Vad är fart? Jo en aussie så klart!
Startsidan Blogg Fotoalbum Om hundarna Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2021)
>>


Ledighet.

Detta blev förmodligen mitt sista inlägg på denna blogg. Nu kan den som vill följa mig här i stället. Välkomna! http://missnuttsdiamondrocky.minhundsida.se

Det blev lite ledighet även för mig dessa mellandagar. Jag måste erkänna att det har varit skönt. Och välbehövligt. Mest bara vara men härliga promenader med de tre lurviga, som nog också har haft det skönt. Nu är det alldeles snart slut på 2016 och jag kanske skulle ha provat att göra en. Det går nog fort för så mycket har det inte blivit.

Året började med att vi fick en ny familjemedlem, Missnutt's Nostre Amic. Vad gäller Rocky så blev det mest "bara" träning med ett längre uppehåll pga tandskada som resulterade i operation som i sin tur inte läkte som den skulle, så det blev ett återbesök och pencillin. Året fortsatte med lite träning med återigen "skada" typ nackspärr. Vilket gjorde att jag beställde tid för röntgen av nacken. Tack och lov så visade den att det inte fanns några skelettskador förutom att Rocky har börjat bilda artros mellan första och andra halskotan. Förmodligen kommer det av den gången han gjorde den otroligt otäcka vurpan i skogen 2014. Så inget mer halsband för hans del, det blir enbart sele.

För Angus del hände det inte så mycket förutom träning då. Sen avslutar/avslutade vi året med flera besök på Ejra djurklinik pga av diffusa kräkningar men ingen diarré. Flera röntgen med mera och blodprover som visade på att han tappar B12. Så det blev och är dietfoder, mediciner. Återbesök och ännu ett par besök för gastroskopi där apparaten slutade funka så det blev bara lite undersökning så vi ska tillbaka igen nu i januari igen. Hur som så blev han som en annan hund när han fick börja äta B12. Mycket piggare och mycket finare päls.

För Amic så fanns det inga speciella planer förutom det vardagliga. Som att lära sig gå i koppel. påbörja detta med lydnad osv. Vi gick tre kurser, klickerkurs, valpkurs samt bruks/tävlingslydnadskurs. Alla med varierande resultat. Det blev även några utställningar. Tre stycken i valpklass där det två BIR och ett BIM samt två i juniorklass. 

Har jag några planer för 2017 då? Klart jag har men sen om jag ror dem i land är ju frågan.

Rocky: Då han är inne på sitt 10:e år så fortsätter vi att ha kul och hoppas på 0 skador.

Angus: Att allt är bra då vi gjort klart detta med gastroskopin. Och med de nya momenten i brukset och lydnaden, våga mig in på tävlingsplanen.

Amic: Göra röntgen samt MH. Göra en exteriöbeskrivning om han växer på sig bra under kommande år. Starta i lydnad eller rallylydnad. 

Inte speciellt stora planer jag har för oss men alltid något och i första hand ska vi ha kul! Det är det viktigaste!

Nu önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Ha de så gott alla.

30 December 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
After jul.

Så var årets jul över och det är after jul kan man väl säga. Som vanligt här hos oss så var det grötkväll kvällen innan julafton och i år var vi tio stycken. Jättekul! Synd bara att min Emma inte kom förrän nio på kvällen, annars var vi allihopa. Fast Emma fick äta gröt dagen efter.

Julafton gick i lugnets tecken och i år var det bara jag, Hasse och mina barn. Trevlig samvaro under dagen med massor av prat för att sen efter Kalle Anka inta julmiddag. Och som vanligt blir det massor av mat över. Jag kanske ska göra som ungarna tyckte...gröt med skinka och sånt kvällen före julafton och sen äta gratäng m filé på julafton nästa år. 

Efter det blev det julklappsspelet och sen spelade vi Det var då eller vad det nu heter. Sen blev det slappa i soffan innan ungarna åkte hem till sitt.

Juldagen blev en slappardag innan jag och Hasse for till syrran för att äta middag där och igår, annandagen så for vi till Hasses dotter Eve med familj för att lämna skotern som ena barnbarnet fick i julklapp.

Ja det var den julen det. Idag var det en semesterdag för mig och efter lite plock och sånt så blev det en längre promenad med de tre lurviga. Lyckliga fyrbenta som fick rejsa men dock under "ordnade" förhållande. Vilket innebär att jag får vara som en överste som måste hålla ordning så det inte går vilt till(mest på Amic som inte har några hämningar alls!). Vill inte ha några skadade hundar! Har haft nog med vet.räkningar nu. Men springa det får de och gör det också. 

Ha de så gott.

 

27 December 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Gastroskopi och God Jul!

Gårdagen liksom dagen idag har tillbringats i Östersund på Ejra. Började dagen med att åka strax efter 05 då jag inte hade en aning om hur väglaget var, vilket var tur för jag var inte där förrän strax efter halv nio och hade tid nio. 

En snabb undersökning av Angus som sedan fick tillbringa dagen där för att få dropp för kommande gastroskpi idag. En otroligt seg dag som ändå gick rätt fort på något konstigt sätt. Hade dock tur, så jag fick hämta honom en timme tidigare än det var sagt. 

Sen tillbringade vi kvällen och natten hos Eve, Hasses dotter och hennes familj. Där bjöds det på god mat och en hel del surr om allt möjligt. Tusen Tack för logi och god mat! 

Strax före 07 i morse så for vi tillbaka till Östersun för att göra gastroskopin. Efter att ha fyllt i ett papper så lämnade jag Angus igen och fördrev dagen på något vis innan jag skulle få hämta honom igen kvart i ett. Vilket så inte blev fallet. Det råkade sig så att apparaten hade börjat krångla för att till slut lägga av, så de fick skicka "ilbud" till stora djursjukhuset för att få låna deras men det gick tydligen inte så bra ändå, vilket resulterade i att vi ska tillbaka igen någon gång i januari. Som tur var så hade de i alla fall lyckats ta något prov i grovtarmen, sett någon inflammation/blod någonstans i magsäcken samt att tonsillerna var irriterade. Och i och med att Angus då fick vara sövd i tre timmar (i stället för 45 min) gjorde ju att klockan hann bli tre innan vi kunde fara hem. Men nu är vi hemma.

Nu önskar jag och de mina er alla en riktigt riktigt...

Ha de så gott.

20 December 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Lucia.

Lucia! En dag som jag tycker är en väldigt speciell dag. Som i år mest kom och snart har gått och inte blev speciellt Luci-ig heller, för min del. Inte mer än i form av grötfest och Luciatåg på dagis.

Och en massa skrivirier i media (internet) om det ska vara eller inte vara flicka eller pojke som gestaltar Lucia. För min del så...no comments.

Gårdagen spenderades i Östersund för återbesök med Angus. Där gjordes inte mer än en liten undersökning av veterinären som kände och klämde och skrev lite i ett papper. Och som hon uttryckte det "för att göra det by the book" så ska vi tillbaka nästa vecka för att göra en gastroskopi. För att kolla av magsäck och tarm, då han tappar/tappat B12. Vilket jag i och för sig tycker att de hade kunnat bestämma redan för en månad sen! Så till helgen så ska lillprinsen på lördag äta någon väldigt skonsam hundmat på burk, för att sen på söndag enbart få vätska samt något som ska blandas till och ges 3 dl av i munnen och sen på söndagkväll även få microlax. På måndag blir det färd till Ö-sund för att då få dropp hela dagen innan vi ska tillbaka på tisdag morgon för gastroskopin. Lagomt kul så här dagarna innan jul men men... Det är bara att hålla tummarna att inget fel hittas eller om det nu finns något fel att det inte är något allvarligt.

I övrigt så är han pigg, mycket piggare sen han började äta B12 och inget av alla proverna visade heller något fel. Så jag tror och hoppas att det inte är något.

Då vi inte blev alltför sena hem från stan så blev det faktiskt en tur till klubben för träning. Inte blev det mycket men lite i alla fall. Började med Rocky som funkade bra tills söta lilla Allis travade in, då blev det lite svårare att fokusera.

Amic...jaa, vad säger man. Fokuserar bra stundvis, stundvis mer intresserad av allt annat för att sen vara riktigt duktig igen och fokuserar bra...ett tag. Måste verkligen ta tag i detta och träna mycket mycket mera. Jag får ju prestationsångest när jag läser hur alla tränar och tävlar med sina hundar.  

Och äntligen, efter att ha haft som ett hårt månlandskap av is och hård snö, så har vi fått några decimeter med snö! Så nu vill jag ha ner sparken från vinden så jag kan ta den och sparka och hundarna kan få springa lite. Inte alla samtidigt och om det ska dras något så är det bara Angus som får göra det.

Så låt denna snö nu ligga kvar och håll plusgraderna borta!

Ha de så gott.

13 December 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Ingen vanlig dag.

Idag är det ingen vanlig dag... Det är Amic's ett-årsdag!! Tänk att denna lilla kille redan fyller ett år!

Världens bästa miniprins! heart Trots många fler gråa hårstrån så är jag såå glad att Pia skickade förfrågan om jag var intresserad och att hon som egentligen skulle ha dig men tyckte du hade fel färg och inte vill ha dig, så du fick flytta hem till oss laugh

Grattis i massor på din födelsedag Amic! heart

Grattis i massor även till dina syrror Mera och Tussan! laugh

Ha de så gott.

7 December 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Is och skit.

Vad har väl hänt sen sist då? Ja första advent har varit och andra advent är snart här, likaså en ny månad. Årets sista! och om tre veckor så...VÄNDER DET!! Och ljusare tidare väntar  Underbart!! Underbart är INTE underlaget som är ute nu, som ett stenhårt månlandskap gjort och format av is sad

Annars så rullar det på. Angus går på sin allergikost och diverse tabletter. Mot magkatarr och så visade det sig att han tappat/tappar B12 via tarmen när vet i stan hade fått alla svar på proverna vi tog då, så nu är det även sådana tabletter. Och jaa, inte vet jag vad som har hänt men han är såå mycket piggare, skäller, hoppar och har sig som om han vore valp/unghund igen. Vi har även varit och tagit ett blodprov igen...då värdet på det som visar? njursvikt var lite högt när vi var till Östersund för ett par veckor sedan...men nu var det jättefint. Skönt.

Rocky har varit stel i sin nacke igen, alltså inte kunnat vrida huvudet mot vänster, så nu fick det bli röntgen hos vår vet Karin, då jag ville veta hur kotorna såg ut. Alla kotor såg fina ut, puh skönt, men han har börjat få artros mellan första och andra kotan i nacken. Som kan ha kommit från någon av alla gånger som han gjort tvärryck i kopplet under sin livstid men jag tror mer på att det kommer från den gången han gjorde den där otroligt otäcka vurpan under ett uppletande då jag trodde att jag skulle få hämta en död hund i skogen. Sen tog vi vaccinering av de övriga två på samma gång. Nu återstår bara ett återbesök i stan med Angus den 12:e dec där jag hoppas att allt ser bara bra ut och sen...sen hoppas jag att jag inte behöver besöka veterinären igen på lääänge.

Med andra ord så har det inte blivit speciellt mycket hundträning alls. 

Dels underlaget där jag inte ens vill släppa hundarna lösa på grund av skaderisken med vass skare, hård snö som ger vika på sina ställen och så har det nog varit mer psykiskt påfrestande än vad jag trott med alla dessa mer eller mindre skador/sjukdomar på mina älskade pälsklingar. 

Men nu känns det faktiskt lite lättare smiley Jo men visst ja, jag och Amic var med och gick lördagspromenaden i lördags. Gick över förväntan riktigt bra men långt ifrån jättebra. Fast vi hänger väl på några gånger till i alla fall.

Nu önskar jag mig massor av snö eller blidväder så isskiten tinar bort!

Ha de så gott.

30 November 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Rättviksdag.

Idag har vi tillbringat dagen i Rättvik på utställning. Det blev en härlig dag i tillsammans med härliga människor. Tack Kristina, Ida och Elisabeth! laugh Och det var så roligt att träffa Elisabeth igen med snygga Missnutt's Chrystal Nitro och så hans son Dunder. Och Grattis igen till era superfina resultat i dagarna två, Ida o Elisabeth! Med flera BISplaceringar och BIR!

Själv ställde jag Amic i juniorklass och miniprinsen skötte sig jättebra! Domare för dagen var Bo Wiberg och kritiken löd:

Maskulint huvud. Nospartiet önskas ngt mera utfylld under ögonen. Bra öron, ögon, tänder o bett. Bra hals o rygg. Ngt lång i länden. Ngt brant överarm. Välvinklad bak. Rör sig väl från sidan. Ngt högt buren svans.

Det blev Exc1 och 3:e bästa juniorhane.

Foto: Kristina Westling. 

Ha de så gott alla,

20 November 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Röntgen i massor.

Antingen så ska det vara vinter eller så kan det lika gärna vara bart ute. Inte som nu! Regn, ishalka så det står (o)härligt till. Vilket j-la väder alltså!

Helgen som gått så blev det lite av vad jag tänkt mig och mer av annat känns det som. Lördagen ägnades åt att duka på klubben inför funktionärsmiddagen, en kväll som bjöd på mycket skratt och massor av god mat. Lite sent blev det också men det hör väl till.

