Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2019)
>>


2 blir 3?


Jag har anmält mitt intresse för en valp på Barvatorpets kennel, och regelbundet har jag gått in på deras hemsida för att se när nästa tik paras etc. I slutet av denna vecka stod det att de sökte en fodervärd till en tik. Jag blev genast intresserad, för även om jag gärna vill ha en valp så passar det väldigt bra att ta en vuxen hund i nuläget. För det blir lättare att ordna med hundpassning om jag tex behöver flytta för att få jobb. Tidsmässigt blir det lättare med tanke på att mina hundar inte är så gamla också.

Väldigt nervös ringde jag upp uppfödaren och frågade efter mer ínformation. Jag hade svårt att "sälja" mig själv, men några vettiga meningar fick jag fram. Uppfödaren var upptagen men skulle höra av sig. En lång väntan följde och på kvällen fick jag ett sms om de var intresserade av att träffas. Fick ett telefonsamtal idag från dem idag med en förfrågan om när jag kunde komma. Jag ska åka dit efter sökträningen imorgon.

24 Juli 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balders återbesök


I fredags var det återbesök på ultuna. Den första undersökningen visade att inflammationen försvunnit, och Balder behöver inte äta rimadyl längre. Undersökningen hos sjukgymnasten visade på smärta i ryggen, men det är svårt att säga vad den kommer ifrån. Den kan vara sekundär efter Balders hasledsruptur förra året. Det är inte heller säkert att han har artros, utan det finns en misstanke om det.

Jag fick en stabiliseringsövning att göra hemma och denna vecka ska promenadtiden utökas. Om en dryg månad är det återbesök, på egen begäran, för att veta om Balder kan vara med på söklägret i tåme.

Igår var det sökträning, Axa fick vara med istället för Balder. Tränade vindmarkeringar. Hon förvånade mig på träningen, var fokuserad och hade ett stort figurantintresse. Det jag måste jobba med i nuläget är att lära mig tolka av hennes sökarbete samt för egen del lära mig hur jag ska hantera henne när hon markerar för att hon inte ska känna av några sociala krav ifrån mig i form av lydnad.

Idag tränade jag spår med henne. Tvekade först, hon löper, och det kan ju påverka hennes sinnestämning i spåret, men hon spårade väldigt bra.
14 Juni 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balder, lydtävling, spårträning skolan slut, ev valp till hösten


Balder verkar inte ha ont i alla fall, ska till ultuna på fredag igen. Var hos redog idag, och S. kunde inte märka någon smärta. Jag har köpt manchetter som Balder ska ha på promenaderna.

I lördags tävlade jag lydnad med Axa i Torshälla. Innan tävlingen var jag orolig för att Axa skulle gå ned sig igen, men bestämde mig för att inte ha denna attiyd. För jag tror att jag förstärker denna känsla hos henne. Hon var inte på topp, men kämpade på bra. Trots flera nollor fick hon godkända poäng, vilket kändes otroligt skönt. Med detta kom motivationen att fortsätta träna lydnad mer regelbundet.

Samma känsla hade jag igår kväll, när jag lade spår till Axa. Jag utgick från att hon ville spåra, att det ska gå att tävla spår i sommar. Resultatet blev också väldigt bra.

Skolan tog slut förra veckan, och det var både jobbigt och omtumlande på det sista seminariet. Igår fick jag också resultatet på ladok, blev godkänd i den sista tentan jag gjorde.Vilket är otroligt i sig med tanke på min höga stressnivå under den tentan.

Genom ovanämna S har jag fått rekommenadtationer om en schäferkennel. Under en lång period har jag varit sugen på en valp och har nu gett efter mig själv. Har kontaktat denna kennel och anmält mitt intresse till den inplanerade kullen i höst.
8 Juni 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Under ytan igen


Igår var Balder på ultuna. Han var förvånansvärt lugn när veterinärstudenten kände igenom honom. Även så när vet kände igenom honom. Han gnällde till vid palpationen över ryggen. Vet trodde orsaken var muskulär men kunde inte utesluta skelettskada. Av den anledningen valde jag att låta röntga honom samma dag, om inte annat för att slippa åka tillbaka till ultuna vid ett senare tillfälle.

Efter röngten fick jag vänta länge i väntsalen och vet.studeranden kom ut för att tala om att vet diskuterade plåtarna med en annan vet. Blev då orolig, för det indikerade på att det fanns något där.

Blev senare inkallad till vet för besked, och det var inte ett roligt sådant.Balder har artros i ryggen, troligen haft det länge men fått känningar av det nu. Han ska koppelrastas i 14 dagar och äta rimadyl, sedan återbesök till vet och ett besök till sjukgymnasten.

Min enda förhoppning är att Balder på sikt åter ska kunna tränas som vanligt, för han skulle inte må bra av att pensionaras, han vill och måste få jobba.

Igår eftermiddag åkte jag och Hasse till hornberga. Försökte fokusera på det positiva, gå långpromend i skogen med Axa, träna spår och lydnad etc.

Men idag lyckades hundarna smita ur huset och sprang och lekte med varandra. Balder är mera orolig här, kanske för han förknippar denna plats med att få springa lös.

Idag testade jag också att köra åkergräsklipparen. I ett brant parti välte den, rappade till mig över benet. Trodde först att det gick bra, men nu gör benet rejält ont.

29 Maj 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
HELVETE; Balder går konstig, blir så trött

Hundarna fick vara i bilen under praktiken, då Hasse var i Stockholm under dagen. På vägen rastade jag hundarna vid hallsta gropen. Det var en fin promenad, skönt att röra på sig efter allt stillasittande under dagen. Tänkte på framtiden med inte alltför dystra tankar, ska skicka iväg en arbetsansökan till uppsala, och om jag inte får något jobb i sommar finns tåmelägret.

Hundarna sprang omkring, lekte med varandra, badade.

Så på hemvägen ser jag att Balder rör sig konstigt med bakbenen i galoppen, även i traven hänger inte de riktigt med. Med tanke på att Balder inte ens haltade i gipset innan op förra sommaren, så tog jag allvarligt på detta.

På fredag ska han till ultuna. Jag blir så trött. Min älskade Balder, hur ska detta sluta?
25 Maj 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En rolig dag på praktiken

Alla dagar där är ju roliga men idag fick jag beröm för att jag var snabb på att skriva. Kändes härligt att höra.
19 Maj 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Praktiken har löst sig


Fick ett samtal från Sala närsjukshus i torsdag om just praktik. Ska börja där vecka 17. Ringde sedan läraren för att meddela detta och höra mig för om den ev underkända praktiken. Nu var detta plötsligt inga problem utan denne skulle höra av sig om det var det.

Flyttade till lägenheten i torsdags och det kändes skönt. Jag hann till få klart uppsatsen till den kurs jag går nu.
18 April 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
JÄVLA HANDLEDARE OCH LÄRARE
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Ett genombrott


Äntligen kom den dag jag började förlora hoppet om att den aldrig skulle komma. Det gäller Balders antivaktträning. När Hasse idag närmade sig ytter dörrren skällde Balder till i en låg tonar, och VÄNDE SIG SEDAN MOT MIG ISTÄLLET FÖR MOT YTTERDÖRREN!!!!

12 April 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Ett jobbigt vet besök och hundens dag


Fredagen den 9:e april

Balder har haft problem med öronen, kunde inte ens droppa i ögondroppar så jag bokade en tid på vet mottagningen på redog. Han lät vet titta i öronen genom ett instrument men inte droppa i ögondroppar i dem. Även om orsaken var smärta kändes det som jag tagit ett steg tillbaka när en till person fick tillkallas för att hålla fast honom. Personen ifråga brukar ibland vara hans WTM-instruktör så jag började tänka på om detta påverkade hur Balder skulle se på henne. Irrationella tankar? Jovisst, men för tillfället är min mentala status inte bra.

Det var som ändå var positivt var att Balder inte blev alltför förbannad fastän han blev trängd och hade munkorg utan han utnyttjade istället sin styrka genom att försöka smita undan.

Sent på kvällen samma dag var det dags för mig att ge honom örondroppar. Jag förbredde mig mentalt genom att tänka ut hur jag skulle få Balder att acceptera detta utan någon större protest, och det gick över förväntan.

Lördagen den 10:e april

På förmiddagen ringde M och frågade om jag ville fika på stan i eftermiddag. Svaret blev jag, kändes skönt att få träffa honom, det var länge sedan sist. På förmiddagen åkte jag ut till arken zoo på erikslund, det var hundens dag där. Jag vet inte om det var för jag trött pga min förkylning men jag tycker det var ovanligt rörigt bland alla skällande hundar. Det pågick en fototävling där, och mina hundar var med i den. Jag blev speciellt nöjd med Balder, han skötte sig bra och var lyhörd för en signal som jag kom på för han skulle bli alert ut på bilderna.

Första gången jag träffade M i år var jag nervös och visste knappt vad jag skulle säga, idag var det tvärtom. Jag kan inte förstå det, jag kan liksom vara mig själv med honom.

När vi lämnade varandra några timmar senare var vi mer än kompisar, vi har dock bestämt det för att ta det lugnt och se vad som händer.
10 April 2010  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
I valet och kvalet del 2
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
I valet och kvalet
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Dagen har ju börjat bra


I går kväll, på kursen, var inte Axa sig lik. Apporteringen fungerade inte alls, var låg under framförgåendet. Efteråt var hon trött, och såg liksom ledsen ut.

Tempade henne, men ingen feber. Jag trodde hon kände av att jag åker bort snart.

I morse fick jag kalla på henne när hon skulle gå ut. Tempade henne igen, ingen feber.

Vägrade först äta, åt sedan lite, men lämnade kvar en bit. Och det är inte likt Axa.

Ringde Ultuna och fick en akuttid. Symptomen i sig är inte så allvarliga, men eftersom jag åker till Florida i morgon måste jag veta om hon är sjuk idag.

Idag har jag tenta på eftermiddagen, så Hasse kommer åka in med henne.
23 Oktober 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Ett oväntat SMS, husröjning, samt en husspekulant


På eftermiddagen fick jag ett SMS från en person som tydligen kände mig, men jag kände inte igen personen ifråga. Skickade tillbaka ett sms, och fick till svar att det var från mitt förra ex.
Han bor i Tillberga, och frågade om han fick ringa upp mig. Det fick han.

Sedan blir det komplicerat. Att prata med honom var inget konstigt, trots att det gått mer än 10 år sedan jag träffade honom. Vi bestämde att vi skulle träffas om några veckor på en fika.

