Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


kan inte riktigt fatta...

min lilla pojke är SM-KLAR!!!

Lille Vic, som inte ens har tävlat i ett år... helt otroligt!!

19 September 2010  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Inser ni att...

... jag är världens sämsta bloggare!!! Sen jag började med fejjan och agilitylistan så känns det överflödigt!!

Men iaf...

ReDogs fanatic får är kvalat till lag-SM 2011 (genom tre vinster och en fjärdeplats på Gotland) Timmy & Vic deltar i laget ihop med Maria & Pi samt Bebban & Kenzo.

Timmy är klar inför SM ind. 2011

Vic har nu två hoppcert och ett agilitycert *lilla lilla pojken* (tre SM-pinnar i ho och två i ag)

Jag är säker på att jag har världens bäääästa hundar!!! :D

 

Vi är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

15 Augusti 2010  | Länk | Agility | 0 kommentar
Gävle i helgen :)

Jag är världens sämsta bloggare, I know... ni behöver inte berätta det för mig ;)

Men jag säger bara... mina hundar... killarna!! Bästaste bästa!! <3Vic med sin älskade gris i helgen ;)

Timmy nolla & plac 4 igår i hopp3
Vic nolla & vinst idag i hopp2, tog därmed sin andra pinne (blev uppfl. förra helgen)
Vic nolla & plac 3 idag i ag2, tog därmed sin första pinne
Timmy nolla & vinst i hopp3 idag

Nog med skryt, men dom är ju såå bra!! ;)

Grattis alla till bra lopp, pinnar, nollor, cert och uppflyttningar i Gävle, Tranås och Oxelösund!! Många som har lyckats riktigt bra i helgen!! :)

Jag och mina hundar sponsras av ReDog (www.redog.se)

9 Maj 2010  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Härlig helg i Norrland

Det var ju i och för sig en vecka vi var där nu, men nu ska här bloggas lite om det!! Vill bara tillägga, sitter ute på terassen och hundarna ligger och solar sig i vårsolen efter en härlig promenad i skogen. Ja ni, det finns hopp om livet!! :)

Förra helgen styrde vi norrut, närmare bestämt till Nordmaling och deras agilitytävling. En jättetrevlig tävling med bra flyt, trevliga funktionärer och utmanande banor.

Timmy kändes väldigt bra och vi dubbelnollade i två ag3 på lördagen, plac 2 och 3 :) På söndagen hade vi en femma (rivning) med klassens bästa tid i en av ho3 och en disk i den andra ho3 där jag inte skötte mitt jobb... ;) Timmy däremot jobbade kanon på helgens fyra lopp och jag är mycket nöjd med hans insats.

Lille Vic körde två ag1 på lördagen. Raketramp på gungan i första loppet... bara att göra om och göra rätt!! Andra ag1:an gick som en dans! Nolla och vinst, plus Vics sista pinne i ag1. Uppflyttning till ag2 :)
Första hoppettan på söndagen, disk på en övertänd hund. Andra loppet, 5fel på en rivning där han blev flack på en raka. Tvåa blev vi i den klassen, bara en nolla.

Ett klipp tillägnat Tomas Bolinder (Bollnäs-Nana-Lizas man)
ska dock inte misstolkas, men han satte denna låt i hjärnan på mig i Norrland och den hängde med ända hem till Västerås!!


3 April 2010  | Länk | Agility | 2 kommentarer
The 2 year old ;) and some Dalarna

Min lille prins fyllde år igår...

Grattis min älskade Vic

2år

På senaste tiden har vi hunnit med mycket. Vallning, massor av härlig och nyttig träning samt vår älskade tävling i Rättvik. Båda hundarna skötte sig jättebra där. Timmy kom tvåa i ag3 på lördagen och hade klassens bästa tid men tyvärr två jävliga rivningar i hoppklassen samma dag. På söndagen gjorde Timmy ett mycket bra lopp i hoppen med en rivning och tyvärr så diskade jag oss i ag3 (men där hade vi annars jättefina kf och inga rivningar) *duktig storeman*

Vic skötte sig exemplariskt i Rättvik. Var säker på att han skulle vara övertänd eftersom han bara var med och minglade på lördagen. Han skulle ju bara tävla på söndagen, då det var klass 1. Ag1, ett superbra lopp... tyvärr raketrampade han den tunga gungan så jag valde att ta om den. Annars lyssnade han jättebra och det kändes lovande inför ho1. Hoppklassen var en härlig, flytig hoppbana med vissa svårigheter, helt i min smak. Vic gick in och ägde... och vann klassen!! :) Vinst och pinne nr 2/3. Nu har han två pinnar i både hopp- och agilityklass 1. *liten man, han kan han*

Grattis till alla andra som tog pinnar, SM-pinnar och gjorde bra lopp i Rättvik!! (Madde & Vics mamma Trixa, Petra & Mick, Ullis & Maq, Britt & Dis, Perra & Pysen, Liza & Nana och måååånga fler)

Till helgen, agilitytävling i Nordmaling!!! Har planer för båda hundarna... nu jävlar kör vi!!!

Jag & mina hundar sponsras av ReDog (www.redog.se)

 

22 Mars 2010  | Länk | Agility | 1 kommentar
VBTOTK rules ;)

Orkar egentligen inte skriva nåt långt inlägg, så det tänker jag inte göra heller :)

Igår var jag & Vic i Kvinnersta (Örebro BK) och tävlade. Hoppklassen tyvärr 10fel, en rivning och en snöplig vägran orsakad av mig... Agilityklassen, 0fel, VINST och pinne nr 2 av 3 i ag1 :) *duktig liten* Han kändes jättefin och lyhörd, min lilla prins!!

Maria A och hennes family var i Linköping och tävlade... Piddi Piddi är SM-KLAR nu!!! Wiiiee!!!  Visste väl att ni skulle greja det :)

See you in Rättvik, everybody!!!

Jag och hundarna är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

7 Mars 2010  | Länk | Agility | 4 kommentarer
Yes, I know...

Jag ÄR världens sämsta bloggare, men nu när hundarna har vintervila så blir man liksom lite off överhuvudtaget...

Nåja, här kommer ett litet inlägg iaf!! :)

Första vill jag gratta alla duktiga förare och deras nya stjärnor som lyckades bra i Karlstad.

Malin & halvsyster Eowyn knep sin första agilitypinne!! Congratz ;)

Petra & Mick satte en trippelnolla (gryyymt) och tog alltså en pinne i vardera klass!!

Eva & Knut vann agilityklassen och tog pinne! Snyggt jobbat!!

Maria & Smack blev uppflyttade till agilitytvåan!!

Emma & Milka tog sin välförtjänta sista pinne i hoppklass 1, det var ni värda!

Emma & Harry som plockade pinne i agilityklassen!! Grattis till er!

För mig och lilleman blev det två lopp med 5 fel i klass 1. Vi fick ett j*vla beröringsfel i agilityklassen, då Vicke Vire touchade i mig när jag gjorde ett framförbyte när han var på gungan. Han gjorde en bättre gunga än han brukar och liksom gled in i min hand när han körde sin "slide-stop"-stil. I hoppettan blev det en förarglig rivning. Den öppna hoppklassen mosade vi totalt i och det kändes fruktansvärt offensivt och samspelt. Nolla och vinst *lilla tussen kan han*

Det var en otroligt lärorik tävling där jag upptäckte att flera av våra tidigare problem var som bortblåsta *skööönt* Vår akilleshäl, tveksamheten att låsa på hinder vid bakombyten då jag ibland är en aning tidigt med att komma över på nya sidan, var som bortblåst. Grymt fina rearcrosses!! *me like*

Som sagt, mina älsklingar har semester nu men om några veckor sätter uppbyggnadsperioden igång. Även agilityträningen kommer igång då och jag och Maria har en plan, tajmad och klar in i minsta detalj!! Tack förresten Maria, för en jättetrevlig kväll häromdagen, med många skratt, diskussioner, planer och annat smått och gott. Nu blickar vi framåt mot nästa säsong!! :)

En lugn helg... inte ofta man har det! Ändå är nerverna på helspänn... Väntar på svar från ett lärarjobb jag har sökt. Var på anställningsintervju förra veckan och ska få svar nästa vecka!! *hoppas hoppas*

Ta hand om er!!

Jag & mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

6 Februari 2010  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Oh My Dog... and Linköping ;)

Snacka om att man är dålig på att uppdatera... Det har gått bra lång tid sen MyDog känns det som men här kommer nu mitt blogginlägg om det ;)

Jag, mamma och Maria packade bilen full med prylar och tre klass3-hundar (Vic fick stanna hemma, lillen) och styrde "storbilen Rinderud" mot "Go och gla´, Kexchoklad, GÖTEBORG" där vi skulle tävla på MyDog i två dagar!! :)

Vi hade en väldigt rolig resa ner med många skratt, givande diskussioner och god mat. Tack mamma & Maria A för resesällskapet!!

När vi kom fram höll vi på att skratta ihjäl oss ännu mer än vad vi hade gjort i bilen på väg dit. Rummet vi skulle bo i skulle vara ett trebäddsrum där det var meningen att jag, mamma och Maria med tre hundar skulle bo.

Ibis Hotell Lerum gav oss ett billigt pris som tur var, men världens minsta trebäddsrum!! Tur att vi inte skulle göra annat än att sova där typ... God frukost och sköna sängar var det i alla fall och vi tryckte ihop oss på den lilla yta som fanns. Tur att Marias Pea (läs Pi) gillar att sova under sängar. Annars hade golvytan varit knapp ;)

Lördagens tävlingar

Tävlingarna började med en int. hoppklass ritad av Roger Petersson. En väldigt rolig bana blandad med svängar och fartiga sträckor som jag tyckte passade perfekt för att Timmy skulle få känna på underlaget. Vi hade ju i och för sig sprungit på mattan på Älvsjömässan i december och då gick det bra, men vi hade ju även hunnit kuta på mattan i Kista däremellan som är snorhal!! Var därför lite orolig om han inte skulle ta i ordentligt från början utan känna av mattan lite väl länge innan han vågade dra på mer ordentligt.

Banan passade mig och Timmy väldigt bra! Valde att plocka in över nr 1 och sedan framförbyta mellan nr 3 och 4 för att kunna bryta linjen på nr 4. Han kändes väldigt med mig från start och var inte alls sepciellt försiktig på mattan. Valde sedan att springa och framförbyta medan han var inne i slalom och han hade inga problem att jobba klart genom hela slalomen som stod rakt ut i ingenstans. Sprang sedan som en skållad rått och gjorde ett bakombyte på nr 12 och sedan även på muren nr 15. Plockade sedan in lätt på "målrakan". Timmy kändes pigg och stark, trots loppen i Kista bana två dagar innan. Vi kom i mål med 0 fel och låg tvåa bra länge, men till slut halkade vi ner på en femteplats! Nöjd med det och kände att vi var otroligt samspelta!!

Den int. agilityklassen var ritad och dömdes av den danska? domaren Johanna Allanach. Banan var otroligt rolig med många tunnelingångar efter varann som jag tycker är kul då man måste behålla trycket och sin offensiva handling igenom. Den innehöll även en krävande slalomingång. Jag kände mig nöjd med mina handlingsval på banvandringen... Nu skulle vi bara in och mosa!! :) Timmy gjorde ett jättefint lopp bortsett från svängen mellan A-hindret och nästa hopphinder. Jag hade valt att blindbyta där, men blev för sen med bytet och gav honom ingen direkt svängsignal. Vi fick flera galoppsprång som kostade tid. Vi kom trots det i mål med 0 fel även i denna klass och slutade på en tiondeplats, mycket beroende på den svängen!! *duktig pojke och en riktig klanthandler*

Söndagens tävlingar

Dagen började med en int agilityklass ritad och dömd av Roger igen. Den här banan hade flera olika ställen som jag funderade kring på banvandringen med hittade till slut den bästa lösningen för mig och Timmy.

Valde att ligga kvar med högerhandling vid gungan och bara skicka på honom rakt fram för att sedan springa på och framförbyta efter balansen. Timmy hade fina kf och bra tryck. Gjorde även ett framförbyte till innan nr 9 och han lyssnade bra på min plocka in.hand till slalom. Måste här bara nämna Jenny Damms handlingsval med Elvis. Hon valde att plocka in över nr 9 för att sedan bakombyta tunnel nr 10. Elvis fullkomligt sögs in i slalomet och vägen var helt outstanding!! *grymt*

Resten av banan kändes även den fin och vi jobbade på offensivt och noggrannt med bra samarbete och känsla. Tyvärr fick vi 5 fel på balansens uppfart (första gången i Timmys tävlingskarriär hittills!!) Roger var väldigt hård på kf och jag såg många som tex fick fel på att gungan inte hade slagit ner innan hunden lämnade den. Surt när jag såg att tiden hade räckt till vinst, men vilket skönt lopp det var!!

Hoppklassen, ritad och dömd av Johanna var en skön avslutning på helgen med en knivig slalomingång. Tyvärr tappade jag Timmy för två tiondelar och han hann ta ett hinder för mycket. Annars även det ett skönt lopp med bra tryck och inga rivningar!! :)

Jag är såååå nöjd över våra lopp på MyDog och jag kände verkligen hur samspelta vi var alla loppen. Inga rivningar på hela helgen, fina kf och bra tajming! Åhh, vad kul vi hade!!! Timmy, kungen!!!

Nu har Timmy fått välförtjänt vintervila (vilket han tycker är heeelt onödigt). Ska vila under januari ut och även i februari. Efter det en väl planerad uppbyggnadsperiod och agilityträningar (och tävlingar). *läääängtar*

Linköping klass 1, 16 januari

Lille Vic får vänta lite till med sin vintervila. Vi var i Linköping i lördags och gjorde två jättefina lopp. Tyvärr räckte det inte till pinne men jag känner verkligen att vi har ett väl fungerande samarbete och det tryck den lilla rackaren har är precis vad jag önskar!! Så många fina ord som folk öser över mig och den lilla parveln, det är nästan så jag skäms ibland!! :)

I agilityklassen blev det tyvärr en raketramp på gungan, så jag valde att ta om den. I hoppklassen blev det 5 fel på en rivning pga ett uruselt bakombyte från min sida *stackars hund som verkligen försöker, så är man där och sabbar* Nya tag i Karlstad om två veckor!!

Grattis till alla er som har tagit cert, SM-pinnar, pinnar och gjort bra lopp på Åland, i Finland, på MyDog och i Linköping! Ingen nämnd, ingen glömd!!

Ta hand om er!! :)

 

Jag och mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

18 Januari 2010  | Länk | Agility | 1 kommentar
Kistatävlingarna

Ja, då var två av veckans fyra tävlingsdagar till ända och just nu laddar vi för grymma lopp på MyDog! Imorgon packar jag, mamma och Maria A bilen full med hundar och grejor och far mot Göteborg :)

Kistatävlingarna på Husdjursmässan, anordnade av Österåkers BK, har varit väldigt roliga. Bra banor, bra flyt och överlag en väl anordnad tävling. Tack till gänget i Österåkers BK :)

Såhär vackert och varmt som bilden visar var det då f*n inte när vi var där... -24 grader stod bilen på när vi kom fram till mässan i tisdags morse... *brrr* Med täcken på hundarna och halsduk uppdragen till näsan entrade vi mässan där det fanns alla möjliga djur. Har ni hört talas om Svenska Musklubben, eller varför inte en alpackeutställning?? Tro mig, folk verkar engagera sig i det mesta. När jag frågade Svenska Musklubben om de samarbetade med reptilavdelningen lite längre bort fick jag väldigt arga blickar på mig... *haha* men lite skämt måste det tåla!!

Gissa om mina hundar fick en chock när sådana här krabater tittade på dem?! De trodde nog inte sina ögon... Ingen häst men nästan stor som en... Inte ett får, men ullig som en... hmmm... what?! Jaja, ganska coola var det iaf när det spatserade runt där i ringen!!

