Livet som student :)
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


Tillbaka

Ja, vart ska man börja och vad ska man skriva?

Tillbaka i Linköping. Fotbollen har startat, skolan är igång igen och allt känns som vanligt. Förutom att mina fina vänner inte kommit till stan ännu å vi kommer inte gå i samma klass allihop heller, hur ska detta gå? :P

Nej men allt känns bra. Har en bra känsla i kroppen, för min egen och andras del :) så nu är höstterminen här och livet som student fortsätter. Vi får se vad som händer det här året ;)

23 Augusti 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
SEMESTER

I dag startat mina förste 10 dagar av sommarens semester! Efer förberedelsedagar och två perioder på kollo ska det bli skönt att vara lite ledig.

Hela helgen kommer gå i lådbilens tecken. På söndag är det Red bull lådbilsrally och vi ska åter igen göra ett försök att ta oss ner för backen :) sist gickdet inte riktigt hela vägen så vi hoppas på bättre lycka denna gång ;) I kväll ska jag och Nattis försöka bli klara med det sista byggandet, i morgon är det besiktning av bilen och fest med alla andra lådbilsbyggare. På söndag klockan 14.00 drar tävlingarna igång på Torkel Knutssonsgatan mot Södermälarstrand. KOM OCH TITTA! :)

På måndag börjar semestern i tvåsamhet, Robin kommer hit! Vi ska gå på Allsång på Skansen, träffa hans syster, åka till landet och gå på Kålmården med familjen. Blir nog en hel del annat också men inget som är planerat just nu. Det viktigaste är att jag får ungås med honom, sen spelar det inte så stor roll vad vi gör :)

Ska verkligen njuta av dom här dagarna, både av ledigheten och av sällskapet, för sen dröjer det till nästa semester period..
Ha en bra sommar allesammans tills vi hörs igen! Det ska jag ha :)

1 Juli 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
inte långt kvar nu

Sommaren står för dörren och den här veckan har vi verkligen fått ett smakprov på det väder som jag hoppas vi kommer få se större delen av sommaren! Men vad passar inte bättre än att sitta inne och plugga hela veckan när det är så fint väder? Kanske inte det bästa valet vi gjort i år men så kan det va ibland :P

Va på "musik"quiz igår och kvällen blev lite senare än vi tänkt oss. Så idag tog vi lite sovmorgon, jobbade på ganska bra och gick hem lite tidigare, bra kompromiss där :) Snart ska vi gå ut i solen och dricka lite vin och drinkar, sen avslutar vi kvällen på Sommar-X. Tror på en kanon kväll!

Tar ledigt imorgon för att faktiskt få njuta lite av det fina vädret och åker och badar. Finns tydligen en blå lagun här nere också, precis som på Ekerö hemma, så den ska vi försöka hitta imorgon. Lär bli ett äventyr :)

Söndag och måndag blir det plugg igen och på tisdag redovisning. Sen bär det av direkt på kollo! Just nu känns det långt borta, har inte tvättat, städat, tömt kyl och frys eller packat inför sommaren. Planeringen är på topp.. Men snart står jag där. Sommarlov, det får man ha nån annan gång ;)

3 Juni 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Väggord

Bara för att jag velat skriva det här inlägget hela vecka så har ajg inte kunnat skriva något annat, så nu är det på tiden att jag gör det :)

Jag har ungefär sen jag flyttade hit velat ha ett väggord. Jag har hela tiden vetat vad de ska stå och ungefär hur de ska se ut. Det som har tagit emot har varit att beställa det för jag har tyckt att det har varit dyrt. Men i början av månaden kom jag av en slump in på väggord på Tradera och började titta runt lite och helt plötsligt låg det där och väntade på mig, precis som jag ville ha det! Jag la ett bud och efter ett par dagars väntande var det mitt :) Himla nöjd med priset jag fick betala och nu äntligen efter att ha haft det hemma i cirka två veckor har det kommit upp på väggen och jag är mer än nöjd! :)

Mitt största bekymmer nu är, kan man få ner det från väggen och använda det inge om man flyttar? :/

29 Maj 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Fredag 20maj

Så skönt det var att få sova imorse! Vaknade vid sju, var uppe på toa, gick och la mig igen och tänkte "yes! jag få fortsätta sova" :) Vaknade igen nån timme senare av att Robin skulle till skolan och plugga. Åter igen tänkte jag "yes, jag får ligga kvar i sängen". Vaknade på nytt strax efter tio och tyckte att nu var det nog lagom att gå upp. Åt lite frukost och åkte sen till gymet och tränade med Nina. Det var länge sen ajg var där. Blir så på nått sätt när jag har praktik. Har vait helt slut om kvällarna och inte orkat ta mig dit. Men på måndag återgår vi till verkligeheten. Sista rycket inför beach 2011, eller nått ;)

Solen skiner och jag har tagit det lugnt i soffan en stund. Termometern visar 19 grader i skuggan så jag ska nog ta med mig en bok och gå ut och sätta mig istället. Ikväll ska vi gå på bio jag och Robin. Denna film blir det, i 3D!

SF Bio: Pirates of the Caribb..3D: I fr

 
Har hört att den fått bättre kritik än både tvåan och trean så det ska bli spännande. Innan det ska jag försöka få med han en sväng på stan, kanske ta ett glas på någon uteservering och sen så ska vi trycka i oss lite pizza :) Tror vi behöver en liten mysfredag som en avslutning på min praktik. Känns som den har tagit lite krafter från oss båda.Det har varit tre bra veckor men nu vill jag ha tillbaka mitt vanliga jag, inte den där trötta och ovanligt gnälliga som jag har känt mig som senaste tiden.

Jag vill att de här två sista veckorna ska bli kanonbra veckor. Både i skolan, med mig själv, mina vänner och med han med stort R! innan sommaren och jobb börjar..

20 Maj 2011  | Länk | vardag | 3 kommentarer
torsdag 19 maj

Sista dagen på tre veckors praktik i en åk 4 är avklarad. Det har varit lärorika och påfrestande dagar men även väldigt givande och roligt :) Har haft utvärdering idag och fått många fina ord av både elever och lärare som värmt inom mig. Tack!
Vi hade en galet rolig avslutning igår då vi fick åka till Göteborg och gå på Universeum. Det var en lång dag men något som eleverna och JAG uppskattade enormt mycket. Ska försöka ta mig dit i sommar igen och uppleva det på riktigt :P

Nu ser jag fram emot imorgon! Det ska bli så skönt att äntligen få sova. Ingen klocka som ringer, ingen tid att passa. Jag ska verkligen sova tills jag vaknar. Imorgon är det min tur att ligga kvar under täcket! :)

19 Maj 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
SOF 2011

Äntligen fredag! Nu blir det SOF hela helgen. Hoppas på en grym helg efter all väntan. In i dimman bara! :)

www.sof11.se

VAD GÖR VI, NU KÖR VI!

13 Maj 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Jag ser en nackdel

Det här med iphone, vist är det väl bra att kunna gör allt som man annars brukade göra på datorn.. men vad hände med bloggarna?
Govänner vart har ni tagit vägen? 
Hur ska jag nu veta vad som händer i era liv? 
Ni vill uppenbarligen att jag ska terrorisera er via telefon. 

Ja det är klart att ni vill, att jag inte tänkte på det. Det ger ju ännu en anledning för er att sitta med iphoneen fastklistrad i handen ;)

5 Maj 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
måndagen med stort M

En och en halv vecka har gått men imorgon kommer han hem. I kväll ska jag sova själv sista gången på ett par dagar och det känns himla bra.
I morgon kommer vara en bra dag, oavsätt väder, vind eller vad som händer. För en gång skulle längtar jag efter måndag :)

I dont quite know, how to say, how I feel.
Those three words, are said too much.
Theyre not enough

Chasing Cars - Snow Patrol

1 Maj 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
vad vinner Du på det?

Egentligen så struntar jag nog i vad Du vet eller inte vet om mig, vad får Du ut av det? Det jag undrar är varför man gör något sådant mot en person som man kallar för vän? För att det är en kul grej..? men hur hade det känts om det var ditt fel att din väns (eventuella) kärlek struntat i honom för att Du gjort "en kul grej"? Det som stör mig är att en oskyldig och genomgod person får stå till svars och känna dåligt samveta inför någon han nyligen träffat för att Du vill ha lite kul, på hans bekostnad!

I slutet av september 2010 fick jag hem ett brev om att en person gjort en kreditupplysning på mig. Jag hade ingen aning om varför eller vem denna person var. Personens namn stod i brevet vilket jag läste upp för R som jag precis börjat träffa. Jag blev ganska upprörd och undrade vem som kunde vara intresserad av mina uppgifter var på R svarade att personen i fråga gick i hans klass och att det var "en kul grej" som hans kompisar hade gjort mot andras flickvänner för att "sätta dit" sina kompisar. Vid detta tillfälle blev jag väldigt upprörd och R fick stå till svars för något som hans så kallade vänner hade gjort, som han själv inte var inblandad i. Jag trodde på hans ord om att han inte var delaktig i det och gör det än idag. Vid detta tillfälle sa jag även att när jag träffar personen som gjort detta ska jag konfrontera honom..

Det har gott lång tid sedan detta men idag såg jag honom för första gången sedan dess och det började koka inom mig. Jag pratade med en annan av Rs vänner som visste om vad som hänt och frågade honom varför man gör detta, men inte heller han hade något bra svar. Jag satte mig bredvid personen som gjort det, presenterade mig och frågade varför, varför gör man nått sånt!? Han bad om ursäkt men hade inget bättre svar en någon annan, bara att det var en kul grej och att det var för att jävlas med R. Jag förklarade att jag tyckte det var fel och flyttade mig sedan där ifrån, halvnöjd med det jag gjort..

Det blev inte som jag hade tänkt mig vid mitt möte med Dig men jag tror att Du kände min vrede, frustration och besvikelse. Jag såg att Du skämdes en del och förhoppningsvis kommer Du inte göra det igen..
Jag vet helt säker nu, det jag redan då anade, att R är en omtänksam och godhjärtad person och jag känner ingen tvivel på våra känslor för varandra. Men vad hade hänt om jag blivit fly förbannad, om jag inte trott på det han sa? Hur hade Du känt då??

Så här i efterhand känns det inte som att Du var värd besväret eller den ennergi jag la på att vara irriterad och arg. Det hade kanske varit bättre att strunta i det, eller tagit det vid ett annat tillfälle, men jag är samtidigt nöjd att jag gjorde det. Förhoppningsvis gav det Dig en tankeställare och jag har fått ur mig ett irritationsmoment som legat som en sten på mina axlar under en längre tid..

