ROFFE OCH SIGGES DAGAR
Startsidan Blogg Fotoalbum ROFFE och SIGGE Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2019)
>>


Ett cert till !!!!!!!

Jaaaaaa, Ett cert till. Förra året i Västerås så sa domaren att jag skulle växa till mig och komma tillbaka till detta år och det gjorde jag med besked, jag tog certet.

Ha det bra / Sigge
2 September 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Cert

Jamen det va ju kul att JAG fick ett cert på utställningen i Ransäter. Det var mitt första efter några tidigare försök då jag inte riktigt hade tränat nog mycket men nu har jag och Emelie kört hårt ett tag och det gav utdelning, kul va ? . Nu ska vi vidare till nästa utställning om någon vecka, hoppas det går lika bra då

Ha det gott Sigge o Roffe
3 Augusti 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
En kyckling till !!!

Jaha nu kom det en kyckling till i hönshuset, en liten liten svart som springer omkring och piper. Hönsmamman ser lycklig ut och skyddar den lille hela tiden, den gulfärgade hönan har också lagt sig för att ruva så det kommer nog fler :). Nu ska matte ut på hjortronjakt säger hon, undrar om vi får följa med. Och sommarvärmen håller i sig så det blir mer bad för mig och Roffe.

Vi hörs / Sigge och Roffe
23 Juli 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Ompysslad och klippt

Äntligen kom matte till oss i torpet efter många dagars jobb, vi har blivit ompysslade och klippta. Vi har fått 2 nya kycklingkompisar också, 2 små svarta godingar som det kommer kort på om några dagar, nu ska vi ut på svamppromenad.

Ha det bra i sommarvärmen

Sigge och Roffe
18 Juli 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Tillbaka till verkligheten

Nu har mormor åkt och det är vardag igen, det är visserligen semester fortfarande men hon ger oss lite mer godis och ben än va matte och husse brukar göra . Ikväll ska vi ner till sjön och bada vi får se om kossorna är lekfulla ? :) Vi hörs imorgon kanske
15 Juli 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Trött

Oj oj oj va trött jag är, det är jobbigt med semester ibland. Idag har vi badat igen pga värmen , till helgen kommer mormor och hälsar på då kommer jag och Roffe bli lite bortskämda med xtra godis mm
9 Juli 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Äntligen sommar

Äntligen, nu är sommaren här med mycket bad och bus !! Kortet är taget igår när solen sken, himlen var blå och Roffe och Sigge var helt galna i vattnet, vi hittade en "ny" badplats där vi får vara själva. Ha en fortsatt bra vecka så kommer det lite nya kort under sommaren

Hälsningar Röffe och Sigge
8 Juli 2013  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt år önskar vi er alla.
20 December 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
SOMMAREN ÄR SLUT

Nu har vi kommit till den dagen då vi ska plocka ur vårt torp för att flytta hem.
Mycket tråkigt för det är långt till nästa sommar.
Vi har haft mycket trevligt denna semester.
Asta och Assa har vi haft hos oss i hagarna. Mycket trevliga getter. Ja man får passa sig för hornen.
Sigge har fått smaka på dessa och efter det så fick han respekt.
Våra kycklingar har ochså fått bo i torpet,de har växt till fina hönor och tuppar.
Mycket svampplock har det blivit och många långa promenader med bad naturligtvis.
Vi har även varit ute i båten och åkt. Det har gått bra säger Roffe men det skulle ha gått mycket bättre om jag hade fått åkt själv med matte och husse.

Nu väntar en lång höst med en och annan utställning för Sigge.

Gå gärna in och klicka upp våra nya kort som vi lagt ut.
De ligger i sigge mappen.

Ha det gott/ ROFFE och SIGGE
19 Augusti 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
SOMMARLOV


Roffe: Nu har äntligen sommarlovet börjat så att vi kan vara i torpet med våra djur.
Kycklingarna har nu växt och är mycket ståtliga och fina. En smet ut genom grinden en dag och jag var jätte snabbt framme och fångade in den.
Matte skrek hysteriskt men jag förstår faktiskt inte varför?
Där stod jag mycket stolt för att ha räddat den lilla krabaten från en säker död eftersom Sigge var bara 20 meter bort. Matte va snabbt framme och jag lämnade mycket försiktigt ifrån mig kycklingen som sedan skakade på sig lite och spatserade in i hönshuset. Sedan den dagen sitter jag på stenen utanför och passar de små liven.


Sigge: Nu har jag verkligen varit med om något mycket underligt. Matte och jag såg en konstig varelse i skogen en dag som ropade på oss och som sedan sprang och gömde sig. De är någon som har rymt från ett psyksjukhus tänkte jag för mig själv och fortsatte att nosa runt i skogspartiet utan att förstå att jag deltog i ett MH.
Senare på promenaden så skramlade de till i buskarna. Jag tog ett skutt bland blåbärsriset och kände mig som en känguru men jag var ju så himla nyfiken och var bara tvungen att vända åter för att se vem som hade glömt alla sina kastruller i skogen.
Promenaden fortsatte och två vitklädda figurer dök upp och skrämde mig. Ja visst blev jag rädd men jag kände sedan på lukten att det där var två människor som försökte spela mig ett spratt.
Sista momentet på promenaden var skott och det kändes som min dagliga promenad vid skjutbanan,inget konstigt alls.

Mitt MH gick jätte bra och jag tror att matte också är nöjd med resultatet.Ha det gott alla vi känner./ROFFE och SIGGE
9 Juni 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Utställning

Sigge:

Nu har jag varit på spektakel ännu en gång. Utställning i Forshaga.
En fin kritik som löd så här:

Liten hane, välskapt huvud,lite ljusa ögon.Bra benstomme och hals.
Lite rak fram,bra bröstkorg,bra bakst,rör sig paralellt med bra steg.
Päls ok,bra temperament. Excellent!!

Söndagen fortsatte med stadspromenad och bussåkning. Det var två hundar som åkte i bussen tillsammans med mig. Jag kunde uppföra mig riktigt bra.

Roffe:
Denna vecka har jag haft fullt upp. Jag passar kycklingarna och är där som en polis vid minsta lilla pip de ger ifrån sig. Jag är så spänd över hur dessa varelser kommer att se ut när de blir större.
Sigge har varit på utställning och jag själv kurade ner mig i soffan när han åkte iväg i morse. Mycket glad över att få slippa.

Ha det gott/Roffe och Sigge
22 April 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Påökning i familjen

Roffe:
Tänk vad matte kan hitta på mycket tokigt. Nu har våra ägg kläckt sig i maskinen. Ut kom två små underbara varelser.
De är riktigt gula och mjuka som två dunbollar. Herre jesus vilket liv de för. Jag får faktiskt riktigt ont i öronen. Jag själv för ju också ett himla väsen säger matte. Hon påstår att jag står och grinar för att få nosa på dem. Men så farligt tycker jag inte att det är. Hon fårstår inte hur det känns när det kryper i hela kroppen när jaktinstinkten sätter in.
De här små ska få bo hos oss i torpet i sommar. Jag bara längtar....

Sigge:

Nu tror jag vi har öppnat zoo på riktigt. Det är både marsvin och kycklingar och så jag och Roffe förstås.Senare i vår väntar vi på getterna som vi ska ha som sommarbarn. Det känns jätte bra tycker jag.
I morgon ska matte lägga nya spår åt mig och Roffe som vi ska får gå. Sen har även vi börjat med friseringen inför utställningen och det är ju så förbenat trååååkigt att stå stilla.

Kolla i fotoalbumet på våra söta små kycklingar.


Ha en bra helg/Roffe och Sigge
13 April 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
GLAD PÅSK

Sigge:
I dag gick jag mitt första prov i viltspår. Jag fick en fin kritik ock klarade anlagsprovet utan anmärkning. Det var kämpigt för jag sov i bilen hela vägen hem. Visst har jag och matte tränat endel. Det har gjort att jag har fått blodad tand. Det är så himla kul.
Vi har även varit och träffat våra nya vänner som ska komma till oss på sommarkollo. De är två söta getter som heter Asta och Assa. Jag verkligen längtar efter dem.

Roffe:
Nu har jag gått endel blodspår,ja egentligen är det ju Sigge som har tränat. Men eftersom matte är så noga att vi ska aktivera oss så har jag även fått egna spår. Det har gått jätte bra. Det är en fröjd att få nosa in dessa små partiklar som virvlar omkring på kalhyggen och genom lingonris. Klöven är ju faktiskt det bästa. Jag tar ett stadigt tag om den och trippar tillbaka till bilen mycket stolt.

Påsken närmar sig med stormsteg och vi har påskstädat. Fjädrarna vajar så fint i vasen på bordet. Jag och matte har lagt ägg i kläckmaskinen. Det är så spännande och se om vi får några små kycklingar. De ska föda i början av April. Vi tittar noga på dem varje dag så att vi vet att de mår bra.
Jag har även fått två små nya vänner som har flyttat in. Det är Ipren och Treo. De är små vita ulltussar som förgyller min vardag. Det är två små vita marsvin som låter och piper och vill verkligen komma ut ur buren för att leka med mig. Matte har en annan åsikt om detta. Hon tror att jag ska nagga tag i dem och leka alldeles för vilt. Fattar inte hur hon kan tro det???


Ha en trevlig påsk alla våra vänner/Roffe och Sigge
4 April 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Nya inneboende och blodspår

Roffe: Nu va det ett tag sedan vi hördes av. Tiden går fort.
En dag så hände något alldeles speciellt. Emelie kom hem med en stor plastbur. Jag såg inte vad som va i den men det luktade gudomligt. Det prasslade och knorrade och pep.
När väl buren var på plats så fick jag titta. Där stod två små underbara vita marsvin och tittade på mig. Jag blev så glad att få kompisar samtidigt så sa en röst inom mig att jag är en jägare. Undar om de kan tänka sig att leka med mig? Lilllmatte Emelie slog genast bort den iden från mig. Ja ja,tänkte jag en annan gång kanske.
Men jag är med varje dag som det skall göras något i buren så håller jag ett vakande öga på de små så att det inte ska smita.

Sigge: Vi har spårat endel och det har faktiskt gått över förväntan. Sist fick jag upp ett annat spår av vilt och jag kände hur linan blev mer följsam.Matte hade tappat linan. Herre gud va hon fick springa innan hon fick tag i mig. Jag kände åter igen att matte var i andra änden. Jag tog tillbaka spåret jätte fint med en ringning och fullföljde sedan till spårslut. I dag är det Lördag och jag ska prova på ännu ett spår i de djupa värmlandsskogarna.

Ha en bra helg/Roffe och Sigge
24 Mars 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
IS PROMENAD

Roffe:

Tack hela flocken för en trevlig promenad i veckan. Härligt med promenad och fika i det strålande vädret.
Min pappa bobbo gjorde sig ett spännande fynd.Man kan säga att han tog över det vargen inte ville ha.
Ett fint rådjurshuvud hittade han och bar det med stolthet. Vi andra fick bara känna doften av det på långt håll.
När han väl släppte taget om det så fick jag också bära det en liten stund.Vilken härlig känsla.Jag kände mig som en riktig rovdjursjägare.