 

Nog pratat om alla konstiga grejer man såg där, nu till mässans höjdpunkt... AGILITYTÄVLINGARNA såklart!! :)

Tisdag Ho3a Timmy

En bana ritad och dömd av Kenth Svartberg. Lagom bana att börja med på ny matta tyckte jag. Timmy hade väldigt svårt för mattan men kämpade på bra. Slutade på 5fel (rivning på nr 5). Märkte hur han försökte dra på efter tunneln mot nr 5 då jag drog för att kunna plocka in genom däcket och bort till nr 7 med vänsterhandling hela vägen. Annars ett bra lopp med tanke på svårigheten på matta.

Tisdag Ho3b Timmy

Även detta en "Kenth-bana" som var mer i min smak. En blandning av mycket handlig och springspring *kul* Starten kändes kanonbra om man då tar hänsyn till problemen med den hala mattan. Drog på som en idiot upp till slalom för att hjälpa honom att bromsa upp sig efter rakan. Fick även prova på ett av våra nyinlärda kommandon i den här bana, riktigt kul att det funkade dessutom :) *not telling you ;)* Gick i mål med 0fel, slutade på en tiondeplats. Helt okej med tanke på halkproblemen... Maria & PiddiPiddi slutade femma *bra jobbat, vbtotk*

Tisdag Agilitylag "ReDogs Fanatic Får"

En lagom bana med lite småfällor. Vic ut först av mina hundar... premiär på matta och med hans långa ben och ormkropp var jag lite orolig kan jag minst sagt säga. Vic, eller ska jag kanske kalla honom Bambi (på hal is), skötte sig utmärkt och gjorde ett felfritt lopp *lilla snussen* Vad han kämpade!!! Timmy däremot hade knäck i lurarna när han såg tunneln bredvid A-et *grrr* En retlig disk alltså... tur att han hade bra kf iaf... apan!! Tyvärr blev laget diskat totalt.

Onsdag Ho3 Timmy

Bana ritad och dömd av Åsa Wrede. Antar att den kommer upp på www.toktassarna.com inom ett par dagar :) Rolig bana där jag bestämde för att sätta mycket tryck på honom. Han kändes otroligt fin och hade mycket bättre fäste än dagen innan. Blötte tassarna extra mycket, kan ha hjälpt! Slutade på 5fel (en rivning), kände mig ganska tillfreds med loppet.

Onsdag Ag3 Timmy

Åsa Wredes (www.toktassarna.com) bana igen med flera fällor. Även denna bana innehöll ställen där man kunde välja olika handlingsalternativ *tycker om*. Kul när inte alla tänker lika utan när man ser många olika varianter på sätt att köra banan på. Samtidigt en utmaning för en själv på banvandringen att hitta den bästa lösningen för mig och min hund. Timmy gick kanon detta loppet, och jag kände att han började fatta hur han skulle hantera mattan. Kom i mål med 0fel och slutade totalt på en tredjeplats efter Ess och Dell.

Onsdag Agilitylag "ReDogs Fanatic Får"

Lilla Victor fick möta mycket nytt på denna bana, ritad av Alar. Han har inte stött på smala däck ur sväng speciellt många gånger plus att en viadukt var ny för honom. Han har hoppat hel mur flera gånger men aldrig en viaduktmur. Lille mannen skötte sig bra, men hans matte var tung i arslet. Krockade med honom på ett ställe, där jag skulle hinna blindbyta när han var i tunneln. Det gjorde att jag fick stifta närmare bekantskap med mattan på lite mer nära håll också *pinsamt... haha asg* Viadukten blev han tveksam på men jag bara vände och skicka om honom och då skötte han det jättebra. Däcket, nemas problemas! Tyvärr blev det en disk på en annan fälla, men allt som allt är jag nöjd med hans insats men knappast med min egen.

Timmy gjorde ett jättefint lopp och var oerhört följsam och lyhörd trots så många lopp i ryggen. Ett nollat lopp med bra kf och bra fäste på mattan. 

Onsdag hopplagklass "ReDogs Fanatic Får"

Valde att stryka Timpan i den här klassen. Han kändes så väldigt fin och hade gjort två nollade lopp precis innan så kändes det som att han kunde få stå över. MyDog väntar ju till helgen så jag valde att spara på honom och fokusera på Vic som ska vara hemma i helgen istället. Nyttigt för Vic med träning på matta dessutom. Alars bana denna gång var flytig med många långa sträckor och öppna ytor. Här hade vi däcket och viadukten på böjt spår innan en "hand in" till en böjd tunnel. Han skötte det lysande!! Lyssnade jättefint på mina "hand in"-kommandon och tempoväxlingar. Tyvärr blev han lite flack på andra hindret (tre hinder på rakt spår i starten med långa avstånd) så vi drog på oss en rivning där. Sedan fick vi en till rivning när han gled som tusan på en böjd linje, samtidigt som han tappade fästet lite. 10fel totalt men han skötte sig bra iaf, lilla gubben!! Laget slutade på fjärdeplats!

Grattis till alla er som fick till bra lopp och grymma placeringar i Kista. Ingen nämnd, ingen glömd!! Kul att träffa alla igen!!

Nu vilar vi och laddar inför MyDog i helgen! Vi ses där, ni som ska dit!!

Måste avsluta med att ber er klicka fram till denna bedårande kattunge. Såååå söööt :)

 http://www.youtube.com/watch?v=ZFYtvfBdBpY

Jag & mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se) www.redog.se

7 Januari 2010  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Den lilla, lilla mannen i den stora, stora världen... i Karlstad

Den lilla, lilla mannen har blivit stor pojke. I söndags bar det av till Karlstad och Hammarö BKs officiella klass1-tävling.

Efterson storebror inte fick tävla där så stannade han hemma med mamma som skulle sova efter att ha jobbat natt. Timmy kröp ner i sängen hos mamma när vi åkte och såg inte alltför road ut av att bli lämna kvar hemma...

Resan dit gick väldigt smärtfritt och nog var det bra skönt att large inte hade första banvandringen förrän tidigast 12.30 :) *oh yeah* Vi kom dit strax för 12.00 och då låg de lite efter i schemat. Detta bekymrade mig inte ett dugg. Jag tycker det är bra mysigt att strosa omkring på en klass1-tävling med min nya lilla förmåga och socialträna, fika, prata med folk och mysa.

Ridhuset där tävlingen hölls

Första klassen var agilityklass 1, en rolig bana med lite utmaningar, ritad och dömd av Ninnie Lindvall. Såg på resultatlistorna från small och medium att det hade varit totalt två nollor i medium och ingen i small!! Blev lite förvånad, tyckte inte banan var så knivig att man inte skulle kunna ta sig runt nollad. Vid första anblicken på banvandringen kändes banan som en riktig Vic-bana. Det var blandad med rakor, ett par ställen där man hade flera olika handlingsalternativ och en fälla på slutet. Här gällde det att jobba hela banan igenom... Jag kan lova er, banan var tamejtusan inte slut förrän efter hinder nr 20. Hinder nr 19 var nämligen en lång rak 6m-tunnel som låg riktad rakt fram mot ett hopphinder bredvid det hopphinder man skulle ta, plus att avståndet inte var mer än ca 5m från tunnel till dessa två hopphinder.

Vic kändes lugn och fin innan start. Under uppvärmningen var han oerhört fokuserad och följsam. Hoppade ett par språng på uppvärmningshindrena och han kändes noggrann och försiktig (han har ju en tendens till rivningar ibland då han slarvar). Jag kände verkligen att vi var oerhört laddade, fokuserade och starka när vi tillsammans entrade planen, såååån skön känsla!!

Loppet flöt på mycket bra, hans kf var kanon och han lyssnade kanon på alla små detaljer i min handling. Svårigheten med kort avstånd in i slalom efter en stjärna med hopphinder gick strålande. Vägen jag gav honom från sista hopphindret innan slalom och fram till slalom var inte mer än 3m och med tanke på att han är storgalopperad och storhoppad så skötte han sig utmärkt som bromsade upp, krökte bakbenen och kom in rätt i slalom utan att tappa fart. *duktig liten* Gjorde ett bakombye in i sista tunnel och han läste det galant och vände ut rätt mot sista hindret så jag bara behövde kommendera "fram hoppa". Vi kom i mål med 0fel och med en bra tid på cirka 31sek :D Jag visste att det skulle räcka till pinne men jag hade ingen aning om placering. Det slutade med att det var Vic och en hund till som var nollade av totalt 52 hundar!! Vic vann med 12 sekunders marginal!!! :) Sååå stolt över min lilla pojke!! Första agilitypinnen var i hamn!!

Hoppklass 1 var även det en rolig bana, en lite springigare variant än det förra som var bågot mer teknisk. Även här kändes han grymt fin på framhoppningen och vi kändes oerhört samspelta. Loppet gick kanonbra, handlingen fungerade bra sånär som på ett ställe där jag klantar till mig i ett bakombyte. Jag gör det något sent, vilket gör att han tittar till på mig över hindret och river *Nadine "klantarsel" Rinderud, grrrr* I samband med det drar jag med honom in innanför nästa hinder, vilket resulterar i en vägran. Vände runt honom och körde på och han hade en fantastiskt fin målraka. Jag var mycket nöjd med även den här loppet!! Kom i mål med 10fel och en bra tid, bara en sekund efter den som vann trots en vägran och att jag vände runt honom runt mig och skickade på honom på hindret på nytt.

Eftersom klockan drog iväg och jag var fruktansvärt stolt och nöjd med hans prestationer valde jag att stryka oss från den öppna hoppklassen. Kände att han verkligen hade varit totalt fokuserad, följsam och duktig. Ville inte pressa honom något mer utan behålla den sköna känslan vi hade från loppen i de officiella klasserna.

Måste bara avsluta med att säga att jag är såå lycklig över min lille Vic. Han är verkligen den lilla hund jag har letat efter :) Jag tror vi kommer att ha mycket kul på tävlingsbanorna framöver!! *kärlek*

Till sist:

Grattis till Maria Ivarsson & Smack som vann hoppklass 1 och tog sista pinnen!!!

Grattis till Daniel Lindén & Tess som kom tvåa? i hoppklass 1 och även de tog sista pinnen!!

Grattis till Malin Tångring & Eowyn till en lyckad debut!! Hon ser fin ut, lilltjejen!!! :)

 

Jag & mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

24 November 2009  | Länk | Agility | 9 kommentarer
Framgångar *hell yeah*

Att blogga är inte direkt det roligaste jag vet... Att träna och tävla hund samt att läsa andras bloggar är mycket roligare, men eftersom jag lusläser alla andras bloggar så måste jag ibland ta mig i kragen och blogga själv... ;)

Helgen spenderades på en av Sveriges öar, ni vet där "SOS Gute" spelas in. Klinteortens HU hade off. agilitytävlingar och vilka är inte där då om inte Nadine med två av medlemmarna i "ReDogs fanatic får" samt "VBTOTK" Maria Alexandersson med de andra två medlemmarna. :)

Fredagens lopp var enbart hoppklasser, så Vic och Timmy hade ett varsitt lopp. Båda tyckte nog det var lite magert med typ 30 sek total tävlingstid den dagen...

Timmy blev tyvärr diskad för hans klantarsel till förare inte plockade in honom ordentligt utan gjorde att han hamnade på fel hinder. Annars var jag nöjd med honom utan rivningar och med bra tryck.

Vic skulle starta sin tredje start någonsin i hoppklass 1 och jag var mycket glad åt banan som kändes som den var skräddarsydd åt min lilla nybörjare i tävlingssammanhang. Vic drämde till med en snabb och säker nolla, lilla gubben!! VINST och hans första pinne var verklighet! Jag fick så mycket beröm för honom att jag nästan skämdes och smilgroparna fick träningsvärk den kvällen. :)

Resten utan loppen den helgen var bra men utan resultat. Grabbarna hade ett varsitt bra hopplopp på lördagen men Vic med två rivningar (då han kom så fort att det blev studs på en raka och han hann inte hoppa upp sig) samt Timmy med en rivning. Både med bra tryck och fräscha som få :)

Till sist några grattisar...

Grattis Maria & Pea som knep en SM-pinne i agilityklass, just one left!!! (gammal bild)

 

Grattis till Ewa & Rom (Vics kullbror) som gick VP i helgen och blev godkända!! Bra jobbat!!

 

Grattis till Madde & Meg (Vics kullsyster) som även de klarade av ett godkänt VP i helgen. Snyggt!! (old pic)

 

 

Ikväll träning igen :), imorgon valpträff med Vics kull och nästa helg Rättvik (ind. och lag) Läääängtar!!

Avslutar med ett gulligt kort på mina pojkar, visst är de söta??

Jag & mina hundar sponsras av ReDog (www.redog.se)

28 Oktober 2009  | Länk | Agility | 5 kommentarer
Framgångar :)

28 Oktober 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Sist jag var där var jag inte gammal...

Jag var bara 13v gammal och såg ut som en liten ullboll. Alla tyckte jag var jättesööööt och skulle gulla med mig och lyfta upp mig och pussa på mig. *värsta jobbigt*

Såhär liten var jag då...

Jag var redan då en klippa i träningen :)

Nu när jag har kollat in ön en gång tidigare är jag redo för att åka dit och tävla på riktigt!! Jag, Nadine, mamma och storebror Timmy åker dit imorgon och ska tävla i tre dagar!!! *yeah* Jag kommer att ha grymt kul!!

Undra om jag kommer vara lika trött på båtresan hem detta år som förra gången?!

 

 Många blöta pussar från lille (stoooora) Vic

22 Oktober 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Tiden går...

... fort när man har roligt och då hinner man aldrig blogga!!! :)

Men nu är jag här och tänkte kort dra mitt liv den senaste tiden i punktform.

Karlstad 12-13 sep

Åkte hem nöjd och glad efter en lyckad helg med två nollor, ett lopp med 5 fel och ett diskat lopp. En fjärdeplats i ag3 på lördagen som bäst!!

Denna helgs grattis gick till Maria & Pea som knep sitt första agilitycert på söndagen!!! *grymt, VBTOTK!!!!*

Träning

Jag & Maria har tränat på bra och jag kände mig lagom lugn, lagom nervös inför Vics agilitydebut som snart var dags... Lille pojken!! Jag och Maria har verkligen ett superbra upplägg när vi tränar och jag är så oerhört glad och tacksam över att ha en sån superbra träningskompis som ställer upp i vått och torrt. Banor, korta kombinationer, fällor, beröm, kritik, kloka ögon, analyser och bra diskussioner!! Jag är väldigt lyckligt lottad som tränar med dig, Maria!! Vi har en kanonbra kommunikation och kan hjälpa varandra med konstruktiv kritik. *såååå bra*

Solna Sundbyberg 26 sep

Tappade Timmy på några fällor som ledde till diskade lopp, men han var oerhört fin på de svårigheter som fanns i banorna och jag var nöjd ändå. Visst finns tävlingsdjävulen i en så man var ju bra förbannad på sig själv när man kom i mål, men efter att ha studerat loppen på kameran (tack världens bästa pappa som alltid filmar) så såg jag många bra saker i våra lopp!!

Vics debut!! Han var lugn och fin på uppvärmningen och kunde hålla huvudet kallt både under loppen samt före och efter. Utmanade honom i båda starterna för att se att de satt och det gjorde dom verkligen. Ena loppet tjoade jag när jag gick ut i starten och andra loppet småsprang jag ut till position. *duktig liten*

Hoppklass 1 först, där gjorde jag ett klantigt bakombyte på långhoppet som resulterade i att han rev det. Efter det vände jag tillbaka honom och tog om långhoppet så jag valde att diska oss själva. Annars ett jättebra lopp med flyt samt bra start och slalom.