1 Maj 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
Valborg

Vi diskuterade igår vilken dag som systembolagen säljer som bäst. Kom fram till att det måste vara nyår, midsommar eller valborg. Skulle gissa att valborg är extra populärt här i alla fall.

Som student borde jag väl sitta ute i solen i någon park och redan vara super full, men icke, har valt att inte göra som alla andra. Håll i er nu, jag har faktiskt varit ute och sprungit! 2,5km och där efter en promenad i 5kms spåret. Himla nöjd med mig själv :) känns som en bra början på dagen. Men ni kan vara lugna, ska snart laga mig lite mat och efter det kanske man kan belöna sig själv med att öppna en cider. Har inte helt tappat grepper om studentlivet ;)

Till kvällen blir det att gå på Akuten (kravall). Nina och Erica kommer hit och sen får vi se om det spårar ur eller inte. Jag ska i alla fall ha en bra dag, det är min plan :)

Glad valborg, sköna maj välkommen och allt det där!

30 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
lediga dagar i solen

En vecka har gått och imorgon är jag tillbaka i verkligheten. Är inte jätte motiverad men ska inte klaga, har haft riktigt bra dagar både på landet och här hemma. Har man någon gång tidigare kunnat ligga ute och steka i bikini flera dagar i rad runt den 20april? jag kan inte minnas när i alla fall. Brännan har börjat ta form och har jag tur så kanske jag hinner bättra på den lite till innan jag börjar bygga kollobränna :P

Torsdag till söndag var jag på landet med mor och far. Även om jag varit lite rastlös så var det samtidigt skönt att inte behöva aktivera sig allt för mycket. Har suttit och tittat på grannarna som haft arbetsläger med vedklyvning och stapling, inte avis alls :)

Hela måndagen låg jag i solen tillsammans med Marlie och mamma Lotta. Åt glass, drack iskaffe och övade stavning med Wilma, en bra dag helt enkelt! När solen inte ville umgås mer med oss åkte jag till Månadsvägen och våldgästade fina Elisabeth och Jocke som precis kommit hem från Island. Tittade på ocensureade bilder från resan, åt kebabrulle, hade igelkottsmys och spelade Super Mario på Nintendo 64! så sjukt kul! Hoppas bara inte dom tjuvtränar massa nu så jag kommer efter ;)

Igår var jag en svänt i Vällingby, på vår kaosartade vinden och letade grejer, hos pappa på jobbet och tvättade bilen för att avsluta kvällen med de vikitga förberedelserna inför Red Bulls lådbilsrace den 3 juli! Igår tog vi fram vår topphemliga ritning som ska föra oss till seger i sommar. Jag, Nattis och Anna i team Pommi är dom ni ska heja på, glöm inte det! :)

Om cirka fyra timmar sätter jag mig i bilen och åker tillbaka till Linköping. Innan dess tänkte jag duscha, försöka få tag på en skohylla, ev. gå ut en sväng samt försöka bli lite klokare vad gäller dom här vikingarna som förföljt mig hela veckan. Det börjar ta form men det är inte det lättaste jag gjort vill jag lova.

Det är nog bäst jag sätter igång!

27 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Skärtorsdag

Idag börjar påsken och ledigheten. Ska bli skönt att vara ledig och göra ingenting, även om jag inte gjort speciellt mycket vettigt tidigare i veckan :P
Är det idag man går runt som påskkärring?

Idag fördriver jag tiden för mig själv i Linköping, kanske inte riktigt min tanke, men men. Nina och Erica har åkt hem och Robin anländer snart till Örebro. Jag ska åka med tåget till Vagnhärad strax efter fem där mor och far hämtar upp mig för färd till Gnesta och landet.
Hoppas solen tänker lysa på oss hela helgen. Har lite lektioner att planera inför praktiken, annars tänker jag inte göra så mycket, sola och läsa en vanlig bok är min plan :)

Glad Påsk på er!

21 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
vår

Blåsippor, Vitsippor, Tussilago, Maskroser.
Nässelfjäril, Citronfjäril.
Sädesärla, Blåmes, Kannadagäss.
Short, kjol, linne och solglasögon.
Grillat, solat, inta badat.
25 grader i solen och bruna armar.

Nu är det VÅR! :)

19 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Håkan, Robin och Jag :)

Ny duschad och valt kläder som passar för dagens och kvällens äventyr. Det har gått lite mer än en månad sedan Robins födelsedag. Jag fixade det där med presenten två dagar försent men det var det värt för idag ska den upplevas. Vi ska åka till Norrköping och kolla på Håkan Hellström. 
Jag har inte lyssnat så mycket på honom förut men den senaste veckan har spellistan gått varm med endast Håkan för att förbereda oss inför kvällen. Vet nog inte helt säkert vad Robin tycker om honom heller men han fick välja artist och verkar nöjd så jag får hoppas att det blir bra :)

När vi ändå ska åka iväg och har lite mys så tänker vi även passa på att äta lite god mat och även gå en sväng på stan i Norrköping då jag aldrig varit där. Tanken var även att vi skulle spela lite minigolf men det är tydligen inte säsong för det ännu för banan är stängd :P 

Skulle tro att vi är tillbaka i Linköping runt halv 12 ikväll och vad passar då inte bättre än att möta upp Nina, Erica och Stina för utgång på NH. Temat är Flashback 90´s, kanon kul! :)

Solen har precis börjat tränga sig fram mellan molnen, så just nu är allt på topp. Tror på en super bra lördag!

16 April 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
:)

Ska bara berätta att jag blev godkänd på både fallstudien och opponeringen! :) Nu kan jag andas ut ett tag

Har även varit två dagar i min nya praktikklass, åk 4, den här veckan. Ska ditt igen veckorna 18-20. Kommer då att ha alla lektioner i svenska och historia där vikingatiden står på schemat. Kan säga att jag har en hel del att planera och även om historia inte riktigt är mitt ämne så tror jag det kommer bli himla kul. Hoppas i alla fall det. Trevlig helg (:

15 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
räknas det som hemma?

Imorgon åker jag hem till Stockholm för att på fredag åka vidare på kollo kick-off, ska bli jätte kul! Men just nu sitter jag här med blandade känslor inför den här hemfärden. Hur byter man ut det som varit ens hem i 23år? kan det nya bli hemma ändå? eller är Linköping mitt hemma nu?

Mina föräldrar har bott i samma lägenhet så länge både jag och min bror levt och även många år innan det. I fredags, efter närmare 40år, var det deras tur att ta steget och byta bo. Alla husen i området totalrenoveras och nu var det även deras tur. En lägenhet med fyra rum är kanske lite onödning för två personer så för att bara behöva flytta en gång bytte dom i samma veva till en nyrenoverad trea. Det är samma område och till och med ett likadant hus som dom kommer att bo i, men kommer det att kännas som hemma? Jag vet hur lägenheten ser ut och just nu har jag svårt att se det framför mig att det ska bli mitt nya hemma, som att något kommer saknas när jag är där. Det ska bli spännande att se och även roligt att det äntligen blev av, speciellt för mina föräldrars skull då det varit prat om den här renoveringen sedan 2007..

Det är bara vänta och se. Imorgon eftermiddag vet jag, kanske.

6 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
lär känna mig själv igen

Jag hade nästan glömt bort det här sättet att vara och reaktionerna som sker i min kropp. Det är som en försvarsmekanism som går igång så fort jag känner mig lite osäker eller hotad. Det finns en rädsla för att förlora någon som blivit så viktig och en så stor del av mitt liv. Känslan av att inte räcka till finns där allt för ofta och jag blir otrevlig och inte jätte kul att ungås med. Jag försöker skydda mig själv och då blir det istället honom jag stöter bort.

Jag är tacksam för att du har ett stort hjärta och inte uppmärksammar eller reagerar på mitt sätt att vara på samma sätt som jag sjäv gör. Du finns där, står där, ligger brevid mig och bara är, Låter mig vara den jag är. Tack!
Jag tänker på det och försöker bättra mig, men rädslan finns ändå där..

Dagens visdom
Att verkligen älska innebär alltid att sätta sig själv på spel

5 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Kanon

Ytterliggare resume av helgen. Fredagen bjöd som sagt på städning och tvättning för att sedan köra riktigt fredagsmys med Robin, känns som att det var ett tag sen. Åt tacos när han direkt när han kom hit för att sedan precis hinna smälta maten innan det var dags för marängsvisch (stavas det så?) Satans va gott det var! :) Tittade på film och bara var, en himla bra kväll måste jag säga.

Uppgång vid halv tio i lördags och började peppa för match. Spelade första matchen i damernas motsvarigthet till Östgötacupen, det är bara vinna eller försvinna som gäller. Efter en hyfsad insats gick vi i alla fall där ifrån som segrare med 4-2. Varmt var det också! Började uppvärmningen med både långkalsonger och underställströja men innan matchen startade var båda dessa av. Jätte skönt att kunna spela i shorts och t-shirt igen. Veren är verkligen här nu :D
Snabbt hem och duschade, bytte kläder och gjorde mig i ordning för AC-dagen. Lekar, sittning och utgång. Trots att vi började tidigt och huvudvärken smög sig på redan innan jag börjat dricka var hela eftermiddagen och kvällen väldigt lyckad. Tack alla som var med!

Vaknade aldeles för tidigt i söndags så bestämde mig för att somna om och istället vakna fram mot tolv tiden :) Låg och myste en stund i sängen innan vi lagade oss lite brunch. Sen blev det en cykeltur hem till Robin där vi åt fruktsallad. Blev så mycket att vi bestämde oss för att äta det till middag också, då med lite fil, müsli och knäckemackor. Bra middag vill jag lova :P Tog en promenad och tittade på en film och sen var den dagen förbi.

Har haft en riktigt rolig och mysig helg helt i min smak! Uppskattar verkligen folket jag har runt omkring mig här nere, dagarna blir så mycket lättare med deras sällskap!


Idag har en ny kurs startat som fortsätter på samma tema, läs- skriv och matematikutveckling. Förstår inte hur mycket mer det kan finnas att pressa ur detta ämne? men nu är det en kurs kvar sen får vi sommar. Mera sol och mera värme till folket, precis som ajg vill ha det! :)

4 April 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
Utan dina andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna förbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag


Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
Om du inte ser på
Och genomskinlig grå
Vad vore jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag
1 April 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
nu tar jag helg

Senaste veckan har det varit. Skrev färdigt fallstudien i helgen, lämnade in den i måndags och idag har vi haft opponering. Någon har läst mitt arbete och berättat vad som var bra och dåligt med det. Trodde nog att det skulle vara värre än vad det faktiskt var. Jag överlevde det och nu är det som vanligt bara att vänta på domen.. är mitt arbeter godkänt? är jag godkänd på opponeringen? måste jag kompletera?