Han ringde senare på kvällen, och det kändes som jag skulle kunna prata i timmar med honom. Ska ringa honom i morgon. Samtidigt känns det så underbart.

Farfars hus ska snart städas, och vi röjde där ikväll. Då ringde det på dörren, det var två kvinnor, varav den ena var med i styrelsen, och den andre ville köpa huset, hade en släktning som bor på samma område.

Det hela slutade med att denna person ska få se huset när städningen är klar. Hoppas det är en seriös spekulant. Verkade trevlig i alla fall.
19 Oktober 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Axa GODKÄND I APPELL KLASS!!!!!!!!


Det var nervös i söndags, och det blev inte bättre av att jag sov för lite på natten.

Jag blev osäker vid spårstarten, för Axa vände sig åt fel håll. Men hon vände snabbt om och började spåra. Hon var en fröjd att spåra med, otroligt noggrann. Markeringarna gick bra. Hon satte sig inte, men tog dem i käften och gick iväg med dem.

Hon fick fullt på spåret! Och instruktören som på tåmelägret sa att det skulle ta två år innan konflikterna i spåret var lösta. HA!!!!

Nu kan jag sikta framåt, mot svårare spår. Jag vet nu med säkerhet att hon inte är den typ av hund som ivrigt söker sig till spåret, utan att hon lugnt går på spåret. Hon spårar i ett långsamt tempo, men hon är noggrann. Jag kommer inte att medvetet få henne öka tempot, för denna dag bevisade hon för mig att hon gillar att spåra, men hon gör inte på samma sätt som Balder.

Jag lärde mig också att jag måste lita på henne, hon kan gå ifrån lugn till arbetet på en sekund, bara hon vet vad hon ska göra.

Lydnaden gick inte bra resultatsmässigt, nollade apportering, framförgående och hoppet. Men det kändes som jag hade kontroll.

Hon blev låg under tävlingen, men ryckte sedan upp sig. Bara det är en framgång. Vid apporteringen tog hon till sist apporten, efter hon fått en nolla, men det visar att det går åt rätt håll.
19 Oktober 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balders återbesök


Idag var det slutröntgen. Balder var pigg på Ultuna, men inte defensiv. Först fick jag visa hans rörelsemönster inför veterinären. Han vill inte gärna använda sin skadade has, utan överbelastar ett knä istället. Och genom detta får han ont i ryggen.

Balder visare själv inte mycket smärta, men enligt vet är han smärtålig, samt har ett förtroende för människor. Samt hans stora vilja. De berömde även hans mentaliet. HA! det skulle alla som sagt att han är dålig mentalt och saknar motor höra!

För att inte tala om den instruktör på Tåmeveckan, som dömde ut honom som bevakningshund för att han morrade vid hanteringen. Balder klarade av ett grepp som enligt vet gjorde så ont att hans naturliga reaktionen vore att bita tillbaka. HA!

Balder fortsatte att uppföra sig bra. Han hade svårt för att somna, och det krävdes 2 lugnande sprutor för att han skulle göra det.

Sjukgymnasten skulle åka bort några veckor, så jag fick en tid hos rehab på eftermiddagen. Stackars Balder hade bara varit vaken en dryg timma innan det var dags för vattentrask.

Han hanterade vattentrasken bra, ville bara vända sig om i början. Med hjälp av en boll och flera godbitar fick jag honom att gå framåt. Efter denna övning fick jag se en belastningsövning.

Hans program ska nu utökas och han får tränas i spår och lydnad igen. Han ska få fortsätta vattentraska i Västerås.

1 Oktober 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Skottland nästa


Om en dryg timme ska vi åka, på måndag går färjan från Rotterdamm till Hull. Ingen av hundarna godkändes för rabies, så det är på sitt vanliga pensionat.

Jag tyckte det var tråkigt att inte ens Axa blev det, men har accepterat faktum. En vet sa på ultuna att det finns 2 typer av vaccin, så nästa gång kommer jag säga åt vet att ta den andra sorten.

Jag har inte orkat träna lydnad med Axa på den sista tiden, men lite spårträning har det blivit. Den har gått så bra att jag anmält henne till en appell den 18:e oktober.

Balders bandage är numera ett minne blott, och han går bra på det skadade benet. Den första oktober är det återbesök på ultuna.

Farfars hus ska säljas, och vi håller på att rensa ur hans hus.

Hasse har köpt en sommarstuga i Orsa, en jättefin sådan. Vi ska åka dit helgen efter vi kommit hem från Skottland.

19 September 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Till minne av Alma


Idag är det ett år sedan hon dog.
29 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Nackdelen med tradera


Tradera är en populär site, och jag kan förstå detta som köpare. Säljarna lockas till att sätta låga utgångspriser på sina produkter, för att locka till sig fler spekulanter.

Jag har med få undantag köpa saker utan problem där, men idag blev det ett undantag. I fredags fick jag ett vinnarmail från en köpare, men valde att inte skicka in pengar förrän på måndagen, för min internetbank inte genomför betalningar under helgen.

Jag mådde dåligt i helgen, och orkade knappt sitta vid datorn. Så i måndags försökte jag betala in summan, men bankens namn saknades. Skickade ett mail om detta till avsändaren.

I min inkorg hade jag fått ett mail från tradera angående att jag fått ett dåligt omdöme, och det var just från avsändaren. Avsändaren hade skickat 2 mail till mig under helgen för att varna för just detta om jag inte svarade på dom.

Jag fann kraften till att ta itu med detta idag. Avsändaren menade att det var en dålig mailkontakt mellan oss.

Min rutin vid traderaköp är att jag kontaktar säljaren när jag betalat in summan. På samma sätt som jag har tolerans till att det kan ta några dagar från att jag får meddelandet från tradera om att jag vunnit till jag får säljarens kontonummer, hoppas jag att säljarna i sin tur har tolerans till att de inte får sina pengar direkt, utan att det kan ta några dagar.

Särskilt om man skickar uppgifterna en fredag.

I detta fall så glömde också avsändaren att nämna banken, så av den anledningen har betalningen fått dröja. Avsändaren visste heller inte min adress.

Jag har gett ett vänligt men bestämt ultimatum, ändra bedömningen eller få ett likadant tillbaka.

Det som är skrattretande är också att den totala summan inklusive frakt är 32 kr!!!

Så många mail fram och tillbaka för den ynka summans skull!!

Jag har sålt billiga saker på tradera, men alltid funnit slöseri med tid. Man ska vänta in auktionen, skicka vinnarmail, och skicka iväg det.

Istället för att lägga upp en annons på blocket, där man kan sälja flera saker, sätta in bilder. Sedan lugnt vänta in den person som är först villig att betala den summa man begär.

25 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Lyckan blev inte långvarig


Jag var hoppfull inför måndagens besök på ultuna. Men det skulle jag inte varit. För det var åter sämre. Jag bröt ihop då. Orkade inte tänka på tanken att börja byta bandage varenda dag, och komma till ultuna 3 dagar i veckan igen.

En tid bokades i morgon, och Hasse kommer åka själv med Balder då.

Det kan verka konstigt att ha denna inställning, men det har blivit för mycket. och nu måste jag få mer hjälp med att sköta Balders ben.

Som om det inte räckte med detta, så fick jag först ont i knäet och nu i ryggen. Känner mig mer eller mindre hjälplös. Hasse får rasta hundarna, och Axas träning uteblir tills vidare. Tom att gå uppför trappan var jobbigt.

Det enda positiva nu är att resan till Florida är bokad. Har sett schemat för hösten, och det verkar inte krocka med några obligatoriska moment.

Jag har också beställt hem större delen av kurslitterarutren, som inte var billig precis. Hoppas jag kommer få bidragsdelen av studielånet detta år.

Samtidigt försöker jag se positivt, det är trots allt det sista året på utbildningen. Kanske jag nästa höst har arbetar som läkarsektreterare. Bara tanken är svindlande.
18 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balder mår bättre!!


I slutet av förra veckan vände det. Lukten blev påtaglig mindre, han gick bättre, och blev piggare. Sköterskan som bytte bandaget i fredags tyckte också det såg bättre ut. Jag ska till ultuna i morgon för en extra kontoll innan jag börjar byta själv.

Och med detta kändes allt mycket bättre.

Igår tränade jag spår och lydnad med Axa. Spåret gick en serpetin med en pinne för varje 50 meter. Då Axa verkar förknippa spår med att hitta pinnar. Jag lade till en sittmarkering för pinnarna. Detta för att hon har en tendens att ta med pinnarna när hon går vidare, och jag vill inte detta läge inte ställa sociala krav på henne genom att ta bort pinnarna hon vill ha.

Sittmarkeringen har hon också svarat bra.

Starten blev trög, hon vände sig åt rätt håll, men det var allt. Efter jag gick fram i spåret, började det lossna lite. Efter första pinnen ännu mer. När hon fann pinnarna höll jag emot i kopplet tills hon satte sig.

Slutet blev trögt pga för svårt spår. Jag hade gått över stigen 2 gånger,och Axa blev förvirrad. Min mobil ringde 2 gånger, vilket också verkade störa henne.

Men när jag med en vänlig röst sa till henne att detta klarar du, hittade hon snabbt spåret igen.

Tills nästa gång ska jag undvika att göra samma misstag samt ha första pinnen närmare spårstarten.

När det gäller Axa överlag förundras jag över hennes motor, för trots konflikten i spåret, löpet, värmen, ger hon inte upp.

Som lydnadshund går hon från klarhet till klarhet. För 2 veckor när jag besökte hennes fd ägare och fick träningsråd, fick jag kritik om mina vänstersvängar. Jag gjorde så att Axa inte behövde anstränga, och var otydlig då min kroppspråk sa henne att hon skulle gå åt båda hållen.

Nu är vänsterhalterna, har inte kommit till svängarna än, mycket bättre. Samma sak med framförgåendet. Där fick jag kritik om att hon hade lärt sig att bara gå ut 2 meter, för där kom belöningen.

Ställande under marsch gick också bra. Nu känns hon verkligen redo för tävlan i klass 1.
16 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Trött på (djur)sjukhus samt en träff med Axas fd ägare


Först det roliga, i fredags var Axas fd på tillfälligt besök i Stockholm. och jag åkte dit. Hade en stor prestationsångest, så Axa gick inte så bra som hon brukade, och värmen påverkade henne också.

I alla fall, betyget blev mer än godkänt. Fick kritik för vissa felintränade detaljer, men fick höra att det överlag såg trevligt ut. Jag har anmält Axa till en klass 1 i Vingåker, och ska anmäla henne till en klass i skk i september.