Agilityklass 1 sedan, superfina kontaktfält :) Tyvärr drog han innanför ett hinder i en böj med typ 5 hopphinder. Jag valde att bara ösa på, han hade inte gjort något fel. Det var klantarsel-Nadine som inte höll linjen.

Laxå 27 sep

En liten gullig klass1-tävling... Längesen man var på en sån!!! Ganska mysigt att bara gå omkring där och mysa med sin unghund.

Agilityklass 1 först, drog på oss en rivning tidigt i loppet och då valde jag att utmana honom på kf för att se att han klarade av pressen. På A:et och på gungan grejade lillgrabben det super, men på balansen liksom flöt han ur sin "beteendeposition" när jag sprang förbi honom i full fart. Jag valde då att ta om balansen. Annars ett bra lopp med bra flyt!!

Hoppklass 1, en sketen rivning pga att jag inte följde linjen. Bästa tiden i klassen med 5fel. 5,46m/s trots att han tittade till på mig på målrakan och då inte öste på så mycket som jag hade velat. Jaja, är man liten så är man!! Nu ska Nadine bara lära sig att följa linjen och tänka på att det inte är Timmy utan en liten ung Vicke Vire jag springer med.

Jag är såååå nöjd hittills med vad jag har sett av Vic på tävling och han utvecklas nåt enormt. Jag tror stenhårt på min lilla pojke!!! Han är cool men ändå explosiv. Han är snabb, lyhörd och följsam. Starterna, slalom och kf känns bra tränade, så nu är det rutin, träning och tävling som behövs för att utvecklas!! *liten man*

Back on track

Dopingklassningen är borttagen!! *haha, ääääntligen* På friska hundar är nu BoT tillåtet igen, annars gäller 7 dygns karens om man har en sjuk hund. En sjuk hund ska man ändå inte tävla med så det verkar väl rimligt.

Läs mer på www.skk.se

Gissa vilka två svartvita border collie-hanar som kommer att ha BoT-täcken på tävling hädanefter??!!

Folksam Cup

På lördag, Mälarö BK, Folksam Cup. KUL!! Båda ska tävla :)

Nu lääängtar jag till Gotlandstävlingarna om två veckor!!!

Mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)www.redog.se

8 Oktober 2009  | Länk | Agility | 4 kommentarer
Tiden går...

... fort när man har roligt och då hinner man aldrig blogga!!! :)

Men nu är jag här och tänkte kort dra mitt liv den sneaste tiden i punktform.

Karlstad 12-13 sep

Åkte hem nöjd och glad efter en lyckad helg med två nollor, ett lopp med 5 fel och ett diakt lopp. En fjärdeplats i ag3 på lördagen som bäst!!

Denna helgs grattis gick till Maria & Pea som kenp sitt första agilitycert på söndagen!!! *grymt, VBTOTK!!!!*

Träning

Jag & Maria har tränat på bra och jag kände mig lagom lugn, lagom nervös inför Vics agilitydebut som snart var dags... Lille pojken!! Jag och Maria har verkligen ett superbra upplägg när vi tränar och jag är så oerhört glad och tacksam över att ha en sån superbra träningskompis som ställer upp i vått och torrt. Banor, korta kombinationer, fällor, beröm, kritik, kloka ögon, analyser och bra diskussioner!! Jag är väldigt lyckligt lottad som tränar med dig, Maria!! Vi har en kanonbra kommunikation och kan hjälpa varandra med konstruktiv kritik. *såååå bra*

Solna Sundbyberg 26 sep

Tappade Timmy på några fällor som ledde till diskade lopp, men han var oerhört fin på de svårigheter som fanns i banorna och jag var nöjd ändå. Visst finns tävlingsdjävulen i en så man var ju bar förbannad på sig själv när man kom i mål, men efter att ha studerat loppen på kameran (tack världens bästa pappa som alltid filmar) så såg jag många bra saker i våra lopp!!

Vics debut!! Han var lugn och fin på uppvärmningen och kunde hålla huvudet kallt både under loppen samt före och efter. Utmanade honom i båda starterna för att se att de satt och det gjorde dom verkligen. Ena loppet tjoade jag när jag gick ut i starten och andra loppet småsprang jag ut till position. *duktig liten*

Hoppklass 1 först, där gjorde jag ett klantigt bakombyte på långhoppet som resulterade i att han rev det. Efter det vände jag tillbaka honom och tog om långhoppet så jag valde att diska oss själva. Annars ett jättebra lopp med flyt och bra start och slalom.

Agilityklass 1 sedan, superfina kontaktfält :) Tyvärr drog han innanför ett hinder i en böj med typ 5 hopphinder. Jag valde att bara ösa på, han hade inte gjort något fel. Det var klantarsel-Nadine som inte höll linjen.

Laxå 27 sep

En liten gullig klass1-tävling... Längesen man var på en sån!!! Ganska mysigt att bara gå omkring där och mysa med sin unghund.

Agilityklass 1 först, drog på oss en rivning tidigt i loppet och då valde jag att utmana honom på kf för att se att han klarade av pressen. På A:et och på gungan grejade lillgrabben det super, men på balansen liksom flöt han ur sin "beteendeposition" när jag sprang förbi honom i full fart. Jag valde då att ta om balansen. Annars ett bra lopp med bra flyt!!

Hoppklass 1, en sketen rivning pga att jag inte följde linjen. Bästa tiden i klassen med 5fel. 5,46m/s trots att han tittade till på mig på målrakan och då inte öste på så mycket som jag hade velat. Jaja, är man liten så är man!! Nu ska Nadine bara lära sig att följa linjen och tänka på att det inte är Timmy utan en liten ung Vicke Vire jag springer med.

Jag är såååå nöjd hittills med vad jag har sett av Vic på tävling och han utvecklas nåt enormt. Jag tror stenhårt på min lilla pojke!!! Han är cool men ändå explosiv. Han är snabb, lyhörd och följsam. Starterna, slalom och kf känns bra tränade, så nu är det rutin, träning och tävling som behövs för att utvecklas!! *liten man*

Back on track

Dopingklassningen är borttagen!! *haha, ääääntligen* På friska hundar är nu BoT tillåtet igen, annars gäller 7 dygns karens om man har en sjuk hund. En sjuk hund ska man ändå inte tävla med så det verkar väl rimligt.

Läs mer på www.skk.se

Gissa vilka två svartvita border collie-hanar som kommer att ha BoT-täcken på tävling hädanefter??!!

Folksam Cup

På lördag, Mälarö BK, Folksam Cup. KUL!! Båda ska tävla :)

Nu lääängtar jag till Gotlandstävlingarna om två veckor!!!

Mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)www.redog.se

8 Oktober 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Gänget med klös...

...har haft en alldeles underbar agilityhelg i Tidaholm!!

Gänget med klös består av kungafamiljen med hovnarrarna, dvs. Kung TigerTimmy, Drottning Silvia (Kenzo), Kronprinsessan Piddi Piddi och Prins Vicke Vire samt narrarna Nadine & Maria :)

Vår helg började i fredags när vi proppade bilen full med prylar och jyckar med sikte mot Tidaholm. Efter äcklig köttfärspaj, stopp på tävlingsplatsen för att sätta upp tält i regnet, stopp på Statoil i Tidaholm för att få hjälp av tjejerna i kassan om vart vi skulle för att komma till boendet samt en mycket lång grusväg med många små bynamn var vi framme i stugan. Sjöbolid, Sjöbonäs, Daretorp, Hökensås, Habo... åååå näää, passa er för Habo ;) (internt... haha)

Väl framme i stugan installerade vi oss och sedan blev det mycket agilityprat och mys. Kenzo och Vic lekte hela kvällen medan Timmy och Pea tog det lugnt och myste med sina narrar ;)

Första tävlingsdagen började sent för vår del. Klass 3 startade inte förrän runt 13.30 så vi hade en ordentlig sovmorgon (förutom när Marias Niclas ringde och sjöng god morgon-sång). Första klassen var agilityklass 3, en rolig bana med många utmaningar, ritad av Ninnie. Timmy kändes pigg och fräsch på uppvärmningen och vi gick in för att mosa. Med en lyhörd hund, och spring i benen hos oss båda jobbade vi oss igenom och gick i mål med 0fel. Jag hade ingen direkt aning om tiden men trodde nog att jag låg ganska bra till med tanke på att vi inte hade några direkta grova missar. Tiden stod sig och det slutade med en VINST!! *duktiga, älskade Timmy*

Hoppklassen var av karaktären en mer öppen bana. Nils Lindqvist dömde men jag vet inte om han hade ritat banan, tror det i alla fall. Tyvärr blev det en disk för mig och Timmy där pga att jag skulle tighta in svängen på ett ställe att jag överarbetade den och fick in honom före ett hinder och då fortsatte jag eftersom han lyssnade så väl på mig. Han trodde nog själv att han var nolla i mål och det är en sådan känsla jag hela tiden vill ha. Trots att inte Timmy är en sådan hund som blir låg om han märker att det blev fel så var attityden att vi skulle in och mosa och det gjorde vi även här. I denna klass kom Kenzo sjua och fick SM-pinne, och Pea kom tvåa och fick sitt andra hoppcert samt SM-pinne, grymt bra Maria!!! :)

Timmys vinst, Kenzos SM-pinne och Peas hoppcert (och SM-pinne) firades sedan med fläskfilé Oscar, gott att dricka och självklart massa agilityprat igen!!

Andra dagen var det då f*n ingen sovmorgon. Banvandring kl. 7.15 så det var bara att pallra sig upp innan ens solen hade gjort det. Vi började med agilityklassen, tror den var ritat av Jörgen Sundwall. En ganska teknisk bana med flera olika alternativ på vissa ställen (sånt gillar jag). Timmy kändes strålande, men klantarsel-Nadine såg till att vi inte vann denna klassen. Jag vill släppa Timmy på kf tidigt för att spara tid och överladdad som jag var så släppte jag honom för tidigt på A-hindret, vilket resulterade i 5fel. Jag valde att inte ta om det hindret eftersom han ändå lyssnade på mitt släppord, alltså bara mitt fel. Vi hade bästa tiden i klassen och det var bara två nollor (Eddie & Kenzo) så vi slutade på en tredjeplats!! Kenzo kom alltså tvåa, fick SM-pinne och sin första inteckning... tjooooohooooo!!!! :)

Hopploppet var, som dagen innan, en öppen springbana. Jag tightade in en sväng här med vilket gjorde att jag drog förbi honom vid ett hinder, men vände och tog hindret. Slutade alltså med 5fel men med inte en så bra tid med tanke på att femman var en vägran. Kenzo nollade här med men blev inte placerad, Piddi Piddi nollade och kom femma :) Certet gick till Matilda & Steel (Grattis till hoppchampionatet) så det blev inget cert för lillfröken tyvärr, men jag är helt säker på att det inte ligger långt bort :)

Vi har alltså haft en toppenhelg, vinst, cert, inteckning, bra placeringar, nollor, SM-pinnar!!! Maria är också ohyggligt tacksam för sin vackra osthyvel, sin tumstock och den illgröna pikétröjan med värsta Tidaholmsloggan på ryggen. Snälla, ha den på dig i Karlstad, så lovar att jag går runt med min "Vinnare Skaraborgsräjset 2009" som jag vann. :)

Stoppar in två gamla bilder på min älskade, bästaste Timmy som var så fin att köra i helgen *kärlek*

 

Många mil har det blivit (många extramil när vi inte hittade), mycket skratt och bra lopp!! Tack Maria för en toppenhelg!!!

Ni andra, vi ses i Karlstad!!!

Jag och mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

7 September 2009  | Länk | Agility | 5 kommentarer
Kungafamiljen mot the Skaraborgsräjs

Om några få timmar packar våra mattar in sig i bilen med oss för att åka och tävla agility... SWEET!!! We like!!! :) De verkar jätteglada och längtar så för att få en helg bara de två och oss fyra... Vi längtar till agilityn!!!

                                                 /de finaste hundarna

We´ll be dääär

"Kung TigerTimmy" (Timmy) 

"Drottning Silvia" (Kenzo)

"Kronprinsessan Piddi Piddi" (Pea)

"Prins Vicke Vire" (Vic)

 (denna tävling fortfarande för liten för att få tävla)

Till sist... till min lovely bror FREDDIE, ha en underbar 30årsfest!!! :) 

 

Jag & mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

4 September 2009  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Födelsedag, "Mälar-island" och träning

Sitter och väntar på att min kära mamma någon gång ska lära sig att rappa på... Hon är lagom segstartad på morgonen och samtidigt så ska hon sminka sig, dricka kaffe och allt annat onödigt kraffs... suck... Ja, så då tog jag tillfället i akt att blogga lite.

Vill börja dagens inlägg med att gratta min käre sambo Johan som fyller år idag :) Puss på dig min älskling!!!

Mälarö, eller "Mälar-island" hade ju lagtävlingen i helgen och ReDogs fanatic får var där. Vi kämpade väl men det räckte inte hela vägen. Älskade Piddi piddi, TigerTimmy och Bananen i staden fixade en tredjeplats men tyvärr ingen SM-pinne då det bara var två i agilitylagklassen. I hopplagklassen blev laget tyvärr diskat. Vi är ändå jättenöjda med våra hundar som satte en nolla vardera (tyvärr då inte i samma klass) och visade många andra bra kvalitéer. Duktiga jyckar!! Lagets nästa anhalt blir SSBK 20sep. Då kör vi!!

Träningen igår tillsammans med Maria A och hennes underbara hundar gick alldeles utmärkt och vi har så j*vla roligt ihop. Nyttigt, lärorikt och otroligt kul!!! :) I helgen ska jag och Maria A åka ensamma med hundarna till Tidaholm och tävla. Ska bli så himla mysigt, bara vi två och hundarna. Gissa om det blir mycket agilityprat??? :) lääängtar

Imorgon åker jag och Johan och tittar på Johan Glans i Sthlm, typ världens roligaste människa... me like!!!

 

 

Jag och hundarna är sponsrade av Redog (www.redog.se)

2 September 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Vi är på gång...

Vi är laddade, vi är tända!

Imorgon kan allting hända!

Vi ses i Mälarö imorgon, teams!!

Piddi piddi, TigerTimmy & Bananen i staden kommer, var så säkra...

 

Jag & mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se) www.redog.se

30 Augusti 2009  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Duktiga lilla pojke!!!!!

 

Den här lilla pojken, som på kortet är 13 veckor i och för sig, gjorde sin INOFFICIELLA agilitydebut idag på klubbens träningstävling, och detta gjorde han med bravur!!

Första loppet var en tunnelbana, med hopphinder som nr 1 och 20. Resten var tunnlar, all over da pläjs!! Det var "hand in" i böjda tunnlar, "plocka in" genom långa tunnlar, blindbyten och annat skoj!! Vic skötte sig lika bra som han är söt och drämde till med en VINST, trots flera snabba klass3-jyckar i startfältet. Lille lille prinsen!!!

Efter det var det en hoppklass, som jag skulle säga var på klass2-nivå. Han skötte sig utmärkt även här och fick till fina vägar och gjorde ett mycket bra jobb. En lång sväng mellan två tunnlar kostade oss vinsten, men ett nollat lopp och en andraplats!! Smaka på den ni!!!

Han var lugn, samarbetsvillig och koncentrerad båda loppen igenom. Sååå stolt över lilleman!! Lääängtar till off. debuten nu!!!!! :)

Jag och mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)

27 Augusti 2009  | Länk | Agility | 3 kommentarer
What a skrytinlägg jag fick till då...

Heeej vad det går bland buskar och snår... What a träningspass jag och mina svartvita springare har haft ikväll. VBTOTK internt ;) Maria A och hennes härliga hundar, som förövrigt är våra underbara lagkamrater, tränade tillsammans (som vi alltid gör) idag.