Sigge: Mycket lek och stoj har det blivit denna vecka. Ja farsan har faktiskt fått stå tillbaka endel när odågorna ville leka. Denna gång var det han som blev tillsagd av farmor Susanne när han försökte att förstöra.
Vi hade även trevliga godissök i snön. Jag hittade många leverbitar men den som hittade mest var stickan.Han bara älskar de där bitarna.


Vi har lagt ut fler bilder i fotoalbumet,under fliken sigge. Gå gärna in och titta.

Ha nu en trevlig helg./Roffe och Sigge
24 Februari 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Helg

Roffe:
Jag sa till matte en dag att nu börjar det kännas som vår. Solen skiner och snön smälter och det är underbara skogspromenader när fåglarna börjar att kvittra. Jag hann inte få njuta så värst länge förrän det låg en massa snö på marken en morgon när jag vaknade. Mer är det påväg säger matte och svär.
Men inget väder har hindrat oss från att ta långpromenader med flocken. Silas är verkligen en rolig liten prick.
Tiden går och vi har haft några födelsedags kalas i familjen och även firat alla hjärtans dag med två härliga köttiga ben.

Sigge:
Min klokapsel har läkt fint och jag börjar att se ut som vanligt igen. jag är åter igen lössläppt på promenaderna och det är så skööönt. Matte har varit framme med saxen. Jag är inte det minsta intresserad av denna mojäng men ett nödvändigt ont säger matte,så jag ska slippa att se ut som ett igenväxt murmeldjur.
Ja Roffe fick också smaka på saxen men han är ju lite mer van än mig så det gick ju bara som smort.
Jag undrar hur det gick för syster Lara med hennes höfter??

Ha en trevlig helg./ ROFFE och SIGGE


17 Februari 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Veterinärbesök

Sigge:
Nu har jag varit hos veterinären och tagit bort min onda klokapsel som jag har brutit av i den hårda skaren vid en promenad.
Aj,vad förskräckligt ont jag har haft.
Men veterinären tog bort den och jag fick sova under tiden. Matte såg även till att jag fick ligga på röntgenbordet några sekunder också.
Det var något som hette höftled som skulle kontrolleras. Resultatet har nu kommit och det blev A.

Roffe:
Nu är jag ensam på mina långa promenader för några veckor framåt. Sigge skall vara hemma och gå runt med en tratt på huvudet. Jag måste säga att det ser mycket lustigt ut.
Jag brukar kalla honom pojken i lampan. Han ser ut som en levande lampskärm när han går omkring och ylar som en prärievarg. Han har inte lika roligt som jag har åt det.

Ha det gott/Roffe och Sigge
1 Februari 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
Halka och kyla

Roffe: Nu har vi kommit ett par veckor in på det nya året. Det har börjat bra med tanke på min onda tass som spökat under året.
Jag hoppas verkligen att den fortsätter att vara bra. Vi har tagit oss många promenader med flocken på sistone. Jätte trevligt att få träffa mina vänner och mina halvsyskon.
Jag har fått mig en egen reflexväst med mitt namn på ryggen. Jag syns verkligen i mörkret. Tur är väl det för matte hinner inte riktigt med i denna halka som råder.
Nu har vi tittat på vilka kurser som vi ska gå denna vår. Det finns mycket att välja på. Får jag önska så blir det ju spår. Det är fantastiskt kul. Men vi får se ...


Sigge: Hej , alla glada. Nu har Roffe redan berättat det jag ville förmedla men jag kan tillägga en sak. Vår nya flockmedlem Silas har fått gå med på våra rundor senaste tiden. Det går riktigt bra,jag tror att han och jag kommer kunna ha riktigt kul tillsammans. Roffes halvsyskon är också roliga att leka med,ända tills den där stränga farsan som jag har, får ett spel på oss.
Matte och jag har börjat planera för höftröntgen för min del och sedan har vi tittat på endel utställningar som vi eventuellt ska åka på.
För min del kan vi skippa det hela och bara vara ute i skogen.

Ha en trevlig helg alla vi känner/Roffe och Sigge

Ps. Våra vänner kossorna som vi skrev om tidigare innan jul är omhändertagna och har fått hjälp ,så nu är vi nöjda och glada.
20 Januari 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Trettonhelg

Roffe:
Ja nu är julen över och vi har firat in ett nytt år med grannarnas energiska nyårssmällar som ven i våra öron. Skönt att vi inte är skottberörda.
Nu ser vi fram emot ett år utan motgångar och tråkigheter,för det tycker jag att vi har haft nog med detta år som gått.
Jag förlorade min bästa hundvakt (morfar) detta år.Han lämnade efter sig ett enormt tomrum,men jag hoppas att han har det smärtfritt där han är nu. Jag hoppas också att jag får hålla mig kry i min tass. Den har krånglat en hel del under det gångna året. Trots detta har jag kammat hem två Championat,ett i utställning och ett i viltspår.
Jag önskar alla jag känner en stor lycka detta år:)

Sigge: Många kurser har det blivit för mig detta år. Det har varit jätte roligt. Mitt nyårslöfte är att jag ska använda mina öron lite bättre och inte vara så ego hela tiden. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till men jag måste göra ett försök i allafall.
Denna vecka har jag träffat flocken ett par gånger. Alltid lika roligt. Ja pappa är ju förstås sträng mot mig men det kan jag ta. Bara jag få ha kvar min plats i rangordningen. Matte säger att jag har ärvt mitt ego efter honom,det kanske ligger något i detta??

Ha det bra alla vi känner/Roffe och Sigge
7 Januari 2012  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
GOTT NYTT ÅR !

Roffe:
Några dagar i fjällvärlden gjorde mig gott.Lämmeltåget som var där i höstas fanns inte kvar på fjället men massor av snö och det var lika roligt de.
Renar till förbannelse. De var flera hundra.
En underbar syn att se.

Sigge:
Nu snart är det slut på det gamla året och vi ska fira in ett nytt.
Matte har satt Champagne på kylning. Inga barn ska vara hemma och fira med oss.Det kan jag tycka är ganska bra för då kan jag vara ännu mer i centrum:)


VI ÖNSKAR ER ALLA ETT RITIGT GOTT NYTT ÅR !! /ROFFE OCH SIGGE
31 December 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
GOD JUL

Ha en riktigt GOD JUL papporna Bobbo och Liston,mammorna Boyan och Kita. Våra syskon Jasse , Loa, Lara,Leo,Nellie,Milton,Amanda och våra vänner Tyson,Stickan,Silas med respektive ägare och till alla andra som vi känner.

GOD JUL
önskar
ROFFE och SIGGE
22 December 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
DJURPLÅGERI

Roffe:
Äntligen kom snön till Värmland. Ja är så lycklig för nu springer jag lös utan koppel och det går inte att beskriva denna enorma frihetskänsla.
Det blev en helg i torpet och till min lycka så var där ännu mer snö. 20 härliga cm att rulla sig i. Jag och sigge har lekt hela långa dagen och min tass håller ännu.(peppar,peppar).
Jag gräver fram alla pinnar som gömmer sig under snön så tar det bara några futtiga sekunder innan Sigge,den tjuven har stulit pinnen ifrån mig. Han är ett riktigt EGO. Undrar vem han har ävrt?

Sigge:
Vi hade sett fram emot en rolig helg i torpet men det blev en obehaglig syn som vi möttes av.
Våra vänner korna från sommaren,stod fortfarande kvar i hagen. Gyttjan gick upp över klövarna på de arma stackars djuren. Ingen höbal så långt ögat nådde. De var blöta och smutsiga och försökta att hålla värmen med att stå tätt medan blötsnön bara vräkte ned. Jag funderade och frågade matte om vi inte kunde ta in dem i vårt torp eftersom det saknades vindskydd. Tanken var god men ogenomförbart.
Matte var så irriterad så hon kokade och muttrade vilket djurplågeri detta var. Jag och roffe satt tysta och bundna utanför hagen. Vi vågade inte ge ifrån oss ett ljud.
Matte tog fram kamera och gick och fotade samtidigt som husse registrerade deras nummer i örat.
Jag hoppas att vi kan få matte på bättre humör trots missären med korna för vi kan inte göra något ännu förrän på Måndag.
Då blir det att ringa och agera för att de ska få hjälp. Denna bonde skall inte ha några djur,punkt slut.

Ha en trevlig helg alla vi känner./Roffe och Sigge

PS. Nya bilder i fotoalbumet./

OBS!! Enligt jordbruksverket skall tamboskap ha vindskydd,vatten och mat och tillsyn dagligen.(Det finns inga permanenta boende på fler km)
10 December 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Norge

Roffe:
Vi tog oss ett besök på den norska vinnarn utställningen förra helgen. Det var en trevlig utställning med 11 krulliga stjärnor på plats.
Det blev inget CK för min del men en fin kritik som gav mig EXCELLENT.
Mina rörelser var inte de bästa.Jag var lite ringrostig men vem blir inte det efter ett år i koppel ?
Efter att ha gått igenom alla bibliotekets engelsk lexikon så har vi tillslut kunna översätta min kritik:

ETT PERFEKT EXEMPEL AV RASEN,VÄLSKAPT OCH PROP HUVUD. MÖRKA ÖGON. FIN STARK MUSKLAD NACKE. JÄMN RYGGLINJE. ÖNSKVÄRDA BEN OCH TASSAR. BRA VINKLAR. ÖNSKAR LITE MER STYRKA I RÖRELSER. TRÅNG BAK.
BETYG EXCELLENT.

Det var trevligt att få träffa Sigges syster Lara. Tänk vad söt hon var. CJ och Jessi fick jag också hälsa på.
Emelie tog sig an CJ på ett riktigt bra sätt i ringen.
Tack alla för en trevlig dag.

Sigge: Denna vecka har varit blandad med pepparkaksbak och julpyssel. Jag har också träffat Milton och Amanada tillsammans med resten av flocken. Vi var ute på nattvandring. Det kändes i allafall som det. Det var så becksvart och spännande. En riktigt rolig upplevelse.

Ha nu en trevlig helg/ROFFE och SIGGE
3 December 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Utställning

Sigge:

Denna vecka har jag gått blodspår. Det gick ganska bra. Klöven som låg i slutet på spåret var jag inte intresserad av. Jag fattade inte riktigt varför den skulle ligga där och skräpa. Men tydligen betyder det att spåret är slut då. Jasse,som är brorsa till Roffe var också med. Han gick det också bra för.
Det var en givande dag med fika i skogen.
Denna helg ska jag vara gräsänkling. Roffe drar till Norge och jag ska passa Marcus. Det ska bli kul att få egen mysstund med honom framför tvn.

Några nya bilder ligger ute i fotoalbumet på mig när jag spårar.