Nej det är inte supermånen de talat så mycket om för den går inte att se på grund av alla moln, tyvärr. Så det är väl bara att hänga i så kanske jag får uppleva den år 2034, haha.

Gårdagen tillbringades på Ejra djurklinik i Östersund med Angus. Han har kräkts lite av och till från fredag förrförra veckan till onsdag förra veckan så det blev ett besök dit för att kolla...ja det mesta känns det som. 

Efter en genomkänning av mage och ändtarm så blev det blodprover innan en röntgen av mage o tarm där det såg ut att han hade valpar i magen när första bilden dök upp på skärmen surprise Ja sa Hasse, tror jag det att han mår dåligt om han har valpar i magen, whohaha. Men det var bara sista bilden från fredagen som dök upp men det såg ut som att en bit av tunntarmen var bubblig när de kollade bilderna, så för att kolla vad det var så blev det till att få i honom massor av kontrastmedel och direkt efter det en röntgen igen. Sedan vänta en halvtimme innan det var dags för en röntgen igen och så vänta en timme innan det var dags för en röntgen igen för att se kontrastens vandring. Efter det var det lunch så vi fik en paus igen på ca en timme men klockan ett var det dags för...jomen visst...en röntgen igen. Sen skulle vi vänta återigen så då for vi och fick oss lite mat innan det var dags för ytterligare en röntgen igen. 

En kristallkrona som väder och vind gjort. Riktigt fin faktiskt.

Sen kom veterinären in och meddelade att alla prover som de fått svar på såg fina ut smiley Levervärden, blodvärden, socker...ja allt. Det enda som var, var att värdet för...ja det som kan leda till njursvikt, vet inte vad det hette...var lite högt men inom gränsvärdet, så det ska vi till Karin och ta ett nytt blodprov för om ca en vecka och så återbesök till stan om en månad. Så veterinären där trodde att det kunde vara så att det var typ en magsjuka om hakat upp sig så att magsäcken kunde ha blivit lite irriterad så nu blir det allergifoder samt magkatarrmedicin i en månad. Summan av denna dag landade på över 11.000 kronor. Det är sådana här gånger man är glad att man har de älskade fyrbenta färsäkrade.

Ja just ja...nu ska vi även ta bajsprov tre dagar i rad och skicka iväg för att utesluta mask av alla de slag. Jag vet ju vem som får göra det, haha.

Och lillprinsen skötte sig såå bra hela dagen! Han är verkligen bara världens snällaste min Angus heart

Ha de så gott.

15 November 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Okey då.

Okey då. Tar väl lite bilder som mer motsvarar årstiden (även om förra inläggets bilder känns mer behagliga)

Amic, kungen över stenarna.

Ha de så gott.

6 November 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Minns i november...

Minns i november, den ljuva september...

Det gör jag...minns...härliga dagar med bra temperatur, underbara färger, skönt regn och allt bara så där lagom av allt. Den där underbara månaden mitt mellan sommar och höst.

Ha de så gott.

4 November 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Fy för den lede! :(

Fy för den lede alltså vilket pissväder! Hur kan någon överhuvud taget gilla detta väder? Snö i form av slask! Jag själv har nog någon form av hatkärlek till vintern. Jag kan tycka att det är jättefint när skogen är täckt av snö i massor och det påminner om typ Olles skidfärd och solen skiner men samtidigt så avskyr jag verkligen denna årstid!!

I söndags så tog jag Amic och for till skogs och hade en härlig promenad. Utan snö!

Och upptäckte att Amic av någon anledning verkar gilla att klättra på stenar. Att han gillar vatten det vet jag och det har han ärvt efter mamma Meva.

Igår kväll, måndag, så var det träning på klubben men vädret var inget att hurra för. Nollgradigt och snöblandat regn så jag tyckte att vi kunde vara inne och träna och jag tror att Marie och Hanna också tyckte det var en bra idé. 

Jag hade bara med mig Rocky och Angus, vilket kan vara skönt ibland. Då det är lite trångt så blir det inte så avancerade övningar men ingångar, vinklar blev det samt lite fjärrdirigering på sitt och ligg. För båda grabbarna. 

I kväll har vi bara slaskat oss fram på en längre kvällspromenad. Först en med Amic och sen en till med de andra två. Kan för övrigt säga att den med Amic inte var lugn (vilket det iofs nästan aldrig är) Det var bara hur kul som helst att prova fånga snöflingorna eller att jaga snöklumpar som rullade framför tassarna eller bara prova att rejsa runt i snön. Suck! 

Det är tur att han är söt den slyngeln! heart

Ha de så gott.

1 November 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Höstfix.

Åh varför ska helgerna gå så himla fort! Snart är det slut på denna lördag och bara en dag kvar innan en arbetsvecka stundar igen, suck! 

Idag på förmiddagen så var det lite höstfix på klubben. Det var mest de stora sakerna som skulle undan som t.ex flytta utemöblerna, slänga lite möbler som inte används, plocka undan några agilityhinder och sånt. 

Igår när jag kom hem så var även av de tre pälsklingarna väldigt mycket till salu och väldigt billig! Jag behöver nog inte skriva vem, ni vet nog vem jag menar. Den parveln hade haft roligt i form av att börja bita eller rättare sagt dra ut trådar från en matta samt bitit kablen till extra elementet i det rummet i rätt många småbitar. 

Idag efter höstfixet så blev det en promenad vid Svegsjön, där vågorna gick rätt stora. Fast mini gillar ju det, haha. De andra två prinsarna är med husse i Glöte idag.

Nu ska jag iväg och agera sminkös. Det ska bli kul det! Det är ju Halloween!

Ha de så gott.

29 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Sista gången.

I kväll var det sista gången på tävlings/brukslydnadskursen för mig och Amic. Tack för en superrolig kurs Marie! Det har verkligen varit roligt så det känns tråkigt att den är slut nu :( Vi får väl harva på själva nu och se om vi får till något bra av det hela. 

Själv tycker jag inte att vi eller rättare sagt Amic har lärt sig något men jag har säkert fel. Han har säkert lärt sig en hel del mellan allt bus han har hållit på med. Nu ligger väl bollen hos mig att få till det. Herregud! 

Ha de så gott.

27 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
En helg i oktober.

En riktigt gråmulen helg har det varit vad gäller vädret. För min del så känns det lite psykiskt påfrestande. Då är det tur att det finns annat roligt att göra.

Gårdagen tillbringades i Timrå i trevligt sällskap i form av Hanna och Mydär vi fick en intressant dag då vi var på semenarium/föreläsning med Curt Blixt och Eva Bodfäldt. Det blev massor av aha-upplevelser och flera mmhmm och okey samt ja men visst, varför har jag inte tänkt på att göra så... osv. Jag i alla fall skulle gärna ha gått på kurs för dessa långt innan jag skaffade min första hund. 

Väl hemma och innan jag kunde slänga mig i soffan senare på kvällen så blev det en visit till mamma där vi skulle fira tre av mina systerbarn, min syster och så mig då vi alla fyller år inom loppet av typ två veckor. Trevlig stund blev det innan jag kom hem och kunde landa i soffan efter att ha tagit kvällspromenaden med de tre lurviga.

Dagen idag, då blev det en mycket längre sovmorgon än vad jag tänkt mig... och haft på läänge. Förmodligen var det vad jag behövde. Och jag har världens bästa sambo som ger alla grabbarna morgonpromenad, varje morgon dessutom! Efter lite småfix hemma så fick Amic ensamtid med mig i form av promenad vid Svegsjön. Mycket spring förstås som uppskattades och var behövligt för den lilla slyngeln. Skönt även för mig.

Naturligtvis så passade jag på att fota lite, då det känns som att det blivit lite av den varan den senaste tiden. 

En lite kille som börjar att bli vuxen tror jag även om det är lääänge kvar till innan han är mogen på riktigt så att säga.

Ha de så gott alla.

 

23 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Jodå...

Jodå...snön tinade och försvann. Härligt! Nu hoppas jag att den håller sig borta ett tag till!

Idag blev det ett par härliga timmar i skogen med Monica och med spår på schemat för alla mina tre pälsklingarna. 

Först ut var Monica och hennes Vilde och han har blivit så duktig! Sen var det Amic's tur. Ett längre spår än vanligt som gick som i en böj och med tre leksaker i spåret. Spårade bra men ändå upplevde jag att han var lite si så där bitvis.

Rocky fick äntligen ett renodlat skogspår och hans lycka var nog total! Inte så långt men några hundra meter och endast med en pinne + slut. Lite (mycket) ivrig i börna men sen spårade han bara så bra!

Angus fick ett längre spår och idag spårade han så där underbart så det bara var så där underbart härligt att gå bakom. Båda grabbarna hittade naturligtvis alla sina pinnar.

Jag hade inte tänkt åka upp till klubben på måndagsträningen men gjorde det ändå och men jag tog bara med mig Amic. Ibland kan det faktiskt vara skönt att bara ha en att fokusera på.

Det blev en kul träningskväll! Amic har liksom energi för flera måste jag säga. Lite ofokuserad bitvis men inget som jag inte kunde bryta och klart han måste få titta lite. 

Korta stunder med tre fyra olika moment och han jobbade på rätt bra men helst hade han nog vilja lekat hela tiden. Och tänk... i kväll så fattade han helt plötsligt det där med att lägga sig och att ta ett riktigt riktigt bra grepp om apportbocken! Hm, undrar när han lärde sig detta?! 

Ha de så gott.

(bilderna är gamla förresten)

17 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Vill inte!

Med tanke på vilken årstid vi närmar oss så vill jag bara (denna enda gång) få säga att jag VILL INTE! Vill inte ha detta vita som kommit nu i helgen (hoppas skiten tinar fort) jag vill inte halka omkring på promenaderna, jag vill inte vara tvungen att var påpälsad när jag ska ut, jag vill inte frysa, jag vill inte kunna gå vart jag vill, jag vill inte...jag vill inte...jag skulle kunna skriva mycket mycket mera och inget positivt alls, så jag stoppar här!

        

Och börjar att längta efter en bättre årstid!

Ha de så gott.

 

15 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Det blev...

Det blev som jag tänkt mig idag. Det som var planerat skedde. Wow!

Med en strålande sol och lite kyligt i luften så blev det en härlig eftermiddag i skogen tillsammans med Monica och hennes Vilde.

Alla killarna fyra fick ett var sitt spår. Amic fick ett som gick i en böj med två leksaker efter vägen. Och som han spårade! Klockrent och inga problem att ta upp spåret efter hittade leksaker och lek. Och vilket drag han har i linan denna lilla kille! Nu känns det som att jag verkligen måste ta tag i detta med vinklar. I alla fall få till att han fixar en vinkel innan snön kommer. Sen återstår det att få han att förstå detta med spårapporterna. Hm.... hur det nu ska gå till 

Angus fick typ ett appellspår som han gjorde riktigt bra och klockrena vinklar. Denna gång. Dock lite tvekan efter första pinnen men sen det där perfekta draget i linan.

Rocky var idag så mycket bättre i vänster sida så han fick ett halvhårt spår på grusvägen, ca 100 m som han även han gjorde ett riktigt fint jobb på. 

Fast åhh vad jag kan sakna den yngre tiden med honom. När det verkligen kunde och fick vara full fart och fläkt, typ fullt ös medvetslös. Men det är väl hans framfart i yngre dagar som nu förmodligen sätter sina spår. Men ålderdomen kan också ha sin tjusning.

Efter spår blev det lite uppletande för tre av grabbarna. Angus fick två föremål och gjorde ett fint jobb. Amic fick två skick där jag o han gick ut i rutan, la ut saken så han fick se, sen tillbaka och skickade. Jättefint var det. Andra gången höll jag i honom så han fick se när Monica gick ut och la ut leksaken men nja...det blev lite trams och lite till trams innan han helt plötsligt sprang iväg och hämtade in leksaken. Sen flög en liten djävul i han och han vägrade komma   Men kul hade han 

I morgon är det kurs igen för mig och Amic. Det ska bli kul!

Ha de så gott.

 

12 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Som vanligt då...

Som vanligt då jag har tänkt att göra något eller ha planerat att nu...nu ska jag göra det eller det så går det liksom i stöpet. Jag hade verkligen tänkt öva en massa med miniprinsen Amic men förkylning, ont i bröstet och huvudet så bidde det inget alls i helgen eller igår. Har varit hemma två dagar från jobbet . Har heller inte sovit så mycket som jag gjort de senaste dagarna men jag behövde väl det då. Fast jag hade verkligen vilja ha tränat på det där med att runda något samt allt det andra. Nåja, vintern är lång sad Så vi hinner väl men ibland känns det som att alla andra har kommit såå mycket längre med hundar som är inte så himla mycket äldre än Amic. 

Hösten har också kommit rejält förresten med frost på morgonen och jag måste säga att det är riktigt skönt med braskamin denna årstid. 

Men i morgon väntar jobb och sen spårning med Monica. I alla fall för två av de tre. Rockyprinsen är så där stel i vänster sida igen så där blir det till att ta det lugnt igen ett tag.

Världens bästa prins heart

Så efter en kortare promenad med honom så tog jag de andra två prinsarna och for upp till Svegsjön där de fick var sin egentid med sin matte. Vackert var det där uppe denna kväll även om solen sjönk fort och det blev lite kyligt.

Ha de så gott.

11 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Lite träning.

