ;-) åsså att hon va frösen :-)
Dom tittade en halvtimme på barnprogrammet, sen hoppade dom gladeligen i badet.....!

Idag blir det inte många knop....känns det som iaf!! Ska försöka å rasta snabeldraken en stund iaf...å skruva isär Pyrets spjälsäng som hon inte använt på ett tag...å sen ska jag skruva ner en gigantgarderob som ska ut ur sovrummet!!!!! Den tar upp ganska så mycket plats :-(
Ska ställa den i "gäststugan" ist, å hänga typ vinterkläder i å sånt som man inte använder dagligen...måste ju spara lite plats inne :-)

Nu ska jag försöka att få till ett ryck......... Ha det så bra alla!! Kramisar!!
10 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Äntligen långledig.....

Läste en bra text som passar så bra in på allt......


"Du kommer till en tid I ditt liv när du inser:

Vem som betyder något

Vem som aldrig gjorde det

Vem som inte kommer att göra det

Vem som alltid kommer att göra det.

Så, oroa dig inte för människor i ditt förflutna

Det finns en anledning till att de inte finns med i din framtid ! "

##########################################################

Tänkvärt!!! Eller hur?

Mina skiftkamrater ska ut i skogen imorrn å åka enduro...grilla korv å fika!! Jag blev medbjuden...skulle ta me barna å komma å kolla å grilla me dom..... Hur kul skulle de va?!?

Kul att få stå brevid å inte få va me å åka...att se när andra har görsköj å inte kunna få göra nåt själv!! Näääääeeee!!!! Vill inte utsätta mej för det!! Men kul att dom frågade iaf!!
Ungefär som att ta me Celine å Pyret in på Godislagret å vifta me en massa godis....som dom inte får, å sen gå ut!!
Eller att ställa ut Andreas på ett pass i skogen utan bössa, så han bara får stå å titta på när det kommer nåt skjutbart :-(

Kalle B...min ena skiftansvariga har köpt en ny enduro av en arbetskompis!! Va ju inte längesen som han köpte en av våran skiftkamrat "Junior" !! Nu köpte han "Juniors" storebrors enduro ist :-) ! Så nu tyckte han att jag skulle köpa hans, för det priset han köpte den för....35.000:- pengar!!!!

VILL HAAAAAAAAA!!!!! Så jävla mycket :-(

Aja...det blir nog inte nåt me de ändå....lika mycke som att jag kommer att åka me barna te Bjb imorrn å bli ännu mer frestad å bli ännu mera olycklig :-( SYNN!! Varför skulle jag??

Nu ska jag masa mej in te Maxi å handla...sen ska jag hämta Celine å sen bär det hemmåt!! Får väl roa mej me att baka eller nåt annat kul sen i eftermiddag!!

Kramisar på er alla!!!!

6 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
:-S

Är väl fortfarande nere i misärträsket........synn!! Kan inte låta bli...men blir så trött på allt bara!!
I bland känner man sej särskillt ensam...vet inte varför...bara blir så! Kanske e för att vännerna man hade förut inte känner för att vara så mycke vänner längre! Tråkigt men ack så sant!
Man känner sej lixom lite övergiven bortemellanåt :-( Kanske är ett hårt ord att använda i sammanhanget, men de e ju så som man känner sej! Vet ju att jag har mina grannar att gå te iaf........å de e inte dåligt kan jag lova! Dom e så gulliga å snälla :-)

Åsså har jag ju Andreas å barnen åxå........å världens bästa arbetskamrater, som sitter å lyssnar när man känner sej nere på jobbet :-)
Å jag lyssnar på dom när de e nere.....

Man måste ju ge å ta :-) , fast jag e mer en ge-person.....har svårt att ta emot hjälp å sånt......"Kan själv" - syndrom :-(
Tycker om att ge å att hjälpa...för det e kul att kunna hjälpa nån å att få nån annan på bra humör!
Jag e bara sån...de e väl en ovana jag har ;-)


Jag brukar tänka på en låt som jag tror "Vikingarna" sjöng....."Jag har inte tid" heter den..... Ganska så sorglig tycker jag, men stämmer så in ibland!

Va till hudkliniken igår å skulle få svar på några födelsemärken jag tog bort i våras.....trodde jag!!
Läkarn frågade vad det stod i svarsbrevet jag hade fått från sjukhuset.... Jag sa att jag inte fått nåt svar å att jag trodde att jag skulle få det då!! Det fick jag åxå!! Dom hade glömt att skicka svar till mej!!! Sikken skräll då!!! INTE!!

Men det fick jag ju nu iaf!! Allt va ok....förutom ett märke de tagit bort...delvis, för det satt kvar lite!! Så jag fick lägga ner mej på britsen å få bedövning...sen skar hon bort det som va kvar.... :-( Fick sy 4 stygn!!
Jag skulle ta det lugnt å inte lyfta nåt tungt......a tjena.....det går ju fetbort!!! Har ju lite fel jobb isf ;-)
Får väl försöka att inte lyfta.....för tungt iaf ;-)

Va ute å gick idag....tänkte Pyret skulle sova en stund, så jag hade tänkt mej den vanliga rundan... Men gick istället te Trefors å sen in på vägen mellan gärdena, så man kommer fram vid Hult!
INGEN LEK!!
Satan va det va halkigt å hoppigt å stenigt.....ingen väg att rekomendera me barnvagn :-(
Men det gick!! Fick lyfta upp barnvagnen på bron å ha Tuffa på armen, för hon vågade inte gå över bron......Tuffa McChicken ;-)
Sen fick jag lyfta ner vagnen åxå :-(

Sen va det bara att styra kosan hemmåt...för det luktade INTE hallontårta om Pyret :-P
Hade tänkt att stanna till vid Ullis hästar, men det blev en snabbhälsning bara....får görat ordentligt en annan gång :-D

Kom hem...bytte blöjan...sen va det bara te å gå ut igen!! Pyret har kommit på att det e kul me pulkan....SUCK!!! Så jag fick gå fram å tebaka på vägen ett x antal ggr å dra henne i pulkan.....puh... Nu har jag fått motion iaf ;-)

Nu ska jag greja lite......sen bär det av te jobbet !! Två nätter att jobba....

Ha det gott!! Kramisar!!
4 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 5 kommentarer
Mååååndag.....

Ny vecka....nya bekymmer :-(
Sitter på jobbet nu...har eftermiddag i dag, skulle ha haft det imorrn me, men ska te sjukan i K-stad, så jag tog en semesterdag! Inte för att det blir mycke te semester, men gött åndå :-)

Känner mej lite intryckt i ett hörn just nu...."gör inte si...gör inte så....." USCH!!
Tråkigt....... Mina arbetskamrater åker enduro å pratar om det hela tiden....säger till mej att jag ska köpa en cross igen å följa me....det blir kul åsså e det bra träning åxå säger dom.........VET JAG VÄL!!!!
Vill ju så in i bomben ha en, men har en bromskloss hemma som inte tycker som jag :-(
Två personer......två viljor......båda stöniga som röa grisar :-(

Jag tycker det e kul att NÅN frågar om jag vill följa med ut på nåt.......det e ju aldrig nån som ringer till mej å frågar om jag vill följa med ut å jaga.....dom samtalen får ju bara Andreas :-( Hur kul e de då?!?

Inte kan jag bli med i nåt jaktlag heller för det e så knövliga bestämmelser å omständigt :-( åsså finns ju ingenstans att va me heller för den delen...blir så trött!! Får väl gå me i nåt jaktlag i Norrland el nåt.... Skulle va gött å bara kunna ta me massäck å bössa å få gå ut på ett ställe där man får va å jaga......utan att behöva krångla nåt!!!!

FINNS BARA ETT ORD................MOTIGT!!!!!

Åkte te Björneborg idag me Celine...hon skulle te far sin idag! Brukar åka till dagmamman så hon käkar lunch där...vid 12-tiden, å sen brukar jag åka å ta en kaffe hos nån innan jag åker te jobbet....träffar ju så sällan vännerna i Bjb, så man får passa på när tillfälle ges ;-) , men det blev inte ett skit me nåt av det idag!
Ingen hade lust el va hemma :-( Då tappade jag sugen på ALLT!!!!
Åkte te ett ställe i skogen där de brukar köra enduro, trodde att nån skulle va ute å köra, men det var det inte!! SYNN!!
Satt där en stund å filosoferade för mej själv ett tag innan jag åkte te jobbet!! Vilken kul dag!! Noooot!!!

Just nu e inte ett jävla dugg kul!!! Bantartävlingen går sådär.....sakta men säkert går det neråt....tror att kröppjävel ha fattat att den ska skärpa te sej !!!
Men det tog ett tag innan det släppte....tyvärr!!
Ska väga in mej på onsdag tror jag....får väl se hur det går..!!

Nu ska jag lapa i mej en "Varma köppen" å en liter vatten...å en balja kaffe!!!
Ha det gött!!!

Kramisar!!!
2 Februari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Nya tag....

Hämtade Celine i stan idag...hennes pappa skulle börja tidigt så vi möttes vid Maxi, skulle ändå handla lite!
Pyret e fortfarande kass i magen, men vet inte om det e magsjuka el tänder :-(
Hon har en hel hög tänder som e på g å ploppa fram överallt....kan ju inte va kul :-( , hoppas det e tänderna iaf!
Så det va typ IN å UT som gällde på Maxi ;-)

Innan vi skulle åka in till stan tog jag på Pyret som vanligt, släppte ut henne, på me mina kläder å sen skulle barnstolen sättas fast!
Jag sitter där på huk å svär som en borstbindare över att det ska va så nedrans trångt å bökigt...te slut får jag dit allt å satte fast bältena i golvet(Pyret satt redan i stolen ) så skulle jag resa mej....vänder om på klacken å där står grannens stora svarta hund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Höll på å få en hjärtsmäll å skita skorna fulla!!!!! Faaaan va jag skvatt!!! Hade inte hört honom heller :-( Så jag skrek te på han så han for som ett jehu över tomten, å försvann genom skogen vid Kalle Z !! Det kom väl en rad opassande ord åxå, så det va väl tur att bildörrn va stängd ;-)

Såg han senare på vägen....han kommer nog att bli påkörd en vacker dag om dom inte fixar sin hundgård!!
Vet ju att han e snäll å så men det e inte trevligt ändå me hundar som far vind för våg.......inte utan husse el matte iaf! Det e väl en sak om dom e ute me han så dom har lite koll, för han verkar vara lydig iaf.....men han tycker nog de e görsköj å smita ut å springa runt in the neighbourhood ;-)
Andreas har funderingar på att gå dit å laga den ordentligt nån dag......undra vad dom skulle säga om han gjorde´t ?!

Celine skulle ta Tuffa å gå en sväng sa hon...hon skulle gå å se om hästarna va ute! Vart då undrade jag? Då pekade hon mot grannen mitt emot, å sa att hon skulle gå den vägen.....visst tänkte jag ;-) Det fick hon väl!
Hon kom inte så långt förrän hon kom på att det va långt dit...... Visste jag väl ;-D
Men en liten sväng bortåt blev det iaf för dom :-D , trodde nästan jag skulle få åka å hämta dom :-D
Ska försöka komma ut själv ikväll å gå en sväng....måste få gå av mej lite, å få ordentligt me frisk luft i snoka!!

Nu ska jag försöka tänka ut nån middag till barnen å herrn i huset.....Nåt kul kommer jag nog på :-)
Lite bakasugen e jag åxå, så det kanske blir nåt påhitt där me!!