Nu ska jag släppa alla tankar på skolan och ta helg! Känns himla skönt. Imorgon är det storstädning och springa fram och tillbaka till tvättstugan som gäller. Lördag blir en heldag med fotbollslaget, det ser jag fram emot! Sen får vi se vad söndagen har att erbjuda och vilket skick jag befinner mig i :)

Trevlig helg!

31 Mars 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
tomt

Det är helt tomt. Mitt huvud är tomt. Det är tomt på allt.
Har suttit och skrivt fallstudie hela veckan och ännu är det inte slut.
Förstår inte att detta skrivande kan ta så mycket energi ifrån mig.
Sitter i soffan med tvn på och känner mig helt utslagen.
När alla andra pratar om helg så fortsätter jag med vardag en vecka till.

Ikväll har jag varit så trött att jag knappt orkar vara trevlig, har känts som att jag bara vill gråta. Den som får ta smällen är Robin och så ska det inte vara.. Även om jag känner mig lite ensam så är det nog lika bra att han är med sina vänner ikväll, vet inte hur det hade slutat annars.

Imorgon är en ny dag. Hoppas på bättre känsla då!

25 Mars 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
att göra

Mycket som ska göras, kanske inte hinner allt innan jag åker till Stockholm imorgon, men tanken är att jag ska:

- tvätta  pågår
- bädda rent  ikväll
- diska  snart
- skriva kursuppgift 15 
gjort
- skriva kursuppgift 16 
påbörjat
- vika tvätten  imorgon
- laga mata och diska igen  ca 18.00 - 19.00
- träna 
20.00-21.30
- packa till helgen  imorgon
- ev. dammsuga  om jag orkar
- ha sista praktikdagen  fredag
-
vattna blommorna  nu
-
ev. åka till Mekonomen  beror på vädret imorgon

Vad roar ni er med ikväll? :)

17 Mars 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
s _ _ _ _ _ r _ _ _ _ _ r
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
tjugofyra år

Jag må han leva, jag må han leva.. Med en enkel tulipan på bemärkelsedan.. Det är ingen vanlig dag för det är Robins födelsedag, hurra hurra hurra!

Ja så är det. Idag fyller min fina Robin år. Men jag har gjort världens miss. Jag har glömt att köpa present :/ inge bra av mig.. Får vara extra snäll mot han istället och kanske fixa nått i helgen. Försöker ligga lite på plus nu genom att baka cheesecake tills han kommer hem och tills familjen kommer. Hans föräldrar och syster ska komma hit ikväll och stannar över helgen, så det blir en helg med "svärföräldrarna" för min del. Vi ska gå ut och äta ikväll, imorgon ska vi göra stan och sen får vi se vad som händer. Det blir säkert bra. Är han glad är jag glad :)


Grattis på födelsedagen älskling! ♥
11 Mars 2011  | Länk | vardag | 4 kommentarer
morgontrött

Det är inte klokt va trött jag är på mornarna. Just nu har jag praktik, denna vecka och nästa. Mina snälla föräldrar var här i helgen och lämna bilen vilket gör att jag inte behöver gå upp lika tidigt som när jag åker kommunalt, men det är ju ändå sa att man undrar ibland vad som händer när klockan ringer och det känns som man somnade för en kvart sen. Förut kändes det verkligen som att man gick upp mitt i natten när solen inte ville visa sig innan åtta, men nu är den i alla fall uppe före mig och så det känns ju bra.

Nu handlar det om två veckor, det kan man stå ut med men jag förstår inte hur det ska gå när man börjar arbeta sen och ska gå upp tidigt jämt, å när man får barn!? det är klart man vänjer sig vid det och får andra rutiner, men just nu är det svårt att förstå. Får nog köra med flextid i min klass och dom där barnen man ska skaffa får helt enkelt lära sig att sova på morgonen eller roa sig själva. Det är tur att det är ett tag kvar till dess ;)
Jag ska nog fortsätta att njuta ett tag till av en av fördelarna med att vara student, sovmorgon! :) 

10 Mars 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
mycket helg

Ytterligare en helg har paserat. Det har varit fullt upp som vanligt, men helgen har ändå inte varit som vanligt :)

Mina fina vänner Elisabeth och Marlie spenderade fredag på Ullared och passade på att på vägen hem svänga in här och sprida lite glädje i mitt krypin. Förstörde deras överraskningsplan en aning då jag hade på känn att nått var på gång. Så här i efterhand är jag glad åt att man måste ha en "tagg" för att komma in i porten, annars vet man aldrig vad dem två terroristerna hade kunnat hitta på ;) Efter en samtal dem emellan i cirka 45 minuter, där man skulle kunna tro att ingen av dom pratat med någon den senaste veckan, och efter att ha betett sig så där lite lagom stört som bara vi kan och gjort Robin medveten om vad han gett sig in på och vad det är för muppar jag har till vänner så fortsatte de sin resa hem. Det korta och intensiva besöket var guld värt och jag fick en stänk av hemlängtan ♥

Mina fina föräldrar har varit här och lördagen bjöd på en heldag tillsammans med dem och Robin. Vi började dagen på Flygvapenmuseet, åkte hem för lite fika och tog sedan en runda i Gamla Linköping. Där efter blev det lite eftermiddagsvila för att sedan avsluta dagen med middag på stan på resturang Kniv & Gaffel. De hade inte allt för många alternativ på mat men måste säga att det vi åt var väldigt gott! :)

Igår var det söndag och vi tog lite sovmorgon. Strex efter tolv plockade jag upp päronen vid hotellet och köra dem till stationen. Låter kanske dumt men helgen med dem blev bättre än jag väntat mig och ser fram emot att få ha dem här någon mer gång. Dem är liksom lite egna, precis som jag :)

Dagen fortsatte med ett besök hos Karin där det stod klippning på schemat för herr Robin. Har varit på honom om att klippa sig jag vet inte hur länge men säkert sedan i oktober. Jag är inte ensam om det men han har haft många ursäkter och anledningar och har även lyckats komma undan allt för många gånger, fram tills igår! Vår nya målvakt i fotbollslaget är frisök och skulle klippa Karin så vad passade inte bättre än att ta med Robin dit och få det gjort. Han såg lite nervös ut när hans mer än en decimeter(!) långa hår började falla till golvet med oj så bra det blev! En helt annan kille kom fram bakom luggen, han blev nöjd och jag blev nästan kär på nytt ;)

en suddig bild men såhär långt var håret innan..

och såhär snygg är han nu!

Bedöm själv..?
Jag har den här bilden som bakgrund på min telefon och varje gång jag ser den så ler jag stort för mig själv. Jag har haft tur som träffat honom! :)

Helgen avslutades med bakning. Det är Fettisdagen imorgon och vi tjuvstartade lite igår med hemmagjorda semlor, himla goda, samtidigt som vi satt bänkade vid tvn för att titta på veckans höjdpunkt, Solsidan!
Nu är det fem vardagar innan vi drar igång nästa fullproppade helg :)

7 Mars 2011  | Länk | vardag | 4 kommentarer
Får man drömma?

Hur mysigt ser inte det här ut!? Listat som ett av världens sexiagaste hotell på aftonbladet. Den dagen jag har sjukt mycket pengar ska jag åka hit! tills dess ska jag fortsätta drömma.. ;)

POCONO PALACE, PENNSYLVANIA, USA
Sviten Champange tower flödar av kitschig romantik. Bubbelbad i form av ett stort champagneglas, hjärtformad pool och palatslikandne pelare från golv till tak. Pris: 1070 dolllar (cirka 7500 kr) för ett tvånätters-paket som bland inkluderar champagne, blommor och levande ljus.
7 Mars 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Grus

Trodde inte igår när jag åkte till träningen att jag skulle vara så nöjd när jag kom hem. Första uteträningen, en aning kallt om tårna och lite hårt underlag på vissa ställen, men om solen fortsätter att visa sig så som den gör idag så ska det nog bli riktigt bra :)

Skönt att kunna springa på större ytor, kul att vi var många och när dom sa att vi skulle spela 10 mot 10 så blev jag som ett litet barn! Det sratt i benen och jag tror att många hade kunnat fortsätta spela länge till. Ett steg i rätt riktining för säsongen, nu ser vi fram emot gräset! Men till dess får jag nog säga att jag gillart :)

2 Mars 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Lördag

Måste säga att det blev en mycket lyckad utgång igår. Himla kul att umgås med lite nytt trevligt folk. Mer sånt och fler sånna kvällar! :)

I morse var det lite segt men med lite frisk luft och en promenad ner till stan ordnade det sig. Annars har den här dagen inte bjudit på så mycket mer. Mycket som borde göras men inga måsten så jag skjuter upp det till en annan dag :P 
Nu har jag bänkat mig i soffan för en kväll med mig själv. Det bjuds på Melodifestivalen och sen Mitt stora feta grekiska bröllop. Känns som en lagom kväll. För att lyxa till det lite, och fortsätta min otroligt onyttiga vecka, så ska det även ätas ostbollar. På måndag är en ny vecka, då kan jag börja ett nytt liv igen 
;)

26 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Fredag

Ikväll ska vi vara typiska studenter. CSN har ramlat in på kontot så vi ska göra ett av stans studentställen osäkert :) Har haft lite mer motivation idag, läst två kapitel samt varit och tränat. Så vi är värda en utgång.
Får ju passa på när karl inte är i stan heller ;)

Har skänkt han en del tankar idag då han är hemma i Karlskoga på begravning.
Skulle så gärna vilja kunna blåsa bort det onda, samtidigt som jag vet att det inte går..


Ska passa på att dela med mig av "dagens onödigt vetande" också;
Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
Jag funderar på att bli en av dom :)

Tjingeling!

25 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
tredje gången gillt?

Idag finns ingen motivation till att plugga. Har en bok som ska läsas ut, ett kapitel i en annan, ett par böcker som skulle behöva blädras igenom för att friska upp minnet och en rapport som jag borde börja titta på. Men det finns ett måste göra innan allt det andra, hemtentan. Tredje gången jag skriver om den nu! Den är i princip färdig, ska läsas igenom och göra några små ändringar, men det är det där med att börja som tar emot.
Har fått en deal att fixa till den nu och skicka in den så ska min lärare titta på den direkt. Förhoppningsvis är den bra och jag slipper vänta till omtentatillfället för att skicka in den och bli godkänd. Hoppas såå att den blir godkänd, vill inte göra om den igen. Så den ska göras idag!!

Det är dagens mål och sen får vi se. Det andra kan vänta tills imorrn, lördag och söndag. För idag har jag absolut ingen lust!

