Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2019)
>>


5/12 2009 Vi Grattar....

Lillan & Kellys valpar födda den 5 december 2008 på 1års dagen Ebonyzet Capten Hook, Ebonyzet Clocksworth, Ebonyzet Calliope, Ebonyzet Cruella De Vil & Ebonyzet Cinderella! Ja må de leva, ja må de leva..... Hurra hurra hurra! Jättegrattis till er alla!
6 December 2009  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
5 november

1:a snön kom i natt! ja, snön som har legat kvar i mer än 2timmar :o) Hästarna är tossiga o Murklan försöker äta upp all snö, vilket naturligtvis inte går så bra... Själv ligger jag nedanför elementet å myser. Varmt å gosigt.

Elvis sitter å vaktar den nya matsäcken i hallen. Ingen, framförallt inte Takida, får titta på den.

I helgen ska vi fara till farfar å gratta på farsdag. Kanske måste även Lill-Malte å Sigge få 1 present säger mazen.

//FabboEvert

5 November 2009  | Länk | mina hundar | 0 kommentar
3 november...

Jaha, nu går höstmörkret snart över i vintervita vidder, kan man ju alltid hoppas.... Julen kommer med stormsteg närmare å det gillar både jag å mamzen!!!

På Halloween fyllde mamzen dotterdotter Ebba 1år. Vi grattar henne så mkt. Snart ska lilla  Moa fylla 1 år oxå, då ska mamz på kalas :o) Kanske får man följa med å äta en bit tårta hehehe!

Av 9 pjuppar lever 7st, vilket mamzen är väldans nöjd med. På nätterna lever de om väldans mkt men det bryr jag mig icke om ty jag har en obefintlig hörsel! Förutom när kylskåpet öppnas...

Lilla Amy har fått sin andra kull med valpar vilket inte mamzen är speciellt förtjust i. Mamzen ville spruta bort dem men lillmamz vägrade höra på det örat & eftersom det är lillmamz som äger Amy så hade hon sista ordet. Först fick Amy en tik hemma hos lillmamz, å så kom det en död kille (STOR) & en tik till men sedan ville det inte komma något mera så det blidde ett snitt igen. Då visade det sig att Amy hade sådana kraftiga ärrbildningar i livmodern att puppisen som var kvar inte kunde ta sig ut utan den var nästan inkappslad & död :-( Nåja mor och bar mår bra efter vad vi har hört av lillmamz. Kanske att mamzen hinner förbi där innan hon ska börja jobba?

Själv tycker jag at det är nog med att dela rum på nätterna med sju små otäckinga som lever rövare!

måssa måssa/ FabboEvert

3 November 2009  | Länk | mina hundar | 0 kommentar
Den 16/10...

En av mamzens mopstanter, Bodil, som kommer från landet Ungern delar mamzen med Lena. Halva bodil är mamz, dvs den del som äter och halva är Tant lenas, den som föder valpar... Bodil som hade en träff med Ebonyzet Al Bundy alias Malte i sommras. Det resulterade i hela nio små puppar (läs skrikhalsar, monster, skitungar). Tyvärr så klarade en liten kille inte av det hela utan somnade in tidigt nu på morgonen... Tant Lena å mamzen pratas vid i telefånen flera gånger om dagen för att kolla av valparnas framsteg. vart eviga pip ska diskuteras å så märkvärdiga dessa små är tycker mamz å Tant Lena.

I övrigt är mamzen riktigt snäll just nu. Det har nämligen varit slakt här hemma. Vi har fått köttben med massor av kött kvar på och mamz har kokat köttsoppa i dur å måll åt alla håll. Resterna av benen som hon kokat har vi oxå fått med kokt kött å buljong!!!Hundmat vad är det?? Inga torr kulor för oss den sista veckan!

Lapphunden hänger på en mkt skör tråd ljust nu. Lillan råkade komma ivägen för lapphunden igen så mamzen är som 1 åskmoln. Lillan fick besöka vetten å har 1 drenage i benet. Elaka lappis.

Tant Anette med Malte ska komma på besök i helgen, de ska vankas köttben även åt dem. Både till mopsar å köttsoppa sa mamzen.

Måssa måssa

FabboEvert

16 Oktober 2009  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
11 OKTOBER...

Jaha... Nu är det 1 tag sedan...

Kan kanske bero på att mamz har jobbat mkt, varit på kurs i mopsordens regi och på utställning. Därimellan har hon varit hos tandläkaren och "renoverat" sig i munnen säger hon... Över 10år sedan mamzen var hos tandläkaren då hon lider av panisk skräck för just, TANDLÄKAREN! Mamz påstår mkt bestämt att tandläkaren är lika hemskt att gå till som att trampa i ett jordgetingbo... Jag har själv ingen erfarenhet av varesig jordgetingar eller tandläkare så jag får väl tro henne på hennes ord så att säga.

Själv är jag besviken på mamzen just nu. Det gäller den häringa slyngeln vid namn Takida... Häromdagen när mamzen kom från jobbet så blidde det som vanligt 1 morronpromenix ute på lägdan med både hundar å katter. Där efter var det snarkofagen som gällde. Helt ok vad mig beträffar men så var det den här Takida. Jag har påpekat för mamzen att hon borde skaffa öronproppar för när han (Takida) inte ser mamzen men vet att hon är hemma så YyyyYYyyylar han som bara en springer kan! Men vad gör hon? Jo, mamzen tar in Takida i sovrummet å låter honom ligga i vår snarkofag!!!!! Ja, ni läser rätt! I min snarkofag som jag delar alldra nådigast med dem JAG vill ha där! Å som om det inte varit nog tog springer-eländet å sätter tassen bakom mig å GRÄVER bort mig från min mamz!

Då var måttet rågat! Jag rusar upp med ett avgrundsvrål å skäller ut slyngeln efter noterna! Komma här å komma å tro att det bara är att putta bort mig från min mamz! Mamzen sa att det ringde en hel massa kyrkklockor i hennes öron efter det. Takida låssades som om han var helt oskyldig, den fulingen! Nåja, Takida förpassades till golvet och jag fick ha min snarkofag & tron ifred!

Lillhusse har fyllt 15år! Det var kuligt för han beställde 1 smörgåstårta av sin syster, Hanna & jag fick smaka. I födelsedagspresent fick han 1 moppe å 1 shettlandsponny vid namn Brave Boy. Den ska LillHusse köra in. Inte moppen utan shettisen... moppen kan rendan köras så att säga.

Hannas Anders har varit på älgjakt. Det var bra. Efteråt komm han hit med 1 massa älgben som ligger utspridda över gården. Mkt gott. Vi gillar att få sådana presenter ;o)

Ha de gott!

Måssa måssa// FabboEvert

11 Oktober 2009  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Måndagen den 7 september

Ja, så är det mååånnda morron! Mamzen jobbar nätter just nu och husse är i USA. Han haver rymt dit, tror ja i allafall... Först var han där i 1 vecka hemma i 6dagar tillbaka till USA i 12dagar om han kommer som han har lovat mamz o mig på fredag.

Lapphunden är i onåd hos LillHusse. Hon har fått nått storhetsvansinne & ska fostra alla å envar.Värst blev det när hon gav sig på Murklan. Det enda den stackarn hade gjort var att få ett mosigt rus ute å då skulle hon hava på moppå sade lapphunden... LillHusse blidde alldeles röd i fejjan och sade både det en å det andra till Lapphunden... Sedan låg Lapphunden spak som en sill i burk ute under buskarna. Så fort Lillhusse ser Lapphunden nu så pekar han på henne å säger "NER MED SVANSEN!!" D betyder att hon ska veta sin plats i flocken. Så nu mera så ligger Murklan i Lillhusses säng med Pinge Panniel Pickan och Takida. Ibland ligger även skogisen Bamse där när mamz tittar in i deras sovrum. Hur får då alla plats kanske ni undrar? HA! LillHusse har skaffat dubbelsäng! Allt för att alla hans hundar ska få plats i sängen. LillHusse fyller snart 15år å mamzens kompis Marita undrade om han hade någon flickvänn. Nä, inte just nu sa LillHusse. Men tänk om du får en flickvänn som har allergi sa Marita. Inte en chans, fick hon till svar! I Lillhusses liv kommer hans hundar på 1:a plats. Mamzen sa att han redan har så många flickor i sin säng att det där med 2benta flickvänner kommer inte att få plats. Å de stämmer nog!

Vi har haft storfrämmande i Bredånger där vi bor. 1 björnmamma med barn har hälsat på. Tyvärr så kanckade hon inte på mamzens dörr. D var syndigt säger mamz. Vi har för många tuppkycklingar så mamzen tänkte bjuda mammabjörn på tuppar säger hon. Jag vet inte jag, jag är nog lite osäker på om jag vill ha besök av björn. Mamzen påstår dock att det skulle vara helt ok med björnfrämmande!

Nåja, nu ska mamzen å jag ronda bland alla pangsisarna.

måssa måssa

FabboEvert

7 September 2009  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Söndagen den 30 aug...

Jo, jag lever än...Fast man kan ju undra. Ibland skulle man önska att livet sett liiite annorlunda ut...

Vad har då hänt i sommar:

1. Den 19 juni (midsommarafton) så fick Lillan 4st bebbar med Kelly. Delling, Draug, Drapnihr & Diser. Ni som är bevandrad i nordisk mytologi vet vad namnen betyder. Jo, det är liiite tätt mellan Lillans kullar... Detta på g av livmoderinflamationen som hon hade förriga sommaren. Mamsen säger att vetten tyckte att hon skulle göra så här. Dessutom så fick Lillan träffa vetten innan parning o allt var ok. "Bara att tuta & köra" sa vetten.

2. Bodil & Murklan har flyttat hit från Ungern.

3. Viktor kom från Lettland.

4. Lillhusse har skaffat en till springer vid namn Takida.

Själv har jag fått en hjärnblödning å har lite si å så med ballalansen. Inte så bra om jag får säga det själv. Elvis har det lite si å så med balalansen oxå. Han har somnat i trappen 3 gånger och ramlat ned för den...hur han bär sig åt? ingen som vet! 2 gånger på bron å 1 gång i trappen inne. Man tycker ju att han borde ha lärt sig efter 1gång eller max 2 men icke. Mamsen säger att endera dagen kommer han att bryta nacken å det vill hon inte.

Bodil har i alla fall fått träffa lillMalte för att göra bebbar. Vi hoppas att hon får fina söta flickor så inte mamzen bliir kär i en kille igen. Husse har tagit till flykten och flygit till usa. Där ska han vara ett tag. Han är där på jobb men ska handla åt mamzen på Christmas hous. D är bra tycker mamzen. Mamzen älskar julen med allt vad den innebär.

Måssa måssa

FabboEvert

30 Augusti 2009  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Länge sedan sist...

Vad har då hänt under denna tid, hmmm, låt mig tänka.... Jo, mamzens dator har dött 1 kvalfull död och går inte att återuppliva! Tro mig, vi har alla försökt men icke, den är stendöd! Mamzen är hysterisk. Tänk på alla foton osv som ligger i datorn och ingen backupp!! Jo, yla kan hon min mamz!!!

Nu har vi lånat husses jobbardator för 1 tag, den är inte skapad som andra datorer men nu har jag fått kläm på den och ska försöka använda den...

Få se vad var jag nu då... -Jo, min pingla, Amy,  skulle komma hem. Det har hon gjort tack vare snälla farbor David. Något förvånad blev jag när ytterligare 1 stycke pingel-mops medföljde! Glatt överaskad blev jag, tusen tack snälla farbror David. Den nyinflyttade pinglan heter "Murklan". Hon är 1 glad och sprallig fröken med mkt spring i benen. 3år är hon och har 1 sådan söt nosrynka med en virvel på, något stor låter mamzen hälsa.

Mindre glad på mamzen blev jag när hon och kompisen Marlene åkte till Ikea, fortsatte mot Hofors och kom hem med 1 svart lillebror på 1år. Viktor heter han.

Hujeda mig! Ni ser fotot???? Han är inte hälften så snygg som undertecknad!

Ohyffsad är han oxå. Tror att det liksom bara är att flytta in här och pussas med mina pinglor, ligga i mamzens säng och göra anspråk på min tron!!! ICKE!!!