Tack kära vänner för att ni tyckte det va trevligt på ljuspartyt å att ni tyckte om fikat!! Å för att ni kunde komma......jättekul!!
Provade en bit paj på lördagen, som jag sparat...men jag tyckte att den va lite syrlig å rabarbern va liiite trådig :-( , misstag av mej , men nu vet jag te nästa gång när jag gör paj ;-)

Ha det så gott å ha en bra dag!!! KRAMISAR!!!

28 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 6 kommentarer
Magsjuk!!!!!!

Kunde ju varit trevligare att inleda min långledighet med nåt roligare än det iaf :-(
Andreas ringde på lördagsnatten å bad mej komma hem från jobbet...han va dålig...mitt i allt så hade Pyret vaknat å ville inte somna om!! Typiskt!! Jag gjorde iordning allt på jobbet å åkte hemmåt...på vägen stannade jag vid Statoil å inhandlade lite Cola å blåbärssoppa! Tjejen i kassan undrade om det va magsjuka på g....Nähä, svarade jag...tror du de?! Å berättade lite kort.....hon blev inte spec avig direkt...konstigt!!

Kom hem iaf...å nattade pyret...å gubbe åxå för den delen, han fick sova nere, eftersom det e närmast te toan då ;-)
Toan uppe e inte lagad än....för säkerhets skull :-(

Trodde jag skulle få slippa eländet, för jag brukar ALLTID slinka emellan när det e magsjuka på g...men inte denna gång!!!
Började känna mej konstig på sönda morron....sen tog det inte lång stund förrän det bar av....te toan :-( ATTANS!! SKIT ÅXÅ!! Bokstavligt talat!!!
TTT (total tarm tömning) kan man väl milt påstå att det var!!!!

Sen låg vi båda två på soffan å va som 2 lakan....medans Pyret knatade runt å lekte me sina grejer... Hur kul e de å va dålig å ta hand om Pyret då?!? Men vi turades om så det gick väl bra.....tur att hon själv inte e så jättepigg, så hon inte gick på för 100% !!

Aja....nu e de på bättringsvägen iaf....tror jag ;-) Hoppas jag!!

Ljuspartyt blev jättekul!! Roligt att så många kunde komma....å kul att grannarna kunde komma, nästan alla iaf!
Det va jättetrevligt...å kul med så många nya grejer å dofter :-D

Anna-Lena...hon som hade ljuspartyt, åkte nog vid 20 tiden tror jag...själv åkte jag te jobbet vid 21 tiden, så det blev inte så mycket mera gjort hemma!! Fick ta det dagen efter ;-)

Ha det så gott allesammans.....å hoppas ni ej får/har magsjuka ;-)

Kramisar!!

27 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Fortfarande....

Ont i halsen!!! :-(
E inte sååå farligt under dagen, det e mest på kvällen å morron som det känns som om jag svalt en handboll el nåt :-( USCH!!

Ljusparty imorrn åxå......igen! Skräll!! Det har kommit så fina saker...det e synd att en del saker e så dyra :-( Men de e ju dom man vill ha ;-) TYVÄRR!! Men man behöver ju inte köpa allt på en gång!

Tycker det e kul när man kan träffas å ta en fika å kolla på grejer.... Imorrn vet jag bara inte vad jag ska hitta på att baka!! Sikken katastrof ;-)
Får väl bläddra runt i "Leila Bakar" å se vad som faller en på läppen ;-) Som om jag inte bläddrat nog i den boken å provbakat!!! Jag äter inget fika själv, så Andreas e lagom sur, för då MÅSTE ju han äta!! Han behöver inte det säger han..... Han har ju bara en liten myskula te mage så jag vet inte vad problemet e ;-)

En av skiftkamraterna fyllde 40 idag! GRATTIS Conny!! Bakade en liten tårta åt honom innan jag for te jobbet!! Åsså sjöng vi för honom när han kom in i matsalen...gissa om han såg ut som en starhölk!!! Han trodde nog inte att vi visste......men det gjorde vi att!!!!! Synn!!

Nu ska ja gå in å ta mej en balja kaffe å lite skinka!! Börjar bli lite sugen på nåt matigt nu :-D

Ha det så gött.....å e de nån som har vägarna förbi Hållerud imorrn(23/1) vid 17-tiden så kika in å kolla på ljus å ta en fika (vad det nu blir) !!

Kramisar!!!!
22 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Tabbe!!

Gjort det igen....suck!! Tur att man har huvudet me sej åxå :-(
Gjorde givetvis en felsågning i går....attans!! Sågade detaljen te färdigt mått!! INTE så bra!!!!
Hoppas dom kan ordna upp det iaf... Tänk om dom skulle göra avdrag på lönen för fel man gör...skulle nog inte få nån lön då på några år :-S

Har varit hängig nu ett tag...vet inte vad det e som spökar :-(
Allmänt trälig å matt å en nedrans olustkänsla i hela kroppen...för att inte tala om huvudvärken jag har dragits me sen i söndags!!!! Hur kul e de på en skala när man jobbar på ett jernverk??!! INTE ETT DUGG :-( Om inte de va nog, så börjar jag å få jävligt ont i halsen åxå....TYPISKT!!!

Ska iväg imorrn me syster lillstrumpa å titta ut en krans till fasters begravning.....den e på fredag :-( hoppas vi hittar nån bra!! Men vi brukar få till det...på ett vis el annat !

Imorrn ska Celine te sin pappa å jag ska på sågkurs på jobbet!! Tur att dom kommer på sånt efter att man jobbat me det ett x antal år ;-)
Ska bli kul å se vad det e för trams!! Kursen började 13 å jag börjar ju 14 imorrn så det blir en timmes övertid iaf...NÅT positivt :-D den skulle väl sluta vid 16-tiden, så det blir nog bra....tror jag!

Ha det bra!!
Kramisar!!!
20 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Hello!!

Nu va det att ett tag sen jag plitade ner lite skrift på denna sida....f´låt!!
E väl inne i nån period antar jag...allt e praktiskt taget pess :-( NÄSTAN allt!
Försöker att hålla ångan uppe...men det e inte lätt när det kommer enstaka ångpuffar här å där...tyvärr!
Man glömmer lixom bort sej själv i allt jäkt :-( inte bra!! Mycket jag skulle vilja göra om dagarna, men vad händer? Jo, ingenting...känns det som iaf !! Aja...det blir väl förhoppningsvis bättre närmre jul....får man hoppas ;-)

Nu e jag långledig iaf, gött, men då ska Andreas jobba hela helgen...Attans!! men det e ju som det e...synn nog!! Inte har jag fått tummen ur heller å fått julen bortstädad :-( , men som svärmor sa : " julen varar ju ända te påska...så varför ha så bråttom " Så sant så, men jag vill ha bort alla grejer iaf, synn att dom inte kan ta bort sej själva :-D Får ta tag i den biten nu imorrn...hade jag TÄNKT ! Ha, ha..får väl se hur det blir me det ;-)
Har flyttat ut Pyret ur spjälsängen å placerat henne i en juniorsäng! Det har gått riktigt bra! Hon fick Celines å Celine fick en vanlig säng! Gissa om Celine ble gla när hon såg det när hon kom igår(torsdag)!! Kul me positiva reaktioner på nåt man gör iaf!!

Imorrn e det lördag å då får jag äta LITE onyttigt iaf...gööött!!!! Sista nattskiftet kom Pierre med ett stort paket till mej....fullt i fikabröd!!! Rutor me strössel, chokladrulltårta med dajmfyllning å en kladdkaka me nutella på!!Fick tebaka för mitt paket till honom som han fick förra lörda´n !!
Svärfar fyllde nämligen år 9:e januari....så jag hade köpt ett paket till honom å lite fika! Han e på Scana å gräver å jag hade em, så jag tog me det dit å bryggde lite kaffe åt han på jobbet å gick te han å sjöng en trudelutt!! Han som han jobbar me fatta INGENTING!! Men vi tog en fika iaf! Sen när jag kom tebax så sa Pierre "jag vill åxå ha paket" jaha sa jag, men du har ju redan fyllt!! "Ja, men det e kul me paket iaf" sa han!!
Jaha, tänkte jag, å kom på att han kan ju inte motstå varken kebab el pizza !! Sagt å gjort, jag slog in en kebabrulle åt han på lörda´n!! Han ble gla...för att han fick paket....men mindre gla för att det låg en rulle däri! Ha,ha,ha!! De va ju lörda´ sa jag te han...så du FÅR ju äta lite onyttigt ;-) Han mumla bara!! Men som jag trodde, han kunde ju inte låta´n vara...den va slut innan 20 på kvällen!!!
Men jag kunde låta bli hans paket iaf....det där lät lite dumt kom jag på men ni fattar säkert va jag menar...hoppas jag ;-D
Jag tog me en kladdkakbit hem å lite rulltårta...som jag sparat tills imorrn!! Ska bli gött! Det e ju Anna ( Pierres fru) som bakat, så det e med säkerhet gött!!

Näe, go vänner.....ska nog gå å försöka titta en liten stund på tv å sen gå å sussa lite! Andreas sover sedan länge tebaka, men han ska ju upp halv 4 imorrn bitti!! Det ska INTE jag :-D !!!!

Trevlig helg på er!!! KRAMISAR!!

16 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Suck.....suck...suck...

Hmmm...sitter här på jobbet å bara är......traversväntan.se....e inte så kul när man måste vänta på traversen å allt står stilla pga det :-(
Vet inte vad jag ska skriva egentligen....e lite tom på inspiration å påhittigheter....undra varför :-(

Ska gå in å ta mej en kycklingfile å gotta mej i...... Alltid nåt ;-)

Tur att man kan sitta å läsa era noggar iaf, alltid en ljuspunkt i mörkret :-D Man blir lixom på lite bättre humör då :-D


Kramisar till er.........!!
11 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Suckarsson ######

SUCK!!
Har inte mått så där jättebra på lääääänge :-( , det börjar sätta sina spår av att man ska försöka dölja det hela tiden....inte kul!! har inte riktigt klurat ut hur jag ska ta mej till me detta , men det löser sej väl inom sinom tid....hoppas jag !! Jag har gått upp 6.3 kg åxå sen jul....HUR KUL E DE NÄR MAN SKA GÅ NER!!!!!!!??????? CRAP säger jag bara !! Nu e de tonfisk, kycklingfilé å en jävla massa vatten som gäller!!!!! Å kaffe i massor!!! Nu jävlar ska få fason på hydderiet!!!

Trött på att jobba 5-skift......å trött på att Andreas jobbar tre, ledig tre, jobbar tre, ledig tre osv....det krockar ibland me mitt skift så vi får lämna Pyret hos svärmor(Gittan) :-(

Tycker inte om det där riktigt....... hon har att göra ändå tycker jag, å för det andra så vill man ju helst ta hand om sina barn själv, det e ju trots allt en själv som skaffat dom!! Men vad ska man göra?!?
Har ju lixom ingen annan att fråga heller...å jag kan ju knappast ta med Pyret te jobbet :-( Dom skulle ha ett jobbdagis tycker jag!

Aja...får väl se hur länge vi behöver å traggla me Pyret hit å dit....önskade att Andreas får börja jobba som vanligt igen....HOPPAS ;-)

Själv jobbar jag eftermiddag hela helgen å Andreas jobbar 06-18 lördag-söndag-måndag!! Tror jag får magsår snart :-(

Mycke negativt just nu men det e så jag känner mej.....USCH!!!