Trotsade förkylningen och att jag egentligen inte mår så där hundra idag och begav mig med de tre fyrfotade upp till planen för lite träning.

Rocky fick återigen ett typ IPO spår som idag fick formen som en orm. Det tar en liten bit innan det verkar som polletten trillar ner men sn går det riktigt bra. 

Angus fick även han ett spår av IPO modell men mest rakt med en liten svag böj på slutet.

Sen blev det lydnadsmoment träning för alla tre. Ja Amic fick stå över spår idag. Och tänk...idag tränande jag och Amic på vår läxa. Att runda en kon.,

Ha de så gott.

7 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Lek.

Efter förra veckan och med en hejdundrandes förkylning på g så bara orkade jag inte åka på måndagsträningen i måndags. Däremot så blev det träning för alla tre i går eftermiddag. 

Började varje hund med att de fick gå typ ett IPOspår. Om jag gjorde rätt eller inte vet jag ej men de fick i alla fall använda nosen smiley För Rocky och Angus del så blev det ca 80 m men Amic's blev kanske lite för kort kändes det som. Efter detta ... lydadsträning. Diverse småmoment för alla och alla gjorde ett fint jobb. Mycket lek med Amic och jag tror han skulle kunna leka precis hur länge som helst.

I kväll har det bara blivit en varsin cykeltur för de äldre och det gillar dom måste jag säga. 

Hoppas förkylningen håller sig i schack åtminstonde till på fredag kväll för jag vill ut och spåra på fredag eftermiddag.

Ha de så gott.

5 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Älskar!

Jag bara älskar denna bild på en liten Amic tillsammans med fina mamma Meva! heart

Ha de så gott alla.

1 Oktober 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Kurs.

I går var det kurs igen för mig och Amic. För de som kanske har missat det så går vi tävling/brukslydnadskurs. Oj det låter som vi har sikte på tävling, haha men så är det inte. Inte än på väldigt läänge! Men det är kul! Och kul ska man ha! 

Vi har inte kommit så långt men är en bit på väg, en början i alla fall med några moment. I går var det ett sånt där tillfälle när allt det lilla vi gjorde gick bara så bra. Med riktigt fint fokus i vår korta linförighet. Fin början på inkallning, där Amic sitter kvar fint och inväntar kommandot och även en fin början på platsliggningen. Igår gick jag några meter ifrån korta stunder och han ligger fint kvar men måste kolla av lite på de som ligger bredvid. En riktigt duktig lite miniprins! Han är väldigt rolig att träna med måste jag säga. 

I övrigt så har han kommit in den där härligt jobbiga tonårs/slyngelåldern med hormoner som spökar och kan vara en riktigt pest och pina en dagar, haha. Men en väldigt älskad sådan! Och även om jag kan bli vansinnig så varar det inte länge för samtidigt så är så otroligt glad! Och så barnslig så det inte är sant.

Sen ser jag fram emot när denna vecka är slut. Den har varit urjobbig!! Måndag - snitsla tävlingspår på ny mark vilket innebär längre tid, sen hundträning. Tisdag - några timmar på klubben för att få iväg alla papper från utställningen (Tusen Tack för hjälpen Cecilia!) Onsdag - kvällsmöte på jobbet. Torsdag - snitsla tävlingspår (Tusen Tack för sällskap o hjälp Kristina) sen kurs. I kväll fredag - sätta upp MH-banan tills i morgon lördag - då hela dagen kommer kommer att tillbringas där och likaså söndag - då vi har spårtävling och även den dagen kommer att tillbringas där. Men sen!! Sen blir det bara egentid. Egentid som kommer att tillbringas med att göra massor av roligt med hundarna!

Ha de så gott alla. 

30 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Skogstid med spår o uppletande.

Åh jag vill stanna tiden! Vädret är helt underbart! Hundträning i mycket har det blivit med härlig känsla! Så åh stanna tiden och låt september vara lääänge till! 

Kursen i torsdag började med lite upplysning om de nya lydnadsprovklasserna och trot eller rj men jisses vad sugen jag blev att tävla surprise Med Rocky och Angus. Nåja, vintern är lång så jag hinner nog ändra uppfattning angående det här med att tävla men lite nytt att träna in och göra om så det ska bli kul att träna.

Vad gäller min och Amic's kurs så kanske det hänt saker men jag tycker mest att vi står och stampar på samma ställe. Fast det kanske inte är så och Amic förvånade mig och han var så duktig då vi skulle testa inkallning på kort håll. Jag sätter han, säger stanna och går ca 5 meter och han STANNAR kvar och dessutom inväntar mitt kommando! Då känns det i mattehjärtat. Och inte bara en gång utan tre! yes

Idag har vi tillbringat dagen i skogen med Kristina och hennes Bison. Alla hundar fick ett varsitt spår och gjorde riktigt bra jobb. Amic fick modellen appell, mest för att testa detta med vinklar. Han fixade dem men det är något som jag helt klart måste börja träna mer. Amic fick även en spårapport i spåret då jag ville bara se vad han gjorde och han gjorde precis det som jag trodde...gick bara över den, haha men leksakerna tog han.

Rocky fick ett spår där de första hundra metrarna gick på grusväg för att sen vika av in i skogen. Lite bökig efter vägen (en hund hade gått där ca 30 min innan) men vinkeln fixade han bra och i skogen är han bara kung!

Angus fick ett skogsspår och gjorde jättebra jobb och första vinkeln var klockren men sen blev han så där tveksam och stod stilla och vindade och vindade. Undrar vad han vindar sa Kristina för raggen står på honom! Inte då, det gör den inte sa jag men var tvungen och titta och känna. Nejdå, det är bara pälsen svarade jag. Tillslut tog han spåret, tog andra vinekln klockrent men sen stod han och vindade. Nåja, efter en stund så tog han upp spåret efter lite tjat från mig och spårade klockrent till slutet. Alla pinnar med in!

Efter att alla hundar gått sina spår och vi tagit lite kaffe så körde vi uppletande med Amic, Angus och Bison. Åh vad hundarna älskar det! Amic är ju bara i inlärningsstadiet men han älskar också detta och är jätteduktig på att hämta in sin sak :D

Sen har resten av kvällen tillbringats med att städa bort allt ute. Känns skönt att ha de gjort.

Ha de gott alla.

25 September 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Lite gott och blandat.

Hade nästan skrivit klart inlägget och hoppsan hejsan...där försvann det angry

Så nu blir det kortfattat!

En hel del att göra inför hundutställningen i lördags, riktigt mycket hundträning har det blivit. Amic ställdes ut av Hanna med ett okey resultat. Very Good och 2:a bästa juniorhane. Flera spår för hundarna har det blivit, Amic fick godkänt på "spårexamen", tävlingslydnadskurs, "vanlig" lydnadsträning med alla hundarna, härliga promenader och tredagars ledighet förra veckan.

Ny spårsele till Amic har blivit inköpt. Eller ny och ny...han har ju inte haft någon förut.

Och idag var Amic den snyggaste hunden i spårskogen heart

Rocky fick ett halvhårt spår som han gjorde riktigt bra! Angus fick uppletande där tre av tre föremål hämtades klockrent! Amic gjorde ett bra jobb i sitt lilla spår på ca 150 meter men nu känns det som att jag behöver träna spårnoggrannheten mer.

I morgon blir det kurs igen för mig och Amic.

Ha de gott alla.

21 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Nio år!

Tänk...idag fyller min allra bästa och högt älskade vän Missnutt's Diamond Rocky hela nio år! Vi kanske inte har åstadkommit så många storverk men OJ vad vi har haft kul dessa år! År som har varit såå roliga och lärorika, på många sätt. År som gett mig nya härliga bekantskaper, upplevelser i skog o mark och på lydnadsplan, upptäckten hur himla roligt det är att spåra, träna lydnad, ja listan kan göras lång. År som gett mig lite gråa hår men jag skulle aldrig vilja vara utan dem, varken det gråa eller allt det andra! Och allt detta tack vara en hund (som med åren blivit tre) Jag hoppas att vi får spendera många år till tillsammans. Vakna av blöta pussar, mysa i soffan och ta emot all den kärlek som han ger. Grattis på nio-årsdagen min allra allra bästa vän! heart

Grattis till alla dina härliga syskon också! 

Ha de så gott alla.

15 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Spårskogen.

Spår! Åh vad jag vill tillbringa en hel dag i spårskogen med härliga människor och hundar. Med spår, fika och härligt hundprat! Just nu är det mest bara förberedelser inför klubbens årliga hundutställning. Fast i kväll blev det lite hundträning i alla fall.

Hundar som var jätteglada, jättetaggade och helt underbara! Det är sådana här stunder som gör att man skulle vilja vara på planen i timmar! Och som får en att tro att...jomen, jag kan nog.

Inte många övningar men övningar med bra känsla och glädje blev det i kväll.

Amic fick även träning med Hanna att springa i ringen. Det ser riktigt bra ut!

Men som sagt...spårskogen är nog allra bäst! 

Ha de så gott alla.

12 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Suck suck.
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
Nu har jag ingen valp längre.

Wow! Vilket väder vi har haft! Rena rama sommaren! Så himla underbart! Nästan minus på morgonen för att sen bli typ +20 i skuggan under dagen och ja...det får gärna fortsätta så några månader till för min del men en del vill nog ha lite kallare väder...älgjägarna, haha.

Med kortdag på jobbet, en sol som strålade så blev det en stund i spårskogen idag för mig och grabbarna. Rocky fick ett halvhårt spår på ca 150 meter (som faktiskt gick riktigt bra) i väntan på att de andra spåren skulle ligga till sig. 

Amic fick ett längre spår idag, ca 130 m där vi gjorde två avbrott med lek och godis, för att sen ta upp spåret igen. Det gick bra men efter att ha provat få ner farten och ivern så tyckte jag nästan idag att det gick lite sakta. Suck...hur jag än gör så blir det liksom aldrig bra känns det som som. Eller är det för att jag är så van Rockys drag i linan?!

Angus fick ett på x antal hundra meter och med 5+slut. Tveksam början men sen jättebra och alla pinnar med in. Summa sumarum så gjorde alla tre ett bra jobb som jag borde vara nöjd med eller rättare sagt är nöjd med.

Och tänk...nu har jag ingen valp längre frown 

Jag har en junior! En som är på väg att bli vuxen. haha. Om kanske siså där en fem år wink laugh

Igår fyllde Amic nio månader. Ett underbart bråklås som ibland är ett riktigt pain in the ass och ger mig massor av gråa hår heart

Ha de så gott alla.

8 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Höstdagar.

Måste nog erkänna att hösten har gjort sin entré men med dagar som faktiskt erbjudit klädsel i form av shorts och linne. Jag gillar verkligen sådana höstdagar! 

Och den där underbara övergången i färger som bara finns denna årstid, älskar verkligen det!

I torsdags var vi på kurs igen, jag och Amic. Det är så kul! Det blev lite småövningar och lite tips och så förstås hemläxa att träna på till nästa gång. Så kommande vecka vet jag vad jag ska göra, haha. Öva på början till apportering, börja med att få till läggande och utöka linförigheten. och naturligtvis det där med spåret. Tyvärr blev det inget spårande för någon av de tre förra veckan (fy på mig) så nu till veckan måste jag åtminstonde få till ett var åt dem. Till Rocky är jag så sugen på att prova ett halvhårt/hårt spår igen. Det gick rätt så bra sist vi gjorde det.

Annars har det tillbringats rätt mycket tid vid datorn då årets utställning är på G, så det har mest blivit promenader varvat med microträning.

Min underbara trio! heart

Ha de så gott alla.

4 September 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Gårdagen o idag och bildbomb.

Gårdagen tillbringades i spårskogen tillsammans med Marie, Monica och Annika och sammanlagt tio hundar. Som alla fick spår av olika slag och alla gjorde jättefina jobb! Till Rocky la jag ett halvhårt spår men då jag även hade gått ut spår i skogen bredvid vägen så blev det svårt för gamle mannen som hela tiden talade om för mig att - Spåret går där inne i skogen matte! Så då tog vi det hårda spåret som Marie hade gått ut och då gick det så mycket bättre! Angus fick ett spår av Marie och naturligtvis lurade Marie mig men inte Angus, haha. Övergång till hygge och övergång till skog igen varinga problem och alla pinnar in. Amic var jätteduktig! Här ska det verkligen bli kul att utveckla spårningen! 

Sen blev det bus och åter bus för de två yngsta som avslutning innan vi packade ihop. 

Ja...man kan ju inte vara bildskön på alla kort, whohaha... laugh

Och måndag är ju lika med måndagsträning, så kvällen tillbringades på klubben. Alla tre fick något var och med Angus så ställde Marie upp och körde lite kommendering. Tusen Tack för hjälpen! Och Tack för alla underbara bilder som tar!

Amic upplevde jag lite ofokuserad så tillslut körde vi lek, vilket alltid går hem.

Ha de så gott alla.

29 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Mycket nu...

Så blir det mycket nu att prova komma ihåg vad vi gjort sen sist. Svårt med minnet gör att det kanske blir lite si och så. Ja måndagsträningar har vi varit på där det har blivit varierande moment med varierande resultat men överlag bra. 

Och så har vi firat min älskade unge Hanna som har fyllt jämt! Där bjöds vi på goda tårtor. Väldigt goda!