Roffe:

Sax,Sax och åter sax. Jag behöver inte säga något mer för ni vet väl vart jag vill komma.
Denna vecka har vi friserat inför den kommande utställningen. Klorna är klippta och mina öron är så rena så det skiner.
Vi har packat och nu är jag redo för en weekend resa med halva familjen. Ska bli skönt att få sova på hotell. Jag ser fram emot hotellfrukosten. Den brukar att vara maffig:)
Det ska bli trevligt att få träffa brudarna. CJ har jag ett gott öga till. Sigges syster kanske också är en riktig pärla för mig:)

Till sist: Tack alla för gratulationerna som jag fick i samband med mitt viltspårschampionat. Det känns skönt att så många gläds med mig.

Ha en trevlig helg./ROFFE OCH SIGGE
25 November 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Semester weekend

Roffe:

En omvälvande tid har gått. Matte har varit i ett chocktillstånd i flera dagar. Hon hade väl aldrig kunnat drömma om att husse skulle ta eget initiativ till att gå viltspår med mig utan hennes vetskap.
Varken jag eller Sigge har skvallrat,vi har hållit tyst som två musslor. Matte har pratat med mig när vi har gått personspår ett par ggr i veckan hur bra jag blivit på att spåra. Hon skulle bara veta har jag tänkt för mig själv.
Min championatrosett vårdar jag ömt.

Nu väntar snart utställning och saxen är snart på intågande. Inte trevligt men ett nödvändigt ont.

Sigge: Denna helg har jag och Roffe varit hos mormor. Vi har blivit bortskämda med stek och gräddsås och långa promenader. En underbar semster weekend för vår del.

Ha det gott/Roffe och Sigge
20 November 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Champion !!!!!!!

Jo det är sant. Jag har blivit Viltspår champion idag, och matte vet inget, för Husse sa till mig att det var en hemlis. Vi får väl se vad hon säger när hon vaknar efter sitt nattjobb. Jag fick 3 st ettor på raken i öppenklass och därmed mitt Championat idag på morgonen . Nu ska min kompis Sigge gå anlagsklass, vi får se hur det går ?

Mitt sista omdöme från idag lyder : Roffe spårar motiverat och MYCKET målmedvetet.Har rejält driv i sitt spårande.Säker i alla vinklar.Väl värd sitt Championat.
13 November 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
3 ÅR

Nu har vi fått en 3 -åring i familjen.
Roffe har blivit stora karln . Många godbitar har det slukats en sådan dag som denna.

Grattis JASSE och alla mina andra syskon.
8 November 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Fjällvandring

Nu har vi tagit några dagars promenad i den svenska fjällvärlden.
Det har varit skönt och avkopplande.
Många Lämmlar såg vi. Det var en riktig rolig aktivitet att sysselsätta sig med på fjället.
De var väldigt snabba och försvann illa kvickt ner i sitt hål.

Renarna var borta från fjället när vi var där. Det var synd för de är så ståtliga att titta på. Titta gärna på bilderna från vår vandring.

Ha en trevlig Allahelgona helg /ROFFE och SIGGE
5 November 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
EXCELLENT

Sigge:

I dag har jag varit i Mjölby på utställning.
Så här lyder kritiken:

För åldern utmärkt huvud och uttryck. Goda öron, utmärkt hals.
Tillfredställande rygglinje,goda proportioner.
Behöver utvecklas i bröstpartiet,främst den nedre delen. Skulle önska något bättre vinklar fram.
Bra bak. Rör sig något instabilt fram,rör sig bra från sidan och bak.

Matte är nöjd med kritiken. Själv så var jag som vanligt mest intresserad av vad alla andra gjorde utan för ringen.

Roffe var med som manager. Inte för att jag vet vad en sådan gör men han stod för mesta delen och nosade i diket. Han har vi döpt om till Ferdinand./SIGGE


30 Oktober 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
KURSAVSLUTNING

Roffe:
Min kurs är nu slut som jag har gått. Men matte har fortsatt glatt att lägga spår åt mig och Sigge. I dag hade vi köttbullar i spåret och igår va det korv. I spårslutet finns alltid den lortiga illaluktande trasflätan och väntar på mig. Jag blir helt överlycklig när jag har nosat mig fram till den. Då väntar dragkamp och matte får slita det kan jag lova er. Jag har blivit klippt och schamponerad denna vecka. Inte för att det är jag som skall ställas ut. Jag stod antagligen för nära så jag åkte med på samma biljett.
Vi har haft våra promenader i skogen med svampletande och umgänge med många andra hundar. I dag var Nellie med i gänget. Mycket trevligt.

Sigge:
Spår och spår och spår. Jag har faktiskt fått prova en hel del. Det kallas personspår. Jag har inte fattat poängen. Spåret som jag följer har samma lukt som matte som håller i spårlinan. Jag kan inte fatta,hon är redan uppletad och går bakom mig. Men vi tragglar väl på så får vi se om det ger resultat. Om jag får välja så letar jag hellre dummies som matte har gömt under mossan.

Nu har den förskräckliga saxen visat sig i flera dagar. Bad har jag också fått utstå. Ska på utställning till helgen. Jag måste ju träna så att jag har en liten chans att kunna ta några cert i framtiden.

I dag hade jag en strålande dag tillsammans med mina vänner i skogen. Den bruna tjejen som var med var jätte rolig. Fick reda på senare att det var min halvsyster,så där har jag ingen chans. Det var nog därför som jag fick mig några rejäla utskällningar av min far. Men det kunde han ju ha sagt från början att detta inte var någon kommande kärlek till mig.

Ha en trevlig helg alla våra vänner. / ROFFE och SIGGE

PS. Jätte kul att ni skriver i vår gästbok!!
28 Oktober 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
spår

Roffe:
Nu har min spårkurs kört igång. Först trodde jag att det var söndagspromenad som jag och matte var ute på. Men så var inte fallet. Det var jätte kul när jag väl kom på vad egentligen jag skulle göra.
Inte så enkelt när det inte ligger blod i spåret.
Men när jag väl hade gått några spår så fick jag igång näsan. I dag är det dags igen för matte har redan packat ryggsäcken och köttbullar och leksaker är med. En otroligt rolig aktiveringsform för mig när jag ska vara rädd om min tass.

Sigge:

Min apporteringskurs är slut,tråkigt tycker jag. Men vi får fortsätta vår träning på egen hand nu.
Igår var vi på svamprunda i de stora deje skogarna. När vi väl hittat de vi skulle plocka så åkte dummyn fram. Underbart !!
Ett par linjetag och några markeringar blev det denna dag. Det gick bra tycker jag men matte säger att vi får backa lite för avlämningarna har försvunnit. Inte vet jag vad hon menar med det. För hon fick ju dummyn på fötterna. Det får väl duga??
Snart vankas det utställning igen:) och saxen lär väl snart hoppa ur sitt fodral:(

Ha det bra/Roffe och Sigge
9 Oktober 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
BIG 1

Roffe:

Jag med andan i halsen satt jag på sidan av ringen denna dag för att se hur Sigge skötte sig i ringen. Jag måste säga att han gjorde det med bravur.
En fin kritik fick han och vinner gruppfinalen:)
Det var roligt. I stora BIS finalen hamnade han på 6:e plats precis utanför placering men sånt är livet.Inget att hänga läpp för.
Det blev ju väldigt många fina priser med hem som både jag och han kan ta del av.
Han vann koppel,halsband,reflexband,hundgodis och ben./Roffe


Sigge:
I dag har vi varit på utställning i KIL.
Min kritik löd:

Trevlig hane,Bra skalle och nosparti. Ngt ljusa ögon.Utmärkt hals och rygglinje.
Bra bröstdjup.Bra benstomme.Välvinklad.Väl ansatt svans.Bra päls och hårlag.
Utmärkta rörelser.

Det var en rolig dag och jag är nöjd./Sigge
18 September 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 3 kommentarer
Utställning

Roffe:
Tiden den bara går och min tass håller sig i styr,tack och lov.
Jag ska snart börja på kurs med matte.Det ska verkligen bli kul för nu har jag fått vara lugn alldeles för länge.
Denna vecka har vi träffat flocken och varit på skogspromenad och fikat så klart. Förberedelserna för Sigges utställnning har börjat. Jag ska med och titta och se hur han sköter sig.

Sigge: Äntligen är lillmatte färdig med saxen för denna gång. Vi blev inte lika ovänner som förra gången.
I morgon bär det iväg på utställning.
Denna vecka har jag varit på jaktkurs. Vi tog oss igenom kapitlet SÖK. Herregud va jag letade och vad roligt det var. Jag hittade dummyn och blev överlycklig. Ett tag trodde jag att de inte lagt ut någon för det tog ett tag innan jag fann den.

Ha en trevlig helg/Roffe och Sigge
17 September 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Svampliv

Roffe:

Tiden går fort och kantarellerna ploppar upp lite här och var i skogen. Det märks för det går inte en dag utan att matte står med ändan i vädret på promenaderna och plockar. Det är en stor fördel för oss för då får vi vara ute extra läng i skogen. Jag hinner ju till och med att få upp ett och annat spår under tiden. Ja Sigge får ha koppel då eftersom jag bara får vara lös ensam. Matte är fortfarande rädd om min tass och är vi lös båda så blir det mycket spring.
I dag har husse och jag försökt att dra bryggan upp på land inför vintern. Det var lite knepigt att paddla med både husse och mig på bryggan. Ena stunden stod jag och han på samma sida och jag förstår inte för vi blev väldigt blöta när vattnet steg över tassarna och bryggan sjönk. Då flyttade sig husse till andra sidan. Det gjorde jag också och det blev likadant. Tänk om nwt hade varit där och tagit sommarens roligast bild?

Sigge: Jag har börjat på jaktlydnad. Många intressanta vovvar är med. Jag är mest intresserad av dem men kanske är det nyhetens behag,vad vet jag?
Jag hämtade ju mina dummy som jag skulle göra och satt stilla när matte retade mig med att kasta dummy i en ring runt mig. Men sedan så tog jag mig en liten nostur för att hälsa. Det var inte populärt enligt matte. Men jag kanske lär mig någon dag.
I dag har matte och jag plockat tre korgar fulla med kantareller så ni får gissa vad husse ska göra i kväll när vi andra tittar på tv.

Ha det gott./Roffe och Sigge
3 September 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Kräftkalas

Roffe:

Min tass håller ännu. Känns skönt att få springa korta stunder lös i skogen. Men det gäller att ta det varligt för man vet aldrig när det smäller till igen. Matte har försökt att aktivera mig på bästa sätt utan att jag fått springa. Badet har varit en höjdare. Jag har simmat i sjön nästan varje dag. Sedan har matte även gömt dummy i skogen som jag har fått letat upp,ja med koppel på förstås.
Härom dagen fick vi besök av min brorsa Jasse. Alltid lika kul.

Sigge: Nu börjar det att hända saker. Jag och matte ska gå en jaktlydnads kurs nästa vecka. Jag är lite nervös inför detta. Jag ska även ta mig en tur i utställningsringen i September. Det kommer att bli kul men när matte tar fram saxen så ångrar jag mig omedelbart att jag gick med på den där anmälan till utställning.
Jag såg att min syster LOA apporterar för fullt. Den tjejen kan hon:)
Denna helg ska vi ha lite kräftkalas,ska bli roligt.