Vi började med en ag1-bana som Alar hade byggt på Gotland i juni. Just nu blir det mycket banträning med Vic inför debuten för att han ska orka hålla ihop hjärna och kropp under en hel bana.

Banan var, enligt mig, en bana där det hände lite... Inte bara en vanlig M-bana utan en bana med en utmanande start och ett roligt avslut för att vara en klass 1-bana. Vic skötte sig väldigt bra!! Han hade fina kf och läste mina bakombyten och framförbyten mycket bra... :) Han känns så rolig att köra, men det är mycket kvar. Det är därför agility är så fruktansvärt kul, man blir aldrig fullärd och man möter nya situationer väldigt ofta!!! :) Ser mycket fram emot debuten... ni som vet knows when, ni andra... vänta bara... snart står vi där...

-Nästa startande... Nadine Rinderud med sin border collie Vic och de tävlar för Västerås BK... Lycka till!!!

mmm... ska bli såååå kul!!!

Timpelimpan fick köra Alars ag3 från samma Gotlandsdag, lätt med ombyggnad ;)

Denna bana innehöll, enligt mig, en svårt start då jag vill ha en så tight väg som möjligt från långhoppet till hinder nr 3. Vi lyckades få till den kanon och resten flöt på riktigt bra :) Lämnade honom självständigt vid slalomen för att kunna ta mig upp till A-hindrets nerfart med högerhandlig, för att där kunna göra en "hand in" till tunnel nr 14 via däcket. What a dog jag har!! Great dog!!

Timmy känns sååå fin att köra nu. Han är lyhörd, mjuk, följsam och vi känns otroligt samspelta. Ser mycket fram emot helgens lagtävlingar där "ReDogs fanatic får" ska jobba hårt :)

Nä, nu ska jag sluta vara så osvensk och sitta här och skryta över mina härliga jyckar!! 

Avslutar med en bild från stugan i Skutskär i somras, åhhh vad kul det är med sommar och tävlingar!!!

Natti natti... å förresten, Niclas & Rebecka... hoppas ni inte behövde sitta på akuten hela natten!!   

Jag och mina hundar är sponsrade av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se) www.redog.se

 

26 Augusti 2009  | Länk | Agility | 4 kommentarer
Dag 1 i Kumla - svartsilvrisarna sköter sig strålande!

Dag 1 i Kumla är avklarad och för er som inte har läst gårdagens inlägg, gör det innan ni fortsätter... :)

Tack svart, tack silver, tack ovala dobbar, tack Stadium, tack Adidas, tack rea ;)

Svartsilvrisarna in action

Svartsilvrisar

För er som inte känner svartsilvrisarna än, så är det mina nya fotbollsskor... Vissa av er är ju i Dala Floda nu och ni som ändå var vid skornas debutarena hann nog knappt se dem ändå... För idag MOSADE vi på så bättre bild än såhär finns inte på dem!! Ger er gårdagens bild igen så ni ändå får se dem! Skorna snörades på innan banvandringen och sedan jobbade de tillsammans med mig och TigerTimmy båda loppen igenom :)

Dagen idag började med agilityklassen, domare Hasse Sundqvist. Banan var väldigt rolig med lite staket, ställen där hundarna behövde ha "bra släpp" och en kort tunnel precis bredvid slalomingången som många hade problem med. Timmy kändes väldigt fin och han jobbade på riktigt bra, både på de öppna och de mer trånga partierna. Vi gick i mål nollade och det räckte till en fjärdeplats trots att jag lät honom stå en liten stund på A-hindret för att befästa det kontaktfält som är hans "mindre bra". Kände mig riktigt nöjd med loppet och svartsilvrisarna skötte sig exemplariskt!! Grattis ölänningarna Matilda & Steel till vinsten!!

Hoppklassen, dömd av Roger Franksson, innehöll en ganska knivig start där man behövde hinna upp och göra ett blindbyte mellan hinder 4 som var ett hopphinder och hinder 5 som var säcken. Starten var en sicksack-raka med fyra hopphinder... Jag hade inget att förlora så jag sprang som en gnu för att hinna upp. Blindbytet satt som en smäck och det gjorde resten av loppet med (hade kunnat spara lite tid mellan hinder 2 och 3 i starten). Även här ett nollat lopp och vi gick upp i ledningen :) Jag och Timmy tog en välförtjänt promenad och under tiden blev vi slagna av Per & Eddie, som sen vann loppet.. Grattis!! Vi slutade tvåa och jag var väldigt nöjd med vår insats!

Kumla idag

Måste bara berömma min Timmy lite till... Min älskade svartvita tiger jobbar på som aldrig förr och gjorde idag sin andra tävlingsdag i rad med dubbla nollor (Knivsta förra veckan, dubbelnolla). Han har varit placerad sju gånger de senaste tolv loppen. Han känns sååå fin och rolig att köra just nu. Jag litar fullt på honom och han känns väldigt följsam!! Min älskade, älskade Timmy!!

Imorgon är det Roger (igen) och Åsa Wrede som dömer. Ska bli kul att se vad det blir för utmaningar!! Jag, Timpelimpan och svartsilvrisarna är laddade inför morgondagen... Vill ni se skorna, titta fort, vi ska MOSA!!!www.redog.se

Jag och mina hundar är sponsrade av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se) Klicka in på hemsidan för att se nya kollektionen "ReDog of Sweden"

Grattis alla duktiga västeråsare i Dala Floda!! Ni är så måwww.vasterasbk.senga som gjort grymma resultat så jag får gruppgratta er. Ingen nämd, ingen glömd!! Västerås BK rules!! Kör så det ryker imorgon med!!

 

 

 

8 Augusti 2009  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Vitguldisar vs. svartsilvrisar

Vita vs. svarta

Guldisar vs. silvrisar

Runda dobbar vs. ovala dobbar

Intersport vs. Stadium

Umbro vs. Adidas

Rea & rea!! :)

En ny era är kommen... De är döda, trasiga, sönder, kaputt, slut... *snyft* Mina älsklade vitguldisar har gjort sitt och varit till hjälp bra länge men nu är vårt samarbete över.

Vitguldisarna... Sov gott!!

Igår var det över... Domedagen för vitguldisarna var kommen :( Skorna som var med oss när Timmy blev agilitychampion och hoppchampion... skorna som var med oss på vårt första SM tillsammans (och absolut inte vårt sista!!!)... skorna som var med oss på vår första landslagsuttagning (och inte det heller vår sista!!) Skorna som hjälpte oss att kvala till SM ind. 2010... Skorna som har varit med under Vics grundträningsperiod (som iofs inte är slut än)... Nu är det slut på gamla tider... nu är det färdigt.

Idag var jag och pappa till Stadium och köpte nya fotbollsskor. Rea as usual på Stadium och de nya, svartsilvrisarna, kostade inte alls en förmögenhet. Framtiden får utvisa vad skorna kommer att hjälpa oss med och vad de kommer att få vara med om!

Nyförvärven, svartsilvrisarna

Imorgon blir det premiär i Kumla. Då ska de snöras på!! Ni kommer knappt att hinna se dem... Imorgon ska vi MOSA!!

www.redog.se

Jag och mina hundar är sponsrade av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se) Klicka in på hemsidan för att se Stefans nya kollektion hundtäcken och andra artiklar "ReDog of Sweden"

Mina hundar med sina sponsortäcken från "ReDog of Sweden"

ReDog of Sweden

ReDog of Sweden

Några bilder till på de vackra, bara för att de är just det... vackra!!

Vic föser, sommaren 2009

Skutskär 2009

Timmy & Vic

 

7 Augusti 2009  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Ett inlägg i Timmys tecken!!

Ett tag sen sist... Van med att mina inlägg börjar så. Nu på sommaren är det så mycket annat roligt så det är svårt att ta sig tid att blogga. MEN, nu sitter jag här så nu är det väl dags för en uppdatering om vad som hänt den senaste tiden.

Skutskär 2-5 juli

Herregud, hur längesen som helst ju. Men men, är man är dålig bloggare får man ta upp det nu. Blandade resultat där, gjorde en nolla i hopplagklassen men tyvärr blev laget diskat. Annars fick vi en nolla i ho3 på söndagen, plac 7/97. Kändes riktigt bra och det var inte så skiljde i tider, några hundradelar bara. Mellan Timmy och Ezzo (som kom 6:a) skiljde det 1(!!!) ynka hundradel!! Duktig hund!! SM-pinne på det loppet!

Mora 11 juli

Inte vår dag... Fick en rivning i hoppklassen, alltså 5fel. Hade blivit en andraplats annars men men... I agilityklassen valde jag att ta om A-hindret eftersom han stack före släppordet. Frivillig disk vill säga!!

Grattis till min bästaste tränings- och tävlingskompis Maria Alexandersson som tog hoppcert med Pea (läs Pi). Bara ett par månader sen de debuterade. Duktiga lilla Piddi piddi och Majsan!! :)

Sundsvall 23-26 juli

Många tävlingar är det!! Så kul!! I Sundsvall slog vi till med en tredjeplats i ag3 på Timmys födelsedag. SM-pinne och lycklig Nadine!! I ho3 blev det tyvärr en disk då jag klantade till det i ett blindbyte som han missförstod.

På fredagen stod hela tävlingsplanerna i vatten och tävlingen flyttades till grus. Jag var skeptisk eftersom jag inte gillar att vara sig springa själv på grus plus att jag inte gillar grus för hundarnas tassar och dylikt. Jag bestämde mig sedan för att köra... Vi hade åkt så långt och med det väder som var så anade vi att resten av helgens tävlingar skulle vara på grus, vilket det blev också. Hundarnas burar hade börjat i simskola under regnovädret så det fick bli bilen för hundarna under tävlingsdagarna resten av helgen. Fredagens lopp var bra men med 10fel i ho och disk i ag. Han kändes ändå följsam och med mig så jag analyserade och laddade om inför de kommande dagarna.

På lördagen blev det en nolla i hoppklassen som ledde till SM-pinne, den sista vi behövde i hoppklass. SKÖNT! Agilityklassen minns jag inte så väl men det blev nog inget höjdarlopp eftersom jag inte kommer ihåg det ;)

På söndagen slog vi till med ännu en nolla och SM-pinne, nu i agilityklass!! Detta innebar att vi nu bara hade en agilitypinne kvar för att vara klara inför nästa års SM. Härligt härligt!

Grattis till Maria & Smilla för era cert och SM-pinnar!  

Grattis till Maria A & Pea som blev uppflyttade till ag3 med en vinst i ag2 och SM-pinne i ho!!

Grattis Perra & Poppe som blev SM-klara!

Grattis Perra & Pysen för uppflyttning till ho3 och pinne i ag1.

Grattis Rebecka & KenzoBananen till grymt fina lopp och många nollor!!

Grattis Liza & Nana (samt Jocke) som tog två agilitycert med vinster!!

Grattis Lena & Aqui till SM-pinne i hoppklass!

Grattis Ulf & Izi till sista pinnen i ag2 och för fina lopp och nollor i klass 3.

Knivsta 29 juli

Igår var det kvällstävling i Knivsta. Målet var att åka hem SM-klar. Jag hade startnummer 1 i agility. I just hate it!! Jag samlade mig ordentligt och förklarade för mig själv att sluta bry mig om det. Det är jag, Timmy och banan att bry sig om, that´s it!! Vi gjorde ett helt okej nollat lopp som räckte till en femteplats. Sista SM-pinnen!!! Så skönt... Timpelimpan är nu klar för SM ind. 2010!!!!! Nu ska laget dit också, men just nu njuter jag i fulla drag.

Hoppklassen var riktigt rolig. Jag bestämde mig för att bara gå in och ösa. Jag tänkte inte hjälpa honom mer än nödvändigt. Ett offensivt nollat lopp som räckte till en fjärdeplats!!

Grattis Stina & Dell till vinsterna i Knivsta! Gryfinaste finamma lopp!!

Njuter nu av att vara SM-klar! Timmy känns så bra just nu och det känns som vi är riktigt samkörda. Han är helt fantastisk, den hunden!! Nu ska vi vara offensiva resten av säsongen och göra det jag och Maria A alltid pratar om... MOSA!!! :) Vänta bra till vi möts i Karlstad i juni 2010, vi kommer vara giftiga!!!

Jag och mina hundar är sponsrade av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se) Klicka på adressen för att läsa om Stefans nya kollektion hundtäcken "ReDog of Sweden".

www.redog.se

 

30 Juli 2009  | Länk | Agility | 6 kommentarer
SM i Karlskrona

Då har man landat både fysiskt och mentalt helt efter årets SM i agility, vår debut i dessa sammanhang dessutom. Trots några småmissar från min sida så gjorde vi ett jättebra jobb tillsammans.

Resan började i torsdags morse. Pappa skulle till handspecialisten i Köping med sin skadade hand (nu under rehabilitering) så vi bestämde oss för att åka direkt från Köping och vidare. Pappa skulle vara där kl. 10.00 så vi behövde lämna Västerås en halvtimme innan. Detta gjorde det inte lite stressigt. Jag hade bestämt att jag skulle hinna rida min häst innan så hon fick ett ordentligt dressyrpass av mig innan min älskade sambo skulle ta hand om henne. Han är ju också dressyrryttare så han har gjort ett kanonjobb med henne under helgen. Var en fröjd att sitta upp i måndags!! :) Tack älskling! Detta innebar att väckarklockans hemska signal ringde kl. 05.20 och jag var i stallet kl. 06.00. Tur att man är van med agilitytävlingar, vi vet ju hur det är att gå upp på mornarna... Vårt hus som vi bodde under SM

Efter pappas besök blev det en lååång resa ner till Blekinge och Karlskrona. Jag trodde nog att jag skulle få se staden Karlskrona lite men icke... två hålor... Rödeby och Allatorp... det var det jag såg av Blekinge för denna gång. På vägen mötte vi upp Perra och Birigitta. Perra skulle ju tävla med sin dvärgschnauzer Poppe. Alltid kul med lite klubbkamrater när man ska iväg!! Lite mat tillsammans i Söderköping och några stopp på vägen... När vi sedan kom fram åkte vi och satte upp tältet direkt. Med min tur hade jag trott att tältet skulle hamna på rad 18 MEN vi hamnade faktiskt på första parkett... PERFEKT!! :) Agilitybanan ja... under all kritik. På två banor fick det sättas upp tält på två sidor vid en bana... Sedan fick alla andra sätta sina tält bakom. Dåligt!! Banorna var ojämna och agilityn hade överhuvudtaget väldigt dåligt med utrymme. Lydnaden däremot hade den största plan du kan tänka dig i jämförelse!! De som knappt använder tält och inte behöver massor med utrymme för hinder och uppvärmning på samma sätt som oss... varför inte vi var på de planerna kommer för mig vara ett mysterium...

Jag hade verkligen sett fram emot lottningen. Som debutant längtade jag efter den spänning jag har hört om vid lottningen... årets lottning var väl inte direkt spännande. Inknökta i ett litet militärtält stirrade vi alla in i en skärm där startlistorna kom upp automatiskt på datorskärmen. Var som att stirra på en vanlig startlista! Nummer 47 fick vi i alla fall och det var ett nummer jag var väldigt nöjd med!