Nä, där tog han allt fel, min tron är min och där med basta!

Vi skulle liksom knopa in i snarkofagen, mamz o jag. Jag förbereder mig som vanligt och lämnar plats åt mamzen på tronen så jg kan vila huvudet mot hennes kind och vad händer!!! Jo, slyngeln är snabbt framme å tar mamzens plats! Inte vill jag ligga där med honom! Nä, bort med slyngeln och ner med mamzen. Han fick ligga bakom mamzens rygg. Inte på tronen!!

Skulle ha mitt kalas den 18 Juli men det blidde framflyttat 2veckor. Har inte tid nu säger mamzen.

Nåja, den som väntar på något gott ;o)

Måssa, måssa

FabboEvert

13 Juli 2009  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
15 Juni Regnet bara öser ner...

Snart midsommar och regnet bara öser ner! Huffa! Tycker inte om att bli genomsur. Mamzen tycker inte att de är kul med blöta mopsar i snarkofagen fast vi får så klart ligga där ändå! Ja, JAG får i allafall ;o)

Kan med glädje medela att min pingla Amy kommer hem den 28/6. Hon får åka bil hem med Farbro David, Sigge & Lill Maltes papz. Det är en hyvens Farbror det. Amy har varit borta i Kringelstan JÄTTELÄNGE nu. Hon har varit där å fått små månster... 4st! Kan glädja mig åt att hon inte tar med sig en endaste hem. Tack och lov. Nästa vår/sommar (2010) ska hon få smått här hemma har mamz & lillmamz bestämt. Mamzen tänker då behålla en liten puppe säger hon, hujedamig!

Dom där småttingarna bara ställer till med oreda. 1 dag förriga vecka så rymde Bulle-Gull. Till hans försvar så måste jag säga att det inte var hans idé... Lapphunde beslutade sig för att gå 1 egen promenix & tog med sig Lillans ohängde son. Ut på "Storavägen" gick de! Tack & lov, säger mamz, så bev de upptäckta av en vänligt sinnad granne som ringde mamzen & skvallrade var de var. Själv lever jag i sann förvissning om att ingen här hemma skulle sakna Lapphunden om hon försvann.... Nåja, Bullen kom hem av sig själv med viss draghjälp ev en granne som körde bil, Bullen älskar bilar och kan inte låta bli att jaga dem. Lapphunden däremot fick mamzen jaga rätt på. Tur för henne att mamzen vet hur hon ska kika efte Lapphundar! Lapphunden gömde sig i diket när hon såg mamzen komma i bilen men det hade hon inge för, hon blidde iallafall upptäckt av en väldans sur mamz som hade en hel del att säga om rymlingar & i synnerhet lapphundar som gör hål i stängslet och tar med sig 1 liten Bulle-Gull på farliga äventyr! Sedan ringe mamzen till husses jobb och talade om vad han kunde göra med sin lapphund. Husse fick laga stängsel när han kom hem & mamzen funderar på att mura en stenmur 2m hög runt tomten! Nu ska iallafall sängslet vara så gott som rymningssäkert enligt husse, vi får väl se....

Snart kommer mamzens dotterdotter från Kalmar hem. Lilla Ebba. Då ska jag lära henne allt som hon kan behöva veta om mopsar!

Ha de gott

måssa måssa //FabboEvert

15 Juni 2009  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Den 21 Maj...

God morgon alla vänner, eller, det är väl inte morgon i igentlig mening... fast för mamz och mig är det morgon... Mamzen har gått av nattpassen idag kl 07.00 och sedan har vi zzzovit, gott!

Sätter in en fin bild på mig själv idag! Jag ligger på linnekudden i vardagsrummet i den vita skinnsoffan. Där får inga hundar vara men när pappz är borta dansar FabboEvert i skinnsoffan med mamz goda minne, he he he!

Nåja, D husse inte vet har han inge ont av...

Vi har fått bebisar. Ja, Kattungen har fått bebisar, 6st. Pappa-Katt lär vara en röd lymmel som ingen vet var han hör hemma. D kan mamzen avgöra genom att se på bebisarna, säger hon. Bebisarna föddes på tisdags kvällen och onsdag morgon. Assisterande barnmorska var frk Lillan. Hon slabbade Kattungen i rumpan å tvättade bebisar. Varför? Jo, D var ju Kattungens först kull så hon behövde hjälp enligt dem.

Fläckiga små otäckingar som kommer att göra livet surt för mig i sommar, D är jag så gott som säker på! Någon som vill ha 1 eller 2? Sture, vad sägs om ett levande pipdjur? D finns några som är röd/vit/svart, D är ju nästan rosa???

I övrigt så är allt bara bra här hemma. Solen skiner från klarblå himmel, mamzen är nu ledig i 6 dagar och kan ägna all sin tid åt oss.

Ja, visst ja! PingelPanielPickan har varit och friserat sig!!!! D blidde nästan en full 10l hink med hår!

Så här fin blidde hon efteråt!!!

Snygg eller hur? Ja, jag menar för att inte vara mops så klart!

Hoppsan! jag glömde nästan att berätt den STORA nyheten! I höst fyller jag 11år säger mamz. D ska vi fira i sommar med jättekalas. Mamz har lovat att jag får bjuda in alla som jag vill till mitt kalas. Både 2 å 4 beningar, kul va?

Vi ska grilla, äta tårta, ha tips slinga, utställningsträning med 1 liten utställning efteråt och mkt, mkt mer... Som en mopsträff fast med mig i huvudrollen! D kommer att bli helt kanon!

Så, Måssa Måssa på er alla

//FabboEvert

21 Maj 2009  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
13 Maj...

Strandpromenad! Den första för 2009!!!!

Mamz hade bara mobilen med, men vad gjorde det när hon fick in en fullträff på mig, "vild & galen"! He, he! Först blidde jag så glad och snurrig i bollen att jag struttade iväg åt helt fel håll... lillhusse fick springa efter och visa vart jag skulle gå! Men sedan på stranden fick jag fnatt och mamz vek sig dubbel av skratt!

Gammal man kan ännu ;o)

Bulle-Gull, han har aldrig varit vid havet förut. Men han är modig som ett lejon! Bullen kastade sig rätt ut i vågorna och sprang och sprang och sprang... Till slut sa mamz -Vart tog Bullen vägen? Hoppsan, Bullen kunde inte simma! Fast det gick bra ändå tyckte han, det går att springa på botten oxå! Gisses om ni sett mamzen då....

PingelPannielPickan, hon badade hej vilt. Jagade måsar och var jättelycklig. Hon var så glad att hon glömde bort att hon har valpar! Ja dom existerar förståss inte annat än i hennes huvud.

Själv badade jag inte, utan höll mig till stranden. där tävlade jag & Elvis om vem som kunde pinka mest, längst och offtast! Jag vann!!

Tiden tog slut alldeles för fort! Vi hade kunnat stanna hela dagen. Fast mamz säger att vi ska gå i nationalparken i morgon... D är bra d med. Kanske lillmamz kan komma med då oxå. vem vet. Själv ska jag ta en middagslur, d tar på att vara en galen mops när man har kommit upp en bit i ålder.

måssa, måssa på er alla

//FabboEvert

13 Maj 2009  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
9 maj

Mamz har blitt galen & FabboEvert "fnular"!

I går var hon & Lillmamz på stan, inge ovanligt me det, d brukar göra så några gånger i månaden. Offtast kommer d hem med delikatesser åt oss 4beningar men i går så var mamzen i extas! På en av mamzens favvo butiker,  Paisley Home hade de fått hem nyheter. Mamze påstår att de har helt galet snygga saker där. Så hon handlade en vit utemöbel med 4 stolar och hör å häpna "SKURMEDEL"! 1l för 139kr!!! Det lukter "lavendel"! Så idag har mamzen knaprat värktabletter och skurat rummen, väggarna, toan ja, tom "helvetesrummet"! D luktar lavendel så att jag nyser, fnyser och frustar som en galning! Tro vad Sigge & LillMalte säger när de kommer på besök i morgon....huffa!

PingelPannielPickan ska till frissan i morgon. D gillar inte hon men mamzen. Hon håller på att gräva en lya. Ja, inte mamz utan PingelPannielPickan. Hon tror på fullt allvar att Elvis och hon ska ha puppisar! Mamz muttrar om galna hundar och försöker laga hålet i häcken där lyan är tänkt att ligga. Där av akuttid hos frissan! All jord som följer med in driver mamzen till galenskap & damsugaren till motorhaveri! Tack å lov att valparna bara existerar i PingelPannielPickans huvud säger mamz!

Däremot har Tant Lillan blitt mormor & Sigge morfar! Hujeda mig! Tro hur de ska fira det? Kaske med tårta i morgon när de samlas runt fikabordet (bordet lukter lavendel det med!!)?

En som däremot snart ska nedkomma med bäbisar är "Kattungen". Ja, hon heter faktiskt så. Vilken dag som helst nu säger mamzen. Någon har missat att ge Kattungen p-piller! Tro vem de kan vara???

Mamzens hoyor behöver klippas ner vilket är en gruvsam historia tycker mamzen... Vad i himlens namn ska hon göra av alla hoyabarnen?  Hon har dessutom satt panseer i krukor ute. Bullen var till god hjälp. Han funderade på om inte det skulle var lyckat att göra pansebarn oxå? NEEEEEEJJJJJ skrek mamzen! Synd att inte kameran var med, hehehe. Han var rätt söt med gula panseer i hela nyllet! Nu är det tack o lov snart kväller. Då ska mamzen & jag snart krypaner i den lavendeldoftande snarkofagen. Denna vecka jobbar mamzen kvällar och veckan därpå natt;o)

Ha de gott go vänner och du Sture, man ska vara bestämd! Vänlig men bestämd och det lönar sig att berömma. Med rätt beröm så kan man få vilken mamz eller papz att göra vad som helst, nästan!

 

9 Maj 2009  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
sol & nattsudd...

Gammalt foto på mig!

Då sitter jag här på bron & tittar på Bullen som springer omkring som en galenpanna. Han jagar humlor som yrvaket surrar omkring i vårsolen utan att hitta så mkt som 1 blomma. Fjärilar & flugor skuttar han efter med mer eller mindre smidiga krumsprång. Mamzen får sätta efter vildbasaren med jämna mellanrum. Varför? Jo, han har klurat ut hur han ska smita ur inhägnaden. De är inte bra för till slut blir våran mamz less & stänger dörren så en annan inte kan sitta här i vårsolen & mysa…

Fast med lite tur så går hon upp till sovrummet & vilar, läser eller nåt sådant.

I sovrummet skulle vi kunna bo, mamz & jag…

Mamz ska snart börja jobba natt igen. De är då för himla mysigt när hon gör det. När hon smyger upp i sovrummet och kryper ner i snarkofagen… ja, det är bland det bästa jag vet.

Själv brukar jag gör plats på TRONEN dvs huvudkudden åt henne. Ja, jag tar naturligtvis mestadelen av den men mamz får en bit i alla fall. När hon lägger sitt huvud på kudden så lyfter jag ena framtassen & lägger de försiktigt på hennes hals, så parkerar jag nosen på hennes kind & snusar på henne en stund (kollar bara att hon borstat tänderna!!!) om allt är till belåtenhet så sjunker mitt huvud ner mot hennes och blir tungt medans jag fnyser lätt & börjar snarka. Så ligger vi & sover min mamz & jag tills det blir dags att kliva upp så där vid 4.

Om hon jobbar kväll så brukar jag självklart vänta uppe på henne! Fast nån gång har det hänt att jag blivit lite förvirrat och följt med husse upp. Det är inte lätt att hålla ordning på mamz arbetstider & jag är FAKTISKT en till åren kommen mopsfarbror. Om jag nu råkat gå & lägga mig i snarkofagen tidigare än mamz så ligger jag mitt i sängen, inte på tronen. Så fort hon kommer så skyndar jag mig upp på kudden. Om jag har kommit ihåg att vänta på henne så följs vi upp. Mamzen lyfter upp mig i sängen där jag intar min tron (kudden!) innan hon lägger ner huvudet på kudden. Ibland är det husse som är förvirrad, mkt förvirrad må jag uffa! Då har HAN knyckat min tron i snarkofagen! Det resulterar i att jag måste snurra runt och grymta där tronen borde ha legat. Därefter frustar jag husse mitt i nyllet! Gissa om jag får tillbaka tronen omedelbums! He, he med lite tur så snorar jag på honom!!! Då grymtar han!