Ha nu en trevlig helg/Roffe och Sigge
26 Augusti 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Sommarlovet är slut

Roffe:
Hej,alla jag känner. Denna sommaren har bjudit på många roliga utflykter och besök. Den har även varit sorgefylld för vår del. Min och Sigges favorit. Morfar,har kämpat färdigt med sin sjukdom och lämnat oss för alltid. Det känns konstigt och tomt.
Vår sommar har varit fylld med roliga bad med apporteringar. I bland så satt det där som om vi inte hade gjort annat och ibland stod matte och var helt förtvivlad.
Jag har haft en period med hälta igen denna sommar. Så utställningen i Ransäter fick vi avstå. Nu är jag bättre, men har koppeltvång.

Sigge:
Vi har haft mycket besök i torpet denna sommar. Vår uppfödare har varit och hälsat på med många vovvar.
Det var väldigt festligt tycker jag. Sedan har vi haft fest med Stickan,Tyson,Liston,Bobbo,Bitsie och Ella. Då dagen började med lite blodspår och
fortsatte med sök, markeringar där varje dummy hade en ledtråd fastklistrad. Efter vårt arbete så var det dags för mattar och hussar att knäcka nöten och komma fram till rätt svar. Jag mådde som en prins,det var så kul.
Jag har äntligen lärt mig att simma. Jag hoppar mitt känguruhopp rakt ut och simmar som en tok. Dummyn hämtar jag också in men ibland så får matte den och ibland vill jag ha den för mig själv.
Korna i hagen har också fått sig motionsrundor. När matte släppt mig med blicken så har jag dragit och herre gud vad fort de kan springa.
Roffe hängde inte på,han har varit med förr och visste vilken utskällning som väntade mig.

Nu har vi lagt ut några nya bilder från sommaren, i fotoalbumet.

Ha det gott./Roffe och Sigge.
12 Augusti 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Åsksmäll

Roffe: En händelsrik vecka. Vi har varit till soptippen med några lass. Sedan har jag och matte letat kantareller i skogen. Vi har haft besök av keri,CJ och sigges syster Leia. CJ var en tik jag fastnade för. Vi hade verkligen kul. Igår slog åskan ner i vårt kök i torpet. Jag trodde att hela huset höll på att sprängas. Det kom en blixt genom kontakten i väggen och tvärs genom köket. Sedan fanns det inte någon el. Det slutade med att husse fick ringa efter fortum som fick komma och laga. Matte var rädd om maten i frysen. Men herre gud tänkte jag,men klövarna då som jag ska ha till mina blodspår!!

Sigge: Vi fick besök av min uppfödare Lena denna vecka. Mycket trevligt. Hon hade min syster Leia med sig. Tänk vad jag blev glad. Hon var så liten och nätt och så grann som en sommardag. Vi lekte och sprang omkring hela tiden. Så bilderna som matte ville att jag skulle vara med på blev det ingenting av med.
När Leia,keri och CJ skulle lämna oss så blev det tomt. Jag hade inte haft något emot om de hade kunnat stanna tills nästa vecka.

Ha en trevlig helg/Roffe och Sigge
8 Juli 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Åsksmäll

Roffe: En händelsrik vecka. Vi har varit till soptippen med några lass. Sedan har jag och matte letat kantareller i skogen. Vi har haft besök av keri,CJ och sigges syster Leia. CJ var en tik jag fastnade för. Vi hade verkligen kul. Igår slog åskan ner i vårt kök i torpet. Jag trodde att hela huset höll på att sprängas. Det kom en blixt genom kontakten i väggen och tvärs genom köket. Sedan fanns det inte någon el. Det slutade med att husse fick ringa efter fortum som fick komma och laga. Matte var rädd om maten i frysen. Men herre gud tänkte jag,men klövarna då som jag ska ha till mina blodspår!!

Sigge: Vi fick besök av min uppfödare Lena denna vecka. Mycket trevligt. Hon hade min syster Leia med sig. Tänk vad jag blev glad. Hon var så liten och nätt och så grann som en sommardag. Vi lekte och sprang omkring hela tiden. Så bilderna som matte ville att jag skulle vara med på blev det ingenting av med.
När Leia,keri och CJ skulle lämna oss så blev det tomt. Jag hade inte haft något emot om de hade kunnat stanna tills nästa vecka.

Ha en trevlig helg/Roffe och Sigge
8 Juli 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Åsksmäll

Roffe: En händelsrik vecka. Vi har varit till soptippen med några lass. Sedan har jag och matte letat kantareller i skogen. Vi har haft besök av keri,CJ och sigges syster Leia. CJ var en tik jag fastnade för. Vi hade verkligen kul. Igår slog åskan ner i vårt kök i torpet. Jag trodde att hela huset höll på att sprängas. Det kom en blixt genom kontakten i väggen och tvärs genom köket. Sedan fanns det inte någon el. Det slutade med att husse fick ringa efter fortum som fick komma och laga. Matte var rädd om maten i frysen. Men herre gud tänkte jag,men klövarna då som jag ska ha till mina blodspår!!

Sigge: Vi fick besök av min uppfödare Lena denna vecka. Mycket trevligt. Hon hade min syster Leia med sig. Tänk vad jag blev glad. Hon var så liten och nätt och så grann som en sommardag. Vi lekte och sprang omkring hela tiden. Så bilderna som matte ville att jag skulle vara med på blev det ingenting av med.
När Leia,keri och CJ skulle lämna oss så blev det tomt. Jag hade inte haft något emot om de hade kunnat stanna tills nästa vecka.

Ha en trevlig helg/Roffe och Sigge
8 Juli 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Besök

Roffe: Det har varit fullt upp denna vecka som gått.
Veterinärsbesök och apportering.
Sigge och jag har hälsat på kossorna i hagen. De är allt stora de där bjässarna.
Vi har hunnit med en båttripp. Det är så ljuvligt och skönt att vara på sjön. Denna gång hade vi med Sigge som inte är van att åka båt. Ja det var livat det kan jag lova. I morgon kommer keri,CJ och sigges syster leia och hälsar på. Det tycker vi är jätte trevligt.

Sigge: Jag har fått min ett års vaccination och blivit undersökt av veterinären. Det var en otäck plats att vara på. Hundarna som låg inne hade ett sådant fasligt skall,så jag blev helt chockad. Men frolic kan göra susen. Efter några minuter så var allt glömt och jag hoppade själv upp på bänken för att nå några fler godbitar innan jag sade hejdå.
Denna helg händer det grejer. Jag ska få träffa min ena syster,som kommer på besök.
Jag har hört på ryktes vägar att mina systrar Loa och Lara visar framfötterna inom jakten och spår.
Jätte kul tycker jag.

Ha nu en trevlig helg./ROFFE och SIGGE
1 Juli 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Födelsedag och Midsommar

Sigge:

Nu har det gått ett år sedan jag såg dagens ljus i Hyssna hos Lena Gottfridsson.
Detta år har jag hunnit med mycket. Husse och jag har gått vardagslydnadskurser och med matte har jag gått sökkurs. Några utställningar har jag ställts ut på med fina kritiker.
Dagen firar jag med Roffe som sällskap ute i skogen med fika:)


Gladmidsommar önskar SIGGE och ROFFE
25 Juni 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
Träning

Roffe:
Denna vecka har bara varit full med roliga saker. Det som jag mest uppskattar är mina promenader och apportering med flocken. Jag bara älskar denna gemenskap. Visst ligger träningen på elitnivå för endel men det gör inte så mycket. Jag tränar på min egen nivå. Fikat efteråt är minst lika uppskattat från vår sida,särskilt när farmor tar fram smörgåsarna som är ämnade endast för vår del. En riktig skogsutflykt med vissa incidenter förstås. Sist så fick Emelie kaffe koppen i knät när Sigge tror att han är en liten chihuahua. Roligt att Sanna var med också. Hennes byxor behöver nog tvättas efter vår utflykt.

Sigge: Nu hämtar jag dummyn ute på djupt vatten varje gång. Jag tar den faktiskt in till land men ibland så vill jag faktiskt behålla den för mig själv. Några gånger har jag ju lämnat den till matte. Farsan är inte lika sträng som han brukar att vara men jag tror att det är för att jag har lärt mig endel av honom också hur stora grabbar skall uppföra sig. I dag är det avslutning på min sök kurs. Tråkigt tycker jag för det har varit super kul detta. Men vi får ta nya tag i höst.

Vi har lagt ut några nya bildet i fotoalbumet på våra utflykter.

Ha det gott/Roffe och Sigge.
19 Juni 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Examen

Sigge:

Denna vecka har jag försökt att ta igen mig efter min utställning. Det har inte varit så lätt. Många aktiviteter har varit på tapeten.
Vi har haft examen så vi har varit med matte i köket och fixat förberedelserna.
Fina björkar med ballonger skulle sättas upp. Det var roligt. Inte förstod jag att mina klor var så vassa?
Men vi har hunnit med våra simrundor ändå. Nu ser det inte lika roligt ut när jag simmar. Har nog snart kommit på det.
Mina hopp i vatten har jag tagit efter Tyson.

Roffe:
En skön helg i torpet väntar. Vi har fått en ny liten stuga som ska målas. Jag vet inte vilka djur det är som ska bo i den. Matte rev det ruttna hönshuset för en vecka sedan.
Korna i hagen har installerat sig. Nu känns det nästan som riktig sommar.

Jag får nog ta mig en liten tur ner till sjön sen för att se om familjen canada har fått påökning.

Ha en trevlig helg/ROFFE OCH SIGGE
11 Juni 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Utställning

I dag var det utställning i Filipstad.
Jag fick HP och blev BIR.

Här kommer min kritik:

Maskulin hane med vackert huvud och uttryck.
Utmärkt bröstdjup och förbröst.
Välvinklad fram och bak.
Bra kors. Rör sig bra med härligt vägvinnande steg.
HP BIR.

Matte har lagt ut två filmer på mig i ringen.
6 Juni 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
simlektioner

Sigge: Jag fortsätter med mitt nya intresse. Det är ju att simma om ingen har förstått det.
Jag kastar mig i vattnet och kommer sedan på att det kanske var lite djupt. Men jag tar det med ro och plaskar på för att leta vart dummyn har hamnat.
Jag tycker att detta är så roligt att jag kan hålla på i timtal.
Jag har klippt mig inför utställningen på Måndag.

Roffe:
Många långa simlängder har det blivit under veckan. Snart kan jag nog simma ikapp med Therese Alshammar ;)
Fast helst skulle jag vilja ha jagat canadagässen men matte säger strängt ifrån. Jag måste tänka på min tass.
Nu ska husse och jag spela på trav. det är meningen att vi någon gång ska kunna vinna lite stålar så att jag får mig en egen damm med änder.
Här är mitt stalltips:
V75 avd 4 häst nr 8. Grandic. Den ska jag hålla på i dag.