Vårt boende var väldigt bra. Ett hus ute i skogen i Rödeby ca 7km från tävlingsplatsen. Perfekt och stort!! Birgitta och Perra bodde med husbilen på vår grusuppfart och på fredagen kom även Matte & Bengt från klubben. Mycket stöd och peppande ord blandat med vindruvor, ostbågar och jordgubbar!! Tack alla ni för helgen!!Hoppklass SM

Hoppklassen på lördagen var en trixig bana... Mycket att tänka på och en j*drans massa hinder överallt. En svår slalomingång där man behövde göra ett bakombyte in ett slalom där inte ska runda första pinnen om ni fattar vad jag menar... Hunden hade rak väg in i port tre. Många maxade hinder och ett mastodont-långhopp med en tillbakasväng direkt efter. Tyvärr blev det en disk i detta lopp. En liten skitgrej från min sida bara som gjorde att jag tryckte ut honom på fel hopphinder. Inga rivningar, en superbra slalomingång och ett kanonbra tillbakasväng efter långhoppet. Jag kände mig som en vinnare när vi gick i mål. Vilket lopp!! Tänk att man kan vara så nöjd trots en diskning?! Han hade bra tryck, var smidig och alert, men det bästa av allt var att vi var oerhört samspelta. Känner verkligen att vi är samkörda nu!! En oerhört bra känsla inför sommarens alla tävlingar!! :)SM agilityklass

Agilityklassen på söndagen var en bana som passade oss bra. Teknisk med roliga tunnelingångar och en tunnelöppning precis bredvid balansuppfarten... sånt tycker jag är kul!! :) Tyvärr fick vi 5fel på A-hindrets nerfart, men annars ett jättebra lopp. Bra vägar och bra tryck under både tassar och fotbollsskor :) Samspelt och underbart!Grattis NO LIMIT

Grattis till Sven & Flax som tog guld individuellt och supergrattis till NO LIMIT som tog lagguld (speciellt grattis till Veronica & Joplin i laget, klubbkompisarna)

Nu blir det mycket träning för båda hundarna... För Timmy står det styrketräning och agility på schemat och för Vic vallning och agility samt gyVeronica & GuldJoppemboll. Inget Gotland för oss i år men vänta ni bara tills vi ses i Skutskär. Då är vi nytränade, fräscha och redo för fight!! :)

Jag och mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se)www.redog.se

18 Juni 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Massor med kuligheter!!!

Efter en lååång vinter med träning, vila och uppbyggnad så känns det nu... äntligen... Säsongen är igång!! :) Vi är taggade till tusen och supersugna på att tävla! Man hinner knappt komma hem från tävlingsplatsen innan man längtar till nästa gång. Tänk att vardagarna är så låååånga däremellan...

I helgen packade jag, mamma och pappa in hundarna och all packning i vår nya superbil, en Volkswagen Caddy Maxi Life. Det är en förlängd Caddy med fönster för er som vet hur en vanlig caddy ser ut. En sprillans ny bil rullande alltså in i Tranås i fredags. Bilen är mörkblå metallic och bak i bilen har vi byggt upp ett golv högre upp där en ny MIM varicage-bur (www.mim.se) står. Hundarna sitter alltså högst upp och vi får plats med stolar, burar, tält och en massa mer saker under bilburen, perfa va?! Inte nog med det så är det massor med utrymme mellan hundburen och baksätet så det finns plats att ställa in fler burar/packning om man skullle vilja. *me like*

Tranås dag 1

Vi började med agilityklass 3 som hade banvandring 7.10 på morgonen... puhhh... Loppet kändes bra och vi fick till bra kf, inga rivningar samt ett suveränt tight bakombyte. Jag och Maria A har ju haft en rearcrossvinter så det skulle f*n bara sitta!! Å det gjorde det!! :) Tyvärr blev det dock en disk då jag skickade honom på ett hopphinder när vi skulle från A-hindret till slalom... jaja... Ett mkt bra lopp anyway!!

I hoppklass 3 som vi startade bara en stund efter så fick vi 5fel... Nadine "klantarsel" Rinderud litar inte på sin duktiga hund i slalomingången och trycker ut honom på vänster sida om första pinnen... IDIOT!! Men annars ett bra lopp som kändes samspelt och bra utan rivningar och även där med bra bakombyten.

Tack Mette Björne för denna bild från Tranås... psst... kolla in slalomens fästen... lossnar när TigerTimmy rusar fram!!

EAS-loppen

Innan helgen låg vi på sjätte plats och mitt mål med helgen var att se till att plocka poäng för att hamna topp 3. Först ut var en hoppklass, med mycket öppna ytor där risken för stora svängar var påtaglig. Vi fick tyvärr två rivningar, 10fel, men ett helt okej lopp med tanke på vår svårighet med öppna banor. Det räckte till en tredjeplats och vi fick 25 välbehövliga poäng.

Agilityklassen var näst intill katastrof. Både han och jag var trötta efter en tävlingsdag på nästan 10h i 20graders strålande solsken. Totalt 20fel... men flera diskade sig och ingen nolla i large. Vi slutade tvåa (!!) och fick 30 poäng.

Totalt ligger vi nu tvåa, så mitt mål med helgens EAS-lopp blev uppfyllt, trots att loppen inte var de bästa!! Nästa EAS-tävling blir i Skutskär i juli.

Tranås dag 2

Dagen började med agilityklass 3 där vi verkligen skulle få visa prov på att vi hade tränat tighta svängar ut ur tunnlar. Hinder 5-9 var tunnlar från alla håll och kanter. TigerTimmy var superladdad trots att klockan var 7.30 och 4 lopp från gårdagen. Fina kf och bra vägar. Loppet resulterade i 0fel och vi låg trea i klassen bra länge. Tillslut hamnade vi på en sjätteplats och vi fick en SM-pinne i agilityklass. *yeah*

Hopploppet kändes bra men tyvärr fick vi en disk på en lång raka där han börjar söka hindrena som är längs rakans sidor. Annars ett bra lopp... ganska nöjd!

Kurs & kurs igen

Nu har jag och Vic börjat en vallkurs hos Vic kära uppfödare Anita (www.movallarens.se) Det är jag och Vic, Tom och Vics syster Key, Madde och Vics syster Meg och sedan en tjej från Arboga med sin Flame. Igår var första gången och vi fick jobba mycket med fösning och drivning. Vi fick köra en bana där vi skulle jobba med drivningar i åttvolter, slalom och med fösning på raka linjer samt att hitta nya linjer och byta riktning. Det var superkul och vi var nöjda och trötta när vi satt i bilen på väg hem.

Nästa vecka är det även dags för agilitykurs för Jenny Damm på Finnbo Gård med både Timmy & Vic. Ska bli superskoj och nyttigt!!

Grattisar till...

...min bästaste Maria Alexandersson & Pea (läs Pi) som debuterade i hoppklass 1 i helgen och tog pinne!! Mina gullisar!!

...till klubbkamraterna Roland Frycklund & Louise Henriksson som plockade varsin pinne i hoppklass 1 med sina småttingar i helgen!

...till Stina Mattson till uppflyttning till agilityklass 2 och pinne i hoppklass 2 med Vincent!!

...till Perra och Poppe till superplaceringar och SM-pinnar i Tranås!!

...till Anna Müller och Flaxa som vann agilitytrean i lördags i Tranås och därmed plockade sitt agilitychampionat!!

vet inte om någon är glömd... sorry i så fall... men alla har varit sååå duktiga i helgen!!

Glöm inte att läsa artiklarna som min bror har skrivit om Back on Track och dopingklassningen www.upplandsnyheter.se bläddra ner och läs!

Jag och mina hundar är sponsrade av Redog (www.redog.se)

 

6 Maj 2009  | Länk | Agility | 5 kommentarer
Skånelandet, vallning och SKK-idioter

Skärtorsdagen brukar vara en dag då man äter gott och träffar påskkärringar som ska tigga allt godis som man har handlat hem till helgen. Kanske bara är bra det eftersom annars skulle man trycka i sig allt själv... :) Den här skärtorsdagen tillbringades i en volvon på väg ner till Skåne. H*lvete vad långt det var!! Vi skulle till Skurup, en liten håla mellan Malmö och Ystad. Förstår ni hur långt söderut det är... Smygehuk nästa liksom!! I Skurup ligger en hall med konstgräs och det var där som helgens bravader skulle utspela sig... AGILITYTÄVLING (finally)!!

Vi bodde hos en familj på deras gård i Slimminge (utanför Skurup). Ett riktigt bra boende med ett eget litet krypin med egen dusch, toa och kök. Strålande!! Lite skillnad mot boendet i Kristianstad men det kommer jag till sen.

Långfredagen började med en öppen agilityklass där vi tyvärr fick en disk. Det var en lång raka efter slalomen med långhopp och ett hinder rakt fram och ett hinder 90graer till höger. Efter långhoppet vek han av på hindret till höger då jag hamnade lite efter... Vi skulle alltså rakt fram, men men... Annars ett bra lopp fyllt med maxade hinder som han tog bra. Överhuvudtaget var det maxade hinder, maxade långhopp och stora oxrar hela helgen. Lite tufft, men han skötte det bra!! Måste även berömma Nils Holgersson-hallen för ett superfäste på konstgräset och en eloge till Oxie BK för en bra tävling. Efter det var det agilityklass 3, där vi fick lite fel... Kommer inte ihåg banan riktigt men han kändes i hand, dock lite rivningar. Detta var ett EAS-lopp och vi placerade oss femma i serien. Hoppklass 3 kom efter det och där gjorde vi ett superlopp!! Tyvärr 5 fel på en förarglig rivning, men det räckte till en andraplats i "EAS-klassen". Många viktiga poäng alltså!!

På påskafton fick vi till ett superlopp igen i hopp3, tyvärr även där 5 fel men jag var jättenöjd. Han kändes pigg och fräsch... härligt!! I agilityklassen fick vi till jättefina kf men där låg det en underbart vacker tunnel under balansen som hade ingången ungefär 5 cm från balansuppfarten när man kom ur sväng. Många hundar diskade sig där, så även TigerTimmy!!

Efter tävlingarna på påskafton drog vi vidare, nu till Kristianstad där söndagens tävlingar skulle äga rum. Första utomhustävlingen för säsongen, MUMS!! Natten tillbringades på ett vandrarhem/camping (mer likt ett härbärge) i centrala Kristianstad. Stugan var ungefär 10kvm stor med plastmatta på golvet, två plaststolar och ett litet bord, en minimal kyl, en våningssäng samt en supermodern ny platt-TV!! Hmmm... kändes lite skumt med en sådan där, men vi missade inte Robinson i alla fall :) Veronica och Kristian bodde på samma ställe och det är nog bara vi som kan förstå hur det där stället var. Tänk er ett stugområde (samt plats för husvagnar) som ligger mellan Siba, ElGiganten och en stor skola. Skumt läge, ellerhur??!! Sedan kan jag också meddela att Kristianstad är överbefolkat med original. Ett original är bland annat en man som ser ut som jultomten som går omkring på området iförd skor, mössa och jacka... ENDAST!! No trousers där!! Eller kanske en man som gick runt och sjöng med en barnvagn där han hade en kyl, ett gitarrfodral och lite köksredskap. Behöver jag fortsätta??!! Oj, jag glömde visst grabben som dansade magdans för mig i sin husvagnsdörr (öppna dörr) när jag gick förbi. Eller mannen i sarong... eller han som lekte kurragömma med mig och mina hundar bland träden i parken... Jag stoppar där, ni fattar!!

Söndagens tävlingar blev ingen hit direkt... Mycket att träna på efte det kan man säga!! Han hoppade ändå bra och var pigg och fräsch... alltid nåt!! :)

Idag har Vic och jag varit och vallat!! Satan vad kul det är!! Idag var jag lugn, konsekvent och medveten om vad jag gjorde. Vic skötte sig jättebra och han gjorde ett superjobb med tackorna som dels hade vårkänslor och skuttade runt som kossor på grönbete, plus att det var väldigt hungriga och stannade och betade titt som tätt. Han fick inte mycket gratis av fåren idag, men han var sååå duktig!! Min lilla pojke då!!!

Sedan en sista sak... BoT-täckena, som nu anses vara doping enligt SKK. Herregud säger jag bara!! Har ni inget vettigare för er??!! Det finns så många hundar som far illa ute i landet, smuggelhundar och avelsproblem... Känns inte det som något att lägga krut och pengar på istället för oss som bara är måna om våra tävlingshundars välbefinnande??!! Jag menar, om utställningshundar kan vinna trots att de är halta... har ni inte annat att fundera över då istället?? Jag blir så förbannad, samtidigt som man bara kan skratta åt det för det är så j*vla pissdumt!! Fy f*n, SKK!! Lägg ner energi på viktigare saker än oss som bara är måna om våra friska hundar!! Förresten SKK, "BoT-västar", vad är det?? *sanslöst att förbjuda något som ni inte ens kan namnet på* I hästvärlden där det finns så hårde regler om doping är inte BoT dopingklassat, varför skulle det då vara det för hundar?? Följ utvecklingen på www.skk.se samt www.backontrack.se

Jag och mina hundar är sponsrade av ReDog (www.redog.se) www.redog.se

15 April 2009  | Länk | Agility | 1 kommentar
Åshyddenatta

Vi har bestämt datum för Åshyddenatta nu så ni som känner er sugna, kom till oss och träna(tävla) i sommar!!! I år blir det ingen officiell tillställning hos oss, lutar åt att det blir nästa år, men ni kan komma till Västerås BK ändå!!

Sprid detta till alla som kan tänkas vara sugna!!

 

4 April 2009  | Länk | Agility | 1 kommentar
Lilleman och de fyra pinnarna

I´ll proudly present...Nu har han för första gången tagit 4 pinnar på rak linje!!! Tussegulligulliplutt!!! Ellerhur, Maria?! :) JIPPI!!!
24 Mars 2009  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Linköping

Igår bar det av till Linköping och deras klass 3-tävling. Jag och Maria med våra fina stora pojkar fick hoppa in i bilen runt 11.00 (skööönt) för att bege sig till tävlingen. Vi hade båda som mål att jobba offensivt och så träningslikt som möjligt. Jag kan ofta känna att jag förösker säkra på tävling, vilket jag vill komma ifrån.

Runt 14.00, efter många glada skratt och en stor flaska Loka var vi framme. Dagens första klass var hoppklass 3, en bana ritad av Roger Franksson. Banan hade många öppna ytor och flera fällor, vilket inte är det optimala för mig och Timmy. Han har nämligen en förmåga av att låsa väldigt tidigt på hinder vilket innebär att det är lätt att låsa på fel hinder när ytorna ger hög fart och fällorna lyser med sin närvaro. Med några småmissar kom vi i alla fall i mål, nöjda med loppet. Jag kände att vi hade bra kontakt och han lyssnade på mig. Tyvärr kändes det som om att jag hela tiden fick ha tummen i ögat på honom, vilket jag inte vill behöva ha hela tiden. Tiden blev katastrofal, men det berodde på en vägring som kostade massor med tid.

Agilityklassen tänker jag inte skriva så mycket om. Vi fick aldrig till det där samspelet jag söker och han såg fler fällor än någonsin. Slutade med en disk men jag kände ändå att han var pigg och fräsch i kroppen och laddad inför den kommande säsongen.

Nu längtar vi efter nästa tävling som blir Oxie. Till dess blir det massor med härlig träning, både agility och uppbyggnad. Känner att vi är på gång. Vi ska arbeta ihop oss mer och få bort ringrostigheten (hmmm... så heter det kanske inte). Det känns att man inte har tävlat på ett tag nu... Om två veckor åker jag och Maria och träningstävlar i Laxå!!

Grattis till Liza och Nana som kunde hålla nerverna i schack och fixa sista SM-pinnen!! Vi ses i Karlskrona!! (å tidigare med för den delen)

Å förresten, fel låt vann Melodifestivalen!! Säger bara... Hope and glory!! Stay the night!! En sak till... Snälla snälla (jag flyr landet) La Voix (kräkvarning)

Mina hundar håller sig i form med hjälp av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se)www.redog.se

15 Mars 2009  | Länk | Agility | 0 kommentar
Året är igång

Då var det nya året igång och det har redan varit både agility och vallning på schemat.

Lördagen började med att jag, Madde (Vics uppfödares dotter) och mamma packade bilen full med prylar för att bege oss mot MyDog och Göteborg. Timmy var laddad inför tävlingen och jag kände mig pigg och fräsch (helt otroligt eftersom hela min familj har haft vinterkräksjukan under jul och nyår), men jag klarade mig helt från sjukdomen... peppar peppar...