Det kan allt som oftast ligga både lapphundar, pingelpaniel & diverse mopsar i snarkofagen, men, på tronen tronar jag och ingen annan, ja, å så mamzen förståss på ena hörnet!

//FabboEvert

29 April 2009  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
Den 18/4 2009 en oförglömlig dag!

Onsdag em så var det dax att placera ut alla hundar här hemma eftersom jag skulle åka till Kalmar på dop! FabboEvert & Elvis skulle till Åsa & Peder (där FabboEvert visade sitt missnöjje med att bli bortlämnad genom att kissa inne), Bulle-Gull åkte till Anette & David, Majja till Erica, Lillan till Sandra och Amy skulle halvägs till Kalmar, närmare bestämt till "Kringelstan" och Natalie där hon ska stanna tills hon fått sina valpar.

Själv skulle jag åka tidigt på torsdagsmorgon med min dotter Hanna och hennes kille Anders. Johnny & Thor skulle inte fara förrens på fedagsmorgonen så de lämnade bort Pingel-paniel-pickan & Lapphunden till Ing-Mari samma morgon de åkte.

Helt underbart att träffa min dotter, svärson och mitt barnbarn Ebba! Här är ett foto på mormor och Värdens finaste Ebba!

Visst är Ebba fin??? Nåja, vi hade en underbar torsdag em, fantastisk fredag med god mat o dryck då även Johnny & Thor kom. Naturligtvis så fick vi gulla hur mkt som helst med lilla Ebba.

Så blev det då lördag och dop....

Hanna & Anders var ett av två gudföräldrapar. Se så fin lilla Ebba är! Hon blir döp i samma dopklänning som hennes mormor blev döpt!

SEDAN KOM DEN STORA SUPRICEN!

Helena & Anders

18 - 04 - 2009

Överaskar oss alla med att gifta sig!

Brudbuketten!

En helt underbar överaskning!

Jag är så glad att jag fick vara med på den! Anders gör Helena så lycklig och trygg. Jag är så glad att de fann varandra. Eller som Anders morfar sa på bröllopsmiddagen. "De är få förunnat att hitta rätt, men när man gör det så gäller det att hålla fast och inte släppa taget"!

Kommer ni ihåg att Anette och David tog hand om Bullen medans jag åkte iväg? Nåväl det gjorde hon med den äran. Tack vare att de tog hand om Bulle-Gull så kunde jag anmäla honom till hans första in off.utställning! Gissa om jag är glad för det! Bullen slog ut två andra mopsvalpar och blev BIR, upp i gruppen och blev  BIG 1:a. Sedan var det finalen och då går han och blir BIS 1:a!

Tänk att allt detta hände den 18/4 2009!

På vägen hem så stannade vi hos min syster i Stockholm på middag och naturligtvis så sov vi även där en natt. God mat, trevligt sällskap och så skönt att få prata och gråta en skvätt med sin syster. (när vi pratade om dopet och bröllopet!) Fotot är på Britta, min systers svärmor. Elisabeth, min syster och Lasse, min svåger! En sådan uderbar helg! Jag är så glad och lycklig!

21 April 2009  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
våren är på G...

Mja, nästan i alla fall... Varje vår så blommar mamzens hoya-noya eller hoya-feber upp. För er som inte vet vad det är så varen tacksamma för det! Hoya är en växt. Det finns massor av olika arter och hos oss bor det ca 70st. Det anses som en extremt LITEN samling när man har hoya-noya. De flesta sammlare som mamzen känner har ca 2-400 olika sorter. I år har en alldeles ny satt knopp och blommar för fullt. Ny o Ny! den är 3år men blommar vackert för 1:a gången. Den heter Hoya Carnosa Ruby. Fotot visar knopparna.

detta foto visar när den börjar slå ut!

Som sakt, det är första gången den blommar hos mamzen, men den har ytterligare 4st pedunklar som ska göra nya blomklasar.

Bulle-Gull är lite i onåd hos mamz just nu. D är bra. Han har börjat springa in till islandshästarna och skäller som besat på dem. Mamz zäger att det gör i-o-för sig inte så mkt men när de kommer emot honom så slänger han sig på rygg i leran istället för att springa ut från hagen. Tyvärr så förstår Dani o Tengel inte att han visar underkastelse utan puttar på honom med huvud och fötter! Mamz tror att han innom kort kommer att vara platt som en pankaka om han inte lär sig och därför har han nu koppeltvång när mamz är ute på tomten...

I helgen när mamzen drog till Blåkulla så träffade hon allehanda påskkärringar av olika ålder och storlekar. Den sötaste av dem alla var mamzens dotterdotter Ebba! Hon var såå sööt att mamzen trodde att hon skulle bli en liten gul karramell!

Nåja, nu ska vi ut i det fina vårvädret för en sista pink innan mamz ska på jobbet! Hon måste ju kolla så att alla har kommit hem från Blåkulla. Det var som sakt mååånga bekanta ansikten där.

//FabboEvert

13 April 2009  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Vi vill önska alla våra vänner...

Ha en riktigt härlig PÅSK med god mat i glada vänners lag och tänk på att snart är det sommar!

10 April 2009  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Bulle - Gull

Jo, mamzen hade bestämt sig för att behålla en av Lillans valpar. D är Kelly som är pappa till valparna och Elvis låter hälsa att han ska ta ett snack med den där Kelly när han kommer till Piteå nästa gång! -Odåga bits i pickadollarn!!!! Elvis är öm och så fort han får syn på Bulle-Gull så lägger han sig platt på golvet!

FabboEvert säger att det är inte det värst, Bullen bits även i bakben, framben, knorr och öron!!!!

Just nu så går Bullen i skolan. En liten stund varje dag övar mamzen med honom så att han ska kunna stå snyggt på ett bord. En massa karra får Bullen och sist bet han i mamzens fingrar så att hon utstötte underliga ljud och grimaserade...

Helveteshunden har varit här i natt! För de som är insatta så är det en taliban förlåt afganen. Det gillade Bullen! Han förföljde henne o stod på bakbenen mellan hennes bakben bara för att kunna komma upp o lukta där! Mkt spännande!

Nu har mamzen börjat på natt schemat igen! Bra, mkt bra säger FabboEvert! Nu får man ligga i snarkofagen HEEeelaa natten med papz å hhEeelA dagen med mamzen! Mkt mopsigt! Vem behöver pilla å äta när man kan sova? Ja, inte FabboEvert! Han har en riktig festblåsa han.

 Nu ska mamzen strax fara igen, åter kommer hon i morgon vid 07.20 nån gång. D är toppen. FabboEvert har redan börjat förbereda sig för sänggåendet i kväll och planerar att göra en riktig myshög av kuddar tills mamzen kommer hem i morgonbitti!

Ha d gött och sov ordentligt alla vänner för d ska jag

//FabboEvert

24 Mars 2009  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
Mowgli i Gbg...

Japp, ni såg rätt! En liten kavring har flyttat från norrlandskusten till Stures Gbg! Mowgli kallas han men på stamtavlan heter den lilla krabaten Ebonyzet Bror Duktig.

Mamz blir alltid lika glad å tårögd när hon får livstecken från sina små gangserbarn. Visst snusar han sött med sin lilla hårlösa mage?

Enligt uppgift mamz har fått så har lilla Mowgli börjat skolan! Det är säkert jätteroligt!

Våran manz ser fram mot att få foton från Mowglis skolgång!

På fotot under denna text kan man förstå att Mowglis samosar är katter! Titta bara hur han "dödar" leksaken, hahahaha...

Underbart söööt är den lille charmören i alla fall! Och som tur är så är Mowglis nya mamz Veronica och papz Andreas så nöjda med sin nya fina kavring!

Tack för de fina bilderna Veronica & Andreas!

16 Mars 2009  | Länk | mina hundar | 7 kommentarer
FabboEverts Evangelie...

Amy har blivit STOOOOoooor flicka nu och skaffat sig egen pojkvän! Precis som om inte en annan gentleman skulle duga! Mamzen påstår bestämt att jag ger dålig utdelning när det gäller barnalstrandet, men vad vet hon om det? Mamz påstår att det är för att jag är en "det" och inte en "han" men de måste hon ha missuppfattat. När man kikar under magen så ser jag mkt bestämt att jag har en "mojäng" där. Att inte "tändhattarna" finns på plats behöver vi inte tala så högt om. MEN jag vet mkt bestämt hur man gör, de vet inte Elvis. Han är lite långsam där. Mamz tror att han mognar sent, huffa, mkt sent om jag får säga, han är faktiskt 6år fyllda, hehehehe.... de tål att fnula på ;o)

Nåja, mamzen har jobbat sina först 4 nätter på nytt schema & ny arbetsplats. Det var bra tycker jag! Först så sov husse och undertecknad i snarkofagen heeeeeellllaaaa natten och så kom mamzen hem lagomt när småfåglarna började kvittra. Drog ner rullgardinen, ner i snarkofagen och så sov vi mamz o jag heeeellllaaaa dagen! Ett riktigt mopsigt påfund må ja uffa! Jag gjorde både morgonpinket och kvällspinget åt frulle o kvällsmål samtidigt och så började det hela om igen. Tänk om hon kunde jobba jämt.... ett sådant underbart liv vi skulle ha, mamz o jag.... suck... !

Mamzen har varit ute och rände runt med bilen för någon dag sedan. På en väg låg en avtagsväg som ledde till ett hus som innehöll denna lilla krabat.. mamz föll som en fura papz sa nej, NEJ, NEJ! jag brukar inte hålla med papz men i detta fall så gör jag det. vill inte ha någon konkurans i snarkofagen, så d så!

Men visst är han söt de lilla monstret?

Även om jag gäna hade sett att mamzen spanat in en liten pingla till mig så måste jag dock dra gränsen vid en kolbulle med mojäng under magen, huffa, huffa! Jag har ju redan en lillebror här, Bulle-Gull. Fast han får inte sova i sängen som tur är hehehehe!

Tänkte visa en bild på honom men det gick inte! Datorn vägrade! Huffa! men de kanske är lika bra det, då får ni inte se honom så slipper ni bli avis för att just ni inte har nån Bulle-Gull hemma hos er, hehehe!

Nu ska mamz o jag se på tv:n ha en bra kväll alla vänner! //FabboEvert

 

10 Mars 2009  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Torsdag i dag..

Mamzen ska strax krypa ner i snarkofagen. Hon ska nämligen jobba sin första natt på nya schemat. Det har varit händelserikt den sista veckan må vi uffa! Först fyllde mamzen år (den 20:e), sedan lillmamzen, Sandra (den 23), där efter kom moster Bettan med familj (den 26:e). Johan, moster Bettans son, tycker om alla oss fyrbeningar utom Elvis. Han ser otäck ut enligt Johan! Och jag som bara ville pussa honom, grymtar Elvis. Och då måste naturligtvis moster Bettan och mamzen fara upp till Lillmamzen Sandra och hälsa på lilla Moa (den 28:e). Så skulle Moa döpas den 1:a mars. Den 2:a mars fyllde farmor 75år, fast hon trodde inte riktigt på att hon redan fyllde 75. Mamzen frågade henne om kanske gjorde som mamzen, inte blev äldre än 25! Farmor trodde nog att det va så sa hon. Den 3:e mars begravdes mamzens kompis Camilla... Det var jobbigt säger mamzen men begravningen var vacker. Det kändes som om hon var närvarande...

 så igår så var mamzen hemma nästan hela dagen och i dag har hon varit på språng, därför ska vi gå och lägga oss o vila lite nu, mamzen och jag. Det gick inte att lägga in några bilder men kanske någon annan dag.

Allt gott

//FabboEvert

5 Mars 2009  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Lördagen den 21/2

I går flyttade ytterligare en valp, men nu ska här inte säljas flera! Det säger mamzen med allvarlig röst! FabboEvert frustar och stånkar för han har två små pojkar som förföljer honom vart han än går, Beundrare säger mamzen, odågor säger FabboEvert. Kanse kan man övertala Sture att byta, fnular FabboEvert. 1 sambokisse mot 2 odågor? Nu ska visserligen en av de 2 odågorna snart flytta till pinglorna i Kringelstan men tills dess kanske Sture kan förbarma sig, eller?