Och så fick vi, jag och Amic ju spårläxa av Gunilla o J-Å sist de var här och faktiskt så har jag skött den! Så nu är det inte denna syn längre...

...utan denna...

...så ja, vi har spårat lite :)

Vi, jag och Amic har även börjat på kurs. Tävling/brukslydnadskurs. Inte för att vi ska tävla, än i alla fall, utan för att det är kul! Dock är han väldigt liten än (i huvudet) men är samtidigt duktig på att fokusera när jag vill att han ska göra något. Sen var det en tjej på kursen som sa, när vi stod i en ring och skulle lyssna på instruktören och Amic kampade med kopplet, att - Men han är ju med dig hela tiden! Det vill jag att min hund också ska göra, vara med mig. Det var kul att höra för det har jag aldrig tänkt på eller sett det på det viset men det är han ju faktiskt :)

Vi har även börjat med början till det där med apporbocken men vi har inte kommit till den än. Apportbocken alltså.

Ett besök till Svegsjön igår när det mer eller mindre blåste storm för att titta på vågorna och de var jätteroliga, spännande och lite läskiga, haha.

Amic tyckte det hur kul som helst att vara där i blåsten :D

Det blåste faktiskt så pass att det var svårt att gå rakt fram för de fyrbenta utan de liksom gick snett hela tiden. I alla fall om de gick sakta.

Bästaste lilleman! heart

När det var dags för de två andra pälsklingarna så dog batteriet i kameran så det kanske är dags att införskaffa ett extra batteri.

Vi har säkert gjort mer saker men... jag tror det räcker för denna gång.

Ha de så gott alla.

 

 

28 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Oj oj...

Oj oj vad tiden går fort ibland! Alldeles för fort! Förra veckan var sista veckan på semestern så ja...nu har jag börjat arbeta igen. På gott och på ont. Sista veckan blev en lite så där latvecka i alla fall.

I lördags så blev det en heldag i Älvdalen där det var Musik & Motor vecka. vi var ett gäng som for och vilken dag! Och kväll med för den delen. Sighseeing, massor av fina bilar, gott att äta och dricka och massor av härligt surr och massor av skratt! Och regnet höll sig borta hela dagen men kom lagom till det var dags att cruisa men vad gör väl lite regn när humöret är på topp och så avtog det som tur var efter ett tag.

 

Tack alla som var med för en underbar dag! 

Så jag var rätt mör när det var dags att kliva upp på söndag morgon för att figga på MH:t som stod på schemat den dagen. Men det gick bra och som vanligt så är det jättekul att titta på alla hundar och träffa trevliga människor.

Igår blev det ensamtid i skogen för mig och Rocky. Spårning stod på schemat och som vanligt gjorde han ett superbra jobb! Älskar hans arbete alltså! Dock så måste han ha gjort något ändå för när vi kom hem så kunde han inte vrida på huvudet åt vänster igen. Fast i morse så var det mycket bättre om än inte bra så det blev till att hämta ut rimadyl. Det känns så svårt att förstå att han ändock börjar bli till åren och att alla hans skador förmodligen börjar ge sig till känna. Åh vad jag önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden eller åtminstonde stoppa upp den! Jag vill inte att min prins ska bli gammal men tyvärr så är det inget jag kan göra åt, tiden går och alla ska vi åldras. Även om det känns i mitt hjärta.

Sen på kvällen så blev det lydnadsplanen för Angus och Amic. En helt okey kväll där där de gjorde rätt så bra ifrån sig.

I kväll blev det två små spår till Amic och jodå, det finns hopp. Både ben och nos var mer nere på marken än uppe i luften i alla fall. Fick lite tips och hjälp av Gunilla och John-Åke samt lite läxa, så nu blir det till att träna till de kommer nästa gång.

Ha de så gott alla. 

 

16 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Bilder.

Idag blir det lite bilder från gårdagen...

Min fina miniprins heart

Visst är han fin heart Och så glad som han är!

Jag och Amic har mysstund.

I väntan på alla finaler. Tyvärr blev det ingen placering i BIS finalerna för någon av våra vänner som tagit sig vidare.

Fast det är alltid kul att kolla på finalerna ändå och ha lite "vadslagning" om vilken hund som kommer att vinna.

Sen blev det lite lek med en söt clumbertjej, så gott det gick men det är svårt när två tvåbenta stoppar upp.

 

Tusen TACK för fina bilder Hanna och Marie laugh

Ha de så gott alla.

8 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Svenstavik och 8 månader.

Tänk att Amic redan är 8 månader, idag! Oj vad tiden går fort. Grattis goa Amic och till dina syrror! Men han tror nog att han bara är typ fyra månader fortfarande. Hela världen är en lekplats och allt kan lekas med. 

Det firade vi med att tillbringa dagen i Svenstavik på Jämtland/Härjedalens SKK's intenationella utställning idag. Amic skötte sig faktiskt riktigt bra men resultatet hade kunnat vara bättre men men, så är det ju i utställningsvärlden, Ena gången si och nästa gång så. Bara att ta nya tag smiley 

Det blev en tredje placering i valpklass utan HP. Kritiken löd: 8 months old quite big. Good bite. Good lenght of head but not paralell lines & muzzle m´needs to be stronger Well anguleted (?) & good topline The chest needs to develop but the shape is promising Good ears Moves a bit loose in the front Well from side High set tail.

Domare: Tarja Löfman, Finland

Eller ja...egentligen en helt okey kritik. Att muskler och divers inte är fullt utvecklade tycker jag är rätt normalt...han är ju bara 8 månader så än kan han växa till och på sig.

Resten av dagen tillbringades i härligt väder och massor av surr med härliga och trevliga människor.

Ha de så gott alla.

7 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Raggarbilar och träning.

Började torsdag förmiddag med ett besök i spårskogen. Ingen av grabbarna fick så superlånga spår men runt 500-600 och 5+slut till båda. Medans de spåren låg till sig så tog jag och gjorde två korta till Amic, ett asfalt och ett skogspår. Jag la godis i båda spåren men det ska jag inte göra nästa gång. Upplever att när han hittar godisbiten så blir det ett mindre bra avbrott. Att han vet vad som ska göras är det inga tvivel om. Däremot hans enorma vilja att vilja gå framåt, då vill han så mycket att han går på bakbenen, vilket han naturligtvis inte får göra, så det tar sin tid att gå spåret och jag får tvinga mig att inte bli irriterad. De andra gjorde som oftast ett bra jobb. Löste vinklarna bra och hittade sina pinnar.

Sen hem, tog en snabbdusch för en tripp ner till Dalarna, Rättvik där CCW håller på. Efter ett stopp på Daiyse's, Orsa (rekommenderas verkligen) för en tidig middag med Hasse och Ove så tillbringades resten av kvällen med att avnjuta massor av bilar på cruisingen i Rättvik. Stora, små, snygga, mindre fina men alla med sin charm.

Jag skulle kunna ha hur många som helst! De är ju så snygga! 

Igår, fredag eftermiddag blev det några timmar på klubben för lite träning. Sällskap på planen fick jag av Hanna och My. De tränade lite rallylydnad medans jag körde på med vanlig lydnad. 

Passade på att utmana Angus lite då det var en ny hund på plan och dessutom en söt lite tjej. Körde lite fritt följ runt dem samt satte han ett par meter ifrån dem, satte han ett par meter ifrån dem och gick tre fyra meter och kallade in och han skötte sig så bra! 

Provade även lite rallylydnad sen med Rocky, vilket gick så där men han fick tänka lite på ett att sätt, haha.

Amic då? Där har vi inte kommit långt. Sitt vid sidan. Ett par steg till början i linförighet, inte mer. Mycket spännande att titta på (Hanna och My) men så fort han sökte min uppmärksamhet så blev det belöning. Avlutade med lite ringträning med honom. 

När jag håller på med Amic så slår mig tanken (varje gång) Hur sjutton gjorde jag med Rocky o Angus för att lära dem allt?!)

Hur som så blev det några härliga timmar på klubben i strålande solsken och hundprat förstås.

Ha de så gott alla.

 

6 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Jag tror...

Jag tror ta mig sjutton att något hände under natten surprise Så igår blev det socialträning med Amic på Sveg under marknaden, vilket var nyttigt tror jag. Vid glassintaget för matte och husse så satt han så fint och väntade och tittade på folk.

Sen tog jag Rocky och Angus och for upp på klubben på eftermiddagen. Det var två grabbar som tyckte det var superskoj! Med Angus så körde jag igenom lydnadsdelen för att se vad som kanske måste tränas lite mera. Det blev linförighet, framförgående, läggande under gång, inkallning, apportering och hopp över hinder. Och naturligtvis så gjorde han allt utan större fel denna gång. Inte ens ett skall! Så då blev jag lite ställd och visste inte riktigt vad jag skulle träna på sen. Visst, allt var väl inte 10:or men helt okey förutom framförgåendet där han gärna vill dra i kopplet men i ärlighetens namn så vet jag inte hur jag ska få bort det.

Rocky fick också lydnadsdelen förutom hopp över hinder (hade glömt stödskydden) och sen körde jag lite skojövningar med honom. Behöver jag säga att båda var överlyckliga och jag tyckte det var så skoj!

Hade tänkt lägga några spår idag men det blev en tur till Östersund då sambon skulle byta bil. Det får bli i morgon i stället.

Ha de så gott alla.

3 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Ett besök.

I kväll gjorde Lina ett besök på klubben för att ha lite utställningsträning så för att åtminstonde göra någor så tog jag Amic och for dit. Några tappra själar var vi som hoppades på uppehåll, vilket det kors i taket var men i stället så höll vi på att bli uppäten av småsve. Det var så jag såg fram emot att få springa i "ringen" för då blev man inte biten.

Amic skötte sig stundvis riktigt fint men... det är inte lätt (för mig) när omvärlden är så jäkla spännande och intressant :P Och att springa med honom är inte det lättaste, han springer så himla fort, suck. Eller så är det jag som springer jäkligt sakta.

Annars så har det inte hänt något speciellt måste jag tyvärr säga. Gode gud ge mig lusten och inspirationen att träna igen!! En ny dag i morgon, kanske det hänt något under natten.

Ha de så gott alla.

 

1 Augusti 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
I botten av en hink finns...
För att läsa detta blogginlägg krävs att du loggar in med ett lösenord
30:a juli.

Den näst sista juli. Redan! Två veckor av smestern avverkad redan. Jag vill inte att det ska vara det. Jag vill ha sommar lääänge till och för att inte tala om semester.... den kan få vara i minst 4 månader till! Eller resten av mitt liv med för den delen. 

De senaste dagarna har varit soliga, varma och härliga med lite av varje som blivit gjort. En hel massa bilåkninghar det blivit. En tripp till Östersund och en tripp till Gävle över dagen, då min Emma fått en lägenhet och vill ha ner sina möbler. Det skulle ha blivit en tripp till Rättvik idag på CCW men jag orkade helt enkelt inte. Sambon for med Ove och jag tog hundarna och for upp till Svegsjön. Där kan jag få lite energi...bara det inte är mer människor där. 

Umgänge med goda vänner där vi grillade och åt massor av god mat, drack gott och skrattade så tårarna rann har också hunnits med. Jag behöver verkligen sådana stunder! Värre är det med hundtränngen :( Jag får ta tag i det snart, helst igår. 

Ha de så gott alla.

30 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Sommar, sol, bad och cruising.

En vecka har passerat av semestern och vädergudarna är med oss fortfarande. Dock med lite avbrott för någon enstaka åskskur med störtregn men hellre det än långvarigt regn. 

Något bad för min del har det inte blivit men för grabbarna bus har det blivit ett par gånger. Miniprinsen Amic tycker det är helt okey att bada, Rocky får jag dra upp ur vattnet och Angus hoppade idag i mer än gärna då jag hade en flytboll med laugh

Blir nog en blivande badare av Amic också.

Min sjöhäst Rocky som verkligen älskar detta! Konstigt nog med tanke på att han undviker vattepölar, haha.

Min lillprins Angus som idag gillade mer, detta med att bada pga av bollen.

Fredagen som var tillbringades i Lillhärdal där det var cruising. Många fina bilar att titta på, fina vägar att åka på med fin omgivning i strålande sol med en otrolig värme gjorde turen underbar.

Nu njuter jag vidare av min semester med förhoppningsvis flera veckor till med sol och värme.

Ha de så gott alla.

 

24 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Valpsyskonträff i Markaryd.

Under vår kortsemester (som finns i tidigare inlägg) så gjorde jag och grabbarna en avstickare till Markaryd, 25 mil längre söderut, för en träff med bästa uppfödaren Pia som hade ordnat en liten syskonträff med Amic's syrror. Det blev verkligen en superrolig dag med massor av bus för syskonen, gott att äta för oss tvåbenta och en massa hundprat förstås smiley Och så kul att få träffa Mera och Tussan familjer förstås! 

Amic hade en specialare som han körde med - bakdelstackling laugh

Systrarna gadde ihop sig tror jag wink

De hade hur kul som helst!

Lite tjejsnack laugh

Finaste mamma Meva blev förtjust i Rocky så det blev lite flörtande där smiley

Lilla söta Julia blev förtjust i Angus och provade få igång honom till lek smiley

Förutom en massa lek o bus, hundprat och sånt så testade vi även klubbens aktiveringsbana. En sån vill jag med ha! Och naturligtvis så blev det familjefotografering. Inte lätt att få dem att sitta stilla men det gick och oj, vad duktig Amic var! Han satt faktiskt jättebra! smiley

Jag och Amic testar däckgående.