Efter jag kom hem på fredagen var jag trött, både fysiskt och mentalt. Såg fram emot en sovmorgon och en lugn lördag.

Sovmorgonen fick jag, men inte en lugn lördag. För sjuksystern på farfars kortidsboende ringde på morgonen, och sa att han ramlat och skulle till akuten,

Drygt 8 timmar senare lämnade jag och Hasse sjukhuset efter att det visade sig vara lårbenshalsen som brutits, och en operation var nödvändig.

Balders infektion blir inte bättre, nu luktar det när han har bandage på. Han går dock bättre. Skönt att han ska till ultuna i morgon för bandageombyte.
9 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Sammanfattning


Mycket har hänt de senaste veckorna. Balder är återigen sämre, och jag åkte in akut till ultuna i lördags. Vet såg inget speciellt, men han fick en tid för röntgen redan denna vecka, i morgon, och det var ont om tider, så jag har en känsla av att läget är ganska akut i allafall.

Axa gör stora framsteg i spårträningen. Jag har nu börjat lägga spår utan synintryck, där hon måste avgöra spårriktningen, och fastän hon spårar osäkert, så går det framåt.

Skottlandresan är ombokat, då Balders ställning inte är bortagen än, och boende är bokat i slutet av september. Axa kommer då kunna följa med, vilket kommer bli roligt.
4 Augusti 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Passar på när internet fungerar


Internet strular igen, på båda datorerna. Hemdatorn har för förresten lagt av helt. Måste ordna min dator nästa vecka.

I alla fall, Balder var strömsholm i onsdags. Veterinären var väldigt nonchalant, fastän såret luktade när bandaget var på. Det enda han sa var att det skulle luftas helt och hållet, inget bandage alls, men skyddsbandage på promenaderna. Hur detta skyddsbandage såg ut ville han först inte visa.

Jag frågade om det kunde varit så att infektionen gått ned i benet med tanke på att han hade svårt att gå på det. Men så var det inte fick jag veta. Jag fick tjata till mig en röntgentid, men fick svaret att det ändå inte skulle påverka behandlingen.

Det kändes fel när jag gick ut, ville vänta utomhus, så jag bestämde mig snabbt för att någon röntgen skulle det inte bli här, ej heller någon återbesökstid , som vet ville nästa vecka. Utan jag gick in till receptionen och förklarade att jag var missnöjd med besöket, och att jag skulle kontakta ultuna, för en annan bedömning.

Jag och mamma fick vänta ett tag innan jag fick betala, och då hann djursjukvårdaren som hade hand om Balder komma ut, och denne undrade varför jag ställt in röntgentiden. Jag förklarade då sammma sak som jag gjorde i receptionen.

Och då blev det liv i luckan, Efter ett tag fick jag träffa vet igen, och fick en ursäkt, denne var stressad, Märkligt nog så ville vet nu att jag skulle låta röngta Balder.

Röntgen visade att mjukvävanden är mycket inflammerat, men som tur är benet ok.

Mot vets inrådan har jag avbrutit Balders antioboitika kur, den hjälpte ändå inte. Och idag/fredag/ är han mycket bättre
25 Juli 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tillbaka från Älvdalen


Vi åkte i onsdags och kom hem idag. Tyvärr blev det ingen husvisning, då huset redan var sålt när vi ringde igår. För övrigt blev det en fin utflykt. Vädret var varmt.

Igår lade jag spår åt Axa. Det mynnade ut i vinkel från skog till äng. Jag valde att göra ett direkt påsläpp, för att underlätta för Axa. Starten gick hyfsat bra med tanke på hennes nuvarande förutsättningar. Marken var torr, och det var varmt, men trots det jobbade på hon bra. Vid ett tillfälle bytte hon spår. Jag var nära att ingripa, men valde att inte göra det. För detta kan lika gärna hända när jag inte vet exakt hur spåret går.

Det visade sig att jag gått in med Axa på ett ställe nära spåret, och det var det spåret hon tog upp. Men snart upptäckte hon detta och bytte tilbaka till det rätta spåret.

Axa har inga problem med terrängbyten, men vinkeln blev henne övermäktig. Kanske var brist på koncentration, då hon löste ett problem tidigare. Men när jag emot vinkeln tog hon upp den.

Hon gick förbi slutföremålet, spåret kan ha gjort att hon inte kunde fokusera på det. Men när jag tog tillbaka henne, markerade hon den.

På fredagen åkte vi hem och jag tog mod till mig och sms:ade C. Fick ett svar tillbaka, svarade på det, men vågade inte titta på det idag.

Detta är oehör jobbigt. Är jag kär eller vad handlar det om? Varför har jag börjat tänka på honom så mycket. Jag ser honom framför ofta. Samtidigt gillar jag känslan.
27 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En fin dag


Det var fint väder idag. Hundburen visade sig inte passa i Hasses nya bil, så det blev till att åka till hundman och kolla på mimburar. Det fanns en XL i affären, och fastän den såg liten ut, fick hundarna plats i den. Så nu åker hundarna lyxigt.

Jag ska sälja min gamla bur, och sedan får denna bur växla vid behov mellan de olika bilarna.

Jag var slö idag, men lite lydnadsträning orkade jag träna. Nämligen ingångarna på inkallningen. Det gick bra på träningen, hoppas det går lika bra på RM:et på söndag.

Igår lämnade Hasse in en intresseanmälan till en sommarstuga utanför Mora, och idag ringde mäklaren. Vi ska åka dit och titta på den i morgon. Det känns spännande.

På kvällen åkte vi till tidö och badade och grillade. Balder var som vanligt olycklig när han var bunden vid stranden. G kom ut efter oss, men Balder skötte sig bra, Han har ju mycket vakt i sig, men han mottog G bra efter omständigheterna.

Samma sak när butiksbiträdet skulle prova ut nycklarna till buren. Han muttrade bara lite då.

24 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Axas MH


Dagen har gått i ett. Har ordnat ett nytt simkort till min nya mobil. Det var besök på sjukhuset, och sedan var det bara att åka hem för att rasta hundarna och sedan åka till Västerås BK.

Så här blev resultatet på Axas MH:

Mötet med gruppen var föga intressant ur Axas synvinkel, och hon var neutral i mötet med testledaren. Följde med honom snällt men oengerat. Hanteringen gick som väntat bra.

Lilla bytet. Axa startade osäkert, visste inte om hon fick jaga. Men hon följde bytet bra, men grep den inte. Vid det andra försöket var hon aktivare och grep det då.

Avståndsleken, hon sprang fram till figgen men ville inte leka med denne.

Passivitet. Hon vandrade först runt lite, men tog det sedan lugnt.

Dumpen. Den var läskig tyckte Axa och gjorde en undanmanöver, men snart kunde hon på egen hand gå fram till den. Avreaktionen gick bra.

Skramlet. Hon gjorde en ansats till att gå fram på en gång, men valde att göra en undanmanöver. När jag gick halvvägs gick hon fram och nosade på den. Avreaktionen kom på en gång.

Spökena, Axa reagerade inte först, men när de kom närmare kom de faktiskt fram några skall ur hennes käft. När jag släppte kopplet gick hon bakom mig. Jag trodde först det var en flykt från hennes sida, men det var hennes sätt att reglera avståndet, då hon hade en stor koll på spökena.

När jag gått fram och hälsat på spökena, samt kallat på henne, kom Axa fram och hälsade neutralt på dom.

Skottprovet. Detta var en nervös del, då det visade om Axa lagt på sig något efter MH:et. Hon gillade dock kampleken, och reagerade inte ens på skotten. Skotten under passitiveteten gick också bra.

Jag är väldigt nöjd med Axas prestation. Hon hade inga kvarstående reaktioner efter MH:et och är skottfast. Hon löste varje station på sitt sätt, blev inte överdrivet rädd eller så.

22 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En usel dag


Jag sitter här nu efter kl 1 på natten och borde sova, men även om jag är trött så känner jag inte för det. Jag är nere i en jobbig period nu, och orsakerna är yttre. Det är strul med skolan, HSA:N spökar fortfarande, MÅSTE ta itu med det, men ORKAR inte.

Jag köpte en ny mobil idag, och det var ju roligt. Men simkortet går inte få i, saken som ska hålla fast har lossnat. Har inte orkat gå Balders alla turer idag, har dålig samvete för det. Axa skulle lydnadstränas idag, RM är på söndag, men det gjorde jag inte heller.

Internet har strulat hela dagen. Vi kanske inte kommer iväg till Älvdalen på måndag eller på tisdag, det beror när farfars möte med kommunen sker. Småsaker kan tyckas, men det bidrar till min dystra sinnestämning.

Ett ljus i mörkret, en kompis har sagt att killen jag träffade på midsommarfesten tycker jag är snygg!

Otroligt.

22 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En miserabel dag, 19 juni


Trots att jag lade mig tidigt, så vaknade jag trött. Jag och Hasse åkte till farfar på förmiddagen, och han var i en väldigt dålig kondition. Det slutade med att han fick åka med ambulans upp till sjukhuset.

Han lades in senare under dagen. Jag fick skjuts till festplatsen, och det blev en trevlig fest. Jag träffade en speciell kille där, och slutet på kvällen blev också speciell.

20 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Utställning i Södertälje


Det gick bra att hitta dit, trots att jag fick improvísera när jag kom till Södertälje. Axa skötte sig bra i ringen. Hon hade svårt för att trava rent, och gick några gånger upp i galopp, men det löste sig. Hennes kritik blev:

"20 månaders tik av bra stil och typ. Feminint huvud med mörka fina ögon och öron. Goda proptitioner. Välvinklad runt om. Bra rygglinje och svansättning. Rör sig med bra drive. Bra pälskvalité. Trevligt temperament."

Hon fick cert och blev automatiskt BIR, då det inte var någon mer schäfer anmäld i hennes klass.

Efter bedömningen tränade jag apportering, med blandade resultat. Från att gå hyfsat bra med hjälp av DK:n lade hon sig ned och tuggade på apporten. Inte så mycket att göra åt när det gäller morgondagens tävling. Det positiva är dock att hon inte tappade motivationen till apportering trots det långa passet.

Det är lustigt, målet med utställning är ju certet, men ändå hoppas man så mycket att det kommer gå bra i BIG. Axa efter alla hundar i finalen, och hon ville nog springa ifatt dom för hon började galoppera igen.

Jag fick henne till sist att trava ett helt varv, och det visade sig att hon och en annan hund tävlade om BIG 1. Otroligt nog vann Axa över denna hund.