Nåja, lilla cinderella som flyttade i går har redan börjat dressera sina nya 2beningar & boxern Robbi. Robbi uppvaktar med leksaker och ställer gärna upp som boddygard enligt uppgifter mamzen har fått. I går hade han varit alldeles slut, men, väldigt förälskad i sin lillasyster.

Visst syns det på fotot vem som har makten? Jo, nog ser det ut att vara lilla mopsföken från Bredånger, eller?

Fast nog känns det tryggt för våran mamz att lilla Cinderella har fått ett sådant kärleksfullt hem med en sådan stor och fin kompis som boxern Robbi! Han kommer nog aldrig att låta något ont hända hans lillasyster. FabboEvert, fnyser något om att: vänta tills hon biter i fladdisarna!

Naturligtvis så lipade mamzen i går. Gör hon någe annat? FabboEvert var tvungen att trösta igen. Fast det var nästan så jag ångrade mig låter fabboEvert hälsa -Det där med att krypa ner i snarkofagen med mamz och trösta är väl ok, att pussa henne och trycka nosen mot hennes kind är bara mysigt. MEN, när hon kallar mig för "älskade kålmask" pussar mig på trynet och säger "Gullefjun" åt mig så bara måste jag fnysa henne i ansiktet!  Gullefjun!!! Har ni hört på maken? Vad tror hon att jag är? 1 kyckling eller?!?! Nog för att påsken närmar sig men så starka glasögon kan hon väl ändå inte behöva! Huffa, Huffa!

I alla fall så är mamzen kanonförkyld med feber. Så inte blir det några prommisar denna helg heller. Med lite tur så köper papz semlor till fikat i em. Då får nog vi dela på en temla vi med!

Bredångers maffian

21 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 7 kommentarer
En hel helg!

Fredagen den 13:e var ingen hitt säger mamzen. då flyttade lilla Cruella. Naturligtvis blidde det syndafloden här hemma. Som tur var för mamzen så hade FabboEvert knökat sig ner i mamzens knä och torkade hennes tårar. -Huffa, huffa! Inte gråta mera, sa FabboEvert. Cruellas nya styvmor blir en bostonterrier vid namn Emma. Som synes så var hon mäkta förtjust i små mopspjuppar ;o)

Om Emma fått bestämma så hade hon tagit hela gänget med hem!

Så sedan var de bara tre kvar, stackars, stackars mamzen!

På Lördag så var Sigge, Malte med mamz Anette & moster Annelie här på besök. Sin vana trogen så pinkade Sigge på bordet i köket och fick skäll av sin mamz och moster. Han såg helt oförstående ut, tänk att 2beningar inte gegriper nått, suck! Till slut blidde FabboEvert lite förgrymmad på honom och sa till Sigge att uppföra sig. Tror att de berodde på att Sigge bidde lite knollrig och ville rida på FabboEvert! Icke, muffade FabboEvert och såg väldans förgrymmad ut! Så blev det naturligtvis fotografering oxå.

Både 1 å 2 å 3 foton. Mest på valparna och några på Sigge å Malte. Vid det laget så var Sigge lite purken och sköt rygg som en riktig katt! Kan de bero på bassningen han fick måntro???

Till veckan så kommer Cinderellas familj från Sundsvall och hämtar henne. Säkert kommeer mamzen att lipa som syndafloden igen. Tack och lov så stannar Kjell-Henry kvar länge länge.

Nu ska mamzen och FabboEvert gå och knyta sig en stund. FabboEvert låter hälsa att det är såå mysigt med en liten lur så här på kvällskvisten............

15 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 8 kommentarer
Mamzen har gått och längtat...

Efter något livstecken från de utflugna valparna. Till slut så kom det några jättefina foton från Ebonyzet Big Mama. -Ja,ja. Skratta inte, vi vet att hon är liten men mamzen har så underliga idéer. Nåja, bästa kompisen till lilla Molly, som hon nu heter, är boxern Maja. -Mkt fint namn är det någon som uffar här hemma. Man kan redan nu se vem som komer att härska i det Drömerska hemmet.  Jo, en svart liten nippertippa vid namn Molly!

Hej! Här är Molly!

Här lär jag min nya kompis vem som bestämmer!

mitt...

mina saker....

men släpp då....

Titt-ut!

Ta upp mig...

Nu är det tid att gosa lite, John Blund var just på besök!

Så nog ser lilla Molly ut att ha det gättebra hos sin nya familj! Mamzen är sååå lycklig!

12 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
Vinter vita vidder

-20 är det ute, fast i solen är det varmara. FabboEvert går nedanför trappen pinkar, två steg gör 2:an och vill in igen. Elvis går under protest ut morgon & kväll, därimellan skriker han som en gris när mamzen försöker få honom att gå ut. Fast Elvis gå upp till postlådan för att göra 1:an & 2:an. Majja påstår bestämt att "naken mopsar" kan använda 2beningarnas toa, fast hon har inte kommit på hur hon ska komma upp på ringen än... Amy & Lillan springer ut i stallet och gör det dom vill där ute. Med sig tillbaka brukar de ha var sin hästskit som de vill ta in eftersom den är frusen så borde det gå bra tycker de. Mamzen är inte lika övertygad om det... Pjupparna de slipper gå ut så ofte i denna kyla, mamzen är livrädd att de ska bli sjuka. Ibland får de följa med i bilen när mamzen ska till sina telingar. bara för att öva liksom :o)

Lapphunden därimot trivs som fisken i vattnet när det är mkt snö o kallt. Hon vägrar att gå in, brukar huka sig bakom snödrivan när mamz ropar. Pingelpannielflickan hon vill vara ute ett tag men sedan vill hon in igen. Synd att mamz ska jobba idag, tänk vad myzigt det varit framför TV:n med varm choklad o en massa mopsar i soffan!

11 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Så har då ytterligare

En liten valp flyttat. Ända till Oslo skulle hon. Mamze tjurar och säger att hon är en värdelös uppfödare som bara gråter så fort en lite pjuppe ska till ett nytt hem. Denna gång lyckades hon hålla tårarna borta tills valpköparna kommit ut på gården och inte såg något. Sedan blev det en vild fors och mamzen blev tvungen att snyta sig. Tant Anette var här som moraliskt stöd (och för att mamzen var sjuk om mamzen skulle måsta krypa till snarkofagen), hon skrattade lite snällt åt mamzens utbrott. Hon tänkte nog på att alldeles nyss satt hon här och planerade för nästa kull! Mamzen blev nog lite röd om kinderna och sa att hon var tvungen att gå på toa, sedan satt hon där och lipade syndafloden. FabboEvert bara suckar. Hur kunde det bli så här? Men i kväll blir det en tidig kväll när alla mopsar och vår mamz ska se på melodifestivalen och sedan sova.

Något roligt har mamzen varit med om i veckan, Amy har varit till vetten och blivit patellaundersökt! UA blev omdömmet, Hurra, hurra! Fast Amy tyckte det var himla onödigt med den resan. Tänk så mkt mysigare det varit med en prommis i snön i stället! Ja, ja, vad är väl en bal på slottet....suck!

När mamzen slutat att snora har hon lovat oss en riktigt låååång prommis i skogen! Fast FabboEvert och Elvis tycker att lagomt är bäst. Kanske de bara följer med till tanten i backen, så stannar de hos henne och fikar medans vi fortsätter.

Ha de gött go vänner!

7 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 9 kommentarer
Mamzen har tårar i ögat.

Nu börjar bebisarna att flytta, snyft! det är inge kuligt. Blir så tomt i kojjan, FabboEvert säger inte tomt bara lugnt!

Först var det Carl-Jan som for, sedan Mowgli och efter det Lilla Molly! Det var förra helgen det. Nu blir det gulingarna som far. Fast Kjell-Henry stannar lägnst. Har mamsen tur så stannar även ytterligare en puppe permanent hos oss! Fast vi säger inte vem riktigt än!

4 Februari 2009  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
Hjäääälp!!! Mamzen dränker oss!!!

Eller, ja, nästan alltså! Inte en lugn stund får vi i kojjan! Härom dagen så slängde mamzen ut alla pjupparna i snön, VI HAR BILDBEVIS!!!! Ring djurpolisen eller nåt!!!!

 Så i dag så kom pappa Sigge med valparnas halvbror Lill-Malte & deras mamz på besök. Då tro vi ju naturligtvis att de ska bli fika och kel, pussa och kramar, på sin höjd fotografering! Men vad händer? Jo, de spolar upp vatten i diskon och försöker dränka puppisarna!

Alltså! Ska man gå med på allt eller?

Våran mamz skrubbade valpar så vi var rädd att de skulle blekna, men, som om inte det var nog så stoppade mamzen ner Majja i baljan oxå. FabboEvert gömde sig, han var alldeles skakis. Inte ville han bada inte. Tack och lov så räddade mamzen Anette valparna allt eftersom vår mamz försökt dränka dem. Hon torkade dem torra och och pussade dem alla, så lite tröst fick de!

Men sedan blev det fotografering vill vi lova, fast ingen av oss var speciellt sammarbetsvilliga. Med badbaljan i färskt minne så hjälpte inte ens karramellerna som det bjöds på. Vi var mkt misstänksamma!!!

I vilket fulla fall som helst så knökade mamzarna till oss så att det bidde lite foton i allafall...

Nej! Vill inte!!!

De häringa dummheterna kan ni fet-glömma!

Nåja, om jag får lite karrameller så kanske, kanske jag uppför mig....

Smask, tugg... smask, smask Godis ÄR gott!!

 

22 Januari 2009  | Länk | mina hundar | 10 kommentarer
Det drar ihop sig....

... Valparna är snart leveransklara :-( Våran mamz säger -NEEEeeejjjj, jag lämnar tillbaka all handpenning och behåller dem!!!

Papz såg en aningen chockad ut. Lillhusse spände ögonen i mamz och sa att här skulle det inte sparas minsann. Ska de vara fler hundar här hemma så ska vi ha en "pingel-panniel-picka" sa han.

Mamz har ialla fall ångest just nu.

Förriga veckan var Pappa-Sigge med sonen "Lill-Malte" här och hälsade på oss. Med sig hade de mamzen Anette och Moster Annelie. Sigge blidde alldeles kollrig. Alla dessa valpar, mammahundar, söta dotter Amy och Farbröderna Evert & Elvis. Bäst att ta det säkra för det osäkra och markera det som tillhör oss, tänkte Sigge, varpå han markerade moster Annelie! Bara för att vara på den säkra sidan så vi inte glömmer henne när vi ska hem, sa han. Våran mamz skrattade som bara den, även mamz Anette, moster Annelie såg inte fullt så gad ut. Lill-Malte han beundrar ju sin pappa och ska promt gå i hans skor även när han trampar i klaveret, så, en stund efteråt så gjorde han samma sak! För att vara på den säkra sida för tänk om vi tappar bort våran favorit moster! Huffa!!

Men lekte snällt med alla valpar gjorde alla pojkarna. Valparna bet, slet, jagade & tuggade på alla de kom åt. Värst var det för pappa Sigge när hans söner fick för sig att "provsmaka" hans "spene" under magen! Oj, Oj vilken konstig stil han hade! Som en katt som skjuter rygg och sprang runt på tå som en balettdansör! FabboEvert skrattade i mjugg, tänk att Sigge inte kommit på knepet. Man lägger sig på mage, drar in all lekamen som sticker ut och rör sig så lite som möjligt! DÅ, och först då, tröttnar de små terroristerna!  De drar vidare som Egyptens gräshoppssvärmar mot nya mål att terrorisera! Offtas Elvis eller en katt!

Ha de gott go vänner till nästa gång

19 Januari 2009  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
FabboEverts Fabler

Håhåjaja! Tänk på den tiden ja var ensam mops i hushållet... Lugnt och skönt var det. Ja, förutom när kattmammorna tyckte att jag skulle agera barnvakt. Det var nästan så att man blev kattnappad oj, oj.