Ha det gott i helgen alla vi känner och glöm inte solkrämen./ROFFE och SIGGE

Ps. Nya bilder i fotoalbum under sigge.
4 Juni 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
SIMSKOLA

Roffe:
Ännu ett veterinärsbesök är till ända. Kortisonsprutor och vila.
Matte säger att jag äter henne ur huset. Jag är ständigt hungrig.
Men jag har inte gått upp i vikt. Kanske är det för att jag simmar ofta.
Mina roligaste simturer är när hela flocken sitter brevid och tittar på mig när jag kommer åter med dummyn. Då känner jag mig så stolt att jag sluppit att be Stickan hämta den.

Matte har gjort ett minisök åt mig eftersom jag inte får springa. Visst gick det bra men jag hade nog önskat mig lite större sök. Eller i allafall lite svårare.

Sigge:
Jag har nästan lärt mig att simma. Jag hämtar i allafall dummyn långt ute på djupt vatten. Men min simstil lär gå till historien. Alla får sig ett gott skratt och står de för nära så kan jag lova att de blir blöta. I deje simhall så kallar dom det för babysim.
Men träning ger färdighet så det är bara att fortsätta att nöta.
Min sökkurs är riktigt rolig. Jag verkligen skriker av glädje när matte släpper ut mig ur bilen.
Vardagslydnaden har jag gått färdigt. Jag klarade examenstricket galant.

I dag har matte och jag apporterat lite. Det gick väldigt bra. jag lämnade till och med dummyn i hennes hand. Det hör inte till vanligheterna.

Snart är det dags för en utställning till för min del.


Ha en trevlig helg./Roffe och Sigge
27 Maj 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Helg

Roffe:

En trevlig helg i torpet med blodspår och sök. Kan man önska sig något bättre?
Fåglarna under nock håller på att förbereda sig för att ungarna ska komma. Jag kan sitta och titta länge mot hålet för att bara få se en skymt av dem. De flyger in och ut hela dagen. Tillslut tröttnar jag och går därifrån. Jag kan ändå inte få fatt på dem. Matte och jag har läst mycket böcker denna vecka. När jag blir frisk i min tass så är jag nog den mest bildade curlyn som finns. Känns som om vi har gått igenom hela biblioteket snart.
Men även om mina promenader har krymt så har jag apporterat i vatten. Det älskar jag. Det har gått riktigt bra bara odågan Sigge håller sig på avstånd och inte förstör.

Sigge:
Mina promenader är inte lika roliga utan Roffe. Men matte säger att det är nyttigt att vi går själva för då lyssnar jag bättre och lär mig fortare. Inte för jag vet vad det är jag ska lära mig.
Jag har apporterat lite tennisbollar i vatten. Men för det mesta så tränar jag själv på mitt känguruhopp. Det blir vackrare för varje gång. Snart är jag i klass med Stefan Holm.

Ha en trevlig helg/ROFFE och SIGGE

På bilden: Min pappa Bobbo och jag Roffe.
21 Maj 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Helg

Roffe:

Denna vecka har gått i motionens tecken. Tro det eller ej men matte har anmält sig på en stegtävling på jobbet. Så vi har motionerat många korta promenader. Jag har även fått simmat en hel del. Vi hade en fin utflykt tillsammans med Stickan och de andra i flocken. Det var så kul och givande. Jag var så slut när vi begav oss hem men så lycklig. Stickan är ju fortfarande min stora idol,han apporterar som en guru.
Min hälta har blivit bättre. Det var inte så dumt det där med koppelpromenader.

Sigge: Jag knegar på med min vardagslydnadskurs. Matte har även dragit med mig på en sökkurs. Vad förvånad jag blev när inga andra hundar fick vara med. Alla fick sitta i sina bilar och så togs en och en hund ut för att leta figuranten. Jag har badat lite tillsammans med Tyson. Herre gud vad långt ut han var i sjön. Jag var riktigt nervös några gånger att han skulle drunkna.Men Tyson apporterade som en riktig elithund. Jag själv lägger mest fokus på att göra känguruhopp i strandkanten.

Ha en trevlig helg/Roffe och Sigge

Stickan och Liston på bilden denna vecka.
14 Maj 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Planteringsdags och gyttjebad

Sigge:

Vi har varit i torpet och planterat lite. Roffe har mest varit hos matte medan jag har tagit mig några strövtåg på egen hand.
Jag hittade ett alldeles eget gyttjebad. Det täckte nästa hela mig. Öronen var det enda som var rent.
Matte blev hysterisk!
Vi fick då göra det bästa av situationen och gå ner till sjön och göra mig ren. Familjen cananda låg och solade sig, det var nog tur för annars hade inte jag hoppat i frivilligt i det kalla vattnet.

Roffe:
Ännu ett besök hos veterinären avklarad. Denna gång blev det kortisonsprutor i mina tassar. Det verkar ha hjälpt för jag är bättre i min hälta.
Men koppeltvånget håller matte stenhårt på så hur jag ska hålla min figur,det får väl bli en senare fråga.

Ha en bra helg! /ROFFE och SIGGE
6 Maj 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
Valborg

Sigge:
I dag fick jag gå mitt första blodspår. Matte hade gått före och hängt röda snören i granarna. Ett tag trodde jag att vi skulle fira jul inne i skogen. Det lyste rött och fint. Men när jag väl fick in den underbara lukten i nosen så fanns det bara den. Spåret hade legat en timme och var 150 meter långt med en vinkel. Det var en av de roligaste saker som jag har gjort i mitt korta liv. Jag hittade klöven snabbt men blev så förvånad att inte spåret var längre. Jag ville ju mer och mer och mer. Stolt visade jag upp klöven för Roffe.

Roffe:
Jag fick också gå ett blodspår i dag.Det hade legat sen igår kväll. Risigt och snårigt och riktigt svårt tyckte jag att det var. Men jag haltade på i ett ganska lugnt tempo. Visst hittade jag klöven men jag var inte i form denna dag.
I kväll blir det eldning och grillning.

Denna månaden har vi haft flest beökare på vår hemsida någonsin. Hela 1200 st. Det är jätte roligt att många är så intresserade av vad vi hittar på.


Ha en trevlig valborg!!
Hälsningar ROFFE och SIGGE
30 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Sigges andra utställning.

Hej alla.

Det var dags för min andra utställning i dag.
Det var jätte roligt. Min kritik var också bra. Matte har lagt ut ett liten film under fliken videoklipp från utställningen på mig och Emelie.
Jag blev bästa Juniorhane och fick EXCELLENT.

Kritiken löd så här:

Utmärkt typ. Juniorhane som behöver utvecklas mera. Brun med bra pigmentering.
Bra huvud.Något kort hals.Normala vinklar.Bra bröstkorg. Kunde ha bättre slutna tassar. Bra päls.Rör sig ledigt från sidan. Ännu lite slarvigt framifrån.
Trevligt temperament.


Tack alla för ert stöd i dag.

Särskilt Mona som åkte från Sunne och Nellie som åkte från Edsvalla för att heja på mig och Leo.
25 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 2 kommentarer
GLAD PÅSK

Roffe:

Denna vecka har vi letat fram trädgårdsmöblerna och oljat terassen. Det var jobbigt för det kletade endel.
Men när belöningen väl kom och vi tog det lugnt i solen med ett ben mellanframtassarna och matte med kaffekoppen i handen då var det värt besväret.
I dag på promenaden var det bara en liten strimma is kvar på tjärnen som vi går runt. På isen låg två änder och solade sig.
Dom fick jag vittring på och stack som en torped genom skogen och ner mot isen. Matte hann inte reagera förrän hon hörde en kraftigt plask när 40 kg curly for genom den tunna isen för att bara ta sig en smakbit på dessa änder. Tänk vad paff jag blev,för dels så var det iskallt och för det andra så hade änderna redan hunnit flyga iväg.

Sigge: Jag knegar på i skolan. Det går ganska bra tycker jag. Jag är fortfarande väldigt intresserad av de andra hundarna. Men ingen vill leka med mig.
Jag försöker att pocka på uppmärksamhet med olika läten men det går inte hem.

Fåglarna har börjat spela ordentligt och flyga lågt ovanför mitt huvud. Jag blir helt hysterisk och vill jaga alla dessa fjäderbärande varelser. Nu förstår jag varför jag kallas fågelhund.
Jag och matte har påskpyntat med vippor. Jag tror att matte har hunnit sätta fast dessa 100 ggr redan i riset. Det är ganska roligt att ta ur dem för det killar så härligt i nosen.
Nu vankas det god påskskinka. Jag längtar....


GLAD PÅSK ALLA VI KÄNNER /ROFFE OCH SIGGE
21 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
En händelserik vecka

Sigge:
Denna vecka har jag varit på skola. Massor med hundar. Vi skulle lära oss inkallning.
Själv så var jag mycket intresserad av alla andra,hur det gick för dem.

Jag har också slagit rekord att bada i varje dike som jag ser. Så mitt nya rakvatten har en lukt som en gammal disktrasa.
Vi har varit ute med flocken och även träffat min halvbror Leo. Han var sträng men han hade med sig en liten pedant fröken som heter Tassa. Jag försökte att få igång henne till lek men det gick inte. Jag hade behövt en stund till på mig för jag är säker att hon verkligen gillade mig.

Roffe:
Denna vecka har jag haft besök av min bror Jasse. Han skulle på kurs och då passade han på att hälsa på mig.
Roligt att få se dig brorsan!!
Vi har träffat flocken igen.Denna gång var den utökad med två hundar till. det var pinsamt att se hur Sigge fjäskade för den lilla terriern. Jag tänkte i mitt stilla sinne: Ska vi inte åka hem snart för jag skäms.

I dag har matte och jag städat eftersom Sigge drar med sig hela skogen in och det luktar inte gott kan jag säga eftersom han ska bada i varje dike. Det måste ha varit efter han va med dig Stickan och badade så har han fått blodad tand.

Ha nu en trevlig helg./ROFFE och SIGGE


Ps. Nya bilder i sigges fotoalbum.
15 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Våren är här

Nu har våren äntligen kommit för att stanna.
Denna vecka har det hänt mycket. Lill husse Andreas har ställt upp i en talangtävling och sjungit på folkets hus. Det gick så bra att för honom så nu är han vidare i länsfinalen i Säffle. Vi håller tassarna för honom jag och Roffe.
Sedan har jag varit med vår vän Sickan på sjukgymnastik i bassängen. Det var väldigt intressant och spännande. Jag stod mest på två ben och höll framtassarna på poolkanten. Det var ju roligt när saker kastades över mitt huvud så ett tu tre så föll jag ju i. Mest snopen blev ju jag själv förstås.
Men upp ur vattnet lika fort igen för att åter ställa mig och ha koll på vart allt landade i vågorna.
Roffe kallar mig polisaspirant. Jag har stenkoll från terassen på alla som går förbi. Men det riktiga polis arbetet det släpper han inte. Jag är väl inte riktigt mogen ännu.

