Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


ALEXANDER 2ÅR=)

IDAG FYLLER MIN ÄLSKADE UNGE HELA 2ÅR,,, STORA KILLEN!!!!
17 Januari 2010  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER//// HELENA, ALEXANDER, SANTI OCH AMBRA
19 December 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Mycket har hänt sedan sist!!!!

Jaha då var det dags att uppdatera lite igen. De senaste månaden har det hänt mycket!! Santi har fått ett längre namn, hon heter nu KORAD LPI LPII Wineckes Santi och hon har blivit uppflyttad till lägre klass spår.
Kom på att jag skulle starta en appel för nån månad sen, tänkte anmäla till en tävling i mora på midsommarafton. Men helt plötsligt så hade ja efteranmält oss till Gagnef-flodas appel den 30/5. Kanske inte så konstigt tycker ni men saken var att Santi aldrig gått ett skogs spår(jag tycker inte att de är så kul) Det var bara till att börja träna, vi spårade nästan varje dag i 2 veckors tid. Ibland gick det bra å ibland var det bara kaos, men vi chansade å åkte på lördags morgonen. När vi kom dit så var det naturligtvis inte skogs spår som vi hade legat i och tränat så de blev lite pirr i magen. Men hon klarade det så pass bra att vi blev uppflyttade och slutade på en tredje plats med 64 poäng på specialen och 184.50 i lydnaden med en nolla på framförgåendet. Ja kan bara säga att träning ger resultat. ETT STORT TACK TILL ALLA SOM HJÄLPT OCH PEPPAT OSS MED SPÅRNINGS TRÄNINGEN. NI VET VILKA NI ÄR!!!
Vi har även varit till Nora BK och gjort extriören till korningen så nu är hon även KORAD.
Har även tävlat 3st lydnads tvåor. Två som gått bra och en mindre bra. Den första av dem tre var på hemma klubben vi fick ihop 163.5 poäng ett första pris men ja var inte nöjd med fisan. Man blir så purrken när man vet att hon kan så mycket bättre men men vi klarade iallafall första priset och slutade på andra plats efter Susanne och Tosca som fick sitt LPII.
Vi for sedan till enköping för att försöka ta LPII. Där gick det helt åt skogen, min mamma ska aldrig mer få följa med på nån tävling. Santi avgudar min mor, så hon tyckte att mellan varje moment skulle hon springa av plan till henne. Vi fick ihopp 144p med nolla på läggandet och fjärren men var jätte nöjd med en nia på fria följet.
Det var bara att bryta ihop å komma igen. Jag har trott att Santi ska ha börjat löpa en längre tid nu så jag visste att vi måste hitta en ny tävling fort innan hon börjar med det. Var ut på nätet i tisdags å såg att sura bk hade kvälls tävlingar nästan hela veckan. Jag ringde på onsdan och frågade om jag fick anmäla till torsdagens tävling och det gick bra. Ringde till Åsa Hultgren å hörde om hon ville följa med, hon sa ja och även hon blev sugen på att vara med i ettan med Doggan så hon ringde och anmälde. Regnet stod som spön i backen hela kvällen inte roligt. Åsa å Doggan var först ut de fick inget första pris men Doggan var sååå med å var på bettet så de var så roligt att se. De slutade på en tredje plats. Nu jäklar Åsa är de bara att köra på så de ryker.
Jag hade faktiskt inte så stora förhoppningar på vårat LPII men schi fick ja ,Santi överaskade å slog till med 185.5 poäng,vinst och LPII. Sååå nöjd med fisa lisa. Risk för att låta mallig men jag blev såååå glad, innan vi gick av planen så sa domaren att vi såg ut att vara ett ekipage med en ljus framtid. Så nu ska de tränas in treans moment. Men vi tar en liten semester å tar igen oss först, de känns som det gått i 130 knyck den senaste månaden och stackars Alex ska få slippa att vara med å träna hund ett tag:)