Jag fick råd om hur jag ska få henne i trav när jag väntade på BIS finalen. I denna skulle dock inte hundarna springa, bara stå i utställningsposition. Detta var svårt den otränade Axa. Hon skötte sig bra under dessa förutsättningar, men när jag såg hur de övriga hundarna snällt stod stilla trodde jag att hon skulle komma sist.

Men det blev inte så, hon blev BIG 4, och fick en pokal, och någon typ av glasflaska. Samt foder. Jag blev väldigt glad och eggad att fortsätta ställa ut henne, och då börja ringträna henne på allvar.

13 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Strömsholm igen


Igår började Balder hoppa på 3 ben. Jag trodde det var för att bandaget kring tassen satt för löst, och lade om den igen i går kväll.

Jag bytte bandaget idag igen, och gick sedan direkt ut på promenad, för att se om Balder kunde stödja på benet. Han kunde det i viss mån, och jag tänkte då att han går på 3 ben, för att stötta det skadade benet.

När jag kom in tog jag tempen på honom, och i om med detta förstördes min dag. Han hade feber, 39, 7. Det var bara att ringa till strömsholm, och de tyckte att jag skulle komma in med honom.

Väntan blev inte så lång, utan ganska snart fick vi komma till infektionsavdelningen.

Balder har fått en infektion, orsakad av bakterier i operationssåret. Han fick dropp och en smärtstillande spruta, då benet är inflammerat. Han ska äta antibiotika tills svaret på bakterieodlingen kommit. Återbesök på onsdag.

Han gick sedan bättre.

Han skötte sig väldigt bra idag. Det enda han reagerade negativt var när han såg att vet och djursjukvårdarna skulle göra något med honom. Då försökte han gömma den del av kroppen han visste att de skulle undersöka.

Vid flera tillfällen lades han ned av mig och min pappa som följde med, vilket han normalt hatar. men nu accepterade han det. Bandaget togs av och ett nytt sattes på, och han klarade dessa moment utan munkorg.
7 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tentamen


Dagen började inte så bra. Sov dålig på natten. Balders bandage skulle bytas, men det gick bättre än jag trodde. Jag kom dock på att jag köpt fel typ av cellofan, hade köpt gipsbandage istället för bomullsbandage.

Jag tänkte då att köpa det innan jag åkte och hämtade fodax hos mamma. Men när jag letade efter plånboken fann jag den inte. Måste ha glömt den i bilen igår. Saken var dock att Hasse hade min bil, och jag hans.

Så jag tog passet som ID först, och tänkte leta efter plånboken senare. Det kan tyckas vara nonchalant gjort, men jag var nervös och orolig inför tentan.

Nästa hinder blev att bensinen i Hasses bil inte räckte till, så jag tvungen att åka ned på stan och hämta statoilkortet.

Utöver allt detta skulle Balder få sina 3 promenader innan jag åkte, för annars är det svårt att komma ifatt de minst 6 promenader han ska varje dag.

Iväg kom jag till sist och i hyfsat god tid kom jag till örebro. Där blev det stopp på flera ställen, då det var mycket trafik.

Jag kom till universitetet en kvart innan tentan startade, och visste inte ens vad tentasalen låg. Frågade efter hjälp att hitta det, och jag kom till sist i tid.

Det konstiga är att trots den press och stress jag levt under de senaste månaderna, och allt strul idag, så kunde jag fokusera riktigt bra, och det kändes bättre än jag trodde det skulle göra.

Det var en underbar känsla att få lämna skolan för sommaruppehållet. Dels för att jag klarat läsa på heltid i 2 terminer utan att gett upp när bakslagen kommit och min prestationsångest blivit för svår. Dels för att jag känt att lärt mig mycket denna termin.

Till skillnad från förra sommaren kommer jag inte tillbringa den genom att oroa mig över om jag kommit in på högskolan, utan jag kan njuta av sommaren i lugn och ro.

När jag parkerat bilen ringde mamma och hörde om jag ville komma över. Hon var barnvakt åt Linus. Jag hämtade hundarna och gick en 10 minuters promenad och åkte sedan dit.

Hasse kom senare över, och erbjöd sig gå en långpromenad med Axa. Jag hade inte orkat det idag. Men det märks på henne att hon måste få utlopp för sin enerig genom att springa lös.
5 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balder är hemma nu

ONSDAG

De ringde från strömsholm igår, och på eftermiddagen fick jag hämta honom. Först hade jag ett samtal med en person från rehab, och fick några riktlinjer att följa. Balder ska gå flera 10 minuterspromenader per dag, och bara vara i ett rum inomhus.

Om fyra veckor är det återbesök. Bandaget ska bytas varannan dag. Han får inte hoppa på tre ben, utan ska gå på det skadade benet. Vilket Balder inte har något problem med.

Det var först meningen att Balder skulle vara hos mamma när jag städade, men när det var dags att gå, så hade han nyss kommit till ro, och jag ville inte störa honom genom att gå. Så jag städade sent på kvällen istället.

Jag började må dålig i går eftermiddag, först illamående och sedan huvudvärk. jag tror det är för att nu har spänningen släppt i och med att Balder är hemma.

TORSDAG

Jag mår inte bra, är trött och har huvudvärk. Vänster handled är avdomnad och gör lite ont igen. Har försökt att plugga, men kunde inte koncentrera mig pga huvuvärken. Det får gå som det går på tentan, jag är bara glad över att det skolan tar slut för terminen i morgon.

Balder mår bra. Han verkade till sist gilla massagen med massageapparaten, som jag gör på hans låret på hans skadade ben.

Senare idag ska jag åka iväg till apoteket för att köpa saker till bandageombytet och förtäring till tentan. I kväll är det kurs.
4 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Söndag den 31:a maj till tisdagen den 2:a juni


31:a maj

Vissa dagar bör man tillbringa i sängen. Detta var en sådan dag. Jag gjorde klart komplementeringarna till arbetet i HSA:n, men det var svårt att skicka iväg arbetet. Internet och filerna strulade, och jag hann bli riktigt frusterad.

På kvällen fick jag äntligen ro till att plugga engelskan, och då ringde min farfar, som hade skadat tån. Skadan visade sig som tur var inte vara så allvarlig, men det var så typiskt att det hände när jag mentalt orkade plugga till tentan.

Jag hade väldigt svårt att sova på söndag natt, och Balder skulle till strömsholm kl 8 på morgonen.

Måndag 1;a maj

Det var svårt att lämna honom där, då han började gnälla redan innan jag gått, han kände på något sätt på sig att jag skulle lämna honom. Dagen gick utan någon information om hur det gått, vilket i sig gjorde att jag blev orolig.


Tisdag 2:a maj

Jag sov länge, och var riktigt aktiv sedan. Kunde plugga koncentrerat en halvtimme på eftermiddagen. Det var diplomtutdelning på klubben, och jag tränade Axa innan den. Hon gick väldigt bra.

På kvällen ringde vet som opererade Balder. Operationen gick bra. Han kommer få tillbringa 2 månader i gips, men vet trodde läkningen skulle gå bra. Ingen rehabilitering behövs för hasledens skull, men kan behövas för att bygga upp musklerna. Väldigt goda nyheter med andra ord.
2 Juni 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balder har brutit höger hasled


I onsdag kväll så jagade hundarna rådjur. På vägen tillbaka tänkte jag på hur detta ska förhindras i framtiden. Har tränat skvallerträning på Balder, men det behövs nog mer.

2 dygn senare vet jag inte ens när Balder får vara lös igen.

På hemvägen från denna promenad började Balder halta. Först var jag inte så orolig, han behöver nog bara vila några dagar.

Väl hemma blir han snabbt värre, och tidvis går han på 3 ben. På natten åker jag till strömsholm med honom. Han var duktig hos veterinären. Denne kunde tom kolla på hans tänder, utan att han morrade! Vid undersökningen av benet, får han för säkerhetskull ha munkorg. Detta brukar göra honom stressad, men inte denna gång.

Undersökningen visade att hasleden är svullen, och jag får en återbesökstid på morgonen, hos ortopeden. Balder får en smärtstillande spruta och vi åker hem och sover några timmar.

Det blev inte många timmars sömn den natten, och kl 0830 var jag tillbaka på strömsholm.

Balder skötte sig bra i väntrummet. Vi fick vänta i drygt 2 timmar på Balders tur. Ortopeden kollade bara snabbt över hasleden, för att skona Balder, Sedan var det dags för röntgen.

Det fanns flera hundar till i väntrummet, men Balder reagerade inte negativt på det. När han fick den lugnade sprutan, hade han munkorg, men trots denna situtation, han låg ned och vet assitenten gav sprutan, blev hans respons bara lite mutter.

Resultatet på röntgen var först att hasleden var inflammerad och det kommit in bakterie i den. Den skulle sköljas ut, vilket skulle ske samma dag. Så Balder fick ingen uppvakningspruta, men reagerade ändå när vi gick.

Jag kände mig relativt lugn, men lugnet skulle snabbt gå över.

Väl hemma började jag landa och jag såg fram emot kvällens kurs. För jag saknade Balder hela tiden, så jag behövde göra ngt aktivt.

Kl 17.00 ringer veterinären och talar om att ett ben brutits i hasleden, Balder ska opereras på måndag. Jag hade många frågor, men kom mig inte för att ställa dom.

Balder hade fått ett stödbandage, så jag fick hämta honom på kvällen. Han var pigg och glad när jag hämtade honom, Att kissa hade han inte tid med, istället drog han mig till bilen.

Han gick väldigt bra på det skadade benet.

Fredag

Det var skönt att få sova ut. Balder verkar inte ha ont, och rör sig bra. Själv känner jag mig delvis avstängd. Jag måste plugga, men orkar inte göra det. Imorgon är det lydnadstävling i Riddarhyttan, men jag har fått en viss distans till det. Visst, jag vill ju att Axa får ett till godkänd tävling i rookie, men huvudsaken är att hon är frisk, och kan springa.

29 Maj 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Älvdalen


I fredags åkte vi till Älvdalen. Jag cyklade ifrån Mora. Det var på ren envishet jag kom fram, för växlarna fungerade inte, och jag fick ont i ett knä.

På lördagen åkte vi till Lie bruk, där hundarna badade. Det var skönt att koppla av, av någon okänd anledning kopplar jag av väldigt mycket i Dalarna, och speciellt i Älvdalen.

Tanken var att jag skulle träna hund under helgen, men det enda jag gjorde var att lägga ett kort spår på gräsmattan innan vi åkte.

Dels pga den hemska träningsvärk jag fick efter cykelturen, dels för att riktigt koppla av. Jag har inte pluggat heller, men det har nog bara varit bra. För nu känner jag att börjar bli piggare.

