*
*
*
*
*
*
*
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2019)
>>


seriöst

http://ctothej.blog.co.uk/ - Karlstads egna blogg. BÄST HITTILS! Leendet satt på läpparna rakt igenom heeela bloggen.
16 Februari 2009  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar
Så mycket har hänt..

..på så kort tid. Och Nathalie har inte varit den bäste på att uppdatera här.
Därför gör vi det nu :D Seg som jag är, samt att vi flyttar så har inte haft internet för ens idag så måste jag uppdatera från TEMAVECKAN , MÅNDAG vecka 5. -

Blogg


16.54-17.20 Mitt Internet laggar, men skriver senare. (vilket blev idag)

Idag har tema veckan precis startat, som bygger på Hälsa, Sex & Relationer med mera.
Vi fick på förmiddagen sitta med klassen och gå igenom definitionen ”Vad är hälsa?”.
Och då självklart ställer jag mig frågan själv – Vad är hälsa? För mig är det när jag och min omgivning lever ett normalt, friskt liv. Att kunna leva under ett tak, med mina nära och kära, att kunna gå en utbildning för att förbereda mig på världen efter, att kunna äta mat när jag är hungrig och att när man behöver vård så finns den. Det är bra hälsa för mig.
Vi pratade även om stress, både positiv och negativ stress – vad som är vad och om det egentligen finns någon positiv stress. För mig var det solklart, visst fan finns det positiv stress. När man stressar inför något man ser fram emot, som till exempel en fest man ska anordna – man stressar för något man vill. Sen kan ju även den stressen vända och bli negativ! Och då är de viktigt att se varningssignalerna innan man ”går in i väggen”.

Sen på eftermiddagen var vi hos Skolsyster Louise och pratade om missbruk/beroende, vad som är skillnaden och vad ett missbruk ÄR. Ett missbruk är när man förstör för sig själv eller för andra genom att till exempel dricka alkohol. Om det går ut över vardagens vanligheter är det ett missbruk, och det håller jag med om. Ett beroende är när man till exempel röker, när man måste ha mer av varan. Jag tycker att det är tråkigt att de grövre missbruken är en sådan vanlighet som det faktiskt är. Jag kanske låter helt ifrån vettet, men om det gick att göra om lagen för alkohol så tycker jag att det ska vara högre åldersgräns eller förbjudet – det skadar ju trots allt lika mycket som vilken annan drog som helst, problemet är bara att det är mer accepterat!

Efter det kollade vi på en film, Don´t drink and drive om Martin från Gräsmark som körde onyktert på moped. De var tre på mopeden och två av dom dog. Frågan är, varför vi släpper iväg onyktra människor på vägarna – våra kompisar – när vi vet vad som kan hända. Det är ett prakt exempel, men jag tror inte att många blir så rädda för det ändå. Som de säger i filmen ”Det händer inte mig, eller någon i min omgivning.”. Jag har inte förlorat någon i min omgivning i bilolyckor, men Louise har, och i och med det har jag förstått att det är farligare än vad man tror. Varje dag dör det ett ex antal människor i bil & mc olyckor – nyktert som onyktert och ändå reagerar vi inte. Kontrollen borde skärpas, men polisen kan inte göra allt. Vi måste hjälpa varandra. För både du och jag vet att när man har druckit så försvinner förmågan att veta vad som är rätt och fel – så ta nyckeln och rädda livet på en eller flera.FLYTTEN -

Helgen har bestått utav flytt, flytt och lite ölöl. :D Trivdes bra och mina änglar Sandra, Robert, JK, Peter & Viktor hjälpte till, ett stort tack. =)
15 Februari 2009  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar
Rättegången

Nu är den flyttad igen, tillbaka till samma dag som innan. Jag blir frustrerad. Om han ska ha med sig sin läkare, som kan "förklara varför han är så aggresiv" så - kan han få mildrare dom eller vad händer?
Och kommer han förneka när han ser i dina ögon, den sorg och rädsla du fått leva med i flera år.. Jag ska stå vid din sida, i med och mot gång.
Ingen ska få göra dig så illa igen! INGEN. Jag ska skydda dig, och ser jag ett tecken på samma grej igen, så tänker jag inte vänta in ditt medgivande igen. Frågan är om jag ens tänker samma tanke igen. Var det rätt att polisanmäla? Jag kanske bara skulle ha dängt skiten ur honom istället? Nej, jag vet att jag har gjort rätt. VI har gjort rätt. Vi använder sunt förnuft istället för sunt(Höger) förnuft(vänster).