Här kommer poängena från tävlingen
Plattsliggning 10
fritt följ 9
läggande 9,5
inkallande m stå 10
rutan 9
apportering 8,5
hoppet 9,5
fjärren 8
helhetsintryck 10
185,5 poäng

Tack å hej leverpastej!!! Haha


7 Juni 2009  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Hundvakt, Tävling och marknad!!!

Det har helgen bestått av. Har haft Rottis hanen Verner här sedan i torsdags och det har funkat helt suveränt med mina tjejer och Alex.
På valborgsmässoafton så var ja hem till Åsa H och grillade, mumma va gott de va. Det blev en tidig kväll då ja å Santi skulle tävla på fredag morgon å JIPPI va bra de gick, vi vann på 177,5 i våran debut i tvåan. Jag är inte helt nöjd med fialisa på plan hon var väldigt nosig, men men de ä väl bara till å träna mera!!!

Poängena såg ut så här:

Platsliggning 10
Fritt följ 8,5 nosar,dk,tränger
Läggande 9 nosar
Inkallande med ställande 10 (så jäkla nöjd med det)
Sändande med ställande(rutan) 9.5 tveksam vid rutan
Apportering 6 leker med apporten, tuggar
Fritt hopp över hinder 8 islag
Fjärrdirigering 9 nosar vid nedläggandet
Helhetsintryck 8,5
poäng 177,5

Nu är det bara att ladda om till tävling på lördag på hemma plan!!!


På lördan åkte ja å Alex till rättvik på marknad. Alex pappa ,farmor och farfar var där vid deras husvagn så hundarna kunde vara vid husvagnen medan vi travade runt på marknaden en stund. Hittade lite sommar kläder åt Alex.

På söndagen var de dax för hundträning på klubben igen!!!
Bilden är från tävlingen!
Tack å hej!!!
4 Maj 2009  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Jobbar igen....= sååå trött!!!

Ja då har man börjat att jobba igen, snor trött har jag varit varje dag men men det är bara att gilla läget. Ska försöka att komma ihåg lite som vi gjort de senaste veckorna. Har ställt Ambra på ludvikas inoficiella utställning, hon kom trea av sex stycken tik valpar med skapligt bra kritik. Hon är inte alls lik sin mor, de är olika i precis allt!
Santi ska extriör beskrivas den 21/5 på Noras bruksutställning av Fredrik Norgren. Det ska bli jätte roligt å se vad som skrivs om henne och äntligen få henne hel korad. Har även anmält till 2 lydnads 2or. En i kopparberg och en i ludvika hoppas att madame snurr hjärna lägger på lite konsentration tills dess för nu känns träningen skit. Ä de går som de går.
Under påsk helgen har ja hunnit med att spåra lite med hundarna de är ju äntligen barmark. Santi är även en snurr hjärna på spårningen medans Ambra är lugn och konsentrerad. Måste ligga i ordentligt med spårningen nu.

På lördag åker jag och familjen Hultgren-Larsson till Avesta å ställer våra valpar på Dalarnas valp,junior och veteran utställning.
Nu ska jag titta på CSI på femman, hare bra!!!

kortet är på Santi och Ambra när Ambrisen var mini mini!!!
13 April 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
SKRIVKRAMP!!!

De kan man ju säga att ja haft!! Nästan en hel månad sedan ja skrev nått.

Det har inte hänt så mycket i mitt liv som ja tyckt varit värt att skriva om.
Har tränat lite hund, med betoning på lite! ca 2 gånger i veckan. Har anmält Santi å mig till två lydnads tvåor i början på maj. Måste finslipa på momenten innan vi är redo. Ambra har jag anmält till två utställningar. Ludvikas och avestas valp och veteran utställning. Ska bli kul å se vad man har i kopplet utseende mässigt!!

Alexander pojken han springer runt som en liten tätting nu, full fart!!!
Om två veckor börjar jag att jobba, kommer nog vara konstigt den första tiden att inte vara runt honom hela dagarna som man vart i ett år å 2månader. Ja ja de ä bara att gilla läget!!!