24 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Jag ser ljuset

Har ni märkt att det ljusnar? Två dagar i rad har jag satt mig på cykeln vid fem tiden på kvällen och jag har inte behövt använda cykellysen, vi har överlevt mörkret! :) Även om snön inte riktig ännu har förstått att det börjar bli vår så känns det himla skönt att det blir ljusare. Lärde mig idag att det blir 6 minuter ljusare varje dag. Det betyder att om lite drygt en vecka har det redan blivit en timme ljusare! Våren och snart även sommaren närmar sig med stormsteg, gilla! :)
22 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
Studentlivets baksida

Ibland skulle jag bara vilja strunta i plugget och börja jobba. Inte för att jag inte vill bli lärare snarare för att jag är trött på att vara student. Eller det kan jag inte heller säga att jag är, jag är trött på att leva på en students ekonomi. Att behöva räkna pengarna varje månad, att behöva inse att dom inte kommer räcka den här månden heller och att inte kunna göra det man vill och kunna unna sig nått någon gång ibland!

Man ser hur alla gör om hemma, köper nytt, åker på äventyr och iväg på semester. Det är det jag också vill kunna göra! Det är klart att vanligt folk också behöver spara pengar för att göra saker, men det är det där med att spara som är det svåra, jag har inget kvar att spara när månaden är slut. 

Det är inte så synd om mig som det kanske låter. Jag lever verkligen inte på minimum eller nått sånt, jag klarar mig och visst gör jag också saker. Det känns bara som att allt sitter så långt inne och kostar så mycket mer som student.. 

det är baksidan med att skaffa sig en utbildning.

17 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
inlåst eller utelåst

Träningen igår blev något utöver det vanliga. Vi hade träningstid mellan 22-23, ändå va jag hemma först vid 02 tiden. Hur gick det till?

Vi va i en ny hall med kodlås på alla omklädningsrum och där man använder en "tagg" på kvällstid. Ni vet en sån där liten bricka som man kan ha till porten, när man ska boka tvättstuga eller nått annat. När halva tränignen hade gått insåg vår tränare att han lämnat "taggen" i omklädningsrummet som är låst från båda hållen! Vad gör vi nu?

Vi börjar leta efter nummret till en vaktmästare som kanske kan komma och hjälpa oss, men hittar inget. Tänker att det måste vara något vaktbolag som är ansvarig för byggnaden men det visar det sig sen att det inte är. Träningen tar slut och där sitter vi i en gymnastiksal utan ytterkläder, nycklar hem och telefoner. Fyra personer som kom lite sent till träninen har sina saker ute i hallen och på så sätt har vi tillgång till en telefon, vad hade vi gjort annars?

Vi börjar ringa till olika vaktbolag, försöker googla på skolans rektor mm. och tror även någon ringer polisen. Efter en och en halv timme kommer det en kille från ett vaktbolag men han kan inget göra, har har inga nycklar eller "taggs" då inget bolag är ansvarigt för byggnaden. Han erbjuder sig att använda kofoten han har i bilen, men det känns lite drastiskt. Han hjälper oss att ringa runt och efter många om och men får han tag i en fastighetsskötare. För han att komma ut skulle kosta oss ca 2000kr men vad har vi för val just nu? vi tar det och han säger att han ska komma om 20-30minuter. Han får vårt nummer men vi får inte hans, hur smart är det? 40minuter går och ingen kommer. Efter ytterligare 5minuter ringer han upp och berättar att extra nykeln som ska finnas på kontoret eller vart han nu är, inte hänger där den ska, vad är oddsen?! Han hittar i alla fall en nyckel som han tro ska funka och kommer till hallen 10 minuter senare. Cirka kvart i 2 blir vi entligen insläppta i omklädningsrummet, nu får vi åka hem! Plockar fram min telefon och ser att jag har två nya meddelanden och 9 missade samtal från Robin. Ringer upp och berättar att vi varit inlåsta och sen åker jag dit.
Jag hade hoppats på att han skulle ha hunnit somna innan jag skulle ha kommit hem så att han slapp det här. Han hade börjat funder på vilken tid träningen egentligen var och tillslut insätt att så här lång tid kan det inte ta och var nästan påväg ut för att leta efter mig så jag inte låg i någon snödriva nånstans. Gånger som dessa är man glad att man har någon som har "koll" på en. Hade jag inte haft honom hade jag inte varit saknad förens idag nån gång mellan nu och kl 14, och tänk om det hade hänt nått då.. Han är bra helt enkelt :)

Kan man säga att vi varit inlåsta? det va vi ju faktiskt inte. Det var inga problem att ta sig ut, ytterdörren stod ju öppen, men alla våra saker va inlåsta. Va vi utelåsta? Var ju utelåst ur mitt eget hem men inte från hallen. Svårt att definiera det där :P

Dagens ris går lite till Martin vår tränare för att han glömde "taggen", men samtidigt kan det hända alla. Men mest går det till kommunen eller till folkungahallen som inte har något nummer till någon som man kan ringa om det skulle hända något. känns som att vi inte kan vara dom första som lyckats med detta?

Dagens ros går till fastighetsskötaren som kom och hjälpte oss mitt i natten men framför allt till Klara Re i vårt lag som trots att hon hade alla sin grejer ute i hallen, och kunde gått hem strax efter elva när träningen var slut, var kvar hela tiden och gjorde vad hon kunde för att hjälpa till då hon var den ända som var kvar med tillgång till en mobil!

För att se det positiva i det hela så har vi i alla fall lärt känna varandra lite bättre och vi lär ha nått att prata om och berätta framöver :)
16 Februari 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
olika vardag

Igår var det alla hjärtans dag, något vi bestämt att inte fira, det där med dagar är inte Robins grej :P Jag själv som alltid tyckt att det varit en mysig dag med tillfälle att uppskatta varadra lite extra valde att ge min karl lite blomster, något som faktiskt var omtyckt! Själv blev jag överraskad med en chokladask, verkligen inget jag förväntat mig så jag blev jätte glad :)
Annas var igår ganska mycket som en vanlig dag. Vi var kvar hemma, åt middag och kollade på tv. Passade väl kanske på att mysa lite extra i soffan framför en film, men annars var allt som vanligt ;) 
Även om jag inte haft honom i mitt liv allt för länge så hoppas och tror jag verkligen på det här. Han hittade snabbt en väg in i mitt hjärta och jag är himla tacksam för det. Jag kan helt ärligt säga att jag älskar honom! <3

Idag är det tisdag och en ny vanlig dag. En heldag i skolan, stök hemma,  träning på gång och jag har åter igen fått tillbaka min hemtenta med betyget underkänd. Då vet man att det åter igen är en vanlig dag som student..

Dagens plus går till paketet som kom till mig från HM! Tycker det är så skönt att kunna beställa kläder på nätet som sedan kommer hit och jag kan prova dom här hemma. Vet inte hur mycket pengar jag lägger på den sidan varje år, troligen mer än vad man borde kunna som student, men jag gillar det :)

15 Februari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Livstecken

Inlägg från Bethan på fejjan:
"Okej T nu krävs livstecken från Linköping. Hon är inte på fb, inte på bloggen, inte i telefonen.. Var är T? Uppäten? Trasig? Lycklig? Instängd i sovrummet? Uppäten av den kommande vårens första gråsugga? ♥"

Här är jag! Inte uppäten, trasig eller instängd i sovrummet (vilket känns som ett förslag från J ;)). Några gråsuggor har jag inte sett till efter de senaste dagarnas snöovädret, så det kan det inte heller vara. Lycklig, ja de hoppas jag ni har förstått att jag är. Annars kan jag tala om att jag är LYCKLIG! Kanske är därför jag inte syns till någon stans :) Har väl inte haft så mycket att skriva om under veckan som gått helt enkelt, inte nått ni inte redan vet i alla fall ;)

Idag bjuder vädret på sol så vi har passat på att gå en promenad, himla skönt! Träning om nån timme och till kvällen är det, bättre sent än aldrig, faddertack med fina nollegruppen. Tror dek kan bli en bra kväll :)
Nu ska jag dra mig tillbaka igen, har ju faktiskt min karl här som jag gärna umgås med alla lediga stunder om dan. Vi får väl se när jag är tillbaka igen ;)

12 Februari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
tentaresultat

Har ju helt glömt bort, måste ju berätta hur duktig jag är! 
Förutom att jag haft en sjukt bra helg så fick jag i fredags, som grädde på moset, svar på tentan jag skrev i mitten av januari. Jag var ganska nöjd efteråt men viste att en del av det jag skrev var ordbajsning så det kunde lika gärna bära som brista. Man är alltid lika nervös när man går in på resultatsidan. Det är sjukt vad en liten knapptryckning kan göra.. 
Vet ni va? Det bar hela vägen, jag klarade den! Inte bara det, jag fick VG!  och är sjukt nöjd med min insatts :)

Hoppas nu bara att jag klarar hemtentan också som jag skrev om för nån vecka sen..

7 Februari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Myshelg

Igår satt jag en långt stund och skrev ett lagom långt inlägg om helgen. Precis när jag vara färdig lyckades jag självklart med att trycka bort det! Så nu tänker jag göra ett nytt försök. Känns inte som att det bli samma sak men jag ska i alla fall göra ett nytt försök..

Jag skulle lätt kunna vänja mig vid om alla helger såg ut som den här.
I torsdags natt strax efter två kröp en trött Robin ner brevid mig i sängen. Så skönt att få känna hans närhet igen och att ha en arm runt mig när jag sover. Så gott som jag sov den natten har jag inte sovit på hela veckan.

På fredagen tog vi oss en lång välförtjänt sovmorgon och låg kvar i sängen och myste till max! Åt frukost i soffan och han med en stunds mys till innan jag genom en konspiration mellan Nina och Robin blev iväg jagad till gymet. Inte riktigt enligt min plan, men det funkade. Där efter skyndade jag mig hem för att börja laga mat. Tanken var att överraska med tre rättersmiddag.
förrätt: Tostskagen
värmrätt: Tagliatelle med fläskfilé i gräddsås
efterrätt: Kladdkaka med hallonsås
Hann inte riktigt färdigt innan Robin kom då tisplanen blev lite ändrad, men det var mycket uppskattat och vi hade en riktigt bra kväll.

Även lördagen bjöd på en skön sovmorgon inna vi masade oss upp och fortsatte lyxa till det med nybakta scones till frukost. Förmiddagen spenderades tillstor del i soffan framför tvn innan det var dags att börja ladda för en helkväll med laget. Åkte iväg på en bra fotbollsträning där vi var ovanligt många vilket gjorde det hela ännu roligare. Kvällen bjöd sen på spelarmöte, lagfest och vår tvååriga tradition Efterkälken :) Det blev lite lekar, prat, dans och många skratt. En riktigt bra lördag med bästa damlaget i stan!