Igår fyllde svärfar Lasse år....!! Jag började ju 14 å han e på Scana å gräver...inte långt från där jag jobbar, så jag köpte en present till han å några Karlsbader(tror dom heter så) åsså bryggde jag lite kaffe på jobbet å gick till honom med det!! Sjöng för honom gjorde jag åxå.....så han som han jobbar med fattade inte nått...konstigt!! Han fick fika han me förståss!!

Så vi stod i gropen där han hölls å fikade en stund å tjötade....tror han tyckte det va kul iaf ;-) Hoppas det!!

Sen va det te å gå in igen å fortsätta det givande jobbet man har...fast det e ganska gött å ha ett jobb iaf...med tanke på alla indragningar här å där !!

Hoppas ni får en trevlig helg!! Jag vet ju vad jag ska göra iaf :-(

Kramisar på er!!!
10 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
****

Hallojsan!!
En riktigt kul nyhet fick jag igår.....Jag ska förhoppningsvis bli gudmor...igen :-D
En av mina bästa vänner, Jenny, messade igår å sa att hon hade testat positiv på ett gravtest!! Riktigt kul...fast det skulle inte kunna hända typ...för hon hade knutit knut på systemet, men på nåt förundrande sätt har det hänt iaf som inte skulle kunna hända!! KUL!! Det finns alltid en mening med allt!! Jag e gudmor åt hennes andra tre barn, Alexander, Kristoffer å Sebastian, så det e klart att jag vill bli det åt hennes fjärde......om allt går bra dvs!! Men jag håller tummarna för henne :-D Det händer mycket i hennes liv just nu....bara roliga grejer :-D !! Hon ska gifta sej te sommar´n å bett mej vara tärna så vi får se hur denna möhippan ska läggas upp nu, om det e så att hon e med barn :-D........Nåt kul hittar vi nog på! Muffinsförsälning utanför Maxi kanske.......... ;-D

Ja, det blev ju inte så himla kallt idag iaf.....men jag stanna hemma ändå idag me kidsen! Andreas tog me Tuffa å åkte te Träfors! Han å Buffe å några till ska jaga rådjur idag på fm!
Inte blev det nån promenad imorse heller :-(
Tänkte gå samma varv imorse, men vaknade med en j*vla huvudvärk så det va bara att fetglömma att jag skulle ta på mej paltorna å gå ut :-( Andreas kom upp med ett stort glas vatten å huvudvärkstabletter, så jag kunde somna om...en liten stund iaf :-)

Celine kom å väckte mej vid 7 tiden imorse.....hon va bara TVUNGEN att tala om att hon ryckt ut den andra framtanden!! Sen skulle hon lägga tanden under kudden så att tandfén ska komma me en guldpeng te henne......gissa om hon ett par timmar senare va arg för att tanden fortfarande va kvar å att det inte låg nån peng där!! KONSTIGT ;-)
Jag sa att det e bättre om vi lägger den i ett glas vatten ikväll så kanske hon ser tanden bättre...

Va å besiktigade om bilen igår åxå......fick väl en nedrans 2a på handbromsen........typiskt!! Men nu e den ok...ett år till iaf, men vet väl inte om den e kvar då...FÖRHOPPNINGSVIS så KANSKE jag har hittat en bättre :-) E ju inte direkt kompis med Saab :-(
När jag kom hem hade Celine varit ute jättelänge sa Andreas....hon hade tagit me Tuffa å skulle gå en sväng med henne! Det brukar hon göra....men inte sååå länge!!
Det visade sej att hon gått med henne i skogen...å sen hade hon sett att Alf va hemma å grejade så hon hade följt me honom runt på går´n å i lagår´n å mörslat å grejat.....Va typiskt Celine... :-( Har nog sagt en tusen gånger att hon måste säga till om hon ska gå till Alf el nån....men det går lixom inte in direkt :-(
Tur att Alf e snäll iaf :-)
Han hade skjutsat hem Celine å Tuffa för det hade ju hunnit å bli mörkt :-( Andreas va precis på väg ut å skulle leta efter henne när hon kom in.....gissa om hon fick en avhyvling....Man blir ju orolig när hon bara försvinner så där ..samtidigt blir man ofrivilligt arg! Kan inte låta bli att tänka på Engla......Man ska ju inte tänka så, men det blir så automatiskt :-( Tror väl inte att det strövar runt nån här in the woods...men som sagt.....man vet aldrig :-( !!
Får nog sätta hundpejlen på´na nästa gång hon går ut ;-)

Ska nog ta å baka lite idag...känner mej lite baksugen :-D , men har inte bestämt va det blir än....funderade på kärleksmums....enda gången Andreas kan tänka sej å äta kokos ;-) att han ska va så grannlaga ;-D!!

Näe, nu ska jag skrida till verket å få nött gjort :-) Börjar ju jobba imorrn...fm...så då blir det inte så mycke gjort...tyvärr!!

Ha det så bra i kylan :-)

Kramisar!!!

6 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Kalla tider :-D

Hujedamejen...........va kallt det blitt ute :-D , men de e gött tycker jag! Kanske liiite för kallt å kanske liiite för lite snö, men det e ju iaf minusgrader så det ser lite vintrigt ut ändå !

Har inte hänt så illa värst mycke här...allt går sin gilla gång!

Va ute å gick med Tuffa i förmiddags....hade fan rimfrost i ögonfransarna innan jag ens kommit te Tållerud!! Fick sola i ansiktet när jag gick mot Träfors så det värmde upp lite så frosten försvann :-D , Tuffa såg ut som Tomten själv, men så ska hon ju gå me snoka i backen hela tiden åxå :-D

Andreas tyckte vi skulle ut å jaga rådjur imorrn....vette fan.......det e lite för kyligt för det tror jag...iaf om man måste stå still :-( , han får nog gå ut själv om han har lust...jag tror iaf att jag hoppar denna gång, å väntar tills det blir lite mildare ute!! Rådjuren finns att kvar tills det e min tur.......

Ha det så bra ute i kylan................snart blir det mildare :-(

Kramisar!!
5 Januari 2009  | Länk | Jahaa | 7 kommentarer
GÖTT NYTT********

Vill önska alla ett gott nytt trevligt år......!!! Själv sitter jag på jobbet nu å ska jobba natt :-(

Va här tidigt å tände på grillen ;-) , måste ju ha nyårs supé på jobbet :-D
Det blir grillad fläskfilé å potatisgratäng....rökt laxfilé me hjortroncremesås....lasagne....vitlöksbröd...vitlökssmör....lite tilltugg så som typ oliver me div fyllningar...physallis...vindruvor...litchie....kladdkaka me grädde :-D ......åsså lite smågodis åxå, för säkerhets skull :-D

Det ska nog inte gå nån nöd på oss här på jobbet iaf ;-) få´la se sen om vi orkar å jobba ;-)
Andreas å Pyret skulle va hos Johan(skalman) i Broby å äta lite käk...får se hur långvariga dom blir där innan Pyret vill hem å sova!! Hoppas det går bra me henne iaf!!
E att lite orolig för henne när jag inte e me.....fast jag vet att det inte går nån nöd på´na i första taget :-D ...e väl lite jöpplig iaf ;-) .....men bara LITE!!!!! Litar på att Andreas fixar det!!!

Näääääe, gött fölk........nu ska jag gå in...fylla muggen me kaffe å gå ut å peta lite i grillen :-) ..........tur att det e myggfritt iaf :-D

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!!!!

KRAMISAR!!!!!


*****************missa INTE Ivanhoe nyårsdagen........Klassiker, me godis till :-D ***********************************************************************************************************

31 December 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
#####

Jaha....så va denna jul slut....SUCK!! Har legat å varit förkylder ända sen den 22:e :-( , så den här julen har jag praktiskt taget legat bort!! Typiskt!! Ska te jobbet imorrn iaf....bra me lite luftombyte ;-)

Så har min faster gått från detta jordeliv åxå......27/12 -08 .....inte kul alls! Hon blev ju inte så gammal :-( , men tanke på sjukdom å värk så va det kanske som en befrielse, för de närmsta kan jag tänka mej.....hon har ju inte ont nu iaf ! Tråkigt e de iaf :-(
Skänker en tanke till maken John, barnen Tove, Åsa & Erica Englund! Tänder ett ljus i min ängel för Britt-Marie! Vila i frid.......

Vet inte riktigt va jag ska skriva om nu...de e ganska så stilla på den kreativa fronten idag kan jag lova :-(
Ordnar nog upp sej när jag kommer ut bland folk igen imorrn å får jobba lite :-)

Trevlig fortsättning iaf :-D
Kramisar på er !!
28 December 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
JUL :-)

God Jul på er allesammans :-)

Här har det öppnats en del klappar...Micke fick högtalare till datorn som passar till både x-box 360 å PS2...gissa om han testar dom nu :-( det låter som andra världskriget på övervåningen :-( Aja....det e ju jul en gång om året så man får väl härda ut ;-)

Tomten skulle komma te Fageråsen sen :-D Det ska bli kul att se minerna på Celine, Pyret å Johannes!! Undra om det blir grin av el om Pyret springer fram å drar av skägget ;-) det spörs !

Själv e jag lite krasslig....feber å ont i halsen å sånt...typiskt :-(
Det e nog första julen nånsin som jag varit sjuk :-( Hoppas det ordnar upp sej tills jag börjar jobba på fredag iaf ;-)

Önskar er en riktig god jul !!
Kramisar på er :-D
24 December 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Tja!

Sitter på jobbet å bara väntar på att klockan ska bli 05.30 så jag får gå upp i duschen å åka hem å sova!! E sååå trött..sleten..seg..matt!! Vi e inte många på skiftlaget som jobbat inatt....5 stycken e borta å e sjuka :-( SYNN!! Vi e 12 stycken vanligtvis!

Hoppas att en slipper å bli sjuk nu iaf....lite dålig tajming för det tycker jag ;-)
Va på julbord med Heab i fredags(19/12) :-D på Statt!
Vikken go mat det va!!! Felätning.se , å för en del andra..... feldrickning.se :-(
Nämner inga namn....men jag delar möbler me han :-D !! Va som en kattunge nästan hela dagen...vet inte va det blev, tyckte inte att han pimpla i sej så mycke, men å andra sidan....vem f*n höll räkning?!? :-D
Det ordna upp sej te kvällningen iaf, tur det, för jag skulle ju iväg å jobba ;-)
Andreas åkte in te stan å handla å dola på em/kvällen......jag hade inte nån lust att göra nåt :-( inte åka te jobbet heller....men när man väl e där så går det väl skapligt iaf !
Vi har invägning åxå under veckan som kommer....SYNN!!! Hur i hela svedala ska det gå te me all julmat å godis ?!? Crap åxå!!! Aja...får väl ta en förlust då om det skulle va så....sen får det bli skärpning efter nyår :-)

Ska väl börja å städa upp lite runt omkring här lite.....får väl va liiiite engagerad iaf ;-)
Hoppas ni alla haft en trevlig helg än så länge!