Nä nu ska ja ta å nanna kudden!! God natt!!

Kortet är på Ambra!
17 Mars 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Tant Danilsson!

Som Åsa heter för Alexander, har lämnat jorde livet. Igår fick jag ett sånt där telefon samtal som man inte vill ha, att min vän och hundtränings kompis har gått bort. Tankarna snurrar mest runt i huvudet just nu, hur då? varför? hon var ju så ung. Alltid glad och positiv med roliga skämt och berättelser.

Tankarna går till Per, Viktor och Verner som mist deras sambo,mamma och matte.

Åsa du kommer förevigt finnas i dina vänners tankar och hjärtan!!
26 Februari 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Mycket har hänt....

Jag har gått och blivit smedjebacksbo igen, ensamstående mamma med två schäfer flickor. Ja ja de är bara att gilla läget!!! Det ska nog gå bra tror ja.

Santi och jag har varit ute och tävlat igen, i lördags i rättvik, även denna gång en lydnads etta. Jag hade ju ett mål att klara LP1 innan våren var slut och aldrig trodde ja att vi skulle klara det på tre tävlingar, med bra poäng 177,193,183,5 och dessutom vinna alla tre. Jag är sååå nöjd.

Här kommer resultatet med domarens anteckningar:

Platsliggande: 9,5 problem vid läggande
Tandvisning: 10
Linförighet: 8 går före i raksträckor,bättre vändning och halt önskas.
Läggande: 8 något segt läggande
Inkallande: 9,5 något snabbare vid slutet önskas
Ställande: 10
Apportering: 10
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 8,5
Poäng: 183,5

Domaren tyckte att jag hade en väl genomarbetad hund men önskade mer gnista av henne på vissa moment för att få tior.
Det kan jag helt köpa för hon har varit väldigt slö och deppig sen vi flyttade. Många omställningar och en matte som går och mest fyar hela tiden, hon har pippi på att skälla när det går människor i trapphuset.

Susanne och Tosca tävlade också. Även hon vann, fast i 2an GRATTIS. Så man kan säga att vi var fruktansvärt nöjda när vi åkte hem.

Alexander växer och frodas, i Lördags kväll tog han sitt första steg utan att hålla i nått. Det var Elin min kompis som mutade honom med en gurkbit haha. Fast på Söndag morgon gick han tre steg utan muta så de går framåt.

Ambra den lilla donnan har fått dubbla huggtänder på vänster överkäke. Den gamla sitter som berget och den nya växer fram så snyggt brevid. Har lite funderingar om man måste till Torkel och dra ut den gamla så de inte blir nå fel i käftis.

Sådär då har ja avlagt en liten rapport om hur läget ligger till!!!
Lägger in en gammal vinnar bild på mig och Santi.
HARE BRA!!!
9 Februari 2009  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
TJOHO!! SANTI ÖVERASKAR TOTALT!!!

En liten kort överblick av dagen. Vi har tävlat i dag och slog till med 193 poäng av 200 möjliga. Fatta vad jag är mallig just nu!!!
Poängen såg ut så här+ domarens anteckningar:

PLATSLIGGANDE:10
TANDVISNING:10
LINFÖRIGHET:8,5 SLÄPPER NGT, NGT SEG SITTNING
LÄGGANDE:10 BRA
INKALLANDE:10
STÄLLANDE:10 SNYGGT
APPORTERING:10
HOPP ÖVER HINDER:10
HELHETSINTRYCK:9

Även ett JÄTTE GRATTIS till Susanne och Tosca som kom tvåa i klass två med 175 poäng JIPPI!!!!

Ikväll bli det festligheter hos Gisela som fyller år så nu ska ja ta igen mig på soffan en stund medans Santi och Ambra ligger och tuggar på varsit grisöra.
PÅ ÅTERSEENDE/HELENA
24 Januari 2009  | Länk | vovvarna | 2 kommentarer
HURRA HURRA!!!!