Min finaste lilla miniprins, Missnutt's Nostre Amic  heart

Amic och Mera funderar över vem som ska ha pinnen.

Rocky fick också testa däckgående där de var fyllda med bark.

Finaste gänget syskon! heart

Världens finaste prins, Missnutt's Diamond Rocky skulle naturlgtvis också förevigas på kort av Pia.

Finaste familjen! Fr.v: Mamma Missnutt's Chrystal Meva "Meva", Amic, Mera och Tussan heart

Syskontrion: Missnutt's Nostre Amic "Amic", Missnutt's Negre Feix "Tussan" och Missnutt's Meravellós Quadres Nola "Mera".

Nu ville de inte vara med längre wink laugh

Tusen Tack för denna härligt roliga dag Pia, Rasmus och Svante! Hoppas vi kan göra om det snart. 

Ha de så gott alla.

 

21 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Kortsemester.

Så blev det äntligen semester! Härligt och underbart! Eller?! Allt beror på väder och vind och vad man gör av den. Här började vi semestern med att fara ner till Östergötland på en minisemester. Vad jag inte kan förstå är att det blir såå himla mycket bilåkande men för att kunna göra något så måste man använda bilen. Sen blir jag lite låst eller rättare sagt mycket låst på grund av min enorma rädsla för de där otroligt otäcka fästingarna! Usch och fy för dem! Ett obligatoriskt stopp på Charpman blev det förstås där jag inhandlade en ny träningsväst till mig och lite småsaker till grabbarna bus.

Jag älskar vidderna runt Bengts gård smiley

Mycket yta att springa på för grabbarna men Rocky fick inte rejsa som han ville denna gång. Han avlutade sin antibiotikakur samma kväll som vi kom ner och för att ta det säkra före det osäkra så... Fast han njöt nog ändå :)

Ha de så gott alla.

21 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Valpmys och utställning.

Veckan som varit har innehållit vackert väder, valpmys och hundutställning. Måndagseftermiddagen tillbringades med bästa Lina där det blev valpmys, gott fika och hundprat förstås.

Och ja...det var flera som hade kunnat få följa med mig hem och speciellt en liten svarttrefärgad hane med NBT men tyvärr så var de tingade. Och så blir de ju stora efter ett tag.

Härliga dagar sen med sol och värme men jobbvecka så solen kunde jag inte njuta av så som jag kanske skulle vilja ha gjort.

Fredag eftermiddag tillbringades med att bada och föna Amic då vi, jag och Kristina skulle till Alfta på SKK Hälsinglands Internationella utställningen där. Vi skulle inte ställ förrän på söndag (igår) men vi tänkte ha några härliga hundagar så därför for vi på fredagen. Och vilken helg! Sol, varmt, massor av fina hundar, bra resultat för klubbkompisar, gott att dricka och äta och allmänt helt underbart trevligt! Samt en blottare, haha.

Söndag morgon var det vår tur och vi hade nummer ett i ringen.

Det gick ju bra och Amic blev BIR valp smiley med kritiken:

Välbyggd normalt utvecklad för sin ålder, bra huvud o hals, ganska bra överlinje skulle vara en aning kortare i kroppen, bra bröst o vinklar, höga frambensrörelser, bra steglängd lovande päls.
Domare: Rodi Hübenthal

Nu är inte jag någon direkt rosettmänniska men nog kändes det lite surt att de inte hade BIR valprosetter. De hade inte fått dem sa dom.

Det är synd bara att JAG blir så jäkla nervös :( Vilket resulterar i att min hund skulle säkert visa sig bättre om jag behöll mitt lugn. Tyvärr så går jag in med känslan av att vi kommer att skämma ut oss och att folk tänker "vilken ouppfostrad hund, har hon inte lärt honom något, kan hon inte bättre", så när det var dags för valpfinalen så skickade jag in Kristina med Amic. Där blev de tyvärr inte placerade men miniprinsen skötte sig såå bra! Tack för handling Kristina!

Ha de så gott alla.

 

11 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Spårläger.

Så var årets spårläger över och för att sammanfatta dessa dagar så får det bli... Vilken helg! Underbara människor, härliga och duktiga hundar, god mat och gott fika, massor av tips och hundprat och massor av spårning förstås. Helgen avlslutade vi efter förmiddagens spår med lite uppletande. Det kändes som att vi alla behövde göra något annat efter all spårning.

Vad gäller Amic så har jag fått lovord om denne kille och det känns jättekul! Jag ska verkligen göra mitt bästa med honom. Har även fått tips hur jag ska träna in spår, här vill jag ha en lugnare start om det går för jisses vad han är taggad! Angus har också varit superduktig! Trots ett bakspår igår, något som han ALDRIG någonsin har gjort förut men i den skogen har vi haft många konstiga problem, så jag burkar säga att det bor troll i den skogen. Amic fick även han prova på ett litet uppletande som han fixade bara så bra! Tar med han ut i rutan ca 30 m, visar var kastar iväg leksaken ett par meter, går tillbaka, vänder upp han, skickar och han springer raka vägen dit, tar upp leksaken, tittar på mig, jag berömmer och ropar och han kommer raka vägen tillbaka till mig. Wow säger jag bara!

Angus gör ett perfekt första skick! Andra skicket var dock lite sämre då vissa dofter blev lite för intressant men efter att ha flyttat in ett par meter i rutan så blev det kanon. 

Dock har en kille fattats mig i spårskogen sad Min älskade Rocky heart Vi fick ju åka till Östersund i fredags då det blivit infekterat där han opererade bort canintanden. De fick spola och göra rent samt ta bort en tand till fram, den som legat närmast canintanden. Nu blev det även antibiotika, så nu hoppas jag innerligt att det läker ihop fint! Sen har jag lovat honom en heldag i skogen, bara han och jag laugh

En söt Angus i väntans tider smiley heart

Det känns även som att jag har fått tillbaka inspirationen smiley

Ha de så gott alla.

3 Juli 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Låg aktivitetsnivå.

Promenader i all ära med det är vad det känns som att det är det enda vi gör just nu, det känns som att jag inte har den minsta inspiration för att göra något annat just nu. Kanske det beror på att jag såå gärna vill ha semester NU och vara lite ledig. Våren som varit har kanske varit mer påfrestande än vad jag trott och känt. Så jag hoppas att min inspritation återkommer.

I måndags så blev det i alla fall en tur till klubben. Alla tre fick en stund var med olika sorters träning. För Amic's del så blev det mest titt/stanna, lite ligg/stanna och ingångar. Angus fick mer av framförgående och vinkelövningar. Rocky fick mest bara linförighet då det känns svårt att hitta på något eftersom jag inte kan belöna med någon kamp eller dylikt pga av tandoperationen. I övrigt var aktivitetsnivån låg både hos mig och de andra, haha. Vädret var ju helt underbart så jag tror att vi mest njöt av det smiley

Händer det något spännande på parkeringen?

Händer det något spännande på planen då?

Bästa killen i stan! 

Aktiviteten var låg överlag denna kväll wink

I kväll blev det en cykeltur med Angus och sen en promenad med Rocky och Amic...och här sliter jag mitt hår Hur ska jag få miniprinsen att förstå att han INTE ska dra i koppel! Det går rätt bra när vi går ensam men tillsammans med en annan hund eller en hund långt före så är det kört, det känns som att mina armar når till backen efteråt. Tips emottages tacksamt!

I helgen har vi spårläger och där hoppas jag hitta inspiration igen.

Ha de så gott alla.

29 Juni 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Midsommar 2016.

Midsommar! Det ordet låter helt underbart egentligen. Midsommarafton tillbringades först med lite tid på Sveg för att kolla på lite bilar, sen egentid med Rocky på Sveg för att titta på diverse. Jag tror han njöt av att få "göra" något efter dessa veckor. Ja vi tar det lite lugnt än. Syns att han är lite öm i munnen än. 

Tidig midsommarmiddag som tillagades på grillen intogs tillsammans med döttrarna och sambon innan jag o Hasse for ut för att tillbringa tid på cruisingen. Många fina bilar såg vi och trevliga människor träffades vi. Oturligt nog så kom det lite regn stundvis men människor stod ute i alla fall. 

Och med ett riktigt riktigt bra och fint väder så har det hitills varit super! 

Ha en fortsatt ...

Ha de så gott alla.

 

25 Juni 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Piteå tur o retur och Östersund.

En snabbtripp till Piteå blev det i helgen. Kul, jobbigt och segt blev det innan vi, jag o Hanna var framme. Med oss var även Amic o Dregen förstås. Mina andra två killar fick tillbringa helgen med husse och min Emma som är hemma en sväng.

Övernattade gjorde vi på brukshundklubben som har några stugor som man kan hyra, typ norska hytter. Enkelt men funktionellt. Sov gjorde jag som en stock i alla fall för att sen upp på söndagmorgon för att fara till Blåsmark, där Hanna skulle hämta upp sin nya lilla familjemedlem.

Söt som socker är han den lille heart

Sen tog vi inlandet på väg hem då det är lite lättare att stanna än om man åker motorväg. Hemma vid niotiden på söndagkväll och efter lite slappa i soffan blev det sängen för att upp vid 05 för att fara till Östersund där vi fått tid för att operera bort canintanden på Rocky kl 08. Lite undersökning, lugnande och sen satt vi med Rocky tills det börjat verka ordentligt. När de hämtat honom så blev det en tru på stan och runt om då vi inte skulle hämta upp Rocky förrän kl 13. Så lite shopping blev det. Två nya böcker och ett halsband till Amic.

Det var en ynklig "full" kille som kom ut till oss där i väntrummet, som man såg var glad att se oss men inte orkade vifta på svansen även om han gjorde ett tappert försök. Min tappre älskade kille heart 

Så nu är tanden borta och han blev sydd där samt att de tog bort tandsten, en tand som var lös och en typ av tumör (godartad) som tydligen är väldigt vanlig hos boxer. Så öm i munnen är han, det syns men han blir piggare och piggare i alla fall även om han är lite "seg" men vem skulle inte vara det efter detta. 

Nu hoppas jag att olyckan håller sig borta lääänge hos Rocky!!

Jag själv är rätt tom i huvudet nu efter dessa dagar men snart så...

Ha de så gott alla.

 

21 Juni 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Olycksfågel.

Olycksfågeln...det är Rocky det. För att göra en lång historia kort så har den sista månaden inneburit koppelpromenader, rimadyl, veterinärbesök och en sträckt bogmuskel och när det var okey så blev det en förmodad typ av nackspärr och en avbruten canintand i underkäken, mer rimadyl och veterinärbesök och koppelpromenader samt en remiss till Östersund för att operera bort tanden som visade sig vara spräckt. Nacken är mycket mycket bättre, Rocky är även mycket piggare och gladare och lika vild igen men vi ska efter undersökning i Östersund se om det behövs en röntgen av den. Vilket jag hoppas inte blir av utan att det bara var typ nackspärr. Jag tror att det får bli koppelpromenader i flera år framöver wink Vill ju gärna tillbringa några år till med världens bästa!

Men ikväll fick det bli lite hjärngympa i form av nosework för min kära vildbasare Rocky. Angus fick också använda nosen och Amic fick lite utställningsträning.

Annars flyter allt på och i morgon far jag och Amic till Piteå tillsammans med Hanna då hon ska hämta hem en lite portisvalp. Långt att fara men det ska bli kul att sen den delen av Sverige också. Vi har hyrt stuga på bruskhundklubben där för att sova över innan vi hämtar upp den lille på söndagmorgon. 

Ha de så gott alla.

17 Juni 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Vi lever i alla fall :)

Ja så har det som vanligt gått ett tag igen sen jag skrev lite men vi lever i alla fall. 

Jag ska prova att sammanfatta vad som hänt sen sist...hm...hm... Vad gäller hundträning så har det blivit lite av varje om än inte så mycket kanske. Några besök på lydnadsplanen har det blivit där Rocky och Angus fått lydnadsträning och för Rockys del enbart lugna moment och Amic har jag mest lekt och haft lite roligt med där inne på planen.

Rocky har även gått på rimadyl då han sträckte höger muskel som går över bogbladet efter en av hans vansinnesfärder genom naturen. Jag kommer att få hjärtinfarkt snart! Tänk om han kunde inse att att han faktiskt börjar bli lite till åren och jag, hans matte vill ha några år till med honom!

Min älskade ledstjärna, mitt hjärta heart

I går var det dags igen för något då han helt plötsligt inte kunde vrida huvudet åt vänster. Så det blev rimadyl igen och ett besök till vår veterinär på tisdag. Upptäckte också att han har brytit av sin vänstra huggtand till hälften i underkäken. Det syns på bilden. Denna herre har en förkärlek till att böka och hålla på ute och vi kom på att han hade hållt på med halstora kantstenar som jag har runt en rabatt, så stelheten i nacken kanske också kommer av det. Hoppas att det bara är det, håll tummarna! 

Spår har det inte blivit så mycket av men än hinner vi och senaste veckan har det varit så in i h-vete kallt. Det har till och med snöat runt omkring Sveg! Men ikväll var det i alla fall så där härligt sommarväder så bilderna är från vår kvällspromenad. En sån där promenad som är helt underbar! 