Får väl önska er en trevlig 4:e advent åxå :-)

Kramisar på er!!!
21 December 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
******

Nu har det varit en dag i köket....igen ;-)

Har gjort två satser med ischoklad åsså en plåt med fudge :-)
Skulle ut å gå en sväng på em efter att Pyret sovit middagsluren....men attans va det va halkigt :-(

Insåg ganska så snart att det va bara att lägga ner promenaden! hade jag varit ensam hade det nog varit bättre, men nu hade jag vagn,hund å Celine me.....så det va bara att ta det lugnt å bara va ute för friska luftens skull ;-)

Nu ska vi in till Andreas fasters gube å gratta honom...han fyller ett år äldre idag :-).....gud förbjude ;-)

Ta de lugnt ute i halkan.....de ska jag göra iaf ;-)

Kramisar på er!!!
16 December 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Lucia :-)

Jepp.....då va de Lucia då....! Kul! Va me barna så de fick lussa för Farmor....! Annars har det inte hänt så mycke...allt har väl mest rullat på som vanligt :-)
Andreas har varit ute å jagat på Träfors så han e nog nöjd kan jag tänka mej! Blir ju inte så ofta han kan va ute å jaga nu för tiden pga mitt satans 5-skift å hans jobb! Men,men, han får ta tillfällena i akt när de ges...å jag me ;-) !!

Igår va jag å käkade julbord me mina kolleger på Scana.... det va det årliga julbordet som Scana arrangerar på Borgen i Björneborg! Kul att dom kan göra nåt sånt när det e kärktider som dessa!! BRA!! Vi fick även en julklapp...som vi fick hämta i porten på måndag....det va kylvara sa VD:n så det e nog en delikatesslåda i år......igen!! Aja, den förra året va ju inte så tokig...ost å kex å marmelad å sånt, det va riktigt gött :-P

Innan jag åkte på julbordet så va jag å lämnade lussekatter å chokladsockerkakor till Betlehemskyrkan å Vila&Värme! Jag hade träffat Annika Blom...en av eldsjälarna på stan i somras när jag hade min möhippa....då hade jag lovat att baka å komma me det till dom....alltid hjälper det väl till lite iaf!

Sagt å gjort......lovat e lovat....de håller jag stenhårt på!!

Så jag bakade på torsdagen å ringde till Annika å sa att nu har jag bakat....gissa om hon blev gla!! "För mej å dej", sa hon "så betyder det inte mycket....men för dessa människor betyder det en hel del....." ! "En del av dom som kommer har inte ätit på en vecka.....dom äter i Betlehemskyrkan varje lördag för där vet dom att dom inte blir nekade nån mat" !!
Det e ju helt sjukt!! Tänk att bara äta en dag i veckan!!! Va fan tänkte jag!?!
Betlehemskyrkan har ju bara öppet på lördagarna!

På RIA kosta maten 35:- , men har dom inte det så blir det ingen mat...då får de vända på klacken å gå därifrån utan mat......I Betlehemskyrkan kostar det 15:- att äta, men har dom inte det så får de betala vad dom kan! Mycke bra!! Klart att folk ska få äta!! Efter samtalet med Annika så börjar man förstå.....man ska nog inte klaga på så mycket iaf :-( ! Man har det ganska så bra ändå!!

Det e nog inte sista gången jag ger en hjälpande hand!! De kan jag lova!!

Nu ska jag, Andreas, Celine & Pyret gå ut en sväng i mörkret...vi måste ta in lite ved te pannrummet så det får torka upp lite :-)

Ha en fortsatt trevlig Lucia!! Det ska vi ha... me lite Entrecôt,klyftpotatis å whiskeysås! Blir nog gött de...tror jag iaf ;-)

Kramisar på er!!

13 December 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Måndag...igen

Tjipp allesammans :-)

Nu har helgen gått å jag har jobbat eftermiddag hela helgen....SUCK!! Det har rullat på sin gilla gång...inget oväntat å inget nytt som hänt....SYNN...SYNN!!

Vi satt på jobbet i lördags å pratade om att va ute å gå.....då kom vi in på hur lång tid det skulle ta å gå från mej till jobbet.........:-S
Jag vet det nu.............4,5 timmar tar det cirkus..inkl. 2 kisspauser!!!!! Attans va det känns i benen å höfterna idag kan jag säga!! Mestadels e de nog för att det va ganska så halkigt å söligt på vissa vägar så man gick å spände sej...."grisvägen" va värst halkig å sölig :-( sen efter det kom jag ut på Björneborgs vägen....å det va den TRÅKIGASTE biten på HELA vägen :-( trodde aldrig jag skulle komma uppför å te "kyrkkurvan"....men det gjorde jag å jag hann te jobbet åxå.....va utanför stora porten 13:10 :-D , Jag gick hemmifrån 08:40 !!

Hade det varit vår/sommar hade man kunnat gå hem tebaka åxå men nu va det så mörkt så det va bara å lägga ner....höfterna gjorde sej påminda åxå....men hade man kommit igång å gått så hade det nog ordnat upp sej :-)

Fick åka med Jernberg till höghuset i stan å sen kom Gittan å hämtade mej :-)
Imorse kom jag knappt upp å ur sängen....jämmer å elände :-S
Åsså e de 2 nätter kvar å jobba....ATTANS!!

Aja....bara att bryta ihop å komma igen ;-) Får ju skylla mej själv så ;-) Men provar man inte så får man inget veta :-D...Visst??

Ska försöka å få upp adventsgranen som Andreas hämtat.....men det får bli när Pyret vaknat upp från sin middagslur :-)

Ha det så gott!! Kramisar!!
8 December 2008  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Snart så...

Hejsan!!

Nu e de dags att börja jobba igen då....suck!! Långledigheten e alldeles för kort :-(
Har ju inte gjort så mycket...varit ute å gått...bakat lite....varit å tränat....så det har inte hänt så mycket!!

Va hos min goa granne å tog en fika i måndags, å pratade bort en stund......skitkul!! Hoppas det blir flera gånger...vi hade ju en del gemensamma bekanta...världen e inte så stor ändå ;-)

Andreas började jobba idag....så nu jobbar han torsdag - fredag - lördag ... 06-18...kul!! Nooot!! Jag börjar ju imorrn kl 14 sen e de eftermiddagshelg som gäller....å Pyrets kusin fyller ett år på lördag (6/12) , å har kalas... tillsammans me sin pappa som fyllde 28/11...det kan vi ju inte gå på...synn!! Men det finns ju flera dagar iofs :-) Hoppas Johannes får riva i mycket papper iaf :-D....Niklas åxå kanske?!

Ska äta lunch å bowla me mitt skiftlag imorrn innan jobbet...det ska bli kul! Mitt skiftlag e det bästa!! Utan dom skulle de va bra eländigt att gå te jobbet ;-D !!

Ha det så bra........höres!! Kramisar!!

4 December 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
1:a Advent!!

Då va vi där då....1:a advent.....å ingen snö!!!!! Skit!!
Man får ju ingen julstämning direkt när man tittar ut :-( Synn!! Grått...trist...dystert å regnigt!! Usch!!
Har tänt lite ljus med kanel/lagerbär-doft , så det luktar lite juligt iaf ;-)

Bakade lussekatter igår...å idag blir det lusselängder!! Ska hänga ut lite talgbollar me till våra små bevingade vänner....hoppas inte skatorna kommer å förstör bara...för då..... :-(

Syster yster Diana kommer hit ikväll på lite kaffe å nybakt...åsså ska hon visa upp sin första egenköpta bil :-D , way to go sis!!!! Visserligen en GolfII -90 ...(ingen Volvo..suck ) men den rullar nog på den me....förhoppningsvis!! Fan.....jag åker ju damcykel själv så jag ska ju inte säga nåt ;-)

Va på Mora Träska me Celine åxå i fredags....gissa om det va fullt ös!!! De trodde jag inte faktiskt!! Det varade i 45 minuter...å det räckte nog gott å väl!! Det va nog mååånga ungar som somnade gott den kvällen ;-D ...inklusive Celine!!

Nu blir det till att ladda assistenten å baka på lite :-)

Ha en trevlig 1:a advent!!!

Kramisar!!
30 November 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
....

Helg igen!!

Vaknade av att telefon ringde i fm...SUCK!!! Hade glömt att dra ur jacket :-( ...aja...jag kom ut å gick iaf ;-)

Blev väckt igår fm åxå...vid 20 över 10 - tiden :-(
Hundarna fick frispel å bjäbbade å höll på....FAAAN tänkte jag å gick ner...precis när jag kommit ner såg jag nåt som for iväg över gräsmattan...det va en stor svart hund!!! Enda jag kom på hade så stor hund va Birgitta här inne på vägen! Tog ett koppel å gick ut å kopplade hunden å satte den vid dragkroken på bilen...sen gick jag in å ringde Birgitta....mycket riktigt...visst va det hennes hund! Han brukar smita sa hon.....å inte konstigt att han hittade hit....det finns två löptikar här inne :-( ATTANS...tur att de e inne iaf ;-)

Nu ska jag iväg å hämta Pyret i Vall...å sen hemmåt igen! Sen blir det till att hämta upp Celine i stan å sen ska hon å jag gå på Mora Träsk som e på Folkets Hus idag!! Ska bli kul!! Tror nog Celine kommer att ha det iaf ;-)

Imorrn blir det baka av...... SKRÄLL!!!

Ha de så gott go vänner!!!
Kramis!!
28 November 2008  | Länk | Jahaa | 0 kommentar
Måndag...

Jaaaa...nu va det ny vecka igen! Det bara rullar på.... På jobbet e de som vanligt...tråkigt..men,men!

Lämnade Celine idag, så nu kommer hon inte förran te fredan igen :-( , men det går nog fort!
Tänkte åka med henne på MoraTräsk som e på Folkets Hus nu på fredag, har inte bestämmt mej än,men hoppas vi kan åka iväg! Inte så kul för Pyret tror jag att va me, så hon får nog stanna hemma hos pappa...om han kan sluta lite tidigare dvs ;-) !

Invägning idag igen...... -4,0kg......har sammanlagt gått ner 10 kg nu....men de e så mycke kvar tycker jag....suck, men det löser sej nog i slutänden!! Kul att det går åt rätt håll iaf!! Bra,bra!!

Har blivit neddragningar här på jobbet åxå...SYNN!! Stålverk,Smedja & Värmebehandling ska viss gå ner i skift, å de som inte har nåt att göra ska tydligen hamna här på Meken så länge.....undrar hur dom tänkte då?!?
Aja...det löser sej väl te slut....hoppas ingen får gå hemmat iaf :-( mindre kul!!!!
Jag vill inte gå hem iaf!! Jisses va rastlös jag skulle bli :-( !!

Nu ska jag arbeta lite(de e sant).....sen blir det en balja java å en pepparkaka me ädelost på!! Mums!! Bara rödvinet som fattas då ;-) !

Kramisar på er!!
24 November 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Jobba....igen :-(

Tycker inte det va längesen jag gick av...å nu e de dags att jobba igen...suck!! Ögat e bra nu....tack vare Andreas å salvatuben från -05 :-D , aja....de gick ju hem de me, men nu finns en ny tub om nån behöver.....hoppas inte ;-)

Andreas jobbar ju 06-18 lör-sön-mån.....synn!! Vikket påhitt av HeAB....synn,synn :-(
Knövligt att pussla ihop det hela tiden, men det går väl an! man får väl va positiv! Guldstjärna...ett helt gäng till Gittan som ställer upp å tar hand om barnen när det kör ihop sej!! Vad skulle vi göra utan dej?!?