Vaknade på söndagen med ont i kroppen av flera anledningar. Tyckte synd om mig själv en stund innan jag pallrade mig upp och vi åka till Willys för att fylla våra matförråd. Tog det lugnt hemma en stund och tiden sprang iväg. En kvällspromenad med Robin innan vi lagade middag för att sedan gosa upp oss i soffan för att titta på Solsidan och sedan Wallander.

Mycket tid har spenderats i soffan den här helgen men jag gillar det. Att få ha lite kvalitetstid bara vi känns hur bra som hellst. Visst har vi mycket tid tillsammans i veckorna eftersom vi ses varje dag, men det känns ändå på ett annat sätt. Vardagen innehåller så mycket annat som ska göras och som man ska tänka på. Därför känns det så skönt att på helgen bara kunna vara och göra det som verkar bra för stunden. Vi håller fortfarande på och lär känna varandra och det känns som att det är då man hinner tänka, prata och ta del av varandra på ett annat sätt, även om jag redan vet att han är helt rätt för mig :) Jag blir glad bara av tanke på honom, ler när jag se honom, varm när han rör vid mig och känner mig lyckligast i världen av att veta att han är min!

7 Februari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
en bra dag

Idag har jag haft sovmorgon, riktigt skönt vill jag lova. Har inte sovit hundraprocentigt de senaste dagarna, gått och lagt mig sent, vaknat ett par gånger under natten och vaknat innan klockan. Åt frukost innan det var dags för en promenad i solskenet tillsammans med Nina. Himla skönt med sol i ansiktet måste jag säga, hade det inte blåst stormvindar så hade man nästan kunnat gå naken ;) Där efter gick vi in i Campushallen för att även få lite färg på resten av kroppen :)

Har varit en sväng på stan och på Kvinnohälsan för att ta cellprov. Det va en upplevelse jag inte varit med om förut men mer smärtfritt än jag trott, va över på några sekunder :)

Dagarna har varit långa och saknaden stor, men nu är han påväg hem min Robin! Om allt går som det ska så anländer dom Linköping inatt strax innan två (snälla SJ håll tiden!). Så nu sitter jag i hans lägenhet och väntar ut tiden. För första gången den här veckan känns det okej att somna ensam ikväll eftersom jag vet att jag under natten kommer få sällskap, och imorgon bitti kommer jag vakna med min älskling brevid mig <3 Längtar!
3 Februari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
tvättkö

Vi har inget bokningssystem på tvättstugan eller tvättmasiknerna i mitt hus och aldrig förut har det varit något problem att få tvätta när man känner för det. Det har funkat hur bra som hellst och det är ganska skönt att kunna göra det när man vill utan att behöva passa massa tider. Men helt plötsligt känns det som att det flyttat in massa mer människor i huset och att ALLA vill tvätta samtidigt som mig. Inte för att jag vill tvätta, snarare så att jag måste. Nu har det varit upptaget i tvättstugan två dagar i rad och ingen av dom som tvättar verkar ha någon större koll på att dom tvättar eller tänka på att nån annan kanske också vill använda maskinerna. Igår sprang jag ner och kollade ett antal gånger mellan kl 15-19.30 om det var ledigt innan jag gav upp. När jag senare kom hem från träningen strax efter 23 tiden stod det också någon där! Idag har jag varit nere tre vänder sedan kl 17 och ska snart ner och kolla igen. Hoppas jag möter någon som jag kan stressa på. Två ikeakassar med tvätt gör sig inte så bra i min lägenhet.

Dagens I-landsproblem helt enkelt :)

Dagens ros där emot går till fina Marika som skickat ner en Kexchoklad-blåbär till mig. Den var himla god, å luktade lite som pannkakor med blåbärssylt :) Det är dom där små grejerna som påminner mig om vika fina människor jag har där hemma. Tack Marika! <3

1 Februari 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
Söndagtankar

Den här söndagen känns inte jätte spännande. Ser mig omkring i lägenheten och inser att den verkligen ser förjävligt ut! Måste göra allt vad städning innebär idag och det är verkligen inte kul. Det där med att städa är inte mig grej. Finns inget som är så tråkigt, diskar hellre två gånger varje dag än städar en gång varje eller varannan veckan. Måste även tvätta, korgen är full och skulle behöva sig en omgång och så även sängkläderna och alla handukar handukar. När jag blir stor och rik ska jag ha någon som städar åt mig :) Men än så länge får jag göra det själv så jag ska väl snart ta tag i det för det verka inte göra sig själv.

Ett gäng på 20 grabbar lämnade igår kväll vardagen för en studentvecka i Åre, min Robin var en av dom. Känner jag några av dessa herrar rätt så kommer det kanske inte bli allt för mycket skidåkning och jag ska nog vara glad att vi inte har lukttelefoner för samtalen med min karl kommer troligen att präglas av alkoholångor :P Han ska inte vara borta allt för många dagar, kommer hem igen natten mellan torsdag och fredag men lite jobbigt känns det.

Tiden kommer gå fort och snart är det fredag. Det som känns mest i mig är att jag tänker på sommaren. Troligen kommer jag att jobba kollo i sommar igen och om det blir som jag önskat så jobbar jag från att jag slutar skolan fram till sista juli. Kollo är intensivt med inte allt för många lediga dagar. Robin har sökt jobb i Stockholm men har ingen aning om hur det blir med det. Skulle vara sjukt skönt om han fick nått av dom då kan vi i alla fall hinna med att ses någon gång ibland. Om inte åker han hem till Karlskoga och jobbar och då blir det hela mycket svårare och har vi otur kan vi få 50 långa dagar ifrån varandra..

Det är långt kvar och onödigt att tänka på och dom dagarna kommer att komma oavsätt om jag vill det eller inte. Varje sånt här tillfälle, när någon av oss åker iväg ett par dagar, är som en övning inför. Som tur är lättar det lite på trycket varje gång vi ses igen när jag känner att vi klarar det. Måste tänka positivt, det lärde jag mig av en vän för ett tag sen. 50 dagar är inte så lång tid av resten av ens liv. Dessutom är det längre tid än så till sommaren, vi har massa dagar kvar att njuta av varandras sällskap innan dess :)

I hope you dont mind that I put down in words
How wonderful life is while youre in the world

30 Januari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Nytt försök

Då har jag suttit här i min soffa sedan kl 8 i morse och jobbat med hemtentan, kan säga att det känns i ryggen. Och i magen! Har ätit en morot och två apelsiner på hela dagen, inte varit hungrig och inte känt att jag haft tid att laga mat. Det är nackdelen med hemtenta, man glömmer bort att äta. 

Tror i alla fall den börjar bli färdig nu, för andra gången. Ska nog skicka iväg den på rättstavning till Erica eller så gör jag det själv i skolan imorgon, har inte riktigt bestämt mig ännu. Hoppas hur som hellst jag blir godkänd nu, för vet inte vad jag ska ändra på annars. Lägger nog ner arbetet för idag, har hela dagen imorgon på mig också om jag skulle råka få en snilleblixt :P

Nu blir det snart ut i kylan för en promenad så man få lite luft idag. Sen ska det lagas middag och slutligen krypa upp i soffan, för där har jag ju inte spenderat någon tid idag ;)

27 Januari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
min tUr

Ett och ett halvt år har jag klarat mig men nu var det min tur att få känna på känslan av att bli underkänd på en tenta. Klarade inte hemtentan som vi skrev innan jul. Känns himla kul med tanke på att en av våra lärare sa att alla som skriver tentan brukar klara den och att hon inte underkände någon förra året, det höjde självförtroendet. Dum som jag är berättade jag detta för Robin och medans jag gick och väntade på domen och hoppades på att det fanns en anledning till att jag inte fått mitt resultat va han inte sen med att påpeka "tänk om du blir den första som blir underkänd på två år"  Tack för stödet hjärtat ;)

Så mina lediga dagar och den sköna sovmorgonen jag sett fram emot imorgon blev inte riktigt som jag tänkt. Omtenta imorgon och på fredag, har verkligen ingen motivation till det men är ändå skönt att få det avklarat. Lite lättad är jag nog för att det var på en hemtenta och inte på en salstenta som jag blev underkänd första gången, känns lättare på nått sätt.


Nån som vet när det är kanelbullensdag? spelar egentligen ingen roll för vi tänker baka bullar i kväll :)

26 Januari 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
301

Det är så många inlägg jag skrivit med det här. Inte jätte många med tanke på att jag haft bloggen i ca två år, men är ganska nöjd med min insats ändå. Detta firas med att dagen till ära äta pannkakor, gott gott! :)
25 Januari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
det händer igen..

Det är konstigt hur det händer nästan samtidigt.
Ringde min fina Robin idag när jag skulle gå hem från skolan, han lät väldigt trött och frågade om vi skulle göra sällskap hem. När jag strax efteråt mötte honom frågade jag om så var fallet men inte riktigt.. Han hade fått det där jobbiga samtalet, det som jag inte fick för ungefär en månad sen. En betydelsefull person i livet har lämnat för ett mindre plågsamt liv på en bättre plats, eller vart man nu hamnar. En omtyckt och viktig mormor har avlidit.

Jag vet hur det är, jag känner med honom och står vid hans sida

24 Januari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
helgmys

Efter en jobbig fredag har jag haft en lugn helg hemma hos mor och far i Stockholm. Verkligen inte gjort något ansträngande eller egentligen vettingt, men det kändes som att det behövdes.

Idag har min fina vän Marlie fyllt år, grattis igen! :) Va där och fikade men som så många gånger förr spenderas den mesta tiden tillsammans med hennes fina dotter. Jag hinner inte mycket mer än kliva innanför dörren innan hon drar i mig. Den där vuxengrejen att sitta och fika å prata hamnar lite på sidan och så även min vän. Men jag vet att min lek är uppskattad av dom båda och det gör det lite lättare. Älskar er båda jätte mycket! :)

Kom tillbaka till Linköping strax innan sex och på bussen från stationen satt jag och funderade på vad vi skulle få till middag idag, allt ligger ju i frysen? Måste säga att jag blev glatt överaskad när jag kom hem och låste upp dörren, min fina Robin stod i mitt köket och lagade middag! Jag hade sagt det på skoj men han hade tydligen redan tänkt tanken. Det finns så många små saker som göra mig glad, han är en av dom :) Kvällen har spenderats i soffan där jag bara njutit av att få vara i hans närhet och känna mig som världen lyckligaste. Han är kärlek!