Bilresan ner var enormt rolig... Fattar inte att man kan ha så kul i en bil i nästan fyra timmar!! Lekar, skratt och massa annat påhitt gjorde att vi kom ner till Alingsås där vi skulle bo på ett nafs. Mammas barndomsvän Monica bor i Alingsås, så vi passade på att hälsa på henne och hennes döttrar (i min ålder) när vi ändå skulle ner dit. Bodde hemma hos dem i deras nybyggda lägenhet. Helt fantastisk fräsch och väldigt bra planlösning med mycket öppna ytor. Dunk i säng tidigt för att ladda inför första dagen på MyDog.

MyDog söndag

Small och medium startade före oss så det blev inte alltför tidigt... Första loppet var en hoppklass. Nu minns jag inte exakt banan, men det blev en förarglig disk. Timmy halkade ordentligt på mattan så jag kände väl att det vara bara att låta honom känna av mattan i det här loppet. Inga rivna hinder ändå, ett stort plus! Andra hopploppet ingick i Exclusive Agility Series. Tyvärr fick vi en disk där med där jag inte hann upp efter en lång raka för att trycka ut honom med ett bakombyte på ett hopphinder... En lång blå böjd tunnel drog mer tyvärr... Många andra hade samma problem. Inga rivna hinder och mycket bättre fäste på mattan, positivt!! Sista loppet (som gick runt 21.30!!!) var en agilityklass som gick riktigt bra!! Timmy kändes laddad och väldigt med, trots många långa timmar på mässan. En skitdisk fick vi tyvärr där också, men han var mycket fin ändå!!

MyDog måndagTrött Nadine på mässan!!

Första loppet var en agilityklass... En jätterolig bana!! Tur det eftersom vi var tillbaka på mässan i princip 8h efter att vi hade lämnat den dagen innan... zzz.... Loppet gick jättebra och jag kände att han var mycket mer med mig överhuvudtaget. Han halkade inte alls lika mycket och han var väldigt följsam. Tyvärr fick vi 5 fel på A-hindrets nerfart. Kan inte fatta att vi fick det, men domaren dömer. Han var på, det vet jag... men men... Annars hade han en bra tid och jag tror han skulle ha kommit topp 5 ungefär utan de 5 felen. Nästa lopp var även det en agilityklass... En lång raka i starten och sedan var man tvungen att trycka in jycken i slalomen... Tyvärr kom Timpan i så hög fart att han kom in rätt i slalomen men hade inte en sportsmössa att bromsa upp sig, vilket medförde att han hamnade i port 3 efter ingången. 5 fel där... Sedan ett rivet hinder pga att mitt byte kom lite tidigt... Totalt 10 fel i det loppet och en hyfsad tid (trots att jag tog tillbaka honom vid slalomet). Sista hoppklassen fick vi två rivningar i, slutade på 10 fel. Något halkig igen, men det kan ju bero på trötthet...

Trots att vi inte gjorde några direkta resultat är jag nöjd med loppen. Timmy har verkligen det tufft på matta, så han gjorde en bra insats!!

Nu är det dags för en välförtjänt vila för Timmy. Han ska vara ledig i ungefär en månad, sedan börjar uppbyggnadsperioden då han ska träna i treadmillen på ReDog till en början en gång i veckan, sedan två gånger i veckan fram till säsongen drar igång igen! Nästa tävling blir som det ser ut Oxie i april. Det är ju EAS-lopp där så det blir till att åka låååångt!!

VallningVic vallar

Idag har jag varit hos Anita och vallat. Shit var duktig Vic börjar bli! Känner mig mycket lugnare i fårhagen nu och jag känner att jag verkligen kan lita på lille Victor. "Han är ju ingen idiot" (citat Anita) Vi gör framsteg för varje gång som går och jag tycker att det bara blir roligare och roligare!! Anita, du kommer få se mycket av oss under året!!! :)

Timmy håller sig i toppform med god hjälp av Stefan Rosén och ReDog (www.redog.se)

9 Januari 2009  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Positiv energi & ett julkort

En liten julhälsning från oss!! Check it out!! http://elfyourself.jibjab.com/view/jabB4tdF9r0bE3jQaAzE

Börjar med ett julkort till er alla!! Lättare att lägga ut här än att maila runt :)

God Jul & Gott Nytt År

Vill bara säga GRATTIS till Maria Alexandersson!! Hennes Pea har blivit röntgad och har A-höfter samt ua på armbågar!! Great!!

De senaste dagarna har jag ägnat enbart åt hundarna. Mycket träning, gos och härliga promenader!! Jag och Maria gick upp i ottan i fredags och tränade agility i ridhuset. Jag har ju egna hinder så jag har fått möjlighet att träna på dem i ridhuset där jag har min häst när det passar. Kan säga er att med fem hopphinder, slalom och gunga kan man höra hur mycket som helst. Bara fantasin som sätter stopp!! Till våren kommer min hinderpark sakta men säkert utökas med långhopp, däck och fler hopphinder. Min superpappa bygger och fixar!! :) Han har Hopphinder som min pappa har byggt!! Gammal bild på Timmy från i somrasprecis byggt hinder till Jenny Damm och hon verkar vara helnöjd. 

Bilden visar Timmy från i somras, hoppandes över ett hinder som pappa har byggt! 

I alla fall... Marias och min agilityträning var det ja... TigerTimmy och Bananen skulle få träna och vi byggde upp en kombination med hopphinder och slalom. Slalomen hade vi delat på tre 4-pinnarsdelar för att lägga krut på att träna ingångar. Lite bakombyten och svåra starter fanns med på schemat också. Träningen gick riktigt bra för oss båda och våra hundar gjorde ett mycket bra jobb!! Efter en lyckad träning skulle bilen rulla vidare till Sörsylta där vi skulle träna vallning hos Anita (Vic och Peas uppfödare). Tyvärr var hennes fårhage mer likt en pool så det blev tyvärr inställt. Istället packade vi in alla fyra hundarna i bilen och åkte till Björnön. Vi gick istället en lång och mysig promenad på 1,5timmar och njöt av all snö!! *mysigt* Efteråt käkade vi lunch hos mina föräldrar och pratade ännu mera!! Vilken lyckad dag, tänk om man hade tid för fler sådana oftare. Snacka om bra sätt att ladda batterierna med massor av inspiration, träning och positiv energi!! Tack Maria för en superdag!!!

Nu är det sista ruschen i skolan innan jullovet. Sista tentan ska in på fredag så i veckan blir det plugg plugg plugg... suck!!

Snart kommer även Redogs treadmill att vara igång... Efter MyDogExempelbild på en treadmill ska Timmy få lite agilityvila. Då ska vi passa på att återhämta oss. Efter lite ren vila kommer Timmy få köra igång på treadmillen för att bygga kondition och muskler. Tillsammans med Stefan ska jag sätta ihop ett träningsprogram för Timpan! Han kommer vara ett litet muskelpaket när 2009 års www.redog.sesäsong drar igång!!

14 December 2008  | Länk | Agility | 5 kommentarer
This is my life

Nu har deltagande ekipage kommit upp på Exclusive Agility Series hemsida www.exclusiveagilityseries.com Ska bli så kul!!! Längtar till första deltävlingen i Göteborg på MyDog!!

Timmys tå har nu fått vila sedan han sträckte den i Rättvik och efter tre veckors tråk (enligt honom) blev han bra... För en vecka sedan fick vi tillåtelse av Stefan Rosen att få börja träna igen och gissa vilken svartvit jycke som hade ögon stora som tefat när han fick se mina hinder stå uppställda för träning. Oj oj oj, han var sååå lycklig när han fick träna igen så han kunde knappt stå still mellan övningarna :) *gladare hund får man leta efter* Stefan ja... Vilken människa han är!! Måste ge honom så mycket för allt han har hjälpt oss med under "tåtiden". Tips och råd, svar på många av mina frågor... Han är guld värd den mannen!! Efter helgens tävlingar var vi dit idag igen för att kolla hur tån mådde efter ansträngning av tävling på matta och efter träningen som var i veckan. Passade även på att låta honom känna igenom hela Timmy för att förhoppningsvis få höra att allt är bra!! Å det var det!!! Timmy mår hur bra som helst i både tån och i kroppens alla muskler. Stefan tyckte han kändes jättemjuk och fin. Han sa att han var välmusklad och i mycket bra form och kondition. Det ska gudarna veta... för så bra som han har gått den senaste tiden har han aldrig gjort. Vilken hund han är, min finaste fina!!

Söndagen spenderade jag, pappa och Maria Alexandersson i Stockholm, närmare bestämt på Älvsjömässan där det var HUND2008. Jag valde att stå över lördagens hundungdomsklasser för att spara lite på Timpan. Grattis till Stina & Vincent samt Maria & Neena som vann lördagens klasser!!!

Agilityklassen var först och vi fick nummer 30. Ett perfekt startnummer enligt mig, då man för det första får gå första banvandringen, sedan kan man i lugn och ro titta igenom banan när den andra halvan går banan för att verkligen analysera sin tänkta handling. Därefter hinner man se ett par ekipage innan det är dags att börja värma upp!! *toppen*

Såhär såg banan ut... Magne Alden har gett oss ett par svängar att bita i...

Agilityklass 3 söndagen 7/12 HUND2008, av Magne Alden

Starten gick jättebra och han kändes helt med på noterna fram till nr 4. Han fick till ett jättebra kf, vilket gjorde att jag kunde placera mig nära tunneln och inte vara med så långt fram vid balansen. Hindret efter tunnel, nr 6, skapade däremot problem, då jag inte riktigt hann upp då han fick upp sådan j*vla speed i den långa raka tunneln. *all heder åt er som fick till en snygg sväng däruppe* Tyvärr en disk där då han hoppade nr 6 baklänges, men jag körde på för fulla muggar. Nu skulle här tränas matta inför  nästa lopp!! Lämnade honom självständigt i slalomen för att hinna upp och göra ett framförbyte innan nr 10 för att sedan föra ett framförbyte före nr 11 igen. Vägen där blev strålande!! Valde sedan en högersväng över nr 11 och fick till en tajt fin väg där... Efter nr 12 tyckte jag att han halkade lite och sackade efter mig litegrann. jag lägger då till ett "fram" innan nr 13 vilket resulterar i att han satsat framåt mot nr 17. *klantNadine* Jag hinner ändå rädda upp situationen och svängarna därefter blev bra. Slutet fungerade jättebra och ett bra kf på gungan fick vi också. Trots att han tyckte det var halt på mattan gjorde han ett bra jobb och jag var väldigt nöjd med honom!

Hoppklassen som Kenth Svartberg hade gjort, var också en riktigt rolig bana. Här gick vi ut som startnummer 32, även det ett kanonstartnummer :) Banan kan ses på www.svartbergs.se under fliken "Läs- och sevärt". Banan var enklare i min mening än Magnes bana men den bjöd på flera olika ställen där det gällde att jobba ordentligt för att få till fina tajta svängar. Timmy flöt ut lite på två ställen och det tror jag mest berodde på mattan. Vi fick till grymma svängar på vissa ställen och han hoppade runt och fint. Loppet slutade med en nolla, med en hyfsad tid. Eftersom det tog lite tid då han körde en Fred Flinta (galopperade för fullt utan att ta sig framåt så mycket) slutade vi på en åttondeplats!! Nöjd och glad!!

Maria & KenzoBananen fick till en häftig nolla i hoppklassen (första gången för dem på matta), där Marias handling var helt suverän!! I agilityklassen fick de lite småfel, men gjorde en strålande debut på mattan. Det märktes tydligt på både Timmy och Kenzo att de kände mattan bättre i andra loppet.

Till sist vill jag bara dela med mig av en låt som jag alltid har i min Mp3 när jag går banan. Ni som går banan samtidigt som mig vet kanske att ljudet i mina lurar är så högt att jag nästan blir döv, men shit vad jag trivs med att ha musik i lurarna när jag går banan. En av låtarna är "This is my life" med Eurodance (Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2008). Det är väl en passande rubrik?!

Låt introt med alla paraplyer eller vad det är bara passera... Lyssna sedan på texten!! Den är ganska passande för oss agilitynördar... delar av den i alla fall...

"

This is my life... I don´t wanna change a thing...

Timmy håller siwww.redog.seg i form med god hjälp av Stefan Rosen på Redog

8 December 2008  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Rättvik, Dalarnas pärla!!

Då har man varit i Rättvik igen och i deras underbara körhall. Agilitytävling såklart, och med ett grymt startfält och superbra förutsättningar kändes det perfekt!!

Helgen började på fredagen när jag och Maria de Luxe skulle åka till klubben en stund på förmiddagen för att känna på formen inför helgen! Pappa bytte till vinterdäck på volvon så mamma skulle skjutsa mig med forden... Kommer då inte långt med den. När vi svänger ut från garageuppfarten har det blåa lilla äcklet punktering på ett bakdäck... *suck* Tur att de Luxe-fröken kom till undsättning och hämtade upp oss!! Träningen gick fint, tog det ganska lugnt... Kände på bakombytena, vissa tajta svängar och lite oxrar. Både Bananen och Tigern var pigga och fräscha. Maria tränade även med lilla Pizzahundsräkan och shit vilken häftig hund hon är. Hon är lyhörd, arbetsvillig och smidig som en panter. Ska bli kul att följa deras utveckling tillsammans. Hoppas på att min lilla Vic-makaron blir lika grym!! De är ju faktiskt sysslingar :) Makaronen är Johans namn på Vic. Detta smeknamn har han fått på grund av att han, citerar Johan, "kan stå still med tassarna på ett ställe och hålla på med kroppen som en makaron". Ni får själva lista ut hur han ser ut då ;)

Upp till stugan i Rättvik och de är lika bra as usual. Jag trivs verkligen i den lilla Dala-hålan!! Med Maria (med Eros & Dex), Madde, mamma och pappa blev det pizza, lite goda frukter och snacks efteråt... en lyckad kväll med härligt sällskap!!

Lördagen började med agilitylagklass. Team Redog startade som lag 7, vilket var bra då man hinner titta lite på andra lag innan. Agilitybanan var inte speciellt svår, utan kändes som en bra bana att börja på. En oxer efter balansen rakt ut i ingenstans var det ända jag kände som ett litet problem för mig och Timmy. Loppet kändes riktigt bra, kf satt som en smäck, vilket kändes bra inför de ind. loppen. Tyvärr fick vi en onödig rivning, som jag helt tar på mig. Jag tog upp "plocka in-handen" alldeles för tidigt för att förbereda svängen mot slalom, vilket störde honom precis i avhoppet... Nadine "klantarsel" Rinderud!! Vi gick i mål med 5fel och en bra tid. Kändes lovande för min härliga lagkamrater. Nästa in var Maria & KenzoBananen. Tyvärr drog de på sig ett par rivningar... Tror att Kenzo kanske var både lite väl överladdad samt inte kände underlaget riktigt. Annars ett bra lopp!! Liza och Nana fick 5fel, men gjorde annars ett bra lopp! Sist in var Roland och Doris, de drog på sig 10fel... Bra lopp förövrigt!! Tyvärr räckte detta inte till någon placering, men vi kämpade på bra ändå!