När jag kom hem, anmälde jag hundarna till lydnadstävlingen i Riddarhyttan nästa lördag, och när jag skulle betala anmälningsavgiften fick jag en glad överaskning, det fanns ganska mycket pengar kvar på kontot, och denna månad har varit ekonomiskt jobbigt.

Nu har jag kunnat betala en till räkning innan nästa lön, vilket är bra, då räkningarna inte direkt kommer sina i juni heller.

24 Maj 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
dålig början på dagen, men ett bra slut


Det är så mycket nu, med skolan och allt. Fick brev om att jag saknar ett visst antal poäng. Ska åka till London på onsdag, och Hasse fick inte mitt bokningsnummer.

Så morgonen blev seg, men till slut gick jag upp och ringde till ryan air. Mitt engelsa uttal är under all kritik, men tack vare engelskan jag läser i skolan, så visste jag på ett ungefär vilka fraser jag skulle använda mig av.

Slutresultat blev i alla fall att jag fick mitt bokningsnummer.

Efter detta hemska samtal, så ringde jag till studievägledaren. Och äntligen hände det något, jag ska få läsa kursen jag missade i höstas i höst. Nu fick jag också mer ork över till HSA:n.

Jag tränade kryp med Balder och Axa på skogspromenaden. Krypet börjar arta sig för Balders del.

Då jag inte fått PM:et till lägre klass på måndag, så ringde jag till klubben. Balder kom med!!!!

Nu fick jag inspiration till att lägga spår, och snart ska jag gå ut spåren. Ska bli intressant, för det spöregnar ute nu.
8 Maj 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Kurs och sälen+spårträning


I onsdag var det klass 1, för att torsdagen var en helgdag. Axa skötte sig riktigt bra. Hon har fått en bättre attityd i lydnadasträningen, och lf/ff har gått bra på sistone.

Jag ska börja träna räddning med Balder, första träningen är på söndag. Det ska bli spännande.

På torsdagen åkte vi till tandådalen för att hämta husvagnen. Det var en fin kväll. Jag tränade lydnad och apportmarkeringar med hundarna. Träningen överlag gick bra, problemet är fortfarande krypet för Balder.

Idag åkte jag och lade spår på en myr. Jag gillar att träna spår på olika underlag. Axa fick ett drygt 300 meter spår med 3 90-grader vinklar. Balder ett kortare som gick på ett kärr.

Medans spåret lade sig gick jag en promenad med hundarna på andra sidan vägen. Tyvärr var det för blöt för mina låga vandringskor, så promenaden blev inte så lång som jag ville.

Jag ville inte vänta ut liggtiden, då det är otrevligt att ha på sig blöta skor.

Axa jobbade på bra i spåret, och markerade slutet genom att ligga ned. Jag har tränat henne att sitta, men det var ändå roligt att se hon gjorde ngt liknande under ett spår.

Hon var rolig, för hon ville sedan inte släppa pinnen, ville inte kampa med lädergrejen,utan med pinnen.

Balder då, det blev redan från start, han tog ett bakspår. och jag försökte få honom att bryta det. När jag ska lära mig att detta inte går med Balder? Till slut blev han låg, lade sig ned. Jag blev frusterad.

Jag fick honom att bli mer uppåt och gick sedan i spåret med kopplet i selet, istället för linan. Han hittade spåret till sist, och slutet blev bra. Apporterade slutpinnen.

Jag lade ett kort spår, för att inte skapa en konflikt med att spåra med lina, och då var han väldigt framåt.
1 Maj 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Påskifirande i Sälen


Det var skönt att komma hit i torsdags. De senaste veckorna har varit intensiva och stressiga. Först var det intensiv pluggande inför latintentan, sedan webtenta och ett skriftligt arbete i distanskursen, som skulle in under samma period.

Tentan var oerhört jobbig. Fick flera små black outer och prestationsångest. Att vänta på resultatet var värre. Jag börjar bli riktigt trött på detta behov att alltid vara bra, om inte bäst. Varför ska jag ta saker jag är intresserad på så stort allvar, att ett misslyckande känns som en stor katastrof?

I alla fall i måndags, fick jag resultatet, tentan blev GODKÄND!!!! Och en stor sten lyftes från mitt hjärta. Nu kan jag koncentrera mig på nästa kurs, som är engelska.

I torsdag tränade jag Balder på klubben. Han gick jätte bra. Jag måste börja fokusera på det positiva med honom, och lita mer på mig själv och honom.

Axa var duktig. Fick till flera snabba lägganden och ställanden. Vid platsliggningen reste sig hennes granne och sprang till en annan hund. Varpå Axa reste sig och gick till mig.

Hon tjuvade vid inkallningen, kanske hon är skendräktig.I övrigt var hon duktig.

Det blev inte så mycket skidåkande i Sälen som jag tänkt mig. Men samtidigt måste jag lyssna på min kropp. Har varit trött denna helg.

Det har varit för mycket människor här.

Jag har dock kunna plugga ganska mycket.

Idag åkte vi till ett skoterspår och åkte skidor. Hundarna fick dra. Balders prestation var över förväntan, för omständigheterna var inte bra.

Jag var trött, spåret dåligt, inget glid under skidorna.

När vi kom tillbaka, duschade H först. När jag satt och skrev glosor knackade det på husvagnsdörren. Trodde först det var H som kommit tillbaka. Men det var en kille som kom för att lämna en påskteckning.

Balder var lugnare än väntat. Han morrade, men skällde inte. Killen fick vänta i förtältet med dörren stängd medan jag tog fram påskägget.

Balder morrade fortfarande när killen fick sitt godis, men att han inte skällde var något av ett underverk.

Vi åt ute på kvällen, och eftersom vi båda drack, så fick bilen stå kvar. På vägen till husvagnen började det smälla. Jag kände mig tvungen att testa så att Balder inte var skottberörd. Det var han inte. Jag hann tom träna lite framförgående på ett sätt som han visade en bra attityd på.

När jag suttit vid datorn har det smällt ganska mycket. Balder gick fram till fönstret en gång för att kontrollera vad ljuden kom ifrån. Nu ligger båda hundarna och sover djupt.
11 April 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Slutet på en stressig vecka


Det varit tentor i båda kurserna, men nu är det över. När det gäller latintenten så återgick jag i gamla vanor, stress och mindre blackouter. Men vissa saker kunde jag.

Nu ska det bli skönt att ta det lugnt i helgen.

Igår var det lydnadsklass 1 kurs. Axa skötte sig bra.

Jag har börjat träna liggmarkering. Axa har redan förstått det, när hon inte är förvirrad har hon lätt för att lära. Med Balder har det gått trögare, men det det beror en konflikt, han är van att apportera pinnarna, samt att han inte får tydliga direktioner.

Med lite hjälp, godis på pinnen har det gått framåt på den fronten.
27 Mars 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Blodprov för rabies+nya möbler+ tentaplugg*2


Idag togs blodprov på hundarna. Ifall de blir godkända kan de följa med till Skottland i slutet av april. UK har en karens på 6 månader från ett godkänt rabies blodprov.

Båda hundarna skötte sig väldigt bra hos vet. Balder kände igen situtationen, men svarade bara genom att backa, inget morrande alls.

Idag flyttades bokskåpet från mormors lägenhet till min lägenhet. Jag tog också över hennes trädgårdsmöbler.

Nästa fredag är det tenta, och samma helg ska webbtenatan från HSA kursen göras. Det ska också göras ett arbete om en organisation till HSA kursen.

Så är det mycket som ska göras ett tag framöver.
17 Mars 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
När allt känns jobbigt


Jag börjar redan bli nervös för tentan den 27:e mars, vilket lett till att jag inte har någon motivation för att plugga till den. I veckan flyttade vi några av de möblerna vi fick från mormor, och där påminde min kropp att den tid som jag smärtfritt kunde lyfta saker, tills vidare är förbi.

Jag är stel i benen och armarna, handen börja stelna till. Till råga på allt är jag trött. Jag sov till 10.30 idag, men kunde lika gärna sovit hela dagen kändes det som.

Jag och min aspirant planerade kursen idag, jag brukar bli piggare av att åka ut till klubben, men så var det inte i detta fall.

Väl hemma kunde jag efter några timmar ha orken att läsa ett tag. På Axas skogspromenad kände jag tydligt att min kropp inte tyckte om om långa promenader.

Vad är det som händer med mig, håller jag på att gå in i väggen eller håller jag på att bli sjuk?

12 Mars 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Dragträning och skidåkning


När vi kom fram till Tandådalen åkte vi direkt till spåret. H agerade hare åt Axa, och hon fick upp en bra fart i spåret.

Efter några km kopplade jag loss henne, och vi fortsatte åka. Det var en fin kväll, så åkte runt kalven, en runda på 10 km.

Egentligen är jag inte i form, stavarna var för långa, men min känsla inför åkningen var speciell. Tiden blev hyfsad också, 1.5 timme. Bra med tanke på att detta var min första 1-mils runda för denna säsong.
6 Mars 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balder är kastrerad


Igår åkte jag in med Balder till kl 0800. Först skulle hjärtat ultraljudas, detta för narkosens skull. Jag var trött, och ur humör, Som allt har strulat sig på den sista tiden, så skulle det inte förvånat mig om det visade sig var ett allvarligt fel på hjärtat.

Så av den anledningen blev jag lättad över resultat, han har en defekt på hjärtat, har 4 hjärtklaffar istället för 2.Av den anledningen läcker hjärtat i aortan.

Efter Balder gått iväg med en vet assistent, så åkte jag och en kompis till Tidö, och gick på isen.

kl 10 hade Axa tid hos reedog. Även där var förväntningarna låga. Har inte kommit mig för att skritträna och det var länge sedan jag masserade hennes armbåge.

Det måste ha varit mín lyckodag, för även där blev prognosen god. Leden i höger armbåge är instabil, men den är fullt rörlig.

Axa fick sedan vattentränas.

Kl 16 hämtade jag Balder hos veterinären. Han hade lyckats med att bita av sitt koppel, så det första jag fick göra var att åka och köpa ett nytt koppel.

Han gnällde intensivt när vi kom hem, men var för övrig hyfsad pigg. På kvällspromenaden drog han i kopplet som vanligt och tyckte att promenaden var för kort.

4 Mars 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Sjukhusvistelse * 2


I söndags fick jag en skarp huvudvärk i bilen till coop. Jag blev också illamående, men tänkte att den går över när jag ätit lunch. Efter lunchen på coop skulle jag och mamma handla. Då fick jag en skarp värk i vänster ben samtidigt som jag plötsligt blev väldigt trött.