Några sista ord för idag, Elisabeth du är stark! <3

23 Januari 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
Farväl

21 januari 2011, dagen då vi tog farväl. Jag viste att det skulle kännas, men jag trodde inte att det skulle kännas så mycket och vara så jobbigt.

Vi började rullade runt kvart i elva, ett lunch stopp i Västerås och sedan vidare mot Dalarna och Söderbärke. Jag hade intaladt mig själv att det skulle gå bra och alla var ganska glada som vid en vanlig släktträff eller nått, även när vi stod utanför kyrkan. Men när vi väl gick in genom kyrkans dörrar så var det som att vi gick in i en annan värld. Alla tystnade och blev sammanbitna, nu var det på riktigt. När morfars sambo sedan klev in i kyrkan så gick det inte att hålla tillbaka längre, tårarna samlades i ögonen på mig, hon såg så liten, ensam och ledsen ut.

Vi satte oss i bänkarna och inväntade kyrkklockarnaoch när första ringningen kom så brast det, tårarna rann ner för mina kinder och så fortsatte det genom hela sermonin. Prästen pratade om hur morfar var som person och lite vad han gjort i livet. Samtidigt som tårarna rann så kunde jag inte låta bli att le, det han sa var så sant! Han var en varm, öppen och ärlig man som stod för sina åsikter och som var älskad och omtyckt av så många.

Orden finns inte för att förklara den känsla som fyllde mig igår. En stor personlighet och viktig människa har tagits ifrån oss. Han lämnar efter sig fyra barn och elva barnbarn som kommer att minnas denna dag med stor sorg och smärta. Hade han själv fått bestämma skulle gårdagen firats med en ända stor fest innehållande mat, dryck och glädje. Jag hoppas att vi alla kommer minnas honom som den, glad, social och givmilda man, far, morfar/farfar, vän och granne han var.

Alrik Berglund 1928-01-03 --- 2010-12-18
begravning 2011-01-21
Vila i frid!

22 Januari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Efter-tenta-tankar

Det är konstigt hur fort känslan i kroppen kan ändras. Vaknade i morse helt lugn, åt frukost, gjorde mig i ordning, pratade lite med Robin för att sedan cykla mot Nina, fortfarande med lugnet på min sida. Möter Erica och Nina och cyklar mot Terra salarna (tentasalarna) och lugnet är med mig även nu. Men så plötsligt ser jag byggnaden och  när jag kör upp på cykelparkeringen hugger det i magen direkt. Går in, hittar ett bord och nu känns det jobbigt, oroskänslan stiger. Snart får jag tentan framför mig och det är bara att börja fokusera, bort med alla andra känslor. Läser igenom, skriver, tänker, skriver, läser, räknar poäng, kommer jag att klara det? Känner mig klar, lämnar in. Hinner inte mer än ut ur salen då jag känner att hela kroppen skakar! Allt som fick trängas bort när jag började skriva kommer tillbaka och ikapp mig. I säker tjugo minuter skakar jag samtidigt som jag pratar med med en tjej om tentan. Oroskänslorna börjar släppa. En lite känsla av lättnad innfinner sig, är ganska nöjd med det jag skrivt. Nu är det gjort och jag kan inte göra mer åt det, det går som det går.

Rör mig mellan lugn, oro, nollställd och lättnad. Det är fyra timmar av ett ända virr varr av känslor. Det är nästan så att skriva tenta är något man skulle kunna önska sin värsta ovän, det är inte roligt.

19 Januari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
återkommande ämne

Om jag säger att nu är det är dags igen så vet ni säkert vad som står på mitt schema den kommande veckan? Precis som mitt förra inlägg så är detta ett återkommande ämne på min blogg, dock inte lika roligt.. Ni gissar nog rätt. Det är tid för stoppa väskan full med böcker, ta med sig datorn, fixa lunchlådan och annat för att klara av att hålla koncentrationen upp och hungern borta. Vi gör oss hemmastadda i och ockuperar som vanligt ett av grupprummen i skolan och kliver in i vår lilla tentabubblan.. 
Lite kul är det också på nått sätt. Vi umgås mycket i vanliga fall men under den här perioden blir det extremt! Det ända vi inte gör tillsammans är att sova i princip. Man skulle kunna tror att vi ska tröttna på varandra men så är inte fallet, snarare tvärtom. Det än nu vi passar på att lära känna varandra lite till, lär oss att stå ut med varandra, skrattar och gråter tillsammans. Det är nu man känner att det är riktig vänskap :)

Men vi ska inte gå för fort fram mot det jobbiga. Ikväll tänker vi inga tentatankar utan underhåller oss istället med ett besök på stadens biograf. Svinalängorna, hoppas den är bra :)

13 Januari 2011  | Länk | vardag | 1 kommentar
söndagsfix å mys

Tillbaka i Linköping. Åkte med Robin från Karlskoga igår morse och va framme vid 12. Slängde av väskorna och åkte till Willys för att handla mat. Min mamma gav det fina förslaget innan jag åkte till Karlskoga att jag skulle ta med mig bilen eftersom jag ändå ska hem om två veckor. Sagt och gjort, kan säga att det va skönt att kunna ta med precis vad man ville och att igår kunna åka bil istället för cykel när man ska storhandla! Kändes lite dumt att fylla en vagn med dubbelt av typ all mat, men vi måste ju ha nått att äta på båda ställen :)

Åkte hem, packade upp mat och väskor, myste, åt middag och myste massa mer. Tillbaka till verkligenheten och det känns bra med hans sällskap. Jag har liksom inga ord för hur fin han är min karl, får inte nog av honom på nått sätt!
Har skrivit mycket om han här den senaste tiden och jag är bra på att upprepa mig när det är nått jag tycker om. Så det är bara att ni vänjer er, för jag gillar han skarp och tänker göra de läääänge! Jag mår oförskämt bra och lyckan är total i hans sällskap

10 Januari 2011  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Nytt år

2010 kunde nog inte ha avslutats på ett bättre sätt. I mellandagarna var min fina karl på besök och det var riktigt mys att få ha han här!

29 december var det tidig uppgång och bilresa till Sälen som gällde. Har haft bra skid/snowboard dagar i backarna, trevliga och mysiga hemma kvällar i stugan med många skratt! och en riktigt bra nyårsafton med mycket trevliga människor. Det nya året började som det gamla slutade och jag har haft en jättebra vecka. Tack allihop! :)

Nu är jag hemma och försöker hinna med att träffa alla fina vänner en sväng innan jag på torsdag sätta mig i bilen igen och åka till Karlskoga och göra ett besök hos Robin. Måste säga att jag längtar som en tok tills jag kommer dit! Jag missunnar ingen människa kärlek och närhet, det är bland det bästa som finns, men det har känts i kroppen att se på när andra myst i Sälen. Nämner inga namn ;) men på torsdag är det min tur igen! <3

Jag tror på ett bra 2011

4 Januari 2011  | Länk | vardag | 0 kommentar
God Jul

Åsså kom julafton tillslut. När man va liten känndes den här dagen som ett evigt väntande. Man väntade på farmor och farfar, Kalle Anka, att få åka till mormor och morfar och sist men inte minst på tomten! Riktigt så är det inte idag men det är fortfarande en massa väntande. Trots det så är det lite mysigt. Julmusik, glögg, lite stök med maten och mys med familjen för att senare åka iväg och umgås med släkten :)

I år, så här vid 23 års ålder, ska jag prova på det här fenomenet med att fira julafton två dagar. Min bror med sambo och barn fira jul med hennes familj i år. Det betyder att vi får fira jul tillsammans på juldagen. Det känns lite konstigt men så är det väl när man blir äldre. JAg måste helt enkelt växa upp lite :)

God Jul allesammans!

24 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
På väg!

Äntligen! Inte en dag för sent, eller jo kanske en men ändå, nu sitter jag i alla fall på bussen. Det är nu man känner att julen är nära. Ska bli så skönt att få komma hem och mysa med mamma, pappa, släkt och vänner :) jag är lite tjatig men när det är nått jag längtar efter så blir det så ibland, å oj vad jag längtar!

Ska njuta som sjutton av det här lovet och bara läsa lite, lite kurslitteratur. Tror det kommer bli bra. Massor att se fram emot och gläjas åt. Kan bara gillas! :)

21 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
Julkort

Idag har jag fått ett julkort. En fin hälsning från en alldeles speciell liten tjej. Hon har troligen skrivit sitt namn själv på kortet och oj så det värmer i hjärtat att få ett så fint och personligt kort <3


Men kan någon säga mig vad det där vackra i början är? :)

20 December 2010  | Länk | vardag | 2 kommentarer
färdig

Klockan halv 6 kände jag mig färdig. Jag har skickat iväg tentan till min personliga rättstavare Erica, då mitt wordprogram inte är på svenska och kan rätta, och jag har även fått tillbaka den. Ska läsa igenom den en gång till imorgon innan jag skickar in den men annars är jag färdig. Nu vill jag bara åka hem! Tyvärr har jag bokat en bussbiljett tills imorgon kl 18.00 som inte går att boka av :( Det är bara att vänta ut tiden och hoppas att dan går super fort imorgon. Ska nog sova halva dagen, då går den nog fortare.

Tur i alla fall att jag har lilla Nina kvar här. Hon åker hem först på onsdag, så henne ska jag umgås med imorrn :)

20 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
hemtenta

Nu är det bara någon minut tills hemtentan ska ligga ute. Hoppas den går snabbt och smärtfritt att göra. Vill bara bli klar och lämna allt för jullov! Lycka till på mig själv

20 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
fjärde advent

Idag tänder vi det fjärde ljuset. Nu är det inte långt kvar till jul. En extra tanke när ljusen tänds går till min fina morfar som igår hastigt lämnade oss  
Det är fjärde advent och blandade känslor fyller min kropp, jag undrar hur julen blir i år..

Världens finaste kille ligger just nu i min soffa och ser på tv. Blir glad av att se han och jag har haft tur som hittat honom. Även om jag är glad över att få åka hem och längtar efter familj, släkt och vänner så kommer jag att sakna han. Ska göra han sällskap i soffan nu medan vi väntar på att maten :)

19 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
vila i frid..

Har haft en tidig men mysig morgon med världens goaste pojkvän. Men just nu önskar jag att jag inte vaknat ännu..

Loggade som vanligt in på fejjan och möts av en statusuppdadering av min kusin som jag inte vill se. Jag viste att det var på gång, har egentligen bara gått och väntat på det, men det var inte så här jag ville få reda på det. Vill slänga mig på telefonen och ringa till mamma men jag vågar inte, tänk om hon inte vet.. Det är klart att hon vet men varför har hon inte ringt?