Hopplagbanan var en riktig springbana, med en 90graders sväng direkt efter långhoppet som var andra hindret, ett staket och roliga tunnlar och slalomingång. Timpan fick tyvärr två rivningar. Jag kan inte riktigt förstå varför de kom... Ska analysera loppet nogrannare! Han kändes ändå pigg, fräsch och väldigt "på"!! Bådade gott inför ind. loppen!! Kenzo gjorde en stabil nolla, vilket även Doris the Terrier gjorde!! Nana gick även hon i mål med 10fel, som Timmy!! Tyvärr räckte detta ingenstans heller, men j*drans vilket härligt lag vi är!! Längtar till Kista och sedan nästa säsong när vi ska ge järnet!! :)

Ind. hoppbanan var inte jättemycket ombyggd från hopplagklassen, men den bjöd på en sekvens som kunde handlas på många olika sätt. Det var två böjda tunnlar med ett slalom emellan de två böjda ingångarna. När jycken skulle in i andra tunneln hade man två val att göra, antingen springa med längs tunnlarna (vilket innebar att man blev tvungen att springa som en tok för att hinna upp till nästa del av banan som krävde sitt), eller skikthandla vid tunnlarna och ha slalomet mellan sig själv och hunden. jag valde det sistnämnda, och det satt som en smäck!! Riktigt nöjd med det här loppet... Tyvärr drog vi på oss en rivning, men vad gör det när loppet är grymt för övrigt!! *lycklig matte*

Sista loppet för dagen var det ind. agilityloppet. Starten satt som en smäck och svängen heltom tillbaka efter en oxer blev riktigt bra trots att Timmy har en förmåga att sväva ut efter oxrar. Balansens kf var bland det bästa han någonsin gjort på tävling. Full fart ner, gjorde ett grymt stopp och stack på en millisekund när han fick sitt släppord!! *lycklig* Vi nollade loppet och hamnade på en fjärdeplats av 89starter. Kändes grymt kul att vi skulle ha fått cert om vi hade behövt det, men min älskling är ju dubbelchampion nuförtiden, det vet ni ju!! :)

På kvällen tyckte jag att Timmy verkade halta på vänster framben... Han verkade låg och tittade på mig som om han hade ont. Jag begav mig direkt upp till Maria OK´s stuga för en genomgång av honom. Vi upptäckte då att han hade vrickat en tå på vänster fram. Detta innebar isning varannan timme hela natten och tyvärr ingen tävling på söndagen. Men det viktigaste är ju Timmy så det kändes inte alls jobbigt att stryka sig. Vi isar (varannan timme dagtid) och vilar fortfarande, och han är helt ren i sina rörelser nu! Vi ska fortsätta så ungefär en vecka till för att vara på den säkra sidan, men det verkar gå åt rätt håll. Känner mig lugn, han är snart fit for fight igen!!

Idag kom Timpelimpans championatdiplom från SKK!! *lycka*

"Border Collies är som chips...

Har man tagit ett måste man ha fler"

12 November 2008  | Länk | Agility | 3 kommentarer
Heeelt galet!

Om mitt förra blogginlägg hette "What a veckoslut", vad ska då detta heta... Min helg har varit alldeles, alldeles underbar!! Jag säger bara WOW!

Helgen har tillbringats på Arosvallen här hemma i Västerås där viPuss min champion från Västerås BK anordnade den sista utomhustävlingen för året. Vilken tävling det blev sen då!! Bra väder, bra underlag, kanonflyt och roliga banor! Förutom att vara funktionär skulle jag och TigerTimmy även tävla... Målet för helgen var att bli klara för SM2009. En hoppinne saknades... Vi fixade helgens mål med råge!

Hoppklass 3 lördag

Banan som var ritad av Veronica Bache var otroligt rolig bana, med en riktigt svårighet för mig och Timmy. En tämligen bred och hög oxer skulle min vackra fyrbenting ta sig över innan en 90graders sväng till höger. Timmy har en förmåga att kunna få stora svängar efter just oxrar, så redan på banvandringen fanns egentligen bara två alternativ för mig. Antingen låta honom flyta ut och minimera risken för en rivning eller köra offensivt och se till att vägen blev så optimal som vi kan få till den. Jag valde det sistnämnda! Här finns ingen anledning att fega! Det vinner man ingenting på! TigerTimmy kändes laddad och mjuk på uppvärmningen. Han var varm i musklerna och ögonen lyste på honom innan start. Jag kände mig verkligen ett med hunden vid startlinjen, what a feeling! Starten blev riktigt bra och precis innan oxern lade jag till ett "du" för att göra honom uppmärksam på uppgiften. En helt okej sväng och ett fortsatt bra lopp resulterade i ett nollat lopp med en bra tid. Eftersom vi startade tämligen tidigt i klassen vågades jag inte hoppas för mycket på något cert... Många bra hundar återstod! Men att SM-pinnen var i land kunde jag i alla fall nöja mig med, och vi var därmed klara för SM2009!! Efter att jag hade gått av Timmy skulle jag vara funktionär innan min agilityklass. Som från ingenstans kom en gul, hoppande liten lärka med ett leende på läpparna. Det var Maria Olsson Knutas som meddelade mig att Timmy och jag låg tvåa efter Per och Molle (fullcertade) med endast tre hundar kvar i klassen! Grattis Per och Molle till vinsten! Andraplatsen höll i sig, vilket innebar cert och championat! Tårarna rann nedför kinderna. Vi hade fixat det! Timmy var hoppchampion!

Agilityklass 3 lördag

Banan bjöd på en svår start... Tyvärr fick vi en disk tidigt i loppet men kf var stabila och Timmy kändes jättebra resten av loppet. Vi hade alla förutsättningar till bra lopp imorgon! Grattis Stina och Dell till vinsten!

Championatet firades med mamma, pappa, Madde (Vics uppfödares dotter) samt Maria och Uffe (med Eros och Dex). Tacos, hundsnack och många skratt... Lyckad kväll!! Tack för en trevlig helg!

Agilityklass 3 söndag

Banan, ritad av Veronica Bache, bjöd på många fällor och svåra tunnelingångar på sina ställen. Kände respekt för banan redan på banvandringen, vilket är en fördel för mig då jag jobbar hela loppet igenom. Det svåra i loppet för oss var främst serpentinen med A-hinder, hopp och gunga. Där fanns det risk för att svängen efter A t skulle bli stor... Vi gick in som startnummer 11 vilket innebar uppvärmning direkt efter banvandringen. Timmy kändes pigg och fräsch även nu. Loppet blev precis som planerat! Vi jobbade på och hade fokus hela tiden. Vi var ett riktigt bra team hela loppet igenom och den fruktade serpentinen satt som en smäck!! Nollade i mål med en bra tid! Med tanke på hur tidigt vi startade i klassen hade jag ingen aning om hur långt det skulle räcka. Jag och min kära kompanjon Maria Alexanderson tog därför en promenad med tillhörande analys. Jag och Maria funkar verkligen bra tillsammans... Vi tänker lika och vill analysera allt in i minsta detalj... tankar, känslor, banvandringar, svängar, vägar, hinder.. ja allt! Tack för att du finns, Majsan Alexandersson de luxe!! När promenaden och analysen led mot sitt slut ringde mobilen. Den gula lärkan Knutas talade då om att jag och superTimmy ledde klassen när det var cirka 20st hundar kvar! WHAT, LEDDE!!?? WOW!! Jag och kumpanen Majsan begav oss för att titta på de återstående ekipagen. Men hjärtat i halsgropen till sista hund var i mål stod vi där... Å vår insats räckte! En VINST och därmed sista agilitycertet!! Timmy var nu även agilitychampion!!

Hoppklass 3 söndag

Banan var inte jättesvår, men det gällde att tajta in svängarna rejält för att kunna vara med och slåss om topplaceringar. Timmy gick kanon, men fick tyvärr några rivningar. Ett kanonlopp bortsett från dem och jag var mer än nöjd med helgens insats! Grattis Stina och Dell till vinsten!

TV4 Mälardalen

Inte nog med att Timpelimpan blev dubbelchampion och SM-klar! Vi blev även filmade och intervjuade av TV4 Mälardalen... störtskoj!! Gå in på www.nyhetskanalen.se/lokalt/vasteras och klicka vidare på bilden på mig och Timmy för att se klippet som sändes på nyhetsmorgon!

Vallning

Idag stod vallträning för mig och Vic på schemat. Hemma hos Vics uppfödare Anita skulle de små ullbollarna än en gång få möta lille Victor! Idag kan man egentligen inte kalla dem ullbollar, de var nyklippta och såg tämligen ynkliga ut. Vallningen gick kanon och jag måste säga att det var vår bästa vallträning hittills. Lille Vicke Vire jobbade på riktigt fint och vi hade full koncentration på uppgiften, både han och jag. *mycket nöjd matte*

Ja, vad ska man säga... Vilken helg... Heeeelt galet! Jag har världens bästa hundar och jag bara tokälskar dem bägge två!!

Tänk... Innan Hudiksvalls tävling i september hade Timmy endast två hoppcert. Nu är han fullcertad i både hopp och agility!!

Slutligen... Från och med nu tituleras superTimmy...

SAgCh SAg(hopp)Ch

Shepherds Choice Timmy

 

Jag är sååå lycklig!!

27 Oktober 2008  | Länk | Agility | 12 kommentarer
What a veckoslut!

Det började redan på torsdagen med en jättebra födelsedag! Nu är jag 22 år gammal! Tack för alla fina presenter, bland annat en ny MP3-spelare (som jag fick av min älskade Johan) och nya kläder från Arrak (som jag fick av mamma och pappa). Nu behöver jag alltså vare sig frysa eller höra någon annan prata under banvandringarna! Jag som måste ha musik i lurarna, så hög musik att jag inte hör något annat, har mått lite dåligt på sista tiden eftersom min gamla MP3-spelare har börjat kapitulera, MEN NU NI! Nu kan jag lyssna utav bara h*lvete!!! :) *Tack min älskling*

I fredags träffades jag, Maria (med Kenzo och Pea) och Roland för att träna! Efter sockerkaksätande och en massa prat i det härliga höstvädret hade jag och Maria tänkt bygga Jenny Damm-övningar... Men Rolle Polle hade plockat med sig en bana från Örnsköldsviks tävling i slutet av september. Banan, en hoppklass 3 ritad av Lotta Näslund, var då ingen lätt rackare. Den bjöd på många häftiga tunnelingångar, vägar där man lätt kunde få stora svängar samt mycket kutande! Vi började med att köra hela banan, för att sen dela upp den i delar och finslipa. Timmy var taggad till tusen och träningen blev mer än bra!! Tack Maria & Roland för alla bra tips och för en givande träning. Shit, vad nyttigt det är att ha någon som kan som tittar på en när man tränar. En mycket lyckad träning!!! *TigerTimmy är super*

Lördag... Vallning stod på menyn. Efter en härlig stallmorgon åkte Vic vallarjag, mamma och lille Vicke Vire till min kära uppfödare Anita för att träna vallning. Fick ju lite mersmak efter valpträffen så nu ska här tränas vallning!! :) Vic blir bara bättre och bättre! Han höll sig mer uppe på benen nu och vi jobbade på bra tillsammans!! Nöjda och glada åkte vi hem från Sörsylta! Kvällen avslutades med TV och tacos *mums*

Stallet som vanligt på morgonen idag och sen dags för en av årets Klubbmästare Västerås BK 2008mest prestigefyllda tävling, nämligen KM. Av någon konstig anledning brukar det gå troll i KM, det skulle vi ändra på till i år! Mätta och taggade begav vi oss till klubben, jag, mamma och Timmy. Efter fredagens träning kändes det som självförtroendet var på topp och nu skulle här inte bara köras lite... Nu jäklar skulle det bli tävling. Ofta känner jag inte att det är tävling vid sådana här tillfällen vilket innebär att jag strular till det och inte har fullt fokus. Det började med hoppklassen och jag skulle döma small och medium. En rolig bana, ritad av Veronica Bache, stod på menyn och det fanns många chanser att spara tid. Efter att jag hade dömt var det dags för large. Redan på banvandringen kände jag att banan verkade otroligt rolig. Jag skulle göra allt för att spara in tid och tajta till vägarna så mycket som möjligt. Tog ur Tigern ur buren... han var laddad... Jag hade fullt fokus på uppvärmningen och han kändes mjuk och rörlig. Nu jävlar skulle vi in och visa vad vi går för! Vi fick till en bra start i banan, med en tajt sväng in i en tunnel efter startrakan. Loppet flöt på och vi kom nollade i mål, med en mycket bra tid! *nöjda och glada* Agilityklassen sen kändes redan på banvandringen som en utmaning. Visst var den inte jättesvår, det var ju en klass 2, men samtidigt fanns där ställen det kunde strula till sig på, bland annat när man skulle upp på balansen och hade en tunnelingång precis bredvid uppfarten, tunneln låg under balansen. Kände mig taggad och hade fullt fokus på uppgiften. TigerTimmy kändes precis som i hopploppet, mjuk och följsam och helt med mig. Nollade även här, vilket gjorde oss till segrare i large. Dags för final. En hund i varje storlek skulle köra agilityklassen igen för att kora en klubbmästare... Timmy och jag var fullt fokuserade även i detta lopp och det kändes som det gick aningen bättre än förra agilityloppet. Enda nollan i finalen, vilket gjorde mig och Timmy till KLUBBMÄSTARE 2008, VÄSTERÅS BK!!

Nu är det dags att börja ladda inför hemma tävlingarna nästa helg! Men jag säger bara det... what a veckoslut!

 

19 Oktober 2008  | Länk | Agility | 5 kommentarer
En helg i agilityklassens tecken

I fredags var jag bara liiiite förkyld... Nu är det fan inte klokt!! Har ingen röst för fem öre, ett under att jag har kunnat tävla idag, men med tanke på helgens resultat ska jag nog se till att vara hes oftare, kanske är ett vinnande koncept!

Hudiksvalls BK bjöd på ett trevligt arrangemang med bra banor, härligt väder och bra flyt! Tack domarna för härliga utmaningar och tack alla funktionärer och alla andra som gjorde tävlingen så bra!!

Hoppklass 3 lördag

Banan kändes inte speciellt svår, och när jag tänker så brukar det inte gå så jättebra. Av någon anledning behöver jag känna respekt för banan för att jag ska verkligen jobba mig igenom hela och inte ta några svängar eller hinder förgivet. Loppet kändes bra, Timmy var taggad som tusan! Tyvärr så missade vi ett litet sketet hopphinder mellan två tunnlar i en 90graders sväng... äsch... vad gör det?! Med en rivning (helgens enda rivning) som jag tar på mig kändes det som en helt okej start för helgen. Tyvärr en disk alltså men det var bara att komma igen till agilityklassen. Grattis till Karin/Kovo som vann klassen och tog hoppcert!

Agilityklass 3 lördag

Denna bana hade jag respekt för... Jag kände mig osäker på vissa svängar när jag gick banan, då slog det mig att jag hade den inställning jag brukar ha när det går bra. Nu gäller det att jobba igenom hela banan!! Med vitguldisarna på, kråkröst och eld i blicken entrade jag och TimmyTigern banan. Loppet flöt på riktigt bra och vi kom i mål nollade!! Wow, härlig känsla... Undra hur långt det skulle räcka... Läääääänge väntade vi på resultatlistan... Den gula lappen som skulle avgöra vårt öde låg inne i sekretariatet länge innan jag tillslut hittade en funktionär som kunde berätta för mig var vi hamnade... En andraplats!!!! En andraplats efter Sven/Flax!!! Vårt första agilitycert var i hamn! *lycklig*

Hoppklass 3 söndag

Samma känsla som igår... Inte speciellt svår hoppbana. Vad resulterar det i tror ni?! Jag klantar mig uppe i ett boxhörn som leder till en disk. Förutom det ett mycket bra lopp med bra flyt och inga rivna hinder. Han var Tigertaggad idag med, vilket kändes alldeles underbart! Grattis till mina kära lagkompis i Team Redog, Liza/Nana som erövrade sitt första hoppcert i denna klass!!!