Ja just ja, Amic har också blivit hela 6 månader! Den 7 juni. Jisses, vad tiden går fort! Slänger in ett kort på miniprinsen från då.

heart

Vi har även varit på ringträning, jag och Amic. Det var stövarklubben som anordnade en så vi passade på. Och miniprinsen skötte sig såå himla bra! Brydde sig inte det minsta i att det sprang en 10-12 andra hundar samtidigt i ringen. Även när det gällde att stå stilla så skötte han sig så himla bra. Jag kunde till och med släppa kopplet. 

Vi har även börjat träna lite på att borsta tänderna och att bli van hundfönen som jag inhandlat. Den tyckte han var ett MONSTER förut men nu så kan jag köra den på svagaste styrkan och blåsa överallt smiley Fast vi ska träna mer förstås med den.

Min allra bästa lillprins heart

Vad har vi gjort mer då? Det har blivit lite nosework också. Passar bra när Rocky ska/skulle ta det lugnt. Promenader förstås. Och så har jag börjat introducera Amic att gå med oss, vilket inte är det lättaste men det går bättre och bättre. 

Ja det var lite i alla fall vad som hänt.

Ha de så gott alla.

12 Juni 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Spårtävling.

Idag har tiden tillbringats på klubben då det stod spårtävling på kalendern. Det var klasserna Appell och Lägre.

Mitt jobb idag bestod endast av att vara mottagare på ett spå men iofs så var jag ut och snitslade några av dem i vecka som var. I hällande ösregn även då.

Med flera strykningar så blev det inte så många lägres spår men de som kom jobbade på bra i regnet. Grattis till alla er med fina resultat varav en fixade uppflytt.

Och jag då? Först sa jag till att vi stryka oss för en vecka sedan, mig och Angus men sen ångrade jag mig samma kväll och sa att vi skulle stå kvar och med facit i handen så hade vi kunnat styka oss.

Från dagens appell så tar jag med mig det som jag tycker var allra bäst och det är att Angus inte sprang fram till domarna, skrivarna + tävlingsledaren för att hälsa under hela lydnadsprogrammet. Vi fick även 8/8 på linförigheten så den tar jag oxå med mig och spåret förstås där vi fick 9/9 och alla pinnar in. 

I övrigt blev det urusla reslutat vilka jag kan hoppa över men det känns så j-la surt när jag vet att hunden kan och att allt sitter i mig men men...så är det.

I övrigt en rolig dag som vanligt med massor av härliga hundmänniskor, gott fika, god mat och massor av surr. Och Tusen Tack till alla er som ställde upp och hjälpte till under dagen! Ni är verkligen guld värda!

Ha de så gott alla.

 

28 Maj 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Lite ditten o datten.

I tisdags var det sista gången på klickerkursen för mig och Amic. Nu knyter jag ihop den påsen, stoppar undan den i minnet och tar med mig det jag lärt mig. Kul har det varit, både att jobba med vovven och träffas och surra lite med de andra deltagarna.

Våren är så sakteliga på ingång även här.

Valpkursen pågår än men jag tror att det är sista gången nu på månddag. I måndags så hade Marie kursen och då fick alla "valpar" prova på spår. Jodå, Amic har nog både energin, viljan och glädjen så det kommer nog att bli roligt i spårskogen framöver i framtiden. Det är bara jag som ska komma underfund med hur jag ska ta tillvara energin...som sprudlar som den värsta vårbäck. Hur sjutton gjorde jag med de två andra  Jag får leta lpngt där inne i hjärnbarken någonstans och se om jag hittar igen det jag gjorde då.

I lördags så blev det spår för grabbarna Rocky och Angus. Amic fick nöja sig med en fri promenad som jag och Marie tog. 

Angus spårar egentligen som sagt otroligt bra i spårkärnan 99% men jag har av någon anledning svårare att lita på honom där i spåret. Ändå har jag ju beviset på spårappen. Att han kan spåra! Ja spårningen var kanon men tortt som det var i skogen denna dag så valde han bort flera pinnar. Det blev 2+slut med in. Resten gick jag över. Jag tittade inte ens efter dem så Marie som gick bakom plockade upp resten.

Rocky startar väldigt bra och har som vanligt bråttom första hundra metrarna men plockar pinnar i alla fall. Sen någonstans där på mitten så blir det...ja jag vet inte vad haha men han kommer på spåret igen och sen spårar okey till slutet. 4+slut blev det för han.

Och just nu...med detta väder...jo jag skyller på vädret...så har jag ingen energi alls  och jag vet inte hur jag ska hitta igen den. Det är flera saker skulle jag tro som gör att jag har tappat den men tyvärr så kan jag inte skriva vad.

Ha de så gott alla.

20 Maj 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Utställning och raggartur.

Tänk att våren/försommaren kom även hit upp med en otrolig sol och värme. Hur underbart som helst! Jag bara njuter även om omställningen från vinter till denna värme är lika jobbig varje år. För så är det liksom...ena dagen vintertemperatur för att nästa dag bli typ +25 i skuggan.

Helgen som var, var jag ledig i fyra dagar. Helt underbart! Det har blivit marknad i Rättvik där Amic fick strosa/dra i kopplet men uppförde sig jättefint i övrigt. Lördagen tillbringades på "raggartur" till Hedeviken där Amic också uppförde sig jättefint samt blev fotad av en del. Måste ha berott på hans otroligt söta charmiga utseende ;) Sen blev det cruising också förstås.

Amic njuter av vinden :)

Att studera vägkanten som svichade förbi var väldigt intressant :D

Helgen avslutades med debut i utställningsringen för Amic. Jag var nervös som sjutton för det var ju några år sedan för min del. Först av alla ut i ringen var vi och Amic skötte sig riktigt bra. Mycket tittande på vad som hände utanför ringen förstås men det var ju första gången i hans fem månaders liv som han sett så många hundar ju. Ja Amic blev fem månader dagen före.

Amic i utställningsringen.

Fin kritik blev det också :)

Hanvalp, kraftig könsprägling, bra skalle öron o bett. Bra överlinje, utmärkt benstomme, välvinklad runt om, bra tassar, lovande päls, rör sig med bra steglängd, utmärkt temperament och attityd. HP och BIM valp.
Domare: Margaretha Carlsson. Plats: Timrå Brukshundklubb

En härlig dag i härliga hund och aussiemänniskors lag med massor av hundprat förstås.

Ha de så gott alla.

10 Maj 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Idag får det bli...

Idag får det bli...vad vi gjorde igår.

Dagen tillbringades i spårskogen med Marie. En härlig dag med lite kluriga spår till Rocky o Angus. Hur kul som helst! Fast jag måste lära mig att...ja massor egentligen. Att lita mer på mina hundar.

Angus imponerade verkligen på mig när han utan problem fixade där Marie först gått över en sandväg nästan direkt efter start, sen ner i skogen några meter för att därefter vinkla av till höger och efter några meter upp på sandvägen igen och sen vinkel direkt till vänster på sandvägen och efter några meter på sandvägen för att sen vinkla av efter några meter till höger. Sen följde ett superroligt spår! En pinne borta men resten med in.

Rocky fick också klurigheter i sitt spår. Som t.ex pinnar nerstuckna havlvägs i mossan uppe på stenar eller pinnar på stockar eller som när Marie gått "slalom" över en lång trädstam. Fast då trodde jag att Rocky fått fnatt och blev nästan arg på stackarn. Annars så löste Rocky det mesta fint men när han tror/tycker att han tappat spåret så är det nästan som att han får panik och inte vet hur fort han ska hitta spåret igen. Bästa arbetshunden min. En pinne borta även här. Tror jag.

Amic fick bara ha kul i skog och mark samt träffa på en bäck. Den var både spännande och lite läskig.

Tack för roliga spår, en härlig dag och fina kort Marie! :)

Idag har dagen tillbringats på klubben där vi haft lydnadstävlingar. Och jo, jag hade anmält men som vanligt strök jag mig :( Måste ta tag i tävlingsnerverna som jag inte har. I stället var jag skrivare och tittade på andra fina ekipage :)

I morgon väntar valpkurs igen. Spännande att se vad vi får göra då.

Ha de så gott alla.

 

1 Maj 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Jaha...alltså...

Jaha så har det gått ett tag igen och det känns som att jag ibland inte hinner med att blogga men men...ibland så blir det så.

Jag och Amic går fortfarande på klickerkurs och i måndags så började vi på valpkurs.

De två stora grabbarna får sin träning i form av lydnad och spår, cykel och promenader.

Spårningen är helt okey eller kanske jag ska säga bra vad gäller Rocky och Angus. Där känns det inte som att det finns mer att lära ut. Eller jo, vi kan ju alltid jobba med att förbättra vinklarna eller nåt.

Valpkursen då? Amic skötte sig bra. Så bra man kan när man är en 4,5 månaders valp. Nyfiken på allt förstås. Inte ett pip eller skall trots att det skälldes en hel del av en del andra och det hoppas jag att han fortsätte med, att vara tyst alltså. Amic var ockdå duktig på att visa hur man drar i kopplet på promenaden men över allt detta så kunde han fokusera på mig när jag ville det. Världens duktigaste miniprins alltså! 

I tisdags var det dags för klickerkursen men jag var så himla trött vilket naturligtvis återspeglades i Amic som då blev en aning mer ofokuserad förstås men samtidigt så var nästan alla hundar sämre på att fokusera. Lite gjorde vi alla fall men efter en timme så kände jag att det var lika bra att åka hem.

Nu hoppas jag också att vädergudarna gör stora förändringar i vädret! Förhoppningsvis blir det spårskogen i morgon med Marie och på söndag har vi lydnadstävlingar. Bara det är uppehåll och vindstilla i alla fall.

Ha de så gott.

29 April 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Röja.

En dag som denna med hur grå himmel som helst och regn, så passade det ju bra att röja här hemma. Började med de tre svarta på trimbordet. Först ut blev Amic och väl där uppe så passar det ju alldeles ypperligt att träna på stå och han är såå duktig för att vara så liten. Sen blev det kloklippning och än tycker han att klotången och kloslipen är otäck men inte nagelklipparen av större modell. Sen körde vi borstning och det gick fort då det fortfarande bara är valppäls. Sen upp med Angus och gick igenom honom ordentligt och likadant med Rocky, som har börjat släppa päls. Jag ser inte fram emot vad som komma skall framöver när pälsläppningen börjar ordentligt på gossar två.

Sen var det bara att börja röja huset med att damma, plocka, damsuga, torka golv osv men skönt när det är gjort. Jag har en önskan just nu och det är ett hundrum! Fast det stannar nog vid en önskan/dröm.

Träningsmässigt så är det klickerkurs för Amic och han sköter sig bra. I tisdags dock så blev han lite okoncentrerad och tyckte det var lite otäckt när en hund, som inte tycker om när andra hundar kommer för nära, gjorde en attack mot en annan hund men det löste jag genom att gå ut i köket och vara där och träna och då gick det bra.

Vi har även varit uppe på lydnadsplanen men där var det mycket att titta på så koncentrationen blev lämnad någon annanstans.

Nu ser vi, jag i alla fall, fram emot att börja på valpkurs. Det ska bli spännande att se hur det går.

De två större har även de fått lydnadsträning och åh vad de jobbade bra och fint! Så jäkla fint att jag blev sugen på att tävla men det är ju tyvärr slut för Rockys del och vad gäller Angus så får jag se.

I morgon hoppas jag att det är bättre väder för då blir det antingen spårskogen eller lydnadsplanen för mig och de tre svarta.

Ha de så gott.

16 April 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Jisses...

Jisses vad tiden går fort...när man har roligt...eller helt enkelt bara fullt upp. Här har äntligen snön i stort sett försvunnit så nu har jag och hundarna börjat med personspår. I skogen!! Behöver jag säga att grabbarna bus är glada och lyckliga.

Idag var det tredje spåret för dem men man kan tro att vi spårat länge redan. Spårkondis finns och fint spårarbete redan. Rocky har iofs alldeles för bråttom i starten fortfarande men sen superfint spårande. Ca 900 meters spår som i stort sett var klockrent och alla pinnar med in. Inte en gång av dessa tre gånger som det inte varit klockrent. Jag måste säga att jag verkligen älskar att spåra med denna kille.

Angus då. Som förra säsongen med lite "problem" i vinklarna, vilket han iofs löser fint så det är inget jag oroar mig för och följer spåret fint. Lite tveksam efter första pinnen men sen gick det bra. Sen vill han gärna kolla av bakåt då och då för att se om jag är med därbak. Hur gulligt som helst. Idag missade vi dock en pinne.

Amic har också fått några korta små personspår i skogen men...nja, jag vet inte om han riktigt har förstått poängen men den kommer väl så småning om. Klickerkurs går vi på och det tycker både han och jag är kul. Valpkurs ser det ut att bli också och det ser jag fram emot. Sen hur det går återstår att se.

Amic har ju också blivit hela fyra månader och det känns som att han snart är en långbent yngling.

4 månader. 45,5 cm hög och 13.5 kg tung (eller lätt)

Och helt galen är han också emellanåt wink Men en galen go och glad charmknutte heart

Och helt underbar!

Ha de så gott alla.