Gullungen Alexander fyller 1 år idag. Tänk att man låg på ett operationsbord vid den här tiden för ett år sedan. Tiden har bara flugit fram!!!!

Jag har inte skrivit något på över en månad, har varken haft tid eller ork.
Jag återkommer snart med mer skrivande när det lungnat ner sig i mitt liv!!!
Bilden är på Alex när han är 2 timmar. på återseende!!!
17 Januari 2009  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
YES, YES OCG ÅTER YES!!!!!

Vi tog vårat första pris i lydnadsklass 1 och inte bara det VI VANN!!!!!!!! På första försöket.
Vi skrapade ihop 177 poäng. Jag är sååååå glad, även om vi hade ganska mycket slarv här och där. Jag tex slutar att andas när jag äntrar tävlingsplanen, ja det är sant. Jag kommer på mig själv med att jag håller andan jätte långa stunder, mycket mysko!!!! Inte undra på att Santi tittade lite tveksamt på mig ibland och undrade om jag verkligen menade vad jag sa åt henne att göra,

Här nedan kommer mina poäng med dommar komentarer.
Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet:8 Släpper något,Tränger
Läggande:9 Tempo ner,Tveksam start
Inkallande:8,5 Tempo, Avslut
Ställande:10
Apportering:9,5
Hopp över hinder:7 Tvekar
Helhetsintryck: 8

Vi fick en jätte fin och stor pokal!!! Bilden är från idag och tagen av Åsa Persson.
God natt och sov sött, det vet ja att jag kommer iallafall!!!
7 December 2008  | Länk | vovvarna | 3 kommentarer
BLÄÄÄÄ FÖR NERVER!!!!

Jag säger bara en sak, hur i hela världen kan man utsätta sig själv för sånt här. Ska ju tävla i morgon, vet redan nu att jag kommer att vakna minst en gång i halvtimmen natten igenom. Har så jäkla dåliga tävlings nerver. Men men har ju valt de själv jussom!!!

Veckan som varit har ju inte gått direkt bra. Tisdag morgon fick jag nog av min visdomstandsjävel (ont, ont och åter ont). Ringde jourhavande tandläkare, fick en tid några timmar senare. Tandläkaren tittade in i käften i 3 sekunder konstaterade att jag hade infektion i hela underkäken. Hon skrev ut ett recept på penecilin. 300 kronor för 3 sekunder vid tandis och 202 kronor vid apoteket.
Samma dag lyckades det lilla yrvädret här hemma få en rejäl åtutning av en av de vuxna tikarna här hemma. Hon fullkomligt skiter i att de säger hit men inte längre. Jocke gav dem godis och hon bara kutar rakt fram och tar av de andra,men nu har de börjat fått nog. Ja ett märke i kinden blev det, så de var bara att ta fram penecilin salvan igen. Men till kvällen såg det ut som en halv tennisboll innanför kinden, så jag bestämde mig för att ringa vetten morgonen där på. Även den kvällen så tyckte Alexander att han skulle göra cirkuskonster i sin säng. Han slog i pannan och näsan i sängkanten. Det gjorde sååå ont, stackars mammas älskling. Slutade med en blå bula i pannan och ett rött sträck på näsan.

Jo så onsdag morgon började jag med att ringa till vet, fick även där tid några timmar senare. Svullnaden hade lagt sig litegran men hon hade fått en liten sårficka osv, så det blev penecilin även på Ambrisen. Passade även på att ge henne 12 veckors sprutan när vi ändå var där. Jaha även där sprang pengarna iväg,510 kronor vid vet och 174kronor vid apoteket.