Ha nu en riktigt skön helg./ROFFE och SIGGE
8 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
HELG

ROFFE:
Denna vecka har gått fort. Mycket tid har gått åt till läkarbesök och veterinärsbesök.
Roffe fortsätter med sin medicin och tassen blir bättre.
Han har även träffat en sjukgymnast så nu ska vi börja att träna:)
Vi har haft lite apporteringsträning och fikapauser i skogen med flocken.
Har lagt ut lite bilder på våra vänner under sigges fotoalbum.
Gå gärna in och titta.

SIGGE:
Matte har varit på kurs så vi har varit daghundar hos morfar.Det har gått jätte bra. En del egen tid har vi även haft hemma.Det blev en biabädd som fick bli mitt mellanmål denna gång .Matte var inte så glad när hon kom hem. Roffe skäms för mig.

Nu väntar en lugn helg.
HA det gott/ROFFE och SIGGE
1 April 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Våren är här???

Det som göms i snö,kommer upp i tö.....
Herre gud vilka hiskeliga högar som kommer upp för varje dag som solen är uppe. Våren närmar sig med stormsteg och de unkna lukterna från geggiga pölar och blött gräs fastnar i min och Roffes päls.
Det luktar som en sopbil när vi kommer farande. Men roligt har vi.
I går så provade jag om isen höll över det stora diket. Det gjorde den inte kan jag lova.Jag försvann och sjönk som en gråsten. Tur var det att det inte va så djupt.
Ja fick åter igen höra rösten från husse att jag stank bedrövligt.
Denna vecka har vi varit och hälsat på i Edsvalla med omnejd. Lika trevligt varje gång.
Sedan har matte och jag tränat på att greppa en dummy.Ibland går det riktigt bra.

Ha nu en trevlig helg alla vi känner./ROFFE och SIGGE
25 Mars 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Något märkligt

Sigge:

Igår drog vi till torpet för lite spahelg som matte kallade det. Roffe var mycket nöjd över beslutet och verkligen längtade dit. Jag själv visste ju inte riktigt vad som menades med detta.
Väl framme,så blev det tv tittande och lite vin. Herre gud tänkte jag ska vi inte göra någonting? Men så led kvällen och alla gick och la sig. Kl 04.00 så vaknade jag av ett skri så man kunde nästan tro att det var jordbävning på gång. Husse flög ur sängen likaså matte. På golvet låg ljusstakar och prydnadssaker blandat med flisor av sterainljus och tändstickor. Veden låg bara i spillror över hela vardagsrumsgolvet och köket. Någon hade varit uppe på bordet och rensat allt!!!
Husse var vansinnig och skrek.,vem av dem har gjort detta????
Mitt i denna turbulens så drog jag mig så sakta till minnes att det var ju faktiskt lilla jag som absolut inte ville ha någon spahelg. Jag ville ju faktiskt sysselsätta mig lite innan jag skulle sova. Visserligen hade Roffe grymtat lite åt mig och hade sagt att det där skulle få katastrofala följder......

Roffe: Denna dag har bjudit på solsken. Matte och jag har apporterat. Det satt klockrent denna gång. Hon gjorde även ett litet sök som jag tillslut ordnade upp galant.
Jag och sigge hade korvsök med gott resultat.
Sedan blev det snöbollskrig. Jag var ju så uppspelt och glad och tänkte inte på att jag hoppade på matte som höll i kameran och föll som en fura i den höga snön.
Efter alla dessa aktiviteter en hel dag från 10-17 så lär vi slippa oreda i rummen nattetid.

Kolla in våra bilder i fotoalbumet!! Ligger under sigge mappen.
PS. Kul brorsan att du satte röntgen resultatet med ett A på höfterna !!!!

Ha en bra helg alla våra vänner./ROFFE och SIGGE
19 Mars 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
MYS HELG

Hej alla.

Denna vecka har vi haft socialträning i djuraffären. Många goda ben blev det.
Sigge nappade till sig ett litet kex när expediten och matte tittade åt annat håll. Den skyldige visade ingen som helst ånger medan jag Roffe stod och skämdes.
Tänk att han inte kan uppföra sig som en hund. Det kom även in en liten grå hund när vi var där. Sigge satte genast igång med sitt fågelkvitter och ville fram. Den andra hunden var inte det minsta imponerad av hans fågelsång. Sigge fick vägas på vågen igen efter all magsjuka. Han väger 31 kg.
Jag,Roffe väger fortfarande 41 kg.

Vi har varit och gått med hundarna i Edsvalla. Fikat smakade underbart.

Denna helg bjöd på vackert väder på Lördagen så vi tog oss en långpromenad med korvgrillning. Sedan blev det PIZZA, vi fick allt norpa åt oss några kanter ur kartongen:)
Sigge har varit och hälsat på Milton. Han berättade att det var en jätte trevlig utflykt. De lekte mycket och härjade medan jag var hemma hos Emelie. Hon och jag låg och slappade i soffan. Det var så rofyllt.

Ha en bra vecka./ROFFE och SIGGE
13 Mars 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
SPORTLOV

Roffe:
Det har varit ett underbart sportlov för min del. Roliga skogsäventyr!!!
Vi grillade korv när vi var och pimplade.
Lite turbulens blev det när jag sprang på mattes pimpel och drog med mig linan.
Men som tur var så hann hon ifatt mig och kunde trassla ur mig ur det hela. Annars hade det blivit en riktig stor baddare som fastnat på kroken.
Eftersom mattes krok var mer ovanför än i fiskehålet så var det husse och Emelie som stod för de riktigt fina aborrarna.

Sigge: Härliga naturupplevelser i strålande sol. Inte för jag är så mycket för att fiska men jag delar gärna på maten när det vankas grillning.
Jag har motionerat en del när mina familjemedlemmar har badat tunna.
Nu är detta lovet över för denna gång och matte skall börja jobba. Känns lite tråkigt. Träffade Amanda tillsammans med de andra i flocken häromdagen. Trevlig promenad med mycket spring.
Ha nu en trevlig helg alla vi känner/ROFFE och SIGGE
4 Mars 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
veterinärbesök

Roffe: Hej alla mina vänner. Det har varit en omtumlande vecka. Min tass har krånglat och jag har gjort ett besök hos veterinären. Det slutade med sövning och röntgen och Rimadyl.
Men det räckte inte med det. Jag ska tillbaka om några veckor för att se hur det verkar. Så här efter några dagar med min medicin så har min hälta blivit mycket bättre. Men jag måste säga att promenaderna är ju inte lika roliga. Matte vill att jag ska gå brevid henne i koppel medan alla andra springer runt som galningar och nosar.
Men eftersom jag är bättre i min tass så hoppas jag att det inte dröjer allt förlänge tills jag får tillbaka min frihet.
Jag vägde mi hos veterinären. 41 KG.

Sigge: Jag har varit och hälsat på mina vänner. De har flyttat och ska nu bo på ett ljuvligt ställe på landet. Det fanns en del stora djur som gick runt i hagarna och iaktog mig med skarpa ögon. De var faktiskt lite ruskiga.
Roffe får hålla sig i koppel så nu får jag springa själv. Det är ju inte lika givande. Matte håller på att lära sig sin nya kamera så jag får vara modell flera gånger om dagen. Jag kan höra henne när hon sitter vid datorn och svär över att bilden blev suddig eller att jag hann hoppa ur bild.
I kväll så har jag haft manikyr. Det blev bra till slut och frolic påsen var ganska lätt när vi var färdiga med momentet.

Ha en bra helg våra vänner./ROFFE och SIGGE
25 Februari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
LCHF ???

Roffe: Denna vecka har varit tuff. Jag har tagit mig en bantar vecka. Jag har ju inte tagit medlemskort i viktväktarna precis,det tycker jag är onödigt och skrämmande dyrt. Nej jag tog det billigaste sättet.
Det är bara att nosa lite extra på kissfläckarna från en löptik ute på gatan så är det något som händer i hjärnan. Man liksom slutar att äta.
Men vad veckan led mot sitt slut så kurrade det ordentligt i magen och de var dags för ett skrovmål.
Sigge har ju bara varit för mycket sista tiden.Han tar mina ben ifrån mig och gömmer dem.Man kan bli så irriterad på honom. Pappa upp i dagen.Lika egoistisk. I dag tog jag och matte oss en lång promenad,vi gick två mil. Så jag har sovit hela eftermiddagen.

Sigge: träning,träning och åter träning med att gå fint i koppel. Jag måste ju säga att jag föredrar skogspromenaderna i stället för då är det bara att ge järnet. Jag har också bantat denna vecka men inte med samma metod som Roffe. Jag åt ordentligt med hästbajs när jag var ute på promenad med min pappa. Det tålde jag inte,kan jag lova. Allt kom ut i en riktig kaskad på köksgolvet. Men sedan åt jag ju maten som vanligt. Det är viktigt att äta ordentligt i min ålder säger matte. Så jag får väl ta till mig det. En tugga för mamma,och en för pappa.........
Jag och husse har också varit på långpromend,dock bara 6 km,men ändå;)

Ha en bra helg alla våra vänner./Roffe och Sigge

Ps. Titta gärna i fotoalbumet på mina sömnkort.

VI VAR OCH FISKADE I DAG.TITTA GÄRNA ÄVEN PÅ FOTON TAGNA DÄR!!!!!!!!
18 Februari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Snökaos

Roffe: Nu är vi insnöade på alla håll och kanter ännu en gång denna vinter. Men vi har ändå lyckats att ta oss på promenad med min pappa och de andra hundarna. Denna gång var pappa Bobbo lite grinig på mig. Han sa till mig att jag ska uppföra mig som en hund ska göra. Han är sträng så det var lika bra att ta in detta.

Sigge: Nu lyfter jag på benet utan att ramla omkull:)
I dag har vi pulsat omkring i snön med rask takt. Det var högt tempo i spåret eftersom matte var tvungen att komma hem för att lyssna på rallyradion. Roffe har inte haft någon matlust denna vecka eftersom det är en tik som löper högre upp på gatan. Så jag blev ju tvungen att göra likadant. Matte var smartare än mig och gömde köttfärs i min matskål så det kunde jag ju bara inte motstå.


Ha nu en riktigt bra helg alla våra vänner och kör försiktigt om ni ska ut på vägarna./Roffe och Sigge

PS. Nya bilder i fotoalbumet.
11 Februari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Akrobat på hal is

Roffe: Denna vecka kom det åter igen lite snö. Det var väl en himla tur det. Vi har ju inte kunnat att springa som vi velat. Den blankis som varit har man ju kunnat jämföra med filmen Bambi på hal is. Det blev en sväng till torpet. Där kan man prata om snö. Otroliga mängder mot det vi har hemma. Men vilken lycka.Jag och Sigge har varit ute och sprungit till sena kväll.

Sigge: Jag har varit ute med alla de andra hundarna i skogen och jag kan ju erkänna att jag har studerat de morska hanarna ordentligt när de ståtligt travar fram och lyfter på sitt ben för att markera. Så en dag tänkte jag att det där var en sak som jag skulle prova. En god fläck hittade jag och sats tog jag. Benet kom upp en halv sekund och sedan tappade jag balansen så det slutade med att jag slog volter och blev som en snögubbe.Jag kunde se Roffe i ögonvrån där han stod och mös. Han vände också snabbt på huvudet för att se om någon hade sett mig.Han skämdes. Jag får träna vidare på detta projekt.