Näe, nu ska jag titta klart på Singing Bee........hörde nyss en som sjöng fel på Love me tender!!!!!!! Hur i hela helvete kan man lyckas me de??? Nåja, alla e väl inte allmänbildade ;-) eller textkunniga heller för den delen :-(

Ha en trevlig helg allesammans!!
Kramisar!!
21 November 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Ny vecka :-)

Jaha.....å dagarna bara flyyger iväg...suck! Men bra iofs! Är inne på vecka tre nu med Cambridge...puh!
men det rullar på....tänker inte så mycke på det nu, fast i helgen satt jag me mobilen i näven å skulle ringa Mexicana å beställa en kebebrulle å ta me te jobbet....men samvetet slog te mej i bakhuvudet me gjutjärnspannan så jag kasta ner mobben i väskan igen...tur de!! Annars hade jag haft dåligt samvete än :-(

Annars går väl dagarna sin gilla gång..... Har börjat att titta på julklappar å sånt te barnen! De e kul...tur man har internet ;-)

Celine skulle komma idag, men hennes far ringde å sa att hon kunde stanna tills imorrn, för då skulla han skjutsa in sin broder å moder till stan för att handla! Så jag får hämta upp henne där ist....går ju lika bra det...skulle ändå in te apoteket!

Fick ett metallspån i ögat lördag natt....mindre kul :-( ,det la sej under ögonlocket å skavde runt...ATTANS!!!
Jag sköljde å petade, mina arbetskompisar tittade men såg inte nåt direkt! Va väl ingen som vågade ta i å dra i ögonlocket å försöka å vika upp det misstänker jag ;-)
det blev värre å värre, å jag ville inte åka te Karlskoga te akuten där för att få sitta å vänta ett x antal timmar :-( !!

Det va inte lätt å köra hem på möran kan jag säga....det värkte å skavde å tårarna bara rann så jag kunde knappt se vägen! Ena arbetskompisen, Jernberg, erbjöd sej att köra mej hem...men va fan, han bor ju i stan!! Inte ska han behöva åka över halva kommun på morron, bara för att jag blåst in ett spån i ögat! Snällt av han att erbjuda sej iaf!! GULDSTJÄRNA ***** te Jerberg :-D

Aja, väl hemma så fick jag väcka Andreas å bad han kolla....han tittade å vände på locket å där satt ett litet,litet spån!!! Han fick bort det åxå.... :-) Sen va det bara att dra i salva å lägga sej...å det skavde inte!!! Fan va gött! Hade ju iaf gått me det där skavet sen 12 på natten så det va helt underbart gött å få ut skiten!!!

Så nu ska jag köpa hem såna atteraljer som man tittar på å tänker "det skulle man ha hemma" !! Lika bra...för salvan jag använde va Andreas ögonsalva som han hade fått när han fick hydralolja i ögat! Tur att datumet hade gått ut 2005!!! Men de gick ju bra ändå ;-)

Nu ska jag sätta mej me receptböckerna...känner så för att baka nåt, men vet inte vad ;-) Måste hitta på nåt att fördriva tiden me!! Pyret har sovit en timme middag nu, så vi får väl se vad länge hon sover!

Kramisar på er!!
18 November 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Finfint :-)

Jajjemän!! Då sitter man här på jobbet...nyfärgad å stylad!! Sista stället man vill vara på e här då :-( ; men vad har man för val? Jobba måste man ju iaf! Jag kom te studion i Örbro vid 11:20...ca 12:00 började dom att greja me håret å prata igenom vad dom skulle göra! Sedan satte de igång!

Det va nån ny färg från Italien som dom skulle testa å utmana... därför valde de mej, eftersom jag hade svart hår som jag färgat själv dessutom :-( å ett par ggr... och för att jag själv sagt att jag ville bli utav med det, har tröttnat på å vara så mörk :-( , å svart hår måste man ALLTID bleka å färga igen om man vill bli av med det...det sitter som fan...säger dom, vad vet jag ;-)

Dom satte igång med att lägga en färg i botten, för att bättra på min egen hårfärg, sedan några breda slingor med en färg som skulle ljusa upp lite, sen en färg för att få bort den svarta! Utgångsläget va ganska dystert, men de hade ju hopp iaf!
Efter en lååång tids väntan å dessutom en tid under värme, så skulle dom tvätta ur färgen....jippiiii.....det började lixom att svida lite i hårbotten...synn! men de va skönt att få lite svalt vatten på skalpen! Då såg dom att de hade lagt en för ljus färg i botten.....!!!! SYNN!!! Dom va tvungna att lägga en annan färg i stället!! Attans!!
Gissa om det sved å levde djävulen när de la dit den andra färgen!!!
Aja, efter en halvtimme med den färgen va de dags igen för en tvätt...å nu blev det JÄTTEBRA!!
Konsulten för färgen trodde inte det va sant!
Dom hade lyckats få bort det svarta!! Annars kan man på sin höjd få ner det svarta några steg, men det här va mer än några steg!! Alla va jättenöjda...å jag me! Dom sparade lite av det svarta för att de som skulle komma senare på kvällen..skulle få se vilken skillnad det blivit :-) , å utan att bleka!!

Vi va sju tjejer som hade fått ny färg å make-up, å som stod å väntade på att alla frisörskor skulle komma å titta på oss! Allt skulle vara klart vid 7-tiden....å det var det! Vi fick gå ut en och en å visa upp våra frisyrer å färger.....sen fick vi ställa upp oss så de fick titta närmare å känna å komentera! Kändes lite ovant att ha så många runt omkring mej som va å drog i håret å fotade hit å dit!

Allt sammans va klart vid halv 9......suck! Bara att sätta sej i bilen å åka te jobbet...jag hann hit i tid iaf!

Så nu sitter jag här å det känns som om nån stått å borstat mej me en stålborste typ :-(
Min hårbotten e INTE så glá nu...... Får väl hoppas det blir bättre!
Andreas va lite moloken för att han inte fick se hur jag såg ut ... stylad å klar....men han får väl kolla på bilderna ist!
Salong Agaton lägger ut före å efterbilder på sin hemsida! Kul!
www.salongagaton.se
Får se om jag behåller det svarta som e bak eller om dom ska få ta bort de me....måste vänja mej lite först!

Nu ska jag ta mej en balja lut till å gå ett varv, för nu börjar tröttheten slå till......å jag som ska upp tidigt imorrn å börja baka inför ljuspartyt...suck!! Nåja...det löser sej sa han som sket i vasken!!

Natt,natt på er..........ni som FÅR sova :-( ...................KRAMIS!!
14 November 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Hårfärg?!?

Jaaa, då ska man vara färgmodell i Örebro 13/11 !!
Carina...tjejen som satte upp håret på mej å Angelika messade å frågade om jag ville bli färgmodell! Dom skulle testa några färger, å eftersom jag tröttnat på att vara nattsvart så kom hon att tänka på mej! Så nu får vi se hur det blir....jag e inte ett dugg orolig iaf....de e ju bara hår!! Blir det helt jävla kärk finns det ju maskiner ;-) å skulle färgen bara va så där bläää, ja ¨å finns det väl andra färger...eller? Sminkad skulle jag bli åxå....kul :-)

Aja...det blir en heldag för mej imorrn iaf....kul att göra nånting annat för en gångs skull! Ser jag för jävlig ut får jag inte komma hem sa Andreas :-(
"Va fan" sa dom på jobbet....bara att han släcker lampan så e de ingen skillnad!!!! Visserligen!!! Så illa blir det nog inte!!

Näää, nu blir det bingen så jag får några timmars sömn i de blå :-)
Jag får återkomma me detaljer senare....å bilder.....kanska ;-)

Ha det gött!!
13 November 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
:-)

Halloooo!!

Va å tränade me Gittan igår på HK,pust......Celine å Pyret va åxå me....suck!!! Va mycke lättare det e när man e där själv!! Kan lixom inte koncentrera sej så mycke som man borde göra...synn! Men vad gör man....har man barn,så har man...då får dom att följa me, vare sej man vill eller ej!! Men ibland önskade man att man kunde ha en nanny eller nåt, så man fick lite andrum, inte bara den lilla stunden på kvällen :-( ...aja, dom växer väl upp snart å klarar de mesta själva!! Förhoppningsvis :-D

Bakade lite lussekatter igen igår!! Bra att ha i frysen.... Tänkte försöka mej på mandelkubb idag!! Har aldrig gjort det förut, så det ska bli kul å se hur de blir! Funderade på å göra negerbollar åxå.....får väl se vad det blir!!! Har ju ljusparty på fredag , så nått måste jag ju hitta på te kaffet :-D

Ska jobba natt te helgen, så det som blir kvar tar jag väl me te jobbet å stoppar i dom ;-)

Har tänkt att åka upp te Micke åxå me lite nya kläder å strumpor å sånt....det går ju alltid åt!! Får se om jag gör det sen när Andreas kommer hem ikväll!

Nä, nu ska kläderna på.....å dammsugaren ska få jobba lite å ingredienserna te kubbarna ska fram :-D

Kramisar på er!!!
11 November 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
FARS DAG!!!

Jahapp.....då va det fars-dag igen då!!
Grattis Andreas får jag väl säga ifrån Pyret, det lilla snortrollet :-D
Jag får säga grattis te min far åxå! Skickade iaf ett mess till far imorse, hoppas han har sett det, annars gör han väl det nångång!

Vi pratar inte så mycket me varandra...jag å mor&far, alltså....vet inte varför det blivit så, men tråkigt e de iaf!

Aja....dä orner sä väl allti!!!

Tänkte göra iordning en älgstek m karl-johan svamp, trattkantareller, gräddsås å klyftpotatis te Andreas! han jobbar 6-18 idag så han får det när han kommer hem! Får han som han vill så vill ha ha det varje dag....å spagetti å köttfärsås åxå för den delen! Nåja, de e ju tur att vi tycker olika iaf :-D

Måste in å handla idag åxå....undra om det e mycke folk en sån här dag, typ sista-minuten-handla fars-dag presenter , eller om alla handlat sina presenter redan! Hoppas på det sistnämda iaf ;-)

Gjorde spagetti å köttfärsås igårkväll (SKRÄLL) för Gustaf (skålberg) & Gustav (önehag) skulle komma å hjälpa till med att lägga in å limma dit en matta i nya hundhuset...så då va det bara att plocka fram grytorna å börja.....konstigt nog gick inte allt åt, så Andreas fick typ 6 matlådor av det som blev kvar....så nu e väl han nöjd iaf ;-)
Själv tog jag mej en soppskål å festade loss på.....mmmmm!! Bättre kan man väl äta en lördag, men,men, ska vikten neråt, så ska han!!!!!!
Har två veckors soppätande kvar......suck!! Men det e ju inte en evighet, så de e väl bara att bita ihop å sörpla vidare!

Träffade Irene igår när jag va ute å gick me hundarna! Kul att träffas i verkligheten, synd bara att man inte kunde prata ordentligt :-( , å vilken fin häst hon red på...
Hon å några till va ute å "rastade" hästarna, å jag hade fullt upp me ena hunden, Trissa, som ville jaga rådjur som sprang över åkern.....vilket hon INTE får göra under några som helst omständigheter!!! Tror hon fattade till slut iaf.....puh!!
Funderade på att åka till stallet där vi va på min möhippa(Stor&Liten) å börja me ridlektioner....men de e ju inte nästgårds så jag har inte bestämt mej än om hur jag ska göra! Blev ännu mer sugen när vi blev omgådda av Irenes ekipage igår!
Och när vi va på Stor&Liten hade jag skitkul iaf :-D ...görsköj!!!

Nu ska jag hoppa ur pyjamasen å få på mej lite kläder, sen blir det till att åka te Maxi å handla!!

Kramisar!!
9 November 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
Långledig.....Äntligen!!