10 April 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Varierande kvalitet.

Så var påsken över för denna gång och den var lugn. Vädret kan vi utelämna, bättre har jag upplevt. Trots det så har det blivit en del gjort. Ett besök på marknaden i Lofsdalen, grillning med familjen, x antal timmar på vedbacken, hårda spår (av väldigt varierande kvalitet) och klickerkurs. 

Amic gjorde väl som han brukar...små korta bitar där jag hoppas och tror att han spårar för att i nästa stund upptäcka något annat på marken som verkar mer spännande som måste undersökas.

Rocky var nästan som Amic...spårade bra korta bitar för att se något mer intressant som skulle undersökas eller så markerade han kritstrecken :P Förhoppningsvis blir det bättre. 

Angus var nog den som gjorde bäst ifrån sig av de mina igår men jättebra var det inte. Blir förhoppnigsvis bättre även här.

Och som avslutning på påsken var jag och Amic på klickerkurs. Mycket att titta på och extra mycker igår då vi var ute men han är ändå väldigt duktig på att koncentrera sig de stunder det behövs. Behöver jag säga att jag tycker det är kul att gå på kurs igen! laugh Det var ju några år sedan. Nu hoppas jag att det även blir en valpkurs! Det skulle vara så himla kul!

Ha de så gott alla.

29 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Glad Påsk!

Önskar er alla en härlig helg med förhoppningsvis härligt väder också! 

Ha de så gott alla.

25 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Hårda spår och...

I går var det andra träffen på klickerkursen för mig och Amic. Igår fick vi klicka för spontant stå och sen för att hunden skulle lägga sig. Spontant stå kan ju redan Amic då vi tränar utställningsstå, så det var inga problem. Värre var det med att lägga sig för det har vi absolut inte tränat på men så kom Marie till räddning med sitt lyxhundgodis - torkad älglunga! Det ni! Det var susen det! Ja och så fick hon visa hur jag skulle gå till väga och efter några gånger så började polletten trilla ner...man kunde ju ligga också. Fast det spontana läggandet är nog en bit bort. Än. 

Kul är det i alla fall och fast vi är tio stycken i klubbstugan så går det jättebra. Amic sköter sig bra och är väl som en valp brukar vara. Nyfiken på allt och alla och alltid är det någon som tappar en godis som måste ätas upp men där emellan så kan han faktiskt koncentrera sig jättebra.

Vi har även varit och hälsat på en kompis och hennes tio veckorsvalp, en liten brun flat. Dessa två hade samma humör så lite konfrontation blev det men när väl en leksak kom fram så lekte de jättefint.

Vi har även gjort hårda spår igen men där har amic en bra bit kvar innan polletten trillat ner men kortkorta bitar så spårar han i alla fall. Fast vi har ju gott om tid menar jag, han är ju bara 3,5 månader än.

Rocky gjorde ett jättebra jobb och denna gång la vi in en vinkel. Där blev det lite letande men sen rakt mot belöningen.

Nästa gång ska jag ha sele i alla fall men jag trodde inte att han skulle ha denna fart surprise

Angus gjorde ett så mycket bättre jobb mot gången innan. Jättekul! laugh Lite problem blev det av någon anledning när spåret gick över en snöfläck men väl över den så gick det fint igen.

Ha de så gott alla.

23 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Vårvinterbilder.

Idag får det bli en bildbomb från en härlig vårvinterdag. En sån dag som är som allra bäst denna årstid, som vi brukar säga är vår femte årstid.

Ha de så gott alla.

19 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Mor och son.

Måste bara få dela med mig av...

heart En sån fin bild på Amic med mamma Meva heart 

RLD N RLD F Missnutt's Crystal Meva o Missnutt's Nostre Amic

foto: Pia Augustsson

Ha de så gott alla.

16 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Klickerkurs.

Oj vad tiden går när man har roligt, Det är liksom fullt upp just nu med en liten en i huset. Ja liten och liten...han växer som ogräs. Visst är det lite jobbigt med valp men måste valptiden gå så fort?! I och för sig så är Amic liten ett tag till i alla fall. 

Den 7:e mars blev lillkillen tre månader och var då 39 cm hög och vägde 10 kg. 

Den här synen möter jag/vi varje morgon. En överlycklig Amic som har kommit på att om man hoppar med bakbenen så flyttar sig komposthagen. 

Skotervana börjar Amic få också. En sväng med husse varje helg har det blivit, så även idag.

Mitt sällskap i köket varje dag när middagen ska tillagas.

Igår var vi till Lina en sväng för att få hjälp och tips hur vi ska gå vidare när det gäller utställningsträningen. Amic tyckte det var kul där med två småttingar där lille Aksel "bjöd" på ost bland annat, en sväng för att träffa hönsen men de lät lite otäckt tyckte Amic och så lite bus med kennelbrorsan Chuck. Dagen avrundades med påhälsning hos Eve och hennes familj.

Och ikväll har vi börjat på klickerkurs, jag och Amic. 

Det var roligt tyckte Amic som skötte sig jättefint! Nyfiken på allt och alla men koncentrerade sig fint när det skulle göras.

Tycke uppstod även med en BC-valp som var tre veckor äldre. Den var lite osäker i början på Amic men oj vad försiktig och fin Amic var med honom. Amic visade upp alla fina tecken på hundspråk för att visa att han var en snäll typ. Sen var det full fart med dragkamp innan vi åkte hem.

Ja det är inte lätt att ta fina kort med mobilen och en nyfiken valp som kollar än här, än där.

Jag måste säga att Amic är underbar att träna med. Han verkar också tycka att det är kul och sen charmar han de flesta också.

Ha de så gott alla.

13 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Energi.

Herregud! Vilken energi! Tänk om jag hade hälften av den energi och fart som Amic har, vad med saker jag skulle hinna göra under en dag. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte njuter när han sover. Det är tur att han är söt, rolig, glad och underbar.

Igår blev det en tur till Svegsjön, igen och denna gång var kameran laddad.

Först går jag med Amic så han får upptäcka i lugn och ro samt att jag kan göra de enklaste övningarna med honom. I lugn och ro. Sen får Amic vara i bilen och Rocky och Angus får komma ut och rejsa och och ha kul med mig.

I övrigt så håller han oss sysselsatta hela tiden han är vaken. Var verkligen Rocky och Angus så här?

Vill inte den ena leka så vill den andre.

Igår kväll var det Angus tur att få ha egen mattetid. Vi åkte till ridhuset för lite träning. Lite skall och pip blev det men annars så blev jag lite chockad av att Angus kunde fokusera så bra som han gjorde, då det var löptikar med. I vanliga fall så går Angus som in i en bubbla då. Kanske det var så pass mycket andra dofter så löplukten inte var fullt så stark. Kul var det i alla fall.

Från det ena till det andra så känns det som att jag börjar bli sugen på en ny blogg men vi får se.

Ha de så gott alla.

3 Mars 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Premiär.

Igår var det en lugn dag wink Efter att jag och Amic haft en lek och mysmorgon medans Rocky och Angus tog morgonlångpromenaden med husse så tog husse med sig Amic för en skotertur. Premiären gick bara bra och Amic hade skött sig så fint smiley

Själv tog jag en långpromenad med Rocky och Angus, i sällskap med Hanna, Dregen och Emma. 

Efter det så blev det middag i form av våfflor. Och då är det inte bara våfflor och sylt inte. Det ska vara creme fraiche, rödlök, grädde, hjortonsylt, blåbärsylt och drottningsylt.

Idag har vi mest bara tagit det lugnt.

Ha de så gott alla.

28 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Storstadspuls.

Igår var det bokat för träning i ridhuset, så jag tog med mig Amic och åkte dit. Det var lite spännande med dofter och allt annat gott som låg på marken i form av grus, små träbitar osv. Vår träning bestod mest av att hålla koll på matte, följa/komma till matte och så lite lek med leksaken där jag körde med byteshandel. Amic skötte sig väldigt bra och hade bra fokus på mig när vi gjorde saker.

I dag har Amic fått burträning i bilen en stund medans jag gick en kort och väldigt snabb promenad med Rocky och Angus, så de skulle få springa och rejsa samt ha lite egen mattetid utan "odågan" i sällskap.

Det var i alla fall tyst i bilen när vi kom tillbaka. Amic fick komma ut en liten sväng och springa lite han också då.

Sen tog vi den sedvanliga promenaden runt där vid ICA och kollade in "storstadspulsen" som alltid är lika intressant och spännande.

Väl hemma sedan så inföll sig lugnet ett tag.

Gissa om jag nööööt!

Ha de så gott alla.

26 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Dagarna rullar på.

Här rullar dagarna på. Rutinerna och strukturen över livet börjar kännas som att de är på gång. Eller? Den ena dagen är egentligen inte den andra lik. Än.

Rocky och Angus upplever inte Amic som lika jobbig längre och Angus visar sig ha en ängels tålamod. Visst lite bassning det får Amic lite då och då men det hör till uppfostran. Amic är också en duktig liten kille (än så länge) som inte springer fram när de äter utan sitter i dörren och väntar. Rumsrenheten dagtid har blivit mycket mycket bättre förutom nätterna eller tidig morgontimma kanske jag ska säga. Vi har gått ner på tre måltider per dag för att se om det hjälper och igår natt hände inget men i natt skedde en olycka igen. Nåja, det ger sig väl med tiden.

Igår blev det en tur till skogen där Amic fick koppelpromenad medans de stora fick rejsa av sig. Och jisses vad de sprang. Sen fick även Amic vara lös och då blev det lek förstås med Angus.

Amic och Angus övar olika attackställningar ;)

Alldeles underbar! heart

Vill du leka med mig?

Både igår och idag så har vi, jag och Amic haft social träning på Sveg. Amic tycker det är kul att kolla in allt. Och går riktigt fint i koppel också. Än. 

Idag tänkte jag träna ute på gatan med Rocky o Angus men jag gav upp. Inte för att de gjorde något men det var en liten som fick sitta i bur ute och lät som om kniven satt i honom. Det var bara att ge upp, suck. Fast det lilla vi gjorde jag, Rocky och Angus gick superbra. Och jodå, lillknarten fick också komma ut en sväng. Vi övade bara på att komma, vilket gick jättebra.

Rocky ville också vara med på bild.

I morgon blir det en tur till ridhuset för lite träning. Ska bli kul!

Ha de så gott alla.

24 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Snö.

Igår blev det en härlig stund ute och Amic upptäckte snön på riktigt tror jag.

Blev en massa rullande och ålande.

Efter detta blev det en tur runt på ICA parkeringen. Där studerade vi människor och förstås, blev beundrad. Några frågade om de fick hälsa vilket jag tycker är kanon i stället för att de bara slänger sig över en valp. Sen sov Amic i flera timmar när vi kom hem. 

Burvistelse har det också blivit, dock under lite prostester men det är också något som behövs träna på. I bilen är det inga problem alls utan det är att bli instängd här hemma. 

Vi har även börjat på det där med att kunna sitta samt att stå. Amic är duktig och fattar riktigt fort. Fast jag tror att det bästa är när den där pyttelilla godisbiten kommer.

Annars känns det fortfarande som att livet just nu är lite ostrukturerat. Vi har inte fått till direkt några riktiga rutiner än men det blir väl. Helst skulle jag vilja kunna ta Rocky o Angus och gå ut och gå långt eller träna nu dagtid men det är svårt med den lille. 

Rocky och Angus tycker att Amic är lite jobbig. Inne. Så Amic får lite bassning av dem men det kan han behöva. De andra två tycker att det ska vara lungt inne och är man två gubbar så kanske man vill ha det så. Angus leker stundvis jättebra med honom inne men tycker eller vet kanske inte riktigt hur han ska förhålla sig till honom inne, ute är det hur kul som helst. Rocky ignorerar honom mest.

Just ja, i onsdagskväll så blev det träning för mig och Rocky i ridhuset. Rocky skötte sig så bra! Inte ett skall, inte ett pip och snudden på seg surprise Nu har vi ju aldrig varit i ett sånt och tränat så det kan ju bero på det. till veckan ska vi dit igen men vem som får följa vet jag inte än.

Ha de så gott alla. 

19 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Några dagar nu.

Så har vi varit hemma i Sveg några dagar nu och jag skulle ljuga om jag sa att det inte har/är/blev lite omställning att bli med valp. Var verkligen Rocky och Angus så här "vilda"?!

Resan hem gick hur bra som helst. Inte ett pip eller gnäll från Amic. Han låg hur lungt och fint i sin lilla bur och sov mest hela tiden. Även nätterna har gått jättebra och han sover och är tyst. Fram emot morgontimmarna så vaknar han till och är nödig. Hinner vi inte vakna så blir det förstås olyckor. Ja det blir det även dagtid. Kissar de verkligen så här ofta eller har jag glömt?! Förmodligen har jag glömt.

Amic har även fått bassning några gånger av både Rocky och Angus och så ska det väl vara antar jag. Naturligtvis så är de under uppsikt! Annars så leker faktiskt Angus jättefint med Amic och ligger ner på golvet och har sig. Att Angus säger ifrån ibland förstår jag för jisses vilket "monster" han kan vara den lille. Angus gillar inte att bli biten därbak och i svansen vilket Amic fick erfara idag. 