Det kändes som jag var på väg att få ett anfall eller att svimma, och den tanken kändes befriande.

Jag kunde inte städa, efter 5 minuters dammsugning var jag helt slut. Eftermiddagen och kvällen låg i mammas soffa och vilade, men blev inte piggare för det.

Stundtals började jag sluddra och leta efter ord. Efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen fick jag en remiss till akuten.

Som väntat blev det en lång väntan tills jag fick träffa en läkare. Smärtan i benet/ryggen beror på diskbråck, och ska lindras genom smärtstillande.

Så hände det något, jag kunde inte följa läkarens finger med blicken, utan att vända på huvudet, Inte blåsa upp kinden. Sedan togs det blodprov, och trots min sprutfobi gick detta bra. Detta var inget bra tecken, tvärtom

Resultatet blev en ännu en lång väntan på medicin. Kl 2 på natten bestämdes att jag skulle bli inlagd på Mava för att fler prover skulle tas. De misstänkte att jag fått en propp som löstes upp av sig själv.

Vid 3-tiden kom jag till Mava, fick en säng, men inget stark tablett för smärtan i benet eller för att kunna somna. Detta pga proverna.

Det var svårt att somna, och det kändes som jag bara sovit någon timme innan morgonronden kom och en sköterska kom fram till mig och sa att jag skulle till CT-scanning. Den visade inget konstigt, och förmiddagen ägnade jag åt att läsa tidningar och böcker jag fann i dagrummet.

På eftermiddagen gjordes ett ultraljud på hjärtat, visade heller ingetting. Senare skrevs jag ut, det som återstod var en magnetröntgen.

Det var skönt att komma hem och träffa hundarna. Balder var dock sur pga min frånvaro, och det tog lång tid innan han var glad att se mig.

Tisdag:

Jag var pigg på morgonen, men på eftermiddagen blev jag slö. Vilket är naturligt, men normalt brukar jag vara för orolig för att kunna koppla av på allvar. Hade inte motivation att ens öppna latinböckerna, fastän jag missade ännu en föreläsning.

Min vänsta arm började domna av, och det var svårt att gripa med den handen. Ringde sjukvårdsupplysningen igen, och fick komma in.

Väl på akuten kom den skarpa huvudvärken tillbaka. Det bestämdes att jag skulle läggas in i väntan på en akuttid för magnetröngten.

Denna gång på avdelning 40. Jag väcktes upp flera gånger under natten för att de skulle se att jag var vid medvetande.

Jag fick en tid på förmiddagen, och resten av dagen ägnades åt att läsa tidningar och sedan titta på TV. Min pappa kom och hälsade på, min mamma jobbade kväll. Jag fick ligga kvar en natt till för resultatet hade inte kommit.

Jag sov bättre den andra natten. Vid 6-tiden kom den första ronden för dagen och tog blodtryck och temperatur. Det är ngt konstigt när jag reagerar mer på när armen kläms åt vid blodtryckstagningen än vid blodprov och den nål som satt i för magnetröntgen skull.

Var vaken en stund efter det, men somnade sedan. Somnade om vid frukosten, drömde oroligt, men var ändå slö.

Strax innan lunch kom en läkare och sa att inget hittades vid magnetröntgen. Jag var frisk!!!

Ringde efter skjuts, plockade ihop mina saker, och gick sedan ned till den stora entreen.

Eftermiddagen ägnades åt lite lydnadsträning inomhus, internet, TV och sedan pluggande.

20 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Besök på hundcafé igen, vattenträning, ryggvärk


Helgen blev inte som jag väntade mig direkt. Jag fick ont i ryggen i veckan, och smärtan blev bara värre. I fredags gick den ut i ena benet. Så det blev ingen resa till Sälen, skulle inte kunna sitta i en bil 4-5 timmar. Jag har en läkartid på måndag.

Axas träning har blivit lidande av detta, men jag kunnat träna lite apportering och ff inomhus.

Jag var uttråkad idag och åkte av den anledningen till hundfiket i Enköping för andra veckan i rad. Tänkte vara snäll mot hundarna och köpte därför hundgodis som ser ut som kakor till dom, för 10 kr styck. De reagerade på kakorna som det vore gift, Ändå är Axa väldigt glad i mat.

Nåja, det var trevligt att vara där, och miljöträning är aldrig fel. Jag tränade lydnad med båda hundarna där, och de skötte sig väldigt bra.

När jag kom tillbaka till Västerås åkte jag in till Redog, för att boka tid för vattenträning. Hade tur och fick en tid på en gång.

En veterinär ska komma ut dit en dag i veckan i mars, så jag bokade tid för nästa rabiesvaccinering där.

Väl hemma åt jag lunch och såg på dvd. Sedan åkte vi ut till Tidö. Det var en bra tid att gå på isen, för inga människor var ute. Hundarna sprang mycket och lekte.

Jag har dock lagt märkte till att Balder var ovanligt grinig idag, morrade åt en person som passerade oss utomhus. Han har kissat blod igen, så nu ska jag ringa strömsholm på måndag för att försöka ordna en tidigare tid för kastrering.
14 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Återbesök på Strömsholm


Dagen började dåligt. Ryggvärken tilltog i går kväll och gick inte över under natten. Tvärtom.

Axa fick sin rabiesvaccinering först. Den sved till då hon tittade på det ställe sprutan injeserats.

Sedan var det Balders tur. Han ömmade i prostatan vid den första undersökningen. Ultraljudet visade att den fortfarande var förstorad. Dessutom har han en urinvägsinfektion.

En tid för kastrering bokades.

När jag kom hem ringde jag till hundpensionatet och bokade tid där. Det känns skönt att för en gång skull vara ute i god tid med sådana saker.
11 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En lugn dag


Jag mådde bättre idag. Svaret från strömsholm blev att jag kunde vänta tills på onsdag, det var skönt.

Jag tränade platsläggande under gång inomhus med Axa, och efter några gånger, så lade hon sig relativt snabbt.

Det var nästan konstigt att inte åka till skolan, det var som något saknades.

På eftermiddagen började jag läsa om den andra deklinationen, maskulin och neutrum. Det var lite jobbigt att hålla reda på detta. Men så här är det;

Neutrum, ändelsen slutar på-um eller -on Nominativ singular blir -um, Nominativ plural blir -a Genetiv singular blir I, plural -orum

Maskulin -us nominativ, singular-us, plural -i
genetiv singular-i, plural -orum.
9 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En olycka kommer sällan ensam


I går kväll började Balder kissa blod igen. Vet sa att detta vara normalt för hundar med prostata besvär, så jag tänkte inte så mycket på det igår. Han ville ut flera gånger på kvällen för att kissa.

Söndagen började bra, pga att det snöade i på lördagnatten behövde jag inte åka ut tíll öppet hus, utan kunde ta det lugnt på förmiddagen.

Då visade det sig att det var blodfläckar i sängen. Balder blödde också på golvet. Ringde till strömsholm för att höra om han skulle behöva åka in tidigare, har en tid på onsdag.

Fick till svar att jag skulle ringa på måndagen. Av den anledningen valde jag att ta bilen till Örebro, för då kommer jag hem snabbare, ifall han skulle få en tid i morgon.

På skogspromenaden var han lugnare än vanligt, Axa fick springa före honom hela tiden, vilket inte är hans stil.

Väl hemma satte jag mig och såg på Canadas Top Model. På eftermiddagen blev jag dålig i magen.

Detta ledde i sin tur att jag inte kunde städa ikväll, kan ju smitta ned kontoret. Samt att jag inte kan träna lydnad med Axa ikväll. Den 22:a ska hon tävla...

Får se,hur ligger hon till i de olika momenten:

Platsliggning, detta kan hon bra.

Linförighet: Om jag gör rätt, gör hon det.

Ställande under gång: Bra

Läggande under gång: Har inte tränat så mycket på det

Appotering; greppar den, men har ett dåligt grepp

Hopp över hinder: Kan momentet

Inkallning: Bra överlag, tempot kan dock bli bättre


Jag kommer inte åka till Örebro i morgon, detta pga smittorisken samt att min mage gör ont. Suck, vill inte missa någon föreläsning
8 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Ett ljus i slutet av tunneln


Balder fick ta Axas tid på vattenträningen, och det bidrog till den hoppfulla känsla jag nu har i kroppen.

Balder gick direkt uppför rampen, om än lite tveksamt. När vattnet kom svarade han med att försöka rymma därifrån. Han kom direkt på 2 olika sätt, ett var från rampen, som lyfts upp, och ett annat gick ut på att försöka hoppa ur.

Han var inte speciellt stressad, utan började till sist att gå, men när det blev för jobbigt, blev det nya utrymningsförsök.

Han fick mycket beröm från instruktören, som frågade om han hade en bra motor, hon tyckte att han verkade ha. Jag fick också höra att han är en aktiv hund.

När han torkades av stod jag redo med godis i handen, och då brydde han sig inte alls om att instruktören höll på med hans ben.

Instruktören sa att hon kunde fråga om S. kunde titta på Axas ben.

Och då kom det goda beskedet. Hon är lös i frambenen, och lider inte av detta just nu. Jag kan alltså avboka hennes tid i morgon. Hennes regelbundna träning på redog, gör att jag snabbt kommer få veta om det uppstår några problem med tassen.

Jag är så lättad
4 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Stress


Jag hade hoppats att denna vecka skulle bli lugnare, ack så fel jag hade. Fram till idag har jag haft fullt upp med besök på sjukhus och och flytt till kortidsboende, min farfar behövde skjuts till frisören.

Jag själv har många samtal att ringa, samt plugga, men när jag väl får tiden, så blir så stressad att det inte går.

Till råga på allt vek sig Axas högra framtas i trappan igår. Vid en närmare undersökning så visade hon inte smärta, men leden under knäet var väldigt böjligt. Hon haltar inte, men det vänstra benet avlastar det högra

Jag träffade S. idag, och hon sa att man kan bryta småben utan att det gör ont.Hon tittade på benet, och tyckte att jag skulle ringa vet. Så det gjorde jag, Axa ska dit i morgon eftermiddag.
4 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Helgen


På fredagen åkte jag och H till Tandådalen. Det var skönt efter en stressfylld vecka. Sent på kvällen dragtränade jag Axa, hon gick riktigt bra.

På lördag eftermiddag blev det ännu ett pass, fast då gick det sämre. Jag tog ut Axa precis när H skulle rasta Balder, så det förutsättningarna blev fel från början.