Nu tillbaka till verkligheten. Eller vänta, detta är verkligheten. Jag är nog inte den enda som just nu tänker på en rättegång som ligger framöver. Det samhället vi lever i kan inte göra saken bättre. Inte om vi som enskilda individer ska försöka rädda världen, utan vi måste samarbeta. Om vi hjälps åt kan vi rädda varandra :)

CIAO Nathalie
20 Januari 2009  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar
Jag överlevde

Juldagen.. Den starta bra. En liter vin, 6 cider och 2 Hof.
Kan inte bli bättre.
Var hos Josefin och JK med lite folk och drack på som en vandlig fredag fast det var torsdag har jag konstaterat så där i efterhand.
Allt började bra, hade kul som fan. Skratta och hade det underbart, vlke är svårt att göra med en viss person i tankarna. Men med masken på och det lyckliga fasaden på, lyckas jag med mycket, även denna kvällen.

Vi vandrade iväg mot arena, och tro mig det tog lång tid. Mycket krångel, men fortfarande roligt. Innan jag gick in möttes jag av en vind pust, något som gjorde att jag rös ända in i märgen, men jag fortsatte gå, inte en chans att något ska få förstöra för mig idag inte. Hängde in jackan, och med den vindpusten känslan kom, med samma vindpust försvann det.

Jag har inte haft så här kul på arena på mycket länge, men Josefin och Sandra förgyllde kvällen. Dom hjälpte mig att stå på benen, bokstavligen!

Med mina sista 45 kr försökte jag få en fatöl, men icke. Fick en shot. Jag luktade på den.
"-Sandra, jag tror inte jag tål denna."
"-Men då kanske du int.." SLURK.
Sen kom andnöden. Och sen minns jag någon random kille i en soffa som sa att jag var för full. Sen flög jag, jag trodde jag lämnade kroppen.

TYDLIGEN bar vakterna ut mig in i resturangdelen i väntan på ambulans.
Sen minns jag hur jag att jag faktiskt sa till ambulanspersonalen att vi skulle vända, festen var inte över för mig inte.

1.4 Promille i utandningen, 2 i blodet. Fränt. Ovärt.


Nathalie
29 December 2008  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar
Det Händer Aldrig mig

Världen leker med mig.
Med mig och mina nära och kära.
Vi är som små marionett dockor.
I konstant trans, där världen styr oss med hjälp av snören.
Jag önskar att jag kunde göra något åt det.
Ställa allt till rätta
Spola tillbaka bandet till den dagen vi föddes
Så jag slapp se mina vänner förlora sina vänner i olyckor
Så att kärleken alltid fanns kvar
Så att vännerna alltid går vid min sida
i letandet på nya äventyr
Men tyvärr, inte ens det kan man styra över själv.
Världen, vart för du oss?
Vart är nästa hållplats på en oändlig väg?
Vart är nästa anhalt för nästa tragedi?
Det är runt omkring oss
Jag ska aldrig mer varken tänka eller säga
"Det händer aldrig mig"


Nathalie
27 Oktober 2008  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar
Bara för att vara säker

att komma till skolan och känna att det börjar släppa lite, att man faktiskt börjar förstå en del är inte helt fel. idag var första dagen i hela mitt liv som jag gick ifrån en mattelektion, lycklig och glad över att verkligen fatta vad läraren pratat om.

klockan tolv idag vände lyckan.. jag fick höra av mina vänner om projektet de höll på med någonstans i världen, att skapa ett nytt big bang, alltså att återskapa universum..
jag trodde inte så mycke på de där först men när man gick runt på skolan och hörde varenda käft gå runt och prata om detta så började man själv bli lite fundersam.
forskarna hade förväntat sig att jordens undergång skulle ha skett idag klockan 13.00 pga smällen av deras atomer i forskningen... de trodde att ett svart hål skulle käka upp jorden och att allt skulle dö..