Agilityklass 3 söndag

Hmmm... Det var tanken som slog mig flest gånger på banvandringen. Hmmm... Många olika handlingsalternativ, vilket jag verkligen gillar! Kände respekt även inför denna bana, vilket kändes bra. Det gällde att verkligen ha en plan och köra för den fullt ut. Vi gick ut även idag i vitguldisarna, med ännu sämre röst än igår, men med eld i blicken och rök ur näsborrarna näää, det berodde inte bara på att det var kallt). Jobbade igenom hela loppet och det kändes riktigt bra! Han var taggad till tusen! Ett nollat lopp igen!! Liza/Nana hade nyss varit inne före oss och gjort ett kanonlopp, så jag kunde inte tänka mig att vi hade tagit dem i tid. Men det hade vi!! Loppet räckte till en vinst och ett till agilitycert!!! WOW säger jag bara!!! Två cert på samma helg, helt underbart!! Ni anar inte hur lycklig jag är!

Måste bara säga att min svartvita TigerBC var grym i helgen och jag är oerhört nöjd med vår insats!! Att han ens hörde mig på planen som jag kraxade är ett under, å sen två agilitycert på det!! oj oj oj!! Jag svävar på moln!!! Min Timmy, min fina fina Timmy!!!

21 September 2008  | Länk | Agility | 5 kommentarer
SM-nolla, kf, bommar & 3år

Tänk vilken skillnad det blir när klasserna startar sent... Veronica är mer än överlycklig, man får sovmorgon, morgonrutinerna förändras... men men, vad gör det när det går bra!?!

Läste PM´et väldigt sent och upptäckte då att det skulle vara en inoff agilityklass innan de off klasserna. Blev väldigt glad i detta, då det är skönt att ha en agilityklass innan som man kan träna kf på... På tal om kf... läs vidare

Öppen agilityklass

Väldigt rolig bana (ritades av Hasse eller Malin?) men tyvärr ingen gunga med. Det var lite den jag ville åt innan off klassen men det var bara att jobba på. Fin start, MEN vet ni var den svartvite hanjycken jag har gör?! Han hoppar kf!!! Jag blev så paff... Fattade ingenting, han har inte gjort det på hur länge som helst och så gör han det på både A-hinder och balans. *grrr* Jag tog självklart om båda och belönade dem ordentligt. Loppets vinst låg i att han inte rev ett enda hinder, trots att jag handlade lite illa så jag störde honom. *duktig pojke*

Agilityklass 3

Ganska svår bana för oss, då han skulle hoppa långhopp rakt ut i ingenstans och sedan svänga heltom nästan. Detta är en svårighet för honom, men han skötte det galant. Var även tvungen att lämna honom helt själv på gungan för att hinna med till nästa hinderpassage. Han skötte loppet mycket bra förutom då han stannade med hela kroppen nedanför A-hindret... Jag blev lite ställd men tävlingsdjävulen sa åt mig att köra vidare då vi var nolla fram dit. I och med detta velande tappade vi tid... Men nolla i mål, med SM-pinne och SM-nolla. Detta var sista SM-pinnen i agilityklass, nu saknas bara en SM-pinne i hopp!! :) Vi slutade på en femteplats! Grattis Veronica & Excel som kammade hem det!! Wow, säger jag bara... jag avgudar dem!!!

Hoppklass 3

Hopploppet kändes mycket bra fram till en passage där han tyvärr såg en blå lång vacker tunnel istället för slalom... En disk tyvärr men ett mycket bra lopp i övrigt, och inte ett rivet hinder!!! Grattis Per & Eddie till vinsten!!

Dagens rubrik

Inte en enda riven bom idag!! *mycket glad*, SM-klar i agilityklass, hmmm... kf ska tränas mer, 3årsdag med Johan!!! *älskar dig*

Grattis till SM-nolla och SM-pinne till Liza Bolinder och Nanabanana i agiliyklass och en tredjeplats. Grattis till vinsten i agilityklass 2 för Malin och Cilla. Alla dessa resultat är meddelade via sms från Östersund!

13 September 2008  | Länk | Agility | 0 kommentar
Dagens tre T´n

Dagen går att sammanfatta med tre T´n. Tält, Timmy & Tokig valp

Eskilstuna BK

Idag bar det av till Eskilstuna BK och deras agilitytävling. Bra ordnad med trevligt folk och bra banor. Dagens första T ska här nämnas. Mitt nya tält, köpt av Liza numera Bolinder (Grattis Liza till äktenskapet som startar idag) är helt fantastiskt. Stort, lätt att sätta upp och grymt jävla bra helt enkelt. Mitt första T för dagen får fem framförbyten av fem möjliga. Idag räknar vi inte plus utan framförbyten när vi bedömer saker, eftersom ämnet idag vid prat på tävlingsplatsen har varit framförbyten och just för att de blev så bra i mina lopp. Därför får tältet fem framförbyten av fem möjliga!!

Agilityklass 3

Snacka om rolig bana. Tack Alar för en grymt rolig bana med olika handlingsalternativ!! Loppet gick kanonbra och alla kf var precis som jag ville ha dem; han var snabb och lyssnade perfekt på släppordet *duktig kille* Vi var nolla fram till långhoppet som var ett par hinder från slutet. Sista långhoppsbommen vickade och när han hoppade hindret efter så vickade den, till vår nackdel, ner på backen... Vi slutade på 5 fel, men gud så bra han gick. Ett kanonlopp!! Så skönt att få till sådana... Jag är verkligen supernöjd med det loppet. Han var i hand hela tiden och lyssnade strålande. Vi slutade på en sjätteplats och tyvärr var det bara fem SM-pinnar som delades ut. Hade jag inte säkrat kf på balansens nerfart hade vi kommit femma, men men... Vad gör det när både jag och hunden har lyckats så bra och var så nöjda i mål?!! Grattis till Stina/Dell som vann klassen och även grattis till Chippen och dennes förare (förlåt att jag inte kom ihåg ditt namn) som kom trea och fick cert!

Hoppklass 3

Startade först i denna klass... Inget jag direkt gillar men man måste ju klara det också. Loppet gick kanon, men tyvärr ett rivet hinder, alltså 5 fel. Flera nollor gjorde att vi hamnade en bit ner på resultatlistan, men men... Loppet var kanon och mitt mål med loppet att få tajta vägar vid alla tunnlar lyckades. *nöjd nu igen* Grattis Maria/Neena (?) som vann hoppklassen idag och fick cert! Grymt lopp, kanonduktigt ekipage!!! Er lär man få passa sig för!!!

Dagens andra T är alltså Timmy som har gjort en strålande tävlingsdag!! *älskar dig*

Dagens sista T var alltså Tokig valp... hrmmm... gissa vem det är. Vic har faktiskt skött sig över förväntan men ändå tokig. Jaja, det blir nog bra ska ni se... :)

GRATTIS MARIA ALEXANDERSSON OCH KENZO SOM VANN AGILITYKLASS 2 LARGE I SALA IDAG OCH BLEV UPPFLYTTAD!!

GRATTIS MALIN OCH CILLA SOMN FICK EN PINNE I HOPPKLASS 1 SMALL IDAG I SALA.

30 Augusti 2008  | Länk | Agility | 2 kommentarer
Våfflor, runda dobbar och slalomingångar

Först måste jag bara uppmärksamma Bro Håbo som bra tävlingarrangörer…  och vilka våfflor *mums*

Idag var det premiär… Mina nya vitguldiga follbollsskor av märket Umbro skulle för första gången få entra en agilityplan. Det gjorde dem med bravur!! De runda dobbarna gjorde att jag fick grymt bra fäste och det blev nästan ett hallelujah moment på banvandringen när jag sprang en sväng. De kändes nästan som mina gamla fotbollsskor… inte i det bemärkelsen att jag blev dungsur om fötterna för att det var blött i gräset eller att skorna höll på att falla sönder i varje framförbyte utan i den bemärkelsen att skorna satt som gjutet när de var påsnörade på mina fötter. Grymt sköna och inte en tendens till skoskav. Tack Umbro :D

Agilityklass 3

Dagen startade med agilityklass som Kenth Svartberg hade gjort. En grymt rolig bana med många klurigheter… Domaren hade tydligen bestämt att vi klass3-förare skulle få bevisa att vi hade tränat slalomingångar idag. I agilityloppet kom man från A-hindret som var hinder 5, därefter skulle man fram ett par meter och sedan 180 grader höger in i slalom. Dessutom låg det en gul smaskig tunnel framför A-hindret som många hundar tyckte mycket om. Timmys slalomingång blev grymt bra! Den satt som en smäck och vi fick en bra väg dit också… Tyvärr hade jag full koncentration på just slalomingången, vilket gjorde att jag gav Timpelimpan släppordet från A-hindret för tidigt vilket resulterade i 5 fel *dumma mig* Annars ett kanonlopp med klassens näst bästa tid. Slutade på en 5:e plats och fick en SM-pinne! Grattis till Malin/Tindra som vann klassen och även grattis till Katja/Akka som kom tvåa och tog cert. Katja kom även trea, då med sin andra hund Roija (tror jag höll reda på hennes mallar nu)

Hoppklass 3

Även denna bana var väldigt rolig… Den innehöll flera ställen med möjlighet till olika vägar med olika handling, vilket jag gillar. Kul att se hur folk väljer att göra när det finns flera alternativ. Här fick vi också visa vår ingångsträning i slalom då man kom från två hopphinder på rakt spår och skulle vända höger 90 grader in i slalom. Kruxet var bara att hunden hade rak väg in i port tre. Med högerhandling på hopphindrena och ett käckt bakombyte in i slalom satt även denna ingång som gjutet *duktig hund* Tyvärr fick vi några rivningar… Tror vi slutade på klassens tredje bästa tid och vi var grymt nöjda när vi gick i mål, både jag och Timmy. Grattis Per/Eddie som vann klassen!

Helgens härligheter

·         Bro Håbos våfflor *mums*

·         Bra väder och bra flyt på tävlingen

·         Våra bakombyten är bättre än vad jag har trott… Tidigare har jag bävat inför dem, men i helgen har vi bevisat för oss själva att de sitter tämligen bra.

·         Min handling i de nyinlärda framförbytena blir bättre och bättre

·         Mina vitguldisar

·         Slalomingångarna

·         Två SM-pinnar i agilityklass

 

Sedan vill jag uppmärksamma en grej som domare Svartberg tog upp i högtalarna idag. Han ville bara påminna alla om att om det blir fel i ett lopp beror det på föraren, inte hunden. Detta har även jag uppmärksammat i helgen… Såg nämligen en tjej som skällde så fruktansvärt på sin hund efter ett diskat lopp så jag mådde dåligt av att se det. Dessutom skedde detta säkert en kvart efter att loppet var avslutat. Många blickar vändes mot henne då hon ryade och tog tag i sin hund hårt… Hur i h*lvete ska hunden koppla det till förarens handlingsmiss i loppet. Skärpning!! Om det inte går bra i ett lopp, låt det för i h*lvete inte gå ut över hunden och inte andra människor i din omgivning heller. För det fanns en liten tjej i hennes omgivning som också fick sig ett par onödiga ord sagda till sig… SKÄRPNING!

Slutligen vill jag bara skriva om ett samtal som jag och Per/Eddie hade idag.  Han sa ett par ord som jag tyckte stämde så jädrans bra! ”Vi söker hela tiden efter det perfekta agilityloppet, men vi kommer nog aldrig att få uppleva det. Vi kommer alltid kunna göra saker bättre. Vi agilitytävlande är eviga sökare”. Detta tycker jag är tjusningen med hela sporten! Vi kommer aldrig att bli fullärda och vi kommer alltid kunna förbättra saker. Även om vi inte kommer att få till det perfekta loppet kan vi söka efter att komma så nära perfekt som möjligt…

24 Augusti 2008  | Länk | Agility | 1 kommentar
Bro Håbo - vilken skillnad från förra året

Jajamen, då har man kommit hem från tävlingsdag 1 för denna helg. Kosan styrde till Bro Håbo BK imorse för deras klass 3-tävling.

Bro Håboarna bjöd inte bara på bra väder utan även bra flyt under tävlingsdagen och trevliga banor, för att inte tala om deras våfflor *muuums*

Agilityklass 3

Dagen inleddes med en agilityklass, en väldigt rolig sådan. Jag hade startnummer 9, vilket störde mig lite eftersom jag gärna vill hinna titta lite på några ekipage innan, samt hinna värma upp Timmy i lugn och ro. Nu fick mamma gå med honom under banvandringen så han skulle vara varm innan det var dags att öka pulsen :)

För er som känner mig vet att jag alltid går i mig egen lilla värld på banvandringen med dunkadunka i lurarna. Detta gjorde jag även denna banvandring, MEN mitt i banvandringen så dör batteriet... KATASTROF! Kan tala om för er som inte kan förstå hur hemskt det var att har man gått med lurarna med samma musik och med samma procedur på varenda eviga banvandring sedan november förra året är det svårt när man helt plötsligt hör hur hundar skäller, hur folk pratar och hur de gastar i högtalarna om prisutdelning i medium.... Men men, det var bara att skärpa sig och fokusera.

På startlinjen kände jag att Timmy var precis så taggad som han ska vara... Han tittade på första hindret, tittade på mig och jag såg hur han hade eld i baken. Han ville bara köra! Jag släppte på honom och sen var vi igång. Andra hindret var balansen, superfint kontaktfält. Tycker inte om att ha kf-hinder så tidigt i banan då hunden inte har fått upp så hög fart ännu, plus att jag själv har problemet att jag då ska vara där och greja i onödan. Jag släppte på honom tidigt och fick till svängarna efteråt bra. Efter en lång tunnel var det ett staket med fyra hinder, kändes följsam och fin. Skickade på på gungan, kände hur han sög bra på hinder och lyssnade. han var i min hand i princip hela loppet, great feeling. Efter A-hindret sedan skulle man runda ett däck och in i slalom, 180grader höder från A-hindret ungefär. Slalomingången satrt som en smäck, nu var det bara fyra hinder på upploppet kvar. Tyvärr rev han ett hinder, men jag är toknöjd ändå. 5 fel och klassens bästa tid räckte till en 3:e plats efter Per/Eddie och Mija/Kasta. Grattis Mija som tog cert!!

 

Öppen hopp

Banvandring utan lurar och startnummer 3. Har ni läst allt jag skrivit innan så vet ni att det inte är de bästa förutsättningarna för mig. Men vi fick till ett strålande lopp, vet egentligen bara två svängar som jag kunde ha tajtat till. 5 fel på ett rivet hinder tyvärr, blev en 8:e plats. Klassen vanns av Anna/Leia efter att ha kommit in på exakt samma tid som Maria/Neena. Maria valde sedan att avstå från att köra om, så vinsten gick till Anna/Leia. Grattis!

Hoppklass 3

En väldigt rolig bana men långa avstånd på många ställen. Kändes som det var typ 9 m mellan vissa hinder... Någon domare hade använt sig av Hasse-metrar :) Tyvärr blev det en disk i detta loppet, men vilken start vi fick till. Shit pommes frites, den var grym. Kommer leva på den lääänge. (Tänk att allt kan kännas så sjukt bra för sex hinder... haha) Grattis Roland/Doris till ett grymt bra hopplopp som räckte till en 6:e plats!!

Somliga går i trasiga skor...

Men inte nu längre!!! Jag har till och med hunnit shoppa nya fotbollsdojor idag. Stannade på Team Sportia på vägen hem och där inhandlade jag ett par nya skor. Välbehövligt eftersom mina gamla höll på att falla sönder totalt. Imorgon blir det invigning!!

 

Måste bara berömma Bro Håbo BK för ett grymt flyt idag. Rubriken idag påminner mig nämligen omn förra året, då samma tävlingsdag slutade ungefär vid 21, idag 16. Något fler starter då, men inte stor skillnad. Bra jobbat!!

Ny tävlingsdag imorgon, Bro Håbo, we´ll be back!!

23 Augusti 2008  | Länk | Agility | 1 kommentar
Våra och hundarnas äventyr

Familjen Rinderud
18 Augusti 2008  | Länk | Agility | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Nadine Rinderud                                             Skaffa en gratis hemsida