Senare gick hon visserligen före mig men drog inte, så då fick hon springa lös istället.

Jag hann träna lydnad i ridhuset i kväll. Båda hundarna prestrerade bra.

Anmälan till lydnadstävlingen i Sura skickades in i kväll. Börjar redan bli nervös....
1 Februari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Veterinär och seans
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Att hitta balansen i ens liv


Det är jag dålig på. Jag är aktiv i det jag håller på med, men så depressionen och jag känner mest för att sitta framför datorn.

Det känns bättre än väntat att läsa på dagtid. Kursen som jag läser nu- latin- känns inte så svår. Jag kan fokusera på föreläsningarna, men sedan är det som att måndagen- för föreläsningen- gör att jag blir trött resten av veckan.

Nåja, så farligt är det egentligen inte, det känns skönt att läsa något som förhoppnings kommer ge kunna göra så jag får ett heltidsjobb om några år.

Det har inte blivit så mycket seriös hundträning än denna vecka, men i går lade jag spår i skogen på skogspromenaden. Det gick över en is och båda hundarna skötte sig galant.

Något jag faktiskt varit flitig med är att plugga till denna kurs, så mycket att jag igår natt drömde om latinets första deklinationer i genus och nominativ. Det fick mig att ta en paus från pluggandet idag, för sådana drömmar är inte trevliga.

Jag drömde om Alma i veckan också, hon bara fanns i huset, och det var inget konstigt med det.

Idag blev en seg dag. Axa hade "vattentrask" kl 1600, och innan dess lade jag 2 spår med kort liggtid åt hundarna i skogen nära redog. Balders låg parallet med en cykelbana, och Axas gick över 2 stigar, varav en snöbelagd.

Balder vindade spåret från andra sidan cykelbanan, men är jag inte tillät honom att tjuva, så följde han spåret.

Axa fick problem vid den snöbelagda stigen, men hittade till sist spårslutet.

Vattenträningen gick bra. Innan den fick hon röra sig i skritt och trav, och fick ingan anmärkningar alls. Det var skönt med tanke på helgens intensiva dragträning.
28 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Draghundsträning


Idag var det dags för Axas nästa dragträningpass. Min pappa följde inte med, så Axa hade ingen dragkraft, men det gick bra ändå. Det var för mycket folk i spåret, men hon gick i en bra position, och på slutet fick jag henne att ta lite mera bara med min eggande röst.

25 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Axas draghundspremiär och miljöträning


Jag är i Tandådalen. Här är det mycket snö och det har blåst hela dagen. På kvällen var det dags för Axas draghundspremiär. Förväntningarna var låga, jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att ens få hunden att gå framför.

Min pappa fick agera dragkraft, åka först och locka Axa att springa efter. Men även där finns risken att hunden springer för fort, så man tappar kontrollen över den.

Axa var först lite skeptisk, vilket inte var konstigt. Hon har ju aldrig sett mig på skidor förut, eller ens sett ett par skidor.

Väl ute på spåret förvånade hon mig att på en gång gå upp framför mig och trava fokuserat framför. Min pappa åkte fram och tillbaka, och när han åkte framför travade på mera

Senare gick hon även upp i galopp korta sträckor. Tempot var också behagligt. Det var en speciell känsla.

Efter några km vände jag om, för sådan här träning är jobbig för hundar, speciellt när de drar aktivt.

När jag passerade slalombackarna var hon väldigt intresserad av personerna vi mötte. Men på den sista biten gick hon spontant upp i drag positionen, fast hon travade långsamt.

Axa skulle sedan "skrittas" av och jag passade på att ta med Balder och gå där det fanns mycket människor. Han, eller snarare jag, behöver miljötränas.

Några barn kom fram och ville hälsa, och det var faktiskt Balder som ville hälsa mest.
24 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En stressig dag, och vattentrask


Ja, inte bara denna dag. har varit stressig, utan hela veckan. På morgonen skulle jag till tandläkaren, som bytt lokal. Åkte till den nya adressen, hittade inte lokalen, efter ett åkte jag hem. Jag hade ringt tandläkaren och talat in på dennes telefonsvarare. Tandläkaren ringde upp mig, jag åkte tillbaka.

När jag kom hem hade jag bara mina ärenden i tankarna, de var inte så många, men stressiga ändå. Särskilt med tanke på att jag är trött och irriterad över att den bok jag beställt till dagkursen inte kommit än.

I hallen möts jag av en trasig fjärrkontroll och den dyra boken till distanskursen. Då var jag inte glad åt Axa. Hon bet sönder en annan bok för mig i somras, och Balder hanterar de saker han tar med en större finess.

Då började jag förstå vitsen att ha fiskar istället för hundar som hobby.

Axa hade tid på vattentrasken kl 1300, och innan dess så köpte jag några saker till min farfar, åkte till honom med dom, ilade iväg till Råby Centrum. Hämtade ut min fords registreringsbevis, kollade posten i lägenheten.

Axa var lite skeptisk över att gå in i treadmillen, men väl där inne vande hon sig snabbt. S. höjde tempot i traven, som mest var hon uppe i 4.96. Hon tyckte först det var jobbigt att behöva anstränga sig, men sedan hade hon ett väldigt driv i stegen.

Hon travade och skrittade i 20 minuter totalt, som det ser ut nu kommer hon nog på sikt kunna trava i 20 minuter.

Efter detta var det dags att åka och köpa en ny fjärrkontroll. Affären låg nära djurmagasinet, så jag passade på att köpa 3 Black Mollys.

Väl hemma och efter att fiskarna installerats i akvariumet, var det dags att bråka med fjärrkontrollen. Det tog ett bra tag innan den fungerade.

Vilket för mig är något av ett rekord, för förra gången jag köpte en universalfjärrkontroll(Balder hade bitit sönder den, hmm, kanske jag satsa på fiskar ändå?)

Så fick jag ge upp, för jag kom inte på hur den skulle installeras.

22 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Webbtenta och statsbesök


Tentan kändes hyfsad, och det är skönt att den är över. Nu är jag redo för nästa delkurs.

Åkte ned med S. till stan och åt lunch. På hemvägen åkte vi förbi en djuraffär jag inte varit inne i. Såg en för mig ny typ av tetror, norska flagg-tetror hette dom. Så det blev 3 stycken, 2 hanar och en hona.

När jag kom hem hade hundarna fått tag i fiskmatsburken igen. Suck, sådana är inte direkt billiga.

Jag var helt slut, brukar bli det efter tentor, och den svåra förkylning jag haft gör inte att jag blir piggare, men dagen var inte slut än. För de ringde från sjukhuset, mormor ska till tandläkaren i morgon. och hon behövde pengar och rullator. Det kanske låter som det är så farligt att uträtta dessa ärenden, men min kropp var inställd på vila efter tentan.

På kvällen var jag hos min mamma, vi såg på top modell

När jag kom kollade jag till fiskarna, ville se hur de nya hade anpassat sig. Sedan fastnade jag vid datorn.

Gjorde något konkret där, nämligen började skriva på Almas minnesruna. Den ska skickas in till allehunda, men det är så svårt att komma på vad jag ska skriva.

Att bara se henne på bilder är jobbigt. Det känns så orättvist, hon var inte i dålig kondition, var inte stel, varför fick hon inte bli 11 år? Samtidigt som det kan kännas skönt att hon aldrig blev fysiskt gammal.

Lördagen innan avlivningen, där jag en sista gång tränade agility med henne. Hon gjorde sitt bästa, svarade bra på min handling.

Alma, jag hoppas att du nu är tillsammans med Gorma, jagar harar och är frisk igen. Snälla, vänta på mig.
13 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
"Vattentrask", hetspluggande, sjukhusbesök, webbtenta


Klockan är nu 0939 och jag är rätt pigg med tanke på omständigerna. För i rubriken nämns det jag gjort från igår till idag.

Igår så åkte jag till reedog efter städningen. Axa skulle gå i "vattentrasken". Först mättes hennes muskler, detta för en kommande uppföljningen om träningens effekt.

Hon tvekade att gå uppför rampen, men jag var bestämd, och upp kom hon. Hon reagerade lite över vattnet som kom, men i övrigt gick träningen väldigt bra. Hon åkte bara bakåt en gång, sedan började hon själv att gå framåt.

I pauserna blev hon lite orolig, det var som hon ville ha en uppgift att fokusera på.

Väl hemma var det dags att börja plugga till tentan idag. Jag valde att lyssna på föreläsningarna istället för att börja läsa litteraturen.

Jag kunde faktiskt koncentrera mig riktigt bra, för normalt så brukar jag ge upp i sådana lägen, det blir för jobbigt mentalt.

Till sist var jag helt slut. Somnade i soffan och vaknade av mobiltelefonen. Det var min pappa, vi skulle åka till sjukhuset.

Mormor var rätt så pigg, som det ser ut nu, kommer hon att klara sig.

Tröttheten kom ifatt mig på kvällen, dels kommer den från förkylningen, och dels är det nog mental trötthet.

När jag vaknde i morse, så kände jag mest för att somna om och sova länge. Men upp kom jag, åt frukost och satte mig vid datorn kl 07.50.

Tentan kändes bättre än förväntat.

Det är skönt att den är över nu.
13 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En usel helg


Ja, helgen har direkt inte varit givande, tvärtom. 2 platys dog dagarna efter varandra, så jag i lördags lämnade jag ett vattenprov i djuraffären. För ifall vattnet är dåligt så måste det åtgärdas innan jag köper nya fiskar.

Nitritvärdet var för högt, så jag fick rådet att göra ett vatten delbyte samt ha en vattningsberedningslösning och sedan ännu ett medel. Efter detta dyra inköp, 300 kr totalt, så åkte jag till tidö, för att gå på isen. Balder hade ju ätit klart sin kur och kunde vara lös igen.

Det som jag trodde skulle bli en trevlig tur på isen visade sig bestå av en orolig Balder som drar sig emot land hela tiden. Han var inte rädd för underlaget, för stundtals lekte han med Axa, men något konstigt var det med honom.

Så jag gick tidigare än planerat tillbaka med honom, men han gör inget speciellt, kissar bara och leker sedan med Axa.

Sedan åkte jag hem och började byta vattnet i akvariet. Efter detta var gjort, så tänkte jag ta det lugnt och äta lunch. Då ropar H. att det kommit blod från Balder på övervåningen.

Varpå jag rusar upp och ser att det blöder från Balders penis. Ringer strömsholm, som säger att det är bra om jag åker in om han verkar trött. Balder har varit lite trött de senaste dagarna, så jag åker in.