Fan va gött de va att få gå å sova i sängen igår kväll!!!
Va görtrött igår!
Somnade väl vid halv 6 tiden igår morse(slutade en timme tidigare från jobbet) ...Pyret vaknade vid 8....suck!!! Va precis som att bara ha blundat till :-(

Då gick vi ner å käkade frulle...a Pyret iaf, jag går på Cambridge-kur nu i ett par veckor, så det fick bli soppa för mej :-(

Sen rullade det på tills hon va nästan 12, då gick jag upp å nattade Pyret för en middagslur! Tänkte att jag skulle sova jag me då. Det gjorde jag......i 40 minuter!!! Då kunde inte Pyret sova längre...ATTANS!!! Kände mej helt kärk!!
Det va bara att gilla läget å gå upp å hämta ner det lilla snoriga,febriga livet :-(

Petade i henne lite mat iaf,sen blev det soffan å liggläge...då ringde syster yster Diana å undrade om jag skulle te gittan, för hon å hennes sambo Micke(som dessutom e min avlösare på jobbet) skulle skaffa sej lite Herbalife! Micke behöver väl reducera sin vikt lite å syster vill gå upp lite i vikt!! Aja...i alla fall...jag tog på Pyret kläder å bäddade ner henne i kärran så tog vi en promenad till Fageråsen! Det va faktiskt gött å få komma ut å gå en stund, å det tyckte nog Pyret åxå! När vi kom te Vall-korset hade hon somnat, så när vi kom fram te Gittan fick hon stå ute å sova!
Hon blev nog fundersam när hon vaknade å fick se alla höns som gick runt på gräsmattan å brevid kärran :-D

Satt å pratade bort en stund, å sen skulle jag gå hemmåt....men det va ju becksvart ute...SYNN!!! Såg nästan ingenting! Å ingen reflex heller, så Gittan skjutsade hem oss! Hon skulle ändå hem te oss å låna förrådet/gästrummet å ställa in en spjälsäng som hon köpt te Jonas å Linda! Deras knatte kommer väl i februari...nångång!
Dom flyttar väl hem vid månadsskiftet nov/dec....gött för dom att komma hem te lugnet i Ölme ;-) Skulle nog åxå få spunk om jag skulle bo i Göteborg...blir bara stressad av att se alla som ränner omkring stup i kvarten :-( , nog för jag tycker det e kul att titta på folk, men det får ju va nån måtta :-D

Nu ska jag plocka iordning lite å fixa nåt käk tills Pyret vaknar...sen kommer Celine hit i em åxå!!

Kramisar.....
6 November 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
***

Så va den här helgen över! Smärtfritt va de åxå...aja...nästan iaf, jobbade ju eftermiddag :-)
Igår va Pyret hängig å snorig å bara så där allmänt trött....skit åxå! Kan ju inte lämna henne te Birgitta i de skicket....synn...tänkte va hemma, men ångrade mej...har ju bara två nätter kvar! Går av imorrn! Så jag fick smita lite tidigare från jobbet så jag hann me att få ett par timmars sömn iaf innan Pyret vaknade 10 i 8 :-(
Sen...för en gångs skull, passade jag på att sova när hon tog middagsluren...hon sov 2 timmar...gött för mej!! Nu kanske jag orkar me den sista natten iaf! Hoppas jag kan gå hem tidigare i morrn bitti åxå...men å andra sidan så får jag ju sova imorrn kväll :-) De e väl bara att bryta ihop å komma igen antar jag :-S
E inte så där hemskt frisk själv heller....smittar väl av sej antar jag :-( snorig å lite feber åsså börjar det att klia så där otrevligt i halsen :-( mindre kul!!

Svärfar Lasse e på jobbet nu i Björneborg å river en del byggnad där piporna va förr.....va där häromkvällen å kollade lite...tycker d e synn att det gamla försvinner! Men dom MÅSTE ju göra lite nya kontor å sånt.... :-( men vi får ha en jävla barack minsann!! Typiskt eller??Aja, det blir nog bra i slutänden...får man hoppas ;-)

NÅNGÅNG kanske vi åxå får en ordentlig matsal/lunchrum!!

Näe, nu ska jag lägga mej framför tvn å bara va en stund....å Pyret me hoppas jag!!

Kramisar på er!!
4 November 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Jahaja

Usch!
Jobbhelg i helgen....å eftermiddagshelg te på köpet :-(
Hela dagen åt skogen....trist! Då e de tur att man har knäppa arbetskompisar som piggar upp i eländet ;-)

Va uppe te mormor å morfars grav i Persberg igår kväll å satte dit lite prydnad å ljus....tur att jag å syster yster kom ihåg att ta med ficklampor...INTE!!! Det va ju nattasvart där uppe, förutom ett antal gravljus som tindrade lite här och där! Vi tog systers mobil å lös upp vägen, å hittade rätt ganska så snart..tur!!

Ja nu tar det väl en stund innan vi kommer upp dit igen :-( , det e ju inte nästgårds direkt, men en självklarhet en sån här helg! Andra dagar åxå iofs...eftersom morfar va den som va mej närmst :-) , saknar honom jättemycket..men,men, man får ju tyvärr inte behålla dom man vill hur länge som helst :-( Synn...synn!!

Nu ska jag iaf få in Celine i duschen å sen ska vi åka te hennes dagmamma i Bjb innan jag börjar kl 14 :-(
Hon va bjuden på hallowenparty imorrn, så vi får väl se om hennes pappa åker iväg me henne! Tvivlar starkt....men hoppas.....för Celines skull!

Aja....hoppas grannpöjken Pata fick en trevlig födelsedag iaf(30/10) , me mycke tårta,fika,presenter å godis ;-) ...å hoppas att gitarren gick å laga ;-)

Näe.....dags för ett ryck!!

TREVLIG HELG PÅ ER ALLA!!!

KRAMAR!!
31 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
------

Halloj!

Idag har jag grejat me å ställa om å dola i köket å grovköket, tvättat å hängt 3 maskiner, sen kunde jag inte låta bli att göra lussekatter :-D blev görsugen på det!!
Satte igång diskmaskinen åxå...efter ett tag när jag stått å torkat överskåpen i köket satte jag ner foten i ett plask :-( diskmaskinen hade fått fnatt!! Torkade upp det å satte igång den igen, å nu har inget hänt!! Märkligt!! Blir så trött ibland när såna grejer ska strula :-( ! Hoppas det bara va en engångsföreteelse iaf !!

Pyret ligger å sover middag, men när hon vaknar e det dags att gå ut en stund å ta tag i det som ligger å skräpar överallt...mindre kul, men det behövs att göras iaf! Sen blir det ett pass på HK när Andreas kommer hem!

Sen vette hundan vad det blir! Soffan misstänker jag å en liter vatten el 2 ;-) ...kanske nån kaffeköpp åxå å lite cashewnötter...Mmmmm!!

Jaja, nu ska jag iaf gå å pensla på katterna så det blir klart innan Pyret vaknar :-D

Kramar på er!!

29 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 1 kommentar
...

Ännu en dag som bara svishat förbi.... Åkte me syster yster te Hk så hon fick skriva in sej....tog en kaffe åxå eftersom det var öppet hus :-)
Sen hem....natta Pyret för en middagslur...gjorde en kolapaj som fika eftersom Jenny skulle komma ut å prata lite(hon beställde pajen)!!
Andreas va på hemväg vid 18-tiden så då va det bara att laga kvällsmat..... fick bli en snabbis...mackisar & falukorv....går ju de me ;-)

Undra vad Gordon Ramsey skulle säga om man va me i Hell´s Kitchen, och man kom med det på tallriken....@#11*%@....typ "What the f***" ?!? Eller nåt i den stilen....man skulle nog inte imponera värst :-( Buhuhu....


Nu ligger Andreas i soffan å överröstar tvn, så jag ska gå å väcka´n å skick´an i sänga!!

Kram på er!!

28 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Måååndag....

Hellooo!

Ny vecka...igen! Va fort det går, helt otroligt! Helen har flutit på om vanligt, inte bleve så mycket gjort. Crille ringde i lördags å beställde middag. Han hade varit ute å jagat å va frösen å hungrig, så jag slängde ihop spagetti Carbonara, visserligen utan grädde :-( men det gick ner ändå! Han blev mätt å belåten iaf...å de ble vi andra åxå! Senare kom Lasse med en arbetsbänk, så då fick han sej lite käk åxå, för Gittan va ju inte hemma å servade herrn ;-) ! Hon va på tjej-släkt-middag-sammankomst i Skövde hos Lasses syster! Dit skulle jag åxå varit me om inte detta nedrans otyg te "fel vecka" kommit igång :-(
Inte kul alls me dessa "indianer"......brukar inte ha nåt ont av det men det hade jag denna gång...bigtime åxå :-(.......ATTANS!!

Gick hemma å skrotade hela dagen å fick knappt nåt gjort...kändes å iaf! Men igår kom jag iväg å tränade! Bra,bra!
Gjorde iordning älgstek,sås å potatis....
Vi ringde te Crille så han kom fick hålla Andreas sällskap under middan...det hade ha ju inget emot, mätt å belåten...igen! Dom låg i varsin soffa när jag kom hem från träningen å jäste!
Skickade me några matlådor som Crille kunde ha under veckan då han skulle ligga borta å jobba...då slapp han krångla me de åxå! Finfint
Syster yster Diana va me å tränade igår för första gången! Hon behöver bygga upp sin kropp lite tycker hon, å de e väl bara bra! Bra att vi kan stötta varandra :-) , Biffen & Bananen ;-D

Tack kära syster för draken jag fick av dej!!! Jättefin!! Den har fått sin givna plats i mitt eget "Hells Kitchen", under kokböckerna ;)
Älskar dej lillstrumpan :-D

Imorrn har HK öppet hus mellan 11-19 så å skulle jag följa me syster så hon kan anmäla sej å få eget kort å nyckel :-)
Nu hade de fått dit ett solarium åxå, de e inga fel å ligga i ibland!

Näe, nu ska jag få fingern ur å försöka göra nåt kreativt ;-)

Hej svejs!!

Ps.
Det va inte Pyrets ädalykt som va på bilderna, va nån annans :-) Ds.
27 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Snaaart blir dä....

Fy faaan! En natt kvar!! Å jag som trodde de skulle bli nögesådär lugnt...atjena att det blev :-(
Kom te jobbet å va skulle göras då?! BYTA SÅGBLAD!!!! IGEN!!! Attans lamben va trött jag ble helt plötsligt! Skitkul! Nåja...gillade läget å satte dit ett nytt me lite hjälp av Jonny...kranföraren, annars hade jag nog hållit på än :-(

E trött annars åxå....både kroppsligt å själsligt! Gött me lite långledigt nu iaf :-)
Har hållit på å bakat tårtor hela em...från typ 16 tills jag skulle te jobbet :-(
Crille skulle ha me dom te Plusshus från oss som tack för hjälpen! Crille me andra snickrade ihop ett nytt hundhus te Tuffa & Trissa...det blev JÄTTEFINT!! Klart dom skulle få tårtor....men de e ju inte så bara när en ha jobba natt....orkar lixom inte så som en brukar! Men nu e de färdiga för leverans imorrn iaf!!

Fick lov att gå in i duschen innan jag skulle åka för jag va ganska varm kan jag säga...ble en äppelpaj åxå som jag tog me te jobbet!! Mums! Snorhyvel fixa vaniljsås...me vispad grädde i!!!! Bantade vi eller har jag missat nåt?!? Aja, de e ju några veckor kvar te den förste mars -09 så de hinns nog me.....förhoppningsvis!!