Du har blivit sämre och sämre och jag skäms över att jag inte träffat dig på så länge, å nu är det försent. Du var den goaste, gladaste, mest omtänksamma människa som gått i ett par skor. Du har tagit oss alla under dina vingar och sett till så att vi mått bra och haft det vi behövt. Men den sista tiden har varit svår och frustrerande för dig när du inte kunnat göra allt som du velat och brukar. Nu var det din tur att få släppa taget om livet, få vila, och jag tror och hoppas att du har det bättre nu. Tårarna rullar ner för mina kinder och jag trodde verkligen inte att det skulle kännas såhär jobbigt..
Vila i frid finaste morfar. Vi är många som saknar dig!

19 December 2010  | Länk | vardag | 1 kommentar
julstök

Idag är det våran tur att få det ännu lite vitare, snön vräker ner utanför. Vad passar då bättre än en heldag inomhus. Det hade jag ju i och för sig igår också men ändå :) Idag ska det julstädas och tvättas så att det är rent när jag åker hem! Vet bara inte riktigt vart jag ska börja.. får ta och lägga upp en plan, sen är det bara att köra på.

Belöningen blir en kväll på NH men Nina och Erica, Klubb Din Mamma och SWEAT! spelar ikväll. Kan sluta hur som hellst! :D
Hoppas bara det slutar snöa tills dess..

17 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
Får man göra så?

Måste skriva ett inlägg till aom handlar om tentor och resultat, men det är lite det som livet som student cirkulerar runt.

För typ två månader sedan skrev jag en hemtenta, den där som jag trodde hade gått åt skogen men som jag ändå blev godkänd på. Har fått tillbaka respons på den via internet men har inte vetat hur jag ska kunna se den fören igår. Kan säga att jag fick mig en mindre chock när jag läste min examinators meddelande:

"Hej Theres, dina svar på de båda uppgifterna i hemtentamen uppfyller kraven för betyget G. Du kan se bedömningen i den bifogade filen nedan. Grattis!"  so far so good, men sen..

"Jag kunde se att din text innehåller en del skrivfel. Detta hör inte till betygskriterier men du bör vara uppmärksam för detta. En del fel visar tydliga tecken av dyslexi. Jag är inte den rätta personen att analysera det, men om så är fallet är det viktigt att du arbetar med ditt skrivande."

Nu vet jag själv att min text troligen innehöll många skrivfel då jag inte har något rättstavningsprogram på min dator och jag var ganska stressad när jag skrev tentan, men ändå, får man skriva så!? Det känns ju bra att personen i fråga påpekar att den inte är rätt person att analysera detta, annars vet jag inte vad jag skulle gjort. Klart att det är bra att detta uppmärksammas om det nu skulle vara så, vilket jag inte tror. Men känns som att informationen kommer ut helt fel, eller är det bara jag? Jag kunde lika gärna ha tagit åt mig totalt av personens utlåtande och inte vet jag vad som hade hänt med mig då. Jag vet att jag inte är en stjärna på att stava men har aldrig hört något om dyslexi innan och skulle inte vilja veta det på det här sättet om så var fallet.
Jag tyckte det är illa!

16 December 2010  | Länk | vardag | 2 kommentarer
framförhållning

Nu är jag nästan färdig. Inte med det som alla andra vill vara färdiga med så här års, julklappar. Nej dom har jag inte äns börjat med, det tar vi den 22a :P Jag har haft lite bättre framförhållning än så. Jag har nämligen analyserat en avhandling och de ska inte vara färdigt fören den 6e januari! Ska rättstava och korta ner texten lite imorgon, sen är jag färdig och behöver inte tänka på den över jul och nyår, bra va? :D

Fick även lite info om hemtentan på måndag och som det lät på en av våra lärare så va det endast möjligt att bli underkänd om man inte skickade in något alls. Så förhoppningsvis så ska jag klara den här tentan också :)

16 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
en vecka kvar

Nedräkningen ahr åter igen startat. Det är en vecka kvar, och en dag om man ska va exakt. Biljetten är bokad. Nästa tisdag åker jag hem. Kommer ni ihåg förra året när jag bokat buss till fel dag men träffade världens snällaste busschaufför? det händer inte i år, nu är det rätt :)

Jag ser verkligen fram emot dom kommande veckornas ledighet. Alltid mycket som ska göras och i år kommer flänga runt mer än vanligt men jag tror, nej, jag vet att det kommer bli bra :)
Julafton  med släkten såklart! Sen kommer herr Kapris och besöker Stockholm under mellandagarna och ska förhoppningsvis bli godkänd av juryn ;) Där efter bär det av mot till Sälen för nyårsfirande tillsammans med bästa Bethan, Marika och ett gäng gotläningar :) Sista dagarna på ledigheten ska jag göra ett besöka hos Kapris i Karlskoga, det ska bli spännande :)

Ännu har inte den där otroliga hemlängtan slagit till men den kommer nog snart. Men som vanligt ska det skrivas tenta innan man får åka hem.. det positiva denna gång är jag troligen inte behöver gå in i någon tentabubbla dom här sista dagarna. Det är hemtenta som gäller och det går inte att råplugga till det. Om en vecka sitter jag här och bara längtar tills tentan är klar och jag får åka hem. Tisdagen 21 december kl 18.00 lämnar jag Linköping och 2010 för ett återseende nästa år :)

13 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
fredag i gungning

Dagens planerig har ändrats flera gånger, det är inte mycket som blivit gjort.
Vi hoppade över gymmet. Nina behövde gå en sväng på stan och leta julklappar så jag åkte hem. Sen skulle vi ta en fika på stan men det blev inte så heller, så jag satt kvar här hemma och läste lite till. Nu va tanken att vi skulle på inflytningsfest men tror alla är lite sega av olika anledningar så istället blir det fredagsmys hos mig. Skulle äta middag tillsammans men blir inte så heller. Men Nina och Erica kommer hit och jag gissar på att vi kommer äta popcorn tills vi sprängs, eller vi inte går och handlar chips eller nått annat gott, och kanske tittar vi på idolfinalen. Tycker i alla fall jag låter som en bra fredagkväll! Får väl se om det blir av ;)

Idag behöver jag inte ha dåligt samvete. Har läst hela dan! Det går inte fort alla gånger men jag har i alla fall gjort nått vettigt, nöjd nöjd :)

10 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
morgonplugg

Sitter hemma hos Robin och ska försöka plugga lite innan jag och Nina ska gå till gymmet. Varken jag eller Robin har några lektioner just nu, det är tentaplugg som gäller. Då har man chansen att bestämma över sina egna tider och jag måste faktiskt ge han en stjärna i kanten för att han går upp tidigt varje morgon för att åka till skolan och plugga! Sen sitter han där fram till typ fem innan han går och tränar. Kan ju va för att han har tre tentor på fem dagar som han behöver plugga lite mer än jag, men ändå. Skulle gärna sova fram tills jag ska träna men icke. Det är så att man får lite dåligt samvete när han gör så. Det leder till att jag måste gå upp och göra lite nytta innan jag ska åka till gymmet och det är ju bra. Han är bra! :)
10 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
vardag igen

Nu är jag sådär dålig på att uppdatera igen. Men jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Känns inte som det händer så mycket just.

Har avslutat två veckors praktik och det känns skönt. Tillbaka på universitetet, igång med träningen igen och äntligen får man sova lite på morgonen igen. Har gått upp strax efter halv 7 varje morgon medan karln min legat kvar och sussat. Vet att det är andra som upplever detta varje dag och inte bara i två veckor, så jag skänker en extra tanke till er nu, för jag vet att det inte är kul.

Efter praktiken i fredags tog jag, Nina och Erica bilen och åkte upp till Stockholm. Hade en riktig myshelg med julmarknad, ett försök till besök i synagogan (men den va stängd), god mat och röd vin :) Blev dock en hel del tunnelbaneåkande så nu har vi lärt känna varandra riktigt ordentligt på djupet, eller hur va det? ;) I söndags letade vi tåg-/bussbiljetter i säkert en timme innan det gick vår väg och vi fick slänga oss på tuben för att hinna med bussen som gick klockan två. De va skönt att komma iväg så tidigt och komma tillbaka till Linköping och hinna landa ordentligt innan en ny vecka drog igång. Fick även lite kvalitetstid med Robin på kvällen, alltid lika mys :)

Nu är jag ledig typ en vecka, eller sådär ledig som man är på lärarprogrammet. Har såklart litteratur att läsa. Mitt största dilemma just nu är att jag inte har den boken som jag ska läsa.. den finns inte att låna någonstans i Linköping och om jag beställer den så får jag den först i nästa vecka och då är det typ försent ändå. Har bett min vän Frida om hjälp, så vi får se om det går att lösa.

Kvällen bjuder på fika med Jenny och Tiina, tror det kan bli trevligt :)

7 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
kyla!

Trodde inte det var sant när jag tittade på termometern i morse när jag skulle åka till praktiken, stod på minus 19.9 grader och hade under natten varit nere på 20.6, de e helt sjukt!! Kan säga att jag är glad att jag hade bil idag och inte behövde cykla. Och det är tur att vi åker bil för tågtrafiken går ju som vanligt inte när det blir vinter och kallt. Stopp igår och stapp idag. Hade aldrig kommit fram till praktiken om vi åkt kommunalt.

1 December 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
föräldrar

Va lite nervös i förra veckan inför fredagens möte. Till och med Nina uppmärksammade det i bilen hem från praktiken i fredags, då jag var tystare än vanligt. Kom hem och tog det lugnt en stund innan jag började gå mot Robin. Tar längre tid att promenera till honom än man tror och det va inte så varm ska jag säga er. Som ni vet så är den där sociala delen bland nya människor inte min starka sida. De kändes lite jobbigt, tänk om det skulle bli en sån där pinsam tystnad, va ju inte vem som hellst jag skulle träffa heller utan Robins mamma och pappa! eller svärföräldrarna som alla så fint har sagt :P Så här efteråt kan jag säga att jag inte hade behövt vara nervös. Jätte trevliga, pratglada och lättsamma människor. Vi fikade, pratade och hade trevligt innan dom skulle ut och äta middag och jag vidare på annat.

Nu är jag snarare mer nervös för att Robin ska träffa mina föräldrar. Dom är inte så där social alla gånger.. kanske där ifrån jag fått det ;) Det är inte så att jag skäms över dom eller nått sånt, jag har världens bästa föräldrar enligt mig, det är bara lite mer komplicerat. Tror jag kommer behöva berätta lite för honom innan det mötet och sen får jag bara hoppas att han förstår. Får leva på att det är ett par veckor kvar tills dess.