Inte har det blivit bättre nu för tiden. Man måste dela mamze med allehanda hundar. Håriga bestar så som talib.. oj fel, AFGHANER, menar jag, lappskojs, nej, nej fel igen! Lapphundar, ska de vara, och så mops så kart. Fast jag vaktar noga snarkofagen så ingen annan delar huvudkudden med mamz och mig! Kära nån då, det skulle ju inte gå för sig....

Häromdagen var mamzen på Rusta och köpte två nya sovbingar till valparna. Vilket påfund! Vad ska de med det till, de ska ju snart flytta till egna kojor!!! Nä, då tycker jag hellre att hon skulle ha köpt dem åt mig. Mamz sa att jag var för stor för dem men hon har ingen aning om hur liten jag kan bli, om jag bara vill, så de så!

I alla fall så bestämde jag mig för att provligga en sådan när mamz var upptagen med telefonen. Jo, Natalie har rätt, den ringer jämt! Nåja, jag var liksom säker på att det skulle dröja ett tag innan hon upptäckte mig så jag gottade ner mig i en liten binge för att mysa en stund. John Blund kommer seglande med sitt paraflax och strör lite sömnflingor på min grånande nos och vips så är jag i drömmarnas land... sååå skönt! Men vad händer? Jo, jag har precis börjat jaga kaniner när jag känner att det är något som kryper på mig. Drömmen förvandlas till en mardröm där det är ett monster som försöker svälja mig hel!!!

 

Yrvaket öppnar jag mina ljusblå (jaja, jag vet, de är mörkbruna, var inte så tjitsliga nu!) och vad får man skåda!!! Jo, en sådan där minimops! Hujedamig, inte konstigt att jag drömt mardrömmar. Jag lånar mopsen Stures ord. Var liksom tvungen att sätta mig upp en stund och "fnula"!

Se hur den lilla arbiggan liksom ler mot er..... Jag var tvungen att grimasera lite och "fnula" lite till...

Men så liksom, hon var nog bra söt ändå för hon sniffade på mig och viftade på den lilla mojängen där bak och rätt som det var kom John Blund med paraflaxet svävande mot oss och strödde åter igen sina sömnflingor och...ZZZ..zzzz...ZZZZ..zz

Så sov vi sååå sött!

ZZZZ...zzzz...ZZZZ...zzz...ZZZ...zzz...ZZ...zz...

12 Januari 2009  | Länk | mina hundar | 8 kommentarer
Äntligen...

Bilden på tre generationer mops!

MamaMaud, Majja-piraya & lille Carl-Jan! Fast lillhusse fick hålla fast Carl-Jan, han ville bara snutta på sin mor!!!!!!!

10 Januari 2009  | Länk | mina hundar | 8 kommentarer
Nu har kringelpinglorna åkt tillbaka till....

..."Långt-Bort-i-stan". Tiden går fortare än lovligt när man har roligt!

Frk Kerstin och Amy hade precis börjat kampa om alla gosedjuren när det var dax för pinglorna att ta tåget hem, snyft!

Stackars Maud och Kärran har haft fullt upp, inte en lugn stund, inte för deras mamz heller! Kerstin ville bekanta sig mer än lovligt med hästarna, gisses vad snabb hon var ur hagen när "Fölet" vill leka!Och det var kallt! Mkt kallt enligt 08-brudarna. Som vanligt var det öppet hus hos mamz och papz... Det var Anette med syster och sambo som kom, Camillas mamma och syster, Marita och Lars, Amys mamz och husse. Vi får inte glömma valpköparna, de från Umeå och de från Sollefteå!Därimellan så ringde telefonen.. -Heelvete, sa Natalie, Är det alltid så här hos er?? -ja, sa våran mamz, och du är här, så du ringer inte. -HEEELVETE, sa Natalie.

Sedan hände något konstigt, Natalie fick abstinens. Ja, vi vet inte vad det är men hon sa att de var de hon hade! -Vart är damsugaren, sa hon och spände ögonen i vår mamz. Det är knapt vi vet det heller, mamz använder den så lite som möjligt. Den kan ju bli förstörd eller smutsig, säger hon! -Ska bara damsuga köket! Det måste ha spridigt sig, köket alltså, för frk Warman var över hela huset både på övervåningen och på nedervåningen. Väldans stort kök må vi uffa. Abstinensen måste ha varit svår för hon hittade mamzens "helvetesrum". Där lägger våran mamz allt som hon tror att hon måste spara men inte har någon som helst användning av, 5 stora svarta plastsäckar blev det! Mamz var lite blek om nosen efter det medans papz stog och log! Papz log så lagomt när mamz var in på IKEA sedan vi följt Kringelpinglorna till tåget! Natalie! kom tillbaka!!!

Det fotograferades en massa oxå när frk Warman var här... De försökte oxå få till en 3generationersbild. Det var inte så lyckat men ett försök var det...

Vi får se om vi får in någon bild senare, just nu går det inte, tyvärr.

Vi längtar redan efter när de ska komma tillbaka igen.... Till sommaren kanske? Vad vet man... 

 

6 Januari 2009  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Tiden går...

och nu är det snart 2009!

Valparna växer och frodas. Nu har de oxå flyttat ihop i en låda och delar mammor!

Vem som diar vad är inte speciellt viktigt för tjejjerna! Nä, huvudsaken är att valparna får mat. Det var Lillans ide att flytta ihop valparna och eftersom Majja inte har någon talan enligt Lillan så blev det så!

Dagtid så är valparna i köket men på nätterna så bor de fortfarande med mamz i valprummet dit även FabboEvert har flyttat. Fast FabboEvert bryr sig inte om småttingarna, huvudsaken är att han delar kudde med mamz. Den första natten han fick sova i valprummer så envisades han med att mamz skulle ligga på hans framben så att han hade det andra över hennes hals och så "krökte" han frambenen så hon låg i ett "skruvstäd"! Mamz var livrädd att han skulle få ont men se dety bekymrade sig inte FabboEvert om! Så fort mamzen försökte komma loss så kramade han åt och fnös henne i ansiktet så hon nästan svimmade av! Det var nog liksom meningen med fnyset det tror vi! Till slut så somnade de och sov som stockar (mamzen var nog medvetslös tror vi) och när papz kikade in på morgonen vek han sig dubbel av skratt! Synd att det inte var batteri i kamran sa han!

Annars är allt sig likt här hemma, Vi jagar katter, går på prommisar och snart kommer 08pinglorna på besök! Då ska Amy jaga fröken Kerstin har hon sakt. Lapphunden snackar om att hon ska visa Maud ladugården med innehåll! Tro om de har stått på en kossas foderbord någon gång, hehehe! säger Lapphunden!

29 December 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
JULEN ÄR HÄR!!!!

God Jul alla vänner!

Hoppas att alla får en underbar Jul med mkt klappar och mat! Ett underbart nytt 2009 önskar vi er oxå!

Nu ska vi ut i snön och se om vi hittar den där tjocka gubben med vitt skägg som mamz påstår snart ska komma hit med en massa konstiga djur som kallas renar som ska dra en släde och landa på taket till våran koja! Tomten heter han visst! Om någon ser han så kan ni väl uffa till!

22 December 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Mina galna...

...mopsflickor! Nu kommer de såå bra överens. De ligger hos varandra med valpar och allt, nja, LILLAN ligger med Majja eller själv. Majja får fortfarande inte ligga hos Lillans valpar men de slåss inte längre om Majja råkar titta lite för länge på Lillans små juveler. Bil på Capten Krok. Ny matad och trött!

Och så en bild på Majjas puppe som har börjat tulta omkring och äter små smakportioner av uppblött torrfoder! Värdens sötaste lilla tjockis.

Ha en bra 4:e advent alla vänner! Det ska vi ha!

20 December 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Hur kunde det ske?

Jag kan fortfarande inte förstå. Det ekar av tomhet inom mig. Frågorna som jag inte får svar på. Varför? Hur? När?

Jag skickade ett sms till dig, "Hör av dig, jag är orolig!" Men tystnaden var total, inte ett telefonsamtal, inte ett sms. Så här länge har det aldrig gått utan att vi hörts av...

På torsdagskvällen kom polisen. När hade vi senast träffats/hört av dig? Då var det precis en vecka sedan du var här och jag pratat med dig.

Så kom då svaret varför du inte hört av dig, varför jag inte kunnat nå dig... Ditt hus hade brunnit ner och det befarades att du blivit innebränd, men, än hade de inte funnit dig. Så jag våndades, hoppades fast jag innerst inne visste att allt hopp var ute!

I går fann de dig... Du, som var mer som en syster än en kompis. När vi pratade i telefon så avslutade vi alla samtal med att säga; Jag älskar dig vännen!

I vått och tort, jag älskar dig, Camilla. Du finns alltid inom mig. Saknaden är som ett värkande tomt hål, jag kommer aldrig att träffa dig igen. Hur ska jag stå ut?

Du är älskad, saknad och aldrig, aldrig kommer jag att glömma dig, Camilla, vännen, jag älskar dig!

 

14 December 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Jaha, nu har det...

Gått några dagar... Valparna växer och blir bara större och större. Lillan älskar att ha valpar, hon tröttnar aldrig på att putsa dem och mata dem. Det ända hon tycker är jobbigt är när Majjas valpar skriker. -Valpar ska vara tysta, mätta, renputsade och belåtna! säger hon till Majja. Majja hon rycker på axlarna och tycker att "vadå de fick ju nyss mat, varför måste jag ligga med dem hela tiden?"

Det är rätt så stor skilnad på Majjas valpar, Heffaklumpen väger 600g medans Mary bara väger 160g. De övriga 2 väger lite över 400g. Stackars Mary blir bara undaskuffad av sin "storebror". Ja, så vad göra? Jo, Lillan vill du ha en extra valp?

Och se de ville hon! Helst hade hon nog tagit alla Majjas valpar men se de får hon inte för hemska mamzen!!!!

Lilla Mary är ju mindre än Lillans valpar oxå men inte lika mkt. Lillans minsta valp väger bara 30g mer än Mary, så nu hoppas vi att hon växer till sig.

Dessutom har Lillan MÄÄÄNGDER av mjölk! Så allt kommer nog att lösa sig!

Lillan njuter verkligen av att ha puppisar!

Vi passar på att önska alla en skön advent!

9 December 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Lillan fick...

... 3 tikar och 2 hanvalpar! Mor och barn mår toppen fint.

Nu ska mamz sova och Lillan med!

5 December 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
Mamz har blitt...

.. mormor igen! De ni me socker på!Vi presenterar lilla sockergrynet Moa född den 2/12 2008 kl. 11.30! Mams blidde naturligtvis tossig denna gång med... slut pengar, igen! Tur att det handlades hundmat förriga veckan!

Visst är det en fin bild? Vi sak hälsa på dem i helgen! Fast Majja och hennes pjuppar får vara hemma!

2 December 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Nu har läget...

börjat stabilisera sig...

4st svarta som växer och frodas men man kan ju inte vara säker, ta-i-trä!

Den största svarta killen går under namnet "Heffaklumpen" (heter Broder Tuck) & den minsta tiken Boo-Mary, så stor skilnad är det på dem...

Men det blev ju två flickor och två pojkar som får kämpa om maten nu, Det var ju 2 gula flickor som dog...

Mkt bra utdelning med tanke på att jag parade min Majja med en gul kille. Vi får väl se hur det blir, tanken är dock att jag ska behålla en svart tik.

30 November 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Sorg...

2 små gula tikar dog i natt...

Vi har kämpat men nu gick det inte längre.

Övriga svarta mår toppen och växer så det knakar

Detta är en bild på Broder Tuck eller Svennis som han ska kallas.

29 November 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
En liten...

Försmak på valparna! Mera foton kommer så fort jag hinner!

27 November 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Vi har 2...

Hängbuksvin här hemma. Den ena bukigare än den andra. Jo, de är sant!

De heter Majja & Lillan. Deras magar bara växer o växer... Majja kommer inom en snar framtid att spricka, åtminsonne ser det så ut!