jag gick ut på aftonbladet och sökte svar.. där fanns bara otäcka filmer om hur det skulle se ut när jorden sakta men säkert försvann och blev borta för alltid.
jag blev livrädd och ringde till min pappa som inte hade hört något alls om detta. vad skulle jag göra lixom, jag trodde att detta skulle vara min sista dag på jorden med mina vänner och alla som jag känner. jag sa till honom att jag älskade honom och att jag skulle ringa ikväll om vi fortfarande fanns kvar på denna crazy jord.
och det gör vi fortfarande, vilket jag är så jävla glad över. den dödsångesten som drabbade mig idag trodde jag fan aldrig att jag skulle få känna på.
jag brukar inte direkt vara nojig men idag slog det alla rekord.

jag satt med en kompis och pratade om att det här faktiskt kunde vara slutet, medan alla andra tkte att det var bullshit... men tänk.. tänk OM det inte skulle ha varit det, om vi skulle ha suttit och väntat in döden utan att ens agera, utan att skicka iväg ett tröstande ord till den man älskar...
vi höll på att gråta båda två..

min hjärna kan inte ens koppla in att någon i hela världen kan tänka sig att utföra ett experiment som kan förinta hela jorden bara för att man är nyfiken..
vart är det bra ? ska folk gå runt och uppmuntra dom här forskarna nu då och be dom göra en ännu större grej av det så att det verkligen går åt helvete nästa gång ? nej alltså det är inte konstigt att folk inte lyssnar på att vi förstör jorden med miljöutsläpp när det kommer ut en sån här sak i media, som får massor av ungdomar att sitta och grina hejdlöst i skolan kramandes med sina vänner i skräck för att dö. man sitter hemma och tänker att detta om miljön .. ääven det kan vara bullshit, att det lika gärna kan vara så att de vill tjäna pengar på att folk köper dyrare matvaror för att dom är gjorda i sverige, vilket egentligen är en billigare vara eftersom att den inte rest runt hela jorden...
denna värld är ju så jävla fucked up ibland.

visst jag sitter och snackar om miljö o skit, samtidigt som folk dör i aids eller i olyckor, men det här är en del av världen det med ! och jag blir arg på de här jävla stället snart !
JAG TRODDE ATT JAG SKULLE DÖ IDAG , tack så jävla mycket för att ha förstört hela min dag med en skakande nyhet som fick hela världen att flippa ur.

en sjuttonåring ska inte behöva ringa sina föräldrar och berätta för en sista gång att hon älskar dom, eller skicka runt kedje sms till sina vänner för att dom för sista gången någonsin ska få höra att dom är älskade....

FYYYY FAN ! det finns mkt skit här i världen , det gör det... men varför göra det hela värre ? är det inte nog med att man sitter hemma och sörjer folk som gått bort på alla andra möjliga sätt, medan ni sitter och planerar hur ni ska göra för att förinta vårat hem, våran planet, våra LIV. ETT LIV ÄR SÅ JÄVLA MKT VÄRT , men endel fattar inte det, endel bara leker med det som om det vore en leksak från toys ´r us för typ en tia.. !

när man hamnar i ett sånt tänk som jag hamnade i idag så kommer man verkligen på vad man har i livet.. när ja åkte hem från skolan förut så njöt jag nästan av att veta att ja åkte på en asfaltsväg, påväg hem till mig. husen var så fina, solen tittade fram ibland, den otroligt dåliga vägen utanför grums kändes helt plötsligt underbar, att det var höst var nästan mysigt, och att få komma in genom dörren hemma... ååh... jag trodde aldrig att jag skulle få se mitt fina hus igen!

jag började inse att jag skulle få spela match idag , något som annars brukar kännas helt neutralt kändes idag som att det var världens grej och jag längtade som fan, att sedan få åka hemm igen och kanske möjligtvis träffa kärleken... herre gud, jag har aldrig i hela mitt liv känt såhär förut. jag tror att jag till och med skulle bli glad om någon fixade en 18 års fest till mig med mat med bara mjöl i.. :D Jag är gluten

man måste verkligen få en så stor motgång här i livet för att man ska fatta hur bra man egentligen har det, ordspråket är sant, man vet inte vad man har förän man förlorat det !!

Louise
10 September 2008  | Länk | Livsfrågor | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Louise Andersson Bodin Nathalie Söderström                                             Skaffa en gratis hemsida