Nu blir det iaf matlåda å en VÄLFÖRJÄNT köpp kaffe :-)

Ha de gött!!
24 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Natt....

Då sitter vi här igen....
Två nattskift kvar, sen lååångledigt!! Gött!!
Men de känns inge gött nu iaf...är görtrött, å vill bara hem å sova i min säng :@
Hur ska det inte vara vid 4a-snåret om det e så här trögt nu.....suck!! Jaja, det e ju bara att gilla läget!!
Hoppas ni andra får sövö gött iaf i natt ;-)
Kram på er!!
22 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Svettigt!!

Då va man inne på en ny vecka då...fan va fort det går! Snart e de jul åxå!!
Helgen har varit lugn....har ju jobbat fm...mindre kul,men vad ska man göra?!?
Fick nyss byta band i stora sågen....attans va de e varmt, å skitigt, å bara gööörtäligt!! En mindre rolig del av detta jobb!! Det andra bandet fastnade i biten jag skulle såga så de va bara å ta fram rondellen å kapa bandet!! Bara å bara.....jävla skit!! Inte kul alls å byta, de e ju iaf nästan 16 meter band som har en egen vilja å inte så lätt att brottas runt me :-( men inte direkt kamratligt å bara skita i det...speciellt inte när de e syrrans gube som kommer å börjar 22!!
Lite snäll får man väl va :-D

Näääe goa vänner...nu ska jag ta mej en välförtjänt balja lut å festa loss på en pepparkaka ;-)

Kram på er!!
21 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Förmiddagshelg....

Synn.....e så trött....åsså två förmiddagar när klockan ringer 04:20.....roligt värre!!
Andreas va hemma med barnen i torsdags så jag kunde följa me ut å jaga en dag.....de va den jobbigaste dagen jag haft på lääänge!!
Va på helspänn HELA dagen!!! Såg nog mest ut som om nån hade mosat in två tefat i ansiktet på mej :-D ...Orkade inte knappt å äta...tur jag hade kaffe me, men ska nog fan uppfinna en ståltermos för 2-3 Liter iaf :-D ! Va jätteorolig å nervös...helt sjukt egentligen, men jag behöver nog mer sånt för å övervinna rädslan för dessa älgar!!

Sista passet jag satt på så brakade de till framför mej i skogen som bara den....jag trodde jag skulle få byta byxor....ärligt!! Men sen hände inget. Jag fipplade me mobilen å skulle precis stoppa ner den i jackan å tittade upp...å där helt plötsligt framför mej typ 200m bort ser jag en älg!! Pulsen va på 300 bötti...minst!! Den stod still så jag såg inte va de va för kvalisort...men så började den trava emot mej...de va en ko me 2 kalvar i släp!!! Nu kanske jag får skjuta tänkte jag, men de sprang så jag ville inte riskera nåt! 50m bortaför mej sprang de givetvis in i sly, så jag kunde bara skymta dom! Ringer te Gittan å fråga va jag skulle göra, om det va avblåst eller inte, för jag hade inte hört nåt på radion på länge....de va nog tur de för de hade blåst av...så nu får du inte skjuta nåt säger hon! ATTANS tänkte jag för mej själv!!

Sen sa hon att jag skulle komma te bilen. VA?!? Jag va ju någåtsådär trygg på stenen jag stod på....nu skulle jag ner å te bilen....Älgarna va ju kvar!!! Tog väl mod till mej, för jag ville ju knappast övernatta på en sten mitt in the woods! Gick fort som bara den tebaka te bilen, men halvvägs kom Gittan å mötte mej....Puh!!!!
Fick mer spänning på en dag än vad jag får på ett år typ :-D
Senare på kvällen va jag helt loj....men jag sov hela natten...inte illa!!
Turen me Carl-Fredrik på 4-hjulingen nedför höjden tidigare på dan, efter första drevet va ingen hit de heller!! Trodde han hade stulit både bränsle å fordon....fort gick de iaf....Hatar att sitta bakpå....känns som om man inte har nån koll alls på läget!! Usch!!Vill köra själv!! Han e säkert en duktig förare..men man kan ju aldrig va riktigt säker ändå......


Hela fredagen bakade jag å grejade inför Celines kalas.... hon hade skitkul!! Dom gick tipspromenad a´la myror-i-brallan...som gick si så där..men det brydde de sej nog inte om :-D
Sen va de fika å sen tårta å paketöppning å lek å stoj å lite filmtittning! Allt på en gång! Dom va 6 barn men det lät som 26...suck!! Avslutningsvis fick de gå ut å leta efter varsin godispåse jag gömt lite här å var på går´n!! De va trötta som skam efter allt ståhej...så de somnade nog gott när de kom hem ;-)
Celin kom inte i säng förräns 22 draget tror jag....skulle leka med alla saker...kan man väl förstå :-)
Nu blir det till att fylla på koppen.....IGEN!!! :-D
Ha det så gott alla!!

Ps.

Invägningen 18/10 .... gått ner ytterligare 2,4 kg!!! Bra,bra...trots en massa fusk!!

DS.
18 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
En dag i skogen...

Det gick ju sådär bra....den som krånglade mest va Celine..som ville hem å inte orkade sitta å titta på en mosse :-)
Pyret satt på en filt å hade munnen full av russin...å va det inte russin så va det kex...å va de inte de så va det Brago-bokstäver som ramla in me jämna mellanrum :-D Hon va helt upptagen me att äta...lika bra det ;-)
Ja,va ska man säga om dessa pappor som inte kan säga nej te kroglivet för en stund...å i detta fallet golfbanan...som e hans andra hem!! Påminn mej igen varför den relationen me honom sprack.....hmmmm :-S
Han tycker att Celine ska gå i Bjb´s skola...å att jag ska åka fram å tebaka fast jag e ledig från jobbet...det blir 12 mil om dagen att åka det....men då kommer han me det argumentet att jag får skylla mej själv...de va ju jag som flyttade!!! Jo..visserligen men vart tog samarbetet vägen som vi skulle ha....för Celines skull...som det hette i början....säääkert!!! Det försvann lika fort som skiten i toan gör när man spolat!!! Helt otroligt!! Visst kan jag åka, men det kostar ju, å jag lär ju inte få nåt x-tra för att jag åker! Därför tyckte jag det va bäst om hon kunde bo hos oss på heltid ist.....nästan inget krångel...å han kan gå på krogen så mycke han orkar...ist för att lämna henne hos farmor å farbror å kompisar mm mm !! Men, men...sista ordet e inte sagt än!! Jag har inte velat hålla på att bråka för det e ju Celine som hamnar i mitten... å det vill jag inte att hon ska göra!! Knivig sits men vi får väl se hur det löser sej te slut!! Tack för era uppmuntranden...dom behövs att :-D ! Bra att det finns människor som förstår!!

Håller på att skriva ut tipspromenadlappar...suck!! Celine ska ha kalas på fredag å ville ha tipspromenad å skattjakt i "trollskogen" ....! Så det blir väl te att fixa te några troll bortikring här i skogen...får väl göra en slinga med frågor å troll! Sen blir det till att gömma godisaskar åxå på väl utvalda ställen..puh!!

Ja,inte e de bara å äta tårta ine :-S .....SYNN!! Bra när de fyller ett-två år...inte lika mycket krav då :-D

Nu ska jag hämta Pyret...hon vaknade nu från sin middagslur :-D
De e bra me mycke frisk luft...hi,hi !!!
Kram på er!!
15 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Suck....i massor!

Ja,inte blev det nån jakt för mej idag iaf :-(
Jag fick åka te Björneborg å hämta Celine ist #%@!!# !!
Hennes pappa "kunde TYVÄRR inte" hmmmm sääääkert!! Blir så trött!!
Börjar på å bli lite arg å besviken lite här å där.....man ställer upp en massa..man ger en massa av sej....man stöttar å lyssnar å gud vet allt.....men vad får man i gengäld...NADA!!! Inte ett dugg kul ä dä!! Det e lite ledsamt... ibland undrar man bara......vart e alla?!? Har nästan slutat å brytt mej....

Känns tungt nu...tur att man kan skriva av sej lite här iaf ;-)
Blir på gött humör när jag läser mina nogg-vänners bloggar iaf...sitter å småskrattar för mej själv :-D ....ni e för goa ändå!!!
Å en hel hög me creds till Annevi å Syster yster Diana......vad gjorde jag utan er?!

Imorrn ska jag ta me Pyret å Celine å åka upp te Kungsskogen å va me på ett drev el 2.... Kul för barna å va me ut tror jag! Tar ju inte så där jääätteallvarligt på detta me älgjakten som andra kanske gör! Bara det å få komma ut en stund å få va för sej själv för en stund(utan Norrlands) ;-)
Nu e jag ju inte själv....me ändå!
Toppbetyg till gubben min iaf för att han vill att jag ska få den där "Norrlandsstunden"........
Näe...nu ska jag dra grytan av spisen.....håller på att koka bantarsoppa!!!
Hej svejs!!
15 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Måndag....

Jaha,nu va helgen slut då iaf....gött! Hade me smörgåstårta te jobbet i lördags som NÅN hade beställt ;-D ....de va mycket uppskattat, så det blev några felätningar...hi,hi!! Sen va det några som hade tagit me både kakor å mandelkubb.......å smågodis!!! Tur att vi bantar!!!

Har bara varit hemma å grejat idag! Annevi kom på besök idag å hade me sej mina ljus jag hade beställt på hennes ljusparty hon hade i september!! De va riktigt kul att få prata bort en stund med henne! Vi träffas ju inte så ofta..men vi vet ju vart vi har varandra iaf :-) ...det känns riktigt gött! Vi tog en promenad runt kvarteret...förbi Vall-Fageråsen-Broby å hemmåt igen! Tänk va tiden går fort när man går tillsammans me nån å pratar :-D ! Såg ett par, tre jägare som satt på väl utvalda ställen här på hemmaplan....längre bort...vid skogskanten såg vi ett par älgar :-D Dom hade ju placerat sej bra iaf....bakom allihopa ;-) så dom va inte hotade..inte idag iaf!

Jag ska ut imorrn tyckte Andreas, så han skulle va hemma me Pyret....vet inte de riktigt...har inte bestämt mej än...men de skulle va kul..tror jag..e ju lite rädd för älgar, men det skulle kanske va terapi då å sitta själv på ett pass eller 2 :-)
Ska hämta Celine me imorrn så jag kanske får ta me mej både Pyret å Celine ut på ett pass...de skulle de nog tycka om!
Jaja...vi får väl se vad som händer å fötter............... Ha det gött!!
13 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Fredag...Weiii...

Sitter å väntar på å få åka te jobbet....Skitkul..inte ett dugg!! Har varit ute å gått idag å sen blev det lite vibration inne på HK! Tvättade mina joggingskor häromdan....skulle jag inte gjort kände jag!! När jag kommit till N:a Hållerud kände jag att skavsåren va på väg...! Grattis!!! Fick gå genvägen så jag kom fram vid Fredrik&Kristin å hemmåt...de va lite löst i backen men de gick ändå...Pyret sov hela vägen....det gungade ju friskt me barnvagnen!! Hade tänkt att gå te Träfors å runt...men de sket sej!!
Nu har jag blåsor igen på båda hälarna! Vilken skräll!! Tur att det finns skavsårsplåster iaf!
Snart får jag väl skavsår av sockeplast åxå......! Attans!!! Humöret e inte på topp idag....känns som om jag käkat taggtråd å huggorm te lunch....allt e kärk! Men de e väl en av dom berömda svackorna man har bortemellanåt!! Mestadels e de väl för att jag inte trivs me mej själv just nu(viktmässigt)....men de gå väl över de me antar jag!! Så mycke jag vill göra....men inte kan :-( !
Jaja....nu har jag pessimistat av mej lite så nu hoppas jag att jag orkar me denna natt åxå, me mina trevliga arbetskamrater :-)

Ha det!!! Kramisar!!!!!
10 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
....