Jag, Alexander, Susanne,Sofie och Åsa D hade tänkt att åka till stora stockholm utställningen och kollat å shoppat idag men vi ställde in. Jag kände att mina shopping pengar redan hade stuckit sin kos tidigare i veckan. Och tur var det att vi inte åkte, det är typ snö kaos här hos oss det bara öser ner.
Istället så trotsade jag och Susanne vädrets makter och åkte till klubben för att träna lydnad klockan 10.00. Det var jätte mycket snö så Santi var som ett yrväder i snön, kändes inte alls bra inför morgondagen men men det visar sig hur det går.
Ett stort tack till Sofie(Susannes dotter) för att du går upp tidigt en lördags morgon å följer med till klubben för att vara barnvakt åt Alexander kyckling. DU ÄR BARA BÄST!!!
Jag kanske återkommer i morgon, de beror på resultatet!!!!
Bilden är på mor och dotter som ligger i sängen och tar en siesta.
God natt!!!!!!!!!

6 December 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
MÅSTE HINNA TRÄNA MERA!!!!

Ja både mig själv och Santi!!! Ja nu var det några dagar sedan ja skrev igen.
I lördags var vi ett gäng på klubben och tränade lydnad, vi ska ligga i och köra under vintern istället för att gå i vinter ide. Jag tror vi ska träffas 1 gång i veckan.

På söndagen var jag och Alexander till Viktor(en kompis son) som fyllde 1år. De bor i solvarbo som ligger mellan Borlänge och Säter. Vi stannade till på barnens hus och köpte paket, en stor lastbil med snöplog framtill. Alexander fick en turkos pulka och en fin fårfäll.

I måndags fick jag PM:et till tävlingen, usch nerverna ligger redan utanpå kroppen. Nu när jag skriver detta så ser ja ju att jag varken tränade Santi på söndan eller måndan fy på mej!!!
Men på tisdags morgonen var vi iallafall i fotbollshallen i grängesberg och körde, det var jag,Gisela och Sari. Susanne,Åsa och Nina J kunde inte komma denna gången. Just nu känns träningen ibland JÄTTE BRA och ibland UR KASS. Jag är ju en sån fruktansvärd tävlings människa och en urrr dåålig förlorare. Vi får se hur det går helt enkelt. Var ut och körde igenom alla momenten för några timmar sedan, det kändes ok.

Ja hur går det med träningen av mig själv da? Jag går till Susannes man Lars på en behandling som heter TEI. Man ligger bara helt stilla med massa el saker på kroppen och de drar ihop musklerna. Så de jobbar fast jag ligger och vilar. Helt i min stil (Tack Lars). Jo sen har jag varit duktig med maten och godiset. Hade som mål att gå ner 10 kg till jul när jag bestämde mig för 8 veckor sedan. Har nu redan klarat av 11,5 kg JIPPI!!! Har 1,5 kg kvar till vikten före Alexander, gick jussum upp 26 kg när jag väntade honom, FATTA stor som en elefant.

Jaja jag ska faktiskt träna både mig själv och Santi imorgon. Jag och Susanne ska först åka till badhuset och simma imorgon bitti sedan på eftermiddan ska vi köra lydnad på klubben!!!!! Bilden är på Santi mitt i hoppet.( Tack Åsa D för ett jätte bra kort.) Tack och adjö för idag!!!!!!!!!

26 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Ambra 10 veckor idag!!!

Tiden bara rinner iväg, hon bara växer å växer.
Idag har jag,Alexander, Susanne,Nina och Gisela varit i björsjö och kört lite spår. Alla andra gjorde spårupptag medans ja la ett appelspår åt santa panta. Hon gjorde de skapligt bra, lite svårt med konsentrationen både här och där,mem men sådan matte sådan hund. Jag måste ta mig i kragen när det gäller spårningen. Det är nog latmasken i ryggen som ställer till det. Det är ju så mycket enklare att bara åka till klubben å träna lydnad, men nu j..vlar måste vi igång. Jo de ä ju bra å komma på det när snön kommer haha. Jag har ju satt några mål, tills innan våren är slut SKA vi ha LP1,startat en appel(helst uppflyttad också), extriördelen till korningen ska vara genomförd och en BSL1. De är bara att ligga i!!!!