29 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
praktik

Tre dagar av två veckors praktik har gått och ja, det känns ganska bra. Igår var det studiedag å vi var och lyssnade på en föreläsning om nya skollagen och lite annat. Ganska intressant men ändå lite oklart och långt bort på nått sätt..

Jag gillar att ha praktik, det är där man känner att plugget leder någon stans och att man har valt rätt. Men den här praktiken har inte varit lika bra som dom två jag hade förra året. Är lite speciell situation i båda klasserna jag varit i nu och man vet inte riktigt vad man ska göra emellan åt, hur mycket man ska ta för sig eller lägga sig i. Har uppgifter som ska göras i den andra klassen också så det blir en del hattande fram och tillbaka.

Imorgon ska jag i alla fall få hålla i en lektion. Ska läsa en halv saga som eleverna sedan ska få hitta på ett slut till och öva på att skriva meningar med storbokstav och punkt. Det ser jag fram emot. Låt fantasin flöda :) 

24 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
uppehållsuppdatering

Det blir så svårt att skriva när man inte har gjort det på ett tag. Vet inte vart man ska börja eller vad som är värt att ta med å då tar det ännu längre tid innan man börjar skirva igen. Svårt det där.

Tänker i alla fall börja med att berätta att jag fick min atenta resultat i fredags och att ajg fick godkänt på båda tentorna!! Så sjukt skönt att ha det gjort och lägga det bakom sig :D

I veckan som gått kan det inte ha hänt så myckety med tanke på att jag inte har skrivit något så struntar i den nu också :P Helgen har jag spenderat hemma i Stockholmen och som vanilgt har den varit riktigt bra, skulle nog till och med kunna säga klockren. Shoppat lite med mamma, lekt massor med goa Sagabarnet! haft bästa försenade-inflyttnings-förfesten hos Bethan och Jocke med en bra bakisfrukost. dan efter Väl tillbaka i Linköping igår blev det bakispizza och massa mys med fina Robin <3

Nu borde jag ta upp en bok och läsa lite men känner att ögonen kommer slå igen om jag gör det.. så istället ska jag ta mig en promenad till affären, invänta sällskap och fortsätta mysa lite :)

22 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
nattbesök

Utgång med Nina och Erica igår, det va länge sen. Var en bra kväll och lite kul så här när man ser på den dagen efter :)

Åkte hem till Robin och sov. Nån timme efter att jag krypit ner vaknar vi av att det bankar på fönstret (han bor längste ner). Någon som bankar i säkert en halv minut! Det slutar och sen kommer en bankning till på ett annat fönster och vi hör hur någon går in i porten. Direkt kommer tanken "låste jag dörren?" och precis det frågar Robin också. Det gjorde jag som tur va och strax ringer det på dörren. Vi ligger kvar och hoppas att dom ska tröttna, å efter fyra, fem gånger gör dom det. Misstänker att det var några av hans vänner som jag träffat ute tidigare under kvällen. Får väl höra imorrn om någon vill ge sig till känna. Mindre kul upplevelse..

14 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
klippor

Lördag förmiddag. Det duggregnar ute. Sitter i soffan men mjukisar och duntofflor. Tankar springer hit och dit och jag ler. Jag har tur.

Dom underbaraste av vänner finns hemma och väntar på mig.
Dom väntar tills jag är färdig med mitt och redo att komma hem igen.
Bara dom bästaste av vänner förstår och stannar kvar.

Dom bästaste av flickor har tagit mig till sig i stegen mot våra nya liv.
Dom lyssnar, roar och levererar.
Bara dom finaste av flickor gör så.

Den familj som gör vad dom kan för att hjälpa mig lyckas. 
Dom värderar mina åsikter och önskningar utifrån bästa förmåga.
Bara en familj gör allt för sin dotter och syster.

Den finaste av herrar har hittat en pats i mitt hjärta.
Han får mig att lysa, le och dansa på moln utan sin närvaro.
Bara den finaste av herrar kan få mig att känna så.

I medvind och motvind står dom där som en klippa. En klippa att luta sig mot när jag inte orkar stå. En klippa att göma mig bakom när något gått snett. 
Eller en klippa som tar mig högre upp för att se mig omkring i världen.
Jag har tur som har alla dessa klippor och därför ler jag i tanken på er <3

13 November 2010  | Länk | vardag | 2 kommentarer
kul rader

Den här låten har jag lyssnat mycket på och känt igen mig i på många plan. Men ibland upptäcker man nya gobitar i en text när man hör den för hundrade gången. Riktigt så här har det inte varit men tyckte det va lite kul :)

Jag minns den dan jag blev kär,
min storebror spådde besvär,   
så skönt besvär      ;)               

Min bror och jag - Pontus & Amerikanerna

12 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
feminina Theresan

I dag har jag varit på en sån där icke-typisk-Theres-grej, jag har varit på "hudvårdsparty". Ni vet typ som ljus- eller sminkparty fast nu fick vi prova olika produkter som ska ta hand om huden och framför allt ansiktet. En kompis kompis jobbar för märket Mary Kay och kom och hade en lite träff med oss, eller vad det kallas. Det är verlkigen inte min grej, men jag tog mod till mig tänkte att det kanske inte är så farligt ändå och gick med på det. 

Kan fortfarande säga att det inte är helt min grej men ska även förvåna er och säga att hon var duktig och att jag blev intresserad av att köpa. Tyvärr är ju sånt där så satans dyrt. Ska nog ände ta mig en funderare på det där, för en gång skull tror jag på att dom där grejerna kan hjälpa. Dock finns det ändå en gräns..
När dom började prata om att hon skulle komma tillbaka och ha en genomgång av make-up så tog det stopp, där går gränsen för min feminina sida! ;)

11 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
lika olika

Det är konsitg..
När jag har dig vid min sida, när vi pratar om det mesta och mår bra av varandras sällskap, just precis då kännas allt så bra, precis som man vill att det ska kännas. För att senare vara ifrån dig och känna att att vi inte är på samma plan eller har samma syn på saker, då kännas det som att något är fel och att känslorna lurar mig..

Jag må va autistisk i mitt tänkande men inte när det gäller kroppskontakt. Jag är fysisk. Jag vill ha närhet, kramar, pussar, pill i håret, hålla hand, sova tillsammans, vakna tillsammans, allt det där som tillhör, gärna varje dag. Det är där jag känner att något felar, det är där vi går isär. Men alla är olika, ser på saker olika, har olika åsikt, olika tankar, olika behov, och så även vi. Jag vill tro och jag hoppas att det bara handlar om olikheter, olikheter vi inte har pratat om. Olikheter som kommer att bli likare.

Jag föll direkt och jag föll ordentligt! Jag vill ligga kvar, låt mig ligga kvar <3

10 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
snöfall

Mitt peppar peppar ta i trä funkade inte, det tog fem dagar sen va snön här.
Jag försöker verkligen att se det positivt, det gör jag. Det är mysigt å fint med snö och det blir mycket ljusare ute det gillar jag faktiskt! Det är det där när det ska falla ner som är jobbigt, när det piskar i ansiktiet, eller när det inte är kallt nog ute men ändå envisas det med att snöa åsså blir det bara slask..

Har snöat konstant hela dan och ännu är det inte slut. Det slaskar på marken och imorrn bitti ska det bli minusgrader. Slask och minus betyder is och halka för en cyklist, inte kul. Men jag försöker se det positivt och ska försöka lite till, även om det positiva ligger lite i underläga just nu.

9 November 2010  | Länk | vardag | 0 kommentar
fina människor

Idag har jag fått upp lite tavlor, tavlor med dom fina människor i mitt liv. 


Sommarmys med Malin och Tina, Mean girls i Linköping och fina Bethan och Marika :)


Elisabeth, lillebror, Friday, Malin, mamsen å papsen, Bethan å Jocke, Marlie, Mattias å Saga åsså jag själv såklart :)
Saknar en bild på lilla Nattis men hoppas jag ska få tag i någon snart.
Jag är nöjd med min insatts idag!

6 November 2010  | Länk | vardag | 2 kommentarer
jag kallar det kärlek :)

Hade den bästaste fredagskvällen på länge igår, mysfredag med Kapris! :) Vi lagade super god mat, potatisgratäng och lövbiffsrullar med ost, drack lite vin och satt och pratade. Tog en kort promenad i höst mörkret innan vi gosade ner oss i soffan och tittade på idol och åt glass. Slog på en ganska dålig film men det gjorde inte så mycket, vi njöt mest av varandras sällskap :)

Idag har vi fått den där morgonen som jag önskade mig för nästan en månad sen. Vi sov tills vi vaknade, låg kvar i sängen och myste tills vi kände för att gå upp och äta frukost. Bakade scones och åt dom med ost och marmelad. Precis en sån morgon som jag sett fram emot :)

Jag mår riktigt bra, är sjukt glad och galet kär! Tror han är det bästa som hänt mig på länge, Theres hjärta Robin

kunde inte haft bättre dagens visdom på min blogg idag;
Människor är som pusselbitar - det finns alltid två som passar ihop :)

6 November 2010  | Länk | vardag | 2 kommentarer
Linköpingsvindar

Nu är det dags igen, man känner på flera sätt att det är höst. Inte nog med att det blir mörkt tidigt, marken är täckt av löv och det kommer en och annan regnskur, i Linköping måste det blåsa också så att man är säker på att man inte missar hösten.

Tror nog att det blåter på flera ställen i Sverige men det är nått speciellt med Linköpingsvindarna. Dom är så där härligt starka. Älskar att trampa å trampa på min cykel och känna att jag inte rör mig framåt! eller kanske inte.. man får räkna med ett par extra minuter när man ska någon stans nu :P men jag ska inte klaga, är glad att det inte är snö och minusgrader ännu.
(peppar, peppar ta i trä..)

3 November 2010  | Länk | vardag | 1 kommentar
Hemma och tillbaka

Har haft en bra helg hemma. Har varit ganska fullt upp som vanligt. En hel fredag med Elisabeth, så där bra som bara vi kan ha det. Lördagspromenad och mys med Malin, sen middag och pyjamasparty i Bålsta hos Marlie & co. Söndagsfika med Nattis och Anna samt söndagsmiddag med papsen. 
Det kan inte alltid bli som man vill, men har i alla fall hunnit med det mesta som stod på schemat :)

När jag kom tillbaka till Linköping möttes jag av både Nina och Kapris vid bussen som båda två också precis kommit tillbaka. Åkte hem och lämnade mina saker och sen direkt till K och myste. Måste erkänna att jag saknat den där herren en del i helgen. Som tur var hade han saknat mig med (: 

1 November 2010  | Länk | vardag | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Theres Berglund                                             Skaffa en gratis hemsida