Lillhusse är jätterädd om henne för hon har en "motorsåg" där inne som han vill ha. Extra godis till "lilla motorsågen" Säger han när han matar henne från matbordet. Tro nu inte för all del hatt hennes temprament har blivit mjukare, ICKE! Nu på morgonen har hon redan hunnit med att jaga en tant på vägen, varit i slaksmål med Elvis för att han trodde att han fick lukta på hennes mat, Jagat Amy runt huset för att hon tog Sven Marsvin (en leksak) som Majja ville ha och jagat kattungarna upp på övervåningen. Därimellan så sover hon faktiskt! TUNGT sover hon!

Lillan blir rundare och rundare. 

Fast hon jagar inte andra hundar eller katter. Lillan är ju drottningen här hemma så hon har sin värdighet att tänka på. Ingen skulle ens komma på tanken att försöka själa eller lukta på hennes mat. Nej, de törs de inte. Lillan ger dem bara de "onda ögat" och då slickar de sig om nosen och backar snällt. Lillan äter upp sin mat mkt prydligt och kikar sedan om det är någon som inte hunnit att äta upp, är det så så går hon dit och den andra hunden backar och bugar. Varsågod er kunliga höghet, låt er väl smaka. säger de och tittar snällt på medans hon sakta och värdigt äter upp deras mat. Till o med Lapphunden backar! Fast hon försöker ibland göra motstånd. Då morrar hon medans Lillan bara står där, sedan slickar sig Lapphunden om nosen och går morrande därifrån. -"Jag gillar inte att hon tar min mat men eftersom hon nu absolut vill ha den så varsågod! MEN jag gillar det INTE!" Ser det ut som om Lapphunden tänker. Ja, så har vi det nu hemma hos oss "på vår gata i stan"! Tänk, säger FabboEvert, vad mkt lugnare det var när det bara var jag!

11 November 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
I dag har vi varit..

på in.off. utställning i Gideå. det var SSRK som hade den. Mamz var uppe med tuppen och stuvade in stolar, stamtavlor, Lillhusse, Busan, Elvis & lilla Amy i bilen. Sedan skulle hon tanka, för det hade hon naturligtvis inte gjort, och vidare mot Ö-vik för att hämta upp Lill-Malte (som INTE är så liten längre), Sigge och deras mamz, Anette. Eftersom Busan är en springer var hon uppe som nummer fyra i ringen, dvs strax efter kl 9.00 sedan fick vi vänta o vänta ända till 2 innan det blev mopsarnas tur. Alla frös och mamz försökte värma händerna på Amys mage men se det gick inte, det blev kallt tyckte Amy!

Malte somnade nästan och Elvis, ja han satt myckt märkligt på Anetts armstöd, allt för att komma undan mamz kalla händer... 

Tungan dn räckte han ut åt mamz när han undkommit henne!

Amy bad sååå snällt att få fara hem men se det gick ju inte. Anette & Mamz var sååå tjuriga. Lillhusse bjöd mamz & Anette på varmkorv och sedan bjöd Anette mamz på en våffla med grädde och sylt. Vi fick bara slicka tallriken!

Jamen HUR gick det då? Kanske ni undrar. Jo, Busan den galna springern hon blev BIR men var i lite för gott hull så något mer blev de inte! Elvis gjorde sitt livs sattsning och charmade dommaren så hon bara log mot honom. Det resulterade i ett HP men Sigge blev ändå bästa hane i öppenklassen. Amy blev så glad när mamz kom och hämtade henne efter att ha visat Elvis så hon glömde bort att vara blyg. Så hon fick oxå ett HP! Lill-Malte, han gjorde oxå bra ifrån sig och blev BIR-J Så Amy blev BIM. Sedan skulle Sigge upp i Gruppfinalen men se då tog Anette fel hund och tog Lill-Malte i stället och ingen tänkte på det så han blev Grupp-3:a! Ja, så kan det gå!

Efteråt for vi till Farmor och drack te och fick peppakakor och bullar. Smaskens för hungriga och frusna utställare!

9 November 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Låt oss presentera...

Ebba Agnes Kristina!

Vår nya flockmedlem! Visst är hon för söt!?! 1400gr och 37cm & söt som socker. Andas gör hon alldeles själv, Ebba är såå duktig. Mamz är en stollig mormor, har varit på stan och har redan slut på löningen. Moster Hanna, Amys mamz, var med och gjorde även hon slut på löningen sin. Hanna gjorde ett kontoutdrag men se de skulle hon inte ha gjort för hon blidde alldeles vit o gul o grön o sedan vit igen! Nu måste vi hem sa Amys mamz!!!! Sedan satt hon i bilen och sa "jag önskar att jag aldrig hade gjort det där kontoutdraget"! Som om de skulle ha hjälpt! Vi var lite oroliga att vi skulle bli utan mat denna månad eftersom kontona var länsade, men, mamz tröstade oss med att hon redan hade fyllt på matlagret innan de for på stan! Vilken himlars tur! Annars vet man aldrig hur det gott!  vilken tur att nästa gäng inte anländer förens nästa löning. Vi menar, Majjabebbarna och vilen himlars tur att inte Sandra ska göra mamz till mormor före mitten av december! Oj, Oj! Bråda dagar. Vi tror att vi ska försöka få ett förskott på nästa månads hundfoder, man kan ju aldrig veta om pengarna räcker i sådana här årstider!

2 November 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
Hej Hopp..

Våran mamz har blitt mormor till en liten tös som ska heta Ebba! Gissa om mamz är stollig, hahaha! Ebba skulle ha kommit till värden den 1/1 2009 men behagade komma den 31/10 istället! Nu vill mamz bara åka ifrån oss och ner å kolla på underverket! Så fort hon får tag på ett foto av lilla Ebba så ska hon visas upp här. Vi är oxå himla nyfikna påná! Tänk va mysigt å få pussas med ett sådant knyte.

1 November 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
I dag har mamz...

Varit virrigare än vanligt! Åh, dé go vänner vill inte säga lite det inte...

För det först så tog hon och FabboEvert sovmorgon, vi har bildbevis! Hon, mamz, ser inte klok ut!

Och sedan skulle hon ta en "snabb dusch", men se telefånen den behagade ringa ett flertal gånger (eller var det kanske hon som ringde...?) och så kom det någon som skulle köpa hö till kaniner, så till slut hade lillhusse hunnit före så när hon äntligen kom i väg så hade han nästan tagit allt varmvatten. De kunde vi minsan höra som satt utanför kabinen. KAAALLLttttt, lät mamzen, flera gånger & hon som brukar stå där länge kom ut med raketfart.

Jaha, sent om siders så var hon äntligen klar för avfärd, men se då va de slut i tanken o eftersom mamz inte kan tanka med kort så var hon tvungen att kör 5km åt fel håll. Sedan skulle hon handla åt lillmamz så då körde hon en mil åt rätt håll, handlade, kom på att hon glömt ta morgonmedicinen och blommorna till lillmamz! Tillbaka hem... Hämta 2 olika sorters hoyor + en blomgrupp och så iväg. Halvägs in till stan så kör hon förbi en polisbil efter vägen och bredvid den så står hennes ena svärson parkerad! Oj,oj sa mamz... Ringde genas för att kolla att allt var ok. Jo då, svarar lillmamz, hennes sambo har kört fast med lastbilen och den andra svärsonen var där för att hjälpa och polis var där för att kunna stänga av E4:an om de måste ha hjälp av en bärgare, ingen fara alls! Suck, pust och stööön sa mamz... Nåja, något försenad så hämtade vi upp farmor och sedan fortsatte vi till lillmamz som bor lååååångt från oss. Tar 1 timme att köra dit, längre tid idag... Lillmamz bor mitt i skogen inte långt från en sjö, vi fick springa lösa där i 2 timmar, Hurra! Ja, Majja & Lillan fick inte det eftersom mamz är sååå rädd om deras magar.

Fiiin bild på Lillan mage &

lika fin bild på Majjamage! tagna idag!

Lillmamz (Sandra) bjöd på älgköttsoppa som hon kokade när vi kom (vi fick älgben) och fika efteråt. Sedan kom ytterligare en lillmamz (Hanna) med sambon Anders och efter en stund Sandras sambo Håkan (han som fastnat med lastbilen).

Sedan for vi till farmor och busade där i ett par timmar.  Hanna och Anders kom oxå men inte papz för han måste jobba. Lillhusse stannade hos farmor så nu är Busan sur som ättika, och ligger bakom dörren. Själva är vi superduper trötta och ska strax krypa ner i snarkofagen. Så liite roligt har vi haft i helgen fast mamz jobbade lördag fast hon igentligen var ledig.

26 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
Jisses va goa bullar...

mamz & papz bakade i går kväll!!!! Mamz knådade och kavlade och kanelade osv osv. Två liter mjölk gick åt! Till bulldegen altså inte att dricka till när vi festade loss på dem. Elvis skällde på mamz hela tiden så på slutet så var han ganska hes vill vi lova!

Vi andra satt som små ljus nedanför och väntade snält på att få ta del av kalaset. Tyvärr så sa mamz att hälften av alla bullar skulle Ing-Mari ha. Det är våran granne, varför hon skulle ha sååå många bulla är för oss en gåta. Tänk om vi hade fått smaska på dem istället för att hon fick hälften? Papz påpekade hatt hon fyller år i dag! Jaha, sa vi, men inte bakar ni bullar åt oss när vi fyller år inte. Nä, för då skulle ni få ont i magen sa mamz. Nåja, vi fick i allafall en bulle var, så det så. Å de var smaskens värre! FabboEvert njöt av varje liten bit, det såg nästan ut som om han retades med oss för han hade kvar när våra bullar var slut. Amy försökte sno av honom men det gick inge vidare. Han ville ha allt själv!

Vi har fullt med spindelungar som springer på golvet! Små svart/vita otäcka små knyten som tar våran binge i anspråk. Det gillar vi INTE. Elvis uffar på dem när de ligger där men se det ska man inte göra för då kommer deras otäcka svarta mamz och fräser och väser åt honom! Deras kattmamz är oriental med fiiin stamtavla - men se hennes ungar är rena botten nappet! Hon hittade en egen kille på byn till dem och det gillas inte av mamz.

Nä, tacka vet vi nybakade bullar!

Snart blir mamz mormor! Hon längtar efter det och har köpt huuur mkt som helst till sina kommande barnbarn. En kommer 1:a veckan i december och 1 i 1:a veckan i januari. Mamz vill att tiden ska gå fort så hon snar för se dem "live" så att säga. Ännu så länge så är det bara foton invärtes, å då ser man inte så mkt.Men liiite kan man ju se iallafall!

Vi ska ut i skogen i dag! Vi, lillhusse och mamz, sedan ska mamzen fara och jobba igen. Inge kuligt alls. Fölisen mår bra, ta-i-trä, säger mamz och tar sig åt huvudet. Och Majja är dräktig, hurra hurra! Lillan vet vi inte ännu, men vi håller tummarna!

Ha en bra dag// Majja & Lillan

21 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 7 kommentarer
Skitväder, skit...

vecka och allt bara trist. Nåja, nästan allt är trist. Mamz har blivit ut-ringd extra huuur mkt som hels bara för att så många har "flunsan" samtidigt som mamz hostar och snuvar. Vi tycker hon ska ligga i "snarkofagen" och snuusa me moppar fulla bingen, undet täcket, på kudden osv, osv! vi vaktar henne noga så att vi inte missar när hon släpar sig till "snarkofagen"! Nyss va hon på toa så följde me

Tordes inte lämna ná ur sikte, hon kan ju smita!!!

Mamzen har även fota magar i dag. Ja, inte hennes egen förståss utan de magar som förhoppningsvis innehåller små pjuppar! Lillan och Majja magar, men andra ord. Majjas tuttar är rosa, eller som mamz skrev till Natalie & Anette  Majja mage mé "pink boobis"! Lite taskig bild men klart rosa tuttar!

Mamz har även sorg.... Fölisens mamz dog för precis en vecka sedan i går! Nevrologiskt skrev vetten på papperet. Hon trodde tumör eller hjärnblödning eller nåt åt det hållet och fölet är bara 4månader... Det vore som om pjuppisar förlorade sin mamma  när de är fyra/fem veckor, de klarar sig men det är mkt jobb för mamz.

Vi hoppas på bättre väder så vi får gå ut i skogen i helgen, mamz behöver hjälp med alla svampar där och det tycker vi alla är roligt!