Ambra var naturligtvis också med i skogen. Hon lekte med Ninas (Kjells) lille mops Winston, de riktigt fann varandra, så söta!!!
Den lilla donnan är fasiken inte rädd för nått, jag har alltid sagt att jag fått Santi för mina synder men vet inte riktigt vad ja ska säga om Ambra som är sju gånger värre än sin mamma var som valp. Vad ska detta månne bli phu!!!!

Sådär det var lite om dagens upptåg, nu är de dax å snart nanna, Alex har kommit på de senaste dagarna att han ska vakna klockan 06.45 å de gillar ja inte alls!!!!!! På kortet får Alex en blöt puss av Ambra, han ser ju inte direkt inpadd ut eller??? Kramizzar!!!!!!!
20 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Ska inte Söndagar vara vilodagar???

Det kan man ju tro iallafall!!. Väckar klockan ringde klockan 07.00, tvätta av Alex på med ny blöja och kläder, ut med fem hundar på gården för snabb morgon rastning. Göra iordning alla hundmatskålar, göra gröt åt Alex och mata honom, försöka att få nått i magen på mig själv. Klockan 08.20 går vi ut genom dörren, Santi fick följa med och ligga i bilen. Hon är ju för rolig den damen. Är hon ¨kvar hemma så sliter hon av bandageringen på tassen men inte om hon ligger i bilen(hon älskar sin bil) , det var ju tur att det inte var minusgrader iallafall.

Ja var åkte vi da, jo till Alex favvo ställe badhuset på babysim. Det är på söndagar klockan 09.00 dum tid tycker ja!! Men det är sååå mysigt med 34 grader varmt vatten.
Hemma igen vid 10.15, ut med hundar och rasta igen, ge dem mat. Sedan gick jag och Alexander och vilade en stund han blir så jätte trött efter badet, han fick en flaska välling sen somnade han som en stock.
Medans gullgossen sover så är det bara att passa på att köra lite med snabeldraken, packa upp blöta badkläder, plocka lite med tvätt osv, osv.

Jag och Susanne har ju en valpkurs på söndagar som börjar klockan två.Vi hade sagt att vi skulle vara där vid ett snåret och koka kaffe och planera lite till kursen, så det va bara att packa in grabben grus och alla hundar i bilen å fara iväg.
Alexander är så himmla duktig att vara med, sitter i sin vagn i mitten på valpkursen och bara skrattar och ler, helt underbar!! ja ja jag vet, det kommer en dag då han inte vill vara så stilla å bara titta på. Problemet när han är med är ju inne på teori passet, han ska ju tala precis hela tiden och det är inte direkt i tyst ton. Eleverna blir ju mest att titta och lyssna på honom istället för på oss kursledare. (den lilla teater apan).
Även Ambra var med på teori passet, som visnings hund på daglig visitation men det var ju ingen hitt direkt. Att få henne att stå still på ett bord och bli igenomkänd medans Susanne pratade, jag blir svettig bara jag tänker på det, så här i efter hand. Hon är ju inte den lugnaste och mysigaste valpen man har haft direkt, en riktig etter köna.
Efter valpkursen kl16.30 bar det iväg hemöver för att lämna Alex och tre hundar med Jocke som nu hade kommit hem. Satt mig ner å tog de lite lungt, tack och lov så hade jag mat rester som jag bara kunde värma, ett moment mindre JIPPI!!!
Så var det dags att packa bilen igen. In med Santi och Ambra å iväg till fotbollshallen i smedjebacken för hund träning. Kan ju inte göra så mycket med Santa panta för hennes tass. Körde iallafall lite platsliggning, lydnads ettans stilla apportering och kontakt övningar med klickern. Lilla Ambrisen fick komma in å bara gå runt å titta på alla stora vovvarna+ lite sitt.
PÅ vägen hem stannade jag vid mamma och plockade med mig Cudisen hem. Var hemma vid halv nio snåret trött som f..an. EN HELT VANLIG VILO SÖNDAG I HELENA LUNDGRENS LIV.... PUHH
ps. det är ju tur att lillemannen sover så pass länge(08.30) på mornarna så man snabbt kan återhämta sig ds.
Ha re bra hönni!!!!
Bilden är Alex på babysim!!!
17 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Gräsänkling!!!