Ha en trevlig helg alla våra vänner./Roffe och Sigge


5 Februari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Tack

Tack så mycket för gratulationerna vi fått i samband med mitt (Roffe) championat och Sigges 1:a HP och bästa BIR valp.
Vi har sugit på dessa karameller hela långa veckan:)
Men nu är det åter till vardagen det är inte så illa det heller. Vi har haft skogspromenader med flocken.
Roffe har apporterat lite medan jag (Sigge) har fått sitta och titta på. Men idag hände något spännande.Jag hittade en död fågel på vägen när jag var ute på promenad. Det var lite läskigt men efter en stund så tyckte jag faktiskt att det var riktigt intressant.
Jag hann även att bli riktigt utskälld av en stor best som komgående med sin husse hasande efter sig. Jag gav till ett skri som matte aldrig hört förut. Det var en obehaglig upplevelse.
Men nu får jag spotta i tassarna och gå vidare.

Ha en bra helg alla våra vänner/Roffe och Sigge

28 Januari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Där satt Championatet !!

Roffe: Ännu en utställning avklarad med goda betyg. Jag fick mitt championat idag. Tack Emelie för ett gott samarbete.
Så här löd kritiken:
Exelent typ, mycket bra huvud och uttryck.Utmärkt hals och överlinje.Mycket bra benstomme och fötter. Bra kropp,normala vinklar.Rör sig bra från sidan.Något trång bak.Korrekt päls. Championat!!

Sigge: Det här var en rolig erfarenhet. Herre gud vad hundar jag har sett i dag. Jag har lockat och pockat till varje pris för att de ska komma fram och nosa på mig när jag satt där så fint och väntade. När de inte kom fram så grinade jag högt och ljudligt. Springa i ringen gick väldigt bra.
Så här löd min kritik:
Mycket god typ.Bra huvud och uttryck.Bra hals och överlinje.Normal benstomme och fötter.Bra kropp för åldern. Kunde önska något mer knävinkel. Rör sig ok från sidan men något trång bak och ännu slarvig fram.Bra pälskvalite. 1:a HP,bästa valp.
Film snutt på mig finns under videoklipp och två bilder i fotoalbumet.
23 Januari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Avverkning

Sigge: Nu har vi klippt min päls i en hel vecka.Matte blir aldrig klar. Hon trodde att jag skulle sitta som ett ljus på köksbordet.Tänk vad fel hon hade.
Men nu är jag färdigtrimmad så det är bara att få en bedömning på Söndag.
Jag har träffat Tyson,Milton och Nellie denna vecka. Roliga timmar blev det.

Roffe: Vi har varit i torpet och tittat på skogen,eller rättare sagt de enstaka små träd som var kvar. Nu är allt som ett kalhygge.Hu jeda mig vad vi ska springa där till sommaren.
Denna vecka har jag drömt om Edward Scissorhands när han jagar mig med sina fingrar som är stora saxar för att klippa min svans till en figur.
Antagligen eftersom matte har varit beredd med saxen i högsta hugg ett flertal gånger denna vecka. Resultatet blev ju inte de samma som i filmen men det duger gott.

Ha en bra helg/Sigge och Roffe
21 Januari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Shoppingrunda

Sigge:
Vi har tagit oss långa promenader i skogen. Jag och husse har tränat lite lydnad. I bland så drar han det längsta strået och ibland är det jag. I dag hade husse realisation på mig till matte för en krona. Jag tror hon tog den passningen!
En ny curlykompis har flyttat till värmland. Milton heter han. Jag måste faktiskt säga att det var en rolig prick.
Min syster Loa i Danmark har varit på utställning,hon är bara för snygg den tjejen. Ni kan se hennes film från utställningen på www.hundenloa.dk
I går var jag och matte i djuraffären och vägde mig.Hela 28,5 kg väger jag nu. Matte gick runt och plockade ben som vi skulle köpa och jag själv tyckte att det blev långtråkigt så jag somnade framför disken i affären.

Roffe:
Ännu en vecka har gått med trevliga hundvänner att umgås med. Bobbo,Liston,Stickan och Tyson är trogna promenadkompisar i skogen. Nellie har också varit med på promenad.Roligt tycker både Sigge och jag.Hon är rolig att leka med.
Denna helg väntar kloklipp,öronrengöring och pälsvård.Det är ju inte så att jag längtar precis men ett nödvändigt ont. Det är snart dags för utställning.

Ha en trevlig helg alla våra vänner/ROFFE OCH SIGGE
14 Januari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 1 kommentar
GOD FORTSÄTTNING

Roffe:
Nu är snart alla festligheter över för denna gång och det är dags att ta ner alla tomtar och stakar.
Det har varit en bra nyår. Visst blev det en hel del raketer på nyårsafton men Sigge brydde sig inte det minsta. Jag hade i och för sig varnat honom på det värsta.
Denna vecka har bjudit oss på mer snö och både jag och Sigge stortrivs på promenaderna. Att leka i snön är det bästa vi vet. Han är kaxig den där lilla så jag har tryckt ner honom i snön ordentligt ett par gånger,för här är det jag som ska bestämma:)
I kväll ska vi åka iväg och umgås med våra pappor,det ska bli jätte kul.

Sigge:
Snart ska tomtarna i sina kartonger igen.Lite synd tycker jag för de är ju jätte fina och roliga att leka med. Det är bara en som har gått sönder denna jul. På nyårsafton så small det högt. Jag frågade Roffe vart fåglarna var någonstans?
Han har berättat för mig att när det smäller ska man hämta fågel. Inte kunde ju jag veta att de här smällarna är människornas galenskap för att visa sin glädje. Konstigt!!
I kväll ska jag få träffa min kompis Tyson.Ska fråga honom hur många tomtar han har lekt med denna jul?

Ha en trevlig trettonhelg./ROFFE och SIGGE
6 Januari 2011  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
GOTT NYTT ÅR

En trevlig jul med god mat och många klappar har det blivit.
Ja långa promenader också för den delen. Matte har hunnit med en omgång med magsjuka men vi andra har klarat oss.
Nu väntar vi med spänning vad det nya året har att erbjuda oss. Vi är rengjorda i öronen och har klippt klorna så nu är vi väl förberedda för nyårssupen.

Ha nu ett riktigt gott nytt år alla våra vänner och stäng era öron för det kommer nog att smälla högt även i år tyvärr./ROFFE OCH SIGGE
31 December 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
GOD JUL

Nu har vi slagit in alla klappar och rimmat texter på paketen. De ligger så fint under granen än så länge...
Skinkan doftar ljuvligt och granen lyser så fin med röda kulor.
Ja nu tror vi att allt är klart inför julafton. Undrar om det kommer någon tomte? Sigge är nu 6 månader denna helg och väger 25,3 kg. Men kanske han kommer att ha ökat några hekto efter all julmat som väntar.
Hoppas att alla våra vänner nu får en riktigt god jul med god mat och många klappar.
En julhälsning skickar vi till våra mammor och pappor(Boyan,Kita,Liston och Bobbo) syskonen i Norge och Danmark.(Lara,Loa)
Brorsan Jasse,Leo,Nellie,Tyson och Stickan se nu till att få er ett riktigt ben att tugga på.

Ha det gott och GOD JUL/Roffe och Sigge.
23 December 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Fjärde advent

Roffe:

Äntligen har mina röda vänner kommit ur banankartongerna ännu ett år och sitter nu och pryder bokhyllan så fint. Jag har redan fått tag i favoriten som sjunger och spelar när man trycker på armen.Den hade matte satt längst upp i bokhyllan med det var lätt kirrat.Jag ställde mig på två ben och så petade jag med framtassen så den åkte ner. Ja några fler tomtar åkte också ner samtidigt på golvet. I kväll väntas det julgodis i köket. Det ska bli gott faktiskt.
Denna vecka har jag och matte slagit in klappar och rimmat,det är ett himla sjå det där. I dag har jag varit lite magsjuk men nu på eftermiddagen är jag bättre,för att inte prata om Sigge.Han ställde till så husse fick sanera hela hallen i morse.

Sigge: Ännu en vecka har gått och jag är med om roliga saker hela tiden. Julpyntet har kommit fram.Roffe har berättat om vilka jultraditioner vi brukar att ha. Jag bara väntar på det där roliga trädet som ska komma in med massor av roliga kulor i som man kan apportera. Matte säger att det får vi vänta med tills nästa vecka. I natt har jag varit magsjuk,det var inte kul. Men golven blev i allfall rena efter mycket om och men.
Vi har även försökt att ta några egna julkort men det slutatde med att både roffe,matte,husse och jag blev ovänner så det blev inga bilder,typiskt!

Nu har matte lagt ut en ny film under videoklipp och även nya bilder på min snygga mamma Kita.

Ha det gott alla våra vänner/Roffe och Sigge.
17 December 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
VARGAVINTER

Sigge: En vargavinter är vekligen på intågande. Denna vecka har jag trott att jag skulle ha frusit ihjäl flera gånger om. Men jag har trotsat kylan med långa promenader ändå. Jag har varit och gått med min pappa och de övriga klanmedlemmarna. Tänk jag gjorde en upptäckt på väg tillbaka till bilen. En blodpöl och massor av älghår låg på vägen. Jag blev mycket konfunderad. När hade detta hänt? Vi hade ju gått förbi detta ställe för 10 minuter sedan. Jag tittade på de andra hundarna som var helt galna av detta.Så jag gjorde likadant och började nosa febrilt. Bobbo konstaterade ganska snart att de måste ha varit ett rovdjur som gått på älgen. Jag höll mig närmare pappa Liston och Roffe.För man vet inte vilka faror som väntar där ute i skogen.
I dag är jag 24 v och väger 24,2 kg. Vi har provat att mäta mig,det var inte lätt men det verkar som om måttet blev 58 cm. Matte har även klippt bort min svinto päls så nu är det bara för krullarna att komma fram.

Roffe: Utställningen i Söndags gick bra men inte så bra som jag hoppades på. Jag blev utan cert denna gång. Men matte och Emelie är jätte nöjda ändå för jag uppförde mig exemplariskt i ringen och fick en jätte bra kritik.

KRITIK:

Välskuret huvud.Bra uttryck.Utmärkt hals och överlinje.Välkroppad med STARK BENSTOMME och goda vinklar. Fasta tassar.Korrekt pälskvalite.Rör sig stabilt och med bra spänst.
Välvisad!!

Under veckan har jag och Sigge och barnen bakat stora pepparkakshjärtan,som vi ska hänga i fönstret. De blev jätte fina med glsyr på.

Denna helg ska jag göra pepparkakshus,det är något jag verkligen ser fram emot eftersom jag älskar när barnen tappar nonstop på golvet.

Ha nu en jätte bra helg och tredje advent.

Kramar Roffe och Sigge.
10 December 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Hästskötare

Hej alla glada.