17 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Hemma, efter...

.."det stora äventyret"! Ja, vi säger då det. Upp klev mamz oootroooligt tidigt på lördagmorgonen. Och eftersom mamz är mamz så hade hon inte packat färdigt kvällen innan utan tog det sista på morgonen vilket resulterade i att hon inte kunde hitta Elvis och Amys stamtavlor! Helt hysteriskt så väckte hon papz och naturligtvis hittade han dem på 0sekunder framför datorn där mamz hade letet hundra gånger minst utan att se dem.

Det var mamz, Anette och Camilla som skulle upp i ottan för att köra till timrå. Med sig hade de Amy, Elvis, Sigge, Lill-Malte, Järnspetter och Alva. Av alla oss anmälda så dansade lilla Alva bäst, Elvis brydde sig minst och Amy var mest nervös. När vi väl var hemma så somnade Amy som en stock!

På söndag var det dax igen! Aldrig har väl någon varit så glad för en 2:a som Camilla när Babben fick det. Kort och intensiv karriär inom hundutställning sa Camilla om Babben!

I dag har vi haft det betydligt roligare när vi var i nationalparken och gick! Alla var med även Amy och hennes mamz.

Elvis tappade bort oss precis när vi var färdiga med prommisen! ca 5m från bilen, men mamz tror att det berodde på att han inte ville fara hem!

Mamz har ia alla fall anmält Amy & Elvis till en inoff i oktober! Skit pomfritt säger Elvis, inte igen!!!!! Kanske ska busan oxå med, om lillhusse vill förståss. nåja nu är vi i alla fall hemma och ska se på en film med mamz i sängen, hehe. Den som följermed expressen på måndagar ni vet!!!

13 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
NU har Lillan

kommit hem! Åhh vad våran mamz har längtat efter henne. Hela dagen i dag har hon gått omkring som en osalig ande och väntat och väntat...

Men nu är hon hemma!  roligt måste hon ha haft i alla fall. Det ser liksom så ut på henne. Det första hon gjorde var att tala om för Majja, Busan och Lapphunden att nu har "drottningen" återvänt, buga eder för hennes höghet! Majja trodde inte riktigt på det men blev väldigt övertygat, ha ha!

Sätter in en kärleksbild på de juva paret!

Säg tro om inte detta blir söta små pjuppar!!!

10 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Nu har Lillan...

..åkt på kärlekssemester norrut. Mamz kunde inte följa för att hon måste jobba och fick inte ledigt. Dessutom tycker vi inte att hon behöver någon kärlekssemester, hon ska var hemma med oss övriga. FabboEvert är sur för han tycker att Lillan är hans kärlek och ingen annans. Han muttrar om att "får jag bar tag på den där Kelly så..." Mamz säger att tyvärr så blir det inga valpar hur du än försöker lilla gubben, så Kelly blir utmärkt en barnafader.

Mamz är ledig i dag, hurra! Kanske blir det skogen i em. I morgon så fyller lillhusse år och till  helgen ska det bli dans i Sundsvall och ett snabb äventyr på IKEA. Papz kanske ska på valpträff oxå med Lapphunden. Vi får se i annat fall så kanske mamz får lifta med Anette eller Camilla!

Vi sätter in en fiiin bild på "Lill-Malte" som bor hemma hos Anette & David. Han är kullbror till Amy. Nä nu ska vi ut och se om vi kan hitta på några hyss med mamz...

 

 

 

6 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
I går var mamz...

...med i demonstrationståget som gick genom Örnsköldsvik. Majja och Amy gick oxå med för att visa att de ger mamz sitt stöd. Vi visar ett foto på när demonstrationståget stannade till på torget och lyssnade på talarna.

Det är många som drabbats av omorganisationen. Det är inte igentligen det att det blir fler 100%, det är nog de flesta med på. Det som stör är att när tjänsterna görs om så finns det många förlorare. Tänk er att förlora 6000kr/månaden och ändå få jobba fler dagar! Ganska märkligt, inte sant? Vår mamz hör till de få som får det bättre, men, hon var med och demonstrerade i alla fall för att visa sig soledarisk!

I lördags var mamz och papz på kalas! Grannen fyllde jämt, de bor igentligen i 08-området men har sommarstugan här i Bredånger. Fest var det vill vi lova och vi fick inte va med! Livet är orättvist tycker vi. Fast på småtimmarna var mamz hem och hämtade oss, då blev vi lite gladare. Tyvärr var maten slut. Vi tar med en bild på födelsedagsbarnet och hans fru. De har en hund som lapphunden är jättekompis med. Aragon heter han och är en schäfer-dobberman-husky mix. Trevlig hund tycker vi, han har även gett bort ett ben till Lillan alldeles själv en gång, han var lite kär i henne innan han träffade lapphunden.

Just nu sitter mamz och lyssnar på musik av "Idol-Lars", länk dit http://www.myspace.com/larsmusic , mamz röstade jättemycket i går kväll.

Idag regnar det så det blir inga svampar i em, kanske får vi fara och plocka äpplen i stället!

 

 

1 Oktober 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
Mamz har bild...

..bevis på Majjas eskapader i helgen. Nu hoppas vi bara att allt går väl.

Sigge är lite känslig och vill inte ha för mycket hjälp när han ska göra små puppisar. Max att man får hjälpa till så här mycker. Men så duktig han är så fixar han det ändå ;o)

29 September 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Majja har blivit...

..väldigt vuxen sedan igår *fniss*! Hon vill nog väldigt gärna fara till Sigge idag igen men se det går inte när mamz och papz ska på kalas. Inte förens i morgon blir det täff igen. Gör ett nytt försök att visa foton från då camillas hundar var här...

Lägger fler bilder i fotoalbum.

27 September 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
NÄ dra på tissor....

Nu har den lede farit i mamzen!!!! Hujedaoss!! I afton så stack mamz iväg med Majja och ingen av oss andra fick följa med.

Oj, oj, vad hon luktade mysko när hon kom hem. Majja har varit och träffat pojke i kväll! Och inte vilken snygging som helst utan Sigge, som Lillan dateade förra året!!

Mamz säger att det blev lite hastigt påkommet detta eftersom inte Elvis ville alls.

Men vi gillar Sigge. Sigge är en riktig charmör och förförde Majja på en gång så nu hoppas mamzen att det ska bli puppisar. Mamz gillar Sigges mams Anette också, de drack te och fikade medans Majja och Sigge kopulerade. Hujedaoss sådana barn det kommer att bli....

26 September 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Nu var det längesedan...

...det skrevs något här. Kan kanske bero på att det har varit fullt upp för våran mams.
Förriga helgen så hade vi storfrämmande av Camillas hundar. Camilla skulle på kurs med sin islandshäst, Danii. Så då kom hela gänget hit för att vara på kollo f.o.m torsdag till måndag. Det var varghunden Niklas C:\Documents and Settings\Katarina\Mina dokument\Mina bilder\telefon foton_2\Foton080926\dagishundar.jpgeller "Krokofanten", "Kissefanten" som han oxå kallas. Gissa hur stor matskål han hade med sig och gissa hur mycket mat mamz fyllde den med till varje mål... T.o.m FabboEvert var impad av matintaget! Och så var det "Järnspetter"och "Lillalva" C:\Documents and Settings\Katarina\Mina dokument\Mina bilder\telefon foton_2\Foton080926\alva_1.jpgoch så naturligtvis Babben, mamz favvo av Camillas hundar. Papz säger att han inte kan förstå hur Camilla törs lämna Babben här. Mamz försöker gömma henne varje gång Camilla ska hämta hundarna. Jo, det var en livad helg!!! Mamz jobbade dessutom och på jobbet hade det vad som kallas motionstimme, då får alla som kan för arbetet ta en timmes promenad, så mamz tog med sig Lillan, Amy, Majja och Babben på jobbet och delade ut bland sina koleger och så gick de på promis med oss. Bland annat si gick de förbi 2 loppisar och mamz gjorde värdens fynd! En vit skinnsoffa köpte hon för 2000bagis. Papz fick hämta den.
Och sedan var Elonas Patrik förbi med en massa älgskankar till oss!
C:\Documents and Settings\Katarina\Mina dokument\Mina bilder\telefon foton_2\Foton080926\amy_algben_5.jpg
Det var SMASKENS!
Fast Amy tog ett helt ben själv och vägrade att dela med sig :o(
C:\Documents and Settings\Katarina\Mina dokument\Mina bilder\telefon foton_2\Foton080926\amy_algben_3.jpg
Nåja, nu är mamz ledig men se då löper vi och vi vill ha valpar ;o)
26 September 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Svampar och Äpplen...

Det är vad vår mamz har i huvudet för tillfället!
I morse var mamz, Lillan och lillhusse och plockade äpplen hos farbro Edblad. All fallfrukt till kossorna och resten i en påse hem som mamz ska göra paj och äppelkaka av.
Klockan 2 for Majja. Amy, Lapphunden, mamz och hämtade Hanna för att fara vidare till skogen och plocka svampar. Vad får de se när de kommer och kör efter skogsvägen? Jo vägen har skurit så de kan inte fara dit de hade tänkt till att börja med och sedan får vi gå hur långt som helst (Hannas ord) fast mamz bara traskar omkrin och tycker att det är jättemysigt medans Hanna vill vända om.
I alla fall blev det Karl-johan, Svart trumpetsvamp, Gul kantarell och höstkantareller!
Vi hundar hade jättemysigt och så kom vi på alldeles färsk rykande älgspillning oxå. Lapphunden var salig! Fast matte tog inget foto på det. Trevligt hade vi i alla fall!
14 September 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Utmanad o utmanar :)


5 gånger 5 ....

Fick en utmaning av 08:orna Natarie (MammaMaud, Kerstin o Biggan)

Fem gånger fem heter den:

Fem saker i min frys
KÖTTFÄRS, HJORTRON, MÄRGBEN,BLÅBÄR OCH SVAMP

Fem saker i min garderob
KAVAJ, JEANS, STICKADE TRÖJJOR, SOCKAR OCH GÖMDA BABYPAKET!

Fem saker i min väska
BAJSPÅSAR, KOPPEL, HUNDGODIS, FOTON OCH OM JAG HAR TUR PENGAR

Fem saker i min bil
HUNDBUR, BAJSPÅSAR, EXTRAKOPPEL, EXTRA HALSBAND, TOARULLE

Fem saker i mitt badrumsskåp
TANDBORSTE, TANDKRÄM, ASTMAMED. SMINK OCH TVÅL

I min tur utamanar jag: Yvonne Axling, OCH ALLA ANDRA SOM VILL
13 September 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
I dag har vi plockat äpplen...

hos en farbror. Inte svamp.... men lite senare i veckan ska det bli svampplock igen. Mamz är så stolt för hon har kommit på hur man tömmer telefonen på foton till datorn.... Ja, se mamz, inte så duktig på sådant där hon inte. Fick ta hjälp av en av döttrarna som log överseende och fixade det mesta.
i alla fall så fick mamz för sig att hon skulle visa svampfynden från förriga veckan som vi var och plockade. Så här ser det ut när vi plockar KarlJohan svampar med henne....
10 September 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
I flera dagar....

Har mamz och pappz tagit upp "pären"! Naturligtvis så har vi alla hjälpt till som bara den! vi bara menar, inte kan vi låta dem sköta jobbet själva! Det måste ju övervakas av grävexperter!!!!
Lapphunden påstår att de gjorde helt fel, man ska gräva ner, INTE upp saker sa hon. Fast sedan hittade hon en stooor potatis och lade sig och gnaga på den. FabboEvert och Elvis de följde mamz hack i häl när hon vandrade upp och ner i "päråkern". Mestadels tror vi för att inte tappa bort henne, vad vet man, hon kanske hade gått vilse i "pärriset" annars!?! För det hade varit helt möjligt! på vissa ställen var det så högt som 1,5m! Papz mätte det!
Majja hon tronade i "pärlåren" som den värsta prinsessa. Hon tror visst att hon är något speciellt där hon sitter och överblickar arbetet. Solen sken som bara den och det var jättevarmt ute, så rätt vad det var så hade hon sälskap av Musse-Katten som lade sig till rätta bland alla låder med "pären" och solade!
Amy sprang onkring och försökte att få någon som skulle jaga henne, medans Lillan låg i gräset med Busan och solade!
Vi får inte promenera i skogen den närmsta tiden på grund av älg jakten, sägen mamz. Ingen svamplockning på morgonen heller, säger hon. Eftersom mamz jobbar i veckan så blir det ingen promenad på eftermiddagarna i skogen heller! Men nästa vecka ska vi plocka svamp heeeelaa eftermiddagarna säger hon! Det blir jätte kul!
Nu ska vi ut på åkern och ta upp mera "pärer" säger mamz.
9 September 2008  | Länk | mina hundar | 1 kommentar
I dag har Majja..