Väntetiden på strömsholm blir inte så lång, och jag får ett recept på antibiotika. Veterinären talar också om att med tanke på hans prostata är förstorad så kan det bli aktuellt med en kastrering.

Jag ska på återbesök den 13:e januari.

Natten till söndagen blir oroligare än vanligt, hade svårt för att somna, när sömnen väl kom drömmarna. Börjar bli trött på detta nu. Vaknade trött och av den anledningen blev det inte så mycket verksamheten idag.

På kvällen märker jag att alla Black Mollys har vita prickar på sig. Kollade upp detta i min akvarietbok, och japp, det kan vara en sjukdom. Några verkar också vara slöa. Hoppas de överlever tills i morgon.
4 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Första dagen på det nya året


Nyårsfirandet blev trots de dåliga förutsättningarna bra. Jag mådde inte bra pysiskt igår och var väldigt trött, men på något sätt kom jag iväg till M i Surahammar.

En av M;s kompisar kom över, och först var Balder reserverad. Men till sist gick allt över förväntan och han blev tom kompis med personen ifråga.

Hundarna reagerade knappt på smällarna, Balder blev dock lite orolig när det smällde för mycket, men jag tror att han ville se efter vad ljudet kom ifrån.

Jag brukar inte känna mig bekväm i direkta samtal med personer jag inte känner och oftast så hamnar jag utanför i en grupp av 3 personer. Inte deras fel, jag måste ju kunna bidra med en vettig konservation, och så fort det inte finns något gemensamt intresse, så har jag svårt att veta vad jag ska säga.

Men igår blev ett undantag, och kvällen blev fin. Idag, när det detta skrevs, följde kompisen och den andra personen med mig på en promenad med hundarna.

Jag lade ett spår till Axa innan jag gick in i bostaden. Det fick ligga drygt 1.5 timme.
Hon arbetade på bra i selet, men gick framåt istället för åt sidan, där spåret inte fanns. Hon hittade dock spåret till sist och klarade av det galant.

Jag lärde mig dock att hon måste vara nära spåret vid spårupptag.

Imorgon ska Axa till reedog, jag vill veta om hon har ont, har HD B/C och AD grad 2, det är bättre att veta detta i tid, så åtgärder kan tas.

1 Januari 2009  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Balders besök på strömsholm


I morse så lyfte inte Balder på benet när han kissade. Jag fick en akuttid och åkte till strömsholm.

Väntan blev lång, men jag utnyttjade tiden med att miljöträna Balder. Han skötte sig väldigt bra. Det blev lite gruff, men jag fick ordning på honom.

När det blev hans tur, så började han kissa inne i behandlingsrummet. Jag blev förskräckt, för så dålig hade jag inte uppfattat honom. En sköterska passade på att ta urinprov, vilket Balder inte alls reflekterade över.

Han gjorde mig väldigt glad, när han utan några problem klarade av hanteringen från veterinären. Även om han hade ont i det området så reagerade han bara genom att gnälla lite.

Nästa steg var ultraljud. Jag satt utanför med honom och han kollade in varenda person som gick förbi. Han lade sig sedan ner frivilligt.

Att bli omkulllagd är inte Balders favoritmoment, men han hanterade detta bra vid ultraljudsundersökningen. Den visade att prostatan var förstorad.

En röntgen kunde ge svar på det, så det blev nästa steg. Men då protesterade Balder när han förstod att han skulle läggas om kull igen. Han morrade när han mot sin vilja lades ned, men tystnade när jag sa till honom.

Mellan röntgenplåtarna hann han ta sig upp igen, så det blev samma tjafs igen.

Jag vill faktiskt inte kalla detta för ett misslyckande, utan genom detta såg jag hans rätta jag. Han har en stark vilja, men för det mesta är han lyhörd och lyder bra. Men när han känner en stark motvilja mot något, som jag vill att han ska göra/stå ut med, uppstår en kamp mellan oss.

En kamp som gör att det han reagerar mot blir värre i hans ögon. Men idag, kunde jag faktiskt till sist få honom att lägga sig genom att ställa mig bakom honom när han låg ned och putta honom över sidan. Det är en stor seger för mig, för det visar att han i detta trängda läge litar på mig.

Röntgen visade inget speciellt. Nu ska Balder äta antibiotika i 10 dagar och ska sedan på återbesök i januari.

22 December 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Älvdalen-Västerås t/r på 24 timmar


Så kan man beskriva min helg. I lördags åkte jag och min mamma upp till Älvdalen. Min mamma är förkyld, och trots att det inte var länge sedan jag var förkyld, så blev jag smittad.

Lördagkvällen blev ändå trevlig och jag tänkte på vad jag skulle göra för roligt idag.

På natten blev Balder orolig, och jag släppte ut honom. Jag förväntade mig att han var dålig i magen, men det enda han gjorde var att kissa. Några timmar senare var det dags igen, Balder visade att han skulle ut.

Han kissar igen, och då märker jag att det tar tid för honom att kissa och urinen kommer ut i strålar.

På morgonen ringer jag agria jourveterinär och får höra att det kan vara prostata. Tempen måste tas. Febertermometern är i Västerås, i fortsättningen ska jag ta med en första hjälpen väska.

Oavsett om han har feber eller inte inser jag att det enda jag kan göra är att åka hem, då han kan behöva åka till veterinären på måndag.

Balder hade som tur var inte feber.
21 December 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Tentaresultatet har kommit!


Jag har med både fasa och förväntan väntat på resultatet från hemtentan i november. Motivationen för pluggande har varit segt på sistone, egentligen vill jag studera historia. Jag hade hoppats kunna läsa historia B till våren, men då dagkurserna på Örebro Universitet börjar då, kan jag inte det. Ännu en dröm som slås i spillror, men jag måste gilla läget. Att jag fick en plats på denna utbildning-läkarsekterare- är jag väldigt glad över.

Hursomhelst, hemtentan skrevs under en stor press, som orsakades av 2 faktorer, att min laptop kraschade några veckor innan, med följd att jag inte kom åt föreläsningarna via internet. Faktor nummer 2 var Floridaresan i november, tentan kom ut samma vecka jag skulle åka.

Trots min låga tröskel för stress och press, klarade jag detta, och sedan dess har jag väntat in resultatet.

Som jag fick se idag, fick godkänt!! Nu känns allt mycket bättre och min motivation till att plugga har ökat markant.
9 December 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
London i kväll


Ryggskottet har varit påtagligt, så jag har mest tagit det lugnt i veckan. Jag var på återbesök hos naprapaten idag och när jag berättade om den intensiva smärta jag tidvis fått, så misstänkte denne njursten!!. Jag måste nu dricka mycket vatten.

På promenaden idag fick Axa leka med en annan hund. Hon tycker sådant är roligt, så jag är glad över de tillfällen hon får att leka med andra hundar än Balder.

Nu är jag på jobbet, H körde hundarna till pensionatet i eftermiddags. Om några timmar är det dags att åka till Hässlö.

3 December 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Ryggskott


Det är typiskt, alltid ska något hända samma vecka jag åker till London. Förra gången avlivades Alma samma vecka, vilket gjorde att jag knappt orkade göra något alls i London.

Den här gången hade jag mer energi, fastän sorgen efter Alma nog kommer göra sig påmind där. Det blev så i Florida, tror att det har att göra med att jag är hundfri då, och hinner tänka mer på Alma.

I alla fall, i morse hade jag ett besök inbokat hos naprapaten. Jag berättade om mina "skador" och det var värre än jag trodde, ryggskott.

Jag ska på återbesök på onsdag, förhoppningvis bidrar det till att jag kommer klara mig hyfsat i London.
1 December 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
En olycka kommer sällan ensam+ vandra i Skottland?


I torsdags fick jag ont i ryggen av att legat för länge i soffan. Jag låg inte där för nöjes skull, tvärtom, utan en envis förkylning har gjort att jag inte orkat göra så mycket den senaste tiden.

På kvällen var det också den sista gruppträningen inför rookien på lördag(idag). Så till klubben åkte jag, trots ryggvärk. Balder skulle ju också tränas, men jag orkade inte pga ryggen träna lydnad med honom, så det blev agility.

Det är sunt förnuft att inse att om man har ont i ländryggen och bara med stor möda kan hålla ryggen rak, så ska man heller inte springa. Men denna egenskap har inte jag utan förivrade mig när Balder presterade bra på agilityträningen, så jag började träna flera hinder i rad.

Då var jag tvungen att springa lite, och det var jag då jag halkade på gräset. Först kände jag ingen smärta, men på natten till fredagen började vänster knä göra ont. Det knäet har jag haft problem med, och är svagt, så det tål ingen större belastning.

På fredagen var min plan att gå en långpromenad med hundarna. Ryggen och knäet tyckte annorlunda. Det blev en kompromiss, jag gick ut på ängarna där hundarna fick springa lösa och leka.

Jag ska upp 0530 i morgon, för att hinna ta nästa etapp i städningen innan det är dags att åka till Uppsala och kursfinalen. Jag borde alltså sova, men knäet värker och måste vara i en speciell position, som är obekväm.

En god nyhet denna dag är i alla fall att min bil är hel igen, det var batteriet som det var fel på.

När jag och H såg "Herrskap och tjänstefolk" idag, handlade ett avsnitt om att huvudpersonerna var i Skottland, och vi blev sugna på att åka dit och vandra där.

Inget är helt bestämt, men jag har genom internet upptäckt att det finns ett hotell där, som ligger nära vandringsleder. Tanken är att hundarna ska följa med, och när jag upptäckte att det skulle kosta 2000 kr på att låta hundarna flyga över, så började jag kolla färjorna, och har hittat en linje, där hundar är tillåtna.
29 November 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar
Premiär på denna sida


Det gick bättre än väntat att få ordning på denna sida. Nu ska jag "bara" ordna foton och lägga in den.

Jag var piggare idag, förhoppningvis bli jag fri från förkylningen snart. Hundarna är understimulerade, så jag hoppas att jag orkar tävla i Uppsala på lördag och kunna träna lydnad på torsdag.

Förhoppningivs har jag löst Balders passning nästa termin, då jag måste åka till Örebro på föreläsningar. Det är ett hunddagis i stan, som har hundpassning. De vill att hunden ska vara där innan, så jag hoppas denna inskolning kommer gå bra.

Under en promenad idag skrek Axa till och började sedan att halta, jag tror hon trampade snett, för den var snart borta igen.

Jag tränade kryp med Balder idag, det gick ganska bra. Samt lite freestyle övningar.
25 November 2008  | Länk | Övrigt | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Fanny Törnblom                                             Skaffa en gratis hemsida