Vi har varit och hälsat på mattes släkt i ett par dagar. Det var trevligt.

Roffe: Det var många trevliga människor som jag fick träffa. Underbart när man kan gå fram till den ena efter den andra och bara bli klappad och njuta.
Vi tog oss en påhälsning i stallet också. Det var en ny erfarenhet för mig. Jag kan lova er allihop att någon stalldräng det blir jag aldrig. Först nu förstår jag vad stora muskedunder det där är. Jag har inte heller uppfattat vilka hemska ljud de kan få fram när de väntar på mat. Jag blev så rädd så jag for som en tiger över skottkärra och vattenhinkar för jag tänkte att nu gäller det att dra fort som attan.
När jag väl insåg att stalldörren var stängd så satt jag mig prydligt och väntade på matte.Jag tänkte för mig själv att hit in ska jag aldrig mer....
På Söndag väntar utställningen,det ska bli roligt.

Sigge: Jag är säker på att bli stallpojke när jag blir stor. Det var så roligt att hälsa på hästarna.Jag åt så jag höll på att spricka och jag försökte även att ställa mig på bakbenen för att nå upp och kunna nosa på de stora djuren. Trevliga var dom också tycker jag.
Denna vecka har vi börjat få öppna klapparna i adventskalendern. Jag och Roffe har fått ben med vom i. Det var såååå gott.
Vi har varit hos morfar endel och hälsat på för matte och husse har varit borta mycket denna vecka. Vår lillhusse Andreas har varit sjuk men nu är han återställd och vi är glada för det.
Jag har hjälpt till att pluggat endel matte med Emelie,hoppas nu att provet går bra:)
Matte ställde mig på vågen igår.Jag väger nu 23 kg. Undrar hur stora mina systrar LOA och LARA har blivit?

Jag har fått bilder från min syster Lara som bor i Norge. Gå in i fotoalbumet och titta på henne.

Ha en trevlig andra advent alla våra vänner./Roffe och Sigge
3 December 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
FREDAG

Hej alla glada!!

Sigge: Nu har jag blivit 22 veckor gammal och tycker själv att jag blivit ganska redig. Dagarna går fort. Jag tränar lite fotgående och annan lydnad i samband med mina promenader i skogen. I dag var jag ute med farsan i skogen.Herre gud vilket hiskeligt humör han har den karln. Han klämde ner mig långt ner i snön ett antal ggr. Han kanske tyckte att jag var för kaxig? Denna vecka har jag och matte skurat golv.Jag stod för dammningen eller rättare sagt jag gjorde små bitar av dammtrasan.Roffe låg och tog igen sig då och sneglade lite irriterat på mig. Ska skärpa mig till nästa städning. Har sett att min syster Loa i Danmark har gått spår.Vad duktig hon är min lilla syster!!! Jag undrar,har dom ingen snö i Danmark? Matte säger att jag ska få gå spår när snön är borta.
Jag har även fått en hälsning från Norge i gästboken, det är en annan syster till mig som heter Lara. Roligt att höra ifrån dig!!!


Roffe: En väldigt låååååååång promenad var vi ute på denna vecka med farsan och de andra hundarna. Ja som sagt promenaden blev lång men det var bara för att matte och farmor Susanne har ett lokalsinne som en blind gris. Vi gick vilse och fick till slut vända om.Men vad gjorde väl de? Jag hade kunnat gå några km till:) Denna vecka har jag och barnen bakat kakor. Matte har stått bakom med ett vakande öga som en polis. Hon trodde nog inte att vi skulle kunna sno ihop 7 sorters kakor på en kväll ,men ack så fel hon fick.

Ha nu en trevlig helg alla våra vänner/ROFFE och SIGGE


Ps. Va kul Nellie att din husse är frisk. Kanske vi kan ta en promenad snart?
26 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
En råkall Fredag

Nu var det riktigt ruggigt ute på vår promenad.

Roffe: Denna veckan lider nu mot sitt slut. Känns lite jobbigt när matte ska jobba hela helgen. Vi har faktiskt tagit oss en Harry boy som vi har tänkt ska slå in i morgon. Vilken dröm det skulle vara i så fall,då skulle matte kunna vara hemma hos mig jämt och slippa gå och jobba. Vi har varit i Edsvalla och hälsat på min pappa och de andra hundarna under veckan. Så fort som vi kommer innan för grinden där är det som om helvetet bryter ut för Sigge. Han springer som en idiot och ser ut att ha väldigt roligt. Det blir inte en lugn stund på hela tiden vi är där, förrän han är tillbaka i bilen och vi är på väg hem igen. Fortsatt ansning av min päls även denna vecka.Herre gud vad tråkigt detta är.....

Sigge: Jag har varit och hälsat på tyson i veckan.Det är så roligt. Vi leker och leker mellan mullringarna som hörs i hörnen från de andra stora griniga grabbarna. Men vad bryr vi oss om de? INGENTING! Nu en vecka senare har jag också märkt att det hänger en adventskalender uppe i trappen. De luktar så gott.Undrar om jag kan nå ett paket och se vad det är innan 1 DEC?

Ha nu en trevlig helg alla våra vänner./ROFFE och SIGGE

Ps. Nellie krya på dig.
19 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Examen

I söndags gjorde jag min sista kursdag med husse och mina kompisar.
Vi fick visa våra konster som vi fick i uppgift från första mötet,det var kul att se de andra rulla,snurra,spela död,visa vacker tass mm mm.
Vi fick även gå en övningsbana i skogen fullproppad med korvbitar gömda på olika ställen,gissa om JAG hittade dessa underbart goda bitarna som hängde i buskar och träd eller instoppade under barken,undrar om det vart några kvar till dom som kom efter mig ?
Nu längtar jag till nästa kurs,detta var ju jättekul.

Ha det bra .

//Sigge


17 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
FARS DAG

Hej alla glada!
En ny vecka har glidit fram.

Sigge: Jag har verkligen prövat på snö denna vecka. Det som är roligt är att jag har kommit på att man kan hitta många roliga saker under snön. Jag jobbade med nosen febrilt och till stor lycka hittade jag två dajm papper. De blev ordentligt avlivade när jag väl fick dom i mun det kan jag lova.
Jag har varit på min skola under veckan. Nu måste jag lägga ner mig för jag ska snart ha ett stort slut prov. Jag har varit och hälsat på Tyson,vi har busat ordentligt.

Roffe: Jag har börjat lite med min frisering inför kommande utställning. Det är ju så himla urtråkigt att stå still. Matte säger hela tiden att, ska man vara fin får man lida pin. Jag tror att jag har hört detta ett antal ggr. Besöket hos flocken tidigare i veckan är alltid lika roligt.En och annan tillsägelse får jag av den bruna stränga farbrorn men det får man ju tåla. Jag och matte har slagit in små paket till adventskalendern och nu har jag sett att det är inte bara till barnen. I vissa paket luktar det jätte gott.

Tack alla för presenter,godsaker och fina ord i gästboken i samband med min 2 årsdag.

Glöm inte bort FARS DAG i morgon.

Grattis till våra pappor Bobbo och Liston och till alla hussar. Naturligtvis till vår favo morfar som passar oss i bland.

HA DET GOTT/ROFFE OCH SIGGE
13 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
2 ÅRING

I dag fyller jag 2 år. Det känns jätte bra,jag har blivit grattad här hemma med en egen tårta av leverpastej,korv och ben.
Tiden har rusat iväg och jag har blivit stora killen. En hel del kurser har jag hunnit med att genomföra. Inte för att resultatet blev det bästa säger matte men jag är super nöjd. Jag gjorde även ett MH i våras som gick mycket bra enligt mig själv.
Jag gick viltspår i sommar och blev godkänd i anlag. Så visst har jag hunnit med en hel del.
Den bästa presenten detta år är nämligen att lilla Sigge kom flyttande till mig.
Han har förgyllt min tillvaro väldigt mycket. Nu känns det som om inte jag skulle klara mig utan honom.
Nu ska jag fortsätta att fira min födelsedag. Vill bara passa på att gratta min brorsa Jasse också för det är ju hans födelsedag också. GRATTIS BRORSAN!!!
PS. Kolla in tårtan som jag fick,den finns i fotoalbumet.

/ROFFE
8 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
Hemma

Hemma från en mycket skön semster på fjället.
Vi har gått långa sträckor i den fina fjällvärlden.
Sigge: Det var en rolig erfarenhet. Jag har konstaterat att nästa gång behöver jag en mössa på mig.Det blåste så mina öron stod rakt ut.Det var nästan på håret att jag skulle lyfta precis som dumbo gjorde.
Roffe har visat mig vart fåglarna på fjället brukar gömma sig.Jag fick tydliga instruktioner hur jag skulle smyga försiktigt fram för att halvsekunden efter acclerera.

Roffe: Jag låg på den frusna marken mellan renlav och ljung. Jag viskade försiktigt till Sigge att bakom stenen finns en fågel. Han knorrade upphetsande. Jag blängde irriterat på honom.Jag tror att han förstod vinken,för han blev tyst.
Vi kröp närmare och precis som vi vädrade fågel i nosen så lyfte den. Mitt framför ögonen på oss. En vit fin ripa.
Jag flög över stenen och fick upp en sådan fart,Sigge såg jag bara långt borta som en liten flugskit. Jag hörde mattes pipa som ljöd någonstans i fjärran. Jag sprang och sprang men den vita fågeln försvann i fjärran och jag som bara ville lukta på dig lite.
Jag stannade lite uppgiven och då kom Sigge springande med hängande tunga.
Han hade inte förstått vad det var som vi jagade. Typiskt honom.Jag får gå igenom instruktionerna lite mer detaljerade nästa gång.

Ha nu en trevlig helg mina vänner.
ROFFE OCH SIGGE


PS. Lägger ut lite bilder från semstern i fotoalbumet.
5 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar
FJÄLLVANDRING

Roffe: En skön semster väntar med mycket spring och nya dofter.
I dag visade jag Sigge hur det skulle gå till på fjället. Jag lärde honom också vilka faror som kunde uppstå. Inte visste jag att han skulle ta mig precis på orden men det gjorde han.För det var inte många meter som han kunde gå ensam.

Sigge: Jag har varit på min skola och lärt mig en massa kul. Inkallningen gick lysande denna gång. Många fina hundar är det på kursen men jag är faktiskt inte så intresserad av dem. Jag gillar hellre husses byxfickor,för där ligger köttbullarna.
Jag har provat på min första fjällvandring.Det var mäktigt.Det var som att springa ett maratonlopp. Roffe hade skrämt mig innan att det kunde finnas både björn och renar på fjället.Jag såg inga och det var nog tur det.

Husse spelade in en liten film på någon minut.Det blev inte längre eftersom fingrarna frös nästan fast i kameran.

Ha det gott våra vänner./
ROFFE och SIGGE

Ps. Filmen ligger under videoklipp.
1 November 2010  | Länk | Roffes och Sigges dagar | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & ROFFE OCH SIGGE LUNDBERG                                             Skaffa en gratis hemsida