..och mamz varit på mopspromenad runt Höglandssjön! Vi övriga fick inte följa med för vi rymdes inte i bilen, bläää! Lillhusse och papz skulle med en bit och sedan fortsätta till Strömsknallen för att köpa gympakläder till Lillhusse. Så det var alldeles fullt i bilen med 5tvåbeningar och 3fyrbeningar. Jaha, så kan det gå...
Solen strålade, fåglarna kvittrade och alla var på bra humör! Fast två av mopsarna såg lite konstiga ut, kanske säger mamz att det beror på att de inte var mopsar utan en afgan och en engelsk springer spaniel!
Fikade gjordes det efteråt och Majja drack två glas med trocadero och sedan rapade hon Anette mitt i nyllet.
Med på promenaden var hundarna; Busan, Majja, Slippy, Malte, Sigge, Babben, Alva och Järnspetter.
Nästa gång ska vi ta med oss korv och grilla på grillplatsen. Den som vill hänga med är välkommen!
31 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Nu har vi haft besök...

... av Fam. Sandström! Gissa om det var roligt! med sig hade de en gentleman vid namn Eskil! Eskil är 10år och still-going-strong! Vi busade, tiggde godis, fikade och hade allment revligt. Precis så bra som mopsar brukar ha när de träffas! Dagens foto är på "De Tre E:na"!
Eskil. Elvis & Evert!
Snygga killar allesammans! Det roliga ar att Eskil kanse ska komma och vara hos oss på semester! Då blir det riktigt mopsigt här hemma!
30 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Svampnojja...

...det har våran mamz minsann. Idag har hon plockat soppar. Det vet vi minsann vad det är = skogspromenad!!!
Mamz hade fullt i korgen av karl-johan och björksoppar!
Efter det hemska regnet som varade i dagarna 2 och tromben som for genom Köpmanholmen (knäckte träd, lyfte taket på ett stall, välte en hästtransport m.m) så "blommar" svampen som aldrig förr. 2 gula kantareller sprang vi oxå på men det var mer av misstag då mamz inte är så förtjust i gula kantareller. 8st karl-johan hittade hon i alla fall, en var hon tvungen att skrämma FabboEvert för att hindra honom från att pinka på! Gisses så hon blängde på FabboEvert! Björksoppen plockade hon på gräsmattan här hemma och det finns fullt med smörsopp där oxå, fast den ratar hon!
I går var mamz och Cissi och hämtade hem Bonnie, en ponny mamz sålde före jul, nu köpte hon tillbaka henne eftersom det inte fungerade. Mamz sålde henne dräktig och nu kom hon hem med sitt föl.
Så småningom så kommer det nog foto på fölet men idag så nöjjer vi oss med Bonnie.
I morgon ska vi få besök av fam. Sandström, Vi hoppas att de tar med sig en ny bekantskap åt oss!
på kvällen kommer Elona & Patrik, då ska mamz äta surströmming igen.
Solen skiner och på söndag ska vi plocka mera svamp, hurra!
29 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 1 kommentar
Och så var...

...Mamz framme med kamran i högsta hugg. Varmt är det ute och vi säger då bara det. Visst blev Elvis och Lillan söta tillsammans???
Mamz surrar om att hon ska fara och jobba strax, men i morgon är hon ledig! då ska vi till skogen! Hurra!!!
24 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
Om vi fick

bestämma så skulle de va slut med sprutor och sådant! I dag har vi varit till vetten och fått kennelhosta m.m. De va Lillan, Elvis och Amy som fick sina sprutor. Efteråt kom mamz på att Majja skulle ha haft kennelhostan eftersom den ska tas varje år men då var det så dax.... Hon slapp billigt undan hon, inget stick i nacken.
Elvis va bara glad hela tiden och Lillan oxå men Amy tyckte det luktade mysko. Mamz passade på att väga oss oxå.
Lillan vägde 8,5kg, Amy 7,5 och Elvis 10.6! Mamz påstår att Elvis är lite tunn om maggen men det kommer strax att botas med korv och annat gott.
Mamz hade det lite besvärligt när hon skulle till o vakna på morgonkvisten. Ingen kudde hade hon kvar själv för FabboEvert och Elvis hade lagt beslag på dem och låg o snarkade så det dåååånade på var sin sida om mamz huvud. Vi flickor had lyckas snärja in henne så mamz låg som en kåldolm och kom int loss. Ojojoj, va hon stöna och stånkade innan hon kom loss.
Nåja ingen frid varar för evigt och i kväll ska mamz jobba. Då kommer vi att få extra mat av papz. Han kan inte med att FabboEvert förföljer honom och gruffar så då brukar det bli extrapotioner åt oss alla. FabboEvert, han vet minssan hur en slipsten ska dras han!!!!
Dagens foto på Siivas Gandalf, Amys pappa! Han och hans mamz var på besök i tisagskväll!
21 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 3 kommentarer
Nä dra på tissor....

nu blommar löken!
I går (den 17/8-08) Så skulle mamz upp tidigt. JÄÄäääätte tidigt, de va knapt att vi mopsar orkade rulla ur kojan! Papz klev oxå upp men det är vi liksom vana vid. Ja, hujedaoss! Nå, upp klev de i alla fall och så tog de FabboEvert me sig och stack! Kvar var vi andra samt Lillhusse! Efter att ha varit borta hela dagen så kom de hem sent på kvällen och dra på tissor om de inte hade en kavring med sig hem!!!!
En svart mopskille vid namn Elvis hade de varit i Piteå och hämtat. sova i kojan skulle han oxå med oss andra sa mamz! FabboEvert vaktade noga sin kudde, den fick han inte ligga på.
Sen trodde han att alla matskålar var hans och skulle vakta dem men ni kan tro vad Majja sa när han ville ha hennes mat. Det är inte för inte hon brukar kallasför "Pirayan". Ät ur din egen skål du sa hon, och blev jätte konstig i sitt lilla mopsface. Det såg ut som hon åt på citroner.
Hientills så fungerar han bra med oss fast han tyckte nog att Busan och Ronja såg bra konstiga ut och han hade fullt ståndskall på dem i går kväll!
Fortsättning följer...
18 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 4 kommentarer
I dag fyller...

Mina puppisar 1år! Jag hoppas ni får ett riktigt stort kalas, med många fina presenter som prasslar och luktar gott!
Grattis till 1års dagen!
Ebonyzet Amy Gray
Ebonyzet Al Bundy
Ebonyzet Allan Shore
Ebonyzet Axel Foley

16 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 5 kommentarer
I dag har vi badat

I havet naturligtvis! Det var mamz och Lillhusse som kom på iden. Naturligtvis så tog inte 2beningarna med sig badkläder utad de tänkte att vi skulle roa oss själva medans de satt på stranden och tittade på. Det var jättevarmt i vatten så mamzen tog av sig och badade "alá natura" Och Lillhusse i kallingarna hela tiden klagande -Men tänk om det kommer någon!!!!! Va brydde sig mamz om det!?! Inte ett jota. Vi säger då bara det, 2beningar är konstiga, alltsom oftast!
Nåja, ingen kom och störde. Busan simmade i över 20minuter! Afganen tyckte att hennes päls var jätteläskig när den flöt omkring henne och försökte bita i den, Lapphunden rullade sig mest i sanden hela tiden, Lillan vägrade doppa mer än klorna, Amy simmar som en kråka med badade glatt ändå och försökte apportera pinnar som 2beningarna kastade men stackars Majja simmar ännu uslare och höll på att drunkna ett flertal gånger när hon glömde att använda bakbenen och sjönk. Tur Lillhusse förbarmade sig över henne och hjälpte henne iland. Fast vad hjälpte det när hon gav sig ut igen och behövde räddas återigen?! Nåja, FabboEvert var hemma och sov. Han sov när vi kom hem oxå!
Lillan har en inflamerad livmoder och står under behandling. Hon gilla inte sin "medusin". Hon gömmer sig över allt men mamz hittar henne ändå. Inte lönt att försöka smita ifrån henne inte. Ikväll ska vi grilla och klippa klorna. Inte nödvänigtvis i den ordningen säger mamz.
ha en trevlig helg!
15 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 1 kommentar
I går var

det full rulle här hemma må ni tro! Mamz for tidigt, tidigt på morgonen. Vi han knapt vakna! Mamz och Marita skulle fara på utställning! Ha, vad då för utställning undrade vi när de satte sig i bilen och åkte iväg utan oss!
När mamz kom hem igen så sa hon att det var en annan slags utsällning av en kvinna som heter Elisabeth Ohlson Wallin och det var inte bara en utställning utan två stycken som hette "In Hate We Trust - based on true stories" och "Ecce Homo".
Mamsen tyckte att den var så bra att hon var tillbaka dit idag igen för att se dessa utsällningar med Lenizen och Anders.
I går kväll så var det masssssor med tvåbeningar här, hela 14st som åt surströmming, gissa om vi tycker det luktar mumma!!!! Alla fick vara med och festa även vi fyrbeningar. Kalas!!!!
7 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 6 kommentarer
När mamzen städar

så är livet trist... Ja vi säger då de Jääässsssp!!!!
Kan nån uffa varför de ska va nödvändigt att dra bulleribång runt hela huset? Mamzen hööör inget då ju! där stod FabboEvert och uffade att han villa ha "Karrrameller" men inte hörde mamzen nått inte. Sedan försökte FabboEvert tala om att det var dax för en mysstund i sängen med suduko och mamzen men vet ni va hon gjorde? Hon sa att vi störde henne och så åkte vi ut på bron. Där fick vi sitta medans bulleribong va igång och sedan luktade det jättemysko! Mamzen sa att de luktade rent men nog tyckte vi att det lukta de mest konstigt.
I morron kommer mamz älsta dotter hem. Lenizen och hennes smbo Anders! Då blir det "Karrameller" till alla. Dagens foto är på FabboEvert som har somnat tungt och inte märker när kogen fylls på med kissar!
Nospussar till alla snygga mopskillar från Lillan & Majja
Ja till alla mopsflickor oxå
5 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Äntligen Afganen...

har farit hem! Hennes mamz kom å hämtade henne ikväll, såååå skönt tycker vi mopsar. Lapphunden sörjer för de två är bästisar. Tack o lov så håller Busan med oss.
På eftermiddagen fick vi även besök av Maria, Mats och deras 2 pojkar. De kom för att spana in Majja. Maria vill ha en "Majjakopia"! Majja kopplade på stora charmen och hånglade hej vilt med hela familjen. Pappa-Mats hade nog inte tvättat öronen på heeeela semestern så det fixade Majja, pojkarna blev nogsamt tvättad i ansiktet och mamma-Maria fick en omgång av tugan oxå. Det är alltid roligt med besök när man är mops :o)
Blåser gör det och mulet är det men det är ganska skönt ändå, tycker vi!
3 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 2 kommentarer
Början!

I dag så väcktes vi av att det var ett himla oväsen på afganeländet! hon skällde som en galning! Matte fick minsan pallra sig upp och kika i fönstret. Där stod Anki och höll en shettis medans stoooora halvbolodet gick omkring på gräsmattan och käkade grönt. Mamzen fick hasta på sig och gå ut o fånga storhästen med hönsens mat. Anki är rädd för honom.... Men våran mamz bra tog honom och satte in honom i boxen! Cicci som äger eländet, Är på storsjöyran och kommer hem ikväll.
Hoppas hon tar med sig afganen hem oxå. vi gillar inte henne då hon bara knycker våra leksaker och ben.
3 Augusti 2008  | Länk | mina hundar | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lillan Majja Österberg                                             Skaffa en gratis hemsida