Ja det är vad jag är den här helgen. Jocke är på resa med sin släkt, för hans pappa fyller 60 år imorgon. Vi fick inte ihop det med hundvakter, så jag och Alexander stannade hemma.
Idag tog vi en lång morgon i sängen, vädret är ju inte så inspererande direkt. Min syster Malin sov här inatt och framemot halv tolv gick vi upp och då var de inge direkt ide att äta frukost, så jag lagade lunch istället. Sedan packade vi badväskan, åkte förbi klubben och lämnade in en anmälnings blankett till min och Santis planerade lydnadstävling (om hon hinner bli bra i tassen). Drog sedan vidare till min mamma i smedjebacken för hon fyller år idag. Passade även på att lämna Cuda där för att få en hund mindre i helgen (nu har ja ju baaara fem hemma). Sedan åkte vi till Alex bästa ställe BADHUSET han blir så glad när vi är där. Men mamma blev besviken idag, det var ju kallt. När vi är på babysim är det ju 34grader i vattnet mmm mysigt. Det var det garanterat inte idag!! Nog om det. imorgon bitti ska det åkas ut i skogen på lite spår träning, ska ju vara ute hela dagen så jag har byggt om lite i bilen för att få plats med mer hundburar eftersom alla fem måste me. Det är en himmla tur att man har en stor bil.
Nu ska jag snart kolla vem som åker ut i idol sedan blir det att nanna kudden, Alexander och hundarna sover sedan länge....
Natti, natti
ps. Bilden är även idag på Ambras pappa uschigårdens Kastor, sååå fin ds.
14 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
TRÄNING PÅ KLUBBEN

Jaha då ska vi prova att skriva lite igen då! Idag träffades vi några instruktörer på klubben för träning med våra hundar. De som höll i träningen var SM vinnaren i spår Tord Edin med frun Gunnel. Det började rejält bra med platsliggnings träning, där känner jag mig trygg trodde jag ja!! Det blev lite gruff mellan två andra tikar och vem ska inte vara med och tycka till om inte min lilla etterköna. Snabb som en liten vessla kasstar hon sig in i catfighten och blir naturligtvis biten i en framtass. Blodet forsade på som det gör från klor och tassar. Fixade lite med penicilin salva och bandage. Vi får se hur det blir att se ut här framöver, det kanske måste bli ett besök till farbror Torkel(vet). Man blir ju lite orolig för våra planerade tävlingar, men det är ju huvudsaken att mammas lilla mamma blir kry först. Ja vidare under dagen fick vi titta och lyssna på de andra. Det var bla tävlingstänk och budföring. När det var dax för de andra att börja med uppletande så åkte vi hem, ville kolla närmare på Santas sår och så var ju lilla Ambrisen med, tyckte det skulle bli en för lång dag för henne annars. Hon har skött sig prima hela dagen,förutom på kiss och bajs delen, man är ute en hel evighet (tycker jag men tydligen inte hon) för så fort vi gick in i klubbstugan gjorde hon både nr ett och två den lilla situngen. Här brevid är ett kort på Ambra från dagen!!!
Ha det gött!!
8 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Egen hemsida till Santi och Ambra!!

Hej hallå, tänkte jag skulle försöka med en hemsida, jag är urkass på datorer. Men jag har hört att träning ger färdighet hmm. Den ska handla mest om Wineckes Santi och Whishmaster Ambra men jag tror nog att Alexander kyckling kommer vara med både här och där, gosungen!!! Lägger ut ett fint kort på Santis fästman å Ambras pappa!! Hare bra på er!!
7 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Lundgren                                             Skaffa en gratis hemsida