Igår fick det bli en liten utflykt till skogen med alla tre. Först fick Amic vara lös med Angus och sen med Rocky och sen fick alla tre vara lös tillsammans. Det gick bra och jag tror Amic tyckte det var både spännande och kul att komma ut.

Idag har vi testat att vara på trimbordet och få klorna klippta. Gick över förväntan måste jag säga. Fast att bli borstad var ingen höjdare. En sväng med damsugaren efter det och det var heller inget som bekom Amic. 

Det ska bli spännande och kul att se vad det blir av den här lille killen. Nu gäller det att komma igång och träna och prova att göra det rätt från början denna gång.

Ha de så gott alla.

16 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Amic.

Säg hej till vår ny lilla familjemedlem...

Missnutt's Nostre Amic "Amic" heart 

Ha de så gott alla.

14 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Grattis!

Tänk vad tiden går! Idag fyller min allra bästa lillprins hela 6 år! 6 år med massor av skratt och lite gråa hår. Och förstås masor av underbara och roliga stunder på träningsplan och i spårskogen.

Grattis i massor till Angus (Bachwi Can I Sit Next To You Girl). 

Grattis också till alla dina underbara syskon i AC/DC kullen!

Ha de så gott alla.

4 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Lite prylar.

Ja här händer det inte mycket. Men jag borde/måste komma igång och börja träna och då menar jag träna. Längre stunder än vad vi gör nu. Men jag är just nu så utbota less på vintern! Det är liksom ingen riktig vinter. Lite snö och mestadels så där råkallt och råkallt. Inget kul alls. Jag längtar så efter barmark. Blir så avis när jag ser folk som bor i södra Sverige som spårar och har sig och har barmark. Jag vill också spåra! 

Hur härligt roligt är det inte!

Jag har inhandlat ett par prylar som förhoppningsvis ska komma till användning. Ena saken är en elektrisk kloslip. Den kommer jag att använda. Framför allt till att slipa till de där frasiga kanterna som blir när man klipper klorna, den andra saken är ett promenad/löpband blush Hur mycket det kommer att användas återstår att se, whohaha. Men det var en förälder på jobbet dom skulle sälja ett och för endast 200:- så gör det inte så mycket om det blir ståendes. 

Och jisses vad jag längtar nu! Måtte dagarna gå fort så vi får hämta Amic snart! Fast som jag sagt förut så visst sjutton är jag lite nervös. Kommer inte ihåg hur det var att ha valp och sen hur dessa två herrar kommer att motta honom. Fast det löser sig, det brukar göra det i slutändan men är det någon som har fler hundar än två så får ni gärna komma med lite tips på hur ni gjorde när ni skaffade tredje, fjärde hunden.

Ha de så gott alla.

3 Februari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Planer.

Helgen som var...ja då hade jag en hel del planer :) Jag skulle städa lite, jag skulle plocka fram skidorna, jag skulle ut på en lång promenad med hundarna så de skulle få rejsa fritt lite men som oftast när jag har planerat något så går planerna i stöpet :(

Började att städa medans hundarna och husse var på långpromenad på lördagmorgon och bara så där, så small det till i ryggen och ryggskottet kom som en blixt från klar himmel. Aj och ont och aj igen och en hel del svordomar och så var den helgen förstörd :( 

Efter en procedur att ta mig in i bilen så kom vi till Hasses jobb där jag fick hänga i sån där stol som man kan hänga upp och ner i...tills jag blev alldeles spyfärdig. Sen blev det soffan resten av helgen. Idag blev det en tur till massör/kiropraktiker och nu känns det rätt bra i alla fall.

Några lugna dagar blir det framöver men sen så, så är jag tillbaka på banan igen :)

Men jag har börjat fundera på att söka något nytt, alla tunga lyft på jobbet under alla dessa år börjar sätta sina spår i rygg och axlar. Tyvärr.

Nu tycker jag också att dagarna får gå lite fortare så det blir dags att få åka och hämta den nya lilla familjemedlemmen :)

Ha de så gott alla.

25 Januari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Bitande.

Då jag slutade tidigt idag på jobbet så är det såå himla skönt att ta hundarna och åka iväg och gå där de kan sprinag lös, länge. Men attans vad det var bitande kyligt!

Sen efter en kort stund så trodde jag att promenaden var över då rocky kom emot mig och var jätteblodig runt munnen och nere på en av framtassarna. Hjärtat i halsgropen förstås men hur jag än tittade och kollade kunde jag inte se något var blodet skulle kunna komma ifrån. Och inget från munnen. Fick bort allt blod och sen kom det inget mer. Inte sen hemma heller. Mysko. Ingen hälta eller nåt heller så då fortsatte vi vår promenad.

Vackert som bara den ute var det trots kylan som visade sig vara -19. Igen. Nu vill jag ha liite varmare!

Ha de så gott alla.

21 Januari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Tillökning.

En del vet det redan och en del kanske inte vet det men vi ska få tillökning i familjen laugh Något valpköp var inte inplanerat men jag har sagt att jag skulle vilja ha en valp efter den här tiken, hon är helt underbar, och så vet jag hur flera av tikens syskon är och likaså valpens farfar. Det är jättehärliga, trevliga och arbetsvilliga hundar så efter en hel del funderingar så blev det så att denna kille flyttar hem till oss.

Visst är han väl bara för underbar!  

Han kommer att kallas för Amic, som betyder vän. Hela namnet kommer sedan, längre fram. Och så är han förstås från Missnutt's kennel, samma som Rocky laugh

Så nu väntar jag med spänning på veterinärbesiktningen, som jag håller alla tummar och tår för, för att den går i ua:s tecken. 

Och visst, lite nervöst är det. Det var ju ett bra tag sedan vi hade valp. Och herregud vad man glömmer fort. Jag kommer inte ihåg någonting! 

Ha de så gott alla.

16 Januari 2016  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Kylslaget.

Kylslaget kan jag verkligen säga att det är just nu med -28 ute och kyligt har det varit de senaste dagarna igen. Sånt kan verkligen få mig att tappa energin! Promenaderna blir inte långa, max en halvtimme typ :(

Igår såg jag fel på termometern och jippie! Bara -16! Så in med hundarna i bilen och iväg för en härlig promenad. Härlig blev den fast jag tyckte nog att det var lite väl bitande kallt där vi gick och det visade sig att jag sett fel för det var -21. Nåja, hundarna tyckte det var skönt att få springa och rejsa trots att det stundvis var lite kallt om tassarna.

Träning då? Inte mycket, skäms på mig!! Vi kör lite nosework inne men vi kommer igen :)

Ha de så gott alla.

14 Januari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Snö och kyla.

De senaste dagarna som kom både snön och kylan. Inte så mycket av snön men en decimeter cirka i alla fall. Kylan kom dock med mycket mer minusgrader där det har legat på -25 till -27.

Promenaderna blir inte långa med de är friska och bitande. Gårdagen tillbringades vid dammen i -18 och bitande vind. Hundarna njöt fullt ut då det stod fritt spring på menyn. Själv njuter jag av tystnaden.

Idag har jag tillbringat dagen med att plocka bort julen vilket alltid känns lite vemodigt varje år men oj vad skönt när den väl är borta. Nu är det bara att gå i väntans tider ett tag :D 

Ha de så gott alla.

6 Januari 2016  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Säcken.

Så är det årets näst sista dag, i morgon är det nyårsafton och det är dags att summera året som gått. Att knyta ihop säcken liksom, sen väntar ett helt nytt år som ligger framför oss med helt oskrivna blad,

För Rockys del så gick vi in i 2015 med fortsatt reahbeletering på skadan på den djupa böjsenan fram och det blev några månader där med koppelpromenader. Han kommer alltid att få ha stöd på sina framben när vi tränar och han ska få springa lös, vilket också gjorde att det aldrig blir någon mer tävling för hans del, då vi fick avslag på dispensen vi sökte. Han får njuta och ha kul, träna och tillbringa sin tid i spårskogen med sina skydd. Vilket fungerar alldeles utmärkt. 

Och mycket tid i spårskogen har vi tillbringat :D Och det var nästan så vi även avslutade detta år med koppelpromenader då han gjorde sig rejält illa i muskeln som går över bogbladet men vi går in i detta nya år utan skador. Det är inte lätt när älskade Rocky tillhör gruppen stuntmen och lever livet i 110 ,)

Fast vi hann i alla fall med att bli klubbmästare i bruks (spår) för tredje året i rad, så Grattis till oss :)

Angus år som gått har tillbringats med mycket träning, på lydnadsplanen, i spårskogen samt Nosework-kurs. Skönt också att han har fått vara skadefri :) Kanske vi även vågar starta inågon tävling under det nya året. Några speciella planer för 2016 har jag inte, inte mer än att vi ska fortsätta ha kul, vara ute i skog och mark mycket, träna, träna och träna bara för att det är så himla kul och naturligtvis ser jag verkligen fram emot vårt spårträningsläger till sommaren:D 

Lite bilder från året som gått får ni här...

Snöiga promenader.

Soliga snöpromenader.

Härliga våriga snöpromenader.

En hel del härliga skoterturer.

Tid i spårskogen som är det BÄSTA vi vet!

En helt underbart rolig helg Nosework hos Lina Persson.

Balansbollskurs får båda grabbarna bus.

Flera dagars härligt spårande i flera underbara människors sällskap.

Sommaren som var, var väl inte mycket att hurra över men den bjöd på några baddagar i alla fall.

Skogstid med de bästa.

Bad.

Mycket och många turer med Cadillacen.

Semptember, förmodligen den månad jag gilla bäst med en härlig blandning av färger. På gränsen mellan sommar och höst.

Hösten bjuder på många vackra kvällspromenader och som kan vara så vackert underbar, på gränsen mellan dag och kväll.

Härligt friska dagar i skogen.

Snön som kom och försvann.

Vi går in i ett nytt år totalt snöfritt men med ett glatt humör. Och nästa år blir det spännande och kul. Vi får tillökning av en lite fyrbent kille! :D 

Med dessa ord och bilder säger jag...

30 December 2015  | Länk | Hundliv | 1 kommentar
Dan före dan före dopparedan.

Tänk att det är dan före dan före dopparedan. Redan! Och ingen snö och ingen kyla. Jag kan inte komma ihåg när vi hade en grön jul, det måste verkligen vara längesedan i alla fall. Nåja, det går det med fast jag hade ju hellre haft en meter snö eller så. Och om vecka eller så, så är det dags att summera året som gått. Det kan ju bli, hm, intressant. Eller inte.

Hundarna får mest promenader, långa sådana och microminiträning i form av platsliggning, trix, godissök länge, plocka ur tvättmaskinen osv och med ingen snö så är vi några som planerat in...hör och häpna...SPÅR här i mellandagarna! Jag trodde verkligen inte att spårsakerna skulle plockas fram men vem vet...det kanske är då snön kommer, haha.

Och till er alla där ute...

Ha de så gott alla.

22 December 2015  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Inte mycket.

Här händer det inte så mycket för tillfället. Fast ja det beror väl vad man menar med händer. December månad är ju en sådan månad då det ju händer en hel del annat än hundträning tyvärr men jag tror att även de fyrbenta faktiskt också kan må bra av att "bara ta det lugnt". 

För min del så blir det en massa av jul denna tid. Det är grötfest, lucia, lite julfärberedelser hemma vid osv och en kväll tillbringas med att åka runt och tomta för alla barnen på dagis. Det är så kul att se deras leende ansikten i fönstren när vi tomtar kommer :) Det tillbringade jag och en till från jobbet med att göra i går kväll.

För mina fyrbenta vänner så blir det promenader i massor. Allt från kortare svängar till en sisådär åtta nio kilometer och med ingen snö så blir det lite godissök. I alla fall.

Sen vill jag ha snö NU!

Ha de så gott alla.

 

16 December 2015  | Länk | Hundliv | 0 kommentar
Äntligen täcke.

När jag har en herre som nu är i veteranklass så känns det verkligen som att det var dags flr ett täcke. Vilket jag egentligen kanske skulle ha införskaffat för länge sedan men nu blev det i alla av. 

Jag visste att jag ville ha ett som täckte bogen och hela bröstkorgen och att det skulle gå ner mer mot frambenen. Efter mycket letande och funderingar mellan ett Back on Track eller ett Hurtta så blev det ett av varje. Back on Track kom in i vårt uteliv på ett roligt sätt i alla fall ;) Och Hurttatäcket blev ett Hurtta Outdoors Summit Parka Vintertäcke. Vilket verkar vara riktigt bra samt smidigt och mjukt.

Jag kommer nog att bli nöjd med det men herren Rocky har alltid tyckt och tycker fortfarande att kläder är något som kommer från någon avgrund och ett idiotiskt påfund av oss tvåbenta haha. 

Ja hans min säger väl allt! 

Fast när det väl är på så är det bra och väl ute så är det ännu bättre :D Hur som så känns det skönt att veta att han är varm där framme och om ryggen nu när han börjar komma upp i åren, även om kanske inte åtta är så lastgammalt. Och framför allt att det är lite varmare om musklerna där framme.

Och jodå, jag har testat det på Angus också men den stackarn blir så stel att han nästan trillar omkull när han ska gå. Jag lovar att det är svårt att hålla sig för skratt, haha.

Ha de så gott alla.

8 December 2015  | Länk | Hundliv | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Missnutts Diamond Rocky                                             Skaffa en gratis hemsida