Jahapp.....
Har tagit vård av barn idag! Skulle ha jobbat em annars, så inte mej emot :-)
Ska te BUP å prata me dom å soc å Mickes assistenter å deras chef om hur det går för micke uppe på Tutemo...! Hoppas det går smärtfritt!! E inte ett dugg roligt att åka dit..men vad gör man inte!
Plockade äpplen i förrgår...har ju nästan hur mycke som helst ju! Pyret å Celine va me å gjorde sitt.....en liten stund iaf! När vi kom in så blev det äppelsmulpaj me kokos å vaniljsås...de va gott!! Andreas muttrade för att det var kokos i smuldegen....att han allti ska va så grannlaga :-( ,men han åt iaf!
Gjorde en te jobbet åxå...den försvann innan middan kl 18.....gottegrisarna där!! Vet inte varför riktigt men de andra kallar oss för matlaget.....undra varför ;-D
Idag efter BUP blir det till att handla lite....nödvändigt ont..tyvärr!!
Näää.....nu ska jag byta böja på Pyret, å försöka få igång skrivaren så jag kan skriva ut lite tipspromenadfrågor till Celines kalas!
Ha en bra dag....!

PS.
Faan va den där Nordsvensken spökar i huvet på mej......kan inte sluta å tänka på alla möjligheter...attans lamben åxå!!!
DS.
9 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
:-)

Tisdag......ja, vad ska man hitta på idag då? Bli vär en promenad iaf...kortrundan! Sen vette fan va jag ska hitta på för nåt....!
Vill måla om i köket, men de e ju inte gjort i en handvändning....tyvärr!!
Kojan blev populär .... kul!! :-D
Ska hitta på nått käk nu iaf.......sen får vi se va det blir!!
Ha det så gött!!
Kram!
7 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Måååndag!

Då va det en ny vecka igen då....fan va fort de går! GRATTIS syster yster Diana på din födelsedag!!! Kommer sen å smakar lite på ditt fika...men baa lite...måste ju försöka tänka på midjemåttet lite :-D !
Gick inge bra på skjutbanan i lördags....fan va kass jag e känner jag!!! Får inte te de riktigt!!! Förra gången låg jag lågt å sköt av bena på älgen....denna gången låg jag högt å sköt ryggen av han!! Nästa gång måste de ju alltså bli skitbra....de e ju för bövelen dags snart å ge sej ut in the woods!!! Hoppas bara det löser sej me Pyret...iaf några dagar så man kan få va me.....annars får hon följa me ut! Det tycker hon nog e kul....blir väl inte så tyst men det kvittar väl....iaf kvittar det mej!!
Har varit ute å gått idag på fm..visserligen kortvarvet, men lite motion blev de att! Har städat lite här hemma, å gjort ett krypin under trappan åt Pyret å Celine så de kan ha sina saker på ett ställe, istället för att man ska trampa på de nedrans leksakerna överallt...ser lite mera städat ut nu...en stund iaf ;-)
Celine va bjuden på kalas ho sin kompis Amanda i lördags...de va kul tyckte hon, å det tyckte jag me!! Ena tösens mamma undrade om det v nån som ville bli vid/köpa en Nordsvensk å en Shettis......jag skulle så gärna vilja ha Nordsvensken för de e mycke man kan använda dom till...typ när Lasse, Andreas, Nicke behöver dra fram ved ur skogen...å kanske Jonas när de nu snart kommer tebaka hemmat från Göteborg!! Då måste de ju va görbehändigt me en häst ist för at bråka runt me en 4hjuling?! Har jag fått för mej iaf :-) Men vad vet jag!?!
Men Andreas tyckte inte de va nån speciellt bra idé...för dyrt åsså ingen hage...åsså ingenstans att ha´n åsså bla..bla..bla!! Ja, ja, ja.....jag får ge vika i den diskussionen....nu iaf ;-) Men nångång så.....kanske....
Va upp te Hagfors igår te Micke me lillcrossen! Jag å Pyret åkte upp, Celine å Andreas va hemma å körde jord! När vi kom upp dit så fick vi äppelkaka å vaniljsås...å kaffe!!! Vikken tur vi hade att vi kom just då ;-)
Micke hade lagat lövbiff me pommes å bärnesås....han tyckte jag skulle smaka...kryddor saknades inte iaf...men gott va det!! Han e duktig på att greja!!
Näe,nu ska jag hämta Pyret....hon har sovit en liten middagslur...på en och en halv timme!! Bra,bra!!
Ha det så gott!!
6 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Ujjamäjjen!

Jäääla skit åxå........gick ju inte så bra me bulleriet ;-P
Ja,ja....skit å desamma....en kul grej va de iaf :-D
Har kommit igång å tränat nu på HK iaf....känns bra! Va ute å gick en långpromenad idag....så nu e jag ganska mör i benen..undra hur det kommer kännas imöra...skit antar jag men de går väl över,bara ut å gå igen ;-D
Ska te skjutbanan imorrn.....igen!Måste ju få fason på kärkbössa ;-P
Nä..nu ska jag kolla på tv...
Ha de gött!!
3 Oktober 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Jaaaaaa.....

Va kul de e me nätter......INTE!! Visst annars kanske, men inte på jobbet iaf! Uää! Hade invägning idag....de hade ju gått ganska bra... 2,1 kg neråt...inte mycke men neråt iaf...weiiii :-D Baaara resten kvar då!
Bakade bullar i förmiddags...ska göra det imorrn me! Ska ju te NKP me 5 stycken..dom hade ju nån sån där kanelbulletävling inför kanelbullens dag! Kalle Bäckis skulle va me sa han...så då måste ju jag åxå haka på....hoppas bara han inte klår mej! Skulle bli olidligt på jobbet då ett tag ;-) , men ,men...de kan jag väl bjussa på i såna fall :-D
Nä...nu ska jag fylla på en balja kaffe till å sen blir det gourmemiddag.....en tonfiskburk....jippiiiiii!!!
Ha de!!
29 September 2008  | Länk | Jahaa | 4 kommentarer
Jobbhelg.....

Jaha....då va det dags igen då....suck! Inte kul me eftermiddagshelg! Men vad gör man?!? Fast de e ju lite gött å få va hemmifrån en liten stund....men när klockan slår 22......å man stämplat ut, då gtår det undan hemmat!!! Det känns trögt på bantarfronten nu åxå....har ju för f-- ingen motivation för fem öre!!!! Skit åxå!! Har inte varit ute å gått en enda gång under hela långledigheten....attans!! Vet inte varför, men det känns bara som om det kulle va helstopp! Hoppas det vänder snart i alla fall! Ska te skjutbanan imorrn å försöka pricka in nåt skott på den nedrans pappälgen....!! Har inte varit där än å skjutit me min nya bössa.....katastrof! Går de inge bra kan jag ju alltid skylla på bössa :-)....så gör jag alltid på golfbanan...då e de fel på klubborna ;-)
Jaja....de ordner sä väl allti....tror jag iaf!! Hoppas ni får en trevlig helg iaf! Jag vet ju vad jag ska göra....BLÄK!!!
Ha de gött!!
26 September 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
.....

Tja!
Vet inte vad jag ska skriva så där rakt upp å ner....känner mej bara så där att man bara är...konstigt!! Ljuspartyt blev ju smärtfritt iaf! Fick ju tänka på hur mycket jag handla för.....för Andreas ska köpa en ny jaktradio! Suck!!
Bakade igår åxå....nåt nytt recept jag hittade på chokladmuffins me smält choklad inuti......SÄKERT!!!
Attans va det inte blev bra!!!
Det skulle bli 8 stycken.....det blev 4!
Dom skulle va kletiga på insidan....de ble de inte kan jag lova!! Skitrecept!! Följde det till punkt å pricka å ändå ble de fel!! Brukar inte misslyckas....inte me muffins iaf :-)
Idag ska vi åka upp te Hagfors å hälsa på Mcke tror jag...om han inte e på praktik idag....ska ringa å kolla me dom! Ska bli kul å se hur hans lgh ser ut! Sist jag va där såg det iaf ut som en lgh, men man vet ju hur det där blir efter ett tag :-)
Klippte gräset igår..............UUUÄÄÄÄÄ!!!!!! Fan va jobbigt de va!!! Gräsklipparen e INTE självgående...den åkbara e inte längre åkbar..tyvärr, så det fick bli till att skjuva runt i det höga gräset...pust...Inte nog me de...jag fick ha Pyret i en rygstol åxå....tungt ble de...å varmt ble de... Men det blev gjort iaf!! Celine hade ställt en stol som hon satt på å tittade på när jag knötade runt på gräsmattan! Uppmuntrande!!
Sen skulla jag få ut jorden på baksidan tänkte jag,men grävmaskine startade inte , så jag fick sätta på batteriladdaren.....så i em så kanske den hoppar igång!! Då får sej Pyret en åktur iaf...hon tycker det e roligt att åka grävmaskin...Celine me förståss!
Ska knåpa ihop nån lunch nu..... Vi syn!! Ha det bra!!
24 September 2008  | Länk | Jahaa | 2 kommentarer
Söndá...

Tjipp!!
Då va de söndag då!!
Idag va Andreas me Kummelöns jaktlag å sköt på skjutbanan i Skinnerud....själv va jag hemma å dolade :-)
Ska på ljusparty sen hos en av mina bästa vänner Annevi och hennes man Peter! Det ska bli kul...har inte varit hos dom sen de flyttade,så det ska bli kul å se hur de bor! Syster yster lillstrumpa ska me åxå!
Gittan å Lasse kom hem igår kväll efter 2 veckor i Jämtland på älgjakt! Lasse fick skjuta en älgko iaf så de slapp ju å åka hem tomhänta ;-)
När de kom hem såg de att jag varit där å plockat å städat lite....men de missade att vi bytt tv åt dom!! Det såg de efter att de hade ringt, så de ringde en gång till å sa att de bara hade gapat......snacka om att de sett ut som starhôlkar! Skulle velat sett deras min :-D ! Lasse sa att de kanske skulle åka bort oftare......undra va han mena me de ;-) Bra att de ble glada iaf!!

Aja...nu ska jag fixa käket....Gittan å Lasse kommer å äter...Kålpudding blir de, me mos...eftersom inte Andreas tycker om potatis! Hur man nu inte kan tycka om de e en gåta?!?

På bilden e de syrrans Chihuahua Diezel....världens goaste å galnaste hund ;-)
Dizzemannen!!!!

Ha de gött!! Kram!
21 September 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer
Marken!!

Tjenare!
Idag e det marken i storfors! Storfors e ju inte drömstället,men jag misade ju Oxhälja så de får gå ändå.....suck! Jag å Celine blir det som åker uppåt...Pyret ska me pappa å faster Angelica röja älgpass! Det ska börjas i tid!
Näe nu bär det av!!

Sätter in en liten kul annons..............

Tjingeling på er!!
20 September 2008  | Länk | Jahaa | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Angelica Pettersson                                             Skaffa en gratis hemsida